Korszerű liberalizmus mindenhol menni számítógépes világháló
2009. március 12. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Korszerű liberalizmus mindenhol menni számítógépes világháló

 Az államcsődöt leszámítva manapság egy fontos probléma foglalkoztatja a gondolkodó embert: akad-e az országban 200000+1 csúnyán kihasználható, beparáztatható, megszivatható, szétalázható meleg és zsidó, illetve a gimnáziumban tornából felmentett, ezért magát élete végéig értelmiséginek valló közalkalmazott, aki még mindig hajlandó Horn Gáborra, Gusztos Péterre és Grószné Krupp Erzsébetre adni a szavazatát? 

 A választ mi sem tudjuk, mindenesetre azt mondjuk, hogy az ördög és Pető Iván sohasem alszik, ezért még mindig nem hűtöttük be azt a bizonyos pezsgőt, amelyet pár százezer honfitársunk már vagy 15 éve tartogat a frigóban. Mi amúgy is a sörjégerre esküszünk, azt meg bőven elég pár órával fogyasztás előtt bejegelni.

 Hagyjuk is az esélylatolgatást, ehelyett nézzünk körül vidéken: hogyan élnek, hogyan gondolkoznak, hogyan szeretnek a nem fővárosi - s ezért sokak szerint nem is létező - magyar liberálisok? A modernitás, a nyugatosság, a progresszió, a haladás, a felvilágosultság, a legújabb eszmék és a korszerű tudás grassroot-level képviselői? Akik szerint Magyarország számára a kiutat a digitális táblák jelentik?

 Körutazásunk természetesen csak virtuális lesz, s csak néhány vidéki pártsejt honlapját vesszük górcső alá, bármi is legyen az a górcső. Kiindulópontunk az SZDSZ központi honlapja. Itt egy kis térképre kattintva megjelenik a Megyei szervezetek című lista, amely egy-két hónapja még csak a Kiépítés alatt szövegű értesítést tartalmazta, de mára már feltöltötték: eszerint nem kevesebb mint 9 megyében van - netes megjelenéssel is rendelkező - SZDSZ-szervezet. (A valóságban ennél több, de erről a pártközpontban a jelek szerint nem tudnak, mi meg hülyék leszünk elárulni nekik.)

Lássuk hát!

 

Hódmezővásárhely

 Kemény dolog lehet vásárhelyi liberálisnak lenni: a város jelentős náci központ, vezetője pedig Rapcsák András aktatáska-cipelőjéből sikeres és népszerű polgármesterré, sőt tényezőnek számító országos politikussá küzdötte fel magát. Na de pont az ilyen kihívások teszik széppé egy tántoríthatatlan szabadelvű életét. A virtuális térben a küzdelem legfontosabb eszköze az on-line szavazás, amellyel a vásárhelyi SZDSZ-esek többször is éltek az elmúlt időszakban. Legutóbbi szavazásuk állása itt látható:

 Be kell vallanunk, az igen szavazatok közül kettő a mienk, ha ezeket levonjuk, akkor az állás egál, tehát 50% (6 fő) szerint Lázár Jánosnak mennie kell. Lássuk be, ilyen rossz arányt még Gyurcsány sem szokott elérni.

 

Kecskemét

 Sok itt a kecske, sok itt a mét, és a liberális is sok, legalábbis 2008 februárjában, amikorról az utolsó hír való, még bizonyára sok volt. A helyi tájszólásban Újgenerációnak hívott liberális ifjúsági szervezet viszont, hogy finoman fogalmazzunk, némi káderhiánnyal küszködik:

 Ha nincs elnök és tagság, vajon ki olvassa el az e-maileket? - merül fel bennünk a kérdés, de aztán gyorsan továbblépünk, mert a szomszédban kellemes meglepi vár minket.

 

Kalocsa

 Az ólmozott paprika fővárosának liberális közössége - amely honlapja alapján lényegében Szabó Lászlóné Bolvári Tündéből áll - furcsa képződmény, valaki nagyon elnézett valamit, vagy egy hacker ócska poénokat sütöget el itt az SZDSZ kárára. Az oldal a tartalma alapján a helyi KDNP-sejté is lehetne, ilyen remek karácsonyi üdvözlettel: „Lelkünk szimbolikus karácsonyfájának csúcsán a betlehemi csillag ragyogjon, s a karácsonyfa alá ne csak az ajándékokat helyezzük el, hanem szívünk szétáradó szeretetét is! Ahol harmónia, béke, szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatra épülő családot lehet teremteni, amely érzelmi lelki közösséget, élményt nyújt (...) Éljünk mi is úgy, ahogy Jézus tanította, hogy szeretettel kell viseltetnünk embertársaink iránt, hogy életünkben nincs helye a haragnak és a gyűlöletnek. Kívánom, hogy a karácsonyi áhítat bensőséges érzése töltsön el bennünket az ünnep idején.” Lehet, hogy a miniszterelnöknek és rajzfilmszöveg-írójának, Tóta W. Árpádnak igaza van, s tényleg keresztény-fundamentalista fordulat készül? S lehet, hogy az épp a kalocsai SZDSZ-ből fog kiindulni?

 

Szentes

 A szentesi SZDSZ-szervezet honlapja igazi kincsesbánya a magyarországi politikatörténet iránt érdeklődők számára. Az Aktuális menűpontra kattintva nem más bukkan fel, mint a 2002-es SZDSZ-kampány anyagainak gyűjteménye - olyan cuccok tölthetők le innen, amelyekről a mai fiatalok csak hírből hallottak. A korszakváltás programja? Országblamázs és Lop-stop-plakát? Igen, mindez mind megtalálható itt, tessék gyorsan letölteni, mielőtt lejár a tárhelybérlet!

 

 

Debrecen

 Magyarország kétszeres ex-fővárosának Léderer András-rajongói még nehezebb helyzetben vannak, mint hódmezővásárhelyi elvbarátaik. Itt is tombol a fasizmus, nem is kis sikerrel, pedig a város, ahogy Gadus István, az SZDSZ megyei elnöke frappánsan megfogalmazta, „abban a pillanatban van, mint amikor a Titanic nekiment a jéghegynek!” Ezért aztán a szürkeállomány helyi képviselői zen-buddhista kóanokat adnak híreik címének, hátha az így összezavart kálvinisták majd jó helyre húzzák az ikszet. Legyünk őszinték, az olyan címek, mint Kósa Lajos nincs tisztában a polgármester feladata”, „A szmogriadó a polgármester lustasága miatt elmara”, „Kósa Lajos nem akar szolidáris lenni Debrecen polg”, a mi gondolatainkat is összekuszálják, s ha még több ilyet olvasnánk, talán önként kérnénk segítséget egy óvó liberális kéztől. Ugyanitt a galériában szintén a nyugalom megzavarására alkalmas anyagok találhatók, például egy egész sorozat arról, ahogy egy pocakos öltönyös úr egy kék borítékkal rátör egy frissen gátmetszett anyukára: 

 

Heves megye

 Heves sem a SZDSZ fellegvára, de a megyei szervezet honlapja kifejezetten korrekt. Címoldaláról megtudhatjuk például, hogy Fodor Gábor lett az SZDSZ elnöke. Ugyanez igaz az egri alapszervezet oldalára is. A megyéhez és a megyeszékhelyhez képest a hatvaniak némileg el vannak maradva, viszont valljuk be, frankó kis - legális - tripet jelent legfrisebb hírként ezt olvasni: „Hatvanban járt az egészségügyi miniszter, aki szerint ha eredménytelen lesz a népszavazás, akkor idén már jobb éve lesz az egészségügynek, mint tavaly.”

 A gyöngyösi értelmiségiek szerencséjükre nem kísérelték meg híroldalként működtetni portáljukat: itt az On-line hírek menűpontra kattintva - három izgő-mozgó banner alatt - a Netpárt rég döglött oldalára jutunk. Itt jártunkkor egyébként éppen „Előrehozott választás” szlogennel hirdette magát egy internetes cég, ami kifejezetten kedves gesztus tőle: 

 

 Ugyanitt a Képviseletünk menüpont alatt meggyőződhetünk a régi mondás igazságáról, miszerint a gyöngyösi nő a legjobb a világon, mert túl van Hatvanon, de még Heves, hehehe.

