Kommentszűrés
’09 máj
19
11:01

Nem korrekt

Írta: spanyol'

  Megszólítottuk Bauer Tamást múlt szombaton az antirasszista tüntetésen. Bemutatkoztunk, elmondtuk, hogy honnan jöttünk és néhány kérdést szeretnénk feltenni neki. Beszélgettünk, arról, hogy miért van itt, hogy milyen borzalmak várhatóak, ha hatalomra jut a Fidesz, belépne-e az LMP-be vagy visszalépne-e az SZDSZ-be. Az interjú végén kérte, hogy küldjük el neki az interjút. Tisztáztuk vele, hogy ez egy videóinterjú volt és sok nyilatkozó van, de azért megígértük neki, hogy elküldjük, mielőtt publikáljuk. 

  A vágás vasárnap estére készült el. Akkor rögtön feltettem a youtube-ra és elküldtem neki a linket, hogy ott megnézheti magát és jelezheti, ha valami kifogása van ellene. Hétfő reggelig nem jött válasz, így kitettük a posztot. Aztán hétfő este jött egy e-mail, mely szerint: „Sajnálom, de van kifogásom. Abban maradtunk, hogy előbb elküldi nekem, és utána teszi közzé. Ön viszont azt küldi el nekem, hogy hol nézhetem meg a Youtube-on, ahol már nyilvános. Ez az eljárás nem korrekt. Ez ellen van kifogásom, ezért kérem, hogy vegye le.”

  Oké, tényleg nem volt korrekt, hogy nem pixelágyon vittük a videót két kézben az idős mesternek. Tényleg nem volt korrekt, ezért levettük a videót. És Bauer helyett Fábryt szólaltattuk meg:

  De, utóirat gyanánt, lenne néhány észrevételem azzal kapcsolatban, hogy mi a korrekt és mi a nem korrekt.

  [Nem korrekt ÁVH-snak lenni. Nem korrekt körmöket letépni.] Nem korrekt kommunistának lenni '56 után. Nem korrekt az oroszok seggét nyalni '56 után. Nem korrekt belépni a pártba '56 után. Nem korrekt kilépni a pártból, AZÉRT mert, a művi terhességmegszakítások engedélyezésének megszigorítása ellen tiltakozunk. Nem korrekt a Hazafias Népfrontban bohóckodni. Nem korrekt a rendszer kivételezettjeként külföldre járni, és a tervgazdaságról előadásokat tartani, közben meg ellenzékit játszani.

  Aztán nem korrekt fasizmusról, megtorlásról és csőcselékről prédikálni úgy, hogy a tulajdon édesapánknak egy hajszála sem görbült, egyetlen kényelmetlen kérdést nem kapott a Magyar Köztársaság Bíróságán a vádlottak padján, annak ellenére, hogy a tulajdon édesapánk, ÁVH-s kihallgatótisztként nagyon sok kényelmetlen kérdést tett fel ártatlan embereknek, egy Rákosi nevű hóhért szolgálva. Ilyenkor az a korrekt, ha az ember mélyen hallgat, és hálát ad a jó istennek, hogy nem volt felelősségrevonás a rendszerváltás után. Ilyenkor az a korrekt, ha valaki jó messzirre elkerüli a közügyeket. Ilyenkor nem korrekt fasizmust ordibálni. Mert Bauer úr, mind a ketten tudjuk, hogy ha itt fasizmus lett volna, akár az Antall-nácik, akár az Orbán-nácik alatt, akkor az a minimum, hogy előveszik egy nagy tárgyalás keretében azokat a régi jó ÁVH-sokat.

  Aztán nem korrekt provokálni sem.

  Mert emlékszem egy régi történetre. Bizonyára Ön is. 2002-ben a választások első fordulója előtt, Orbán országjárása részeként volt egy választási gyűlés valahol BAZ megyében (talán a településnév is eszembe jut majd, ha jobban megerőltetem magam). Sokan voltak. És Ön ott állt a tömeg közepén. Kicsit magányosan, kicsit szerencsétlenül. Emlékszik, ez volt az az idő, amikor a köteles beszéddel riogatta Gyurcsány az országot. Mert hát az ő ötlete volt, valljuk be. Meg volt még valami lúzer SZDSZ-es bohóc is a tömegben, aki valami táblát lengetett. Ott álltak és hallgatták Palpatine Orbánt, és azt várták, hogy majd valami magáról megfeledkezett fidesznáci ad maguknak egy pofont, pont akkorát, hogy beleférjen az esti híradóba. Aztán hetekig lehessen rajta rágódni meg választást nyerni. Ennyit minimum megér egy pofon, nem, Bauer úr?! Aztán nagyon meglepődött, amikor egy kislány odament magához, és adott egy Fidesz választási programot. Mi küldtük, Bauer úr, így utólag bevallhatom. És közben messziről nevettünk. Olyan esetelen volt, amikor átvette. Nem erre számított. Aztán emlékszem, ahogy a gyűlés végén egyedül, egy Fidesz-programmal a kezében elballagott. Sajnáltam magát, tényleg nagyon szerencsételenül festett néhány ezer tapsoló és viktorozó ember között. Sajnáltam, pedig valljuk be, nem volt korrekt, amit csinált.

  Ma már nem sajnálom. Ma már nem sajnálom azokat, akiknek nem volt más programjuk, csak a gyűlölet- és félelemkeltés. Mert hát ugye csak ez maradt. Meg az esernyők, meg az 1992 óta begyakorolt koreográfia. És közben tönkrement az ország, tönkrement a gazdaság, maguknak meg nem maradt más, csak azok a kibaszott esernyők és az üvöltve elszavalt „Nem tudhatom”. Bauer úr, néhány kinyitott esernyőnél azért többet érdemelnének a romák, nem?! De hát sajnos nem maradt más.

  Azért ne féljen, Bauer úr! Nem lesz itt már semmi borzalom. A fizetett operettnáci ügynököket leszerelik, amint elmegy a maga kormánya. Magával meg már régen nem foglalkozik senki, úgyhogy majd tart jó kis előadásokat a reformról a Táncsics Alapítványnak. Mondjuk itt, a youtube-on, mondjuk 56 ember előtt.

Címkék: bauer tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr731130984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samott 2009.05.19. 11:10:15

Elhiszem hogy volt munka a videoval, de szvsz nem korrekt duhbol egy ilyen bejegyzest rityenteni, es ahogy nem korrekt apjara hivatkozni se... mert elobb utobb elokrulnek mas apak is. Oszt majd lehet mosakodni, hogy az nem is ugy volt. A banyastol a besugoig.

(youtubon lehet privat feltoltest is eszkozolni, azt csak az lathatja, akinek linket adsz ra - bar szvsz csak egy indokot keresett es talalt a visszautasitasra)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.19. 11:10:44

1. bauer és a bauerek simán megérdemelnének naponta egy ilyen kirohanást. bauer és a bauerek simán megérdemelnének hetente egy nyilvános pofont. bauert és a bauereket simán kitelepíteném, hiszen franciosta vagyok, nem szarozok! / lol /
2. ha bárki azt kifogásolja, hogy egy ígéret ellenére, felrakják az interjúját a jutyubra és utána hülyének tettetve magukat elküldik a linket, hogy neszebazmeg nézzed meg, és ez nem tetszik neki, szóval akkor és ennek apropóján, pitbullt kúrni a torkára, sima gyökérség.
azzal együtt jó volt ezt olvasni! :))))

Liora · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.05.19. 11:15:07

Korrektségről beszélni, ma Magyarországon? Ugyan kérem, ne vicceljünk, ezek nem azok az idők, és ez nem az az ország. Majd talán később... Soká... Pár generáció múlva, amikor már a kommunizmusnak nyoma sem lesz, még a fejekben sem, csak a megsárgult lapú történelemkönyvekben.

Takika 2009.05.19. 11:22:27

A kedves szerzo egy (az alany altal elozetes ellenorzesre kert) interju szoveget is szepen megjelenteti elobb mondjuk egy olvasott blogon/ujsagban, aztan elkuldi az urlt/peldanyt, hogy tessek, itt van, lehet velemenyezni?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 11:22:47

Szerintem a poszt az utóbbi napok legjobbika itt a reakción. Személy szerint csak gratulálni tudok, és egyetértek Grift-tel, ezeknek a L'Oreal effektus jár, mert megérdemlik.
Bauer az összes közül a legalattomossabb fajtába tartozik, szinte magamon érzem csúszó-mászókásságának nyálkásságát...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 11:29:35

@Samott:
Milyen dolog _videó-villáminterjút_ elkérni ellenőrzésre közreadás előtt? Itt nem lehet olyanról szó, hogy mást írnak le, mint amit mond az interjúalany. S mégis, milyen módon kellett volna elküldeni neki? Csatolt fájlként, hd-minőségben? Futárral, dvd-n?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 11:31:40

@Takika:
Szerinted ugyanaz a kategória egy írott interjú, mint egy audió/videó?

bz249 2009.05.19. 11:32:26

@TuRuL_2k2: nincs ilyen jelszavas izé portál ahova belépési jelszó kell? esetleg torrentként ;)

cickányfül 2009.05.19. 11:33:41

És ha mindezek után pereskedni támadna kedve a 'fair play' Új Magyarországában, én azon sem lepődnék meg.

"Bár itt élesbe érvek jönnek
De nem igazán lett ettől sem könnyebb nekem
Párat kipróbáltam aztán legyintettem és beláttam
Ha igazat mondasz azt végig unják
Ha feldíszíted azt jól meg dugják
Sokan vannak
Barátkoznak a disznóimnak csalánt hoznak
Unom őket és ők is unják
Vagy a csalánoktól olyan furcsák
Vagy biztos jó sok disznó esznek
És ettől ők is disznók lesznek
Hazudoznak ha megszeretnek
És szánalmasak ha elélveznek
Gyakorlatilag mindnek lőttek
Hiába lövetik le később őket
De mégis azért az jó ebben
Hogy kíváncsi vagyok vajon lesz-e végbélrákom vagy szívgyógyszerem
Unokáim meg a többi ilyen dolog
Ami azt mutatja, hogy éltem
S minden úgy lett-e amitől féltem."

szerintem korrekt a poszt, sőt, jogos, ha ez egyáltalán jelent még valamit.

zoli29 2009.05.19. 11:33:58

spanyol,

Sajnos ez így nagyon nem volt elegáns...
Azért sem, amit @Samott: írt, meg azért sem, mert ha egyszer elrontottunk valamit, akkor ne az legyen a válasz, hogy bezzeg a másik...

Bauer persze ettől függetlenül gáz, de nem az apja (R.I.P.) miatt, hanem éppen az olyan megnyilvánulásai miatt, amiket a videóban is elmondott.

Samott 2009.05.19. 11:34:29

@TuRuL_2k2: irtam a modjat, de abban igazad van, hogy ez elmebeteg dolog ami nalunk divik: interjut ellenorzesre bekerni? Belejavitani, letiltani? ha jol tudom tolunk nyugatabra ennek nem ez a gyakorlata. Bar ott talan a bizalom is nagyobb es a similis ujsagirok szama is kisebb. De ez a bekerem es talan engedelyezem technika akkor is ellenszenves.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 11:34:37

@bz249:
De, van. Ha minden interjúalanyt meg kéne tanítani ezek használatára, akkor 1-2 hét lenne minden videóanyag átfutási ideje. A keddi tévéhíradókba kerülhetne be, amit valaki a szombati tüntetés után kegyeskedett nyilatkozni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 11:35:40

Egyébként totál megértem Spanyol indulatát.

Olyanok osztják itt az észt, akiknek már régen nem lehetne helyük a magyar közéletben.

Épp tegnap láttam egy filmbeszámolót Grósz 88'-as (??) amerikai útjáról, és kit láttam mellette, na kit?
Kovács Lászlót, aki 20 évvel a rendszerváltás után funkciónáriusként képvisel minket az EU-ban.
Na bazmeg, ez volt a rendszerváltás.

Apák és fiúk?

Lehet, h nem gusztusos (jaaaa igen, múltkor a Gusztos faterja, az megvan?) ezzel előhozakodni, de én azt mondom:
Arról senki nem tehet, h az apja mit csinált, de arról tehet azapa, h mit csinál a gyereke, ugyanis az ő nevelése.

És igen, ha az én apám egy utolsó szemét kommancs lett volna, sosem engedném meg magamnak azt a luxust, h magas szinten politizáljak. Ez gáz, és ha nem érzi Bauer, az még nagyobb gáz. Akkor is, ha ilyenek a fideszben is vannak...

Vagy ha már politizál, akkor legalább az elvek szintjén tegyen egy elhatárolódást, fenntartva magának, h apaként mennyire szereti és tiszteli az ősét.

Simplicio 2009.05.19. 11:35:49

1. A cikkben legalább minimálisan illene jelezni, hogy az ÁVH-zásnál nem Bauer Tamásról, hanem az apjáról van szó. (Korrektség)

2."Nem korrekt a rendszer kivételezettjeként külföldre járni, és a tervgazdaságról előadásokat tartani, közben meg ellenzékit játszani."

Aha, szóval az korrekt, hogy Mádl Ferenc 63-ban kimegy egy évre külföldre (és nem ellenzéki), na de az, hogy valaki kimegy és közben ellenzéki mer lenni az fúúú micsoda inkorrektség.

Egyébként nem lehet, hogy az a korrekt, ha valaki a kedvezmények ellenére is rendszerkritikus? Akit nem lehet megvenni egy-egy külföldi úttal, mert ha más nem, álnéven ír ellenzéki írásokat?

3. Ha azt írjuk, hogy valaki "orosz seggét nyalni", akkor illene erre példát hozni, hogy hol tette ezt. Csak a korrektség kedvéért.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 11:38:19

Különben meg, mi a fasznak egy videós interjút elkérni, hiszen van úgy, h a tv élőben jelentkezik a helyszínről, és ott ha beszél az alany, hát benne lesz a tv-ben, slussz!

Én azt csináltam volna, h nem vágom ki Bauert. Pereljen, panaszkodjon, mondjon bármit, sztem az ő fejére hullt volna vissza.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 11:38:20

@Samott:
Szerintem is beteg gyakorlat. A nyomtatásban megjelenő interjúnál még van némi alapja, hogy ellenőrizze, hogy nem adnak-e a szájába olyasmit, amit nem is mondott - de már ebben az esetben sem elfogadható szerintem olyan dolgokat kihúzni, amik elhangzottak, csak meggondolta magát a t. interjúalany (ott a hangfelvétel, legyen az a perdöntő). De rádiós vagy tévés interjúnál ennek semmi értelme, hiszen belemondja a mikrofonba/kamerába a saját hangján, a saját arcával. Legfeljebb a vágással lehet manipulálni, de ebben az esetben meg elég, ha azt biztosítjuk a megkérdezettnek, hogy kérésére vágatlanul is közzétesszük, amit mondott.

gC 2009.05.19. 11:39:06

Youtube-ra videót feltenni jóváhagyás nélkül nem korrekt.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.19. 11:39:15

Spanyol' már megint belelovalltad magad ebbe az osztályizébe. Bauertomi tényleg egy utolsó szarházi megélhetési rettegő, de azt azért sajnos elkúrtátok, hogy a Tecsőre ment ki először a videó. Ez van.

Remélem, meglesz a 2/3 ÉS beindul majd a géppuska.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 11:40:52

@Simplicio:
1. Ebben igazad van, elhatároltam egy szögletes zárójellel azt a két mondatot.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.19. 11:41:06

Bauer úr. Magát kb annyira lehet komolyan venni, mint egy kesztyűbábot. Maga retteg, pedig még nem is lett pofánvágva.

Ehhez még 2 dolog:
-Ugye ami késik, az ugye még nem múlik... :D (rettegj te féreg /gyengébbek kedvéért irónia/)
-Ugye az a rossz lelkiismeret, maguk ezért rettegnek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 11:42:18

@Simplicio:
"A cikkben legalább minimálisan illene jelezni, hogy az ÁVH-zásnál nem Bauer Tamásról, hanem az apjáról van szó. "

Annál a résznél az sincs odaírva, h Bauerrről lenne szó. Általános, fiktív alanya van a szövegnek, olvasd csak újra!

Simplicio 2009.05.19. 11:43:15

@TuRuL_2k2: Az írott interjút sem csak azért kell ellenőriztetni, hogy jól írta-e le az újságíró a szalagot, hanem hogy mit húzott ki és mit rövidített. Egy vágatlan videóinterjúnál lököttség lenne ilyet kérni, de ahol megvágják ott fennáll, az ami a nyomtatottnál is. Lehet, hogy tök nem a lényeg jön ki belőle, hanem egy felesleges mellékszál.

Egyébként, meg a legépelt szöveget is el lehet küldeni (kb tíz perc munkával), mert Bauernál gondolom nem a vizuális effekteken volt a hangsúly.

Spanyol kollégát meg sajnálom, de ne vagdalkozzon sértődötten, inkább vigasztalódjon azzal, hogy így is sokan nézzük a videóit.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 11:43:52

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
"Remélem, meglesz a 2/3 ÉS beindul majd a géppuska."

?????????????????????????????????????????

Simplicio 2009.05.19. 11:45:02

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni: csakhogy a cikk Bauer Tamásról szól. Lehet, hogy te ismered a teljes történetet, de én már régebben is többektől halottam "körmösBauert". Erősen félreérthető.

bz249 2009.05.19. 11:46:18

@TuRuL_2k2: nem kell neki megtanulnia... ha nem tudja kezelni akkor evan. De legalább a látszat megvan.

Tehetetlen Dodó 2009.05.19. 11:49:04

A fatert a körömpörköltjével kár volt belevenni, rontja az objektivitást.
Ez az alak saját jogán is elég gennyes, nem kell a felmenőkre hivatkozni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 11:52:43

@Simplicio:

Egy dologban tégy különbséget.
a rendszerváltás után következő néhány évben megúszhatatlan volt, h legyen a régi rendszer haszonélvezői közül a politikai elitben, ugyanis ha őket mind kizárták volna, nem lett volna eélég hozzáértő ember az apparátus feltöltéséhez. Nem az ész, hanem az államigazgatási gyakorlat hiányzott.

