Pengeváltás
2009. május 29. írta: nénike

Pengeváltás

  Hat nappal előzte meg az abádszalóki vérengzést az alábbi nyilatkozat.

  „A cigányság harcában én csak a kard éle vagyok” - állítja magáról az a 21 éves közgazdász hallgató, aki az MCF Roma Összefogás Párt európai parlamenti listáját vezeti. Na majd erre biztosan buknak a fajvédők, gondolhatta Kis Zsolt, aztán tovább olvasta Spiró György Feleségverseny című új kötetét (a könyv sztorija szerint Békés megyébe deportált cigányok elindítják a független Romanisztánért vívott harcukat a magyarok ellen).

  „Én a cigányság harcában csak a kard éle vagyok, a cigányságot képviselő emberek alkotják a markolatot, míg a fegyvert, az eszközt maga a cigányság mozgatja” – így szólt az MTI idézete szerint a mondat. Távol álljon tőlünk, hogy megsértsük a képviselő-jelölt úr önérzetét, de a kard és a harc említése nem épp a békés egymás mellett élésre, ad absurdum a társadalmi integrációra utaló szavak. A Magyarok Nyilai eszköztárába valók cuccok.

  Még szerencse, hogy mindezek után még eligazít bennünket szélsőség-ügyben: „a cigányságnak és nem a szélsőségeknek kell a harmadik erővé válnia”. Az MCF Ságvári Endréje úgy véli, ebbe a nem szélsőséges ügyködésbe egy kis halál simán belefér: „A cigányságnak nincs mit veszítenie. Nem félnek és akár életüket is adják, hogy gyermekeik jövőjéért a „beteges szélsőjobboldalt” sikerüljön megállítani.”

  Ha jól értjük: a szabadságharc elkezdődött.

mcf

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr751146576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2009.05.29. 15:24:21

A fedő neve: 32 foga VOLT!

Addig koncentrált, míg szervezett keretek közt nem tehette.

koleszalonaponta 2009.05.29. 15:31:36

nekem már a nézése is a Cosma-elleni elkövetőkre hasonlít: igazi raj srácnak akar mutatkozni...
Ők azok, akika fórumokon és cseteken, videóüzenetekben raszzista módon "magyaroznak" és rasszisták a másik irányból.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.05.29. 15:37:06

"Csillog villog a kard éle,
A hegyéről foly a vér le..."

czepet 2009.05.29. 15:37:26

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=8210
Olaszliszka ítélethirdetés.

budai zöld 2009.05.29. 15:46:11

Egy sima populista politikus, aki a legkisebb ellenállás irányába haladva, ahelyett, hogy észre és érzelmekre hatva próbálná jobbítani a társadalmat, a potenciális szavazóinak az ösztönreakcióira építve próbálja maximalizálni a szavazatait.
Van ilyen mindenféle színüben.

kispista 2009.05.29. 15:57:04

A független Romainsztán miből fog megélni? Vagy várják továbbra is tőlünk a segélyeket?

Cypriánus 2009.05.29. 16:00:38

a sajnos túlságosan is prófétai Matula -blog ugye bejósolta a "Barna Párducok" terrormozgalmat...:(

de még mindig jobb, ha az amerikai négereket követi a dolog, mint a Koszovói mintát. Koszóvóban bebizonyosodott: nagyhatalmi érdekek mentén létre lehet hozni egy államot a striciknek, autótolvajoknak és heroinkereskedőknek.

sajnos nálunk szinte mindenki ujjongott, pedig önös magyar érdekből-pl. határon túli magyarok, pláne a Délvidékiek-elleneznünk kellett volna!!! Koszovói albánok abszolút nem a magyra kisebbségi modelll, hisz a magyaok nem egyigénytelen,, gyosrs szaporodású, az európai normáktól idegen népesség akik túlnövik az őslakosságot, mint tették az albánok.
Szóval nem voltam boldog.

