Rosszabbik
2009. június 12. írta: Tory

Rosszabbik

 Múlt vasárnap nagyot nyert a Jobbik – és nagyot vesztett a baloldali liberális értelmiség. A bejegyzés címe rájuk utal, ők a Rosszabbik. Arra a mérhetetlen rövidlátó ostobaságra, amit az elmúlt körülbelül húsz évben elkövettek. Arra ahogyan, szándékosan vagy nem de egészen biztosan ellehetetlenítették a politikai közbeszédet. És aminek a végén elvesztették maradék hitelességüket.

 Ez az a baloldali értelmiség, amelyik rendszeres munkával tönkretette és ellehetetlenítette a korrekt közpolitikai párbeszéd lehetőségét. Ez a csapat nevezett antiszemitának vagy éppen fasisztának nevezett mindenkit, nemre fajra, származásra – és nem utolsósorban világnézetre való tekintet nélkül, akivel csak egy kicsit is nem értett egyet. Antall József, akinek ártatlanságáról paradox módon a kommunista titkosszolgálat folyamatos megfigyelésének jóvoltából lehetünk teljesen biztosak, nem az egyetlen példa. Emlékszünk ugye amikor a konzervatív politológust ÉS olvasói levélben próbálták meglincselni a közelmúltban? És meg mennyi farkast láttak a fiúk...

 Ugyanez az értelmiség volt az, amelyik lelkesen odaállt tapsolni a tényleges kérdésekből aktuálpolitikai cirkuszt gyártók mellé. Emlékszünk a Hollán Ernő utcára? Ahol egy liberális és konzervatív tüntetésből próbált napi politikai cirkuszt gyártani a politika - a baloldali értelmiségi lelkes asszisztenciája mellett. Az áldozat megint csak a racionális és tisztességes közbeszéd volt. Rosszabbik, bizony.

 Az egész ostobasághalmazt mintegy megkoronázta a 2006 októberi rendőri túlkapások gátlástalan elhallgatása és az áldozatok lelkiismeretlen hibáztatása. Ha hinnénk az összeesküvés-elméletekben azt mondanánk, hogy ekkor teremtette meg a baloldali-liberális értelmiség és sajtó a hiteles szélsőjobboldalt. Mert – bármennyire is nem tetszik – 2006 októbere kapcsán a leghazugabb tényferdítgetést a magyar baloldalon sikerült megvalósítani. Itt veszett el a maradék hitelesség is.

 Hosszú és szívós munka áll a Rosszabbik cím kiérdemlése mögött. A komolytalanság magasiskolája volt.

 Legalább ilyen hosszú és szívós munka kell ahhoz, hogy a baloldali értelmiség elveszett hitele visszatérjen. Hogy nevetgelés vagy szörnyűlködés igénye nélkül is el lehessen olvasni egy ÉS vagy éppen egy Népszabadság publicisztikát. Ez még nagyon messze van.

 Nem bántásból, inkább féltésből írom ezt. Sokkal szívesebben élnék egy olyan országban, ahol tisztességes közbeszéd és politika van. Ahol hiteles baloldali, konzervatív és liberális vélemények ütköznek – boszorkányüldözés és kiátkozás nélkül.

 Ehhez viszont lépni kell a Rosszabbiknak. Első lépésben jól jönne egy kis önreflexió mondjuk a farkast kiáltozásról, a megélhetési fasisztázásról. Talán érdemes lenne az ártatlanul besározottak nevét is tisztázni. Igen, még akkor is, ha soha nem vettük komolyan ezeket az írásokat. Nem azért, mert a feddhetetlen egyetemi tanárnak szüksége van a zugfirkászok bocsánatkérésére. Hanem azért, mert az újságoknak és az újságíróknak – pártállástól függetlenül - szüksége van a hitelességre.

 Ugyanígy érdemes lenne elgondolkodni és vitát folytatni 2006 októberéről a baloldali-liberális oldalon. Haszonelvűen el lehetne gondolkodni azon, hogy mennyire sikerült segíteni a szélsőjobboldalt a bornírt és átlátszó hazugságokkal. Kicsit emelkedettebben bocsánatot kellene kérni azoktól az áldozatoktól, akiket folyamatosan lekicsinyeltek és szenvedéseiket kinevették. Megint: ez nem a szélsőségesek érdeke, hanem a józan középé. Pontosabban a józan baloldali-liberális középé. Ugyan ki venné komolyan azokat, akik szerint a politikai ellenfelekkel szemben megengedett az erőszak?

 Ha ezek mennek, lehet még lépni tovább is. Mi lenne, ha a Népszabadság megengedne magának és olvasóinak egy korrekt cikket a családpolitika kérdéseiről – az aktuálpolitikai érdekektől függetlenül? Konkrétan leírná azt, amit a kutatók mondanak a riportereinek? Ugye mindjárt nem lenne olyan nehézkes a szakmai közbeszéd.

 A fentiek még nem történtek meg. És amíg nem történnek meg, itt marad köztünk a Rosszabbik. Nem lesz közpolitikai párbeszéd és vita. Lesz helyette napi politika és cirkusz.

 Ezt akarjuk?

 Ha nem, tessék lépni.

(Tory blogja)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr621180413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.06.14. 10:31:58

A vihar kapujában"Hogy állunk a csodafegyverekkel?" "Jönnek. Jönnek." (A tizedes meg a többiek, 1944/45 telén) Szakad a barna eső, és a pályaudvar restijében hárman sakkoznak magukban. Reform vagy halál Nem értem. Egyszerűen nem értem…

Trackback: Ifj. monarchista 2009.06.13. 16:21:29

A Jobbikkal felborult a hazai pártpaletta, de valami hiányzikAz EP választások nyomán látványosan felborult a hazai pártok eddig jól leírható felállása. Önmeghatározásuk átalakult, választóik megváltoztak. De feltárult egy ordenáré hiány is. Mert milyen p…

Trackback: Kettős Mérce 2009.06.12. 10:16:43

Gondolatok, a Jobbik jelenségrőlMi vezetett a Jobbik előretöréséhez és ilyen arányú megerősödéséhez? Kikből áll a Jobbik tábora? Kit terhel a felelősség (ha van ilyen ember) és mi a teendője most? A 2006-os parlamenti választásokon a Jobbik 2 százaléknál…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizipipa 2009.06.12. 09:37:07

Egyetértek, csak hát ez a pusztába kiáltott szó. Mert mi is kéne?
Mondjuk, hogy Gréczy Zsolt vegye le a szemellenzőt. Nem tudja, odanőtt. Bencsik András: dettó.
A (fő)szerkesztőknek arra kéne ösztönözni, aminek az ellenkezőjét követelték mindeddig. Mert ők nem nihilisták (by Csermely és sokan mások) és nem dolgozhatnak ilyenekkel.

Szóval, embereket kéne cserélni, sok embert. Ki cserélné le őket? Az a politikus vagy pénzforrás, aki eddig ezt követelte? A változáshoz először őket kell(lene) lecserélni.

Megoldás?

instant legenda 2009.06.12. 09:47:22

Remek írás, gratulálok!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.12. 09:47:53

Igen, igen és igen. Teljes mértékben egyetértek, bár a javaslat utópikus: a gyűlölet kulturálisan determinált immár évtizedek óta. 1990-ben ki lehetett volna belőle lépni, de ez az esély elúszott, újabb pedig belátható időn belül nem lesz.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2009.06.12. 10:00:09

Elnézést, hogy azt mondtuk, hogy Bayer Zsolt antiszemita, egyéb feddhetetlen írásai mellett azért, mert azt írta hogy „a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot.”

Elnézést, hogy utaltunk arra, hogy ezek és más ocsmány írások után nem egészséges, hogy OV milyen kéjjel dörgölődzik hozzá. Elnézést, hogy az utóbbi fényében arra gondolunk, hogy megint főtanácsadói posztot kaphat a Fidesz-kormány alatt.

Elnézést, hogy OV felhívása ellenére sem fizettünk elő a „Demokratára”, amelyben Szentmihályi Szabó Péter (az angolul nem tudó angol tanszékvezető) egy számára antipatikus személy korábbi, szemita származásra valló nevét emlegette – a személy ellen szóló egyéb érvek nélkül is tudta, hogy a „Demokrata” olvasók ezzel már el is ítélték az illetőt. Vagy nem fizettünk elő olyan Pozsonyi Ádám és a kuruc.info-n is sokáig publikáló Lovas István ocsmány cikkeire, amelyek soha nem jelenhetnének meg egy nyugati konzervatív lapban. Egy konzervatív politikus támogatásáról nem is beszélve.

Elnézést, hogy aggódtunk azért, mert a közvélemény-kutatások szerint sokan utálják a cigányokat, a zsidókat, és sokan egypártrendszert szeretnének (erős a korreláció ezek között).Természetesen elnézést, hogy zavar a nyílt cigányozás és zsidózás is, mindkettőt volt szerencsém jóval gyakrabban és szélesebb társadalmi körben tapasztalni, mint tetemes külföldi tartózkodásaim során bármilyen rasszizmust.

Elnézést, hogy felhívtuk a figyelmet arra, hogy jelentős szélsőséges potenciál van a társadalomban. Ezt nyílván nem igazolta a sors. A kuruc.infot, a Demokratát, az MH-t nyilván csak a marslakók olvassák, s a Jobbik szavazói is extraterresztriális vendégek.

Elnézést, hogy felhívtuk a figyelmet arra, hogy Európa jelentős részében a konzervatív pártok nem tartják szégyenletesnek az elhatárolódást a szélsőjobbtól, hanem inkább ezt tartják természetesnek. Hogy egy kultúrkonzervatív nem bulizik Bayer Zsoltokkal. Elnézést, tényleg.

Elnézést, hogy azt hittük, hogy Európában élünk, ahol a szélsőségeseket annak is hívják, s nem kezdi őket demokratává mosni Stumpf István.

Hogy voltak hülyeségek a balliberálisok antiszemitizmus vádjai között? Biztos voltak, és ezekért kár volt (és tényleg elnézést). De ha a jelenség egészét nézzük, akkor a vádak jelentős többsége talált, és a probléma maradt.

Ami 2006. október 23-át illeti, az valóban a magyar baloldal szégyene marad, ezzel vitatkozni nem lehet. De ez nincs összefüggésben a többivel, és kár összemosni. Ha egy témánál maradunk, a szélsőjobboldali/rassziszta gondolkodásmód elterjedésénél, akkor a Rosszabbiknak igenis igaza volt.

Most jönnek mindjárt a webnácik, akik egy szuszban elmagyarázzák, hogy a) nincs antiszemitizmus; b) húzzanak a zsidók már a francba, ha nem tetszik nekik itthon, ill. hogy c) nincs cigánygyűlölet, és d) a cigányok tényleg borzalmasak. Ha az egyik legolvasottabb és cseppet szem szélsőséges magyar portálon, a kurucon lennénk, még az is hozzájönne, hogy e) nem volt holokauszt, f) kár, hogy nem sikerült a náciknak összes zsidót kinyírni.

Elnézést.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:06:45

Amiért nem szeretem ezt a cikket, és amit nem szeretek mostanában, a jobbos értelmiség egy dolgot hagy ki az elemzéséből.
Azt, hogy ez az értelmiség megbukot, és ez a szelemm is megbukot, hogy az mszp és az szdsz már nem letéteményese a baloldali és a liberális politikának. Ezt az EP választá megmutatta.
Az értelmiség helyett én inkább a baloldali vagy liberális elitett írnám. A másodvonalban föleg a fiataloknál például oktober 23 megitélése nem kérdéses, és pont azért bukot el ez az elit, mert azt hite megtudja vezetni az oldalán felsorkozó második vonalbeli értelmiséget, de nem.
Úgyhogy várjuk mikor következik be ez a jobboldalon is :D

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.06.12. 10:11:02

bal-liberális értelmiségi?????: áhán nem is tudtam hogy lenézni az embereket értelmiségi hozzáállás, én meg itt ülök a padkán és rimánkodom az uramnak ne verje szét a búbos kemencét, de ő hajthatalan, szíve legmélyéről utálja a kemencét, és nem magáért, öreganyáért, öregapjáért anyáért, apjáért, és gyerekeinkért. és még azt is mondja: ha szétveri is már a sejtjeiben elharapodztak és gyermekeinkben is ott őrjöng, mert az annyira szép.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:11:11

Direkt szedem ketté a dolgot, az elöbbi örömködés ez pedig sajnálkozás.
Mert a jobboldal is benne van a rosszabikban ez kurvára nem egyoldalú folyamat, amint ott abahagyják a népigérgetést, az elv nélküli komcsizást (igen vannak komcsik az MSZP-ben, de nem a baloldal a komcsi), ha a helyenként felbukanó antiszemitizmust szembeköpi, akkor tudunk rosszabikból jobbiká váltani.
és végül és első sorban, ha mindkét oldalon leszálnak a cigány témában a szélsöséges egyoldaú álláspontról, ami egyik oldalon csak a szociális, mig a másikon csak a közbiztonsági kérdést látja.

pierre bayle 2009.06.12. 10:11:30

Igen, teljesen világos, hogy a cigánygyűlöletért a ballib értelmiség a felelős. Biztos mert nem engedett kicsit cigányozni, most meg itt van a nagy cigányozás.

farkaskiáltó

Joejszaka 2009.06.12. 10:13:07

@ulloiut:

Ön bizonyára valami fizetett kommentelő lehet.

Maga összemos és rágalmaz. Vagy csak szimplán nem érti a szerző írását.

Pont maguk termelték ki (a mélyben rejtező) szélsőséges potenciált, ugyanis politikailag megérte az adott szituációban farkast kiálltani.

Viszont most a gólem felébredt.

Gratulálunk, szívből.

Xor (törölt) 2009.06.12. 10:20:54

@weisz manfréd huba: Örömmel jelentem, hogy túlléptünk a "csak szociális vs csak közbiztonsági" megközelítésen. Kérem olvassa el a Jobbik programját, ott van benne. Az már más kérdés, hogy hogyan lehet megvalósítani.

Tehetetlen Dodó 2009.06.12. 10:23:51

@Joejszaka: Először azt hittem, hogy ullouit bejegyzése egyfajta szarkasztikus abszurd humor. De nem, szerencsétlen hótt komolyan gondolja.
A Gólem felébredt, bizony.

Cypriánus 2009.06.12. 10:24:10

a cigány törzsi bűnözők által naponta megalázott, életét és tulajdonát okkal féltő kelet-magyarországiaknak elegük volt abból, hogy a szociomókusok a Szódából azt üzenik nekik, hogy rasszista tahók.
Mert szép az elmélet aszegregációról meg a mélyszegénységről, de elég egy hetet tölteni egy BAZ megyei faluban, hogy az embert pofán csapja a valóság. a pofán csapás nemegyszer tetlegesen is végbemegy, ha "rosszkor van rossz helyen" cigány honfitársaink egy erre kapható militáns része szerint. Pl. : fényes nappal egy falu főutcáján.

Naumov 2009.06.12. 10:26:22

@ulloiut:
"Hogy voltak hülyeségek a balliberálisok antiszemitizmus vádjai között? Biztos voltak, és ezekért kár volt (és tényleg elnézést). (...)Ami 2006. október 23-át illeti, az valóban a magyar baloldal szégyene marad, ezzel vitatkozni nem lehet."