De 20 évvel a rendszerváltás után elvártam volna, h az új rendszer kitermel magána annyi érintetlen egyént, akik feleslegessé teszik a kompromitált egyének megjelenését a politikai elitben. Tűnjön el végre mind! Legyen ez a 20. évforduló ajándéka.

Elég volt Lendvaiból, Kovácsból, Szekeres "Ellógom a a katonaságot" Imre honvédelmi miniszterből és a többiből.

Van abban vmi, h eljött az igazi rendszerváltás ideje, mert ez eddig egyfajta maszatolásnak is felfogható.

Amőbandita 2009.05.19. 11:52:47

Kedves Spanyol', azért az télleg nem korrekt, hogy a közzététel után küldöd el a videóinterjút a riportalanynak véleményezésre.

Az ÁVH-sok felelősségre vonása pedig miért lett volna fasiszta cselekmény? Ennyivel a friss, hamvas, ropogós és eltökélt demokrácia tartozott (volna) az országnak, ha igazi rendszerváltás lett volna. Körmöket letépő kommunista gyilkosok bíróság előtti felelősségre vonása rendes polgári dolognak számít. Szerintem.

caralho voador 2009.05.19. 11:54:18

Csak nem felbosszantottak, spanyol'? Még mondják, hogy a harag rossz tanácsadó. Remélem, még sokszor felb*sszák az agyadat, ha ilyen jó írások születnek belőle. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 11:54:28

@gC:
Bauer Tamás közszereplő egy (sajtó)nyilvános rendezvényen nyilatkozik. Milyen jóváhagyásról beszélünk?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.19. 11:55:01

26 kommentet ír a gép, de csak 3-t látok...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.19. 11:55:05

na ne beszéljenek már mellé az urak! az lehet probléma, hogy mi a tökömnek kéne megmutatni a kiskörmösnek a cuccot, lehet lamentálni, hogy ez milyen beteg gyakorlat /ha az/ de a probléma nem ez. a jó spanyol megígérte, és nem tartotta magát ahhoz amit ígért. ennyi a történet. sokkal jobb lett volna a bauert csak úgy leekézni... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.19. 11:56:06

@TuRuL_2k2:

Bauer egy khmmm, khmmm, hogy is mondjam csak, egy khmmm, szóval... Szóval, Bauer monnyonle, meg minden...

De (mindentől függetlenül): "ha bárki azt kifogásolja, hogy egy ígéret ellenére, felrakják az interjúját a jutyubra és utána hülyének tettetve magukat elküldik a linket, hogy neszebazmeg nézzed meg, és ez nem tetszik neki, szóval akkor és ennek apropóján, pitbullt kúrni a torkára, sima gyökérség" (idézet Grifttől)

Szóval, mit szépítsük, ez nagyon nagy izé volt. Szerintem ezek után nagyon nehéz lesz olyan épeszű embert találnotok, aki szóba áll veletek. Én nem tenném, az ziher.

Nem kell magyarázkodni, nem vagytok úriemberek, oszt jónapot:-(

ü
bbjnick

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.19. 11:56:15

@TuRuL_2k2:
Semmilyenről, pont ezért írtam hogy ez a faszi egy kesztyűbáb. Kb akkor nem lenne egyik nap sem friss hírek, mert egyeztetünk. Hát ez vicc... Ezeket utólag szokták ellenőrizni és erre van a sajtóhelyreigazítási per...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 11:57:20

Én már egy kicsit unom ezt a "legyen nagyon korrekt a jobboldal" szöveget, miközben látjuk naponta, mennyire inkorrekt módszerekkel manipulálnak.

Az örök kérdés:
lehet-e patyolattiszta eszközökkel legyőzni a manipulátort, vagy legalább részben a saját fegyverével kell sarokba szorítani???

Nem felejtem, amikor a Kéri-beszédből kiszivárgott a nyugdíjak reálértéken történő megtartása, a szocik simán befagyasztásról beszéltek. Korrektség? Ezeknek? Megérdemlik?

freehckr 2009.05.19. 11:57:25

Ez egy igazi f*szság, hogy "közszereplőkről" csak úgy lehet publikálni, velük készített interjút úgy lehet közreadni, hogy előtte "lektorálja" az alany... Sötét középkor. :) Majd jól "kicenzúrázza", és a neki nem tetsző sajtótermékek a büdös életben nem tudnak írni róla...

Az van, hogy ha már egyszer "közszereplő", és a fizetését az adófizető polgároktól kapja, akkor bizony sok minden egyéb mellett le kell nyelnie azt is, hogy bizony írhatnak róla a lapok, blogok, videóinterjút készíthetnek vele itt-ott-amott, ahol feltűnik az a bizonyos alany... Ha pedig nem tetszik neki, akkor fel is út, le is út, lehet visszamenni a "privát szférába", és akkor majd felemelheti a szavát az ellen, ha olyasmit írnak róla, ami neki nem tetszik.

Én meg azt mondom, rakjátok vissza Bauer elvtárs videóinterjúját, és menjetek pörre... nektek áll a zászló. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.19. 12:02:39

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

teljesen igazad van, nem kell korrektnek lenni. sem a politikában, sem annak propaganda eszközeiben, pl. jelen blogban. de akkor azt kell mondani a helyszínen, hogy elkotródsz innen, te ganef. mert szétrúgom a segged, tudod mit mutatok én meg neked. ez így rendben lett volna. ,)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.19. 12:04:07

Örülnék, ha az SZDSZ eltűnne a balfenéken, eltakarodna a rohadt picsába, de tőlem a Dunába is ugoirhatnak. Csak HÚZZANAK MÁR EL! De már nem kell sokat várni, hogy Thürmer Gyula pártjának súlyával vetekedjenek. Mekkora buli lesz!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 12:04:22

@freehckr:
"Én meg azt mondom, rakjátok vissza Bauer elvtárs videóinterjúját, és menjetek pörre... nektek áll a zászló. :)2

Én is ezt mondom! Szavazzuk meg!

különben mire is perelhetne?
Tegyétek be Bauer vágatlanul egy külön videón Update!

Namostan a vágatlan videón mit perelne?

Komolyan, Spanyol: tedd be frissítésként a vágatlan Bauert!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.19. 12:05:05

Egyébként ha mondott valamit, akkor azt válllalja csak . Élő műsorban nincs utólagos cenzúra. Azt kell neki mondani, élőben megy.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.05.19. 12:05:25

Bauer önmagában nem korrekt (volt munkatársaitól tudom, hogy már régen is egy erőszakos, a más véleményűeket kinyíró seggfej volt), de
a) ha az alany kéri, valóban nem illik a Youtube-ra kirakni;
b) ezután végképp nem elegáns sértődött posztot írni.
Bocs, de ezt ti rontottátok el, Bauer jelleme ide vagy oda.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.19. 12:06:18

@murci/szamárfül: ja nem, csak szar a rendszer

Bauer et..? no komment

cickányfül 2009.05.19. 12:06:22

@freehckr: hát valahogy így, mert egyrészt közszereplő és ez jár(-na egy noooormális országban) hátrányokkal is, vagy legalábbis kényelmetlennek tűnő körülményekkel (bár az is elvárható lenne, hogy az elvtársak alaposan átgondolják, mi hagyja el a kicsi szájukat), másrészt igen, az ő eszközeik - a mi eszközeink: én nem vállalnám az ő szintjüket, de az ő általuk (ki tudja, mire föl) támasztott elvárásoknak sem kellene feltétlenül megfelelni..

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 12:07:49

@Vendéan (dszg):

Az a nap, amikor az szdsz nem jut be a magyar parlamentbe, a rendszerváltás igazi ünnepnapja lesz!

Avagy az, mikor az mszp-s garnitúra 1/3 alá szorul...

Avagy az, amikor feloszlik az mszp nevű ún. tömegpárt a sorozatos választási kudarcok miatt...

Avagy.... ????

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 12:08:35

@elGabor:
Egyetlen egyszerű módja van elküldeni az átlagusernek egy videót: egy YouTube-linkkel. Szerinted hányan látnak egy videót, ami nincs beillesztve/hivatkozva sehol? A magyar nyilvánosság szempontjából az a publikálás, ha a videót befűzzük a blogba

Necoure Yamaki 2009.05.19. 12:11:19

Szerintem meg nem korrekt indexesként idejönni, sületlenségeket felböfögni, majd elhúzni a kapcsolat.hu-ra és jól egyetérteni abban, hogy a zorbán elveszi a vizünket.
Egyáltalán hogy van pofája egyetlen magát baloldaliként értelmező (muhaha)faroknak itt korrektségről papolni 7 év elkúrás, hazudozás, lopkodás, megfélemlítés és uszítás után? Pláne egy bauernek, aki orosz úr leghűségesebb seggnyalójaként heti rendszerességgel vizionál fidesz diktatúrát a kontrában, ezzel pumpálva az egekig a gyűlölködést.
Számomra a magas lóról kinyilatkoztató álértelmiségi (Gusztos, diplomád van-e már?) szdsz egy dologgal tűnik ki, a mérhetetlen gyűlöletével, szavakat nem találok pofátlanságukra.

Takika 2009.05.19. 12:11:50

@TuRuL_2k2: Abbol a szempontbol ugyanaz a kategoria, hogy egy videot is lehet barhogy varni.

Takika 2009.05.19. 12:13:14

@Takika: Elirtam: Tehat a videot is lehet tetszes szerint vagni.

Takika 2009.05.19. 12:19:07

Csak a tisztanlatas kedveert:
1. Kerte, hogy publikalas ELOTT kuldjetek el neki? Igen
2. Megigertetek, hogy publikalas ELOTT elkulditek? Igen
3. Publikalas ELOTT kuldtetek el neki? Nem

Akkor ki is a korrekt itt?

Syr Wullam 2009.05.19. 12:21:06

@spanyol': Láttam az ominózus videót és erőst felkurjantottam az agyamat Baueren (is). Kellett nekem ez a mai írásod, helyreállt az egyensúly az erőben. Riszpekt!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 12:22:10

@Takika:

Na igen, végül is teljesen jogos, ha a pedofil számonkéri,h ne zaklassák a gyerekét...

Hattory Hanzo 2009.05.19. 12:23:20

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Ugy nem gondolod, hogy majd a gyárban fogják ütni a vasat 3 műszakban? Hont András, Fidesz-alapító tag írta, hogy amikor kizárták a Fideszből, az volt a eljárás pikantériája, hogy a kizárását kezdeményező fószer korábban MSZP-s színekbe a riválisa volt az önkormányzati választásokon. Majd figyeldmeg, 2014-ben mennyien fognak előkerülni itt-ott-amott...

Takika 2009.05.19. 12:25:19

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni: Lehet, hogy meglep, es ezzel ujat mondok, de a pedofil (meg a gyilkos, meg barmilyen bunelkoveto) gyermekenek is pont ugyanolyan jogai vannak, mint masnak.

kamasuka 2009.05.19. 12:30:38

@Samott:
Igaz vagy nem igaz? Igaz. Akkor?

kispufi 2009.05.19. 12:31:25

Úgy látom, technikai kérdés gerjesztette a vitát, amelyeket az átlagos fórumozó éppúgy nem ért, mint Bauer Tamás. Elterjedt gyakorlata az előzetes videóinterjúnak alighanem csak szűk körben van, emiatt úgy tűnik, támadási felületet hagyott a Reakció - avagy nem elég korrektnek lenni, annak is kell látszani -, kár volt érte, így kisstílű bosszúíze van az egész történetnek. Még ha igaz is, még ha Bauer csak a korrektség látszatára is ad, nem a tényére. Másképp, más apropóból nagyon ott volna ez az írás, pompásat ütne, így viszont keserű szájíz marad utána, elvéve a "de jók voltunk" (természetesen többes számban!) benyomását. Pedig az a borsodi slusszpoén menyire ott van.

Spanyol 2009.05.19. 12:37:51

Persze felhúzott a dolog. És elismerem, nem volt korrekt, amit csináltam. Hiszen, tényleg nem egy zárt láncú rendszeren küldtük el neki. De úgy érzem, hogy ez a kifogás része a dolognak.
Mert:
1. Kérte, hogy küldjük el előtte? igen.
2. Elküldtük neki előtte? igen.
3. Hány potenciális látogatója van egy nem reklámozott videónak a youtube? 2-3?
Amikor a youtube-ról letöröltem azt a videót, tegnap este, kilencen látták - reakció blogba, az indavideó volt beágyazva, mert azon talán jobb volt a hang. ezért talán kárt lett volna egy zárt láncú csatornát használni. de elismerem, nem voltam korrekt. bár azt gondolom, hogy nem ez volt a baja a videóval.

pont ezért írtam egy rövid posztot a korrektségről. első felindulásban.

civilkontrol 2009.05.19. 12:38:27

10 pont a posztért! Az apás rész egy kicsit tényleg nem korrekt, hiszen senki sem tehet az elődeiről, de apa-fiú összefüggésben teljesen jogos!
Amúgy meg samottnak üzenem, nehogy már állandóan nekünk kelljen cizellálni!!!

Különben is "Ceterum censeo" Bauernek meg a többi trógernek is!!!

kamasuka 2009.05.19. 12:38:58

Persze. Szigetvári Viktornak meg ezt kellett volna elküldeni?

www.youtube.com/watch?v=crBkDasigZY

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 14:11:29

@Takika:

Az igaz. Csakhogy lehetne-e M. Jackson egy pedofilellenes kampány reklámarca? Hö?

Bauernak korrektséget számonkérni olyan, mintha Lendvai kérné számon, h miért nem volt igazi rendszarváltás.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:14:27

@TuRuL_2k2:

1, teljesen igaz, videovágás mint olyan nem létezik, és eddig soha senki nem manipulált vágott videóval.

2, igen, ezer módon el lehetett volna hozzá személyesen eljuttatni.

@Spanyol:

csak gratulálni tudok. Először inkorrekten jársz el, majd amikor a másik fél emiatt leveteti a kiváló interjúdat, te sértetten idiotizmusokat vágsz a fejéhez. Természetesen nem négyszemközt, hanem a világba sírva a kibaszott nagy bánatodat.

Az, hogy a többi szerkesztő ehhez asszisztál, tökéletes lenyomata a reakció sajnálatos színvonalromlásának.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.19. 14:18:08

Bauer biztos örül neki, hogy végre valaki foglalkozik vele. Spanyol nagy király, Fábry is!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:18:08

@Spanyol:

ja, és jelzem, a legszebb, hogy az érintett beleegyezése nélkül megjelentetted a postot, amiért bárhol a világon megbasznak.

Még jó, hogy neked áll feljebb, és okádsz össze másról minden sértőt, ami az eszedbe jut.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:19:29

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

idóta barom ... legalább annyi logika szorult volna beléd, hogy Michael Jackson gyerekével példálózz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:27:35

@TuRuL_2k2:

egyszerű csatolmányról nem hallottál? Komolyan nem? És senkit sem érdekel, ha pl. 10-20 Mb a stream, ma egy átlagos fiók simán fogadja.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 14:29:12

@mavo:
2. Ezt komolyan gondolod? Kicsoda Bauer Tamás, az amerikai, vagy legalább a francia elnök, hogy futárpostával vigyük neki a videót? Jóváhagyásra...

Szerintem ez a technikai megoldás teljesen rendben volt, a videó _nem_ kapott nagy nyilvánosságot a poszt megjelenéséig.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 14:30:56

@Spanyol: Tényleg nem volt szerencsés kvázi nyilvánosan felrakni a youtube-ra; még akkor sem, ha ezt gyakorlatilag nem látta senki. A korrekció felajánlása szerintem udvarias lépés volt, bár tényleg nehéz elképzelni, hogy lehet egy videóüzenetet átírni. Lenémítva megy, és Bauer úr magyar hangja Bauer úr? :)

Szerintem ne spilázd túl a dolgot! Bakiztál egyet, ja! Azt ennyi! Ez nem egy akkora cucc, hogy napokig rágódni kellene rajta.

P.S. Különben is, Spanyol, ennél sokkal nagyobb problémák vannak ebben az országban. Mi itt egy videón vitatkozunk, miközben kint az utcán tombol az nácizmus!!!!!! :P

cutcopy 2009.05.19. 14:31:52

Örülök hogy demonstrálnak az országban dúló erőszak ellen, de akkor most ezért melyik állami vezető is a felelős? Ki mondjon le?
Ez nem hangzott el véletlenül a rendezvényen?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.19. 14:32:00

Spanyol.
Ha nem akarod elküldeni neki az interjút - mielőtt - publikálod, akkor két dolgot tehetsz.
-ezt nem igéred meg neki.
-nem publikálod.

Hogy tudd, mi az a korrektség, amiről Bauer beszél.

Egyébként aki ezt a posztot olvasta, az már nem ad ide interjút, ha esze van.
De persze ez sem lesz akadály, mert nélküle is összevághatsz kérdéseket válaszokkal, ugye.
Legfeljebb majd jól odamondogatunk neki, ugye.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 14:32:38

@mavo:
Vagy tudja fogadni, vagy nem. Aztán jön a le tudja játszani, nem tudja lejátszani probléma. Technikailag ez volt a legtisztább megoldás.

Spanyol' legfeljebb ott hibázott, hogy nem utasította el eleve, amikor azt kérte, hogy látni szeretné, mielőtt felkerül a blogba. Ilyen a világon nincs.

Kenguru 2009.05.19. 14:34:50

Bauer nem tehet az apjarol, DE LEGALABB NE HAZUDJON ROLA.
Plane "uldozott ellenzeki" SZDSZ-es kepvisleokent.
Jah es a bolsevik modszerekkel vegrahajtott tarsadalamtalakitasi kiserletek propagandisajakent legyszi NE fasisztazzon.

Bauer egy erkolcs hulla, megerdemli amit kap.
Legfeljebb mehet vissza nemetorszagba tanitani, jujjj.

freehckr 2009.05.19. 14:35:28

@mavo:
"az érintett beleegyezése nélkül megjelentetted a postot, amiért bárhol a világon megbasznak"

Bárhol: Kínában, Malajziában, Zimbabwében... és a többi hasonlóan "haladó demokráciákban". :) Igazság szerint nagy valószínűséggel hazánk a ritka kivételek egyike, ahol a "cenzúra" eme sajátos formáját erőltetik egyesek.

