A Fidesz 60% körül, a Jobbik harmadik Ferencvárosban
2009. január 11. írta: TuRuL_2k2

A Fidesz 60% körül, a Jobbik harmadik Ferencvárosban

 Medve2 helyszíni értesülései szerint a 39-ből 33-34 szavazókör adatai alapján első helyen a Fidesz jelöltje végzett, Bácskai János 60% körüli eredménnyel. Második Bánsághi Tamás (MSZP) 24%-kal, harmadik Szegedi Csanád (Jobbik) 7,5%-kal. Az SZDSZ-es John Emese 6%-ot kapott, a humanista jelölt, Várady Tibor 3%-ot ért el. Mindezt nagyon alacsony, 25% körüli részvétel mellett.

 Mire lehet ebből következtetni? Siker ez a Jobbiknak, vagy az egyhónapos intenzív médiajelenlét után inkább kudarc? Új lendületet kap-e a Magyar Charta? Mit szól mindehhez a se nem kormánypárti, se nem ellenzéki SZDSZ, akinek a korábbi mandátumáról szól a mostani választás?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr12871610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Freetibet (törölt) 2009.01.11. 23:45:12

@dzsucseharcos: hát a kuruc.info neked nem elég értelmiségi? :P Persze, helyesek a meglátásaid. Viszont 2009-et írunk. Szerintem a médiában jónak lenni többet ér, mint szakmai programokat kidolgozni. Lásd MSZP / Gyurcsány.
Mondjuk megy a széthúzás a szélsőjobbon is, és tényleg kérdés, mennyire tudnak szalagcímképesek maradni, ill. a média mennyire lesz hajlandó foglalkozni velük. Bármi jöhet még.

Kopiás Attila Steve 2009.01.11. 23:45:28

@ergé: basszus, nem is néztem a szerzőjét a cikknek anno, big up. Korrekt, emberi cikk, magyar médiában szokatlanul módon ferdítések nélkül, thx.

hcrules 2009.01.11. 23:48:43

A Jobbik-MIÉP kérdéskörrel kapcsolatban dzsucseharcossal értek egyet. Viszont el tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, ahol a cigánykérdés elég lesz ahhoz, hogy bejuttassa a Jobbikot.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.12. 00:02:03

@KA_Steve:
Ha nem haragszol, a HP-t is balosnak vagy liberálisnak mondanám, és így már nem is olyan rossz a koala szereplése.
:(

CrL 2009.01.12. 00:03:49

@tölgy: jaja. ergé no offense de a zóna magazint hova sorolnád? :P

Kopiás Attila Steve 2009.01.12. 00:06:15

Új infó: a választási bizottság valamit rossz helyre adott hozzá, szóval mi mégicsak 3,6%-on vagyunk, és tán a fidesz van 1,4%-kal magasabban, vagy valami ilyesmi.

Nekünk szerintem első országgyűlési megmozdulásként, eleddig teljesen ismeretlen pártként két hónap kampánylehetőség után totál extázis az eredmény. Ha valami csoda folytán a havi 1,8%-os növekedést tartanánk, egy árva panaszom nem lenne a következő pár évben. :+) Nekünk inkább az az érdekes kérdés, hogy hova tovább, mit jelent ez civil-párt viszonyban, országos szintű választásokon stb., mi a cél a második fordulóban stb.

Kopiás Attila Steve 2009.01.12. 00:12:34

@tölgy: Nyugodtan, attól függ, mi a kontextus. Ha balosnak a szociális állam, oktatás és egészségügy, hajléktalantéma mint prioritás stb számít, akkor simán balos, csak akkor ugye pont az MSZP nem. Ha ők azok azzal a fura privatizálunk-is-meg-nem-is, fizessünk-is-de-akkor-mégse közszolgáltatásokról alkotott koncepcióval, akkor viszont min nem igazán szeretnénk azok lenni...
Én humanistákkal az utóbbi 5 évben kb 5x annyit demonstráltam a kormány különböző ötletei miatt mint a széljobb antiszociális volta miatt. Szeretem azt gondolni, hogy szociális téren pont olyan messze állunk a kormánytól, mint emberi jogi téren a jobbiktól.
Hogy a IX. kerületi humanista szimpatizánsok milyen képpel rendelkeznek rólunk és miért szavaztak (vagy nem) ránk, azt sajnos nem tudom megmondani.

Francois Pignon 2009.01.12. 00:14:09

Steve, nem is arról volt szó, hogy olyanok lennétek mint az SZDSZ, hanem hogy onnan vihettek el szavazatokat.
Ehhez én sok sikert is kívánok ;)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.12. 00:15:26

Crl, a Zóna magazint nem sorolom sehova, mivel nincs politikai irányultsága, az legfeljebb a fanyar szkepticizmus.

Te hova sorolnád?

Véleményoldala nincs, mélyriportok viszont vannak a világ minden tájáról és itthonról is, Azokban benne van a vélemény is :)

Ez itt a reklama helye vót, csá.

