Tömegoszlatásra 3,2 milliárd, közbiztonságra 2 milliárd
2009. február 08. írta: TuRuL_2k2

Tömegoszlatásra 3,2 milliárd, közbiztonságra 2 milliárd

 Durvulnak a magyar hétköznapok: 20-30-an támadnak lapátokkal rendőrökre Hevesen. Vér folyik Veszprémben, válogatott sportolót késelnek halálra. Életveszélyes állapotban kerül kórházba egy férfi, akit egy 12 és egy 18 éves fiú késel meg Kőbányán. (Ez csak három hír az elmúlt 24 órából.)

 Mit tesz a kormány? Megszavaz 2 milliárd forintot a rendőrök utcai jelenlétének erősítésére, amit a minisztériumoknak kell kigazdálkodnia.

 Amikor 2006 őszén a kormány saját seggének védelméről volt szó, akkor 3 milliárd 160 millió forintot kapott a rendőrség sisakok, pajzsok, testpáncélok, csapatszállító járművek, vízágyúk, kényszerítőeszközök beszerzésére.

 A Kossuth téri stand-up komedisták és a ninjabetyárok bohóckodásaira mindig volt néhány ezer bevethető rendőr, a szükségállapotot idéző kordonlabirintusra is mindig futotta a fővárosban. A kormány félt, a kormánypárti politikusok féltek: jutott is pénz a megoldásra. Amikor a falu szélén élő kisnyugdíjas retteg, hogy csak az uborkáját viszik-e el az éjjel, vagy hozzá is benéznek a nyugdíjáért, arra nincs megoldás, nincs pénz. S ha az állam ilyen látványosan mond csődöt a közrend védelmében, akkor jön a Magyar Gárda, és örömmel fogják fogadni (még ha a kezelés legfeljebb csak tüneti is lesz). Vagy jönnek Arkan tigrisei, ha éppen olyan emberbe szalad bele a kés, akibe nem kéne - lassan megszűnik az erőszak és az igazságszolgáltatás állami monopóliuma, s mindenki megszervezi a saját biztonságát, megkeresi a maga igazságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr63930256

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: StirlitzBlog 2009.02.09. 01:50:52

In MemoriamÉs még egy pillanatra visszatérve Hitlerhez: Stirlitz világosan megmondta, h találkozott Hitlerrel egy FeketeLjukban egy kocsmában ott az időcsatornák között, de Hitler elég gyorsan odébbállt, mert mindig akadt pár vendég, aki múlhatatlan kénys…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 16:38:55

Nem igazán kérdés, hogy a dolgot a szükségállapot felé terelik. Akkor nem kell választást tartatniuk, továbbá bárkit rögtönítélő bíróság előtt kicsinálhatnak.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.08. 16:41:32

Turul, egyre dühösebb vagy. De megértem, én is így érzek... Hétről hétre forrnak felfelé az indulatok, és szomorú, de nem ez lesz szerintem a legrosszabb eset idén. Halállal végződő tömegverekedés ma már bármely veszélyeztetett faluban kialakulhat - csoda, hogy eddig pont olyan helyeken nem történt ilyen tragédia...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.02.08. 16:43:33

"lassan megszűnik az erőszak és az igazságszolgáltatás állami monopóliuma, s mindenki megszervezi a saját biztonságát, megkeresi a maga igazságát."

Ha az állam nem képes ellátni ezt a feladatát, akkor ez így helyes. Amerikában bevált, legalábbis ami a magántulajdon védelmét illeti. Az viszont nem megy, hogy az állam balfasz ahhoz hogy megvédjen, neked viszont tilos megvédeni magad...

De ha a kormánynak az a célja hogy a Jobbikot 2010-ben bejuttassa a Parlamentbe, akkor a lehető legprofibban csinálja.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.08. 16:46:13

Nos, nem annyira a rendőrségi, mint a honvédelmi költségvetésbe illő fejezet lesz az egész hamarosan. A szlovákoknál már - hathatós eredménnyel - kivezényelték a katonákat az "éhséglázadók" ellen. Ugyanez megy most Olaszországban és a szomszédos Ausztriában is éjjeli őrséget tart a hadseregük a magyar határ környékén (költői kérdés, vajh miért...). Nekünk is haza kéne rendelni a srácokat Afganisztánból, itt több tennivaló akad. Ráadásul a szlovák, olasz, osztrák példa teljesen EU kompatibilis... hiába hiztiznek a megélhetési rasszistázók. Nem baj, ha őket szurkálják le védenceik, nem kell sietni a rendőr kihívásával. Hisz a végén még megsértenék az elkövetőt az emberi méltóságában, nehogy máááááá...

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.02.08. 16:48:07

kicsit demagóg lesz amit mondok, de ez nekem immáron kicsit forradalom szagú. mi lesz itt?

boj (törölt) 2009.02.08. 16:49:22

Ne féljetek!

Biztos forrásból tudom, hogy jövő héten új előkészitő tanácskozát tart a kormány, melyen egy mindennél hatékonyabb, új szervezet megalakitását célzó konferencia napirendjeinek vázlatát tervezik meg!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.02.08. 16:49:42

@Ezt is NÉZD meg, ÖCSISAJT!......: A forradalom az más, itt inkább egy polgárháború rémképe kezd kibontakozni.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.08. 16:51:04

@/ Gery Greyhound: ahogy mondod, ha az állam szarik megvédeni engem, legalább lőhetném le én a "megélhetési-életemre-törőket". Sok helyütt van már most is polgárőrség (nem éppen dühöngő szőke kislányok miatt), fegyverrel a kezükben hamar eljönne a texasi béke. A feltételrendszer se lenne nagy etwas: fegyvertartáshoz mondjuk 25 éves kor, büntetlen előélet kell, a vehető éles lőfegyver meg legyen típusazonos a magyar honvédségivel, így egy füst alatt támogattuk a magyar ipart és van frankó tartalékos sereg is önkéntes alapon. Ráadásul onnan nyugi lenne...

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.08. 16:51:57

A magyar állam gyakorlatilag megszűnt. A cigányok ezt már rég észrevették, ezért nő robbanásszerűen az általuk elkövetett agresszió.
A magyarok még csak most kezdenek ébredezni.
Drazsé meg a hajára kenheti a vízágyúit, mert az csak egy hülye gondolhatja, hogy egy valódi lázadás a Kossuth térről fog elindulni.

Annak idején a jugoszláv etnikai konfliktus a mai magyarországinál jóval mondvacsináltabb okok miatt tört ki.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.02.08. 17:05:00

@reconquistador: Hát azok a mondvacsinált dolgok ott évszázadok óta értek. Most itt forráspont van és robbanás lesz, szerintem ez már majdnem biztos.
És egy robbanásban meghallnak ártatlanok is.
Ha Arkanak jön ide valami haverja 300 fegyveresel, akkor én nem megyek a dunántulra szerintem.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 17:09:14

Ne értetlenkedjetek, mert ezt speciel nem hazudták el a kormánypártok, megmondták, hogy Kisebb Államot fognak létrehozni.

Hát most itt van.

"Több SZDSZ – kevesebb adó, több befektető, kisebb állam" 62.112.194.95/hirlevel/szdszpg1_2006.doc

"kisebb állam. erôsebb liberális párt. csökkenô hiány. kisebb adóteher. értékálló pénz. www.szdsz.hu. " program.szdsz.hu/valasztasi_program_2006.pdf

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.08. 17:09:31

NOL:

Az általunk megkérdezett szemtanúk szerint az eset előzményei szombat délutánra nyúlnak vissza, amikor egy ismert helyi nehézfiú, B. F. eddig ismeretlen okból összetűzésbe keveredett Veszprémben egy roma származású fiatalemberrel, aki szombat estére az ismerősei és rokonai köréből - a Fejér megyei Enyingről és Dégről - 15-20 fős csapatot szervezett, és B. F keresésére indult a veszprémi éjszakában.

Egyik célpontjuk a Skorpió bár volt, azt remélték, hogy itt találják B. F-et, ám csalódniuk kellett, mert ő ezúttal egy másik szórakozóhelyen mulatott. A szemtanúk elmondása szerint a bosszúszomjas társaság tagjai úgy akartak távozni a bárból, hogy nem fizették ki az italfogyasztásukat. Emiatt szóváltásba keveredtek a pultoslánnyal, aki váratlan segítséget kapott a bárban tartózkodó kézilabdásoktól. Többen is elmondták, hogy már a szóra-kozóhelyen dulakodás kezdődött, sőt Zarko Sesumot nem az utcán, hanem odabent ütötték le egy székkel.

Ellentmondó információkat kaptunk arról, hogy Cozma önszántából ment-e a roma társaság után, vagy a túlerőben lévő támadók kényszerítették a helyiség elha-gyására, de az biztosnak tűnik, hogy odakint szinte azonnal leszúrták. A segítségére siető Pesicset hátulról vesén szúrták. Cozmát a mentősök a helyszínen újraélesztették, de nem sokkal később a kórházban belehalt a sérüléseibe. A másik két sportoló állapota súlyos, de stabil, egyelőre mindkettejüket altatják.

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.08. 17:15:20

@weisz manfréd huba:

Ezt az Arkan féle marhaságot nyugodtan elfelejtheted. (Egyébként Arkan már rég az örök vadászmezőkön van, ugyanis évekkel ezelőtt kinyírták)

Senki nem fog ide jönni rendet csinálni. Se a szerbek, se a horvátok se az ufók.

kill004 2009.02.08. 17:17:24

@ergé: Szokásos NOL terelés.

siqlum 2009.02.08. 17:17:34

Hajrá Magyarország, csak így tovább.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.02.08. 17:22:06

Mondjuk a kormánynak azt az ostobaságát se felejtsük el, hogy 2007. december 31-i hatállyal több ezer rendőr ment nyugdíjba, azért mert eltörölték a korkedvezményes nyugdíjt, így mindenki aki annak közelében volt vette a kalapját. A rendőri állományból ennek következtében több ezer ember hiányzik. Sok helyen bár kellene, egyszerűen nincs rendőr.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.08. 17:23:55

mind az egészben csak az a szomorú, hogy ha tartja a rendőrség azt a szintet, mint a 1989-1991 átmeneti időkben, akkor demokrácia is lenne, de közbiztonság is. És még ha tengernyi gyáva korrupt Kis Józska főtörzs is van, de azért a testület bizony lelkesen tenné a dolgát Pásztor Albert módra... ha hagynák. Alig várom, hogy valamely SZDSZ prominens kerüljön egy ilyen bicskás mélyszegény elé. Igazán kíváncsi lennék a párttársai által tartott gyászbeszédre. De gondolom valahogy azt is a gonosz kirekesztő magyar többségre kennék.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.08. 17:23:57

@icelpro: Üldözési mániás meg majd én vagyok, ugye?

siqlum 2009.02.08. 17:25:40

Gyerekek Arkan halott, írjátok be gúgliba.

hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=6622

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 17:29:04

@siqlum:
Nem is azt írtam, hogy Arkan jöhet, hanem az egykor nála szolgáló, ma "biztonsági őrként" dolgozók csapata.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.08. 17:29:07

- a rendőrségnek semmi tartaléka sincs, akit lehetett már két éve, a 2006-os ose után kitettek utcára,
- a képzési rendszer katasztrofális: mi szükség van érettségizett fiatalokat további két évig nappali tagozaton képezni csak azért, hogy valahol beosztott járőrök lehessenek?
- a javadalmazásról és elismertségről ne is beszéljünk,
- a jogszabályi környezetről meg pláne

nick_007 2009.02.08. 17:29:47

Persze, ha egy rendőr beszél a problémákról, akkor rögtön le akarják váltani, mint a miskolci esetnél.

Szavazás:
wita.hu/index.php?show=wita&wita=102
Ön szerint hibát követett el Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, amikor nyilvánosan kimondta, hogy az elkövetők mind cigányok voltak?

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.02.08. 17:31:29

@TuRuL_2k2: hát az "szép" lesz. ezek szerint holnap ne menjek melózni, hanem maradjak itthon?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.02.08. 17:32:05

Arkan halot de a barátai még nem, pár jó haverja üldögél szerintem, a szerb parlamentben is.
persze valószinüleg kacsa a hír.

a cigány nem bűnözik csak "megél" 2009.02.08. 17:32:43

@/ Gery Greyhound:


hát meglehet jobban járunk a jobbikkal

mint a neokohnnyaló fidesszel

Lac85 2009.02.08. 17:34:29

Ha jól látom mostanra az Index maradt az egyetlen portál, amelyik egy szót nem szól az elkövetők származásáról...
Ha a nol lemeri írni, ők miért nem?
Kíváncsian várom a fél7-es híradókat, ott vajon lesz-e erről szó!

reality 2009.02.08. 17:36:18

Korkép: kisvárosunkban (kb. 25e lakos) soha nem látam egy rendőrautónál többet (2 fő). Szinte kivétel nélkül a főút mellett álltak, hogy a műszakváltásoknál igazoltassák az autósokat (kell a felderített ügyek száma a statisztikába). A fennmaradt időben a benzinkútnál dekkolnak, közben a peremrészeken meg folynak a betörések. Soha, de soha nem találkoztam a város szélén járöröző rendőrrel. Múltkor egy autó állt meg a tilosban. Rendőr odament, ciányok meg elhajtották, hogy "kis csicska, húzzál el innen". Rendőr elsomfordált. 1 percbe nem telt az egész. Elkeserítő a helyzet. :(

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.08. 17:40:24

Priorítások:

16 milliárd APEH jutalomra.
7 milliárd bútorra.
2 milliárd a rendőrségre.

Mindenki vonja le a következtetéseket.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.08. 17:40:56


Kétnapos elnökségi ülést tart a Fidesz a jövő héten Veszprémben – mondta Szijjártó Péter szóvivő vasárnap az MTI-nek.

Az elnökség hétfőn és kedden ül össze. A Fidesz vezetői a következő hónapok stratégiai irányaival, a júniusi európai parlamenti választásig hátralévő feladatokkal foglalkoznak majd – mondta Szijjártó Péter.

(MTI)

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.08. 17:43:48

@br:

Kiváló. Ebben az országban mindenki az eu-s választások lázában ég. Mindenkinek ez a legfőbb gondja. Gondolom ezt ti is tapasztaljátok magatok körül.

Semmirekellő faszkalapok.

Cactus71 2009.02.08. 17:43:56

Rendőr vagyok.

Ha most vesznek fel valakit az utcáról, akkor abból két év múlva - az iskola elvégzése után - lesz/lehet rendőr.

2 milliárd? Röhej egyszerűen. 8-10 demonstráció, 2 rebisz század valamelyik vidéki megyeszékhelyen 3-4 napig, és már el is úszott a pénz.

A rendőrautók napi futásteljesítményére engedélyezett kilométer 50-60 körül mozog. 24 óra alatt. Ha pl. Kőbányát körbeautóznám, az lenne olyan 20 KM. Nem baj. A feladat továbbra is adott: birságolni, feljelenteni!

Már máshol mondtam: A jelenlegi rendőrségnek nem az a jelmondata, hogy rendnek kell lenni, hanem az, hogy rendet kell tenni. Nem tudom, hogy miért is. És rám mondják, hogy üldözési mániám van......

Bell & Sebastian 2009.02.08. 17:47:10

"Vér, szenvedés, könnyek!" TESZT

Kérem, x-eljen!

-másnak bűnre tanácsot adott?
-másnak bűnös dolgot parancsolt?
-vétekben mással egyetértett?
-mást bűnre ingerelt?
-másnak bűnös cselekedetét dícsérte?
-másnak bűnét elhallgatta?
-másnak bűnét elnézte?
-mást bűnre segített?
-másnak bűnét oltalmazta?

