Mibe fektessünk válság idején?
2008. október 13. írta: Francois Pignon

Mibe fektessünk válság idején?

Tuti tippek kezdő krachtúlélőknek

  A címben feltett kérdésre tulajdonképpen van egy nagyon egyszerű válasz: amire mindig szükség lesz. Nem ez tehát a legalkalmasabb pillanat, hogy mindenféle felesleges luxusba, déltengeri üdülőbe vagy magyar infrastruktúrába öljük megtakarított pénzecskénket.

 Minél alapvetőbb szükségletekhez és emberi vágyakhoz kapcsolódik egy befektetés, annál biztosabban őrzi értékét a jövőben is. Ezek nagyjából: evés, ivás, dugás, lakás és többnek látszani másoknál. Bár mindezek alapján a las vegasi Szorgos Szöszi Szálloda kötvényei lennének az ideálisak, ennél azért egyszerűbb megoldáson gondolkodjunk. Mivel az ember vele élő része a létfenntartás mellett a bűnre való hajlam is, ingatlanból javaslatunk: börtön, kocsma, kupleráj.

 Ingóság, régiség is hasznos értékőrző szokott lenni. Tartózkodjunk azonban az olyan pillanatnyilag kecsegtető vételektől, mint celeblányok levetett szilikonjai, vagy fürtök Zámbó Árpi fejéről. A nagyszülők idejéből őrzött ereklyék állagmegőrzése jobban hozhat a jövőben. Tegyük hát biztosabb helyre a padlásról a vissza nem váltott békekölcsön-kötvényeket vagy a papi ávós egyenruháját. Szerencsénk lehet, ha a BM-ből hazahordott kacatjai között is turkálunk, némely megfakult karton még aranyat érhet.

 Végül speciális ajánlatunk: amennyiben milliárdos nagyságrendű tőkének keresünk biztos helyet nehéz napokon, fektessük szavazópolgárok vásárlásába. Ha ügyesen mozgunk a poloskák és egyéb gusztustalan teremtések világában, kisebb befektetéssel egy 5%-os pártocska is jól fialhat később, a pályázat-elbírálások napjaiban. Talán van is épp eladó.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr83707585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SheronComb 2008.10.13. 17:31:04

"Végül speciális ajánlatunk: amennyiben milliárdos nagyságrendű tőkének keresünk biztos helyet nehéz napokon, fektessük szavazópolgárok vásárlásába. Ha ügyesen mozgunk a poloskák és egyéb gusztustalan teremtések világában, kisebb befektetéssel egy 5%-os pártocska is jól fialhat később, a pályázat-elbírálások napjaiban. Talán van is épp eladó."
Francois Pignon
ezt már feltalálták előtted:) TT? Strabag?

Francois Pignon 2008.10.13. 17:52:15

Nem mondod? ;)
Amúgy persze csak a világpiacról begyűrűző feszültséget szerettem volna kicsit oldani. De akinek vannak komoly és használható ötletei az állampapíron kívül, írja meg bátran, hátha profitálhatunk belőle.

Francois Pignon 2008.10.13. 17:53:35

(az aranyat most felejtsük el, együtt esett a részvényekkel)

wendriner úr 2008.10.13. 19:53:11

FMCG szektor tuti cégei: alkohol (búbánat), gyógyszer (másnapos fejfájásra), háztartási vegyipar (vérfolt-eltávolító a tőzsdék parkettjéről), élelmiszer (utolsó vacsora). És most csak félig viccelek. Ők fognak nyerni az eső olajárakon + a növekvő infláción. Alacsony hitelkitettséggel, magas CF mellett tuti vétel.

banza 2008.10.13. 20:33:10

OTP-t vettem oénteken 3400-ért pár darabot, na az most nem lehet túl nagy bukta.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.13. 22:00:59

Ital? Gyógyszer? A Zwack árfolyama a pincében van, akárcsak a Humeté és az Egisé...

wendriner úr 2008.10.14. 09:52:59

Senki nem mondta, hogy az a jó vásár, ha drágán veszel részvényt. Ezeket most "jóárasította" a piac a többi részvénnyel együtt, kiváló megtakarítási formának tűnnek egy-másfél év viszonylatában.

Bandi NL 2008.10.14. 10:14:35

De leginkabb ne is fektess be, hanem koltsd el a penzedet, noveld a fogyasztast es enyhitsd a recessziot!

Francois Pignon 2008.10.17. 15:14:25

banza, jósdát inkább ne nyiss
reakcio.hu/news/elesett_a_3000_forintos_otp
De szurkolok, neked is.
süti beállítások módosítása