CrL 2009.01.12. 00:17:12

@ergé: köszi választ, csak tőled akartam hallani, a főszerkesztő múltkor mondjuk hírbe került de távol álljon tőlem bármi besorolás :)

Kopiás Attila Steve 2009.01.12. 00:21:05

@tölgy: őszintén, pro-kontra semmin nem lennék meglepve.
Azzal, hogy "a cigányok, kommunisták és zsidók tehetnek arról, hogy rossz neked", biztos vagyok benne, hogy nagyságrenddel több támogatót lehet szerezni, mint azzal, hogy törődj elesett és kirekesztett embertársaiddal... :+)
Passz. Én annó rosszul voltam fidesz által végrehajtott többszöri hajtűkanyaroktól, de ők hatalomra jutottak. Ha liberálisok voltak, de keresztény-konzervatív játéktér volt, akkor rájátszottak arra, be is jött. Én inkább maradnék annál, amiben hiszek, civilkedek, amíg csak jól érzem magam vele és csiszolgatom, hogy hogy lehet minél jobban formába önteni ugyanazt a tartalmat, oszt legföljebb nem leszek jövőre miniszterelnök, tán kibírom... :+)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.12. 00:25:15

@KA_Steve:
Én nem sértésnek szántam a balt és a libet, bár tőlem úgy hangozhatna :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.12. 00:25:47

@KA_Steve: Balos a HP, és ez anélkül megállapítható, hogy vitát indítanánk a balosság lényegéről. Indymédia, zpok, stb. helyeken rokonszenveznek a HP-tal, zöld, "aktivista" stb. eseményeken vesznek részt. Olyan szubkultúrából toborozzák a híveiket, amelynek számára a kisebbik rossz a baloldal. Tehát, mivel a honi politikában kétpárti logika érvényesül, a HP baloldaliként veendő számításba.
Baloldaliak, munkáspártiaktól az alteros teaházlátogatókig sokat berzenkedtek mind a szoci kormány intézkedései, mind Demszky várospolitikája ellen, de a kisebbik rossz számukra sohasem lesz a Vérfarkas. Tehát ők egy átlagosnál kevésbé mozgósítható baloldali szavazócsoport.

hcrules 2009.01.12. 00:30:56

@tölgy: Nem tudom, nekem a humanizmusról a szekularizmus, pozitivizmus, a transzcendens mint olyan elutasítása, meg ilyesmik jutnak eszembe. Olyan Richard Dawkins-féle dolog. Jó helyen tapogatódzok?

Persze ezt a humanizmumsra mint világnézetre, filozófiai irányzatra gondolok, nem a Humanista Pártra.

Kopiás Attila Steve 2009.01.12. 00:38:07

@tölgy: úgy is hangzott... :+)

@dzsucseharcos: Mondod te, én nem annyira ezt látom. Szdsz/mszp-s fiatalokat nem nagyon látok manapság, nincs honnan elszippantani, az maradt csak ott, aki stabil.
A mi támogatóink meg... Sokkal inkább a nem túl elkötelezett fideszesektől kaptunk sok verbális támogatást, akiknek nagyon tele van a töke a maszoppal, de örülnének neki ha protestszavazáshoz nem kéne a csak alig jobb fideszhez viszonyulni.
Tényleg vegyes. Azt hiszem itt inkább a politikai elitből való kiábrándulás, alternatíva-keresés játszik be. Van, aki a szadiban hitt, más a fideszben, csalódnak benne amikor rájönnek, milyen, az egykori ellenséghez azért nem mennének, de mi újak vagyunk nekik, találnak szimpatikus dolgokat és egyelőre még nem csalódtak bennünk. Asszem pl az egyetlen olyan párt voltunk, akinek nem volt semmilyen választási balhéja, sem nincsenek korrupciógyanús ügyei, nem marasztaltak el minket semmiben stb, ez van, akinél jó alap...

Na de egyrészt nem akartam elvinni a témát "HP A-Z-ig" témakörbe, másrészt 4 óta fent vagyok, úgyhogy további jó éjt, elmentem aludni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.12. 01:14:29

@KA_Steve:
A magyar HP egy bal-lib protest mozgalomnak tűnik,
nekem.

@hcrules:
Dawkins kapcsolatát nem ismerem a humanistákkal. De szekularisták gyárilag.
Az alapdokumentumuk 1933-as:
www.americanhumanist.org/about/manifesto1.html


Pár évvel ezelőtt az amerikai konzervek azt kezdeményezték, hogy a humanistákat ismerjék el vallásnak és egyháznak, mert akkor az iskoláktól távol lehet őket tartani. Ugyanis ott - a konzervek szerint - megszállták a közoktatást.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.12. 01:18:20

@hcrules:
Egyébként igen. Úgy rémlik, mintha valami köze lett volna a Comte-féle emberiségvalláshoz és pozitivista egyházhoz. De erről nagyon régen olvastam :(

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.12. 02:01:52

@tölgy: Ez inkább valami kicsit New Age-es, környezetvédő antiglobalista izé.

www.freeweb.hu/ateizmus/ujhum.html

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.12. 02:21:41

@tölgy:
Az aláírók között természetesen ott találjuk J. Dewey-t. Mily meglepő:))) Az immanentizmus és a totalitárius demó képviselői szükségképpen megtalálják az utat az ilyen humanista/emberiségvallásos izék felé?
Hű, ezt is jól meg kéne írni eccer:)))

Zetek 2009.01.12. 06:23:02

Az ugyan valóban hihetetlenül érdekes, hogy egyes tömegpártok, mint a Jobbik hány százalékot kapott, vagy hol van a politikai palettán a Humanista Párt, de ez alig több agytornánál. Egy kérdésről döntöttek Ferencvárosban, regbe súgják Fletót, vagy sem? S úgy tűnik máig nem fogták fel, hogy nem ők tesznek szívességet az ellenzéknek, ha elmennek szavazni, hanem saját kis életükről döntenek. Majd 70 százalék szarik magára. Ez világos üzenet Fletónak, ezekkel a szegény hülyékkel ezt is megteheti.

molaris 2009.01.12. 06:59:17

@Zetek:
De azt is láthatja Fleto, hogy bizony nagyon kevesen viselik szívükön az "ügyet".

molaris 2009.01.12. 07:01:56

A véleményem szerint, ha így szerepelnek egy "vérbal" választókörzetben, akkor az országos kép még siralmasabb. Persze a puding és az ő próbája.