Mivel ez az "eljárás" alkalmat adna arra, hogy az interjúalanyok "visszaéljenek" helyzetükkel, ezért szerény véleményem szerint pont itt lenne az ideje elkezdeni "leépíteni" ezt az "intézményt". A Reakció élen járhatna, például (mint fentebb rimánkodtam is érte) közkinccsé tehetné a "botrányt kavart" ominózus videóinterjút, természetesen vágatlan formában, nehogy a gyanú akárcsak apró árnyéka is a készítőkre vetüljön. :) Mondjuk a következő posztban, lehetne az a címe, hogy "nem bontottuk ki az igazság minden részletét, amikor teljesíthetetlen ígéreteket fogalmaztunk meg Bauernek a videóinterjú felhasználását illetően", vagy ugyanez csak rövidebben. :)

Aztán majd mi olvasók eldöntjük, mi kivetnivalót találhatott Bauer a saját gondolataival kapcsolatban. :) Az pedig nem hinném hogy óriási veszteség lenne, ha Bauer és partizán elvtársai többet nem nyilatkoznának a Reakciónak... ugye ez tulajdonképpen rájuk vetne rossz fényt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:36:29

@Grift:

Bauerért én sem lelkesedem, és akkor finom voltam és nőies. És nem az apja miatt, mert nem tehet az apjáról. Ha ez a cikk nem annak az apropóján jelenik meg, hogy a kibaszott mélyen tisztelt szerző elkúrt valamit, akkor leszarnám, még ha Bauer apuka bevonása az ügybe ritka ordenáré és gusztustralan dolog, akkor is.

Csak éppen ez a szarokádás, ami fentebb olvasható, nem Bauer hibájából jöhetett létre, de még csak bauer apuka hibájából sem. Bauer apuka ötvenezer körmöt is letéphetett, attól még a post drága szerzője egy fasz, aki a saját hibáját úgy vezeti le, hogy másba rúg bele.

És ha már ifjúkonzijaink olyan kurva keresztények mostanság: keressék meg a "ha elkúrod, rugdalj miatta mást" kitételt a Bibliában, meg azt is, hogy "ha valaki szerinted geci, akkor legyél vele geci".

Mindkét bibliai passzus pontos helyét nagyon, nagyon várom ...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 14:38:52

@mavo:

Kimenőt kaptál, igen kedves maszopnyik troll-droid-warrior-lófingevő!?

Mavo, te szopni jársz ide?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:39:30

@TuRuL_2k2:

ó, bazmeg ne tedd már a hülyét ...

Ha valakinek fontos e-mailt küldesz, akkor

1, tértivevénnyel küldöd, ha visszajön az igazolás, akkor megkapta,

2, rátelefonálsz, hogy megkapta-e.

Jelzem, az URL-t is mailben küldtétek, eszetekbe sem jutott, hogy esetleg kifogásolhatja, hogy nem kapja meg. De persze szart rágni jó dolog, főleg, ha az elkúró kollégát kell védeni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.19. 14:39:36

Nyílt vagy privát volt a feltett anyag?
mert lehet feltenni privátban is, és csak az nézheti meg aki megkapja a linket ..

Amúgy eleve nem kellett volna megígérni hogy elkülditek a megjelenés előtt ... minek?

Egy blog vagytok, nem a a Tények! :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:40:39

@TuRuL_2k2:

ja, nem tudja lejátszani: elküldöd más formátumban. Estébé.

Akarni kell.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 14:41:01

@mavo:
"a post drága szerzője egy fasz"

Lehet, h egy fasz (sztem nem), de sokkal jobban ír, mint te bármikor valaha.

Különben meg nyugi. Tudtad, h nem te vagy a világ közepe, mavo droid?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.19. 14:41:31

Amúgy kurva jó poszt, ennyit min. megérdemelt a mindenbe belepofázó Bauer ....

Csak indulatból érdemes bloggolni :-)))

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.19. 14:41:46

Egyrészt miért nem mondta, hogy "kösz, most nem szeretnék nektek nyilatkozni", vagy hogy "menjetek a picsába a mikrofonotokkal, gyökerek"? (Vérmérséklet szerint).
Másrészt amit a kollégátok csinált, az amatőr dolog volt, ezen nincs mit szépíteni.
A videót nem láttam. Nem is érdekel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:42:57

@freehckr:

érdekes fogalmaid vannak a személyi jogokról. Ilyen alapon kitalálok egy "interjút" rólad, megjelentetem, aztán ha azt mondod, hogy vegyem le, akkor a képébe röhögök, és azt mondom, nem élünk diktatúrában.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 14:43:26

@zero:
"Amúgy eleve nem kellett volna megígérni hogy elkülditek a megjelenés előtt ... minek?
Egy blog vagytok, nem a a Tények! :)"

TELITALÁLAT!

Továbbá továbbra is várom az eredeti, vágatlan Bauer videó föltételét. No az sztem teljesen korrekt lenne, ha engedi, ha nem. Miképp is kötne bele egy nyílt rendezvényen adott vágatlan interjújának leadásába? Hö?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.19. 14:45:00

@mavo:

Azért álljunk már két lábon a racionalitás talaján!

Ez egy blog! Aki nyilatkozik neki, tudja hogy egy CIVIL médiának nyilatkozik.
A Reakció megszólaltatott 5-6 embert? Mindnek el kellett volna küldenie a videót a vágás után, aztán 1 hét múlva múlva megjön mind a 6-tól az engedély hogy rendben, akkor meg is jelentethetik?

Mikor ez egy FRISS, AKTUÁLIS videónak szánták, és nem napokkal az esemény után jelenik meg.

Szerinted a nagy TV-ék is elküldik vágás után az anyagot a megszólaltatott szereplőknek, ugye ???

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.19. 14:47:37

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Srácok!

Ezek után adjátok le a vágatlan Baure interjút!

Mit tud csinálni?

Beperel egy blogot, hogy leadta azt, amit a saját szájával mondott ? :-))))

freehckr 2009.05.19. 14:48:07

@mavo:
"Ilyen alapon kitalálok egy 'interjút' rólad, megjelentetem"

Itt egy kézi kamerával felvett videóanyagról van szó, Bauer a saját arcával a saját gondolatait fogalmazta meg... Esetleg ha a reakciósok összeszűrik a levet a Pixar-ral, akkor "kitalálhatnak" egy ilyen interjút. Lenne hozzá megfelelő technikai hátterük, hogy a Mars egyik kietlen vörös pusztaságában Bauerrel felvett interjút tegyenek közzé. :) Jelen esetben viszont az a helyzet, hogy maga Bauer nem vállalja fel Bauert... bármily furcsán is hangzik. :) Még az hiányzik, hogy saját magától határolódjon el... :D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 14:48:11

Spanyol':
Ez a poszt korrekt. Mélyreható, tartalmas és rövid. Hogy ráadásul még helyénvaló, az külön emeli az értékét.
Persze, egyesek szerint nem korrekt a fiúkat feddni apáik bűneiért. Úgy is van, nem korrekt. Nem korrekt addig, amíg a fiúk nem követik apjuk példáját, vagy nem kezdik el a legaljasabb bűnöket is eltitkolni, hatalmuknál fogva a közbeszédből is kiirtani, hogy még beszélni se lehessen róla. Amíg a fiúk nem vesznek részt tevékenyen gyilkos apáik büntetés alóli kimentésében, amíg apáik gyilkosságait nem próbálják erkölcsi, morális érceként odadobni a nép közé, addig nem korrekt ezeket a fiakat apáik bűnei miatt vegzálni. Csakhogy Bauer és a többi, elsősorban zsidó származású ÁVH-s leszármazott tevékenyen részt vállal abban az aknamunkában, hogy az emberek ne ismerhessék meg a kommunista történelem legrémesebb rémtetteit elkövetőket, odáig nem merészkedve, hogy ezeket, - a ma még zömében élő - embereket esetleg büntetőjogi felelősségre lehetne vonni el nem évülő emberiségellenes bűncselekmények miatt. A kommunista történelem legrémesebb időszaka a háború után elbújdosott nácik felkutatására megalakult ÁVH (ÁVÓ) nevéhez fűződik. Százezreket deportáltak, kínoztak vagy gyilkoltak meg. Maga a főideológus, - az általam egyéb okból tisztelt - Pethő Iván írt egy esszét az ÁVH és a zsidóság összefonódásáról. Azonban a közbeszéd szintjén alig tudják a népek, hogy milyen sötét titkot rejt történelmünk eme nyúlfarknyi időszaka. Mindemellett az ÁVH-s leszármazottak visítoznak leginkább a náciveszély miatt.
Csodálatos, amikor egy demszky retteg a náciktól, miközben egy mocsodék, a diktatúrában számtalan sorsot rontó SZT-tiszttel együtt machinálnak fővárosunk pénzügyei körül.
Ezt a visszatetsző, gyomorforgató mentalitást a Bauerek, Gusztosok és demszkyk képviselik ma Magyarországon, apáik nyomdokain haladva.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:48:13

képébe = képedbe

@TuRuL_2k2: amatőr baromként viselkedtetek, ismerjétek már be

Fasza kifogást én is ki tudok találni, amennyit csak akarsz: a motoros futár akár Venezuelába is vihette volna, vagy részegen a Dunába hajt, a postás a kocsmában felejti, vagy a Magyar Nemzethez viszi egyenesen, de még atomvillanás is közbejöhet, és háháhá, akkor se kapja meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:50:44

@Mr Falafel:

természetesen a hozzád hasonlók kedvéért született a post, egészségedre.

freehckr 2009.05.19. 14:50:50

Igen, most már én is _követelem_ hogy tegyétek ki a vágatlan interjút! Ellenkező esetben valamiféle demonstrációt helyezek kilátásba... :D

teknős 2009.05.19. 14:53:01

Poszt jó lenne, csak az apropója nem jó. Ha megígértétek, akkor miért csodálkoztok, hogy zabos lesz, ha az engedélye nélkül kiteszitek?

Van ilyen. Akkor is, ha éppen méltánytalannak érzitek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.19. 14:53:43

@mavo:

a pár perc Bauer-interjúra költsenek motoros futárrt?
Ez nem a Ringe, hanem egy blog.

Látom, nem akarod érteni.

A blog NEM EGYENLŐ a közszolgálati vagy a kereskedelmi televíziózással....

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 14:54:14

@mavo:
De ez nem egy folyóirat, hanem egy blog. Ritkán levelezünk napokig egy-egy poszt érdekében.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 14:54:39

Ha már jogi kérdéseknél tartunk: közszereplőről, nyilvános tömegrendezvényen készített felvétel tudtommal minden további beleegyező aktus nélkül megjeleníthető.

Amit mavo próbál boncolgatni, hogy kamu interjút is le lehetne közölni, az már más téma. Arra vonatkozna a sajtóhelyreigazítás, erre nem.

café 2009.05.19. 14:55:07

Bakker, hogy kerül ide Bauer apja? Ez de gáz. Hány, de hány olyan eset van a tröténelem, amikor a gyerekek éppen az apáik ellen lázadva alakítják a világnézetüket?
Miért ne lehetne Bauer a politikában, különösen ha teljesen mást képvisel, mint az apja?
És akkor Pokorni se legyen polgármester?

Lehet, hogy Bauernek nincs igaza a Fidesz és a szélsőjobb kapcsolatában, lehet hogy igaza van. De én olyan megszólalásokra emlékszem tőle, amelyben a saját oldalát bírálta, ha csak egy kicsit is korlátozta az ellenzéki fidesz jogait. Pl: nem hívta össze a többség a Fidesz által kezdeményezett rendkívüli űlést.
Egyáltalán, kíváncsi vagyok azokra a neves jobbos értelmiségiekre, akik csak megközelítőleg annyit kritizáltak a pártjukat, mint Bauer az övét.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 14:56:19

@freehckr:

cuncimunici: vágott videóról van szó. Hogy a példánál maradjak: csinálok veled egy hoszú interjút, megvágom, hogy az derüljön ki, anyáddal kefélsz, majd kiteszem a blogomba, és ha beszólsz, megjegyzem, hogy nem diktatúrában élünk.

Ismétlem: attól hogy Bauer egy ostoba díszfasz, még korrekten kell vele IS bánni.

Egyébként érdekelne, akkor is megszületett volna ez a csodálatos erkölcsi teljesítmény, ha teszem azt egy kedves fideszes bácsi csinálja ugyanezt. Jó, tudom, kedves fideszes bácsi ilyet nem csinál, ilyet csak a cenzúraimádó komonisták meg a pedóliberálisok csinálnak, de azért egy gondolatkísérletet megérne.

Mondjuk természetes, hogy nem jelent volna meg: spanyol blogmunkatárs dühében ötöt belerúg a falba, aztán elkezd mással foglalkozni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.19. 14:57:19

@mavo:" És ha már ifjúkonzijaink olyan kurva keresztények mostanság: keressék meg a "ha elkúrod, rugdalj miatta mást" kitételt a Bibliában, meg azt is, hogy "ha valaki szerinted geci, akkor legyél vele geci".

Mindkét bibliai passzus pontos helyét nagyon, nagyon várom ... "

szerintem iratkozz be talmud-tórára, választ fogsz kapni a kérdéseidre! :))))

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.19. 14:57:39

@mavo:
Kicsi kommancs férgem. Ha kiteszik a videót szerinted milyen jogorvoslatot kérhet ez a Kesztyűbáb bauer ? Kb hogy szedjék le. Nagyon semmi mást. Személyiségi jogai amúgy ezzel nem sérülnének ( én ezt így látom, és szerintem van még egypár jogász aki így gondolja, tudod azok akik ott lesznek a tárgyláson a vád képviseletében amikor elítélik a kommancs féreg pártelvtársaidat :D FEHÉRTERROR JAJJ MI LESZ MOST ?:D )

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 14:59:30

@mavo:
Hagyd már ezt keresztényezést, te pavlovkutyája, te! A jobboldalra szavazók 30%-a sem keresztény. Ez a XXI. század, makimajom, ébresztő! Az leggyönyörűbb az egészben, hogy gőzöd sincs, miért van nálad a jobboldali=keresztény pavlovi reflex.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:05:04

@TuRuL_2k2:

stimmol, csak éppen ezt az elején kellett volna tisztáznotok bauerrel.

Megoldási módok:

1. megmondjátok a mocskos körmös geci fiának, hogy körmös ávósgecik fiainak lófasz a seggébe, kiteszitek, és aztán majd lesz valami. Ha az interjú tisztességesen van megvágva, a mocskos körmös geci nem perelhet.

Ez teljesen jó megoldás lett volna szerintem is.

2. megegyeztek a mocskos körmös ávósgeci fiával, hogy eljuttatjátok hozzá az anyagot, és csak utána rakjátok ki. Ez esetben

a, addig juttatjátok el hozzá, amíg meg nem érkezik és rá nem bólint;

b, mocskosgeci körmösávósoknak adott szavunk nem ér, ezért kitesszük.

Mi a fasz érthetetlen ebben? És miért kell a saját amatőr hibátok miatt mást ekézni, hogy háhá, ugyan mi kurvára elbasztuk, na de ő mekkora geci, és még az apja, na az még de gecibb?

Az interjút nem a körmös ávósgeci fia rakta ki publikusba a megegyezés ellenére, hanem ti.

valójábannemberci 2009.05.19. 15:05:27

Már csak az a kérdés, hogy ha nem közszolgálati, vagy kereskedelmi média, akkor mi egy blog jogállása egy közszereplővel szemben.
Mert itt nagyjából ezen megy a vita.

sorokinV 2009.05.19. 15:05:35

1, Balfaszság volt megígérni neki.
2, FTP-én elkülöníteni helyet, oda feltölteni és passal együtt a linket átküldeni. Kábé 2 perc és mindenki elégedett.

Szentgáli 2009.05.19. 15:06:05

Bauer úr nézeteit lehet vitatni. De miért kell belekeverni az apját?

freehckr 2009.05.19. 15:06:09

@mavo:
"csinálok veled egy hoszú interjút, megvágom"

Lehetőséged lenne rá, viszont amennyiben kiderül, hogy manipulált a felvétel, stabilabb értékrendekkel rendelkező olvasóiban ellenszenvet fogsz ébreszteni. :) Ha túl sokszor teszed ezt, kis idő után maradna egy maroknyi olvasód. Ez is lenne az egyik lényege a dolognak...

Van egy olyan érzésem, itt kettőnk közül te nem érted, hogyan is működne ez a "szürke demokratikus hétköznapokban"... :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:06:23

@mefisto:

a post azzal kezdődik, hogy ez interjú volt, ne keverjünk.

freehckr 2009.05.19. 15:08:09

Németországban is biztosan kikérik Merkel és kormányának véleményét, amikor címlapon hozzák a róluk készült karikatúrákat. :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:08:16

@sorokinV:

erre az a kifogásom, hogy de mi van akkor, hogyha nem tudja ftp-ről leszedn, mert komcsik olyat nem tudnaki, vagy ha mégis, akkor esetleg elkanyarodnak a bitek a sarkon. Kifogás mindenre van.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.19. 15:09:08

@TuRuL_2k2:
bocsánat, ószövetség!
esetleg kifejtenéd, hogy miért is nem?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 15:10:53

@TuRuL_2k2:
Miért nincs? Keresztényezés, bibliázás van? Mi lelt, héber madárka, sokat köröztél a golan-fennsík fölött, wazze?
//Hogy nem bírt lelőni egy vásott palesztín kölök!//

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.19. 15:12:49

@Mr Falafel:
az van. most idegesek, beégtek, intoleránsak... :)))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:13:41

@freehckr:

ha, és amenyiben in situ azt mondják a körmösgeci fiának, hogy ávósivadék, leszarjuk, mibe egyezel bele és mibe nem, kirakjuk, aztán majd utólag járathatod az ávósgeci pofádat, ha valami nem tetszik, akkor egy szavam se lenne. Nem egy hű de támadhatatlan megoldás, de belefér.

