Magyarország legjobb közéleti bloggere
2008. június 30. írta: TuRuL_2k2

Magyarország legjobb közéleti bloggere

 Ma zárul le a szavazás, amely azt hivatott eldönteni, hogy ki Magyarország legjobb közéleti bloggere. Nem, nem a GoldenBlog zárta rövidre az egész nyárra elnyújtott szavazósdit (szolgálati közlemény: a mainstream szavazáson múlt héten a Reakció blog a második helyen állt, szorosan nyomunkban a Konzervatóriummal; a gasztroblogok már befejezett versenyében pedig szerzőnk, Vrábel Kriszta Dolce Vitája a bronzérmet szerezte meg). A közéletről blogolók királyát a kapcsolat.hu keresi.

 Sajnos csak május 31-ig lehetett nevezni, így nem adatik meg nekünk az öröm, hogy szívós munkánk eredményeképpen a kapcsolat.hu legjobb bloggerei lehessünk. Pedig nagyon is érezzük: lenne sportértéke. A verseny szabályai viszonylag egyszerűek, regisztrálni kell a kapcsolat.hun, illetve ott (is) kell publikálni a bejegyzéseket. Négy szempontot vesz figyelembe a T. Zsűri (talán maga Baja Ferenc), ezek a részvételi felvételek, haha:

 A legjobb blogger az lesz, aki:
• termékeny (minél több blogot ír),
• megszólítja az embereket (minél többen szavaznak blogjaira),
• tetszést vált ki (minél jobb értékelést kap szavazóitól),
• gondolatot ébreszt, tettre, reakcióra sarkall (minél többen írnak kommentet blogjaihoz).

 Belenéztem egy kicsit a kapcsolat.hu blogjaiba, kemény csapat. A vezérblogger éppen Friderikusz Sándort búcsúztatja, közben pedig Mihancsik Zsófiát és Dessewffy Tibort dícséri meg, hogy végre le merik írni, hogy nem lehet független értelmiségi az, aki nem kritizálja kellő intenzitással a jobboldalt, a kormánnyal viszont igazságtalankodik. Aztán itt van Kataaa, aki az MSZP vidéki támogatottsága miatt aggódik (sajnos versenyen kívül): „Hamarosan lesznek  a parlamenti választások.Előbb az Európai parlamenti,majd 2010-ben az Orszggyűlési választások.Az edigi tapasztalatok azt mutatják a közvéleménykutatások szerint is,a Fidesz áll nyerő helyzetben.Meddig?Vidéki utazásaim során tapasztaltam,nem egy vitába keveredtem,próbáltam magyarázni miért jó ha az MSZP-re szavaznak.Különösen a szociális helyzetre való tekintettel,a szociális juttatásokhoz nem nyúlnak,a gazdasági helyzetünk elindult felfelé. (...) Nagy bosszúságomra az ATV-t lehet ugyan fogni azon a vidéken,de nincs hang,a lényeg a lényeg,nem érthető.Nem 1-2 napról volt szó,egy hétről.Nem vagyok elfogult,de furcsálom,hogy baloldalt támogató csatornával történik meg ilyen. (...) Nem engedhetjük meg,hogy a Fidesz Orbán Viktorral az élen hatalomra kerüljön.Nem engedhetjük,hogy amit Gyurcsány Ferenc felépít azt Orbán Viktor porrá zúzza.”

