Kommentszűrés
’08 okt
6
19:01

Felelősség és lemondás

Írta: TuRuL_2k2

 A mai vasúti baleset után újra felmerült bennem a kérdés, amin már sokszor morfondíroztam: mikor kell lemondania egy tárcavezetőnek és mikor nem? (A másik dilemmám, hogy egy miniszter vagy miniszterelnök a helyszínre siessen-e ilyenkor, vagy tartsa távol magát a mentési munkáktól, úgy sem tehet semmit?)

 Ráadásul a mai szerencsétlenség után hárman mondtak le: Szabó Pál közlekedési miniszter, Kamarás Miklós, a MÁV Zrt. igazgatóságának elnöke és Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója. Közülük az előbbi két ember lemondását elfogadta a miniszterelnök, utóbbiét nem. Nem értem a logikáját, hiszen Heinczinger István két éve a MÁV vezérigazgatója - miért kisebb a felelőssége egy vasúti balesetben, mint az öt hónapja miniszterkedő Szabó Pálnak? (Az is érdekes, hogy miért a miniszterelnök dönt a lemondásról, amikor a MÁV a közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárca felügyelete alá tartozik.)

 Ugyanez a kérdés vonatkozik a többi tárcavezetőre is. Miért felelős egy miniszter, mikor kell távoznia? Hány százalékpontot kell tévednie (GDP-arányosan) a pénzügyminiszternek a költségvetési hiányt illetően? Mit kell elkövetnie a rendőrségnek, hogy a belügy-/rendészeti miniszternek kiteljen a becsülete? Felelős-e az agrárminiszter a rossz aratásért, szüretért?

Címkék: felelősség

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr72699886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2008.10.06. 21:35:43

A Nép Te vagy
Vigyázz,nehogy leverd a poharat!

tra lala 2008.10.06. 21:40:24

Én azt nem értem, hogy miért mondanak le egyből? Arra gondolnak, hogy hopp munka van a láthatáron, intézkedni kéne, fontos döntéseket hozni. Hát basszus eddig kényelmesebb dolgom volt. Inkább mártírt játszom és lemondok?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.10.06. 21:41:47

Pelso,
pont arról van szó, hogy egy ilyen kezdő drámakörös performansz leginkább azoknak sértő, akik tényleg meghaltak a balesetben.

egyébként: akiknek a hozzátartozói egy a'la natur hétvégi közúti balesetben vesztek oda - van rá számos példa, hogy nem önhibából - azoknak ilyen alapon nem jár a könnybelábadt szem? akkor nem mond le a közlekedési miniszter?

Pelso.. 2008.10.06. 21:44:10

Regular John,

Aha, a reakciókról, -meg az itteni reakciókról, netán.
Jelen esetben, ha a vélemény kinyilvánitása=hiszti, -akkor: igen.

CrL 2008.10.06. 21:45:21

Kánaán, a politika felelősség nem ugyanaz mint egy cégnél. De ha miattad vagy bárki miatt mondjuk halálaesetek következnek be ott ahol a dolgozol, ott a vezető is elő lesz véve, ha nem repül azonnal ő is.

heima (törölt) 2008.10.06. 21:47:26

"Hisztizel." Megszoktuk már vérfüggetlen-balliberális oldalról

Kánaán 2008.10.06. 21:48:52

Ha minden balesetnél lemond egy miniszter, nem marad a végén senki. Kivi lennék Orbán lenne egy miniszter mikor mondana le. Ez már megint a fidesz mongyonle stratégiája csak. Bármibe belekapaszkodnak, még egy balesetbe is.

freehckr 2008.10.06. 21:49:34

Pelso..: "Legalább az elhunytakra s hozzátartozóikra lennétek tekintettel, amikor a tragikus baleset kapcsán is csak a gyurcsányozásra futja"

Fordítsuk meg? Amikor a tragikus baleset kapcsán Gyurcsánynak csak a kampányon jár az esze, az jobb?

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.10.06. 21:50:34

Szerintem Gyurcsány nem színjátékot adott elő, ő egyszerűen ilyen. Beleéli magát abba, hogy ő az ország lelkiismerete, szíve, meg minden. Meghatódik saját magától. Látja magát, mint egy filmben: a kormányfő, mint ember drámája, ahogy ott áll a vakuk villanása közt, a mikrofonok erdeje előtt, és ki kell mondania a kimondhatatlant.
Na persze, ettől ez még tényleg idegesítő. Szedje már össze magát, ezt tényleg méltatlan.

"Fantasztikus az országot kormányozni. Fantasztikus." Már nem sokáig.

Cook kapitány 2008.10.06. 21:51:09

Kánaán és mások!

Tegyük ezt tisztába. Általában egy vezetőnek (most ne miniszterre gondolj!) nagyon súlyos hiba esetén azért kell lemondania, mert nem tudott olyan rendszert létrehozni, amiben ez a hiba kizárt. Bizony az ő felelőssége, hogy előre lássa a legsúlyosabb hibákat és olyan protokollokat dolgozzon ki, amik lehetetlenné teszik azt a hibát (még egyszer, nem miniszter, általában a vezető!). Ha ő személy szerint ehhez nem ért, akkor azért alkalmatlan, mert nem tudot olyan (szak)embereket keresni, akik képesek ezen katasztrófák felismerésére és kivédésére.

Jó kérdés, hogy egy miniszternek le kellene-e mondania. Szerintem most nem, én inkább a MÁV vezetőt mondattam volna le, kb. pont fordítva, mint Ferenc (de ezen nem csodálkozom).

klackner 2008.10.06. 21:52:19

A miniszter politikailag felel a MÁV-ért, ezért kell lemondania ilyen esetben, még ha nyilván nem is tehet közvetlenül a balesetről (ha a jelzőberendezés egy kábel ellopása miatt romlott el, akkor közvetve se). A MÁV vezetői esetében ugyanez a helyzet. Az elnök lemondása szimbolikus, szintén az általános felelősség elve alapján. A vezérigazgató az operatív irányító, neki akkor kell mennie, ha a vizsgálat szerint rendszerhiba történt, vagyis a MÁV elkerülhette volna a balesetet.

Gyurcsány meg valóban tragikomikus volt.

Az utolsó három kérdés viszont furcsa. Az elsőt még csak-csak értem, de a jelenlegi rendészeti miniszter idején mit is követett el a rendőrség (ha a Molotov-koktélos rasszisták ellen bevetett könnygázt galád módon figyelmen kívül hagyjuk)? Az aratás meg nyilván irónia.

mikénehavóna 2008.10.06. 21:52:33

Látnék már egy magyar újságírót, aki tényleg utánanéz a színesfém-maffiának. Egyáltalán nem magyar jelenség, hanem európai. A réz világpiaci ára az egeket veri, a kereslet óriási. A drogkereskedelemmel azonos nagyságrendű "iparág" a színesfémlopás- és csempészet.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 21:52:57

CrL

Nem hogy repül. Lecsukják. Az egyik régebbi munkahelyemen az üzemvezető és a műszakvezető felfüggesztett szabadságvesztést kapott egy csonkult hüvelykujj miatt. Nem mindenkinek lehet mindent.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 21:56:23

Kánaán

Lehetsz kíváncsi

Nógrádi László közlekedési miniszter

Orbán-kormány idején

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 22:02:26

Ó, ezt a szemforgató hipokrita moralizálást!