A cigányságot már rövid távon is, a meglevő törésvonalai mentén szét kell darabolni, hogy ne állhasson egységbe.

koleszalonaponta 2009.05.29. 16:00:54

@kispista: ENSZ segélyből...
Ahol nem dolgoznak csak esznek, ott sz@rnak. Sz@rból meg nem lehet várat építeni. TEhát Románisztán egy Borsod-megyei putrey Huxley-i továbbgondolása

molaris 2009.05.29. 16:01:05

Akkor ez már a nyilvános hadüzenet, vagy lesz aki elmagyarázza, majd a bíróságon, hogy nem számít, mert agyilag gyenge? Mert mintha enyhe uszítás lengené át a sorokat. Tudom, mentelmi joga van, de utána? Szerintem egyébként sok Balogh Artúrt olvasott éhgyomorra.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.29. 16:03:36

Hoppá, hoppá!

Amit itt ez a kiscsávó hablatyol az nem büntetőjogi kategória???

Mit kapnék én, ha ilyeneket eregetnék ki a szájam résim:

„Én a magyarság harcában csak a kard éle vagyok, a magyarságot képviselő emberek alkotják a markolatot, míg a fegyvert, az eszközt maga a magyarság mozgatja”. És: „A magyarságnak nincs mit veszítenie. Nem félnek és akár életüket is adják, hogy gyermekeik jövőjéért a „beteges *** (tetszés szerint)” sikerüljön megállítani.”

Nácik-e vagytok MCF?

És ez közel húsz éve készülődött! Ezeknek (azoknak) semmi sem drága! A magyargyűlölet mindent fölülír: beleviszik a cigányságot egy önpusztító örvénybe (ne feledjük, nincs egységes cigányság, ebben a történetben simán benne van a cigány-cigány konfliktusok megállíthatatlan sora is), nekiugrasztanak egymillió(???) cigányt kilencmillió magyarnak (???)...

Tessék büntetőjogi felelősségre vonni azokat, akik ezt a helyzetet létrehoztak!

ü
bbjnick

elfelejtette 2009.05.29. 16:07:14

Zsoltikam, eros inditas, de ez meg keves a 200 000 + 1 vokshoz.

ValleyFloydRoad 2009.05.29. 16:08:00

Szellemi elődjétől, vagy szellemi társától már hallhattunk ilyet valahogy így, hogy aki a roma ügy elé fekszik, azon át kell taposni, át kell gázolni. Mi a roma ügy? Az OCÖ bűnöző elnöke által fémjelzett "ügy"? Vagy mit ért ezalatt?
Szép kis kör ez, erőszakot hirdetünk, közben áldozatnak tüntetjük fel magunkat, szerzünk hozzá még megélhetési pártokat és politikusokat, hogy beálljanak a sorba, és nem utolsó sorban kreálunk is "szélsőségeseket" mintegy igazolva erőszakosságunkat és be is zárult a kör. Kösz, ennél békésebb országban szeretnék élni, az összes ilyen elmebeteget pedig gyorsan hűvösre légyszi! A "békésről" jut még eszembe, hogy el a kezekkel Békés megyétől!:-)

Gandalf Garaboncias 2009.05.29. 16:21:36

Egy kicsit más:

A videó állóképén egy "Hitler-hasonmást" rejtettünk el:
http://atv.hu/videotar/090529_elesedik_a_fidesz_jobbik_vita.html

(gy.k. a Vona elé belógó mikrofon egyszerűen zseniális bajusz-pótlék)

:D

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2009.05.29. 16:22:15

Ez a Romanisztán nem is olyan rossz ötlet, ott majd ellesznek egymás közt. Önmagukat gettósítják. Ejnye zsóti te is a szeggregáció fentartásáért harcolsz?

Cypriánus 2009.05.29. 16:24:15

nyugodj le, bbjnick, a cigány nacionalizmus megjelenése minden csak nem váratlan. Nehezen volt hihető, hogy egy mind nagyobb etnikum öntudat nélkül fogja tengetni napjait.
De ezt már asszem a baloldal sem fogja örömmel nézni, lévén nyugdíjas szavazótáborukat ez kiakasztja, önkormányzati képviselőik meg nem nevezhetők tüntetően romofilnek.

hideg fejre van szükség, és szépen precízen szétdarabolni nem csak cigány politikát (az egy felületes szar) hanem a tényleges etnikumot is érdekcsoportok szerint.
És minnél több rendőrt nevelni belőlük! Ahhoz sok -alapszinten-nagyon sok ész nem kell. Korántsem reménnytelen feladat.

ja a családi pótlákot meg el kell törölni-helyette családi adórendszer, a nehéz sorsú gyerek meg kap enni az iskolában, ( a NEM feltétlenül integrált iskolában) ha bejár.