1-3 találat: Kérem, gondolja át mégegyszer!
3-9 találat: Ön szociálisan érzéketlen! Vagy a Miniszterelnök.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.02.08. 17:47:17

Nem szívesen lennék most Enyigen roma..

Még pár ilyen hír és kiderülhet, vajon a vályog mennyire tűzálló?

Pelso.. 2009.02.08. 17:52:33

Nyomasek bobo,

Menj oda, s győződj meg a vályog tűzállóságáról.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 17:53:46

Ha magyarok lettek volna a gyilkosok, azt már tudnánk, illetve bőszen cáfolnák a szárnyra kapott híreket. A hallgatás belegyezés. Cigányok voltak, de nem szabad kimondani. Drazsé meg az egész banda, aki engedte idáig fajulni a helyzetet tulajdonképpen társtettesek. Rohadékok.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.02.08. 17:54:20

@Pelso..: én csak a lehetséges következményeket vázoltam. Miskolc után már semmin se csodálkoznék. Mellesleg félre is gépeltem.

1116001 2009.02.08. 17:54:35

Néháy dologgal nem vagytok tisztában.
2006ban a rendőri csapaterőket "modernizálták" Most a mezei járőrökre adtak +2mrd-ot. Korábban, ha a rendőrségre akartak fordítani plusz pénzt akkor egyből rendőrállam, terror stb. Most meg hogy miért nincsenek rendőrök. Jó lenne eldönteni.

Mindeek ellenére felháborító ami veszprémben történt.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.08. 17:54:54

@reconquistador: Gondolom nem véletlen, hogy pont most tartanak majd elnökségi ülést Veszprémben.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 17:56:24

@Cactus71:
A tömegoszlató felszerelést pikk-pakk európai színvonalúra tudták fejleszteni, arra volt pénz. Hogy közben a körzeti megbízottnak nincs pénze benzinre, nem számított.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.02.08. 17:56:29

Az tuti, ha a magyar gárda felvonulna a környéken, rögtön betiltják, mint Ivánban a minap. Bővebben a blogomban.

states 2009.02.08. 18:00:10

Hagyjuk már az általános alanyt, a követnek el, a késelnek meg, a pedagógust, rendőrt, orvost vernek meg eufemizmusokat. A helyzet úgy fest, hogy a cigányság terrorizálja a többségi társadalmat, terror alatt tartja az egész országot, gyilkol, rabol, lop, erőszakot követ el most már nem napi rendszerességgel, hanem óránként, percenként. Az ok elsősorban, hogy a balliberális politikai, értelmiségi elit, és nem utolsósorban a lakájmédiájuk, erre biztatja, ösztönzi őket, hol nyíltan, hol burkoltan immáron a rendszerváltás óta. Azt az érzetet, látszatot keltik ugyanis ezekben az állati ösztönlényekben, hogy mindezt büntetlenül tehetik. A dolog valamikor a zámolyi romák ügyével kezdődött, amikor szintén gyilkosokat, bűnözőket kiáltottak ki a többségi társadalom áldozatának, és most ott tart, ahol. A jövőt nem nehéz sem, kitalálni, sem megjósolni. A 24. órában vagyunk...

Makkmiki 2009.02.08. 18:05:05

Az ÁVH egyáltalán NEM tisztelt bérenceinek dühödt ugatását váltotta ki egy szomszéd blogban megjelent hozzászólás. Ha ennyire a tyúkszemükre lépett, akkor ez csak még jobban hangsúlyozza az igazát. Úgyhogy én is idemásolom.
Mélységesen egyetértek egy másik blog hozzászólóival (Igazirendorseget, ELÉG AZ ÁVH-BÓL!), mert jobban én sem tudnám összefoglalni a lényeget.
Amíg a "rendőrség" névvel illetett, magyarországi ÁVH még 2009-ben is él, virul és 30 ezer ávóst fizet, addig a közbiztonság, az állampolgárok védelme és szolgálata a ZÉRÓ szinten van.
Nincs más kiút, mint meghirdetni a csaló, tolvaj, népellenes féldiktatúra elleni ZÉRÓ toleranciát a nép részéről. Ezek kizárólag 56 szelleméből értenek, mint a leforrázott farkas a forró vízből. Addig csak nyúzzák, zaklatják azt a népet,
amelyiket szolgálniuk és védeniük kellene. De ehelyett ölbe tett kézzel szolgáltatják ki a haramiáknak. Ami érthető, hiszen egy tőről fakadnak. Az ÁVH-t is egy bűnöző diktatúra hozta létre bűnözőkből, a nép ellen. Tragédia, hogy 20 évvel a
rendszerváltás után még mindig ez a maffia ül az emberek nyakán.
Ez a bolsevik haderő, amelyiknek legfőbb szórakozása, hogy például világbajnok vízilabdázóinkat zaklatja és hurcolja meg egy éjszakai igazoltatás során. Ahová bezzeg rögtön jutott vagy két tucatnyi a "kevés rendőrből". Akkor,
amikor nemzetünk büszkeségeit kellett megbilincselni. Gyilkos hordák fékentartására meg "nincs rendőr"! VÉRLÁZÍTÓ!

Ehhez annyit teszek hozzá, hogy mai hír szerint plusz 2 milliárdot kap a rendőrség. Átszervezésre, új emberekre. Mert ha 150 mkilliárd nem volt elég az eredményességhez, akkor majd 152 megoldja a problémát. Ahelyett, hogy ÚJABB PÉNZKIDOBÁS helyett azzal foglalkoznának,
KIK, milyen "szakemberek" kapják a pénzt és főleg MIRE?

Makkmiki 2009.02.08. 18:13:04

Az ÁVH egyáltalán NEM tisztelt bérenceinek dühödt ugatását váltotta ki egy szomszéd blogban megjelent hozzászólás. Ha ennyire a tyúkszemükre lépett, akkor ez csak még jobban hangsúlyozza az igazát. Úgyhogy én is idemásolom.
Mélységesen egyetértek egy másik blog hozzászólóival (Igazirendorseget, ELÉG AZ ÁVH-BÓL!), mert jobban én sem tudnám összefoglalni a lényeget.
Amíg a "rendőrség" névvel illetett, magyarországi ÁVH még 2009-ben is él, virul és 30 ezer ávóst fizet, addig a közbiztonság, az állampolgárok védelme és szolgálata a ZÉRÓ szinten van.
Nincs más kiút, mint meghirdetni a csaló, tolvaj, népellenes féldiktatúra elleni ZÉRÓ toleranciát a nép részéről. Ezek kizárólag 56 szelleméből értenek, mint a leforrázott farkas a forró vízből. Addig csak nyúzzák, zaklatják azt a népet,
amelyiket szolgálniuk és védeniük kellene. De ehelyett ölbe tett kézzel szolgáltatják ki a haramiáknak. Ami érthető, hiszen egy tőről fakadnak. Az ÁVH-t is egy bűnöző diktatúra hozta létre bűnözőkből, a nép ellen. Tragédia, hogy 20 évvel a
rendszerváltás után még mindig ez a maffia ül az emberek nyakán.
Ez a bolsevik haderő, amelyiknek legfőbb szórakozása, hogy például világbajnok vízilabdázóinkat zaklatja és hurcolja meg egy éjszakai igazoltatás során. Ahová bezzeg rögtön jutott vagy két tucatnyi a "kevés rendőrből". Akkor,
amikor nemzetünk büszkeségeit kellett megbilincselni. Gyilkos hordák fékentartására meg "nincs rendőr"! VÉRLÁZÍTÓ!

Ehhez annyit teszek hozzá, hogy mai hír szerint plusz 2 milliárdot kap a rendőrség. Átszervezésre, új emberekre. Mert ha 150 mkilliárd nem volt elég az eredményességhez, akkor majd 152 megoldja a problémát. Ahelyett, hogy ÚJABB PÉNZKIDOBÁS helyett azzal foglalkoznának,
KIK, milyen "szakemberek" kapják a pénzt és főleg MIRE?

Cactus71 2009.02.08. 18:17:16

@Makkmiki: Ha kétszer leírsz valamit, attól még nem lesz értelme. :D

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.02.08. 18:22:29

@/ Gery Greyhound:
Szerintem nincs kizárva, hogy a paprikajancsi direkt ezt akarja. Mondván hogy polgárháború esetén felfüggesztheti az Alkotmányt, rendkívüli állapotot írhat ki és nem kell választást tartania.
Úgy van ezzel, mint a válsággal. Azt hitte a kis butus, hogy majd a válság az ő malmára hajtja a vizet és nő a népszerűsége ...
hasonlót fog majd cigány és polgárháború ügyben is tapasztalni.

Mindenesetre még jó lenne féken tartani magunkat és az indulatainkat. Amíg a Fidesz nem nyer.

a cigány nem bűnözik csak "megél" 2009.02.08. 18:28:41

@Scaramella va alla guerra:

a fidesz valszeg már lefeküdt cionista neokohnoknak,

szóval már megint nem magyar érdekekről szólna a hatalom


itt a jobbiknak kellene takarítania

debilgyik (törölt) 2009.02.08. 18:31:13

a 2 milliárdól kifizethetik az elmaradt közüzemi számlákat, talán.

-d(-_-)b- 2009.02.08. 18:31:41

na, kertévé híradókba nem fért bele, hogy kik is voltak a gyilkosok.

Cactus71 2009.02.08. 18:31:51

@Scaramella va alla guerra:

Csak abban az esetben függeszthetné fel az alkotmányt, amennyiben polgárháború lenne. (ld.: még az Alkotmányos rend erőszakos megdöntése c. BTK szakaszt.) Vagyis amikor egy fegyveres csoport a jelenleg regnáló hatalom ellen szervezetten, fegyveresen, vagy felfegyverkezve lép fel.

Az viszont, hogy kb. 50.000 embert faji jellemzőik alapján meggyilkolnak "egyszerű" apartheid. (ld.: BTK.)

morpho 2009.02.08. 18:40:11


TuRuL,ez a poszt azért csúnyán mossa össze azt,amit nem kéne.Enyhén szólva is csúsztatás a tömegoszlatást párhuzamba állítani a köztörvényes bűncselekményekkel.Te is tudod,hogy a 2006-ban vásárolt ezközöket nem a kormány védelmére vették.Te is tudod,hogy ezeréves szarokat használtak a rendőrök,mint ahogy azt is,hogy ezt nem csak egyszer használták és sajna még fogják is.Szerintem azt is pontosan tudod,hogy az utcai posztos rendőrök(akikre a 2 mrd-ot költik) teljesen más munkát végeznek,mint a tömegoszlató készenléti brigád.Ráadásul itt nem új cuccok vásárlásáról van szó,hanem rendőrök fizetéséről,amit a létszámnövelés miatt kell kicsengetni.

histar007 2009.02.08. 18:40:59

A rendőrság pontosan azt teszi, amit a dolga. Véd. Csak a kit véd/kitől véd relációban történt változás. Illetve visszarendeződés. A mai rendőrök hasónlóan a '90 előtti időkhöz, ismét az államhatalmat védik és még véletlenül sem az állampolgárt. Sőt az állampolgáról védik az állam hatalom birtokosait. Ha pedig nem elég, akkor ott az In-Kal, akik szerintem bármit bárhol bármikor megtehetnek, nem a Magyar Köztársaságnak számolnak el...
A liberális felfogás az állam szerepét "éjjeliőrként" definiálja. Vagyis adóért cserébe vigyáz mások tulajdonára és testi épségére. Na most erre a kettőre pont képtelen.
Én szeretném megvédeni magam, viszont jelen helyzetben támadás esetén jogomban áll megsebesülni, meghalni, de ha védekezem...

Én nem a szélső jobb felől uszitok, nem áll senki mögöttem pusztán javaslom: készüljünk magunk és családunk és tulajdonaink védelmére, ha kell bármi áron.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 18:42:14

@morpho:
Szerintem szó sincs csúsztatásról. Amikor a kormány lába alatt volt forró a talaj, egyből sikerült megfelelően felszerelni a rendőrséget (legalábbis tömegoszlatásra). Ráadásul ritkán látott gyorsasággal...

Francois Pignon 2009.02.08. 18:46:28

Ha már a Magyar Gárda szóba került (ami szerintem tüneti kezelést sem ad a vonulgatásaival), nem enyingi cigányok rendeztek nyáron emlékezetes felvonulást Siófokon?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 18:52:38

@Francois Pignon:
De. Úgy emlékszem, be is raktam a videót róluk, de lehet, hogy elfelejtettem menteni.

morpho 2009.02.08. 18:55:30

@TuRuL_2k2:

Nem győztél meg.Ez egy csúnya csúsztatás.

-d(-_-)b- 2009.02.08. 18:55:56

@TuRuL_2k2: az előző posthoz belinkűte valakia tecsőrő.

Pelso.. 2009.02.08. 18:56:37

Turul 2k2,

Mégis, fenti esetben hogy miért mondott csődöt az állam, mit tehetett volna ennek megelőzésére?

"mindenki megszervezi a saját biztonságát, megkeresi a maga igazságát." -hogyan?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 18:57:55

@morpho:
Ok, akkor maradj meg ebben a meggyőződésedben.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 19:00:15

@Pelso..:
A brutális bűnesetek mindennapossá válásával mondott csődöt az állam. Hogy nem képes megvédeni a kisiskolák tanárait az agresszív szülőktől, hogy nem tud fellépni az ipari méreteket öltő áruházi lopásokkal szemben, stb.

-d(-_-)b- 2009.02.08. 19:00:40

@Pelso..: Én nem azt mondanám, hogy ebben a konkrét esetben mondott csődöt az az állam, ami eddig prímán működött. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az állam már jó ideje megy a csődbe bele, és az vezetett el ahhoz, hogy bandák büntetlenül garázdálkodhatnak.

Ha köztudott lenne, hogy csoportosan randalírozni nem tesz jót az egészségnek, eleve nem alakulhatott volna ki ilyen helyzet.

osborne 2009.02.08. 19:07:06

Drazsé "az elkövetett bűncselekmény nemcsak az áldozatok és a veszprémi sportszeretők elleni támadást jelent, hanem ez Magyarország nyugalma, a polgárok biztonsága elleni támadás is volt."

www.mti.hu/cikk/350951/

Az elkövetett bűncselekmény nemcsak az áldozatok és a veszprémi sportszeretők elleni támadást jelenti, hanem, hogy Magyarország nyugalmát, a polgárok biztonságát ért támadásokat már nem tudja kezelni a rendvédelem.

Runciter 2009.02.08. 19:12:26

"Amikor a kormány lába alatt volt forró a talaj, egyből sikerült megfelelően felszerelni a rendőrséget"

ha meg nem adnak pénzt a rendőrségnek, akkor "a kormányt nem érdekli a zemberek biztonsága" (Navrasics szerint kevés a 2 Md)

átlátszó ez nagyon

-d(-_-)b- 2009.02.08. 19:15:51

@Runciter: Véleményem szerint 2006-ban sem az volt a baj, hogy a rendőrség pénzt kapott, hanem az, hogy tömegoszlató eszközökre kapott.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.02.08. 19:16:16

@Runciter:

szar vagy:

3.2 milliárdos rohamruha és vízágyú
nem az emberek biztonságát szolgálja

csak az illegitim kormányét

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 19:24:10

Turul, ha majd a Fidesz hatalomra kerül, nyilván értékesíteni fogja a tömegoszlató eszközöket és a plexipajzsokat és vesz majd belőle benzint a körzeti megbízottnak. Addig állj te féllábon. :)

A következőről kellene nyilatkozni: Kedves barátaim, a cigányság társadalmi integrációja kudarcot vallott, a társadalmi békére költött milliárdok ablakon kidobott pénznek bizonyultak. Mostantól szociális segély helyett rendfenntartásra költünk, liberalizáljuk a fegyvertartást és kibővítjük a jogos önvédelem fogalmát. Akinek ez nem tetszik, az seggbe lesz rúgva.

