Kommentszűrés
’08 okt
6
12:31

Szavaznál-e új pártra?

Írta: nénike

 Beszélünk itt állandóan, hogy mennyire érdemein felül reprezentált az SZDSZ, arrogáns és korrupt az MSZP, programtalan és demagóg a Fidesz. Az MDF-ről nem beszélünk, mert csak egy nagy nulla kilométerkőbe vésett Dávid Ibolya van, meg egy hosszú lista, hogy kit nem segíti éppen hatalomra: Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktort, Almásy Kornélt stb. A KDNP-nek nevezett szellemi taekwando kör megkerülhetetlenségét pedig csupán sunyi elhallgatásunkkal jelezzük.

 Nagy sóhaj szakadt fel viszont anno a Szili Katalin kontra Sólyom László elnökválasztó nagygyűlés eredményhirdetése pillanatában.

 A köztársasági elnök szemünkben számos jó pontot szerzett Fekete János szakszerű kitüntetésétől kezdve az eü. törvény visszaküldésén át egészen a magyar lápvidékek és határontúli nemzetrészeink bejárásáig. Ezért hajlandóak vagyunk elnézni neki az öltönynadrághoz felvett irdatlan terepjáró mamuszt, meg a Zengő, Tubes kitérőt.

 Most ez a derék ember több, politikai állóháborút bíráló nyilatkozata után ráutaló magatartással egy új szerveződést bátorít. Neve még nincs, de ma este a Parlament Dunára néző falára vetítik a jelszót: Lehet más a politika!

 Masszív ökopárt körvonalazódik, számos, a nagy pártokból kiábrándult figura bábáskodása mellett. A magát Ökopolitikai Műhelyként definiáló brigád – ha jól figyeltem, – holnapután bont zászlót, s az eddig tudható, meglehetősen elnagyolt és hevenyészett információk szerint a fenntartható fejlődés, demokrácia szervíz, kulturálisan sokszínű ország, demokratikus jogok védelme, és efféle célok mellett száll  síkra.

 Úgy látszik, Németországban van igény ilyesmire, 9,4%-os kaptak a bajorországi választásokon.

 Az egyoldalú gázfüggőség miatt sem érdektelen a megújuló energia, ezügyben érdekelne az atomenergiához fűződő viszonyuk. Remélhetőleg Schiffer Andrásék ebben nem osztják a német paranoiát és előállnak majd valami reális ötlettel.

 Egyelőre sok még a kérdőjel, ezért a szimpatikus kezdeményezés apropóján kérdezzük: te szavaznál egy új pártra 2010-ben? Akár rájuk is? (Vagy inkább maradsz a Kétfarkú Kutya Párt elkötelezett híve)?

Címkék: politika atom tubes zengő sólyom lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr72698927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.07. 10:19:59

Lézeresek vs. rendőrök - Ilyen ország pedig nincs CXXIV. Tegnapi kérdésünkre esti bemutatkozásával a Lehet más a politika! nem adott túl meggyőző választ. A lézershow tíz éve még nagy szó volt, de ma már minden alsó-középkategóriás diszkóban szériafe…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 12:43:25

Ha akarnak még pár blokkot Paksra, és ezt el is merik mondani, valamint nem lépnek koalícióra az MSZP-vel, akkor talán.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.06. 12:46:48

Új pártra lehet, hogy szavaznék, de erre az öko szerveződésre nem valószínű.
Arra szavaznék, akiről elhiszem, hogy:
- csökkenti/megszünteti a gázártámogatást,
- egyszerűbbé teszi (és nem toldozgatja) a teljes magyar adórendszert,
- jelentősen emeli a felsőoktatás színvonalát (minőségi jegyzetek/könyvek, kis létszámú szemináriumok, gyarapodó szakkollégiumok, stb.),
- megszünteti a 13. havi nyugdíjat,
- teljesíti a NATO felé vállalt hadsereg-fejlesztési kötelezettségeinket.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 12:47:02

Majd ha látszik, hogy kik adják a nevüket a párthoz, illetve az is látszik, hogy konkrétan normálisak-e az ötleteik.

Ja igen, mszp, szdsz törleszkedés kizárva.

És támogassák az atomenergiát, mert különben csak műveletlenek.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.06. 12:47:38

Igen, legyen atomenergia-párti is. :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 13:01:29

Én Schiffer Andrást nagyon tisztelem. Ritka, következetes ember. Nem vagyok zöld, úgyhogy nem az én műfajom, amit ők csinálnak, de milyen szép is lenne az élet, ha ilyen pártok és ilyen pártvezetők politikai csatárzásáról szólna az élet.
Azért az elég ciki, hogy Kedves Pajtások! a megszólítás:
lehetmasapolitika.blog.hu/2008/10/05/a_zaszlobontas_forgatokonyve
De ez csak részletkérdés.
Az SZDSZ-nek mindenesetre szerintem kampec, több liberális ismerősöm (következetes SZDSZ szavazók) már most átpártoltak Schifferékhez, sőt az egyik már adakozott is nekik. Ha csak egy-két százalékot vesznek el az SZDSZ-től, már akkor is hősök és örök hála nekik...

nénike · http://mandiner.hu 2008.10.06. 13:05:03

Tölgyesyt (aki szerint választási költségvetés készült index.hu/gazdasag/magyar/tolgyk6605/ )például említik mint "bába" egy régebbi cikkben.
Ja és Illés Zoltánt is. Ez azért elég erős impulzus.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 13:07:18

Többen is gyorsan reagáltak, így nem sok újat tudok mondani: egy nukleárisenergia-barát programra szívesen szavaznék. És persze fejleszteni kell a hadsereget, egyszerűsíteni (kissé - 20-30%-kal karcsúsítani is) a szociális rendszert, adót kell csökkenteni... egy ilyen pártra szavaznék.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 13:07:29

A blogjuk alapján eddig eléggé unszimpatikusak. Cirkuszt a népnek felkiáltással nyitnak, kár...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 13:11:05

Csak egy megjegyzés: a Gödör klub (onnan indult a Tarka Magyar, ott bont zászlót az új zöld párt) kezd a XXI. század Pilvax-a lenni :)

hcrules 2008.10.06. 13:11:22

Az attól függ, hogy végül milyen is lesz az az új párt. Turul felvetései nekem is fontosak, ezen kívül pedig a népességfogyás megállítására, valamint a közbiztonság növelésére tett valamilyen törekvés sem ártana.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 13:12:56

>kezd a XXI. század Pilvax-a lenni :)

Sőt, a XXI. század Bürgerbräukellere.

Ombudsmanyus 2008.10.06. 13:13:23

Szerintem eleve reménytelen új pártot gründolni. Ha bejut a Parlamentbe, és nem lép koalícióra senkivel (a mostaniakkal épeszű párt nem szövetkezne), akkor nem tudja érvényre juttatni politikáját. Parlamenti többséget meg nem tud szerezni, főleg nem olyan célkítűzésekkel, mint amit Turul sorolt fel. Hiába lehet tudni (már ha lehet?), mit kellene csinálni, azzal választást nem lehet nyerni.
Azt hiszem, erre az egészre már keresztet vethetünk, ez a hajó már elment.
Valami másféle berendezkedést kéne kitalálni, persze tudom, már voltak ilyenek. Azt hiszem, André Kostolany mondott valami hasonlót: "nem a diktatúrákkal van baj, hanem a diktátorokkal"
Olyan pártra szavaznék, amelyik rendet és prosperáló gazdaságot teremtene, és mindezt hosszú távon.
Álom, álom, édes álom...

Rwindx 2008.10.06. 13:13:25

Én akkor leszek hajlandó szavazni új pártra ha 1-2 feltétel teljesül:
- az szdsz nem ér el 6%-nál magasabb eredményt a következő választásokon.
- az mszp nem ér el 20%-ot a következő választásokon

a fentiek teljesülése után lehet szó új pártól részemről. Akár ők is, természetesen mszp/szdsz kapcsolat kizárva.

Egyébként Turul, a listád szimpatikus :) Ha pártot alapítanál a fentiek mentén, szólj ha kell egy szavazat :)

barang 2008.10.06. 13:15:13

szavazatom elofeltetele, hogy nem kezdenek antipolitikus populizmusba. akik az elmult eveket elkurtak, azok, nem ugy alatalaban a politikusok, hanem nagyon is jol korulhatarolhato csoport. elso igeretuk igy kezdodjon: ulni fognak. persze ezzel lehet, hogy ezzel nem lehet volt szadeszos szavazatokat szerezni:)

sitcom 2008.10.06. 13:21:33

Akkor szavaznék (nem csak, ha új párt alakul, hanem bárkire), ha sikerülne túllépniük a politikusoknak ezen az álságos, hazug látszatpolitikán, a sumákoláson, és a diktatúrákat idéző módszereken és kommunikáción. Ha egyszerűen CSAK annyit látnék, hogy valaki nem azért ül a parlamentben, hogy a fizetéséért, a költségtéritéséért, és az egyéb csurranó cseppenő milliócskákért bólogat egy fejetlen, önműködő látszatrendszernek. Már ha épp jelen van, nem alszik, nem olvas én nem anyázik.
Gusztustalan az egész, hánynom kell nap, mint nap, és csak azért teheti meg ezt az "elit", mert hagyjuk. "Jobb, ha nem szólunk mink ebbe bele, nem ércsük mink ezeket a dógokat" - ez az előző rendszer hagyatéka, és mivel ez jó a mostani rendszernek, ezért igyekszenek fenntartani a korábbihoz hasonló kommunikációt. Vagy csak már úgy megszokták? Vagy nem is tudják, hogy milyen az, amit csinálniuk kéne?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 13:35:06

Tuturnál a pont :)
Felvehető még a vidéki "megélhetési bűnözés" visszaszorítása

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 13:35:58

És persze Turul, és persze még a Monoki "modell" is megfontolandó

Francois Pignon 2008.10.06. 13:45:56

Kormányt nem alakítanak, valószínűleg parlamentbe sem jutnak. De ha igen, kit támogatnának? Vagy ők sem segítik a hatalomba se Orbánt se Gyurcsányt? :/
A kérdés nagyjából az, kitől vesznek el pár szavazatot. Aki ennél többet gondol róluk, végzetesen naiv, mehet tarkafelvonulni.

Francois Pignon 2008.10.06. 13:48:02

Az ökokérdést meg nem súlytalan kis csoportoknak kellene képviselni, hanem a nagy pártoknak. Miután eddig erre nem kényszerítették őket a választóik, gyanítom igen kevés embert érdekel a téma. Akkor meg cseszhetjük az egészet.

shadai 2008.10.06. 13:56:51

Egy ideális Magyarországon ez az ökoszocialista párt lenne a nagy baloldali párt, amivel egy hayekiánus-jobboldali-libertárius-konzervatív tömb versenyezne.

Én szavaznék új pártra 2010-ben, ha teljesülnének az alábbiak:
* egyszerűsíti az adórendszert, megszünteti az adókedvezményeket
* bővíti a foglalkoztatottságot, pl. szűkíti az alternatív kivonulási utakat (rokkantnyugdíjazás)
* nem szünteti meg az EVA-t vagy legalábbis nem hozza sokkal rosszabb helyzetbe a jelenleg EVA-s vállalkozásokat
* megszünteti a 13. havi nyugdíjat, a nyugdíjak indexálását pedig az inflációhoz közelíti a reálbér-emelkedés helyett
* roma válságkezelési programot indít
* atlantista külpolitikát folytat, nem Amerika- és Izrael-ellenes
* Budapest-program: megváltoztatja a katasztrófális ök-törvényt, növeli a városon belüli mobilitást (idősek költözzenek ki a belvárosból, aktív rétegek pedig be), felszámolja a városháza parkolót, zöld területek arányát négyszeresége növeli a belvárosban, körút-Duna között drasztikusan csökkenti az autósforgalmat
* energiapolitika: fosszilis energihordozók arányának csökkentése (megújuló+nukleáris)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 13:59:03

Örülök, hogy ennyi atomenergiapárti hozzászólás érkezik :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.06. 14:04:28

a kétfarkú kutyánál jobb formáció még nem született (örökélet plusz 20 év). ezek az ökopolosok túl sok levetett kádert visznek magukkal, és egyelőre elég szerteágazó a platform.

Ombudsmanyus 2008.10.06. 14:12:51

"ezek az ökopolosok túl sok levetett kádert visznek magukkal, és egyelőre elég szerteágazó a platform. "
Hát persze, minden ilyen új párt ilyen levitézlett bázison tud csak megalakulni, normális ember nagy ívben elkerüli már a politikát.
Aztán bekerülnek a Parlamentbe 5% + x szavazattal, és nekik máris ott a Kánaán. Munka semmi, csak dől a lé.