Nos igen, amíg egy ötvensoros hozzászólásban kétszer másfél sor jut annak hogy talán, esetleg, feltéve de nem megengedve mi is hibáztunk, a maradék negyvenhét pedig arról szól, hogy egyébként mindenki igenis nácifasisztaszélsőséges akiről mi azt mondjuk, addig a cikkben leírtak megvalósulása meglehetősen utópisztikus elképzelésnek tűnik.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:31:03

@Xor: egyrészt a szociális kontra közbiztonság a kérdésehez vaó hozzáálásról szól, a jobboldal nagyrésze szerint itt bünözők vannak a baloldal nagyrésze szerint szegények. Nah átfutotam a jobbik honlapját sajnos igy elsöre nem találtam meg ha belinkeled elolvasom, bár anno még 1 éve futotam át és akkor nem látam, megoldást a szociális dimenzióra.

De itt pl a cigánybünözés kontra megélhetési bünözés kifejezések egyáltalábani felmerülésére gondoltam, mert mindkét fogalom értelmetlen ha foglakozni is akarunk a témával.

rognork 2009.06.12. 10:32:22

@ulloiut:

elnézést, hogy bácsfi diána karlendíthetett nagy nyilvánosság előtt, és ügyesen betoltuk a szerkesztők pofájába

elnézést, hogy a várban nácziak cirkuszozhattak, illetve minden évben volt 100 bőrfejű, akit ügyesen betoltunk minden szerkesztő pofájába

elnézést, hogy az uborkáját védő, általunk meg nem védett nyugdíjas rasszista cigánygyűlölő, a tolvaj meg csak éhes volt

elnézést, hogy szartunk a valós problémákra, MEG SEM KÉRDEZTÜK A KEDVES SZAVAZÓT, hogy mi a kurva anyjáért zsidózik-cigányozik, csak lerasszistáztuk az egész jobboldalt

elnézést, hogy kitermeltük a zsidózó-cigányozó széljobb újságírást-kommunikációt, amire egyes, könnyen befolyásolható emberek vevők, ahogy a 30-as években is vevők voltak

elnézést, hogy nem tudjuk, hogy mitől fél egy átlag ember, aki esetleg kisebbségek mellett él. elnézést, hogy a svábok, a szlovákok nem félelemkeltőek. elnézést, hogy a cigányokat a kommunikáción kívül semmire nem használtuk, mert így mindig le lehetett vele járatni az ellenséget (szándékosan nem írok ellenfelet)

tevevanegypupu 2009.06.12. 10:33:03

Nem a szelsojobboldali es a rasszista nezet terjed. Sokszaz konkret, megtortent es nem orvosolt, kivizsgalt esetek elleni fellepes terjed. A jobboldali ujsagok stilusa valoban nem megfelelo, erzelmileg tulfutott hangon irnak, de legtobbszor valos problemakrol, nem altalanositva, sokkal inkabb elkeseredve mint gyulolkodve. Az is akad termeszetesen, de ha a korrupciora, hazugsagokra, csalasra es hulyesegre sot gyilkossagokra az illetekesektol nem erdemi, hanem csak lekicsinylo, elsikalo vagy eppen cinikus valasz erkezik, ne csodalkozzanak a balliberalisok. Nem is csodalkoznak egyebkent, eppen most kaptak eszbe, hogy minden amit eddig csinaltak elhibazott volt. Azt az eszmet csaltak meg amiert megalakultak. Ha a hiveik es szavazoik becsapottnak erzik magukat Magyarorszagon, akkor elsosorban az szdsz-nel keressek a valaszt, miert is tortenhetett igy.

luucy 2009.06.12. 10:35:08

@ulloiut: Az a baj, hogy még mindig nem érted. Te sem, és a hozzád hasonlóan gondolkodók sem.

Amikor válság van, amikor a közbiztonság oda, akkor mindig is megerősödnek a szélsőségek. Nézz körül Európában, ez van mindenhol. Persze nálunk nagyobb mértékben, de ennek megvan az oka.

Cigánykérdés... na pont innen indul a hiba. Látod te is mindjárt leszélsőségesezed azokat az embereket, akik nem akarnak mást csak BIZTONSÁGOT! Ami bármennyire is hihetetlen, de a cigányok miatt lehetetlen kívánság vidéken. Valószínűleg te is egyike vagyok azoknak, akik nem a magyar valóságban élnek, hanem valami homolyás képzelgés, na meg az, amit főiskolán a sok okos elétek tár, hogy na ez így meg úgy van,közben meg nem!
Tessék elmenni Borsodba! Tessék elmenni Szabolcsba, és utána tessék lerasszistázni az embereket. Mert igen, lehet hogy utálják a cigányokat az emberek! De ennek OKA van. És amíg félrebeszélünk, meg rasszistázunk ahelyett, hogy a valódi probléma megoldásával foglalkoznánk, addig ez lesz!
Sajnállak, de például itt nálunk is azért tarolt a Jobbik, mert ők végre kimondták a problémákat - és igen. Kurva sok volt MSZP-s szavazott rájuk, mert kérlek szépen a volt komcsi szavazók százszorta rasszistábbak (én speciel meg is értem őket), mint mondjuk a polgári oldalon állók. És hangsúlyozom. Ennek oka van! Oka az, hogy a ballib mentegeti a bűnözőket minden szinten. Oka az, hogy azokat, akik csak védeni akarták az értékeiket elítélik, míg a tényleges bűnözőt nem. Oka az, hogy van egy réteg, ami szarik mindenre, felveszi a segélyt, szül 6-8 külyköt, maga körül felhalmozza a szemetet meg a mocskot, és élősködik. Esze ágában sincs változtatni, mert neki így jó! Nehogy már ne legyen az embernek joga ahhoz, hogy ezeket az embereket utálja! Nem azért mert cigányok. Hanem mert ilyenek amilyenek! És mivel ez a viselkedés típus az esetek 99%-ában a cigányok között elterjedt, innentől nincs is miről beszélni. De ezek TÉNYEK!

A normális cigányokkal semmi baj nincs. És ahogy többször is elmondták, ezek a normális cigányok is ugyanúgy szenvednek a fenti kategóriába sorolt cigányoktól, mert őket is megverik, mert őket is meglopják - azért, mert nem állnak be ebbe a csűrhe életmódba.

Ilyen szinten tehát nem etnikai probléma.

***

Zsidókérdés. Túl van dimenzionláva. De egy tény. Túl sok zsidó van magas pozíciókban, amit nem feltétlenül a képsségeivel érdemelt ki. Ebből kifolyólag meg nehéz lenne Bayert ezért szopatni, mert leírja az igazat. Ha a Wall Streeten tevékenykedők jelentős része zsidó, akkor talán hazugság azt állítani, hogy ők a felelősök a válságért?

Engem inkább az zavar, hogy a ma Magyarországon élő zsidók jelentős része szarik a hagyományokra. Zsidó vagyok, mert az olyan jó, meg mert akkor kiváltságok járnak nekem. Már réges régen nem vallásosak a klasszikus értelemben. Hangsúlyozom nem mindegyik, de egy részük igen.

***

A lényeg, hogy ti ezt még mindig nem értitek. Sajnálom hogy így van, de beszéltek arról,hogy milyen szélsőséges a társadalom, meg fasiszta rasszista bla bla bla... de arról nem beszéltek, hogy miért jutottunk ide!!!!!

És ez a hiba, és amíg ez így lesz, addig egyrészről ti is mentek lefele a lejtőn, másrészről a szélsőségek is erősödnek emg folyamatosan!!!!

Az ember pedig igenis hagy írja le a véleményét, főleg akkor, ha történetesen még igaza is van!!!!!!!

A ballib kommunikációtól eltérően nem a Jobbik szította a magyarok és a cigányok közötti ellentétet, hanem csupán most ért el oda a történet (a ballib média hazugságainak, egyoldalúságának hála) hogy elszakadt az a bizonyos cérna....

***

Cigány ellen történik valami, akkor egyből rasszizmus, meg telekürtölik vele a világot.
Az, hogy naponta több tucat súlyos bűncselekményt követnek el cigányok, arról meg hallgatnak, arról nem lehet írni.

Na EZ a KETTŐSMÉRCE vezetett el a jelenlegi helyzethez....

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:35:46

@rognork: Ön mi a kurva anyáértcigányozik és zsidózik?
Ha nem akkor a tisztelt többi szavazzó miért?

civilkontrol 2009.06.12. 10:36:40

10 pont az írásnak!

Végre akadt egy vetélytársam az idealizmus rögös pályáján ;o)

yenoee 2009.06.12. 10:37:26

@ulloiut: Ez az, pontosan ebből az arcoskodásból kéne visszavenni.

rognork 2009.06.12. 10:37:59

@rognork: ja, és

elnézést, hogy modern szociáldemokrataként még mindig a helyén áll a szovjet katonák emlékműve (mi is az a 40 év...), de az eltanácsolt kormányzó még mindig nagyob veszély a szemetekben...

rognork 2009.06.12. 10:46:05

@weisz manfréd huba: zsidózni nem szoktam, cigányozni pedig azért, mert gyermekkoromban

1. többször betörtek hozzánk
2. ellopták a bringánkat
3. több gyereket bandában vertek agyon hazafelé

és mindez nem borsodban történt, hanem tatabányán, és nem a mésztelep környékén

és azért is mert felnőtt koromban:

4. késő esti járatokon szó szerint félnie kell az embernek, mert első, hogy előugrik a rugós kés, amint szóváteszel valami olyat, ami számodra teljesen egyértelmű része az együttélésnek

5. ha budapestről nem is látszik, számos felvétel kering neten, ahogy miskolcon randalíroznak (biztos széljobber tüntetők rúgják szét az utasokat, csak barnára festették magukat)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:46:17

@Admiral William Adama: Mert idéztem? értem?

@luucy - Takarodjon már el végre az MSZP-SZDSZ!!!: A ma magyarországon élő zsidók egy elég jelentös része jó értelmeben vet normális nacionalista én is (tudod asszimilációs megfeleés, erről sokat tudnék mesélni :D). Ez a 30-as években is így volt lásd Radnóti. Egy másik jelentös része nem Nacionalista, de nem szarik a magyar értékekbe. Igen van olyan zsidó akik szarik bele. Szerinted hány nem zsidó szarik bele? :D
Hát nem 10%-ék.
Ja és bocs nekem politika kreálmányok mint magyar gárda nem lesznek a magyarság részei, és nem tartom a turult se annak, de nem fogok egy műkezet dugni a szályába mert tiszteletben tartom, hogy másnak az, ellenben nem látom, hogy száljobb tiszteletben tartaná mondjuk a baloldali vagy a liberális szimbolumokat. (persze nekik nem ez a dolguk, csak sajnálom).

Túl sok a zsidó érdemtlenül? Túl sok a magyar érdemtelenül, ne tegyünk úgy mintha ebben az országban az állások 40%-át nem mutyi alapján osztanák le és nem csak a zsidók ám.

A Kettős Mérce meg az én blogom, és @copright

Pötyy 2009.06.12. 10:46:23

@weisz manfréd huba:

azért kérlek, mert a többi tisztelt szavazó

a) nem végzett egyetemet (esetleg kettőt)
b) nem semmittevéssel (újságírás, blogolás) keres annyit, hogy Budapesti árak mellett is vígan megél, hanem 3 műszakos robotolással annyit, hogy örül, ha kihúzza hóvégéig

Ha akár eggyel is leülnél beszélgetni, megértenéd, hogy nem tartja jó dolognak a rasszizmust, és nem akar holokausztot - mert akár azt sem tudja mi az - de akinek az a problémája, hogy nincs mit enni, az nem fog azon elmélkedni, hogy ment-e előrébb a tudományok által a világ.

Az ember eredendően önző és irigy, mivel az étel mindig is korlátozott volt. Akinek van elég, az esetleg levetkőzheti ezeket a "rossz" tulajdonságokat, de akinek nincs az nem fogja, csak azért, mert az előbbi azt mondja, hogy így sokkal boldogabb lesz, pláne nem, ha azzal érvel, egy tahó vagy, ha nem így teszel.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:48:14

@rognork: igen a cigányozásra ez érthetőbb, bevalom inkább a zsidózás rész érdekelne, mellesleg értem mire gondol innen a VIII. ker Mátyás térről.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 10:50:33

@Pötyy:
Hát igen Laci bácsi a kertben nem azért cigányozik, mert szeretne beszállni haláltábor építésbe, hanem mert már huszadszor jártak a kertjében és kezd egy picit dühös lenni már...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:51:45

@Admiral William Adama: De értem,csak ha smilet használok az nyilvánvaló, és szeretem az SP-t. Értem?
@Pötyy: igen értem csak ha valaki állit egy ilyet gondoltam megkérdezem mért gondolja.
(utálom a kommentelést, mert nem látszik a kaján (nem kajmán) mosoly a szájam szélén)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 10:53:10

@weisz manfréd huba:

"(utálom a kommentelést, mert nem látszik a kaján (nem kajmán) mosoly a szájam szélén)"
Mert tele a pofád cigivel, mint nekem ;)

bandeirante 2009.06.12. 10:54:52

Kedves Barátaim!

Nem veszitek észre, hogy nem lesz megbékélés?
Tudjátok, hogy miért nem? Mert túl sokat akartok. A baloldalnak ugyanis semmi, mondom semmi más mondanivalója nincsen, mint a fasisztázás, antiszemitázás, holokausztozás. Semmi. Ha azt kívánjátok, hogy ezeket adják fel, akkor azt kívánjátok, hogy adja fel az identitását. Nem fogja. Csak abban lehet bízni, hogy ezek a szövegek közönség nélkül maradnak (ami már jórészt meg is történt). Aztán írogassa csak a Népszavát, az ÉS-t, a 168 Órát egymásnak pár ezer balos "értelmiségi", engem nem zavar. Inkább az zavar, hogy a külföldi sajtót félretájékoztatják, dehát ez ellen úgy kell fellépni, hogy ki kell alakítani saját kapcsolatokat.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.12. 10:54:56

ehh, egyszerű ez. nem kell baloldal. sem a sajtója, sem az "értelmisége" sem semmije. ne újuljon meg, ne nézzen magába, tűnjön el nyomtalanul.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:55:09

@Admiral William Adama: te vagy az a szemközti ablakban?
Egy 40 éves cigányasszony? Na ne mááá

azAttis 2009.06.12. 10:55:29

@ulloiut: senki nem akar téged kinyírni hülyegyerek.

Az erőszak nem tud megértetni.

Köszönjük, hogy webnácizol zsigerből. Így valóban a Rosszabbik méltó tagja vagy.

És biztos barátaid mondták már de te nagyon konstruktív, széleslátókörű, toleráns ember vagy.

Mert ha mondták hazudtak.

És nem az a mérce te nyomorult gazember, hogy mi jelenhet meg a "nagyságos" nyugati médiában mert magasról szarunk rá. Kultúrát is úgy csináltatok, hogy csak az a jó ami hagymázas lázálmaitok szerint "nyugaton" elfogadható.

Ellenkezőleg a magyar kultúra attól válik magyarrá mert a magyar népnek tetszik.

