Válasz a kiváló úttörőknek
2009. július 15. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Válasz a kiváló úttörőknek

 Szolgálati reakció: az ellenkező híreszteléssel szemben a Reakció blogot mindenki ingyen és bérmentve írja, szerkeszti, készíti, csinálja, tartja fenn. Nulla forintból. Nincs zsé benne, értsétek meg. Még a fiatal baloldaliak (BIT, FIB, Societas, akármi) viselt dolgaival is hobbiból foglalkozunk. Erős cikklista gyűlt össze róluk az évek alatt, nem is beszélve a fegyveres Societas-tagról. A magunkfajta underground polgároknak ugyanis kéjes bizsergést okoz, amikor Guevara zselézett fejű utódaiba, a gyurcsányista limuzinmozgalmárokba mártogathatjuk vitriolos pennánkat. Nem pénzel bennünket senki. Persze, Zuschlag János egykori haverjai nehezen tudják ezt elképzelni. Apropó, sofőrötök már van?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr681248066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jordán gyarmat 2009.07.18. 12:15:30

Ezt a bejegyzést most azért kell megírnom, mert most tudtam meg, hogy azon a helyen ahol élek felvásárolják a többezer főt foglakoztató multinacionális nagyvállalatot. A felvásárló is az, ugyanazok mindig. Izraeliek. A cikk   Az itt sokszor...

Trackback: Der Angriff der Jugend 2009.07.15. 21:47:42

Itten nem babra megy a játék, kérem. A Demokratikus Hálózat, a Societas-Új Mozgalom és a Solidus Egyesület (az mi a tököm?) merész, leleplező tettre vetemedett. Societaséknál és a Demó Hálózatéknál az embertípus különleges anyagból vagyon gyúrva: Fiata...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wahari 2009.07.17. 23:57:16

További szép estét minden kedves bloglakónak, de Rajcsányi úrnak még azon túl is kívánok minden jót. Péládul ne vegye túl erősre a légkondit, mert megtaknyosodhatik. A szúnyoghálót gondosan zárja be, nehogy összecsipkedjék, és reggelre csupa vörös kiütés legyen. Vörös, értik ezt! Az nagyságos Rajcsányi úr családjának is minden jót kívánok! Köszönöm, hogy itten lehettem!

heima (törölt) 2009.07.17. 23:59:09

@Wahari: na jól van akkor Ádika, én mentem, üdvözlöm Sünikét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.17. 23:59:40

@osborne: mi ez a korlátoltság? hány ember volt 90-ben a magyar honvédség tagja? 20 000, 40 000?
20 000 civil férfi is megtud akadályozni 1000-3000 vöröst. akinek kezében, csak géppisztoly, gépkarabély van

osborne 2009.07.18. 00:00:29

nocsak, ugrott a válasz - bár sejthető volt.

egyébként egy haladő vörös már rég tudja, hogy az új vörös már a zöld (tessék csak olvasni haladár Giddenst ha már annyira progresszívek nyöhehe)

osborne 2009.07.18. 00:01:04

@tesz-vesz: a hadsereg szarik a magán forradalmaikra, érthetőbb így ?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.18. 00:20:38

@tesz-vesz: értem én, hogy nem érdekli Anglia, de akkor minek hivatkozik Cromwellre? Tudta, hogy ő angol volt?

Ne haragudjon, ismét csak azt hiszem, nem kapott kiképzést. A katona kiképzés és vezetés (parancsnokok) nélkül nem sokat ér, legfeljebb aknát taposni jó.

Eddig kétségbe vonta, hogy Für leépítette a hadsereget, most azt állítja, hogy jól tette. Akkor döntse el, melyik az álláspontja.

Az a pár ezer ember sehol sincs és nem is volt, aki a vörösöket lenyomta volna. Itt a nép civil szolgálat bevezetését, majd a sorozás eltörlését követelte, nem fegyvert. Ez a pálya, ezen kell játszani.

Pletykáim ilyenek vannak: A mostanában B-vel jár, ás ott hagyta C-t; X összeköltözött Y-al, stb.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 00:21:47

@osborne: "magán forradalmaikra"
igen , érthetőbb, és sajna így hülyébb érv is. (ha jó szavakat használsz, hidd el megértelek)

a katona, a rendőr azt teszi amit mondanak neki. gondolod, ah a 90 utáni első minielnök, Antal azt mondja h a rebellis szakadár komcsi katonatábornokokat, rendőtáb-okokat el kell fogni, azt hiszed, h mernek ellenkezni??? mint most. ugyanúgy végzik a parancsot, hiába törvénytelen.
nézd meg a 89 eleji tüntetéseket, ott is mondják egy igazoltatásnál, hogy parancsot végeznek mikor felszólítják a magyar zászló eltevésére a delikvenset. a rendőr, a katona báb csupán, kivéve azt a 3000-et, aki kádárért, rákosiért a sírba megy (de nem hinném, hogy több lenne 10 000-nél a komcsik katonák száma.)

barátom, te nem állsz a realitás talaján. mondom, ez részben egyszerű korlátoltság.

osborne 2009.07.18. 00:32:28

@tesz-vesz: tessék k.rvagyors ébredezni a rózsaszín álmokból gyors mert ez 09 és nem 89.

itt nem fog a hadsereg ellenzéki vagy lánglelkű forradalmár wannabe parancsára kormányt váltani.

miért kell még mindig evidenciákat tanítani a széljobbnak vki elmondaná?

osborne 2009.07.18. 00:41:54

@Wahari: "Magyrország a balodalé. Mi vagyunk többen. A gőg ne vegye el az eszeteket!"

ezt mindig is tudtam, hogy az ország a hibbant baloldal rabja és a baloldal tette tönkre lásd Kádár rezsim vsgy 2002-2009. (magyarul az inaktív etaistáké)