 Gagapapa a versenybe is benevezett blogján a nagysikerű KDNP mintájára építené fel az MSZDP-t, hogy Gráf József vezetése alatt 2010-ben MSZP-MSZDP kormány alakulhasson. A 16. életévét nemrég betöltő mmdaniel Kecskeméten saját készítésű fénymásolatokon hívja fel a figyelmet a Fidesz hazugságaira, szorgosan tépkedi az ellenséges plakátokat és Új Magyarország prospektusokat dobál a postaládákba. Evajuniornak elmaradt a második randija leendő fiújával az erős UV-B sugárzás miatt. (Elolvastam a többi bejegyzését is, érzek némi lelkiismeretfurdalást, de ez az UV-B-s sztori annyira megragadott, hogy nem hagyhatom ki - viszont biztos örülne, ha ő nyerne, ezért regisztrálok és szavazok rá.) Csuti56 az egyik legkeményebb blogger a mezőnyben, elege van a jobboldali médiafölényből, Orbánban a végét járó Kádárt fedezi fel, s leleplezi álságos reálérték-megőrző szándékait: „Sőt nem elképzelhetetlen, hogy az inflációt leszorítja Orbán, és akkor egyáltalán nem fognak emelkedni a nyugdíjak!” Még hosszan lehetne szemezgetni a blogokból, de megláttam a listán egy Bloggert, egy Nevet Aki Után Nincs Semmi: RozsaMisi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr35546103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.06.30. 16:56:46

azért Misit meg-megszorongathatná a mi drága Bakuránk!

meg ott lenne az élbolyban a blogteres Freeman is!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.30. 17:44:41

Bakura Szdsz-es Szamárfül, sőt független. Hogy gondolod. Vargányát viszont lehet kéne ott blogoltatni:)

Francois Pignon 2008.06.30. 17:56:04

Őrnagy,
nem olyan egyszerű az, engem is kimoderáltak az Amőbáról, pedig igyekeztem úgy írni, mint a fent említettek:
"Orbán Viktor Királyságot akar,(...) Folyamatosan butítja a népet."
Talán túlzásokba eshettem, de a hozzászólásokat olvasva ezt még ma is nehéz elhinnem.

Rwindx 2008.06.30. 18:47:51

Basszus, ha nem lennék olyan fáradt amilyen vagyok a padlón fetrengenék a röhögéstől. Szemét zorbán leszorítaná az inflációt... elvenné tőlünk, a mi saját szociális inflációnkat, a baloldal vívmányát! Ma még csak az inflációt akarja, holnap már az egész világot!

Hihetetlen, de ebből és ilyenekből építkezik a baloldal. Szerintem csontig benyalhatnak magyar bálintnak az oktatás ilyen mértékű "felfejlesztésért"...

sensei 2008.06.30. 18:50:06

A kapcsolat.hu legmenőbb bloggerei többek között www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/main/user_Happyhajo/ megjelent az index fórumában is. Azt nem állítom, hogy utasításra.
Nálam mindenképpen dobogós lenne.
Mint ahogy eme, önmagát humoros újságírónak bemutató blogger is kiverte a biztit nálam.
Mi "fűtheti" ezeket az embereket?
fsp.nolblog.hu/?post_id=39174
Miről vizionál ez a pasas a kommentelőivel együtt?

sensei 2008.06.30. 19:16:56

..."de megláttam a listán egy Bloggert, egy Nevet Aki Után Nincs Semmi: RozsaMisi."

Van.
www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_37888/full_1

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.06.30. 19:23:14

Nem szép dolog szellemi fogyatékosokon viccelődni

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.30. 19:24:41

"Rwindx 2008.06.30. 18:47:51"

"Ma még csak az inflációt akarja, holnap már az egész világot!"

Holnapután pedig az inflációt is megkérdezik, ő mit akar?!:)

szalmaegér 2008.06.30. 19:30:35

Srácok, köszi a linkeket!Döbbenet.
Néha asszonykám megkérdezi, szerintem van-e még olyan épeszű ember, aki elhiszi, amit a feri mantrázik.
Mire én mondom: -Dehogy van.
Pedig de. Mostan olvastam.
Beszarok!

mithrandir 2008.06.30. 19:34:08

sensei

Az egész blog, mint galaxis a fekete lyuka körül, úgy gomolyog ez a gyönyörű publicisztikai remek a következő szó erőterében:
"Neki"
Márminthogy tudjuk, hogy kiről van szó, de nem merjük kimondani a nevét. Csak körülírjuk.
Ő Belzebub, a Leviathán. Netuddki. A Fenevad és az Antikrisztus egyszemélyben.
Neki érdeke. A tíz csapás, az7 atomháború, sőt még -horribile dictu- a BKV-sztrájk is! Mert imádja a pusztítást. Farkasként jár körbe, és lesi, hogy kit ragadhat el a szociálisan érzékeny juhok és bárányok közül. Lehellete kénköves.
Jujj...