Francois Pignon 2008.10.06. 14:13:38

Apropó, emlékszik még valaki, amikor Sólyom (meglehetősen olcsó demagóg nyilatkozattal) kikelt úgy általában a pártok ellen?

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 14:17:06

Sólyom úgy általában véve tényleg egy csoda a pozitív értelemben, de például az energiaügyben illene korrepetálnia magát a száraz tényekkel. Az atomenergia ellenessége mindig felidegesít, mert a többi kérdésben élesen lát.

2008.10.06. 14:17:41

Ha már ilyen kívánságműsor van, én olyan pártra szavaznék, akik rendbeteszik a politika finanszírozásának a kérdéseit (kampánypénzek, egyéb támogatások). Ugyanis meggyőződésem, hogy a jelenlegi -korrupción alapuló - rendszer az egyik alap-baja az országnak és ameddig ezen a téren nincs rend, semmi másban sem lesz.

Cook kapitány 2008.10.06. 14:18:00

Egyelőre néhány szépen hangzó ideán kívül nem látni konkrétan mit akarnak és nem tudni kik vannak mögöttük/kik ők. Csak 1-2 nevet lehet tudni és ha jól láttam szerepel köztük Tamás Gáspár Miklós és György Péter is, úgyhogy engem még picit győzködni kell.

kalapjakab (törölt) 2008.10.06. 14:20:20

Már van ilyen párt tudtommal, nem is távol Sólyomtól:
ÉLŐLÁNC Magyarországért

www.elolanc.hu

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 14:22:30

"Tamás Gáspár Miklós és György Péter "
Te jó ég ! :)

Ombudsmanyus 2008.10.06. 14:23:26

TGM és György Péter a garancia arra, hogy ez a párt is a fasizmus ellen fog harcolni.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.06. 14:24:59

shadai · www.judapest.org 2008.10.06. 13:56:51

"atlantista külpolitikát folytat, nem Amerika- és Izrael-ellenes"

"energiapolitika: fosszilis energihordozók arányának csökkentése (megújuló+nukleáris)"

Ez a kettő az ilyen öko-pártoknál elég ritkán jár együtt. Mármint úgy, hogy mindkettőt komolyan is gondolják...

borsikm 2008.10.06. 14:29:08

Kulcsszavak, mozzanatok:

# Népszabadság, HVG, Est, masszív médiavisszhang
# Gödör Klub
# Anima Sound System
# Védegylet
# Tarka Magyar
# "Mindkét párt ugyanolyan" - gondolat
# Profinak tűnő bevezető kampány

Nem sok jót ígér Magyarországon semmi, ami liberális bűzt áraszt. Na de várjuk ki a végét, ne ítéljünk elsőre, én csupán gyanakszom!

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 14:31:36

borsikm:

Sajnos úgy érzem, hogy igazad van - elég árulkodó mozzanatok ám ezek.

Megint újracsomagolják a pelust.

INkvizitor 2008.10.06. 14:37:01

5%-os agyhalál eltörlése (miután kiesett az szdsz), képviselői visszahívhatóság (legalább az egyéni körzetekben) átlátható pártfinanszírozás, korrupció ellenes törvény csomag + Btk módosítás, roma integráció (de ne valami kamu!!), vidéki közbiztonság javítás (sokkal több rendőr + szélesebb jogkörök), visszaeső bűnözés sokkal keményebb szankcionálása + minden amit Turul elmondott...

ja!! :))) és persze legyen zöld is, nagyon zöld (kb. ahogy Sadai írta)

nénike · http://mandiner.hu 2008.10.06. 14:37:05

2012-ben leáll a paksi 1-es reaktor. 2017-ben a többi is. Az ország 40%-át ellátó erőmű mellé kéne még vagy három másik.

Tudom, hogy veszélyes téma, mert a rendszerváltás kedvcsináló neccharisnyája, de én mégis megfontolásra ajánlanám: vízlépcső.

Apropó, Kóka János elektromos autójáról mi hír?
totalcar.hu/magazin/kozelet/kokavill/?main&rnd=973

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2008.10.06. 14:37:33

Kedves bloglók!
Én igazság szerint olyan Zöld Pártra adnám le a szavazatot, amelyik végre helyén kezelné már a mátrai bozótos, a csomornikák és a kosborok ügyét. Vérlázító, hogy az állítólag a közért tevő politikusok mennyire semmibe veszik ezt a problémakört!
Ugye?
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök - fizikus szakának hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2008.10.06. 14:38:16

Félelmetes, hogy mindenki a nyugdíjak csökkentését követeli itt... a 13. havi elvétele is (hiszen a dolgozók egyre több helyen kapnak 13. havi bért),de az az igazán elképesztő, hogy van, aki szerint a nyugdíjak reálértékét örökre be kell fagyasztani. Kapjon így majd nyugdíjat az, aki ilyet akar... elmész mondjuk nyugdíjba 65 évesen, élsz még 20 évet, és ez alatt akárhogy fejlődik az ország, neked ne jusson belőle egyetlen fillér sem??? Ez normális hozzáállás?
No meg egyáltalán: jó az, ha szétqrjuk a szociális rendszert? Szlovákia makromutatói qrva jók. De jó ez a szlovákiai embernek? Nem jó. Mert nézzük meg, mi az ára:
index.hu/gazdasag/vilag/slota081006/
Meg 40 000 Ft-os átlagnyugdíj, meg éhséglázadás. Ez tényleg jobb? Csak a legfelső rétegeknek, senki másnak. Komolyan ezt akarjátok követni?

Az egyetlen értelmes gondolat, ami itt többször fölbukkant, az atomenergia támogatása. De amíg a zöldek a millió tonnányi mérges gázt eregető üzemek, erőművek által befizetett környezetterhelési járulékból (vagy bírság, vagy nem tudom mi) élnek, ne várjuk, hogy a ténylegesen legtisztább, legolcsóbb, leghatékonyabb energiaforrást támogassák...

silvamarius 2008.10.06. 14:40:35

borsikm, úgy írsz, mintha a liberalizmus valamilyen szitokszó lenne.

Én liberális vagyok, körülöttem sokan. SzdSz szavazó voltam, és örülök, hogy (ha) van/lesz más alternatíva.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 14:40:36

Hát igen borsikm, úgy látszik a Centrumos trükk újra előjön. Csak ott a veszély, ha hogy túl sokat vesz el a SZDSZ-től :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 14:41:28

A liberalizmus ebben az országban szitokszó, köszönhetően az SZDSZ-nek

silvamarius 2008.10.06. 14:44:17

Az én olvasatomban nem az. Bár abban sokakkal egyetértek, hogy az SzDSz nem egy klasszikus liberális párt, hanem olyan mixelt lett.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 14:45:23

Egy modern atomerőmű kevésbé károsítja a környezetet, mintha ugyanazt vízi erőművel vagy széntüzeléssel állítanánk elő.

Bős-Nagymaros 720 MW lett volna összesen, Paks 4x440 MW.

Inkább kellene építeni még három Paksot aztán exportálni az áramot, hogy hosszútávon egyrészt legyen kapacitás, másrészt meg visszahozza az ára egy részét.

moTmeN 2008.10.06. 14:45:30

Azt k.rvara nem ertem, hogy nehany embernek miert szurja jobban a tolvajbanda "ballib" fele a szemet? Ok, hogy a vityaek mar regen nem csucsulnek a barsonyszekekben, de nemi emlekezotehetseg szerintem alapvetoen elvarhato egy tisztesseges valasztopolgartol...
Magyaran az egesz szep parlamentet egyedul a muemleki erteke miatt nem kellene szerintem bezart ajtokkal (gondosan a T. Urak fizetesemeleserol szolo torvenytervezet szavazasakorra idozitve) porig...

Kivancsian figyelem ezt az uj partot (? szervezodest), mi lesz belole 5-10 even belul. Tartok tole, hogy ez az elkurvulas benne van a rendszerben, nem szemelyfuggo. Elobb-utobb ott is fel fogja utni a fejet.
Mondjuk addig is erdemesnek tartom feladni a 'NOTA' velemenyemet, amennyiben ertelmes, szamomra szimpatikus programmal allnak elo.
Aztan ha mar ok is beallnak a sorba, kell csinalni egy ujabb friss hus szervezetet, azt uccu neki... :)

XiX 2008.10.06. 14:50:20

Én az alábbiakat tervezem (párt még nincs, majd a programból kiderül)

1. Megszüntetem a segélyezési rendszert (lesz, de kisebb).
2. Bevezetem a családi adózást (2+1 gyerekig).
3. A gyermek után járó családi pótlékot megemelem (az cs.adózástól függ).
4. Megszüntetem a 13. havi nyugdijat (ez ma kb 500 milliárdba kerül az országnak)
5. A képviselők ellátmányát a szavazókörzeteik zavazzák meg.
6. A képviselők mentelmi jogának felülbirálása.
7. Nincs pártfinanszirozás (lófaszt nekik). Éljenek meg a befizetésekből (szigorúan pártagságból).

A csökkenti/megszünteti a gázártámogatást témakör pedig azért érdekes, mert a jelenlegi "közép-, délamerika-, afrika-, társadalmi rétegződés" nem birja el, annyira amennyire le kellene szedálni a rendszert.

A felsőoktatás színvonalát visszaállító rész, na az érdekes, mert a fizetős az gazdaságilag jobb (az államnak), de az egyetemek köré épülő gazdasági környezet, na az lenne a lényeg (persze, nem orbaszájba).

Az energia terén: huncut a kisördög, a jelenlegi helyzetből egy új felé nagyon döcögös lesz.

huta9020 2008.10.06. 14:50:53

A magyar politikai elit jóvátehetetlenül romlott. Ezért halvány esélye sincs annak, hogy alapvetően más párt betagozódhat a fennálló rendszerbe.

A két nagy párt marketing gépezete ezután is mindent el fog követni, hogy eladja a dualista világnézetet, amely szerint itt a földre szállt angyalok küzdenek a megtestesült Gonosszal. Nem látom, hogy egy új párt hogyan kerülhetné el, hogy valamelyik oldalra besorolják, akár egyszerre mindkettőre is.

De, ha el is érné a kiábrándultság azt a szintet, hogy az emberek egy új pártot beszavazzanak a parlamantbe, ez akkor sem azért történne, mert józan felnőtt ember módjára mérlegelnének, hanem mert a nagy pártokon akarnának bosszút állni ezzel.

moTmeN 2008.10.06. 14:52:26

nénike · reakcio.hu 2008.10.06. 14:37:05

Epp a parizsi autokiallitason van a kutyu, asszem...
www.solo-duo.hu/main.php?lang=hu&action=oldguest

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 14:52:27

bm613: addig igenis fagyasszák be a nyugdíjakat, amíg az aktív réteg nem tud talpra állni.

Példának okáért: egy diplomás pedagógus 20 év szakmai gyakorlattal miért csak nettó 105e Ft-ot keres havonta?

Így építünk tudás alapú társadalmat?

Luos 2008.10.06. 14:56:51

Turul,2k2 mi a halálnak kéne a hadsereget fejleszteni? Nem vágom, fölösleges pénzkidobás. Kb csak arra jók hogy árvízkor gátat építsenek, arra meg ott a lapát meg ásó. Ha háború van, nem lehetne hogy magyarország kimaradjon, nem mellesleg azon a 10000 katonán nem múlna semmi...

A többi amugy jó :)

Francois Pignon 2008.10.06. 14:59:22

Luos,
jó hogy éppen a gátakat említetted a hozzászólásodban. Azokra sincs szükség ha nincs árvíz, nemde?

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.10.06. 15:03:52

Kiváló lehetőség, hogy az SZDSZ átmentse a hatalmát... Hajrá! :(

szpal 2008.10.06. 15:07:44

kik fognak ilyen új pártra szavazni? a sok ... fideszes, aki már biztosra veszi, hogy a ... Fidesznek az ő szavazata nélkül is megvan a 2/3. Vagyis új pártnak csak az MSZP totális meggyengülése esetén van esélye. Hazúg Gyurcsánnyal erre nagyon jó esélyük van, úgyhogy legyünk optimisták.

Sir Nyű 2008.10.06. 15:08:35

A legteljesebb nyilvánosságot állami ügyekben, „elektronikus” úton (azaz otthonról, a fotelből, a neten). Ha már kívánságműsor.
Amúgy meg atomot nekünk!

Jaffar 2008.10.06. 15:09:44

"Új pártra lehet, hogy szavaznék, de erre az öko szerveződésre nem valószínű.
Arra szavaznék, akiről elhiszem, hogy:
- csökkenti/megszünteti a gázártámogatást,
- egyszerűbbé teszi (és nem toldozgatja) a teljes magyar adórendszert,
- jelentősen emeli a felsőoktatás színvonalát (minőségi jegyzetek/könyvek, kis létszámú szemináriumok, gyarapodó szakkollégiumok, stb.),
- megszünteti a 13. havi nyugdíjat,
- teljesíti a NATO felé vállalt hadsereg-fejlesztési kötelezettségeinket. "

Kiegészíteném néhány nagyon fontos tétellel.

