Gyurcsány Ferenc oktat
2008. szeptember 18. írta: TuRuL_2k2

Gyurcsány Ferenc oktat

 Tegnap ismét miniszterelnöki shownak adott otthont a Corvinussá integrálódott Közgáz. Lehet persze örülni annak, hogy Gyurcsány Ferenc ppt-ben mondja el nekünk, mennyire értetlenek (ne adj' Isten rosszindulatúak, hálátlanok, köztársaság-ellenesek) vagyunk, hogy nem fogjuk fel az Európa-szerte irigyelt kormányzati sikereket. Gyurcsány elemében van, ha előadhat (szeptember 17-én pedig pláne feldobja, ha újabb és újabb vajszínű árnyalatot adhat az elkúrásnak). Szinte lubickol a Powerpoint diák fényében, látszik, hogy legalábbis európai jelentőségű vállalatvezetőnek érzi magát ilyenkor. Az is hagyomány, hogy az egyetemi vendégszereplésein Gréczy Zsolt kommunikációs főtanácsadó válogat a kérdések/kérdezők közül, Mészáros Tamás rektor pedig a közszeméremsértés határait feszegeti a felkonf és a lekonf közben. A tegnapi fénypont az volt, amikor a végén megköszönte Gyurcsány sikeres előadását, s hozzátette, hogy őt meggyőzte: a szívmelengető jelenet az MTV videójának végén látható.

 Gyurcsány Ferenc prezentációjának ábráit nézve tényleg azt gondolhatjuk, egy igazi, felelelősségteljes, bátor, ámde érzőszívű közgazdász vezeti az országot. A trendvonalak mindig a megfelelő irányba mutatnak, csökkennek vagy éppen nőnek, ahogy kell. Bármilyen kiszámítható is Gyurcsány szemfényvesztése, működik: a hallgatóság nevet és tapsol.

 A miniszterelnök szerint a kormány a négy eltervezett reformból hármat (közigazgatás, oktatás, nyugdíjrendszer) megvalósított, egyet (egészségügy) csak félig. Amikor arról beszél, hogy „Amit meg lehetett csinálni a szerkezeti átalakításokban, azt megtettük, sőt, majdnem hogy messzebb is mentünk a lehetségesnél”, sem a plafon nem szakad rá, sem a közgazdásznövendékek nem hördülnek fel.

 A közigazgatási reform eredménye a miniszterelnök szerint, hogy megvalósult az intézményrendszer racionalizálása, kevesebben dolgoznak a közszférban és jelentősen csökkentek az igazgatás dologi és bérkiadásai. Ki tudná felsorolni, hogy milyen minisztériumok vannak ma Magyarországon? Hogy a hírközlésért most éppen melyik tárca felel? Ha 2002-höz hasonlítjuk a közszolgák számát, van-e érdemi csökkenés? Ki érzi úgy, hogy bármivel is jobban működnek a magyar közszolgáltatások (a tömegközlekedés, a rendőrség, az APEH vagy akár a közigazgatási hivatalok), mint két vagy hat éve?

 Gyurcsány úgy látja, a felsőoktatási reform vívmányai az érettségizők számához igazított felvételi keretszámok, a korszerűbb képzési szerkezet, és hogy csak a minőség számít. Hogy a Közgáznál maradjunk, az egyetemen a negyven fős szemináriumi csoportok melyik sikertörténet eredményei? Normális, hogy a bolognai átalakítás jegyében BA képzést kezdő hallgatóknak (az egyetemi oktatókkal együtt) csak sejtéseik lehetnek arról, mi lesz majd mesterszinttel? Az elmúlt évekből pozitív fejleményként a költségtérítéses és az állami finanszírozású helyek közötti átjárhatóságot tudnánk felidézni, a Nagybetűs Felsőoktatási Helyzetről pedig mindent elmond Kínai Kálmán és Trágár Tóni kollégáink évnyitó beszéde.

 A nyugdíjreformnak egy fólia jut, javult a nyugdíjrendszer fenntarthatósága: 2010-ben, 2020-ban és 2050-ben nagyon ígéretes javulás várható (GDP-arányosan). Eközben néhány fóliával később saját maga hirdet harcot a svájci indexálás helyetti, infláció-követő nyugdíjemelés ellen, s az egész előadásának visszatérő motívuma, hogy nem enged a szociális ellátórendszerből elvonni, mivel az ír, szlovák, lett, román, litván, stb. modell maga a népnyúzás, nagyszüleink megnyomorítása, az elesettek megalázása.

 Az egészségügyi reformot talán hagyjuk is, hiszen az a kormányfő szerint is csak félsiker.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4669831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.09.18. 17:18:54

freehckr 2008.09.18. 17:15:06

Láttunk már ilyet párszor. Akik az elmúlt két választáson rájuk szavaztak, most sem fognak jobbra szavazni. A közvéleménykutató felé való elégedetlenkedés semmibe sem kerül.

Kenguru 2008.09.18. 17:19:57

"Gyurcsány-Deutsch vita"

Gigaszok harca. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.18. 17:21:16

Most akkor Feritol direktben.
www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_64599/full_1
"Ezek az ügyek valamennyi választópolgár ügyei, akik akkor tudnak demokratikusan dönteni, akkor tudnak igazán élni a jogaikkal, ha értik, hogy miről döntenek. Ha nem értik, akkor politikai propaganda, szemfényvesztés az egész."

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2008.09.18. 17:23:12

A svájci indexálás hosszútávú fenntarthatatlanságát már a szlovák szaktárca is hirdeti, baloldali miniszterével az élen. Ami pedig a népnyúzós szlovák példát illeti, ez egyszerűen butaság. Miben népnyúzó? A leglényegesebb megszoritó intézkedések Robert Fico kormánya alatt is érvényben maradtak, a Társadalombiztosító igazgatója ráadásul épp a napokban hirdetett harcot a rokkantnyugdíjakkal visszaélők ellen. A tervezett kifehérités 20 %.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.18. 17:23:33


Kedves Paneuropai Harci Kos,

Velhetoen en is a Gy.F-re fogok szavazni, de alapvetoen egyetertek a szerzovel Gy.F eloadasarol, politikajarol, motivacioirol. Az ellenoldal megiteleseben nem ertek egyet a szerzovel, de ez nem volt temaja a cikknek. Az szerintem nehezen vitathato, hogy Gyurcsany Feri osszevissza beszel, es az egyetlen celja a tuleles. Es persze az is igaz, hogy nem a patasordoggel, hanem eppenhogy egy hozza nagyon hasonlo kvalitasu, szemelyisegu stb stb figuraval fog megmerkozni, aki most nyerni fog, es utana majd meglatjuk mit tud csinalni. Valojaban abban kell biznunk, hogy Orban nem lesz hulye es nem csinal faszsagot. Szokott neha nem hulye lenni es szokott neha nem faszsagot csinalni, ez lehet az un. remenyunk.

Páneurópai Harci Kos 2008.09.18. 17:27:27

Olyasmit vállalt fel,és mondott ki, amit a Magyar politikusok 99.8% a a szőnyeg alá söpör. (vagy sose vallana be) Ha akkor nem mondja azt a bizonyos beszédet amit mondott, jóval kevesebben találnak rajta "fogást". Emellett, lényegesen európaibb gondolkodása van mint a többi politikustársának (beleértve az SZDSZ megélhetési politikusait is - sokáig rájuk szavaztam, de aztán megláttam, teljesen értelmetlen)
És jöjjön a szokott gumicsont, nyilván mindkét oldalnak (jobb és bal) vannak sáros emberei, az MSZP ben is rengeteg elmeroggyant síkülye muki tartózkodik, dehát hol nem?