Betegek ezek, basszus... :-(

fűzfavirág 2008.06.30. 19:37:49

szalmaegér, szerinted épeszűek???? Ebben, ne haragudj, kételkedem.

INkvizítor 2008.06.30. 19:54:57

Hogy bírtátok ezeket végigolvasni?? :)))

ez már perverzió!!!
nem tudom elhinni, hogy ezeket valakik ingyen, önszántukból (úgy hogy nem rabolták el valamelyik családtagjukat, és nem tartottak egy revolvert a fejükhöz) leírták!!! szerintem ők sem gondolták ezeket komolyan... valszeg beszartak a röhögéstől miközben kitalálták ezeket az álatságokat...:))))

másképpen nem bírom elképzelni...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.30. 20:14:40

A legjobb blog az enyém, viszont soha sehova nem neveztem be és nem is fogom. Merthogy eleve leszarom a baller idióták által elkövetett 69-es formátumú játékot; végtére is az ő esetükben csak annyi a különbség, hogy nem elölről, hanem hátulról hatvankilenceznek.

Ombudsmanyus 2008.06.30. 20:24:32

" A legjobb blogger az lesz, aki: ...
... reakcióra sarkall"
Hmm, gyanús!

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.06.30. 20:45:25

Már többször meg akartam kérdezni két dolgot. de mindig visszaszívtam. 1. Miért kell a hülyékkel foglalkozni? (van az országnak egy állandóan orbánozó része, mindenki tudja, ez van. Szerintem foglalkozzon vele a fidesz marketingszakosztálya állandóan, de ne a független reakcióblog). A másik, ami talán a konzervatóriumra jobban igaz, de a reakció szerintem jobb, ezért ide írom: miért kell állandóan jobboldalizni, meg konzervatívozni? Tudjuk, sejthető a névből, rájövünk, stb. Tökéletesen értem a Wermer Andrást, amikor kiosztja a mondókákat, hogy minden mondatban benne legyen, hogy polgári, amikor éppen pártidentitást kell formálni, de nektek már van, nem?? (Mármint identitás, nem pártidentiás:D). Jó. a Jakupcsek nem tudja, de nektek célotok, hogy valami nagy tömeget összeszervezzetek magatok köré, meg, hogy minden hülye tudja, hogy a reakció az mi? Nekem sokkal jobban esik, amikor sallangok nélkül baljobb nélkül jön az ige.
Köszi.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.30. 20:56:28

Hu ez elég szép én néha olvasgatom, de ritkán találok igazi gyöngyszemeket, csak felszoktam idegesiteni magam. (ballibként)

2008.06.30. 21:06:33

RózsaMisit olvasni a legdurvább agysejtpusztítás. A fenevad elszabadult a kapcsolat.hu-n...
Imádkozzunk, testvéreim!
:)))

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.30. 21:12:33

cpandacsoki

Konzisként, de most kicsit kívülről szemlélve, azt gondolom az állandó önmeghatározás, viszonyítás természetes. Finoman fogalmazva is meglehetősen képlékeny ma Magyarországon a jobboldali és konzervatív világkép(hát még a baloldali), a történelem meglehetősen összekuszálta a fogódzókat. Szóval a tisztánlátáshoz még sajnos szükség van némi köldöknézegetésre. Ez elismerem, fárasztó sőt akár unalmas lehet, de ahogy tisztulnak a dolgok, majd egyre kevesebb ilyen lesz.