épp ezen próbálok magam részéről változtatni, csak még mindig vannak olyan agybeteget akik hisznek bennük.

anyway, good nite

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 00:43:40

@tölgy: tölgy maga ennél többet tud. hiszem h többre képes.
"de akkor minek hivatkozik Cromwellre? Tudta, hogy ő angol volt?"
már sérteget? ez nem szép, gondolja hoygha ismerem a toryk és whigeket (már csak a whig szó ismeretére is értem), de nem ismerem Cromwellt? legalább próbálna meg szellemesen lebarbározni, ismétlem: ez nem volt szép. (ezt most miért kellett, tanácstalan?)

a válasz már volt:
"egyébként én csak azt dicsértem, h beküldte a katonákat a parlamentbe."

de visszakérdezek: maga szerint van bármiféle szellemi kapcsolat a magyar és az angol konzervatívok között? vmi hasonlóság? mert sokunk számára odaát, az erőlködés, hogy a magyar konzervatív neoszászgót legyen vmi durván sznob dolognak látszik. mi is igyunk teát tejjel? vmi gyakorlati dologra gondolok.
de nem, nem is kérdezek vissza ne menjünk most ebbe bele.

"(parancsnokok) nélkül nem sokat ér"
szerintem jobban ismerem a katonákat mint maga, mit gondol hol az a szint ahol már vérbő komcsik vannak: az idős generális, vayg a fiatal hadnayg, aki halad a demokrácia szellemével? de segítek, Én kedves vaygok: a hadnagy is vérbő komcsi. a közkatona, nem tudja felemelni a k fegyverét, és megnézni a térképet, hol található az aktuális hazaáruló generális? na ne. tudja mit? ha nem tudja, majd Én segítek neki.
ne tévessze meg a dolog, nem szlovákiát kell elfoglalni, hanem a kommunistákat kell lecsukni. (akár.)

"most azt állítja, hogy jól tette"
bocsánat, segítsen: én hol állítottam ilyet? itt félreértés lesz (vagy mondjam ezt latinul, h okosnak tűnjek?)
"nép civil szolgálat bevezetését, majd a sorozás eltörlését követelte"
aha, 90-ben. mikor törölték el a kötelezőt? 2004-ben? látja a nép annyira követelte, hoyg csaknem 15 évet kellett várni rá, dehogy követelte, ilyen butaságot. és ha követelte? hát kit érdekel az a nép, aki később nemmel szavaz jórészben a kettős állampolgárságra. önt érdekli? akkor Ön nem konzervatív, hanem liberális. az szdsz fajtájából.

"Az a pár ezer " pát tízezer, az euforikus (remélem jól írtam9 hangulatú néppel párszázezerről is beszélhetünk.
emlékszik Antalra? "tetszettek volna forradalmat csinálni" hát neki kellett volna már 91, 92-ben, amikor azt mondta Kőröseinek (most nem ugrik be a neve), aki bizonyítékokat gyűjtött be az mszp ellen, közjegyzővel hitelesítve, hogy "Imre, ezekkel ne húzz újat, mert nem tudlak megvédeni állítólag többször is megakarták ölni a pribékek Imrét. (Körösei? )

(kivel költözött össze mr falafel???)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.07.18. 00:44:55

A hadsereg és a rendőrség a parancsnokainak engedelmeskedik, nem a politikusoknak. Ha nem engedelmeskedik a parancsnokainak, nem reguláris szervezet, hanem fegyveres csürhe.

A taxisblokád idején Barna Sándor rendőrtábornok, ( budapesti? országos? nem tudom már) rendőrfőkapitány a kormánytól függetlenül bejelentette, hogy nem fogja a blokádot feloszlatni.

Ennyit a fegyveres testületekről és a komcsiellenes forradalmakról.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 00:50:21

@osborne: 89-ről álmodozni már kibaszottul-de-kurvára nem lehet (lemegyek a szintedre h baszodnál meg), csak alternatívákról beszélni.

"itt nem fog a hadsereg ellenzéki vagy lánglelkű forradalmár wannabe parancsára kormányt váltani."

wannabe, igazad van, nem is értem miért hasonlították magukat az 56-osok a 48.-asokhoz.

"miért kell még mindig evidenciákat tanítani a széljobbnak vki elmondaná?"
ezt nem értem, ugyanis én nem vok széljobb, én konzervatív vagyok.
de Isten ments, hogy egy barbárral beszéljem meg az ideológiámat,
lefordítom: magyarán nyasgem faszikám!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 00:57:07

@Elpet: "A hadsereg és a rendőrség a parancsnokainak engedelmeskedik, nem a politikusoknak."

úhhh, és ki választja a parancsnokokat?? a mikulás??? (90 ben meg egy zavaros állapot volt, Antal akár tán személyesen is irányíthatta volna a csapatokat belföldön.) de a zárjeles részre senki se reagáljon! unalmas lenne.

"fegyveres csürhe." igazad van 56 is mekkora egy fegyveres csürhe lenne! hú! megelőzlek: a rendszerváltás kb 56 erejű volt.

"A taxisblokád idején Barna Sándor rendőrtábornok, ( budapesti? országos? nem tudom már) rendőrfőkapitány a kormánytól függetlenül bejelentette, hogy nem fogja a blokádot feloszlatni."
van ilyen, lehetséges, megtörténeht ez bármikor, nem tudjuk h ő az szdsz-re szavazott-e. lehet csak megtévesztették, lehet vele el is tudtuk volna kergetni a komcsikat, lehet ő lett volna a komcsi, furcsa egy állapot volt az.