Igen, pont erről írunk ... ! Gyomorforgatónak tartjuk, hogy egy ilyen tragédiát a saját megroggyant reputációjának támogatására használjon valaki. Az a jó, hogy nagyon jól tudjuk, hogy ti is tudjátok, hogy erre gondolunk, de felszínen azért beleköttök.
Függetlenek.

klackner 2008.10.06. 22:03:06

Valószínűleg hasonló esetben az Orbán-kormány minisztere is lemondott volna, de azért Nógrádit ne hozzuk ide. Ő közvetlen részese és részben okozója volt a balesetnek. Ha jól emlékszem büntetőjogi értelemben felmentették a sofőrjét, de Nógrádi Audija megkülönböztető jelzést használva 80-nál többel ment (akkor ennyi volt a megengedett sebesség). Mégpedig azért mert Nógrádi valamilyen szalagavatásra sietett...

Azért ez nem ugyanaz, mint a mai lemondás.

Pelso.. 2008.10.06. 22:06:18

Freehckr,

Nem jobb. Ugyanolyan. -ugyanolyannak kell lenni, tényleg?

Egyébként, tudom: a mi reakciónk, az nem olyan ám, mint az ő reakciója, na.

klackner 2008.10.06. 22:09:06

Utánanéztem. Részben tévedtem, Nógrádi sofőrje is hibás volt.

"Nógrádi Audi A6-osát sofőrje vezette. Őt azért találták vétkesnek, mivel a megkülönböztető jelzés használata mellett kb. 140 km/órás sebességgel haladt, így mások nem hallhatták időben az autó szirénáját. A Trabant vezetője a balra kanyarodás szabályainak megszegésével vétett a rendőrségi vizsgálat megállapításai szerint."

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.10.06. 22:09:34

mondjuk az indexről az is mindent elmond, hogy amint kikerült a kurucra az ügy levették a főhírek közül és most valami lóverseny van ott..

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 22:10:17

Persze, hogy nem ugyanaz a történet.

Aki meg akkor nem szerette Orbánt, az a fiatal pár haláláért Nógrádit okolta, mert hogy.
Erre is emlékszem.
A vélemények párt-hovatartozás szerint oszlottak meg.
Most is.
Hasonló balesete Gál Zoltánnak is volt.
Akkor is eszerint ítéltetett meg a felelősség kérdése

kipu · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_trollh_rad/ 2008.10.06. 22:11:05

nagy színész ez a Feri, nagyon nagy! csak egy kicsit túlspilázza! azért a szívem így is megszakad...

CrL 2008.10.06. 22:16:45

idevág:

A horvát kormányfő hétfőn felmentette hivatalából a belügyi és az igazságügyi tárca vezetőjét, valamint az országos rendőrparancsnokot, miután délelőtt újabb brutális bűntényt követtek el a horvát fővárosban: a gyilkosság áldozata egy korrupcióval gyanúsított volt kormánytag ügyvédjének a lánya. Berislav Roncevic belügyminiszter és Ana Lovrin igazságügyi miniszter, valamint Marijan Benko menesztését még jóvá kell hagynia a horvát parlamentnek. Hétfőn reggel ismeretlen tettes két fejlövéssel végzett egy belvárosi bérház lépcsőházában az ismert ügyvéd, Zvonimir Hodak 26 éves lányával, Ivanával.

www.mti.hu/cikk/314395/

BGYCS 2008.10.06. 22:17:03

Múlt héten született a lányom. Voltak kisebb gondok. Amit én az elmúlt egy hétben a magyar egészségügyben tapasztaltam, az alapján a legkevesebb, hogy le kellene mondania a miniszternek.

Az előző minisztert meg biróság elé kellene állitani gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésért. Megkockáztatom, lehetne találni gondatlanságból elkövetett emberölésre is bizonyitékot. Sajnos hülyeség miatt nem lehet (széfet vetet, mikor nővér sincs???), nincs olyan paragrafus. Miért nem lehet egy minisztert felelőségre vonni? Lemond....nagy veszteség...nő helyette másik, mint a dudva.

El Topo (Sgt. Elias) 2008.10.06. 22:23:02

Előre is sietek leszögezni, hogy Gyurcsány nekem se ingem, se gatyám. A szabó mittudoménkiről ma tudtam meg hogy közl. miniszter volt.
De! A gyerekeim életét merném rátenni, hogy ha nem mondott volna le a MÁV-os ipse, meg a miniszter, ugyanazok, akik most a lemondásán fanyalognak, habzó szájjal örjöngenének ugyanitt, vagy egy másik blogon, hogy mi a lacibetyár kurva életért nem tud lemondani ilyenkor a miniszter, a MÁV vezetői, meg a taktaharkányi pártbizottság elnöke.

Pajtás 2008.10.06. 22:23:35

Én azt olvastam egy másik fórumon, hogy egy frakciótársa is abban kocsiban utazott. Az még nem derült ki, hogy a halottak vagy a sbesültk között van e. Mivel így az egész mszp frakció érintett a balesetben, valszeg ennek köszönhető a csoporos lemondás is.

Más: színesfém lopások nem csak nálunk vannak, az angoloknál sokkal nagyobb problémákat okoznak a közlekedésben is, mint itt, múltkor már szankcióakról egyeztettek kínával szemben, mert felnyomták az árakat.

klackner 2008.10.06. 22:26:31

Elpet,

persze, hogy Nógrádi felelős volt a fiatal pár haláláért, mert ő adta ki az utasítást, hogy a sofőr 140-el menjen (nyilván nem a sofőr akart odaérni a szalagátvágásra).

A Gál-balesetre nem emlékeztem, ezért utánanéztem. Ezt találtam egy jobbos kommentelőtől:
"1995 júliusában Gál Zoltán nevü belügyminisztert /nyilvánvaló tévedés: házelnök volt/ rendörmotoros felvezetés kísérte. Az egyik rendörmotoros -nem véve figyelembe, hogy öt a kanyarban nem láthatják- áttért a szemközti sávba. Ott nekiütköztött egy szabályosan haladó Trabantnak, amiben nászutas fiatalok utaztak.
Az ütközés következtében a trabantos nászutaspár megnyomorodott. Gál et. még be is perelte öket, mert nem húzódtak le a rendörmotoros elöl."
A kommentelő nem írta meg, de máshol megtaláltam: ebben a balesetben hárman haltak meg, a rendőrmotoros és két kormányőr. A bíróság elsőfokon a Trabantost találta hibásnak, másodfokon a rendőrmotorost.
Mindenesetre a különbség azért jelentős: az egyik balesetet a miniszter utasítására száguldozó minisztériumi sofőr okozta, a másikat pedig egy kormányőr, akit nem a védett személy utasít.