Hülyékkel pedig két okból kell néha foglalkozni.
Először, mert ez a fiatal baloldal. Mutatnak valamit abból, ami mondjuk 20 év múlva esetleg már az ország sorsára érdemben fog hatni. Ezt ne becsüld alá. Most még csak Rózsa Misi, de a fiad már lehet hogy államtitkárnak, ne adj isten kultuszminiszternek látja majd a tévében (jaj).
És hát persze hülyékkel vitatkozni mindig könnyű , élvezetes, noha felelőtlen sport. Amolyan guilty pleasure. :))

Francois Pignon 2008.06.30. 21:14:10

Ne legyetek igazságtalanok, nem lehet egyszerű a kapcsolat.hu-n GyF árnyékában blogolni.

Érdekes, a legfrisebb blogbejegyzése, egy elemzést ajánl.
www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/main/user_gyurcsany/
Érdekes a címe: "A nyelv nem hazudik."
Khm. Nem bizony. Hát ebben a címben nem éreztek valami áthallást?

Wuff 2008.06.30. 21:19:25

"hülyékkel vitatkozni mindig könnyű , élvezetes, noha felelőtlen sport"

Nincs igazad. Hülyékkel vitatkozni nem lehet (ráadásul fárasztó), mert csak egy megkérdőjelezhetetlen igazságot ismernek, a sajátjukat. És azt harsogják.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.30. 21:22:31

Roa

Egy idő után fárasztó, persze, de addig (legalábbis nekem, szórakoztató).

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.30. 21:53:47

"Nem engedhetjük meg,hogy a Fidesz Orbán Viktorral az élen hatalomra kerüljön."

Álmodik a nyomor...

"Sőt nem elképzelhetetlen, hogy az inflációt leszorítja Orbán, és akkor egyáltalán nem fognak emelkedni a nyugdíjak!"

Erről meg a régi vicc jut eszembe: Elvtársak, jelenleg a világ egy ötödén van szocializmus, de meglátják, eljön az az idő, amikor az egy hatodán, sőt az egy hetedén is az lesz!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.06.30. 22:38:01

Ehh, teljes képtelenség ez a kiírás. Az én blogomba pl.:

- ritkán írok
- állati keveseket érdekel
- ultra passzívak az olvasóim: se nem kommentelnek, se nem szavaznak.

Nekem gyanús ez, pont olyan, mint az EU pályázatok kiírása: vajon a senkit nem érdeklő blogoknak miért nincs versenye? :D

Picit komolyabban: azt a nívótlanságot, hogy naponta új cikkek szülessenek, javarészt csak politikai vagy médiafigyelő bloggal lehet elkövetni. Nem kellene erről szólnia az életnek.

Rwindx 2008.06.30. 23:46:52

Hölgyválasz: Nem. Ez a Gígászok csatája, itt az inflációt nem kérdezi meg senki, ő is csak egy civil áldozat ebben a játékban :)

kulalak 2008.07.01. 02:14:50

Bocs, de ot percig dark future viccen konnyesre rohogtem magam. Husz ev tavlatabol jott elo, kosz:)
Tudjatok mindig volt olyan aki a Stalker-t tudomanyos-fantasztikus filmnek latta es semmi nem esett lea szimbolikus-allegorikus tartalmabol. Vannak ilyenek. Csak jatszanak. Mi jatszunk (es jatsszunk) jobban.

Invictus 2008.07.01. 04:23:44

Nem tudom, önszántamból nem fogok ilyen hülyéket olvasni, ahogy klubrádiót sem hallgatni... Legyenek el a saját játszóterükön, egy idő után már se röhögni sem sírni nincs kedve az embernek rajtuk.
Van egy része a társadalomnak, amelyik mindig "odaát" lesz, szocializáltság, örökölt attitűdök miatt. De nem egységes halmaz sem értelmi, műveltségi szint, sem szociális helyzet stb. szempontjából, ahogy a jobboldali közönség sem.
Ha belegondolok, az ő szemszögükből mi vagyunk a "hülyék", és ugyanúgy meg vannak győződve róla, hogy a "jó" oldalon állnak, mint mi :)

Invictus 2008.07.01. 04:28:46

Úgy értem, mondjuk Vágó és a bolgárúrnak betelefonáló félkegyelműek nem ugyanaz a szint, bár... ha csak a politikai tisztánlátást nézzük, khm... néha nem látszik a különbség.