Szavaznék arra

-aki épittettne néhány új börtönt adócsalók számára
-aki drasztikus mértékben emelné mindennemü!!! gazdasági büncselekmény büntetési tételét.
-Aki olyan adóhatóságot müködtetne akit nem lehetne megvesztegetni (létezik ilyen)
-aki elvenné a szavazati jogait minden adót NEM fizetö állampolgártól
(kivétel regisztrált munkanélküli),
Ide tartozna minden nyugger és dolgozni nem akaro nagypofáju szarházi aki dolgozni és a közösbe adni nem akar, de azt már el akarja dönteni, hogy mi legyen a közösbe dobott pénzzel!!!!!
-Aki TELJESEN eltörölné a gázártámogatást és helyette gázár adójóváírást adna, de mindenkinek
(ugyanide sorolnám a segélyeket is)
-aki kötelezne minden szakmát kollektiv szerzödésre
-aki a minimálbért nem éhbérre állítaná be
-aki már hazudott életében (sajnos O.V. nem ilyen)
-aki nem csak a pillanatnyi túlélésre játszik és kimondja, hogy "Igen, nekünk most azért nem lesz olyan jó az elkövetkezö 10 évben, mert eleddig csak szartunk a gödörbe és már a nyakunking ér, ellenben ha keményen lapátolunk akkor talán lesz jobb is"
-aki a politikusokat is keményen felelösségre vonja
-aki lecsökkenti az országgyülés létszámát a felére
-aki 2-3megyét összevonva régiókkal irányítaná az országot a millio szarházi önkormányzat helyett
-aki a rendörséget TELJESEN átalakitaná, szakmailag és müszakilag, mert jelenleg egy korrupt banda (személyes tapasztalat)

és még sorolhatnánk. :S

[eon] · http://szazhetvenhat.blog.hu 2008.10.06. 15:10:31

Én szavazni fogok rá. :) De nem ez a legfontosabb, hanem inkább ha tetszik a kezdeményezés, akkor vegyél részt benne!

Egyébként ma este lézerrel fogunk feliratot világítani a Parlamentre. Ha érdekel, akkor 19:30 Batthyány tér. Itt meg is tudsz ismerkedni velünk.

És van csoportunk a facebookon: www.new.facebook.com/group.php?gid=34700306084&ref=mf

QM 2008.10.06. 15:12:09

Atomerőmű + liberalizmus = Közpénzből felépített erőmű, majd világpiaci áron az áram nekünk. Ismerős? Jelenleg is a 40%-ot Paks termeli, (elfelejteték még magánkézbe adni = global tőke) azt megy a sírás rendesen, hogy a világpiaci árhoz kéne má' igazítani az árát az áramnak, merthogy marhára pazaroljuk, me' nagyon ocsó'é kapjuk (az amcsi, meg Eu-s fizetésekhez képest).

szpal 2008.10.06. 15:12:21

lézer a Parlamentre? nem veszélyes ez?

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.10.06. 15:14:01

"Nem sok jót ígér Magyarországon semmi, ami liberális bűzt áraszt."

De legalább lehet lamentálni tovább a nehéz magyar sorsról. Ha lenne egy tényleg független párt, amit nem tudnak kilóra megvenni, akkor elveszne ez az imázs.

Nénike, egy alternatíváról megfeledkeztél. A kérdés úgy van feltéve, hogy szavaznál-e új pártra, vagy maradsz a kétfarkú kutyánál. De akadnak, nem biztos, hogy kevesen, akik nem szoktak szavazni, vagy max ráírják a papírra, hogy Besenyő Pista bácsi. Ők szabad préda.

Még egy dolog. Egy konkrét jelentős csoport, amelyet megszólíthatnak (bár az eladhatatlanság bizonyítása az nem könnyű, de tegyük fel, hogy sikerül): Azok, akiknek elegük van a mostaniakból, a balkáni, jezsuita, stílustalan módszerekből és tehetségtelenségből (de kurvára), viszont félnek hogy pl. visszajön a durva drogtörvény, (például a gyerekeiket féltik a félrerépés utáni retorziótól), vagy hogy az egyházak erősen belszállnak a politikába és ezért nem mernek a Fideszre szavazni.

nénike · http://mandiner.hu 2008.10.06. 15:15:14

eon

Igen, ezt a Parlament világítást már a posztban jeleztem.

Alfőmérnök 2008.10.06. 15:20:11

" kalapjakab 2008.10.06. 14:20:20
Már van ilyen párt tudtommal, nem is távol Sólyomtól:
ÉLŐLÁNC Magyarországért

www.elolanc.hu"

Igen van és - a tisztánlátás kedvéért -tanulságos ideidézni, hogy mit mond Lányi erről az új kezdeményezésről:

"Igen, pártként indultunk a választásokon, hogy jelezzük, az ökológiai politikának van válasza az ország előtt álló kihívásokra, s hogy elmondhassuk, miben különbözik ez a parlamenti pártokétól. A mostani pártalapítók 2005-ben sokat tettek azért, hogy előbb a Védegyletet, utóbb a zöld mozgalmakat elriasszák kísérletünktől. A sikeres választási kampányhoz kellő pénz, országos szervezet híján vérmes reményeink amúgy se lehettek, de ez a váratlan meghasonlás derékba törte a szervezkedés lendületét. Ez is volt a céljuk, s most, nélkülünk és ellenünkre lelkesen szervezik pártjukat. Nekünk évekbe telt, amíg az Élőlánc névnek olyan megbecsülést és bizalmat tudtunk szerezni, mint korábban a Védegyletnek, amelynek alapítói voltunk. Sajnálatos, hogy ez az erkölcsi tőke nem halmozódik, s részei egymás rovására próbálnak érvényesülni. Úgy látszik, az ökológiai politika is áldozatául esik annak a megosztottságnak, ami a magyar politikai életet jellemzi: pillanatokon belül lesz egy jobboldali és egy baloldali zöld párt."

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2008.10.06. 15:20:13

Jelentem, tájékoztatásul, hogy a Kétfakú Kutyával koalícióban indulunk. (Nem viccelek, aki nem hiszi, nézzen utána! .-o)

kalapjakab (törölt) 2008.10.06. 15:20:36

A nagymarosi vízerőművet el lehet felejteni "nénike".
Basszus, hogy lehetsz ekkora hülye, hogy reális esélyként látod az energiaigényünk biztosítására?
Nem látod, mit tenne tönkre?
Gondolkodj!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 15:21:29

nénike · reakcio.hu 2008.10.06. 14:37:05:
"Tudom, hogy veszélyes téma, mert a rendszerváltás kedvcsináló neccharisnyája, de én mégis megfontolásra ajánlanám: vízlépcső."

Kis esesu sikvideki folyokon tul draga.
www.newsweek.com/id/160039

plastik02 2008.10.06. 15:22:48

Magyarországon nem lehet új pártot alapítani, mert már itt., civilszinten is rögtön besorolódnak. Gyurcsány szekerét viszik, Orbán nyomja őket hátulról, stb.
ergo, nem lesz hiteles új politikai párt, én pedig nem megyek szavazni 2010-ben.
szar az élet... :/

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.10.06. 15:24:30

mindig értetlenül állok az olyan kezdeményezések előtt (pl zöld párt), amik komplex kérdésnek (pl egy ország irányítása) csak egy nagyon kicsi szeletével foglalkoznak. Tökéletesen jellemzi pl dávidibolyát az, hogy komolyan gondolja, hogy egy pártot fel lehet építeni a haláladó eltörlésére, és a korrupció elleni harcra. egy kicsit ilyennek tűnik nekem ez a kezdeményezés is. persze biztos, hogy szélesebb körű dolgokkal is foglalkoznak majd, mint a zöld ügyek képviselete, és rengeteg más dolog is belekerül a programjukba, de ez nem elég, ez nekem azt mutatja, talán egyetértetek, hogy rengeteg más kérdést amiket szavazatszerzőkritériumnak írtatok nem a kellő súllyal kezelnek

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 15:24:45

cpandacsoki · isis.blog.hu 2008.10.06. 15:14:01

>Ha lenne egy tényleg független párt, amit nem tudnak kilóra megvenni, akkor elveszne ez az imázs.

Az a gond, hogy ha valaki kispártot indít, és meg tud "szólítani" 1-3%-nyi szavazót, akkor kézenfekvő a politikai vállalkozást "kilóra eladni". Nagyon nehéz ugyanis bejutni a parlamentbe, még nehezebb bent maradni. Aránytalanul nagyobb apparátust és tehetséget igényel, mint pusztán megjelenni néhány ötlettel és kihasználni azt, hogy sokan fellélegeznek: végre egy új párt, és milyen jópofa! Nagyságrendekkel kevesebb "befektetést" igényel, ugyanakkor kifizetődő lehet létrehozni egy kamu pártot, ami aztán különféle előnyökért visszalép, támogat, elvon stb., majd a választás után, amikor a szerepét már eljátszotta, kimúlik.

lynx (törölt) 2008.10.06. 15:30:31

Monarchista pártot szeretnék Habsburg Ottóval, mint királyjelölttel, akik vállalják a demokrácia felszámolását.
És persze építenek száz atomerőművet, vagy ezret. Meg korszerű haderőt, mint az izraeli. És levágnák a kezét annak, aki szemetel az utcán.

Na elég az álmodozásból.

QM 2008.10.06. 15:32:22

kalapjakab
Tudod, hogy mekkora kárt okozott az országnak a nagymarosi vizibuli? Nem ártana, ha utána néznél. És itt nem csak a jogászdíjakról van szó. A leglényegesebb kár az az, hogy a csap kulcsát átadtuk a szlovákoknak. Ugyanakkor mégiscsak meg kellett építenünk Dunakiliti duzzasztót, mert különben gajra ment volna minden a szigetközben. Ezt minden vízügyi ember + az ott élő önkormányzatok képviselői is tudták.
Évekig hagyták az olyan okosok miatt, mint te, hogy kipusztuljon minden, mert még egy nyomorult sarkantyút (ami a főágból a vizet betereli a szigetközbe, magasabb vízállásnál)sem lehetett letenni "mert rontaná a tárgyalási poziciónkat".
A végén lett sarkantyú, lett duzasztó, meg lett elveszette Hága, áram nélkül, hajózási út nélkül. Gratula! Klassz dokumentum film készült az egészről. Nem ártana, ha megnéznéd.

xstranger 2008.10.06. 15:33:20

Krokodil: Na vegre valaki eszrevette. Szerintetek tenyleg egy ilyen zold-bio-oko parttal fog majd megujulni Magyarorszag?

A nagy partok szamtalan modon probaljak az ujonnan jott partokat egy amugy is nehez kornyezetben gancsolni. A sokat hangoztatott "kis partra adott szavazat elvesz" is ennek resze.

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2008.10.06. 15:34:53

Az Élőláncos busongáshoz ("nélkülünk és ellenünkre lelkesen szervezik pártjukat")...

A tényszerű valóság ezzel szemben az, hogy *keressük* az együttműködést velük is, és MINDENKI mással is, akik hasonló alapértékek ("fenntarthatóság", "igazságosság", "részvétel") szerint gondolkodnak, és akik velünk együtt véget szeretnének vetni ennek a végtelenül unalmas ideológiai roncsderbinek -- és akik hajlandók erről legalább tárgyalni velünk...

A világon semmi bajunk nincs se az Élőlánccal, se Lányival, sőt: nagyra tartjuk és tiszteljük a munkájukat! (A mi "alapító atyáink" 2005-ben egyszerűen csak más módon, más stratégiával képzelték el a konkrét pártszervezést, ezért is alakulunk meg csak most, és nem 3 éve -- és ezért van pl. máris több tagunk, már a nyilvánosságralépésünk előtt is, mint az Élőláncnak 3 év óta.)

Tehát, BOLDOGAN együttműködünk mindekivel, akik hajlandók leülni megegyezni velünk! És ezalól az Élőlánc sem kivétel, sőt...

Bummer 2008.10.06. 15:35:18

Elvileg azért nem szavaznék, mert a választási rendszer nem támogatja a "célpártokat":
Viszont ez a globalizációkritikus ökopolitikai alternatíva vagy hogy is szokta Schiffer mondani nagyon-nagyon szimpatikus nekem, úgyhogy rájuk lehet, hogy szavaznék, de csak akkor, ha tudom, hogy az MSZP-SZDSZ banda eltűnt a süllyesztőben. Amíg van SZDSZ, addig minden erőt ellenük kell sajnos egyesíteni.

Yasashi Tanuki 2008.10.06. 15:36:05

Be kellene venniük a képviselők visszahivhatóságát, a listáról való bekerülés eltörlését és az 5 %-os küszöb eltörlését is a programjukba. Esteleg azt hogy a ne a parlament, hanem a nép közvetlenül válassza a köztársasági elnököt.