Ez egy program, ha meg akarjátok csinálni, vállaljátok fel.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 19:27:53

@Ezt is NÉZD meg, ÖCSISAJT!......:

Sőt. Csak az a rossz, de nagyon. Forradalom lehetne egészséges is, ha, mint elképzelhető, vér nélküli. Több mint időszerű is egy ilyen. Kérdés mi ellen irányulna, és mi mellett. Iszonyú nagy kérdés.

Pelso.. 2009.02.08. 19:29:19

Kettes,

Egy frászt. Nem lehet liberalizálni a fegyvertartást, amig ilyen óriásiak a társadalmi feszültségek, s nemcsak roma ügyben.
Sok idióta agymosott lövöldözne, ha kell, ha nem.

is 2009.02.08. 19:34:49

@TuRuL_2k2: tény: a rendőrség elavult, a lánchídi csata óta nem modernizált eszközparkját 3 milliárdból korszerűsítették, villámgyorsan. vélemény1: a kormány a seggét védte. vélemény2: a Rákóczi úti boltok tulajait, meg a Szabadság téren felgyújtott autók tulajdonosait kérdezd meg, meg azokat, akik azóta minden ünnep előtt elmenekülnek a fővárosból. biztos azok is a kormánytól félnek mindig, nem pedig az igaz magyaroktól.

ilyen ez, amikor véleményt valaki tényként állít be. az egyik leggyakoribb hiba, majdnem mindenki sokszor elköveti, de viszonylag középhaladó logikai képzettséggel az ember akár maga tudja magát kontrollálni, pl. ha véleményformáló posztolásra adja a fejét.

Ejoy 2009.02.08. 19:35:26

"Vagy jönnek Arkan tigrisei, ha éppen olyan emberbe szalad bele a kés, akibe nem kéne - lassan megszűnik az erőszak és az igazságszolgáltatás állami monopóliuma, s mindenki megszervezi a saját biztonságát, megkeresi a maga igazságát."
mi már szervezzük az önvédelmet!

is 2009.02.08. 19:38:26

@Kettes: én támogatom ezt a programot. Jelmondat: Cigány, ne erőszakoskodj! (lásd: Magyar, ne lopj!)

-d(-_-)b- 2009.02.08. 19:41:14

@is: azért az is érdekes, hogy más kormányoknak erre nem volt szüksége.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.08. 19:41:49

@Kettes: Nem, ilyesmit mink biztosan nem.
De egy konferencia kéne gyorsan a cigányok a médiában témáról, és agy másik a rendőrségi diskurzuselemzésről.
Veszprémben és Hevesen pedig az iskolai antiszegregációs program felgyorsítása az adekvát válasz.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 19:42:25

@TuRuL_2k2:

Írtad, hogy

„@morpho:
Ok, akkor maradj meg ebben a meggyőződésedben.”

Én inkább azt kívánnám neki, gyógyuljon ki belőle valahogyan.

Higany 2009.02.08. 19:43:55

ha jól veszem ki a híradásokból, akkor tudni lehet, hogy KIK voltak, de mintha nem lenne hír arról, hogy ELKAPTÁK őket...

fingerbangs 2009.02.08. 19:47:34

valamit tenni kéne
a cigányokat csak a félelem tartja vissza semmi más

a magyar gárda jó kezdeményezés, de legyen egyetlen célja, a cigányok felügyelete

Bal A Tone 2009.02.08. 19:51:31

2006 óta a magyar rendőrséget az ellenzék mindennek elhordta. Erkölcsileg a Fidesz, anyagilag az SZDSZ-MSZP kormány tette tönkre a rendőrséget.

freehckr 2009.02.08. 19:51:49

@is:
"ilyen ez, amikor véleményt valaki tényként állít be"

Abból a "magyar oszlató" felszerelésre kidobott hárommilliárdból 2006-ban mégsem jutott annyi az általad rendőröknek hitt, ám hiányzó azonosítójuk miatt a mai napig azonosíthatatlan "rendőrnek látszó tárgyaknak", hogy tisztességesen elszállásolják őket Budapesten a "magyar verések" idején.

Tényleg óvatosan kell bánni ezekkel a "tényként beállított véleményekkel"... :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 19:52:05

@tölgy: Azt már kipróbáltuk, nem jött be.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 19:53:57

@fingerbangs:

Megnyerni volna fontos a cigányokat, nem (ellen)terrorizáni. A gárda egy nagy tévedés (ha jóhiszeműen közelítem meg).

Persze a cigányok megnyerését nem osztogatás útján képzelem el. De ez olyan cél amit nem szabad szem elől téveszteni. Nemzeti érdek, hogy egy nem tudom pontosan de kb. 8%-os kisebbség ne legyen ellenség.

freehckr 2009.02.08. 19:54:15

@Bal A Tone:
"Erkölcsileg a Fidesz"

Ja, már majd elfelejtettem, hogy egyenesen a Zorbán vezényelte a kardlapozást a Fidesz-táborba, Kövér súgta Gergényinek, hogy hazudja le a "hüllőket", és Révész Máriusz tépte le az összes rendőr azonosítóját, még jó hogy leütötték érte...... Hagyjuk már a sz*rkeverést.

fingerbangs 2009.02.08. 19:55:36

kibaszott politikusok
csak magukkal foglalkoznak
ha ok laknanak ciganytelepen tuti megszunne mind, eltunne az osszes mocskos cigany

sajnos a rendorseg is egy nagy rakas szar de leszarom mennyibe kerul, legyen rend
amit a gyorshajtoktol beszednek az siman eleg lenne bekamerazni az egesz orszagot

KURVA TOLVAJ POLITIKUS GECIK
MOCSKOS CIGANYOK
MAGYAR EMBERNEK NINCS NYUGTA EBBEN A KURVA ORSZAGBAN
VAGY AZ EGYIK VAGY A MASIK BASSZA

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 19:55:55

Gondoltok néha arra, hogy a fölüllévők esetleg szándékosan teremtenek kaotikus állapotokat az országban? Mint tudjuk zavarosban könnyebb halászni.

fingerbangs 2009.02.08. 19:59:21

bazmeg mar hajnalban nev szerint tudtak a rendorok hogy kiket keresnek es meg mindig nem kaptak el oket???
ennyire benak hogy lehetnek? mit elemeznek a felveteleken ennyi ideig? ott van, szur, ismerik, kapjak el
faszom toketlen banda
a kavescsesze fulet se talaljak meg

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 19:59:23

@fingerbangs:

Látom, gondoltok.

De, most nehezet fogok kérni, gondolj arra is, hogy a cigányok is valószínű, hogy úgy élik át, hogy nics nyugtuk ebben az országban. Tudom, tudom a választ, a bűnözéseikről (EGYES rétegeikéről). és persze igaz. De akkor is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.08. 19:59:33

@Kettes: Hát, valami ilyesmire próbáltam utalni magam is.

A cigány-ügyet (is) elkúrta ballib ideológiai vakságból, vagy töketlenségből, vagy tudatosan hagyják most ezt kiéleződni.
Maga szerint?

Bal A Tone 2009.02.08. 20:00:40

@freehckr: Tényleg. A Fidesz soha semmiért nem hibás. Ezt elfelejtettem. Baloldali fiatalok mulatoztak a Szabadság-téren is. Miközben a HírTV nem ünnepelte a "forradalmat".

reality 2009.02.08. 20:06:24

@Bal A Tone: Nem a rendőrséget, hanem annak vezetőt, és azokat, akik fentről lenyúlnak, hogy irányítsák azt!

fingerbangs 2009.02.08. 20:10:44

nézd, amikor én egyszer az életben biztonsági őv nélkül mentem 100 métert a mammuttól a szilágyierzsébetfasor fele parkolót keresni rögtön ott termett egy büdös geci csicska zérótolerancia rendőr és azonnal meg tudta határozni hogy a cselekmény a társadalomra 15ezer forint erejéig veszélyes, és rögtön adta is a csekket
erre van eszük
de amikor 10 cigány ül egy szakadt vizsga nélkül közlekedő zsiguliban azt nem merek megállítani mert félnek

szarevők

phaidros 2009.02.08. 20:15:13

Arkan emberei valszeg nem tankkal vonulnak majd át a határon. Telnek, múlnak az évek, és valószínű, hogy az említett 30 fős társaság tagjai az országos statisztikai átlaghoz képest nagyobb gyakorisággal haláloznak el, ennyi. Ami a pozitív, hogy valszeg 30 embert nem visznek be, bizonyíték sem lesz igazán, vagy csak néhány ember ellen, de a maradék is biztos lehet benne, hogy utolérik.

freehckr 2009.02.08. 20:15:53

@Bal A Tone:
"A Fidesz soha semmiért nem hibás"

Ezt nem merném így kijelenteni. :) Viszont az a nagy büdös helyzet, hogy "balliberális", vagy magukat csupán annak beállító "értelmiségieknek" (vagy "értelmiségiként" tetszelgőknek) a mai napig alig akad jogos, minden alappal rendelkező Fidesz-kritikájuk, hát még ezek nem kicsit elvakult (mára a sok hazudozástól igencsak frusztrált) szimpatizánsainak, akiknek önálló gondolatok híján az előbbiek véleményeire kell támaszkodniuk. :) Ugyanis lehet a Fideszt számtalan kritikával illetni... na de helytállót nem nagyon hallani arról a "másik" oldalról. :) Ennek szerintem egyik oka, hogy a 2002-ig "regnáló" Fidesz kormányzat, és személy szerint Orbán egyik legnagyobb hibája volt, hogy 2002-ben egy egykori állampárti szt. tiszt (D209-es fedőnévvel), majd őt egy "véresszájú" KISZ KB főtitkár (Apró háttérrel) váltotta a miniszterelnöki pozícióban. Az úgynevezett "rendszerváltás" után... vágod?! :D Remélem legközelebb nem mulasztják el meghozni a megfelelő döntéseket annak érdekében, hogy a "papírszobrok" maradjanak csak a "szoborkertekben" (pl: Csillag). :)

Azt pedig nem értem miért van, hogy egyesek olyan hatalommal ruházzák fel az ellenzékben lévő Fideszt, ami alapján a Fidesznek már régen át kellett volna vennie a hatalmat, sőt, nem akármilyen többséggel. Teszem azt "meggátolták a reformokat", "ellehetetlenítették a kormányzást", vagy hogy "a kormány ellen uszítják a Zembereket". Ha erre mind képesek lettek volna a "fityiszesek" az elmúlt években, akkor gyerekjáték lett volna megbuktatniuk a kormányzatot is. :)

phaidros 2009.02.08. 20:16:32

@Bal A Tone: erkölcsileg saját maguk tették tönkre magukat. Ha más nem, a mostani bírósági ítéletek elég beszédesek.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:20:48

@Bal A Tone: 6 éve ti vagytok kormányon, baszki. Hat éve. És ránkszabadítottátok a poklot a rohadt toleranciátokkal. Eddig csak vidék volt, most már nagy vidéki városok, megyeszékhelyek és a következő, b., BUDAPEST. Most már Pesten és Budán, meg az agglomerációban fognak ölni a cigányaitok! Fényes nappal is az utcákon.

Francois Pignon 2009.02.08. 20:23:22

@phaidros: Persze, aztán később Spielberg elkészíti a történetből Veszprém című filmjét. Szerintem ez azért már kicsit elrugaszkodik a realitástól.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 20:24:52

Ezt nem gondoltam volna...ha már a 168 óra is ilyet ír, akkor talán elkezdődik valami.
www.168ora.hu/itthon/nem-polgarhaborut-rendet-akarunk-30678.html

Grrr 2009.02.08. 20:26:42

@Bal A Tone:
Szerintem ez egy elég improduktív hozzáállás, csak a sértődésbe menekvést látom... Azt gondolom, Te is látod, hogy a jelenlegi kormányerők nemcsakhogy tisztességtelenek, hazugok és tolvajok, hanem még ráadásul elképesztően rossz szakmai "teljesítményt" is nyújtottak. Miután nincs mit védeni rajtuk, ugyan megértem, hogy a (sokmindenért persze méltán kritizálható) Fideszt támadásán akarod levezetni az elkeseredettségedet, de ennek nincs sok értelme.

Nem a Fidesz kezében van a hatalom, nem ők döntenek. Inkább kérd számon a kormányon, és 2010 után persze majd az új kormányon, hogy végre cselekedjenek.

Káposztakukac 2009.02.08. 20:26:47

ha nem lennénk annyira demagógok, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy az a 3 milliárd anno az alkotmányos rend fenntartására és nem a kormány megmentésére ment el...

DeMarco 2009.02.08. 20:33:16

Jobb helyeken ilyenkor a belügyminiszter lemond. Drazsénak itt az ideje felállnia és beadnia a lemondását, vállalva a felelősséget !!!

freehckr 2009.02.08. 20:34:02

@Káposztakukac:
"az a 3 milliárd anno az alkotmányos rend fenntartására"

Az a bizonyos "alkotmányos rend" igazság szerint Veres elvtárs 2006-os költségvetésével "bicsaklott" meg, ugyanis a 10%-os hiány "lehazudása" 4%-ra nem tesz eleget az Alkotmányban is megemlített "beszámolási kötelezettségnek". :) És akkor még nem is említettem a "hazudtunk reggel éjjel, meg este", illetve a "majd bele döglöttünk hogy úgy tegyünk" című fejezeteket, amelyeket csupán azért írt az "élet" (és az MSZP PR csapata), hogy a "csak a Zorbán ne"! :)

ctrl 2009.02.08. 20:35:29

Kigyúrt?
Puhos testű férgek.

Pelso.. 2009.02.08. 20:38:06

"a magyar gárda jó kezdeményezés, de legyen egyetlen célja, a cigányok felügyelete"

Miket lehet itt olvasni...

mnmnbkhj 2009.02.08. 20:39:46

és szerintetek a pénz megold bármit is?
erosnegyes.blog.hu/2009/02/08/szarkeveres_felsofokon
2 vagy 30 milliárd, amíg a fejekben nem lesz rend, ne is várjunk mást.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 20:47:22

@A Nép - Te vagy!:
Így van, fontos volna megnyerni őket, hiszen komoly potenciált jelentene az egész ország számára a cigányság munkába állítása.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 20:48:34

@fingerbangs:
Ez hülyeség. A Magyar Gárdának és senki másnak se legyen dolga a cigányok felügyelete.

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.08. 20:54:34

@TuRuL_2k2:

"...cigányság munkába állítása." Mi van? Scifi rajongó vagy?

Úgy látom egyesek még mindig nem fogták fel, hogy a cigány az egy külön faj. Ezeket nem lehet munkába állítani, mert nem erre lettek "kitenyésztve". Hosszú évszázadokon át a lopásra és rablásra specializálódtak.
Mint ahogyan a kutyával ellentétben a macskákat sem lehet semmire idomítani, így a cigányt sem lehet munkára fogni.
Ez faji kérdés, bármennyire is hümmögnek egyesek.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 20:54:45

@tölgy: Szerintem a ballib roma integrációs vágyálom, amit most már nyugodtan nevezhetünk elkúrtnak, az egyetlen tisztességes, vállalható, civilizált megoldás volt. Van olyan, hogy a tisztességes, vállalható, civilizált megoldások nem működnek.