"Ennyit a fegyveres testületekről és a komcsiellenes forradalmakról."
ugyan, ilyen könynen, iylen szar érvekkel leírod? fura vagy. azt hiszed ennyivel meg lehet győzni független embereket? nem, csak saját magadat és antalodat akarod megvédeni, és észérvekkel alátámasztani. de a történelem nem ilyen kegyes.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 01:05:47

vmi elképesztő, h egy állítólagos jobbos (ami kiderült nem is az) fideszhez közeli oldalon kell bizonygatnom, h a kommunistáknak a rendszerváltáskor mindenképpen el kellett volna takarodniuk.
ennyir nudli az átlag fidesz-szavazó? (?)

osborne 2009.07.18. 05:04:40

@tesz-vesz: hahaha na neee. a honi széljobberek nagyon is szeretik magukat azonosítani a konzervatívval, ami egyrészt szereptévesztés másrészt ha elfogynak az észérveik akkor meg nyasgemeznek, 'funny old world' ;]

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.18. 09:22:46

@tesz-vesz: "a katona, a rendőr azt teszi amit mondanak neki. gondolod, ah a 90 utáni első minielnök, Antal azt mondja h a rebellis szakadár komcsi katonatábornokokat, rendőtáb-okokat el kell fogni, azt hiszed, h mernek ellenkezni???"
Elpet erre válaszolt.

89-ben semmi hasonló sem történt, mint 56-ban. március 15.-n 150e ember tüntetett Bp-n, és 500e kiment Bécsbe hűtőért.
A diktatúrák pedig sosem léteztek a többség legalább hallgatólagos támogatása nélkül. Ez ügyben la Boétie és Hume nézetét osztom.

A Magyar Honvédség sajnos tisztjei nem a hazát, hanem a Pártot szolgálták. És annyira kontraszelektáltak voltak, szervezői készségeik nagyapám közelébe sem értek, pedig ő csak gazdálkodott. Voltam ilyen-olyan gyakorlatokon, árvízen, stb... sírtuk :(

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.18. 09:25:39

@tesz-vesz: el kellett volna takarodniuk, csak nem tetszettünk forradalmat csinálni. Ennek nem örülök, de ez a népünk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.18. 09:36:29

@tesz-vesz: Szeretném megjegyezni, hogy a rendszerváltáskor a szovjet csapatok még az országban voltak. A taxisblokádkor a mentőkön, a tűzoltókon és a rendőrségen kívül csak a szovjet csapatok közlekedhetettek szabadon.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.07.18. 09:49:52

@tölgy: nem volt akkor honvédség. Azt az alakulatot Magyar Néphadseregnek hívták.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.18. 10:33:22

@Gasper: Teljesen igaza van, a honvédség szót használták, de hivatalosan Magyar Néphadsereg volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 12:19:35

@tölgy: "Elpet erre válaszolt."
elpet és te nem érted amit én mondok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 12:26:09

@osborne: te figyelj nekem nem fogyott el az észérvem, viszont ebből neked hiányod van, csak szólok.
mondtam: barbárokkal, primitív ősbunkókkal és barmokkal a beszélgetés számomra ha nem is taszító, de nem éppen nagy intellektuális kihívás.

remélem nem tűnők nagyképűnek.

miért vagyok én tehát fasiszta? és nem konzervatív?
(személyszerint nem neked, hanem a többieknek mondom: a fasiszták, és holokauszton huncutkodó kurucok nem éppen templombajáró vallásos emberek, egyébként én is ismerek ss gyűrűs nácit, aki ha azt mondja magáról h konzervatív, ők a szövetségeseink, nemzettudatuk van, ez fontos, én úgy fogalmaztam régebben, hogy a széljobb az első aki feláll a Nemzet kerekasztalánál ha baj van, én nem vagyok ők)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 12:40:11

@tölgy: "89-ben semmi hasonló sem történt, mint 56-ban"
csak éppen annyi, hogy h vége lett egy rendszernek, és szikrázó extázis volt az utcákon. puskaporszag volt 90-ben

"többség legalább hallgatólagos támogatása nélkül."
hogyne, a zsidókat is azért ölték meg, mert az összes magyar fasiszta volt. kb 9 millió fasiszta.

"Boétie és Hume" jó. értem. kitűnő évjárat a 68-as sátólhátó :)

"A Magyar Honvédség tisztjei nem a hazát, hanem a Pártot szolgálták." a fiatal, okos hadnagyok haladtak a korral, ők nem voltak azok. hallgatak volna az első szabad minielnökre, volt akkora tekintélye (ld: extázis az utcán) "őrmesterek lázadása v forradalma"

És annyira kontraszelektáltak voltak, szervezői készségeik nagyapám közelébe sem értek, pedig ő csak gazdálkodott. Voltam ilyen-olyan gyakorlatokon, árvízen, stb... sírtuk :(

én elhiszem, h sok ostoba esti egyetemes foximaxi tiszt volt ott, de azért mert Ön csak töketlen kislányokkal találkozott, az egész hadsereg csak ilyenekből állt?
úgy gondolom vészhelyzetben elválik az ocsú a búzától, mondom: nem idegen országot kell megszállni bonyolult hadművelettel, hanem pofonegyszerű feladatokat végrehajtani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 12:43:30

@tölgy: de ettől még nem kell mentegetni antalt. balek volt ő.
ma már csak dávid és herenyi mentegeti antalt és kéri ki magának nyilvánosan ha bíró zoltán esetleg "megsérti az emlékét", de ősszel jobb esetben már ők is csak a börtönből tehetik mindezt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 12:47:29