Ezek a dolgok csak arra jók, hogy nehogy valaki más bejusson a 98-as rendszerváltó pártokon kivül és, hogy a pártfegyelem erősebb legyen a választók iránti elkötelezettségnél.

Szvsz fölvethetnék a Bős-Nagymarosi vizlépcső megépitését is.
Ha a szlovákok már úgyis megépitették a saját részüket ki kellene használni a legolcsóbb energiaforrást. Nem kellene egy vesztett ügy fölött gyászolni. Ebben Moldovának igaza van.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 15:37:00

Én azért a Fideszre szavazok a biztonság kedvéért. Nehogymá' megint Lendvai Kotkoda vagy Demszky boldog arcát kelljen néznem.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.06. 15:40:23

Érdemi kínálat hiányában nem érzem a politikai véleménynyilvánításban rejlő lehetőségek kiaknázásának szükségszerűségét. Meghagyom a gyenge jellemeknek a protest szavazás által kiváltott önigazoló maszturbáció minden örömét.

Viszont egy bittorrent pártot támogatnék, ami fejlesztési céllal idetelepíttetné a piratebay összes szerverét. Minden más gondolat be van hálózva az elmúlt 20 év összes eredményével, amit kulturális, gazdasági és tudományos téren értünk el.

Egy új párt ugyanolyan értéktelen, mint a többi. Hiszen magyar. Ha lehetne valami holland pártra, vagy mondjuk egy svédre szavazni. Akkor talán érdekelne a dolog. De így?

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2008.10.06. 15:40:29

Krokodil:

"mindig értetlenül állok az olyan kezdeményezések előtt (pl zöld párt), amik komplex kérdésnek (pl egy ország irányítása) csak egy nagyon kicsi szeletével foglalkoznak."

Tökéletesen egyetértek: csak a sajtón borzasztó nehéz átnyomni bármit, amit nem eleve úgy fogalmaz az ember, ahogy egy örökké rohanó újságíró hallani (és fogalmazni) szeretne...

Ez az elátkozott "zöld skatulya" komoly probléma. De, aki figyel, és hallja, amit mondunk, azoknak:

NEM ZÖLD PÁRT VAGYUNK!

Hanem zöld *IS*, és még egy csomó minden más is. Komplex, minden területet átfogó programunk van, társadalomtól gazdaságon át oktatáson és kisebbségi kérdeseken át, egészségügy, közlekedés, informatika, és persze energia, környeted stb. stb. stb.

De most rohanok, rengeteg a dolgunk, hogy a pénteki nyitóbulira megteljen a Gödör és a környéke az érdeklődőkkel! :)

Gyertek, ott majd mindent megdumálunk!...

Sziasztok!

lehetmás 2008.10.06. 15:40:36

Hello, jó kis poszt ez :)

A kommentezőknek tisztelettel jelentem, h nem vagyunk hatalomátmentési kísérlet :) ; az ismert nevek (Tölgyessy, TGM, Illés, György Péter és sokan mások) pedig nem az alapítók, csak a tavaszi beszélgetéssorozatunk meghívott előadói.
A blogban a pajtás megszólítás nem kulturális beágyazottságot jelent - ahogy a Sztaki szótárat sem komcsizná le senki a Kedves szótárazó pajtások! megszólítás miatt.

A programpontok kívánságműsorát érdeklődéssel olvastam; most nem fogom lelőni a poént, de ezek közül sokat - közte elsőre tán meglepőnek tűnő dolgokat is - már olvastam a belső anyagainkban, sokat viszont remélem, hogy nem is fogok - de hogy melyik melyik? Szerdán kiderül: akkor élesedik a www.lehetmas.hu, ahol a programvázlat is fent lesz.

Ja, és a még-nem-párt nem eladó :) A tagoktól és szimpatizánsoktól tarhált pénzből próbálunk mozogni, szóval ha akartok egy tutijó alternatívát 2010-re, akkor nézzetek rá az amerikai elnökválasztási kampányokra, és cselekedjetek belátásotok szerint! :)

prometheus_X 2008.10.06. 15:40:43

Ez lesz az a párt, amelyiknek az összes eddigi megnyilvánulása, felszínre juttatott gondolatai számomra méltóak ahhoz, hogy szavazatot adjak rájuk. Hihetetlen szellemi és kapcsolati tőke áll mögöttük, lendület van bennük és nem észnélküliek. Állítom ezt annak tudatában, hogy persze csak az nem hibázik aki nem dolgozik, tehát nyilván nem tökéletesek - nem is lehetnek. De az egész messze kevésbbé büdös, mint a most meglévő akármelyik, vagy az ezt megelőző mindegyik. Nem egy olyan pártról van szó, ami, mint például a Centrum, amit az MSZP azért hozatott létre Kupával, hogy elszipkázza a bizonytalan szavazókat a konkurenciáktól (meg is tette, jó katona volt: szerencsére pont nem jutottak Parlamentbe), vagy nem egy olyan lufi párt, mint a ZP, aminek a vezetőiről nonstop kétes pletykák terjengtek, emellett - akár a kétfarkú (ami nem is párt) - a komolytalan hülyeségen és TomCat-en kívül semmilyen akárhogyan is értékelhető alternatívát felmutatni nem volt képes.

Szavaznék-e rájuk? Igen. Sőt amint lehet, tagságot is megpróbálok szerezni oda.

Írta valaki, hogy ha Parlamentbe jutnak, akkor koalícióra kell lépniük. Nem értem. Miért kéne? Az, hogy a kilóra megvett, látszat-demokráciát fenntartó kispártok, társulva a két naggyal képtelenek két lépést előre tenni anélkül, hogy kettőt ne tennének hátra is, semmit nem jelent. Tűzközelben 9-10%-os Parlamenti részvétel mellett ott fognak borsot törni a bábszínház orra alá, ahol csak nem szégyenlik (és nem úgy tűnnek, mint akik szégyenleni fogják).

Omnibusz 2008.10.06. 15:41:58

Már többen jeleztétek, hogy el kéne törölni a gázártámogatást teljesen. Ismerem a rendeletet ami szabályozza, meg a megalkotásának a körülményeiről is tudok ezt-azt, és én úgy gondolom, hogy egy jó ötlet pocsék megvalósítása.
Teljesen rossz az egész, vagy azért van benne valami jó szerintetek?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.06. 15:42:23

Többen megjegyezték, hogy az új pártkezdemény a liberális értelmiség ötletének tűnik. Kérdés, hogy ki mit ért liberális értelmiség alatt. Mert én rendkívül aggasztónak találom a szadesz égisze alatt kifejlődött és elburjánzott liberális értelmiség létét. Aggasztó továbbá, hogy egy ilyen identitását kereső pártban könnyen fészket verhetnek a ballib oldal szabad madarai. És lám, Shadai már Izrael-ellenesség ellen kampányol a JP-ről átruccanva. Hogy a seggembe jut eszébe Maygarországról mindjárt Izrael?
Egyébiránt minden olyan új kezdeményezés, amely nem határolódik el mindjárt az elején az utódpárttól és hű szövetségesétől, halálra van ítélve. És nem pusztán azért, mert hiteltelen embereket és általuk terjesztett hamis ideológiát kapnak a nyakukba, hanem azok szavazóit is.

A magam részéről bármilyen olyan kezdeményezéshez csatlakozom, amely tanúsít annyi erőt, hogy népszavazással kikényszerítse az új alkotmányról való parlamenti vitát, amelynek végén megszületne a demokratikus Magyarország alkotmánya. Itt nem megállva az alkotmányban rögzített jogokat és kötelességeket jogszabályi garanciával látná el. Visszaadva ezzel a jogállamiságba vetett hitet, ahol az élő törvények nem korlátok szimbólumai, hanem a társadalom erköcsli támaszának jelképei.

QM 2008.10.06. 15:43:44

Yasashi Tanuki
Már késő a csap a szlovákoknál van. Igazán úgy lett volna a buli, hogy Dunakilitinél lett volna a csap és mi szabályoztuk volna a vízmennyiséget. A Szlovákok köszönik szépen, rengeteg plussz pénzzel megépítették a saját területükön és van áramuk.

silverwol 2008.10.06. 15:50:16

Elmegyek szavazni majd, mert idiota, aki nem szavaz. MSZP-re nem voksolok, mert nem tetszik, amit csinalnak, Fidesz demagog, erkolcstelen es populista -> kizart, h rajuk szavazzak. SzDSz nem halalta meg a szavazatomat, MDF meg nem tudom kitart-e addig.

Mar, hogy a rakba ne szavaznek egy uj partra, ha annak van koncepcioja?

Netuddki. 2008.10.06. 15:51:52

Naná, hogy szavaznék.
- Befizetett adóink pontos elszámolása. Beleértve az ebből finanszírozott beruházásokat is. Mi mennyi, miért olyan sokba került?
- Munkával kapcsolatos adók csökkentése.
- Adórendszer egyszerűsítése.
- Korrupció megszüntetése.
- Állami bürokrácia leépítése.
- A játékszabályokat (törvények) be nem tartók példás megbüntetése.
- Stb.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.06. 15:54:10

@lehetmás

Kibaszottul ne legyetek már összetett párt, mert az oda vezet, hogy a kétes nyírségi üzlethaverből pénzügyminisztert, a párt jóképű hülyegyerekéből sportminisztert, a beszédképtelen puszipajtásból kulturális minisztert, míg az irritálóan buta nagypapából nemzet orvosát kell csinálni.

A faszért akarsz mindennel foglalkozni? Az csak oda vezet, hogy Torgyánból lesz agrárminiszter, míg Fodorból környezetvédelmi. Nincs elég hülye a mostani pártokban.

foglalkozz azzal, amihez értesz és van kedved hozzá. Abból lehet valami. De így ugyanolyan pöcsnek tartják majd pártod embereit, mint Gyurcsányt, Orbánt, Deutschot, Torgyánt, Hillert, Lendvai Ildit, Pelczné ki a faszomat...

Ezt akarjátok? Egy lenni a fenti sorból? Akkor el se kezd! Főleg ne Amerikára hivatkozva, ahol az ilyen kis pöcsökből még fénymásoló ember sem lehetett volna, nemhogy a törvényhozásban szavazhassanak.

Anonymouse 2008.10.06. 15:55:59

valaki légyszi fejtse ki, hogy mér' akar korszerű haderőt / NATO kötelezettség teljesítését stb... úgy értem, hogy nem baj, ha ezek megvannak, de mér fontos ez most? tudtok valamit amit én nem?

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2008.10.06. 15:56:59

"Amíg van SZDSZ, addig minden erőt ellenük kell sajnos egyesíteni."

"Nem sok jót ígér Magyarországon semmi, ami liberális bűzt áraszt. Na de várjuk ki a végét, ne ítéljünk elsőre, én csupán gyanakszom!"

---------------
Drága szíveim, éppen azért vagyunk, hogy elfelejthessük már végre valahára ezt az egész egyhelyben toporgást, hogy ki bírjunk szakadni végre ebből a ketrecből, és egymás gyanakvó méregetése helyett foglalkozzunk már végre a PROBLÉMÁKKAL is!...

NEM VAGYUNK LIBERÁLISOK, NEM VAGYUNK KONZERVATIVOK, NEM VAGYUNK JOBBOLDALIAK, NEM VAGYUNK BALOLDALIAK, NEM VAGYUNK ZÖLDEK, SE SEMMILYENEK!!...

Vagy, ha valakinek úgy tetszik jobban:

LIBERÁLISOK VAGYUNK, KONZERVATIVOK VAGYUNK, JOBBOLDALIAK VAGYUNK, BALOLDALIAK VAGYUNK, ZÖLDEK VAGYUNK, MINDENFÉLÉK VAGYUNK!!...

Nem érzitek? Ki a francot érdekel?

Eric Cartmennel szólva: "Annyira, annyira, de annyira..." elegünk van már ebből a sehová sem vezető egyhelyben toporgásból!

Vegyünk egy nagy levegőt, álljunk végre a saját lábunkra, poroljuk le magunkat, és a dünnyögés meg "és ezért nem megyek el szavazni úgyse" helyett foglalkozhatnánk már végre ennek a rongyos országnak a TÉNYLEGES, ÉGETŐ, SÜRGŐS problémáival is, a meddő ideológiai huzavona helyett!

Aki szintén így látja, és jobban érdekli, mi lesz az oktatással, az egészségüggyel, a cigánykérdéssel, az iparral, az energetikával stb. stb., az jöjjön, segítsen nekünk!

Aki ezt megérti, az rájön, hogy IGENIS LEHET MÁS A POLITIKA!