Farkos Csapó Gyurka 2009.02.08. 21:10:26

Azt vallom és vallottam mindig, hogy inkább járjak én a bíróságra mint hozzám a temetőbe!!!
Az állam már régóta nem véd meg és nem is fog. Pláne ha ez még egy rövid ideig így megy. Ha nem változik semmi akkor majd a nép kezébe veszi az irányítást. Akkor viszont minden bűnös felelni fog!!!

a néhai papp jános 2009.02.08. 21:11:26

@Kettes:
"Van olyan, hogy a tisztességes, vállalható, civilizált megoldások nem működnek." Igen, én meg azt gondolom, hogy kicsit túl sok ilyen van már a baloldal háza táján. Persze a balosok mindig értettek ahhoz, hogy egy laza vállrándítással továbbálljanak "megmenteni" valaki mást. Soha nem követtek meg még senkit az elkúrásaikért, miközben a jobboldalnak folyamatosan bocsánatot kell kérnie az inkviziciótól a holokausztig mindenért, ami valaha történt és történni fog.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.08. 21:11:27

@TuRuL_2k2: Ez hülyeség. A Magyar Gárdának és senki másnak se legyen dolga a cigányok felügyelete.


:))))))))))))))) okos!

kamasuka 2009.02.08. 21:14:48

Nézzük meg milyen "kezelést" nyújtanak a szerbek. Ha mélyrehatót, akkor talán az "érintettek" is elgondolkoznak.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.08. 21:19:56

Most ugasson a Mohácsi Viktória, Kolompár Orbán meg a Gusztos Peti!
Védjék csak a cigányokat! Ez kellett nekik?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 21:22:08

@reconquistador:

Már bocs, több mint hümmögök. Amit mondsz tömény hülyeség. A fajt amibe tartoznak, úgy hívják, hogy ember. Más néven Homo Sapiens Sapiens. Erősen valószínű, hogy te is ebbe a fajba tartozol, bármennyire is kényelmetlen érzés ez azoknak akik a bejegyzésedet olvassák, és azt látjék, hogy ugyanabba mint ők. De nem a sértegetés a célom, csak egy egyszerű tényre szeretném fölhívni a figyelmed. Kapaszkodj, a cigányok emberek.

Ettől eltekintve sem igaz amit nagyon tudatlanul állítsz. De gyűlölni a másik embert biztosan kevesebb fáradsággal jár, mint utánanézni a történetüknek.

Személyesen is ismertem cigányokat aknek nem volt idegen a munka, sőt, csak olyanokat ismertem.

A hozzáállásoddal csak a saját hazádat rombolod.

Grrr 2009.02.08. 21:22:29

@TuRuL_2k2:
Ez csak természetes. Csak eddig valahogy nem igen akaródzott a kormánynak tenni is valami tényleg hatosásat. Sőt, pont az ellenkezőjét tették, amit kellene - falusi iskolák leépítése, önkormányzati források szűkítése, bölcsödék-óvodák terjesztésének elmulasztása, falvak pusztulásának felgyorsítása, helyi - nem elég "versenyképes" - termelés veszni hagyása.

Igen, TÉNYLEG minden csak a lopásról és a félműveltek tehetetlenségről szólt... Lehet, hogy erősnek és populistának hangzik, de nem; ez az igazság.

Amúgy Magyarország a cigányoké is (7-8%-nyi részben, tendencia növekvő :)), nem úgy van az, hogy a magyarok (meg svábok, szlovákok, örmények) majd intézkednek, hogy mi lesz a cigányság sorsa. Azt hiszem, a cigány politikai érdekképviselet sajnos nagyon lassú erősödése segíthet. Tudod, "részvétel", "empowerment"... Szerintem még Horváth Aladár is belefér ebbe; nagyon távoli perspektívából nézve az ő tevékenykedése sem olyan káros. Egy láncszem a cigányság politikai önartikulációjában. Ha másképp nem, viszonyítási pontként. :)

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.08. 21:24:02

@agent_x:

Jó a kép! Tisztán látszik rajta a, szegény dolgozni akaró, éhező, csontsovány roma polgártársunk.
Első ránézésre nekem is az jut eszembe, hogy vajon hogyan lehetne felzárkóztatni őt?
Látszik rajta, hogy világ életében dolgozni akart, csak a csúnya rasszisták nem engedték neki.

Grrr 2009.02.08. 21:24:36

(Kedves Reakció,
én azért elgondolkoznék a moderáción. A kommentek között van egy-két nagyon súlyosan rasszista, ez elég kínos.

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 21:29:23

m1 most üt :D Kállai Ernő is, úgy néz Draskovicsra, mintha Draskovics a Holdról jött volna ... :D

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:29:52

@Grrr:
Mindenki a saját véleményéért felel (a népirtásra, egyéb bűncselekményre felszólító, vagy szélsőségesen trágár kommenteket ki szoktuk szedni).

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 21:32:48

@TuRuL_2k2:

Azért is, és azért, hogy ne veszítsünk el egy szép napon további területeket. Illetve csúnyán. A beolvasztásuk az érdekünk, nem az, hogy ellenséget csináljunk belőlük. A jelenlegi velük kapcsolatos problémák nem csak miattuk vannak. Benne van az ellenük irányuló ellenséges érzület is, és benne a politikusok minden lehetséges úton megosztásra törekvése.

Grrr 2009.02.08. 21:34:10

@TuRuL_2k2:
(A népirtásra való uszítás már elég kézzelfogható szerintem)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:35:46

@A Nép - Te vagy!:
Igen, benne van, s az egész egy ördögi öngerjesztő folyamat. Egyre nehezebb kitörni a többségi társadalom normáit elfogadó cigányoknak a saját poklukból, s egyre nő a keserűség, az agresszivitás.

tevevanegypupu 2009.02.08. 21:36:27

Az tetszik, hogy erkolcsileg a fidesz tette tonkre a rendorseget. Sot, talan meg az is lehetseges, hogy a Zsanett ugy hattereben is fideszes politikusok allnak. Orbanek mindenre kepesek.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 21:37:14

@reconquistador:

Te nem is sejted milyen szinten van tőlem távol a pol korrekt! Közel annyira utálom, mint Gyurcsányt. Vagy egészen annyira. Lásd be, nagy szó.

Bocs, de azt, hogy más embereket más fajhoz tartozónak tekintsz, én gyűlöletnek nézem. Ha ne az, akkor óriási tudatlanság. Más lehetőség nincs.

fingerbangs 2009.02.08. 21:39:17

"a sportoló társai vasárnap hajnalban a szórakozóhely előtt az akkor már földön fekvő Cozma segítségére siettek, és mind a kettőt guggoló helyzetben érte a szúrás és a fejbe rúgás."

nesze bazmeg
még ez is

ne csak azokat a cigányokat kapják el akik szúrtak, MINDET aki ott volt
remélem jön az a szerb katona sereg és eltörli őket a föld színéről

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 21:41:24

@a néhai papp jános: Lemaradtam - miért kért bocsánatot a jobboldal?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 21:41:51

@Grrr:

Megbeszélni, nem elfojtani! Lehet, hogy semmi esély meggyőzni aki rasszista, de ha meg sem próbálod, attól nem lesz több az esély. Nem egymást símogatni járunk ide, hanem megbeszélni ezt-azt. Tehát lesznek nagyon ellenszeneves vélemények is.

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 21:46:44

A 120 milliárdot ténylegesen roma integrációra kellett volna költeni . nem pedig lenyúlni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.08. 21:47:21

@fingerbangs: Én is remélem, hogy a nagy nyomás alatt összeroppannak, és fél méterről tarkónlövik magukat...
Csúnya tömeges öngyilkosságra számítok.

Szvsz: A cigányok mellett nem lehet élni. Lehet rajtuk uralkodni, ha erősebb vagy, és lehet csicska, ha gyengébb/gyávább vagy. (Nyilván kivételek vannak, általánosságban, csak az erőből értenek.)

Grrr 2009.02.08. 21:48:05

@A Nép - Te vagy!:
Én azon a véleményen vagyok, hogy a polgárokat valóban foglalkoztató témákat nem szabad elfojtani (ld. "cigánybűnözés").
Ez talán egy működő demokráciának is egy nagyon fontos alapszabálya.

De hogy ezekről a témákról milyen hangnemben, mennyire konstruktívan beszélünk a közéletben (értsd: nem uszítunk népirtásra), azt már lehet kontrollálni, talán kell is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.08. 21:48:51

@Carnivora: Szerintem eme úriembernek nem segített volna. Az iwiw képeit elnézve, szeretnék én olyan hátrányos helyzetű lenni mint ő.

states 2009.02.08. 21:49:47

@Grrr:
Én meg azon gondolkodom, hogy nem-e tartunk máris ott, hogy az ilyeneket kellene kimoderálni, mint te, akár jelképesen, akár valóságosan is, ha nem akarjuk úgy végezni, de ha mi nem is, a gyerekeink, unokáink biztosan, ahogy ezek a szerencsétlen kézilabdások, vagy mint az olaszliszkai tanár, vagy csak úgy, mint az a mándoki pedagógus, akit a tanítványa és annak anyja vert össze, tépte ki a haját, verte bele a fejét a radiátorba az iskola folyosóján alig 2 napja...

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 21:50:32

A kormány mai bejelentésével (hogy ti. 2 milliárd Ft-tal megemelik a rendőrség költségvetését) kapcsolatban gondolkozzunk el a következőkön:

16 milliárd APEH jutalomra.
7 milliárd bútorra.
2 milliárd a rendőrségre.

kuruc.info/r/35/34929/

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 21:50:47

@Grrr:

Veszélyben érzed magad, hogy ha sokat hallod, amit nem szeretsz hallani (én sem), akkor népet fogsz irtani?

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 21:52:14

@TaTa86.:

Az életben nem nevelte senki ... éppen ez a baj tízezrével nőnek fel az ilyenek.

2009.02.08. 21:52:31

Ha az áldozatok nem sportolók lennének, senki fel sem kapná a fejét. Ez is egy baj.

fingerbangs 2009.02.08. 21:52:43

figyeljide!
értem én hogy te egy rendes ember vagy, felzárkóztatni, integrálni szeretnéd őket a társadalomba (bár kétlem hogy a saját kisebbrendűségi komplexusuk (miszerint ők cigányok, alja emberek) ez sikerülhet valaha is) de tegyük meg amit lehet, egyértelmű

viszont nekem nincs 20-30 évem kivárni ennek az eredményét (főleg az eddigi próbálkozások kudracának tükrében)
nekem MOST kell eredmény
méghozzá tartós eredmény
nem olyan hogy megijednek a cigányok és 2 hétig nem rabolnak, ölnek, fenyegetnek, hanem tartós
a szakminisztérium tegye meg a szükséges lépéseket, vannak erre módszerek, eszközök
ha afgán terroristák ellen jó volt ezen eszközök bevetése akkor biztos itt is működni fog
bizonyos jogokat felfüggeszteni a kisebbségek tagjai között és megy is minden mint a karikacsapás
aztán ha megértik hogy mi a társadalmi elvárás velük szemben, akkor lehet enyhíteni

de addig nem
szigorú fellépés nélkül semmi nem fog történni
a segélyek az oktatás meg a többi szociális lehetőség csődöt mondott
tovább kell lépni, nem várhatunk arra hogy majd magától megoldódik minden

reality 2009.02.08. 21:52:48

@TuRuL_2k2: Ez nem teljesen van így. Most is volt ilyen komment. Lehet, hogy csak nem vettem észre, és már ki is moderáltátok?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.08. 21:54:20

@Grrr:
Maga a legjobb példája az ballib ideológiai vakságnak.
Amikor a szájáig ér a szar, akkor is azon rinyál, hogy a pol.korrektségnek megfelelően fogalmaz-e az, aki segítségért kiált.

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 21:56:32

- Maga csak ne sokat kérdezősködjön, mert úgy jár mint a leszúrt kézilabdázó. Itt olyan roma hadsereg van, hogy attól még a helyi rendőrök is félnek, egyikük szájába már dugtak pisztolyt, pedig csak igazoltatott egy vasakkal megrakott autót - így fogadták az indexveszprémet az egyik enyingi kocsmában, ahol olyan hír járja, hogy Marian Cozma és a veszprémi kézisek támadói a településhez köthetők.

www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1209:enyingen-rettegnek-arkan-kommandosaitol&catid=94:veszprem&Itemid=799

Magyar valóság 2009.

yenoee 2009.02.08. 21:56:56

@reconquistador:
Ez baromság.
El se tudnád képzelni, mi lenne itt, ha TÉNYLEG minden cigány ilyen lenne, mint aminek fested épp őket.

Amúgy meg: állítsák vissza a halálbüntetést, könyörgöm. Rengeteg meló van...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 21:57:13

@fingerbangs: Látod, ez egy nagy baj. Magyarországon a szerb fegyveresektől várjuk, hogy rendet tegyenek. Hát miért nem voltunk képesek rá mi magunk?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 21:57:39

@states: @Grrr:

Szerintem ez az egész moderálás dolog a diktatúra egy formája.

Senkit sem kellene a véleménye miatt kitörülni. Ha valami helye van az ún. moderálásnak az a totál a tárgyhoz nem tartozó témák erőszakos nyomásának, a beszélgetés kisiklatásánek a megakadályozása.

Francois Pignon 2009.02.08. 21:58:21

@csi: Igazad van. Sajnos az ilyesmi szinte mindennapos eset. Most ismert, ráadásul külföldi áldozatok voltak. Ha nem így, van ez is egy lenne a sok eset közül...

yenoee 2009.02.08. 21:59:05

@csi:
Olaszliszkára is csak azért hördült fel egy ország, mert annyi zsidóviccben szerepel, mint helyiségnév, ugye?

reality 2009.02.08. 21:59:22

@tölgy: Ha visszaolvasnád Grrr posztjait, nem mondanál olyat, hogy ő a l"legjobb példája az ballib ideológiai vakságnak". Csak a népírtásra való buzdítást ítélte el! Ezzel pedig én is egyetértek.
Megelőzve a bekiabálókat: nem vagyok libsi! De ezt nem kell senkinek sem bizonyítanom!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 21:59:31

@states: Doktor suksük, ne hagyd abba, oszd az észt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.08. 22:03:34

@Carnivora: 300 II.
Basszeg, a szerb Leonidasz. Xerxész helyét Gusztos vehetné át.
THIS IS ARKAAAAN!!!!!

@Elpet: Egyet értek.

Grrr 2009.02.08. 22:08:55

@states:
Nem hiszem, hogy ez indokot lenne. Én VALÓS és HATÉKONY megoldásokat kérek számon a kormányon (a rendőrségen, más hatóságokon, vagy a helyi politikán). Tudom, hogy mit nem tettek meg eddig, és van elképzelésem arról, hogy mit kellene megtenni.

Csakhogy az is teljesen biztos, hogy az embertelen uszítás csak kontraproduktív lehet. Plusz embertelen.

Arról elfeledkeztek, hogy van itt egy másik oldal is (a cigányság), akinek a jó részét nem lehet elidegeníteni magunktól. Pedig ilyenkor ez történik (most tekintsünk el attól, hogy ezt a blogot olvassák-e). Senki nem szereti azt hallani, hogy az ő népét ki kell irtani. Ez eléggé elveszi a kedvet az integrációtól, nem éppen bizalomerősítő lépés.

Grrr 2009.02.08. 22:10:02

@A Nép - Te vagy!:
Nem erről van szó, hanem elsősorban arról, hogy az uszítás tárgya még jobban elidegenedik tőlünk. Másodsorban arról, hogy rombolja a személyiséget.

