Nem időszerű Orbán befagyasztása
2008. június 04. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Nem időszerű Orbán befagyasztása

 Tisztelt Trágár Antal és Kínai Kálmán Úr!

 Köszönettel vettük biztató soraikat és építő szándékú tanácsaikat. Sajnálattal közöljük, hogy javaslatukat, mely szerint Orbán Viktor Elnök Urat a következő parlamenti választás második fordulójának estéjéig, 19.00 óráig tanácsos lenne lefagyasztani, nem áll módunkban a gyakorlatba ültetni.

 Természetesen mi is szembesültünk azzal a problémával, hogy míg hosszú nyaralások, nagy sportversenyek, háttérben töltött időszakok idején az Elnök Úr népszerűsége meredeken emelkedik, addig politikailag aktívabb időszakaiban gyors zuhanásnak indul. Már dolgozunk a probléma megoldásán, több tucat emberünk lobbizik - pénzt és fáradságot nem kímélve - azért, hogy a 2010-es labdarúgó világbajnokságot néhány hónappal előre hozassuk a FIFA-val. Így az egybeesne a következő választási kampánnyal: az Elnök Úrnak a lehető legkevesebbet kellene a televízióban szerepelnie, Dél-Afrikában mondott beszédeit pedig megfelelő utómunkálatokat követően ismerhetnék meg a magyar emberek.

 Előrehozott választások esetén a módszer sajnos nem alkalmazható, de ezen probléma megoldására már külön eseti bizottságot alakítottunk, amelynek jelentése hamarosan elkészül. A jelentés várhatóan figyelembe veszi az Önök azon javaslatát is, mely szerint a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség választási kampányát egy tubus naptejnek kéne irányítania, s a miniszterelnök-jelölti vitában is neki kéne szerepelnie.

 Az Önök másik ötletének megvalósítása azonban – elsősorban technikai okokból – nem időszerű. Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az önök által említett példa – Han Solo befagyasztása A birodalom visszavág című tudományos-fantasztikus filmben – réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban történt, s jelenleg a Fidesz–Magyar Polgári Szövetségnek nem áll rendelkezésére a megfelelő technológia az Elnök Úr biztonságos befagyasztására, illetve időben történő kiolvasztására. Ugyanez vonatkozik Kövér László és Mikola István hibernálására is. Tanácsaikat mindenesetre köszönjük, s ezúton is kívánunk Önöknek jó egészséget és sok szerencsét ezekben a nehéz időkben.

 Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Fidesz–Magyar Polgári Szövetség,
Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr39503175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zetek 2008.06.04. 18:15:19

Ez szánalmas. Ezt viccnek szántátok? Nem jött be.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.04. 18:19:14

Sajnos van benne valami, köszönhető többek között az olyan hazug lapoknak mint pl. a Hírszerző:)

Zetek 2008.06.04. 18:32:45

S ha a Hírszerző azt írja, akkor rohanunk megtenni. Amúgy lassan összeáll a történet, megelőző csapás volt, ennyi.

plastik02 2008.06.04. 19:04:05

nem lehetne 100 év múlva kiolvasztani inkább?

Francois Pignon 2008.06.04. 19:09:09

50 évente 4 évre, hogy a jövő nemzedékeinek is jusson belőle egy kicsi. ;)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.04. 19:11:27

plastik,
azért fikázod, hogy mi megszeressük Ovit?

tevevanegypupu 2008.06.04. 19:12:41

Hat..az biztos, hogy neha keveset vagy tul sokat mond. De inkabb a tanacsadoit kellene befagyasztani, mert amig spontanul es nagy meg- es atfogalmazasok nelkul beszelt, addig nem volt semmi baj. Ez a gorcsos megfelelni akaras ez nem jo taktika. Nyugodtan lehetne kicsit gatlastalanabb. Az ellenfelei azok. Eleg megnezni a bankszamlaikat.

plastik02 2008.06.04. 19:16:31

"tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.06.04. 19:11:27
plastik,
azért fikázod, hogy mi megszeressük Ovit? "

én nem fikázom, csak ha már lúd, legyen kövér...

egyébként remekül meglennék nélküle az igaz.

Ács Ferenc 2008.06.04. 19:19:05

tevenagypupu: haha, ezt ismerem, ez a jó király legendája. Megvolt Kádárral is.

