A lusták támadása
2008. június 20. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A lusták támadása

 Furcsa jelenség figyelhető meg manapság a „balliberális”, vagy inkább mondjuk így, „nem kifejezetten jobboldali” médiumok hasábjain. A megmondóemberek, publicisták, szellemi nagyágyúk bizony, ahogy ergé kollega fogalmazott, elárvultak. Szegények, nem tudják, hogy most akkor mi van és akkor ezt így hogy. Nehéz is igazodni, ha az egyik pillanatban még így szól a vonal: „Mert azt, hogy ha jöttök hozzám, hogy emeljük meg 5 ezer forinttal a nyugdíjakat, és van 3 millió tuti szavazónk, akkor nekem miniszterelnökként azt kell mondanom: nem”, aztán nem nem telik el két hónap, és „A Magyar Szocialista Pártnak ebben az ügyben kötelessége van: kötelessége védeni a nyugdíjasokat.” Hat éve kormányoz egy kormány, amely elméletileg az övék lenne, de az, hogy finoman fogalmazzunk, nem muzsikál tökéletesen, sőt lényegében teljességgel védhetetlen dolgokat művel. Lop, csal, hazudik, s ami a legrosszabb, még béna is.

 Írástudóink, akiknek a flekkdíjat uborkaszezonban is be kell söpörniük, különben az asszony nem hajlandó éjszakánként a kedvükre tenni, két módon reagálnak a kellemetlen helyzetre. A szégyentelenebbek és magukra már egyáltalán nem adók vad Orbán-gyalázásba kezdenek, abból nem lehet baj alapon. Hogy hat évnyi kormányzás után miért az ellenzék cseszegetése a fő téma, ez maradjon az ő problémájuk – mi ezúttal ne is foglalkozzunk velük.

  Ám mit tesznek azok, akik úgy tartják magukról, hogy van még némi önbecsülésük? Akik legalább a látszatát szeretnék elkerülni annak, hogy hat év után is Szekeres Imrének, Nyakó Istvánnak és Mesterházy Attilának flufferkednek? Hát ők elkezdik az országot szidni. Mindenről ez a csúnya ország tehet. A magyarok hülyék, lusták, kádáristák, 300 forintért eladják a jövőjüket, ülnek saját ürülékükben, és várják, hogy a pizzafutár a szájukba repüljön. Mindenki azt akarja, hogy a másikat szorítsák meg, ne őt. Mindemellett ráadásul elszabotálják a mégoly puha reformokat is, és kannásbort isznak, akkora parasztok.

 Na már most, a komplett országot szidni, fájdalmas reformokat akarni és a rövidlátás betiltását szorgalmazni egyáltalán nem bátorságra vagy intelligenciára, hanem mindenekelőtt mélységes lustaságra vall. Olyan ez, mint állni az Erzsébet hídon, és a Dunát szidni, amiért az dél felé folyik, vagy vitriolba mártott tollal gúnyolódni a januári hóesésen. A helyzet iróniája, hogy egy igényesebb országban, amilyenbe vágyakoznak, ezek az írástudók nem lehetnének vezető orgánumok megmondóemberei, mert az igényesebb országokban a lusta embereket nem szeretik. Sőt, kifejezetten rühellik őket. Legfeljebb bicikliút-átadásokról tudósíthatnának valami délnémet vagy katalóniai önkormányzati lapban.

  Mi ebből a tanulság? Semmi, úgyhogy itt abba is hagyjuk. Viszont engedjék meg, hogy kihasználjuk az alkalmat a Lótusz márkájú termék promóciójára, amelynek kizárólagos magyarországi értékesítési jogát Kínai Kálmán szerezte meg. A termékkel hamarosan találkozhatnak a jobb fürdőszobaszalonokban és a Négy Tigris piacon. Minden darab megvásárlásával Kálmán szellemi fejlődését támogatják, s amíg használják, az alatt sem olvasnak Index- és Hírszerző-publicisztikákat.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr35526928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2008.06.20. 07:33:19

l0tust akarok! kénessavval a politikusok zárógyűrűi közé.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.20. 08:27:39

Jó tolluk van ezeknek a kínaiaknak, egy meg a fene.

Kieran Hayes 2008.06.20. 08:47:33

Bármit mondtok, Jaksity meglátásai bizony nagyon is jellemzőek a magyar néplélekre.

