Gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát
2009. szeptember 08. írta: nénike

Gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát


A cigány (asszonyok egy része) jobban szereti a pénzt, mint saját gyermekét. Nagyjából így szól az edelényi polgármester vádja. A nagyon súlyos állításhoz Molnár Oszkár még az arcát is adta, amikor rezzenéstelenül belemondta a kamerába: cigány asszonyok, a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni. „… utánajártam, és igaz, gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát, azért, hogy nyomorék gyereket szüljön.”
Minimum rejtett kamerás felvételekkel kell rendelkeznie az 1988-as SZDSZ alapítás közeli időszakát belülről figyelő politikusnak ahhoz, hogy a helyiek és az őket felkaroló jogvédők ne küldjék egy pillanat alatt vissza oda, ahonnan jött (a Borsod Volán gépkocsivezető-fülkéjébe).
Molnár Oszkárnak két gyermeke van, nyilván szereti is őket. Férfiként azonban fogalma sem lehet, hogy milyen irracionális tettekre is képesek a nők, saját porontyuk védelme érdekében. Ez pedig épp nem szociokulturális kérdés, sokkal inkább genetika. Színtiszta darwinizmus, ha úgy tetszik, melyet az anyatigris szófordulat formájában vett át a köznyelv az erős védelmezés szinonimájaként. A cigányokról alkotott sztereotípiák sok negatív állítása között azért rendre ott van, hogy erős családi összetartásban élnek, esetenként a BTK-ba ütköző módon is megvédik egymást. A sztereotípiáknak van alapja, így a saját gyermekén erőszakot tevő asszony képe sokkal inkább elmekórtani kategória, semmint etnikai. Ha pedig pszichiátriai terület, felesleges a meglévő cigányellenes hangulatot tovább szítani.
Ha mindaz igaz, amiről a polgármester beszélt, a szülés előtt álló nők a vetélést is erőst kockáztatták. Nem tudom elhinni, hogy létezik a földön olyan épeszű asszony, aki a gyermekvállalásra, mint egy „nagy” nyereménnyel kecsegtető kártyapartira gondol, ahol érdemes dupla vagy semmit játszani.
Egy év múlva eldől, hogy a pontosan megjelölt településeken (Lakon, Szendrőládon) valóban születtek-e súlyosan fogyatékos cigány gyerekek. Nagyon gyanús, hogy Oszkár ezúttal túltolta a bringát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr171366019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Molnár Oszkár rasszista 2009.11.18. 07:20:05

Az a csávó, aki egy demokráciában megengedhetetlen kijelentéseket tesz, a friss hírek szerint újra képvieslő lesz - elég jó eséllyel. És ne legyenek kétségeink a felől, hogy egy nem éppen a belső demokráciájáról híres pártnál ez miként szavazódott meg....

Trackback: Így kell hülye gyereket csinálni... 2009.09.08. 15:10:29

Úgy látszik nem pletyka. Egyes bodzaszedő anyukák valóban mindent elkövetnek, hogy "bolond" gyereket hozzanak világra. Edelény polgármestere járt utána a dolgoknak. Valószínűleg nem a levegőbe beszél, amikor azt mondta, hogy:"Szándé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humgor 2009.09.08. 09:00:02

Sziasztok!

Egészségügyben dolgozom, és van egy nagyon rossz hírem....

AZ EDELÉNYI POLGÁRMESTER TELJESEN IGAZAT MONDOTT, ÉS A TÉNYEKRŐL BESZÉLT.

Sajnos ezt mi nap mint nap látjuk. A gyógyszeres módszer csak az egyik....

Még egyszer, tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de ezek a tények.

nyg 2009.09.08. 09:01:54

Eddig csak feltételezések, pro és kontra. Beleértvbe a posztot is. Jó lenne már tényeket is tudni, pl. születési statisztikák a térségban. (Persze igeziek).

táltos 2009.09.08. 09:02:46

És nemcsak a gyerek életét kockáztatják, hanem a sajátjukat is.
Az ország mentális összeomlását jelképezi, ha ilyen szóbeszédnek - ami lépten-nyomon lángrakap - ilyen "komoly pozícióban" lévő emberek is bedőlnek.
Annál szörnyűbb a dolog, ha esetleg bizonyítani is tudja állításait.

Dezsoke a kem 2009.09.08. 09:02:53

Pár éve a villamoson az alábbi "jó" tanács hagyta el egy cigány asszony száját, ahogy fiatalabb sorstestvérét oktatta a pénz szerzés ezen módozatáról: "Há mondtám má neked, csinátasd fő mágád a bátyáddal, azé többet adnak!"

Innentől ez a hír már meg sem lepett.

sorokinV 2009.09.08. 09:03:16

Elég végigpiálni és cigizni a terhességet és rögtön közelebb vannak az emelt szintű csalpotlékhoz. Persze, ezt kevéssé tudatosan, inkább tudatlanságból teszik.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.08. 09:06:36

Fene se tudja. Cigók között valóban erős az összetartás, egészen addig, amíg a fenyegetés kívülről jön. Aztán ha apuci végigdugja az összes lányát, és/vagy összeveri a családot az már nem probléma, ilyen az élet, próbálja csak szóvátenni valaki. A gyerekeket védik, de azt is inkább amolyan tulajdonnak tekintik, mintsem egy kicsi embernek, akit védeni kell, és gondoskodni róla.
Nem hiszem, hogy jelentősebb differencia lenne náluk aközött, hogy meghúzod a kockaladéja oldalát, vagy felpofozod a gyerekét.
Szóval a gumikalapácsot erősnek érzem, de a gyógyszerezés akár igaz is lehet.

zoli29 2009.09.08. 09:14:33

nénike:

"Nem tudom elhinni, hogy létezik a földön olyan épeszű asszony, aki a gyermekvállalásra, mint egy „nagy” nyereménnyel kecsegtető kártyapartira gondol, ahol érdemes dupla vagy semmit játszani."

Azt hiszem, nem vagy tisztában a vidék egyes részein uralkodó társadalmi és erkölcsi állapotokkal, azért írod ezt.
Gondolta volna bárki is korábban, hogy fiatalok képesek lennének betörni egy 80 év körüli néni házába, ellopni néhány ezer Ft-ját, megölni, majd megcsonkolni? Pedig megtörtént.

Egyébként pedig Molnár Oszkár nem általánosított. Nem általában a kismamákról, de még csak nem is általában a roma kismamákról beszélt, hanem egyes esetekről, amikről hallott.

Én már 10-15 évvel ezelőtt is hallottam erről az állítólagos gyakorlatról, és sajnos nem tartom elképzelhetetlennek, hogy tényleg vannak ilyen esetek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 09:15:00

na, megint nénike nyálzása.
honnan tudod, hogy nem úgy van? ezt a faszit!?

kill004 2009.09.08. 09:15:06

"Nem tudom elhinni, hogy létezik a földön olyan épeszű asszony, aki a gyermekvállalásra, mint egy „nagy” nyereménnyel kecsegtető kártyapartira gondol, ahol érdemes dupla vagy semmit játszani."

Oszt az ön bolygóján milyen a levegő?

emzperx 2009.09.08. 09:18:04

Könyörgöm! Miért nem lehet egy vér/vizelet vétel után beküldeni kivizsgálásra az anyagot, vagy rejtett kamerás felvétel vagy bármi konkrétum, hogy bizonyíték is legyen? Most ki a fasznak jó az ilyen szóbeszéd alapján vádaskodás.

zoli29 2009.09.08. 09:21:13

@emzperx:

A védőnők és háziorvosok, akik kijárnak azokba a körzetekbe, ahol ilyenek megtörténhetnek, esetleg tarthatnak tőle, hogy ha kikotyogják, amit tudnak, veszélybe kerülhet az életük, a családjuk.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.09.08. 09:24:13

tv riport volt a rászorulókkal. 7 gyerek + anyu + apu. riporter kérdez a válságról meg a szociális megszorításokkal járó hatásokról, hogyan érinti ez a családot. kevesebb lesz a családi pótlék, stb.

válasz: akkor szülök még két gyereket.
szóval ennyit a vírusossá vált szociális rendszerről.

egyébként érdemes körülnézni a youtube-on, van egy két megrázó videó fenn. többek között a tiszavasváriba való Lakatos "Csapó" Csabiról, akinek mindössze annyi baja van, hogy a bátyus volt az apja.
nekem ez is pont annyira elképzelhetetlen, mint a kalapács, kötőtű, forróvíz vagy a gyógyszer, de ez _100%ra_ igaz.

az anyaösztönökről meg annyit, hogy az általam ismert anyák nem szívesen hagyják a gyerekeiket szerteszét szaladgálni a térdig érő szemétben.

van egy szakadék, ami a takargatással csak tovább nő.

cutcopy 2009.09.08. 09:28:26

Az öncsonkítás rég bevált módszer a munkakerülésre és a betegbiztosításra tehát ettől pár lépéssel távolabb nézve már el tudom képzelni az eseteket - de semmiképp sem tömegesen, főleg ha megnéznénk az egy főre jutó gumikalapácsok számát a környéken..

jörgömös 2009.09.08. 09:30:56

A környéken élek, dolgozok, nem biztos hogy túl lett tolva az a bicikli.

Roquentin 2009.09.08. 09:32:09

Ezt nem tudom elképzelni.

Sok rosszat el lehet mondani a cigányokról, de a gyerekszeretetük vitathatatlan.

Nyilván vannak egészen nyomorult emberek mindenütt, így a cigányok között is - de nem hiszem el, hogy ez bárhol is jellemző lehetne.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 09:32:24

nem tudom, hogy a szerző naiv/hülye e, vagy nácista. miért? azon ugye nincs mit vitatkozni, hogy a cigányok között több nyomorék, hülye, és súlyos szervi ilyen-olyan bajos születik, mint a parasztok /cigányul:magyar/ között. akkor most vagy fajilag degeneráltak, vagy tényleg bántják a magzatot. tehát, ha a szerző belegondol, akkor csak rossz kimenetek vannak, vagy nem bántják, és akkor degeneráltak, vagy nem degeneráltak, viszont bántalmazzák.

cserenkov 2009.09.08. 09:38:03

Nap mint nap ez megy. Valaki megvádol valakit vagy valakiket, akik aztán bizonyítsák be az ártatlanságukat.
Mintha nem létezne az ártatlanság vélelme.
Ha valahol feltűnően magas a a születési rendelleneség, azt egyszerű statisztikai adatokkal lehet bizonyítani.
De ha "egy év múlva eldől", azok akik most vádaskodnak, nem hiszem, hogy hamut öntenek majd a fejükre.
Csak így tovább reakcio! Nehogy a kommentelől egy jelentős része alakítsa a fő véleményt.

emzperx 2009.09.08. 09:38:38

@Zoli28:

Ez elfogadhatatlan kifogás!

Ez pont olyan érv mint amikor Egely György(ék) arra a kérdésre, hogy miét nem prezentál(nak) valami tesztelhető, működőképes prototípust ami az elméletei(ke)t igazolná, akkor mindig azzal jön(nek), hogy az olajlobbi ebben mindig megakadályozza ő(ke)t.

Basszameg! Ha ilyen tényleg van, tessék megoldani, hogy távolabb lakó-, elköltözni készülő, vagy nehezen bántalmazhatató hivatalos személy indítson eljárást hivatalból, mikrofonnal mobilját személyes környezetét betechnikázni, hogy a fenyegetőző ellen a fenyegetőzésről is legyen bizonyíték, aztán vagy a Blikknek vagy a Kurucinfónak eladni, hogy a botrány a rendőrséget/ügyészséget is kellően motiválja.

Roquentin 2009.09.08. 09:39:12

@Grift: Szerintem van egy harmadik lehetőség is, ami ráadásul a legnyilvánvalóbbnak látszik: többségük olyan körülmények között él, ami jóval kiszolgáltatóbbá teszi őket a különböző betegségekre. Lásd még a magyarországi cigányok korfáját.

zoli29 2009.09.08. 09:40:51

@Roquentin:

"Sok rosszat el lehet mondani a cigányokról, de a gyerekszeretetük vitathatatlan."

Ez nem feltétlenül cigánykérdés. Nem arról van szó, hogy a cigányok általában hajlamosak ilyesmire. De ahol generációk úgy nőnek fel, hogy nincs munkájuk, a gyerekeik nem járnak iskolába, és szinte teljesen el vannak szigetelve az úgymond civilizációtól, ott teljesen más törvények és szabályok érvényesek, mint egy normálisnak mondott emberi közösségben.

Ha nem-cigány emberek kerülnének ugyanilyen körülmények közé, valószínűleg ugyanez lenne rájuk is igaz.

zoli29 2009.09.08. 09:43:09

@emzperx:

Egyetértek. Csakhogy most nem ez a közbeszéd tárgya, hanem az, hogy Molnár Oszkár mondjon le, mert rasszista kijelentéseket tett, stb.
Szó sem esik arról, hogy vajon ez egy létező probléma-e, és ha igen, akkor mit lehetne vele kezdeni.

Bell & Sebastian 2009.09.08. 09:52:20

Időnként az az érzésem, hogy van a nem normális északkeleti cigány és a normális, délnyugaton lakó cigány nemzetiségű magyar állampolgár.

A hétvégén - ott, ahol voltam -, kitettek magukért, visszaszerezték a többi szarházi eljátszott becsületét is egy időre a szememben.

Cigány ügyben van helye a kettős mércének!

kispufi 2009.09.08. 09:56:42

A jö öreg tabuk, amikről nem szabad beszélni, és akkor nincs is, máris orvosoltuk az amúgy nem is létező problémát. Nem tapasztalatból mondom, hogy ilyen van, viszont a mendemondák igenis léteznek, és nem is tegnap vagy épp Molnár Oszkár óta. A fő gond a kimondással van, ma reggel beült szerencsétlen az Azurákhoz, aki rögvest keresztre akarta feszíteni, de hát kb. ebből áll egy ballib-jobbos riport, bár szegény polgármester se egy iq-huszár, hogy értelmesen kivághatta volna magát. Igaz viszont, ebből nehéz is, meg eredendően is óvatosabban kellett volna kifejeznie magát. Viszont egyáltalán nem vagyok biztos, hogy az őt elítélő erkölcsbajnokoknál van a pont, sőt.

zoli29 2009.09.08. 09:57:34

@Bell & Sebastian:

A helyzet szerintem sokkal egyszerűbb. Mint ahogy a nem-cigányok között is vannak normálisak és nem normálisak, ugyanúgy a cigányok között is.
Ugyanez a képlet a borsodi, szabolcsi, hajdú-bihari vagy éppen baranyai cigányokra és nem-cigányokra. Szerintem.

zoli29 2009.09.08. 09:59:06

@kispufi:

Azurák az interjú végén kijelentette, hogy márpedig a polgármester általánosító megjegyzéseket tett a cigányságra, ami tényszerűen nem igaz.

orsi00 (törölt) 2009.09.08. 10:00:33

Erről már majdnem egy éve írt az MN:
www.mno.hu/portal/612089?searchtext=zacsk%C3%B3s
Itt van statisztikai adat is, annak, aki hiányolta.

Zetek 2009.09.08. 10:03:47

Nénike! Te nagyon hülye. Nem olvastál arról, hogy anno miként dolgoztak a koldus maffiák? Miként adták el gyerekeiket és csináltak belőlük nyomorékot? Miként törték el a karjukat, egyéb végtagjaikat? Legalább az orvos sorozatokat néznéd, a Münchausen-szindróma csak mond valamit?

molaris 2009.09.08. 10:08:30

"NÉNIKE" a nő két dologért képes mindenre. Hogy legyen gyereke, hogy ne legyen gyereke.
Nos ha még píííz is jár érte, akkor az már üzlet, és mint bizonyított, bizony a cigányok annak is tekintik. Akkor meg semmi másról nem beszélünk, mint a bevétel optimalizálásáról.

tevevanegypupu 2009.09.08. 10:11:08

Evezredek, evszazadok ota letezik a jelenseg, nemcsak ciganyok kozott. (Victor Hugo: A parizsi Notre Dame)Elfogadni nem lehet, de hogy bevalt kereseti forma az teny. Azon kellene inkabb vitatkozni, hogyan lehetne megszuntetni, nem azon, hogy lehetseges-e ilyesmi. Lehetseges es ezt tudjuk. Azt mondjak, a nok mindenre kepesek azert, hogy lehessen vagy ne legyen gyerekuk. Arrol szemerembol hallgatunk, hogy van harmadik megoldas is: mikor a gyermek megelhetesi forraskent szerepel a szulok terveiben.

X Y kronosz óra 2009.09.08. 10:15:41

Nézzük a tényeket:
1. Fogyatékos gyerekek születnek kockázatmentesnek vélt szociális körülmények között is.
2. Az anya az esetek 99,9%-ban védi a saját gyerekét.
3. A csecsemőgyilkosságokat beszűkült tudatállapotban követik el az anyák (szociális alapú félelmek miatt), ami enyhítő körülmény, és elmekórtani kategória, nem rasszspecifikus.
4. A polgármester nyereségvágyból elkövetett gyilkossági kísérlet bűntettének elkövetésével vádol általa is ismeretlen tetteseket.

(Az én olvasatomban a magzat ember.)

Aki ilyet állít, annak biztosan megdönthetetlen bizonyítékok vannak a tarisznyájában. Ha nincsenek, véget ért a politikai karrierje. (Zárójelben jegyzem meg, ennél kisebb hibáért is - amint azt az esztergomi polgármester kegyvesztettsége is mutatja - könnyen a pályán kívül találhatja magát egy-egy politikus.)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.09.08. 10:17:05

@orsi00: Köszönjük!
"Az ország harmadik legnagyobb kórházának főigazgató főorvosa elsősorban a szülő nő életmódjával, nagyon fiatal korával, a dohányzással, alkoholizmussal, a gyermekáldás előtti alultápláltságával, a küretek számának gyakoriságával, a család embertelen életkörülményeivel, pénzhiányával indokolja a koraszülést, illetve annak következményeit."

Naná, ha az anya terhesség vagy szoptatás alatt füstöl, mint egy kémény, iszik, mint egy gödény, ráadásul 16 éves, akkor nem kell gumikalapács, a szerencsétlen gyerek visszamaradott lesz.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 10:17:06

@Roquentin: "Sok rosszat el lehet mondani a cigányokról, de a gyerekszeretetük vitathatatlan."
Ez inkább a cigány image-építés része.
Már a Kádár-korban is az állami gondozottak közt magasan felülreprezentált volt az arányuk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 10:18:39

@elGabor:
egy cigány anya maga a gumikalapács. :)

orsi00 (törölt) 2009.09.08. 10:19:29

Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni, hogyan tudnak a magzatnak ártani: isznak és dohányoznak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 10:19:33

@tölgy:
így van!
és ez megint egy idetévedt, gizellautcás, szerecsenmosdató cikkecske.

hiba 2009.09.08. 10:38:43

@Grift: Igazad van! És igenis a tesco WC-kből is lopták a gyerekeket, szerintem azok is a cigányok voltak!
Másrészt meg a cigányok is emberek, úgyhogy a populáció egyes egyedeiből bármit kinézek.
A másik, hogy bár személyesen ismerem a nevezett képviselőt meg kell védenem. Ezt Ő nem a nyilvánosságnak szánta, hanem egy képviselő testületi ülésen, ki tudja miért, de érvként szóba hozta. Borsodi testületi üléseken ettől durvábbak is elhangzanak a cigánysággal kapcsolatban. Ez nyilván hülyeség, de alapvetően nem hangulatot akart kelteni.

Vidéki 2009.09.08. 10:39:05

Nem tudom, hogyan lehetett egy ilyen agyalágyult alak Fideszes polgármester és országgyűlési képviselő?

Persze az is lehet, hogy az elmebaj azután tört ki rajta, miután a Fidesz pozíciókhoz juttatta, ezért akik pozíciókhoz juttatták, nem tehetnek semmiről.

zsögödbenő 2009.09.08. 10:42:32

@X Y kronosz óra:
1. ez igaz, csakhogy ezesetben nem errol van szo.
2. Attol tartok, hogy ez az adat nem teljesen helytallo. A ciganyok koreben divo gyerekszeretet reszben pusztan PR, nehezen nevezheto gyermeket szereto szulonek az, aki koszban, szemetben tartja gyermeket, alapveto elelmiszert nem, de csipszet es kolat vasarol neki, gyakran normaszegesre bujatja stb...A terhesseg alatt folytatott nem kimondottan egeszseges eletmodrol nem is beszelve... Amit a polgarmester allit, az sajna a nagy magyar (cigany) valosag. Almodozok, ebreszto!!! Bezony sokan (nem csak ciganyok, de korukben erosen felulreprezentaltak az ilyenek) penzkereseti forrasnak tartjak a gyereket.
3. A beszukult tudatallapot reszben igaz, bar ez is relativ...
4. Tevedsz. Egyreszt hiaba tartod a magzatot gyermeknek (ahogyan en is), a magyar (bunteto)jog szerint nem az, tehat nincs szo ezen tenyallasrpl..mar csak azert sem, mert az elkovetok celja nem az emberoles, hanem a magzat fogyatekossa tetele...

Stoney Hill Billy 2009.09.08. 10:44:46

márpedig ilyen sztorikat - sőt még rosszabbakat is - hallani már évek óta...

zsögödbenő 2009.09.08. 10:46:33

@Vidéki: inkabb arrol van szo, hogy a maszopszadesz es elvetemult elvbarataik meginditottak a vegso offenzivat fasisztaveszely-ugyben...es a fidesznek nincs igazan kidolgozott valasza a ciganyokkal kapcsolatos problemak erdemi kezelesere, ezert vagy hallgat vagy semitmondo frazisokat pufogtat....helyi szinten levo emberei pedig a problemak kellos kozepen ulve erzekelik azokat es ki is mondjak...na ilyenkor jon a fideszmiertnemhatarlodoikel kezdetu mese...

Bell & Sebastian 2009.09.08. 10:49:23

@Zoli28:

Maga egy jónagy faszista náci, csak nem etnikai alapon oszt, hanem retardáltak kontra hülyék mentén! :)

hiba 2009.09.08. 10:51:08

@Vidéki: A pasi nem különlegesen hülye, csak átlagosan. Mondom, képzeld bele magad a egy Borsodi önkormányzati ülés hangulatába, mikor naponta a cigánysággal kapcsolatos problémákon (is) agyalnak. Egy ilyen elhangzás ott abszolút nem durva.
Az MN cikke, illetve Dr.Csiba Gábor megállapításai közelítik legjobban az igazságot szerintem.

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 10:52:01

Tessék megnézni az innen ugró fajin fényképet (hová lett a kommentenm?)
almagyar.blogter.hu/251739/csalad

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 10:52:35

Meglepően sok itt az oktondi zombikommentelő. Pölö, könyörgök, hogy a picsába sikerül a poszt által felvetett genetikai 'parancsolattal' szemben holmi nyugdíjas nénikék kifosztását regulázó erkölcsi parancsolatot (pontosabban annak fájó hiányát) fölhozni?

Ehh, na mind1...

Erről a kedélyes valahai buszsofőrről meg csak annyit, a minap láttam róla egy felvételt - na persze ezt a hírTV nem hozta -, ahol a testületi ülésen a melegekről is sikerült neki olyanokat kinyilatkoztatni, hogy ihaj. Föl nem foghatom, a pártja miért nem penderíti ki a francba.

Bell & Sebastian 2009.09.08. 10:53:51

@Vidéki:

Vidéken még az is lehetséges, hogy valaki kitart az mellett, amit mondott, ha PC, ha nem. :)

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 10:56:44

Az eltűnt kommentemben arról szóltam, hogy a gumikalapács (helyesen fejsze foka) az Blikk.
A valóság szomorúbb, hétköznapibb:
az 1900 g-mal megszületettcigány gyermek 2 évesen enyhén túltáplált, átlagos.. de mire iskolaérettségi vizsgálatra kerül, addigra egy átlagos 3-4 éves testtömeg és magasság adatait mérik: Mert amint az anyja a következő gyermek miatt leteszi, a gyermeknek harcolnmia kell a falatokért.
Az első, aki éhezik, a gyermek. A szülők még jól esznek, amikor a kicsik már bodagon élnek. A két segélynapon persze danyont banánttal, sonkával, csoki, fagyi, narancs, minden. De a hónap 20 napján bodag.
tessék megnézni ezt a fényképet:
almagyar.blogter.hu/251739/csalad

Ott vannak az AFP vizsgálatok, amiket azért szabotáltak, hogy ne lehessen kiszűrni a (pl Dawn-kórt)
Ott van a vita Gyenei Márta és Dusrst Judit között )(persze az utóbbinak van igaza, nem Gyeneinek, aki 3 éves munka adatai alapján írta meg a stratégiai gyermek -kel kapcsolatos igazságokat)

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:02:10

@magyar-magyar szótár:

Család- vagy gyerek fogalom eltérés a nem-cigányoknál is létezik, taknyos kicsit meg porszívó/csepegtető kombóval lehet csak kezelni - már ha van!

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:05:18

@Dr. Zerge:

Mit mondott a melegekről? Hogy bűn? Az hát. A Fidesz jobbszárny (katolikusok) szerint is. Legalábbis remélem!

zoli29 2009.09.08. 11:05:25

@hiba:

"Ezt Ő nem a nyilvánosságnak szánta, hanem egy képviselő testületi ülésen, ki tudja miért, de érvként szóba hozta. Borsodi testületi üléseken ettől durvábbak is elhangzanak a cigánysággal kapcsolatban. Ez nyilván hülyeség, de alapvetően nem hangulatot akart kelteni."

Végre, valaki ezt is leírta!
Tényleg úgy van a dolog beállítva, mintha Molnár Oszkár külön sajtótájékoztatót tartott volna, amin megvádolta volna a teljes magyarországi cigányságot.
Pedig szó sem volt erről.