(illetve a legokosabb 2-3 cigánygyerek mehet a magyar osztályba, a többit külön tanítani. -nyilván ez a lecsúszott családokra vonatkozik, nem a diplomás zenészcsaládok gyerekeire. De még csak nem is a konszolodált cigány családokra, vannak azok is bőven, tényleg. )

tamparam (törölt) 2009.05.29. 16:27:10

Na most kérem azt a független Romanisztánt ebben a pillanatban létre lehet hozni. Mondjuk BAZ megye kiürít, összes roma besétál, magyarokat kimentjük, aztán határzár és se ki, se be senki. Azt utána úúúúúgy élik ki egymáson premodern kultúrájukat, ahogy nekik jólesik.

Cypriánus 2009.05.29. 16:30:39

pedig szép helyek vannak BAZ megyében...:( ...

egri Fehér 2009.05.29. 16:30:55

melyik egyetemre jár ez a drága ember?

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.05.29. 16:37:54

@kispista:
aztat majd úgy neveztetik:jóvátétel...és unokáink is fizetni fogják.

Meg unokáink unokái...meg unokáink unokáinak unokái is.

Meg.............

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.29. 16:39:50

Jó kis árokbetemető poszt volt ez. Spiró fikcióját jól összecsúsztatta Kis Zsolt militáns nyilatkozatával és a hülye átlagjobbikos máris úgy érti, hogy a cigányok fegyverrel akarnak kiszakítani maguknak egy szakadár államot.

Ez a poszt meg a soron következő vérengzést előzi meg X nappal.

2009.05.29. 16:42:53

Budapesten született Herzl Tivadar is, aki megálmodta a zsidó államot. Lehet, hogy nálunk fog megszületni a roma állam megálmodója is. Semmi kifogásom, csak ne a Kárpát-medencébe álmodja.

Jelenleg, ha jól számolom, hét ország osztozik a volt Magyarország területein, némelyiknek teljes területe Magyarországból származik. Talán ezt a nemes hagyományt gondolta tovább Spiró, a békés megyében is méltán népszerű író.

Valamivel nagyon tudjuk inspirálni ezeket a népeket.

Amőbandita 2009.05.29. 16:45:15

@Féldecis Rezsim: Féldecis, ne lovald bele magad! :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.05.29. 16:47:25

@Cypriánus:
"..a cigány nacionalizmus megjelenése minden csak nem váratlan. Nehezen volt hihető, hogy egy mind nagyobb etnikum öntudat nélkül fogja tengetni napjait."

Na, de mi a helyzet Romániában, Szlovákiában, vagy
Szerbiában? Ott mi van a kardokkal?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.29. 16:52:21

Spiró szegény azt hitte, amikor írta azt a könyvet, hogy ezzel a regényével valami marha abszurdot talált ki, aztán mire a könyv eljutott a nyomdáig, már napi téma lett, szerencsére egyelőre csak szóban. De nem ez a gyerek hozta fel először, hanem a Tettrekész Posta-Imre, megspékelve azzal, hogy a magyar-cigány polgárháború kirobbantása "természetesen" a zsidók érdeke...

Amúgy meg várható volt, hogy idővel a szélsőjobb kitermeli sajnos az ellenoldali párját. Ez a gyerek is olyan hülye, mint a gárdisták, csak ellenkező előjellel. Nem egy cigány Malcolm X kell nekünk, hanem egy cigány Martin Luther King, vagy Gandhi...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.29. 16:57:21

@gloire: "Na, de mi a helyzet Romániában, Szlovákiában, vagy
Szerbiában?" Azt nem tudom, de Csehországban még nálunk is durvább a szitu ezügyben.

nanemúgyvanaz 2009.05.29. 17:01:29

@Cypriánus:


nálunk az keleltt volna,

hogy koszóvóval párhuzamosan (és esetleg szövetségben) mozgalmat (és sz. e. fegyveres felkelést) indítani a Vajdaságban

amit itthonról titkosszolgálati akciókakl támogatunk - ahogy azt a anmygok is szokták, hogy tiszta maradjon a kezük, legalább annyira, hogy ne lehessen őket elővenni (pl. a mudzahedinek tzámogatása stingray rakétákkal afganisztánban a 80as években)

tevevanegypupu 2009.05.29. 17:06:14

Eddig eppenseggel inkabb masok adtak eletuket ..bar ketsegtelen, hogy Jozsika is majdnem belehalt.