Így viszont elkúrták. És normális ember, ha elkúrja, akkor nem kezd el másra fröcsögni.

Ismétlem: ha egy rendes fideszes bácsi az alany, akkor te is tudod, nincs post arról, hogy annak a papája mekkora alkesz, és a szomszédasszonyt is dugta, és különben is egy köcsög, mert az nem a körmösgeci fia, és különben se utáljuk, hanem spanyol úr lenyeli a békát, maximum otthon lekever egyet a gyereknek.

És ez az, amitől ez a post kurva ciki.

sorokinV 2009.05.19. 15:13:44

@mavo:

Egy linkre kattintani mindenki tud és a passt utána kéri a kompotersz felugró ablak formájában. Ez talán még egy kommernek is menne...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 15:16:39

@mavo:
Fogadjunk, te megeszed a villanykörtét, mert körtének hívják.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.19. 15:16:50

Nekem csak az apja ÁVH-s kihalgatótiszt volt vonallal van bajom, de azzal nagyon. Nem értem, hogy ilyenre mi szükség van, amikor ez nyilvánvalóan nem felhasználható eszköz Bauer Tamás ellen, sőt hitelteleníti az egyébként hiteles többi érvet.

cickányfül 2009.05.19. 15:18:06

@mefisto: Köszönjük!

"A közszereplést vállaló személyeknek vállalniuk kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben."

"A magyar Alkotmánybíróság sokszor hivatkozik ezekre a döntésekre, és maga is hasonló következtetésekre jut. Állandó gyakorlata szerint a demokratikus államélet és közvélemény érdekében az állami tisztségviselők és más közszereplő politikusok alkotmányosan védett magánszférája másokénál szűkebb; különösen ki kell tenniük magukat mások kritikájának. [Legtöbbször hivatkozott: 36/1994. (VI. 24.) AB határozat.]"

és a lényeg:
Egy 2004-ben született bírósági határozat szerint „a közszereplőkről alkotott kedvezőtlen véleménynyilvánítás, értékítélet önmagában akkor sem alapoz meg személyiségvédelmet, ha túlzó, vagy felfokozott érzelmeket tükröz. A közéletben részt vevő személyeknek ugyanis számolniuk kell azzal, hogy politikai ellenfeleik (különösen választási időszakban) tevékenységüket, szereplésüket kritikával illetik és erről a közvéleményt tájékoztatják. A közélet szereplőinek pedig el kell viselniük a személyüket kedvezőtlen színben feltüntető és tevékenységüket negatív módon értékelő véleményt, kritikát is.” (BH 2004. 104.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:18:26

@sorokinV:

ezt turul mesternek írd, neki jobb kifogásai vannak, mint nekem.

Naumov 2009.05.19. 15:20:29

Hát srácok, ez tényleg nem lett egy nívódíjas poszt, az embernek leginkább az az érzése, hogy az interjú közzétételt benéztétek, és kompenzációként próbáltok néhányat belerúgni Bauerbe mindenféle egyéb témák kapcsán.
Kár egyébként, mert id. és ifj. Bauer is egészen nyugodtan minősíthetőek a magyar politikai élet állatorvosi lovainak, akikről enciklopédiai terjedelemben lehetséges teljesen megalapozott fikázó cikkeket írni, a megélhetési antifasiszták negyedéves happeningje meg kötelezően lecsapandó magas labda, de ez így ebben a formában nem lett túl szerencsés.

Francois Pignon 2009.05.19. 15:20:57

Ekkora felhajtás... ;)

Remélem megy a muster is majd Japánba vizsgálatra, mint anno Bánóé, aztán meg lehet majd tüntetni a Reakció-székház előtt. :DD
Új életre kel a Charta is :DD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:30:00

@cickányfül:

vakvágányon vagy.

Elemezhetjük a post második, kicsit bővebb lére eresztett erkölcsi kitörését is. Csakhogy nem a post Bauer ávós papájával foglalkozó részével van a gond, sem azzal, hogy a post másik felét egy láthatóan a gondolatolvasás ajándékával rendelkező ember írta (máskülönben képtelen lett volna megírni, milyen aljas dolgokon jár a szemét ávósivadék agya), plusz a szerző frankón ért ahhoz is, hogyan kell egy ember jellemét a ügyesen ábrázolni: tetszőleges amerikai családi filmben is úgy jelzik, ha Mr Smith A Gonosz Bácsi, hogy vagy randa, vagy egy sunyi lúzer - itt a sunyi lúzert sikerült megjeleníteniaki el akarja rontani a sok ezer önfeledten viktorozó szépbácsi, szépnéni és szépgyerek ünnepét.

Ettől még bauer közszereplő, tehát valóban el kell viselje, akármilyen paraszt módon is írnak róla. Nem minden közszereplő Mitnyan György, és nem minden bíróság elmebeteg. Szerencsére.

Az elején az a hercig kis felvezető. Na az gáz.

szpal 2009.05.19. 15:30:17

Döbbenetes, micsoda erőteljes filippika, és ahogy dübörög, mint egy irtózatos temetési beszéd! Végük, annyi nekik, még a varjú sem károg utánuk, legyenek egy rossz emlék csupán, túl kell lépni a tetemeiken.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 15:31:00

@Krokodil:
Általam fentebb írtak igazságát bizonyítod. A közbeszédből teljesen hiányzik az elmúlt diktatúra tételes bírálata, valamint az elmaradt felelősségre vonás kibulizóinak kritikája, noha általában egy szűk körről és azok leszármazottairól, illetve felmenőiről beszélünk. Mitöbb, ha felemlítődik, hogy valamely, az eltusolásban jeleskedő személy apja egyébként tömeggyilkos volt, és a fiának, valamint elvtársainak köszönhetően sosem lett felelősségre vonva sem ő sem más, jönnek az olyan australopitecusok, mint te, és értetlenkedtek, vagy méltatlankodtok.

zoli29 2009.05.19. 15:31:26

Húha, szerintem már túl sok szót vesztegettünk a témára.
Spanyol elkövetett egy kisebb hibát, de ha hozzávesszük, hogy a jútyúb-linket egyből elküldte Bauernek, akkor nem olyan nagy ügy.
Bauer kifogásaira ezzel a post-tal reagálni már egy kissé gázosabb szerintem.

De, Spanyol, ettől még ugyanúgy szeretünk téged... ;)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:38:44

@Grift:

a Talmud tudtommal kibaszott hosszú, a Pentateuchust viszont elég jól ismerem.

Ha már a zsidózás képbe került, az ő Jahvéjuk sok necces törvényt adott nekik, de az általam kifogásoltak náluk is hiányoznak, nem csak az újszövetségi részből.

Amúgy meg hótt egyszerű. Keresztény vagy? Biblia a szent könyved? Betartod? Nem? Miről beszélsz?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.19. 15:42:49

@mavo:

kérlek ne beszéljünk erről, nekem nem szabad... :)))
és kérlek, te se használj ilyen jelzőket a tudod mivel kapcsolatban!
lol

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:43:20

@Zoli28:

"ha hozzávesszük, hogy a jútyúb-linket egyből elküldte Bauernek"

már az is kifogásolható, de hogy utána megjelentették bauer válasza előtt, az már gáz. Azért, mert szavukat adták, hogy nem teszik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 15:45:19

@Grift:

mé? ha kibaszott hosszú, akkor kibaszott hosszú, nem?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.05.19. 15:49:19

Tök mindegy, hogy milyen Bauer, mit képvisel és milyen az apja. Akkor is tök mindegy, ha spanyolnak különben igaza van abban amit nem kellett volna itt előadnia. Undorító, hogy előadta. A videó dologban Bauernek volt igaza, ezt maga spanyol is látja, és az összes többi NEM TARTOZIK ODA. Miért olyan gyáva erkölcsileg ez a Spanyol, hogy annyit merjen mondani - és semmi többet - OK, rosszul csináltam? Milert ilyen gyáva a legtöbb ember ma Magyarországon? Miért kell azonnal kezdeni az elrelativizálást? EBBEN spanyol hibázott, kész. Semmivel sem lesz kisebb a hibája, ha Bauernek, vagy az apjának milliószor nagyobb hibái vannak más dolgokban, etttől teljesen függetlenül. És azért mert Bauer meg merte mondani, hogy Spanyol hibázott, Baueren ezzel a poszttal bosszút állni, végtelenül viszatetsző.

Spanyol 2009.05.19. 15:50:55

@Zoli28: köszönöm! én is titeket!
egy kicsit tényleg túlpörgött a dolog.
egyébként is, nem kell a balhé, bulizni jöttünk!!!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.05.19. 16:00:39

@mavo:

Nagyon érdekes, hogy miközben fényévekre vagyunk egymástól a te manifeszt nyilasságod miatt (NEM, nem vagyok balos, sem libsi!), az erkölcsi érzékünk ebben a kérdésben összehoz. Pedig egyikünk sem gondol semmi jót más ügyekben Bauerről. Ezen egyedül lemérhető, mennyire melléfogott ezúttal Spanyol.

Úgyhogy azt kell mondanom, ha Bauer véletlenül azzal vesztegetné az idejét, hogy ezeket olvassa, hatalmasakat derülhet. És EBBEN igaza lenne.

Számomra ebből a tanulság, hogy néha a nyilas is lehet ember.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 16:07:54

@mavo: Szerintem meg jó az irány. Abban, hogy a közszereplők személyiségi jogai ebben az összefüggésben szűkebbre vannak szabva, gondolom egyetértünk.

Az interjú meg a szimpla tömegfelvétel között meg van egy fokozatbeli különbség. A tömegfelvételen a közszereplőnek nincs igazán befolyásolási lehetősége arra, hogy milyen képet közvetítenek róla. Ott van, és kész; passzív alanya a felvételnek.

Ellenben egy interjúban a közszereplő saját maga alakíthatja ki a róla kialakuló összképet; aktív módon befolyásolja a felvételt később megtekintő nézőket.

Ha pedig sokkal nagyobb a mozgástere, akkor arányosan kevesebb védelemre van szüksége.

P.S. Csak az egyértelműség kedvéért: én most kizárólag az interjúról beszéltem, a posztról nem.

barang 2009.05.19. 16:24:26

szerintem a poszt jol mutat ra Bauer es altalaban az szdsz legidegesitobb tulajadonsagara: ugy tudjak a korrektseget meg az erkölcsi normakat szamonkerni, mintha ezidaig kizarolag veszelybe került szüzlanyok megmentesevel foglalkoztak volna.
ugyanakkor a düh a legrövidebb ut az ero sötet oldalahoz. Morvai kisasszony is az effele meltanytalansagok feltarasaval kezdte:)

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.19. 16:54:01

@Mr Falafel: felbaszol agyilag, pedig még csak kedd van. A postban ugyanis az általad említett kontextus nélkül szerepelt kártyaként a kommunista apa.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 16:56:51

Mellesleg itt nemcsak a korrektség a kérdés, hanem az itt a probléma, h mennyire PITIÁNER alak Bauer.
Gondoljatok bele: képes volt azt mondani, h nem engedi, h az ő saját ( igaz vágott) mondókáját kirakják egy blogba.
Ez kérem masszív pitiánerizmus, nem egyéb.

De hol van már az a vágatlan Bayer? Mi a fasztól félsz Spanyol? Miért nem rakod fel min. a jujjtyubbéra, oszt egy link ide. Hö?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 16:58:55

@mefisto:

"egy interjúban a közszereplő saját maga alakíthatja ki a róla kialakuló összképet; aktív módon befolyásolja a felvételt később megtekintő nézőket"

Jó, kövessük a mellékvágányt. Ha az interjú élőben megy ez, akkor ez igaz.

Vágott interjú esetében már a vágást végző személy(ek) jóindulatától függ, mi lesz belőle, az interjúalanynak az interjú felvételének elkészítése után maximum annyi beleszólása van a végtermék alakulásába, amennyit az adott média megenged neki.

Jelen esetben a reakcio azt az ígéretet adta, hogy bauer beleegyezésével teszik ki a riportot. ez nagyon nem történt meg, mégis kirakták.

Amikor bauer emiatt letiltotta a (már megjelent) interjút, spanyol ezt a förmedvényt produkálva, bizonyítandó, hogy ugyan elbaszták, de bauer meg az apja ilyen geci, meg olyan csótány, ezért megérdemli.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 17:01:25

Mavo
, te idióta köcsög, Szalacsi bácsi érdekeiért kiálltál-e bazmeg-e?
Pedig ő még nem is közszereplő! Ő sem adott engedélyt ám senkinek, tudtad?
Ott ültél biztos a gépednél, vakartad a tökeid, aztán kiröhögted a szerencsétlent, most meg véded ezt a közszereplő főfaszt a korrektség jegyében, amikor ez az ember többet tett Magyarország inkorrekt voltának fejlesztéséért, mint 100.000 másik átlagember.

Hülye provokátor droid

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 17:04:05

@mavo: A vágással kapcsolatban igazad van.

Viszont ez nem mellékvágány. Pont, hogy ez a lényeg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 17:06:50

@Krokodil:

sőt, ami még rosszabb, olyan kontextusban, hogy akinek az apja ávós volt, akit nem büntették meg, az ne beszéljen rasszizmusról, meg mondjuk feng shuiról se.

Ami egyrészt ultrabunkó, másrészt ultrademagóg, harmadrészt, ha ezt a logikát elfogadjuk, pillanatok alatt bárkiről kimutathatjuk, hogy ezt sem meg azt sem mondhatja, mert az apja, a nagyanyja, a ...

Nem véletlen egyébként, hogy amikor Pokorni apjáról kiderült, hogy besúgó volt, akkor nem az a kézenfekvő, és normális reakció jött fideszes oldalról, hogy ennek mi a fasz köze az ő politikusi karrierjéhez, hanem az, hogy hát igen, besúgó volt, de igazából ő jó besúgó volt, csak a komonisták áldozata, ó a szegényke, szip, szip, szip.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 17:10:55

Bauer elhatárolódott-e politikai értelemben az apja tevékenységétől?
Én nem hallottam róla.

Ha igen, rendben, ha nem, akkor télleg kussoljon!

Ezt az elhatárolódást még Baló is meg bírta tenni saját nejétől, gyermekei anyjától. Igazán Bayer is megtehette volna politikaice.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 17:11:24

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

kicsit rugdosd a falat is, úgy jobban levezetheted a dühöt ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 17:12:36

@A Nép - Te vagy!:

a manifeszt nyilasság tetszett, bár jelzem, komonista és náci is vagyok, nézd csak meg jobban azt a blogot.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.19. 17:15:43

@mavo: a Pokorni párhuzamot nem akartam idehozni, de, hogy kényszeresen kiegyensúlyozzak: azt sem értettem, hogy a Pokorni miért akart visszavonulni, meg stb, amikor kiderült, hogy az apja komcsi ügynök volt. És?
"Az embert őt magát basztassuk."

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 17:16:06

@mavo: Na most sikerrel összehasonlítottad a rongybabát az atomreaktorral!

Tegyünk egy apró különbséget Pokorni apja és Bauer apja közé, jó?

Pokorni apját kényszerrel, fenyegetéssel szervezeték be, és akaratán kívül egy olyan rendszert kellett szolgálnia, amit ményen megvetett. Szabad akaratából a büdös életben nem tette volna azt, amit tett.

Bauer apuka ellenben vélhetőleg egyet is értett a rezsimmel, meg élvezte is a szolgálattal együtt járó előnyöket, és erősen kétlem, hogy nádpálcát tartottak a feje felett munka közben, hogy ha nem téped szépen a körmöket Pistike, akkor körmöst kapsz!

Ne relativizáljuk már a társadalmi bűnöket, kurvára nem elegáns!

ÁrPi 2009.05.19. 17:16:47

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Bauernak korrektséget számonkérni olyan, mintha Lendvai kérné számon, h miért nem volt igazi rendszarváltás."

Lendvai Ildikó spanyol inkorrektségbe csapó, felelőtlenül kicsi öncenzúráját kérhetné számon. Azért nem volt igazi...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 17:20:08

@mefisto:

1. a nem élőben leadott interjú vagy -részlet pont az egyik legmanipulálhatóbb tárgy.

2. jelen post tárgya nagyon nem ez, hanem az, hogy vagy ne tessék ígérni semmit a gonosz ávósivadéknak, vagy tessék betartani, és ha nem megy, akkor nem fröcsögni a mocsadék faszistázó ávósivadékra, mert az nem ajrópai viselkedés, legyen akármilyen gonosz az ávósivadék.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 17:24:42

@Krokodil: Azért akart visszavonulni, mert a sok azbesztarcú érzelemmentes harci droid, meg asszimlilált borg-dolgozó között van néhány érző lélek, és Pokorni pont az.

Őt mélyen bántotta, hogy az apját megtörték és beszervezték.

Emberi reakció.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 17:25:10

@mavo:

"komonista és náci is vagyok, nézd csak meg jobban azt a blogot. "

Te egy idióta barom provokátor-spammer vagy, kisfiam, nem náci és nem komcsi.
Hágd meg magad, hátha örömödben elszáll a frusztrációd, te ejrópai ávósivadékvédő bloggerina

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 17:28:34

@mefisto:

"Őt mélyen bántotta, hogy az apját megtörték és beszervezték. "

És ezen reakcióival el is határolódott politikai értelemben, mert ez így korrekt egy politikai rendszerváltás utáni politikusnál. Yes!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 17:29:26

@mavo: Igen, ezért írtam fentebb, hogy

1.) csak a vágatlan anyagra értendő, amit írtam; és

2.) csak a videóról beszéltem, a hozzá fűzött kommentekről nem.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.19. 17:34:38

OFF

Viccesek a kommentek. Zavarodottság & "friendly fire" ezerrel.
Ezt szeretem. ;DDDDDDD

ON

remetebal 2009.05.19. 17:38:38

Néhány megjegyzés:

1. Bauer Tamás a legvisszataszítóbb magyar közszereplők egyike.
2. Épp azért is visszataszító, mert betegesen fél a jobboldaltól és ezt támadással ellensúlyozza.
3. Veletek szemben is ez a gyanakvás nyilvánult meg benne, de belement.
4. Azt elvárni tőle, hogy értsen az informatikához, minimum naivság. Ezeknek az embereknek a fele a gépet sem tudja bekapcsolni.
5. Ezek után a mások számára is elérhető (tehát nyilvános) felületen való megjelenésében - a 2-es és 3-as pontban említettek alapján - feltehetően a jobboldallal kapcsolatos félelmeinek alátámasztását látta, ezért kérhette az interjú visszavonását.
6. Ezt meg nem érteni lehet, de erre föl személyeskedni, és ilyen posztokat írni felesleges, mert ezzel gyakorlatilag a félelmeit igazoltátok (akár zárójellel, akár zárójel nélkül - lásd ÁVH-s szakasz, amely ebben a Magyar Fórum logikáját idézi).