Nyilván ki van a adva az ukáz az mszp-s önkormányzati képviselőknek, hogy találjanak minél több ügyet (akár mondvacsináltat), amikből azután megpróbálnak országos botrányt kovácsolni.
A kertévék meg a királyi tv pedig az egészhez biztosítja médiahátteret.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 11:09:48

Arról nincs szó, hogy a jelen politikai erőtérben valakinek egy ilyen beszólástól végetérne a politikai karrierje. Csak arról, hogy kap egy esélyt, hogy a Fidesz után a Jobbikban folytathassa...
Kezd egy sorba illeszkedni, Ékes Ilona, stb.
Rég mondogatom, hogy egyre láthatóbb repedések támadnak a Fidesz kötelezően polkorrekt vezérkara, szellemi holdudvara, sajtója és mezei hadai között, főleg a cigányproblémáktól erősebben sújtott vidékeken, ahol a fidesz bázis már jó ideje a nemtzeti radikálisok üzeneteire van ráhangolódva.
A Fidesz szakadása be van programozva ebbe a helyzetbe. Csak annyi a kérdés, hogy a Főnök melyik utóddarabot választja. Ha a PC-nek megmaradót, akkor nem szakadás lesz, hanem tömeges átigazolás a Jobbikhoz.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 11:09:53

@magyar-magyar szótár: az tényleg érdekes, hogy a feministáink még egysze3r sem találtak rá a cigány családra, ahol egy kissé nem pc a nők helyzete. De imádják a polgári családot csesztetni.
Nyöhehe.

@Bell & Sebastian: bűn erkölcsi értelemben, de nem bűn büntetőjogi értelemben. (Sin - crime)

tevevanegypupu 2009.09.08. 11:10:05

Jo lesz vigyazni es idoben tisztazni a tenyeket. Meg nem felejtettuk el a koteles-beszedet es annak kovetkezmenyeit, amire Gyurcsanyek meltan lehetnek "buszkek".

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:11:21

@magyar-magyar szótár:

Ez a família hogyan érdemelte ki, hogy mindig iderángatod?
Nincs internetje, se pénze ügyvédre, mi?
Mint az állatkertben!

Arma Gedeonka 2009.09.08. 11:11:59

@Zoli28:

Az nem biztos, hogy arrafelé egy tipikus szoci szívesen mártja be a fideszes polgit "cigányozásért". A miskolci rendőrkapitány leváltása ellen a teljes megyei és városi MSZP kiállt, tömegbázisa legnagyobb egyetértésével.
Ezekben a kérdésekben északkeleten kezd népfront kialakulni...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 11:13:10

Nem, azt volt bátorkodni, hogy

"Én egy rendkívül toleráns ember vagyok mindenkivel szemben. És a melegek is tőlem lehetnek melegek, egyetlen problémám van velük. Az, hogy ne akarják a betegségüket, vagy a problémáikat ráerőszakolni a többségi társadalomra."

Ez márpedig még a legbigottabb katkó fölfogásban sem vállalható. Gyk.: mMelegnek lenni ti. nem betegség.

Egyebekben az alanti videón - amiről sajnos ez a mondat hiányzik, de volt szerencsém saját szemmel/füllel detektálni, hogy a fenti formában elhangzott -, szal alant a mandarin összes kommunikációs csatornáján csekkolható, mennyire toleráns ember ő...

www.youtube.com/watch?v=fozP2Wd6-wY

Faszkivan, hogy ez a senki egy helyiérdekű főfütyi lehet a fideszben!

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:13:27

@tölgy:

Megkérdezem harmadszor is: a Szabados még érdekli?

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 11:15:17

Még egy: Nem az asszonyokkal van baj! Hanem az emberekkel (=férfiakkal) Az emberek kutatnak ki mindent gyógyszer (fogamzásgátló) után, az embernek vannak feszt olyan tervei, amikhez a gyerekek után kapott píz (cocpolt) is kell. Orvosok a megmondhatói: Asszonyokkal könnyű, csak aztán az ember engedi-e a felvilágosítás után maga döntani az assznyt? NEM
Az ilyen okos értelmiségi cigány nőknek az emberek (=férfiak) felvilágosításával is kéne törődniük.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 11:15:20

@Bell & Sebastian: Bocs, ha eddig kétszer kérdezte és nem válaszoltam.
De nem értem a kérdést.
:(
Általában majd' minden érdekel.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 11:16:21

@tevevanegypupu:

A maszop cigányozásból nem tud köteles beszédet csinálni. Lásd a párt egyik díszcigányának minapi tanulmányát, amelyben a szocik "rasszista szavazóinak megtartását" is fontoscélnak nevezte. A kampányban a szoci kampányfőnökök BAZ megye környékén inkább a nyelvüket harapnák le többségiek körében, minthogy a jobboldalt cigányellenesség bűnében marasztalják el. Olyan ingyenreklám lenne a konkurenciának, mint a szadi óriásplakátjai voltak a Jobbiknak.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.08. 11:19:30

nénike, nagyon szép és nemes az a kép, amiket az anyákról festesz, és örülnénk mind, ha tényleg így lenne, de nem feltétlen így áll hozzá mindenki :-(
vfek.vfmk.hu/00000155/004.html

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 11:20:53

@Bell & Sebastian: Így van, ott is van a szócikkben. Szoktam is mondogatni a becsűűűlettes magyaroknak: A cigányokban 100-150 évvel ezelőtti enmagukat tekinthetik. "Senki ne legyen több az apjánál anyjánál+" ill.: "Senki ne spóroljon: Az a tiéd, amit megeszel-megiszol, azt már nem vehetik el) stb.

Többeknek:
Az is baj, hogy ez az ügy is valójában politika. Ugyanilyen szöveget szocialista polgármestertől is (sőt!!) föl lehetne dobni.

Tegnap a TV" PíSzííí!! érve az volt, hogy É-K Magyarországoon sem nő kirívóbban a fogyatékkal születő gyermekek aránya, mint máshol, aztán mutatak egy számos-térképet, amiről kitűnt, hogy Győr-Sopron és Vas kivételével mindenütt ugranak a számok... fölfelé.
Namost a családipótlék suzigorítások méginkább ezirányban fogják föltornázni az adatokat.

Karcolt lendület 2009.09.08. 11:22:20

@zsögödbenő:
Az egész ügy pont ugyanaz a kommunikációs trükk, ahogy Kövér köteles beszédéből Szily félrehajtott fejével országos botrányt csináltak.
Egy júniusi testületi ülésen elhangzott - az egész vitából kiragadott mondatokat nem szószerint idézve, hanem kicsit átértelmezve (úgy téve, mintha a kijelentés általánosan szólna mindenkiről) szeptember elején elárasztják a sajtót, a cigányszervezetek jól felháborodnak és tüntetnek. Teljesen igaza van Molnár Oszkárnak: a szocik azzal foglalkoznak, hogy egyenként lejárassák akár valós, akár tupírozott ügyekkel a fideszes képviselőjelölteket. Erre pedig a Fidesznek nincs jó válasza és rendszeresen magára hagyja az embereit, ahogy pl. Fóton is. (Esztergomot nem említem, ott az iskola-ügyben alapból nem értem a polgármester keménykedését, a jegyző-ügyben pedig tényleg jogellenes helyzet van a városban.) Csak mondjuk ez a vad rasszistázás megmozgatja esetleg a cigányokat (ugye a tegnapi cikk az MSZP ezzel kapcsolatos stratégiájáról), meg a megmaradt néhány pesti lila jogvédőt, de ahogy a hozzászólásokból is látszik, az emberek többsége qrvára nem látja rasszistának és vállalhatatlannak ezt a kijelentést, hanem a valóság egy lehetséges szeletének. Szóval a hiszti a régi...

Arma Gedeonka 2009.09.08. 11:24:00

@Dr. Zerge:

Kösz a videót, egyrészt a fickó ugyan tényleg nem IQ-bajnok, másrészt a jobbikos karrier előtt tán nyitva áll a kapu, ezt elnézve. (nem ismerem a helyi viszonyokat, volt e netán konfliktusa helyi jobbikosokkal, az felülírhatja)

HA így megy tovább, a Jobbik akár parlamenti frakcióra, illetve párfős képviselőcsoportra is szert tehet a választások ELŐTT.

"Faszkivan, hogy ez a senki egy helyiérdekű főfütyi lehet a fideszben! "

Nem tudom, elhiszed-e nekem, hogy ha arról a vidékről fideszes plakátragasztó mezei hadak olvasnák pl ezt a blogot, akkor nagyon hasonlóan nyilatkoznának, pl így:
"Faszkivan, hogy ez a senki egy megmondóember főfütyi lehet a fidesz vezérkar körüli sleppben!"

Jól látom azt a növekvő repedést a Fidesz közepe táján?

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:24:47

@tölgy:

Ságvári társa a cukiban:

Provó, beépített volt, később ÁVH -s, '56 után vidék (elbocsájtott légiós), a '70 -es években öngyilkos lett, később a neje/élettársa is, két gyerek maradt.
Nem egészen tuti az info, de megbízható a forrás.

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 11:25:25

@Bell & Sebastian: Gyere le ide, elviszlek húsz ilyen családhoz. Nem tetszik a kép mi? Az az igazság, hogy engem az ember nem nagyon érdekel, csak a kicsik meg a gyerekek. Azoknak ki az ügyvédje? Tán te? Ki az ügyvédje a bodagon élő, a nyarat krónikus hasmenésben végig-félig-éhező gyerekeknek, akinek az apja dobozossört vedel meg kártyázik? e megvéded őket? Te vagy az ügyvédjük, te píszí jófiú?

tevevanegypupu 2009.09.08. 11:25:53

@Arma Gedeonka:
Az valoszinu, hogy ebbol nehezebb lesz kampanytemat kovacsolni, viszont az emberek kepmutatasa eleg eros ahhoz, hogy egy-egy ilyen kijelentesbol valami kis hasznot huzzanak. Az orvosok nyilvan sokat tudnanak meselni a temarol - ugyanugy mint ahogy a homoszexualisok es drogosok altal terjesztett betegsegekrol is - csak eppen ezek a temak tulsagosan is kenyesek ahhoz, hogy a mi tarsadalmunkban oszinten lehessen errol
beszelni. Amig politikai hasznot lehet huzni betegsegekbol es etnikai problemakbol, addig a helyzet valtozatlan - sotet, elmaradott, ketsegbeejto - marad.

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 11:28:25

@Bell & Sebastian: Internetjük egyébként van. Nem is gondolnád. Az internet most olyan, mint 25 éve a vidijó meg a szkájcsanelt volt 20 éve.

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:31:20

@Arma Gedeonka:

Nagyonis jól, csak nem mondod a valódi okot.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 11:32:41

Ja, valaki följebb kedvesen rálegyintett, hogy mindez csak az edelényi képviselőtestületin elhangzó, afféle munkabeszéd, meghogy arrafelé másutt is így mehet ez, stb.

Hát egy: a testületi ülések nyilvánosak, méghozzá az adott közösség legfontosabb nyilvános eseményei.
Kettő: mégis mekkora falu testületétől kezdődően nem érvényes ez az "érv" - mert gondolom abban egyetérthetünk hogy az OGY-ben már veri a lécet az efféle, nem? Vagy csak az EP-ben?
Három, asszem a Szőke ciklonban írja Rejtő - mondja valami lord -, hogy úriember nem a társaságnak, hanem magának borotválkozik. Szvsz közszereplőkre ezerszeresen vonatkozik.

zoli29 2009.09.08. 11:35:12

@Dr. Zerge:

"Pölö, könyörgök, hogy a picsába sikerül a poszt által felvetett genetikai 'parancsolattal' szemben holmi nyugdíjas nénikék kifosztását regulázó erkölcsi parancsolatot (pontosabban annak fájó hiányát) fölhozni?"

A nyugdíjas néni kirablása, meggyilkolása és megcsonkolása úgy jött elő, hogy nénike a post-jában nem tartotta elképzelhetőnek, hogy kismamák haszonszerzés céljából képesek lennének ártani saját babájuknak.

Erre én felhoztam az általad kifogásolt példát, mondván, ilyet sem tudtunk volna elképzelni, hogy megtörténhet, mégis megtörtént.
Ami mutatja, hogy egyes városi embereknek valószínűleg elképzelése sincs arról, milyen állapotok uralkodnak egyes vidékeken.

Így már érthető az összefüggés?

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:37:19

@magyar-magyar szótár:

Nem születünk egyenlőnek, - de ahogyan azt Tölgy helyesen megjegyezte -, a Törvény előtt azok vagyunk, - és itt nem a PTK -ra gondolok -.

Hal helyett hálót! - vallom/teszem.
Kérdés?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 11:37:48

@Zoli28: Attól, hogyí leírsz valamit másodszor, de közben nem veszed a fáradságot a közbevetésem értelmező olvasására max. egy dolog fog változni: nevezetesen a kommunikációs hajlandóságom irányodba. (Gyk.: konvergálni fog a nullához.)

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 11:37:49

Úgy tűnik nekem, hogy a cigánytémával nem érdemes kampányolni.
Illetve, bármelyik párt elkezdi feszegetni és a szokott hülye píszí módon kezelni, úgy jár vele, mint az "ország szürkállománya" a jobbikellenes plakátsorozattal, hehe...
Nem véletlen ugyanis, hogy a Jobbik a 6 keleti megyében törte át a PC Ibarrurik frontvonalát.

Karcolt lendület 2009.09.08. 11:38:30

@Dr. Zerge:
Na és konkrétan miből volt elege, az egész szöveg eleje és vége miért lett levágva a felvételről? Csak nem azért, mert valójában nem a buzikról beszélt, azt csak úgy belefűzte ilyen kissé kocsmai beszélgetés színvonalon.

Megnéztem a másik videót is, semmi vállalhatatlan nincs abban amit mondott: tud olyan esetekről, amikor cigányasszonyok direkt ártanak a saját magzatuknak a több pénz miatt. Ez pedig bőven igaz lehet: mindenki elmegy a picsába a lejárt szavatosságú PC faszságaival, azzal tessék foglalkozni, hogy felderítsék ezeket az eseteket, nem azzal, hogy "de nem szabad ilyet mondani".

zoli29 2009.09.08. 11:39:05

@Dr. Zerge:

Oké, akkor fordítsd le a magamfajta egyszerű ember magyar nyelvére, hogy mit akartál mondani, légyszíves! Köszi!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.09.08. 11:39:26

"hogy milyen irracionális tettekre is képesek a nők" a nénikének tessék oda figyelni miket tetszik írogatni, és akkor csak félve említem meg árvaházaink telítettségét.

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 11:41:44

@Bell & Sebastian: Ha így van, mármint szerinted halat, akkor OK, rendben annyi, hogy (gyakorlati) tapasztalat után arra vélnék, azt a hálót inkább (és előbb) asszonyok kezébe.
Más: orrszívás: régi cigányaasszonyok kiszívták maguk eszköz nélkül. De mióta Edison feltalálta a kötő alját, magyarparaszt asszonyok azzal szokták (fiatalabb cigányanyák [13-17 évesek] meg, akik ismerik Wöres Sándor Ízlik[sic!] a Galagonyá-ját, szoktak papírzsebkendőt is venn (megnyálazzák, hogy puhább legyen) kérdés? :))

Karcolt lendület 2009.09.08. 11:43:27

@Dr. Zerge:
Speciel én örülnék, ha akár a Parlamentben is lehetne így beszélni, mert akkor a valóságról és nem valami képzelt világról társalognának roppant kultúráltan.

@Arma Gedeonka:
"Jól látom azt a növekvő repedést a Fidesz közepe táján? "
Ez meg a másik fele, a jobbikos álmodozó.

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 11:45:14

@Bell & Sebastian:
Ha hálót mondasz, akkor OK.
Egyébként régi cigányasszonyok kiszívták maguk. Ezt tőlük tudom, isten nyugosztalja őket, korán halnak, a 65-öt ritkán érik meg.

Amióta Edizony feltalálta a kötő alját, magyarparaszt asszony azzal is türülli. Fiatal cigányanyák (13-17 évesek) akiknek az anyját 25 éve Bolon' Györősszem hülyetanétó tanétotta, ismerik Weöres Sándor bácsitól az Ízlik a Galagonya dalt, vesznek papírzsebkendőt és benyálazzák, úgy.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.08. 11:46:30

Elég gyorsan el el lehetne dönteni:

Kérjük a dupla családi pótlékban részesülők számát, megyénként/településenként/1000 főként.

Ha 5x annyi lesz Borsodban mint Győr-Mosonban akkor onnan lehet tovább vizsgálódni.

Ja, csak halk kérdés: ha minden rendben van a számokkal, akkor miért nem pakolták még ki a netre?

kispufi 2009.09.08. 11:46:35

Köteles beszéd ebből szerintem se lesz. Rasszistázással, cigányvédelemmel az égvilágon senkit nem mozgósít az MSZP - max. a Jobbikot -, mint ahogy feljebb is leírtátok és Teleki is elmondta: a rasszista szavazókra is szükség van. Igaz, azok már ott vannak a Jobbiknál.
Vagy várjunk csak! Lehet, hogy rájuk gondolt Teleki? Szükségük van a jobbikosokra? Csak nem coming out volt ez a maga nemében? :-)

merre? 2009.09.08. 11:48:18

Ez 1 urban legend, amit kb. 1-2 éve hallani az ország minden részében, azzal megtoldva, hogy az illető ismer valakit akinek információja van konkrét esetekről.
A sok sötét, primitív barom agyát annyira elborítja a rasszizmus, hogy simán elhiszik ezt a sztorit.

és ez a mérsékelt jobberek blogja...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.08. 11:50:26

Sajnos elképzelni el tudom. :(

Úgy gondolom azonban, hogy ez az ex-mozdonyvezető is "el tudja képzelni", úgyhogy szépen mutasson bizonyítékot, aztán ott_folytatjuk_.

Addig elmegy a picsába.

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 11:50:29

@merre?: olvass kapcsolat.hu-t, ott ilyen szörnyűségek bizonyára nincsenek.

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:51:24

@magyar-magyar szótár:

Kicsi gyerek nem tud orrot fújni, a taknyát törlik csak. :)
Az meg szélmalom-harc!

zoli29 2009.09.08. 11:51:52

@merre?:

Én 10-15 éve is hallottam hasonló szóbeszédeket...

Nem attól "mérsékelt jobber" valaki, hogy bizonyos kérdéseket tabunak tekint, akik mégis szóbahozzák, azokat meg le széljobberezi.

Bell & Sebastian 2009.09.08. 11:53:45

@merre?:

Csak előre, sohase hátra, masinyiszt!

kispufi 2009.09.08. 11:54:35

@merre?: te viszont ismered őket, mellettük nőttél fel harmóniában, jószomszédi viszonyban és nem II. kerületi/belvárosi elefántcsonttornyodból szeded a frankó igazságot, a valóságot a maga teljességében ismered.
Kicsit sok volt belőled (ha nem is személy szerint, értsd, ahogy érteni kell) az emúlt 19 évben, s most már végképp sok vagy.

Oblomov 2009.09.08. 11:54:55

@tölgy: szociális veszélyeztetettség alapján annyi purdét vehetnél állami gondozásba, amennyit nem szégyelsz. A gond, h. nem jobb megoldás, mint családban tartani őket, viszont jóval drágább.
@Arma Gedeonka: az fel se merülhet, h. ezzel a parasztáldozattal protokampányol a fityesz a jobbikos szavazókért?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.08. 11:56:00

@Zoli28:

"Én 10-15 éve is hallottam hasonló szóbeszédeket..."

WTF? Szóbeszédeket? 8.-os áltisként? A'mán igen.

Karcolt lendület 2009.09.08. 11:56:48

@merre?:
A következő lépése ennek a kampánynak, amikor az európai értelembe vett ballibek jól megmutatják, hogy még a mérsékelt jobberek is mekkora nagy rasszisták. Köszönjük, értékes hozzászólás volt.

zoli29 2009.09.08. 11:57:26

@Úlfhéðinn:

Ahogy már korábban is elhangzott: Molnárnak esze ágában sem volt az ügyből országos botrányt csinálni, és boszorkányüldözésbe kezdeni a romák ellen.
Nem is nevezett meg konkrét neveket vagy családokat, hanem egy tendenciáról beszélt, de azt sem terjesztette ki a teljes cigányságra - ezt azóta sem győzi hangsúlyozni.

Ezzel szemben a balos média most megpróbál olyasmiket is belemagyarázni a szavaiba, amiket nem mondott.

zoli29 2009.09.08. 11:59:06

@Úlfhéðinn:

merre? 2009.09.08. 11:48:18

"Ez 1 urban legend, amit kb. 1-2 éve hallani az ország minden részében"

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 11:59:07

többször felmerült itten a fidesz szakad, és hányan sodródnak majd a vidéki káderek közül a jobbikhoz, téma. ahol a jobbik erős, éppen a cigók miatt is, ott elég sokan le fognak lépni. és ha a jobbik továbbra is ügyesen szólítja meg a népesség azon részét, ahol eredményes lehet ez a megszólítás, ott/akkor még többen. tagok is. szavazók is.
a fidesz egy kissé elbaszta az egy a tábort. nem az mdf legyalulásával, hanem azzal, hogy kövér nem lépett ki a fideszből és nem csinált egy széljobber pártot.

Karcolt lendület 2009.09.08. 11:59:49

@Oblomov:
A ballib sajtó kezdte a hisztit, de lehet ilyen hatása is az egésznek és ebben segít a hivatalos kuss a Fidesz vezérkartól.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 12:02:12

@Tehetetlen Dodó:

Dodó elvtárs, nem olvastad át a hozzászólásokat, közte az enyémeket!
Már megint egy hullámhosszon vagyunk.
És mit válaszolsz múltkori kérdésemre, amit ez az ügy is erősít?

Trig 2009.09.08. 12:04:24

@tölgy:
Valóban, 10 állami gondozott gyerekből minimum 8 cigány. Személyes tapasztalat.

Legtöbbje azért, mert a szülei ugyan élnek, de van 8 másik testvére. A legkisebbek ált. otthon maradnak, a nagyobbak mennek az intézetbe. Ha az összes megy, akkor is a kisebbek vannak jobb helyzetben, mert nekik még van esélyük az örökbefogadásra.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 12:04:39

@Karcolt lendület:

a hiszti lemegy és kész. a balosok megint lőttek egy öngólt. a magyarok kilencven százaléka meg van győződve arról, hogy a faszi hülyeségeket beszél, mert egy cigány sosem finomkodna gumi kalapáccsal.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 12:08:08

@Oblomov:

Természetesen az mindig felmerül, Ékes Ilona akciójánál is felmerült, tekintettel pl. Semjén gyarmatosítós beszédére is. Ott nem volt kétség, itt a két utóbbi esetben van.
Az biztos, hogy szerintem pl. Orbán, vagy más nagyobb kaliberű most se fog elhatárolódni. Ha nem is tetszene nekik a dolog, érzik, kinek segjtenének vele. De itt, a fidesz holdudvar egyik jellemző terepén van elhatárolódás és a mezei hadak ezt érzik, ezt utálják. Ha egy mezei fideszes ma liberális ördögöt keres, ma már nem a szadiban találja, mert az kész, hanem saját pártja holdudvarában.

Ékes már hónapokkal ezelőtt vidéken is kampányolt a gender-program ellen, szerintem nem pártutasításra. Ez a mostani pedig túl kemény téma, valódi kurucos téma, ilyet Semjénnek se mernének kiadni, meg másnak se. Kb fél éve volt a kurucon a dolog, világos, hogy derék polgármesterünk is törzsolvasó...
Szerintem ez nem a széljobberszavazatmegtartó akció, hanem a jó érzékű vidéki és egyéb fidezses politikusok hallják az idők szavát.

Oblomov 2009.09.08. 12:09:17

@Grift: az nem sanszos, h. a jobbik kormánytényező lehet, főleg nem egyedül. A fidesz viszont ilyen bulvártémákban kockázat nélkül alájuk nyeshet. Ez nem kifejezetten a ballib oldal érdeke.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 12:10:26

@Grift:

nem tudom, kinek nem tűnik fel, hogy tipikusan a harcosok csata előtti hergelése folyik vezéreik és hordószónokok által, hogy elborult aggyal legyen kedvünk mások belit kiontani és sajátunkat a kiontatás veszélyének kitenni. Cigányfronton, szomsédaink és köztünk, stb. Meg volnék lepve, ha itt még 10 év múlva is béke lenne...
Természetesen magam se maradok ki belőle, én is érzem az idők szavát vagy mit. Azért szörnyű...

nénike · http://mandiner.hu 2009.09.08. 12:11:29

Grift

"... a magyarok kilencven százaléka meg van győződve arról, hogy a faszi hülyeségeket beszél, mert egy cigány sosem finomkodna gumi kalapáccsal."

Miért a magyarok kilencven százaléka szerint a cigányok mit tesznek ebben az esetben?

Arma Gedeonka 2009.09.08. 12:11:39

@Oblomov:

Sanszos. Ha tévedsz. és ez nem tudatos fideszen belüli munkamegosztás, akkor épp esetleges földcsuszamlást jelez előre.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 12:13:00

@nénike:

szerinted sincs ilyen állat, mint a zsiráf?
Ha a vidéki eccerű fideszes káder a nép szivéből beszél, akkor a gonosz ellen felmutatjuk a szent dogma amulettjét? Te ezt teszed, nagy sikered nem lesz még a fidesz-bázisban sem.
Szembe kell nézni a tényekkel.