Francois Pignon 2008.10.06. 22:30:47

betriebstörung,
a gyerekeid életével óvatosabban. Eltelt jópár óra balesettől a lemondásig, én nem olvastam hogy közben bárki a miniszter fejét követelte volna. Sajnos megszoktuk már, hogy nem ismerik a vezetői felelősség fogalmát.

Pajtás 2008.10.06. 22:30:56

A fene se ért titket. Ha lemond egy mszp-s miniszter, az a baj, ha nem mond le, az a baj. Ha Fletó őszinte az a baj, ha hazudik az a baj. Mi lenne nektek a jó, előre hozott választás?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 22:37:24

klackner, ha nem lennének Magyarországon bíróságok, maga akkor is eloszlatna minden homályt.
Köszönöm a pontos útmutatást a felelősségek kérdésében.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 22:41:44

Továbbá nem követelte senki senkinek a lemondását az M6-os építkezéseken történt halálos balesetek és az alagútomlás kapcsán sem, pedig ezek az események azért nem üzemszerűek az útépítések jelenlegi rendje szerint, kedves üzemzavar.

dapper 2008.10.06. 22:44:10

merquén 2008.10.06. 21:52:33
Látnék már egy magyar újságírót, aki tényleg utánanéz a színesfém-maffiának.

A hírtévében van egy műsor, célpont. eléggé körüljárták ezt a témát párszor, nem szaroznak.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 22:49:18

Megnéztem Gyurcsány sajtótájékoztatóját. Nem találok szavakat. Komolyan, ki kellett mennem a szobából, hogy körbejárjam a lakást, mert közben az agyam ledobta a gépszíjat. Ez az ember beteg - az áldozatokra való méltó megemlékezésre sem képes.

klackner 2008.10.06. 22:51:42

Elpet,

bocsánat, hogy magával ellentétben utánanéztem a Nógrádi és a Gál-balesetnek. És bocsánat, hogy nem fogadtam el magasan szálló erkölcsiségtől vezérelt összehasonlítgatásait automatikusan. Legutolsó hozzászólásából megértettem: felesleges a tényekre hagyatkozni, a lényeg a hit.

Hitében semmiképp nem akarom megsérteni. És mégegyszer elnézést kérek, hogy nem ugyanaz a véleményem, mint magának és még le is mertem írni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.06. 22:59:27

klackner

csak gratulálni tudok, hogy röpke 30 perc alatt, vélhetően mélyenszántó kutatómunkával, az ügyek minden aspektusát megszemlélve felderítette mindkét ügy hátterét, oly módon, hogy erkölcsi ítéletet tudott mondani. Komolyan, gratulálok.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.06. 23:01:07

morpho 2008.10.06. 21:35:43

Ja, csak ennyire telik? Jó.

zsobig 2008.10.06. 23:04:58

A MÁV vezérigazgatójának miért kisebb a felelőssége egy balesetben, mint a miniszternek? --> Csakhogy erre a kérdésre válaszoljak: Szerintem nem kisebb, de nekünk, kis közembereknek úgyis tök mindegy, hiszen mindkét személy csak a pénzt viszi... inkább most csak az egyik kapjon "tisztes" végkielégítést, ne mindkettő.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.06. 23:06:48

klackner 2008.10.06. 22:26:31

Ez a Gál azonos azzal aki még kommunista rendőrtisztként megfenyegette Krassó Györgyöt, hogy megöleti.

Csak, hogy ne merüljön feledésbe.

bög 2008.10.06. 23:10:04

Nem értek egyet azokkal, akik azt kérdezik, miért mondtak le... Szerintem ez kulturáltabb politikai élettel rendelkező országokban így szokás.
Gyurcsány alakítása viszont undorító. Hogy van pofája ezt előadni, egyszerűen nem értem. Ez az ember tényleg súlyosan beteg.

bög 2008.10.06. 23:11:17

kis kiegészítés: egy pár éve ha jól emlékszem a japán közlekedési miniszter mondott le hasonló vonatszerencsétlenség után.

InteriorLulu 2008.10.06. 23:15:34

A Nép Te vagy,

Tegnapelőtt, 4-én ugyanitt, a Reakcióban, a "Ma sem megyünk el" blogban, késő délután, h7 körül írtam neked címezve egy hosszabb kommentet. Nem reagáltál rá, amivel nincs is semmi probléma, de kíváncsi lennék a reagálásodra azzal a kritikámmal kapcsolatban, amit a blogodat illetően megfogalmaztam.
Üdv! :-)

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.06. 23:23:31

InteriorLulu 2008.10.06. 23:15:34

Hosszabbat? Blogommal? Nyilvéna az ajánlott Írésra gondolsz. Nem láttam. Biztos nem jártam azóta arra. Megyek és nézem.

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 23:32:40

Hogy jutottunk egy tömegszerencsétlenségtől 0 lépésben pártpolitikáig? Én személy szerint fontosabbnak tartanám, hogy inkább a konkrét helyzettel foglalkozzunk, mit jelent egy ilyet túlélni, mit kéne tennie az államnak azért, hogy minél kevésbé nehéz legyen a folytatás, ilyesmik, aztán azzal, hogy ki mondjon le.

Pl a MÁV-Allianz nem tudom adott-e ki bármi közleményt arról, hogy könnyített menetben intézik a biztonsítási ügyet, mert ha nem, akkor elvileg ez érvényes az áldozatokra: "Minden menetjeggyel vagy bérlettel rendelkező utas biztosított, a kárbejelentést minden érintettnek egyedileg szükséges megtennie, a jegy, a személyi adatok, orvosi látlelet, illetve a kórházi zárójelentés szükséges hozzá." Most már bocsánat, de ha az ember egy vonatkatasztrófát túlél, el tudom képzelni, hogy nem az az első dolga, hogy a jegyét keresgeti a roncsok között miközben az intenzívre szállítják, remélem emiatt nem fognak senkit szivatni.

Kommentek alapján a ferivideót kihagyom, nem vagyok én bulémiás.