Tökéletes politikus nem létezik, mindig lesz olyan aki a "másik oldal" szavazóinak a szemét bántja, viszont ami számomra erőteljesen döntő tényező: a szavazótábor viselkedése.

Nem láttam mszp -s zászlók alatt tomboló tömeget, követ dobálni, ordítani az utcákon mint valami sakál, autót gyújtogatni, vagy éppen fosztogatni. (pedig nem egy rendezvényükre elmentem már) Sőt arra a szavazótáborra (bal) a gusztustalan (javarészt) minden alapot nélkülöző netes fröcsögés sem túlságosan gyakori.
Ismerek mindkét oldalról emberkéket,az a vicc, hogy civilben egész mások, mint amilyennek látjuk őket a médián keresztül:)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.18. 17:27:36

Jo Tunder:
Igazad van, csak ez elég szomorú. Az zavar a legjobban, hogy a hallgatók nem veszik észre a szemfényvesztést, s a rektor sem kritikus gondolkodásra ösztönzi őket, hanem arra, hogy ezt fogadják el, mert így van jól, ahogy a Miniszterelnök Úr előadta. Nem közgazdászokat (vagy legalább önálló gondolkodású gazdasági szakembereket) nevel, hanem szavazókat. Sajnos nem vagyok különösen penge makróból, vagy gazdaságpolitikából, de még nekem is nagyon átlátszóak a miniszterelnöki előadások piti trükkjei.
Persze Gyurcsány már azzal sokat nyer, hogy elmegy az egyetemre és kiáll a hallgatók elé - ezt tényleg jól csinálja.

toxikus 2008.09.18. 17:30:27

Páneurópai Harci Kos 2008.09.18. 17:27:27

Nem láttam fideszes zászlók alatt tomboló tömeget, követ dobálni, ordítani az utcákon mint valami sakál, autót gyújtogatni, vagy éppen fosztogatni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.18. 17:31:49

Páneurópai Harci Kos:
"Nem láttam mszp -s zászlók alatt tomboló tömeget (...) vagy éppen fosztogatni."

Mert nem tömegben fosztogatnak, hanem kis, ámde fenemód hatékony csoportokban. :]

nemecsekerno_007 2008.09.18. 17:32:18

Gratulálok a tökönfogott egyetemistáknak.

Nyílván az államtól kapja az egyetem a pénzt a működéshez, nyílván a vezetőség nem akarja a miniszterelnököt kellemetlen helyzetbe hozni azáltal, hogy esetleg a fiatal közgazdászok kínos kérdéseket tesznek fel esetleg kigúnyolják a p. m.-et és ezt az egész operett-demokráciát. És már kész is a színjáték.

Ha még oktatják is ezeket a reformokat meg az ellenzék hülyeségeit, akkor tényleg totál csőd ez az ország.
Meneküljetek srácok, csajok. Közgazdász diplomával, nyelvtudással bárhol kaptok munkát. :)

cato fong 2008.09.18. 17:33:07

felesleges itt fejformával operálni.
heima leírta a lényeget. annyival egészíteném ki, hogy nemzetközileg elismert közgazdászok szerint teljesen rossz volt a kiigazítás szerkezete, mert túl nagy növekedési áldozattal járt. oktatásra meg egészségügyre pedig GDP arányosan kevesebbet költünk, mint a sokat emlegetett környékbeli országok és talán az Oriens anyagában szerepelt, hogy a sikeres konszolidációt végrehajtott országokban az ezekre a területekre fordított támogatást pont nem csökkentették. a baj egyébként az, hogy Gyurcsány baszott jó közgazdásznak is gondolja magát. Sajnos nem az (persze ettől még lehetne zseniális államférfi). nála sokszor jobb közgazdászok kórusban mondják hosszú idő óta, mi a gond és mi lenne a megoldás. Felosztó kiróvó nyugdíjrendszerben, alapvetően ilyen a magyar nyugdíjrendszer, és ilyen demográfiai trendek mellett egyszerre csak bevezetni a 13. havi nyugdíjat teljesen eszement politika (tőkefedezetiben meg nem is lehetne nyilván). Azért a FIDESZ is volt olyan hülye, hogy beígérte a 14. havit. el kell venni, kész. azoknak a nagy része, akik most kapják, nem fizette be (tudom, tudom, felosztó kiróvó, de akkor is igazságtalan!)
Talán az utolsó "Friderikusz most"-ok egyikében volt Gyurcsány, Hamecz, Békesi és Vértes meghívott vendégként.
Í Z E K R E szedték, és nem is nagyon tudott mit mondani . Vértes persze védte a mundér becsületét, mint mindig, de inkább szánalmasnak tűntek a próbálkozásai. szerencséjükre nem lett téma szélesebb körben, mert megsemmisítő volt.
ezzel a szociális demagógiával meg, hogy nem lehet a szent tehenekhez nyúlni, csak elodázzuk a bajt, szépen nő a szarkupac a palacsintában, aztán majd pár év múlva meg lehet enni. fincsi lesz.
Asszem Seres László írta, hogy radikális gazdasági reformok végrehajtására a Fidesz kézivezérelt irányítása (mindenki az elnöktől függ - most már ugyan lassan az MSZP-ben is) és nem platformozó jellege miatt sokkal alkalmasabb lenne. Csak persze Orbánnak nem biztos, hogy lesz hozzá mersze, és a programjuk meg, hááát, nem sok konkrétumot tartalmaz.

freehckr 2008.09.18. 17:33:40

Láttam már mszp-s zászlók alatt tomboló tömeget, ordítani az utcákon mint valami sakál... a Kövér kiforgatott beszédének "kampányában". :)

nemecsekerno_007 2008.09.18. 17:34:33

Nesze neked tandíjmentes oktatás. Tét nélkül nincs érdemi játszma. Biztos ezt akarjátok?

Google 2008.09.18. 17:35:40

Ezt is Őszödön mondta:

"Azt szeretném, ha mindenki azt érezné, hogy összetörjük kezünket-lábunkat, hogy mindenkinek a sorsáról is gondoskodunk!
Mindegyikőtökért viselek felelősséget.Eddig még személy szerint valakiknek megigértem, azt mindig megtettem. (...) Mindenkinek azt fogom ígérni, amire felelősséggel merek vállalkozni. De mindenkinek megpróbálok helyet keresni ebben a nagy bonyolult rendszerben. Ezért fogok arra kérni sokakat, hogy ne akarjanak 3 széken ülni, elég kettő széken ülni, vagy eggyen, mert aki sok széken ül, az azt eredményezi, hogy más, ugye, egy széken sem ülhet. Ugye, értitek?

Agymunka ehhez sem kell, de rengeteg pénz a klientúrának, igen. És bármilyen furcsán hangzik, de a nyugdíjasok egy része is a klientúra tagja. Egy bizonyos szint felett minek 13-ik havi nyugdíj?
És minek annyi tanulmány, annyi háttérintézmény, Habsburg-intézet stb.?

Páneurópai Harci Kos 2008.09.18. 17:36:54

Nyilván minden politikus aki egyszer hatalomba került a túlélés re törekszik. GY.F. hisz valamiben - erről embereket meggyőzött (engem is, a családomat is) rászavaztunk, szeretnénk, ha teljesülne a "vállalása" az "ellenzéktől" meg azt várnánk, hogy ne tegye lehetetlenné, ne legyen folyamatosan eznemjó aznemjó, csak azért mert a fecómondta - monnyole. Azt szeretném, ha végre mindkét fél beletörődne, és elkezdenék végre az érdembeli, országjobbító munkát, mert -állítom- hogy temérdek energiát vesz el hasznos dolgok elől, a folyamatos ereszd el a hajamat.
És ez az állandó hercehurca, leginkább a lakosságnak árt, nekünk.
Neked is, neked is, neked is, te aki az anyámba kívánsz, neked is:)
még 2 évet bírjatok már ki.
Majd az urnák mellett lehet osztályozni, menjen vagy maradjon.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.18. 17:39:00

nemecsekerno_007:
Szerintem sajnos nem a tandíjon múlik. Ha attól a felsőoktatás belátható időn magas színvonalú tudást adna, felkészült & elkötelezett oktatókkal, akkor nagy híve lennék, de sajnos nem hiszek ebben. Van a felsőoktatásban töltött éveknek így is épp elég alternatív költsége, ráadásul a tandíj csak tovább fokozná a generációs igazságtalanságot...

balage_81 (törölt) 2008.09.18. 17:40:10

". Szerintem senki nem sajnálná, ha maradna a mostani létszám, de _jól működne_ a közigazgatás. A létszám-birkózás álprobléma.) " -
annyra, hogy Jarai szerint 250 ezret ki kene rugni. Hulye.....