@Loxon: én már a 91-es, 92-es korszakról beszélek, amikor az oroszok kimentek (szép kis "móka" lenne úgy ha itt vannak, az lehetségesen egy reménytelen, és nem leányálom munka lett volna), amikor antal szembesülhetett, h a korlátai sokkal nagyobbak, ereje viszont nincsen. még hankissal (mtv, ha jól mondom)se tudott mit kezdeni, hankissnak meg gondolom valaki bebeszélte (szeretném hinni h nem magától volt ilyen hülye) h a tévé mindig ellenzékben van, inkább ellenségesen viselkedett, inkább.
ahogy a heti hetes, és sas józsef is kezdte: "a humor mindig ellenzékben van (jobboldali kormánynál "- csak ezt elfelejtették hozzátenni)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.18. 12:48:36

@Loxon: mindig eltévesztem, a tájszólás...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.07.18. 16:38:12

@tesz-vesz:

Nézd, az a nagy helyzet, hogy te ugyanúgy nem csináltál forradalmat, ahogy én sem, Loxon sem, tölgy sem. És most tizedannyira sem fogunk, mint akkor. Ebben eléggé biztos vagyok.
A világ dolgai ott dőlnek el, ahol a pénzt osztják. Az pedig nem megy, hogy három forradalmárral beállítasz a pénzosztodába, és kijelented, hogy innentől te osztod a pénzt. Ezt nem lehet megcsinálni. Ha megcsinálod, egy órán belül rájössz, hogy a pénzosztodában érdekes mód nincs pénz, amit osztani lehetne.
Ki van ez találva. Úgy van kitalálva, hogy ne lehessen az utcáról bevonuló forradalmárokkal a rendszert felforgatni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.18. 17:56:30

@Elpet:

az forradalom nevű izé addig ment, amíg a tulajdon elsősorban anyagi volt, amit le lehetett foglalni Robin Hoodként.
Az elektronikus pénz korában legfeljebb Kovács úr cukrászdája és vagy Béla bá' almáskertje foglalható le, ami elég ugyan a szomszédok irigységének kielégítésére, de valamiféle megoldásra semmiképpen.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2009.07.19. 00:00:20

@Elpet:
Ön mindenbizonnyal tévedni látszik. Soha annyira közel nem álltunk még a forradalom csináláshoz, mint most. Ugyan karót nyelt fidesznyikként Ön inkább hisz a fájdalommentes átmenetben (Töggyel együtt), mégis valószínűbb a lángba borult oszrág eljövetele, mint eddig bármikor. Sokan, - Önökkel együtt - vetik bizalmukat az eljövendő Orbán-kományba. Miközben olyan elvárásokat fogalmaznak meg, - hozzáteszem, joggal - amelyeknek megfelelni nem könnyű. Gondolok itt elsősorban az elszámoltatásra, és az IGAZSÁG SZOLGÁLTATÁSÁRA. Igazságot szolgáltatni - külön és nagy betűkkel. Mert nem az igazságszolgáltatás reformjára gondolok, hanem a bennünk élő igazságosság iránti vágyra. Amennyiben ebbéli vágyainkat a Fidesz nem elégíti ki, számíthatunk a forradalom kitörésére. Különösen akkor, ha Kövér László kiáll, és közli, hogy Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, stb. azért nem ítélhető el, mert a magyar jogrend erre ilyen-olyan okból nem ad lehetőséget. Ez lesz a rendszerváltozás utáni igazságszolgáltatás utolsó ballépése, és a Fidesz legnagyobb melléfogása.
Ön, Tölgy és Loxon elbújhat ez elől, de az vérciki lenne.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2009.07.19. 00:03:19

@tölgy:
Igaza van, nincs két jobboldali párt. A Fidesz populista-centralista párt. A jobboldalon marad a Jobbik. Ha mégis tévednék, azzal mindketten nyernénk, úgyhogy drukkolok Önnek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.07.19. 12:02:31

@Shyad-Khourongai:

Azt hiszem, Ön kissé túlértékeli a magyar szavazók radikalizmus-igényét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.19. 19:41:35

@Elpet:
ebben lehet h igazad van, de 90-ben a nép intelligens része változást akart, és elutasította a komcsikat (ld szdsz esete 1994-től, nem tom pontosan mikor esett vissza 5 %-ra, de szerintem nagy részben azért mert az "elveiket(ti.: reklámukat), a komcsielelnességet" elárulták), és lehetett volna olyan forradalmat csinálni, h elvisszük a komcsikat, de antall nem tette. nem tett semmit. ugyanolyan ő mint károlyi, csak az baloldali volt , ez meg jobboldali.
de balek mindakettő.
most csak akkor lehetne (tehát nem lehet, hanem lehetne) egy mini forradalmat csinálni, ha pl a jobbikot betiltják ahogy tervezik most az mszp-sek (bárándy). én írtam már az oldalamra, a 2006-os forradalom szellemisége a jobbikba transzformálódott, a jobbiknak meg anniy haszna minimum van, h hatást gyakorol a fideszre, ígért volna most elszámoltatásokat a fidesz, ha nincs a jobbik, annak tükrében, hoyg az olajügyekben sem voltak elszámoltatások? nem hiszem. akkor nem volt jobbik, h is mondják a kereskedelmi szektorban? ösztönző vetélytárs. ha sok van akkor fejlődik, na ez a gazdaságban nem működik, de a politikába annál inkább.
90-es helyzetet ne keverje a maival, ma fontos a pénz, akkor nem volt az.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.19. 20:04:33

@Elpet: @Shyad-Khourongai:

igen, azt nem lehet tagadni h volt egy forradalmi hangulat 2006 utáni időszakban, sajnos akkor nekem nem volt tv-m, így későn értesültem a valódi eseményekről, de a többiek bizony tudhatták már akkor is, h ha a fides odaáll akkor el lehetett volna zavarni a nemzetvesztő liberálbolsevikokat örökre(igen reakció,rajcsányi "nekem nincs ideológiám" uraság esterházy is az ó érdekeiket szolgálja, ugyanúgy ahogy a hetihetes, szerintem ugyanolyan színvonalon is, most mindegy, mert mindjárt jön a szerkesztő murci, h védje megint őket, kis spirójával együtt).