Végül 7.: Azt hiszem, ez a poszt is a Sötétség délben-sorozat méltó párja. Leginkább a "Hevültség kampányidőben" kategóriába sorolható. Következésképp ez így nagyon kontraproduktív. Picit pihenni kéne, fiúk.

cickányfül 2009.05.19. 17:49:15

@remetebal: a Sötétség délben-sorozat szerinted nemes egyszerűséggel "hevültség kampányidőben"?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 17:51:14

@Krokodil:
Agyilag? Téged, agyatlan humanoid hulladék? Ne viccelj! A kontextus egyébként Bauer léte, illetve létének kézzel fogható elemei. Kézzel fogható elem, hogy a faterja és társainak gyilkosságait "júj, jönnek a nácik!" gágogással kívánja palástolni. Bauert, tekintve 20 éves munkásságát, úton-útfélen pofán kell köpni tömeggyilkos apja, tömeggyilkos családja és hittársai okán. Pofán kell köpni, mert a tömeggyilkosságok eltusolása érdekében tematizálják a közbeszédet, mert népirtókat rejtegetnek, mert népirtók eszméit állítják elénk, mint erkölcsi mércét. Mert téged egy ilyen bauer féle rühes félállat megszült, és közénk engedett. Hrrrrr!!!! Vééééééégeeeeeed van, hüllő! muhahaha. te szerencsétlen torzó.

phaidros 2009.05.19. 17:57:35

Bauer Tamásnak annyi keresnivalója van/volt a politikában, főleg liberális oldalon, mint mondjuk Hitler fiának lett volna ugyanott.

Ugyanakkor viszont ez valóban dühből volt, nem volt elegáns, még ha igazad is van, Spanyol. :S

phaidros 2009.05.19. 17:58:23

Mavot ne hergeljétek már, eldurran a szerencsétlen. :)

remetebal 2009.05.19. 18:00:22

@cickányfül:
Rövid kérdésre rövid válasz: Igen. Túl van pörögve, akárcsak ez a blogbejegyzés is. Nem ez jellemzi a Reakciót. Legalábbis én nem ezért szeretem.

suski 2009.05.19. 18:06:17

Spanyol, teljesen megkértem, hogy ökölbe szorul a kezed, amikor egy Bauer oktat ki a korrektségrôl...de minek kell ilyen férgekkel szóba állni, ki a fene kíváncsi még arra, hogy mit hantáznak ezek össze?!

phaidros 2009.05.19. 18:07:35

@Szentgáli: elég vastagon köze van az apjának konkrétan hozzá, hogy pl. egy volt 56-os túlélő perében, ha jól emlékszem, Ausztráliában, a BM (Kuncze alatt) kiadott egy igazolást, hogy az AVH nem követett el emberiesség elleni bűnöket. Az SZDSZ-t nem zavarta, hogy egyes tagjai egy volt aktív, embernyúzó ÁVH-s üzlettársai. Nem egyszerűen csak az apja volt, ez csak a ciki része számára.

De érdekes, hogy sokaknak milyen nehezére esik a csávót gondolatban lecserélni egy nyilas keretlegényre - akkor persze nem kérdeznék, mi a gond.

Warthog 2009.05.19. 18:09:05

Bauer apukának Eörsi Mátyással volt közös ügyvédi irodája, amíg idősb Bauer meg nem halt. Ez talán nem annak a jele, hogy mélyen elítélnék munkásságát és elhatárolódnának tőle. Képzeljünk el egy volt nyilas által, egy parlamenti képviselővel közösen működtetett jogvédő szervezetet. Kicsit bizarr.
Ha a kiskörmösnek gondja lett volna apuka nézeteivel, munkásságával, sikítva rohant volna el az SZDSZ környékéről. De valahogy az ÁVH-soktól és népnyúzó kommancsoktól nem kell elhatárolódni a mai Magyarországon. Enélkül még bárki lehet a humanizmus, tolerancia, és a szabad demokrácia bajnoka. Mert ez így korrekt.

Alfőmérnök 2009.05.19. 18:09:39

Nekem tetszik ez a poszt, mégha nem is elegáns.
Meg is mondom miért: mert arról szól, hogy ezek a Bauer-félék a mások szemében a szálkát, a sajátjukban a gerendát, ha őket éri valami kis jogsérelem, rögtön előtör az a fenenagy igazságérzetük, és a kákán is csomót keresnek. lehetne még folytatni (Bagoly mondja verébnek, stb.). Másrészről meg a legnagyobb geciségeket követik el törvényes és törvénytelen úton egyaránt. Az ilyenekbe bele kell rúgni (természetesen szimbolikusan), amikor csak alkalom nyílik rá.
Amúgy Spanyol egyszerűen balfasz volt, szerintem nem gondolta végig, hogy a youtube az már a nyilvánosság reklámozás nélkül is. De mindegy: jobb így, mert amúgy is elég szar volt az a videó, ez meg jó bejegyzés lett. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 18:16:04

@mefisto:

ne, ezt tényleg ne.

"Ne relativizáljuk már a társadalmi bűnöket, kurvára nem elegáns! "

Mi a faszt csinálsz éppen? Pokorni papa igazából nem is súgott be, sőt! És a virágot is szereti. Bauer apuka meg biztosan cukrot osztott a gyerekeknek a pinyóban.

Ki nem szarja le? Mi köze ehhez a fiaiknak?

Abszolút nem érdekel, hogy milyen bűn köthető a papához, ez volt a párhuzam, és nem az hogy az egyik ártatlan áldozat, mert a fia azt mondja, a másik fúj ávós.

Google 2009.05.19. 18:19:55

Bauer 1. tájékozódott, mi is az a k. reakció
2. az erejét próbálgatja, nézi, hogy tényező-e még a Tényező

És mert levettétek, azt látja, nála az Erő.
Kár, mert nagyon nincs így.
Lehet, azt is szégyelli (bár nem hiszem), hogy elment egy tüntetésre, színleg kiállt valami mellett, de a könnyei másért hullanak; jön a kétharmados Zordas.
Nehogy már ti kérjetek elnézést! Lehet a lábtörlő alá bújni is egyébként.

kispufi 2009.05.19. 18:21:19

@suski: még jó, hogy javítottál, mert már megijedtem, hogy első felhorgadásodban megkérted Spanyol ökölbe szorult kezét.
egyébként @remetebal rövid, velős véleményét ismételném magam is.

kispufi 2009.05.19. 18:21:20

@suski: még jó, hogy javítottál, mert már megijedtem, hogy első felhorgadásodban megkérted Spanyol ökölbe szorult kezét.
egyébként @remetebal rövid, velős véleményét ismételném magam is.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2009.05.19. 18:22:36

az egyik legjobb reakció-poszt ever.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.19. 18:23:28

@mefisto:

"Örülök, hogy jól szórakozol!"

Mi mást csinálnék, ti szolgáltatjátok az ingyencirkuszt. :)

kispufi 2009.05.19. 18:24:34

Miért dupláztam vajh'? Ezer bocs.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 18:25:00

@mefisto:

Pokornit pont még majdnem kedvelem (a legutóbbi zebrás akciója fasza volt), de ez az attrakciója marhaság volt, ráadásul nettó píár. A felmenők viselt dolga a "polgári oldal" játéka volt eredetileg, ezért a Pokorni-ügy baromi kínos volt nekik, mert elég szar lett volna magyarázkodni, hogy ez a vonal úgy alapjában véve milyen irdatlan faszság. Így aztán meg kellett mutatni, hogy "bezzeg mi gerincesen lemondunk" (ha már Boros exminiszternek nem jött össze), és ideiglenesen beáldozták Pokornit. Na ja, csak hát ugye nem végleg, és mondom, baromság.

Teddypompom 2009.05.19. 18:29:30

Hát én csak hüledezek, néhány órára elmentem és mire visszaérek , nyoma sincs a kedvesen irónikusan cinikus komenikációnak, olyan bicskázás van mint a Kispipában szokott vót lenni , amig még rendes hely volt!
Egyébként a véleményem az hogy Bauer Tamással nem lehet elég méltánytalanul bánni.
Én legszívesebben a füleire tekerném a vékonybelét.
Spanyolnak mindenben igaza van még abban is amiben egyébként nem lenne.
A Bauerekkel ebben a tónusban kell tárgyalni, mert másból nemigen értenek ugyanis nem demokraták.
Ők csak az erő nyelvén értenek, ergó annak van igaza aki , a legerősebb.

Ezért felesleges itt álkorrekt eljárások miatt vernie magát a földhöz.
Mindenkivel azon a nyelven kell beszélni amelyen ért.
Hogy egyébként BauerMagyarHornoroszBolgárHellerLendvaiKókaNyakóka mit mond vagy tesz az mindegy.
Az embernek csak a demokratákra kell tekintettel lennie, különben úgy jár mint Antallék.
Ha Spanyol nem csinálja meg az interjút és nem teszi föl a netre, akkor :
A- nem tudnánk hogy a szürkeállomány vezérlő csillaga , és korszerű közgazdaságtan bölcse azt sem tudja hogy mi az a Youtube, és még a számítógépet sem tudja bekapcsolni,
B-nem maradna dokumentum a késő utókornak ,hogy milyen mentális állapotban voltak Balliberálisék amikor hajdani nagyságuk romjain ágálva , buszoztatott esernyős cigányok hordáival riogatták a derék lipótvárosi népet, és mindezek után még mindég sír a szájuk hogy fogjon velük össze a Fidesz és Orbán Viktor .
Spanyol , köszönöm hogy ezt az értékes kor és kórdokumentumot megmentetted a gyeremekeink számára ,hogy tanuljanak belőle, miszerint így jár az a társadalom aki nem veri pofán szívlapáttal időben a Bauertamásokat.......
Még húsz évre a nyakára másznak.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 18:36:15

@Úlfhéðinn: "Mi mást csinálnék, ti szolgáltatjátok az ingyencirkuszt. :)"

Menj vissza arra az oldalra, ahonnan ide lapoztál, és nézd meg, hogy ott vagyok-e, jó? :)


@mavo: "Mi a faszt csinálsz éppen?"

Ülök a gép előtt és neked válaszolok. És te?

molaris 2009.05.19. 18:54:47

Hideg fejjel nézzük a tényeket.
1,- Bauer egy patkány méltó utóda.
2,- a kettős mérce élharcosa.
3,- viszont ígéretet, a gentleman agriments alapján kell kezelni.
Ennyi.

A múltba merengeni azért érdemes, mert sok mindenre magyarázatot kapunk. S nem Kun Béláékkal kezdődik a történelem. Nagyon könnyű ítéletet mondani, de alapos történelmi ismeretek hiányában leginkább hülyeség. Viszont ezt a problémát az generálja, hogy az a nép, amelyik minden kritikára hisztivel reagál, mindent elkövet régi és újabb kori tetteinek letitkolásáért. Az ítéletességet nem a többségi társadalmak kezdték.
Viszont nincs kedvem megint leírni, mert már sokszor megtettem, de az tény, hogy nem volt még a földön olyan civilizált nemzet, amelyik ne támadta volna a zsidóságot. Sajnos azt nem tudták elérni, hogy a világ cionistának szocializálódjon. Viszont az is igaz, hogy voltak a történelem folyamán olyan történések, amik kimerítik a gazemberség fogalmát. A nemzetek jó tanulónak bizonyultak, és felülmúlták tanítóikat. A nép pedig csak a sérelmeit sorolja, és a sikemi példa óta halmozza bűneit. Viszont hirdeti ártatlanságát. Sőt! Bármilyen ügyben indul eljárás törvénytelenségük okán, egyből az antiszemita fegyvert vetik be.

Itt tartunk, és törvényekkel nem lehet szeretetre kötelezni valakit. Most az agyament Draskovics és tettestársai próbálják meg. Hol van a mi antiszemitizmusunk az USA, Franciaország, Oroszország antiszemitizmusához? Ha igaz lenne, nem jönnének a megszállt területről tömegével haza, hozva barátot, ismerőst.

balfék 2009.05.19. 19:04:19

@Teddypompom: Látom te a szívlapáttal gyakorlod a demokráciát.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.19. 19:11:20

@mefisto:

"Menj vissza arra az oldalra, ahonnan ide lapoztál, és nézd meg, hogy ott vagyok-e, jó? :)"

Uhh, ember, ha egyszer kinyitod a humortarisznyádat, nincs megállás, mi? ;)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 19:19:56

@mefisto:

én konkrétan érdeklődve nézegetem, hogy miközben a relativizálás bűnét olvasod a fejemre, hogyan mesélsz gyönyörű esti mesét az ártatlan besúgóról esetéről.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 19:24:06

@molaris:

na, végre valaki a lényegre tért, és ha érintőlegesen is, de emlékeztette az úri közönséget a mohendzsó darói, az azték, inka és persze a sumér pogromokral is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 19:24:45

@molaris:
Tényleg agyonragoztuk ezt a témát, de egy megjegyzést tennék a kommented mellé. Korábbi USA elnökválasztáskor egy Carry nevű figura legyőzni látszott az alkoholista, világbarma, militáns fasz Busht. Azonban abban a pillanatban megfordult a választás állása, amint Carry előjött európai zsidó származásával. Jól lehet, Carry úgy fényévekkel értelmesebb politikus volt, mint ellenfele, az a világszégyene.

Teddypompom 2009.05.19. 19:25:30

balfék

Néhány évet lehúztam mint paidagágász.

A leghatékonyabb eszköz a szívlapát, ha empátia nélküli együttműködésre képtelen, autokratikus, nárcisztikus személyiséget akarsz rávezetni a demokrácia értékeire.....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 19:31:35

@mavo:
Visszatetsző ártatlan besúgókról értekezni, ahogy az is visszatetsző, amikor etnikumodról többes harmadikban beszélsz. .-))
A titkosszolgálati múlttal hergelést Antall kezdte. Kiknek az érdekében? Na, tudod? Megmondom: Csurkát nyomta vízalá, mert etnikai vonatkozású megnyilvánulásai voltak. Ezt követően Gyulánknál volt a labda. Hozzáteszem, - más posztban leírtam - a teljes Hármas Főcsoportfőnökség és NBH anyagát egy olyan izraeli-magyar vállalkozás kezelte, amelynek Gyurcsány és családja, Apróék voltak magyar (muhahaha) részről a tagjai. Ez cég többek között a volt Szovjetúnióból Izraelbe települő zsidókon százmilliókat keresett.

civilkontrol 2009.05.19. 19:37:07

@Warthog:
"Bauer apukának Eörsi Mátyással volt közös ügyvédi irodája, amíg idősb Bauer meg nem halt. "
Először azt hittem kamu, de megnéztem a wikin és tényleg! Ez mennyire kurva kemény már, nem? A legnagyobb antikommunista rendszerváltó párt tagja összepuszilkodik az előző rendszer egyik legocsmányabb jelképével!
Ilyen egy féreg társaságot mint ez a sunyi képmutató szdsz vazzeg...
Ha nem érik el az 1%-ot sem, hálám jeléül küldök nekik egy fél kiló öklözőzsírt! Remélem az utolsó cseppig elhasználják egymásban!

molaris 2009.05.19. 19:42:54

@mavo:
Látom még az esti gyógyszer előtt vagy.
Ez a baj veletek szűken mért szürkeállományú embertársakkal, hogy nem igazán van tényszerű ellenvetésetek, csak a saját monológotok mantrájátok.

Légy vele boldog, de mint vitapartner, így nagyon kevés vagy.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.19. 19:49:41

"gentleman agriments"?

"Carry"?

Hmmm...

is 2009.05.19. 20:01:53

@Mr Falafel: "Ezt a visszatetsző, gyomorforgató mentalitást a Bauerek, Gusztosok és demszkyk képviselik ma Magyarországon, apáik nyomdokain haladva."

de a poszthoz is, Ti a tényektől láthatóan nem zavartatjátok magatokat. az ügynökmúltak nyilvánosságra hozásának egyetlen magyar képviselője van, az SZDSZ (az LMP-t meg a Jobbikot nem tudom), és Bauer és Gusztos és Demszky onnan van.

a Carry-s megjegyzésed nagyon tetszett. ugyanis Kerry-nek írják. remélem a többi adatod, amit használsz, ennél pontosabb.

@poszt: "Ma már nem sajnálom azokat, akiknek nem volt más programjuk, csak a gyűlölet- és félelemkeltés" Úgy érted, hogy a "hazaáruló, mocskos bankárkormány", meg a Bokros óta tartó karaktergyilkosságok, Orbán "kergessük el" kifejezései stb. stb. csupán békés, ártatlan mellék és főnevek? A "ne merjen a kormány ezt meg azt csinálni" az nem hergelés? Más szemében a szálkát... Az is milliószor elhangzott, hogy Orbán nem náci. Csak nem határolódik el a náciktól. Te mégis, direkt összekevered, összemosod (pedig ugye biztos érted a különbséget), hogy ezzel igazold magad, meg a Te szóhasználatodat. Senki szerint nem náci Orbán. Pusztán bűnösök közt CINKOS, aki néma.

Kopiás Attila Steve 2009.05.19. 20:28:16

Hehe, szép kis hiszti lett belőle. Nem éri meg nagyon pörögni rajta, csak egy komment hát.

1) Politikai demonstráción bárkiről bármilyen felvételt készíthetsz és közzétehetsz.
2) Ő meg bármikor azt mondhatja, hogy nem nyilatkozom.
3) Megállapodni vele, hogy jóváhagyhatja és aztán megrugdosni, az tényleg nem túl korrekt.