Páneurópai Harci Kos 2008.09.18. 17:41:36

"de a nyugdíjasok egy része is a klientúra tagja. Egy bizonyos szint felett minek 13-ik havi nyugdíj?"

Mondjuk azért mert jóanyád, jóapád akik megszültek, felneveltek, taníttattak, ledolgozták az életüket. (többnyire azért , hogy a gyerekeik jól éljenek) megöregedvén, amikor munkaképtelenek már.
(Pl belerokkan mondjuk a vasműben való munkába)
Akkor az állam mintegy elismerésként, pluszpénzt ad nekik.
Nem olyan sok az a pénz egyébként.
Ne tudd meg mennyi ember él hihetetlenül kevés pénzből.

Te nyilván sajnálod a nagymamádtól a nyugdíját, üsd agyon egy féltéglával, minek pusztítja a kenyeret.

CrL 2008.09.18. 17:42:17

Ha már Hamecz szóba került, ő egy mondattal intézte el legutóbb Ferit:

"Gyurcsány a saját szavazóinak a rabja lett."

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.18. 17:44:19

balage_81:
Ha ki lehet rúgni 250 ezret és ezzel együtt jobban működővé tenni a közigazgatást, az még jobb. De az elsődleges szerintem az, hogy magas színvonalon működjenek a közszolgáltatások, s csak másodlagos, hogy minél kevesebb emberrel, minél hatékonyabban működjön.

Páneurópai Harci Kos 2008.09.18. 17:46:10

Nos itt van idézetként ez:
"Ezért fogok arra kérni sokakat, hogy ne akarjanak 3 széken ülni, elég kettő széken ülni, vagy eggyen, mert aki sok széken ül, az azt eredményezi, hogy más, ugye, egy széken sem ülhet. Ugye, értitek?"
Az igen tisztelt időző -érti e, az idézet ezen részét, mire vonatkozik?
Kérném szépen levázlatolni - hátha félreértettem.

cato fong 2008.09.18. 17:46:11

Turul, Jo Tunder posztjára írt reagálásoddal teljesen egyetértek. A magyar oktatás (köz- és felsőoktatás) egyáltalán nem törekszik arra, hogy kritikus gondolkodást fejlesszen ki. Dolgoztam rövid ideig egyetemen, ahonnan nem sok idő múlva sikítva menekültem, több ok miatt is. Az egyik ez volt (volt még kicsinyes intrika, sok teljesen inkompetens, de kiválóan netwörkölö nagyarcú kecsege, korrupció, stb.). Meg a vezetőség erőltetett volna egyfajta "Gleichschaltung"-ot, csak épp az ellenkező irányba. Persze a hallgatók is hibásak: sokszor láttam, hogy érdekes alkalmi előadóktól sem kérdeztek semmit, kuksoltak mint egy ált. isk. elsős osztály.

Francois Pignon 2008.09.18. 17:50:48

Páneurópai Harci Kos 2008.09.18. 17:46:10

Mit lehet ezen félreérteni? Nagyobb a klientúra, mint ahány szék.
Szerintem ez az egész beszéd leglényegtelenebb része, egyszerűen ez az ő problémájuk.

Páneurópai Harci Kos 2008.09.18. 17:52:42

Nos, így ebbben a formában:
"Ha ki lehet rúgni 250 ezret " nem így működik.
Milyen alapon állapítod meg kit rúgjanak ki. (legtöbbször azok kerülnek ilyenkor lapátra akik ledolgoztak uszkve 10-20 sokas évet, közel a nyugdíj, erre lapát.
Rengeteg embernek megy tönkre az élete egy ilyen tömeges kirúgással, mert egyáltalán nem könnyű munkát találni.
Pláne ha az x ember már idősebb.
Azonkívül a 250k nyi ember szavazóbázist képvisel - istentelen nagy ostoba aki, egy ilyen zűrös helyzetben ennyi embert lapára tesz. Megfelelő szociális hálóval persze működhetne a dolog, de mink Magyarországon vagyunk. Még nem működik. Remélem majd fog. Zárójelben jegyszem meg, hogy a felsővezetők anyagi felelősségét be kellene vezetni, ezt a végkielégítéses millákat még utoljára.. felejtős.
u.i. Miért nem kapták el Princz Gábort?:D

odonkor (törölt) 2008.09.18. 17:53:40

Amikor az oktatás szóba került, konkrétan hogy Gyurcsány szerint olyan mechanizmust sikerült bevezetni, ami a "jó egyetemeket jutalmazza", lásd Corvinus - akkor azért volt felszisszenés.

Mert az ő fordításában a jutalom az volt, hogy háromszázzal több államis hallgatót vettek föl az egyetemre.. holott ehelyett inkább felezni kéne az évfolyamokat.

Páneurópai Harci Kos 2008.09.18. 17:55:24

"Mit lehet ezen félreérteni? Nagyobb a klientúra, mint ahány szék.
Szerintem ez az egész beszéd leglényegtelenebb része, egyszerűen ez az ő problémájuk. "


Nem lehet félreérteni, de ha lényegtelen akkor meg minek idézed?
És nemcsak az "ő problémájuk" egyáltalánnem.
(mégiscsak félreértette valaki:)

balage_81 (törölt) 2008.09.18. 17:56:46

turul : elobb a megfelelo letszam, utana a szamonkeres. forditva nem megy. a letszam tul nagy, a burokratak - ahogy fentebb valaki nagyon helyesen leirta - munkat csinalnak maguknak (nekunk) csak hogy igazoljak a letezesuket. nincs erre semmi szukseg. ez a mi penzunkbol megy, a munkanelkulit csak x ideig kapjak, a vegkielegitest meg csak egyszer. reform lepes a letszam radikalis csokkentese mar onmagaban is a kiadasi oldalon. mas kerdes, hogy csak ez nem eleg. erre lettek volna jok meg a regiok pl, de hat ugye ismerjuk hogy azokkal mi lett

józan' 2008.09.18. 17:57:02

Tényleg van még olyan valaki, aki komolyan veszi ezt az embert? :-D

tetulada 2008.09.18. 17:57:18

Kinyílt a bicska a zsebemben.
És ezek ott fogják nekem havi 700 ezerért megmondani majd, hogy miért kell nekem újabb adót bevállalni.
Miközben az egyszerű, nemhogy Corvinust végzett anyuka is alapból tudja, csak annyit költünk, amennyit apa+anya összekeres és ha a gyermek csokiért hisztizik, úgy törlik képen, hogy arról koldul.

heima (törölt) 2008.09.18. 17:57:56

Páneurópai Harci Kos, szép dolog hogy tetszik az aranyos bácsi a tévében, és elhiszed neki, hogy jót akar, de még véletlenül sem szoktál elgondolkodni azon, hogy aranyos bácsi téved? hogy nem ért hozzá? hogy a kormányzás minősége mérhető és aranyos bácsi csúnyán megbukott?

no mindegy, ha már a szavazók számítanak, nem a kormányzati teljesítmény, akkor hadd mondjam el, hogy nem láttam még annyi proli, igénytelen, jövő nélküli, ostoba, lusta, kitartott szart, mint a baloldali szavazók között.