Carnivora (törölt) 2009.01.12. 08:06:18

Időközi választás jelentéktelen, ahogyan az uniós is az lesz ... az ilyen időközi semmiket hozni szokta a jobboldal aztán az élsben az országgyűlési választások előtt, ahogy tudják úgy kúrják el a kampányt nehogy nyerjenek véletlenül ...

hcrules 2009.01.12. 08:49:34

@dzsucseharcos: Érdekes, kösz a linket!

Igen, gondoltam hogy ez a humanizmus nem az a humanizmus. Nem mintha hiányolnám... :)

@Gabrilo: Hajrá, szívesen olvasnék róla!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.01.12. 08:49:44

Magam részéről - látva a tegnapi eredményeket, s persze felismerve ennek csupán üzenetértékű voltát - egyelőre elégedetten dőlök hátra :

- "Köszönjük Emese !"...

medve2 2009.01.12. 09:03:58

1. Még egy adalék a Fidesz szerepléséhez: 2006-ban 70%-os részvétel mellett kaptak 8000 szavazatot, most 25%-os részvétel mellett majdnem 5000. Ez mindenkép siker.
2. Az MSZP nagy bajban lehet, mert embereik annyit kommunikálnak, hogy az időközi nem számít, no meg a Népszabadság elfelejtette megírni, hány szavazatot kapott a Fidesz, csak az MSZP-nél írta oda!!!!!

medve2 2009.01.12. 09:06:47

Az a mosakodás, mely pedig az EP választások jelentéktelenségéről értekezik (előre) meg egyenesen bűbájos.

states 2009.01.12. 09:35:14

Nem igazán látom az okot a jobboldali hurráoptimizmusra, ilyen részvétel mellett még csak találgatni sem érdemes, hogy mi lesz 2010-ben, Gyurcsányék számára tulajdonképpen siker, hogy az emberek otthon maradtak és nem protestszavaztak, amivel a Fidesz kampányolt...

Carnivora (törölt) 2009.01.12. 10:02:27

medve2 2009.01.12. 09:03:58

Miért számítana? 2006 előtt is hiába nyeregetett a Fidesz mindenféle baromságot a lényeget sikerült elbuknia ...

medve2 2009.01.12. 09:06:47

Ki ne találd már, hogy bármi jelentőssége van ... az egész uniós parlament egy kirakat szerv. Annak számít az eu választás, aki majd kiülhet Brüsszelbe, és pár év alatt megkap annyit, amennyiért az átlag magyar élete végéig melózik ... -

szpal 2009.01.12. 10:07:14

2008. februárjában volt utoljára időközi ogy-választás Budapesten: XI. kerületben:
I. forduló: részvételi arány: 38%, a KDNP-fideszes Rétvári Bence 67, az SZDSZ-MSZP-s Lakos Imre 20,3, az MDF-es Csapody Miklós 9,7, a MIÉP-es Fenyvessy Zoltán 3 százalékot szerzett.
II. forduló: 34%-os részvétel, Rétvári Bence nyerte 71,1 százalékkal. Lakos Imre (SZDSZ-MSZP) 20,2 százalékot Csapody Miklós (MDF) 6,3 százalékot, Fenyvessy Zoltán (MIÉP) 2,4 százalékot kapott.

medve2 2009.01.12. 10:17:57

States és Carnivora! Nem biztos, hogy minden megismétlődik, ami 2006-ban volt. Az a logika, hogy minden szar a két választás között lehet igazság, de lehet önámítás is. Gyurcsány sikeréről beszélni a mostani időközin meg nagyon az MSZP-s kommunikáció átvételének tűnik. Tudom, hogy nem lehet messzemenő következtetéseket levonni ebből, de azért tanulságos.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.01.12. 10:18:59

A ferencvárosiak nem akarnak kormányt váltani, az biztos.
Ebben a hidegben legalábbis.
A kormánypártiak nem mentek el, mert kisebbségből is stabil a kormány.
A kormányváltó szavazatok pedig nem látszanak.
A Gyurcsány takarodj szavazók összehoztak a teljes szavazásra jogosult 100 százalékból
15% fideszes és
2% jobbikos szavazatot.
Ez demonstrálásra nagyon kevés.
A kétharmadot remélő Új Többségnek nem olyan sürgős, hogy megmutassa magát.

states 2009.01.12. 10:27:29

Ez az időközi egyedül a Jobbik számára siker, ezután kampányolhatnak azzal, hogy 5% felett vannak, az összes többinek kudarc, a Fidesznél meg ha nem lesz valamiféle arculatváltás, akkor megismétlődik alighanem 2006...

medve2 2009.01.12. 10:27:52

Kívánom, hogy a szocik is így gondokodjanak és ilyen kövbetkeztetéseket vonjon le.

states 2009.01.12. 10:34:08

simmonmondja
A ferencvárosiak nem akarnak kormányt váltani, mert időközin nem is lehet, ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.01.12. 10:45:20