sprenczl 2009.05.29. 17:10:12

Tényleg cigány gyilkolt Tatárszentgyörgyön is?!?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.29. 17:11:20

@Cypriánus:

A premodernitásban nincs nacionalizmus. A cigányok helyzete azonban még ennél is bonyolultabb: a cigányságnak még kultúrája sincs (de hát honnan lenne: kultúrái vannak, amit leginkább a sokszázados vándorlás, sodródás során felvett különféle kultúrelemek alkotnak, így egyes cigánycsoportoknál erősen eltérőek).

Cigánynacionalizmus így nem is létezhet, legfeljebb különféle cigányklánok felhasználása/szerepeltetése a politikai színtéren politikai érdekcsoportok által. Ezek a cigányklánok alkalmazóikon és önmagukon túl ugyan mit képviselhetnének? Akik kilencven óta kisebbségpolitikai kérdést csináltak a "cigányügyből" azok ezzel tökéletesen tisztában vannak. Ezért elévülhetetlen a bűnük, amit a cigányság és a magyarság ellen elkövettek.

A cigányság egyetlen útja az integráció. Ez mindig is nyilvánvaló volt minden tisztességes cigány és magyar számára. Elvesztegettünk húsz évet, miközben a sebek csak üszkösödtek. Egy időben sokat dolgoztam együtt cigány kisebbségi vezetőkkel: mind ezt mondta: a cigányság helyzete Magyarországon alapvetően szociális kérdés, nem szabad belőle etnikai problémát csinálni. Nagyon világosan látták ők (is), hogy nincs sem ok, sem érv az elkülönülésre.

És a többi...

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.29. 17:15:25

@Kettes:
Temetgettük, temetgettük, mert azt hittük, ott vagy az alján.

freehckr 2009.05.29. 17:17:37

@Kettes:
"a hülye átlagjobbikos máris úgy érti, hogy a cigányok fegyverrel akarnak kiszakítani maguknak egy szakadár államot"

Pártfüggetlen a kijelentések félremagyarázása (és a hülyeség is természetesen):

"Az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak." (Orbán Viktor 2006. 10. 24.)

"Az általam megfogalmazott egyik lehetséges értelmezés abból indul ki, hogy
1) Az EU kormányoknak nem nyújt segítséget, csak és kizárólag országoknak, és 2) Az EU által az országoknak nyújtott segítség kizárólag pénzbeli támogatásban valósul meg. Soha, egyetlen alkalommal sem hallottam volna, hogy az EU bármelyik intézménye akár Magyarország, akár más tagállam részére ezen túlmenő támogatást nyújtana.
Nos, a fentiek alapján értelmeztem Orbán Viktor szavait úgy, hogy a pénzbeli támogatás megvonására bátorítja az EU-t. " (Eörsi Mátyás hozzászólása saját blogján - 2006. 10. 27.)

Bár azt meg kell jegyeznem, hogy amikor naponta olvashatunk cigányok által elkövetett erőszakos bűncselekményekről, egy cigány politikusnak kicsit jobban oda kellene figyelnie a kijelentéseire. Jobb ha nem emleget "harcot", vagy "kardot", mert egyeseknek egyből a minap történt csepeli "balhé" juthat az eszébe...

Salvia Divinorum (törölt) 2009.05.29. 17:20:03

Asztakurva! Elég súlyos dolgokat mond

szempontpuska 2009.05.29. 17:22:00

sajnos nem büntetőjogi kategória és nem uszítás. A hazai szélsőjobb olyan mértékben kitolta a tűréshatárt, a bíróságok pedig a jogalkalmazást, hogy finoman szólva is szánalmas volna ettől a verbális handabandától itt előadni a rettegést. A fagyi most visszanyal. Dehát nem ez volt a cél ?! Konszolidált viszonyok közt a szélsőségek megfulladnak.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.05.29. 17:22:17

Egyébként úgy vélem:
egészséges nacionalizmusra minden,túlélésre vágyó (már ezt a globalizációs f@szságot túlélni akaró) népnek,etnikumnak szüksége van. A bajság az,ha ez a túlélni akarás másnak a számláját terheli.