És nem azért kell ezt vagy azt a gazdasági lépést bevezetni, hogy a valamilyen "nyugati" nézőpontnak megfeleljünk hanem azért, hogy a haza gyarapodjon.

Nem azért kell fontos kérdésekben valódi válaszokat adni, hogy megfeleljünk mondjuk a "nyugati" politikai korrektség szent templomában, a legszentebb Economist főapátság "nagytiszteletű" médiamegmondóembereinek hanem azért, hogy élhető országban éljünk.

És így tovább..

A fentiek közül a Rosszabbik koalíció semmire sem volt képes.

Magyarország a magyaroké. És nem a Jobbik jelszava miatt hanem mert így van. Bátran gondolkodhatnál azon, hogy hogyan léphet előre az ország amiben születtél.

Csakhát az gondolkodás azaz meló vagyis - előre is bocsánat, hogy kimondom fenséges jelenlétedben - MUNKA.. balliberális ugye meg kevés dolgot utál jobban ennél. Semmit.

Nem azon kell szörnyülködni, hogy "ezek" hogyan szavazhattak a Jobbikra/Fideszre/LMPre/és nagyjából akárkire csak a Rosszabikra nem.

Sőt.. az, hogy (sokat) jársz külföldön (khm! csak szólok, hogy ezzel veretni utoljára 89ben volt MENŐ) nem azt jelenti, hogy hazajöhetsz és elmondhatod, hogy "ott" minden csak szebb, jobb és "ezek" azaz MI MAGYAROK (te is te fasz) a seggük lukáig sem érünk fel..

Ezt köszönjük nem kérjük. A végbélbűz helyett amit kiokád ilyenkor az arcod, megpróbálkozhatnál büszkének lenni magyar mivoltodra (bocs nagymester ez van még ha neked rossz hír? de bizony te is az vagy). Szánalmas vagy.

Első lépés.

Utána jöhetne a becsületesség. Vele együtt az igazmondás, korrektség, tisztesség, tolerancia (hoppá hol is hallottál ilyet?).

Majd ne félj : patriotizmus, nemzeti büszkeség. Nem fáj hidd el!

Ha ismerősnek tűnnek a fenti fogalmak az azért van mert némelyiket a Rosszabbik/SZDSZ tagpártja a zászlóira (gomblyukába, plakátjára, kulcstartóra, stb..) tűzte.

Csak sajnos nem képviselte.

Soha.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:56:30

@Grift: @krüger: Áldás békesség a párbeszéd romboloinak.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.06.12. 10:58:46

Ez a cikk olyan sokat foglalkozik a baloldali értelmiséggel, mintha az még mindig tényező lenne.

bandeirante 2009.06.12. 10:59:03

@weisz manfréd huba: Nem rombolok én semmit. Ami nincs, azt nem lehet rombolni sem. Magyarázom, hogy miért nincs érdemi párbeszéd. Azért, amiket leírtam. Ez nem rombolás, hanem ténymagyarázat.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 10:59:22

@Admiral William Adama: nyocker nem tudom kukolni, mellesleg meg csak az ablakban tudon lopni a netet, nyocker érted :D

civilkontrol 2009.06.12. 11:00:04

Az a baj ezekkel az ulloiut félékkel, hogy csöppet sem hülyék. Az íráson jól látszik, hogy nagyon is értelmes ember alkotta. Ez pedig azt jelenti, hogy nagyon is tisztában van vele, hogy éppen ez a viselkedés radikalizálta a társadalmat.

ulloiut, drága csillagom, ti polgárháborúra gyúrtatok és mi ezt elég sokan tudjuk. Remélem a mult idő helytálló.

A cikk épp rólad szól, meg az elvbarátaidról. Akik ezen tudás ellenére telenyomják a médiát ezzel a felelősséget terelő, felháborító és dühítő bullshittel! Azt nem lehetne, hogy valahol máshol tisztítsatok meg egy másik országot a nácifasisztáktól?

Lassan két évtizede próbáltok gyűlöltetni minket egymással, de már csak titeket gyűlölünk. 2 évtizede szívjátok a vérünket!
Hagyjatok már nekünk békét végre!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.12. 11:00:14

Né' má'! Mingyá' ideges leszek!:-D


Nekem 1990 óta van egy olyan érzésem (és ez folyamatosan csak erősödik és erősödik), hogy amit mi Magyaro.-on értelmiségnek hívunk, az minden, csak nem értelmiség.

Most nem azokról a remek és tisztességes szakemberekről beszélek (mérnökök, orvosok, tanárok stb.), akik emberfeletti munkával próbálnak helytállni, teljesíteni szakmájuk elvárásait, kihívásait. Hanem azokról az "üvegfejűekről", akik a "megmondás" jogával (mint egyfajta privilégiummal) élve-visszaélve húsz éve "osztják az eszet", mondanak ítéletet, döntenek "élet és halál felett", anélkül, hogy a társadalom valós viszonyairól a leghalványabb képük és tudásuk lenne.

Ez bizony nem baloldaliság vagy jobboldaliság kérdése, hanem emberi minőség kérdése.

Egy felelős értelmiségi nem ideológiai alapon, hanem szakmai és erkölcsi alapon foglal állást. Nálunk azonban, nyilván nemkisrészben a kádárvilág maradványaként, az értelmiségi lét összekapcsolódik egyfajta ideológiai elkötelezettséggel, ez adja a felhatalmazást és nem a tisztesség és a szakmaiság. Ennek isszuk nap mint nap a következményeit.

Ideje lenne már felébredni és a társadalom valós kérdéseivel foglalkozni (szakmai és nem ideológiai megközelítésben!), mert még egy ilyen kört a magyar társadalom nem bír ki.

És: a ballib mostani szörnyű állapota nnnak köszönhető, hogy volt módjuk lejáratni magukat, volt alkalmuk inkompetenciájukat csúcsrajáratni és iszonyatos rombolást véghezvinni. Ne adja az Ég, hogy a jobboldalnak hasonló kört kelljen futnia!!! Hogy húsz év kormányzás után, önmaga végletes lejáratása és az ország totális amortizálása árán kelljen rájönnie, hogy kellő tudás és ismeret nélkül tette, amit tett!

Tessék már a valóság felé fordulni! Tessék már alázatosan végezni a feladatokat! Tessék már arra figyelni, ami valóban van... No, de befejezem, mert fölmegy a vérnyomásom:-D

ü
bbjnick

bandeirante 2009.06.12. 11:00:21

@Grift: Nekem tényleg nem kell. Dehát van saját közönségük, azok majd fenntartják. Eddig is azt tették + bőkezű támogatások innen-onnan-amonnan.

Viktus 2009.06.12. 11:01:13

Ne felejtsünk el olyan apróságokat sem, hogy pl. a pattanásos kreált Bácsfi kétfős alakulata ellen nácziveszélyes tüntetést rendeztek míg pl. a becsületnapi náczi parádét egyedül a Fidesz kontrollálta anno ...

@pierre bayle:

A balliberális értelmiség egy párhuzamos galaxisban él ... ez nem most kezdődött az más tészta, hogy az embereknek most le tele a töke az egésszel. Emlékezzünk vissza Zámolyra, ahol agyonvertek egy embert lásd.

"Megváltoztatta korábbi vallomását a Zámolyon 1999. augusztus 28-án történt emberölés egyik szemtanúja a tavaly ősszel kezdődött per hétfői tárgyalásán, s az ügy elsőrendű vádlottjában, K. Krisztiánban, egyértelműen azt a személy jelölte meg, aki az életét vesztő Cs. Ferencet ütlegelte. P. Zoltán korábban nem volt biztos abban, hogy K. Krisztián bántalmazta Cs. Ferencet.
P. Zoltán egyike annak a három fiatalembernek, aki a Cs. Ferenc számára végzetes estén egy Trabanttal megállt a zámolyiak faházainál, ami az ott lakókat felbőszítette. Kettejüknek sikerült elmenekülniük. A szemtanú szerint - aki korábban nem volt biztos abban, hogy K. Krisztián bántalmazta Cs. Ferencet -, most a tárgyaláson elmondta, átgondolva a dolgot, egyértelművé vált számára, az elsőrendű vádlott volt az, aki egy baseball ütővel, vagy ahhoz hasonló tárggyal, előbb az autó oldalát verte, majd a gépkocsiból kizuhant Cs. Ferencet ütötte a fiatalembert körülvevő férfiak gyűrűjében."

A balliberális értelmiség sikeresen kihozta őket ártatlannak még csini kis levelecskét is írtak , és a végén még ők lettek az áldozatok ...

Egyébként nem túlságosan kedvelem Franka-t, de már , akkor írt egy elég jó könyvet a témában.

www.polc.hu/konyv/ciganykerdes_ciganyuton/126371/

Na meg ez is olvasható:
www.polc.hu/konyv/ciganykerdes_ciganyuton/151066/

A budapesti balliberális értelmiség világtól való eltávolodása a miskolci kapitány esetében ütközött ki leginkább ... nem véletlenül védték meg még a helyi apparatcsikok is. Budapestről akarták megmondani, hogy a cigányságnál nincsen bűnözés, mikor itt keleten a tapasztalat az, hogy 100-ból 99 esetben romák inzultálják, verik, rabolják ki az embert lopják el a veteményest, törik fel az autót.

Az helyett, hogy a problémát próbálták volna kezelni rendőrség által , és különbözi szociális-oktatási-nevelési programokkal elkezdték eltitkolni az elkövetők származását a népet kikiálltották nácziknak. Most megkapták tevékenységük eredményét elég erősen ... -

Pötyy 2009.06.12. 11:02:18

@weisz manfréd huba:

hol látsz itt párbeszédet?
az egyetlen próbálkozó megmondta a tutit majd eltűnt.
ezzel csak az ellenoldal érveit gyarapította...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 11:03:00

@krüger: Van egy kuirva nagy probléma, a baloldal nem az MSZP és föleg nem az SZDSZ, ami a még nyagyobb neked nem velük kell beszélned hanem velem, és ha alapból egyrészt egy kalapba kezeled a pártokat és a szimpatizánsokat neked lesz rossz, másrészt ha nem beszélsz a másik oldal akkor nem tekinted őket az ország részének és neked lesz rossz.
Vaélami ilyesmi kicsit már akadozok, úgyhogy vissza is megyek tanulni :D

reality 2009.06.12. 11:04:47

@Admiral William Adama: Azt kellett volna válaszold: "Nem, nem! Az a tükör! Most fordulj jobbra, és nézz ki az ablakon. :)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 11:05:24

@Pötyy: csingilingi én balos vagyok erős liberális demokrata beütéssel, és probálom tartani a frontott :D

freehckr 2009.06.12. 11:05:28

@ulloiut:
Remek a hozzászólásod, nagyszerűen illik a poszthoz. Tory leírja a problémát, te pedig bebizonyítod, hogy a probléma igenis létezik, él és virul...

Itt már ne is hagyjátok abba, a cél előtt nem szabad feladni. A cél pedig, úgy tűnik, egy túlnyomó (alkotmányozó) többségben lévő jobboldali-konzervatív-nemzeti-radikális többségű magyar országgyűlés, számottevő bal-balliberális politikai szervezetek nélkül, az elkövetkezendő legalább két évtizedben. Sok sikert hozzá, tartsatok ki, bízom benne hogy végig tudjátok vinni... :)

bandeirante 2009.06.12. 11:05:54

@weisz manfréd huba: Ma Magyarországon a politikai baloldal az MSZP és az SZDSZ. Pont. Majd ha látszik egy másfajta politikai baloldal, akkor lehet róla beszélni - egyelőre nem látszik.

Viktus 2009.06.12. 11:06:21

@weisz manfréd huba:

A zsidózás sajnos a kispolgári csökevény, amelyet nem nagyon cáfolt az, hogy általában a "jogvédők" az SZDSZ meg az un. balliberális értelmiség prominens vezetői zsidó származásúak ... és mindjárt elindulhatott az urban legends , hogy az gonosz zsidaja uszítja rá a cigust a magyarszki emberre, hogy jól felvásárolni földet meg ilyenek ...
Igaz logika nem sok benne, de a néplélek egyszerű.

@krüger:

Elég nagy a szar a palacsintában a balliberál médiánál azon oknál fogva, hogy az olvasótáboruk egyszerűen végelgyengülésben kihal utánpótlás meg nem nagyon van ... a csóri nyugdíjasnak, akiknek sok esetben a világról a Népszabi meg a Napkelte az egyetlej tájékozódási pont eltudják adni a baromságaikat, aki viszont néha tájékozódik másfelől, vagy dolgozik nem nagyon. -

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.12. 11:08:03

baloldali(?) értelmiség(?)

elefántcsonttorony; larpurlar; hübrisz; szolgalelkűség.

egy + dolgot sem tudnék mondani.

persze ez (is) csak általánosítás. és tapasztalat.
a kivételek ne tévesszenek meg senkit.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.12. 11:08:53

Konkrétan kikről is beszél Tory ? Milyen baloldali értelmiségről ? A Dessewffy Tiborról, György Péterről, Csepeli Györgyről ? Hogyan kap valaki címkét, egészen pontosan ? Nem az ÉS vádolta meg antiszemitizmussal szegény nemtúlokos de valóban nagyonnemantiszemita Lánczi Andrást, hanem konkrétan Halmai és Buda. És aztán Ungváry. Nem baloldaliértelmiség, hanem konkrétan X.Y. Ahogy a bődületes faszságokat a zsidókról sem jobboldaliértelmiség nyomatja hanem konkrétan Z.W.

A jobboldaliértelmiséghúdefontosember definiciója az, hogy a FIDESZ-re vagy a Jobbikra szavaz, ellenben a baloldalié az, hogy nem. Ezáltal Orbán Viktor mintegy egyenlővé válik Oakeshottal, és persze íly módon a Gyurcsány Fletó is. És ezt komoly arccal kell kibirni. Aha.

A Reakción a Marokkóba szakadt háziasszonytól a mezei alkoholista műnyilasig az a jobboldaliértelmiség ? A Lelky Lola a jobboldaliértelmiség ? Mert majd róluk fog írni fontosat a Mozgó Világban, Miháncsik Zsófia.

Kétféle értelmiségi van (kétféle mindenféle ember), aki csinált már valamit az életében ami nem valami észak-balkáni szar, és az aki nem csinált. A jobboldali-baloldali értelmiségizés arra jó, hogy ezt az utóbbi kellemetlen dichotómiát elfelejtsük. Mindig is arra volt jó, és egyre inkább arra lesz jó. És akármilyen fontos szavazásokat tartunk itthon a fincsi sütiillatú országocskánkban, a Lajtán túl baromira le fogják szarni, hogy mi a véleménye Torynak és Dessewffy Tibinek egymásról. És ez egyébként nagyon jól van így.

luucy 2009.06.12. 11:09:19

@weisz manfréd huba: A magyar gárdával még egyet is tudnék érteni, csakhogy az is egy következmény!
Következménye annak, hogy a rendőrség tevékenysége mára a gyorshajtók büntetgetésére, meg könnygázlövöldözésekre korlátozódnak. A cigány sorra már kimenni is alig mernek, mert őket is simán meglincselik! Na ezért alakult a Magyar Gárda, mert ebből lett elege az embereknek. Ha normálisan működő rendőrség lenne, aki elfogná a bűnözőket, és védené az embereket, fenntartaná a közbiztonságot, akkor nem kellene semmiféle Gárda.