Grrr 2009.02.08. 22:11:50

@tölgy:
:) Nos, nem egészen... Én erős államot szeretnék erős rendőrséggel. Rendet és biztonságot. Valamint a teljesítmény és a munka megbecsülését.

Emelett persze nem tetszik a rasszista uszítás sem, hiába, vannak gyengéim.

vaffanculo 2009.02.08. 22:14:34

zsindex: index.hu/bulvar/2009/02/08/kamerak_rogzitettek_a_veszpremi_gyilkossagot/
"Valentin Ghioneától származik az az információ is, hogy a támadók esetleg romák voltak. Mint kiderült, a játékos csak másodkézből tájékozódott az eseményekről. A rendőrségnek nincsenek információi arról, hogy az elkövetők romák lettek volna, mondta az Index kérdésére Váradi Piroska"
Ja meg kell nézni a két baromarc képét. sztem is szőke kéxemű árják...
kurvaország...

Grrr 2009.02.08. 22:17:30

@reality:
Majd lecsendesednek az indulatok. Az indulatokkal egyébként az is a baj, hogy a legritkább esetben vezetnek okos megoldásokhoz. Nem beszélve a párbeszédromboló hatásukról...

lifelike 2009.02.08. 22:22:54

grrr:
jó, csak a cigányokkal valamit csináljanak
ne az legyen a vége hogy lecsendesedik az egész és nem történik lofax se (azonnali, instant megoldást várok)
lécci

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 22:23:23

@vaffanculo:

Több helyszíni beszámoló is megjelent reggel ... az index.hu-nál meg cukiság Munk Veronika lehet megint az ügyeletes, ezért titkolnak olyan szorgosan. -

states 2009.02.08. 22:25:23

@Kettes:
És te melyik vagy a kettő közül, a suk vagy a sük. Doktor nélkül...

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 22:26:21

@Grrr:

Így van lecsendesülnek ... Olaszliszka? volt felelősségrevonás? NEM!

Tavaly a Rajmund nevű kiscigó kivégezte osztálytársát ma mutatták nagy totálba a tv2 Napló c. műsorában, hogy a kölök ugyanúgy jár iskolába meg box edzésekre ...

NEM MOST NEM SZABAD HAGYNI, HOGY LECSENDESÜLJENEK AZ INDULATOK! FELELŐSSÉGREVONÁS KELL, ÉS KIKÉNYSZERÍTENI A RENDSZERT, HOGY LÉPJEN !

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 22:35:02

Nem a cigányokat kell üldözni, hanem a bűnözést. De azt nagyon.

Szigorúan és következetesen. Nem a súlyos büntetés bír a legnagyobb elrettentő erővel, hanem a büntetés elkerülhetetlenségének tudata. A legsúlyosabb büntetés sem riaszt el sokakat, ha úgy gondolják: reális eséllyel megúszható.

Semmilyen szinten nem szabad még a gondolata sem közelférkőzzön hozzánk: valaki súlyosabb büntetést kaphat azért, mert származásilag egy meghatározott csoporthoz köthető...

DE

Annak sem, hogy enyhébbet. Vagy hogy elkerülheti a megtorlást emiatt. Nagyon súlyos felelősség terheli a közélet azon szereplőit, akiknek áldatlan működése azt a hamis képet festette a társadalom tanulatlan csoportjai elé, hogy hátrányos helyzetük és kulturális különállásuk kapcsán valamiféle más elbírálásban részesülhetnek. Pedig ez nem lehet így. Teljes, részrehajlás nélküli szigorra van szükség.

Nehéz időket élünk. Elsődleges fontosságú feladat a tulajdon és a személyes biztonság, mint az egyén integritása két alapillérének biztosítása. Ha ezek többé nem léteznek, semmi nem ment meg bennünket az anarchiától.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.08. 22:37:11

@Grrr: Párbeszéd?
Az áldozat és a kirablója között?
ne mán!
Az elmúlt 18 évben nagyjából volt egy deal: segélyezünk titeket, ha nyugi lesz. Mára ez felborult. Segélyek még vannak, de nincs közrend.
A "rasszista" címke használata miatt pedig gyakorlatilag nem lehetett beszélni a cigányságról. A témát, a "diskurzust", sikeresen monopolizálta a ballib polkorrektség. Zámolyt itt már idézték.
A Tarkamagyar és az MDC megbukott a miskolci főrendőr visszahelyezésével.

Természetesen van etnikai bűnözés. Ki állítja az ellenkezőjét?

-d(-_-)b- 2009.02.08. 22:37:55

Két férfit gyanúsít a rendőrség a veszprémi gyilkosság ügyében:
(képek is vannak)
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=257505

müszi 2009.02.08. 22:38:05

cseréljün helyet Draskovics úr!
nekem elég két villamos jegy ára meg két hét ,és rendet teszek a cigány bünözés frontján egy hónap mulva nem lesz bünöző cigány az országban!!! várom a beleegyező válaszát Draskovics Úr!!! müszi.

józan' 2009.02.08. 22:38:21

@Grrr:

"Majd lecsendesednek az indulatok."

Erről a "lesznek tüntetések, majd megunják" című toposz jut eszembe(értsd: igen, mindenki tudja mi a helyzet, de hát ez van, nem tudunk mit csinálni, törődjünk bele).
Túl sokszor mondogatták már ezt az elmúlt években...
Az indulatok csak a problémákkal együtt tudnak lecsendesedni, mivel szimbiózisban él a kettő.

Grrr 2009.02.08. 22:38:50

@lifelike:
Gyors megoldás nincs, csak egy elég költséges és rögös út. Azt hitte az MSZP-SZDSZ kormány, hogy megspróolhatják a pénzt a rendőrségen, a helyi iskolákon, óvodákon, bölcsödéken, a helyi munkalehetőségen... Hát nem.

A rendőri jelenlét nagyon komoly megerősítésére van szükség. Nyilván Enyingre is állandó járőözésre lenne szükség. Most még talán meg lehet állítani őket, mielőtt krétai-szicíliai típusú "no go" teürletekké változnának. Ma már nem kizárt, hogy ez fog történni (ki gondolta volna?). Adott esetben a REBISZ-eseket, a katonai rendőrséget vagy a hadsereget. És követni kell a helyi nehézfiúkat.

Szükség van az ítélkezés felgyorsítására is - ehhez is pénz kell persze (több és jobban fizetett fogalmazók és tanácsosok, hogy ne hagyják ott két év múlva).

Ezenkívül, ahogy említettem, bölcsödékre, óvodákra, iskolákra a falvakban - és szerintem nem lenne eretnek gondolat a pénzügyi ösztönzés, hogy be is adják a gyerekeket ezekbe az intézményekbe.

Állami foglalkoztatás (nem a szánalmas és értelmetlen közmunka), mondjuk államilag fenntartott műhelyek, telepek és szolgáltató központok, ehzt kiegészítő (nem olcsó) mentori segítséggel. Néhány célzott adókedvezmény. Itt persze lesznek kudarcélmények is, de azért némi eredmény is...

Még sorolhatnám... A gond az, hogy másoknak is vannak jó ötleteik, a minisztériumokban is sok szakember érti, hogy mit kellene tenni.

Csak hiába mondják, a kormányt ez nem érdekli.

Grrr 2009.02.08. 22:40:38

@Carnivora:
Pontosítok: az inndulatok arra valóban jók, hogy érezze a kormány, most valamit lépnie kell! Népirtani nem kell.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 22:47:26

@vaffanculo: Az index cikke 16:10-kor került fel, a rendőrség meg este nyolc után tette közzé a két gyanúsított képét. De neked ilyen apróságokkal nem kell foglalkoznod, elég, ha a zs-t érted.

states 2009.02.08. 22:47:28

@Grrr:
A legszánalmasabb az egészben, hogy azzal ténnyel nem akar senki szembe nézni, még a probléma súlyosságával tisztában lévők sem, hogy nincsenek azok a forint ezermilliárdok, nincsenek azok a felzárkóztató programok, amelyek azokat a cigány tömegeket, amelyek évszázadok alatt sem mutattak semmiféle hajlandóságot az asszimilációra, azokkal egyszerre csoda történik, csak pénz és empátia kérdése az egész. Nem is mutathatnak hajlandóságot, mert másra vannak kódolva, aki eleget látott már belőlük, mint például én, az pontosan tudja miről beszélek. Aki pedig kételkedik, az tanulmányozza nyugodtan Sztojka és Raffael urak fizimiskáját. Hátha elkezd valami derengeni...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.08. 22:48:30

@Grrr: A szomszéd posztnál linkelték
www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1209:enyingen-rettegnek-arkan-kommandosaitol&catid=94:veszprem&Itemid=799

A kormány dumálni fog, talán, valamit.
De ezt az enyingi bandát nem gyűjti be. Elég lenne néhány BMP, pár szakasz Afganisztánba készülő vagy onnan megtérő felderítő.

Grrr 2009.02.08. 22:48:35

@tölgy:
Kedves tölgy, jól sejtem, hogy a tévedéseinek belátása sosem tartozott az erősségei közé? :)

Megpróbálom elmagyarázni: a párbeszéd nem konkrét bűnözők és az igazágszolgáltatás között van. Ott szabályok vannak, nem párbeszéd.

Egy elvi "párbeszéd" a cigányság és a nemcigányság között lenne. Erre nem feltétlenlül lenne szükség más helyzetben, de most annyira szembekerültünk egymással, hogy mindenki érzi: itt két ellenérdekelt fél áll fel egymással szemben.

Közösen kell megoldást találnunk (legalább enyhíteni a bajt), mert az ország is közös. Emellett természetesen szükség van az erős államra, amely egy elfogadható szinnten biztosítani tudja állampolgárainak biztonságát.

Nos, ezt a párbeszédet eléggé megnehezíti szerintem, hogyha mainstream-közeli médiumok felületén teljesen elfogadott az egyik fél fizikai megsemmisítésére való felszólítás.

Teljesen félreérti a helyzetet: nem volt semmilyen deal. Nem volt semmi érdemi párbeszéd A kormányzat valamit kitalált, hogy ne kelljen gondolkoznia meg döntéseket hoznia, de ezt senkivel nem tárgyalta meg.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 22:51:02

@Grrr: Ezt soha sem értettem. Mármint hogy hogy hiheti valaki, hogy egy ötvenkilós pedagógus fogja beterelni a civilizációba azt a köztörvényes apukát, aki elől a körzeti megbízott is kitér. De biztos jó ötlet, ki kéne próbálni.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 22:52:05

@Grrr: "mert az ország is közös" Egy fenét közös az ország. Menjenek haza Indiába. 700 év alatt nem integrálódtak, akkor KÍVÜL TÁGASABB.

Grrr 2009.02.08. 22:52:06

@states:
Van ebben valami, de kisebb sikereket azért el lehet érni. Erre már most is van egy-két példa, például Spanyolországban. Inkább a bűnüldözés és elrettentés, a rend és biztonság fenntartása most az elsődleges.

Grrr 2009.02.08. 22:54:45

@Kettes:
Nem nem. Itt egy picit a jövőbe kell látni.

Arról van itt szó, hogy azok a gyerekek, akik nem súlyos bűnöző családba születtek, lássanak valami mást is. A helyzet ugyanis az, hogy ez a kór terjedni fog; a nem bűnöző, vagy legfeljebb kisebb stiklikban részt vevők gyerekei rendes óvodák és iskolák nélkül a mafiához fognak csapódni. Mert mi mást csinálhatnának?

vaffanculo 2009.02.08. 22:59:27

@Kettes: nem a zs a lényeg, b+. Az egész kommentsor azon reszeli a fingot, h cigók vótak-e vagy nem. Sztem igen, a két kép is ezt erősíti.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.08. 23:03:29

És ami a hírekben nem szerepel: behajt a cigó a A6-os Audival (azaz nem szegény) a benzinkútba Szabolcsban, tankol 19 ezerér', majd elhajt fizetés nélkül - ami a rendőrség suerint csak szabélysértés, nem keresik, ellenben a benzinkutas fizetésébő levonják. Bevett módszer.
Vonaton, szórakozóhelyen állandóan molesztálják a csajokat (számos esetről van tudomásom, gyakorlatilag állandó veszélynek vannak kitéve a lányok, elállják a vécét és kirabolják őket, nekiállnak velük szemben...khm.... nem részletezem). Erdőszélen megerőszakolják, ottahgyják holtan. Öreg nénik nem mernek egyedül bootba menni, mert vagy az utcán támadják meg őket, vagy kirabolják a házukat addig.
Terhes cigányasszonyok ütögetik a hasukat és gyógyszereket szednek, hogy szellemi fogyatékos legyen a gyerek, mert arra több pénz jár. Van olyan caslád, sok gyerekkel havi 600 ezret keres munka nélkül. És emellett költzönek be folyamatosan Ukrajnából és Szlovákiából, foglalkják el a házakat,és azt kiabálják, hogy mit akartok magyarok, hamarosan mi leszünk az urak itten. És hasonló szorikat tudok a nyóckerből is. Emellett annyit követelni, hgoy az elkövetőt akkor is büntessék meg, ha épp cigány, azt hiszem, egyáltalán nem rasszizmus.

murcicomp 2009.02.08. 23:04:10

@Grrr: Sok mindenben igazad van, de pár dologban tévedsz szerintem:

1, Legalább itt hadd írthassák ki egymást az emberek, ismered talán azt a mondást "amelyik kutya ugat..." másrészt a pszichológusok szerint a kibeszélés nagyon fontos dolog, tehát legalább itt engedhessék le a gőzt páran, legalább nem fojtják el.
2, volt pénzügyi ösztönzés, ha járatja az iskolába akkor van pótlék, ismerős igaz...
3, első lépésben igenis szánalmas és értelmetlen MUNKÁRA van szükségük. Sajnos az itt posztolok többségénél még nem esett le hogy Magyaroszágon nem azért olyan rosszak a foglalkoztatási mutatók, mert a magyarok inkább segélyen, nyugdíjon, rokkantságin akar élni, hanem mert nincs munka, uis a kis és közepes vállalkozások nem tudnak többet alkalmazni, egyrészt mert nincs rájuk kereslet (az alacsony bérek alacsony fogyasztást generálnak!) másrészt ha lenne igény akkor sincs rá tőke, és így kör bezárul. Tehát első körben nem a cigányok számára kell a nagy "értelmes munka" programokat bevezetni, hanem a szakképzetteket kell többlet forráshoz juttani, hogy az ő jobb életkörülményeikből visszajutó forrásból lehessen a cigányokat is felzárkoztatni. Ne a tejelő tehenet vágjuk már le a húsáért, ha a nem tejelő hús marhák soványak és nem lehet levágni öket.

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 23:04:34

@Grrr:

A lényeg a valódi felzárkóztatás lenne nem a segélyek osztogatása viszont v.mennyi politikai elit, úgy tekint a cigánykérdésre, mint egy nagy tömegre, akiket négyévente meglehet venni. Letudnak minden segélyekkel különböző díszcigányok megvásárlásával.

Alapvetően ez inkább szociális probléma egy időzített bomba az csak egy vetülete a kérdésnek, hogy a cigányság jelentős hányadánál ez a probléma súlyosabb kérdés.

Nem a cigány politikusokat kell megvenni, akik a kisújjukat sem mozdítják a cigányságért csak elvannak a luxus autóikkal, és kihasználják a többieket.
A cigány gyerekeket kötelezni kellene mindjárt az oviba való részvételre ahol is nem szabadna egy csoportnak több gyermeknek lennie 10-12 főnél, hogy kezelhető, és haszna is legyen a csoportnak az idő eltöltésén túl. Az iskola előtt sok esetben szükséges lenne egy év felkészítő tagozatra.