Francois Pignon 2008.09.18. 17:58:05

Nem idéztem. Bocs, hogy reagáltam a kérdésedre.

Google 2008.09.18. 17:58:53

Akrobata,
azon a Friderikusz-találkozón azt is mondta Békesi, hogy a legrosszabb Gyurcsány is jobb, mint a legjobb Orbán.

Így nehéz, ha még szólni sem mernek neki.
A Modern Szocialista Párt mindig attól félt, hogy az ellenfelei (MDF, Fidesz) nem rendeznek majd választást, nem adják át a hatalmat. Háát, hogy hogyan fog elmenni ez a Gyurcsány, én nem tudom.
Mészáros pedig jobban benyalni nem tudott?
Gréczy: sorakoznak előttünk az elképzelések.

Ezek csak a Fidesszel szemben tudnak kritikusak lenni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.18. 18:00:08

túlsúlyos tini akrobata:
Igen, a hallgatókon legalább annyi múlik, mint az összes többi körülményen. A héten volt az első szemináriumom az idei csoportommal, kicsit már szájbarágós lehetett, ahányszor elmondtam nekik, hogy ők tehetik a legtöbbet magukért és az egyetemért. Kérdezzenek, vitatkozzanak, olvassanak utána...

BandW (törölt) 2008.09.18. 18:09:26

Kedves Jo Tündér,

Vitáznom kell azzal a gondolatmeneteddel, miszerint is a közgázon csak közgazdasági professzori háttérrel rendelkező minelnök adhatna elő gazdaságpolitikai témában.
Ráadásul amennyire ismerem az előadást, nem irgalmatlan tudományos közgazdasági elméletekkel állt elő Gy. F., hanem a politikája és a gazdasági hatások közötti összefüggésre kívánt volt rámutatni.
Nyalvánvaló, hogy ami gazdaságilag bizonyos mutatók esetében optimális, az más szempontokból meg katasztrófa.
És egyátalán nem baj, ha ezt mondjuk az elméleti közgazdászok is figyelembe veszik. :-)
Gyurcsány nem közgazdászként adott elő, hanem politikusként.
És szerintem helyes, hogy ezt teszi.
Ennek a jobbról jövő fikázása meg ma már egyszerűen csak természetes.

cato fong 2008.09.18. 18:14:26

Google,
igen mondta ezt is Békesi, akinek ismertek a szimpátiái, még akkor is, ha otthagyta az MSZP-t. Ettől még kiváló közgazdász és szakmailag el tud vonatkoztatni attól, mik a politikai preferenciái. az eddigi 3 OGY választáson, amikor szavazhattam, én is az szdsz-nek nyomtam az x-et kétszer (jobb híján), egyszer meg sehova, de ettől még nem szűnik meg az a képességem, hogy szakmai kérdésekben el tudjak vonatkoztatni és felül tudjak emelkedni a szimpátiáimon.
De ettől még tény marad, hogy Hamecz-cel brutálisan megsemmisítő ítéletet mondtak a mostani kormány gazdaságpolitikájára. Amikor Gyurcsány elkezdte a mantrát, hogy de csak nézzük meg, hogy a konvergenciaprogram, meg hogy az egyensúlyi helyzet fele tart az államháztartás, Békesi a szavába vágott és azt mondta, hogy nem fegyvertény és nem jár érte elismerés, hanem ez a kötelező minimum. főleg úgy, hogy ők kormányozták ebbe a helyzetbe az országot.

Reggie 2008.09.18. 18:20:07

Szimplan az van h GYF benyalt a kozgaznak ingyen ontomjenezes remenyeben a Kozgaz meg GYF-nek vmi penz remenyeben, es mindezekert cserebe szegeny diaksagnak kellett meghallgatni ezt a szart....

BandW (törölt) 2008.09.18. 18:22:57

T.t. akrobata,
Hát, biztonságos távolságból én is kurva bátor bírok lenni.
Meg okos, ha az eredményt nem rajtam kérik számon.
:-))
Emlékeim szerint Békesi PM-ként meg még nem volt ennyire bátor.
Ezzel együtt persze semmi bajom se Békesivel se Hameczel, csak kelni kéne mindent a maga helyén.

Google 2008.09.18. 18:32:54

De Gyurcsány beviheti az iskolába a politikát?

Leonard Zelig 2008.09.18. 18:41:38

Francois Pignon 2008.09.18. 15:22:40
Láttam ahogy beszélt, nem figyeltem oda arra amit mond, de a testbeszéde valami félelmetes volt.
Pozőr. Pojáca.

Leonard Zelig:
Láttam ahogy beszélt, süket vagyok és debil, de a testbeszéde valami félelmetes volt.
Pozőr. Pojáca.

Francois Pignon 2008.09.18. 18:48:08

Zelig, hú de vicces valaki. Gondolom veled még nem fordult elő, hogy egyéb elfoglaltságok miatt csak fél szemmel tudtál figyelni valamire.
Amúgy hiba lenne a testbeszéd jelentőségét bagatellizálni. Nagyon is sokat mond ám az. Ez esetben például elég látványosan mutatta hogy milyen színielőadásról van szó.

cato fong 2008.09.18. 18:48:58

BandW
talán emlékszel, hogy békesi azért mondott le a Horn kormány pénzügyminiszteri posztjáról, mert Gyula nem volt hajlandó tudomásul venni bizonyos szükségszerűségeket és megtenni az ezekből következő lépéseket (amiket Békesiék kidolgoztak). Gyulát aztán külföldi szakemberek meggyőztek, hogy a szakadék fele rohan az ország, aztán jött Bokros.
Egyébként pedig nyilvánvaló, hogy őket nem érintené olyan érzékenyen bármilyen kiadáscsökkentés, mint a széles közönséget, mégis el kell mondaniuk, mi lesz a következménye a mostani fisz-faszolásnak. Ez nem l'art pour l'art, nem azért mondják, hogy más faszával verjék a csalánt, hanem azért mert ezek a legsúlyosabb kérdések az ország sikeres/sikertelen jövője szempontjából. Ahogy Bill Clinton kampányának szlogenje szólt: „It’s the economy, stupid” (senki ne vegye magára!).
Ha meg nem mondanák, azt vetnék a szemükre, joggal, hogy szakemberek létükre nem szóltak semmit. Hamecznek az MNB ügyvezető igazgatójaként komoly gazdaságpolitikai felelőssége volt. Akkor is vállalták a véleményüket és konfrontálódtak másokkal, amikor az eseményeket közvetlenül befolyásoló helyzetben voltak és döntéseikért a köz előtt is vállalniuk kellett a felelősséget. (pl. Hamecz többször hangoztatta, hogy a magyar gazdaságpolitika kormányzati szereplői nem értik meg, hogy az MNB kamata nem hat ki közvetlenül az államadósságra fizetett kamatokhoz, mert azt a hozamgörbe alakulása határozza meg, ezért nem kell sírni egy-egy kamatemelés alkalmával – de mindegy, ez egy kicsit messzire vezet.)
Azt hiszem, ők komolyan veszik, hogy az elitnek felelőssége van. Szemben a politikusok nagy részével.

Pszt! 2008.09.18. 18:55:20

Az a vicc az egészben, hogy Gyurcsány igazat mond. Tényleg jó irányba mennek a dolgok. A köcsög viki azért nem akar most hatalomra kerülni, mert még kell néhány népszerűtlen intézkedés, de 2010-től kánaán lesz. Akkor jön a cigánykirály és beül a készbe. Mindíg ez van, a szocik a rosszak, mert rendbeteszik az országot.