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.07.01. 07:02:23

Megvan annak a bája, mikor az emberek tükörbe néznek és jóízüen derülnek rajta, ők mennyivel külömbek, mint aki szembenéz velük. :))

Szamár:Te is csak irigykedsz a zsenialitásomra! :))

rolika 2008.07.01. 08:04:19

bárcsak valaki leszorítaná már végre az inflációt...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.01. 08:20:29

Invictus:
"Van egy része a társadalomnak, amelyik mindig "odaát" lesz, szocializáltság, örökölt attitűdök miatt. De nem egységes halmaz sem értelmi, műveltségi szint, sem szociális helyzet stb. szempontjából, ahogy a jobboldali közönség sem."

Persze, akinek volt már szerencséje fideszes lakossági fórum közönségéhez, annak ismerős lehet a bejegyzés néhány panele (csináljanak már valamit, hogy a Sajtóklubot minden otthonban látni lehessen; a helyi Szeretet Szalon Polgári Kör vezetője a szeretet apropóján dührohamot kap, stb.). :)

Zetek 2008.07.01. 08:25:27

TuRuL_2k2 Remélem te nem fogsz ilyen fórumokra jönni. Még véletlenül sem hívunk. Amúgy remélem, hogy hátralévő életedben a töredékét megtapasztalad annak, amin ezek az emberek keresztülmentek.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.07.01. 08:40:13

"amit Gyurcsány Ferenc felépít"
Muhahahahahahahahahahahahahahaha, ismét vidáman indult a munkanap.

Samott 2008.07.01. 09:14:13

Ez most tenyleg komoly, hogy a mainstream kategoriaban, a top5-ben csak indexes blogok vannak? Ez valami haziverseny?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.01. 09:17:57

Samott:
Az első héten még volt nem blog.hus is az első 5-ben, az Élőben a Városból:
www.goldenblog.hu/cgi-bin/goldenblog/index.cgi?view=ck&tID=669&nID=24841&nyelv=

sensei 2008.07.01. 09:32:09

Imigyen szól Barátaihoz, egyben kijelöli a kötelező olvasmányt mára:

www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_58132/full_1
Tegnap este akadtam rá az alábbi elemzésre


Ma röviden jelentkezem. Tegnap este akadtam rá az alábbi elemzésre. A Gyurcsány blog első két évéről készített nyelvi elemzés érdekes olvasmány, nem haszontalan visszajelzés. Ajánlom hát figyelmetekbe.

zona.hu/article/467/a-gyurcsanyblog-elemzese-a-nyelv-nem-hazudik.html

Gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.01. 09:42:38

Bakura Sz,E,T már 88-ban is irtó cikki volt. Inkább maradjon az okostojás, vagy polihisztor, zseni, stb. Ez nagyon szánalmas így. Hülyét csinálsz magadból.

baum · http://reflektor.blog.hu 2008.07.01. 10:22:42

Beleolvastam Kataaa blogjába, és ott az egyik hozzászólásban találtam a következő gyöngyszemet:

"Egyszer Anyám sérelmezte, hogy a szülei padlását lesöpörték, erre Apám azt válaszolta, hogy Édesem a városokban éheznek az emberek, ne sajnáld tőlük. No ezt a hitet kaptam Apámtól, így lettem baloldali."

Csináljunk egy kategóriát, vagy egy különdíjat... eszeveszett...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.01. 10:26:53

a könyvesblogon most kaptam meg hogy mazo vagyok - pedig Turul az! :D

KTamas (törölt) 2008.07.01. 15:32:39

Huh, köszi h vidámmá tettétek a napom, ez télleg súlyos :)

Steve the Great 2008.07.24. 12:03:14

Na, megvan a végeredmény: www.hirszerzo.hu/cikkr.kinos_malorok_az_mszp-kozeli_blogon.73696.html
És mi más érdemelte volna meg az első helyezést: Gyurcsány, a tiszta lelkű legény
:D
süti beállítások módosítása