Oblomov 2009.09.08. 12:13:13

@Arma Gedeonka: azért egy fideszes városban az üléséket a helyi tv veszi. (Nálunk spec. így van ez.) És innen érkezhettek a kiszivárgások.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 12:14:15

@Oblomov:
ezt nem értem. de válaszolok! :)))
ki mondta, hogy a jobbik kormányerő lehet? egy vidéki önkormi jelölt nem szarja e ezt le. egy érdekli, megválasszák a városi/falusi testületbe, mindegy milyen színekben. nem is balog érdekről beszéltem, hanem önjáró öngólrugó balfaszságukról. nincs már taktikájuk, stratégiájuk, ismétlik kényszeresen azt ami már senkit nem érdekel, sőt kifejezetten kontraproduktív.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 12:16:26

@nénike:
bocs, ez a vicc tényleg bonyolultan lett /számodra/ megfogalmazva. vas kalapácsot használnak. bocsánat a körmönfont fogalmazásért. :)))

Bell & Sebastian 2009.09.08. 12:18:14

@Grift:

Szerintem most haraptál a saját farkadba! :)

nénike · http://mandiner.hu 2009.09.08. 12:18:35

Grift

Köszi a magyarázatot. Jót nevettem. Benne vagy a 90%-ban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 12:19:56

@Bell & Sebastian:

fenét, ha elérném, sosem nősültem volna. :)))

Arma Gedeonka 2009.09.08. 12:22:45

@Bell & Sebastian:

tudod, a harcba belefáradva vannak a fronton katonabarátkozások is, mielőtt menne a gyilkolás tovább. Én már jóelőre el tudom képzelni, milyen szörnyű lesz...
Na, emberek, gecitócsából kiszakadni, szuronyt feltűzni, támad a cigány/tót/...!!!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 12:24:56

@Grift: a lengőborda kivétele állítólag segít. :)

Oblomov 2009.09.08. 12:25:24

@Grift: a jobbik egyetlen kártyája a cigányellenesség. Erről, és a nagypolitikáról beszéltem, nem a helyiről. De nekem mániám, h. a fityesznek nem itt kéne vitézkednie, és programot sejtetnie. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 12:25:27

@tölgy:
már nem, már meszes is vagyok! :))

Bell & Sebastian 2009.09.08. 12:27:59

@Grift:

Dolgoztál, te hülye!? :)))

___________________________ (törölt) 2009.09.08. 12:32:09

Simán el tudom képzelni, hogy igaz a hír, tekintettel arra, hogy pl. Angliában azért bagóznak tinédzser"anyák", hogy kisebb legyen a gyerek, könnyebb a szülés. Tényleg ilyen korban élünk bazz, abszolút nem lep meg a dolog :((

www.metro.co.uk/home/article.html?in_article_id=20544&in_page_id=1

Bell & Sebastian 2009.09.08. 12:33:28

" ... - Csak öt perce vagyok fehér és máris utálom a cigányokat!"

Bell & Sebastian 2009.09.08. 12:35:27

@Shenpen:

Ezen mi már átlendültünk, egyre elterjedtebb az egyrészes női fürdőruha.

hiba 2009.09.08. 12:37:15

@Dr. Zerge: Nem rálegyintettem, csak tegyünk már különbséget a dolgok között. mikor valaki sajtótájékoztatót tart a cigánybűnözésről, vagy arról, hogy a melegek szokjanak le egymás szeretéséről az nem ugyanaz mint mikor egy bunkó apparatcsik nem nyilvánosságnak szánt mondatait teszik közzé. Bár tény, hogy Cusi sem a napkeltében mesélt viccet és bukott, de az a vicc már nagyon jól jött a maszop vezérkarnak. A tahó vidéki kiskirály hirtelen eltávolítása viszont tényleg csak a jobbik malmára hajtaná a vizet, mert egyrészt oda menne, másrészt senki nem értené a szavazókörzetben, hogy mi rosszat mondott.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.09.08. 12:37:48

Az elmélettel nincs egyedül a polgármester, én gyakran hallom vidéki ismerősöktől, az ország minden részéről.

Bell & Sebastian 2009.09.08. 12:38:15

Elmegy a cigány az orvoshoz:
-Doktor úr kékül a jobb lábam.
-Hat, cigány ezt le kell vágni.
Levágják a cigány jobb lábat.
Fel év múlva megint megy a cigány:
-Doktor úr, most meg már a bal lábam is kékül.
Doki megnézi.
-Cigány, le kell vágni a bal lábadat is.
Levágják a cigány bal lábat is.
Fel év múlva megint megy a cigány:
-Doktor úr, most meg már a derekam is kékül.
Doki megnézi.
-Te cigány, neked fog a farmered.

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 12:42:40

@Arma Gedeonka: Melyikre? Arra, hogy a Fidesz nem határolódik el? Ne is határolódjon el. Azért, mert a ballibber megmondók összepíszízik magukat,még nem kell rögtön elhatárolódni. Főleg úgy, hogy szokás szerint szövegkörnyezetéből kiragadott, felturbózott dolgokkal jönnek elő.
Amellett, hogy ez a fiú ezzel a gyanújával valószínűleg népes támogatói körrel bír, persze nem az elnyomott etnikum köréből.

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 12:46:10

@Grift: Ebben a Kövér-ügyben igazad lehet: egy ilyen nagy gyűjtőpárt óhatatlanul nagyon széles sávon mozog és akiknak kevés a középpárti píszí és több radikalizmusra vágynak (miként magam is), azokat be lehetett volna terelni egy ilyen formációba, amit nem a konkurencia csinál meg...

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 12:48:40

@Arma Gedeonka: Gedeon, Te egyre optimistább leszel: már tíz évnyi békeidőt is el tudsz képzelni...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 12:49:43

@Tehetetlen Dodó: 2006 óta ezt sokan mondják. Két hang kell a jobboldalon, de laza koalában.

Bell & Sebastian 2009.09.08. 12:51:24

@Grift!

Két cigány elmegy napszámba, egyikük az építkezésen segít, amásik trágyázik a disznóólban.
Gazsi beleesik a meszesgödörbe, kiszól a barátjának:
- He, te Karcsi, hát nyújcsá már le egy lapátot!
- Hát mi van, Gazsi, egy perce vagy fehér ember oszt' má' is dógozni akarsz?
Belekapaszkodva a szaros lapátba Gazsi:
- Sőt, egy perce vagyok csak fehér, de már a cigányokat is útálom!

Oblomov 2009.09.08. 12:51:39

@Tehetetlen Dodó: baromság. Néppártiság és radikalizmus nem műkszik együtt. Ezt már Antall is tudta, de a maszop is csak latensen meri csinálni.

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 12:53:53

@Oblomov: Ja, megint nem tisztáztuk, hogy mi a különbség a radikalizmus és a szélsőségesség között.
A te szemedben a kettő ugyanaz?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.09.08. 12:53:57

a poszt felvetése - nem én mondom először - naív.
Ellenben nem cigányügyi a téma - hanem simán szociológiai. Tessenek régesrégi (szd.végi, Horthy-kori...) szociográphiákat olvasni. Bármire képes az ember.

Visziont nagyon nagy a baj, mert egyetértek Grifttel... :P

Bell & Sebastian 2009.09.08. 12:54:22

@tölgy:

Még egy kontrabasszus, de nem szoprán.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.09.08. 12:56:25

kedves Nénike, te nyilván jobban ismered az edelényi viszonyokat, mint Molnár Oszkár (tudod egyáltalán, merre van Edelény?). Könnyű Budáról írogatni, de ez a jelenség már elég régóta ismert-csak eddig senki nem merte kimondani. Az első kommentelőnek volt szerintem igaza. És ez a "gépkocsivezetőség" igazi "értelmiségi" lenézés. És ha az volt? Polgármester csak egyetemet végzett ember lehet? Lennél te az ország leghátrányosabb kerületének képviselője, és egyik legszegényebb városának polgármestere...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.09.08. 12:58:25

@szamárfül: teljesen igazad van. Ha száz éve az Ormánságban a faág bevetésével "terveztek családot" az asszonyok, veszélyeztetve ezzel saját magukat is, most miért lenne sokkal jobb a helyzet? Javultak az erkölcsök? Értelmesebbek lettek az emberek?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 12:58:48

@Bell & Sebastian:
LOL így már érthetőbb! :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.08. 13:01:40

@Zoli28:

"Nem is nevezett meg konkrét neveket vagy családokat, hanem egy tendenciáról beszélt"

Na látod, pont_ez_a baj. :(

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 13:01:53

@szamárfül: dobja fel a Spiró-témát, az mindig segít ilyenkor. :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.09.08. 13:05:25

@tölgy: úgy emléxem, Spiró csak a sima cigánybűnözésről regél A Nagy Opusban, ehhez a kényes téméhoz már nyúl volt :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 13:05:48

@tölgy: LOL pont ezt akartam írni, de mondok mán csak nem csinálom ezt vele.

heima (törölt) 2009.09.08. 13:06:59

valóban nehéz elhinni a PM állításait, és feltételezni, hogy egy ember, főleg egy anya ilyenre képes, de sajnos ez nem egy friss sztori, több forrásból régóta hallani ugyanezt. ez van sajnos.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 13:08:40

@Tehetetlen Dodó:

nem tudok tíz év békeidőt elképzelni, csak óvatosan fogalmaztam. Ha nem tart már tíz évig a béke, akkor jöhet a baj akár jövőre is...

Kérdésem az volt, hogy meddig áltatod magad azzal, hogy nézeteid fidesz-kompatibilisek? Nyilván sok fideszes látja hasonlóan, mint te, vagy én (sok mindent), de pl. itt is láthatod, hogy sokan egészen mást várnak a fidesztől.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 13:10:06

@heima:

sok forrásból dőlhetnek álhírek, de hányszor láttam, hogy cigány anyák télvíz idején kiülnek koldulni a sétálóutcába direkt hiányos öltözetű kisgyerekkel, hogy sajnálják az emberek és adakozzanak.

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 13:12:50

@tölgy: Nekem is régi mániám, hogy nem működik az "egy a tábor, egy a zászló" elv. Amellett, hogy a liberálbolsevik koala is ezt igazolta 3 cikluson át, most az élet mutatta meg a Jobbik által.
Egyszerűen mindent nem lehet lefedni.
Ez utoljára Kádár Jani bá alatt sikerült, igaz, kevésbé önkéntes alapon.

nénike · http://mandiner.hu 2009.09.08. 13:14:49

Amíg egy újságíró minden tényállításáért anyagi felelősséggel tartozik, addig egy politikus a vidéki Magyarország bokrainak susogására hivatkozva akármit mondhat. Ez a gond.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 13:15:25

@Karcolt lendület:

Hogy miből volt elege? Tök8. Mint magad is mondád, kocsmai stílben fűzte oda a "buzik"at. Normális ország, normális pártjában ez pont elég ahhoz, hogy segédportás se lehessen.

A cigányozós részt ugye nem nekem? Hogy ne mondjam egy büdös szót nem szólta ezügyben, nem is szándékozom.

heima (törölt) 2009.09.08. 13:19:06

@nénike: aha, szóval leszarjuk, hogy esetleg tényleg születésük előtt szándékosan tesznek fogyatékossá embereket, amikor itt van egy buszsofőr, aki nem PC. Mindig csak a lényeg!

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 13:19:17

@Arma Gedeonka: Nem áltatom magam.
Nézeteimhez keresem a legközelebb álló pártot. Pont olyan persze nincs, amilyet az ember szeretne, hát kersi a legtöbb közös vonást. Nekem például egy radikálisabb Fidesz-szárny felelne meg igazán, messze a középtől.
(Sokan ilyenkor hörögnek, mert azt hiszik, hogy a "radikális" az valami nem PC dolog, mert keverik a szélsőségessel).

Oblomov 2009.09.08. 13:21:38

@Tehetetlen Dodó: itt most nagyjából uaz, hisz a szélsőségesség mibenléte a többieken is múlik. Itt oldalfüggetlen a sunnyogás, bár témában a zászló a ballibeknek áll.
@szamárfül: már akkor gondoltam, h. "baj" lesz magával, amikor kifarolt Kukorelly alól/mögül. :)

nénike · http://mandiner.hu 2009.09.08. 13:22:32

heima

Akkor nagyon nem szarjuk le, ha ezt bebizonyítja.
Ellenkező esetben menjen buszt vezetni.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 13:23:32

@hiba: "egy bunkó apparatcsik nem nyilvánosságnak szánt mondatai"

iso raz: a közgyűlés nyilvános. Az adott település legfontosabb nyilvános eseménye.

A bukó apparatcsik pedig ogy-i képviselő, fidesz helyielnök, megyei főfaszomtudjami, etc.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 13:24:45

@Tehetetlen Dodó:

OK. Miben lenne ez a szárny jobb neked, mint a Jobbik? Mi a hibája? (magam tudok párat...)
Radikálissá a helyzet tesz. A helyzet pedig egyre radikálisabb.

zoli29 2009.09.08. 13:25:05

@Úlfhéðinn:

Miért, te borsodi vagy? Ismered az ottani állapotokat?
Vagy függetlenül attól, hogy léteznek-e ilyen tendenciák, nem szabad róla beszélni?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 13:25:08

@nénike:
toporzékolni és fejhangon sikítozni is fogsz?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 13:25:14

@Karcolt lendület: Hogy? Úgy, hogy buzinak lenni betegség? Hát ne lehhessen így beszélni a Parlamentben. És a legkissebb falusi közgyűlésben se.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 13:26:18

@Zoli28: Faszom fogja a közoktás hibáit korrigálgatni hobbiból. Fogadj egy magántanárt!

Arma Gedeonka 2009.09.08. 13:26:22

@nénike:

és te mit mégy vezetni, ha jön majd a sajtóban pár bizonyíték, hogy igenis fogyatékos gyereket gyártanak pénzért?

Arma Gedeonka 2009.09.08. 13:27:32

@Dr. Zerge:

és ne lehessen ilyenekre szavazni. És ilyenek ne szavazhassanak. Még nem nőttek fel hozzá. Te fogod kiadni az igazolásokat, hogy ki szavazhat?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.09.08. 13:28:22

@Oblomov: nem faroltam :)
Elolvastam. Már ütném azt a kopasz fejét.

Arma Gedeonka 2009.09.08. 13:29:36

Inkább örülni kéne, hogy van a politikusok között pár egykori melós is, aki nincs annyira elszakadva a valóságtól, mint a nénikék.

zoli29 2009.09.08. 13:31:35

@Dr. Zerge:

Nem kellene rébuszokban beszélni, meg féloldalas körmondatokba süríteni a mondandódat, csak hogy műveltnek tűnj.

(Ha kifejted érthetően, mit akartál mondani, vitatkozhatunk róla, de ha ez nehezedre esik, tőlem maradhatunk egymás minősítgetésénél is.)

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 13:31:52

@Arma Gedeonka: Persze, ez csak szemléletbeli kérdés. Szeretem azzal áltatni magam, hogy én még talán el tudom békében morzsolgatni hátralévő napjaimat, mielőtt beüt a krach...

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 13:34:45

@Zoli28: No, nekem van jónéhány borsodi munkatársam, néha mesélik a mindennapok eseményeit. Nem csodálkozom, hogy aratott ott a Jobbik.

zoli29 2009.09.08. 13:34:58

"A hétvégén mutatta be Moldova György a Miskolcról szóló, „Érik a vihar” című könyvét a nagyközönség előtt. Ebben nagy teret szentel a cigányságnak.

Az író megszólaltatja egy cigánytelepi óvoda óvónőtjét (egyszersmind szocialista önkormányzati képviselő), aki azt állítja, sok gyrek már magzati állapotban sárülést szenved el. Moldova erre megjegyzi: „Többször hallottam, hogy terhes cigány asszonyok hasát ütögetik abban a reményben, hogy idióta gyerek születik, amiért nagyobb támogatás jár." (első kötet 213. oldal)

Az óvó még hozzáteszi: tapasztalatai szerint a romák között sok a családon belüi, mondjuk, unokatestvérek közötti együttélés: a belkörű házasság nem mindig vezet Down-kórhoz, vagy más súlyos betegséghez, ám a következmények, ha enyhébb formában is, de felismerhertők – olvasható Moldova györgy új riportkötetében."
atv.hu/hircentrum/090908_moldova_is_ir_a_magzataikat_bantalmazo_roma_asszonyokrol___video.html

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 13:36:40

@Zoli28: Na, Moldova is szorulni fog...
Rohadt fasiszta.

heima (törölt) 2009.09.08. 13:37:18

@nénike: persze, meg majd jön a CSI, könyörgöm ez a Cserehát nem Las Vegas.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 13:40:31

@Arma Gedeonka: Én ilyet nem mondtam, magadatminősíted efféle sületlenségekkel.

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 13:40:42

@Grift: Le kellene doktorálnod, hogy párbajképes legyél, hehe.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 13:41:23

@Zoli28: Ecsémhugom, én világos voltam az első pillanattól. Az, hogy ez neked magas, nem az én problémám. Hagyjál már lógva, baszd meg!

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 13:41:31

@Arma Gedeonka: Neked is le kellene doktorálnod, hehe.

Oblomov 2009.09.08. 13:41:44

@szamárfül: így járhatott Viktor is a libsi internacionáléval, oszt lássuk, hova vezetett! :)

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 13:42:09

@Zoli28: Sőt, neked is le kellene doktorálnod, hehe.

X Y kronosz óra 2009.09.08. 13:46:48

heima

Molnár Oszkár magánvéleményének adott hangot, maradjunk ennyiben. (Szijjártó sem kommentálná másképpen az ügyet.) Vagy mások vélekedése befolyásolta a polgármestert? Szép...

zoli29 2009.09.08. 13:47:26

@Dr. Zerge:

"Pölö, könyörgök, hogy a picsába sikerül a poszt által felvetett genetikai 'parancsolattal' szemben holmi nyugdíjas nénikék kifosztását regulázó erkölcsi parancsolatot (pontosabban annak fájó hiányát) fölhozni?"

Sorry, de ebből sehogy sem tudom kivenni, mit akartál mondani.

Ha valaki kisegítene, megköszönném. Nem akarok kimaradni Zerge bölcsességeiből, mert attól tartok, életem végéig bánnám.

heima (törölt) 2009.09.08. 13:49:53

@X Y kronosz óra: megkérdezte a védőnőket/orvosokat egy egészségügyi kérdésben, majd hagyta magát befolyásolni általuk. Ez maga a nagybetűs Bűn.

Btw nem hiszem, hogy minden önkormányzati ülésen elhangzott mondatot kommentálnia kellene az országos szóvivőnek.

Pötyy 2009.09.08. 13:50:15

@Zoli28:

Azt akarja mondani, hogy a genetikai parancs erősebb, mint a nem létező erkölcsi.

Azért nem akar erről beszélni, mert rájött, hogy
a) az állítása igencsak gyenge lábakon áll
b) egyáltalán nem releváns a korábbi beszélgetés szempontjából, hogy így volt-e
(nem vagy, hanem és)

Üdv

states1 2009.09.08. 14:12:13

A polgármester csak annak a véleményének adott hangot, amit már régóta széltében, hosszában beszélnek az országban, kötve hiszem, hogy ezt csak úgy magától kitalálta volna. Ha valaki a megélhetési gyerekvállalásra képes, már pedig a cigányok jó része ezt teszi, akkor onnan már igazán csak egy kis lépés az, amiről Molnár beszél...

Oblomov 2009.09.08. 14:14:52

@Zoli28: úgy érti, h. a poszt általában (és nem csupán a cigány) a nők determinációit említette fel, ami erősebb késztetés lehet annál, mint amit akármilyen BTK tiltásként megjelölhet. Ezt vitató vélelmezéseket offoló, vagy pártkötödő relativizálásnak minősíti.
Örülök, ha segíthettem.

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 14:16:25

@Bell & Sebastian: Nem is vicc ez: Nézd a cigány királycsávókat, akik kivetetik a gyerekeiket az iskolából és a csicskákkal áthordatják a szomszéd faluba "magyariskoláb" mert ők cigányok közé nem járatják.
Más: Teherautósofőr koromban árut vittem épitkezésre. Mondják a barna srácok: Megfigyeltem már azt, hogy a fehérebb börű (szerintük román) cigányokat nem látni lapátnyélnél, csak a barnákat ("olájokat")

zoli29 2009.09.08. 14:17:09

@Oblomov:

Tényleg segítettél. Kösz!

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 14:22:53

Ezt már többször fölvetettem, hogy nehéz lesz amerikai import polgárjogi mozgalmat csinálni.
Spiro felvetése a cigányháborúról marhaság.. Spiro nem ismeri a cigányokat, Olyan háború esetleg, hogy a szinesfémesek a rabbszógáztatók ellen vagy a fémesek, mert esik a fém felvásárlási ára, lyányokat akarnak futtatni. Cigány és cigány között máris vanbnak súlyos háborúk.
Spiró megint valami "vérforralót" akart volna mondani, de csak azt árulta el, hogy nagyon messzire van már fönt idelent- től.

Uchroniát írt -de a jövő fantasztikum nélkül is a cigányoké. A magyar nem életéhes.. egy ... két gyerek..
Spiro hülye: 60 év múlva csupán dugás ("szeretkezés") útján cigány ország lesz Magyarország (már most is annak tekintenek bennünket Bezzeg Óperencián túl.
Megérteném Spirót, ha egy unalmas svájcszerűségben élnénk, ahol a zsírjába fulkladó jólétieket föl kell rázni, nemsokára a müezzinek szavára kelnek Zürichben...
De itt csak feltűnésiviszketeg ökörködés ez a cigány vs magyar háború. Ortt, ahol együtt él a két nép, annak ellenére, amik vannak, igen toleráns... a magyar. A cigányok toleranciát nem ismernek, de főleg nem egymással főleg pedig a más kasztbélivel szemben nem. Hamarabb fognak fellázadni a kamatoló zsírgazdag rabszógáztató cigánycsaládok ellen a szegények, mint a magyarok ellen.
Mitőlünk ingyen potyárta is kapnak, még lopniuk se kell, de cigány cigánynak ingyen nem ad, legföljebb rokony kenyeret.

mindenbe belekotyogok 2009.09.08. 14:26:55

Már bő 20 éve hallom ezt a legendát a cigány nőkről, ehhez képest láttam vagy két hibásnak születettet ez idő alatt.
Románoknál előfordul, hogy a koldusmaffia megnyomorít gyerekeket, hogy jobban keressenek, de itthon még ez sem jellemző.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.08. 14:30:52

@nénike: És elmondanád, hogy hogy lehet ezt bebizonyítani?
Mert az állam nem működik, a civilnek meg nincs joga ehhez.
Szóval?

Szerintem ezt úgy hívják, hogy struccpolitika.
Egyébként Enyingen sincs maffia, Csepel pedig a "béke szigete". Vagy be tudod bizonyítani az ellenkezőjét? Nem is biztos, hogy meghalnál közben, persze valószínű.

tevevanegypupu 2009.09.08. 14:37:14

Moldova felebredt a hibernalasbol ugy latszik es megint a valosagot latja. Lehet, hogy neki is van ilyen nevu nagybatyja.

Arivistus 2009.09.08. 14:38:58

Olvasom a hozzászólásokat, és egyre biztosabb vagyok abban, hogy a polgármester által leírt jelenség valós.

De ha ez így van akkor az a kérdés, hogy miért tart fenn Magyarország olyan szociális rendszert, ami nyomorékok sorozatgyártására ösztönzi a cigány nőket?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 14:42:49

@Arivistus:
mert sólyom a mai napig adós a sterilizációs törvény kidolgozásával. :))

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.08. 14:48:12

@Zoli28:

"Miért, te borsodi vagy? Ismered az ottani állapotokat?
Vagy függetlenül attól, hogy léteznek-e ilyen tendenciák, nem szabad róla beszélni?"

1. Nem.
2. Igen.
3. Beszélni mindenről szabad, de amíg nincs bizonyíték rá, hogy tényleg előfordult ilyesmi - és bazmeg igen, konkrétumokat, ha tetszik, NEVEKET akarok hallani - addig ez nagyon necces.
Ilyen erővel akkor bármit a nyakukba lehet varrni, elég, ha valaki hallott valami "szóbeszédet", meg "nem zörög a haraszt", meg további primitív faszságok.
Mondom, bizonyítson, és tapsolni fogok, mikor rájuk teszik a bilincset. Addig egy ostoba pojáca. Majd meglátjuk.

Oblomov 2009.09.08. 14:48:22

@Arivistus: olvassa a posztot is!
@Grift: nem ilyen ostoba maga, alkotmánytanból sem!

heima (törölt) 2009.09.08. 14:51:50

@Úlfhéðinn: aha, persze, mondjuk bele a mikrofonba, hogy Lákátosné direkt fogyatékosította a gyerekét. Na akkor lenne csak óriási a kórus, még talán pici jogalappal is.

szálljunk már vissza a realitások földjére.

zoli29 2009.09.08. 14:55:06

@Úlfhéðinn:

"Ilyen erővel akkor bármit a nyakukba lehet varrni"

De kiknek a nyakába, könyörgöm?
1. Nem mondott konkrét neveket
2. Azt sem mondta, hogy minden cigány kismama érintett. Annyit mondott, hogy hallott ilyen eseteket.

Aki nem inge, ne vegye magára!

Arivistus 2009.09.08. 14:56:20

@Grift: Ezt sajnálattal hallom.:D

De én arra gondoltam, hogy a szociális járadékok rendszere miért ad annyi pénzt nekik, ami kívánatosabbá teszi számukra hogy nyomorék legyen a gyermekük?

Egy nyomoréknak az élete végéig segélyt kell adni, szociális munkásokat kell kirendelni mellé... szóval hatalmas ráfizetés az államnak. És mi nem vagyunk olyan gazdagok, mint pl Svájc. (Mondjuk egy átlag cigány is ráfizetés az államnak de ez más kérdés...)

Oblomov 2009.09.08. 15:33:11

@Arivistus: tetszik, h. rendszerben próbál gondolkodni. De nekünk nem Gift szőkekékszeműsvédatléta víziója van leosztva, így azok magyar segédmunkásként nem akarnak sem most, se később GDP-t termelni nekünk. Kizsákmányolható alanyoknak így feltehetően maradnak a cigók, buzik, nyomorékok és egyéb aljanépek.
@heima: inkább mondjuk bele a mikrofonba Lákátusnét, igen. Ha meg nem, az szimplán rasszista hangulatkeltés marad. Ez van.

picur3ka 2009.09.08. 15:34:40

Ekkora cirkuszt ezen?