A lemondásos téma meg jó kérdés, franc se tudja mihez képest tudjuk viszonyítani. Vannak országok, ahol minden apró hiteltelenségre lemondanak a fejesek, nálunk nem. Szóval osztom, hogy elsőként a hiteltelenné váló, munkáját bevállaltan el nem végző politikusoknak kellene lemondaniuk, ez ugye azt jelentené, hogy Fletó vezeti a menetet és a honatyák 90%-a követi. Szóval képviselő akkor mondjon le, ha nem képviselt, miniszter ha nem miniszterkedett, vagy szándékosan rosszul csinálták ezt. Ettől az állapottól nyilván fényévekre vagyunk. HA ott tartanánk, ha ez tényleg minden esetben megtörténne, akkor utána jöhetne az a kérdés, hogy a jószándékú honatyáinknak és fejeseinknek mekkora véletlen hiba esetén kell lemondani, nyilván ebben is el lehetne vitatkozni. És ha már ezt is tudjuk, akkor jöhetne, hogy hülye beszólások és tapló viccek miatt mondanak le. Ma persze fordítva van, lásd "ezek már nem fáznak" és "lógni fogtok". Mindemellett persze minden alkalommal nyomozást indítani és ha bármi BTK-s történt, akkor ugyanazt a büntetést kiszabni, mint amit bármely átlagpógár kapna hasonló esetben.
Jegyzem amúgy, valami okos visszahívási lehetőség is kurvajó lenne ha lenne az állampolgárok kezében.

avejoe · http://ostobacsajok.blog.hu/2008/04/14/avejoe_szuletese_es_megdicsoulese 2008.10.06. 23:35:53

efi, tényleg pont annyi köze van Szilvásynak az anno aug. 20.-i eseményekhez, mint most a közl. miniszternek.

Csak az a különbség, hogy Szabó Pálnak van gerince, Szilvásynak azóta is csak vastag arcbőre van...

Google 2008.10.06. 23:40:54

És a mentelmi jogot miért 2/3-os törvénnyel dúcolták alá?

Az Antall-Tölgyessy paktumot sem ártana felülvizsgálni.
Hogy megkössék az akkori kormány kezét-lábát, egy csomó feles törvényt kétharmadossá tettek.
De Antallnak elfogadta, csakhogy hatalmon maradjon. Az árát azóta is fizetjük.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.06. 23:51:54

InteriorLulu 2008.10.06. 23:15:34

Megnéztem.

Nem tetszik. Van egy súlyos formai ok. Nem mutatkoztunk be egymásnak Ha valamiből azt képzeled beazonosítottad a személyazonosságomat, azt, azt hiszem joggal mondom ronda dolog megpróbálni nyilvánosság elé tárni, akkor is ha jól gondolod, akkor is ha nem. Azért, mert azt mutatja, hogy te a másik ember szándékát nem tiszteled, rajta ha módódban áll, erőszakot követsz el. Mindegy, hogy találsz-e vagy nem a szándékod maga magáért beszél azzal, hogy szó szerint aljas: övön alul próbálkozol.

Láttam írtál mindenféle egyebet is amit még csak átfutottam, főleg tarka ügyben ami már unok, mert eleve jelntéktlene volt, hát még most, meg mást első benyomásra nem tisztességesnek tűnő csavarokkal, de nem is vagyok biztos benne, hogy ilyen alattomos „közeledést” indolkolt-e egyáltalán válaszra érdemesítenem.

bicepsz · http://rajottem.blog.hu 2008.10.07. 00:00:47

Hát már nem azért, de ilyenkor nem lemondani, megfutamodni kellene, hanem dolgozni! Egyszerűbb elbújni a nagyságos uraknak, nekem ez a véleményem!

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.07. 00:01:09

InteriorLulu 2008.10.06. 23:15:34

Igen, már bejött mi volt a csavar, a piszkosság. Az, hogy ha végignézted, láttad,engem egy bizonyos látszat félrevezetett. Félreértésl történt egy fura technikai hiba miatt. Ezzel kapcsolatban teljesen nyílt és őszinte voltam, amit tévesen tettem föl visszavontam, beláttam, hogy a föltevésem alptalan volt, igaz? Erre te ezt nekiállsz utólag kiforgatni, csak, hogy rosszabb színben tűntethess föl és paranoiával vádolsz. Ez ugyanolyan aljas dolog mint amiylennek a már leírt vonatkozésban mutattad magad.

Te magad előtt nem szégyelled magd egy csöppet sem ilyesmiért?

morpho 2008.10.07. 00:25:04

Google
Ezt a paktum/kétharmad ügyet írd be magadba és keress rá!Nagy csacsiságot írtál.Pont az ellenkezője tötént.

InteriorLulu 2008.10.07. 00:26:35

A Nép Te vagy

Nem értem, miről beszélsz. A személyazonosságod? A nyilvánosság elé tárni?! Ott van az általad minduntalan belinkelt blogon, hogy András, könyörgöm! És ezzel a keresztnévvel beazonosítottam volna a személyazonosságod?!
Erőszakot követek el rajtad?! Ez most valami vicc...?!
És alattomosan közeledek? Te tényleg megértetted, miről írtam?
Ide másolom, mivel már ebbe a posztba is ugyanígy linkeltél.

"Kedves András! Egyrészt. Szerintem a blogodra mutató linkre rákattintót - s ezzel ugye a mondandód, véleményed iránt érdeklődőt - meg kéne tisztelned azzal, hogy nem hagyod, hogy a kábé kétmillió karakterből majd ő kibányássza azokat a konkrét, a kommenteddel várhatóan szorosan összefüggő gondolataid, melyek megismerésének reményében a szerencsétlen a linkre kattintott. Az lenne ugyanis a minimálisan elvárható, hogy a link erre, a kommented kvázi kiterjesztésére mutasson - ehelyett, ahogy most látom, minden ilyen esetben pusztán a blog főoldalára mutat. Kutasd fel bazmeg - mondod ezzel -, ha ennyire érdekel a véleményem!
Már kezdem érteni, miért horgadnak fel sokan, miszerint a linked nem több egy mindenki által megvetett spamnél..."

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.07. 00:33:41

A Nép Te vagy 2008.10.07. 00:01:09

Következetelen vagyok, mert egyre tisztább előttem, hogy nagyon nem vagy méltó válaszra, mert halmozottan vagy jellemtlene, de ezt az egyet mégs kommentálom csak, hogyz szembesítselek valamivel amire úgy látsziok magadtól nem tudtél gondolni, pedig nyilvánvaló:

Panaszolod, hogy írtam: "...hogy van az, hogy amikor a tarkák méltóságteljesen azt kérik, hogy ne legyen kordon, mert nem akarnak kordon között vonulni, akkor nincs. De amikor turul ügyben tüntettek emberek (szintén ellentüntetés nélkül) akkor úgy beszorították őket kordonokkal egy nagyon szűk területre, hogy annak vicc értéke lenne, ha nem volna nagyon szomorú. Akkor valahogy nem számított, hogy ők mit szeretnének és mit nem.
Nyilván arról van szó, hogy a tarkák valahogy Jobb Emberek. Gondolják ők magokről...".