A cigány gyerekeket mindemellett segély helyett közvetlenül kellene céltudatosan támogatni 18 éves korukig pl. a gyerek hozzájusson olyan alapvető dolgokhoz, mint megfelelő étkeztetés, taneszközök, ruházat.

Az iskolában szintén képtelenség a gyerekeket 25-30-35 fős soztályban felzárkóztatni, szinten tartani, integrálni, aki tanított v.ha ezzel tisztában van.

Egy 10-15 fős osztályban megfelelő pedagógusgárdával, támogatással a cigány gyerekeket gond nélkül lehetne integrálni mindamellett szükséges lenne pl. ilyen programok központi vagy helyi szintű támogatása is: romalap.eu/page.php/page.php?90 iskolai mentor program.

A másik fontos kérdés a számítástechnika, mint a jövő záloga:
romalap.eu/page.php/page.php?96

Persze a gyerekek gondolkozásának megváltoztatásához szükséges a szülők életmódjának megváltoztatása. Érdekes azok a roma családok, ahol a szülők dolgoznak semmiben nem különböznek egy magyarszki családtól ...

A szülőket kell visszavezetni a munka világába ne csak a gyerekgyártás legyen az egyetlen alternatíva. Viszont a pár általános végzettségekkel nem találnak munkát, vagy csak minimálbéres rabszolgaság marad nekik. A szociális juttatásokat továbbképzésekhez kellene kötni , és az általános iskola + szakma v. érettségi megszerzéséhez. Zéró toleranciát hírdetni börtönöket, munkatáborokat. -

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.08. 23:05:50

A nyóckerben rendszeres, hogy a pereputty tiszteletét teszi a tanárnál, hogy megleckéztesse, vagy a gyermek diáktársánál az iskola folyosóin, az iskolaépület előtt, és összeverik. Rendőrség emberhiáynra hivatkozva nem hajlandó állandó őrt krendelni, bagatellizálja az ügyeket.

murcicomp 2009.02.08. 23:10:15

Az kimaradt, hogy természetesen amíg nem megy magától addig az állam igen keményen lépjen fel a közösérdekért, apucit, anyucit hajtsa munkába, gyereket meg ovi-iskola relációba!

freehckr 2009.02.08. 23:10:29

@Grrr:
"Közösen kell megoldást találnunk (legalább enyhíteni a bajt), mert az ország is közös"

Nekem egészen biztosan nem kell megoldást találnom erre a problémára, mivel előre láthatólag nem fogok indulni a következő országgyűlési választásokon, így egészen biztosan nem lesz lehetőségem nem hogy törvényeket alkotni, de azokat még csak megszavazni sem. :) Tehát ha kérhetnélek szorítkozzunk ebben a "nagy összeborulásra" való felszólításban kizárólag azokra, akiknek a fenti két dologra, de legfőképp az elsőre (a törvények alkotása) lehetőségük van, sőt, tulajdonképpen ez a kötelességük.

Egyébként pedig nem hinném, hogy ennyire túl kellene misztifikálni a történetet, szerintem ennél jóval egyszerűbb: tanulhasson aki tanulni akar, és dolgozhasson aki dolgozni akar, előbbiek ezt egy bizonyos szintig megtehessék közvetlen környezetükben (általános iskolát minden faluba), utóbbiak pedig tisztességesen megéljenek munkájukból. A bűnözőknek (a késelőktől a milliárdos adócsalókig) a börtönökben a helye, de nem ám mobiltelefont a cellákba, hanem szögesdrótot, fegyőröket, fenyítést, bűnhődést. :)

Ennyi, ez nem cigány, meg sváb, ruszin, meg akármilyen kérdés...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.08. 23:13:13

@Grrr: Ok, belátom, tévedtem.
Menjünk tovább.

Ez a párbeszédesdi meg hogy jön ide?
1, Közbiztonságról van szó. Ott meg elkövető van, gyanúsított, stb.
2, Ez a párbeszédes szöveg miatt gyanítom, maga naiv. Vagy terel.
A "párbeszéd" egy buta kép. ha maga megette, az a maga baj.

Ki kivel? vannak "paraszt" és vannak "cigány" képviselők? Maga viccel, vagy sokat nézte mostanában a Pojácát :(

Grrr 2009.02.08. 23:13:21

@murcicomp:
Igen, egyet tudok érteni, bár inkább azt mondanám, hogy mindkettő kell - a KKV-k támogatása (de a multikra is szükség van persze, nem "az egyik vagy a másik" alapon nézem a dolgot), ill. az állami munkalehetőségre (ti. az állam elviseli, ha sokat kell a munkaerőre költeni, ha nem pontos, ha vannak lopások). Ez is segíthet már valamit.

A közmunkával az a bajom, hogy egyrészt teljesen komolytalanok, senki nem tekinti igazi munkának, csak "büntetésnek", illetve csak nagyobb települések tudnak elég sok közmunkát biztosítani ill. megszervezni. Ahol a legnagyobb szükség lenne munkára, az aprófalvakban, ott ez nem opció.

Alfőmérnök 2009.02.08. 23:14:18

@Carnivora: (és Grrr)

Mélyen egyetértek azzal, amit írtok.
Egy közeli hozzátartozóm olyan Általános Iskolában dolgozik, ahova 90százalékban cigányok járnak. Azt hiszem, mindent tudok a helyzetről.

Az 1.-2. osztályosokat még lehet nevelni, ott kell elkezdeni, sőt óvodában. Persze ehhez olyan pedagógusokat kell előbb kiképezni, akik ismerik ezt a kultúrát. Mert akik nem, azok elvéreznek.

Ehhez politikai akarat kell és kíméletlen szembenézés a tényekkel.

Grrr 2009.02.08. 23:15:33

@Carnivora:
Szerintem ezek nagyon jó gondolatok. Egyetértek.

Még hozzátenném, hogy a súlyosabb bűncselekmények büntetési tételeinél elképzelhetőnek tartom az emelést. Nem azért, mert elrettentene. Azért, mert ezzel hosszabb időre vonnák ki az érintetteket...

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 23:19:55

A másik probléma a méda. A cigány gyerekeknek a különböző nagymergás, audis, bíemvís cigó megélhetési politikusok, maffiózók, bűnözők a példaképek, mert azok rajok. Sehol nem jelennek meg becsületes dolgozó cigányok mintának. Az a cigány, amelyik kimeri mondani a tényeet, mint Lakatos Attila borsodi vajda agyonhallgatják. -

Grrr 2009.02.08. 23:21:33

@freehckr:
:) Rendben van, Önnek nem kell összeborulnia senkivel.
Nekem kapcsolódik az összborulás-témához a szakmám, úgyhogy érzek valami felelősséget! :)

Carnivora (törölt) 2009.02.08. 23:26:47

@Alfőmérnök:

Rendelkezésre áll a szakember gárda nincsen itt semmi külön felkészülést igénylő kultúra. A cigány gyerekek mivel otthonról a legtöbb esetben nem kapnak semmi alapot egyszerűen csak több figyelmet-törődést igényelnek, amelyre a mai oktatási rendszer a feszített tantervel nem ad semmi lehetőséget. + A pedagógusok tekintélyét a rendszer kinullázta, mint a rendőrségét. -

Grrr 2009.02.08. 23:26:56

@tölgy:
A "párbeszéd" egy picit valóban furcsa ötlet. Én úgy érzem mégis, hogy most az országnak szüksége lenne erre. A definíciós problémákba nem bonyolódnék bele.

Itt a blogon is azt látom, hogy a nemcigányok "A Cigányságtól" várnak valamit. Valami együttműködést, valami közös elhatározást. Tetteket.

freehckr 2009.02.08. 23:27:30

@Grrr:
Nekem annyiban kapcsolódik a szakmám ehhez az "összeboruláshoz", hogy egyéni vállalkozóként évente több adót fizetek az államnak, mint amennyit egy lépcsőháznyi panelproli életében összesen megkeres. :) Ezért tehát mereven elutasítom ezt az "összeborulást" abban a pillanatban, amikor az "adófizetési kötelezettségemen" kívül egyebet is elvárna tőlem valaki, mondjuk hogy ugyan meséljem már el, mit kellene tenni a busásan megfizetett "képviselőink" helyett, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek: gyerekek az iskolába, szülők a munkahelyekre, bűnözők a börtönökbe...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.08. 23:31:11

@Grrr: Nem kell ám feltalálni a spanyolviaszt. Az ausztrál kormányok a múlt században jobbnál-jobb ötleteket találtak ki, hogy integrálják az őslakosságot a modern ausztrál társadalomba. Ők egy lépéssel tovább mentek: hogy a rossz minta ne húzza vissza a gyerekeket a deprivációba, erőszakkal elválasztották őket a szüleiktől és fehér szülőkhöz adták őket. Az ötlet majdnem bevált: az őslakosok ugyan nem haltak ki, de a bűnöző életforma általánossá vált. Épp egy éve kértek bocsánatot az ötlet miatt. Ezt nem azért mondom, mintha Orbán Viktor hibája lenne, de vannak jobboldali elkúrások is.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 23:32:11

A borsodi falvakban sem a cigányok ellen kellett volna megindítani a harcot, hanem a bűnözés ellen, így, egyszerűen. A falubeli polgármesternek fel kellett volna ismernie a bajt, elmenni a rendőrséghez, nem hagyni nekik békét, a rendőröknek pedig igenis jelen lenni, a legkisebb szar lopást is kivizsgálni, megbüntetni, következetesen, még ha pitiáner is a büntetés. Ki kellett volna használni az összes törvényadta lehetőséget, mert a kicsi dolgok elnézése után kapnak vérszemet a bűnözők. Minden lopás büntetést kellett volna kapjon. Rengeteg mindenkinek van ebben felelőssége, de sajnos fel kell ismernünk egy közös magyar jellegzetességünket: mindaddig tűrünk, amíg a baj elviselhetetlenné nem válik. Tűrünk, mert utálunk szemtől-pofába megmondani valakinek valamit, inkább lenyeljük a sérelmet, mint hogy konfliktus legyen, inkább könyveljük a veszteséget, mígnem egy nap rájövünk, hogy nincs hová hátrálni. Nem rosszabbak a borsodi emberek, mint mi, ha az én utcámban történik az, ami ott, nálunk is hasonló lett volna a kimenetel. Nekik rosszabb helyzet adatott. De akkor is igaz, hogy rengeteg mindennapos apró visszavonulás, meghátrálás okozta mindazt, ami kialakult.. Az emberek, vezetőik, rendőrök, mindenki csak hátrált. Érdemes elolvasni a Wahorn-interjút a Hírszerzőn.

Nem lehet persze szó nélkül elmenni amellett, hogy mindenki tartott attól: ha az elkövetők netán cigányok, következő nap megjelennek a "jogvédők", és ország-világ előtt meghurcolják azt, aki tenni mert a közrend védelmében. Óriási a felelősségük mindabban, ami kialakult. Nagyon rosszat tettek magyarnak, cigánynak egyaránt.

Most persze azt szeretnénk, ha jönnének Arkan emberei és rendet csinálnának. De nem fognak. Nem az ő dolguk. Ez a mi dolgunk. Magyaroké és cigányoké.

Én nem szeretném, ha a cigányokat vennénk üldözőbe. A bűnözőket vegye üldözőbe a Rendőrség, kérlelhetetlenül és kikerülhetetlenül. Mi pedig becsületes állampolgárként segítsük a munkájukat. Azzal is, hogy feljelentést teszünk minden egyes bűnügyben. Mert ez nem mehet tovább.

Elnéztük a bűnözést. Nem tehetjük többé.

boj (törölt) 2009.02.08. 23:32:17

"csak nagyobb települések tudnak elég sok közmunkát biztosítani ill. megszervezni. Ahol a legnagyobb szükség lenne munkára, az aprófalvakban, ott ez nem opció. "

Ja persze.

- Közterületek karbantartása, felujitása
- Házak festése
- Utak rendben tartása
- Szemétgyüjtés
- Virágositás, öntözés
- Árvizvédelem
- Idősek segitése

Csak igy hirtelen. Azt pedig, hogy egy falu vagy kistérségi társulás mennyi feladatot tudna adni, azt talán nem innen kéne ex catedre eldönteni.

nyergibergi 2009.02.08. 23:33:31

Zarko Sesum apja érkezik az Arkan gárdával, na majd az lesz a nem semmi! Akkor megy a Drazsé biztos, mert hogy azok nem állnak meg az ezer százalék és - sajnálom, hogy ezt kell mondanom- talán már itt az ideje, hogy valaki, vagy valakik a helyükre tegyék ezeket a félembereket! A Drazsé kitart az utolsó csepp véréig! Kitart, mert kell neki a bársonyszék és az Európában szokásos lemondást ő, ők ,hírből sem ismerik, tisztelet annak az egyetlen közlekedési miniszternek akinek sajna ilyen késői órán nem jut eszembe a neve!

lifelike 2009.02.08. 23:34:14

elkaptak oket
marmint ezt a kettot
de az osszeset el kene nem? mind a 15ot vagy harmincat vagy akarhanyan voltak

freehckr 2009.02.08. 23:34:35

@Grrr:
"a nemcigányok 'A Cigányságtól' várnak valamit"

Azért jó lenne már végre, ha nem lennének ezzel a "különc" kisebbségünkkel ilyesféle mindennapos, és meglehetősen "sajátos" problémáink.

murcicomp 2009.02.08. 23:35:17

@Grrr: A tanulás szerintem nem szeretem nem szeretem kérdése, a gyerekek nem akarnak tanulni, ők nem kell/szabad döntsenek ilyen kérdésekben, de ez nem cigány kérdés, hanem társadalmi, a magyar gyerekek sem akarnak tanulni.
A munka terén is van igazad, egy jól működő államnál tényleg nem probléma a nagyobb költség, de ez sajnos nem az. Dolgozni viszont kell, mert ha nem csinálja akkor otthon üti el az időt és valjuk be az nem kedves semmilyen felzárkoztatásnak (az unalmat semilyen emberi lény nem viseli el, van aki kertészkedik, van aki tévézik-játékgépezik-iszik-szeretkezik felelőtlenül). Ez az értelmetlen munka duma - már ne haragudj - baromság, anyám amikor tartosan munkanélküli volt és felajánlották neki, hogy némi közmunkáért újra kap segélyt és elmehet angolt tanulni, nem habozott, pedig elmúlt 50 érettségivel és felsőfokú okj műszaki rajzolói oklevéllel és speciális pedagógiai képzést igénylő gyerekek nevelésre vonatkozó képzettséggel (diszlexia és társai, tanítói végzettésg) rendelkezik. Neki nem volt derogáló. Ha nem kap segélyt azt tekincsék bütetésnek nem munkát, legyen az bármilyen. A múltik meg magasan szarnak bele, hogy kit foglalkoztatnak, csak olcsó legyen és még csak sok sem kell belőlük az összes foglalkoztatotthoz viszonytva, és a többségüket ráadásul csak idény jelleggel foglakoztatják. (Persze ebbe bele illenek a cigányok, de pl ha balhé van akkor egy ideig hagyagolják öket, de a szükség és az olcsó munkaerő nagyúr!)

Grrr 2009.02.08. 23:35:37

@freehckr:
Igaza van, igaza van! :) Nemm önnek kell összeborulnia, hanem a kormányzat, minisztériumok és a "cigányság képvislőinek" (akármit is jelentsen ez).

És becsülöm, hogy vállalkozóként Ön is az országot még úgy-ahogy fenntartó réteg képviselője.