 

Nógrád

 Nógrád megyével elvből nem foglalkozunk. Mindenesetre aki kiváncsi az idősebbik Gusztos véleményére meleg-, illetve cigányügyben, az itt, itt, itt és itt elolvashatja.

 

Dunántúl

 Azt kell mondani, a három dunántúli SZDSZ-es honlap nagyjából rendben van: Veszprém és Fejér megye, illetve Kaposvár liberálisai gondosan beszámolnak a helyi közgyűlésekben vitézkedő politikusaik életéről és munkásságáról, és hűségesen berzenkednek a kormány elégtelen válságkezelő intézkedései miatt.

 

Tatabánya

 A földrajzilag Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye között elhelyezkedő Komárom-Esztergom megye egyetlen netes jelenléttel bíró liberális kommunája, a tatabányai megtalálta az egyetlen kitörési pontot a bányaváros szürkeségéből: ők úgy döntöttek, hogy a világ legeslegviccesebb honlapját, a hirhatter.com-ot veszik mintául, már-már szemérmetlenül lenyúlva annak legfontosabb grafikai, dizájn- és szervezőelemeit. Meg nem erősített hírek szerint magát Molnár F. Árpádot nyerték meg webes felületük kidolgozására. Az eredmény lenyűgöző:

 Hát eddig tartott mai utazásunk; ennél több vidéki szervezetről az SZDSZ központi honlapja nem tud. Mi sem szeretnénk.

 Egy valamit el kell azonban ismernünk: bénaság ide, provincializmus oda, a legdurvább helyek mégiscsak az SZDSZ országos politikusai környékén keresendők. Aki nem hiszi, szaladjon utána Gusztos Péter futóblogján.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr99968168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osborne 2009.03.12. 16:42:30

de hol van Bakura vagyis gonoszka? Elmenekült a mangába?

homoródkarácsonyfalvi 2009.03.12. 16:47:57

@Őrnagy Őrnagy: Nyugiodj meg, nem érdekli őket a látszat sem. Ez a network újra és újra összeáll, hogy utána összeálljon a másik networkkel. Kérdés, hogy lesz-e olyan politikai erő, amely elérheti azt, hogy ne tudjon a fenti két társaság Magyarországon k i z á r ó l a g o s a n teret kapni.

Acmee 2009.03.12. 16:48:04

@zulu:

mmint a liberális gondolkodásra céloztam (az egy dolog, h neméppen úgy viselkedik a párt)...

Troller 2009.03.12. 16:48:24

A szadesznek sajnos annyi köze van az igazi liberalizmusnhoz, mint nekem az angol királynőhöz...

2009.03.12. 16:49:37

A vigyorgás háromszor csapott át hangos röhögésbe:
- Grószné Erzsike
- gyöngyösi nők
- Molnár F Árpád említése

cserébe itt egy klasszikus Gyöngyösről:
www.youtube.com/watch?v=lWzdLiWnDo0

teknős 2009.03.12. 16:50:32

Mégis, mi az az elv, amiért nem beszéltek Nógrádról?
A starjáni fideszes polgármesterasszony gondoskodik róla, hogy a helyi TV SZDSZ-es maradjon, két fideszes jelölt ellenében tartotta pozícióban az szadis irányítót.!

Azon felül saját újsággal rendelkeznek, ahol a párt helyi szervezete dolgozik komplettan. A szuperinfo hetente megjelenő ingyenes újságban elgé megadja a nógrádiaknak, hogy mit gondoljanak.

Egyébként minden rendes falunak megvan a maga bolondja--- aki az eszdéeszre szavaz! :))))

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.03.12. 16:55:57

Hódmezővásárhelyi statisztika 12 szavazat alapján!?

Hát ez szánalmas, inkább ne tettétek volna be, ezzel totálisan hiteltelenné tettétek az egész bejegyzést.

elfelejtette 2009.03.12. 16:56:28

SZDSZ, LMP, Bokros Demokrata Fórum (BDF), nagy a tülekedés a "normálismagyarországért", és kicsi a torta.

medve2 2009.03.12. 16:56:49

A salgótarjáni SZDSZ nem erősen a Hit gyülekezetére épít?

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.03.12. 16:57:32

nekem teccik a hajdu-bihari szadi honlap. programok: jelenleg nincs programunk. en azt hittem, ilyen csak a patasordog partjaval fordulhat elo. mar a halado baloldal sem a regi.:DDD

states 2009.03.12. 16:59:01

Kuncze már sejt valamit, el is szegődött mikrofonállványnak a Klubrádióhoz...

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.03.12. 16:59:35

Szerintem már régen volt korrekt, ízes kis hazaárulózás itt. Ugyan nem tartozik szorosan ehhez a posthoz, de az Index címlapján találtam egy virtigli hazaárulót:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/12/nem_kell_a_magyaroknak_a_tokaji_/
Na, ha valaki akkor ő szó szerint az, szerintem a saját anyját is eladná a szlovákoknak ez a vérbeli, jellemtelen mocsadék. :-)

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.03.12. 16:59:52

@GayBears:
azota mar tobb mint szazan szavaztak. pl en is. naon szerethetik a honlap latogatoi a lazart. :DDD
miert a bejegyzest teszti hiteltelenne? inkabb azt mutatja, mennyire vírul a liberalizmus vasarhelyen.

Kisvárosi Fojtogató 2009.03.12. 17:05:35

És ezek csak azok a helyek, ahol van valami nyoma a külvilág felé a szadesz "jelenlétének", "tevékenységének". Képzeljük el a többi a helyet, mi lehet ott. Csak egy példa, hogy érzékeltessem, mennyire támaszkodhat a vidéki "liberálisokra" a 200.000+1 szavazatra számító Fodor Gábor. Szegényt lehívták kies városkánkba a helyi libcsik, le is jött, csak épp azt nem mondta neki senki, és valószínűleg azóta sem tudja, hogy a kies városka SZDSZ-esei már vagy másfél éve a helyi Fidesszel dolgoznak kőkeményen együtt, menekülve a süllyedő hajóról, az erősebb kutya baszik elve alapján próbálják magukat átmenteni a következő ciklusra. A gerinces vidéki liberálisok vagy mik, aztán pár hónap után megpróbáltak az éppen kies városkánkban járó Tarlósnak benyalni, aki egy órán keresztül szívatta őket, és a szadeszt nagy nyilvánosság előtt, ezek meg nem tudtak elég mélyre süllyedni a székükben... Talán jobb is, ha ennek a társaságnak nincs honlapja és mondanivalója, mert ennél a legrosszabb amit találtatok, csak jobb lehet...

2009.03.12. 17:08:41

Egyébként a debreceni honlap zen-buddhista címei egy bug miatt vannak: 50 karakteres a cím mező az adatbázisban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.12. 17:11:50

@GayBears:
Ha egyszer 12 szavazat jött össze a helyi SZDSZ oldalán, akkor mit lehet tenni? Szerintem ez inkább hitelesít, mint hiteltelenít. :]

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.03.12. 17:21:18

@KÍNAI KÁLMÁN ÉS TRÁGÁR TÓNI: Kalocsán már akkor érsekség volt, amikor -mondjuk- pesten s budán még sárkunyhók sem voltak...

Ez az "ólmozott paprika fővárosa" nem volt szép tőletek, Keresztény-konzervatív értékrendű blogként mondjuk eszetekbe juthatott volna akár Asztrik érsek, vagy a világ 12 legszebb könyvtára közé beválasztott Érseki Könyvtár...