ÉS MINDEN KONKRÉT, ÉRTÉKELHETŐ JAVASLATOT NAGYON SZÍVESEN VÁRUNK AZ EMAIL-CÍMÜNKRE: info@lehetmas.hu

Köszi (és bocs a sok kiabálós nagybetűért... :) )
Sziasztok!

Ja, és gyertek el pénteken a Gödörbe!...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 15:58:00

Pancho-nak igaza van.
nekem meg gyanús ez az egész. Gödör...háááát
Szerintem ez lehet mögötte, hogy szdszék csinálnak egy tartalék pártot kihasználva a politikai elit ellenes hangulatot.

De fejlődünk különben, mert eddig az volt, hogy minden párt köcsög, de főleg a fidesz, és inkább akkor a kormánypártokra voksolok:)

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2008.10.06. 15:58:51

Új párt körüli fontosságok és bizonytalanságok esetében nekem rögtön beugrik Mark Twain bölcs kijelentése a doháyzásról való leszokásról. Azt állította ugyanis, hogy a dohányzásról való leszokás semmiség - ő már legalább ötvenszer leszokott a dohányzásról.
.Ami jelenlegi nagyar állapotokat illeti, nem furcsa, hogy mindig választások közeledtével kerül ilyesmi vállalkozás a köztudatba? Vajon miért? A nagyok felpuhításának okából, esetleg másból pl szavazatok jó áron való kiárusításának céljából? Igazi puhításnak még volna értelme, könnyebb levakarni a retket..
Ja persze vannank programjaik - okos programjaik vannak - lehet közbekiabálni, hogy még több legyen. Hát csak tessék, tessék...
A felmerülő "nevek" hallatán nekem azonban gyanús az egész képződmény. Mintha túl sokszor leszoktak volna már a doháhyzásról....

silverwol 2008.10.06. 15:59:59

Ha mar igenyeket irtok:
- a kozalkalmazottak eseteben a szaktekintelyek itt tartasara kell vmi megoldas
- a felsooktatasi rendszer eszszerusiteni kellene
- EVA-t hagyjak meg
- adozas legyen egyszerubb, kovethetobb
- zold energiak kapjanak nagy kedvezmenyeket
- a politikusok is legyenek szamonkerhetoek (utopia)
- a burokraciat epitsek le (fele ekkora eleg lenne, utopia)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 16:00:03

A Gödörbe én max néptáncra megyek, kezdetnek jó lesz az is:)

Egy ötlet: a 13 havi nyugdíj menjen át Tb járulékba.

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 16:02:59

Nekem valszeg egyszerű dolgunk lesz, mivel ha minden igaz, a humanisták is az együttműködő formációk lesznek.
Valaki említette a visszahívhatóságot, bekerülési küszöb leszállítását, pártfinanszírozás rendbetételét, ezek mondjuk nagyon a mi témáink a közvetlen demokratikus eszközökkel (pl oldjuk már meg a XXI. században, hogy egy népszavazás ne kétmilliárdba kerüljön, könye). Meg mellette van egy rakat szolidaritás alapú téma, amiben szintén egyetértünk. De csak tipp, kíváncsi leszek az alakulásra mindenesetre...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.06. 16:03:01

OFF:
Mark Twain egy olaszországi tartózkodása alkalmával elment az
operába. Amikor kijött, akkor azt mondta, hogy azóta nem hallott ilyet, amióta leégett az árvaház!

nénike · http://mandiner.hu 2008.10.06. 16:04:52

Kedves aktivisták, egy kérés és egy kérdés:
1. Öt alapító nevét méltóztassatok ide!
2. Atommal mi a helyzet?

Csak, hogy legyen elsőre valami benyomásunk...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.06. 16:05:46

Egy korrekt Zöld Párt nagyon jó lenne ...

lehetmás 2008.10.06. 16:05:53

pancho_sanza: :D
Jogos, egyszerre nyilván nem lehet mindenhez hozzányúlni, de ha rendszerben gondolkodsz, akkor nem szűkítheted le a spektrumot egy-két problémára. Komplex program, priorizált cselekvések - valahogy így.
Amerikára meg csak a kampányfinanszírozási gyakorlatuk miatt utaltam; azt már mégse lehet leírni, hogy lesz vállalható, szerethető párt, ha adtok rá pénzt... :) Pedig kb. ez a helyzet: milliárdosok lóvéjából is el lehet indulni persze, csak nem érdemes. Sokszor párezer forint: morálisan vállalható módon ez ad csak lehetőséget, és ez biztosít függetlenséget egy politikai erőnek.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.06. 16:08:02

"1. Öt alapító nevét méltóztassatok ide!"

és ne nick legyen ám.

Esetleg Béla és Irén esetén elfogadjuk a nicket is.

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2008.10.06. 16:08:06

Őrnagy Őrnagy:

Gyere el, 0regem, ne parázz máris, csak attól, hogy meghallod valami kocsma nevét! :) Tudom, milyen nagy kísértés itt ilyen alkalmi összeesküvéselméletekkel bíbelődni, de gyere el, nézd meg a saját szemeddel, abból egy *kicsit* megalapozottabb képet alkothatsz talán, mint egy olyan tökéletesen mellékes és esetleges tényből, hogy hol szervezzünk egy bulit!... (Mellesleg hetekig kerestük a megfelelő helyet, sokan utálják a Gödör klubot közülünk is -- de így alakult. Rendezhettük volna bárhol máshol is, nem volt jobb alternatíva -- és mivel mi nem vagyunk eladók kilóra, ezért nincs pénzünk sem, így nem is nagyon válogathatunk!)

(Ehh, de mit csinálok, jézusom, már megint én is belemászok valami marhaságba, ahelyett, hogy a fontos dolgaimmal foglalkoznék...)

Sziasztok!
Most el kell húznom, bocs, ha nem reagálnék. De személyes kérdéseket is szívesen várok, írhattok mailt nyugodtan közvetlenül nekem is: lunakid@gmail.com.)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 16:12:47

No, ha az Asszony is úgy akarja meg Kisőrnagy is ,akkor lehet megnézem a helyet. De ha 100 köbméterenkét 1,1 szdszesnél több lesz, akkor elmenekülök.

Kérjetek pénzt a Paksi Atomérőműtől, nekik van :)

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2008.10.06. 16:17:35

Csak még egy utolsó gyorsan:

"pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.06. 16:08:02
"1. Öt alapító nevét méltóztassatok ide!"
és ne nick legyen ám.
Esetleg Béla és Irén esetén elfogadjuk a nicket is. "

Ki az a Béla? Meg Irén? És ki az a Szász Szabolcs?

OK, azt ismerem, az én vagyok...

De NEM ez a lényeg. Stimmt?

Nem az a kérdés, hogy "ki?"
Hanem az, hogy: "MIT?"

20 éve nyögjük ezt a tévedést...
Javítsuk ki végre... Gyakoroljuk!... :)

Sziasztok!
Sz.
(Na, de most már tényleg húzok...)

lehetmás 2008.10.06. 16:20:49

Kedves inszeminator, megértem a gyanakvást, eddig formációként még nyilván nem szolgálhattunk rá a bizalomra. De azt azért lehet tudni, hogy a mostani alapítók egy része a Védegylet körül már 7 éve folyamatosan gondolkodtak ilyesmin, és ez a projekt is már tavaly ősz óta fut a háttérben (ld pl www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=17041). Nem a cilinderből előrántott nyúl tehát.

nénike: akik eddig nyilatkoztak a témában (Schiffer András, Jávor Benedek, Csillag Gábor, Vay Márton), ők alapítók (jaj, ez csak 4, akkor egy ötödik név: Rauschenberger Péter, szerdán őt is beszélni fog. És további öt helyszinen még egy tucatnyi ember). De van mellettük majd 300 másik; ebből a választott vezetők (13an) szerdától láthatóak lesznek a www.lehetmas.hu-n.
Az atommal a helyzet bonyolult, de mielőtt bárki megijedne, nem zárjuk be holnap Paksot - igaz, egy atomoffenzívát se mi fogunk megindítani :). Lesz majd róla szép kis állásfoglalásunk, de nem ezzel fogunk rögtön az elején kiállni. Egyébként érdekes, h itt milyen érdeklődést vált ki ez a téma; en general a magyar társadalomban nincs ekkora zsezsgés körülötte.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 16:25:55

Pedig szinte az atom lenne a legfontosabb , főleg a cárizmus újratöltése óta.

nénike · http://mandiner.hu 2008.10.06. 16:28:50

Ja kérem, ez itten a rendkívül érzékeny, ugyanakkor kulturált, jól informált és magasan képzett hülyegyerekek búvóhelye.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.06. 16:34:57

Nem az a kérdés, hogy "ki?"
Hanem az, hogy: "MIT?"

Haha

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.06. 16:35:56

"Pedig szinte az atom lenne a legfontosabb , főleg a cárizmus újratöltése óta."

Azért az uránt sem fákról szüretelik az Alföldön...

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2008.10.06. 16:36:02

Nénike,

az 1. kérdést nem nagyon értem, nincs 5 alapító. 15-en ültek össze tavaly ősszel (lényegében zöld civilek mind).
2. Atom. Mint zöld oldalról induló társaság, eleinte természetes volt, hogy nem kérünk belőle. Aztán csatlakoztak olyan - egyébként - szimpatikus emberek, akik azt gondolták, hogy ez az élből elutasítás nem helyes, vitassuk meg. S mivel erőből nem akarunk senkit lenyomni, konszenzusra kell jutnunk (ha nem lesz konszenzus, nem lesz közös álláspont sem). Már volt egy vita, a következő novemberben lesz.
A saját véleményem egyébként az, hogy nem kell atom. Van előnye (pl. kis CO2 kibocsátás) de nagyon drága (a most épülő finn erőmű végső költsége valahol 4,5 milliárd euró körül lesz, ez 1125 Milliárd forint). Egy új atomerőműre szánt költéget sokkal hatékonyabban lehet energiahatékonyságra (4-7-szeres eredmény CO" kib. csökknetésben) de megújulóra is elkölteni.
De ez csak az érvek egy szelete.

L.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.10.06. 16:39:51

Az alapkérdésre a válaszom: Nem. Az ötszázalékos bejutási küszöb olyan kemény korlát, amin puszta lelkesedésből, de még az állampolgári politikusundort meglovagolva sem lehet átlépni. Először tehát érjék el a küszöb eltörlését. Utána lehet szó róla, ha amúgy szimpatikusak. Az atompárti politika pl. kimondottan jó pont lenne. :) Pacsuliszagú szivárványkoalíció, az nem köll. ;)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 16:48:20

Kedves Lehetmás! Csak szeretnék szólni, hogy elképzelhető: a Nagy Betolakodó Feri is meg fog jelenni a rendezvényeteken. Ezt hogy küszöbölitek ki?

lehetmás 2008.10.06. 16:51:03

elGabor: hidd el, mi eltörölnénk/leszállítanánk a küszöböt, és nem magunk miatt, hanem elvből - de ez kintről tökéletesen esélytelen. Bentről sem lesz könnyű. ;)
Abban megegyezhetünk, h EP-n ránk szavazol, és ha meggyőzően látszik, h egy évvel később nem kell féltened a voksod a hasznosulatlanságtól (ilyen szó nincs is!), akkor 2010-ben is? :D

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.06. 16:51:32

Wow. Mi ez a hirtelen atommánia?

Nem nagyon értek hozzá (gyanítom, hogy hasonlóan a legtöbbekhez itt), de egy tippem van: a szombathelyiek megcáfolhatatlan tanulmányokkal fogják alátámasztani, hogy a legmegfelelőbb hely az új reaktornak Nyíregyháza. És fordítva. Értsd: persze, kell, de minél messzebb tőlem...

lehetmás 2008.10.06. 16:53:06

lekylola: viccelsz?!? vagy tudsz valamit, amit mi nem? az durva lenne; Ferenc testvér elmegy minden olyan buliba, ahova nem hívják meg?
egyébként a Gödör kidobói azért vannak, hogy eltávolítsák a nemkívánatos elemeket, nem? :)

zoli27 2008.10.06. 16:53:09

Válasz a post-ben feltett kérdésre: Én mindenképpen nyitott vagyok. Ha komoly, szakmai és szellemi háttérrel rendelkező öko-liberális pártról lenne szó, nem zárom ki, hogy rájuk szavaznék. Schiffer András neve mindenesetre nem rossz ómen.

siqlum 2008.10.06. 16:53:38

Ki van csukva h rájuk szavazzak a jelenlegi formában. Majd ha látom a jelöltjeiket a választókörzetemben, és látom a választási programjukat. Ha látom a párt vezérkarát nyilatkozni, a kampányukat, akkor elgondolkodok rajtuk. Pillanatnyilag semmit sem jelentenek. Jópofa elökörködés. Ennyi. Lássuk a medvét:)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 16:56:16

lehetmás :) Én csak szóltam. Tudsz olyan buliról, ahova eddig nem ment el? :) Szerintem holnap be fogja jelenteni: neki nagyon tetszik ez az új, zöld párt. Elmegy a bulitokra, mert ma, minden baloldalinak össze kell fogni. Ő és Klára támogatják a fiatalok kezdeményezéseit :)

RemSajt 2008.10.06. 17:01:23

Az én válaszom: igen, szavaznék új pártra és nem zárom ki hogy erre a társaságra. De!
1. lássam hogy reális a bejutás
2. lássam a programot
Különösen kíváncsi vagyok mit mondatok az energiatéma mellett a cigánykérdésről, a szociális kiadásokról, az APEH és a rendőrség jelenlegi működési elveiről, és hogy milyen külpol programmal jöttök..