BandW (törölt) 2008.09.18. 19:13:53

T.t.akrobata

Én pusztán annyit mondottam, hogy a közgazdasági racionalitás mellett még vannak más megfontolandó dolgok is, amikor egy milliókat érintő döntést valakik átvernek mondjuk a törvényhozáson.
Fontos a közgazdászok véleménye, meg hangoztassák is, de emellett azért nem árt, ha ezeken kívül a többi véleményt is figyelembe vesszük.
A balhét a végén nem a közgazdasági tanácsadó viszi el, hanem a döntéshozó.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.18. 19:17:28

"Orbán Viktor szerint abban is egyetértés volt, hogy gátat szabjanak a felelőtlen költekezésnek, ugyanakkor jelezte, hogy a Fidesz a költségvetési kiadások csökkentését nem támogatja, csak olyan megoldást tart elképzelhetőnek, amely a gazdasági növekedés arányában állapítana meg egy limitált kiadásnövekedést."

Ezt mondta par oraval ezelott az Orban Viktor. Nem tamogatja a koltsegvetesi kiadasok csokkenteset. Ebben vegulis miert nem tudnak megegyezni a Gyurcsany Ferivel ?? :)))

states 2008.09.18. 19:21:26

SZT!
Legalább tettél be valami jó kis anyagot a mélyhűtőbe, mert nagy kár érné Gyurcsányisztánt , ha csak egy példány lenne belőled...

soseleszekelső 2008.09.18. 19:24:56

Pszt!

Azért azt ne felejtsd el, hogy azt a megmentendő gazdaságot előszőr el kellett qrni. Nem kicsit, nagyon.

Egyébként meg remélem, hogy vicceltél, csak nem értettem meg.

states 2008.09.18. 19:26:58

Hogy is van a mondás? Aki nem tudja, tanítja...

freehckr 2008.09.18. 19:29:01

Viszont volt már ilyen előadás tavaly is. Egy ráérő "reakciós" előkotorhatná az ott elmondottakat, majd össze lehetne vetni az elmúlt egy évvel...

kranführer 2008.09.18. 19:35:20

pszt!
Csak nehogy beledögöljünk abba a fene nagy "rendbetételbe".

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.18. 20:04:22

JT

azért, mert ha megegyeznének, levenném a kezem róluk :)

Netuddki. 2008.09.18. 20:16:51

Pszt! 2008.09.18. 18:55:20
"Mindíg ez van, a szocik a rosszak, mert rendbeteszik az országot."

Te bérből és fizetésből élsz-e? Magyarországon-e? Mer' én nem úgy tapasztalom, hogy egyre könnyebb lenne. Csak azt, hogy egy szemernyit sem csökken amit a politikusok lenyúlnak tőlem.

Ács Ferenc 2008.09.18. 20:25:36

Nem lesz itt előre hozott, sem szakértői. Lesz viszont jó pár eredményes MSZP-s nyugdíjas-kampány, a népszavazási háromszáz forintért elkóborolt szavazók karámba való visszatereléséért. És ez egy ügyetlen ellenzékkel akár elég is lehet két év múlva, mert addig még sok minden történhet. Fletó időt nyert és ez most életet, új esélyt jelent neki, gondoljunk bármit is róla. lyen visszaterelő negatív kampányt egyébként már nyomtak egyet a nyár elején, hatásos is volt, de leálltak vele, nyilván gyakorlatoztak csak. Majd a nagy kampányban, akkor szoktak darálni.

heima (törölt) 2008.09.18. 20:34:19

JT, furcsa, én ezt halottam Orbán Viktortól:

"A Fidesz és az SZDSZ ennek jegyében szakértői szinten fog egyeztetni arról, hogyan lehet gátat szabni annak, hogy a kormány hitelből folytassa tovább az osztogatás politikáját. "Mi nem vagyunk az osztogatás ellen, ha van rá pénz, de hitelből osztogatni felelőtlenség" - mutatott rá Orbán Viktor. A Fidesz ezért olyan gazdaságpolitikát szeretne, amelynek alapja a gazdasági növekedés, és az teremti majd meg azokat a javakat és pénzösszegeket, amelyből a rászoruló rétegeket támogatni lehet."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=120317

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.18. 20:36:35

Nekem csak ugrik be, hogy mennyire lehetnek agykárosultak a közgázosok, ha Ferenc bennük látja az ideális hallgatóságot. Basszus, amikor én jártam egyetemre, presztízs volt közgázosnak lenni.

Invictus 2008.09.18. 20:39:10

Pszt! 2008.09.18. 18:55:20

Lóf*szt lesz 2010-től kánaán, de persze az előre látható, hogy ha a Fidesz kerülne kormányra, akkor az lesz a ballib duma, hogy beleült a készbe, és Fletó megszorításainak gyümölcseit aratja le, ahogy 98-02 között Bokrosét. :) Az lehet, hogy nem olyan tragikus a helyzet, mint ahogy már nem kifejezetten ellenzéki körökből is hallatszik, lehet hamarosan a "dübörög a pannon puma" féle szövegek is előkerülnek, de gáz lesz.
Ha viszont "visszahozza a szarból a 'kormányzást'" (értsd: a szavazókat), akkor elmondhatja a második "öszödi beszédet" (kénytelenek voltunk megint elkúrni, hogy nehogy visszajöjjön a zorbán). Ahogy egyszer ki is fejtette nyíltan (nem pont ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényeg), nem olyan hülye ő, hogy "rendbetegye az országot" a fidesznek. Előbb megnyeri a választásokat, kerül amibe kerül. Ha most 2 évig ugyanazt kell tennie ennek érdekében, mint 2006 előtt 2 évig, akkor az lesz. Trükkök százai, és elvtársiasan falazó EU-biztos stb.

Invictus 2008.09.18. 20:40:24

Mr. Falafel
Az ilyen Kacor Király Főiskolát estin végzett "közgazdászok" szoktak ájult tisztelettel beszélni Gyurcsányról és a konvergenciaprogramról. Lehet már a közgázon is az a szint...

is 2008.09.18. 20:44:55

hiába igaz tényszerűen a kritika, Te pontosan tudod, hogy valójában csak a neked tetsző tényeket válogatod, mert valójában fingot sem akarsz azokkal a tényekkel kezdeni, csak fel akarod magad, és olvasóid hergelni.

válogass mindeféle tényt, írjál a gyöngyösi gyárelhajtásról, mint munkahelyromboló mozgalomról (ugyanolyan járműipari gyár akart idetelepülni, mint ami a szlovákoknál a gazdasági fejlődést hozta); írjál máricus 9-ről, mint arról a mozgalomról, ami 14 milliárdot visszaadott a nyugdíjasnak, és hogy száradjon le a bőr annak a képéről, aki ott azt tolta, most meg a nagy hanggal akar elvenni a nyugdíjasoktól 100 milliárdokat, amit lehetne is, ha márciusban nincs a nép ennek ellenkezőjére felhergelve.

biztos olvasta itt mindenki a Molnár, a fia, meg a szamár történetét. Ha vizitdíj van, szegény nyugdíjas, akit Gyurcsány népnyúz, ha nem csökkenti a nyugdíjat, szemét gazdaságfejlesztést akadályozó. Ebből most már ki (és fel) kellene nőni.

a reálbérek 30%-ot nőttek, és nagyon sokan azért nem érzik könnyebbnek még emelett sem, mert az új lakásuk részletét törlesztik, állami kamattámogatással. könnyű hozzászokni az új lakáshoz, és az ember már be sem számítja, hogy az valami mérhetetlen előrelépés nyugaton is.

az se számít, hogy van autópálya, az se fog számítani, ha lesz metro. kurva drágán, ebből is lehet majd hergelő posztot írni. a hergelés a lényeg, amióta feltalálták a dialektikát, tényeket mindig fogunk találni illusztrálásra.

hogy is mondta József Attila: 'az igazat mondd, ne csak a valódit'

Google 2008.09.18. 20:51:47

Nem tudom, ki kérdezte, válaszolok.
A nagyon magas nyugdíjak esetében, minek a 13-ik havi?
És még volt a székekkel kapcsolatban is kérdés. Kiknek osztja azokat a székeket? Hát a barátainak és az üzlettársainak, üzletfeleinek. Fizetjük: mindahányan.