@states:
És több ma egy veréb, mint holnap egy túzok.
Közmondásból ennyi elég is.
Annyiról van szó, hogy tojnak a Fidesz fejére.
Az állítólagos bármikor bevethető 22% keménymag sem vette föl a télikabátot, hogy megmutassa magát.
Hát még a többség, aki "elkergetné Gyurcsányt".
Sajna nem akarnak eléggé demonstrálni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.01.12. 10:52:23

simonnal értek egyet! teljesen nyilvánvaló, hogy a választást IGAZÁBÓL az mszp nyerte! aki ezt nem érti, az minimum hülye! :)))))))

medve2 2009.01.12. 11:42:50

Azért az tényleg érdekes, hogy valaki levezeti a ferencvárosi eredményekbő, mekkora zseni Fletó. Ilyenkor a gyurcsány-droidok miért nem hallgatnak inkább?

Carnivora (törölt) 2009.01.12. 12:18:09

@medve2:

Ehez képest a 2002-es buktát sikerült megismételni 2006-ban mindkét esetben előnyből ...

Vidéki 2009.01.12. 12:20:04

Szégyenletes viszont, hogy a ferencvárosi szavazópolgárok túlnyomó többsége lusta volt megemelmi elnehezült fenekét a székről és nem éltek szavazati jogukkal.
Azzal hogy otthon a karosszékben üldögélve növelik már most is hatalmas fenekük méretét és várják szájukba a sült galambot, bizonyítványt állítottak ki magukról!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.01.12. 12:50:44

@Vidéki:
Csak annyit lehet tudni, hogy a ferencvárosiak nem mennek a falnak a gondolattól, hogy nincs képviselőjük a parlamentben.

Ács Ferenc 2009.01.12. 13:27:06

"Vidéki 2009.01.12. 12:20:04
Szégyenletes viszont, hogy a ferencvárosi szavazópolgárok túlnyomó többsége lusta volt megemelmi elnehezült fenekét a székről és nem éltek szavazati jogukkal."

Ugyan már, ugyan már. Könnyen lehet, hogy sokaknak elege lett a hideg polgárháborúból, meg a cédulázásból, és a távollétükkel szavaztak. Már azokon kívül, akik soha nem szoktak elmenni szavazni.
Persze azért jó ez az eredmény, mert minden párthívő beleláthat, amit akar. A fideszes azt, hogy elsöprő a Fidesz-győzelem, hiszen a leadott voksokban nagy a fölényük. A szoci azt, hogy semmi sem veszett el, hiszen a választópolgárok 75%-a (!) távol maradt, azoknak pedig legalább a fele megszólítható még egy általános parlamenti választáson, és különben is az időközik nem reprezentatívak a nagy választások szempontjából. Kampányolni meg ők tudnak Magyarországon. Tény az is, hogy a 25%-os részvétel nem jelez általános protest-hangulatot. A széljobb örülhet, mert a nyolc százalék feletti eredmény egyértelmű erősödést mutat, még ha nem is kaptak annyi voksot, ahány kopogtatót. Az MDF nyugtathatja magát azzal,. hogy diszkvalifikálták őket, ami tulajdonképpen a dolgok rendes menete manapság velük kapcsolatban. Az igazi megmérettetés nekik június lesz, de a helyükben nem kicsit aggódnék. Az SZDSZ viszont komoly pofont kapott, bár még idejében. Ők is össze szokták magukat szedni a parlamenti választásokra. Kérdés, befejezik-e a belharcot, mert erre rámehet mindenük.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.01.12. 13:31:09

hcrules,


Ez a fickó (A Liberalizmus zsarnoksága c. könyv szerzője) értekezik az oldalán erről:

turnabout.ath.cx:8000/

Tölgy hítta fel a figyelmünket rá;]

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.12. 13:35:49

Ács Feri · reakcio.blog.hu 2009.01.12. 13:27:06 :
"és különben is az időközik nem reprezentatívak a nagy választások szempontjából. "

Tolgyessy Peter egy hires joslata 1992-bol az volt, hogy megjosolta az MSZP visszatereset a hatalomba. Ezt az idokozi valasztasok eredmenyei alapjan tette. 1992-ben ez valoban nagyon meresz joslat volt es bejott. Pl. itt is beszel rola:
index.hu/politika/belfold/tolgy1201/
"Riporter: A 92-es SZDSZ-elnökválasztás idején, amikor Pető Iván legyőzte, ön arról beszélt, hogy jön fel az MSZP. Erre Pető legyintett, mondván, az MSZP úgyse nyer, és az SZDSZ sosem lépne vele koalícióra. Honnan tudta, mi jön?

Tolgyessy Peter: Az időközi választásokon az MSZP meglepően jól szerepelt. Ezek valódi választások voltak, nem közvélemény-kutatások, ahol a Fidesz látszólag fölényesen vezetett."

Az idokozieket mindig joslokent hasznaljak a nagy valasztas eredmenyere, pl. 2008-ban Nagy-Britanniaban azert kiserte felfokozott erdeklodes oket.