Nagyon kellene sok mindent kivizsgalni, orvosolni.

Ilyesmit bizonyitani szinte lehetetlen, meg a csaladon beluli eroszakkal is gondok vannak.

Kb mindegy is, en nem latok sok erkolcsi vagy vegeredmenybeli kulonbseget abban, hogy milyen mpodon art a magzatanak a szulo, bedrogoz mindenfelevel, vagy a ferje szetveri, vagy maga utogeti. Teljes eletvitel valtoztatasra lenne szukseg.

Oblomov 2009.09.08. 15:45:53

@picur3ka: saját hozzáállásunkat a világhoz, na azt formálgatjuk itten. Jó esetben.

ÁrPi 2009.09.08. 15:46:35

@Úlfhéðinn:

" Mondom, bizonyítson, és tapsolni fogok, mikor rájuk teszik a bilincset."

Lecsukni majd mindet Ulfhéddin??
(Többes szám harmadik)

Individualista és apolitikus (szociálpoitikától-tartózkodó) megközelítésmódod van, pedig politizáló ember vagy.


Valaki nénikére mondta itt föntebb hogy struccpolitika ami eme postjában megnyilvánul.

ÁrPi 2009.09.08. 15:57:26

@Oblomov:

" inkább mondjuk bele a mikrofonba Lákátusnét, igen. Ha meg nem, az szimplán rasszista hangulatkeltés marad. Ez van."

Lákátusné megnevezése emígy individualizmus,

ám ha valaki azzal vádolja Lákátusnét (és azt valahogy még bizonyítani is tudná), hogy átlagos eszes gyereke is lehetne ugyan DE agyi fejlődési rendellenességet okozott leszármazottjának magzati korában jövedelmi célzattal, akkor a vádlót csakcsupán a szociális-ellátórendszer radikális példákkal élő kritikusának lehet nevezni, de sokkal kevésbbé rasszistának.

Érthető ez?

nénike · http://mandiner.hu 2009.09.08. 15:57:54

Struccpolitika?
És akkor mi lesz, ha Grift holnap azt kezdi terjeszteni rólam, hogy nénike buzi, mert egy ismerőse azt hallotta, hogy Kálmánnal ott mászkált szombaton a parádén?

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 16:04:37

@nénike: Hát, ahogy a kendős képet elnézem...
Na, Grift, mi a helyzet?

ÁrPi 2009.09.08. 16:13:57

@nénike:

"És akkor mi lesz, ha Grift holnap azt kezdi terjeszteni rólam, hogy nénike buzi, mert egy ismerőse azt hallotta, hogy Kálmánnal ott mászkált szombaton a parádén?"


Get Your answer:

"Akkor nagyon nem szarjuk le, ha ezt bebizonyítja."

S hogy mi lesz mégis, ha ilyet bizonyít be? Nénike leszel akkor is :-)

magyar-magyar szótár 2009.09.08. 16:14:11

@mindenbe belekotyogok: Általában a Píszíség (mármint a mélymagyarpíszíség) a távolasággal egyre nő. Aki már csak a 7-esből lát kifelé tekintve cigányt live! az a legtóleránccsabb. Ejh, be sok ilyen szépfiút láttam aztán idelent kivetkezni a kincstári toleranciájából zsönge negyedóra alatt!
Nálunk azóta fokozóüdik a téma, mióta a nyémák is mozgássérűtt segídet kapnak. Nem engedi használni a gyereknek a hallókészüléket, hogy nyéma [beszédhibás a hallászavar miatt] maradjon.

Most megyek Báááábocit olvasni a Mosó Masá'ból. Hátha én is elég jó álnaív leszek.

f.m.j. 2009.09.08. 16:24:35

Nagy dolog az anyai ösztön, de ennek ellenére, vannak olyan anyák, aki elemésztik magzataikat (az indok mindegy, pénzért, vagy szégyenérzet miatt, akármi)
Szóval az anyai ösztön nem mindenható, és nem véd meg galád tettek elkövetésétől...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 16:42:18

@Tehetetlen Dodó:
hát, az az igazság, hogy a legutóbbi posztom első bekezdése nénikéről szól. :)))

gozdom.blogspot.com/2009/09/malnasi-fatyolkai_03.html

Oblomov 2009.09.08. 16:43:15

@ÁrPi: a bűnös és az áldozat megnevezése (perszonalizálása) is kevés, de anélkül meg pláne marad az alantas, adott esetben rasszista célú szóbeszéd....volt egyszer egy Solymosi Eszter Tiszaeszláron...
Parlamentbe simán be lehet kerülni ilyesmivel, ismert recept. Déja vu.
Érthető ez?

2009.09.08. 16:46:19

Régi mondás: a nők vagy nagyon akarnak egy gyereket, vagy nagyon nem akarnak. Mind a két dolog néha olyan cselekedetekre sarkallhat, amit a környezet nem tud felfogni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 16:47:47

@Oblomov:
szegény! az is jól megjárta "azokkal"

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.08. 16:53:15

@heima:

"aha, persze, mondjuk bele a mikrofonba, hogy Lákátosné direkt fogyatékosította a gyerekét."

Nem a mikrofonba, hanem ha van bizonyíték, például meg lehet írni, mint ahogy általában írnak is lapok bűntényekről.
Mivel asszem van ilyen szabály, ha meggyanúsítják, akkor L.-né, nem Lákátosné.

@Zoli28:

"De kiknek a nyakába, könyörgöm?"

Jó. 3 lehetőség van:
1. Te teljesen hülye vagy.
2. Direkt adod a hülyét.
3. Egyszerűen nem tudok úgy fogalmazni, hogy te megértsd.

Szóval hagyjuk. Ha nem érted, hát nem érted.

@ÁrPi:

"Lecsukni majd mindet Ulfhéddin??
(Többes szám harmadik)"

Na jó, segítek. ŐK = akikre rábizonyítják ezt a bűncselekményt. Remélem érthető. :/

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.08. 16:53:30

"Nem tudom elhinni, hogy létezik a földön olyan épeszű asszony, aki a gyermekvállalásra, mint egy blablabla..."

'Nénike nem akar a földön járni,felszállt inkább a fejünk fölé'

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 16:55:09

@Dr. Zerge: "Úgy, hogy buzinak lenni betegség? Hát ne lehhessen így beszélni a Parlamentben."

1, sokak szerint betegség (de szerintem nem az, hanem bűn)
2, miért ne lehessen ezt mondani akár a parlamentben is?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.08. 16:56:26

@tölgy:
kicsiny ellenkezés: olyan betegség, amit nem legyűrni magában az érintettnek, bűn.

eN 2009.09.08. 17:04:56

Nénike ezekszerint te még nem láttál _szándékosan_megnyomorított_ cigánygyerekeket koldulni. könnyen felismerhetőek a szándékosan kicsavart kezek-lábak.
Te csak a Gödör környékén jársz, ugye?

nénike · http://mandiner.hu 2009.09.08. 17:23:28

@eN:

Talán láttad a Gettómilliomos c. filmet. Abban kikanalazták a "vállalkozók" a kis purdék szemét.

A vér szerint anya ilyent képtelen lenne megtenni saját gyermekével. Én ezt állítom.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.09.08. 17:31:35

@eN: "Te csak a Gödör környékén jársz, ugye?"

Hehe, az a vicc, hogy én ilyet az Andrássy úton is láttam
már, cirka 300 méterre a Gödörtől. Nénike valószínüleg
egy fekete gránitkockába zárva éli az életét.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 17:35:16

@nénike: anyák tömegei bíznak meg henteseket e honban, akik ügyes fogókkal, csipeszekkel és egyebekkel élve feldarabolják az embrióikat.
(Az aktus nem, csak az azt bemutató film váltott ki botrányt.)

Szvsz, ez a szentimentalista pozíció nem nagyon védhető :(

heima (törölt) 2009.09.08. 17:42:30

@nénike: "A vér szerint anya ilyent képtelen lenne megtenni saját gyermekével. Én ezt állítom. "

Én meg szeretném ha ez tényleg így lenne. Komolyan.

drkovax 2009.09.08. 17:44:20

@nénike:
Szeretnék látni néhány újságírót, aki épp a hazugságaiért fizet ... (Gréczy, TWÁ, Bolgár, stb. ) de nem látok.
Igaz ők is azzal bújnak ki (és nekik is sikerül), hogy csak a bokrok susogása és a verebek csiripelése ...

heima (törölt) 2009.09.08. 17:44:53

@Úlfhéðinn: ne keverd már a szerepeket, nem ő a local seriff, hogy magánnyomozzon, bizonyítékot gyűjtsön, és feljelentgessen. Főleg, hogy nem csak a saját településéről volt szó.

Pont annyit tett az ügyben, mint amennyi egy polgármestertől elvárható.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 17:49:07

@tölgy: Régen rossz, ha ezt magyarázni kell. Valakinek a szexuális irányultsága nem egészség-betegség kérdése, aki ezt ilyeténképpen óhajtja tárgyalni, az nem kérdéses, miféle aljas hátsó szándékkal teszi.

Gyk.: természetesen nem arról van szó, hogy bármilyen beszédet tiltani kellene, mindössze arról, hogy magára valamit is adó politikai erő nem tűr a soraiban efféléket beszélő senkiket, sem országos, sem helyi viszonylatban. Már ha pölö az én szavazatomra(is) igényt tartanak.

drkovax 2009.09.08. 17:49:26

@Dr. Zerge: Ezt beszéld meg Izrael szefárd főrabbijával (mert szerintük is az). És ez független attól, hogy szerintem az-e vagy sem, mert az én bajom a PC maga. Mert bármi áron el akarja fedni a valóságot, aminek mindig két oldala van ... és nem csak a PC-nek minősített.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 17:50:43

@tölgy: Ja, és az, hogy sokak szerint, az kérem nem érv semmire. Soha nem is volt az. Faszkivanmá', sokak szerint a Föld banánalakú, aki mást mond, az meg buzi. Miféle óvoda ez itt?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 17:52:47

@drkovax: Nem szeretem, ha bárki, bárhová küldözget. Fasz közöm nekem ehhez a mandróhoz, az országához, meg a vallásához, he? És miért kéne nekem minden ostobával elbeszélgetnem arról, hogy ostoba? Csak mert veled megtettem most?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 17:56:18

@Dr. Zerge: ez így kevés. Ha ebben a homokozóban akar játszani, akkor érveljen: Miért nem bűn? Miért nem betegség?
("aljas hátsó szándéka" legfeljebb a buziknak van, nyugodtan hanyagolhatja ezt itt)

Ne szavazzon rájuk. Van még választéknak ez a Őszödi Böszme és a Libás Szerelő, szeretik a buzikat és a pénzemet.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.08. 17:58:05

@heima:

"nem ő a local seriff, hogy magánnyomozzon, bizonyítékot gyűjtsön, és feljelentgessen."

Asszem te kevered a szerepeket, meg az időrendet.

Ha tudomására jut ilyen, akkor bizony tegyen feljelentést.
A nyomozás már valóban nem az ő dolga.
Így nem tett semmit, csak belekavart a szarba.

Amúgy amit az előbb írtál, azt enyhén szólva is álszentségnek gondolom (eddigi kommentjeid alapján legalábbis, utóítélet, ugye...)

"aha, persze, mondjuk bele a mikrofonba"

Aha, persze, te még véletlenül se tennél ilyet, ha neadjisten kiderülne, hogy tényleg volt példa ilyen gyalázatos dologra, ugye? Hát, szerintem meg az elsők között "mondanád bele a mikrofonba". :/

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 17:58:22

@Dr. Zerge: "és az, hogy sokak szerint, az kérem nem érv semmire. Soha nem is volt az."
Ezzel szemben magának egy érve van: "dr. Zerge szerint a világ..."

Lássuk be, ez gyenge érv. A "sokak szerint"-nél lényegen gyengébb érv.

nénike · http://mandiner.hu 2009.09.08. 18:00:50

@drkovax:

Ha utánanézel a tényközlés és a véleménycikk közti különbségnek, érteni fogod, hogy Bayer / Gréczy Zsolt / TWA publicisztikái után miért nincs az adott lapnak helyreigazítási kötelezettsége, (és miért van minden héten a Hírlap belpol oldalán legalább egy).

A posztolás itt (is) a szerző véleményét tükrözi.

(Nagyon kirívó esetben lehet rágalmazás, becsületsértés publiban is, de - mint tudjuk - Magyarországon elég szélesen értelmezik a szólásszabadságot.)

kamasuka 2009.09.08. 18:04:29

Srácok!

Ahogy kiderült, hogy ki is az a "lány" akit megruháztak, azonnal lekerült a megvert lány az index címlapról is, pedig ők azért "jogvédők" keményen.

Amióta elhangzott, hogy a polgármester bizonyítani is tudja amit mondott, már nem látni sehol a gumikalapácsos módszert maguknak kikérő roma jogvédőkről szóló híreket.

Nem azt mondom, hogy a PM bármit is bizonyítani tudna, de tény, hogy a romák egy bizonyos része a "segílyre" megy.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.08. 18:05:49

@tölgy: Figyelj, kezdem unni, hogy csupa olyasmit vágsz a fejemhaz, amit én nem mondtam. Légy oly' kevdes akkor hozzámszólni, amikor értelmes mondókád adódik. Kösz!

heima (törölt) 2009.09.08. 18:06:24

@Úlfhéðinn: nem igazán írtam soha mikroélményeimről, szóval nem tudom mi alapján sikerült utóítéletet levonnod. vagy komolyan ennyire jogilag/politológiailag ennyire járatlannak látszom?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.08. 18:08:25

@Dr. Zerge: ok, akkor visszavonásig a buzik maradnak bűnösök.

drkovax 2009.09.08. 18:10:18

@Dr. Zerge:
Nem küldtelek sehová (eddig), van telefon is, az internetet is olvasgathatod ... Esetleg a a hozzászólásokat is végig, amikre reagálsz ...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.08. 18:16:11

@heima:

"nem igazán írtam soha mikroélményeimről, szóval nem tudom mi alapján sikerült utóítéletet levonnod."

Ez egyrészt, ami engem illet, maradjon is így, másrészt mivel sajnos többet járok ezen a blogon, mint kéne - kommentjeik alapján - önkéntelenül is kialakítok egy képet olyan nickekről, akik szintén többet járnak ide, mint kéne. Ez alapján írtam, amit írtam.
Nem tudom, mennyire vagy képzett bármilyen téren, és bocs, de nem is érdekel. Itt egy nick vagy, mint mindenki.

heima (törölt) 2009.09.08. 18:22:05

@Úlfhéðinn: hát akkor csak annyit tudok mondani, hogy kurvára nem megy neked az utóítélkezés.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.09.08. 18:25:06

@heima:

Igen? Még az is lehet.
Vannak ezzel így egy páran...

==T== 2009.09.08. 18:30:37

A szerző nem ezen a Magyarországon él. A vázolt jelenségről már régóta hallani, Moldova is írt róla a legújabb könyvében. A szerző sajnos beleesett abba a hibába, hogy feltételezte, hogy egy pár száz éves civilizációs lemaradásban levő, nem az európai normák szerinti kultúrával rendelkező népcsoport úgyanúgy viselkedik, gondolkodik, mint a civilizált népek.

2009.09.08. 19:22:20

Dr. Zerge, drkovax...

Mennyi doktor van itt, vazze, akár egy konzíliumot is összehívhatnátok már?

Kedvesöregasszony Nénike meg csinálhatna fantomműtéteket a blogon keresztül, olyan közel áll a valósághoz :)

Yasashi Tanuki 2009.09.08. 20:07:43

Az a terhes anya aki képes a terhesség ideje alatt dohányzással mérgezni a gyerekét - és tapasztalataim szerint a cigány kismamák 90%-a ilyen - mennyivel rosszabb annál aki gumikalapáccsal veri a gyerek fejét?

Tehetetlen Dodó 2009.09.08. 20:10:35

@Yasashi Tanuki: Sőt, a kalapács olcsóbb, mint az a sok cigi.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.09. 08:53:41

a címhez: igen. ezt borsodban már évek óta beszélik. vlsz nem kamu. cserehát, taktaköz.
"há hídd a zicát, áz tuggyá hová kell ütni!"
vagy: "szój á jauzsinák, áz tud nyomoríkot!"
felkiáltások közismertek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.09. 08:59:48

@vero:
maga tényleg képtelen felfogni, hogy egy anya ilyet nem csinál? jó az magának, ha nénike most egész nap bőg? náci! :))

eszkep 2009.09.09. 09:12:23

Ki volt az a hülye picsa, aki ezt a cikket írta emberek???
Magyarországon JOGERŐS BÍRÓSÁGI ÍTÉLET van húskloffolós eset miatt, a gumakalapács már csak a "finomítás". Jó lenne tisztában lenni a napi eseményekkel! Nem kell ám minden tájékozatlan hülyének blogot írnia!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.09. 09:30:41

@Grift:
Csak neked mesélem el ezt a sztorit:
Unokahúgomnak pici ikerpár gyerekei van. A hugi 38 évesen szült, évtizedes hormonkezelés, meg lombikprogram, meg tudja isten, mi még, eredményezte, hogy a kétpetéjű ikrei, megszülethessenek. Érthető módon különös gondot fordít egészségükre. A H1N1 mizéria hatására azonnal rohant a háziorvosához, és igényét jelentette be oltásokra. Mire az orvos közölte, ha félti a gyermekei életét, várja meg a külföldi, német, francia vakcinákat, mert a magyart zsidók csinálják offshore cégeken keresztül, és nem lesz hatásos a beteség ellen.
Akkorát röhögtem, amikor meghallottam. Vajon tényleg rémhír?:-))

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.09. 09:35:13

@Mr Falafel: hatásos lesz, de a bankszámla egyenleget tekintve.
fortélyos félelem igazgat.

Oblomov 2009.09.09. 09:42:07

@Mr Falafel: csakis a német a jó vakcina, mondja meg.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.09. 09:44:18

@vero:
A helyesírási hibákért elnézést.
A H1N1 vírust azért tartják veszélyesnek, mert állítólag olyan, mint a spanyolnátha volt az I.VH idején. A tudósok ennek alapján ősszel a vírus tombolását várják. Amennyiben a vírus tényleg annyira agresszív lesz, mint a spanyolnátha vírus, úgy akár milliós számú elhalálozás sem kizárt. Ilyen katasztrófa előtti helyzetben nem tesz jót a köznyugalomnak, ha az állítólagos védőoltás eredete nem tisztázott.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.09. 09:55:52

minden évre egy új világjárvánnyal fenyegető vírus, minden éven egy új vakcina milliárdos nagyságrendben. a kötelező oltás lesz az igazi!
hogy ez nekünk hamarabb nem jutott eszünkbe!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.09.09. 10:15:32

@Mr Falafel:

jobbat mondok, ember. a vírust is azok csinálták! :))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.09. 10:18:17

@eszkep: mi volt az ítélt alapja, melyik tv cikk alapján ítélték el?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.09. 10:40:58

@Grift:
Gondoltam rá én is, de szerintem ahhoz ők nem elég okosak.

tevevanegypupu 2009.09.09. 12:25:53

@Grift:
Betegseget eloidezni valoszinuleg konnyebb mint az ellenszert megtalalni. Nagyon remelem, hogy tevednek, maguk veszmadarak! Bar ami azt illeti az AIDS-nel is ketelkedtem, hogy vilagbetegseg lehetne.

Hajnaliszellő · http://www.remenyblog.blog.hu 2009.09.09. 12:49:22

Sziasztok! A férjemmel egy román határ menti kisvárosban szolgálunk, a férjem oláh cigány származású lelkész/teológus, én magyar vagyok. Egy kis bapti gyülit vezetünk, ahol nagyrészt cigány származású tagok vannak. Jól ismerjük ezt a "problémát", nem most hallunk róla először. Ha hiszitek, ha nem, bizonyítani nem fogjátok soha, de igaz. Sajnos. Szörnyű, de megtörténik, ahogy igaz a családi-pótlékos célból szült gyerek, úgy ismerek nem egy olyan "anyát", aki tudatosan ártott a magzatának a várandóssága alatt, hogy emelt cs.p.-ot kapjon utána. Nem feltétlen ilyesmire gondolok, mint a fent említett rúgdalás, mert az túl látványos lenne, hanem gyógyszerekkel, itallal befolyásolták negatív irányban a kisbaba fejlődését. Sajnos - bár ne lenne igazam! -, de igaz. De mint mondtam, ezt bizonyítani azon kívül, hogy a saját szememmel láttam ezeket a sérült kisbabákat, nem tudom, és nem is lehet szerintem.

Hajnaliszellő · http://www.remenyblog.blog.hu 2009.09.09. 12:51:08

@Hajnaliszellő: A szívem szakad értük, mert nekem is van két kicsi fiam, a legkisebb hat hónapos, és el sem tudnám képzelni, hogy bántsam őket. Amikor várandós voltam velük, akkor is - egy nagyobb fékezésnél is óvtam a pocakom, nehogy bajuk essen. Borzasztó...))::

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.09. 12:56:47

rakjuk már össze ezeket: klopfoló, gyógyszer, cigi-pia, pénzért szülés, vérfertőzés, udvarra szarás stb.
származásra tekintet nélkül, ez mi?
rendesen horror forgatókönyv. ezeket elkendőzni és változatlanul hagyni, az mi?

nyg 2009.09.09. 14:02:43

Végre megjelent két fontos információ az ügyről.
1. Máshol is tapasztaltak ilyesmit, és erről éppen egy cigánytelepi óvoda óvónője (aki mellesleg szocialista önkormányzati képviselő) számolt be.
2. Az egész ügy egy vita kapcsán bukott ki Molnár Odszkárból, mert az egyik roma képviselőtársa, azt mondta, hogy a magyar asszonyoknál előfordul, hogy szülés után megölik gyereküket.
Erre reagált Oszkár. A teljes sztorit itt lehet megtalálni.
www.hetivalasz.hu/cikk/0909/nem_gumikalapacs

picur3ka 2009.09.09. 14:04:01

@vero:

Kardinalis bun.

Az a 40000 -es adat Szabocsban a MN cikkben azert is sokkolo, mert az kb majdnem 40%-a korul lehet a 18 ev alatti lakossagnak.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.09.09. 15:12:08

"Szándékosan teszik fogyatékossá gyerekeiket Szabolcsban?

Közvetlenül a születés után nejlonzacskót húznak az újszülöttek fejére, hogy azok oxigénhiányos állapot következtében értelmi fogyatékosok legyenek. A szülők célja a gyermek élete végéig járó magasabb családi pótlék megszerzése...

..dr. Pap Károlyt, a Jósa András Oktató Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosát kérdeztük a témában."

(A cikk januárban jelent meg):

www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/szandekosan-teszik-fogyatekossa-gyerekeiket-szabolcsban/cn/news-20090130-10502216

nyg 2009.09.09. 16:27:03

@gloire: Kösz, hogy kibányászta ezt a cikket. Úgy néz ki, egyre több Oszkárt igazoló adat, állítás bukkan fel. Ezek közül csak egy KSH-s adatot emelnék k: az értelmi fogyatékosok aránya 10 ezer lakosra számítva Budapest - 27,5; Szabolcs-Szatmár-Bereg – 74,4. Bár az adat 2001-es, és sok mindenből adódhat (pl.életmód, szegénység, gének), de azért még így is nagyon elgondolkodtató. Lehet, hogy most nénike tolta túl a biciklit?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.09. 17:06:46

@nyg:
Ez a libbancs szagú poszt is szopás lett.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.09. 19:27:38

Azért itt a cigányok körüli megmondástanban megint lett egy gondolati zűrzavar.
Korábban ki lettem oktatva, hogy szeressem és akarjam csak a gárdát, mert a cigányok úgy el fognak szaporodni, hogy kitúrnak engem is meg mindenkit mindenünkből. Másik soron meg azt kell halljam, hogy a cigányok idiótára verik, mérgezik a purdét szesszel-nikotinnal, fojtogatják már magzati meg újszülött korban, hogy idétlen legyen, mert arra több pénz jár, meg rendesen enni sem adnak nekik, hogy eligyák, cigizzék, gépezzék a pénzt. Na most, a két dolog nem jön össze. Egy idiótákból, csonkákból, visszamaradottakból álló közösség nem fog kitúrni senkit sehonnan. Úgyhogy ez megint a tisztázandó dolgok közé tartozik. Vagy egyik - vagy másik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.09. 20:06:36

@Elpet:
Gondold el, mennyire a tápláléklánc alján vagy, ha a szellemi fogyi cigányok is előtted vannak.

Kibaszott gyorsan épülsz lefelé szellemileg. Voltál már orvosnál, vagy megvárod, amíg egy nyomorék cigány agyonver a kerekeskocsija háttámlájával?

picur3ka 2009.09.09. 20:09:05

@Elpet:

'Egy idiótákból, csonkákból, visszamaradottakból álló közösség nem fog kitúrni senkit sehonnan.'

Az On - egyebkent logikus es egeszseges gondolatmenete - nem illik a vilag mai allasara, sajnos. De, ki fog, minden tovabbi nelkul, csakugy, mint nyugaton aggodnak a muszlimok tultenyeszik oket - nem annyi joggal mint mi - a ciganyok tultenyesznek minket, ne aggodjon egy percig se, ez teny.

A fifty-fifty gyermekarany Szabolcsban tuti, legalabb.

picur3ka 2009.09.09. 20:17:10

@picur3ka:

Ja, tortenelmi revizionizmus + minden deviancia nagyobb ertek, mint barmi mas.

Alkoholista nyomorekot az egesz vilag sirat, sajnal, tamogat. Teged senki. Nyeresi eselyed nulla.