"Ez egy pár száz embernek meg a családjának meg az ismerősének a problémája, a miénk."

De tudom, az őszödi beszéd retorikai csúcs, igazat mondott, és van, akinek tetszik is, meg ki is fizetődik, ami nem egy elhanyagolható szempont.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.18. 21:03:13

Jo Tunder

Na ez az, ami nekem felfoghatatlan!!! Látod, hogy Ferenc alkalmatlan, érted mit csinál és mit nem. Sőt, ha jól értelmezem a reményeidet gyakorlatilag Viktorba fekteted.

És ezek után Gyurcsányra szavazol!!! Azt simán elfogadom, hogy Viktorra nem, de hol a felelős polgár hozzáállása ebben az akármilyen szar, ha beledöglöm, akkor is rászavazok attitüdben?????

Én zsigerből nem csípem a poszkomcsi, kádárista bagázst, de 2002-ben a Fidesz dolgai után, nem szavaztam rájuk, nem szavaztam senkire. Ez volt az egyetlen mód, hogy kifejezzem a nemtetszésemet. A kisebbik rossz választása a saját magunknak apránként megásott sír.

BZL 2008.09.18. 21:08:26

"Gyurcsány lényegi mondanivalójával kellene vitatkoznod, vagy megcáfolnod, akkor hitelesebb lehetnél."

Konkrétan ezt mondta pl.:
„Amit meg lehetett csinálni a szerkezeti átalakításokban, azt megtettük, sőt, majdnem hogy messzebb is mentünk a lehetségesnél”

Feltételezem hogy a hallgatóság ezen nevetett - de nem, valószínűleg mégsem.

Bár a cikkíró írta, de elhiszem, hogy:
"A miniszterelnök szerint a kormány a négy eltervezett reformból hármat (közigazgatás, oktatás, nyugdíjrendszer) megvalósított, egyet (egészségügy) csak félig."

Ezek után te mit akarsz megérteni ?
Ha valaki azt mondja neked hogy éjszaka nagyon világos van, majd egy ezt egy pár órás előadással "bebizonyítja", akkor te nekiállsz megérteni amit mondott?

Tipikus politikus-rizsa, nincs ezen mit megérteni.

n-n-n (törölt) 2008.09.18. 21:11:13

Sose volt nagy véleményem a Pesti Campusról és az ott tényedő "egyetemi polgárokról", ahol ma is a 100 millós tömeggyilkos ideológust imádják körbe az aulában.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.18. 21:11:49

istenem, ez a tanárbácsi imázs tesz a sírba bennünket.

nem hiába mondják a rossz nyelvek, ő az ország esze.

hihetetlen áldozatot vállalt, a sok év alatt, az összes elkúró hibáját hozza helyre - elengedett kézzel. produkcióóó!
egyfajta absztrakt 21 századi Jézus-imitátor. az emberi mivoltát, az erkölcsi megítélését, a szavahihetőségét tette oda az ország áldozati oltárára.

mert mi mind együtt - ti is kedves állampolgárok - vittük bele a híg fosba az ország szekerét, de csak én tudom kivezetni onnét.

"kérem kapcsolja ki."

Ács Ferenc 2008.09.18. 21:12:51

is: "írjál máricus 9-ről, mint arról a mozgalomról, ami 14 milliárdot visszaadott a nyugdíjasnak"

Nem tudom, kinek címezted ezt a megjegyzést, de Turul kollega ilyet soha nem írt le, és nem úgy emlékszem, mintha a népszavazás idején támogatta volna ezeket a demagóg kérdésfeltevéseket. A vizitdíjas témát biztosan nem. Nem beszélve rólam, ak szerint nem nyugdíjemelésekre, hanem kb. 15%-os nyugdíjcsökkentésre és az utazási kedvezmények megszüntetésére van szükség, de minél hamarább.

odonkor (törölt) 2008.09.18. 21:31:55

A Közgázon sok tehetséges ember tanít. Igaz, sok tehetségtelen is. De a mai magyar színvonalon még mindig kiemelkedő.

szakállasbácsi 2008.09.18. 21:45:30

Hát nem tudom, tényleg nem, hogy mi a bajotok vele. Én azt hiszem, hogy demokratikusan megválasztott miniszterelnök. Meglepően hiteles - nem igaz, hogy nem lehetne ézrevenni, ha nem lenne az. Nem hiányzik belőle az önirónia és ha az Orbán Viktor nevű khm. - politikusnak - fogalma lenne csak érintőlegesen is a közgazdaságtanról, akkor már járhatna egy beta verziós Gyurcsány szemináriumra. Sajnos, úgy néz ki, hogy ez a tökkelütött fogja leváltani, és az is látszik, hogy a sok tökkelütött a saját pártjában (pfúj!) nem fogja hagyni, sem azt, hogy bármi elkezdjen, (ahogy Gy legalább megpróbálta) és azt végkép nem, hogy be is fejezze.
Shit happens.

Gabe2 2008.09.18. 21:47:57

... és ha Gyurcsány azt mondja egy darab szarra, hogy az finom kolbász, megeszitek?

freehckr 2008.09.18. 22:07:35

"Meglepően hiteles"

Kezdve a "23 millió román" félrevezetéstől a "határon túliak a nyugdíjakat akarják elvenni" gyűlöletkampányon át a "nem bontottuk ki az igazság minden részletét" és a "hazudtunk reggel éjjel meg este" fejezetet is érintve egészen a "liberalizációval olcsóbb lesz az áram" kampányig?

Szerintem meg kellene egy felmérést készíteni Gyurcsány és az MSZP szavazói között, hogyan felelnének az "Ön szerint meddig volt hatalmon az Orbán nevével fémjelzett kormány?" kérdésre. Válaszok, és az általam feltételezett eredmények:

a) 1998-ig (12%)
b) 2002-ig (19%)
c) 2006-ig (69%)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.09.18. 22:36:43

is 2008.09.18. 20:44:55

Drága kétbetűs!

II. Szent Ferenc megnőtt orrú őszödi hős 4 év alatt bebizonyította, h nemcsak programokat gyárt, de azokat végre is hajtja.... az olyanok, mint te, ezért szeretik az ő programjait.

Fontos-e egy olyan ember programja, aki ezt bírta mondani márc. 9-én:

"Azt a bevételt, amit a népszavazás elvesz, a költségvetésnek nincs módjában, a kormánynak nincs szándékában visszapótolni"

Mond vmit, mond.... na és? Úgy lesz? Nem. Hát akkor?

Komolyan, van itt kedve vkinek kurvát elvenni feleségül,
Mert kb. ezt jelenti az, ha fletó terveit komolyan vesszük.

Hol itt a baj?
Bárándy megmondta:
"Elfogyott a levegő Gyurcsány Ferenc kormányfő körül, ezért le kellene vonnia a konzekvenciákat, és távoznia kell a miniszterelnöki székből - mondta Bárándy Péter."

gondola.hu/hirek/78680

Üdv.

Zetek 2008.09.18. 22:52:02

Szerintem túl vagyunk azon, hogy az elmebeteg újabb hazugságait elemzzük. Tegnapi előadásai ma már nem érvényesek, holnap pedig saját tegnapi hazugságait tulajdonítja másoknak. Legfejebb az a kérdés, ki és miért hallgatja végig az egész bohózatot? Hiszen mindenki tudja, hazudik. Amúgy ugorgyunk.