És erre te: Ugye ...., magad sem gondolod komolyan, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a MT által képviselt értékek elfogadottsága, és a turul szobrok kapcsán évek óta zajló társadalmi és közéleti vita között?!...

Naszóval itt derül ki micsoda fényévekre van tőled nem csak mint láttuk és mint egyéb most nem idézett dologból is kiderül az intellektuális tisztesség, de még a demokratikus gondolkodés csírája is. Mert nem a jog előtt egyenlő emberekben gondolkozol, hanem az értékek hierarchiájában amit TE gondolod, hogy képviselenek. Ez kommnista mentalitás. Mikor veszi már észre a hozzád hasoonló mélyen arrogáns maygar értelmislgi, hogy neki semmi több sem jár mint állampolgárnak a szép gondolataiért, mint másbak? Igy bizonyítod be amit éppen vitani akarsz, hogya olyna fogalomkörben mozoogsz, hogy neked dolgok járnak, mert te több és jobb vagy. Vedd eszedbe, hogy állapolgári jogokról van szó egy csipenyivel sem jér neked több, mint az áltatald lenézett bunkó parasztnak.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.07. 00:37:49

InteriorLulu 2008.10.07. 00:26:35

Te egy rohadék senkiházi vagy. Bebizonyítottad. Több szavam nem lesz hozzád.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.07. 00:40:52

Izé, a bejegyzés, hogy A Nép Te vagy 2008.10.07. 00:33:41 persze nem magamnak szánódott, hanem az interiorlulunak címződött volna. Fáradok.,

fanta (törölt) 2008.10.07. 04:47:32

A Nép Te vagy 2008.10.07. 00:37:49

Na ez biztos, már InteriorLulu 4.-ei jellegtelen, szörszálhasogató hozzászólásából is világosan látszott.

Szalahadin 2008.10.07. 07:19:47

Részvétem a hozzátartozóknak!

Szerintem még nem látszik, hogy valójában kinek kell(ene) lemondania. Ugyanakkor, ha kiderül, hogy kábellopás van a háttérben, akkor mondjon le az SZDSZ, aki emberi jogok védelmébe csomagolva gyűlölködik a magyarok ellen és folyamatos bűnpártolást követ el, mondjon le az összes rohadt aljas jogvédő, akik szintén rég vádlottként kellene, hogy szerepeljenek, aljas indokból és folyamatosan, 9,5 millió sértett rovására elkövetett bűnpártolásért, no meg persze Farkas Flórián és Kolompár Orbán, illetve Horváth Aladár, meg a Tarka Marhák, akik szintén kritikától mentesen védik a bűnöző cigányokat.
Nagyon remélem, hogy kiderül az igazság, bár sajnos komoly kételyeim vannak. Politikailag egyszerűen nem érdeke a regnáló hatalomnak, hogy kiderüljön, ez is Olaszliszka volt, csak másképp.

fkorbi 2008.10.07. 07:26:08

Csak úgy mellékesen, Szabó nem a tragédia miatt "mondott le". A csávó egy nagy maffiózó, csinált pár szalonképtelen dolgot miniszterként. A tragédia jól jött ahhoz, hogy különösebb felhajtás és indokolás nélkül el lehssen küldeni.

A tragédia egyébként szörnyű, több százszor utaztam azon a vonalon, megdöbbentett.

Kopiás Attila Steve 2008.10.07. 07:45:02

Hm.
Ikszedszer visszakerültem az oldalra és átolvastam az eddig kimaradt cigányozást, orbánozást, gyurcsányozást, nagy élmény volt, köszi. Turul, te figyeled ilyenkor, hányan reagálnak a felvetett kérdésedre? Ami ugye az volt, hogy ilyenkor általánosságban mit is kéne csinálnia egy miniszter(elnök)nek, lemond vagy senem, odamegy vagy senem, mi van akkor, amikor téved egy vezető politikus. Ha jól olvasom, egy darab pártfüggő kérdés nem volt ezek között, a kommentek közül mégis összesen 8-10 foglalkozik érdemben a válaszadás kísérletével.
Hm.

nyg 2008.10.07. 07:53:10

Azokkal értek egyet, akik szerint Gyurcsány politikai üzletet csinált mások tragédiából. Nem először, és nem is utoljára. A kommentek többségéből viszont az látszik, most túljátszotta magát.

mechba · http://mechba.blog.hu 2008.10.07. 08:04:25

Nyilván akinek marxizmusból van diplomája, az mégiscsak a mi kutyánk kölyke, ezért nem engedhetjük, hogy távozzon dicstelenül. Jól mondom, István és Feri?

0xFFFF 2008.10.07. 08:08:41

"Robinzon Kurzor 2008.10.06. 20:07:18
Szabó Pálnak pár hete halt meg a fia, abban az emkékezetes szentedrei balesetben, amelyikben két tizenéves halt meg.

Szerintem ez is benne van az ő lemondásában. "

Majd mindjárt sírok palikám miatt. Minek tette a gyerek seggét egy bömösbe és ha már beletette, miért nem mondta: Fiam ! Arcon verlek, ha szabálytalankodsz és jaszkarizol !

Gilderoy 2008.10.07. 08:26:58

Legalább ketten repültek, örüljünk inkább ennek. Gondolom hihetetlen tehetségesek és rátermettek voltak. Tulajdonképp bárkit ki lehetne penderíteni onnan "fentről", indokot se nagyon kellene keresni hozzá.

wagabound 2008.10.07. 08:39:04

Valóban, szokatlan egy ilyen baleset utáni lemondás-hullám, és igazából egy kicsit érthetetlen is. Minden emberélet elvesztése tragédia, de azért halott és negyvenvalahány sérült még nem miniszterlemondató tömegbaleset; egy lazább hétvégén a közutakon is meghalnak, megsérülnek ennyien.

Mintha a ló tulsó oldalára esett volna át mindenki: a két MÁV-os vezető, a miniszter, no és persze Gyurcsány is azzal a hátborzongató, undorítóan hamis gyászkodással.

states 2008.10.07. 08:39:20

Na Szily adott rendesen Gyurcsánynak, csoda, hogy a szerkesztőség egyáltalán leadta. Az viszont várható, hogy a vita Gyurcsány elmeállapotáról megint kiújul. Mindenesetre tény, képtelen a normális emberi gesztusokra, valahogy állandóan mellétrafál...

l3v1 2008.10.07. 08:40:11

Mas - ertelmesebb - helyeken ennel sokkal kevesebbert is tukorbe neznek es lemondanak emberek. Nalunk, az utobbi evek gyakorlatat tekintve, az is meglepo, hogy akar ilyen esetben valaki magahoz kap es elgondolkodik.