Az o helyzet felismeresuk es hasznalatuk viszont peldatlanul kifogastalan.

tevevanegypupu 2009.09.09. 20:24:42

@Elpet:
Valoszinuleg hiheto amit orvosok es vedonok mondanak e targyban, de ne gondolja, hogy ennek itt barki is orulne. Annak pedig meg kevesbe, hogy Magyarorszagot most mar rendszeresseggel a ciganyokat kollektiven uldozo, elfasizalodott tarsadalomnak tuntetik fel az egesz vilag elott. Feltetlenul csak a Magyar Garda es mi tehetunk errol?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.09. 20:31:31

@Elpet: sajnos az értfogy még képes a nyuggereket és gyerekeket kirabolni, a termést ellopni.
És képes azt hatalomba szavazni, aki neki valami kevés jövedelmet ígér az én vagyonomból/jövedelmemből.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.09. 21:06:38

Ugyan kérem. Ne fessenek itt sötét tónusokkal apokaliptikus víziókat a horizontra. A fák nem nőnek az égig.

tevevanegypupu 2009.09.09. 21:08:34

@Elpet:
Tud meg ilyen dakota kozmondasokat??(:

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.09.09. 21:26:26

@Elpet: Ez nem komoly ugye? Te, amiatt, hogy hallottál valahol egy ingerült, buta cigányozást, azért a józan eszedet már nem is használod?

Ez a jelenség, amiről itt szó van maximum néhány ezer
kisgyereket érint. A demográfiai irányt, azt a súlyos tendenciát ami mára kialakult egyáltalán nem befolyásolja. És ezt te pontosan tudod.

Ez egy borzasztóan aljas gyakorlat, amit rövidúton meg kéne szüntetni, és bízzunk benne, hogy ezt talán még el lehet érni valahogy. Gondolati zűrzavar, mi?

"Eredetileg dörgedelmes jegyzetet terveztem írni az edelényi polgármesterről."

www.hetivalasz.hu/cikk/0909/nem_gumikalapacs

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.09.09. 21:38:05

"A fák nem nőnek az égig." Nagyon nagy . ) De csak akkor,
ha arra gondolsz, hogy nem kerülhetnek többségbe, mert úgy akkor igazad van. Max. 20%, országosan, úgy 20 éven belül. Ez persze néhány megyében 50% fölötti arányt fog jelenteni, de nem túl sokban . )

picur3ka 2009.09.09. 21:47:19

@Elpet:

Hanem, meddig nonek? Es hol kezdodik az eg?

tewton 2009.09.09. 22:03:17

@tolgy,
"értfogy még képes a nyuggereket és gyerekeket kirabolni, a termést ellopni."
muhaha, most ez vagy véletlen ráhibázás, vagy néha belelapoz a kurucinfó cigányszínes rovatába? :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.09. 22:26:16

Hm. Tehát egy kisebbség, amelynek tagjai aluliskolázottak, vagyontalanok, súlyos szocializációs problémákkal és rossz egészségi állapottal rendelkeznek és a tapasztalatok szerint általában alulmaradnak a társadalmi versenyben, ez a kisebbség jelent veszélyt a minimum tízszeres többségben élő magyarokra?

Ezt én nem hiszem el.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.09. 22:36:56

@Elpet: szerintem félreért valamit. Nem a cigányság egészét tekintik veszélyesnek, de egy életformát igen. És azt az intézményi környezetet, ami ezt az életformát segíti kialakulni és fennmaradni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.09. 22:46:04

@tölgy:

Nézze, többekkel ellentétben én nem látok a jövőbe. Azt azonban tapasztalatból tudom, hogy a világ erősen szabályozza önmagát, és a dolgok természetüknél fogva keresik az egyensúlyt. Kevesebb indulat és több egyszerű, hétköznapi cselekvés.

tewton 2009.09.09. 22:55:20

Elpet,
ez azért így a legrosszabb rasszista előítélet átfestése!
Azért az, hogy "aluliskolázottak, vagyontalanok, súlyos szocializációs problémákkal és rossz egészségi állapottal rendelkeznek és a tapasztalatok szerint általában alulmaradnak a társadalmi versenyben" -- ez egy tágaska általánosítás. Az aluliskolázott általában megáll, a "vagyontalan" már sokkal kevésbé (a bömbis aranyláncosra nem, a takarítónőre igen), az alulmaradás meg ... bizonyos trükkök és kiskapuk terén ők nyernek. Ha ragaszkodunk az általánosításhoz. De itt alighanem csak arról a deviáns részhalmazról van szó, akire ráhúznám a Code Szentistvánt, csonkítással, effélékkel. Érezte már, hogy nem közlekedhet szabadon Mo egyes részein, mert történetesen nem barnás a bőre és nem a megfelelő nyelvváltozatot beszéli? Esetleg random agresszió áldozatává válhat? ilyen faji alapon, anélkül, hogy megszólalna.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.09. 22:57:35

@Elpet: ugyi, a kiinduló állítás az, hogy egy fideszes fazon beszélt erről a gumikalapácsos dologról.
Többen lehülyézték, mer' hogy európai ember így nem beszél. Azután mások szerint, ilyesmit mégis tesznek várandós anyák.
Az eleje táján berakott fotó a sovi asszonyról és gyerekről, mutatja, hogy mi a helyük a nőknek és a gyerekeknek némely cigány családban: jövedelemforrások.
Ahhoz képest, hogy állítólag K-Európában pénzért is abortáltak nők, ez a gumikalapácsos sztori nem is oly hihetetlen.

Ha jól értem, akkor a ballibbantak egy része is már szakítana a szemforgató pc-vel, mert elég nagy szarba vezetett:
"Vagyis a cigányságot előszeretettel tekintjük egy homogén, „társadalomalatti" létre kárhozhatott „un­der­class­nak"9, amelyet szinte kizárólag a többségi társadalom áldozataként láttatunk. Zavarba jövünk, ha ennek az áldozatként fölfogott homogén entitásnak bizonyos alcsoportjait - például a többi cigányt korántsem megélhetési kényszerből kizsákmányoló uzsorásokat, a prostituáltak futtatóit, a színesfém-tolvajokat vagy a csoportos rablást elkövetőket - alkalomadtán negatív színben kell föltüntetnünk. Legtöbbször még utalás szintjén sem teszünk kísérletet annak érzékeltetésére, hogy a cigányság nem homogén, hanem egy rendkívül tagolt és belső konfliktusokkal szabdalt embersokaság, melynek különböző alcsoportjait igencsak eltérő viszonyok fűzik a „többségi társadalomhoz"
www.es.hu/?view=doc;23873

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.09.09. 23:09:07

@Elpet: tudod mekkora a különbség a két népesség korösszetételében, amit a korfa mutat? Az idős korosztály, lényegében csak "magyarokból" áll - pont
a cigányság rossz egészségi állapota miatt. Az egyre fiatalodó korosztályokban egyre nő az arányuk.

Ez azt jelenti, hogy egy két évtizeden belül a friss, munkaképes embereknek (18-30 év közöttiek) akár a
harmada, pont ebből a rétegből fog kikerülni, tekintve, hogy már megszülettek. Ez már biztos, ezt nem tudod visszacsinálni. Csak azért nem látod ezt a tömeget, mert a nagyrészük tényleg szegregáltan él, egyre inkább.

És ezeken a szegregált helyeken valami egészen más törvény kezd lenni az úr, nem a magyar államé, ha ez nem változik, az tényleg veszélyt jelent.

tewton 2009.09.09. 23:17:10

tölgy,
de ha jól értem, a kiinduló állítás ez volt:
"bizony vannak olyan cigány 'anyák,' akik így tesznek"
erre a ballib-cigány-stb reakció meg ez:

"egyáltalán nincs olyan cigány anya, aki," mert
a) Nagy Roma Gyerekszeretés van
b) a polgármester fideszes, tehát náci
c) a polgármester nem tudhatja, tehát bűnös
d) a polgármester bűnös, mert ha tudja és nem jelenti, bűnös
e) a polgármester nem nő, hanem férfi, tehát nem kompetens
f) a polgármester nem cigány, tehát nem kompetens
g) már idáig is kirekesztettek szegények
h) Moldova szélsőbalos, tehát nem kompetens, hiába mondja ugyanezt
i) aki ilyenről hallott, ilyet szóba hoz, ilyenről tud, az mind kirekesztő(stb).

aminek minimum 90%a wishful thinking.

Pont olyan, mint arról osztani az észt, hogy mivel a normális ember (= pl. a blogolvasó, kommentelő) nem eszik döghúst, és ezért LEHETETLEN, hogy akárki is döghúst egyen. Reality check, please.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.09. 23:23:38

@tewton: "Reality check, please."
- döghúst mi is eszünk. Legalábbis, eddig mindig döglött volt, amit megettünk. Én pl. az élő állat elfogyasztásától óckodom.
Sőt, alkalmanként, főleg a marhahúst, kifejezetten rohasztjuk, eufemisztikusan "pácolásnak" nevezve azt.

Btw, a ballibbantakkal aktuálisan valamilyen szövetségben álló csoportok (cigók, buzik, bevándorlók, stb.) mindig CSupa Jó Egyénből állnak. Csak a nácik látnak valami hibát bennük. De ez csak náci kötözködés.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.09.09. 23:28:28

"Nézze, többekkel ellentétben én nem látok a jövőbe."

Ezt a kialakult helyzetet a nyolcvanas évek óta már konszenzussal előrejelzik a demográfusok. Kovács Imre (huszonévesen!) a harmincas években leírja, a kezdeteket, úgy hogy a mai helyzetre vonatkoztatva majdnem pontos a kórrajz:

"...az élettartam általános meghosszabbodása a mai keretek fenntartása mellett, némi szaporodással is bíztat: eléri a lélekszám a 10 milliót, utána azonban rohamos apadás fog beállni."

Egy dologgal nem számolt. Hogy ezt az űrt valaki ki fogja tölteni. Eleve, józan ésszel persze nem is számolhatott azzal, hogy létre jön egyszer ez az abszurd felállás, az említett "intézményi rendszer" ami egy olyan népességrobbanást idéz elő, amit egyre nehezebb kontrollálni.

tewton 2009.09.09. 23:31:30

@gloire,
van egy francia eufémizmus, zone urbaine sensible, keress rá a neten (elég kevés van róla).
751 olyan enklávé Fro területén, ahol a francia államhatalom _bevallottan_ nem működik, ahol megtámadják a rendőrt és a tűzoltót stb.

i.ville.gouv.fr/divbib/doc/chercherZUS.htm

www.danielpipes.org/blog/2006/11/the-751-no-go-zones-of-france

Kis turkálással a neten meg informális kapcsolatokkal hasonló magyar helyeket is lehetne sorolni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.09. 23:37:55

@tewton:
A gond az, hogy ez az életformát az elmúlt 20 év szabadon választott magyar kormányai termelték ki.

tewton 2009.09.09. 23:40:10

@tölgy,
a különbség kettőnk közt az, hogy elméletben én azt is tudom, mit kell a real, so-called dögkútból* kivett hússal tenni, hogy ehető legyen. Azért a hűtőpult általában nem dögkút.**

* nem a MagyarNemzet!
** bár a supamarketekről annyi rosszat hallani

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.09. 23:49:57

@tewton: ugyan, a dögkút és a hűtőpult közt csak az illat a különbség és a tárgyi környezet, de ezek mind társadalmi konstrukciók. Legyen nyitott.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.09.10. 00:51:55

@tewton: azt hiszem keresgélés nélkül is eltudom képzelni.
Ismerek valakit, aki mesélt pár dolgot erről. A helyzetének a tragikomikuma, hogy cigányokkal foglakozik, eleve ezért jött Kelet-Európába, pont ide.

A felszínen a mai napig liberális jogvédő, roma-kultúrális ember, de magánbeszélgetésekben elismeri: nem bír már haza menni a "túl sok néger" miatt.

tewton 2009.09.10. 02:30:36

@gloire:
hahaha, Páris az én Bakonyom, a néger az én cigányom ...
Engem azért érdekelne az ilyen típusú (szociológus, etnográfus?) arcok motivációja, akár magyar, akár külföldi. Livingstone-ként megismer egy idegen kultúrát? romantikus egzotikumot keres? vagy egyszerűen azonosul az "áldozattal", és gyűlöli az establishmentet (vagy önmagát), mint az a szerencsétlen neoprotestáns télapó a romaellenesterror áldozatának a temetésén? vicces és kevéssé gusztusos motivációkat sejtek én, akár tudat alatt is :(

nyg 2009.09.10. 06:31:55

Itt egy interjú Molnár Oszkárral.
www.hetivalasz.hu/cikk/0909/edelenyi_polgarmester
A cikkben olvasható egy fontos adat is:
Borsodban a hat éven aluliak 11,5 százaléka sérült, ez messze a legmagasabb az országban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.10. 07:43:03

@tewton:
Ezek szerint hallott már a "jó vadember mítoszáról". Az etnográfia olyan vadhajtása, amely zsákutcába igyekezett terelni a más kultúrák értelmezését. Nálunk ez kilépett a vonatkozó tudomány keretei közül, mivel a vadembereket nem egy távoli, lehetőleg egzotikus tájra kell elmenni meglátogatni, és ott örülni annak, amit nekünk előadnak kultúrájuk bemutatásaként, hanem a mindennapjainkban kell az ő létezésüket elfogadni. A természetes előítéletesség mindennel szemben, amely más, mint a saját kultúránk, egyeseknél bűntudatot okoz, ezért egy racionális attitűdöt felcserél valami irracionálissal. fogalma sincs, hogy ezzel csak még inkább értelmezhetetlenebbé teszi az adott társadalmi problémát. Vagyis azok, akiket ma roma barátnak nevezhetünk, éppenséggel a legtöbbet ártják a cigányoknak.

Tehetetlen Dodó 2009.09.10. 09:21:30

@Mr Falafel: Nemcsak a cigányoknak. Mindenkinek.

Oblomov 2009.09.10. 11:06:24

@tölgy: az összes (cigány és nem cigány) alantas létforma felszámolását követelni egészen pc-sen hat. Ne is tiltakzzon.
Ami viszont a létező intézményi környezetet, mint nevezett létforma egyik eredőjének sorsát illeti, azzal egészen kíváncsivá tett. Ördögi részletek izgatnak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.09.10. 11:12:29

@Mr Falafel: DrHáz szerepére gyúrsz? ő diagnosztizál ilyen gyorsan... :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.10. 11:22:21

@Oblomov: "alantas létformát" én nem írtam.
Életformáról beszélek. És valóban, vannak jobb és kevésbé jó életformák. A prosti vagy a stricije, a narkó díler, az élete felét a sitten töltő életformáját kevésbé tekintem jónak, mint azokét, akik naponta felkelnek, elmennen dolgozni vagy tanulni, adót fizetnek, gyerekeiket nevelik, öregeiket gondozzák.
Most botránkozzon meg.

A létező intézményi környezet kedvez bizonyos életformák elterjdésének. Mondjuk, ha a családi pótlék a magas, de nincs családi adózás (tudja, valamikor a madöf is annak a pártján volt), akkor sokak számára a gyerek jövedelemforrás lesz. Ha a sérült gyerek többet fizet, akkor az még jobb jövedelemforrás.
Ha az egyedülálló anyákat támogatja az állam, akkor a családok könyebben borulnak fel.
Ha a rendőrség és az igazságszolgáltatás valamilyen indokból eltűri a kisebb tulajdon ellenei vétségeket, akkor azok elharapóznak. Ha ezek az intézmények visszaúzódnak a vidékről, akkor az erőszak is elterjed - mer' tudja, az mindig ott járkál az ajtónk előtt. Ezt valamikor a liberálisok is tudták.

Hát ilyesmikre gondoltam, amikor azt volam bátor írni, hogy az intézmények elősegítenek vagy éppen szankcionálnak bizonyos életformákat.

Oblomov 2009.09.10. 11:43:08

@tölgy:
Volt kamaszkoromnak egyik olvasmányában Keresztény Öregfiúk rögbicsapata röpzivel lezuhant az Andokban. Szükség nagy úr, de túlélte néhányuk.
Fürdővizzel és a gyerekkel tehát óvatosan (családi adózás, sérült normatíva). Optimizmusát egyébként irígylem, ami a társadalmi devianciák ilyen frappáns elintézhetőségében bízik.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.10. 11:51:08

@Oblomov:

Mi sem kézenfekvőbb és korrektebb, mint kiélezett szituációkból általános érvényű következtetéseket levonni.
A haladó baloldali gondolkodás antropológiai elképzelései többek közt emiatt eredményeznek működésképtelen modelleket.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.10. 11:52:21

@Oblomov: Nem elintézhetőség, hanem a mérséklés a cél.
Ez nm optimizmuis, hanem szándék kérdése. Bár sok buta gyerek van, azért mégsem zárna be maga sem az iskolákat tokkal-vonóval, és az iskolarendszer fenntartóit nem nevezné optimistának.
Gondolom.

Azért, mert az erőszak és a bűnözés nem felszámolható, ez még nem indok, hogy ne védekezzünk ellene rendőrséggel, börtönökkel.

A rugby csapat tényleg lezuhant, de kamaszok voltak és nemzeti válogatott. Egymást ették, de tudtommal, csak a holtakt.
A keresztény öregfiús változat gondolom a szokásos antiklerikális-ateista küzdelem szellemében készült és adták ki.
De mire céloz vele most? Egy határhelyzet - éhezés az Andok tetején - indokol bármit is a normáls életben?

Oblomov 2009.09.10. 12:14:17

@Elpet: Picikét turbózza a szóhasználatot (ahogy pl én a létformával tettem). Nem kerültem képbe...
@tölgy: ...ahogy az iskolabezárás analógiával sem.
Az intézményi hálót hol tágabban, hol szűkebben értelmezi: védekezés, szankcionálás, ösztönzés, felszámolás. Mondjuk az éhséglázadások kiváltója sohasem a jólét, hanem valamely szükséghelyzet. Szocializáltság olykor levedlik, ösztönvilág eluralkodik.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.10. 12:37:13

@Oblomov: tud éhséglázadásról Magyarországon?

De mindennek mi a köze a jóléti állam kitermmelte underclass életformához?

Oblomov 2009.09.10. 12:56:19

@tölgy: nem régen Nagy-Magyarországon volt ilyes, bevetették a hadsereget. Az adójóváírásos családi adózás-tervezet (kályhák egyike, mikörül pörgünk) generálhat még. A probléma nagyságrendje ugyanis társadalmi méretű. Adminisztratív állami úton persze lefolytható, nem kérdés. Az viszont igen, h. a jólét terméke-e, ahogy állítja, s amit vitatok. Szerintem a jóléti állam jövője maga a tét.

valójábannemberci 2009.09.10. 21:52:07

csak érdekességként jegyzem meg: a romáknál erős a "törzsi" tagozódás, egyes csoportok alig házasodnak a saját csoportjukon kívül, míg mások ebben nem ennyire szigorúak. a romungrók az utóbbi kategória, mert ők időnként házasodnak nem romákkal is. na de mi van a kisebb létszámú csoportokkal? előbb-utóbb beüt a belterjesség. na és ebből mi következik? a genetikai állomány romlása. és ebből? egyre több degeneratív mutáció.
és még gumikalapács se kellett hozzá.
az, hogy a delikvensek tudnak-e a genetikai silányodás jelenségéről, az újabb összeesküvés-elmélet témája lehetne.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.10. 22:16:17

@Oblomov: a jóléti államnak, ahogyan ismerjük, bizonyosan leáldozik. Vagy egész Európa csak egy nagy skanzen lesz nosztalgikus amcsi és japcsi turistáknak, amíg az arabok be nem telepítik.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.10. 22:21:02

@tölgy:

Milyen jóléti államról beszél, tölgy?

Én azt nevezem jóléti államnak, ahol mindenki, aki hajlandó dolgozni, emberhez méltó módon meg tud élni. Valamit mindenki tud csinálni.
A "segélyből élünk generációkon át" életstílust, azt el kell felejteni. Magyarországon a lehető leghamarabb.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.10. 22:33:49

@Elpet: jóléti állam: közösségi közlekedés támogatása, gáz-fűtés támogatás, korengedményes és "rokkant" nyugdíjasok eltartása, olyan segélyezés, amiből a minimálbér közeli jövedelem elérhető, gyakorlatilag alanyi jogon járó eü ellátás, stb.

"Én azt nevezem jóléti államnak, ahol mindenki, aki hajlandó dolgozni, emberhez méltó módon meg tud élni." - a jóléti állam elviszi a jövedelme zömét. Gondoljon arra, mire lenne elég a szuperbruttó.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.09.10. 22:58:53

@tölgy: akkor Svédország nem jóléti állam, hanem munkaközpontú diktatúra...

___________________________ (törölt) 2009.09.10. 23:08:06

@aesculus: a Mérsékelt Párt az elmúlt évtizedben sokat visszavágott a svéd rendszerből. Bár az ilyesmi nem igazán mérhető, de: www.heritage.org/Index/Ranking.aspx

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.09.10. 23:46:08

@Shenpen: ez nem a gazdasági szabadságfok mértéke? Akkor nem meglepő a 26. hely.

Oblomov 2009.09.11. 10:39:15

@tölgy: a jóléti szisztéma egy fogyasztásra épülő demokratikus állam-modell. A szuperbruttóval, + áfaemeléssel tényleg épp az a baj, hogy a fogyasztást ássa alá. Tetézné viszont a bajt, ha a meglévő hálózatok (közlekedés, eü. isk.r.) fenntartása is ellehetetlenülne.
@Elpet: a segélyek, nyugdíjak nagyságrendjéhez szerintem érdemben senki nem akar hozzányúlni. Egyrészt fenti okok miatt, másrészt azért, mert demokrácia is van, ami legalább olyan fontos rendszerkellék, mint a fogyasztás. (Az MDF családi-pótlékból elgondolt "iskolareformja" politikailag nagyon dúrva ugyan, de mintha optimalizálni igyekezne az ilyen tip. ráfordítás felhasználását.) A pótlékok növekedni nem fognak, de nyújtaniuk kell majd azt a létminimumot, ami persze a civilizáltabb (fogyasztói) életmód kialakításához nem minimum.

tewton 2009.09.11. 13:56:39

@X Y kronosz óra:
Nénikét aláássa (a tapasztalati valóság mellett) a Magyar Nemzet is:
kuruc.info/r/35/46549/
(kurucinfós scan, sorry, ez van)

idézik a nol cikkét ("A "stratégiai gyerek" - avagy miért növekszik nálunk a csecsemőhalandóság?"):

"- A' nem baj, ha fejlűdési rendellenessíggel születik az a gyerek, akkor legalább megemelt családi pótlík jár - mondta egy kismama."

beta.nol.hu/archivum/archiv-508290

Tehetetlen Dodó 2009.09.11. 15:53:00

Ez az egész nem más, mint a PC és a valóság elkeseredett csatája.

tewton 2009.09.11. 16:05:13

az a szép, hogy a tavalyi cikket sem a rasszisták csempészték az újságba. a népszabiba!!!
és nem a rasszisták találták ki a "stratégiai gyerek" kifejezést se. Idézet.

"Empirikus szociológiai kutatásaim során már a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején felfigyeltem arra a jelenségre, hogy a várandós anyák egy része beszélgetés közben egyre gyakrabban említ valamilyen anyagi természetű indítékot az újabb terhesség "kényszerű" vállalására. Ez az időszak egybeesett a munkanélküliség kezdetével. ... A védőnő információi szerint egy-egy kedvező családtámogatási intézkedés bevezetése után ugrásszerűen növekedett a terhesgondozásra jelentkezők száma. Ezt ellenőrizendő megvizsgáltunk néhány rendeletet, és összevetettük a születésszám-változással. A kapott eredmények azt mutatták, hogy valamilyen - de mindenképpen elég szoros - összefüggés van a születésekkel kapcsolatos anyagi jellegű támogatások változása és a születések alakulása között, ami alátámasztotta az interjúk során szerzett hasonló információkat. Ahogy a munkanélküliség a nem cigány lakosságot is fokozottabban érinteni kezdte, körükben is kibontakozott ez a tendencia: sokan közülük a gyes-gyed lejárta előtt - a munkahely megszűnése miatt - újabb szülésre vállalkoztak.

Kutatási összefoglalónkban írtuk 1994-ben: "A stratégiai gyerek új fogalom a demográfiában. Bár korábbról is ismert az úgynevezett 'OTP-gyerek' fogalma. Azóta összetettebb lett a világ. Sokféle okból születnek a gyerekek. ... De nem lehet nem szembenézni azzal a ténynyel, hogy egyre többen születnek azért, hogy segítsenek eltartani a családot. Őket hívjuk stratégiai gyerekeknek, mert részét képezik egy háztartási stratégiának, melynek célja a túlélés."

A vizsgált faluban az 1993-ban született gyermekek 63 százaléka jött a világra stratégiai okokból, ezen belül a cigány etnikumnál 67 százalék, a nem cigány etnikumnál 29 százalék volt ez az arány. A csecsemők státusára vonatkozó mutatók minden szempontból a cigányságnál voltak kedvezőtlenebbek, különösen az egészségi állapotnál nagy az eltérés."

Nénike posztja innen nézve a hitetlenkedő, amúgy naivan jó fej városlakóé.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.09.11. 16:16:20

@X Y kronosz óra: én eléggé elszégyelném magam, ha az index "támasztana alá"...

X Y kronosz óra 2009.09.11. 16:51:36

@aesculus:

Hogy ne kelljen szégyenkezned, módosítok: az Index által megszólaltatott emberek.