Szerintem ez az a szitu, amiből megéri tanulni, tudni, milyen lehetőségeid vannak alapból, mivel jár ha ígéretet teszel stb.

Ha valaki nem akar ellenőrizetlen videóban szerepelni, szíve joga. Ha demonstráción vesz részt, az ellen nem tehet semmit, hogy felvedd, amit tesz és mond. De az szabad döntése, hogy hozzá akar-e járulni pluszban és ha igen, milyen feltételekkel.

Rólam valahogy nem akarnak éjjel-nappal videóinterjút csinálni :+), de így is volt már olyan, hogy egy "Vannak, akik azt mondják, hogy X NAGYON ROSSZ DOLOG, mi viszont azt gondoljuk, hogy jó" jellegű mondatból sikerült a videóban csak a nagybetűs részt megjeleníteni, elég szar érzés ezt viszontlátni. Írott sajtóban méginkább, ott néha olyanokat "mondok", hogy fülem ketté áll... Szóval ez erősen bizalmi kérdés és döntés kérdése. Ha pl kifejezett célom, hogy egy eseményről valami megjelenjen a sajtóban (pl híradó), akkor nyilván nem kérek ellenőrzést. Ha egy hosszabb videóinterjú készül, és a készítőben megbízok, hiteles a szememben, akkor ott sem. Ha tudom, hogy vágatlanul megy le egy anyag pl egy TV-vitán, ott sem. De ha egy velem nyíltan ellenszenvező sajtóorgánum (legyen az blog vagy official) akar szabadon összevágni egy videót, ahol nekem nem feltétlenül célom, hogy mindenképpen megjelenjen, lehet, hogy én is kritikus lennék. Nem fordult még elő ilyen velem :+), de szerintem sokat segít ha az ember beleképzeli magát a másik oldal helyébe.

Bauer munkássága - csak hogy erről is szó legyen - alanyi jogon kriminális, azt hiszem ő volt az első mélyen ellenszenves szadeszos az életemben jóannó. Ettől függetlenül az apjával szívatni totál kreténség bárkit is. Ha valaki önerőből rosszarc, elég az, ha meg nem az, akkor ezen az se ront ha az apja az volt.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 20:32:20

@Úlfhéðinn: Nincs, bizony. :)

@mavo: Az esti mese, az egy másik képernyőn megy; ha balra nézel, ott látod a tévében.

Nem. Én objektivizálom a bűnöket; és különbséget teszek az "elkövető" "felróhatósága" alapján.

Google 2009.05.19. 20:39:18

Van tovább is, Is? Mondjad még, mintha otthon lennél, Tótawéiában.

Google 2009.05.19. 20:45:28

@is:

Azt akartad fennebb mondani, hogy a Zorbán néma?
Lehet, Bauer is ezért némítatta el magát. Hogy valamiben hasonlítsanak.

civilkontrol 2009.05.19. 20:54:51

@is: Jajjj de okos vagy Te kis PC izom!
Oszt mond má, mitől határolódjon még el szerencsétlen Orbán, hogy kielégítse a nyüves igényeidet???
Nézzed ezt meg jó?!
"orbán határolódjon el"
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=orb%C3%A1n+hat%C3%A1rol%C3%B3djon+el&btnG=Keres%C3%A9s&meta=
4620 találat
"orbán elhatárolódik"
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=orb%C3%A1n+elhat%C3%A1rol%C3%B3dik&btnG=Keres%C3%A9s&meta=
19400 találat

A saját kis pölösöddel verjed a csalánt szerintem.
Vagy akkor most úgy lesz, hogy bárki bármit beleböffent a közéletbe és majd elkezdik egyesével dobálni egymásnak a labdát, hogy a zorbán határolódjon el ettől, meg attól, meg a Rezner Ottó bácsi csúnya káromkodásától is a Blaha Lujza téren? Na húzzál már a 3,14csába jó?
Majd Te fogod megmondani ugye?
Most akkor én is elkezdjem sorolni a magyar lexikont, hogy pl. Te, mitől határolódjál el? Aztán a többiek is elkezdik ismételgetni és újra meg újra el kell határolódnod! Jó móka lesz ugye? Ne szervezz programot a következő 15 évre!
Kicsit lerágott csont ez PC-kém, még a Vadaiknak is nem hogy Neked.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 21:14:54

@is:
Lehet, hogy Kerry-nek írják, de a tény még tény.
Nincs élhető ország, nincs közbiztonság. Vannak sikkasztó milliárdosok kormányon és kormány közelben, és vannak a magyarokat a saját országukból elküldő, lakásaikból kiköltöztetni akaró etnomaffiózók. Sok embernek lett elege a fajtádból. A rend helyreállításához titeket ki kell rekeszteni a társadalomból. Ez nem világnézeti kérdés, nem politikai hitvallás kérdése, hanem az alkotmányos rend helyreállítására tett első lépések. A jogállamiság üres frázisból valósággá való konvertálása. Hogy a tolvaj gyilkos fajtádnak ez nem fog tetszeni, abban biztos vagyok. Hogy egy klasszikustól plagizáljak: Félnetek kell, fájni fog!

Kieran Hayes 2009.05.19. 21:34:06

Gyerekek!

Tegnap valaki belinkelte ide a felhívást amiben szdsz-es bérkommentelőket kerestek. Világosan le volt benne írva a stratégiájuk.

Mi lenne, ha ezentúl csak és kizárólag akkor állnátok le vitatkozni mavo, ka steve, is stb... bérkommentelőkkel, ha legalább egyszer elhatárolódnak az egykori ex pufajkás miniszterelnöktől, Horn Gyulától, annak kormányától és egész tevékenységétől, az elmúlt 7 év mszp-szdsz ámokfutásától, a hamisított költségvetési adatokkal megnyert 2006-os választási győzelemtől, az elkúrástól, személyesen Gyurcsány Ferenctől, azoktól a módszerektől ahogy a karhatalom a 2006-os tüntetéseket kezelte, továbbá Demszky Gábortól amiért kitüntette a felelős rendőri vezetőket, Kuncze Gábortól, a mártíriuszuozásért.

Egyszóval ha egyértelműen és világosan elhatárolódnak az mszp és az szdsz tevékenységétől.

Ennyi.

tevevanegypupu 2009.05.19. 21:34:27

Ketlem, hogy Bauer Tamast elgondolkodtatna es felebresztene a lelkiismeretfurdalasat ez az iras - nagyon talalo, eppen amennyi kell es ahogy kell - legalabb annyira, hogy az elkovetkezendo par evben csendben maradna, es ujsagot legfeljebb olvasna, de nem irna. Bar jobb lenne, ha soha tobbe nem irna.

Kieran Hayes 2009.05.19. 21:47:29

Tovább olvastam. Fel lehet venni a bérkommentelő listára fedort és kettest is.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.19. 21:57:17

Ja, amúgy látom Lódi iz back. X)

tevevanegypupu 2009.05.19. 22:06:34

Azert az nem egeszen ugy van. Gyurcsany sem tehet arrol, hogy a felesege kinek a rokona. Sokan nem tehetnek arrol, hogy ki nevelte fel oket es milyen szemlelet divott otthon a kommunista diktatura alatt. De. Az, hogy valaki kihasznalja ezeket a megmaradt elvtarsi kapcsolatokat, sot ezekbol a kapcsolatokbol el, ezek a kapcsolatok juttattak egyre elobbre, konnyebb volt bekerulnie - esetleg nala tehetsegesebbeknel - jo allasba, kapott kolcsont, lakast vagy akarmit, az mar szamit. Es ilyen esetben semmi gond azzal, ha ezt alkalomadtan a szemere vetik. Mert ugy tunik, hogy az illeto ezt feledni latszik - mivel meg csak felelossegre sem vontak senkijet olyan cselekedeteiert ami masok eletebe, szabadsagaba vagy egzisztenciajaba kerult - es elszemtelenedik. Nem art, ha figyelmeztetik ra. Minden alkalommal.

Kieran Hayes 2009.05.19. 22:07:20

Állandóan itt nyüsszögtök szerencsétlen bérkommentelők, hogy a Fidesz is ugyanúgy hazudik, meg hogy kormányra kerülve majd belátják, hogy bizony ők sem tudnak mást tenni, mint követve a ballib utat megszorítani. Merthogy nincs más alternatíva.

Nagyon rendes tőletek, hogy így előre megmondjátok mit fog tenni a Fidesz kormányon. Azért az megfordulhatna a fejetekben, hogy elképzelhető, hogy a balliberális gondolkodási rendszerben nincs más alternatíva. De ha kicsit is elszakadnátok a dogmáitoktól, felmerülhetne bennetek, hogy a Fidesz elképzelhető, hogy másképp gondolkodik. És az már alternatíva.

Elég szomorú lenne ha valóban csak a balliberális gazdaságpolitika lenne az egyedül üdvözítő út. 1968 óta látjuk, hogy hova vezetett ez az út.

Egyébként nem esik le senkinek, hogy egy demokráciában nonszensz, hogy nincs másik alternatíva? Egy demokrácia az alternatívák küzdelméről szól. Milyen demokraták vagytok ti?

Ti nyújtotok szellemi támogatást annak a balliberális elitnek amely odáig juttatta az országot, hogy nagyapáink és apáink után a mi generációnk élete is arra fog rámenni, hogy visszahozzuk a szarból az országot.

Azt hiszem ezért minimum egy bocsánatkérés kijárna kedves balliberálisok, nemhogy még itt korrektségért hörögni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 22:21:27

@mefisto:

jó van na, legközelebb szólj előre, hogy nem vitatkozni, hanem az álláspontodat sulykolni jöttél, és akkor nem erőlködöm.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 22:27:10

@mavo: Bocs, ha hisztizni akarsz, nem én vagyok az embered.

suski 2009.05.19. 22:49:50

"Tegnap valaki belinkelte ide a felhívást amiben szdsz-es bérkommentelőket kerestek. Világosan le volt benne írva a stratégiájuk. "

Kieran, ez hol volt? Mert már mindhárom posztot átnéztem és nem leltem, de marhán érdekelne.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 22:57:23

@suski:

Engem is!

Jelzem, erős offenzívába kezdett irdatlan sok pénzzel a szadista állatfajzat. Most láttam a királyi tv-ben egy viszonylag hosszabb reklámjukat. Látszik, h benne van a pénz, és ráadásul a poltikai műsor után adták, ahová (na persze hogy) Bokrost hívták vendégnek.

Vonát vagy Morvait meghívják-e valaha az Estébe?

A Napkeltébe meghívták, de ezt már mondtam, nem?

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/05/16/Vona_a_Napkelteben/

tanarseged ur 2009.05.19. 23:10:03

Kedves Spanyol és Kedves Reakció,

A poszt címe önmagáért beszél. Nem korrekt az apa bűneit a fia orra alá dörgölni, és ha mindez egy videóinterjú körüli félreértés kapcsán történik (amiben ráadásul Bauernak van igaza), az meg egyenesen kisszerű.

A Reakciót akkor kedveltem meg, amikor még Ufinak hívták és nyomtatott havilap volt. Oda egy ilyen színvonalú írás nem fért volna be. A múltkor volt egy kissé alpáriba hajló poszt az ingatlanadóról - az sem. Mi van veletek? Ennél ti sokkal jobbak vagytok.

Üdv,
T.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 23:19:15

@tanarseged ur:

"az meg egyenesen kisszerű."

Bauernak igaza volt. Pont.
De ettől még nem ez a poszt a kisszerű, hanem ő! Ő a kisszerű, ezt gondold végig még egyszer, pls!

Egyébként, mint írás a poszt sztem igenis jó. Mi több, az utóbbi idők egyik legjobbika.

Kérdésem: ha a fiú az apja ilyen-olyan tetteitől sosem határolódott el nyilvánosan (én nem tudok róla), akkor ez azt jelenti, h azokat vállalja. Ezért tehát bírálható, még ha a tetteiért nem is felel.

Kedves tanársegéd úr, ha az ön édesapja egy diktatúra kínzóembere lett volna, akkor ön manapság vállalna közéleti szerepet, vagy ez esetleg visszatartaná?

Ha mégis vállalna közéleti funkciót, akkor fontosnak tartaná-e, h az édesapja politikai nézeteitől, és viselt dolgaitól elhatárolódjon, fenntartva a jogát, h azért szeretve és tisztelettel nézzen rá, mint a saját apjára?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 23:40:46

@mefisto:

adok mintát a hisztizásből, oké?

"Te egy idióta barom provokátor-spammer vagy, kisfiam, nem náci és nem komcsi.
Hágd meg magad, hátha örömödben elszáll a frusztrációd, te ejrópai ávósivadékvédő bloggerina "

Na, a hiszti így néz ki. Segítettem?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 23:44:57

@Kieran Hayes:
Nem szeretem a bérkommentelőzést. Sok éve olvasok fórumokat/blogokat, de vagy nagyon naiv vagyok, vagy ez tényleg egy erősen túllihegett, amúgy marginális jelenség.

Francois Pignon 2009.05.20. 00:06:59

500 Ft/hozzászólás tarifáért bérkommentelést vállalok, ha valakit érdekelne a lehetőség :DDD

Egyébként spammelni szoktak fórumokon kereskedelmi céllal, ezt akár bérkommentelésnek is nevezhetjük, ha tetszik.
Politikában ilyesmire nincs szükség, van elég lelkes amatőr ;))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.20. 00:09:48

@Francois Pignon:
Na tessék, te meg jössz, és lenyomod az árakat...

tanarseged ur 2009.05.20. 00:12:18

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Végiggondoltam. A poszt kisszerű. Lehet, hogy Bauer is, de az kevésbé rossz érzés, mint amikor egykori kedvenc havilapom blog-folytatásában olvasok méltatlan és kisszerű írást.

"Kérdésem: ha a fiú az apja ilyen-olyan tetteitől sosem határolódott el nyilvánosan (én nem tudok róla), akkor ez azt jelenti, h azokat vállalja."

Nem, nem azt jelenti. Nehogy már bárkinek is el kelljen határolódnia az saját apjától. Akit ráadásul még csak nem is maga választott.

"Kedves tanársegéd úr, ha az ön édesapja egy diktatúra kínzóembere lett volna, akkor ön manapság vállalna közéleti szerepet, vagy ez esetleg visszatartaná?"

Nem tudom. Lehet, hogy visszatartana, de még az is lehet, hogy motiválna (mármint arra, hogy én viszont jó legyek). Nyilván attól is függene, hogy milyen a viszonyunk.

"Ha mégis vállalna közéleti funkciót, akkor fontosnak tartaná-e, h az édesapja politikai nézeteitől, és viselt dolgaitól elhatárolódjon, fenntartva a jogát, h azért szeretve és tisztelettel nézzen rá, mint a saját apjára?"

Ezt sem tudom. Lehet, hogy nem akarnék nyilvánosan elhatárolódni, mert nem akarnám akár csak a lehetőségét is elismerni annak, hogy a bűn apáról fiúra szállhat. Lehet, hogy olyan kellemetlenül érintene, hogy egyáltalán nem akarnék beszélni róla (ld. "akasztott ember házában..."). Pláne, ha a diktatúrát követő új rendszer hajnalán pamflet jelenne meg arról, hogy én a "Körmös idősb Tanársegéd" fia vagyok, és ezért ne szavazzon rám senki.

Nem szeretem az elhatárolósdit. Mindenki magért felel, meg a kiskorú gyerekeiért (de azoktól nem elhatárolódni kell, ha rosszat tesznek).

Francois Pignon 2009.05.20. 00:12:53

@TuRuL_2k2: Szabadpiac van, vagy miafene ;)))

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.05.20. 01:07:41

Valóban több hibát elkövettünk. Hiba volt a részünkről beleegyezni abba, hogy az interjút elküldjük jóváhagyásra. Bauer kérése teljesen abszurd volt, hiszen egy nyilvános rendezvényen, bemutatkozva, az interjúra engedélyt kérve mentünk oda hozzá, s ő minden fenntartás nélkül beszélt a kamerába, s ezután mondta, hogy küldjük el neki az anyagot. Mondtuk neki, hogy ez videóinterjúnál nem szokás, de ő ragaszkodott hozzá. Ekkor azt kellett volna mondanunk, hogy lófaszt, de nem tettük. Ez hiba volt, tanultunk belőle. Ezután az anyagot - amelyen Bauer interjúja jelentősen meg volt vágva, de mondadóját nem manipuláltuk, a lényeget bennehagytuk - feltettük a Youtube-ra, ami egy nem hozzáértő számára publikálásnak tűnhet, de valójában a kutya sem nézi meg. Szerencsésebb lett volna, ha a Rapidshare-re vagy más hasonló oldalra tesszük fel, ebből is tanultunk. Ettől függetlenül az azért elég furcsa, ha egy közszereplő nem vállalja a maga által a kamerába mondottakat.

remetebal 2009.05.20. 01:40:10

Kedves KK és TT!

Ti ezt most komolyan és direkt csináljátok?
Mintha nem akarnátok érteni azt a néhány hozzászólást, ami amellett érvel, hogy Ti milyen hibát követtetek el.

Elég megnézni ezt a hozzászólásáradatot. Itt tapasztalatom szerint kulturált társalgás szokott zajlani, de a fenti hozzászólás-áradat jószerivel nem különbözik az index bármely poliitka-fórumától. Ezt, kedves Reakciósok Ti gerjesztettétek az indulatos posztotokkal. Legalább ezt az egyet be kellene látni.

Itt szinte mindenki leírta, hogy Bauer egy gyökér, de ennek semmi köze ahhoz, ami ebben a posztban leíródott, és ahhoz, hogy Ti milyen módon viseltettek iránta.

Már a szombati poszt is olyan állításokat fogalmazott meg (hogy hét éve még nem volt kurucinfo, meg hogy hét éve még nem bántalmazták a melegeket), amelyek lehet, hogy bizonyos szempontból még igaznak is tűnhetnek, de a lényeghez - vagyis az ún. "baloldaliak" konkrét álláspontjához - semmi közük.
Nyilvánvaló, hogy idegesíthet benneteket Bauer - meg úgy általában a "baloldal" viselkedése -, de ez nem jogosíthat fel benneteket arra, hogy mindenben csak és kizárólag a nyílt kampányolást lássátok, meg a személyeskedésre való lehetőséget.