Ha a cigányság a saját habitusának pozitívumaként éli meg a rendkívüli szaporodási erélyt:Isten neki,fakereszt!
Alkossanak abból kultúrát!
A saját kultúrájukat fenntartani akaró cigányság anyagi támogatásával.
Oszt'jónapot!
Értve?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.29. 17:23:38

@Fedor:
:)))) a széljobb termelte ki ezt a cigányhőzöngést? ne már. voltál már vidéken? voltál olyan helyeken ahol nem érdemes termelni, mert mindent visznek. nem is folytatom, mindenki tudja ezeket a történeteket. a széljobb csak válaszolt ennek a hordának a szörnyűségeire. a széljobb a társadalom immuntevékenysége.
ez meg, hogy most itten szabadságharcot verbalizálnak ezek a tetvek, nem jelent semmit. ebből még nem lesz társadalmi összecsapás. az erőszakot meg gyakorolják hosszú évek óta. a lokális bestialitásuk bőven kielégítik őket. amúgy sem képesek mozdulni egy "összcigány ügy" mentén. hiszen nincs is olyan. nem lesz itt, sem malcolmx, sem luther kong.
integrálni meg nem lehet őket. csak a szegregáció a járható. aztán pedig olyan körülményeket kell teremteni, hogy ne szeressenek itt lenni. vándor nép, elmegy...

ÁrPi 2009.05.29. 17:26:17

@tamparam: @trolibusz:

Nagyon adakozó az a Sötét elméd ha lazán a csonka, pici Magyarországból osztanál még, egy egész megyényit.

tanarseged ur 2009.05.29. 17:31:58

@csi:
"Jelenleg, ha jól számolom, hét ország osztozik a volt Magyarország területein"

Szerintem kilenc. Az óramutató járása szerint haladva:
POL, SVK, UKR, ROM, SRB, CRO, SLO, AUT, és persze HUN.
(A lengyeleknek Árva vármegyéből jutott egy csücsök.)

Tudom, hogy ez offtopic, de szalonképes ontopic hozzászólásra per pillanat nem futja.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2009.05.29. 17:34:15



nem kellene a terroristákat likvidálni?


nem meríti ez ki a lázítás kategóríáját?

nem meríti ez ki az uszítás ktegóriáját?

nem meríti ez ki a bujtogatás kategóriáját?

nem meríti ez ki az alkotmányos rend erőszako megdöntésének előkészülete kategóriát?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.29. 17:36:32

@Grift:

"a széljobb a társadalom immuntevékenysége" --- írod.

Teljesen igazad van.

"amúgy sem képesek mozdulni egy "összcigány ügy" mentén. hiszen nincs is olyan" --- írod.

Ebben is abszolút igazad van.

"integrálni meg nem lehet őket. csak a szegregáció a járható" --- írod.

Ebben szerintem nincs igazad. Egymillió ember túl sok ahhoz, hogy így álljunk a kérdéshez. Akik hajlandók és képesek az integrációra, azoknak meg kell adni a lehetőséget, akik pedig nem hajlandók és/vagy képesek, azokkal pedig tudatosítani kell, hogy "minek mi az ára"...

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.29. 17:38:47

@bbjnick:
a szegregációt kapukkal képzelem. az arra érdemeseknek lehetőséget kell adni az emberré váláshoz.

Széna Tomi 2009.05.29. 17:43:20

"luther kong" - ez üt. :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.29. 17:44:55

Inter duos litigatores tercius gaudet...

-Két pofon, és mindegyik kussolva megy vissza az óljába ( igen, mindegyik :D )

tanarseged ur 2009.05.29. 17:50:59

A bőrszín szerinti szegregáció több okból is járhatatlan út. Amellett nem is éppen erkölcsös, már akinek ez számít. Remélem, nem kell részleteznem.