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 17:04:13

Én akkor szavaznék rátok, ha elővennétek a kommunista témát. (Perekkel, stb. tisztáznátok kit terhel felelősség a kommunista diktatúrában elkövetett bűncselekményekért.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 17:05:46

Háááát akkor megint fölvállalom a d'etre noir szerepét. Meg a szkeptikusét.

Tehát.

Nagyon tetszetős az a tinédzser hevület, hogy mink nem vagyunk se konzervatívok, se libsik, se zöldek, se semmik. Mink mindenki érdekeit egyformán nézzük. Mink felülemelkedünk a kicsinyes politikai vitákon. Moreover, Új Világot Építünk. Satöbbi.
De sajnos ilyen nincsen. Ha lenne, lehetne ilyen pozíció, akkor nem lennének problémáink, amik megoldásra várnak. Ha lenne ilyen lehetőség, akkor nem kéne érvelni egyik érdek mellett a másikkal szemben, és vice versa. Ebben van egy jó adag álmodozás, egy még nagyobb adag perfekcionizmus, és talán egy kis utópikus érzület is. Nem is beszélve a politika-ellenes éléről, hogy ti. a politika célja hosszú távon a politika megszüntetése (aminek a léte pont abból fakad, hogy nincsenek örök időkre megoldódó problémáink), hiszen a politika az csak rossz lehet.


De persze ne legyen nekem igazam.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 17:06:41

Hogy-hogynem, Lola ötlete pl. kifejezetten teccik. Benne lesz a műsorban?:DDDDDDDDDDDDDD

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 17:13:11

Egyébként az vicces lenne, ha írnátok előre egy közleményt, amiben szépen megkéritek a miniszterelnököt, hogy ez esetben ne jöjjön el egy olyan bulira, ahova nem hívták. Biztos benne lenne a sajtóban, reklámoznátok magatokat, no meg vicces is lenne. Antimeghívó, vagy micsoda.

lehetmás 2008.10.06. 17:28:52

lola, ez hatalmas!
...bár így lehiggadva azt mondanám, nem nagyon kéne egy jó vicc kedvéért se egy közleményben szerepelni GYF-cel. ez nem róla szól, hanem az ország helyzetéről és a politika minőségéről - ez utóbbinak persze ő eklatáns példája...

a komcsizásra ráállni, hát, az nem a mi műfajunk - nem tűnik ugyanis túl produktívnak. de a korábbi állambiztonsági iratok, közte a III/3-as dossziék nyilvánossága, amit továbbra is minden párt szépen elszabotál, az nagyon is fekszik nekünk. titkosság -, szembenézés +.

Gabrilo: én nem fogalmaznék úgy, mint Lunakid, viszont akkor még bonyolultabb a dolog. mert mondhatjuk, h zöldek vagyunk, vagy több-mint-zöldek, de ebből senki nem fogja tudni, h mit gondolunk az adókról, a szociális rendszerről vagy éppen a rendőrségről. van egy ökopolitikai ideológia (jobb híján lásd: magyarinfo.blog.hu/2008/08/06/okopolitikai_gyorstalpalo, vagy az angol wikipedián), amit viszont még annyian se tudnak pontosan beazonosítani, mint azt, h mi az a bal-jobb. szóval ha az lesz a zöld mint politikai kategória értelme, amit mi képviselünk, akkor zöldek leszünk :) de egyelőre nehéz a dolgunk...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.06. 17:30:04

Fuh nem olvastam mindent végig, de szivesen vagyok egüt liberális Elek Istvánnal.
Ja és Hajrá!
Legyen Más!
Ragasztok is mindjárt egy Hanem-es matricát!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 17:32:24

lehetmás,


Hát, ettől féltem:( Általában az ideológiákat nem szeretem. Így jártam:)

gonoszka · http://gonoszka.nolblog.hu 2008.10.06. 17:34:51

Egy középen álló pártra semmiképp. Nem bíznék bennük. Ráadásul ez valami divatos maszlag. Az ember vállalja fel milyen nézetek állnak hozzá a legközelebb! (A többit sem kell élből elutasítania persze.)
Nem tartom magam jobboldalinak, így az is kiesik.
Liberális pártot aligha alapítana bárki is ma Magyarországon...
A zöldek érthetően jellemzően baloldalt szoktak állni. De bevallom, egy ilyenben sem bíznék, ráadásul nem is vagyok az az elkötelezett zöld. (Más sem, de én elismerem.)
Marad a baloldal. Talán egy új baloldali, szociálliberális pártra tudnék szavazni.

nénike · http://mandiner.hu 2008.10.06. 17:35:48

Nem találunk céget új atomreaktor-blokk építésére, ha tovább szerencsétlenkedünk?
www.168ora.hu/cikk.php?cikk=25097

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 17:37:29

Lehetne 60 milliárd Ft-ot spórolni a volt pártfunkcik nyugdíjának a nyugdíjminimumra való csökkentésével, mint Lengyelországban tették.

Mehetne a 60 mrd Ft az egészégügynek, azon belül is az OMSZ-nek részben.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 17:40:39

Ezzel csak arra akartam utalni, hogy igenis van értelme a múltat bolygatni.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 17:42:23

kár, hogy nem komcsiztok :( Az a baj, hogy ma egyik párt sem komcsizik, még a Jobbik se. Ők cigányoznak, az meg nem szimpi.
Mindegy, a mostani pártalapítási kedvet nézve, lehet, hogy majd lesz egy rendes antikommunista párt is. Jöjjön el az én pártom :)

lehetmás 2008.10.06. 17:44:16

br: persze, hogy van, de azért múltbolygatás/szembenézés =/= refelktálatlan komcsizás.
Gabrilo: akkor hívjuk politikai filozófiának, hm? ;)

és most bocs, de szaladok lézerezni. gyertek ti is!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 17:46:58

Lola,

alapítsunk akkor pártyot. Én szívesen komcsizom, ezt bárki a környezetemből tanúsíthatja:))

nénike · http://mandiner.hu 2008.10.06. 17:47:02

Kedves lehetmás!

A Greenpeace szerintetek mennyire vállalható? Itt azt olvasom, hogy "a nukleáris áramtermelésre a jövőben egyszerűen nincs szükség Magyarországon" – hangsúlyozza a Greenpeace közleménye."

hcrules 2008.10.06. 17:51:43

Igen, bennem is felvetődtek amik Gabrilo-ban. Olyan nincs hogy egy pártnak ne legyen eszmeisége. Azt fontos megérteni, hogy akkor is bizonyos filozófiai alapokon áll az ember ha ennek nincs tudatában. Az utópiákkal és a politika-ellenes politikai pártokkal szemben pedig szkeptikus vagyok...

hcrules 2008.10.06. 17:53:31

Szívesen csatlakozok az antikommunista párthoz! ;)

herrbert74 2008.10.06. 17:55:10

Azok közé tartozom, akik bármely szavazáson egy lóf*szt rajzolnak a szavazólapra, amennyiben azon pártokra vagy azok képviselőire lehet szavazni. Egy kivétel lehet ez alól: ha a párt deklarálja, hogy ő tulajdonképpen egy pszeudo-párt, ami rövid távon pártként funkcionál, de hosszútávon célja a részvételi (értsd közvetlen) demokrácia létrehozása.

Ma ez sajnos bár elméletileg már megvalósítható, gyakorlatilag még nem. Ugyanakkor tíz évvel ezelőtt még elméletileg sem volt lehetséges, tíz év múlva viszont megvalósítható lesz. Az meg nem nagy idő a politikában. Kivárom, sőt közreműködnék, mert ma el kell kezdeni. Utópia? Igen, mint a repülés, a holdexpedíció, a királyság vagy éppen a kommunizmus eltörlése, stb.

Néhány link:
en.wikipedia.org/wiki/Direct_democracy
Egy ilyen párt, a svéd Aktivdemokrati angol FAQ-ja:
www.aktivdemokrati.se/AD-forum/viewtopic.php?f=14&t=538&sid=45c9ce6ea941e646acbe68eeed7d5840
Magyarországon is van ilyen, de sajnos elvetélt/túl amatőr próbálkozás:
ide-ide.hu/
Metagovernment, egy e-demokrácia project:
www.metagovernment.org/wiki/Main_Page
Nibiru helyzetértékelésével tökéletesen egyetértek:
www.nibiru.hu/politika/newsystem/participativ.htm

Mit gondoltok erről?

states 2008.10.06. 17:58:45

"Az MDF-ről nem beszélünk, mert csak egy nagy nulla kilométerkőbe vésett Dávid Ibolya van, meg egy hosszú lista, hogy kit nem segíti éppen hatalomra: Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktort, Almásy Kornélt stb. "
Hát ennek a mondatnak nem nagyon van értelme, bár érteni vélem, hogy mit akar mondani...

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.06. 18:01:52

lola,

egy szo-szerint anti-kommunista partra, amely a kommunizmus alapteziseit ellenezne (es nem pusztan az ex-kaderek billogozasaban merulne ki a programja), te max jobb hijjan szavaznal, mert a kapitalista gazdasagi programjukat, aligha fogadnad lelkesedessel...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 18:02:34

herrbert74 2008.10.06. 17:55:10

Ez való Önnek:
www.dpp.no/
"Ha az emberek 70%-a mellette, 30%-a ellene szavaz egy ügynek, akkor mi 70%-ig érte, 30%-ig ellene fogunk dolgozni."
"Johan Golden, az Ön rabszolgája a parlamentben."

RemSajt 2008.10.06. 18:04:54

herr,

szvsz a mai demokráciának nem az a fő baja hogy képviseleti, hanem az hogy a végső döntéshozók (választók) a) nagy százalékban nem értenek ahhoz amiről döntenek és b) emiatt könnyen befolyásolhatóak azok által akik "értelmezik" számukra a kérdéseket (lásd média és megmondóemberek szerepe, plusz a jelszavak mentén politizálás programok helyett).

A megoldást nem tudom, (de egy IQ-teszthez kötött szavazati jog talán jó kezdés lehet :-) ). Az biztos, hogy ez a tömegdemokrácia belső velejárója..

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 18:06:46

Antikommunisták a Nukleáris Energiáért (ANE) a konszenzuskereső javaslatom.

Google 2008.10.06. 18:06:50

Sokat akar a szarka, csak tarka a farka.

Ebben a telezsúfolt demokráciába már csak egy olyan párt hiányzik, amelyik semmilyen, senkivel nincs, senkit nem segít (láttunk már ilyet, nem eggyet), de mindent akar.

A Jobbik is a parlamenti választásokra gyúr, nevet is felmutatott, itt valahogy olyan szégyenlősek ezek a mások.
De most akkor egyből két zöld párt is lesz, egy már volt, készülődik a következő. Csak a szavazat számít, a többit megoldják.
Láttunk mi már választások előtt MSZP-t segíteni hívatott váklasztási pártokat, ez is csak az. Csak az újszülöttnek új minden párt.
De Lola azért jót kérdezett, a posztkommunisták ellen is fellépnek? Mert ezt nem árt a legelején tisztázni.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.06. 18:08:26

"Ha az emberek 70%-a mellette, 30%-a ellene szavaz egy ügynek, akkor mi 70%-ig érte, 30%-ig ellene fogunk dolgozni.Johan Golden, az Ön rabszolgája a parlamentben."

Nem ezt nevezik politikai prostitucionak...?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 18:08:33

Gabrilo, szívesen alapítok veled pártot, de előre szólok hangember vagyok és lusta :)

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.10.06. 18:11:53

Én csak attól félek, hogy ez a párt is magával hordozná az eddigiek hátrányait:
- a régi konjunktúrából vonultatja fel az embereket
- urambátyám' módon osztódnának a lapok
- hagyják, hogy rájuk telepedjenek, vagy belülről fúrják őket szét
- koalícióval valami vállalhatatlanba kerülnek
- korrumpálja őket a nagy lé.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.06. 18:15:46

"de egy IQ-teszthez kötött szavazati jog talán jó kezdés lehet :-)"

Ezekkel a lelkes cenzus-propagalasokkal csak az a baj, hogy en meg egyszer sem lattam senkit, aki azt mondta volna, hogy "egy ponttal, az en IQ-m felett legyen a hatar"....