"a rendszerváltást be kell fejezni,
de nem úgy h büntetlenül hagyjuk a bünősöket"
(írtam máshol a végső konklúzióra a miért kell a forradalom kérdéskörre, de most nem akarom reklámozni magam)

énszerintem nagyon durva lenne, ha pont a fidesz uralkodása alatt lenne egy forradalom. pl 4 év múlva, amikor már mindenki (tehát nem pártos emberek) egyértelműen tudni fogja, hogy a fidesz a nagy-mdf.
sokakat a seres marcsi nem győzőtt meg, és igaz: attól még vezetheti a gazdaságot jól a fidesz, h a demokrácia alapvető szabályait, tehát a népet nem veszi figyelembe, és lopnak ők is (kevesebbet az biztos), de a nemzetgazdaságot ők nem fogják beváltani, pedig ennek az országnak az az igazi érdeke.

@Loxon: gondolom a szembenézésre gondolt, tehát a kérdésem a következő:
ön támogatni fogja a fideszt, ha az elszámlotatások "bizonyítékok hiányában" elmaradnak?
+ bónuszként, avagy grátisz: ön támogatná a fidesz ha nuku börtön, és még a gazdaságban sem támogatják a magyarokat megfelelőképpen, tehát a kisvállalkozásokat, és még fel sem lépnek a keresztény- és magyargyűlölet ellen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.19. 20:06:19

@tesz-vesz: (na, elején tegezés, végére magázódás, ez csakis a tisztelet lehet!)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.19. 20:10:15

@Elpet: de nem is az mszpsek mennének ki az utcára. (bár nagyot nevettem, mikor múltkor pont egy szdsz-es zsidóval értettem egyet a forradalom szükségességében)

mondom: a szélsőjobb és a radjobb kel fel először a Haza kerekasztalánál ha baj van.
ha - és most nem mondom mit akartam ide írni, mert figyelhetnek :) (bár most h az mszp lett a 3. erő, már nem olyan vészes) - mindenki tudja, akkor felkelnek ők is, a többi is.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.07.19. 20:51:36

@tesz-vesz: "...és lehetett volna olyan forradalmat csinálni, h elvisszük a komcsikat..."

Az 1990-es első szabad választások első fordulós részvételi aránya 65% volt. Ez séróból nem tűnik rossz aránynak, de azért négy évtizedes kommancs diktatúra után ez elég lehangoló arány. Ráadásul a 65-ből közel 15% az MSZMP és az MSZP listáira szavazott!
Arról nem is beszélve, hogy a második fordulós részvételi arány már csak 45% körül volt. Ez viszont nagyon gáz!

Az meg már csak hab a tortán, hogy az első szabadon ünnepelhető március 15-én, 1990-ben soha nem látott tömegek nyomultak át Ausztriába Gorenjét venni.

Ezt csak azért írtam le neked, kedves tesz-vesz, mert bizony Kádár népével nehézkesen ment volna az a bizonyos forradalom, noha valamiféle katarzis által kétségtelenül jóval előbbre lennének a dolgaink.
De ahogyan ezt párszáz kommenttel ezelött már jeleztem, a kádári húgymeleg akol bizony az egyik legaljasabb és legcinikusabb fajtája volt a létező szocializmusnak.

Tehetetlen Dodó 2009.07.19. 21:18:02

@Gasper:
" a kádári húgymeleg akol bizony az egyik legaljasabb és legcinikusabb fajtája volt a létező szocializmusnak. "

És a legpusztítóbb, mert beleégette a társadalomba a megalkuvást, kicsiny előnyökért. Ahol keményebb volt a diktatúra, nagyobb erővel rázták le magukról a népek a komcsi bandát. Megint mi maradtunk utolsónak.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.07.19. 21:29:31

@Tehetetlen Dodó:

2006 októbere után beszélgettem két, inkább radikáljobbos barátommal egy kocsma teraszán arról, hogy miért is nem lett nagy felkelés most Őszöd után. Azt találtam mondani, hogy `56-ban az embereknek volt egy társbérletük, egy lódenkabátjuk, egy pár cipőjük meg egy svájcisapkájuk. Ma gyakorlatilag mindenkinek van valami kis állása, tulajdona, valami vesztenivalója.
Ezért nem lesz most sem forradalom. Lesz egy határ, ameddig majd elmegy bizonyos számú ember - felvonulások, tüntetések, talán -, de lesz egy pont, ahol fék.

Tehetetlen Dodó 2009.07.19. 21:35:06

@Elpet: Erről van szó.
Egyébként ugyanezen okból nem értem azokat, akik félnek a Jobbik túlzott előretörésétől: Kádár népe önmagában hordja a korlátot.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.19. 21:42:07

@Elpet: egy igen apró különbséget viszont nem veszel fiygelembe, azt azért elfelejted, h most nem ölnek, erőszakolnak ártatlan embereket ezresével, nem zaklatják "csengőfrász", nem irtják a magyar embereket.
és nincs itt idegen haderő. így nem olyan nyilvánvaló, h gyarmat vagyunk, azzal sem számolsz, hogy most mindenki elhiszi amit a média mond (már ébredezik a nép), a média az ő kezükben van, és minkét pólus hazudik.

szerintem ezt súlyos hiba kihagyni, ne legyél skolasztikus.
mindjárt nem magázlak többé.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.07.19. 21:48:28

@tesz-vesz:

:)

Igen, ez valóban különbség, ebben igazad van. Ám ez is a radikalizálódás ellen hat - szerintem.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2009.07.19. 21:49:27