A viselkedést kell jutalmazni vagy büntetni, nem a bőrszínt vagy a származást. A képen szereplő ontopik fiatalemberrel sem az a baj, hogy cigány, hanem az, hogy ordas nagy baromságot mondott.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.29. 17:53:19

@tanarseged ur:

21 éves csak, mondhat még baromságokat. Az a fasz, aki hagyta hogy kiálljon. Kihasználják, ennyi...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.29. 17:56:39

@Grift:

Igen, és ezt úgy hívják, hogy társadalmi felzárkóztató program:-)

ü
bbjnick

Czelder Orbán 2009.05.29. 18:02:44

@Admiral William Adama:

Nagyon is tudja a kis köcsög, hogy mi a szitu, azért beszél ilyen stílusban. Én kíváncsi lennék a családi hátterére, összeköttetéseire, mivel nem gyakori a romákok közt a felsőfokú angol és a közgáz egyetemi tanulmány. Vajh' meglepődnénk-e, ha a Kolompár maffiaklán egy külsőse lenne az eredmény??

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.29. 18:06:10

Többen említették Malcolm X-et.
Sztem nem jó a párhuzam, X és a Nation of Islam nagyon más tészta volt. Hol itt az erős_vallásos_elem?
Plusz Louis Farrakhan jónéhány kijelentése elég szívmelengető lenne pl. egy Jobbikos számára (zsidózás, buzizás, stb.).
http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Farrakhan

Ez a retorika inkább Black Panther Party-s, ha már mindenáron párhuzamokat akartok vonni.
en.wikipedia.org/wiki/Black_panthers

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.29. 18:07:50

@Czelder Orbán:
Tudja miről beszél, de még akkor is pisis. Ilyenkor kellene hogy rászóljon egy tapasztaltabb politikus... De nem tették. Nem véletlen. A srácnak ezzel szerintem be is fejeződött a pol. karrierje.

Czelder Orbán 2009.05.29. 18:16:43

@Admiral William Adama:

Ki tudja? Lehet, ő lesz Kolompár vagy Mohácsi utódja... Magyarország már régen nem az a hely, ahol a szalonképességnek komolyabb kritériumai lennének.
Mindenesetre öntudata van a srácnak, ami rossz jel a jövőre nézve.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.29. 18:23:09

@bbjnick:
hát persze, csak rosszul csinálták! :) napolákba az értelmes mokkákkal! :)

Google 2009.05.29. 18:36:55

Nem a széljobbnak, hanem az aktuális kormánynak kellett volna megoldania a szegények gondjait, úgy is mint munkáhozjutás, ösztönzés, közbiztonság.
De az aktuális kormány éppen az ellentétek elmélyítésében volt érdekelt, bármivel, bárkivel, csak velük ne foglalkozzanak és a szarközeli kormányzásukkal..
Valaki mondta már előttem, konszolidált körülmények között a szélsőségek elsorvadnak. Gyurcsánynak, az ő hatalmi technikáinak, MSZP-nek, SZDSZ-nek köszönhetjük ezt az elmérgesedett helyzetet.

Csurka István mondta a Magyar Gárdáról:

Amikor megnéztem, hogy mi ez a Magyar Gárda, majdnem összevesztem a Jobbikkal - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Csurka István. A MIÉP elnöke így fogalmazott: a gárdát lehetséges, hogy az SZDSZ és a titkosszolgálatok környékéről finanszírozzák. És éppen azért, hogy legyen elég muníció a holokauszt-törvényhez, és hogy állandóan ébren lehessen tartani a cigányügyet.

DSityu 2009.05.29. 18:44:33

Zsótika, szarok én a kardra, meg annak az élére is. Deviszont javasolnám a cigányoknak, hogy gyermekeik érdekében ne adják az életüket! Elég ha csak iskolába járatják őket...

Walle 2009.05.29. 19:08:49

Remélem beledőlsz a kardodba, a sok ezer ingyenélő raj tesóddal együtt.

szempontpuska 2009.05.29. 19:26:14

@Google: "Valaki mondta már előttem, konszolidált körülmények között a szélsőségek elsorvadnak. Gyurcsánynak, az ő hatalmi technikáinak, MSZP-nek, SZDSZ-nek köszönhetjük ezt az elmérgesedett helyzetet."
Én voltam az. De azért ugye arra még emlékszünk, hogy a Gárdaalapításnál ott Wittner, Für, Pörzse meg Bencsik, ugye ?
És hogy országosan 70-80 helyen együttműködik a Fidesz-Jobbik, ugye ? Meg a 2006-os KDNP-Jobbik paktum, ugye ?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.05.29. 19:28:50

Im-ígyen lesz méltó párja a cigányság a jobbiknak, már csak egy elég nagy füves területet kellene keresni nekik, ahol értéktárgyakban nem tehetnek kárt, és hajrá.