Invictus 2008.09.18. 23:04:57

Gyurcsány olyan, mint egy MLM-ügynök.
Ami azt illeti volt is az, valamikor 90 körül, ha jól tudom (Amway?)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.18. 23:10:00

Mi Gyurcsány blogjában a tegnapi előadásról szóló bejegyzés címe? Az illúziókról
www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_64599/full_1

És mit ír? Pl. ezt: „Ezek az ügyek valamennyi választópolgár ügyei, akik akkor tudnak demokratikusan dönteni, akkor tudnak igazán élni a jogaikkal, ha értik, hogy miről döntenek. Ha nem értik, akkor politikai propaganda, szemfényvesztés az egész.”

Ördögi... :)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.18. 23:32:42


kedves bazalttufa,

abszolút biztos vagyok benne, hogy a fidesz nyer. azt mondjuk nem szeretném ha túlnyerné magát a FIDESZ, de még ez sem rajtam múlik. én nem szavazok Bayer Zsoltra és pont.
és ha valaki emiatt nem tud aludni, nagyon sajnálom.:))

ha mondjuk Orbán látványosan seggerúgja Bayeréket, és Hamecz Istvánt, Körösényit meg hasonlókat vesz maga mellé, na az egy másik helyzet lenne. az egy másik FIDESZ lenne és egy másik ország. a vasárnapi Magyarország, ahol lehet élni.

én nem utálom Gyurcsányt most sem, és baromi nagy túlzásnak tartom amit itt össze írnak róla, ahogy baromi nagy túlzásnak tartom azt is amit OV-ről írnak össze másutt. azt gondolom, hogy ez egy kicsit ronda ország, és ebben a rondaságban van szerepe Gyurcsánynak, de nem annyi és főleg nem az amit fiatal dühös emberek írogatnak internetes oldalakon.

azt gondolom, szemben az emberek 99 százalékával, hogy az egyetlen lehetséges megoldás az, hogyha majd Orbán miniszterelnökként kiegyezik az ellenzéki szocialistákkal, úgy mint az írek tették.

Invictus 2008.09.18. 23:43:23

"abszolút biztos vagyok benne, hogy a fidesz nyer"

2006-ban is ezt hitted, lefogadom :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.18. 23:52:20

Jo Tunder:
"abszolút biztos vagyok benne, hogy a fidesz nyer."
Ó, erről eszembe jutott a jó öreg Seki, amint 2002-ben, pár nappal az első forduló előtt a PFT-n sírva mondta, hogy 12%-kal vezet a Fidesz & 16 éves Orbán-korszak következik. :]

boldiii 2008.09.19. 01:01:06

f. több betűt nem érdemel,

rockjano 2008.09.19. 01:01:18

Kedves Jobbosok

Szóval az itt a baj hogy lehet fröcsögni meg monnyon le meg ilyesmi, de ez az ember kiáll egy ilyen közönség elé és elmondja hogy gazdaságilag mit akar és szerinte mit lehet és mit nem.

No most én nem tudom megitélni hogy amit mond az mennyiben igaz és mennyiben nem, hol torzít hol nem, feltételezem hogy sok helyen igen és nincs mindenben igaza.

De!!! Most akkor kéne a Fideszbôl egy ember aki kiáll egy ugyanilyen közönség elé (akár ugyanitt) legjobb lenne Viktor hiszen ô az ellenpár (el tudnátok képzelni???) de tôllem lehet az egyébként szimpatikus Varga Mihány vagy Matolcsi vagy akárki és elmondaná hogy de ezt azért nem meg ez ezért nemigaz, és helyette ezt-meg ezt kéne tenni meg így meg úgy.

Az hogy hiteltelen meg monnyonle az nemcsak baromi unalmas hanem szerintem nagyon kevés is már 2008-ban. Válassz meg engem és hidd el hogy baromi jó lessz. Lényeg az hogy HIGGYÉL.

Egyszerûen nemérdekel a történelem. Ki volt mit csinált mikor hogy, meg öszöd, meg koronaúsztatás egyik sem érdekel.

Szeretném tudni hogy ki mit akar!!!

Gyurcsány legalább elmondta. És a fene egye meg meg ezért tisztelem, hiába nem a szívem csücske egyébként

Várom a többi párt tisztelt képviselôit mondják el ôk is és akkor megpróbálom megérteni és a lényeget kibogozni belôlle, nem egyszerû de nem is lehetetlen.

jano

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.19. 01:28:44

Jo Tunder

Ön elbeszél mellettem. Eszemben sincs elvárni hogy a Fideszre vagy pláne Bayer Zsocira szavazzon, nem kényszeríteném álmatlan éjszakákra :D. Azt feszegettem, hogyan tud Fletóra szavazni, ha egyszer ön szerint is alkalmatlan.

A nemszavazás igenis opció! És nagyságrendekkel jobb, mint az önámítás a kisebbik rosszal. Van, kell hogy legyen egy határa a megalkuvásnak, mert a politika éppen arra játszik gátlástalanul, azt használja ki, hogy nincs. Ahogy írtam, ez természetesen nem csak a baloldalra érvényes.

Ferencről véleményem emitt: konzervatorium.blog.hu/2008/09/18/haza_es_a_haladas_iranya

bes (törölt) 2008.09.19. 02:41:37

Tárgyilagosságnak nyoma nincs. Egyszerű fideszbrosura-szöveg, illett volna az író fidesz-komszomolka tagsági igazolványának sorszámát is mellékelni.

fingerbangs 2008.09.19. 04:37:46

a reformok akadalya nem a kormany hanem a polgar

states 2008.09.19. 06:36:11

bes
Ha emlékezetem nem csal, komszomolka tagsági könyve Gyurcsánynak volt, és még csak nem is virtuális, s a sorszáma is egyjegyű volt...

0xFFFF 2008.09.19. 06:37:31

"okostojgli 2008.09.18. 16:59:10
Basszus, hogy ezzel az elkúrós fasszal még vitatkozni is lehet! Hogy jön ez a monnyonle ahhoz, hogy gondolkodnom kelljen a mondókáján? Tetü Gyurcsány!

Inkább Viktor, hozzá nem kell agymunka."

Ha neked gondolkodnod kell a feri marhaságain, akkor a baj a te készülékedben van elvtárs.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.19. 08:16:34

rockjano:
Az olyanoknak, mint te, én meghagynám Gyurcsányt. A fene egye meg, hogy tisztetlhesd jó sokáig, mert elmondta, te istenverte kretén.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.19. 09:56:10

a miniszterelnök úr elmondta, hogy a kormány (v.ö. magyar baloldal) elkövetkezendő két éve az építkezésről fog szólni.

(a szőnyeg alól suttognám abba a cuki fülébe, hogy inkább a kormányzásról szólna.)

no de mindegy, mert ő konkrétumokkal ront ránk, a légvárból építkező hülyék pártjával ellentétben - jelesen a következőkkel:

- iskolafelújítási program folytatása
- kórház- és szakrendelő-felújítítási program folytatása
- alacsonyabb rendű utak felújítása

Hú, bazzeg. csupa új és eddig gazdátlan feladatról beszél ő, amiket soha senki nem kapcsolt össze az állammal. merész szembenézés ez is. építkezés - vagy inkább tatarozás.
és egyébként? hol a hozzáadott érték? mert az építés mindig valami új létrehozását jelenti - az új rendét pl., ha már más nincs.

hát akkor, kedves minelnök úr, kőműveskanálra fel!