Oblomov 2009.09.11. 16:58:31

@tewton: "Őket hívjuk stratégiai gyerekeknek, mert részét képezik egy háztartási stratégiának, melynek célja a túlélés."
Megvan ennek a fordítottja is, a születéskorlátozás, olyan periódusokban, amikor a népességnövekedés veszélyezteti az elért életszínvonal tartását, netán elszegényedéssel, vagy éhinséggel fenyeget. Az ormánsági etykézés hírhedt honi példa erre. Arra is figyelmeztet, hogy nem kizárólag gazdasági meghatározottságú a gyermek vállalását/nem vállalását érintő döntés, hanem kultúrális döntés is, amit az egyén nem teljesen szabadon hoz. Hanem egy társadalmi vagy csoport-norma befolyása alatt, minek hátterében ott a racionális tapasztalati valóság. De emögött etnikai/faji/felekezeti meghatározottság nincs.

tewton 2009.09.11. 17:17:53

@Oblomov,
igen, igazad van, az Ormánság jó példa. (Nota bene, akkor Illyés Gyufa kapta meg, hogy antiszémita, csak mert szóvátette, hogy fogy a magyar :( csak akkor a svábok jöttek felfele).

Itt az a gond, hogy a gyerek pont bevételi forrás, miközben normális esetben anyagilag max. hosszú távon megtérülő befektetés lenne (segítség, eltartó, stb). De ez az létrehozott emberanyag erre nem lesz képes, ezer szociális-kulturális-egészségügyi ok miatt.

"kultúrális döntés is, amit az egyén nem teljesen szabadon hoz. Hanem egy társadalmi vagy csoport-norma befolyása alatt, minek hátterében ott a racionális tapasztalati valóság. De emögött etnikai/faji/felekezeti meghatározottság nincs"

itt elcsúszik az érved. ha van csoportnorma, az igen gyakran etnikai, faji, felekezeti meghatározottságú. Ormánsági kálvinista kisnemesként máshogy fogsz gondolkodni, mint sváb katolikus ex-jobbágyként. ezek a csoportnormák persze mára lazultak, és nem _determinál_ úgy, mint egy fizikai törvény. de azért a tendencia, meg az, ami kijön a végén, valamelyest saccolható.

Tehetetlen Dodó 2009.09.11. 17:25:04

@tewton: Jó az okfejtés, egyedül a "sváb katolikus ex-jobbágy"-nak nincs sok valóságalapja.

Oblomov 2009.09.11. 17:39:21

@tewton: nézd csak mit idéztél még?
"A vizsgált faluban az 1993-ban született gyermekek 63 százaléka jött a világra stratégiai okokból, ezen belül a cigány etnikumnál 67 százalék, a nem cigány etnikumnál 29 százalék volt ez az arány."
A norma műkszik, nem etnikai, hanem valszeg kultúrális alapon. Talán vhogy úgy, mint a tőzsde: ha a DJ esik egy %-t, akkor mi esünk négyet.

A hívő katolikusok szül.szabályozásban tényleg merevebbek, de pl a kivándorlási hullámokból nem vonták ki maguk a társadalmi norma befolyása alól.

ÁrPi 2009.09.11. 17:49:47

@Oblomov:

"a bűnös és az áldozat megnevezése (perszonalizálása) is kevés, de anélkül meg pláne marad az alantas, adott esetben rasszista célú szóbeszéd....volt egyszer egy Solymosi Eszter Tiszaeszláron..."

".. Solymosi Eszter. ..."

Analógiád a szóbeszéd---szóbeszéd terjengése, illetve a
Parlamentbe igyekvő és jutó kispárt (1882-3. amaz eset után és napjainkban)

kérdésében észrevehetően helytálló, ezt el kell ismernem!

DE ohho Oblomov azért azt csak vedd észre hogy Solymosi Eszter
aki --nevezzük most a mondatszövésem kedvéért-- ""magyar leány"", NEM a meggyilkolásával
megvádolt, társadalmunkat alkotó egyik kisebbségi embercsoport (a (Tiszaeszláron pészachozó) zsidók)
"embervesztesége" volt, ellenberger a Post-címbéli problémával.

Azaz a megszületők ÁM a vád szerint (tiszaeszlári analógiádba belemerülve: EZ lenne napjaink VÉRVÁD-ja, szerinted-nemdebár??!?)
,szóval a vád szerint egészségtelenül megszülető kisemberek
(AMA kis cigánypurdék) IGENIS veszteségei --SAJÁTJAI-- a cigány népnek!

Eképpen IGENIS fájhat emez a társadalomtudományban emlegetett "cigánytársadalomnak" is!

Nem zárójelben áll: Értük aggódik, nem ellenük ama közgyülésen felszólaló polgármesterke,
mindamellett természetesen egy érintett-vidéki polgármester a duplasegély tényét nem hagyhatja ki
az ő kis helyipolitikabéli retorikájából, anélkül kiröhögnék a helyi csúnya anticigány,
cigányellenes szavazók.

A H.V. interjúban eképpen olvashatjuk:
" Én éppen a cigányság érdekében lépek fel."
(www.hetivalasz.hu/cikk/0909/edelenyi_polgarmester)

tewton 2009.09.11. 17:52:38

@Telhetetlen D,
a sváb katolikus önmagában megállt annakidején (Illyés kora), max. az ex-jobbágy vitatható.

(felénk [Közép-Dtúl] _szignifikánsan_ a nemesek voltak protestánsok, az ex-jobbágyok katolikusok). Azt akartam vele mondani, hogy ha 2-3-4-5 ilyen elem együtt van jelen, már kiad egy jellemző mintát.

@Oblomov,
igazad van, de ezt akartam valahogy mondani. nem a kizárólagos etnikai meghatározottság mellett érvelek, hanem azt mondom, hogy az is egy a 2-5-x faktorból.

Oblomov 2009.09.11. 17:54:28

@tewton: "...anyagilag max. hosszú távon megtérülő befektetés lenne (segítség, eltartó, stb). De ez az létrehozott emberanyag erre nem lesz képes, ezer szociális-kulturális-egészségügyi ok miatt."
Nemtom. társadalmi értelemben, mint leendő aktív generáció eltartók lesznek. Sok agysebészre várhatóan nem lesz szükség, de betanított munkásként ki tudhatja zsákmányolni őket majd egy élerevalóbb nemzedék.

Tehetetlen Dodó 2009.09.11. 17:55:54

@tewton: Én is így gondoltam: nagyszámú sváb katolikus ősöm közül egy se volt ex-jobbágy. Mária Terézia alatt jöttek be, szabad emberként.

bz249 2009.09.11. 18:02:55

@Oblomov: háát nem tom, a minap akadt a kezembe egy darab imbuszkulcs, büszke "Made in Germany" felirattal. Vagyis húsz évesnél nem idősebb termékről van szó. Mennyi lehet a munkaerő költség, ebben a cuccban, ha megérte német munkaerővel meggyártani? Vajon hány szorgos munkáskézre lehetett szükség az imbuszkulcs-gyárban?

Nem hinném, hogy egy valamennyire is nyugat-európai országban olyan hűdenagy igény lenne betanított munkásokra.

Oblomov 2009.09.11. 18:13:39

@ÁrPi: állítólag cigány az áldozat, cigány a bűnös, a magyar polgi meg a cigányságot védelmezi egyes cigányoktól. Nem rasszizmusból, hanem mert filantróp. Értem. Akkor is megáll a párhuzamom, perszonalizálni kell a vádakat, h. igazolódjanak, vagy megcáfolhatók legyenek. Enélkül pol-i uszítás mindez egy politikus szájából.

Oblomov 2009.09.11. 18:22:08

@bz249: van egy német forgószékem, űrtechnológiai szintű, szóval egy imbiszkulcsnál bonyolultabb. Malayziában gyártották le, német munkást akármire nem tanítanak be. :)

ÁrPi 2009.09.11. 18:38:16

@Oblomov:

" állítólag cigány az áldozat, cigány a bűnös, a magyar polgi meg a cigányságot védelmezi egyes cigányoktól.Nem rasszizmusból, hanem mert filantróp. "

Oblomov, kismamáról vagy kismamákról van szó, aki(k) kárt okoznak a vádaskodás szerint "saját" magzatuknak!

Megfogalmazásod tükörképe: "Nem segélyért teszik, hanem mert mizantrópok."

Az adott polgármester Fidex-frakciótársa (az interjú tanúsága szerint) öszzevitatkozásuk alkalmával azzal hozakodott elő, hogy ""a cigányok nem ölik meg a csecsemőiket, mint a magyarok"" .

Oh Igen, íme így szólhat az ima:
Az ilyen kismamáktól védelmezz meg minket Uramisten!

Oblomov 2009.09.11. 18:45:23

@ÁrPi: "...a vádaskodás szerint..."
nem akárkik, nem akárkiknek. Mást mondtam volna?

ÁrPi 2009.09.11. 18:54:04

@Oblomov:

Ó TE, hát én csak Sólyom László jogkövető magatartását követve fogalmazok úgy hogy "vádaskodások" vannak szóbeszédben, mert hiszen Én bizony nem tudok bizonyítani se csecsemő se magzatkárosítást.

Sólymot ahogy visszafordul a hídon ki is röhögi Fico és Slota.

Tehetetlen Dodó 2009.09.11. 19:16:02

@bz249: Tudod, mi a különbség a német meg a kínai imbuszkulcs között?
A német 30 év múlva is imbuszkulcs lesz, a kínai már 3 hét múlva is csak dugóhúzó-utánzat.

Oblomov 2009.09.11. 20:12:01

@ÁrPi: tegyük rendbe.
Slota nyíltan egy nemzetiség ellen politizál. Ez nem szép, de valahol PC.
Vádolni csak konkrét személyeket lehet, egy etnikai közösséget nehézkesebb. Itt nincs is szó konkrét, megragadható bűnesetekről, az edelényi polgi, még inkább politizálásának kiszivárogtatása nem vádol, hanem kocsmai szintűen uszít. Ez nagyon nem PC. Ha lennének is bizonyítható esetek, az csupán BTK-ügy lenne. Így, hogy még ilyen sincs, így az egész marad egy rendkívül primitív politikai célú sandáskodás a létező előítéletekkel. Hogy ezeknek az előítéleteknek van-e alapjuk, vagy milyen mértékben van, ezt az egyes ember ítélheti meg, nem minden tömegpszihózistól mentesen. Az egyes ember meg csak kivételes esetben társadalomtudós.

tewton 2009.09.11. 20:19:34

De Oblomov,
itt a nagy gond az, hogy a bizonyíték maga kérdéses. hiába sorolsz X esetet, amit informálisan elmondtak, ha a szakmai titoktartás és az életük féltése miatt _se_ mondhatnak semmit. Mindenki tudja, de senki se mondja.

"politizálásának kiszivárogtatása nem vádol, hanem kocsmai szintűen uszít" -- vagy egy jel, tünet, stb. valami, amiről eddig hallgatni illett, felbukkan. De az érdekes az egészben éppen a _kiszivárogtatás_! ugyanis ez hónapokkal ezelőtt, egy testületi ülésen lett elmondva, rögzítve -- erre valahogy kikerül most.

Oblomov 2009.09.11. 20:45:18

@tewton: lehet igaz ilyesmi 1,2...100 egyedi eset, amire mondható akár, h. jellemző trend, így cigányspecifikum. És ebből mi következne? Milyen intézkedések? A közösséget érintők?

A kiszivárogtatásra volt egy felvetésem, ami nem zárta ki a jobbik szavazókért folyó bulvárkampány lehetőségét. Addig se kell konkrét programról beszélni, de sejtetni lehet a kormányzati célok nemzeti komplexitását. Mindez persze senkit, semmire sem kötelez.

tewton 2009.09.11. 20:54:52

Oblomov,
akkor figyelmetlenül olvastalak. Lehet, így van, amint írod, bulvárkampány. Mindenesetre ha úgy is volna ez a dolog (fogyatékost produkálni), az is bizonyíthatatlan. És nem szankcionálható utólag (bizonyítsd be, hogy 8-10-15 hónappal azelőtt...). Legfeljebb a prevenciónak van értelme.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.11. 21:53:50

@tölgy:

A szuperbruttót érintő gondolatával csak mérsékelt lelkesedéssel tudok egyetérteni. Egyrészt vannak közös feladatok, amik miatt így-úgy adózni kell. Például senki nem épít magának utat oda, ahová menni akar autóval. Utat közösen építünk.
Másrészt, ha megkapnám a szuperbruttót, nyilván nem lennék állami nyugdíjra meg betegellátásra biztosítva. Fizetnem kéne hát valamit, CSÉB-et, nyugdíjtakarékosságot, táppénz- és kórházi ellátás biztosítást, és nagyon gyanús, hogy ez sem havi 3.000 Ft lenne, ugyanis ez ügyben nincsenek csodák.
Egy modern állam pénzbe kerül, ezzel nem lehet mit tenni. Viszont aki csak bír, dolgozzon, és az egérutak számát határozott lépésekkel minimálisra kell csökkenteni. Mert ahol munka nélkül lehet élni, az nem jóléti állam, hanem hülyeség.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.13. 09:14:08

@Oblomov:
Eg segghülye vagy, akivel méltatlan szóba állni, de ezt jó leírni, így neked címezve ajánlom az alábbi linket:

www.magyarhirlap.hu/hatter/megelhetesi_szulok_apropenzre_valtott_gyermekeletek.html

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.13. 14:58:21

@Elpet: Éppen most láttam egy ilyen rendszert. Elég félelmetes, de kétségkivül működik. Chilében nagyon alacsonyak az adók, és ezzel párhuzamosan minden középosztálybeli magániskolába járatja a gyerekét (a baloldalibb érzelműek is) és kiegészítő egészségügybiztosítást köt. Az elitet nem láttam, az a városhatáron kivül lakik palotákban, de a középosztály házikói mutatósak. Az alsóbb osztályoké kevésbé. Átlagban pont olyan mint Magyarország. Kinek ez kedvezőbb, kinek az. Ott is van egy iszonyúan szegény réteg, indiánok és meszticek, bár ők mapoche nemzetiségűeknek nevezik magukat. És ott Balik van nem Jobbik, és hát ezerszer komolyabb társaság, tegnap két fiatal halt meg az összecsapásokban. Mindent kitaláltak már valahol a világban.

heima (törölt) 2009.09.13. 16:28:40

@jotunder: érdemes figyelembe venni a stratégiai ágazatot (rézexport), ami lehetővé teszi a viszonylagos jólétet. azaz lehet bármilyen szépen megmunkált államszervezet, oktatási/egészségügyi/adórendszer, nem lesz középosztály, amíg nincs olyan jövedelemtermelési lehetőség, amire egy középosztálybeli társadalmat alapozni lehet.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.13. 17:27:28

@heima: A rez ara hullamzik, ezert belottek egy atlagarat, es amikor joval felette van a rez ara az extraprofitot egy szamlara helyezik. Iszonyu penzekrol van szo. Adott ponton kb. negyvenmilliard dollarrol. A felelmetes az volt, hogy ezt be tudtak adni a baloldali elnoknonek, akinek a nepszerusege meredeken ment le miutan elfogadta a javaslatot. Aztan fordult a kocka, jott a valsag, Chile pedig siman atveszeli. A penzugyminiszter volt a leggyuloltebb figura Chileben, ma nemzeti hos.

Aprosag. A miniszter csaladja is baloldali volt, es el kellett menekulniuk Pinochet elol. A gyerek igy kerult a Yale-re meg a Columbiara, es ott szerzett Ph.D-t. Professzori szeke van a Harvardon.
Magyarorszagra nem volt jellemzo, hogy a jobb csaladok kikuldik neves egyetemekre a gyerekeiket es azok visszajonnek. Van par pelda, de nagyon nem jellemzo. Magyarorszag ilyen ertelemben rettentoen be van zarkozva. Es ez a kozgazdasaggal kapcsolatos ugyekre kulonosen jellemzo.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.13. 17:35:51

@heima: Hollandia nyersanyagforrasai semmivel sem jobbak a mienknel. De Hollandok lakjak. Es az meg a reznel is tobbet er. Magyarorszag elott ott a lehetoseg a hollandizaciora.
P.S terjesztem mindenutt. 237-bol pontosan 1 magyar kutatohely kapott tamogatast az EU-tol a 2009-es elitkutatasi palyazaton. Egyet. A hollandok meg tizenhetet. (A Dunantul meretu Izrael 13-at).

bz249 2009.09.13. 17:46:39

@jotunder: számoljunk egy kicsit magyar GDP az EU átlag fele, a kutatásra fordított arányunk az EU átlag fele. Vagyis össze-vissza az EU átlag 1/4-ét fordítjuk kutatásra lakosságarányosan.

EU lakosság: 500 millió
Magyar lakosság: 10 millió

Vagyis a teljes arány 1:200, pont annyi helyet is kaptunk.

Következő kérdés: kineveljük a következő Nobel-díjas generációt. Vagy újra létrehozzuk azt a híresen csodálatos felsőoktatásunkat, ami régen volt.

Viszont, ha ilyen rohadt jó felsőoktatásunk van miért van az, hogy a csehek mindig is jobban álltak nálunk?

Nem lehet, hogy mégis inkább a tömegképzés lenne a megoldás? Mármint egy rendesen végiggondolt, jól megcsinált tömegképzés.

bz249 2009.09.13. 17:47:22

@bz249: izé ilyen rohadt jó felsőoktatásunk volt.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.13. 17:51:27

@jotunder: ez nem feltétlenül a tudományos teljesítmény értékét mutatja.
Eztet maga is tudhassa.
Networking, érdekérvényesítés, stb. _is_ szerepet kap.
És mielőtt visszakérdezne, kérdezze az Ön által nagyra becsült MTA ilyen-olyan osztályai professzorait, esetleg a Corvinus fizetési listán tartott emeritus professzorait.

Mondjuk az MTA tagsági honoráriumokból lehetne egy angol nyelvű magyar kiadót, egy Wassenaart fenntartani, stb. fenntartani.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.13. 19:43:43

@jotunder:

Hát nem tudom. Én azért szívesebben élek olyan társadalomban, amelyikben nem kell okvetlenül a sárga földig lerongyolódnia és elpusztulnia annak, aki bármi miatt kiesik a fősodorból. A magyar gondolkodáshoz és érzelemvilághoz nem áll túl közel a palotasor-elitnegyed-bádogváros társadalmi tagolódás, és rossz megközelítésnek gondolom, amikor valaki ezt a középosztály létezésnek feltételéül állítja be.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.13. 19:56:18

@bz249: Az egész volt szoci blokk együtt kapott négy helyet. Négyet. Két másik magyar külföldön nyert pályázatot. Fajlagosan a posztszoci országok között Magyarország áll a legjobban.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.13. 19:58:13

@Elpet: Bádogváros Braziliában van, Chilében inkább csak szegénység van, valamivel alatta van a magyarnak a minimumbér, de azért az árak is. Én sem élnék ott szivesen.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.13. 20:03:44

@tölgy: Nem tudom, hogy mennyi a szerepe az érdekérvényesítésnek, és mennyi annak, hogy ott sokkal jobban finanszírozott kutatóhelyek vannak. Magyarország egy nagyon komoly tudományos struktúrát tart el bagóból. Valamikor ősszel lesz a másik grant eredményhirdetése abból még több következtetést lehet levonni.

bz249 2009.09.13. 20:05:06

@jotunder: hurrá, és ennek ellenére Csehország jobban áll nálunk gazdaságilag. Érti ezt?

Sőt Izrael is csak 2000$/fővel illetve kettő-öt hellyel előzi meg a GDP/c listán. Pedig ugye milyen gyíkok a tudományban...

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.09.13. 20:41:14

@bz249: Merjünk kicsik lenni ?
Csehország nem áll nálunk sokkal jobban gazdaságilag. Nagyjából gyanúgy áll. Csehországban kevesebb a szegény ember mint Magyarországon. Nincsenek igazán szegény régiók (mint pl. Lengyelországban). A per capita GDP-nél ez fontos. Alapvetően hasonló struktúra.

bz249 2009.09.13. 20:45:54

@jotunder: annyit állítok, hogy a gazdasághoz jobban kapcsolódó felsőoktatás kell. Több jó mérnök, orvos, közgizda...etc. Nobel-díjasokat nem egy kis országnak kell nevelni.

De az is lehet, hogy csak a konkurencia ellen beszélek. ;)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.13. 20:46:16

@jotunder: ó, nem erről beszéltem. Mely országok adják ki a magas impaktú lapokat? És a szerkesztőik mely országokból erednek?
Konferenciákon loholva be lehet jutni ezekbe a networkokba, ha a mainstream témákat tolja.
Na most, honnan könnyebb a konferenciázás? Szófiából vagy Leidenből?

A magyarok azzal törhetnének ki, ha mint a hollandok, skandinávok angol folyóiratokat csinálnának, angol könyvkiadót, mondjuk első lépésként. Nem valami HQ-t, ami a kutyát sem érdekel, hanem szaklapokat, de angolul.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.09.13. 20:47:25

@jotunder: GNP terén sem állnak messze tőlünk a csehek?

heima (törölt) 2009.09.13. 20:49:02

@jotunder: nem is mondtam, hogy feltétlenül természeti nyersanyagra kell alapozni, lehet sok minden másra is. Csak valamire kell, mert a semmiből nem lehet megélni, ha privát az egészségügy/oktatás, ha nem.

heima (törölt) 2009.09.13. 20:51:23

@jotunder: csak éppen Csehországban van (nemzeti) ipar.

Tehetetlen Dodó 2009.09.13. 21:42:32

@tölgy: Hát igen. Nálunk azért forszírozzák folyton a GDP-adatokat, mert ha GNP-t kellene összehasonlítani, rögtön szembeötlene, hogy mennyire szarul állunk. A GDP-nk jelentős részéhez szinte közünk sincsen, sokkal inkább az NSZK-nak.

Oblomov 2009.09.14. 00:54:30

@Mr Falafel:
"riportunkból kiderül az is, hogy a térségben messze meghaladja az országos átlagot a hat éven aluli fogyatékos gyermekek száma."

Viszont a "riportban" ez áll: "A tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság intézményegység-vezetője szerint az országos átlaghoz képest nem emelkedett kiugró mértékben a fogyatékkal élő gyermekek köre."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.14. 08:01:49

@Oblomov:
Ennyi jött le?
A statisztikai adatok szerint tanévenként 100 fővel nő az értelmi fogyatékos gyerekek száma Borsodban. Azt tudjuk, hogy a nem roma gyerekek száma viszont a fajtád miatt csökken. Azt is tudjuk, hogy Borsodot úgyszintén a fajtád miatt folyamatosan elhagyták a fehér emberek. A statisztikát nem külön romákra készítették, mert az diszkriminatív. Igaz, hogy a rájuk vonatkozó statisztikák akár segíthetnének is abban, hogyan előzzük meg a bajt, de nem kell, mert úgy nem lenne védhető a judeolibbancs álláspont.
Szóval, ha drasztikusan csökken a fehér gyerekek száma, és a térséget tömegesen hagyják el a fehér emberek, de így is éves szinten száz fővel nő a fogyatékosok száma, az azért elég beszédes. Az edelényi polgi nem minden cigányról mondta, hogy kárt okoz a magzatának. Ha jól rémlik, néhány esetről szólt. Ehhez képest a statisztikából kiolvasható eredmény elég elképesztő.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.14. 08:06:28

A HírTv szeptember 10-én közölte a hírt, miszerint két cigány agyonrugdosott egy idős magyar férfit fényes nappal a XX. kerületben. A rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy az elkövetők egyike, bizonyos Sztojka a környék rettegett gengsztere.
Ehhez képest a zsidómédia legfőbb propaganda műsorában, a Mokkában ma volt szó az ügyről. Szerintük nem ismertek az elkövetők. Nyilatkozott az áldozat fia és a család jogi képviselője is. Nekik a rendőrség nem adott információt.
Vajon a HírTv-nek nyilatkozó kerületi szóvivőt kirágták már, amiért elmondta, hogy cigányok az elkövetők?

Oblomov 2009.09.14. 08:57:27

@Mr Falafel: a sajátos nevelési igényű gyermekek (sni) létszámáról van ott szó, nem az értelmi fogyatékos purdékéról. Betű szerinti idézet: "Növekedés inkább az ép értelmű, de tanulási zavarok különféle formáival küzdő gyerekek számában figyelhető meg."

Tehetetlen Dodó 2009.09.14. 10:41:11

@Oblomov: Ja, és szerinted a növekmény a "parasztok" gyerekei közül kerül ki?
Biztos frusztrálja őket az etnikum gyors gyarapodása.
(Egyébként tegnap a Mélymagyarban elég alaposan elemezték a helyzetet. Tudom, csúny fasiszták, ne higyjünk nekik).

Oblomov 2009.09.14. 12:05:33

@Tehetetlen Dodó: a mélymagyar helyzetelemzést nem láttam. (Tegnap Mr. Csicseriborsó egy szövegértési problémájával kereste meg a szelíd orosz értelmiség jelen seggfej kreatúráját. Próbáltam segíteni, de illető mister falrahánytborsó, nem csicseri.)
Látatlanban annyit mondhatok, h. biz. Kalacsnyikov úr nem sérült, de tanítható gyerekek orvoslására fejlesztetti ki eszközét.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.14. 18:08:38

@Oblomov:
Helyesen Kalasnyikov. Ha már orosz értelmiségi vagy.

abandi 2009.09.14. 18:15:20

@Mr Falafel:
Oblomov gazdasági-politikai szakember...
Több diplomával lett "tehetetlenségi" hazaáruló!
Olyan mint Te, vagy én, meg más...
Nem lehet mindenki negyedzsidós igazságharcos...
Nem hiszek neked, de támogatlak...

tevevanegypupu 2009.09.14. 18:21:13

Most olvasom, hogy Moldovat is fel akarjak jelenteni a ciganyok ragalmazasert. Egyet viszont nem erdek: a fideszes cigany kepviselono azt mondta, hogy a magyar nok megolik a gyermekuket..Ot nem lehetne feljelenteni ragalmazasert? Vagy ott Edelenyben a magyaroknak nincsenek ugyvedeik, akik rogton raszallhatnanak egy kis nyereseg remenyeben az ugyre?