Akárhogy is. Ebben az országban az utódpártot minden gyászos tevékenysége ellenére már háromszor szavazták be a hatalomba.

winston01 2008.06.20. 08:51:01

"Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve."

Aki meg mást mond, az rohadtmocskosnemzetárulókomenyistastb.

HToma 2008.06.20. 08:55:15

Azért Jaksity Györgyöt lelustázni, háát... Na jó végül is Ő is más pöcsével veri a csalánt, de sajnos Magyarország egy rosszul működő ország. Kevesebbet hozunk ki belőle, mit amit szeretnénk.

Kieran Hayes 2008.06.20. 09:14:34

Újraolvastam a Jaksity cikket.

"a borok országa (a tablettás alföldi vagy a díjnyertes tokaji, egri, villányi boroké?)"

Én az alföldi homokhátságról származok, azt kell mondjam, az igénytelen kannásbor fogyasztása nagyon is jellemző.

"Azt a butaságot, hogy a legtöbb Nobel-díjas országa vagyunk nem is mondom, mert arról az jut eszembe, hogy közülük csak egy élt Magyarországon tudományos karrierjének lényegét tekintve"

Ez így tényszerűen igaz.

"mi viszont mindig meg akarjuk úszni a dolgokat, a rendszerváltást, az adófizetést, a reformokat, a tanulást, a munkát"

Sajnos ezzel is egyet kell értsek. Mindenki kiskapuzik, megoldja okosba stb...

"Intoleránsak és empátiahiányosak, boldogtalanok és apatikusak vagyunk"

Csak sétáljatok végig reggel az utcán, és nézzétek az emberek arcát.

"Ezzel azonban nemzedékek, beleértve a mai fiatalokat is, szocializálódtak a szabálykikerülésre (a legtöbb itt élő külföldi által megtanult első szavak egyike a kiskapu), ami a világon mindenhol elítélendő és elítélt, nálunk tűrt maradt, mi több: cool. "

No comment.

"a negyedik legrosszabb mutatóval rendelkezünk a dohányzókat tekintve, a túlsúlyosak számát nézve a pedig a legrosszabb negyedben vagyunk. Az alkoholizmus alapján a harmadik legrosszabb helyezést érjük el, [...] A szó szoros értelmében pusztítjuk magunkat, ami jól tetten érhető az OECD országok között mért második legmagasabb öngyilkossági rátával."

Summa summárum, egyet kell értenem Jaksity diagnózisával, még ha a javasolt terápiával nem is. Anyway, nekem az Oriens programja az, ami tetszik.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.20. 09:15:33

Ha a kijelölt elit töketlen és ezért az országot fikázza, akkor az intelligens WC eléggé rendjén való asszociáció. Talán kissé puha :)

Kieran Hayes 2008.06.20. 09:19:16

Na de kérem tölgy, minden országnak olyan elitje van, amilyet kitermel magából. Ez az ország gíakorlatilag soha nem volt képes egy normális elitet kitermelni magából és itt akár visszamehetünk a középkorig is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.20. 09:22:32

Ezt az elitet nem kitermelte az ország, hanem kinevezték, kijelölték :(

Kieran Hayes 2008.06.20. 09:24:41

tölgy, ezt kifejted bővebben is?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.06.20. 09:39:18

Tudom, Örkény is komcsi volt, de az Utolsó meggymag...

Mi ebből a tanulság? Semmi

...

HToma 2008.06.20. 09:40:31

Nincs olyan, hogy egységes magyar elit. Részekre van szabdalva. Ha az elit része Jaksity mert tőzsdeelnök volt, akkor része Mellár Tamás is mert KSH elnök volt. Másképp gondolkodnak arról, hogy mi a teendő a gazdaságban. És még hozhatnék egy csomó példát.

Kieran Hayes 2008.06.20. 09:41:12

tölgy,

Lassan 20 éve lehet másként gondolkodni, legyünk nagyvonalúak, létrejött egy kvázi alternatív elit, lehetne máshogy választani. De nem.