Hiszia Piszi 2009.05.29. 19:30:03

"Nem félnek,és akár az életüket is adják"-hát ez tragikomikus...Ha nincsenek legalább hárman,akkor az utcára sem mernek kimenni!Ha véletlenül találkozik az ember egy magányos példánnyal,akkor hihetetlenül udvarias,de ugyanezen egyedek,ha hárman vannak már nagy a pofájuk,ha hatan,akkor már semmi sincs biztonságban,húsznál nagyobb csürhe pedig már életveszélyes...

szempontpuska 2009.05.29. 19:39:02

@Hiszia Piszi: hát igen, a kopaszok is pont ilyenek

Drang 2009.05.29. 19:39:02

Nem túl sanszos szabadságharc lenne, mivel a cigány a késnél bonyolultabb működési elvű fegyverrel nemigen tud mit kezdeni.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.29. 19:40:19

@Grift:

"Farrakhan, menő! :)))"

Farrakhan nem menő.
Booker T. Washington volt menő.
en.wikipedia.org/wiki/Booker_T_Washington

2009.05.29. 19:47:18

@szempontpuska: hát igen, az a sok kopasz, meg Jobbikos lincselő...

Hiszia Piszi 2009.05.29. 19:48:25

@szempontpuska: Nem ismerek kopaszokat.Cigányokat sajnos annál többet.Vajon miért nem látunk egyedül sétáló cigányt?Már a szamurájkardjukban sem bíznak?Az a tuti ha mi vagyunk többen?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.05.29. 19:55:26

@Hiszia Piszi: akárcsak a tizenéves lányok.

lehet, hogy a csoportos megjelenés nem akarja igazolni az elôfeltevésed?

Google 2009.05.29. 20:02:54

@szempontpuska:

De hol volt akkor a Jobbik, és hol van ma?
Akkor még a Fideszt követte árnyékként, ha kellett, ha nem, a támogatásáról biztosította az ellenzéki párt különböző képviselőit.
Lesznek választások, akkor majd meglátjuk, milyen paktumok köttetnek, és kivel.
Für, Pörzse, Bencsik hogy mennyire fideszesek én nem tudom. Wittner tényleg az.

I'll be Beck! 2009.05.29. 20:11:14

Ha egy cigány megmarkolja az jó. Ha Spiró megmarkolja az jó. Csak aztán el ne finnyáskodják. Úgy értem ez a "nah el ne menj a számba" olyan... szűzkurvás.

Hiszia Piszi 2009.05.29. 20:12:21

@szomorutojas: A tizenéves lányok tele vannak szorongással.Akárcsak a cigányok.Ezt kompenzálják a hangerővel.Elég beígérni egy kis verést,torokelvágást,és máris mindenki sunnyog.Neked viszont nem kell szoronganod,ha látod a tizenéves lányokat,hogy veszélyben vannak az értékeid,testi épséged.

2009.05.29. 20:13:32

@szomorutojas: majd akkor esetleg lesz értelme a párhuzamodnak, ha a cigányokhoz hasonlóan a tizenéves lányok is késsel járnak, és hátba szúrnak ha nem adsz nekik cigit.

jan 2009.05.29. 20:25:22

Kicsit hülyén fogalmazott a srác, de ezért nem kéne ennyire szétfikázni szerintem.

szpal 2009.05.29. 22:10:14

A MCF nélküle olyan lenne, "mint a vőlegény szerszám nélkül."