Oblomov 2009.09.14. 18:23:10

@Mr Falafel: csak a kreatúrájuk...ez van odaírva, nem bonyolult. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.14. 18:24:27

@abandi:
Most túl azon, hogy nem értem, mit is szándékszol állítani, megkérdezném, mit nem hiszel el nekem. Nos, mit nem hiszel?

abandi 2009.09.14. 19:02:48

@Mr Falafel:
Rosszul fogalmaztam.(ismét...)
Tökéletesen veszed fel a harcot a sulykolt történelem-hamisításokkal szemben és helyenként jól is érvelsz.
Szüleink/nagyszüleink betagozódtak az akkoriba és megtanítottak bennünket a kétszínűségre!
Igazi ajrópaiak vagyunk, zsidóság-cigányság és a többi szlávossággal megkavarva.
Meg negyven év "ki szereti a sakkot" kérdés feltevés utáni vécéfelmosással járó válasz után: kár kérdezni...

Oblomov 2009.09.14. 20:02:17

@Mr Falafel: csak szeretem a karakteres nickeket. Te például levédhetnéd Sánta Macák testvérét, mielőtt még szétkapkodják arra érdemtelenek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.14. 20:08:30

@Oblomov:
Az Oblomov valóban karakteres. Pontosan hét karakter.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.14. 20:14:11

@abandi:
Nem tekintem harcnak. Talán ujjgyakorlat. Virtuális boogieman vagyok.

abandi 2009.09.14. 20:33:28

@Mr Falafel:
Valahogy nekem ez egy Konzi szerkesztők szétspriccentett (ősrobbanásos) kiválogatós blogjára emlékeztet...
Olyan lehányvállalat...ötletgyűjtő, statisztika, túlélésmarketing...
Oblomov még nem tudja...

Tehetetlen Dodó 2009.09.17. 10:50:00

Na, ebből az egész buliból egyedül Moldova meg a kiadója húz hasznot:
a boltok polcai roskadoznak a riportkötettől.

X Y kronosz óra 2009.09.22. 15:31:27

Most a polgármesternek bíróság előtt kell romba döntenie "nénike gyermeki világát".

A magánvádas eljárás lefolytatására megküldte a Kazincbarcikai Városi Bíróságnak az edelényi polgármester ellen tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség, közölte Keresztes Imre főügyész

index.hu/belfold/hirek/2009/09/21/a_birosagon_az_edelenyi_polgarmester_elleni_feljelentes/

tewton 2009.09.22. 21:05:59

hát ... azért amit a cigány fajvédők mondanak, az is elég távol áll a valóságtól: "megrágalmazta a Magyarországon élő összes roma asszonyt".

mintha a roma kollégája meg "a Magyarországon élő összes magyar asszonyt" rágalmazta volna meg azzal, hogy megölik a gyerekeiket.

tevevanegypupu 2009.09.23. 00:23:18

Eleg lenne megvizsgalni az adott falvakban, amit az edelenyi polgarmester emlitett, hogy milyen korulmenyek kozott elnek a cigany gyerekek, jarnak-e iskolaba, mit esznek, milyen a ruhazatuk, milyen a lakas ahol laknak. Gondolom a tanitok, vedonok es orvosok nem mernek majd tanuskodni, de talan egy kornyezettanulmany valamelyes igazolhatja vagy eppen cafolhatja a polgarmestert. Avagy a cigany jogvedoket, akik a pert tanacsoltak.

tevevanegypupu 2009.09.23. 10:32:30

www.fn.hu/belfold/20090923/meghatralt_edelenyi_polgarmester/

Mar vissza is vonta feljelenteset Molnar Oszkar, a tanuk nem mernek tanuskodni. Vajon mitol felnek a rendszervaltas utan husz evvel?

X Y kronosz óra 2009.09.23. 10:49:33

Tényleg mitől? Ha valóban fogyatékos gyerek születik/-tett a tanú által megnevezett családban, az igazolhatja az állítást, egyben konkrét családokra tudja leszűkíteni a Molnár Oszkár által általánosságban megfogalmazott vádat.

Ha nem húz elő gyorsan valamit Oszkár a kalapból, Géczi József Alajos irgalmazzon neki.

tevevanegypupu 2009.09.23. 10:56:03

Mindenesetre ha mar idaig fajult a dolog, egyetlen megoldas lehetne: Oszkar feljelentene fideszes tarsnojet a szinten altalanosito kijelentes miatt, miszert Magyarorszagon a nok megolik meg sem szuletett gyermekeiket.
Mert ez, ha lehet egyaltalan fokozatokrol beszelni ilyen ugyben, akkor ez meg sulyosabb vad.
Aztan lehet inditani a pereket.

tewton 2009.09.23. 23:10:00

@Teve,
vajon mitol?
pl. egy falka kiskoru megdobalja a hazaik ablakat vagy a cserepeket a teton minden este. Gyerekcsiny, ismeretlen elkoveto, azenkicsijozsikam ilyet nem tenne, stb. Lekopkodik oket az utcan, es effelek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.23. 23:27:50

@tewton:

Az, hogy valamiről hallottam, és feltételezem, hogy igaz lehet, és az, hogy ezt bíróság előtt bizonyítani tudom, az két különböző dolog.
Nyilvánosság előtt pedig olyan dolgot szabad mondani, ami bizonyítható. Ez egy játékszabály. Lehet utálni, de attól még ez van.

Magyarországon különleges becsben van a nyilvánosság előtti megmondás. Nagyobb becsben van, mint ami a tényleges haszna.

tewton 2009.09.23. 23:50:01

@Elpet,
egyetertek, de azert ezt a kepviseloi kijelentest jo kontextusban nezni.
Testuleti ules, ahol a cigany kollega magyarozik, erre lett ez a valasz. Valahogy ez utobbi kavar botranyt.

Masreszt: "bizonyithato" -- hiszen az volna, HA Mo. jogallam lenne, es a tanuknak nem kellene felteni az eletuket. Nehez lenne Mo-n vedett tanut csinalni egy regio orvosaibol es egyeb erintettjeibol.

tevevanegypupu 2009.09.24. 00:09:08

@tewton:
Ertheto ha felnek, hiszen havonta lehet olvasni, hogy berontanak ciganyok orvosi rendelobe, korhazba, iskolaba es barhova ordibalni, pofozkodni, kicsit kopkodni. Mindenesetre ha Oszkar okos, akkor feljelenti a cigany kolleganot, aki szinten becsuletsero volt. Ha harc akkor legyen harc. Jo lenne, ha ezuttal a fidesz nem helyi ugykent kezelne ezt a dolgot, mivel ket kepviseloje orszagos botranyt robbantott ki ebbol. A balliberalis sajto pedig nagydobra verte, valoszinuleg figyelemelterelesi akciokent a ciganygyilkossagok gyanus mozzanatairol.
Erdekes modon abbol nem lett tiltakozas es tuntetes, egyetlen cigany nem vonult fel az NBH ellen a sok mulasztasert, pedig ott valoban ket gyerek es felnottek haltak meg. Ott lett volna mirol beszelni. Ezuttal
Mohacsi Viktoria is nagyon csendben maradt.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.24. 01:03:08

ezek szerint elterelték a figyelmet a figyelemelterelésről. hmm. jól nyomják.

tewton 2009.09.24. 01:19:41

hír a dögkútból:

"Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) helyi összekötőjének ingatlanához egy bejelentés nyomán mentek ki a rendőrök, mert azt feltételezték, hogy kábítószer van a lakásban.

Végül drog helyett gépkarabélyt és pisztolyt találtak a nyomozók. A tulajdonosnak nem volt fegyvertartási engedélye, ezért eljárás indult ellene. Amikor az ingatlanról felvételeket akart készíteni a Hír Televízió, a stábot a szomszédok életveszélyesen megfenyegették."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.09.24. 07:59:59

@tewton:
Engem ebben az egészben csak az zavar, hogy olyan lassan zajlik minden. Picsába, törjük már a kenyeret végre, mert ez az elkenősdi nagyon uncsi.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.24. 09:01:50

@tewton:

Egy régió orvosainak lehetnek észrevételeik akár megdöbbentő jelenségekről is. Kormányra kerülvén a Fidesz ezeket figyelembe véve hozhat helyes intézkedéseket. Ehhez semmiféle bizonyítási eljárásra nincs szükség. És lehet a nyilvánosság előtt olyan kijelentéseket tenni, amelyek megkövetelik a bizonyítékokat. Egy bizonyítási eljáráshoz az orvosok megfigyelései és belőlük levont következtetései meglehet, nem elegendőek.
Ki kéne már nőni abból, hogy a nyilvánosság előtti megmondást tartsuk a legfőbb értéknek.

tevevanegypupu 2009.09.24. 09:55:10

Egyet mindenesetre megtehetnenek azok, akiknek erre lehetoseguk lenne: dokumentumfilmeket keszithetnenek a ciganysag helyzeterol ma Magyarorszagon. Valami olyasmit amit Sara Sandor keszitett a hatvanas evekben.Nem mintha nem tudnank, akik elmegyunk neha-neha ilyen telepek mellett, hogy elnek ott, es hogy a most felhaborodott cigany nok kozul sokan, nagyon sokan hagyjak gyerekeiket koszban, szemetben, allati korulmenyek kozott elni telen-nyaron. Nem kell sem gyogyszer, sem gumikalapacs ahhoz, hogy szellemileg ezek a gyerekek elmaradjanak. A szabadsagjogokat vedo liberalis tarsasag, akik kozelrol meg nem lathattak ilyet, esetleg egy filmfesztival kereteben kivonulna a moziba, es megtekinthetne mi a helyzet. Legalabb messzirol es filmen. Aztan oszthatnanak dijat a rendezonek es az operatornek..

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.24. 10:04:26

@tewton: hír a dögkútból :DD
jobb mint a kuruc cigányszínesek

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.24. 10:05:23

@tevevanegypupu: láttak, de mindez a többségi társadalom hibája.

tevevanegypupu 2009.09.24. 10:33:43

@vero:
Nem, ez a mindenkori kormany hibaja, mindegy kik vannak eppen hatalmon. Ezt demokratikusan felszamolni nem lehet, itt muszaj valamifele eroszakhoz folyamodni, megpedig a gyermekek erdekeben. Gyalazat ami folyik, emberiseg elleni buntett. A ciganyok onamguk ellen folytatjak, a kormanyok pedig csendben hagyjak, pedig elobb-utobb az egesz orszagra hatassal lesz.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.24. 11:24:48

na, akkor tényleg a többségi társadalom hibája, csak másképp.
van, aki azt mondja: ez az utolsó esélyünk.

tewton 2009.09.24. 14:58:01

@Elpet: "Ki kéne már nőni abból, hogy a nyilvánosság előtti megmondást tartsuk a legfőbb értéknek." -- egyetértek

@tevevanegypupu:
"A szabadsagjogokat vedo liberalis tarsasag, akik kozelrol meg nem lathattak ilyet, esetleg egy filmfesztival kereteben kivonulna a moziba, es megtekinthetne mi a helyzet."

Ott van pl. a Bódis Kriszta romagyerek-simogató projektje Hétesen. hetes09.blog.hu/page/2

nem hiszem, hogy túl sok érdemi jó lesz abból hosszú távon, társadalmi szinten, ha egy gettóba ledobunk x doboz zsírkrétát meg egy halom pesti művészt, meg egy csomó fűzni való gyöngyöt, meg pár videókamerát, hogy játsszanak.

Persze win-win, mert némi inger szegény páriáknak. A liberális fehérember meg örül és élvezi, hogy kicsit segít a tehetséges vadembereknek, plusz megvan az értelmiségi városlakónak az "önzetlen jócselekedet" rovatába a pipa. Pláne ha ballib, és úgy érzi, hogy ő a felelős (=bűnös) ezeknek a sorsáért, Vereckéig visszamenően.

Elnezest, nem cinikus vagyok, csak Bodis muveszno interjujat 3x hallottam a Kossuthon.

Tehetetlen Dodó 2009.09.24. 15:01:35

@tewton:
"Elnezest, nem cinikus vagyok, csak Bodis muveszno interjujat 3x hallottam a Kossuthon. "

Ez nem cinizmus: mazochizmus.

tewton 2009.09.24. 15:10:16

@Tehetetlen Dodó: egy időben sokat hallgattam a Kossuth (M1)-et, részint a régi közstolgálati Kossuth iránti nosztalgiából. De már a nosztalgia se menti a mostanit.

Ebben az interjúban fejtette ki a művésznő, hogy értelmesebben csillog a hetési cigánygyerek szeme, mint a magyaroké. Többször is leadták.

tevevanegypupu 2009.09.24. 15:23:49

@tewton:
Nekem szemely szerint Sara Sandor ciganyokrol szolo filmje ebben a merce.
A masik pedig az, ahogy Mayarorszagon ma elnek a ciganyok. A muveszno biztosan nagyon tehetseges - valoszinuleg uj csillag a filmmuveszet egen, ugyhogy nem hallottam rola - de olyan modon lehet elkotelezett, mint annakidejen a csillagkeresztes holgyek, akik kimértek az elso kanal levest a nyomortanyakon sorban alloknak, aztan elvitorlaztak fatylas kalapjaikkal vissza a klubjaikba..(:

tewton 2009.09.24. 15:39:16

@tölgy:
"Itt meg cigányok laknak – mutat az egyik ablakra. Körbevisz, hátulról be lehet menni. Szemétkupacokon és emberi ürüléken lépünk át, amíg elérünk az ajtóig. Odabent háromágyas szoba, piszkos takarók és szemét."

Nézze, Tölgy.
Válság van.
Nincs pénz a kultúrára.
Így legalább egy családnak van hova lehajtania a fejét. Különben is, a templomok üresen állnak. Ha az egyházak annyira tenni akarnak az emberekért, miért nem alakítják át a templomokat az elesettek szállásaivá?

Másrészt. Tessék bizonyítani, hogy nem a nácifasiszta bőrfejűek lopták szét az egészet rasszista rosszindulatból!

Miért lopná meg valaki a saját (fajtá) javítva: népét? Vádaskodás, uszítás!

Tehetetlen Dodó 2009.09.24. 15:52:34

@tewton: Kossuth Lajost már egyáltalán nem hallgatok. Két éve kiebrudalták az utolsó hallgatható műsort, a "Ki nyer má"-t, azóta még nem kapcsoltam oda.

Tehetetlen Dodó 2009.09.24. 15:53:38

@tewton: Sőt, valószínűleg a nácifasiszták mentek oda a házba is szemetelni meg összeszarni az udvart.

tevevanegypupu 2009.09.24. 16:42:53

nol.hu/velemeny/20090924-a_tobbseg_csendje

Ha nem sejtene az ember, hogy a kovetkezmenyek 90 szazalekban ugy alakulnak (szetcincaljak a hazat, szemet, urulek, hangoskodas, reszegeskedes, nagy pofazas) ahogy alakulnak, akkor igazat kellene adni a cikk irojanak. De
elkepzelheto, hogy annak is igaza van - ahogy Revesz irja gyonyoru, turizmus szempontjabol is csodalatos fekvesu kis falurol lenne szo - el akarjak a cigany betelepitessel uldozni a magyar lakossagot, hogy aztan mindent ledozerolva jojjon egy elmenyfurdo, kaszino vagy szalloda.Esetleg meg akarjak igy szuntetni a kiskozsegeket. Ki tudja ezt manapsag?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.09.24. 21:50:02

@tewton:

A valódi cselekvés - bármilyen különös is ez -, többnyire nem olyan drámai, mint a megmondás. A cselekvés rengeteg, egyáltalán nem látványos, mindennapi aprómunkából áll. Az első Orbán-ciklust ez jellemezte, ezért kerül bajba az, akitől elvárják, hogy két szóban mondja el, miért is látta jónak azt a 4 évet. A magyar társadalom évtizedek óta a permanens csalódottság állapotában van, innen a különleges becs, ami a megmondást és az akarásból jövő gyors megoldások terveit övezi. Ilyen megrázó változásnak volt szánva egyébként a 100 napos program 2002-ben, látjuk, mivé lett. Nehéz feladat lesz elfogadtatni, hogy a valódi változásokhoz hosszú, unalmas és nehéz út vezet.

hiba 2009.09.24. 22:35:59

@tevevanegypupu: Ha Bódis Krisztáról írsz, nem teljesen így van. Azt hiszem, Ő is valamennyire cigány származású, de az biztos, hogy egész életműve a cigányságról szól. Ismeri elég jól a helyzet árnyoldalait is. Természetesen, helyzetéből adódóan elfogult a cigányok irányában, de legalább mond valamit és én még nem hallottam tőle nagy baromságot, bár a fent említett riportot nem hallottam. Ha van vkinek linkje meghallgatnám.
Az is igaz, hogy még helyzet elemzésünk sem nagyon van, mert mostanáig inkább a pc-nek nevezett homokba dugtuk a fejünket.

tewton 2009.09.25. 00:14:50

@Hiba,
a riportot en hoztam fel, de nem tudok linket adni (nem most volt, es a mostani "kozszolgalati" radionak olyan a hangtara, hogy semmire se alkalmas). Alighanem a Jelenlet volt, a szokasos roma fajvedo musor, a tema miatt is, meg az ismetli ennyiszer onmagat.

Nem tudom, hogy Bodis roma-e vagy nem, de az a riport szerintem onmagaban nagyon gaz volt. Mint amikor a pesti ertelmisegi kielvezi a sajat infantilitasat es aranyossagat a jo videki vademberek kozt. Csoro, videken eletvitelszeruen elo, nem-muveszertelmisegi videkikent hallgatva megdobbento volt az eletidegensege.
Amikor az az etalon, hogy a roma gyerek hogyan tud orulni a szines ceruzanak. Szemben a nem-romaval, aki meg nem. Epp hogy az nem derult ki, hogy ezek a gyerekek bizony gyemantot kakilnak es benzint pisilnek. Mert annyira tehetsegesek. Es annyira sujtja oket az elet. De most majd nem, mert segit a gyongyfuzes, a zsirkreta, a testfestes meg a nemtudommi, Bodis Kriszta vezerletevel. Nekem ez tulsagosan is egy onkiteljesito treningnek latszott leginkabb, jotekonykodassal felutve.

Volt valami filmvetites is errol a Godorben, ugy remlik. Persze ha o is "roma szarmazasu," akkor ez az itt-ott elobuko faji preferencia erthetobb. De az a fajdalmas es kartekonyan ostoba naivitas, az akkor sem. Vannak neki jobb dolgai, de ez nagyon egy ilyen kisallatsimogatora hasonlitott.

Leereszkedik az UFO Pestrol a putrik koze, hoz ennivalot a kozos fozeshez, meg jatekot mindenkinek, meg muveszkedessel gyogyitja a nyomorusagot. Aztan visszamegy az UFO Pestre, es marad 350 UFO-mentes nap, kb. ugyanabban a mocsokban.

Bódis Kriszta mint a putrik népének ópiuma?

tevevanegypupu 2009.09.25. 00:20:05

@hiba:
Kulonen valami remlik, hogy lattam talan a tavalyi vagy az idei filmfesztivalon vele egy riportot, valamit nyert. Ilyen pontosan emlekszem ra sajnos.(: Hogy cigany azt nem tudtam, de nincs semmi jelentosege, ez a tema szempontjabol nem lenyeges. Ha a film jo, megerdemelte a dijat.

Nem ciganyok is sokszor elfogultan vagy rosszul latnak tiszta helyzeteket, amibe meg belemagyarazni sem lehet mast mint ami.
Pro es kontra. Ez mar igy megy ketszazvalahany eve, nincs javulas.
Kicsit hosszu a turesi idoszak.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.09. 11:45:24

Csak kérdezem, Molnár Oszi még mindig komilfó?

nénike · http://mandiner.hu 2009.10.09. 11:56:29

Erre gondolsz?

"Szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket és én előtérbe helyezem a magyar érdeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot" - jelentette ki Molnár Oszkár, Edelény fideszes polgármestere a városi tévének adott tavaly év végi interjújában.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.09. 11:58:44

@Dr. Zerge:
igazat mondott nem? csak mások ezt a vasárnapi ebédnél mondják családi körben. a jobb családokban persze.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.10.09. 12:12:45

"ami be akarja kebelezni az egész világot"

Ha alapítasz egy sörgyárat, akkor titkon reméled, hogy az egész világ a Te sörödet fogja inni, mert annyira jól fog menni az üzlet és annyira jó sört fogsz gyártani.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.09. 13:55:07

@Grift: Nemtom, nálam nem vasárnapi ebédtéma a zsidó nagytőke, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot. Ez inkább afféle szutyok, paranoid jobbikos tempó. A röhögcsélve buzizás is, stb. De biztos már megint én tévedek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.09. 13:58:40

@Dr. Zerge: a jobb családokról beszéltem :)
egyébként a faszi mondandóját nem más támasztja alá, mint a jó perez, aki ugye elmondta a felvásárlós szövegét.
megint más dolog, hogy a fidesznek ki kéne rúgnia a csávót, mert ilyesmiről beszélünk ugyan az ebédnél, generációk óta természetesen, de nem a nyilvánosság előtt, teret adva a támadásoknak.

Google 2009.10.09. 14:08:03

@Jobb híján MDF-es:

Vannak rossz tapasztalatok is.
Amikor nem sörgyárat, hanem Új Traubi szódát alapít valaki, mondjuk.
Vagy ha nem fizeti a beszállítókat, ilyesmik.
De megteheti, mert a kisebb vállalkozásokat nem védi meg az állam, nincsenek rendes viszonyokat teremtő törvények.
Lehetne ezekről a dolgokról beszélni anélkül, hogy a Jobbik egyáltalán az eszünkbe jusson.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.09. 14:14:10

@Google: Ja, lehetne, mondjuk zsidózás nélkül...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.09. 14:14:43

@Grift: No, a te eszedre sem vagyok büszke...

hiba 2009.10.09. 15:39:55

Huh, megnéztem a frissen előkerült videót M. Oszkárral. A felvétel mondjuk karácsonyi a díszletből ítélve, de ez is csak fokozta az abszurditást. Fideszes képviselőtől jobbik jelszavakat hallani kicsit fura. Azt hiszem nem fog megúszni a fidesz egy hosszú kések éjszakáját amikor minden jobbikhoz húzó erős emberüktől meg kell válniuk, hogy azok ne a kampány hevében térjenek meg igazmagyarrá.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.09. 16:06:21

@hiba: Ja, ez a felvétel is régi, nyilván nem véletlen, hogy most habosítják. Az viszont érthetetlen, miért védik ezt a senkit, mondjuk ez már gumikalapács és buzizás ügyben is érthetetlen volt. Az meg aggasztó, hogy ilyen alakok ilyen magas polcokra küzdik föl magukat a Fideszben. Tényleg nincs 500 vállalható ember országszerte?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.09. 16:15:18

Nemmelesleg ez a fasz ilyeneket is mondogat:

www.youtube.com/watch?v=YXR-F57fROA

Egyik nagy költőnk, az ám, baszd meg, te, műveletlen gyökér!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.10.09. 18:47:24

"A hazafiság a mai magyarok közt, a legjobb értelmű is, enyhe, de inkább csak tréfás zsidózással kezdődik:
ez az előjáték, alapjában, alapjában nem áll másból, mint csendes sóhajtozásból és mély légvételből,
mintha csak a tödő hangszerelése volna. Az is. Folytatódik a kapitalizmus elleni sóhajtozással,
ami még ugyanaz a terület, majd átcsap kifakadásokra
Pest ellen, ahová az adó ömlik, s ahonnan büdösödik a hal. Így érkezik végre a vidékre, a magyarság sorsához, ahol aztán a töprengés, azaz búslakodás, nagy fekete semmibe fordul, a beszélgetésnek szomorú legyintések vetnek véget, jelezve, hogy jobb nem is beszélni.
Négy nap alatt három megyében játszották el ezt a némajátékot vacsora után rokoni körben, ijesztő pontossággal..."

Illyés/Magyarok/1933

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.09. 20:01:46

"Navracsics Tibor azt várja Molnár Oszkártól, hogy oszlassa el a kijelentése körüli kételyeket.

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn kívánja tisztázni az edelényi polgármesterrel azt a kijelentését, amely szerint "előtérbe helyezi a magyar érdekeket... a zsidó nagytőkével szemben". Navracsics Tibor azt várja Molnár Oszkártól, hogy oszlassa el a kijelentése körüli kételyeket."