:)

Na mindegy, további szép napot nektek. :D

homoródkarácsonyfalvi 2009.03.12. 17:35:54

@Carnivora: Tévedsz, más néven összeáll a network.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.12. 17:38:03

@KÍNAI KÁLMÁN ÉS TRÁGÁR TÓNI:
Debrecen kapcsán hiányoltam Bakura megemlítését. No meg a Basahalom is elszántan küzd a kósaista nácizmus ellen.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.12. 17:40:24

@cucumber:
Kaptam egy palack Weklert minap. Erre a borra kár volt annyi állami pénzt elkölteni. Bár első szüret volt, adjunk még neki egyesélyt?

Martian (törölt) 2009.03.12. 17:42:37

Az SZDSZ doktriner liberalizmusa fából vaskarika... mint repülővel országuton közlekedni.

luucy 2009.03.12. 17:42:45

@teknős:

L.I. messze van az SZDSZ-től. Sokkal inkább szoci, vagy talán még annál is rosszabb, hiszen ide is nyalok egy kicsit, meg oda is nyalok egy kicsit.

A saját újságot hagyjuk, mert alapjáraton a "Városlakó" az egy JÓ újság. Nincs benne semmi politika, igenis kell az ilyen kiadvány, szinesíti a palettát, kár hogy sokan nem ismerik. Kultúra, várostörténet ilyenek vannak benne.

A szuperinfó megint más tészta, mert az egy hirdetési újság. Most nagy dolog, hogy a tulajdonsosa egy szdsz-es politikus? Talán ez befolyásol abban, hogy a szuper infóban fellelhető hirdetéseket figyelmen kívül hagyd? Az ott hirdetett autó rosszab vagy mi? Politika abban sincs.

----

Lehet más a politika. Na igen, Gödör :-)))
De alapvetően nem ez a baj, mert ha NORMÁLIS liberális politikát folytatnának, akkor az mindenképpen az ország javára válhatna. Na de tényleg Baktás meg Hajós ott van, akkor miről is beszélünk? Egyértelműen SZDSZ hatalomátmentési cuccról van szó, ami kár, mert Péterfy Borit személy szerint én imádom :-))))

Mellesleg aki friss arcokról beszél, az tud mondani konkrét LMP-s politikusokat?

Csak mert szép és jó ez a mozgalom, de konrét emberek még nem léptek nagy nyilvánosság elé. Nincs konkrét céljuk, csak annyi, hogy "lehet más a politika", meg adj pénzt....

Írtam már erről máshol is hosszabban: nem a politikával van a baj, hanem az emberekkel, akik a politikát csinálják. Éppen ezért hülyeség általánosítani is. Meg túl könnyű leegyszerűsíteni mindent a politikusokra. Nem vesszük észre, hogy a mindennapi életben is ugyanez van? Az emberek átgázolnak egymáson, a nagyhal megeszi a kicsit, átvágjáka fejünket a boltokban stb....Az üzletemberek is ugyanilyen gátlástalanok, sőt még jobban, mint a politikusok (ezért gáz az SZDSZ, mert ott fokozottan ötvöződik a kettő). Ezt ne felejtsük el. És amíg az emberek is ilyen rosszak, addig a politika sem lehet más. Márpedig rosszak. Elég csak körbenézni. Foglalkozástól, végzettségtől, kortól, nemtől, anyagi szinttől függetlenül.....

luucy 2009.03.12. 17:46:33

Még valami.

Szerintem is szükség van liberálisan gondolkodó emberekre magyarországon.
Kell, hogy legyen 200.000+1 liberális (szabad, demokrata) szavazó.
De nem kell hogy legyen 200.000+1 SZDSZ-es szavazó, mivel az SZDSZ NEM liberális párt. A liberalizmus egészen mást jelent. Az messze nem liberalizmus, hogy amit én képviselek (értsd SZDSZ) azt el kell fogadni, viszont mindent, ami azzal ellentétes, meg el kell ítélni. A liberalizmus pont az, hogy fogadjunk el MINDEN nézetet, és MINDEN embert.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2009.03.12. 17:50:59

"200000+1 csúnyán kihasználható, beparáztatható, megszivatható, szétalázható meleg és zsidó, illetve a gimnáziumban tornából felmentett, ezért magát élete végéig értelmiséginek valló közalkalmazott..."

Ez telitalálat, LOL!

dshk 2009.03.12. 18:10:05

@kilozsul: "ezt mindíg is ígérték (mármint, hogy liberalizálják a könnyűdrogokat) aztán sose tettek egy mozdulatot sem ezügyben,"

speciel ebben az ügyben tettek valamit. Pl. ma már egy gyereket se csuknak börtönbe fű miatt.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.03.12. 18:17:35

bocs, ezt a megyéset nem tudtam kihagyni :)
sajnalatos.wamma.hu/2009/03/12/polgari-underground-foldrajz/

amúgy meg az szdsz szarta le a vidéket, és ezt szívja most (jóideje), de hát ki mint vet...

luucy 2009.03.12. 18:27:23

"speciel ebben az ügyben tettek valamit. Pl. ma már egy gyereket se csuknak börtönbe fű miatt."

A gyakorlatban, mert hogy törvény még mindig nincs rá, éppen ezért kampányolnak megint ezzel...

Bár szerintem a reklámspotok közül a legjobb az "Isten nem jobb vagy baloldali" - ami alapjáraton igaz is. De hogy nem is liberális, az is hót zicher :D

------
@medve2:
Még egy szót, a Hit Gyülekezetének nem tudom mennyi köze van a szadeszhez. Ha van hozzájuk közük (akár országosan, akár itt) most biztos nem dicsérik meg őket, mert a Hit Gyüli vezetője felszólalt a parlamenti kisebbségi bizottság ülésén a melegek regisztrált élettársi kapcsolata ELLEN. (amiért a szocik le is cseszték őt)
Jah, meg még annyit, hogy az önkormányzat TILTÁSA ellenére, a város bevezetőjét teleaggatták pár hónapja amcsi zászlókkal, mert jött valami amerikai hitgyülis agytágító....Reggelre meg gyorsan leszedték....Én láttam, sajnálom, hogy nem készítettem felvételt, mert akkor be lehetett volna őket perelni

Syr Wullam 2009.03.12. 19:00:35

Emberek, Safarival betoltam eddig vagy száz igent a szavazáson ... kétszázig most már meg sem állok.

Ja, és egy perce ez a hibaüzenet jön:

"Warning: Division by zero in /nfs/x0502/v/va/vasarhelyszdsz/wwwroot/szavazas.php on line 301

Warning: Division by zero in /nfs/x0502/v/va/vasarhelyszdsz/wwwroot/szavazas.php on line 302"

Vazze, hát nincs egy kocka szadeszos Vásárhelyen, aki leállitana???

Syr Wullam 2009.03.12. 19:03:58

Asszem megöltem a honlapot:

img232.imageshack.us/img232/1051/picture2xkd.png

Pedig már 97%-on volt az igenek aránya.

teknős 2009.03.12. 19:15:35

@luucy: A nógrádi szuperinfoban szép számmal vannak "független" hírek. De a többi cikk sem a keresztény, konzervativizmus jegyében szerkesztődik...A hirdetés cikk arány 70:30 a becslésem szerint. Mostanság már Dudellai is írogat nekik.
Én nem vagyok starjáni, így csak a szuperinfot ismerem.

Mitya Ivanov 2009.03.12. 19:35:56

@PAra: kivételek vannak. Baz-ban is, zemplén és Bodrogköz. Nógrádban Balassagyarmat

dshk 2009.03.12. 19:36:52

@Syr Wullam: hagy gratuláljak ehhez a nagyszerű teljesítményedhez. Hacknek mondjuk gyenge. Tulajdonképpen egy script kiddie-től is többet várunk. Úgyhogy nem is tudom minek nevezzem. Legjobb szó rá talán az "idiótaság".
Kérdésedre válaszolva: nemcsak azt feltételezhetjük, hogy minden pártban vannak kockák, hanem azt is hogy ezek az emberek nem jelentéktelen honlapokon garázdálkodó idióták hajkurászásával töltik az idejüket. Egy kéthavonta frissített honalpon eltarthat egy darabig mire feltűnik valakinek a szemetelésed.
A fentieket ne tekintsd személyeskedédésnek, pusztán a szakmai szlenget használtam.

kilozsul 2009.03.12. 19:42:59

@dshk: Aha, persze... Olvasd át a BTK-t egy kicsit. Ezt az elterelésnek nevezett marhaságot meg te sem gondolod komolyan ugye? :Đ

Dr. Trebitsch 2009.03.12. 19:44:49

Heló, vidéki liberális vagyok, és létezem!