is 2008.10.07. 08:54:05

biztos mindenki hallott a dialektikáról: mindent meg lehet indokolni, meg mindennek az ellenkezőjét is. az ember bölcsességét pont az mutatja meg, hogy ezzel mennyire van tisztában, de főleg, hogy mennyire alkalmazza. mennyire van tisztában azzal, hogy nem igaza van, hanem véleménye, és mennyire úgy adja elő a véleményét, mint igazságot, kinyilatkoztatóan, ledorongolóan, Virág elvtárs ítéleteként.

főleg a szmélyes érzelmek az a kategória, ahol könnyű a másikról mindenféle ítéleteket mondani. mibe kerül a másikat cinikusnak, hülyének, nemnormálisnak tartani? semmibe. dehát minden ítélkezőnek csak annyit, hogy majd ha őneki lesz valami érzelmileg fontos, akkor mások is így nyilatkozzanak róla.

a poszthoz még: most azt mondják, hogy a lemondás itt emberi okokból történt, nem felelősségi okokból. a kérdések úgy tűnik értelmüket vesztették. emberileg mindenki akkor mond le, amikor akar. a tegnapi lemondások teljesen beleillenek a nagyvilág hasonló helyzetekben történő lépéseibe, tehát örüljünk, hogy utolértük a világot.

Szalahadin 2008.10.07. 08:55:51

KA_Steve!
Igazad van, sokan köztük én is nem a feltett kérdésre válaszoltak. Ugyanakkor az is tény, hogy a miniszter, illetve a MÁV vezérkar lemondása nagy valószínűséggel nem garantálja, hogy ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg. Ha a rendőrség, ügyészség végezné az alapfeladatát is, nem kizárólag politikai megrendelésre dolgozna, akkor a liberális kisebbségieknek legalább elvi esélyük lenne rá, hogy ha kilopják a kábelt a vasúti bizber-ből, akkor elkapják őket. Amíg mindkét szervezet csak a Magyar Gárda nevű, csak szájtépésben kemény szervezetet fürkészi, addig a valódi bűnözők háborítatlanul csinálhatnak, amit csak akarnak. Ennek a helyzetnek kellene megváltoznia, akkor reménykedhetnénk abban, hogy ehhez hasonló tragédiák nem ismétlődnek meg. Innentől totálisan indifferens, hogy kinek és hogyan kell lemondania, ha az egész lemondási kutyakomédia nincs összefüggésben a probléma valódi gyökereivel, így nem is kínál rá megoldást.

Carnivora (törölt) 2008.10.07. 09:00:17

index.hu/velemeny/jegyzet/bruhuhu/ ez tényleg v.mi ilyesmi volt
mindenesetre nem elég komikusan adta elő a perfomansze műsorát a miniszterelnök úr ...

bocage 2008.10.07. 09:17:37

Bocsánat, nem olvastam minden kommentet végig!
Magyarországon az elmúlt 20 évben alig mondott le vezető személy valamilyen botrány hatására! Szinte már meglepő, hogy ez most megtörtént! Főleg, hogy ki sem derült még pontosan mi okozta a tragédiát, és ennek kapcsán felelős-e a MÁV és ezen keresztül a minisztérium, mint szervezet az eseményért. Arra gondolok, ha emberi mulasztás miatt történt, az egész más mintha a pálya rossz állapota, felszerelés hiánya stb., ami a cég mint kollektíva hibája.
Szerintem, ez egy nagy színjáték!
Gyurcsány elérzékenyülése: még el is hinném, hogy őszinte volt, ha nem itt éltem volna az elmúlt években! Más embertől talán hiteles lett volna, tőle szánalmas volt!

Carnivora (törölt) 2008.10.07. 09:34:26

opek 2008.10.07. 09:17:37

Ne legyél már naív ... most sem lemondott - lemondatták. Nagy különbség.

Gondolom Feri ült a dolgozószobába a tanácsadókkal, akik közül v.melyik bedobta ezt a perfomansze előadás forgatókönyvét Ferenc pedig szépen lezavarta a műsort. Ez kb. az amőbás gyurcsányblogos közönségnek szólt maximum ... -

XiX 2008.10.07. 09:39:53

Szabó Pál elmenekült a kormányból. A többiek is menekülnének, de a nemzet nagy színésze megelégedett a 2/3-os többséggel.

Tiszta politika.

p.s.: Reggel láttam ferinket, a nagy színészt, amikor vegyitette a dramaturgiát, a nagy szünetekkel tarkitott politikai légzésbénulással.
Huhh, szerencsém volt, még nem ittam meg a kávémat.

p.s.: Aki azt mondja, hogy fletó igazi érzelmeket mutatot, az 5 éven belüli elhalálozó nyugdíjas táborba tartozhat.

szpal 2008.10.07. 09:47:39

Szabó Pál: Emberek a ködben
www.epa.oszk.hu/00000/00022/00510/15920.htm
"Valahogy úgy érezte, hogy a sinek minden irányból őfelé futnak. Messze, egy távoli kanyarodóban nehéz zaj kalamolt már a fák között, a zaj apró kattogással ide, a lába elé nyúlt. Gyors elhatározással lefektette fejét a sínre, éles cincogással muzsikált fülébe egy különös zene, mintha az ércrostok egymáson keresztül pattognának bent, vagy inkább tán ezüstkalapács hajszolná erre a hangokat...
- Édesapám! - kiáltott le a töltésről, - jőjjík csak! hallgassa meg csak! Milyen szépen muzsikál a vasút!...
Az öreg keresztülnézett a vesszőbokrokon egy okos feleletért, s csendesen rámondta:
- Igen, mert az utasok sietése dörömböl benne a vonat előtt. Nézd csak már el is hagyta a kanyarodót!
Péter lelépett a töltés oldalán.
Csakugyan, a sinek veszett kattogásba kezdtek, az előbbi csendes muzsika, ki tudja, hol nyargalt már valahol?
A mozdony olyan száguldással rohant el Péter előtt, mint egy fekete rém, aki régen elgázolt emberek lelkét vonszolja maga előtt. A vagónok lezárt ablakai emberfejekkel tarkított világos síkba folytak, néhol keresztülvillant a Világ a túlsó oldalon. Egy-egy kalap, egy lelógó bajusz, széthullt szőke haj, vagy barna volt tán inkább?... és a vonat már tova is tünt a tóti nyárfák felé.
- Nagy dolog ez, édesapám! - tört ki Péterből az álmélkodás.
- Hát ez csakugyan nagy dolog, - bólintott rá az öreg. - Kettévágja a pízt is, ha egy tűt tesz alá az ember...
Péterből mégjobban kibuggyant a csudálkozás:
- Ketté?
- Ketté bizony, - válaszolt az öreg."

báró Csekonics 2008.10.07. 09:47:43

GYF. megrendülése tényleg gázos volt.
Ha kamu (erre hajlok inkább sajnos én is), akkor azért, ha meg igazi volt akkor azért.