@Elpet:
Igaza lehet. Akinek van veszteni valója, az kevésbé fogékony a forradalomra. Magyarország a dekadencia melegágya.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.19. 21:52:32

@Gasper: "1990-ben soha nem látott tömegek nyomultak át Ausztriába Gorenjét venni."

zavar támadt az erőben: ez hog yjön ide?

lehetett volna fehér terror, és kellett is volna. most is a nép legalja, a társadalmilag inaktív szavaz a liberálbolsevikokra.
és hogy gondoltad? leakarják cserélni a kommancs tábornokokat, és emiatt minden, tehát minden mszp-s ( a te veszélyes 15%-od - ami szerintem abszolúte semmi!) felkel előveszi a lugert, illetve a kalasnyikovot, és felmegy a parlamentbe, ahogy a 80-as évek elején egy tiszt, őrmester spanyolországba h a jól emlékszem. na akkor maga a spanyol király, a mostani szólt be, h nem tűri, h megdöntsék a demokráciát.
lehetett, és kellett is volna. 15%??? na ne viccelj! mit rágod itt a sarat? az semmi.
lehetett volna, kellett volna, antall balek

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.19. 21:53:09

@Elpet: szerintem nem, de majd holnap folytatjuk

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.19. 21:58:56

@Elpet: @Shyad-Khourongai:
természetesen ez is igaz(vissaveszek kicsit, eddig is tudtam de naygon sietek, úgyhogy eddig nem mondtam.): amíg van munka nem mennek ki sokan. (de lehet elvesztik azt hamarosan.)
de kell egy pont, h is mondják? nem kritikus tömeg, hanem határtömeg?, nem, ami megdöntheti és lavina lesz, egyre többen mennek ki. stb

viszont ha felülről vezérlik, irányítják a forradalmat, akkor sokkal gyorsabban, hatékonyabban megy végbe.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.07.19. 22:02:01

@tesz-vesz: szerintem olvasd vissza a kommentemet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.19. 22:03:00

@tesz-vesz: 1998-ban volt fideszforradalom, szándékuk szerint.

Hú, de sokat ért :(

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.19. 22:54:41

@tesz-vesz: Maga mit tesz-vesz? Shyad-tól kérdeztem, hogy miért vont bele a mondókájába. Mi van, ha nem is olvasom véletelenül, hogy valaki épp potenciálisan felelőssé tesz valamiért, amiről nem is tudok?

Na de tegyük félre ezt és válaszoljunk: én soha nem támogattam egyetlen demokratikus pártot sem.

Sajnálnám, ha elmaradnának az egyértelmű tettek, de nem gondolom, hogy nekem kellene palotaforradalmat végrehajtanom a Fideszben.

Szénási Zsolt 2009.07.19. 23:10:25

@Shyad-Khourongai: Fel kell ismerni a felelősséget és ez a felelősség olyan nagy, hogy ami a nevelőkön múlik, azt a tökéletest legjobban megközelítően kell elvégezni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 09:07:45

@tesz-vesz:

@Gasper: "1990-ben soha nem látott tömegek nyomultak át Ausztriába Gorenjét venni."

zavar támadt az erőben: ez hog yjön ide?


ez úgy jön ide, hogy szerintem, gasper azt kívánta érzékeltetni, hogy magyarországon csekély igény volt a politikai rendszerváltásra. az emberek azért viselték, tűrték, mérsékelt lelkesedés mellett a "rendszerváltást", mert azonnali ausztria szintű jólétet vártak. ennek türelmetlen megnyilvánulása volt az a bizonyos márc.15.-i gorenje forradalom. /ami alatt berlinben voltam és az alexen vettünk egy népszabadságot és fél napot röhögtünk a kocsmában a benne lévő, képekkel gazdagon illusztrált riporton, ami ausztria megszállásáról szólt./
másrészt, meg gaspernak mondanám, hogy egy forradalomhoz nem kell tömegtámogatás, olyan talán még nem is volt, hogy lett volna. gondoljunk csak 56-ra, kellettek a herediter izgága pártreformer petőfikörösök, meg a az utca népe, a mindig minden balhénál ott lévő csőcselék. az emberek meg kivártak, vagy leléptek, aztán kikor bukott a dolog akkor szép nagy május elsejét csináltak kádárral.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 14:08:20

@Grift: Maga 56-ot így látja? Az igaz, hogy következőleg már szép nagy május 1. volt, de azért 56. mint a csőcselék forradalma... álljon meg a nászmenet.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 14:12:20

@Loxon:
minden forradalom a csőcselék sportja első menetben, aztán már jobb arcok is melléállnak, ha jó az ügy.

Wahari 2009.07.20. 14:21:15

@Grift:
Azt akarta mondani, hogy a pofátlan szerencsevadászok, akik megvárják, hogy alakul a helyzet. Nagy nyereség kevés kockázattal. Inkább vagyok csőcselék, mint erkölcstelen szarházi.. akarom mondani, jó artz.
Csak két pont, nehogy randira hívj.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.07.20. 14:33:58

@Grift: A forradalom az első menetben széles néprétegek sportja. 56-ban a kezdeti tüntetésekre tömegek mentek ki, mert elegük volt abból, ahogy az elnyomóik bántak velük. Ők nem csőcselék voltak, hanem csak emberhez méltó életet akaró tömeg. Ott volt a csőcselék is a tömegben? Igen, de mindenki ott volt. Később a többség megrémült (amiért nem hibáztathatók), és megmaradtak azok, akiknek vagy nem volt vesztenivalójuk, vagy szerették a veszélyt. A csőcselék közöttük sem volt többségben.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 14:33:59

@Wahari:

"Inkább vagyok csőcselék, mint erkölcstelen szarházi."