Látta mostanában a haza képviselőit? Én bennük azért nem annyira bíznék. Persze ő végülis csak töltelékek ill. pénzfelhajtók. Kb. ennyi a szerepük. Mellesleg ki megy manapság képviselőnek? A leginkább megvetett szakma, stresszes is. Az egyetlen előnye a pénz. És nem a nevetségesen alacsony illetmény természetesen.

Grrr 2009.02.08. 23:37:45

@Kettes: Igen, erről én is olvastam. Az nem volt egy jó próbálkozás. Mellesleg párbeszéd nélkül született, és szerintem inkább egy balos társadalommérnöki megközelítéssel!

boldogvagyok 2009.02.08. 23:39:51

nem gondoljatok hogy az orfk-nak most remek urugye lett volna arra hogy enyingen es sarbogardon 2-3 rebisz szazad reszvetelevel atnezzen nehany hazat a pincetol a kemenyig?

az apeh nyilatkozatat is szivesen olvasnam errol hogy 2008-ban sztojkanal megvolt a vagyonellenorzes es minden rendben volt.

Grrr 2009.02.08. 23:41:03

@Elpet: Kitűnő helyzetleírás!

Grrr 2009.02.08. 23:44:40

@boj: A közmunkához felügyelő emberek kellenek és pénz. Egy 20 milliós költségvetésű apró falunak ilyenre nincs kapacitása, sem a polgármesternek idege. Kistérségi társulások tudtommal ilyen célt nem nagyon vettek fel az együttműködésükbe. Hogy a jövőben kooperálhatnak-e egymással, azt nem tudom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.08. 23:45:27

@Grrr: HA feltételeznénk, hogy a cigányoknak vannak képviselői, vezetői, akkor is miről lehetne "párbeszéd"?
A több segélyről?

Grrr 2009.02.08. 23:48:08

@freehckr: Eljön még az idő, amikor visszasírjuk ezeket a békés éveket...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 23:53:05

Ezek nagyívű ábrándok. Mindig egyet kéne lépni. Szerintem most a legfontosabb kérdés a közrend helyreállítása és fenntartása. Innen indulhat minden, még az integráció is, hiszen az alap minden továbblépéshez csak az együttélési minimumok szigorú tiszteletben tartása lehet.

kaszakő 2009.02.08. 23:54:43

Lássuk be, a cigányság önkéntes beilleszkedése csődöt mondott, és nem az előítéletek miatt. Ez a kisebség már többszáz éve folyamatosan kiviselkedi magát a társadalomból. Felesleges fecsérelni az időt előítéletekre; ítéljen mindenki annak alapján, amit lát. Egyébként pedig a biológiai értelemben vett "emberek" nem feltétlenül kell, hogy egyenjogúak legyenek. Aki képtelen annak a közösségnek a normáit, törvényeit elfogadni, amelynek a nyakán él, és teljes természetességgel lop, rabol, gyilkol, annak a "Homo Sapiensnek" az emberi jogait fel kell függeszteni. Vele együtt, jogszerűen.

murcicomp 2009.02.08. 23:54:50

@Elpet: Ez így igaz, csak ne felejtsük el, hogy ez hogy alakult ki, sajnos a Kádár-rendszer ezt itt hagyta örökségül, itt már ketten is leírták, hogy "nehogy már nekem kelljen megmondani, mit csináljunk azt csinálják meg a politikusok" azt hiszem ez a hozzáállás is Kádár öröksége. Mindenkinek tenni kell szerintem, de legalább elgondolkodni rajta minimum, ha nincsen saját elgondolás akkor, hogyan fog választani a következő választásnál, persze itt feljön egy másik probléma, választásoknál távol maradok, majd ezt mint dicső tettet hirdetők helyzete, ők persze mindig arra hivatkoznak, azért nem mentek el választani, mert mind egy kutya (szerintem ha rákérdezne valaki, hogy mondjon egy közös véleményt azt nem tudna mondani), ha nem gondolkodik, akkor természetes hogy nem tud különbséget tenni két vélemény között, hiszen mind a kettőt a tévében halotta, azonosulni nem tud vele - esetleg nem is érti - tehát részéről a kettő egy kutya, na így tényleg nehéz dió a válaztás. És igenis el kell mondani a politikusoknak hogy mi mit tennénk, ők is csak emberek nem tudhatnak mindent, főleg azt nem hogy mi mit szeretnénk tőlük ha nem mondjuk el!

Grrr 2009.02.08. 23:55:54

Lehet, hogy ez nem monden faluban van így a közmunkával, viszont egészen konkrét helyi panaszok.

Grrr 2009.02.08. 23:58:52

@Elpet:
Kedves Elpet, azért ez nem egy ember munkája lesz, akinek valóban egyiket a másik után kellene lépnie. Itt elég sokfajta intézmény és program van, aki a témában érintett, mindegyiknek megvan a maga feladata.

Gubacs 2009.02.09. 00:00:00

"Amikor 2006 őszén a kormány saját seggének védelméről volt szó, akkor 3 milliárd 160 millió forintot kapott a rendőrség sisakok, pajzsok, testpáncélok, csapatszállító járművek, vízágyúk, kényszerítőeszközök beszerzésére."Azota ezeket az eszkozoket nem hasznalja a rendorseg,hanem valami biztonsagos helyre zarva varjak,hogy ujra a"kormany segget"vedemezhesek?Hulye!

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 00:09:33

@Gubacs:

Miért alkalmazzák? legutóbb Ózdon akart több száz cigó lincselni husángokkal a rendőrség nem alkalmazott csapaterőt, mint tette azt pesten a fideszesek ellen ...

media.boon.hu/pubs/Bildserie/G_rda_toborz_ra__rkeztek_a_rom_k__zdon_2009/index.shtml

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 00:13:16

@murcicomp: Hát, én most egy következetes harcot indítanék a bűnözés ellen a közrendért. Következetesen és részrehajlás nélkül.

Igazából ezt nagyon nehéz tettenérni, de a legnagyobb probléma azokkal az áljogvédőkkel van, akik valami miatt megfélemlíteni igyekeznek a cigány elkövetőkkel szemben fellépő igazságszolgáltatást. Ennek motívumai nagyon jól felismerhetőek voltak a zámolyi kivándorló cigányok ügyében levelező magyar baloldali "csúcs"értelmiségiek esetében, akik így akartak egy nagyot rombolni az Orbán-kormány nemzetközi megítélésén. Nehéz a dolog célját felfedni, de egy tény: sok bűncselekmény megtorlaltlansága és ezek a "jogvédő" akciók sok cigányban alakíthatták ki azt a hamis képet, hogy a törvények szigora alól valamiképp mentesülhetnek. Sokaknak lesz keserves érzés szembesülni azzal, hogy ez nem így van.

wiener 2009.02.09. 00:13:25

enyingen kemenyen szetbasztak par ciganyt akik gyorsan elmondtak hogy az ivan ausztriaba akar menekulni, hataron mar vartak az osztrakok
ilyenkor milyen olajozottan mukodik a gepezet amikor a nep fel van haborodva
hetkoznapokon meg mennyire le vagyunk szarva
szep

freehckr 2009.02.09. 00:14:05

@murcicomp:
"itt már ketten is leírták, hogy 'nehogy már nekem kelljen megmondani, mit csináljunk azt csinálják meg a politikusok' azt hiszem ez a hozzáállás is Kádár öröksége"

Ez sokkal régebbi, nagyjából abból az időből való, amikor kitalálták azt a mondást, hogy a cipész maradjon a kaptafánál. :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.09. 00:32:28

@Herr SturmLiberator: ""Alig várom, hogy valamely SZDSZ prominens kerüljön egy ilyen bicskás mélyszegény elé. Igazán kíváncsi lennék a párttársai által tartott gyászbeszédre."

:-P

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.09. 00:36:18

@Elpet:

„Elnéztük a bűnözést. Nem tehetjük többé.”

Helyes. Nagyon remélem, hogy ezt a minden rendű és rangú politikusokra is vonatkoztatod.

Amit jól írtál le, nem független az ő szándékaiktól. Nem egyszerűen a jogvédők túlzásba vitt igyekezete a probléma, Minden szinten, minden összefüggésben amennyire mód volt rá, az ország megosztását, tehát kárát keresték azok akiknek a föladata ennek ez ellenkezője lenne. A maguk hasznára tették. Fontos ezt látni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 00:45:37

@A Nép - Te vagy!:

Sajnos az ún. "jogvédők" tevékenységét nem tudom túlzásba vitt igyekezetként szagtalanítani, a rossz szándék bűzét orrontom a dolog körül. És a helyzet elmérgesedését bizony hozzá tudom kötni a politikai garnitúra egyik felének működéséhez. Mindenkinek van felelőssége, csak nem egyforma. De nem ám!

Luddendorf 2009.02.09. 00:56:35

@A Nép - Te vagy!:Magyarorszagon megalljt kell parancsolni a ciganysagnak mert ma Cosma halt meg holnap Te holnaputan pedig mindenki aki magyar..
Amerikaban ha becsuletes eletet elsz veszel fegyvert es jarsz lovoldozni mint en www.michiganmilitia.com es minden ok.Ha a kocsidat fel akarjak torni lemesz a kezed ugyeben levo fegyverrel es elzavarod.En is megtettem,a poen az volt hogy egy M1912 Steyr volt a kezembe mert azt pucoltam.Szep 9 milimeteres likakat lehet csinalni barminemu rossz ember valagaba..
A ciganysag mas teszta..Zsigmond penzert szabad atvonulast engedelyezett nekik.Erre ok szekerestul elterjedtek.Ma meg a gond terjed veluk.Egy megoldas volna csak totalis eroszak a viselkedesformulajuk ellen szaz uj borton.

Wawel (törölt) 2009.02.09. 00:56:46

Karinthy írta annak idején:
- A zsidók csalnak! Üldözzük a zsidókat!
- Nem. Üldözzétek a csalást! Annál rosszabb lesz a zsidóknak...

Fordítsátok le cigányra és kezdjétek el kurva gyorsan alkalmazni, különben végetek van!

Luddendorf 2009.02.09. 00:57:28

@Carnivora: Kisbaratom!!Maria Theresia ennel tobbet akart kolteni es megsem sikerult a ciganyokat jo utra teriteni..

Luddendorf 2009.02.09. 00:59:50

@Grrr: Helyesen mondtad.Demokracia!!De ezzel el is lotted az amugyis azott puskaporodat!!Magyarorszagi demokracia ma olyan mint egy egyeves kakis pelenkaba totyogo mongoloid idiot kisgyermek..Minden van csak nem igaz demokracia.A mi demokraciank balkani despotizmus egy szornyen elfajzott tukorkepe.

Luddendorf 2009.02.09. 01:01:07

@A Nép - Te vagy!: Az ellenseged ellensege a baratod!!Szerbia ma is olyan erot kepvisel katonailag hogy Magyarorszagot szarra verne/sajnos/Arkan rendet tenne a ciganysag kozott de sajnos jobbletre szenderult.

Luddendorf 2009.02.09. 01:02:40

@fingerbangs: Cigany embert integralni meg senkinek sem sikerult ,miert sikerulne a magyarsagnak.Ontporvenyu lumpen elemek,nem valok egy brusszeli kavehazba:))

Luddendorf 2009.02.09. 01:03:54

@TaTa86.: Gusztos a magyar politika legbalfacanabb kepviseloje..Oruljunk hogy van,mert vele az SZDSZ valoban odakerul ahova valo a tortenelem buzlo szemetdombjara.

Luddendorf 2009.02.09. 01:05:01

@Grrr: Egy tolgynek nem illik gyengenek lenni.Ha azt mondom hogy cigany gyilkosok megoltek cosmat attol miert rasszista valaki>???

Luddendorf 2009.02.09. 01:08:04

@Carnivora: Az irasod egy resze helyes a masik resze zavaros!A cigany gyermek,ugyan nem tejjel szivja magaba a bunozest,de azt 107 eve tudjuk hogy a ciganyoktol egy napos korban elvett gyermekek zome allami neveles melett is bunozove valt..Akkor egy francia bacsi azt mondta a bunozo hajlam oroklodik..Ma azt mondanak a francia bacsinak hogy rasszista..A hegedumuveszet az is genetika,azt lehet:)funy mi???

Luddendorf 2009.02.09. 01:09:22

@yenoee: A halalbuntetes jo volna de nem megoldas..Illinoisba a halalbuntetes ideje alatt is annyi gyilkossag volt mint ma a moratorium alatt.Magyarul csak a kakit pofoztak.

Luddendorf 2009.02.09. 01:10:54

@Grrr: Valoban le lehetne csendesiteni az indulatokat szaz uj borton epitesevel es azt tele hordani romakkal.

murcicomp 2009.02.09. 01:11:32

@freehckr: Szerintem nem, Magyarország képviseleti demokrácia, tehát a hatalom a tied, ők csak képviselnek minket, mi választjuk öket magunk helyett, tehát ez a mi kaptafánk is, ha mi nem akarunk valamit akkor ők se fogják, ha nem egy forma az érdekünk.

Wawel (törölt) 2009.02.09. 02:07:52

Szabad Nép díjat az Origónak!!!

Ez a szavazás megy még mindig az Origón a veszprémi mészárlásról szóló cikk mellett:

Külön nyomozócsoport foglalkozik az elmúlt hetek romák elleni támadásaival. Ön szerint mekkora probléma a cigányokkal szemben megnyilvánuló rasszizmus?

-Súlyos probléma, komoly a többségi társadalom felelőssége
-Létező probléma, de nem súlyos, mindig is voltak gyűlölködők
-Felfújt ügyek, aki nem tesz rossz fát a tűzre, arra nem támadnak
-A cigányokon múlik minden, ha nem ugrálnak, nem lesz bajuk

states 2009.02.09. 05:35:13

www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1209:enyingen-rettegnek-arkan-kommandosaitol&catid=94:veszprem&Itemid=799
Akik kíváncsiak a magyar közeljövőre azok olvassák el az enyingi tudósításokat, beszámolókat. Rettegő helybeliek, tehetetlen megfélemlített rendőrök, este 8 után kihalt utcák, szabadon garázdálkodó, bűnöző helyi cigány kiskirályok. A szép, új magyar világ már itt toporog a küszöbön. A megoldás? Az összes széplelkű jogvédőt, rasszistázó kommentelőt, és nem utolsósorban az egész Gyurcsány-Draskovics bandát ombudsmanostól, Gusztosostól leköltöztetni egy évre Enyingre. Még ma...

Cactus71 2009.02.09. 07:20:09

Több rendőrt az utcára? :D:D:D:D:D

Az elmúlt két évben 5.000 rendőrrel van kevesebb az országban úgy, hogy a Határőrséget is beintegrálták. Miről beszélünk gyerekek?

berne 2009.02.09. 07:37:11

Kíváncsian várom az SZDSZ és a Roma polgárjogi mozgalom, valamint Mohácsi Viktória kommentárját!
Ilyenkor hol késlekednek?

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 07:48:10

@Luddendorf:

Érdekes nekem van roma származású alkalmazottam , és nem szívott magába semmit. Az anyjáék megnevelték a szociban kitanult egy szakmát, és a legbecsületesebb szerelő, akit v.ha láttam. -

Carnivora (törölt) 2009.02.09. 07:50:13

@berne:

Szent-Iványi beszél a Pártkelében Gusztos meg Mohikán bújkál ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.09. 07:56:44

"Az osztrák rendőrség a magyar határtól nem messze, az ausztriai A2-es autópályán tartóztatta fel, majd azonosította Raffael Sándort - mondta Váradi Piroska. Kérdésre válaszolva arról is tájékoztatott, hogy a másik gyanúsított ellen a rendőrség nem adott ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert Sztojka Iván esetében nem merült fel annak gyanúja, hogy külföldre próbál szökni. Sztojka ellen elfogatóparancs van érvényben, őt még keresik." (168óra)

Beszarás. Pont egy Sztojka nem fog külföldre menekülni, mi???