CrL 2008.06.20. 10:09:24

KK & TT: jöjjenek a kínaik, elég volt ebből a sok lustából!

jo.e 2008.06.20. 10:24:22

Én 1etértek a posttal. Olyan időszerűek most ezek a "mindkét párt 1formán lop", "1 csőd ez az ország" és a hasonló cikkek. Sztem kilóg a lóláb. Még akkor is, ha 1ébként a legtöbb megjegyzése helytálló. Vagy lehet, hogy pont mostanra lettünk ilyenek...

jo.e 2008.06.20. 10:25:27

ja, a Jaksity cikkre értettem a helytállóságot

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.20. 10:27:00

"Minden darab megvásárlásával Kálmán szellemi fejlődését támogatják"

Háát, akkor szerintem vegyetek jó sokat... :/
De komolyan, egyre gyengébbek ezek a cikkek, mi ebben a pláne? Egy tizenötéves gyerek összerak egy hasonlót tíz perc alatt...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.20. 11:00:29

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.06.20. 10:29:16

"Úlfhéðinn simán irigy."

Valóban. Kézzel-lábbal kapálóztam, hogy én szerezzem meg a "Lótusz nevű termék kizárólagos M.o.-i értékesítési jogát". Ennek ellenére (még a szabadkőműves kapcsolataim se segítettek) ez a szemét KK kaparintotta meg. Te nem lennél irigy, baszki?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.20. 11:00:54

Bírom ezeket a kínaiakat. Bátran merik alázni az indexet is. Az index igen boldog volt a 2002-es Jóléti Rendszerváltás idején. Nem felejtünk.

Kieran Hayes 2008.06.20. 11:08:00

Úlfhédinn, a kínaiak lenyomják a NY-Tel Aviv tengelyt?

Unbeleivable... :DDD

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.06.20. 11:24:06

Hát, látod, a sárga veszedelem, a kínai juggernaut. Mindent elsöpör...

;DDD

da 2008.06.20. 12:18:19

Egyebkent ha en is a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója lennek, en is szivesen magyaraznek a megszoritasokrol. De mi lenne, ha a bankrendszeren kezdenenk, az europai szinten ismeretlen profitjukkal. Peldaul. Es egyebkent Jaksity azt se tudja, vagy nem akarja tudni, hogy a konvergencia programmban vallaltuk, hogy 5.9%ra visszuk le az egeszsegugyi kiadasainkat. Ez egy nagy, mindenki altal ismert titok. Es persze elojon minden real, human es gazdasagi ertelmisegi kedvenc mumusa, magyarorszag megrontoja, az orvos.

Zetek 2008.06.20. 15:44:37

Ha ennyire rossz szegényeknek, akkor miért nem igazolnak át más csapatba. Amikor akár ötpercenként lehet nemet, identitást váltani, akkor miért szenvednek itt a pocsolyában? Miért nem voltak ilyen okosak amikor megnyerték a választásokat? ha elfogadjuk e nemzet karakterjegyeket, akkor nem csak luata, de sötét népség vagyunk nem? Istenem hol lennénk Jaksity nélkül?

CrL 2008.06.20. 15:50:54

Zetek: máshol nem nagyon kellenek az a nagy helyzet, itthon pedig már kinőtték az országot, marad a mucsaizás.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.20. 15:52:13

Bion-bion, senkinek sem kellenek, ezért itt fognak maradni a nyakunkon :(

Devil Inside 2008.06.20. 16:57:45

Szent Kieran Hayes:
Azt szoktam erre mondani, ha a népek lusták, szabálykerülők és a többi, az nem a népet minősíti igazán, hanem a menedzsmentjét.
Ha nem kapnak az emberek közös jövőképet, akkor nem érzik sajátjuknak a közösséget, amelyikben élnek, empátiahiányosak lesznek;
ha az APEH, egyéb hatóságok, rendőrség az átláthatatlan szabályozások miatt akkor is b*szakszik, ha mindent megpróbál az ember szabályszerint csinálni, akkor eltűnik az erkölcsi különbség a helyes és helytelen között (nomeg ha nincs észrevehető összefüggés a hivatalok packázása és a szabálykövetés között, akkor az utóbbihoz nem sok érdeke fűződik az embereknek);
ha a soha nem dolgozó segélyezett majdnem annyi pénzhez jut havonta, mint egy helyi múzeum igazgatója, akkor nagyon kevesen fogják elhinni, hogy ebben az országban munkával - szerzett érdemekkel előre lehet jutni.
A dohányzás, önpusztítás pedig ennek a kilátástalanságnak a következménye.