Az, hogy a Turult nem tartod a magyarság jelképének - már bocsánat, de - téged minősít.
A Turul a magyarok totemállata! A legősibb jelkép!

Ami a zsidókat illeti. Te írtad le, nem én. A kapcsolatok, meg mutyik miatt vannak ott, ahol. Igen, sok magyar is, ez kétségtelen. De ha a százalékos arányokat nézed, azért jellemző, hogy valamiért szegény, csóró zsidó nem nagyon rohangál az utcán. És ha valaki ezt felemlegeti, hogy vajon ez mitől van így, akkor mindjárt antiszemita. Pedig nem. És az is tény, hogy bár teljes mértékig elítélem a holokausztot, és illik róla megemlékezni, mert az egy borzasztó eseménye volt a történelemnek, ennek ellenére kurva idegesítő, hogy még mindig abból élnek. Hogy évente kb 10 különféle holokauszt megemlékezés van, hogy valaki tényleg csak azért kerül ide, vagy oda, mert zsidó. Te ezt felse foghatod, milyen egy átlag kisember szemével nézni ezeket a dolgokat.

A kettős mérce lehet hogy a te blogod, de semmi kopirájt. Ez egy fogalom, ami a mai magyar közállapotokra teljes mértékig igaz - sajnos.

***

De ahogy látom megtaláltad a legfontosabb elemeit a kommentjeimnek. Ezek szerint a többivel egyetértesz. Nagyszerű. Máris előrelépés! :-))

***

Más, a baloldalnak milyen jelképesi is vannak? Esernyő? Azon kívül én nem tudok mást...

_astronaut 2009.06.12. 11:10:53

Már megint a régi nóta. Ki a zsidó és miért a zsidó. Én leszarom, hogy ki a zsidó-cigány-magyar-német. Az ember a lényeg. Hogy mit csinál. Ha ügyes és vannak kapcsolatai, és használja is azokat, akkor éljen és viruljon. Miért kéne a zsidóknak-cigányoknak-stb.. szegényen élniük magyarországon? Mindenki kaparja ki magának amit tud, a legjobb belátása szerint, a törvények adta lehetőségen belül. De egy szekus-portás-takarító ne magyarázzon nekem a gazdag izraeli bankárokról a kibaszott 8 osztályával. Lehet, hogy a világot a zsidók összeesküvése irányítja, de az miért baj? És ha a magyarok irányítanák a világot az nem lenne baj? Mindenki igyekezzen és csinálja meg a maga "összeesküvését", tervét és gazdagodjon-okosodjon-sokasodjon ameddig csak tud.

Pötyy 2009.06.12. 11:13:22

@weisz manfréd huba:

Látom.
De azt írtad a cikknek igaza van - igaz kihagyta a jobboldali értelmiségre vonatkozó állításokat. (Ez mondjuk igaz, de mivel nem arról szól, nem meglepő :))
Szóval veled lehetne vitatkozni a "balos vagyok erős liberális demokrata" attitűdről, de az írás igazáról nem nagyon.

civilkontrol 2009.06.12. 11:13:23

@Viktus: "Ne felejtsünk el olyan apróságokat sem, hogy pl. a pattanásos kreált Bácsfi kétfős alakulata ellen nácziveszélyes tüntetést rendeztek míg pl. a becsületnapi náczi parádét egyedül a Fidesz kontrollálta anno ... "

Ennek az embernek aligha nevezhető élőlénycsoportnak volt egy számomra mindent fölülmúló kisérlete.
Szabó Albert kettős állampolgárságú élőlény "sikerei" a magyar szkinhed világban.

Hogy vágna belétek a villám!!!
Takarodjatok már közülünk gyűlöletlovagok!!!

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 11:13:37

@ulloiut: khm... lehet hogy Önnek nem tűnt fel, de a hét igen komoly érve közül öt (1.,2.,3.,5.,6.,) ugyanazt a témát rágja (nevezetesen hogy a Fidesz/OV miért nem határolódik el egyes jobbos újságíróktól,akik csúnyákat írnak, szal nem kis időt és billentyűzetkoptatást tetszett volna megtakarítani,ha mindezt egy azaz 1 db bekezdésbe foglalja össze (igaz,úgy nem lett volna ilyen brutálisan megdöbbentő hatása...)

4. bekezdés: "Elnézést, hogy aggódtunk azért, mert a közvélemény-kutatások szerint sokan utálják a cigányokat, a zsidókat..."

nos, ez ÍGY EBBEN A FORMÁBAN csúsztatás: a cigányokkal valóban nem szimpatizál a társadalom elsöprő többsége (vajon miért? költözzenek le egy kellően tarka kistelepülésre, á lá Wahorn András, oszt majd megtudják), viszont a zsidókat konkrétan utálni max. egy törpe kisebbség utálja (amihez a köztudottan zsidó tagokkal rendelkező szdsz, meg a Bp.-i liberális értelmiség nem kicsi lökést adott a főleg az elmúlt években), én konkrétan hallottam már számtalanszor, teljesen átlagemberektől a "kár hogy Hitler a zsidókat basztatta,azok tök normálisak,a cigányokat kellett volna" érvet...
Persze a vinnyogás meg tarkamagyarozás biztos könnyebb, mint valóban TENNI a helyzet megoldásáért(ami nem az, hogy a TÖBBSÉG változzon meg...) - meg gyanúm szerint jobban meg is lehet belőle élni, de ez csak sejtés, lehet hogy csak elkötelezettségből teszik mindezt a rasszizmus elleni küzdelem élharcosai...

7. bekezdés: "Elnézést, hogy azt hittük, hogy Európában élünk, ahol a szélsőségeseket annak is hívják, s nem kezdi őket demokratává mosni Stumpf István"

Stumpf saját véleményét mondta, amiből mosdatást következtetni... Mit is mondott?
"Stumpf szerint e párt értékelésekor hiba összekeverni a Jobbikhoz köthető szélsőségeket és a párt által képviselt nemzeti radikalizmust. - Ha a Jobbik vezetése majd engedményeket tesz a saját szélsőségeseinek a szavazatmaximálás fejében, akkor kiírja magát az európai politikai kultúrkörből. Itt még nem tartunk szerintem"

no komment

_astronaut 2009.06.12. 11:16:56

ja, és sok zsidó ismerősöm van, egy zsidó származású családba fogok beházasodni. Apuka építésvezető, havi 140e keresettel. Nagypapa(családja megjárta Oswiciem-et) tanár és díszkovács. Nagymama volt parlamenti titkárnő. Egyik se jár mercivel,nincsenek a holokausztból nyerészkedettt milliók, egyik se ügyeskedik, és még soha nem találtam a kezükben a Cion-bölcsei újranyomott példányát. Stendahlt, Shawt, Hemingwayt inkább olvasnak. egyszóval tisztes értelmiségi magyar emberek, mint bárki más.

civilkontrol 2009.06.12. 11:17:25

basszameg. Nem akartam offolni, mert nagyon jó az írás, de mégis sikerült :o(

Ebből is látszik, hogy mennyire mély sebek tátonganak. Nehéz lesz meggyógyulni és ezeket mind ki kell majd teregetni, hogy a társadalom kibeszélhesse magából ezt a rémálmot.

Ennek viszont az az előfeltétele, hogy TROY sorai megvalósuljanak.
Adja az Isten! Ha mással nem is, de ennyi szenvedéssel már rég kiérdemeltük, hogy végre saját magunk lehessünk!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.12. 11:17:38

@jotunder:

"Kétféle értelmiségi van (kétféle mindenféle ember), aki csinált már valamit az életében ami nem valami észak-balkáni szar, és az aki nem csinált. A jobboldali-baloldali értelmiségizés arra jó, hogy ezt az utóbbi kellemetlen dichotómiát elfelejtsük."

Jómongya!

:-D

ü
bbjnick

bandeirante 2009.06.12. 11:18:32

@wladyslawsky: Ha azt a szót hallom, "elhatárolódás", megyek ki hányni. Hát ez a baj, hogy itt tartunk, hogy egyáltalán megjelenhetnek a közbeszédben olyan baromságok, mint "elhatárolódás." Nyilván az sem véletlen, hogy elhatárolódni, mindig csak a jobboldalnak kell, a baloldalnak soha.

Pötyy 2009.06.12. 11:19:20

@jotunder:

Nem értem miért van szükséged arra, hogy minden kategóriát pontosan definiáljon az ember. Ha azt mondom baloldali értelmiségi nem tudnám elmagyarázni neked, milyen szempontoknak kell megfelelni (persze néhányat fel lehet sorolni, de ezek is csak iránymutatóak). Ennek ellenére minden emberről, miután legalább a munkásságát megismerem, meg tudom mondani abba a csoportba tartozik-e, ezért létezik a fogalom.
Egyéb ellenvetés?

bandeirante 2009.06.12. 11:19:53

Na persze megmondta Kósáné Kovács Magda, hogy az a baloldal, ami az embereknek jó, ezért a "baloldali szélsőség" kifejezés értelmezhetetlen.

Így mondta.
Ezekkel milyen párbeszédet lehet folytatni?

indus 2009.06.12. 11:20:44

A jobbik, és nem mint párt!

Ha a cikk a „rosszabbik” jelzővel illeti a bal-lib értelmiséget, akkor ezennel had szoljak pár szót a „jobbik” rol, mármint, az állítólagosan keresztény-konzervatív értékrendet képviselő értelmiségről.

A keresztény konzervatív értékrenddel egy gond van ma Magyarországon, HOGY NEM LÉTEZIK.
Helyette viszont van egy komplett, egész médiabirodalmat kiszolgáló, FIDESZ KÖZELI FIRKÁSZ, akik önkényesen kinevezték magukat értelmiséginek csak mert már publikáltak.

Az hogy van fórum ahol meg tudnak jelenni semmi másnak nem köszönhető mint a fidesz üldözési mániájának és összeesküvés-elméletének. Történt ugyanis hogy mindabba a bődületes baromságba, amit mondtak és csináltak mint párt, a médiában rákérdeztek és isten óvjon még kritikával is éltek vele szemben.
Erre jött az válaszként, hogy egy nagyon súlyos a médiát és az egész társadalmat átszövő még a kommunizmusból megörökölt összeesküvéssel áll szemben a „szegény szerencsétlen Fidesz”.
Egyszerűen nem tud érvényesülni, mert mindig kritizálják, amire nem tudd mit mondani.
Érdekes módon, a megoldás nem az volt hogy, felveszik a kesztyűt, megváltoznak, nem létrehoztak egy saját médiabirodalmat ahol nincsen kínos kérdés, és kritika, csak és szimpla PÁRT PROPAGANDA.

Sajnálom de „TI” mindössze csak egy párt üldözési világképnek vagytok a szüleményei és nem több mint pártérdeket, töltötök be!

És ha már szó esett a felelőségről:

-Hol van a fidesz közeli média és a firkászok felelősége amikor össze vissza Kommunistáznak a bal oldalon, saját térfelükön meg kritika nélkül tűrik meg Pozsgait, és pártjuk retro kommcsi retorikáját. (munkát mindenkinek, vissza az állami vagyonnal)


-Hol van a fidesz közeli média és a firkászok felelősége amikor, a tévészékház ostromát 56 os párhuzammal és a forradalom kifejezéssel éltette, majd az októberi eseményeket ettől teljesen elválasztva kezelte?

-Hol van a fidesz közeli média és a firkászok felelősége amikor egy választási vereséget követően a „Haza nem kerülhet ellenzékbe” kijelentessél szemben még a legapróbb kritikával sem éltek?

Kis önvizsgálat helyet inkább legyen NAGY,!! az egy párthoz való kötődést meg értelmes kritikával és nem utolsó sorban EGYÉNI GONDOLATOKKAL lehetne a leggyorsabban leküzdeni

civilkontrol 2009.06.12. 11:23:26

Kérlek ne reagáljatok ennek az indus nevűnek a provokációjára!
Az fáj nekik a legjobban, ha nem veszünk róluk tudomást

Viktus 2009.06.12. 11:23:34

@luucy - Takarodjon már el végre az MSZP-SZDSZ!!!:

A magyar gárda inkább marketing célokat szolgált, és végülis lehet Vonát mindenféle hülyének tartani, de a Jobbik jól kitalálta ezt a gárdásdit.

Gyakorlatilag jól számoltak a balliberális hisztivel. A gárda megalapítása előtt nem nagyon jelenhetett meg sehol a Jobbik sem a balliberális értelmiség, és a hozzájuk csapódó média viszont már az első 56 gárdista avatása óta hiszti kampányba kezdett, amely behozta a Jobbikot a köztudatba. Megmutatta az embereknek, hogy van egy olyan szervezet a felhozatalban, aki a mindennapi roma terrortól akarja őket védeni.
Valójában, ha nincs a Vona által szídott RTLklub, tv2 a gárda kifingott volna pár hét-hónap alatt ...

A gárda egy pótcselekvés nem oldott meg semmit max. a cigányok beszartak ideig-óráig, és nekiálltak fegyverkezni, ahogyan önmagában a rendőrség-csendőrség megerősítése-létrehozása sem oldaná meg a problémát.

A Turul egy érdekes kérdés igen történelmi örökségünk, de nem zsidó sajátosság, hogy nem tartják sokra ... az emberek jórészének mára nem jelent sokat.

Ez megint kispolgári attitűd ... én ismerek csóró szaladgáló zsidót, ismerek középosztálybeli zsidót ... szaladgál az utcán az más kérdés, hogy soha a büdös életbe nem mondanád meg róla, hogy zsidó. Na itt a bibi. Ez nem antiszemitizmus ez csak egyszerű butaság.
Na igen a holocaust az egy olyan témakör, ahol a lovon átesés tipikus esete forog fenn ... egy-két méltóságteljes megemlékezés jobban elérné a célját ... így már az ember egy idő után közömbös lesz, és unja a témakört.

Van a szegfű is tökéletesen eltalált jelkép szeghez kalapács kell a fűhöz meg sarló.

Xor (törölt) 2009.06.12. 11:25:56

@weisz manfréd huba: Innen letölthető a Jobbik programja: www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2009EP.pdf

A 27-29. oldal tárgyalja a cigánykérdést. Lehet vitatkozni azon, hogy mennyire jó ez a megközelítés és mennyire végrehajtható, de szerintem vállalható, nem szélsőséges álláspont.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.12. 11:29:11

@Pötyy: Nem borzasztóan mindegy, hogy te kislány egy blogban az Észak-Balkánon miket gondolsz a baloldalijobboldaliértelmiségről ??

bandeirante 2009.06.12. 11:30:56

@indus: Na, itt látszik, hogy mennyire párhuzamos valóságban élünk.
Nekem az az élményem, hogy a fidesz-kormányzás volt 1990 óta az egyetlen jó időszak, és ha nem szakad vége 2002-ben, akkor most a magyar gazdaság és társadalom sokkal, de sokkal jobb helyzetben lenne.

teknős 2009.06.12. 11:33:28

@Xor: Mi végrehajtható ezen? Gondolkodni kell a cigányokról? Ezt úgy nevezik, hogy nulla. Amit meg tenni akar, felmérni, az meg maga a rasszizmus.