s lám, van akinek egyszerre is sikerül! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 14:40:40

@elGabor:
hát, ehhez el kellene választani, hogy meddig tömegdemonstráció valami és mikortól forradalom. és persze, minél hosszabban beszélünk a dologról, annál árnyaltabb lesz a kép. és az is érdekes kérdés lehet, hogy a minden emberben ott lévő csőcselék, hogy nyer teret a tömeg hatására. fel tudnék e húzni egy ávóst a fára, ha a tömeg "feszítsd meg"-et kiált, míg nyilvánvalóan, más helyzetben, soha nem ölnék?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 14:42:23

A tömeg nem névtelen és nem arctalan. Különböző tömegek különbözőek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 14:44:30

@Loxon:
úgy van! mindig másképpen arctalan és névtelen!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 14:46:40

@Grift: Nos. A közösségi érzés nem csak lámpavasra-húzásból állhat ám.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 14:49:28

@Loxon:
én sem gondolom másképpen, csak éppen az emberben lévő állat és a tömeg viszonya jutott eszembe.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 14:53:10

@Grift: Az emberben lévő állat tömeg nélkül is működik.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 14:58:10

@Loxon:
igen, de én speciálisan az emberben amúgy is működő állat és a tömeg viszonyára gondoltam. futólag. :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.07.20. 15:02:08

@Grift: Ha a forradalmat a forradalmi erőszak széleskörű alkalmazása teszi forradalommá (lásd a hozzáértő Mao elvtárs definícióját*), akkor ez így van; szerintem viszont ez a meghatározás túl szűk. A tömegdemonstrációk önmagukban is lehetnek forradalmi erejűek - a berlini fal leomlása vagy a prágai rendszerváltás kevés erőszakkal járt, de én forradalomnak nevezném őket. (Magyarországon ilyen nem volt, hacsak az erdélyi falurombolás elleni tömegtüntetést nem számítjuk.)

A felizgatott tömeg valóban csúf dolgokra képes, de nem minden tömeg erőszakos - én nem tudok arról, hogy a pápa által celebrált miséken különösebb vérontás lenne. Persze ha ugyanazt a tömeget megsoroznák egy háztetőről, lehet hogy egy időre őket is elhagyná a keresztényi türelem. :)

* "A forradalom nem olyan, mint egy vacsora, esszéírás, képfestés vagy hímzés, nem lehet olyan kifinomult, megfontolt, nyájas, higgadt, kedves, udvarias, józan és nagylelkű. A forradalom egy felkelés, egy erőszakos cselekedet, ahol az egyik osztály megdönti a másik hatalmát." -- volt frappánsabb fordítása is, de azt most nem találom.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 15:07:42

* "A forradalom nem olyan, mint egy vacsora, esszéírás, képfestés vagy hímzés, nem lehet olyan kifinomult, megfontolt, nyájas, higgadt, kedves, udvarias, józan és nagylelkű. A forradalom egy felkelés, egy erőszakos cselekedet, ahol az egyik osztály megdönti a másik hatalmát."


eztet bátorkodtam én is. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 15:39:26

@Grift: De ezt Mao írta. Tegyük hozzá, hogy Mao, mint minden más „rendes” baloldali forradalmár, megszervezte a tömeget.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 16:01:14

@Loxon:
édes istenem, hát ki tudhat többet a forradalomról? lol

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 16:19:13

ld. @elGabor: első sorait. „Ez a meghatározás túl szűk.” Gandhi például vértelen forradalmat csinált, de 56-ban sem arról volt szó, hogy „vérengzzünk kicsit!” — természetesen, ha valaki elindulna a jogosan tüntető tömeg ellen, nos, az kérheti az égiek segítségét. De elGabor már ezt is leírta jobban nálam.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 16:25:28

@Loxon: én szűken értelmezem. természetesen gandhi sem forradalmat csinált, bár ez lehetne egy olyan irány ami felé ki lehetne terjeszteni a fogalmat, de berlint és prágát forradalomnak nevezni, nekem sok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 16:28:40

De végülis mi az állati abban, ha azok, akiket ember létükre egy állatkerti ketrecbe zártak, szétfeszítik a rácsokat, és a rájuk szabaduló vadállatokat kinyírják? Mert kb. ez volt 56-ban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 16:40:20

@Loxon:
semmi. nem erről beszéltem. általában a forradalmakról, azoknak egy kezdeti szakaszáról, és abban a csőcselék szerepéről. majd elmerengtem az emberben levő állat és a tömeg viszonyáról. de már bánom. ;)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.07.20. 16:46:43

@Grift: válaszolva a nekem írtakra: Először is köszönöm, hogy megpróbálod tesz-vesz-t kisegíteni, de az nem lesz egy könnyű menet! :))))

Másrészt én sem gondolom, hogy egy forradalomhoz kéne a tömegtámogatás, hiszen például Budapesten, 1956-ban is csak párezer ember vett részt aktívan a harcokban. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy amennyiben az istenadta népnek nincs affinitása egy jó kis forradalomhoz, akkor az a forradalom nagy valószínűséggel el fog maradni.

Wahari 2009.07.20. 16:54:11

@Gasper:
Budapesten? És harcokban? Öreg, te nem tanultál történelmet. Az 56-os forradalom nem a műegyetemi bulival kezdődött, hanem a vidéki kasza-kiegyenesítésekkel. A forradalom nem versmondással kezdődik, baszod, hanem vérontással. Ne játszd már el itt a márciusi ifjút!