Márpedig egy országnál - csakúgy mint egy cégnél- a menedzsmenten múlik, tud-e vonzó, de hihető jövőképet, elviselhető, kiszámítható (munkahelyi) környezetet, teljesítményre és nem benyalásra épülő előrejutási lehetőségeket, motiváló bérstruktúrát létrehozni - és az sem gond, ha a menedzsmentnek a cégről alkotott képe és állításai nincsenek nagyon távol a jómunkásemberek napi tapasztalataitól. Nem a raktároson és mégcsak nem is a recepcióson múlik, hogy egy cégnél milyen a hangulat, mennyire motiváltak az emberek, hanem a vezetőségen. (Természetesen a hasonlat nem igaz minden területre, egy cégtől el lehet menni, egy országból nehezebb és pláne nem rughatja ki azokat, akik nem hajtanak neki hasznot.)

tallian.miklos 2008.06.20. 17:44:08

Na most akkor rakjunk egy kis rendet.

1.) Ezt az elitet kitermeltük. Kossa Istvánt még valóban felülről választották ki miniszternek. De utána mindenki magától jött - felismerte, mi az érvényesülés és előrejutás követelménye, és szépen felmászott. Így jött létre a mai elit utódpárti része.

A magyar társadalom egy jelentős része szépen alkalmazkodott ehhez. Az ellenzék is, a maga módján, a "népiek" és a "demokratikus ellenzék" is. Így jött létre a mai elit utódpárttól függetlenebb része. A kettő aztán keveredett, persze.

2.) Ja, a népet nem lehet leváltani. Nagyon szép érv, hogy a nép ellenében nem lehet reformálni, és igaz is, olyan, mint a Dunát rábeszélni, hogy forduljon vissza. DE. Akkor az ellen se tessék tiltakozni, hogy a népek Való Világot néznek. Vagy ott le lehet váltani, meg megnevelni? Vagy mi az a terület, ahol jogos népet nevelni, és mi az, ahol nem?

3.) Csak a népfelség által jóváhagyott kormányzás lehet jó a népnek?

4.) What to do?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.06.20. 18:27:59

"Akkor az ellen se tessék tiltakozni, hogy a népek Való Világot néznek. Vagy ott le lehet váltani, meg megnevelni? "

Igen. Minden rendszer a könnyebb ellenállás felé mozdul el. Egyéb befolyás (neveltetés, egyéb jó példa) híján az ember is. Ha többnyire alpárit lát, akkor olyan is lesz, és azt fogja igényelni.

plastik02 2008.06.20. 19:49:03

"A magyarok hülyék, lusták, kádáristák, 300 forintért eladják a jövőjüket, ülnek saját ürülékükben, és várják, hogy a pizzafutár a szájukba repüljön. Mindenki azt akarja, hogy a másikat szorítsák meg, ne őt. Mindemellett ráadásul elszabotálják a mégoly puha reformokat is, és kannásbort isznak, akkora parasztok."

hát lehet ilyen másokat szarral összekenős cikkben ezen megsértődni, de ennek a 3 mondatnak a valóságtartalmán ez nem sokat változtat...

CrL 2008.06.20. 20:05:28

plastik: jójó de ilyen alapigazságokat mindenki tud: a pénzügyi szakemberek az életben unalmasak, korlátoltak és nem tudnak másról beszélni csak a bizniszről meg a profitról. ja és naggyon szarnak a szegényekre.

plastik02 2008.06.20. 20:17:20

ya, de kínaiék kb. ugyanezekkel a közhelyekkel és általánosításokkal szoktak ide firkálgatni, ettől még nem lesznek hiteles konzervatívok szegények. :(

CrL 2008.06.20. 20:31:26

nemtudom hogy mennyire a 'hiteles konzi kép' lenne a cél az írásaikkal, de erre majd ők válaszolnak.

plastik02 2008.06.20. 20:52:52

a lényegen nem változtat

Zetek 2008.06.21. 11:45:00

Én is attól tartok, hogy itt maradnak. Pedig mehetnének, mert ők szoktak ülni a bőröndjeiken.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.21. 14:11:28

Mi csak páros napokon igyekszünk hitelesen konzervatívok lenni, páratlan napokon a lovak közé dobjuk a gyeplőt.