Francois Pignon 2009.01.12. 13:42:18

A részvétel minden időközin alacsony, de most még alacsonyabb volt. Ezt lehet a hideg rovására is írni, de a kiábrándultságra is. Viszont utóbbi esetben is áll az, hogy az alacsony részvétel a Fidesznek kedvez.
A szociknak kell egy 70% körüli részvétel ahhoz, hogy nyerni tudjanak. De hogy érik ezt el? Mert igaz az, hogy a távolmaradók között nagyobb potenciáljuk van, de ezeket az embereket el kell vinni.
Erre általában épp az ellenségkép és a harci kedv felélesztése szokott a legjobb módszer lenni. De ha tényleg a kiábrándultság tartotta otthon az embereket, akkor hogyan fog ez menni?
Vagy egy jól bevált osztogatás, és az "ellenzék veszélyezteti az elért eredményeket" fordulat most is működni fog?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.12. 13:46:51

Francois Pignon 2009.01.12. 13:42:18 :
"De ha tényleg a kiábrándultság tartotta otthon az embereket, akkor hogyan fog ez menni?"

Szerintem ez kizarolag erre a valasztasra hasznalt taktika. Allitasomat a Nagy Kommunikator egy kinyilatkoztatasara alapozom.
www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=347
"A ferencvárosi időközi választás első fordulóját – a budapesti voksolások történetében páratlanul alacsony részvétel mellett – a Fidesz nyerte. Meggyőző többséggel. Ha nagyjából ekkora marad a második körben is a szavazási hajlandóság, akkor Gegesy Ferenc parlamenti széke akár üresen is maradhat. Ma nem tudni, hogy a hideg, a csalásgyanúk miatti undorba mártott közöny hány, és milyen szimpátiájú embert tartott távol az urnáktól."

A szocik mar hasznaltak a "ne menj szavazni" taktikat bukora allo meccsek eseten, peldaul a 2008-as nepszavazas eseten is. Az en osszeeskuvesteoriam az, hogy a Jobbik jo szereplese mogott is az MSZP van. Ezt persze nem tudom bizonyitani, de beszedes, ahogy a Nagy Kommunikator az SZDSZ-t riogatja ezzel a tennyel.

Ács Ferenc 2009.01.12. 13:50:08

Doom: az 1992-es példa igaz, de a kétezres években ez nem így volt számos esetben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.12. 13:53:14

Ács Feri · reakcio.blog.hu 2009.01.12. 13:50:08:
"Doom: az 1992-es példa igaz, de a kétezres években ez nem így volt számos esetben. "

Tul kicsi volt a minta. Ismetlodnie kell. A Fidesz az elmult evben ilyen tobbseggel nyerte a nepszavazason es ha jol emlekszem, ket idokozi valasztason. Itt ugyan manipulaciot gyanitok (azt tippelem, az MSZP-seket megkertek, hogy ne menjenek szavazni), de meg igy is ugyanaz a foleny rajzolodik ki, mint a korabbi esetekben.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.01.12. 13:55:37

@Francois Pignon:
Az a - Védjük meg a vívmányainkat, mert a komcsik elveszik a Terrorházát! - sikoltozás, az nem lett jól bevált fordulat, inkább az elbaszás legszebb példája.

states 2009.01.12. 14:14:22

Természetesen nem lehetett nem észrevenni az MSZP-Jobbik összjátékot, mindkettőnek főellensége a Fidesz, a Jobbiknak főleg azért, mert tőle lehet szavazatokat szerezni. Persze ebben az eredményben benne van a Fidesz-szavazótábor kiábrándultsága is, Orbán ostoba személyzeti politikájától a fegyelmezetlen frakción át a kilóra megvehető képviselőkig minden. És főleg a Gyurcsány eltávolítása lehetőségének látszatát keltő Fidesz-kommunikáció. Ez utóbbi mostanra alaposan visszaütött...

medve2 2009.01.12. 15:53:04

Így van. A Fidesz szégyelje magát, hogy 25%-os részvétel mellett 5000 szavaztak rá, amikor 70%-osnál 8000. És szerintem is zseniális Fletó: nála ez 9000-ről 2000-re csökkent. Megismétlem: bárcsak az MSZP-ben is ez legyen a következtetés: minden rendben, 2006 előtt is így jártunk.

Kopiás Attila Steve 2009.01.12. 17:22:33

MSZP-Jobbik érdekközösségről jut eszembe. Helyi Téma c fideszes kerületi lap megvan? Benne teljesoldalas Munkáspárti reklámmal, amiben az MSZP-t ekézik? Most vagy meggazdagodott és megzakkant a MP, hogy ennyit költsön fideszes lapban hirdetésre, vagy egyszercsak csörgött náluk a telefon, hogy Bélám, lenne itt egy hirdetési lehetőség nálunk, csak az MSZP-t kéne szidni, de nagyon...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.12. 17:32:01

@KA_Steve:
Jaj... Észrevehetné a Fidesz, hogy ami a szociknál egész jól működik, az neki egyszerűen nem megy. Az Új Baloldallal is mennyit görcsöltek. :]

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.12. 17:55:19

Nem tudok jelentős mértékű kiábrándultságot kiolvasni abból, ha valaki -5 fokban nem megy el egy olyan szavazásra, aminek egyáltalán nincs semmi tétje.

Persze az a feltevésem, hogy az időjárás főleg az idősebbeket immobilizálta, ezért a tényleges erejénél gyengébben szerepelt az MSZP ebben a körzetben, míg a humanisták és jobbikosok valószínűleg nagyon lelkesek voltak és fontos bizonyítási lehetőségnek tartották a szavazást, így nagy arányban elmentek.