Másfelől viszont púpos kurva legyek, ha még egyszer az SZDSZ-re szavazok, úgyhogy talán tényleg ideje lenne már leválasztani a fejekben a liberalizmust a szadeszről...
Nem az én elveim változtak meg, úgyhogy vagy én vagyok továbbra is liberális, vagy az SZDSZ, de nem mind együtt, az tuti.

Syr Wullam 2009.03.12. 19:50:38

@dshk: Mondtam én egy szóval, hogy hackeltem? Nem mondtam. Script kiddie? Öreg vagyok én már ahhoz. Garázdálkodás? Ugyan már! Mi ment tönkre? Semmi. Most az a baj, hogy trigger happy voltam három percig? Hát jó, az voltam. Idiótaság? Lehet.

Különben milyen szakmai szlenget használtál?

Ja, és nem tekintem személyeskedésnek a fentieket. :-)

feltételes reflex 2009.03.12. 19:58:52

sörjéger???????

ez most elvi kérdés, vagy a jó ízlés hiánya, netán a hanyatló nyugat (vs. mocskos libebolsglobáliskozmopolita szenny) ide is betette a lábát?

unicum sörrel (sőt, dréherrel), azt még értem. erre emlékszem, ezt szoktam meg, Magyarország, én így szeretlek.

Úgyhogy magyarázatot kérek a jégerre.

dshk 2009.03.12. 20:38:08

@kilozsul: az elterelés marhaság, de még ez is előrelépés a sötét középkorhoz képest, ami megelőzte. Nem?

tcom 2009.03.12. 21:04:36

"200000+1 csúnyán kihasználható, beparáztatható, megszivatható, szétalázható meleg és zsidó, illetve a gimnáziumban tornából felmentett, ezért magát élete végéig értelmiséginek valló közalkalmazott..."

Post író!
És ne hagyd ki a kampós orrú, pocakos zsidókat, és a munkásőr ruhába öltözött, internacionalét hallgató kommunistákat sem! Így teljes a sztereotípia.

És is liberális gondolkodásúnak tartom magam, de nem vagyok meleg (feleség 2 gyerek), keresztény vagyok és jártam gimnáziumba, de a sport volt a mindenem és nem vagyok közalkalmazott. Akkor én vagyok a kakukk tojás vagy a post írók a balfaszok!?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.12. 21:28:54

@feltételes reflex: gömbkóla-dreher kombó...
akarod-e mondani?
itt nyugodtan mondhatod, tesók közt vagy, húgi...
:))

elfelejtette 2009.03.12. 21:29:56

@tcom: "Akkor én vagyok a kakukk tojás vagy a post írók a balfaszok!?"

Ha neked ennyi elég, hogy az SZDSZ-re szavazz, akkor azért vagy balfasz, ha nem az SZDSZ-re szavazol, akkor meg csak nem értetted, kire vagy mire céloztak, és akkor meg azért.

smalladam 2009.03.12. 21:29:59

@luucy: léptek, csak tájékozódni sem ártana néha

Polgárlány 2009.03.12. 21:56:30

Ez a Grószné Krupp Erzsébet Pilisvörösváron volt polgármester, akkoriban Grószné Korrupt Erzsébetnek csúfolták. A gonosz pletykát alátmasztani látszott az az apróság, hogy a jegyzőt valami véletlen folytán Dr. Krupp Zsuzsannának hívták....

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.12. 22:11:36

@smalladam:
De jó, hogy látlak. Meg akarnám kérdezni, hogy mit keres a Facebook-on a Kapcsolat.hu ismerősei között a Hírszerző?

Bell & Sebastian 2009.03.13. 00:56:00

Itten minálunk 2 db-ot találtam, az pontosan 0,1%.

Az egyik főállású horgász, mindig van nála mutáns giliszta.
A másik tanárember, kommunista, antiklerikális és szombaton se csinál semmit.

Nálunk minden SZDSZ-fan kerüli a munkát, a templomot, még választáskor sem találkoznak, mert bár felügyelnek jelvényben, kettő szavazókörzet van.

Szlogenjük: kleine Fische - grosse Pfarz!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.13. 01:32:18

@Bell & Sebastian: mijaza 'pfarz'...?

szótár e nem adja ki... :(

2009.03.13. 03:36:02

@tcom: Te inkább egy záptojás lehetsz.
De ne vedd a szívedre.

Kopiás Attila Steve 2009.03.13. 04:40:18

Haha. Nem szép dolog döglött lovat rugdosni, de a két parlamenti expárt (szadi, madöf) körüli halálunalmas cikkek tengere közül kiemelkedett, hogy jé, itt valamin lehet röhögni.
Amúgy tényleg borzasztó unalmas a téma, és baromi idegesítő, hogy a csapból is ez folyik. A Szadit először az antikomcsik hagyták el, majd a korrupcióellenesek, aztán Kókánál a emberi jogi liberálisok, végül pedig Fodornál leléptek a kapitalisták is. Utolsó csukja le a villanyt. MDF szintén kiürült, minden lehetséges értéket elárultak. Még remegnek, még nő a körmük, de attól még ez a két párt megszűnt élni. Nyugodjanak békében, felejtsük is el őket. Vagy legalábbis ne foglalkozzunk ennyit velük, ennél a kettős könyvelésről is izgibb lenne napi 20 cikket olvasni...

Az LMP-sek szadeszosok topic már izgibb, ezt eleinte kommunistáktól (mármint a valódiaktól, nem a fletóéktól) és radikális nemzetiektől hallottam, mostanra azért középréteg is átvette, jól van.

Nem tisztem másik pártot védeni, mint aminek én vagyok aktivistája, de ez ordenáré baromság. :+)

Ha felmész a weblapjukra, megnézed kik vannak a választmányban, az nagyjából reprezentatív. Nem egy szadis bagázs. Az hogy Gödör meg Bakáts... Én is szerveztem már x alkalommal programot a Gödörbe oszt ugyanúgy nem vagyok szadis... Keresel helyet, megnézed mekkora kell, milyen közlekedéssel, milyen egyéb paraméterrel, körbekérdezed a szóbajöhető helyeket és ahova beférsz, ahol okésak a feltételek, oda szervezel. Jövő hétvégén pl azért nem a Gödörben lesz fesztiválunk, mert már foglalt volt, végül Dürer Kert fogadott be. Mindketten azért fogadtak volna be, mert ha beviszel valahova egy este 2k embert, akik átlag fogyasztást hoznak, az a helynek megéri, pont. Gőzöm sincs milyen pártkapcsolataik vannak, ha egyszer kiderül, hogy munkáspárt vagy miép (haha), akkor ezek szerint én is az leszek? Ugyanez a celebekkel is. Van egy üzeneted, szeretnél rá ismert embereket, akkor elkezdesz nyomulni benne hogy legalább x emberhez eljuss, aki amikor meghallgat, támogatni fog. Ilyet is csináltam iksz alkalommal, dunsztom nincs ki hova szavazott legutóbb vagy bármikor. Van egy ügy, egy ötlet, ha azt támogatja ismert ember, azt induló csoportok ritkán pattintják le.