tevevanegypupu 2009.05.30. 00:26:02

http://nol.hu/lap/allaspont/20090530-nincs_kihez_fellebbezni

Most nem azert. Sajnalom a kislanyt akinek az apja eletfogytiglant, anyja 15 evet kapott mert valoban nagyon szomoru ilyen csaladba szuletni. Sajnalom, mert orok eleteben szegyellnie kell magat miattuk. Sajnalom, mert ki tudja milyen krulmenyek kozott el most es mi lesz majd vele. Azert nem sajnalom, hogy ezek az emberek - a szulei - messze kerulnek tole, es ha szerencseje van akkor soha tobbet nem kerul a kozelukbe. De elso gondolata az embernek biztos, hogy nem EZ a kislany, hallva a birosag iteletet. Mert AZOKRA a gyerekekre gondol, akiknek az apjat a szemuk lattara rugdostak agyon, tapostak ossze, egy nekivadult csurhe gyilkolta meg. Akiket megfenyegettek, hogy oket is megolik es megeroszakoljak. Erdekes, N. Nagy Peternek ez nem jutott eszebe..hogy ez a ket gyerek vajon mit gondolhat, mit erezhet. Mert ok soha tobbet eletben nem fogjak latni az edesapjukat.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.30. 01:36:21

off
Spiró új regénye egy piszok erős, szenvetelen, swifti, keresű paródia a közállapotokról.
Swiftet hibázatnátok kora barbár állapotáért?
on

molaris 2009.05.30. 06:53:44

@tamparam:
Bácskába, jobban őrizhetők a határai.::))

@Kettes:
Ja. Mert Kolompárral egyetemben, így tanulták retorika órán a megbékélési beszédet.

@Úlfhéðinn:
Azért annyi párhuzam van X- el, hogy viszonylag egyenlő önálló gondolat birtokosai. X is Elijah Muhammadot majmolta nagyrészt.

molaris 2009.05.30. 07:00:31

@szempontpuska:
Az általad felsorolt nevek közül, nekem Für Lajos a kakukktojás. A többi rendben, de Lajos bá'- t másnak ismertem meg. Szerintem átverték. Van benne valami még a régi gentlemanból, és kissé idealista is. Őt sajnálom, kétszer égették le gyorsan, egymás után.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.30. 10:00:00

@molaris:

"X is Elijah Muhammadot majmolta nagyrészt."

Hát, azért ez így elég erős...

tanarseged ur 2009.05.30. 11:14:24

@tevevanegypupu:
Nagy N. Péter csak a ballib média kánonját követi, amely szerint a cigányok szenvedése mindig nagyobb és előrébb való, a bűneik pedig legalábbis relativizálhatók. Elsőre tényleg vérlázító, amit ír, de ha hideg fejjel nézzük meg, akkor látható a torzítás.

tevevanegypupu 2009.05.30. 12:05:24

@tanarseged ur:
sajnalom azt a kislanyt is aki miatt tortent ez a szornyuseg, hiszen latni a szuloket ilyen gyilkos, kegyetlen, elszabadult indulatok kozott embert olni szornyu "elmeny". De ebben az esetben azt hittem mindenki azokra a gyerekekre gondol es erez irantuk reszvetet, akik vegigneztek szerencsetlen edesapjuk halalat.
Keptelenul buta es felhaborito ez a cikk Nagy N. Petertol.

Syr Wullam 2009.05.30. 12:50:18

A "kard éle vagyok", he? Nagggggyon penge fiú.

Zsolti, welcome to the dork side.

Redcap 2009.05.30. 14:10:21

Na, végre. Reméltem, hogy ez addig történik meg amíg többen vagyunk. Szerintem fenjük ki a szablyát.

Cypriánus 2009.06.02. 09:03:49

Malcolm X élete végén szakított a fekete rasszizmussal, és mainstream muzulmán lett, amibe ez nem fér bele, hisz fehér muszlimok is bőven vannak (le is lőtték...)

tanarseged ur 2009.06.02. 19:34:41

@tevevanegypupu:
Késő már ilyen "régi" poszthoz kommentelni, de az igazság és a teljesség kedvéért megjegyezném, hogy Nagy N. Péternek ma végre olyan cikke jelent meg a NOL-on, ahol jut együttérzés a bűncselekmények áldozatainak is... (http://nol.hu/velemeny/20090602-ismeros_tettesek)
Lehet, hogy olvassa a Reakciót? :-)

tevevanegypupu 2009.06.02. 21:06:16

@tanarseged ur:
elolvastam kosz, hogy szolt. Ez a mostani Nagy N. Peter cikk kicsit valoban olyan kompenzacionak tunik az elozo cikk utan..Lehet, hogy tenyleg olvassa a Reakciot? Mert akkor megerthette, mit is akartunk hozzaszolokent mondani..es valaszolt is ra(:
süti beállítások módosítása