Pontosabban fogalmazva: feljogosíthat, de ezzel kiválóan és módszeresen le lehet építeni mindazt, amitől más voltatok a többieknél. A Konzervatórium már korábban beszűkült, noha indulásakor az is ígéretesnek indult.

Kár volna értetek!

tanarseged ur 2009.05.20. 02:02:41

Adalék 1.: Bauer nyilatkozott az apjáról egy kétperces parlamenti felszólalásában 2000-ben. Itt van:

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=36&p_uln=159&p_felsz=318&p_szoveg=ap%E1m&p_felszig=318

Adalék 2.: A történész Ungváry Krisztián rövid cikket írt idősb Bauer működéséről. Itt van:

es.fullnet.hu/0014/visszhang.htm (le kell görgetni kb. az oldal közepéig, a cikk címe: Politika és a jó ízlés)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.05.20. 02:17:42

@remetebal: Mint írtuk, több hibát is elkövettünk, s emiatt a vitatott videót le is vettük, noha jogilag erre semmi nem kényszerített minket. Az egy másik kérdés, hogy - a videó levétele után! - Spanyol' megírta a véleményét Bauerről - ezzel a véleménnyel lehet vitatkozni, pont ez a blognak mint műfajnak a lényege.

Kopiás Attila Steve 2009.05.20. 03:12:33

@Kieran Hayes: Te, neked konkrétan mi ment az agyadra és miért? :+)
Van kedved idézni tőlem bármi olyat, ami alapján arra lehetne következtetni, hogy akár csak minimális mértékben is kedvelem bármelyik kormánypártot? Ha szerinted mindenki, aki nem szavazna a fideszre, az a ballib kormány szekértolója, akkor most kerítettél nekik egy laza 70%-os ballib szimpatizánstábort, ami mintha messze állna a valóságtól... :+)

remetebal 2009.05.20. 04:05:18

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

1. A "több hiba" beismerése csak fokozása annak, amit hibának tartunk - ahogy elnézem - többen. Nem azt ismertétek be, amivel szembesítenek benneteket itt a kommentekben.

2. Mostanában sokszor hivatkoztok arra, hogy "ez egy blog", holott szerintem Ti is tudjátok, hogy sokkal több annál. A reakcio.blog.hu mértékadó médiummá vált. Jogilag a 204 "előrehozott választástól rettegő senki" is gyakorolhatja jogát, holott elég sokan tudjuk, hogy ez nem így van. A veletek kapcsolatban kialakult minőségi többletet bele kell kalkulálni. Ez nem jog, hanem tisztesség kérdése. Ahogy a 204 képviselőnél is.

3. Végül, bocs, de az nem vélemény, hogy valaki nem mellékesen úgy bírál valakit, hogy annak a valakinek az apja micsoda volt. Ezzel ugyanúgy nem lehet vitatkozni, ahogy azzal sem, aki vitatni akarja, hogy volt-e Holocaust vagy sem. (És rögvest rögzítem: nem, nem akarom őket büntetni. És nem, nem vonok párhuzamot a kettő között, de a fentebb említett magyarfórumos párhuzamot fenntartom. Ez az "Apák és fiúk" c. elhíresült cikk stílusában fogant megállapítás. arokaso.blog.hu/2008/07/03/grezsa_ferenc)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.20. 06:05:18

Egyszer kaptam egy kururczinfós-linket egy cimborától. Egy cikkre mutatott, amiben valaki nagyon begerjedve gyalázott egy rendezőt, mert az általa rendezett Bánk Bánból hiányzott a Palotás. Volt ott minden, ami szem-szájnak ingere (tudjuk, mi minden). És a cikk végére szépen oda volt illesztve egy olvasói levél, amiben a levélíró szerényen a cikk szerzőjének figyelmébe ajánlotta azt az jelentéktelen kis tényt, hogy a Palotás nem a Bánk Bán, hanem a Hunyadi László c. Erkel-opera része. :-D

No, ezen jót röhögtem (nyilván, ezért is küldte a cimbora, hogy röhögjek én is egy jót).

De most eszembe jutott ez a kuruczinfós-affér. B*sszátok meg, nehogy már a kuruczinfo pozitív példája jusson eszetekbe veletek kapcsolatban:-(

ü
bbjnick

Kieran Hayes 2009.05.20. 06:42:13

@KA_Steve: Elhatárolódtál már az mszp-szdsz-től? Nem?

Akkor viszlát.

Teddypompom 2009.05.20. 06:43:50

remetebal
tanársegéd úr.
Annyira teli van a hócipőm azzal hogy egy beszélgetésk közben jönnek a ballibsik, vállonveregetnek majd barátságosan el kezdenek figyelmezteni hogy ez a színvonal nem méltó ahhoz a nívóhoz amit jelen pillanatban a blog képvisel, és ők(a ballibsik) állapítanak meg, mert
náluk van az etalon ,bármit is jelensen is az.

Nem tudnak lemondani arról ,hogy ők szabják meg,miről és hogyann lehessen beszélni, mert különben mucsa és jujuj.
Eddig weimarizálódtunk, mostmár a színvonallal van a baj.
Szívlapát felebarátaim, az kellene ide, egy jó suhogós szívlapát .
Egy mocskos senkiházi a Bauer a szadista apjával együtt, akik jobb helyeken már régen a híd alatt aludnának és nem az ügyvédi kamarában, irodában, parlamanetben pöffeszekednének.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 08:06:14

A Fiúk természetesen nem felelősek az Apák tetteiért. Viszont a politika döntésekből, érték- és jelentős részt személyválasztásokból áll. Ha én úgy gondolom, s velem együtt még sokan, hogy nem bízunk olyan emberekben, akik ávós családban szocializálódtak, s nem szeretnénk, ha ők részt vennének a magyar közéletben - akkor ez ellen senkinek ne legyen kifogása. És az ellen se legyen, ha ezt ki is mondjuk, ezt a véleményt társadalmi szinten is megjelenítjük, mások figyelmét is felhívjuk fenntartásainkra. Nyilván sokan elvárnák, hogy mindenki hallgasson ez ügyben. Erre azonban nincs mód.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 08:18:29

Ja, és hogy egyáltalán ne legyek offtopic, Bauernek joga van azt kérni, hogy SPANYOL` vegye le a youtube-ról a videót, ő pedig helyesen jár el, ha ennek a kérésnek teret ad. És akkor is, ha ezt az egész történetet közreadja, ki-ki gondoljon róla, amit akar.

pierre bayle 2009.05.20. 08:53:39

Hát hogy ebben az ügyben kinek van igaza, az ölég nyilvánvaló, de nem különösebben érdekes. Én inkább a poszt egyik utolsó mondatába kapaszkodnék: a fizetett operettnáci ügynököket elsöprik, amikor eltűnik a maguk kormánya.

Őszintén abban reménykedem, hogy ez így van, de majdnem biztos vagyok benne, h nincs így. Becsapja magát a jobboldal, ha azt hiszi, h 2010-ben majd jön OVI fehér lovon és két pofonnal visszagyömöszöli a palackba a jobbikot.

Ha mégis így lesz, ígérem, mindenkit megkövetek.

instant legenda 2009.05.20. 09:06:28

Ahhoz pofa kell, hogy valaki Bauer névvel a közéletben részt vegyen, ennek ellenére ezt a posztot szerencsétlennek érzem.

MIndegy van ilyen, hajrá reakciósok!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 09:11:38

@tanarseged ur:

Írtam:
"Kérdésem: ha a fiú az apja ilyen-olyan tetteitől sosem határolódott el nyilvánosan (én nem tudok róla), akkor ez azt jelenti, h azokat vállalja."

Erre te:
"Nem, nem azt jelenti. Nehogy már bárkinek is el kelljen határolódnia az saját apjától. Akit ráadásul még csak nem is maga választott."

És a továbbiakban is kiderül, h képtelen vagy disztingválni, h
egy dolog az apám tetteitől elhatárolódni,
más dolog az apámtól, mint embertől elhatárolódni.

És igenis úgy gondolom, h Bauernak el kellett volna határolódnia az apja mocskos tetteitől, mert fontos közéleti szerepet vállalt, de nem kellett volna elhatárolódnia tőle, mint embertől.

A dolog logikája ugyanaz, mint Balónál, aki a a közTV egyik legfontosabb politikai műsorát vezetvén, fontosnak tartotta, h elhatárolódjon a felesége ilyen-olyan kijelentéseitől, de ezt úgy tette, h emberileg nem határolódott el egy pillanatra sem.

Azt gondolom, h ez így korrekt és helyes.

Ha egy közéletben fontos szerepet betöltő személyiség nem határolódik el a rokona fasiszta, náci, ávh-s, vagy faszomsetuggya milyen gecizmusától, akkor ott nagy gáz van. Különösen akkor, ha ezek után még észt is képes osztani az erkölcsi piadesztálról.

Összefoglalva:
kurvannyát Bauernak!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 09:14:29

Jaaaa, és tök igaza volt fentebb vkinek, aki a ballib legújabb fogását, a színvonal ócsárlását bírálta, ugyanis szerintem ez az írás, függetlenül annak jogosságától és igazságától, jól lett megírva (ahogy a macska is jól van felmászva a fára), ezt többen is elmondták up.

Hattory Hanzo 2009.05.20. 09:41:08

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Ja, persze, Nádas Péter is a beszédet mínősítette retorikai csúcsteljesítménynek Őszöd után, mégis mintha lett volna némi neheztelés irányába jobbról.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.20. 09:47:45

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

A baloldal le van jó vastagon sz*rva! De azért (vagy éppen ezért) ne legyünk már mi is olyan sz*rtalicskák, mint ők:-( Ha valaki hibázik, akkor vallja be, hogy: nohát, hibáztam, igyekszem máskor jobban figyelni. Ettől nem lesz kevesebb. Éppen ellenkezőleg. Nem O. V. mondta, hogy a tisztesség hosszútávon mindig megéri?

ü
bbjnick
aki mindig jobbról előz:-)

tanarseged ur 2009.05.20. 09:50:20

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Értem a különbséget, csak senkitől nem várom el, hogy a szüleitől akár ilyen formában is elhatárolódjon. Tulajdonképpen szinte senkitől nem várom el, hogy bárkitől elhatárolódjon. Baló és Morvai más eset: ők házastársak, önként választották egymást. De engem az sem zavart volna, ha nem határolódnak el. Csak ismételni tudom magam: felnőtt emberért saját maga felel, nem más.

Aki ebben az ügyben sáros, az 1) nyilván maga Bauer Miklós, a múltjáért; 2) Eörsi Mátyás, aki id. Bauerrel közös ügyvédi irodát működtetett, pedig ismerte ezt a múltat. E.M.-nek viszont nem elhatárolódnia kellett volna (milyen üres szó!), hanem szépen kilépnie és másik ügyvédi irodát keresnie vagy indítania.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.20. 09:52:17

@Hattory Hanzo: Mert a barom jobboldal Iszokratészen és Cicerón nevelkedett: a retorikát morálisnak gondolják. Pl. nem dícsérnék Hitler retorikai teljesítményét.
:(

tanarseged ur 2009.05.20. 10:03:55

@Teddypompom:
Nyugalom: nem vagyok balliberális, vállon veregetni meg aztán eszem ágában sincs.

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:
A ballib legújabb fogása? Honnan tudod, csak nem a Ballib Központba jársz eligazításra? ;-))) Mesélj már, kíváncsi vagyok, milyen.

@bbjnick:
"Ha valaki hibázik, akkor vallja be, hogy: nohát, hibáztam, igyekszem máskor jobban figyelni. Ettől nem lesz kevesebb. Éppen ellenkezőleg"
Kérem az indexet, jeles. (Bocs, vizsgaidőszak van... :-))

tevevanegypupu 2009.05.20. 10:07:08

A legtobben a szuleinkbol elunk. Lelki, szellemi, fizikai taplalekainkat eletunk nagyon jelentos szakaszaban toluk ikapjuk. De mindnyajunk eleteben elkovetkezik az idoszak, mikor biralo szemmel, sokszor lazadozva, igazsagos vagy igazsagtalan kritikaval illetjuk oket. Ha mukodik erkolcsi erzekunk, akkor ra kell jonnunk, nincs olyan gyonyoru eszme, vilagmegvaltas, amiert kormot tepunk le, veresre verunk embereket, hamis vallomasokra kenyszeritjuk oket, fanatikusokka valunk es gyilkolunk. Ha tudjuk, hogy anyaink es apaink ilyen hatalmat szolgaltak, tamogattak ezt a hatalmat minden eszkozzel, ha jomagunk is ebbol a szolgalatbol szerzett javakbol reszesulunk, nos akkor legalabb csendben maradunk. Bauer, ifj. Rajk Laszlo..hosszu a sor..ereztek mikor kell uj idoknek uj dalaihoz csatlakozni..Egeszen jol meg is elnek belole. Modszereik szinte ugyanazok mint apaike. Hamis, hiszteriakelto, kepmutato.Szerencsere fizikai eroszakhoz mar csak ritkan nyulhatnak..bar tulsagosan az sem idegen toluk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:09:51

@Teddypompom:

Bauer Miklós halott, tehát nem fog híd alatt lakni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:12:57

@tevevanegypupu:

na, konkrétan ifj. Rajk Lászlót idekeverni az ritka otromba dolog volt.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.05.20. 10:15:42


No hát nem én leszek az aki az ilyen illetőket védeni akarná, de ez elég ostoba hiba volt és talán volt benne egy kis fricskaszándék is az érintett felé.

Nyilván ányalja a helyzetet némileg, hogy valahova a youtubera feltöltöttétek és nem rögtön ide, de a youtube azért szintén a nyilvánosság egyik színtere, és ha megegyeztetk vele, akkor itt most neki van igaza.

Aki másnak vermet ás, sajnos. Kár az ilyen buta hibákért.

Egyébként önmagában a B-família nemkorrektségéről tett megállapítások teljesen helyénvalóak:

Apuka nélkül a fia aligha lenne véleményformáló hatalomgyakorló.

Alfőmérnök 2009.05.20. 10:21:47

@tölgy:
Nádas megtűrt kategória, de Eszterházy tovább ment: ő morális tartalmakat vélt felfedezni a szövegben. Ilyenek ezek a filodoxus szofisták... :)

barang 2009.05.20. 10:24:29

kedves Tanraseged meg Remetebal es egyeb urak,

azert ismerjuk mar el, hogy egy feketöves sajtoszabadsagharcostol annyira volt aranyos az interju letiltasa, mint amennyire Szögi ur meglincselese aranyos volt. azert ez a bonirtsag hatarait feszegeti.

ami meg az apak es fiukat illeti azert ideje lenne mar egyenlo mercevel merni. elkepzelem, hogy ifj. Albert Speer belep a CDU-ba es vadul kommunistazik, es ugy alatlaban gyanakvoan tekint minden baloldali szervezetre. Apukaja epiteszirodaja meg megbizast kap a Kanzleramt megtervezesere.

tanarseged ur 2009.05.20. 10:37:39

@barang:
Ne ismerjük el. Interjúletiltás = lincselés? Ez komoly?
Ha pedig ifj. Albert Speert az apja miatt támadnák, az ugyanolyan méltatlan lenne. Elég egyenlő a mérce?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 10:42:28

@tanarseged ur:
"Értem a különbséget, csak senkitől nem várom el, hogy a szüleitől akár ilyen formában is elhatárolódjon."

Nem, nem érted a különbséget, mert akkor így fogalmaztál volna:

Értem a különbséget, csak senkitől nem várom el, hogy a SZÜLEI TETTEITŐL akár ilyen formában is elhatárolódjon.

" Baló és Morvai más eset: ők házastársak, önként választották egymást. De engem az sem zavart volna, ha nem határolódnak el. Csak ismételni tudom magam: felnőtt emberért saját maga felel, nem más."

Nem más eset, mert a házasság igen erős kötelék. Az esetek többségében erősebb is, mint a szülőhöz való kötődés. A gyerekeid anyja/apja a házastárs. Sztem Baló azt tette, amit a helyzetében tennie kellett. És nem volt félreérthető. Bennem együttérezést váltott ki inkább.

Dehamár:
Akkor a te fajta logikád ugyanúgy vonatkozik a pártokra is. Mi a faszért kell a fidesznek örökké elhatárolódnia pl. a Jobbiktól. Jóval kevesebb közük van egymáshoz, mint egy apának a gyerekéhez, mint egy férjnek a feleséghez.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 10:45:39

@Hattory Hanzo:
"Nádas Péter is a beszédet mínősítette retorikai csúcsteljesítménynek"

Igen, retorikai csúcs a saját hazáját kurvaországozni majd 200 elit politikus előtt. Ezsem-telefaxom megáll. 200 ember előtt lekurvázza egy hazájáért felelős politikus a hazáját, és ez retorikai csúcs? Nabazzz!
Sztem totális égés, nem retorikai csúcs.

Szerinted az retorikai csúcs lenne, ha én egy ofő órán kurvaországoznám a hazámat 30 tanuló előtt?

barang 2009.05.20. 10:47:15

Tanarseged ur,

hasonlat:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hasonlat

ifj. Albert Speer nem ment el politikusnak, nem kommunistazik (sot Kinanak dolgozik), az apukaja epiteszirodaja nem kapott allami megbizast: nem is tamadjak az apja buneiert, bar nincs olyan interju, ahol nem kerdeznenek ra. vagy forditva: ha van is Peter Gabornak gyereke ot sem tamadjak. vili?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:49:05

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Nem más eset, mert a házasság igen erős kötelék."

De, más eset, mert feleséget választ az ember, felmenőt meg nem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:54:14

@barang:

érdekelne, apuci-anyuci milyen múltja esetén tilos közszereplőnek menni?

Ellenőr, biztonsági őr, szemétszállító, szarszippantós, kurva, strici, estébé. Vagy mondjuk milyen múltja lehet apucinak, amivel már éppen lehet színész, de karmester már nem.