Valszeg amúgy itt az lesz, hogy az új pártok (LMP, humanisták, de még a jobbik is) egyszerűen képesek megszólítani olyan embereket, akiknek fontos 1-1 érték, amit eddig nagy pártoknál kerestek, kiábrándultak, keresnek újat, hátha majd az... Saját tapasztalat alapján azok, akik annó korrupcióellenesség, demokrácia, emberi jogi liberalizmus stb. (ismeritek a szadi marketingjét...) miatt voltak szadi szavazók, azok ezeknek sokkal hitelesebb képviseletét találják meg most az ilyen témában évtizede mozgó civilek által létrehozott LMP-ben és HP-ben. Akkor is, ha tök más irányból jövő, tök más rendszerű politikáról van szó, ami sok más dologban meg éppen balos vagy konzervatív, amik meg megint más kiábrándult csoportokat szólítanak meg. Ahogy én nézem, ez kb így működik a "celebeknél" is, szívesen támogatnak egy nekik szimpatikus ügyet, ami változást jelenthet a régi elit után. Asszem egyébként ők magukat kicsit sem látják ezen elit részeként, ami furcsa, de szerintem nekik az a képük, hogy "belülről lázadnak" ez ellen.

Na mindegy, a lényeg, hogy az LMP-ből simán lehetne az SZDSZ-MSZP menekülőkabinja, de ehhez azért ugye az kéne, hogy legyenek benne SZDSZ-MSZP-s politikusok (nincsenek), a párt szimpatizáljon azzal az oldallal (nem teszik, konkrétan korrupt, kizárólag befektetők által irányított csoportnak tartják őket is a weblapjukon is kint lévő infók alapján), és ne legyenek benne hiteles emberek akik ha tényleg gáz lenne már rég elmenekültek volna (márpedig tele vannak olyan civil aktivistákkal tagként és vezetőségként is, akik az utóbbi 7-15 évet pont azzal töltötték, hogy a kormány összes baromságát megtorpedózzák).

Nyilván nekem sem mindegy, hogy hozzánk (a jelenlegi választékot nézve) eléggé hasonló üzenettel és stílussal milyen új párt formálódik, egy nagypénzű lufipárt, vagy egy hiteles példány. Én elég kritikus vagyok az összes parlamenti párttal, velük is voltak bizonytalan dolgaim (mit tudtam én, hogy az ismerőseimen kívül kikből áll még a csapat), utánajártam, utánakérdeztem és nálam teljesen jól vizsgáztak, egyelőre hitelesség terén maximális bizalmamat élvezik. Ha a fenti három feltétel drasztikusan megváltozik - reméljük nem fog - akkor nyilván a véleményem is követné azt, de egyelőre örülök, hogy plusz egy szimpatikus csapat, akik le akarják váltani a jelenlegi garnitúrát...

kamasuka 2009.03.13. 08:23:29

Van-e 200000+1 szavazója?

Ha ilyen néven jelennek meg cikkek az indexen:

index.hu/belfold/2009/03/13/a_magyarok_fele_ugy_tudja_hogy_a_fidesznek_van_programja/

akkor mlég lehetnek is elegen ...

Megj. amikor a kormánynak SINCS programja, ami volt, amiatt tartunk itt, akkor Orbán Viktor ATV-s szavaival élve:
"Mit vár? Fogjam a kezét ..." :D

himmelhergott 2009.03.13. 08:58:46

Sokat gondolodtam azon h TWÁ-nál az antiklerikalizmus veleszületett vagy empirikus dologra visszavezethető defektus. A HirTV-ből is egy ilyen elszólás miatt b@szták ki. (kupakos bácsi, mármint őszentsége II.JP) TWÁ-t AMÚGY a balos átlagnál értelmesebbnek képzelem. Valaki lefröcskölhetné szenteltvízzel hátha füstölni fog ;-).

feliguresvagyfeligtele 2009.03.13. 09:22:01

Szögezzünk le valamit. Amikor a választás hetében összejön a kedves társaság a Hit Csarnokában egy újabb közös lebegésre, a kamerák leállítása után Németh Sándor imígyen szól övéihez: ''Drága Testvéreim. Vasárnap választások lesznek Magyarországon. Ugye minden testvérünk tisztában van vele, hogy az Úrjézus akarata szerint az SZDSZ- re kell leadni szavazataitokat. Testvéreim, menjetek és tegyétek az ikszet a megfelelő helyre, az SZDSZ mellé.''
És lőn 100000- 150000 szavazat az SZDSZ-re. Ez így volt eddig, és így lesz ezután is. Én nem temetném el még a pártot.
ui: Az tudta a kedves társaság, hogy a nagyteremben vasárnaponként a minimum 20000 ft./ fő?!

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.03.13. 10:05:13

Annyira szánalmas, hogy egy nagy párt támogatói, azon élvezkednek, hogy egy másik pártnak alig van szavazója. És ezeket a szavazókat minősítik...

Kíváncsi lennék az itteni arcokra, ha a szadesz sokkal jobban szerepel majd mint bárki gondolná. :)

kamasuka 2009.03.13. 10:15:55

Minősítik?

200000+1 szavazatot akarnak, aztán buzikat, drogosokat és ki tudja még kit akarnak ezzel a kampánnyal megfogni? :)

Amúgy a választás az úgy működik, hogy hiába mondják, hogy menj el és szavazz ezekre, ez azért nem mindig valósul meg. Ált. soha, mert ha így lenne, az SZDSZ állandóan fő kormányzó erő lenne.

"ha a szadesz sokkal jobban szerepel majd mint bárki gondolná"

2% helyett 4.99%? :)

Cypriánus 2009.03.13. 10:23:18

kínáí Kalmón, mi á fránc bájod ván pont Nógraad megyével? Nem bíród á pálóóc taajszólóst?! Pedig az MTA ( EmTé Ó) nyelvészeinek aallasfoglálósá szerint is egyenrángú minden diá ' lektus, és különben is áz orszaag egyik legszebb tójá! Meg á Szlovakióhoz csátolt terület,pl. Fülek vidéke is még Nógraad.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.03.13. 10:27:40

@kamasuka:
Ez esetben az egyik majdnem 2,5 szerese a másiknak!

AZT PEDIG TÁMOGATNI KÉNE HA VALAKI A ZSIDÓKAT, MELEGEKET, CIGÁNYOKAT IS EGYENESEN HÍVJA A TÁBORÁBA ebben a kirekesztő világba.
Ez lenne elvileg a normális.
Ezzel szemben a Reakció ezen háborog... És a kirekesztést támogatja!

Ha meg valaki buzinak, zsidónak meg szellemileg sérültnek állít be egy párt szavazóit, az igenis minősít!

kamasuka 2009.03.13. 11:05:53

@Spirál:
Támogasd!

"Ha meg valaki buzinak, zsidónak meg szellemileg sérültnek állít be egy párt szavazóit, az igenis minősít! "

Ohhhh! :) Cigány Viktor, Orsós Viktor ...

kamasuka 2009.03.13. 11:07:07

A minifürher kimaradt ...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.03.13. 11:28:26

@kamasuka: Mit támogassak?! Az SZDSZ-t? Abban támogatom őket, hogy nem rekesztenek ki, nem gyűlölködnek.
Másban viszont nem támogatom őket!

Amiket meg még pluszba írtál természetesen elutasítom! De ilyesmit soha nem találok egyetlen baloldalinak vagy liberálisnak valló médiumon sem!
Maximum néhány buta emberre jellemző. Nem általános.
Szemben ezzel a moslékkal:

"akad-e az országban 200000+1 csúnyán kihasználható, beparáztatható, megszivatható, szétalázható meleg és zsidó, illetve a gimnáziumban tornából felmentett, ezért magát élete végéig értelmiséginek valló közalkalmazott, aki még mindig hajlandó Horn Gáborra, Gusztos Péterre és Grószné Krupp Erzsébetre adni a szavazatát? "

Ennek láthatóan itt is hatalmas a támogatottsága...

ÁrPi 2009.03.13. 12:10:25

@Spirál:

Ismered-e például Székhelyi Józsefet? A szegedi Nemzeti Színház ex-színi-igazgatóját? NEM egy blog kommentmezőjében írogató kommentelő.;
Aki annó hivatalban volt DE nem ebben a magas minőségében hanem eccerű Szadesz küldöttgyülésen
mondotta vala eme örökbecsüeket:

(Orbán Vitya)

"...mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni - mindenhová"

Magyarán mindenki aki valamelyest meghallgatja, és ilyen-olyan mértékben igazat is ad OV-nak az voltaképpen fsz-szopó.