Arról van szó, hogy nem kellene kettős mérce egyik oldalon sem. Mert a cigányozók és az antiszemitázók ugyanazt a bűnt követik el: ugyanúgy a kollektív felelőséget állapítják meg és teszik a másik nyakába és nem törődnek vele, hogy ártatlant piszkolnak össze.

indus 2009.06.12. 11:34:49

@krüger:

Fidesz kormányzás:
-bokros csomag pozitiv hatásának meglovagolása
-betarthatalan drogtörvény
-szent korona kultusz hajokázgatás
-lakossági fogyasztás serkentése hitelből
-eszement lakástámogatási rendszer
-visszaélések

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.12. 11:35:35

@jotunder:

"@Pötyy: Nem borzasztóan mindegy, hogy te kislány egy blogban az Észak-Balkánon miket gondolsz a baloldalijobboldaliértelmiségről ??"

Nem jó mongya!

ü
bbjnick

Viktus 2009.06.12. 11:35:49

@krüger:

Tudják ezt ők is tudatalatt csak vannak makacs emberek, akiknek nehéz elismerni a bukást ... Adolf mellett is sokan elvoltak a bunkerban.

civilkontrol 2009.06.12. 11:36:33

TROY írásával kapcsolatban optimista vagyok, leginkább gazdasági szempontból.
Kevesebb mint 20%-os eredménynél be kell látni, hogy aki ezt az igényt szolgálja ki, az csak egy szűk réteget tud megfogni, a többséget pedig eltaszítja.
Vagyis a "nagy médiumok" ha azok akarnak maradni, el kellene hogy kezdjék a tiszta, de minimum tisztább beszédet.
Remélem, hogy így lesz!

indus 2009.06.12. 11:37:18

@Admiral William Adama:

megy a melveregetés hogy uhhhh, nyertünk, minden tök mindegy, nyertünk
(csak az a baj h leszarom mert eddig se voltam se mszp se szdsz es fideszes meg véggkép nem)

inkább élj kritikával és cáfold meg amit fent irtam.

te is tudod hogy igaz és fáj

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 11:38:42

@indus:
Nekem pl. most az fáj, hogy elfogyott a cigim :D Ki vesz téged komolyan? Te jó ég... :D

indus 2009.06.12. 11:39:01

@civilkontrol:

Tiszta beszéd= fidesz propaganda??

Pötyy 2009.06.12. 11:39:07

@jotunder:

De. Viszont el kell szomorítsalak, hogy te mit gondolsz, az is pont ennyire lényegtelen.
Pontosabban az még ennyit sem számít, ugyanis eléggé lebőgtél egy röpke vitában.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.12. 11:39:14

@jotunder: Ki tudja, talán egy nap ő is a Nagyon Fontos Sárga Pulóver birtokosa lesz, és Még Annál Is Fontosabb és EGYÁLTALÁN NEM Észak-Balkáni Személyiségek körében fog álldogálni, fentről nézvén a holloi polloi nyüzsgését. Sohasem lehet azt tudni, kedves tündér. ;)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.12. 11:46:18

@elGabor: De meg tetszett mondani :))) Nekem erősen az az érzésem, hogy az országocskák nem szoktak olyan gyorsan csúszkálni fel és le. A helyzet az, hogy én nem írhatom ki magamra, hogy csókolomsemmiközömajobbikhoz, csókoloméncsaknemvagyokantiszemitamostkomolyan, csókoloménnemvagyokészakbalkánicsakők.Nem, ez az ország együtt sír és nevet. Itt mindenki észak-balkáni nagyon és kelet-holland kicsit. És a szarszag borzasztóan el tudja nyomni a sütiillatot.

A magyar rögvalóság az összes lehetséges politikai oldal irányából rekonstruálható. Az SZDSZ észak-balkánisága máshogy dekódolható mint a FIDESZ-é, a szociké máshogy mint a Jobbiké, de azért dekódolható.

bandeirante 2009.06.12. 11:46:31

@indus: Fidesz kormányzás:

- gazdaság föllendítése
- vállalkozók támogatása
- az államháztartás rendbehozatala
- egészséges nemzeti érzés visszaállítása
- az euróbevezetés feltételeinek előkészítése

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 11:46:42

@krüger: de az emberek nem az szdsz és az mszp attól, hogy valaki rájuk szavazz nem egyenléő velük, és lás csodát több a baloldali aki nem szavazz rájuk lassan mint aki igen.
@luucy - Takarodjon már el végre az MSZP-SZDSZ!!!: Aranybögyöröm kik vannak elönyben MO-n BP-iek kik vannak hátrányban vidékiek, a zsidóság melyik részét írtoták ki a vidékit, kik vándoroltak ki Izraelbe, föleg a nem asszimilálodot nem értelmiségi zsidók, és a polgári jobbosok, maradtak a komcsik és az asszimilálodotak, elöbbiek elönyöket kaptak, kb mindenkinek a csemetéje értelmiségi lett, utobbiak értelmiségi pályát üztek így jutotak el az asszimilációig.
Megválaszoltam?
Bocs de a Turult inkább hagyjuk csak össze vesznénk.
A baloldali szimbolumok sokkal inkább elvi jelegüek mint materiálisok, de pár szoborban és emberben megnyilvánulnak, ebbe se menjünk bele mert eltérne a tágytól és megint csak fölöslegesen vitatkoznánk.
@Xor: ránézek délután

civilkontrol 2009.06.12. 11:47:55

@krüger: Hagyd komment nélkül. Hetek óta itt provokál. Kommentek nélkül viszont remélhetőleg eltakarodik.

rognork 2009.06.12. 11:48:24

@indus: váháháháhá, ekkora balféket!!! fogyasztás hitelből, á lá gonosz fidesz!!!!
bruháháháháhááááá!!! :))) mi a fene történt itt 7 évig???

kérem keresse fel orvosát, mielőtt elhatalmasodik a baj

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.12. 11:50:19

@indus:

"A keresztény konzervatív értékrenddel egy gond van ma Magyarországon, HOGY NEM LÉTEZIK."

Ilyet pedig ne tessék mondani, mert nem igaz!

Egy jóízű fideszezésre én bármikor kapható vagyok, gyakorlom is nap mint nap, de hogy a keresztény konzervatív értékrend (mint olyan) ne léteznék Magyaro.-on, azt a leghatározottabban kikérem magamnak. Hogy a Fidesznek, a fidesznyikeknek milyen ehhez a viszonya, arról lehet vitát nyitni, de ez már megint egy másik ügy.

ü
bbjnick

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 11:51:07

@indus: jajajajaj ne beszéljünk olyanról amihez nem értünk
jajajajajaj
A fidesz gazdaságpolitikájának az alapja, egy középosztály az aktívak megerösitése, és a gazdaságátálitása, egy fogyasztás centrikus gazdasági modelre.
Sajnos sose tudjuk meg, hogy müködött volna, mert ők kezdték el szétkurni de erősen megyó fejezte be.
A hitelből támogatott fogyasztás meg nem ott indult meg hanem pont megyónál.
persze loptak és csaltak, de ki nem az elmúlt 20 éveben kérdem én.

indus 2009.06.12. 11:51:27

@Admiral William Adama: @civilkontrol:

Az egészben ugye az a legszebb hogy pont ugy ahogyan fentebb vázoltam A Hir tv, a Magyar Nemzet, Echo Tv hozzáálását a dolgokhoz, miszerint a kritikát és a más véleményét a homokba dugott strucc politikájával kezelik, TI SEM VAGYTOK MÁSOK!

"ööööö, ne reagálj rá, ez más vélemény, vigyázz"

Elvagytok ti itt a saját belterjes baromságotokban mint szar a szátokban!

Xor (törölt) 2009.06.12. 11:53:55

@teknős: Teknős, vagy nem olvasta vagy nem érti. A normális "nyugati" országokban lehet etnikai felméréseket, statisztikákat készíteni, ez nem rasszizmus. Állandóan rasszizmust kiabálni viszont idiotizmus.

Azt hiszem jót tenne Önnek, ha levenné a páncélját. Egyrészt akadályozza a mozgásban és ezzel a sebességgel soha nem ér célba; másrészt nem lát ki alóla, így azt sem veszi észre, hogy rossz irányba megy :)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 11:54:32

@indus: ne is beszéljünk az ATV-ről meg a népszaváról és újabban (3 év) a népszabiról.
Maga miatt is utálom már a baloldalt, bár tudom, hogy a csölátás oldal függtelen de a saját szaom mindig büdösebb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.12. 11:54:51

@weisz manfréd huba:

Ha már kérded: Én nem loptam az elmúlt húsz évben, bakker!!!

ü
bbjnick:-D

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 11:55:21

@indus: "mint szar a szátokban!"

Erre mit kellene reagálnom? Nem sértett meg, mert nem ismerem önt, tehát a véleménye nem lényeges. Nagyfiúk vagyunk már, nem kezdünk el sírni néhány trágár szótól, sem attól ha kiabál .:D

indus 2009.06.12. 11:56:18

@weisz manfréd huba:

"A fidesz gazdaságpolitikájának az alapja, egy középosztály az aktívak megerösitése, és a gazdaságátálitása, egy fogyasztás centrikus gazdasági modelre."

nagyon jól fogalmaztál, fogyaztás centrikus, de mivel a magyarnak vágyai azok voltak de pénze nem itt jött be a hitel!

Az meg hogy Megyó mit csinált, mint a politikai élet eddigi legnagyobb bohóca, és segfeje, azt hiszem no comment, elbaszta amit el lehetett!
(párttól függetlenül)

Xor (törölt) 2009.06.12. 11:56:42

@Xor: Egyébként sem a felmérés a lényeg, hanem a tervezett szociális, munkaügyi, oktatási és rendészeti intézkedések. De gondolom azt már nem olvasta el.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 11:57:06

@bbjnick: jah beszoptuk, de ott a köv 20 év ne csügedjen.
@Admiral William Adama: maga lopott az elmúlt 20 éveben?
(mivel Indus mindjá úgy is lenemtudom mit csinál azért magázodok, hogy beileszkedjek az új közzöségembe)

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 11:59:55

@_astronaut: a világot nem a zsidók összeesküvése irányítja, viszont a zsidóknak való megfelelési kényszer (másként: az antiszemitizmus bélyegétől való rettegés) már annál inkább...

Oroszországot szinte az egész nyugat elítélte tavaly augusztusban ("we're all georgian now"... - senki nem kiabált antiruszinizmust) de ezt valamiért elfelejtették megtenni Izrael esetében januárban, mert aki ilyet tett volna, az antiszemiává nyilváníttatik.

Ami a "brooklyni zsidó bankárokat" illeti: pár hónapja egy haverommal vitatkoztam, hogy az egész nyugati világ bankrendszere zsidó kézben vóna-é. Mondom neki, ez azér túlzás. A főbb bankok-mondja. Abban se lennék biztos. Erre elküldi nekem az IMF, a FED, a Világbank, Chase Manhatten Bank, meg a jó ég tudja milyen pénzintézet első emberének wikipédiás életrajzát, amiben mind ott volt hogy "born in Jewish family", és hát hazudnék ha azt mondanám,hogy egyáltalán nem győzött meg (most azt hagyjuk,hogy miért kezd el valaki ilyen kutatásokat - meg nyilván direkt csak AZOKAT küldte)

Szóval felteszem a kérdést: ha azt minden további nélkül ki lehet mondani, hogy az európai gázpiac orosz kézben van (így!-pedig nem csak abban, mer a norvégok is,pölö), akkor azt miért nem lehet, hogy az amerikai bankrendszer meg zsidó kézben ???
Valaki elmagyarázhatná, mer' durvára nem értem

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 12:01:27

@Admiral William Adama: Én rózsa helyett pálinkát, tudom, hogy nem szép de hát Maslow piramis. A többi nekem is megvan! :D
Ez van.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 12:06:30

@weisz manfréd huba:
Akkor viszont együtt fogunk járni bulizni, mindig kell egy ilyen ember a csapatba ! ;)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 12:07:21

@wladyslawsky: Mert oroszország egy ország a zsidó meg egy népcsoport illetve valás.
Így megy ez. Ennyi.

Mária 2009.06.12. 12:07:25

"Legalább ilyen hosszú és szívós munka kell ahhoz, hogy a baloldali értelmiség elveszett hitele visszatérjen. "

A magam részéről bízom benne, hogy a szóban forgó baloldali értelmiség egyszer s mindenkorra eltűnik a süllyesztőben a soha nem is létezett hitelességével együtt.

Elég kárt csináltak már az elmúlt 92 évben.

heima (törölt) 2009.06.12. 12:07:30

@weisz manfréd huba: ciki lett ez a két párt, a sok csíra kukázta, majd csinálja ugyanazt a gagyi álértelmiségi hülyeséget, mint eddig... remélem, hogy a jobboldalon ilyen nem lesz.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.12. 12:08:21



Ez senkinek nem jutot eddig eszébe?

Világosítsd föl

Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.

És vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó.

S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!
Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát.

1936. júl.-okt.

www.szepi.hu/irodalom/vers/jozsef/ja_1936.html

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 12:10:08

@weisz manfréd huba: Mármint, hogy az Orosz gazdaság fontosabb válalatai állami vagy állam barát kézben vannak, és az ő terjeszkedésük az orosz állam terjeszkedése.

Emelett nem figyelmen kivül hagyható a 40 éves szovjet uralom a térségben mig zsidóból ilyen nem volt.

És az se hagyható figyelembe, hogy a nemzetközi pénzpiaci szabályok miatt, az oroszoknak nem kell betartani az EU minden normáűját, így sokszor elönyt élveznek az EU befektetőkkel szemben.

indus 2009.06.12. 12:11:32

@weisz manfréd huba:

Szóval nem állítottam hogy az ATV jó, de van egy hatalmas minőségi különbség,
Az ATV-bne legalább törekednek az objetivitás látszatára. Kálmán olga, fridi legalább meghivott "jobboldalinak" mondott szereplőket is, ugyanezz a másik oldalról, HIR TV, ECHO, nem igaz, EGYENVÉLEMÉNY!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 12:11:35

@heima: Örülök, hogy itt legalább szóba állsz velem :D

bandeirante 2009.06.12. 12:12:18

@weisz manfréd huba: Ez nem indokolja a különbségtételt.
Ennyi.