A baloldal 33%-ot kapott ebben a körzetben, ha jó lett volna az idő, 40-45% körül szerepelt volna, ami komoly visszaesés a 2006-os 60%-hoz képest, de nem földindulásszerű.

medve2 2009.01.12. 17:59:52

Akkor mi a földindulás?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.12. 18:04:34

@medve2: 60:40 és 40:60 között az a különbség, hogy az ingadozók máshova szavaznak. A törzsszavazó-táborok érintetlennek tűnnek.

jozicsenko 2009.01.12. 18:20:30

szerintem most otthon ül 60% ferencvárosi és röhög, hogy egy teljes blog próbálja kitalálni, miért nem mentek el :-)

lehet hogy volt valahol egy rejtett buli a "Ferencvárosiak a politika ellen" címmel?

komolyabban: 2006-ban a vidék nem ment el szavazni, mert a fidesz nem rájuk koncentrált (most is a nyugdíjasok a cél), az szdsz eleve felszámolná az összeset, az mszp meg nem vette őket komolyan (ők is a nyugdíjasokat célozták)

viszont közben a cigányság előretört, sokkal-sokkal komolyabb az ellentét vidéken mint ahogyan gondolnánk (az szdsz szerint persze semmi sincs), s mivel ezt a jobbik meglovagolta -olvassatok TotaWét, ott írt róla, elég ügyesen- szoval amiért a jobbik még bejuthat: az a vidék

és remélem, hogy ők nem mennek el a nyugdíjasok után, hátha ők viszik be őket a parlamentbe...

medve2 2009.01.12. 18:23:03

Csak azt tudnám, honnan lehet tudni, ha egy MSZP egy időközin az összes szavazat 4.5%-t kapja, akkor a törzsszavazók érintetlenek. Ezt abból levezetni, hogy a nyugdíjasok jobban fáznak, és ezért otthon maradtak, és ők amúgy is mind szocik, az lehet, de mindezt semmi sem támasztja alá.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.12. 18:32:28

@medve2: De az ellenkezőjére sincs bizonyíték. Ha a baloldal 33%-ot kap neki kedvezőtlen időjárás mellett, akkor nincs túl erősen bizonyítva, hogy 40% alatti lenne a baloldal eredménye egy kiélezett helyzetben, pl. rendes választáson.

medve2 2009.01.12. 19:35:11

De arra van bizonyíték, hogy 2009 január 11-én, dermesztő hidegben egy pesti körzetben a választók 4.5%-a tartotta fontosnak, hogy egy időközin szavazzon.

medve2 2009.01.12. 19:38:35

Jozicsenko! A másik meg az, hogy minek után hatalmas kampány és országos médiafelügyelet mellett, - kétség kívül egy harmatgyenge szdsz megelőzése mellett - egy párt, mely a kopogtatócéduláinál is egyharmaddal kevesebb szavazatot kapott, vagyis mozgósítási potenciál nélkül, szóval mindebből hogyan következik, hogy vidéken beszavazzák nagyobb részvétel mellett.

Carnivora (törölt) 2009.01.12. 20:30:52

Mondjuk az tetszik, ahogyan a 168 óra fórumán a Rózsa Misi szélsőliberális brigád visít :D:D:D:D

medve2 2009.01.12. 20:42:40

Mit csináljanak. Állítólag a Sonda behülyítette az egész tábort, mert azt mérte, hogy Ferencvárosban az MSZP és az SZDSZ együtt eléri a Fideszt. Ráadásul most dübörög Fletó, elfelejtettük Öszödöt, és a pénzügyi válsággal új világ kezdődött, Fletó fantasztikus helyzetben van. Még Török Gábor is ezt kommunikálja. Ehhez képest Ferencvárosban eltűntek, legalábbis egy szavazás erejéig. És vagy a hideg miatt, vagy mert sokan nem felejtették el öszödöt, nem elégedettek a kormányzással és Fletó egy hiteltelen fasz.

medve2 2009.01.12. 23:05:21

hűha, most olvastam el Vona Gábort. És azzal, hogy kapta 650 szavazatot, új korszak kezdődött a magyar történelemben.

Kopiás Attila Steve 2009.01.13. 06:01:01

@Gabrilo: Nem ciki lelkesen ígérgetni a leleplezést valamiről, ami nem igaz? :+) Biztos minket is ezer dolog miatt le lehet leplezni, de ennyire meg se gondolni, hogy igaz-e valaki ellen valami vád, nem túl szép dolog...
És igen, a szekuláris humanisták, másnéven etikai ~ nem ugyanazok, mint mi. Viszont mindkét csoport kategórikusan humanistának hívja magát, belátom hogy nem egyszerű megkülönböztetni, de némi próbálkozással menni fog. Az az aprócska részlet, hogy magyarországon nincs szekuláris humanista csoport, aktivitás, semmi, kicsit segít. :+)
Az ateista csávó amúgy roppantul sikeres guglinak hála, 11(!) éve az ő cikke a hivatkozási alap, amikor szóba kerül, hogy kik vagyunk mik vagyunk. (Igen, bassza a csőrömet, ha egy totál homályban mozgó csávó '97-es felületes postja alapján vagyok alacsony intellektusúnak elkönyvelve, menne az saját jogon is... :+))

@Francois Pignon:
Nem tudom, mivel lehet kihajtani a népeket választásra.
Saját tapasztalat, főleg fideszes nyugdíjasok szavaztak. Kor nem akadály, ha kellett, mozgóurna vagy ketten támogatták a helységbe. Fiatalokat (40 alatt) alig láttam. A jelek szerint ők a fidesz könnyen mobilizálható hadereje.
MSZP-re évek óta csak akkor szavaznak a népek, ha fasisztaveszély van, ez meg kerületi szinten nem egy reális probléma. A keménymag mszp-s gárdától eltekintve nem elkötelezett szavazóik vannak, hanem protestszavazók, akik bármit megtennének, hogy az orbánféle őrület ne ismétlődhessen meg.
SZDSZ-nél meg egyedül a "mentsük meg a szadit a kieséstől" tudja rávenni a saját pártjuk politikusaitól is undorodó liberálisokat hogy mozduljanak, ez most nem játszott. Volt körzet, ahol még mi is megvertük őket (és a jobbikot is, hehe).
A Jobbik gondolom elég elkötelezett választókkal rendelkezik, nekik valószínűleg kicsivel több van csak, mint amennyien most mentek el.