Szadesz küldöttgyülési felszólalás, egy kiváló színész-igazgatótól, nemde?

Érzékenylelkü-e vagy Spirál kispajtás, Székhelyi művész-és-direktor úr nyomán?

rózsaszínlazac · http://szexmanifesto.blog.hu/ 2009.03.13. 12:27:31

Azért lehet, hogy a Kókát már nem tudja 200.000 + 1 fő lenyelni.

Én mindenesetre nem tudom.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.03.13. 13:04:21

@ÁrPi: Hurrá megtaláltad Székely Józsefet! Akinek semmi köze az SZDSZ-hez ha jól tudom...
De tudod én sokkal több SZDSZ-es vagy ahhoz közeli politikussal nem szimpatizálok. Sokan kimondottan ellenszenvesek.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.13. 13:41:00

@Spirál:
Semmi köze, csak beszédet mond az Szdsz kongresszuson. De nem Székhelyi?

elfelejtette 2009.03.13. 14:21:05

@Spirál: Mintha kezdenél belezavarodni abba, hogy mit is támogatsz, és a többiek meg mit ne tegyenek... Ha egy csomó dolgot nem szeretsz egy pártban, miért is gond, hogy itt azt a pártot rugdossák? Talán mert sokan meg nagyon nagyon nem szeretnek jópár SZDSZ-st. Ha ennyiből nem sikerül felfogni, kifejtem én.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.03.13. 15:11:00

@elfelejtette: A saját (sokszor gyáva, kevés de ennyire futja) eszközeimmel igyekszem fellépni azok mellett akiket úgy érzem igazságtalanul támadnak.
Akár szimpatikus nekem az illető, szervezet, vallás, párt, akár nem.
Most is ezt teszem.
Itt az SZDSZ-t védem meg. Máshol az MSZP-t, a Fideszt, az MDF-t, vagy a vörös csillagot. :)

reality 2009.03.13. 16:02:41

@Spirál: "igazságtalanul támadnak"
No de hol van itt az iagztalan támadás?

elfelejtette 2009.03.13. 16:33:20

@Spirál: De mi az igaztalan abban, hogy az SZDSZ csak egy ideológiai plakáthalmaz maradt mostanra?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.03.13. 16:48:46

@reality: "csúnyán kihasználható, beparáztatható, megszivatható, szétalázható meleg és zsidó, illetve a gimnáziumban tornából felmentett, ezért magát élete végéig értelmiséginek valló közalkalmazott, aki még mindig hajlandó Horn Gáborra, Gusztos Péterre és Grószné Krupp Erzsébetre adni a szavazatát"
Az a gusztustalanság, hogy ezzel azonosítják az SZDSZ szavazókat. Buzi, zsidó, cigány, szellemileg hülye, antisportoló.
Ez az igazságtalanság, ami ellen fel kell szólnom.

Illetve azt emeltem ki, hogy nektek nem tetszik ha valaki befogadja azokat is, akiket mások kiközösítenek. A Reakció és olvasóinak 90 százaléka sajnos kirekesztő, gyűlölködő rasszista!


@elfelejtette: Szerintem ez az állításod igaztalan. De ez egyszerűen egy magánvélemény, amit semmi sem támaszt alá. :) Tehát legfeljebb nem értünk egyet az SZDSZ méretében.
Te is tudod, hogy nem ezért / ennyiért emeltem fel a szavam! Ne csúsztass!

kill004 2009.03.13. 16:59:02

@Spirál: "A Reakció és olvasóinak 90 százaléka sajnos kirekesztő, gyűlölködő rasszista!"

Így van!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.13. 18:38:40

@Spirál: kismókus..., a hímsovinisztát kifelejtetted...

tessék: lendvai ildikó, lévai katalin pusztuljanak...

luucy 2009.03.13. 21:36:04

@tcom: Nem a liberalizmussal van a baj, hanem az SZDSZ-szel, mert ők NEM liberálisak. Vannak elveik, amik szerintük jók, de akik azokat nem fogadják el, azokat ők ugyanúgy kirekesztik, ergó NEM LIBERÁLISOK, csak annak tettetik magukat.

@smalladam: Jó, akkor ha léptek, akkor miért kampányolnak azzal, hogy szerintük nem az őrszobára való egy spangli, hanem az orvosi rendelőre?

luucy 2009.03.13. 22:24:09

@Spirál: "A Reakció és olvasóinak 90 százaléka sajnos kirekesztő, gyűlölködő rasszista!"

Miért? Miből szűrted ezt le? Abból, hogy az embereket bántja az igazságtalanság?

Alapjáraton nincs baj a zsidókkal, nincs baj a melegekkel, nincs baj a cigányokkal.

Viszont baj van azzal, hogy a zsidók minden őket ért sérelmet egyből antiszemitizmusként állítanak be, a melegek homofóbiaként, a cigányok meg rasszizmusként, és egyből a származásukkal jönnek.

A zsidók minden tettük után felhozzák a holokausztot, mint önigazolásként, hogy nekik mindent szabad, mert sokat szenvedtek. Valóban nem volt kegyetlen dolog volt a holokuaszt, meg kell róla emlékezni, de azt azért el kellene fejelteni, hogy 64 év távlatából is erre hivatkozzunk állandóan.

A melegeknek pedig fel kellene hagyniuk a különcködésekkel. Állításuk szerint ugyanolyan emberek, mint a heterók, amit nem is kétlek, de akkor mégis minek szegregálódnak saját maguk általál?
Tudod van egy olyan olda, hogy pride.hu - na itt olyan szintű a jobboldal ellenesség, és nincs bennük hajalndóság sem arra, hogy másképp értékeljék a dolgokat. Csipőből utálnak minden Fideszest. Szoktam olvasgatni, tudom. Na akkor ki is a kirekesztő? Megjegyzés: a melegek még egymással szemben is iszonyatosan kirekesztőek tudnak lenni, és jókat szoktak veszekedni, ha valaki nem a portálon képviselt elvek többségével ért egyet. És nem feltétlenül politikáról beszélek, de például annak is neki szoktak menni, aki azt mondja, minek bohóckodnak az utcán, az csak árt a megitélésüknek. Erre jön mindjárt a válasz, hogy az illető, aki ilyet ír, az egy szerencsétlen, öngyűlölő homofób, aki nem meri felvállalni magát....no comment. Ugyanazt csinálják, mint mondjuk azok akik őket nem szeretik, azzal a különbséggel, hogy ők ugye a tőlük eltérően gondolkodókat küldenék máglyára. Félre értés ne essék ez így igaz. A magyar gárda tagjai például simán agyonveretnék, meg agyonlőnék. Nos akkor miben is különböznek ők mondjuka szélsőjobbosoktól? Semmiben az égadta világon. Csak jól tudják magukat eladni....

Ami a cigányokat illeti. Velük meg csak az a baj, hogy nem ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk, mint más emberre. Pl: megééhetési lopás. Pl: külön romáknak szánt támigatások, amit csak ők kaphatnak meg....jah, és az ő esetükben is érvényes az, hogy bármit is mondanak neki, egyből jönnek a "mé, mert én cigány vagyok?" dumával. Ami már kicsit idegesítő.
És tudod mi az érdekes? Mindig azzal jönnek, hogy azért lopnak, mert szegények. Nos, a valóság nem így van. Azok a cigányok, akik valóban szegények, azok nem játszák az agyukat, hanem próbálnak kitörni - tisztességesen. Ha nem telik valamire, elfogadják azt, és addig nyujtózkodnak, ameddig valóban ér a takarójuk. Csak sok esetben az ilyen NORMÁLIS, TISZTESSÉGES cigányokat vetik meg a tolvajok, mondván elárulják a "hagyományokat".
A tolvaj bűnöző részük viszont szinte sportot üz ebből, nincsenek rászurolva, és mégis ezt teszik, nem azért mert kellene neki, hanem mert ez náluk már bevett dolog.