Naumov 2008.09.19. 10:34:27

rockjano hozzászólása, ha nem is éppen egy szellemi magasrepülés, azért szerintem egy érdekes kérdésre irányítja rá a figyelmet, nevezetesen arra, hogy Fletó nagyon szeret a hozzáértő gazdasági szakember szerepében pózolni, és ez a szavazópolgárok egy részének nagyon bejön. Már a 2006-os választási kampánynak is hangsúlyos eleme volt az, hogy egyfolytában számokkal lövöldözött mindenfelé, amelyekről ugyan a lakosság körülbelül 0.00001 százaléka tudja eldönteni, hogy mennyire vannak köszönőviszonyban a valós gazdasági helyzettel, de feltétlenül a kompetens államférfi képzetét kelti sokakban.

Ezen azért nem ártana a fidesznél elgondolkodni, mert a már említett virágkötészeti főiskolák esti tagozatán végzett jelenlegi és majdani közgazdászok, illetve egy korábbi posztban megénekelt, hasonló kategóriát képviselő informatikus Gyuszikák, valamint a szakmai karrierjüket Excel-táblák töltögetésében kicsúcsosító leendő falleológusok a társadalom egyre jelentősebb szegmensét teszik ki, és az ő számukra ez a kékinges-nyakkendős, amolyan igazi laza, modern, sikeres vállalkozó-menedzser-bankigazgató utánérzésű figura abszolút testhezálló választás, főleg ha szembeállítjuk a népnemzeti, árvalányhajas, koronaúsztató zorbánnal, aki még számokat sem bír mondani csak azt hogy monnyonle.

CrL 2008.09.19. 10:54:05

"Ugyanakkor megdöbbentő volt, mennyire nincsenek tisztában a fiatalok még az arányokkal sem, mondjuk az államháztartás terjedelmét, és különösen a részleteit illetően, hogy az elképzelések a realitás közelében sincsenek, abban például, hogy egyik-másik lépés mennyibe kerülne. Innentől kezdve viszont elképesztő tere van a mellébeszélésnek, félrevezetésnek."

azt tudjuk, épp azt használja ki mindig a miniszterelnökúr.

www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_64599/full_1

Zetek 2008.09.19. 11:15:47

Naumov! Hülyegyerek számai nem igazán érdekelnek senkit, ami döntött, az a duma mellett kitolt hatalmas kiadások voltak. Ma már hál' Istennek erre aligha van módja. (Hitalválság, alig van mit privatizálni, stb.) Ráadásul akkor még mesélhetett a szakértelméről, azóta azonban két igen sikeres évet tudhat maga mögött.
Rockjanó ugyanazzal a mű hősies pózzal próbálkouik, mint Moldova. Én vagyok a bátor, a hős mert szembe megyek a közvélekedéssel és védelmembe veszem az utált Fletót. Mást mint a közgazda mítoszt aligha tud felmutatni. Jótündér viszont a klasszikus SZDSZ-es mimóza, aki érzékeny lelke miatt inkább retteg.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.19. 16:08:15


Zetek, az uzletszeruen kejelgo kedves
edesanyad aki kecskekkel ha'lt, na az az SZDSZ-es. :)

ÁrPi 2008.09.19. 16:23:11

Jo Tunder · eg.nol.hu 2008.09.19. 16:08:15

Akkor marad hogy MSZP-s vagy :-)

Vagy csak egy gyurcsány-szavazó egyéb kiemelkedő jelzők nélkül.
( Tündér: " Velhetoen en is a Gy.F-re fogok szavazni, " )

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.19. 16:55:51

Zetek,

JT anyázik, ha libsinek vagy szocinak nevezik. Saját állítása szerint jobbos, aki még sosem szavazott jobbra, és sosem ütközött a _honi_ ballibekkel, stb. Muhahaha.
Van egy típus: külföldön teli szájjal hű de konzervatív vagy jobboldali, ha Mo-ra teszi a lábát, akkor meg az abo jobboldal és konzervek ellenfeleinek barátja...

tevevanegypupu 2008.09.19. 19:34:15

";..kiall es elmondja, hogy gazdasagilag mit lehet es mit nem..trallala..."
Jajj! Irgalom anyja ne hagyj el!!(:

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.19. 19:41:31

"a reformok akadalya nem a kormany hanem a polgar "

Ez egy régi felvilágosult probléma: hogy ez a qrva nép nem akarja beadni a derekát, ha eccer meg akarják váltani. Fene a pofájukat, nem érdemlik meg Ferencet. (Én elfogadom, hogy így értelmezik, csak akkor lássam mán a konzekvenciáit is...)

JT,

tessék figyelni Tufa úrra. Esetemben mondjuk a helyzet fordított: eddig nem mentem el savazni, mert finnyáskodtam, de nagyon. Sajna ez a finnyáskodás hosszú ideig és nagy mennyiségben hiper-polihisztor Drazsékkal és SS-kápó Szilvásykkal súlyosbított Ferencekhez vezet.
Így én most elmegyek, az hétszentség.

A kérdés már csak az, hogy vajon a külföldiek is ezt az értelmességi rinyát nyomják (külföldön konzerv vagyok, itthon posztkomcsi fírgökre szavazok), vagy ez csak e vidéken maradt meg?

CrL 2008.09.19. 20:08:14

Gabrilo, megnyugtatlak - ez hungarikum.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.19. 21:52:55

Jo tundernek semmi olyanhoz ne lehet köze, aminek az a vége, hogy ESZ-es.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.19. 22:05:58

JT független értelmességi gondolkodó - szabadpiaci libi-konzi (s mint tudjuk, ilyen itthon nincs, nem terem a Magyar Ugaron, az itteni kádárista-államhívő stb.)
Tessék ezen minőségében kezelni, értetlen banda!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.19. 22:06:41

CrL,

Sajna én is így érzem:(( Bár... so-so...

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.09.20. 14:49:31

A rektor elköszönője teljesen korrekt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.09.21. 08:02:04

rockjano hozzászólása a többiekéhez képest bizony magasrepülés. sajnos.

és ez nem rockjanora nézve kritika sajnos.

ó, és persze, mörö falafel kommentjei hozzák az olvasót, mint minden más retardált fasz kommentjei minden más fórumon, a házigazdák pedig minden egyes okádása után mondják el mantraként, hogy de kell a komment, nyeljük le, keep smiling.

más meg szavazatért hazudik, ilyenek vagyunk bazmeg

bubuka_visszater (törölt) · http://facepalm.freeblog.hu/ 2008.09.21. 21:28:48

ezt én se értettem sose. jobber vagyok de 2002 után Orbánra nem szavazok. A sok Balfasz meg jaj-jaj, a gonosz Zorbán, nem lehet megengedni, az őszinte Ferenc, aki bátor, és kimondja és .... ÉS nem tetszettek észrevenni h 6-8 év múlva becsődöl ez a kurvaország ha nem lesz _reform_ ? Mert valódi problémára valódi megoldás még nem született 6 év alatt.
Ezen fogja az MSZP megnyerni megint: a jobbosok csalódtak mindenkiben, levonják a konzekvenciát és nem szavaznak ha nincs kire. Az balos álomvilágban libegő idióták (már elnézést..) meg mosolyogva megszavazzák azt a bohócot megint. Elképesztő ez az ország. Megérdemeljük egymást.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.21. 21:38:57

mavo:
"ó, és persze, mörö falafel kommentjei hozzák az olvasót, mint minden más retardált fasz kommentjei minden más fórumon, a házigazdák pedig minden egyes okádása után mondják el mantraként, hogy de kell a komment, nyeljük le, keep smiling."

Mr Falafel kommentjei nem hoznak semmit. Csak azt valljuk, hogy mindenki a saját megnyilvánulásaiért felel, ezért csak nagyon ritkán törölgetünk kommenteket. Senki nem nyel le semmit.
süti beállítások módosítása