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 18:19:19

dolphin 2008.10.06. 18:15:46

Én meg azt nem tapasztaltam még soha, hogy önmagában a magas íkú bárkit megóvott volna az ostobaságtól (nem az alacsony íkútól, hanem a butaságtól).

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.06. 18:23:20

(Horvátország atomerőművet épít 2015-től, Eszék
mellett, egy Dunaszigeten. Duna tv nyomán.)

Szippancsáki (törölt) 2008.10.06. 18:23:49

Aktualitás a Tarkáknak:

Na jó, akkor most ki lehet sétálni a vonatbaleset színhelyére és szemébe nézni a halottak hozzátartozóinak, akik a cigány színesfém-tolvajok miatt estek áldozatul.
És meg lehet kérdezni, hogy nem-e az az elcsukló hangon nekrológot mondó táncikálóember-e a felelős, aki veletek lógott aznap.

Tarka magyar, mi? Szeresük egymást...

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2008.10.06. 18:24:01

Nénike,

A Greenpeace forgatókönyve szerint (lásd: www.greenpeace.hu/energia.pdf) 2050-re le lehet csökkenteni a magyarországi energiafelhasználást a jelenlegi 1/3-ára, azaz 1100 PJ-ról 380-ra. Ennek a felét adná akkor a kőolaj+földgáz, másik felét a megújulók. Ennek eléréséhez nincs szükség atomenergiára, sőt, ez a forgatókönyv arra épül, hogy minden forrást a hatékonyság növelésére fordítunk, (Lehet vitatni, hogy az olaj+földgáz részt atommal pótoljuk, csak akkor a hatékonyág általi csökkenés nem lesz akkora).

Szóval szerintem a Greenpeace vállalható (bár én a Sea Shepherd-et jobban bírom:))
L.

RemSajt 2008.10.06. 18:29:25

dolphin - legyen az enyém fölött eggyel, én örülnék neki :-)

RemSajt 2008.10.06. 18:31:01

Bár tény, hogy nem önmagában az alacsony IQ a gond, hanem a felelős gondolkodás hiánya, azért szvsz statisztikailag erős a korreláció.

Google 2008.10.06. 18:31:02

Az az érdekes, hogy amikor a Zordast 2002-ben el akarták kergetni, tudták, hogy az MSZP-t akarják.
Most, hogy az MSZP a romjaiban hever, már más párt kellene, mert, ha az MSZP dől, dőljön a Fidesz is!
Lehet át-, meg átcsoportosulni, de attól a problémák problémák maradnak, szegénység, cigány-kérdés, adók, környezetvédelem, múlt rendszer, igazságszolgáltatás stb.
Lézer-show-val, PR-rel nem fog menni! Próbálták már mások is.

RemSajt 2008.10.06. 18:32:47

a lézersó meg a píár a választók azon 90%-ának a megnyeréséhez kell, akiket az ehhez hasonló blogokkal nem lehet elérni :-)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 18:34:08

Lastres 2008.10.06. 18:24:01

Micsoda bornírt ötlet. Az energiafogyasztást növelni is lehet, ha több az atomerőmű. Minek csökkenteni?

herrbert74 2008.10.06. 18:34:33

Bocs, ha valakit megbántok, de a kommentekben maradjunk a tegeződésnél...
dzsuceharcos:
norvégtudásom egyelőre hiányos, de ez Aktivdemokrati testvérpártja lehet. Terjed az eszme, no. Ugyanakkor szerintem ez csak a pszeudopárt stádiumban működhet kényszerűségből. Gombnyomó Jánosokból 386-tal így is több van a kelleténél.
dolphin:
Ez pont az ellentéte, mert itt a választók akarata dönt minden kérdésben. A példát konkrétan a képviseleti és részvételi demokrácia (kényszerű) ötvözetének hívnám.
RemSajt:
Miről dönt a választó? Fidesz vagy MSZP? Ez nekem nem döntés. Egyébként aki képviseleti demokráciát akar közvetlen demokráciában, az megkaphatja. Csak delegálnia kell a szavazatait, akár szakonként (tárcánként) más-más szakértőnek. Ha akar, egyszer szavaz életében. Ha akar, minden nap.

Karcolt lendület 2008.10.06. 18:34:36

Kár, hogy dolgom van, a lézersót megnézném. :-)

Az új szerveződés szimpatikus, de nem biztos, hogy egyetértek velük mindenben. (Legalábbis ami számomra kiderült egy-két személyes beszélgetédből.)

Google:
Amennyit tudok róluk, ez határozottan nem egy vakpárt, - ahogy itt leírták -, 1 éve szervezkednek és elég komoly programalkotó munkát végeztek. És szerintem leginkább az SZDSZ-nek vágnak alá itt Budapesten - főleg, ha a "nagy öregjei" valahogy kicsinálják Fodort. Mellesleg mindenki a parlamenti választásokról beszél, pedig az első két évben a célnak az önkormányzatinak kéne lenniük, különös tekintettel Budapest közgyűlésére. Arra szerintem esély is van és elég sok értelme is lenne, ha egy ilyen párt segítene kissé a közösségi közlekedéssel kapcsolatos döntésekben...

states 2008.10.06. 18:38:27

Programtalan és demagóg Fidesz. Ezt hangoztatja az MSZP is. Ami azért nevetséges, mert valójában az MSZP-re igaz. Csakhogy ha egy pártnak kormányon nincs programja, az katasztrófa a kormányzott országra nézve, az ellenzéknek pedig nem az a dolga, hogy programokat gyártson, hanem hogy ellenőrizze a mindenkori kormányt. Ami a demagógiát illeti, megnézem magamnak azt a pártot, amelyik Magyarországon demagógia nélkül fog választást nyerni...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 18:39:51

Jesszus.

Energiafelhasználást nem lehet csökkenteni, arra kell számítani, hogy az elektronika korában nőni fog, méghozzá ugrásszerűen.

A másik, hogy az ún. megújuló energiaforrások üzembe állítása sok esetben egyáltalán nem környezetbarát, gondolok itt a napelemek előállításához szükséges nehéziparra vagy a szélerőműveknél a standby dízelgenerátorokra.

A másik, hogy az atom sokkal környezetkímélőbb és biztonságosabb a kőolaj+földgáz+szén kombónál...

A magyar Greenpeace le van maradva 40 évvel, a modern zöldek között már sokan rájöttek az atomenergia előnyeire és otthagyták az egész atomstop kampányt.

Nem Csernobillal meg 50 éves reaktordesignokkal kell hadakozni.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.10.06. 18:47:50

OFF:

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=6669

Ez meg mi a franc?

Ez az ember most vagy nem normális, vagy képes emberek halálával színészkedni...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 18:47:54

lelkylola · reakcio.blog.hu/ 2008.10.06. 18:08:33


Te vagy az én emberem! De sajnos én is ugyanilyen vagyok:(( Kellene valami dolgos-szorgos figura, aki komolyan veszi a protestáns etikát. Ötletek?:)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.06. 18:51:32

br · sortores.blogspot.com/ 2008.10.06. 18:39:51

Így van, az energiafelhasználás növekedni fog, többek között attól is, hogy egyre több klímaberendezésre van szükség. Alapvető tényekkel nem számol, aki az energiafogyasztást csökkenteni akarja.

RemSajt 2008.10.06. 18:55:12

Herr,
igen ebből lehet per pill választani. Én nem azt mondtam hogy ez jó, hanem hogy ennek az az oka, hogy az utolsó ingyenélőig mindenkinek választójoga van (elnézést ha a megfogalmazásom bárkit is sértene).

Más oldalról az általad javasolt modellről lehet vitatkozni. Személy szerint vannak fenntartásaim (éppen azért mert a fent említett probléma, miszerint mindenki egyformán beleszól) továbbra is fennáll. Én nem szeretném, ha az orvos úgy kezelne, ahogy a kórterem megszavazza, hanem inkább úgy ahogy a legjobb tudása szerint meggyógyulok.

states 2008.10.06. 19:04:20

Szippancsáki
Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy színesfémlopás okozta a balesetet. Ami pedig Gyurcsány elcsukló hangját illeti, ez a nyugdíjas otthonokból legalább 7 szavazatot jelent...

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.10.06. 19:06:38

Tyűha. Egy valamit mindenképpen be kell szerezni, valami nagyon profi politikai marketingest, mert már a kommentekből látszik, hogy milyen nehéz feladat egy új pártot felfuttatni, rögtön listát lehetne írni azokból a feladatokból, amik elérése nélkül az elején elvérzik. Nyilván csak valami fiatal jöhet szóba, aki még senkinek nem csinált kampányt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 19:08:01

Nehezen lehet elképzelni, hogy egy ökopárt ne a baloldali alternatív mozgalmakkal álljon szellemi rokonságban. Jobboldali konzervativizmus és ökopárt szövetsége értelmezhetetlen. A kapitalizmus az ember gazdasági és technológiai fejlődése irányából értelmezi a környezetet, az ökopolitika a környezet szempontjából előbbit. Nem egyeztethető a két dolog.

Az ökopárt, ha bejut, mindenképpen az SZDSZ-MSZP oldalán találja magát. Ebbe az irányba fogja vinni az első komoly veszekedések után hatalomra jutó vezetés, amely a pártot stabilizálja és reális esélyt ad neki a parlamentbe jutásra.

A politika elsősorban hatalomtechnika és nem lelkes értelmiségiek világformálása. Szemét duma, tudom, de akkor is ez van.

Lola kijelentése teljesen a helyén van. Aki nem választja el magát radikálisan, szellemileg és politikailag az MSZP struktúráitól, érdekköreitől, személyi és szellemi világától, az előbb-utóbb az MSZP mellett találja magát. Majd meglátjátok.

Cypriánus 2008.10.06. 19:14:08

Kedves Herrbert74!
KÖZVETLEN DEMOKRÁCIA???
még a parlamentáris is szarul működik, egy közvetlen maga lenne a katasztrófa. egy társadalom alapvetően nem épülhet demokráciára, mint tiszta államformára, mert az a (manipulálható és ingatag) többség zsarnokságát hozza el.
A demokrácia amúgy is necces kormányzati forma, (egyetlen ógörög politikai filozófus sem szerette) de parlamenti és alkotmányos fékek nélkül a csőcselék uralmává válna, amelyet káosz után egy erőskezű, és korlátlan Vezér kiemelkedése követne. " Előbb a szofisztika jön el , aztán demagógia, végül a barbár invázió" mondta Donoso-Cortés.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.06. 19:23:55

Szippancsaki,

onnan tudod, hogy cigany szinesfemtolvajok loptak el valamit, hogy ha nem-cigany szinesfemtolvajok tettek volna, akkor nincs baleset...?

Herrbert74,

a legkonnyebben megcafolhato populizmus, hogy a nepnek mindig igaza van...

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2008.10.06. 19:38:27

Ilyen program kell:
TÖBB HAVAT A JEGESMEDVÉKNEK!
TÖBB HALAT A JEGESMEDVÉKNEK!
Akkor szavazok.

heima (törölt) 2008.10.06. 19:55:27

új pártra mindenképp szavaznék, de nem ilyen ökoliberális hülyeségre, hanem egy valódi konzervatív pártra, ami mondjuk hasonló szellemiséget visz, mint a Reakció. Ilyen pártnak nem lenne nagy támogatottsága, de ha egy 10-15%-ra jó, akkor mér tökéletes egy fidesszel való koalícióra, a néppárti vonulat ellensúlyozására, és nekem is jobb a lelkiismeretem h nem szavaztam olyan arcokra mint pl Kövér vagy Tompi.

Az meg egyenesen hihetetlen, hogy tényleg van olyan ember, aki komolyan elhitte Fletónak h Szlovákiában milyen szörnyű az élet.

Google 2008.10.06. 21:20:23

Hát ma maguktól is rájöhettek volna, nem a legalkalmasabb az idő a lézer parádéra. Mégiscsak nemzeti gyásznap, 4 ember meghalt a vonat szerencsétlenségben. Ölég érzéketlen, önző párt alakulhat...

Alfőmérnök 2008.10.06. 21:22:03

Remélem most már belátják, hogy a komcsizás igenis indokolt és produktív.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.06. 21:25:13

CrL:
Elolvastam a cikket. A más politikát akarók nyilván elfelejtették, hogy a parlament épületét jogszabály védi. A rendőrök kivételesen jogszerűen jártak el.

CrL 2008.10.06. 21:31:10

eltekintve attól, hogy én eleve hülyeségnek tartom a lézerezést a Parlamentre, de akkor máshova miért nem lehetett akkor vetíteni?

index.hu/politika/belfold/nolezer3768/

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2008.10.06. 21:38:10

Azért mert a rendőrök nem csupán jogszerűen jártak el, de felsőbb utasításra cselekedtek. Irdatlan bácsi, néze már meg, hogy az a gyerek akkor most rossz vagy nem jó!