Ezt asszem inkább nem kommentálom.

tevevanegypupu 2009.10.09. 20:18:16

@Dr. Zerge:
Csak Simon Peres utan nyilatkozott Oszkar..Es hat az index, amit nem lehet vadolni szelsojobboldali elhajlassal egyszer lehozott egy nagy cikket azokrol a zsido erdekeltsegekrol amik Budapesten vannak. Jo sok volt. Na persze gondolom a magyaroknak nincs penzuk lakoparkokat es plazakat epittetni, kovetkezeskeppen nem eloluk vettek el a lehetoseget.
Mindenesetre Sukoro nem jott ossze, ugy tunik ido elott kiderult az "uzlet". Pedig milyen jo lett volna a Velencei to partjak egy Joav Blum fele kaszino.(:

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.09. 22:05:09

@tevevanegypupu: Aha, és ebből hogy következik ez az ősmagyarnyelv kezdetű sötét ostobaság pölö? És hogy is lesz emiatt Szegény Széchenyiből költő? És most akkor pontosan hány évtizedig kell nekem egy buta zsidó politikus ostoba mondatai után folyvást mindenben zsidó világösszeesküvést látnom? Na eriggyé má...

tevevanegypupu 2009.10.09. 23:40:48

@Dr. Zerge:
Oszkar szellemi kepessegei egy dolog. Mar csak azert sem alkalmas politikusnak mert altalanositva beszel. Ha jo politikus, akkor ezeket a dolgokat ugy mondta volna, hogy XY gumikalapcsot hasznal, ez meg ez meg amaz a ceg itt es itt epitkezett es magyarok is megkaphattak volna..
Mi beszelhetunk altalanossagokban, tapasztalatok utan, egy politikus nem. Oszkarnak mennie kellene a fideszbol, de ez nem jelenti azt, hogy amit mond annak nincs valosagalapja..mint ahogy Simon Peres sem a levegobol szedte amit mond. Es hat a helyzet az, hogy ezek azok a mondatok, amikbe bele lehet kapaszkodni es adott esetben hivatkozni ra. Mindket oldalnak boven van alkalma ilyen mondatokat urugykent felhasznalni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.10. 10:23:18

hehe. érdekes, mikor a húgyagyúság idegbajjal párosul! :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.10. 10:30:28

Nos, szerintem ennek az egésznek meg éppen hogy Oszi szellemi nívója az alfájaomegája. Ez a bárgyú, unintelligens senki évek óta a lehető legkomolyabb polcokon vergődik a Fideszben, illetve pártján keresztül a magyar képviseleti rendszerben. Miért kell ahhoz Oszinak ilyen frappánsan elnyilatkoznia magát vagy tucatszor ahhoz, hogy pölö a parlamenti frakcióvezetője "leüljön vele elbeszélgetni"? Miért nem tudja Navrasics séróból, hogy ez egy segghülye futóbolond, ha egyszer minden mezei júzer látja már az első videón?

De ha nem látja elsőre, hogy nem jött rá eddig? Évek óta nem volt dolguk egymással? Vagy komolyan azt kellene elhinnünk, hogy Oszi Pesten egy tüchtig européer, a frakcióban egy művelt polihisztor, a pártközpontban egy széleslátókörű filozófus, és csak szűkebb pátriájában vedlik ősmagyarnyelves, zsidóvilágösszesküvéses, buzikon rötyögő, suttyó átlagfaszparaszttá? Mégis, miféle gittegylet az, ahol egy ilyen alakot évekig eltűrnek? És nem egyszerűen eltűrik valami félreeső homályos zugban, de komoly feladatokkal terhelik. Tényleg soha senkinek nem tűnt föl, hogy e jeles férfiú kissé hibbant, nem képes a legdurvábban áltudományos ökörségeket sem megkülönböztetni a valóságtól, és demokráciában, demokratikus pártban vállalhatatalan nézetekkel kacérkodik? Mégis, hogy a faszba fogja ez a Fidesz lekeverni azt a két pofont és hazazavarni a csőcseléket, ha az ő választókerületi elnöke, polgármestere, országgyűlési képviselője egy hajszálnyival sem értelmesebb és műveltebb bármelyik mezei agyafogyott jobbikosnál?

Azután persze föltehető az a kérdés is, hogy miféle pártimidzsépítés-ápolás ez a pöcsölés, ha már ilyen hányaveti arrafelé a káderpolitika, akkor miért kell hetekig, hónapikig maszatolni, védeni ezt a buszsofőrt, amikor a politikai ellen jól előkészítve belefog végre a kicsinálásába? Miféle nehézkedés áll ilyenkor a gyors, fájdalommentes kiebrudalás útjába, miféle érdekhálók fogják föl az uborkafáról ilyenkor normálisan aláhulló Oszkárt? De az igazán aggasztó az előző bekezdésben foglaltak alapján könnyen kikövetkeztethető kép...

tevevanegypupu 2009.10.10. 11:53:27

A baj az, hogy nem mi valasztjuk a kepviseloket, legalabbis akiket a fidesz listan jelol. Es nem lehetetlen, hogy mikor Orban - aki ugy tunik eleg rossz emberismero - meghivja oket csevegni, akkor illemtudoak, szerenyek es udvariasak, tele gyonyoru ideakkal. Aztan mikor szabad kezet kapnak nekivadulnak. A fidesz (Orban??) hires arrol, hogy sok bolond embert alkalmaz fontos posztokra. A Varga-Navracsics-Pokorny trio szerencsere megfelel az europai kulturanak..((:A tobbi lehet, hogy jo szakember, de nem biztos, hogy alkalmasak politikusnak. Hogy miert nem vagjak ki oket mikor nyilvanvalo, hogy ezzel sokat vesztenek nemcsak politikai hanem gyakran moralis szempontbol is, annak egyedul Orban a megmondhatoja. A valosagot meglatni meg kell, cselekedni is ha szukseges, beszelni viszont egy politikusnak akkor tanacsos rola, ha konkretumokat
prezental vagy mar megoldotta a kerdest.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.10. 17:38:01

@tevevanegypupu: Őőőő, hát ki a manó választja akkor őket? Listákra az ufók szavaznak, vagy mi a fene?

Tehetetlen Dodó 2009.10.10. 19:05:52

@tevevanegypupu: Nem olyan egyszerű ez. Oszkár a BAZ-megyei területi listán jutott be. A területi listákra meg általában azok kerülnek fel, akik helyben népszerűek, így lett belőle polgármester is. (Nem tudom, hány alkalmasabb káder rejtőzik még ott a környéken, de egy biztos: annyi Varga, Navra meg Pokorni nincs az országban, hogy csupa ilyen kvalitással lehessen feltölteni a listákat. Amúgy a ballibbancs bagázst olyan apróságok nem befolyásolják a sárdobálásban, hogy van-e egy történetnek igazságalapja: már javában megindult a hajigálás Orbán, Kósa, Szijjártó meg a többiek felé. És még csak most jön a java).

tevevanegypupu 2009.10.10. 20:07:02

@Dr. Zerge:
Hat en biztos nem valasztottam egyet sem. Csak ez a velemenyem.(:
@Tehetetlen Dodó:
Jobban zavar ha a fidesznel van egy rosszul sikerult alak, mintha az mszp-nel vagy a tobbinel ketszaz. Tudom, hogy nagyon utaljak a fideszt es rettenetesen feltekenyek ra amiert meg mindig megvan, de eppen ezert kellene nagyon vigyazni mit mondanak. Elsosorban sajat maguk, aztan masodszorban a hulyek miatt.

Tehetetlen Dodó 2009.10.10. 20:25:39

@tevevanegypupu: Ezeket nem érdekli az igazság, ezek nekiesnek a legmakulátlanabb embernek is, gátlás nélkül csinálnának örömlányt Teréz anyából vagy Szent Péterből orvhalászt.
Ezzel együtt az igaz, hogy feleslegesen nem kellene támadási felületet adni.
(Egyébként szerintem a Fidesz jól reagált: közölték Ildi nénivel, hogy inkább foglalkozzon a saját dísz-zsidózó párttársaival és ne verje a nyálát feleslegesen).

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.10. 21:23:31

@Tehetetlen Dodó: Szvsz meg a lehető legszínvonaltalanabb szájkaratézés ez a fidesz riposzt. Akármekkora borzalom Lendvai, akármennyire fosdagonya az mszp, normális ember nem áll Oszi mellé. Akkor sem, ha éppen a legrettenetesebb bolsevik propagandagépezet is elhatárolódást követel. Szar ügy, tetszettek volna előbb elmélázni a buszsofőr kvalitásain, ilyenkor már csak ez marad: a békát lenyelni és mielőbb éppen a példaértékű cselekvést domborítani kommunikációs kármentés gyanánt. Ez a "ti még nácibbak vagytok, mint a mi Oszink" című veretes ökörség még soha senkin nem segített hasonló helyzetben. Oszit meg úgyis ki köll ebrudalni, az odázással csak a kirugdalásában rejlő pr-haszon vész el. Egy elemista kisdiák is átlátná a lehetőségeket, és képes volna értelmes döntést hozni.

Tehetetlen Dodó 2009.10.10. 21:30:41

@Dr. Zerge: Oszi helyben népszerű, hülyeség volna kirúgni. Minek kellene még ott a Jobbikot erősíteni? Mert csak erre lenne jó, ha most a Fideszből lapátra tennék, a polgármesterségből úgysem tudják kirakni. Oszi meg nem náci, bármennyire is próbálják ráverni, csak nem PC. De majd kap egy barackot a fejére és megtanulja a helyes vonalat, hehe.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.10. 23:00:13

@Tehetetlen Dodó: Oszi lehet hogy nem náci, viszont irgalmatlanul buta. Az ilyen hmcs oszik országos kontraproduktivitásáról meg köteteket tudnék írni, megkíméllek ettől. A magam részéről csak e helyt is nyomatékosítanám, hogy épp az ilyen oszik mián szarok jövő tavasszal országos tekintetben a fideszre, nagyívben. Majd ha szükségük van szerénységem kis szavazatára is valemely világmegváltásukhoz, lesznek kedvesek szám íze szerint bánni az oszikkal.

tevevanegypupu 2009.10.10. 23:44:03

@Tehetetlen Dodó:
Tenyleg helyesen reagalt a fidesz, foleg a Gyurcsany villaval kapcsolatban. Es vannak naluk is diszzsidozok, ciganyozok. Es meg ha nem is lehetne oket rasszizmussal vagy antiszemitizmussal vadolni ott van az, hogy tonkretettek az orszagot. A kepviseloik ugyan nem zsidoztak olyan nyiltan (bar Zuschlagra emlekszunk mit mondott a holocauszt emleknapon, ne felejtsuk el nemcsak tolvaj, hanem egy ocska, hulye kis ripacs is) de szazmillios csalasokkal ulnek a huvoson. Oszkar bar hulye, de van alapja annak amit mond. Most kerdes mi art jobban az orszagnak: ha az mszp bizonyithatoan lop, sikkaszt es korrupt, osszeeskuvo modon akarja kiarulni a fel Velencei to partjat, vagy ha a fidesz nehany kepviseloje targyi bizonyitek nelkul mond olyasmit, amit ugy korulbelul szinte mindenki sejt.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.11. 09:11:43

@tevevanegypupu: Van alapja? Minek? Annak, pölö hogy az emberiség ősnyelve a magyar? Na ne viccelődjünk már itt, ez mégiscsak egy p.mester+o.gy.iképviselő, oszt tele a feje faszságokkal, beteg szegény, nem képes világosan elválasztani a hülyeséget a tudománytól. Közben meg feszt zsidózik, cigányozik, buzizik.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.10.11. 11:09:40

@Dr. Zerge: Olyan alapja van, hogy van egy közkedvelt nézet, miszerint Magyarország azért nem jut semmire, mert azt valakik folyton megakadályozzák. Ezzel kapcsolatosan én, személy szerint két dologgal vitatkoznék, az egyik az, hogy nem jut semmire, a másik az, hogy megakadályozzák. Ám az én felfogásomtól függetlenül, bárhogyan is alakuljon az élet, ezek a nézetek mindig jelen lesznek, ebben egy ideje már nagyon biztos vagyok. A kérdés, hogyan tudjuk őket kezelni.
A Fidesz is hozott anyagból dolgozik, mint minden egyéb párt, és szavazótáborának vannak érdekes felfogású csoportjai. Csak ne mondd azt, hogy a baloldalé különb. Ebből kell kihozni valamit.

tevevanegypupu 2009.10.11. 11:10:48

@Dr. Zerge:
Azt soha nem ertettem miert kell ezt a osmagyarsag dolgot annyira eroltetni, es miert olyan letfontossagu? Az ember egy ido utan orul, hogy hollandnak, ingusnak vagy magyarnak szuletett ezert vagy azert, dehat a veletlennek koszonhetjuk, semmi masnak. Na mindegy, nem talalok abban sem kulonosebben nevetsegest, hogy valaki azt hirdeti es hiszi, hogy "osmagyarsag". Ezt nem kotelezo elhinni, legfeljebb a romantikus lelkek abrandozhatnak felette egy kicsit. Sok regenk es mondank van, amit meg iskolaban is tanitanak.Es sok hulyesegrol kiderult mar, hogy megis igaz. Vagy nem.
Zsidozas, buzizas, ciganyozas..Lehet beszelni mindenrol, sot kell is, a legvadabb es legkenyesebb dolgokat is meg lehetne targyalni, ilyen lenne peldaul a gyulolkodes. De ez nemcsak Oszi hibaja, szdsz-es es mszp-s kepviselok is micsoda fanatizmussal hirdetnek abszurd dolgokat..
Ha rajtam mulna, szelsosegesen gondolkodo embert nem valasztanek meg kepviselonek. Van egy csomo civil szervezet, ott tevekenykedhetnenek.

Manyi Béci 2009.10.11. 11:14:58

@tevevanegypupu:
"Es nem lehetetlen, hogy mikor Orban - aki ugy tunik eleg rossz emberismero - meghivja oket csevegni, akkor illemtudoak, szerenyek es udvariasak, tele gyonyoru ideakkal"

Ó, anyám.
Nyilván csak így lehet. Megtévesztik azt a drága embert.

Kezd ijesztővé válni ez az ostoba fanatizmus.

Manyi Béci 2009.10.11. 11:19:42

@tevevanegypupu:
Jaja.
De a fidesz is. De a szocik is.

Manyi Béci 2009.10.11. 11:24:37

@Tehetetlen Dodó:
Kedvenc tipikus
Adott egy barom. Nem számít.

Viszont ezek!
Gátlástalan sárdobálók! Szemetek! Aljasok!
+Teréz anya

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.11. 12:22:16

@Manyi Béci: gondolom induktív logikával, empirikus megfigyelések alapján alakította ki a véleményét: "Köcsög jobberek, jobber köcsögök!"

Nincs ezzel baj, én pl. a komcsikat rühellem. Sokfélék vagyunk.
:)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.11. 12:29:56

@Elpet: Nem mondom. De azt igen, hogy a faszom tele van ezzel a na "nemondmá', hogy a másik különb" kezdetű ostobasággal. Szar és szar között csak buta ember választ, szín avagy állag alapján. Ha a fidesznek Oszi meg a hasonlók köllenek, akkor egyértelmű, hogy az én szavazatom nem köll, ilyen egyszerű ez.

Manyi Béci 2009.10.11. 13:16:46

@tölgy:
Nohát!
Ez a véleményem?
Köszönöm, Tölgy. Nyilván az említett induizével jött erre rá.:) Másból nemigen, mert érintőlegesen sem céloztam még csak hasonlóra sem.
Vagy már megint az a hülye másmilyen arcom. Áh, mindig elárul, a francba:D

tevevanegypupu 2009.10.11. 13:43:02

@Manyi Béci:
Becikem maga fanatizal, hol irtam le, hogy Viktort tevedhetetlennek tartom? Csak ugy talalom, hogy meg mindig klasszisokkal jobb mint a tobbi part vezetoi. Ez nem feltetlenul jelent olyan jot mint szeretnem, dehat ugye a viszonyitas szempontjabol megiscsak.
Es minden partban vannak hulye barom kepviselok, ezt azt hiszem senki nem vonja ketsegbe. Meg az a szerencse, hogy kozottunk szavazopolgarok kozott is. (:

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.10.11. 13:55:08

@Dr. Zerge:

Valószínű, hogy nem kapják meg a szavazatodat, lehet, hogy nem is hajtanak rá. A helyzet az, hogy a politika a tömegemberre épít, a tömegember meg időnként baromságokat gondol és mond, ez ellen semmit sem lehet tenni. Ha egy politikai erő értelmes dolgot tud ebből kihozni, akkor nyert. Az elitértelmiség kétszázalékos pártjai meg vagy beleszólnak a politikába, vagy nem.

Manyi Béci 2009.10.11. 14:56:18

@tevevanegypupu:
Jaja, te vagy a hülye.

És persze, hogy nem tartod tévedhetetlennek, ő csak naív, akit a rosszak megtévesztenek, ő jó, aki néha téved.
Milyen egyszerű ez.:)

tevevanegypupu 2009.10.11. 15:33:37

@Manyi Béci:
Ejnye de goromba lett. Csak nem haragszik valamiert?? Tehetek en arrol, hogy nyolc ev alatt a szocilibsik nem voltak kepesek kormanyozni, loptak, csaltak, hazudtak, zsidoztak, korrumpaltak es raadasul le is buktak mindehhez?
Tehetek arrol, hogy ketto meg kb. 10 szazalekon vannak? Esetleg ez Viktor
hibaja lenne vagy Molnar Oszie?
Ennyire azert nem lennenk hulyek ugyebar, hogy ide sullyedtunk volna.. ezt meg kegyed sem allithajta,
nem lehet ilyen igazsagtalan ilyen szep vasarnap delutan..((:

Manyi Béci 2009.10.11. 16:03:16

@tevevanegypupu:
hm
A magam visszafogott módján csupán arra próbáltam célozni, hogy válasza rendkívüli módon hasonlít a kisiskolások szokásos reagálására:
Nagyiskolás: - Ez hülyeség (ostoba fanatizmus)
Kisiskolás: - Te vagy a hülye!

Ennél jobban nem tudom elmagyarázni magának, remélem, most már érthető:)

"Esetleg ez Viktor
hibaja lenne vagy Molnar Oszie? "
ELLENKEZŐLEG!
Molnár Oszi IS a szocik hibája!
Minden az:)
Egyébként nem lenne minden ilyen szép gömbölyű.
A legtöbb embernek szüksége van arra, hogy a dolgokat feltétlen gömbölyűnek láthassa.
Ön ilyen embernek tűnik.:)

tevevanegypupu 2009.10.11. 16:22:08

@Manyi Béci:
Nezze, en elitelem Oszkart. Annyira, hogy meg azt is elfelejtem, hogy Oszi a gumikalapacsot csak valaszolta annak a (szinten fideszes) roma csajnak, aki azt mondta, hogy - csak ugy altalanositva - a magyar nok meggyilkoljak a gyerekeiket. Elso megdobbeneseben es duheben valaszolhatta ezt Oszkar. Nagyon-nagyon rosszul esik, hogy ez a roma lany (fideszes) ilyent mondott, de nyilvan tudja mirol beszel. Bar szeretnem, ha kicsit konkretizalna o is, a kizarolag magyar (nemzetiseg nem er) nok gyerekgyilkosssagainak (abortusz?) szamadatait. Ha ezt egy fideszes fonok olvassa akkor kernem, hogy ne csak Oszkarral, hanem ezzel a novel is uljon le csevegni.
A vilag akkor lesz majd gombolyu.
De ettol fuggetlenul nekem tenyleg mindenrol az jut eszembe, hogy milyen hulye az mszp-szdsz.(:

tevevanegypupu 2009.10.11. 16:26:23

@Manyi Béci:
Tirpak! Segiccseeeeeeeeeeg, nekem nem kell!(:

Google 2009.10.11. 16:47:39

Molnár Oszkár 1988-ban az SZDSZ-be lépett be. 1993-ban lépett be a Fideszbe. Nem érdekes?
Most például egy karácsonyi megszólalását vették elő, mint mások a meggybefőttet.
Senki ne mondja, hogy ez véletlen, nem a kampány része.
Döry Miklós, XIII-ik kerület, Budapest, mond ez a név valakinek valamit?
www.hirszerzo.hu/cikk.a_mi_rasszistank_jo_rasszista.123670.html

Végül is ezek hülyeségek, minden pártban vannak kevésbé jóindulatú, jóeszű emberek, túlbuzgó emberek, a lényeg az, ne legyenek többségben.

Tehetetlen Dodó 2009.10.11. 18:44:45

@Manyi Béci: Nem nagyon érted, mi?
Ha barom, hát barom. Mindenki barom, aki nem PC, persze, tudjuk.
Viszont: akinek nem tetszik, ne szavazzon rá.
Az szavazzon a saját barmára, van belőlük annyi, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük.
(Tudom, tudom, frajdi elszólás, lehet lelkesen fasisztázni).

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.11. 19:24:41

@Tehetetlen Dodó:
ejnye! ez valóban egyértelmű, kíméletlen, alantas, nácistásos utalás volt. pfúj! :)))

Tehetetlen Dodó 2009.10.11. 19:40:13

@Grift: Az ilyenekre csap le vércseként Ildi néni és rettegő gárdája.

abandi 2009.10.11. 19:55:56

@Tehetetlen Dodó:
Jöhet a fitymapusztító!
Eleségre, vereségre.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.10.12. 23:58:22

@Dezsoke a kem:
Szintén villamos, Miskolc, sok évvel ezelőtt:
Hát neked hogyhogy nincs egy gagyi gyereked se?
Hát nem tudom én, hogy kell csinálni! Tik mit szedtek?

Nénike, téged harmincéves korodig inkubátorban neveltek, hogy ilyen naiv vagy? Iskolázott, jól élő,környezetük szemében normális anyák is képesek nagyon durva dolgokra a gyermekeik kárára a legkülönbözőbb okokból. Kérdezz már meg egy egészségügyest, pedagógust, gyermekvédelmist erről.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.10.13. 00:04:15

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Ehhez járul sajnos, hogy az ő szemükben az ép értelemnek messze nincs akkora értéke, mint mások szemében.
(gy. k. nem "a cigányokról" általában beszélek, hanem az ingyenélő fajtáról, ahol a harmincéves nagymama az unokák családi pótlékára gyúr)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.13. 06:25:34

@Elpet:

"Valószínű, hogy nem kapják meg a szavazatodat, lehet, hogy nem is hajtanak rá. A helyzet az, hogy a politika a tömegemberre épít, a tömegember meg időnként baromságokat gondol és mond, ez ellen semmit sem lehet tenni."

Ez tök rendben lenne mindaddig, amíg az átlagos fideszes fel nem sír, hogy a hülyesavazók miatt nincs leváltva a Gonoszkormány.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.13. 06:30:56

@Google:

ez a cikk speciel kurva jó

egyébként döry esetében is "voltak hangok", és ugyanúgy, mint most a fidesznél elnyomták :(

és ha azt mondom, egykutya, maszopbérenc vagyok

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.13. 08:52:30

@Manyi Béci: most gondoljon arra, hogy ha nem lennének hülyemagyarok/nácikok, akkor mi lenne a baller polgártársaink identitásával?
A náculás kifejezetten terápiás hatású az ő szempontjukból, értelmet ad az életüknek.
Mások jótékonykodnak, alkotnak ezt-azt, ők meg antináci harcot vívnak az emberiség üdvéért.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.13. 09:10:25

@tölgy:

lassan túl kéne lépni ezen

persze, hogy kurva ciki a maszop dumája, simán aláírom de ez nem jelenti azt, hogy a fidesz nácimentes

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.13. 09:42:13

@mavo: mondjuk ki, minimum összekacsintottak!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.13. 11:48:51

@heima a Cölöpverő:

nézd, amióta a centrum ügyében kiderült, hogy a maszop és a fidi milliárdos bizniszekben közösködik, valahogy nehezen hiszem azt a fene nagy ellentétet ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.13. 11:51:57

@tölgy:

látod, ennyiből szerencsésebb egy igaz jobber. neki még a komcsi veszély _lehetőségére_ sincs szükség: lolácskának például a komcsizmus emléke is bőven elég, meg a vágy, hogy a komcsik unokáinak unokáinak unokáinak unoká is is dögöljenek meg

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.14. 09:23:22

@mavo: várjál már, összekacsintani csak a szélsőségesekkel szokás, az mszp is az lenne már?

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.14. 09:25:40

@mavo: körbenézek az országban, és nem sokban különbözik a helyzet a 80as évektől, kicsit más a máz, trabant helyett suzuki, de ugyanazok az arcok, meg a felnőtt kisz-vonal, ugyanazok a módszereke, ugyanaz az a magas elosztás, ugyanaz a nonstop válság. ez a velünk élő kommunizmus maga.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.14. 09:40:11

@heima a Cölöpverő:

ez ugyan natúr hülyeség, de elhiszem, hogy időnként jólesik sírni egy jót

tevevanegypupu 2009.10.14. 11:02:00

@heima a Cölöpverő:
Majdnem igazad van, keves kivetellel tenyleg ez a benyomas. A diszlet nehol kicsit valtozott, a mentalitas semmit.
Es meg mindig ugyanazok mondjak meg mi a helyes, akik husz evvel ezelott is.
Az emberek tobbsege pedig - mert politikailag korrektnek szeretne latszani - el is fogadja gondolkodas nelkul, mert nem szeretne a vilagert sem, ha a velemenye valamelyest zavarna. Igy aztan lassacskan azoknak a szabalyoknak hisz amik eloirjak hogyan lasson, mit halljon meg es mikor maradjon csendben. Ugy kenyelmesebb is az elet..felteve ha jo kornyekre szuletett.

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.14. 16:23:28

@mavo: bocs, de nem egy tízpontos seggarcot fogok referenciának tekinteni a kérdésben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.14. 16:47:10

@heima a Cölöpverő:

én meg leszarom, kit-mit tekintesz referenciának, és milyen kérdésben.

na, csak megvan a konszenzus.

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.14. 17:03:51

@mavo: "én meg leszarom" seggarccal nem lesz nehéz!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.14. 17:51:13

(és mindez csak azért, mert volt pofám röhögni a "jaj, minden ugyanolyan szar, mint a komenizmusban" kezdetű egyensirámon.)

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.14. 18:01:35

@mavo: igen, mindez azért, mert volt pofád seggarcnak lenni. de hát ki nem látta előre.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.02.03. 11:32:06

"Tanúim vannak - nyilatkozta Molnár Oszkár, edelényi polgármester néhány nappal ezelőtt az Észak Magyarország című megyei napilapnak...

...Úgy tűnik, a polgármester nem a levegőbe beszélt, ugyanis a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatott ki egy nőt az ügyben.

...Az eljárásra azt követően került sor, hogy a Legfőbb Ügyészség előbb feljelentés-kiegészítést rendelt el, majd a „beavatkozás emberi génállományba" büntetőjogi kategóriát magzatelhajtási kísérletre módosították..."

hetivalasz.hu/itthon/fordulat-magzatkarosito-not-gyanusitanak-molnar-oszkar-ugyeben-26926/
süti beállítások módosítása