Wahari 2009.07.20. 16:56:28

@Grift:
Hagy már ezt az arisztokrata lovaglónadrágos stílust, mert úgy pofán baszlak, hogy lenyeled a monoklidat.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 16:56:59

@Gasper:

hát..ö...ö...elnézést, hogy bele kotnyeleskedtem a pedagógiai vonaladba! teszvesz koránt sem olyan vészes, figyeljed csak a walódi őstulok waharit! :))))

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.07.20. 16:57:28

@Wahari: fatökűek vadkirálya!
Olvasd vissza a kommentemet, hogy mit is írtam. LoL!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 17:00:05

@Wahari:
na, íme a proletár forradalom hangja! :)))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 17:07:25

@Grift: Ez a haaaaarc leessz a véééégsőőőőőőő :>

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 17:08:42

@Loxon:
vagy: munkás ököl vasököl, oda csap ahova köll! :))))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 17:14:00

@Loxon: A forradalmat ne keverjük össze a szabadságharccal és felkeléssel.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 18:23:46

@tölgy: Igaza van, hogy elkülöníti a terminológiát. Bár tulajdonképpen nem a terminológia a legfőbb hibás. Mondjuk a „konzervatív forradalom” nem áll tőlem távol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:35:00

@Grift: "csekély igény volt a politikai rendszerváltásra"

tévedés. a sajtó és szólásszabadságot már régóta várta mindenki.
igen, magasabb életszínvonalt akartak, de a kommunisták eltávolításában ez semmilyen szerepet nem játszik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:35:33

@tesz-vesz: és a többpártrendszert is, mert telebeszélték ezzel a fejüket már addigra

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:48:07

@Loxon: ugyan csak segíteni szerettem volna, mert láttam nehézkesen mennek a dolgok :)
köszönetet vártam, de sebaj

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:50:44

@Grift: azért Petőfiékre az mondani h csőcselék!
egyébként igaz, csak más szavakkal, inkább úgy mondanám a népben levő radikálisok, kik fiatalok, idealisták.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 18:53:28

@elGabor: "A tömegdemonstrációk önmagukban is lehetnek forradalmi erejűek"

ugyan! azért mi maradjunk csak meg hiv verziónál

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 18:58:59

@tesz-vesz: Akasszátok föl a királyokat, Itt a nyilam mibe lőjem?

Ezek eléggé csőcselék szövegek a kocsmárosfitól. Ha ma élne, bodzaszedésből élne, és Konrádnak árulná a füvet.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.07.20. 19:47:20

@tölgy: Kossuth lenne (lett volna) az SZDSZ elnöke, az biztos.

Maga meg oly távol áll tőlem, de mégis közel.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 22:11:28

@Grift: @tesz-vesz:
forradalom - csőcselék - petőfi (?)
isten bocsássa meg, de mindig az a vicc jut eszembe a forradalomról, hogy 1848 márc. 16-án petőfi egy unicumot (sic!) kér a pilvaxban.
mire a csapos: de sándor! tegnap is mi lett belőle!
az előzmény az ember totális szétzúzása és a sarokból nincs hová hátrálni, vagy ue. + bátorító.
emberek vagyunk és a forradalmárok is azok (voltak).

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.07.21. 08:09:54

@tölgy: Ha győz a szabadságharc, Petőfit 1850-ben vagy leültetik, vagy felakasztják. Ő is nagyon szívesen felköttette volna Kossuthékat - már 48 tavaszán, pedig az még a szép ígéretek kora volt. Ettől még korszakos költőnk, de politikusként hebehurgya gyújtogató volt. És ki tudja, öregségére talán egy második Arany lett volna belőle.

@Loxon: Kossuthnál nem vagyok biztos az analógiában. Ady egyértelmű eset, dühödt Népszabis vezércikkek Ungváry Rudolf és Bayer Zsolt modorában, gyakori szereplés az ÉS oldalain. De Kossuth? 1990-ben mindenképpen SZDSZ, de 1996-ban? És 2009-ben? Nem tudom így elképzelni.

betyár (törölt) 2009.07.21. 09:25:24

@elGabor:

Kossuthnak ciprusi bejegyzésű cége lenne és most nem lenne hajlandó lemondani a frakcióvezetésről. Nagy seftes volt. Aztán 2010 tavaszán emigrálna, hogy mentse a fejét.:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 17:48:25

@tölgy: ez csőcselék szöveg? az egyik legnagyobb költőnk csőcselék lenne? tény h rákosi (a csőcselék) szerette szavalni az akasszátok fel a királyokat-ot de helyesbítenem kell: akasszátok fel a(z osztrák és egyéb idegen) királyokat.

itt a nyílam mibe lőjjem?
tölgy, vallja be: maga nem szokott sportolni, férfit is csak a moziba látott.

"Ha ma élne, bodzaszedésből élne, és Konrádnak árulná a füvet. "
egyre jobban utálom, mondtam már? ha ma élne vagy a Jobbikra, vagy a Fideszre szavazna. szerintem amilyen "csőcselék" biztos a jobbikra tenné a voksát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.24. 17:56:47

@elGabor: "Ő is nagyon szívesen felköttette volna Kossuthékat"
ez igaz?:) mindig is közelebb állt hozzám Petőfi, mint a nemzetiliberális, szabadkőműves, filoszemita Kossuth.
akkoriban más volt az antiszemitizmus,nem volt még 20. század, igaz. és úgy tudom élete végén rájött a szabadmasonok igazi titkára és céljára, de akkor már késő volt. és hát Görgey.
A 2. Arany egy kortárs költőnk, úgy hívják Balla László.
Kossuth inkább MDF 90-ben is.
párszáz év ideológiai különbség, és egy idegenszívű megszállás, ne keverjünk bele, össze.
Kossuthnak több hazaszeretet volt a szívében, mint a Patásnak. aki balról jött. ne felejtsük el, h nőtt fel Kossuth. természetes volt a hazaszeretet
süti beállítások módosítása