Továbbá érdekelne megoldás, hogyan cserélhetne apát, anyát, aki esetleg mégis közszereplő szeretne lenni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 10:55:09

@bbjnick:

Igazad van, egy percig sem vitatom, de ez a poszt sztem jó. Jól írták meg, és azért is jó, mert megfelelő vitaindító, hisz pl. rögtön az is kiderül, h a szerző is hibázott.

Mindazonáltalellenben Bauer azért felettébb pitiáner, mert
1. engedélyeztetni akar egy efféle videót;
2. nem tud nagyvonalú lenni az utólagos küldéskor, pedig nem hivatkozik arra, h a vágással meghamisították volna a gágogását. Mondhatta volna ezt is:
Nem erről van szó, de látom, nem hamisítottatok, s ha már így van, menjen.

Bauer nem demokrata, mert szemmel láthatóan fél. És - már megbocsássatok - , de érzem benne azt a jellemgyengeséget, ami az őseiben is meglehetett, miáltal predesztinálva voltak a feladatra... (És most el lehet azon gondolkozni, h a személyiségjegyeink hány%-a örökletes, és a személyiségjegyeink mennyiben alakítják sorsunka, vállalt szerepeinket. Sztem az apák-fiúk téma sokkalta bonyolultabb, minthogy egyetlen félretevő mondattal lehetne ignorálni.)

Én megértem spanyolt azért is, mert gondolom szar meló lehetett újravágni, de hát télleg elbaszták.

DE MOST MÁR KÖVETELEM AZ EREDETI VÁGATLAN BAYERT FELTENNI A JUJJTYUBÉRA!

Nagyon megnézném, mit reagál Bayer. Nincs mitől félni, elő a farbával, spanyol!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:57:31

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Szerinted az retorikai csúcs lenne, ha én egy ofő órán kurvaországoznám a hazámat 30 tanuló előtt? "

Ha a tömény demagógia belefér a retorikai csúcsteljesítménybe, akkor elképzelhető, bár nem valószínű.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 10:58:17

@mavo:
Morvait még azelőtt választotta Baló, h elvette feleségül, és gyerekeik lettek. Tehát az erős kötelék már rég megvolt, mikor Krisztina asszony megzakkant kissé.

Az meg nem úgy van, h "uppsz, más a véleményed, asszony? akkor válunk!".

Voltál te már nős, fizetett bérkommentező, mavo?

Téglagyári Megálló 2009.05.20. 10:59:57

Uraim, nem lehetne ejteni a témát?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 11:01:30

javítás:
Morvait még jóval azelőtt választotta Baló, h bármit mondott volna nyilvánosan politikaice. Elvette feleségül, és gyerekeik lettek. Tehát az erős kötelék már rég megvolt, mikor Krisztina asszony megzakkant kissé.

tevevanegypupu 2009.05.20. 11:01:32

Nem hatarolodom el a ferjemtol-felesegemtol az elvei miatt nyilvanosan azert, mert nekem a tarsadalomban elfoglalt helyzetem miatt az kenyelmetlen, mert feltem az allasom, stb..Ha annyira elitelem, olyan mertekben banja az elveimet, becsuletemet, a gyermekeim jovojet, amit nem tudok elviselni, akkor elvalok tole. Morvai Krisztina nem hatarolodott el Balotol..Vajon melyikuk demokratabb?
Faludy elso felesege Szego Zsuzsa meggyozodeses kommunista volta a Rakosi idoszakban. Elhitte Rajk bunosseget, egyetertett az akkori idok minden intezkedesevel. Faludy vilagszemleletet, elveit mindenki ismerte es ismeri..Soha, egy pillanatra nem tagadtak meg egymast. Csak ugy mondom, Balot eszem agaban sincs Faludyhoz hasonlitani.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:05:11

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

1. a magánéletemhez semmi közöd faszfej. Én sem kérdezem, kúrod-e seggbe az asszonyt.

2. Kurva mindegy, mikor választotta, a szüleit senki sem választja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:07:18

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

ja, és igen: Baló elhatárolódása felesleges ostobaság volt. Ha a feleségem elkezdene nagy nyilvánosság előtt ostobaságokat vernyákolni, akkor vagy elválok tőle, vagy nem, de nem kezdek el arról sipákolni, hogy mennyire nem értek vele egyet. Ki nem szarja le?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 11:07:52

@tevevanegypupu:

Balo sztem olyan korrektül határolódott, h abban nem volt semmi sértő emberileg. Nem ezen múlt/múlik a házasságuk sorsa. Valószínűleg az már akkor a Norvég fővárosban volt, mikor ez az egész történet elindult.

És Morvai is a maga módján elhatárolódott akkor, mikor nem figyelembe véve a férje helyzetét, túlment szerepvállalásban egy bizonyos szinten.

Ha mondjuk én lennék Orbán, és a feleségem arról beszélne nagy nyilvánosság előtt, h neki tképpen tetszik, ahogy gyurcsány beszél, szerinte nagyszerű szónok és jó hazafi, akkor mit kéne tennem?

mediakus 2009.05.20. 11:08:51

bocs, spanyol, de nem nagyon értelek, és ezt az írást sem értem

Bauer Tamással lehet interjú készíteni, és ha ő, vagy bárki más azt kéri, hogy küldd el neki a kész, publikálható interjút, akkor ezt a kérést illik teljesíteni.
Hogy az interjú megjelenése előtt egy interjúalanynak valóban látnia kell a vele készült beszélgetést, abban már nem vagyok biztos, sőt mélységesen ellenzem, de ha te is, akkor ezt ott kell közölni vele. Ha ezt nem tetted, akkor viszont kötöttetek egy szóbeli megállapodást, ezt pedig te nem tartottad be.
ezek után az apjáról írni!!!! nem értem, hogy kerül ez ide.
üdv
m

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:09:33

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Baló nem Orbán. Egyébként meg váljon el és kész.

Valami elképesztő egyébként, mennyire nulla érzéked van az analógiák használatának nemes művészetéhez ...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 11:13:35

@mavo:

Mi van bérkommentező? Kiestél a szerepedből?

Nem ezért fizetnek, baszki! Szedd össze magad seggbekúrt idióta, és hajtsd végre az utasítást, amiért ideküldtek kampányidőszakban, mert ugye előtte nemigen láttunk.

Látom, nem érted:
Morvai már rég a felesége volt gyerekestül Balónak, mikor politikaice kotyogni kezdett.

Jaaa, és mondod: el lehet válni. Miért, az apától és az anyától is el lehet válni! Megtagadod, és kész.

Miért ne kötődhetne bárki legalább annyira a feleségéhez, mint más az apjához. A szeretet nem vérből van, de te ezt úgysem érted, kb. kurvasemennyi érzéked nincs az emberi dolgokhoz.

Inkább csak szemetelj, azért fizetnek, idióta droid!

tevevanegypupu 2009.05.20. 11:17:29

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:
Jaj dehogynem volt serto, megalazo emberileg Balo elhatarolodasa.
Nem igaz, hogy nem erted.

@mavo:
elfordulhat.(:

barang 2009.05.20. 11:19:15

kedves magyaravo,

nem nem gondolom, hogy a szulok tortenete miatt barkit el kene tiltani a kozelettol. sot meg az is oke, hogy vki a szulei reven elonyokben reszesul, es ezekrol az elonyokrol azutan se kivan lemondani, miutan rajott, hogy ennek masok mikent fizettek az arat.
sot meg az is ok, hogy az illeto kozszereplo lesz, sot meg az is belefer, hogy uzleti es egyeb ellenfeleit az erkolcs kulonos magassagarol probalja ov alatti fasisztazassal kiiktatni. (ekozben a legnagyobb termeszetsseggel tamaszkodik csaladi ujsagirobaratokra)

de engedd mar meg nekem, vagy spanyolnak, hogy ez zavarjon. ennek is bele kell fernie.

(ha valaszonkent kapod a penzt, azert egyet igyal az egeszsegunkre:))

tanarseged ur 2009.05.20. 11:24:53

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Mi a faszért kell a fidesznek örökké elhatárolódnia pl. a Jobbiktól"

Ha az eddigi kommentjeimből nem derült volna ki, hogy mit gondolok erről, akkor tessék, ideírom:

Nem, a Fidesznek nem kell elhatárolódnia a Jobbiktól.
Ízléstelen játszmának tartom, amikor ezt követelik tőle.

Balóékról meg annyit, hogy én is együttérzek velük. Ha ő el akart határolódni - hát rendben. De ha nem tette volna meg, akkor sem gondoltam volna semmi rosszat.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.20. 11:39:17

Szerintem értelmes ember nem nyilatkozik a Reakciónak... Aki okos ugyanúgy messze elkerüli mint a Hír TV-t vagy az Echo TV-t.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:49:03

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

látom az a célod, hogy ne vitatkozzunk, hanem anyázzunk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:51:27

@barang:

zavarhat nyugodtan. Megengedem neked, mert kibaszott rendes vagyok. Ugyan méretes faszság a papát ütni, ha elkúrtuk a fiával a riportot, de azt gondolsz, amit akarsz, tőlem akár holokausztagadhatsz is, ha neked attól jó.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 12:00:38

@Spirál:

Meg értelmes ember nem is kommentel ide, ugye. LOL.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.20. 12:04:29

@Elpet: Jaja. Én sem vagyok normális, hogy e blogon koptatom a billentyűzetemet. :(

@rajcsányi.gellért (ergé): Sólyom László az erkölcstelenség legalja. Kb. Kövér Lászlóval van egy szinten.

tanarseged ur 2009.05.20. 12:06:43

Hadd írjak valamit a bérkommentelőkről.

Ha én valamelyik párt kampánystratégája volnék, és megvolna bennem a kellő elvetemültség, akkor a következőt tenném:

Bérkommentelőket fogadnék, hogy a másik oldal nevében sületlenségeket és otrombaságokat írjanak.

Elvetemült ballib kampányfelelősként pl. azt kérném tőlük, hogy büdöskomcsizzanak, hazaárulózzanak, szívlapátot és akasztófát követeljenek a balliberálisoknak. Zsidózásért, hollókosztozásért extra felár.

Elvetemült jobbos kampányfelelősként fidesznácizást, orbánviktorozást, valamivel kisebb tarifáért sólyomlászlózást várnék. A jobboldal mucsaizásáért extra felár. Gyurcsány Ferenc magasztalásáért veszélyességi pótlék (árthat a bérkommentelő mentális egészségének).

Természetesen bármelyik oldal bérkommentelőivel szemben elvárás lenne, hogy nevezzék az övéktől eltérő véleményt hangoztatókat bérkommentelőnek. Alapkövetelmény lenne a minősíthetetlen, durva stílus is. Ezek benne volnának az alapbérben.

Minden nap végén elolvasnám a kommenteket, és számolnék: "nézzük ... nicket, aszongya, bérkommentelőzés megvolt, anyázás dettó, volt még két hazaáruló, egy bitófa-szívlapát kombó, meg egy holomese, az annyi mint..."

Majd a nyilvánosság előtt rámutatnék a végeredményre: "tessék látni, ilyenek ezek!"

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 12:11:14

@Spirál:

Nem kényszerítünk. Valahogy csak meglennénk nélküled. De ha nehéz, ám hivatásbeli kötelességednek érzed, hát jöjj, és gyújts fényt az éjszakában. Dolgozz a Lámpagyárban.

tanarseged ur 2009.05.20. 12:14:49

Kiegészítés: az előbb a végén "végeredmény" alatt persze a bérkommenteket értettem. A pénzt persze zsebbe fizetném.

Tudjátok mit: megalapítom az 1. Magyar Bérkommentelő-közvetítő Ügynökséget. Gátlástalan és tapasztalt bérkommentelőink állnak az Önök rendelkezésére. Várom bármely párt jelentkezését. Postacím: 1. MBKÜ Ltd., Apollo Road 666, Limassol, Cyprus.

Egyúttal várom bérkommentelők jelentkezését. Biztos munkahely, hosszú távú karrierlehetőség, fiatal és dinamikus csapat, kellemes munkakörnyezet, adómentes fizetés.
A legjobb és legnagyobb munkabírású bérkommentelőket persze titokban több pártnak is kiközvetítem. Így megtörténhet, hogy ugyanaz a bérkommentelő két nicknéven saját magát anyázza. Ilyen esetben kiemelt prémium!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 12:16:57

@tanarseged ur:

Ez már nagyon bonyolult. Ezt csak a nagyon okos emberek tudják fölfogni. Akiknek gondolkodása, hogy - hogy nem, mindig egybeesik valahogyan a baloldaléval. Valamilyen egybeesés folytán mindig úgy adódik éppen.

barang 2009.05.20. 12:23:50

@mavo: hat persze, hogy attol jo nekem. estenkent, paplan alatt. Probaltad mar? nagyon bejön.
komoly vitalkulturad van, gratulalunk

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.20. 12:42:25

@Elpet: Hogy te milyen naiv vagy. :)

Csak azért kommentelek ide, mert népszerű blog, és remélem a nevem melletti linkre is rákattintanak néhányan. :))

Egyébként nem igazán jön be. Fel is hagyok vele mára. Csak megnézem még a másik postot amit kommentáltam, hogy ott milyen okosságokat kaptam.

Google 2009.05.20. 12:47:20

@tanarseged ur:

De ugye, hogy nem vagy x, y oldali "elvetemült kampányfelelős"?

Azt azért illet volna észrevenni, hogy Spanyol belátta, tévedett. Nem tudta, kitől - milyen fontos(kodó) embertől kért interjút.
De mondta már valaki, így is, úgy is talált volna Bauer kivetnivalót a dologban. Aki kutyát akar verni, talál botot.
A tragédia az, hogy az ilyen Bauer-féle alakok akarják még ma is meghatározni a mindennapjainkat.
Örvendenie kellene, hogy egyáltalán valaki kíváncsi a véleményére!
De eljön az az idő is, amikor már nem fogják őt olyan sokat zaklatni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 12:53:14

@Spirál:
Hát ez eszembe sem jutott. Én még soha nem kattintottam rá.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 13:18:07

@barang:

látod, azt is megengedem neked, hogy a vitakultúrámról prédikálj.

ÁrPi 2009.05.20. 13:35:42

@tanarseged ur:

Lehetne vitatkozó és agitprop MesterségesIntelligencia-szoftvereket (AI - kommunikációs droidok!) is fejleszteni, és lenne egy tesztlavorunk(SW-lavor!) is ahol aknatelepítők meg aknára futó ellenséges hajók is lennének a szimulátorprogramon belül.
Napi vagy heti használati licenszdíjjal is lehetne a birtokolt mezőn verbális csatákat háborúkat vívni a droidjainkkal, és önkéntes real harcosok is elsüllyedhetnének -- FPS: (First Person Sinker)! Ej be jó pénz folyna be :-)


Na, milyen kon.teo. ez kivülről? :-)

ÁrPi 2009.05.20. 13:43:09

@Spirál:

Minek is? Hiszen csakis az innen rádkattintásokat kéne lekérdezned. :)

tanarseged ur 2009.05.20. 13:44:27

@Elpet:
Te most az okosságomat vitatod, vagy lekriptobaloldaliztál?
Ravasz a kommented, nagyon ravasz...
Nem kell egy állás?
Részletek fentebb.

@Google:
Nem kampányfelelős vagyok, hanem az 1. Magyar Bérkommentelő-közvetítő Ügynökség ügyvezető igazgatója. Miért, akarsz nálam dolgozni?
Hát, nem tudom, mit csináljak veled. Szidod ugyan Bauert, de ez a "Bauer-féle alakok" túl visszafogott. "Bauer-fajtákkal" már kiközvetíthetnélek a Szadesznak, lehetnél náciveszély. Küldj még néhány hozzászólást referenciának, aztán meglátjuk.

tanarseged ur 2009.05.20. 13:48:39

@ÁrPi:

WOW! Hej, barátaim! Itt a jövőkép! E' mán döfi!
(Az én pozíciómban meg kell felelni minden oldal ízlésének.)

Legyünk üzlettársak!

Google 2009.05.20. 14:24:18

@tanarseged ur:

Miattam ne aggódjon, ügyvezető igazgató úr! (Egy igazgatót nem tegezünk.)
Nem vártam én Önre, igaz, másra sem.
Magunk-/magukfajták típusú kommentekért kopogtasson Morvay asszonynál. Ő a meghonosítója e szép beszólásnak, valamint kellőképpen élvezi is az SZDSZ-el való konfrontálódást.
További szép délutánt!

Cypriánus 2009.05.20. 15:42:58

Kedves Spanyol!
le a kalappal! Tényleg!
az egyik legjobb írás mostanában ez a poszt! :)

hogy az SZDSZ egy mennyire gennyes , hitvány banda, és hogy Bauer is kicsoda, ilyen zseniálisan összefoglalva-ez nekem nagyon ütős volt! :)
köszönöm!

ÁrPi 2009.05.20. 16:39:33

@ÁrPi:

"@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Bauernak korrektséget számonkérni olyan, mintha Lendvai kérné számon, h miért nem volt igazi rendszarváltás."

Lendvai Ildikó spanyol inkorrektségbe csapó, felelőtlenül kicsi öncenzúráját kérhetné számon. Azért nem volt igazi..."


...a rendszerváltás.

remetebal 2009.05.23. 02:06:31

@Elpet: Azt gondolom, mint ahogy azt is írtam, hogy nem vélemény valakit az apja kapcsán megítélni. Ez nem vélemény, ez egy álláspont. A kettőt - úgy vélem - nem célszerű összekeverni. Nem állítottam, hogy valakinek nem lehet ez az álláspontja. De ezzel az állásponttal vitatkozni nem lehet. Véleménnyel lehet csak vitába szállni. Amelyben érvek vannak. Ebben nem volt más, mint tehetetlen düh.

Továbbá az álláspontokat is különféle megjelenítési módokon keresztül lehet nyilvánosság előtt képviselni. Ezt én színvonaltalannak találtam. Voltak, akik örültek neki, én pedig azt mondtam, hogy én nem. És érveltem mellette. Mert szívesen olvasom ezt a blogot, és azért olvasom szívesen, mert úgy gondolom, hogy ide tartozom.