P.S. Az amerikai olasz maffiáról is le szokták írni,hogy olaszok, ellenben a szintén létező zsidó maffiáról már nem.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 12:12:53

@indus:
Amikor Tatai-Tóth beszél az oktatásról a hörrtv-ben akkor mi van ? :D Nem működik a rendszer?

bandeirante 2009.06.12. 12:13:56

@indus: Az ATV-ben is volt már Szanyi Tibor, Thürmer Gyula, régebben Gréczy Zsolt, Csuhaj Ildikó. És sok mindenkit hívnak, akik kapnának szereplési lehetőséget, ha jönnének.
Csakhogy nem jönnek.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.06.12. 12:14:44

@indus: dehogynem meghívnak balosokat is hír tv-be csak balos értelmiség és politikai elit bojkotálja őket.

snakekiller23 2009.06.12. 12:15:17

@krüger:

Azért a "kosher nostra" elég közismert társaság, csak nem olyan népszerűek a filmiparnál.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 12:16:38

@indus:
Örültek volna a hörrtv-ben ha Gyurcsány vagy Bajnai bátor lett volna bemenni . Nem mertek. Orbán elmert menni az ATV-be. Khmm öngól uram :D

heima (törölt) 2009.06.12. 12:17:27

@weisz manfréd huba: itt mindig jó a hangulat, felétek túl sok az agresszív zsidó szerkesztő

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.12. 12:19:57

@snakekiller23: Volt egyszer egy Amerika, Sergio Leone; egyike a klasszikusoknak.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.06.12. 12:21:57

@krüger: Egy frászt nem szokták leírni. Nagyon híres zsidó maffiózok voltak, Dutch Schultz, Meyer Lanski, Bugsy Siegel. Egyszerűen ma már nincs zsidó maffia (az olasz maffia sincs már a topon Amerikában, de a nyolcvanas években még aránylag erős volt, az ír maffia is csak Boston környékén erős, ott sem olyan nagyon)

Viktus 2009.06.12. 12:23:33

@wladyslawsky:

Elárulok neked egy kis apróságot. A pénzintézetek nem a pénzintézetek igazgatói az esetek nagy részében, hanem a mögöttük helyezkedő pénzügyi csoportoké ...

Manapság ez meg úgy fest, hogy a tradíciók során a zsidók foglalkoztak évszázadokig pénzecskével. A keresztényeknek lealacsonyító volt meg mással nem is foglalkozhattak zsidók igazából így sok tehetséges pénzügyes zsidó van.

Viszont a bankok tulajdonlása lásd. részvénycsomagjai más tészta. A legtöbb amcsi bank hátterében már arab olajsejkek a valódi tulajdonosok ... vagy éppen a kínaiak.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 12:24:37

@weisz manfréd huba: az orosz az egy népcsoport, a zsidó az meg egy népcsoport
szerintem

heki 2009.06.12. 12:25:01

@weisz manfréd huba:
Illetve azért problémás, mert ugyan egy orosz vezető tegnap is orosz, meg ma is, meg délelőtt is.

Ellenben a zsidók nagy része zsidóságát hol titkolja, hol büszkén vállalja, hol letagadja, hol szégyenli, hol meg büszke rá - lásd a judapest ironikus bátorságát és kudarcát.

A probléma nem egyszerű:
ha zsidónak születtem volna, több teherrel meg kellett volna küzdenem: saját hagyományaimmal, kiválasztott nép-tudatommal, beilleszkedési vágyammal, népem tragédiájával, le nem zárt múltunkkal stb., stb.
Lásd Kondrád György esetét (a könyv népéről elmélkedve.)

A fel nem dolgozott múltammal (amennyiben nem ortodox zsidó vagyok) természetesen egy csomó komplexust hordozok magamban (legviccesebb formájában Wooody Allen) és persze problémákat generálok magam körül: mert természetesen érzékenyebb, sértődékenyebb leszek eme komplexusok mentén.

Nehéz igazából zsidónak lenni - nem csoda, hogy kompenzálnak ill. projektálnak, ill. energiát - jóval nagyobbat - fektetnek sok mindenbe, mint nem zsidó langyszívű népek.

indus 2009.06.12. 12:28:10

@Admiral William Adama:

Találtál 1-t gratula, mindjárt jön a Tamás gásp.miki is és kész a baloldali paletta!
A bojkott egyébként nem véletlen!

Nézzük meg hogy ezek a Fideszes médiumok, hányszor és miylen kritikával élnek Pártjukkal szemben?

várom a válszokat, hivatkozásokat!

Viktus 2009.06.12. 12:29:20

@jotunder:

Nono nem így megy ez csak az olasz maffia ügyesebb szépen fejlődött beolvadt nem hívalkodó.

Még a miniszterelnököt is ők adják pl. Olaszországban :P

bandeirante 2009.06.12. 12:29:33

@jotunder: Nem nagyon. Még csak név szerint leírják őket, de a zsidó maffia kifejezés nem nagyon hangzik el.

Vagy egy sokkal újabb példa: megjelent egy amerikai újságíró könyve a Szovjetunió felbomlása utáni privatizációkról, maffiáról, oligarchákról, stb. stb.
A "zsidó" szó az egész könyvben nem fordul elő.
Képmutatás.

Viktus 2009.06.12. 12:30:29

@wladyslawsky:

Szerinted. Csak ez a kérdéskör sokkalta összetettebb a zsidóság történelmi sorsának következtében.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 12:30:58

@indus: Írt valaki többet is. Aki elmegy az ott van . Aki nem, az nem. Ha nem megy be valaki, vagy nem áll szóba egy médiummal, akkor azt nehéz megjelentetni.
No akkor mit nem ért még mindig?

Viktus 2009.06.12. 12:32:32

@krüger:

Miért lenne az? Abramovics nem zsidó vallása , vagy származása miatt kaparintotta meg amit bírt, hanem az anarchia miatt. Az orosz méhész is azon okból tudott gyógyszergyárakat megkaparintani jól helyezkedtek, és hűségesek voltak az aktuális atyuskához ...

indus 2009.06.12. 12:34:56

@Admiral William Adama:

Thürmert meg a többieket ne nevezzük már baloldali értelmiséginek!

S mindjárt jön hogy ott volt pozsgay is, ja de ö a fidesz választási kampányának volt része, UPPPS! (csak ugy mint thürmer)

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 12:35:00

@Viktus: ebben igazad lehet, de egyrészt az általam felsoroltak vagy tisztán amcsi érdekeltségek (pl. a FED szerintem tuti - bár nem vagyok a bankvilág szakértője, de azt nehezen hinném, hogy az pl. arab kézben lenne :)) az IMF/WB félékbe meg ha jól tudom sokan tesznek sok helyről pízt, de az USA szava talán a legerősebb.
Továbbá egy nagy bank igazgatói széke minden bizonnyal nem kevés hatalommal/pol.-gazd. kapcsolati tőkével jár a részvénytulajoktól függetlenül is (igaz, ezt csak sejtem mert még nem igazgattam bankot :P)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 12:36:27

@indus:
Mondja maga mit nem ért azon, hogy az mszp 99% fél bemenni a hörrtvbe? Tessék bátrabbnak lenni és számotadni az előző 7 évről ;)

bandeirante 2009.06.12. 12:40:00

@indus: Thürmer sokkal hitelesebb baloldali értelmiségi, mint bármelyik maszopos.
Szanyi Tibor? Ő elég hiteles baloldali értelmiség?

indus 2009.06.12. 12:40:40

@Admiral William Adama:
NA mi van, magázódva bátrabbak vagyunk?
egy rakás kaki, egymás es a fidesz seggét nyalják,
Egy kritikát, egy rohadt kritikát mondjon már uram a mi a fidesszel szemben elhangzott a Hir tv ben!

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 12:42:10

@Viktus: na várjál, eléggé eltértünk a kiindulóponttól. Nem arról van szó, hogy miért lett bankja/igazgatói állása XY zsidó személynek,hanem arról, hogy antiszemitizmus-é pl. a "brooklyni zsidó bankárok", vagy sem.
"Roman Arkadyevich Abramovich is a Russian Jewish billionaire" (wikipedia)
most akkor a wiki (nem a zorbán, azt tudjuk hogy az! :P) is antiszemita ???
Ha valami papucs orrán pamutbojt, akkor nevezzük azt papucs orrán pamutbojtnak, szoktam mondani. Ami ami, az az. Nem kell belemagyarázni azt ami nincs ott.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 12:42:46

@indus:
Nézze egy bizonyos kor felett ( kb. 16 év) már nem mosolygunk az emberi székleten. Elfogadjuk hogy van. Tudná ezt hanyagolni egy kis időre? Megköszönném!

tevevanegypupu 2009.06.12. 12:42:48

Hat furcsa ez az egesz..az ember megszuletik es ha szerencseje van, akkor egeszen kicsi koratol fogva nem citaljak neki allandoan, hogy mi a vallasa, nepe mit szenvedett erte, es nem es eszerint kell mit es hogyan cselekednie. Valaszthat kesobb..Nem hiszem el, hogy nehezebb zsidonak lenni mint mondjuk buddhistanak vagy muzulmannak. A baj az, hogy a zsidok akik eletformanak valasztottak vallasukat meglehetosen elkulonulnenek mar evezredek ota a tobbiektol, a muzulmanok pedig mindenfelekeppen teriteni, integralni akarjak azokat, akik maskeppen Istenfelok.Ket kulonbozo szemlelet, de a vegeredmeny ugyanaz..hagyjanak beken! Es ha megsem, akkor elobb-utobb ellenszenvvel tekint rajuk az ember.
A keresztenyek is megszenvedtek, megszenvedtettek kornyezetukkel es sajat magukkal vallasukat. De ugy tunik legtobben tanultak belole es nem forszirozzak mar. Mindenesetre inkabb lennenek egy adott tarsadalmon belul szinte mindegy hogy hol, mint azon kivul, es nehany szocialdemokrata vallasgyakorlon kivul sokkal kulonbnek sem erzik magukat az atlagnal. (:
A zsidok es a muzulmanok tobbsegerol (kisebbsegerol?) mindez egyelore nem mondhato el..Tamadnak, es ha sajat fegyverukkel visszatamadjak oket megsertodnek. Ha valaki egy vallason, es egyetlen ideologian keresztul kulcslyukon at nezi a vilagot, elobb-utobb nagyon elszigeteltnek, sebezhetonek erzi magat, de nem a kornyezet hibajabol.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.12. 12:44:26

@civilkontrol:
10/10 pont, bullseye, telitalálat.
Eddig a nácizás mindig bejött nekik, de most hoppá, kicsit túlfutott a szekér. Lefogadom, hogy még mindig töprengenek rajta, hogy hol rontották el.
Ha egyátalán képesek felfogni, hogy ők kúrták el, és nem valamiféle nagyon fondorlatos átverés szenvedő alanyai.

indus 2009.06.12. 12:45:06

@krüger:

No comment! egy a mai napig dogmatikus sztálinistát hitelesnek nevezni!

figyelj, mert az irásod minősít!

(nézzük hány konzervativ értékrendü commentelő kapja fel a viszet egy "hiteles Thürmer" kijelentésre)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 12:46:50

@indus:
Mi itt kérem halál nyugodtak vagyunk ( "nem kapjuk fel a vizet"). Ezt a magatartást javaslom önnek is ;)

indus 2009.06.12. 12:47:47

@Admiral William Adama:

Szar arc! válaszolj a felvetésre és ne háárits!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 12:50:11

@indus:
Minél idegesebb, mi annál jobban szórakozunk. De ezt tudja jól :D .

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 12:53:39

@indus: ugyan miért ne lenne Thürmer hiteles? komcsi vót, ma is komcsi, hónap is az lesz. Mi ez ha nem hitelesség ? :))

bandeirante 2009.06.12. 12:55:17

@indus: Thürmer miért éppen sztálinista? Miért nem kádárista?
Szerintem nem sztálinista.
Amúgy Sztálin baloldali volt.

És nem azt írtam, hogy hiteles, hanem azt, hogy hiteles baloldali. Nem mindegy!!!
És igen, sokkal hitelesebb baloldali, mint Gyurcsány vagy teszem azt Lendvai Ildikó. Bizony.

indus 2009.06.12. 13:01:41

Ok azt hiszem itt nem lesz megegyezés,

de ha már a hitelességnél tartunk, nézzük akkor:

Orbán Viktort mint jobboldali keresztény konzervativ politikust!

vároma hozzászolásokat:
össze lehetne szedni értékrend és mit tett táblázatba

bandeirante 2009.06.12. 13:01:51

@Viktus: Azért határozottan úgy gondolom, hogy ha a privatizáció haszonélvezőinek igen nagy része zsidó, amely etnikum / vallás máskülönben a Szovjetunió lakosságának csak egy kis töredékét alkotta, ráadásul sokan közülük izraeli állampolgárok is, akkor ezt legalábbis nem kell agyonhallgatni, és nem kell úgy csinálni, mint ha lényegtelen vagy érdektelen volna.
Mert máskülönben képmutatás.

heki 2009.06.12. 13:02:42

@tevevanegypupu:
szerintem nehezebb lenni zsidónak, mint buddhistának.

Az alaptézis ugyanis az, hogy te a Kiválasztott Nép tagja vagy.
A Kiválasztottság egyrészt küldetés, de inkább az Isteni Hatalomból való részesülés.
Ezt nagyon nehéz feldolgozni, megtagadni, felülbírálni, felnőni benne, megreformálni -egyáltalán viszonyulni hozzá.
Ugyanis oly meredek kijelentés, hogy nem lehet közömbösen elmenni mellette.
Nem vonhatom meg a vállam, hogy na igen, és?

"Ha valaki egy vallason, es egyetlen ideologian keresztul kulcslyukon at nezi a vilagot, elobb-utobb nagyon elszigeteltnek, sebezhetonek erzi magat, de nem a kornyezet hibajabol."

Ez a mondat pedig akkor lenne igaz, ha a vallásos, (ortodox zsidó, mohamedán, katolikus stb.) népek valóban ezt éreznék, pedig nem, pont a fordítottját...

heima (törölt) 2009.06.12. 13:03:10

mivel a baloldal soha nem tudott értékalapú programot felmutatni, csak az osztogató-fosztogató módszertant, így ehhez kapcsolódóan mindig negatív emberi ösztönökre, tulajdonságokra játszottak/játszanak rá. Klasszikusok az irigység, a "tőkések" elleni hergelés, a lustaság, a lógj az állami csecsen... a széljobbal való riogatás is egy ezek közül. mondjuk semmi köze a dolognak politikai nézetekhez, egyszerűen a létbiztonságra (annak féltésére) játszanak rá aljas módon: utcai harcok=anarchia= veszélyben a nyugdíj, a segélyke=széljobb.

Remekül működött ez, de csak a bevételi oldalon, drága cigányaink ugyanis tettek róla, hogy költségoldalon máshol csapódjon le az a jövedelem, tehát a létbizonytalanság ugyanúgy létrejött.

Értékek nélkül nem lehet politizálni.
(és az se működik, ha emberi ösztönöket, öncélú nulla dolgokat hazudunk értéknek. így nem lehet más a politika)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 13:04:00

@indus:
Magának miért szednénk össze? Ön miért parancsolgat? Szereptévesztésben van . És miért csapong ennyire? :D

heima (törölt) 2009.06.12. 13:04:11

@indus: OV és a Fidesz már rég kinőtt az izmusokból. nem eszményképeknek kell megfelelni, hanem a nemzeti érdekeknek.

bandeirante 2009.06.12. 13:04:20

Amikor a zsidókat pozitív kontextusban említik (színészek, Nobel-díjasok, tudósok, stb.), akkor senki nem szokott antiszemitázni. Ha viszont negatívban, akkor mindjárt jön a felhördülés. Na ez a kettős mérce, ebből van elege olyan sok embernek.

heki 2009.06.12. 13:08:39

@krüger:
ne félj, lesz antimagyarizmus is, mert lassan felnő majd egy nemzedék, akik megküzdenek azzal a problémával, hogy Jézus, mint pártus herceg, valójában magyar volt, nem beszélve az ősember nyelvéről, amely Varga Csaba óta tudjuk, szintén magyar.:)
Látom a jövőt!

indus 2009.06.12. 13:12:08

@krüger:

Öszintén válaszolja a kérdésre:

Szerinted hajós alfréd, teller ede, szilárd leó, neumann, Magyarok voltak, akire az egész nemzet büszke lehet???

indus 2009.06.12. 13:13:13

@heima:
Mi a nemzeti érdek?

heki 2009.06.12. 13:13:43

hajós alfréd csalt amikor győzött mikor ő úszott kiszivattyúztattta a vizet a zsidó haverjaival a tengerbűl

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 13:13:50

@indus: Legalább tisztelje már őket annyira, hogy nagybetűvel kezdi a nevüket. Minimális dolog lenne...