Szóval ez nem kirekesztés. Cigány szimpatizánsok vannak a jobboldalon is. Számukra fontos a magyarságuk. Vannak zsidók, számukra is fontos a magyarságuk, és nem Izrael érdekeit nézik, hanem Magyarországét.
És megkockáztatom vannak melegek is. Olyan melegek, akik számára első az ország, mert tudják, hogy a személyes boldulásuk úgyis csak akkor lesz biztosított, ha az ország egészében rendben van.

Tudod az a durva, hogy az előbbi bekezdésben leírt személyekre az SZDSZ azt mondja, hogy hülyék, amiért Magyarország érdekét előbbrevalónak tartják.
Az SZDSZ számára nincs haza, nincs nemzet. Ezt kifejtették, amikor azt mondták, hogy egy országot nem a területe határoz meg. Ez gondolom valami saját találmány, mert sehol máshol nem gondolkoznak így. Egy franciának Fr.o az első, egy Németnek N.o, egy amerikainak az USA.
Beszélgettem egy erdélyi, de napjainkban már Magyarországon élő ismerősömmel a liberalizmusról. És Romániáról érdeklődtem.
Azt mondta ott is vannak liberálisok (mint mindenhol, és ez így van jól) de ott valahogy a liberálisoknak is első a haza. Azt tartják mindenek előttinek. Na ez a különbség. Az SZDSZ éppen ezért NEM liberális, csak mindenféle idegen érdekek közvetítője, amihez valóban aszisztál a melegek, a zsidók, drogosok jelentős része - sokuk abszolút tudatlanságból, meg naívságból. Meg mert azt hiszik, hogy az SZDSZ az összetartozást akarja közvetíteni. De Mohácsi Viktória a legjobb példa arra, hogy éppen hogy a széthúzás generálása a cél, meg a feszültségkeltés.

luucy 2009.03.13. 22:26:52

"Valóban nem volt kegyetlen dolog volt a holokuaszt"

természetesen elírtam, még mielőtt valaki nekem esne. A "nem volt", az ott maradt, mert először nem úgy akartam a mondatot, de ezek szerint nem töröltem ki végig.

Szóval a holokauszt igenis kegyetlen dolog volt

luucy 2009.03.13. 22:34:40

De tényleg, most Magyarországon vagyunk, mindenkinek arra kellene törekednie, hogy az ország előrébb legyen, nem?

Cigány, zsidó, meleg ugyanúgy magyar. Nem ez lenne számukra is a legfontosabb? Nos egy részük valóban így gondolkodik.

A többség viszont nem. Számukra is kis "közösségük" előrébb való a nemzetnél, az országnál. És ez igencsak nagy baj...
Csak tudnám az, akinek nem fontos Magyarország miért van még itt?

lovechild 2009.03.13. 23:02:51

"Valóban nem volt kegyetlen dolog volt a holokuaszt, meg kell róla emlékezni, de azt azért el kellene fejelteni, hogy 64 év távlatából is erre hivatkozzunk állandóan."

1.
most akkor döntsd el, hogy kegyetlen volt vagy nem volt kegyetlen.

2.
ha egyszer ugyanolyan aljas, mocskos támadások érik őket a rendszerváltás óta a szólás szabadság örve alatt, mint érték őket a harmincas negyvenes években, amikor is kíírtották minden 7 magyar állampolgárságú zsidóból 6-ot, akkor miért is ne jönnének a Holocausttal?

Pont azért jönnek a Holocausttal, hogy nehogy ez a sok verbális bántalmazás, mocsokolódás, amit folyamatosan el kell viselniük újra ugyanolyan vérfürdőbe torkolljon. Éppen elég brutálisak ezek a verbális támadások, és fenyegetődzések, hogy minden okuk legyen arra gondolni, hogy ugyanott fog az ország kilukadni, mint a 2 világháborúban.

3.
"A többség viszont nem. Számukra is kis "közösségük" előrébb való a nemzetnél, az országnál"

Ezt honnan a fenéből veszed?

Zsigeri megérzés, vagy mi a lópikula? merthogy tényekkel ezt nem tudod alátámasztani az biztos.

Bell & Sebastian 2009.03.13. 23:48:21

@lovechild:

Ne kábíts mán, ha okosabb vagy egy hatodikosnál!

Ha meg nem, ne írkálj már baromságot, Ördögűzőkém!

Sőt, ne is mondd, ne is gondolj rá, mert megkívánod!

dshk 2009.03.14. 00:01:53

@luucy: "számukra is kis "közösségük" előrébb való a nemzetnél, az országnál. És ez igencsak nagy baj...
Csak tudnám az, akinek nem fontos Magyarország miért van még itt?"

A magyarok is ugyanúgy európaiak. De számukra kis "közösségük" előrébb való Európánál. És ez igencsak nagy baj... Csak tudnám azt, akinek nem fontos Európa miért van még itt?
:)

Bell & Sebastian 2009.03.14. 01:22:36

@dshk:

Mert az Isten, Haza, Család! helyett a Haverok, Buli, Kozmopolitizmus! lett a hivatalos jelszó az SZDSZ-EU mellékhatásaként, azért!

kamasuka 2009.03.14. 09:08:22

Bírjátok ki ezt az egy évet, már akinek inge, és utána felejtsétek el az egész SZDSZt/LMP-t, MDF-t örökre. Ezeknek négy év hatalom nélkül és tönkremennek a cégeik, mert nem lesz állami csöcs amit fejhetnek, anélkül meg úgyis kijön, hogy mégsem igazán jó üzletemberek ...

eN 2009.03.14. 12:56:37

milyen népszerű lett a szavazás hirtelen :P
máris többezer szavazat

picolo400 2009.03.14. 14:57:38

Cinizmus és baromságokkal becsmérlitek azokat a
magyar demokrata, és jóérzésű embereket akik nem
zsidók és nem cigányok. Igen itt már kibúlyik a szög a zsákból.
Lejáratva olyan szent mondatott hogy Isten Haza Család!
A buzik nem szdsz jelenség , én még liberális buzit nem ismertem
- és én utálom őket- de temlomba járó családos , ugyan a buziságát
föl nem vállaló jobboldali buzit annál többet ismerek. Egy jobboldali
ismerősöm kérdezte mondjál nevet. Mondtam neki. Az én xxxxx
az ? Igen ! Aztán más is megerősítette neki!
Na meg itt egy kis ízelítő : pedopapok.blogspot.com
A webdesignet kritizáló tudor-nak nem teteszik , hogy valami
nem blog sablon, akkor ne szóljon bele egyébként a http:/tatabanyaszdsz.hu jobb mint a hirhatter.com
Sajos mindegyik párt sumi a korrupcióban a fidesz is!
Nagyon jól meg tudnak egyezni a fideszes és az mszp-s
cégek néhány pályázaton. Ezt kérdezzétek a kegyvesztett
Vegyépszertől, majd tudja mondani.
Lehet nagy levegőt venni sok föcsögő blogmajomnak!
A vagy a jobboldalmak szabad a korrupció csak a baloldalnak nem?
Fogjatok kezet mert mögötettek már kezet fogtak!
Na mi van?

picolo400 2009.03.14. 15:17:50

Az Ország érdekei , kinek való előrébb , sokan azt
gondolják tudják mi az ország éreke? Nem Nem Tudják!!!
A HŐBÖRGÉS az biztos nem az ország érdeke , termelni
kellne nem hőbörögni! Nem üres dumát a HAZA nevében.
Nekem az a hős aki rendesen végzi munkákját és nem
a pofáját jártatja.
Tegyük fel , hogy nincs zsidó, nincs liberális , neagy isten
cigány simcs az országban , mi fog változni? van
2 millió termelő és 5 millió eltartott. Akkor kit fogtok megenni
hőbörgők egymást fogjátok enni a haza nevében.
A tehetetlenség , hogy új technológiákkal , az adópépnzek
pörgetésével nem tudnak mostsem kezdeni sem fidesz sem
mszp mert közösen lopnak.!!!!!!