@dzsucseharcos: Abban igazad van, hogy mi eléggé nyomultunk, nyilván él a bizonyítási izé. Ha alulról vertük volna a Munkáspártot, onnan nehéz lenne folytatni. :+) De abban tévedsz, hogy a szavazóink is elkötelezettek lennének. Nem volt soha stabil bázisunk a kerületben, nincs évtizedes helyi munka a hátunk mögött (ellentétben pl a VI. vagy II. kerülettel), nincs sajtón keresztüli ismertségünk. Ez két hónap megfeszített munkája és a két évtizedes civil hátterünk hitelessége. Ami amúgy a szavazóink aktivitására jellemző, az az, hogy támogatásuk jeléül a szimpatizánslistánkba elérhetőség megadásával többször annyian iratkoztak fel, mint ahányan aztán szavaztak ránk. Szóval nekünk passz: lehet, hogy köv fordulóban még a mostaniak sem mennek el, reményeink szerint viszont, hogy a létező eredmény jó alap lehet a minket eddig "esélytelen, hogy bárki is ezekre szavazna" kategóriába rakók bevonzására.

hcrules 2009.01.13. 09:12:21

@KA_Steve: Nem Gabrilo kezdett szekuláris humanistákról beszélni, hanem én. De írtam is, hogy gondolom nincs kapcsolat köztük és köztetek.

Carnivora (törölt) 2009.01.13. 11:04:31

Nagy várakozás előzi meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatójának keddi budapesti villámlátogatását. Egyes értesülések szerint a vizit hátterében az állhat, hogy a Valutaalap elégedetlen a magyar készenléti hitelcsomag feltételeinek teljesítésével. Másrészt viszont jön a megrovás a Jobbik kiváló szereplése, illetve a zsidó terrorállam elleni tüntetések miatt.

www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=15877

:D:D:D:D:D

hcrules 2009.01.13. 11:22:36

@Carnivora: Szerintem ezt ők sem gondolják komolyan.

medve2 2009.01.13. 11:42:18

Ez hihetetlen. De, komolyan gondolják.

Ács Ferenc 2009.01.13. 17:01:01

Nincs ebben semmi hihetetlen. Miként abban sem, hogy meglehetősen pofátlan módon "hazafiaknak" nevezik magukat, és Thürmer Gyulával tüntetnek a "zsidó terrorállam" ellen. Létrejött a vörösbarna egység.

De ami a topik tárgyát illeti: a szocik könnyen érvénytelenné tehetik a 2. fordulót, ha nem mennek el jövő vasárnap. Csináltak már ilyet, ha jól emlékszem Sopronban 2004-ben. Az első forduló adataiból nem látok új Fidesz-szavazókat, de javítsatok ki, ha elnéztem valamit.

medve2 2009.01.13. 17:43:23

@Ács Feri: Akkor 2 holnap múlva megint lesz egy 60-20%-os arány.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.01.14. 15:28:21

Amúgy aki röhögni akar, az kedje el ezt olvasni

www.munkaspart-2006.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=87

alulról felfelé.
A komcsik dolgoznak a Munkásőrség újjászervezésén... :-)

sick_society 2009.01.17. 03:53:05

Ez a jobbik-bázis tényleg érdekes összetételő lehet: gondolom benne vannak a miép-megmozdulásokról részben kinézett, időközben leérettségizett skinheadek, a fideszt nem eléggé radikálisnak tartó," kiábrándult" fiatalok, stb. Az LMP-honlapját futólag én is megnéztem, az alapján még egész szimpatikusnak is mondanám. A Humanistáknak meg sok sikert, ha miattuk nem jut be a szadesz (vagy bárki miatt!) én pezsgőt bontok, pedig utálom! Mármint a pezsgőt...:-) Amúgy az csak nekem tűnt fel h egyre több a kopasz, bomberes, turulpólós gimis srác? Ezek mindig Mszp-kormányzás alatt jönnek elő? '98-2002 között, ha jól emlékszem, se Shalom Albert, se Diácska, se nyilazó magyarok se semmi! Érdekes...

medve2 2009.01.25. 18:04:50

(Elnezest, kulfoldrol irok, igy nincsenek ekezeteim)

Jo lesz ujratolteni a temat, ugyanis elso meglepeteskent ervenyes a szavazas, 17.30-kor megvolt a 25%.

medve2 2009.01.25. 19:41:34

A szavazokorok felenek az osszesitese alapjan a Fidesz 58-62%, az MSZP 26-28, a Jobbik 8-11, a tobbi futottak meg.

medve2 2009.01.25. 19:48:52

Vagyis a megnovekedett reszvetel alapjan maradtak az aranyok, az mszp begyujtotte az szdsz szavazatait.