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 13:14:19

@Viktus: amit írtam ("az orosz az egy népcsoport, a zsidó az meg egy népcsoport"), azt tényszerűen nehéz lenne vitatni, az hogy bonyolult vagy sem, ezen nem változtat.

Te figyu, nekem az eddigi kommentjeidből (vastagbőrös, stb.) inkább valami vérjobbikos attitűd jött le, most meg itt úgy érvelsz mint egy harcos szdsz aktivista! :P Összetévesztelek valakivel, vagy kompenzálsz,mint Orbán Viktor ? xD
(ha igen, akkor bocs)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 13:17:32

@indus:
Szókrátész módszere volt ez a folyamatos kérdezés. Ő ezt bábáskodásnak hívta. Gyakorlatilag tudta a válaszokat csak azt szerette volna elérni, hogy a válaszadó maga jusson el az igazsághoz.
Nagy megtiszteltetés, hogy egy mszp-és Szókrátész megtisztelt minket ! :D

indus 2009.06.12. 13:17:32

@Admiral William Adama:

Jajj ne csináld már csak mert azt irtam hogy aszar a szádban még nem kell ennyire megsértődni és a távolságtatás végett magázodni! válszolj a felvetésekre, vagy cáfold meg öket de az hogy büszkeségből itt kikérsz mindent magadnak mint egy ficsur uracska a mult századból,

indus 2009.06.12. 13:18:49

@Admiral William Adama:
tudtam hogy akérdés megválaszolása helyet ujabb háritaás jön, most a nyelvtani szabályok képében,

Válszolj a kérdésre

indus 2009.06.12. 13:18:59

@Admiral William Adama:
tudtam hogy akérdés megválaszolása helyet ujabb háritaás jön, most a nyelvtani szabályok képében,

Válszolj a kérdésre

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 13:22:40

@indus:

Nem tud viselkedni, akkor ne lepődjön meg, ha kinevetik csak...

bandeirante 2009.06.12. 13:23:07

@indus: Magyarok voltak, akikre büszkék a magyarok ÉS zsidók, akikre büszkék a zsidók. Sőt, ha Landesmann rabbi híres mondására gondolsz (tudod, bőgatya, fütyülős barack), akkor még azt is mondhatod, hogy a zsidók csak a magukénak érzik őket.

És egyébként igen, én is álságosnak érzem, hogy amikor a sok magyar Nobel-díjasra hivatkozunk, akkor nem tesszük hozzá, hogy közülük Szent-györgyi volt az egyetlen, aki nem sváb vagy zsidó volt. Ez is képmutatás.

teknős 2009.06.12. 13:31:00

@Xor: Mondjuk szellemi fogyatékosnak kellene lenni, hogy ne értse az ember. A képlet világos és két eset lehetséges: vagy nem tud a Jobbik mit kezdeni a saját maga által felvetett problémával, vagy nagyon is tudja, csak nem illik bele a "demokratikus Jobbik" koncepcióba.

A cigányság felmérése körül pedig sok a homály . 10 évente népszámlálás van , ott mindenkinek lehetősége van nyilatkozni a származásáról, ami ad erre támpontot.

A cigánybűnözés azóta van, amikor is egyszerre a Jobbik a többségi oldalról, a cigányvezetők a cigány oldalról, 2006 nyarán és őszén nekiláttak a munkának.

Ezeket az eseményeket, no meg az őszödi beszédben vázolt koncepciót összevetve, nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy a Jobbik bizony erősen Gyurcsány szolgálatába állt. 2006 őszén személyes beszélgetésen erről meg is győződtem. Vona pontosan tudta, hogy mit csinál.

Egyre nem lesz képes, összetartani a széljobbot. Mert arra senki sem képes. Ezért lesz a Jobbik az MSZP utódja.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 13:36:25

Érdekes meglátások antiszemitizmus ügyben (is),meg annak gerjesztéséről zsidóktól:

Vámos György, volt MAZSIHISZ sajtófőnök a Velencei-tó partjára tervezett izraeli befeltetéssel kapcsolatos lakossági fórumon:

www.youtube.com/watch?v=rp9eeXJ8inE

"...mindig egy félelmet érzek a polgári oldalról, hogy jajj mit fognak szólni, ha rárontunk a [V.Gy. szerint trükkös izraeli befektetések] témára.... a legjobban az zavar, hogy süket fülekre találok állandóan"


Reiner Péter Magyar Gárda alapító zsidó ember:

sargahaz.freeblog.hu/archives/2007/08/31/MAGYAR_ZSIDO_a_garda_mellett/

"Antiszemitizmus mindenhol van. Nem is ez a lényeges. A lényeges az, hogy most folyik az ország kirablása. Ehhez leginkább arra van szükség, hogy maga a folyamat rejtve maradjon. Ilyenkor mindig kell valami, amivel a hatalommal szemben állókat meg lehet bélyegezni. Erre a legjobb dolog az antiszemitizmus vádját elővenni. Ha az antiszemitizmus növekszik, akkor az csak egy gerjesztett folyamat eredménye lehet, a hatalom érdeke"

bandeirante 2009.06.12. 13:39:54

@indus: Épp ez az. Ha azt mondom, hogy a magyar írók, költők, tudósok között sok volt a zsidó, akkor az ugye evidens, és nyugodtan lehet hangsúlyozni. Ha viszont azt mondom, hogy az AVH-sok között sok volt a zsidó, akkor ugyebár antiszemita vagyok.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.12. 13:45:12

@teknős: durva amit írsz... nem mondom hogy nincs benne logika, de nekem egy kicsit sci-fi... :))

A CB tényleg akkor került be igazán a közbeszédbe, de ez nem jelenti azt, hogy a C helyzet nem romlott volna folyamatosan az utóbbi 20 évben (főleg). Az érintettek pontsan tudták hogy egyre durvább dolgok mennek, meg hogy 10-15-20 éve ilyen nem volt. Csak annyi történt azóta, hogy a nem érintett területeken élők is jobban képben vannak az áldatlan állapotokról.

"2006 őszén személyes beszélgetésen erről meg is győződtem"
ezt ki tudnád fejteni bővebben?

heima (törölt) 2009.06.12. 14:06:05

@indus: biztosan nem a deviánsok reklámozása és az államcsőd

Xor (törölt) 2009.06.12. 14:06:46

Teknős egy kommentben állította, hogy a Jobbik Gyurcsány teremtménye, az MSZP utódja, ugyanakkor(!!) valóban szélsőséges, mert kiirtaná a cigányokat, csak nem meri ezt nyíltan kimondani. Az miért maradt ki, hogy a Jobbikot az oroszok hozták létre? :)

A Jobbik az egyetlen párt, ami valamilyen lehetséges megoldást felvázolt. A többi vagy hallgat, vagy azt mondja, hogy minden pont jó így. Ehhez képest azt állítja, hogy a Jobbik nem tud mit kezdeni a problémával...

Mindegy, maradjon csak a páncéljában.

indus 2009.06.12. 14:11:35

@Admiral William Adama:

A tiszteletnek semmi köze nincs a kis és nagybetükhöz, legfeljebb a pál utcai fiukban!

indus 2009.06.12. 14:23:28

@krüger:

Nagyon jó! végre kapizsgáljuk a lényeget!
Ha valaki itt születik, vagy a határon kívül, és magyar az anyanyelve akkor MAGYAR EMBERRŐL van szó, tök mindegy hogy milyen a vallása, vagy az ükapja honnan jött.
Ennek kéne az alapnak lennie!
És igen rengeteg iró, költő, nobel dijas, ÁVH-ás, kommunista, fideszes, mszp-s, jobbikos, mondhatja el hogy van a családjában zsidó vallású!

De most ugy öszintén: KI A FASZT ÉRDEKel ez az egész?

miert kell erröl egyáltalán beszélni, és mindenféle összesküvéseket gyártani, bünbakot keresni, majd mindeféle bizonyitékokat találni az eszement elméletekre!

tevevanegypupu 2009.06.12. 14:26:51

@heki:
Igen..a kivalasztott nep viszont elfelejti, hogy Isten tortenlmuk folyaman azert mar joparszor figyelmeztette oket arra, hogy nem mindig jol hasznaljak fel az altala adott kivaltsagot es talentumot..Valamint arra sem akarnak gondolni, hogy kozben jott valaki, aki esetleg VALOBAN az a Messias volt akit vartak, csak eppen nem azt mondta amit elkepzeltek. Sokkal nehezebb teljesiteni mint a Torvenyt betartani. Bar ketsegtelen, hogy mi keresztenyek a Megvaltonk altal hirdetett szeretet neveben rombolunk mar szinten eleg regota..

indus 2009.06.12. 14:30:17

@tevevanegypupu:

A különbség nem sok!
mint amilyen értelmetlen a büdös keresztény, legalább akkora faszság a büdös bibsi kijelentés!

meg amugy is ezek a rohadt babtisták!

tevevanegypupu 2009.06.12. 14:37:07

@indus:
kegyed ma nagyon jo formaban van..Ilyenkor mikor ilyen jo kedve van, lehetne kicsit belatobb is valunk szegeny orbanimadokkal..es huzodjon vissza a terfelere, kulonben duhbejovunk kommunista vegleny!!((:

indus 2009.06.12. 14:44:40

@tevevanegypupu:

na már megint témánál vagyunk, jobb hijján jön a komcsizás, ezen azert emelkedjünk felül, mert rohadtul nincs kedvem a szintre leereszkedni, és bösz nácizásba fogni!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 14:50:07

@indus:
Fogjon nyugodtan! Attól sem fogjuk elsírni magunkat. Csak tessék ;)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 14:52:04

@tevevanegypupu:
Ön meg egy független vendéget ne gyanúsítson meg semmivel! Vannak fideszesek, vannak jobbikosok, meg vannak a függetlenek...:D

bandeirante 2009.06.12. 14:52:41

@indus: Hogy ki a faszt érdekel?
Khm. Pl. Landeszmann rabbit.
Vagy mondjuk Kertész Imrét, amikor azt mondja, hogy a magyarsággal semmiféle sorsközösséget nem vállal.
Vagy mondjuk azokat a Magyarországon felnőtt izraelieket, akik felháborodva tiltakoznak az ellen, ha valaki magyarnak nézi őket.
Szóval ne mismásoljuk el a dolgokat.

indus 2009.06.12. 15:00:38

@Admiral William Adama:

Ez aztán ütős válasz volt! Jól odamondtad!

rognork 2009.06.12. 15:03:34

@indus: babtista, mi?

tetszett vóna a kapa mellett maradni. bár ez sértő kijelentés a parasztokra nézve. elhatárolódom önmagamtól.

indus 2009.06.12. 15:08:01

@krüger:

Na és? Ki a faszt érdekel ennek meg annak a rabbinak a véleménye,

Egy holokauszt tulélőnek meg lehet hogy joga van elhatárolodni MO tól.

Ami viszont nagy hiba hogy ezen példák alapján egy általános képet alakítsunk ki a zsidókról, haza és nemzetelnesnek bélyegezni öket unblock kollektiven,

Ugyan ezert szar és megvetni való a Benes dekrétumok, és a trianoni döntés ahol a magyar népet kollektiven kezelték bünösnek és felelősnek a háborúért!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.12. 15:14:03

@weisz manfréd huba:

te, huba, te milyen párbeszédről beszélsz? senki nem akar itten párbeszédet. majd a kihallgató tisztjeikkel bonyolódhatnak olyanba.

indus 2009.06.12. 15:14:46

@Admiral William Adama: @rognork:

Csak ennyire durván ne szopassatok!

rognork 2009.06.12. 15:16:45

@Admiral William Adama:
figyeld mán: unblock! nyíljék meg a föld!
:)))

bandeirante 2009.06.12. 15:24:05

@indus: Hát most pont nem a holokauszt-túlélőkre utaltam, hanem mondjuk azokra, akik 20 éves korukban választják Izraelt a hazájuknak. Vagy pl. azokra, akik a köztörvényes Kunos bankár perében antisztemitáztak ("magyar Dreyfus). Vagy Landeszmann rabbira.

indus 2009.06.12. 15:29:53

@krüger:

Még midig ez a rabbi téma, Kertésszel meg hogyan nem akartál a holokauszt tulálőkre utalni.

A lényeget meg még mindig nem érted:

Egy pár azonos felekezethez tartozó ember tettéből nem lehet a többi felekezeti tag tettére kollektiven következtetni!

Vagy akkor hegedüs Lorantból kiindulva minden református antiszemita!

kapizsgálod máár?

tevevanegypupu 2009.06.12. 15:41:20

@indus:
ne izgassa magat, maradjon szepen csendben es akkor maradhat..Uljon a sarokba es figyelje mit beszelnek muvelt emberek. Ne szoljon kozbe, ne zavarja a kulturalt tarsalgas menetet..Tanuljon, okosodjon, nojon fel a polgari tarsadalom tagjai koze!

@Admiral William Adama:
indus egy kommunista baptista, nehez lesz tole megszabadulni..((:

Cypriánus 2009.06.12. 15:54:42

bocs, Landeszman ex-rabbira. Tudtommal emlékezetes nyilatkozata után Amerikába távozott, de miután SZOMBATON (!) autóbalesetet szenvedett a szeretőjével (!) kirúgták...ennyit róla.

indus 2009.06.12. 16:04:02

@Cypriánus:

érzem én van itt káröröm a javából,
hogy ilyen kis pitiáner esetekkel foglalkozzunk,

8 keresztyén papot meg pedofília miatt rugtak ki!

DE HOL A HIRÉRTÉK?

indus 2009.06.12. 16:05:50

@tevevanegypupu:

se kommunista, se baptista a megszabadulásomról meg még ne is álmodozzatok!

Cypriánus 2009.06.12. 16:07:09

Indus, rosszul érzed.

Cypriánus 2009.06.12. 16:10:36

Pont hogy arra céloztam, hogy Landeszman a saját közösségében egy periférikus bukott pöcsnek számít, így az ő mondásai mint "az éteri zsidó vélemény" , nem alkalmazható.

reality 2009.06.12. 16:12:41

@indus: Most meg mi bajod a baPtistákkal? Vagy csak viccesnek akartál tűnni? :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.12. 16:17:37

@tevevanegypupu: Csak szeretetre és megértésre vágyik. Legyen elnéző.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 16:23:07

@tölgy:
Pont ezt akartam írni :). Egy új közösséget keres, próbál beilleszkedni.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.12. 16:25:03

@indus: Ha nem köpköd, káromkodik és kiabál hely van, elfér...

reality 2009.06.12. 16:27:26

@Admiral William Adama: Próbál beilleszkedni! Muhaha
Milyen lehet, ha ellenséget akar szerezni magának!? :D

bandeirante 2009.06.12. 16:39:03

@Cypriánus: Én úgy tudtam, hogy Izraelbe távozott. Csak azért hoztam példának, mert nagyon valószínű, sőt biztosra vehető, hogy nem a saját véleményét mondta, hanem egy olyan véleményt, amit legalábbis sokan osztanak.

bandeirante 2009.06.12. 16:41:40

@indus: Nem tetszik a fölényeskedő-leereszkedő-vállonveregető stílusod. Nem hiszem, hogy okot adtam volna rá.