eN 2009.03.14. 15:43:27

@picolo400: Na mondd Okoska mi az ország érdeke? Ellopni mindent, ami mozdítható, ahogy az SZDSZ csinálja?

kamasuka 2009.03.14. 19:33:18

Tóta W megint alkotott. Egyesek - "korábban a Fideszre szavaztam, de soha többet, mert nincs programjuk" - megint olyan hozzászólásokat alkotnak, hogy az ember csak néz. Szóval nagyon úgy nézem, hogy beindult a kampány. Sorra jönnek a Fidesz támadó cikkek (LOL, nem is ő kormányoz), mondván: "nincs programja" (LOL, nem is ő kormányoz). Ezek már tudnak valamit? Leváltják elqurót? Vagy mi? :)

picolo400 2009.03.14. 21:25:30

Persze , hogy jön a kampány , épp ma bedobta a fidesz , hogy
33 miliárddal többet adna a rendőrségnek , ez is licit téma,
úgy látszik ebben az országban mindért fizetnek csak a terméket
előállító munkáért nem. A fidesz nem rendet akar , hanem előre
megvenni a rendőőröket . A SzDSz ha annyira a hatalmat akarta
volna nem vonúlt volna ki a kormányból. Otthagyva minden tárcát
és hagyta hogy utána a szocik a fidesszel együtt mindenhonnan
kipaterolják a z embreiket.
Egyébként meg megnéztem a
tatabanyaszdsz.hu/ oldalt ott van egy erőműs cikk
lehet látni , hogy a fidesznél teljes a káosz az egyik fideszes
polgármester erőműt vásárol éppen az mszp-sekkel közösen
a másik fideszes képviselő nyilatkozik , hogy reprivatizálni ,
magyarúl államosítani fogják az erőműveket.
Kapjál megint levegőt , fideszeském mert nektek sincs
ugrálni miért! Tőltek a Jobbik sokkal konzekvensebb.
Az persze igaz , hogy csak az ökör konzekvens!.
Na jocakát! Majd egész szombaton kapmányolunk és a jogászok
elintézik. (Orbán Viktor 2006 Tata) Úgy hogy kezet meg lehet
fogni a Gyurcsánnyal és nem a p---ba menni hanem a pszichiáterhez. A gyógyulás ugyan reménytelen , de talán mi
még túl élhetjük!

picolo400 2009.03.14. 21:26:11

Persze , hogy jön a kampány , épp ma bedobta a fidesz , hogy
33 miliárddal többet adna a rendőrségnek , ez is licit téma,
úgy látszik ebben az országban mindért fizetnek csak a terméket
előállító munkáért nem. A fidesz nem rendet akar , hanem előre
megvenni a rendőőröket . A SzDSz ha annyira a hatalmat akarta
volna nem vonúlt volna ki a kormányból. Otthagyva minden tárcát
és hagyta hogy utána a szocik a fidesszel együtt mindenhonnan
kipaterolják a z embreiket.
Egyébként meg megnéztem a
tatabanyaszdsz.hu/ oldalt ott van egy erőműs cikk
lehet látni , hogy a fidesznél teljes a káosz az egyik fideszes
polgármester erőműt vásárol éppen az mszp-sekkel közösen
a másik fideszes képviselő nyilatkozik , hogy reprivatizálni ,
magyarúl államosítani fogják az erőműveket.
Kapjál megint levegőt , fideszeském mert nektek sincs
ugrálni miért! Tőltek a Jobbik sokkal konzekvensebb.
Az persze igaz , hogy csak az ökör konzekvens!.
Na jocakát! Majd egész szombaton kapmányolunk és a jogászok
elintézik. (Orbán Viktor 2006 Tata) Úgy hogy kezet meg lehet
fogni a Gyurcsánnyal és nem a p---ba menni hanem a pszichiáterhez. A gyógyulás ugyan reménytelen , de talán mi
még túl élhetjük!

kamasuka 2009.03.15. 08:16:48

@picolo400:
"A SzDSz ha annyira a hatalmat akarta
volna nem vonúlt volna ki a kormányból. Otthagyva minden tárcát
és hagyta hogy utána a szocik a fidesszel együtt mindenhonnan
kipaterolják a z embreiket."

Aha, akkor Törzsök Erika és az összes buzi mit keres még mindig a MEH-ben? De írhattam volna az oktatási tárca és a külügy sajátkis SZDSZ-es különítményeit.

A Jobbik hiába rokonszenvesebb, ha nem kerül be, az összes Jobbikos az SZDSZ vagy az MDF, esetleg az MSZP százalékait fogja növeni. :)

De mit is vakerolok egy ősliberálbolsevik ápoltnak ...

picolo400 2009.03.16. 06:03:10

@kamasuka: biztos nagyon örülnének a szdsz.esek ha úgy lenne
minahogyn azt itt irogatjátok. ősliberálbolsevik no azok meg kicsodák? Ez olyan zűrzavar mint Bencsik János volt szdsz-es
most kapaszkodik a csúcsvezetésbe a fidesznél származása , bár nagyon taktikus és tudjuk hogy a kárpátmedence egy gyüjtő hely a géneknek de ami sok az sok. Saját felsorolása szerint van benne : engyel, német, morva, szlovák, horvát, rác, oláh, cigány, örmény, palóc, jász, székely és kun
Na ezt így kell csinálni na most kössetek belém :))) de ő aztán a legnagyobb magyar. a cigány vér az látszik rajata.
Na ez az ember akkor akit a tartótisztje most a fideszbe küldött
akkor milyen konzervatív? őskonzervatívfarizeus.
A multik legázádabb ellensége a nemzeti és önkormányzati vagyon megmentője . Aki pedig azzal dicsekszik a másik oldalon , hogy mennyi adót fizetnek a multik, és mennyi multit
sikerült letelepítenie. Na tele van az ilyenekkel a fidesz, és mit
várhatunk tőle, kb annyit mint Gyurcsánytól. Egyébként meg
jól meg vannak egymással, sajtóharc után mokor ösztozni kell
jól meg vannak egymással.

lovechild 2009.03.22. 22:40:13

@Bell & Sebastian:

nem értem, okosabb vagy egy hatodikosnál?

mit kívántál meg mint okos hatodikos?

ami az antiszemitizmust illeti, elég őskori állapotok uralkodnak magyarországon, köbö van olyan rossz a helyzet, mint a keresztények helyzete a római birodalomban, még az előtt, hogy bevezették hivatalos vallásnak...

Bell & Sebastian 2009.03.23. 23:05:28

@lovechild:

Anti-cionizmus, az van bazmeg, nem anti-sémitizmus!

lovechild 2009.03.24. 05:44:40

@Bell & Sebastian:

Úgy látom részedről elsősorban "bazmeg" van.

Amúgy nem tudtad, hogy az ENSZ visszavonta a cionizmus elítélését?

A Nagy Szovjeutunió érte el, hogy a cionizmust rossz színben tüntessék fel az ENSZBEN, és elítéljék, de a cionizmus mozgalma szimplán otthon-államot akart a zsidóknak, és nem tartalmazta mindazt a negatívumot, amit az antiszemitizmustól átitatott Szovjet vezetés belevetített.

Mint fentebb írtam az ENSZvisszavonta a szovjeunió által erőltetett elítélő határozatot, és rehabilitálta a cionizmust.

Persze tudom én, hogy mostmár örökké mumus marad a cionizmus, amivel ijesztegetni lehet a gyerekeket, úgy tűnik már visszafordíthatatlanul negatív fogalom marad a cionizmus, pedig nem érdemli meg szegény.

De Magyarroszágon mindettől függetlenül sajnos élt él és élni fog az antiszemitizmus, és még csak zsidók sem kellenek hozzá.
süti beállítások módosítása