medve2 2009.01.25. 20:47:29

Az eredmenyek olvasata:

1. A Fidesz jeloltje 60% feletti erdmenyevel az osszes szavazat 18%-t kapta. Ezt szocialista baratainknak nehez lesz kudarckent beallitani.
2. Az mszp az szdsz szavazataival az osszes szavazo 8%-t kapta. Marad egy erv: idokozin mindig veszitenek, es ez nem baj.
3. Megnovekedett szavazokedv ellenere a Jobbik aranyaiban visszaesett. Nagy baromsag ebbol az eredmenybol azt leszurni, hogy bejutok.
4. KA Steve. Nektek is nehez lesz.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.25. 21:15:52

Éljeeeen! Győzött Bácskai vagy ki a rák....:)

medve2 2009.01.25. 22:48:04

Latom, a szocik hallgatnak, a Jobbik is csendben van. Ennyire nincs mit elemezni?

CrL 2009.01.25. 22:51:45

@medve2: a csendes többség otthonmaradt...ja és teljesen véletlen egyidőben közölte a SZI, hogy az ország valódi többsége reformpárti:

index.hu/politika/belfold/szon250109/

medve2 2009.01.25. 23:05:17

Tovabbmegyek: az mti altal megszolitott politologusok csak a Jobbikot elemeztek:-)

medve2 2009.01.25. 23:08:42

Mindegy. Kovetkezo feladat tisztesseges kampanyt csinalni az EP-re, es ezzel parhuzamosan felkeszulni a "reformokra". Nincs mar sok hatra.

CrL 2009.01.25. 23:15:56

jóval több mint reformok: modellváltás (ez lesz az MSZP kampánya majd úgy tűnik, a széljobb veszély mellett)

www.hirszerzo.hu/cikk.szeptembertol_johetnek_a_reformok_-_mindent_atalakitana_a_kormany.95315.html

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.25. 23:27:50

@CrL: Ez egy roppant hiteles program, Feritől először hallunk ilyet, hogy átfogó adóprogram, meg reformok. Üde és új az egész!

Ezért kapott ki ma is olyan rútul a Fidesz. Mert nyertek ugyan surranópályán, kézen-közön egy mandátumot, de a reformokat nem tudták megakasztani. Hiába: Feri ismét nyert, a fospumpa ismét vesztett.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.25. 23:31:43

@medve2: KA Steve-éknek tisztelet: 300-ról 350-re növelték a szavazóik számát, ez a legnagyobb növekedés - valószínűleg csalódott szadeszeseket szipkáztak el.

CrL 2009.01.25. 23:32:21

@dzsucseharcos: a TP mottó örök és sérthetetlen.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.26. 08:20:06

@CrL:
A TP motó most is beigazolódot!

A vérfarkasok még Franzstadtban molyolnak,mikor Ferenc már a modellváltásra-haladásra szegezi tekintetét és vezeti népét.Most még csak beszélünk róla, de 2010-ben, legkésőbb 2015-ben elkezdjük együtt a modellváltást.

CrL 2009.01.27. 12:26:48

@tölgy: modellváltás kell és nem kormányváltás!

Mert nem elég akarni a Nabuccót, Katarban olajért kuncsorogni, adócsökkentést előirányozni. Ezeket meg is kell valósítani és ahhoz Államférfire van szűkség. Nekünk abból meg csak egy van. Vagy tud más alternatívát?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.27. 12:57:35

@CrL:
Kormány? Az meg mi a náthás f@szért kell nekünk?
Van nekünk kormányunk, csak nem Budapesten székel, és nem választottuk. Szuverenitás? Na und?
Kb. mint a román vajdák és a Porta viszonya egykor.

index.hu/gazdasag/magyar/imfstab09012/

CrL 2009.01.27. 13:26:19

@tölgy: nézze Francia (DSK) elnökünk még úgysem volt. Washington (IMF) pedig csak menőbb mint Budapest. 2010-re a kampányhoz már csak Obama kell és meglesz a Remény is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.27. 13:48:21

@CrL: Hát az a Remény... nem tudom.
Mióta nyert Obama, már nem a "Yes we can", hanem a "We can't" a menő. Mintha most Ferkó is ez utóbbit mondogatná (Klára asszony szemei meg ki vann egészen sírva.)

CrL 2009.01.27. 17:01:44

@tölgy: na tessék - ezek megint le vannak maradva és kihagyták DSK-t a képből. Azthitték Feri dönti el mi van pedig nem.

index.hu/politika/belfold/fidesz9360/

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.27. 18:05:10

@CrL:
Azt nem tudjuk DSK mit beszélt meg a vérfarkasok vezérével, és azt sem, hogy az miért indult európai körútra.
(A realista logika szerint az utóbbi tök értelmetlen, hiszen az áruházi leárazásoknak már vége.)

Google 2009.01.27. 19:15:00

CrL,
szóval nekünk francia az elnökünk (DSK), a franciáknak pedig magyar.
Kellett minket így összekuszálni?
A mi elnökünk fél, hogy elégedetlenségi hullám önti el a térséget, de nem mond újat, ahova az IMF betette a kezét-lábát, ott mindig baj termett, nem babér.

CrL 2009.01.29. 11:41:58

@tölgy: olvasta a PH új írását? kicsit későn ébredtek ;]

index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/

@Google: IMF Izlandon már idén, itt jövőre fognak bebukni. Itt is csak azért mert nem engedik, hogy bedőljenek a külföldi anya bankok.
süti beállítások módosítása