Négyen haltak meg- pont néggyel többen a kelleténék - valóban súlyos baleset, tényleg tragédia. De mit csinálna - az ország vezetője elvileg - ha ne adj' isten valami sokkal súlyosabb történik. Pl. terrorista támadás - tényleg ne adja a jóisten. Leül a sarokba pityeregni? Vagy, ami még rosszabb, érzelmi alapon hoz meg egy fontos döntést?

Szóval, nem baj ha látszik hogy szomorú a dolog miatt, de ha igazi, akkor szedje össze magát kicsit, ha meg színjáték, akkor ne mások halált használja már fel a politikai játékaihoz mert eléggé gyomorforgató.

bocage 2008.10.07. 09:51:19

carnivora:
Én is csak álnaív voltam! Magyarország=következmények nélküli

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.10.07. 09:53:44

Turul:
Elméletileg azért nem fogadta el Heinczinger lemondását, mert a vizsgálat lefolytatását várja tôle.
Természetesen minden fentebbi kommentben felsorolt fóbiának lehet jogalapja, de ez volt az elmélet.

Amúgy egyetértek azzal, hogy ha egy ennyire komplex rendszerben ilyen mértékû hiba támad, akkor a közvetlen fenntartásában és üzemeltetésében résztvevô minden felelôs embernek meg kell fontolnia az alkalmasságát.

Naumov 2008.10.07. 09:57:40

Elpet,

A Nógrádi-üggyel kapcsolatosan emlékszel még arra a hoaxra az autó által húzott hatszáz méteres féknyomról, meg arról, hogyan verték be a szemtanúk ablakát kövekkel? Az index fórumába átlag percenként másolták be különböző emberek, páran el is nevezték röfflevélnek, mivel úgy kezdődött, hogy itt most egy kelet-európai "röffel" mérve is felháborító történet hiteles leírása következik.

Gyurcsány performansza egyébként gyalázatos, akik pedig ezek után még arról bírnak ugatni, hogy itt most megint a bérfideszes bérkommentelők keresik az alkalmat hogy a halott áldozatok ürügyén egy jót gyurcsányozhassanak, azoknak a horn gábori alternatívát tudnám ajánlani.

OftF 2008.10.07. 10:02:14

Gyurcsány szégyenletesen viselkedett.

Viszont nem értem mi a baj azzal, hogy lemond egy-két vezető egy ilyen eset után. Ez lenne a normális, minden esetben. Ezt én az utóbbi évek első pozitívumaként fogom fel. Példamutatás. Másrészt viszont nincsenek illúzióim...

greg1749 2008.10.07. 10:14:19

ez kb annyira volt őszinte, mint amikor táncolt...
lehet, hogy jól ismerte az áldozatokat????

buckafej 2008.10.07. 10:26:54

Életemben ilyen pofátlan, gátlástalan embert nem láttam.
Akinek ez az alakítás tetszett kezeltesse magát.
4 ember halálát is arra használja fel, hogy tetszelegjen.
Nincs egy őszinte gesztusa sem, úgy szerepel, mintha mindig
színészkedni kellene neki.
Egy cinikus, szánalmas ripacs, a baj az, hogy ő a miniszterelnök.
Ugyanakkor rendkívül veszélyes, mert láthatóan bármire képes.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.07. 10:27:48

fanta 2008.10.07. 04:47:32

Leköteleztél. Vedd szószerint, köszönöm. Tökéletlen vagyok, megvan az a gyöngeségem, hogy amikor más emberből a motiválatlan rosszindulat áradását látom, és azt, hogy mindegy neki, hogy milyen eszközzel, milyen aljasság útján, akkor megérint, elszomorodik. Fáj nekem hogy van ember aki ilyen tud lenni. Tárgyilagosnak lenni, a dolgokról tényszerűen beszélni sokkal könyebb volna, arról nem beszélve, hogy szemben az ilyen senkik öncélú gyűlölködésvel, előrevivő. Dehát patkányok voltak és maradnak, hacsak valami mutáció ki nem veti végre az emebriségből egyszer az ilyeneket.

Lényeg, mégegyszer: kösz.

greg1749 2008.10.07. 10:35:47

pontosan bucka!
jó eséllyel megnézhetünk majd 2010-ben egy GYF ellen elkövetett merényletet...
amúgy lehet, hogy Hillary kampányából loptak, mert ott is jó pár százalékot jelentett egy kis sírdogálás. Meg mostantól, majd büszkén fogják mondani, hogy mi le tudunk mondani, vannak következményei a dolgoknak.

OHM 2008.10.07. 10:41:43

Na de kedves uraim, áljunk meg egy pár szóra !!!!
Ugye mint gyerekek játszadoztunk zseblámpával ! Bekapcsolom világit, ha kikapcsolom, nem világit !! Bekapcsolom van áram, kikapcsolom nincs áram !!! És ha bekacsolom és nem világit mi lehet a baj ? Kifogyott a batri,,, vagy kiégett az égő,,, vagy elszakadt a kábel ! Tehát nem folyik az áram,,, bizony szakadt kábelben nem folyik az áram !!! :-))) És micsoda jelzőrendszer az a jelzőrendszer ami nem tudja érzékelni, hogy nem folyik az áram, és ugyanabban a pillanatban nem kapcsolja ki a felső tápláló vezetéket ami adja az áramot a kritikus vasúti pályaszakaszon, hogy minden vonat, vagyis a motorja, abban a pillanatban leáljon és a fékek bekapcsolódjanak. A szerelő pedig ott van tiz percen belül és elhárit, elhárit és kis késéssel áldozatok nélkül megy minden tovább !!!
IGEN ijen egyszerű, és MINDENKINEK mennie kell a hintaszékből aki nem olyan jelzőrendszert működtet amire szükség van,,, vagy persze nem tette lehetővé biztonságos jelzőrendszer felszerelését !!!! :-((( Tehát csak szedjék a sátorfájukat akik nem oda valók !!! Mi meg itt a blogban egymást ne bántsuk , mert úgy járunk mint kisgyerek a pelenkával .....