Máshol viszont két elfogottról írnak: Raffael és N.Győző(Bp.)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.09. 08:04:01

@berne: ők csak a többségi társadalom ellen tudnak nyilatkozgatni, mivel RASSZISTÁK.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.09. 08:07:08

Engem az idegesít hogy ebből is politika lesz. Micsoda világ?

Azért az zavar hogy most akkor Miskolcon zéró toleranciát hírdettek. Mirét eddig mi volt??? Most komolyan. Lehet hogy dolgozni kéne? Lehet hogy nem kellett volna hagyni hogy idáig fajuljanak a dolgok. A rendőrség nem tesz semmit a lopások ellen, sőt, már előre kimondják - sajnos semmit sem tehetünk. Hogy a francba van ez?

Amúgy ha fekszedik az utcaköveket még szép hogy a rendőrség széthajtja a tüntetőket - az ugyanolyan garázdaság stb.

borpancsoló 2009.02.09. 08:27:34

Gyerekek, ez egész egyszerűen elkeserítő ami ebben az oszágban a közbiztonság területén zajlik. Megverik a tanárokat, rendőröket és még egy csomó kisembert az utcákon, alluljárókban. Komolyan mondom, szellemvasúttá kéne nyílvánítani a 24-es villamost, mert tele van félő emberekkel meg van néhány szörnyű alak.
Hát az, hogy napi 2-4 pénzintézetet rabolnak ki, már nem is nagy szám.
Az eldugott falvakban is szép lehet az élet, ha áramot vezetsz a kerítésbe téged tesznek börtönbe.
Közben rendőrt csak a mozgássérültek helyén látsz, meg a fagyizó előtt a külső sávban "parkolni".

Akik most Veszprémbe késeltek, állítólag már 3-szor voltak börtönben, mindannyiszor erőszakos bűncselekményért. Lehet bennem van a hiba, de hogy a picsába lehet egy ilyen szabadlábon és hogy a fenébe juthat le harmincadmagával bp-ről veszprémbe és járhatja körbe a szórakozóhelyeket, mert épp embervadászatot tart. Egy rendes helyen ezeket már érdnél lekapcsolják.

Cactus71 2009.02.09. 09:03:35

@borpancsoló >>:

Miért is kapcsolná le a rendőr? Megállítja, majd megkérdi, hova megy. A válasz erre: Mi köze hozzá. És ha nem körözik, mehet tovább. Jogállamban élünk...... Vagy mi.

A mai törvények szerint 20-30 bűnöző simán mehet Budapestről vidékre. (Itt most nem a kihelyezett kormányülésre gondolok.)

Lunitari 2009.02.09. 09:03:38

Szerintem az egyetlen megoldás a zéró tolerancia minden bűnözővel szemben. Teszem azt 30-an rátámadnak a rendőrjárőrre, akkor nem 9-et viszek be, hanem 30-at és gyorsított eljárás keretében 10-15 év. A börtönökben pedig nem konditerem meg TV-szoba kéne, hanem szárazkenyér és kényszermunka. Itt nem csak a kisebbségi bűnözőkről beszélek, hanem a kopasz terepjárosokról is...MINDEN BŰNÖZŐT BÖRTÖNBE! Ha nincs elég akkor építeni.

Cactus71 2009.02.09. 09:05:25

Az pedig, hogy már háromszor voltak büntetve, és szabadlábon vannak, nem a rendőrség, hanem a bíróság hibája. A rendőr már háromszor betermelte őket, viszont a bíróság volt az, aki harmadjára is ránkszabadította.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.09. 09:14:51

@Cactus71:
„A mai törvények szerint 20-30 bűnöző simán mehet Budapestről vidékre. (Itt most nem a kihelyezett kormányülésre gondolok.)”

:D

Wawel (törölt) 2009.02.09. 09:20:06

És az miért van, hogy Mo-on gond nélkül autókázhattak, az osztrák rendőrök pedig 5 percen belül elkapják őket?

Talán csak nem azért, mert a magyar rendőrség tehetségtelen?
És ennek semmi köze a pénzhez. Az osztrákok sem azért kapták el őket mert úsznak a pénzben, hanem azért mert jól szervezettek, és jól ki van találva a működésük. Ehhez csak tehetséges emberek kellenének, ami a magyar rendőrség számára ismeretlen fogalom.

Talán csak nem azért, mert a ballib kormánynak most sem az a legnagyobb gondja, hogy elkapja az elkövetőket vagy horribile dictu megvédje az adófizetőket a további atrocitásoktól, hanem azért rendeli ki az összes rendőrt az utcára, hogy megvédje szegény rettegő cigányokat az atrocitásoktól.

Abszurdisztán!

osborne 2009.02.09. 09:21:23

@Wawel: azért mert az osztrák rendőrök rendőrök és nem Drazsék csücsölnek a rendvédelem élén.

Cactus71 2009.02.09. 09:39:12

@Wawel:

A magyar rendőrök is rendőrök. Ők - ugyanúgy mint az Osztrák rendőrök - azt csinálják, amire parancsot kapnak.

Megjegyzem, hogy gond nélkül végig tudom autózni az országot úgy, hogy egyszer sem állítanak meg a rendőrök. Nem azért mert félnek, vagy lusták. Egyszerűen nincs annyi rendőr, amennyi kell(ene).

Drazsé mondja: Több rendőr lesz az utcán. Kérdem én: Honnan? Akik a Teve utcai palotában ücsörögnek a klímás irodájukban kimennek egyenruhában járőrözni? Vagy azok a nyomozók/vizsgálók akik 30-50-70 aktával a kezükben szenvednek, hogy egyáltalán a határidőket tudják tartani? Akkor meg az lesz, hogy nem halad a nyomozás. Melyik kezemet harapjam, hogy ne fájjon?

Miért kell egy újonnan felszerelőt 2 évig iskolába járatni, hogy egyenruhás legyen? Három év egy főiskola. Ha valaki 6 hónap, egy év alatt nem tudja megtanulni a jog alapjait olyan szinten, hogy az utcán egy intézkedést lefolytasson, akkor az ne legyen rendőr.

sanyix 2009.02.09. 09:39:42

most se a közbiztonság növelésére adják a 2 milkát, hanem hogy hatékonyabban nyomják el a nép morgolódását, és hogy hatékonyabban védjék szegény cigókat a büdös rasszista magyaroktól :D

Wawel (törölt) 2009.02.09. 09:45:25

@Cactus71: Képzeld, rendszeresen járok Ausztriába, engem sem állítottak még meg soha rendőrök, de ezt a két véglényt mégis elkapták 5 perc alatt! Na ezt hogy csinálják?!

Nem az utcai járőrről beszéltem, hanem a közép- és felsővezetőkről, akiknek az lenne a dolguk hogy megszervezzék a működést.
Na ezek nem értenek semmihez, csak a korkedvezményes nyugdíjig hátralévő idejüket számolgatják.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.09. 09:58:39

@Cactus71:

a képzés értelmetlenségével teljesen egyetértek. semmi szükség 2 év képzésre, hogy egy érettségivel rendelkező fiatalból beosztott járőr legyen. ez nettó pazarlás.

borpancsoló 2009.02.09. 10:04:18

@Cactus71:

:))))

Én azért továbbra is azt gondolom (jogállam ide vagy oda), hogy amikor 30 marcona bűnöző egütt megy bulizni, elvárható valamiféle helyzetbiztosítás, mert bár valóban, joguk van együtt lenni, de azért nem kell hozzá doszpot péter hogy rájöjjünk, nagy balhé lesz ott, ahová mennek.

Szóval minimum gondoskodni kéne róla, hogy szemmel tartsák őket az éjszaka. Lehet hogy diktatorikus vagyok, de valahogy ez jobb lenne.

states 2009.02.09. 10:16:37

Hogy a dolgok idáig fajulhattak, az nem kis részben annak a szakmányba fasisztázó értelmiségnek köszönhető, akik ebből élnek már a rendszerváltás kezdete óta, és akik akik anno a zámolyi romákat is a rasszista magyarok áldozatának tüntették fel, noha pontosan tudták, hogy gyilkosoknak, közönséges bűnözőknek adnak felmentést és biztatást további bűncselekmények elkövetésére...

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.02.09. 10:26:21

@boj: És a legfontosabb: erdőtelepítés, és a telepített erdők gondozása. Elég finom, női munka gyomlálni a napon, viszont nagyon fontos.

elfelejtette 2009.02.09. 17:10:25

Várom szeretettel Arkan tigriseit. Nem hinném, hogy rendőrségünk meg fog táltosodni +2 mrd Ft-tól.

alex69 2009.02.09. 18:50:40

Anonim
Gengszterek országa lettünk!

A nevemet a biztonságom érdekében ne kérdezzék!
A nyáron biztonsági őrök irodájában dolgoztam. A pár hónap alatt összehaverkodtunk ezekkel a szekrény méretű, többnyire karatés, vagy más küzdősportot űző fiatalokkal. Családos kevés volt köztük, annál inkább több büntetett előéletű.
Sokat meséltek a különböző éjszakai szórakozóhelyeken történt verekedésekről, és nem titkolták, hogy ezekben a balhékban sokszor voltak életveszélyben. Azt is elmondták, hogy a tulajdonosok mindig kikötik, hogy cigányokat ne engedjenek be, mert félnek tőlük a vendégek, és a verekedések többsége is tőlük indul ki.
Elmondásuk szerint a roma keresztapák az ukrán keresztapákkal már évekkel ezelőtt felosztották a magyar éjszakai életet, és a magyar vendéglátóhely tulajdonosoktól – ha csak nincs annak is egy magán hadserege – komoly védelmi pénzt szednek be. Ez havi szinten egy jól menő, pesti diszkó esetében akár 1-2 millió Ft. is lehet. Aki nem fizet, vagy késve fizet, azt megfenyegetik, hogy felgyújtják a diszkót, és elrabolják a családját. Van kivel meg is tették, a családját levitték vidékre, és belökték őket az állatok közé az ólba. Aztán az asszonyból prostit csináltak, meg beszúrták kábítószerrel is. Az egyik magyar tulajt tavaly télen elrabolták, és a határ közelében meztelenül, félig a hóba ásták, és a szájába pisztolyt dugtak. Ott vacogott egy félórát, majd kiásták, és röhögve otthagyták a földeken. Ő szerencsés is volt, mert mást fel is gyújtottak, hogy bele is halt! Egy étterem tulajdonos nem akart fizetni, annak az érettségiző lányát vitték prostinak Pestre, és a Rendőrség csak hetek múlva talált rá!
Egy másik esetben a legnagyobb teltház idején támadtak rá egy diszkóra, a húsz biztonsági őr nem tehetett semmit a kiérkező fegyveres, botos, kb. 50-60 fős cigány sereggel szemben. Csak a nyaklánca ér 2 milliót!

A cigók szétverték a diszkót, kirabolták a vendégeket, majd a Mercikkel, és a BMW-kkel gyorsan kereket oldottak!! Az őrök mindegyike a kórházban kötött ki, a magyar tulaj pedig kénytelen volt átadni a cigány keresztapának a jól menő diszkót. Ha rendőrséghez fordul, kinyírják az anyját-apját, nejét, és a gyerekeit is, ezért inkább csöndben elment az országból.
A biztonsági őrök elmondása szerint ez már nem egyedi eset, több ilyenről is tudnak, mert a keresztapák mindenre rá akarják tenni a kezüket, és a módszerekben nem válogatnak!!
Megtehetik, mert olyan kíméletlen gyilkosokat alkalmaznak,a kiknek az életben már nincs vesztenivalójuk: szegény cigánysorról származnak, és a rabláson kívül csak azt tanulták meg, hogy a fehéreket gyűlölni kell!! Ezeknek a 99 százaléka többszörösen büntetett, tehát nem ijednek meg 100 év börtöntől sem, mert a keresztapa addig is gondoskodik a családjáról, neki még dolgoznia sem kell!!
A rendőrség és az ügyészség is ismeri ezeket az ügyeket, de kellő bizonyítékok hiányában nem tud vádat emelni, és a sértettek többnyire nem is fordulnak a Rendőrséghez, mert félnek, és tudják, azt is, hogy a keresztapáknak vannak lefizetett embereik a rendőrségen belül is.
A büntetés egyébként sem riaszt el senkit, mert ahogyan a Jobbik Magyarországért Mozgalom fogalmazott a veszprémi gyilkosság kapcsán: ma wellness börtönök vannak.
A Jobbik ma már biztos bejutó a Parlamentbe, a keleti országrészen már jóval 5 százalék fölött van a támogatottsága, és a Dunántúlon is egyre többen ismerik fel, hogy a Jobbik kínálja a legjobb megoldásokat az égető belpolitikai gondokra.
Megkérdeztem az őröket, mi a megoldás szerintük?
Azt válaszolták, hogy ha jól menő cégedet meg akarod védeni, akkor nem elég, ha jó kapcsolatod van a Rendőrségen, kell egy 50-60 főből álló, harcedzett biztonsági őrző-védő cég is, hogy ha baj van, ne az ellenség kerekedjen felül. Sajnos az olajügyek kapcsán kiderült, hogy a vezető politikusok és rendőrség egyes tisztjei is jó kapcsolatot ápolnak az alvilággal, így nem várhatunk gyors javulást a közbiztonságban. Marad a jó tanács: ne engedd a gyermeked az éjszakai életbe, és menj a nejed elé, ha estig dolgozik.
A legjobb megoldást azonban amerikai honlapon találtuk meg: iratkozz be lövészegyesületbe, majd végy feketén egy Magnumot, néhány teli tárral! Az USA törvényei ugyanis lehetővé teszik a fegyveres önvédelmet is!

(A képek csak illusztrációk, ha valamelyik keresztapa magára ismer, sajnáljuk)

sourcerror 2009.02.10. 01:23:46

Also notable is the increase in violent crimes committed by 15 and 16-year-olds. According a survey compiled by the Youth Justice Board (YJB), violent offences committed by 16-year-olds rose from 17% in 2004, to 25% in 2005, while those perpetrated by 15-year-olds climbed from 20% in 2004, to 26% in 2005.

Related to this is the increased number of young people arming themselves with knives. The YJB survey reported a 12% increase in the number of teenagers carrying knives since 2002, with the proportion of girls carrying knives rising sharply in recent years, from 15% in 2004 to 21% in 2005.

One in five of those convicted for possessing a knife were aged between 10 and 17 in 2006, according to Home Office statistics.

In their report, the YJB asserted that the increase in children carrying knives was primarily out of fear of bullying or attack, the perception that all their peers carry knives, or to gain "street cred".

209.85.129.132/search?q=cache:tpy30kV4v1EJ:www.guardian.co.uk/uk/2008/may/13/ukcrime.boris+knife+crime&hl=hu&ct=clnk&cd=4&gl=hu&client=firefox-a

sourcerror 2009.02.10. 01:27:49

The data shows the problem is not confined to London – where 53 people have been stabbed to death so far this year – but is a rising concern in most urban areas.

Last month, in the wake of yet another fatal stabbing, Ms Smith insisted: ‘Knife crime, although we are very worried about it, is not more serious than it has been previously.’

Although the Home Secretary is right in as much as the national figure has risen by a relatively modest 2.6 per cent in nine months, big falls in sparsely populated areas mask more substantial rises in most major metropolitan areas.
süti beállítások módosítása