KiNG 2008.10.06. 22:17:43

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

(gr. Széchenyi István)

A magyarok ostobák.

CrL 2008.10.06. 22:21:07

haha, ezt jól összeraktad kedves Kinga & Kinga

2008.10.06. 22:21:49

@Elpet:

"Nehezen lehet elképzelni, hogy egy ökopárt ne a baloldali alternatív mozgalmakkal álljon szellemi rokonságban. Jobboldali konzervativizmus és ökopárt szövetsége értelmezhetetlen. A kapitalizmus az ember gazdasági és technológiai fejlődése irányából értelmezi a környezetet, az ökopolitika a környezet szempontjából előbbit. Nem egyeztethető a két dolog."

Ez történelmileg így alakult, de SZVSZ nincs a dolog kőbe vésve. Egy "kapitalista" párt számára elég életszerű volna energia-hatékonysággal, gazdaságosággal, megújuló erőforrásokkal meg ilyesmikkel foglalkozni. Csak a hippi-anarchista mázt kell róla levakarni és nyakon önteni valami jó kis polgári-keresztény szósszal a trendibb imázs kedvéért :)))

herrbert74 2008.10.06. 22:24:02

Az a baj, hogy nem nagyon tudtok kibújni a keretek közül. Pedig van egy kijárat a ketrecből.

RemSajt
Az utolsó ingyenélő éppenhogy most lehet a mérleg nyelve, a közvetlen demokráciában nem. Nincs aki így vagy úgy megvegye a szavazatát és ott sem kerülhet többségbe.
Az orvos döntéseit meg nem kell megszavazni. Na jó, tudom, képletesen értetted. A döntések végülis a szakértők kezébe kerülnének az intézményeken és a szavazatdelegáción keresztül. A különbség csupán annyi, hogy nem tudnak vele visszaélni.

Cypriánus
Azt hol írtam le, hogy el kellene törölni az alkotmányt és nem lennének fékek és ellensúlyok? Amit leírtál, az pont a képviseleti demokrácia. Már a Vezér is kiemelkedett, nem vetted észre?

dolphin
Populizmus? Miről beszélsz? Ne sértegess engem! De ha nem populizmus és olyan könnyű megcáfolni, akkor cáfold, légy szíves. Tudtommal az egyetlen közvetlen demokrácia eddig az athéni volt. Szerintem működött. De eddig nem lehetett olyan széles társadalmakra kiterjeszteni, mint a mai nemzetállamok. Svájcban működik még egy hasonló rendszer, eddig csak referendumokkal. Totális anarchia, Vezérek jönnek mennek. Meg is lehet nézni, hol tartanak.

Most jött el a paradigmaváltás ideje.

Fletónak amúgy részvétem. Vagy mi van.

Alfőmérnök 2008.10.06. 22:28:04

ifsz:
(Arról nem is beszélve, hogy ma Magyarországon inkább a baloldal kapitalista - vadul - a jobboldal meg inkább kacsintgat az antikapitalizmus irányába, igaz csak retorikájában.
Az SZDSZnek és holdudvarának ténylegesen semmi köze nincs a "baloldali alternativ mozgalmakhoz".)

KiNG 2008.10.06. 22:34:57

A magyarok túl sokat gondolkodnak, mindent mindig jobban tudnak, aztán mégis ők produkálják a történelem legnagyobb inflációját, ők sírnak Trianonért, őnáluk sírhatnék-magas az adó, az ő kurváik a legnagyobb kurvák, talán a legnagyobb arányban van náluk a tüdőrák mint halálozási ok, 386 képviselő (lol)... és így tovább...

Szép nemzet vagytok.

CrL 2008.10.06. 22:39:38

haha, ez itt igen off amiket írsz, de Kinga & Kinga. lehet egy személyes kérdésem: te hol tanultál meg ilyen jól magyarul?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 22:50:14

A kurvák hogyan legnagyobb kurvák? Legdrágábbak? Legügyesebbek? Legszemérmetlenebbek? Legszenvedélyesebbek? Legmagasabbak? Hogyan legnagyobbak?
Érdemes elolvasni még Lőwy Árpád " Egy honleány Rigában " című drámai költeményét a hozzá fűzött szerzői kiegészítéssel.
The King&Kinga, valami félelmetes tapasztalati anyag lehet sorai mögött
:D

Alfőmérnök 2008.10.06. 22:51:02

ez nem off, hanem egy fasság. ezen a helyen épp azon gondolkodnak, hogy hogyan lehetne változtatni ezen, erre jön a "túl sokat gondolkodnak" dumával. Barom.

hcrules 2008.10.06. 23:16:50

Hagyjuk már ezt a "kapitalizmus" kifejezést... Nem feltétlenül kell átvenni az öreg szakállas frazeológiáját! Maradjunk mondjuk a piacgazdaságnál!

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.06. 23:21:11

herrbert,

Athenban kb. a lakosok 10%-a volt jogosult szavazni...

vizipipa 2008.10.06. 23:23:59

186 komment, a korrupció 4x fordul elő. Csak. Pedig az morált és erkölcsöt is jelent.
Kiegyezés?

2008.10.06. 23:40:57

@Elpet:

"A kurvák hogyan legnagyobb kurvák? Legdrágábbak? Legügyesebbek? Legszemérmetlenebbek? Legszenvedélyesebbek? Legmagasabbak? Hogyan legnagyobbak?"

A legnagyobb kurva az az a kurva, aki mindenkinek igent mond, csak neked nem :)

@vizipipa:

Szerintem is a korrupció lenne az első,nyilvános információkkal, jól szabályzott pártfinanszírozással, elszámoltatható képviselőkkel, köztisztviselőkkel, stb. A jelenlegi mértékű korrupció olyan dolog, amelyik a legjobb ötleteket is képes aláásni. SZVSZ ameddig erre nincs megoldás, kár bármibe is belekezdeni.

herrbert74 2008.10.07. 00:05:38

dolphin
ez igaz, a történelem csak ilyen példával szolgál, de
1. ez attól még közvetlen demokrácia volt
2. ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy mi is történelmet írjunk vele

XY kronosz óra 2008.10.07. 08:43:41

Kicsit gyenguszra sikerült a belépő. Azért az érdekelne, hogy milyen jogszabályra hivatkozva tiltották le a vetítést. Nagyobb lendületet kívánok holnapra.

OftF 2008.10.07. 10:14:17

Én is még figyelném őket egy kicsit, mielőtt átpártolnék.

Addig is hajrá Magyarország, Hajrá magyar kétfarkú kutyák!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2008.10.07. 18:27:32

herrbert74 2008. 10. 06. 17:55:10
"Azok közé tartozom, akik bármely szavazáson egy lóf*szt rajzolnak a szavazólapra, amennyiben azon pártokra vagy azok képviselőire lehet szavazni."

Gratulálok! Eddig minden alkalommal be is jött a választásod...
Ha legközelebb nem tudnád fejből, hogy hová tedd az x-et, csak nézd alaposan végig a szavazólapot, hátha ott lessz rajta, hogy "IDE" ;)))

Tehát a válaszom a nyitókérdésre (Szavaznál egy új pártra 2010-ben? Akár rájuk is?):
- IGEN szavaznék,
- akár rájuk is, ha garantálják, hogy az enyémmel együtt meglesz az 5%-hoz szükséges kb. 280e szavazatuk.

ÁrPi 2008.10.07. 18:30:07

The King & Kinga 2008.10.06. 22:17:43

NEM mondta, NEM írta gr. Széchenyi István ezt:

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

Itt olvasható az idézet backtrack :-) felgöngyölítő nyomozása :) :

www.urbanlegends.hu/2007/03/29/minden-nemzetnek-olyan-kormanya-van-aminot-erdemel/

A sajtóipar gondosságáról pedig szólnak a
urbanlegends.hu -n a bejegyzés kommentjei.

ÁrPi 2008.10.07. 18:42:24

Az idézet valójában
" Surányi Miklós: Egyedül vagyunk " c. Széchenyi-életregényében van. Nem Széchenyi szavai.

mek.oszk.hu/04700/04792/html/03.htm#11

mek.oszk.hu/04700/04792/
A 437. oldal a PDF -ben.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2008.10.07. 18:43:04

Olvasgatva a kommentezők részben eltérő, részben összecsengő "kívánságlistáit" egyre inkább megerősítve látom, hogy jó úton jár az IDE "pszeudo párt" alapkoncepciója:
- nem kell saját program! Mert:
1. az úgysem fog tökéletesen megfelelni senkinek (max. kompromisszumosan)
2. a parlamentben feltett konkrét kérdésekről program nélkül is el lehet dönteni, hogy támogassuk-e vagy sem (pl. úgy, hogy megkérdezzük róla az általunk képviselt-eket!)
3. az általunk benyújtandó (módosító v. önálló) javaslatokat is összeállíthatjuk a választóink utasítása alapján.

És akkor IDE kívánkozik a reagálásom egy "épületes vélemény"-re:
"dolphin 2008.10.06. 18:08:26
"Ha az emberek 70%-a mellette, 30%-a ellene szavaz egy ügynek, akkor mi 70%-ig érte, 30%-ig ellene fogunk dolgozni. Johan Golden, az Ön rabszolgája a parlamentben."

Nem ezt nevezik politikai prostitucionak...?"

NEM, kedves dolphin, ezt KÖTÖTT mandátumú (avagy VALÓDI) képviseletnek nevezik!

De ha neked megfelel, hogy ma "más a kampány és más a kormányzás", akkor TÖK MINDEGY, hogy kire szavazol, hisz úgysem azt fogja tenni, amivel előtte hiteget...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2008.10.07. 19:38:09

herrbert74:
"közvetlen demokrácia eddig az athéni volt. Szerintem működött."

- valamiért mégis vége lett (szvsz NEM azért, mert alapból rossz lett volna, hanem mert változtak a külső-belső körülmények, feltételek), tehát annak a pontos okait nem ártana megtalálni (mármint egy történész munkáiban:)
- illetve megnézni, hogy ma vajon meg lehetne-e teremteni az összes szükséges feltételt hozzá...

"ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy mi is történelmet írjunk vele"

- legalábbis egy javított utánnyomást - a korábbi hibák lektorálásával.
- de valamilyen korlátozott átmeneti változattal mindenképp lehetne foglalkozni addig is, amíg az IDEálisra sor kerülhet.

Egyetértek:
Most jött el a paradigmaváltás IDE-
je. ;)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.08. 13:59:08

Inkább Lányiék, Élőlánc, az nekem szimpibb. És jó lenne egy Fidesz-Élőlánc koalíció, hogy a realitások szőnyegének szélén maradjunk.

XY kronosz óra 2008.10.08. 14:19:30

Schiffer két évig az Ifjú Szocialisták ügyvivője, 1992-ben lépett ki a szervezetből.

Vay Márton egyik fő szervezője a Zengőre tervezett NATO-lokátor elleni fellépésnek.

Koritár Heni viszont rendben van:
iwiw.hu/pages/image/albumdata.jsp?userID=113283

bomi 2008.10.08. 14:53:12

Nagyon sajnálom azt, ami ezen a nem túl nagy támogattottságú szegmensen belül történik: a megosztottság növekszik tovább.

Luna Kid · b-terv.blog.hu 2008.10.06. 15:34:53
> Az Élőláncos busongáshoz ("nélkülünk és ellenünkre lelkesen szervezik pártjukat")...
> ...
> Tehát, BOLDOGAN együttműködünk mindekivel, akik hajlandók leülni megegyezni velünk! És ezalól az Élőlánc sem kivétel, sőt...
Ez azért így egy kicsit furcsa... Van már egy létező párt gyakorlatilag ugyanezzel az értékrendszerrel, ti – köztetek olyanok, akik annak idején, mikor az Élőlánc megalakult, azt mondtátok, hogy inkább civilek maradtok, ellenzitek a párttá alakulást – meg alapítotok egy másikat, majd EZUTÁN azt mondjátok, hogy nyitottak vagytok a megegyezésre? Én ennek drukkolok egyébként, de ezek után sajnos nem sok esélyt látok erre...
A véleményemet erről egyébként már leírtam a blogjukon:
lehetmasapolitika.blog.hu/2008/10/05/a_zaszlobontas_forgatokonyve?fullcommentlist=1#c3568932

bishop_a_szintetikus 2008.10.09. 15:45:42

A cikkben feltett kérdésre a válaszom: csak új pártra szavaznék. a jelenlegi garnitúra ugyanis már most is túl sok ideje ül abban a túldíszített házban a duna partjában, és egyik párt visszataszítóbb, mint a másik.
A lehetmásért viszont akár még magyar állampolgárságért is folyamodnék, hogy tényleg szavazhassak majd :)