Zetek 2008.10.07. 10:41:59

Aki látta tegnap az ATV-t annak van válasza a bohózatra. Fletó most feláldozva egy névtelen senkit - a legutóbbi kormányátalakítás bármelyik súlytalanjával megtörténhetne. A logikai sor a következő: baleset, tragédia, lemondás, európai, politikai erkölcsi toposz, ha nem mondott *volna* le mit mondott *volna* a fidesz, lehet ezért mondott le mert számított a fidesz erkölcstelen támadásaira, ...innen fidesz gyalázás, és Monorierdő szóba sem került.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.07. 11:17:22

Előtte a dolgozószobában gyakorolta a tükör előtt.

báró Csekonics 2008.10.07. 11:24:32

OHM 2008.10.07. 10:41:43
Ötletnek nem lenne rossz, csak:
- nálunk nem 10 perc lenne a hibe javítása,
- sajnos viszont naponta lenne valahol hiba, mert vannak bizonyos fémgyűjtő emberkék (nem, nem csak cigányok) akik tennének erről,
- vagyis naponta lenne valahol emiatt - elég hosszú - kimaradás, és senkit nem érdekel ilyenkor az utasok közül, hogy _miért_ nem tudnak A-ból B-be eljutni, csak az, hogy 'szemétparasztmáv'
- viszont vannak dízelmozdonyok is, amik ilyenkor _NEM_ éllnának meg automatikusan, viszont az előtte haladó villanymozdony igen, tehát az _tuti_ balesetveszélyes helyzet

Gondolom, ezért találták azt ki, hogy ilyenkor is lehet menni, csak _sokkal óvatosabban_ kell (ett volna)
(Lehetne pl. hogy míg a köv. állomásról nem szólnak, hogy odaért az első vonat, addig a második nem indulhat tovább, stb. Ez is okoz némi késést, de járnak a vonatok és nem halálos legalább.)

Francois Pignon 2008.10.07. 11:30:49

Belelapoztam a Szilynek írt hozzászólásokba. Borzalom, de ez 10 pontos:

neantropus 2008.10.07. 06:57:55
Ez a téma annyira megrázta, hogy nem tudott uralkodni magán. Érzékeny ember, ha ez a téma szóba kerül, mindig összeomlik. Nem a balesetről beszélek. A lemondásról, mint olyanról.

CrL 2008.10.07. 11:37:19

FP: durvák ott a kommentek, mókás ahogy védik a nemzet színészét és Szilyt köpködik. Igen durva lehet a frusztráltság a Feri fanclubban.

tevevanegypupu 2008.10.07. 11:39:18

Bocs, az elozot a Lelky Lola zsenialitasaba szerettem volna kuldeni.(:

InteriorLulu 2008.10.07. 12:11:42

A Nép Te vagy

Személyeskedsz, válogatott szitkokat zúdítasz rám, noha én egyik hozzád intézett kommentemben se nem személyeskedtem, se nem fröcsögtem rád.
Csak ugye nem értettem veled egyet, illetve kifogásoltam azt az eljárást, ahogy azt a bizonyos blogot, weboldalt reklámozod.
Szerintem te jelentős mértékben frusztrált vagy valamitől, bár tudom, ha így van, ha nincs így, ehhez semmi közöm.
Mint tudjuk, a stílus maga az ember...

Te beszélsz tárgyilagosságról és tényszerűségről, miközben minden velem kapcsolatos kommentedben mellébeszélsz és szitkozódsz.
És hogy mit értek mellébeszélés alatt?
Egyrészt amit írsz a "kordonügyben MT kontra turul" felvetésemre, kérdésemre reagálva. Jog előtt egyenlő emberekről és értékek hierarchiájáról hadoválsz, és úgy teszel, mint aki nem érti az álláspontom: a tarkák meneteléséhez nincs szükség kordonra, hisz normális ember nem kérdőjelezi meg az értékeket, melyek nevében vonulnak. A turultüntetés viszont, amiért ők tüntetnek, valahol a politikai szimpátia vonalán kettéosztja a társadalmat, éles vitákat és indulatokat szülve mindkét oldalon. A kordon ezesetben tehát elvben indokolt. És hogy miért elvben? A tapasztalatok szerint liberális és baloldali érzelműek nemigen ütik-vágják, és dobálják tojással, Molotovval a másképp gondolkodók szervezte tüntetések résztvevőit, ugye...
Másrészt. Egy szóval nem reagálsz arra, amit ebbe a blogba szántam, s amelynek kapcsán számos kérdést felvetettem, mégha azok részben költőiek is. A kibulizottország, tudod!
Az érdemi válaszod mindenesetre szívesen olvasom...

Ja, és vicces, hogy ha valaki egyetért veled, az illető már a lekötelezetted. :-)))

Naumov 2008.10.07. 12:13:59

FP+CrL,

Beleolvasgattam egy kicsit a Szily-blog kommentjeibe, és az egyik hozzászólónak egy másik, lassan a múlt ködébe vesző eseményt sikerült felidéznie

"cleveregg 2008.10.07. 01:29:48
Még emlékszem, mit kapott Pokorni balról, amikor a saját apja múltja miatt küszködött a könnyeivel, és lemondott. "

Hiába na, tényleg változnak az idők.

OHM 2008.10.07. 12:42:09

báró Csekonics 2008.10.07. 11:24:32

Teljessen igazad van kedves barátom ! Na de minek van a rádiós komunikacio ilyen esetben még meg is kérdezhette volna a követő mozdonyvezető '' Koma merre vagy mert nem látom a hátsódat ''
Mert ugye ahol a szerelvények egymást követik erős villogo fehér fényel rendelkeznek a hátsójukon !
Elvégre a XXI században élünk !!

báró Csekonics 2008.10.07. 12:52:04

OHM 2008.10.07. 12:42:09

Hát akár... A technikai részleteket dolgozzák ki, akik ezért pénzt is kapnak.
Lényeg, hogy tényleg meg lehetne előzni az ilyesmit.

Francois Pignon 2008.10.07. 13:47:11

Tudom, nyugalmam miatt nem lenne szabad beleolvasgatnom a Szily-kommentekbe, de néha csak odapillantok.
Hát ez:

Rózsa Misi · www.rozsamisi.blogter.hu 2008.10.07. 13:38:37
Nekem nagyon tetszett az írásod és sajnos tökéletesen igazad is van abban amit leírtál. Borzalmas amikor egy ripacs akar miniszterelnököt játszani! :-(

Pán napja meg ezt írta:
rozsamisi.blogter.hu/?post_id=297820

Tényleg komoly lehet a harag egyszerű szadeszes körökben, ha már Rózsa Misi ilyen szinten levette a kezét a miniszterelnökről.

CrL 2008.10.07. 13:53:52

haha Rózsa Misi mókás figura. most a legtöbb libber blogger akkora Ferigyűlölő lett, hogy a szadesz haldoklásáért is a nemzet színészét okolják.

báró Csekonics 2008.10.07. 15:48:30

Kifordítom, befordítom - mégis köpönyeg a köpönyeg. :-D
Csak úgy eszembe jutott...

nénike · http://mandiner.hu 2008.10.07. 17:26:28

"A pilismonori erdő közti vasútszakaszon..."

De akkor mi lehet Pilismonor, intererdei CITY?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.07. 17:34:50

Ráadásul Pilis nem is a Pilisben van

CrL 2008.10.07. 17:40:14

ma már büszkék:

www.hirszerzo.hu/cikk.olyan_nagy_nyomas_nehezedne_a_tarcavezetore_amelyet_nem_tudna_elviselni.82346.html

Szilvásy le akart mondani, naja muahaha. képtelen kibírni egyszer hatalmas hazugság nélkül.