Két megjegyzés:
- A "szar ez az ország" típusú cikkek tartalmával a fenti poszt egyáltalán nem foglalkozott, azzal - legyenek akár közhelyesek is - általában egyet is értünk. Azt tettük szóvá, hogy azok a megmondóemberek, akik eddig kimondva vagy burkoltan a kormányt támogatták, most, hogy Gyurcsányék már tökéletesen vállalhatatlanok lettek, a hat éve uralkodó társaság kritikája helyett az országot kezdik szidni.
- Jaksity hivatkozott cikkének különös bája, hogy a családilag érintett Jaksity a fogyatékosok állami támogatásának növelését követeli, ugyanúgy, ahogy minden más érintett réteg is szeretne többet kapni a közösből - éppen ez a mentalitás, amit Jaksity kritizál.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.21. 15:26:38

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.21. 14:11:28
Mi csak páros napokon igyekszünk hitelesen konzervatívok lenni, páratlan napokon a lovak közé dobjuk a gyeplőt."
Akkor plastik kritikája releváns, mert a poszt páros napon jelent meg ;)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.21. 15:35:14

Azt, hogy melysik nap páros, melyik páratlan, mi döntjük el.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.21. 16:04:15

Azt hittem az arab számokra nem, csak a kínai írásra terjed ki a mindenhatóságotok.

(Félre: Gizike iskola?)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.21. 18:23:53

Hogy is van az a régi pégabeszéd a Bagdad kapujához kijáró kádival?
Hv, hnv, volt egyszer egy nagyon bölcs és nagyon öreg kédi, aki utódját be akarta vezetni a bölcsesség és az emberi lélek rejtelmeibe, és vénségére is nagyon kíváncsi is volt.
Kisétált tehát minden nap Bagdadnak ahhoz a kapujához, ami előtt, a falon kívül is volt egy kút, hogy a vándorok és a kereskedők felfrissíthessék magukat,lemoshassák a hosszú út porát Közben az öreg kikérdezte őket, kik ők, honnan jöttek, hová tartanak. Elérkezett az idö, hogy tanítványa is kikísérje. Ahogy ott nézelődnek, jön egyszer egy fazekas-forma ember, a szamarának a hátán a korong, meg pár szép cserépedény.Ettől kérdezni sem kellett, magától fordult az árnyékban hűsölő öreghez:
- Mondja csak, öregapám! Milyen emberek élnek ebben a városban?
- Miért, ahonnan Te jöttél, milyen emberek élnek?
- Csupa rossz ember. Rosszindulatúak, irigyek, veszekedősek. Azért is jözttem el onnan, mert nem hagytak élni.
- Akkor nem jó helyre jöttél! Itt is csupa önző, rosszindulatú, irigy, kötekedő ember lakik.
A vándor elkomorodott, megtöltötte vizes tömlőit és tovább vándorolt, be sem ment a kapun. Alig telt el egy kis idő, jött egy másik fazekas is. Ő is köszönt, megmosakodott, ivott, majd az öreg kádihoz fordult:
Mondja csak öregapám, milyen emberek élnek ebben a városban?
- Miért, ahonnan Te jöttél, milyen emberek élnek?
- Csupa jóindulatú, segítőkész ember. Adakozók, kedvesek, vidámak. Azért jöttem el csupán, mert a nagyapámtól csak a fazekasságot tanultam meg, és annyi edény nem kell a városban, mert minden unokatestvérem asztalos lett. A többiek már megházasodtak, én meg új hazát keresek.
- Akkor a legjobb helyre jöttél! Fazekas is alig van a városban, de ami a lényeg, itt is csupa kedves, jóindulatú, kedves, vidám, segítőkész embert találsz, hamar otthon fogod magad érezni.
Az öreg kádi tanítványa megütközve nézett:
- Mester, hogy beszélhettél az egyik fazekasnak így, a másiknak meg úgy a bagdadiaktról? Hiszen Te mindig igazat mondassz!?
- Tudod fiam, aki a szülőföldjén élőket rossznak látja, az a bagdadiakat is annak fogja. Aki viszont jó szívvel beszél a régi hazájáról, az itt is könnyen be fog tudni illeszkedni. Mert tanuld meg: az emberek - úgy általában - mindenütt egyformák. A különbség csak az észlelőkben van.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.23. 09:46:29

Kínai Kálmán és Trágár Tóni
Be lehet szállni a Tölgy elleni Egységfrontba

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.06.23. 11:57:38

Őrnagy, szerintem hagyjuk, a levéltetvek majd elvégzik a piszkos munkát.
süti beállítások módosítása