Nos, EGY ember véleményéből nem lehet következtetni. Kettőéből sem. Ami viszont NEM jelenti azt, hogy azért ne lehetne valamiféle kollektív lelkületet meghatározni, ami van a németeknek, a magyaroknak, a szerbeknek, a görögöknek, stb. stb. A zsidóknak is - zsidó szerzők tömegét tudnám idézni ebben a témában.


Az meg erős csúsztatás, hogy a zsidókat mint felekezetet a reformátusokkal veted össze, hiszen mindenki tudja, talán te is, hogy a zsidók nem (csak) felekezet, míg a reformátusok igen.

bandeirante 2009.06.12. 16:43:43

@Cypriánus: De azt még te sem állíthatod, hogy pusztán a saját véleményét mondta volna. És azt sem hiszem, hogy az idézett megállapítása miatt marasztalták volna el (legfeljebb azért, mert kikotyogott valamit, amit nem kellett volna)

Egyébként néha megjelennek idézetek izraeli magyar nyelvű, vagy magyarokkal foglalkozó kiadványokból, hát azokban is számos olyan részletet találni, amelyek lényegesen vadabbak Landeszmann rabbi szövegeinél.

bandeirante 2009.06.12. 16:45:05

@indus: Nem Kertésszel kapcsolatban írtam. De azért Kertésztől is érdekes, hogy azért a Nobel díjat mégiscsak magyar íróként kapta, miközben arról beszél, hogy a magyarokkal semmilyen közösséget nem érez.

Hát persze, hogy joga ilyeneket mondom, nekem meg jogom van erről véleményt formálni.

Cypriánus 2009.06.12. 17:21:27

Krüger, azok jó része holokauszt túlélő, mégis mit várnál tőlük? A rokonaik jó részét kiírtottaák, majd jelentős részüknek az tette be végleg a kaput , hogy hazajőve a lágerből mások ültek a lakásban, és nem tudták visszakapni a szomszédaik által gondosan széthordott bútoraikat.Ezután húztak el inkább "a nemzetet építeni ősi földjén lapáttal és puskával". Egy poszttraumás közösségtől túl sok ép észt elvárni enyhe túlzás. De az idő vasfoga ezt nagyjából megoldja, mivel meghalnak.

Kertész meg még saját magával sem érez közöséget, végül is erről szól a könyve. :)
amúgy attól hogy hülyeségeket beszél, a könyv többek közt a Kádár-rendszer gyilkos kritikája (ahol az Auschwitz jelképezte Rákosi korszakkal áll szemben a "kedves virágos " Buchenwald, Kádár apánk országa. Hogy Kádár-ellenes a könyv, maga Kertész mondta. )

tevevanegypupu 2009.06.12. 17:43:09

@indus:
nem is fogsz egyhamar megszabadulni, elobb atnevelotaborba kerulsz!

@tölgy:
na persze mind ugy kezdi..aztan egyszercsak ott ulnek a szalonban a kedvenc fotelunkben es megeszik az utolso szelet csokitortat!

bandeirante 2009.06.12. 18:30:14

@Cypriánus: Nem azokra gondoltam, hanem olyanokra, akik a kilencvenes években hagyták el Magyarországot, és kikérik maguknak, hogy valaki is magyarnak nevezze őket. Egyébként régebben azt lehetett hallani, hogy Izraelben több mint 250 ezer magyarajkú zsidó él. Ha ezek jó része holokauszt-túlélő, akkor matematikailag, na mindegy.

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.12. 18:46:47

@teknős:

"A cigánybűnözés azóta van, amikor is egyszerre a Jobbik a többségi oldalról, a cigányvezetők a cigány oldalról, 2006 nyarán és őszén nekiláttak a munkának."

Idióta-e vagy? Vagy csak orbánhívő?

zozo001 2009.06.12. 19:38:26

egy kicsit lazítsatok fiúk, nem kell túl komolyan venni az életet és a politikát ugyan nem.

videa.hu/videok/film-animacio/homer-a-jobbikra-szavazott-ep-valasztas-humor-vRy9LnGJ71yK3f0b

Pelso.. 2009.06.12. 19:39:47

Jó írás..
Nem lehet nem észrevenni egyik fontos üzenetét: pl. a ballib értelmiség okozta a Jobbik létrejöttét, térnyerését, a kezdeti, de elkerülhetetlen újrapozicionálási folyamatot..
Persze, az a Jobbik, amivel, mint tudjuk, nem kell foglalkozni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.12. 20:25:03

@Pelso..: A MIÉP pl. 1998-ban jutott be az OGY-be.

osborne 2009.06.12. 20:34:55

és 2002-ben részben megint megnyerte a választást a szoclibeknek

Pelso.. 2009.06.12. 21:35:26

@tölgy:

Így van. Aztán hétfő után kedd lett.

Itt és most pedig:
"marad köztünk a Rosszabbik. Nem lesz közpolitikai párbeszéd és vita"

Jó kis ellenségkép gyártás, ennyi.

Old Syg 2009.06.12. 22:58:43

@Admiral William Adama: Úgy vélem, Indus nem fogta fel, hogy egy olyan emberrel próbál hadakozni, aki 4 háborús éven át az emberiség élén állt, a szélsőséges Zarekkel és a cylonpártiakkal szemben is, azon túl, hogy basestarokat szedetett le a dradisről. De úgy látom, a Galactica ágyútüzében megsemmisült. So say we all.
(elnézést az offért)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.13. 11:00:10

@Pelso..:
Ez nem üzenet, hanem tény. A balliberális oldal radikalizálódó retorikája a Fidesz-fikázásban, a legocsmányabb hangvételt tette általánossá. Kommunikációtok fő csapásvonala a magyarság identitástudatának, nemzeti szimbolikájának becsmérlése minden kontextusban. Nektek mindenről az jutott eszetekbe. Habzó szájjal csaholtatok a a Fideszre. Az meg visszahúzódott és védekezett, visszahúzódott és védekezett, míg nem volt hová. Ahol a legnagyobb volt a nyomás, ott visszacsaholtak az ocsmány pofátokba, és láthatóan beszartatok. Ti azt gondoltátok, hogy az erősebb kutya baszik, hát most jól megbaszunk titeket, bolhás korcsok.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.13. 11:56:13

@Pelso..: Így van, köszönöm a megerősítést. Valóban, kedd csak hétfő után lehet. Hétfő nélkül kedd sem lenne.

Google 2009.06.13. 18:05:59

A Rosszabbik egy kicsit átalakult Jobbikká,Makó egy kicsit Jeruzsálem lett.
Várom, hogy Dávid is támogassa az Új Erőt. Az Erő őt meg szokta hatni. Főleg, ha új.

Pelso.. 2009.06.13. 21:46:04

@tölgy:

Pénzről van szó, sokról.
Makacs dolgok a számok; teljesen mindegy, hogy bal-, vagy jobboldali értelmiségi érdekcsoportok lopják a közpénzt.
Ezért is értelmetlen a fenti irányú bélyegzés, cimkézés.

Pelso.. 2009.06.13. 21:54:00

@Mr Falafel:

A hazai torz identitástudat díszpéldánya vagy. A józan hazafiság eszmeiségét mocskos aktuálpolitikai aprópénzzé aláztátok,ennyi.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.06.14. 00:15:21

Mire eljött az ideje, hogy az SZDSZ jól megérdemelt helyére került, valahogy már el is ment a kedvem a gyalázásától. Új rablói vannak a nyárnak, kinek kell tegnapi újság, meg ilyesmi.

Egy dolgot szeretnék azért megemlíteni, amely jelenség talán a leginkább szembeötlő a számomra.

Ez pedig az SZDSZ végtelen igénytelensége.

Egy darabig működött a nagy találmány, az SZDSZ csodafegyvere. Olyan provokációkat indítottak a magyar társadalom és a jobboldal ellen, melyre adott, teljesen kiszámítható válaszok alapján a kriptonácizmus, xenofóbia, rasszizmus és hasonló csúfságok vádjaival bunkózták agyon a politikai ellenfeleket.
Egy darabig ment ez nagyon, olyannyira, hogy az Antall-kormány vesszőfutására emlékezve Horn Gyula már meg sem próbált nélkülük kormányozni. Hihetetlenül felvirágzott az üzlet.
Aztán elkövették azt az alapvető hibát, hogy úgy gondolták: ez most már mindig így lesz, és a csodafegyver éle soha nem csorbul ki. Lemállott az értelmiségi vakolat, maradt a nyers hatalomgyakorlás szikár váza. Igénytelenség és mások lenézése, jó ideje már semmi más nem jellemezte ezt a pártot.
Az SZDSZ mostani fuldoklása a kloákában mindenki számára legyen mementó: ide vezet a végtelen gőg és elbizakodottság. Legyen valakinek bármilyen hatásos eszköze a hatalom megszerzésére, hogy azt megtartsa, vagy megmaradjon akár csak bizonyos respekt övezte tényezőként, ahhoz eredményeket kell letenni az asztalra. Őket annyira lefoglalta az ellenfeleik folyamatos megalázása fölött érzett perverz örömük, hogy közben elfelejtették azt, mi is egy politikai erő igazi feladata. Igénytelenség és mások lenézése.
Bukásuk fölött nem érzünk igazi örömöt, az undor megkeseríti ezeket a pillanatokat.

hacsaturján 2009.06.14. 06:42:39

én például sehol nem keresek nácikokat, mert nem is kő. mindenhol beleugatnak a pofámba s lefőképpen sértődötten, hogy ők nem is azok. ez persze nem jelenti azt, hogy félnék, csak éppenséggel kicsit szomorkás lesz a hangulatom a proletaiátus felemelkedésének színvonalát illetően.

countrystudy 2009.06.14. 07:48:40

@Elpet: így van.az ország szégyene,h csak most került rá sor.örülni nincs okunk,én pezsgőt sem bontanék,mindenki nézzen körül saját környezetében,hová jutottunk.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.14. 10:34:25

@Pelso..: Ha így van, és valaki úgy is lopja a közt, akkor már inkább én, ha lehetne.

Google 2009.06.14. 13:00:25

Ezeknek a Rosszabbikoknak azt se felejtsük el, hogy az MDF-kormányzás paravánja mögött szétprivatizélték az egész országot.
Bár a kormányzást színleg átengedték, de a gazdaság ütőeréről a kezüket azóta sem vették le.
Azért is állunk úgy, ahogy. Szellemileg és fizikálisan is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.14. 14:39:55

@Pelso..:
Te lennél a józan hazafi? És melyik haza fia?

Pelso.. 2009.06.14. 20:57:51

@Mr Falafel:

Itt születtem, a felmenőim is.
Mindehhez, semmi közöd.

Viktus 2009.06.15. 00:07:01

Sajnos tévedtem ez a Vona mégsem olyan profi ... ennyire hülye azért mégsem lehet:

Együttműködésben állapodtak meg a 'nemzeti radikális' mozgalmak; a Jobbik, a Magyar Gárda és Budaházy György mozgalma. Abban nem jutottak még dűlőre, hogy 'a jelenlegi helyzetet az utcán vagy a parlamenten belül' kell-e megoldani, a melegfelvonulást mindenesetre együtt akarják megakadályozni.

-

Budaházy basszus vicc ...

megöltem 2009.06.15. 06:35:31

Nagyon szomorú vagyok.
Ez a cikk ugyanabból a pártos hozzáállásból született, mint amit kifogásol. Ugyanúgy egyoldalúan mutat be kétoldalú dolgokat, és elhagyja azokat, amiben a másik oldal felelőssége nagyobb.
Ez itt izrael-palesztin, előrelépés sohanem lesz. Szerepek cserélődnek fel és le, és mindenki sziv.

(talán csak annyit tennék hozzá, hogy aktuálisan mindig a kormanyzó oldal felelőssége a nagyobb)

merre? 2009.06.15. 09:31:35

A cikkírónak teljesen igaza van, a baloldali értelmiség rendszeres munkával tönkretette és ellehetetlenítette a korrekt közpolitikai párbeszéd lehetőségét. Példát vehetnének a jobboldaltól:
Itt van például egy részlet 1 korrekt elemzésből (vezércikk !!) tegnapelőttről, a jobboldali sajtó fősodrából, nem akárkitől, a Magyar Hírlap, a Hír Tv és az Echo Tv első számú csillagától. A szerző mintha csak megerősíteni akarná cikkíró postját:

Mert ez a kétszázalékos támogatottságú lepra párt még mindig zsarol. Most valószínűleg a kormányzó szocik számára létkérdést jelentő költségvetési és adótörvények megszavazását kötötték össze Magyar Bálinték haza- és nemzetáruló gazemberségeinek támogatásával.
Mert bizony itt az idő nem kertelni! Ez a javaslat az oktatás és iskolarendszer átalakítására haza- és nemzetárulás!

A cikk címe "Két százalék Lepra" és itt található, csak ajánlani tudom minden olvasni szerető embernek:

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=170451

Szibarita 2009.06.16. 09:27:50

En dolgoztam wall streeti cegnel es 4-5 evnyi tevekenykedes kozben egyetlen egy zsidot lattam.

Undoritoak ezek a feher keresztenyek, akik kizsakmanyoljak a szegeny zsidosagot.

Bar a jobbik vagy a kurucosok szerint valszeg en is zsido lennek (ugye ha tokes vagy bankos, zsido), eszerint a definicio szerint persze ott mindenki zsido volt.

A Fideszben is van naci, sajnalom hogy Bayer Zsoltot meg sem emlitik ebben a cikkben.

Nem igaz, hogy a magyar jobboldal teljesen kinotte atiszemita hagyomanyait.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.16. 10:41:31

@Szibarita:
Attól, hogy a bankban ülsz, még nem leszel bankár. Még ha ott dolgozol, akkor sem. Még ha pénz is keresztül megy a te munkafolyamatodon akkor sem. Szdsz - beképzeltség a neved...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.16. 10:45:30

@Szibarita:
ott ültél a pultnál és kisügyfelekkel foglalkoztál. és csak gójt láttál, jó még egy mesüge kajmánt is. csodálkozol?
lol

Szibarita 2009.06.16. 13:06:31

Befektetesi bankban nincsenek kisugyfelek, bankar meg mindenki, aki a penzugyi kinalat oldalan van, beleertve a takaritokat is. Ti mennyit dolgoztatok a goldman sachsnel hogy ilyen jolertesultek vagytok?

cumbiero 2009.06.18. 21:03:24

@elGabor: ritka jó film az biztos. De Magyarországon nem készülhetne el mert antiszemitának bélyegeznék.
süti beállítások módosítása