Samott 2008.06.04. 19:22:45

Talan nem is lenne olyan nagy baj, ha nem eroltetnenk ezt a kiolvasztast egy par evtizedig. Szoval szvsz ez az aprosag ne tartson vissza senkit a fagyasztastol... :) (es ugyan egy kisse elter az eredeti felvetes celjaitol, de nem artana a fagyasztas a baloldal nehany kepviselojenek se)... Vegulis ugyis annyi mas veszelyes hulladekot hagyunk az unokainkra mar igy is ez a keves mar nem oszt/szoroz. Majd teszunk a dobozokra elriszto cimkeket... :)

tevevanegypupu 2008.06.04. 19:37:44

Acs Feri
haha, hat I.Gyurcsany mennyivel jobb?

Google 2008.06.04. 19:42:12

Tevével vagyok, megyek.
Legyen önmaga, a tanácsadókat fagyasszák be! Főleg azokat, akik ilyen-olyan trükkökre vennék rá!
A szocikat aztán tényleg be ne fagyasszák! Túl kell lenni rajtuk, elég a környezetszennyezés, amit magunk után hagyunk!

Google 2008.06.04. 19:49:11

Szíjjártó miért lett nő?
Nem járja, hisz ő férfi. Vagy nem volt más képhordozó?
És Deutsch miért olyan alacsony?
Mintha a kékszívűek törtek-zúztak volna a fideszboltban!

plastik02 2008.06.04. 21:29:20

"Google 2008.06.04. 19:42:12
A szocikat aztán tényleg be ne fagyasszák!"

még jó, nélkülük hogy nyerne a Fidesz?

states 2008.06.05. 09:59:31

Bennem már 2006-os választási vereség óta - finoman szólva - érlelődik a gondolat: Orbán után is van élet a jobboldalon, illetve a Fideszben. A személyzeti politika, Mikola miniszterelnök-helyettesi kinevezése, a miniszterelnök-jelölti tévévitán való szánalmas szereplés még hagyján, de hogy valaki ennyire ne tudja kezelni a saját utódlásával kapcsolatos kommunikációt, mint ahogy azt tette a választási vereség után, az bizony erős kétségeket támaszt az alkalmasságot illetően. Ez az újabb, és már ki tudja hányadik kommunikációs katasztrófa, amit a Kéri-körben produkált, bizonyos értelemben pedig a teljes alkalmatlanságról tesz tanúbizonyságot. Mert: 1. egyáltalán miért ment el? 2. ha már elment, miből gondolta, hogy az ott elhangzottak nem lesznek félórán belül Gyurcsány íróasztalán? ha tudta, hogy ott lesznek, hogyan lehetett összehablatyolni olyanokat, amiről egy kezdő Népszava-olvasó is pontosan tudta, hogy itt a várva várt lélegeztető gép Fletó számára… Az igazság az, hogy már a népszavazás megnyerése óta lehetett látni Orbán magatartásán, hogy csak idő kérdése, mikor ad fel egy jó magas labdát az ellenfeleinek: ahogy járt-kelt a nyilvánosság előtt, duzzadó öntudattal és jó adag nagyképűséggel, tudható volt, hogy előbb-utóbb csinál valami baromságot, de hogy ekkorát, arra senki sem számított. A dolognak ugyanis nincs vége, hangfelvétel készült, és Gyurcsányék csak a megfelelő alkalomra várnak, hogy bevessék. Hogy eddig nem tették, az csak azért van, mert Orbán kerek-perec nem tagadta az ott elhangzottakat. Ettől aztán a Fidesz kommunikációja olyan, amilyen: kijönni jól belőle nem lehet. A következmények pedig kiszámíthatatlanok, azaz nagyon is jól kiszámíthatóak: Gyurcsány valószínűleg maradni fog, mert a népszerűségi mutatók javulni fognak, mind a pártot, mind a miniszterelnököt illetően. A Fidesz pedig készülhet, na nem az előrehozott választásokra, hanem a 2010-es kampányra. Orbánnal - vagy nélküle…

tevevanegypupu 2008.06.05. 16:01:50

Egy elfelejtodott: Orban elmondta egy viszonylag nyilvanos helyen egy tarsasagnak, hogy mit fog csinalni illetve milyen tervei vannak. Senki nem gondolta, o maga sem, hogy ezek a tervek pillanatokon belul nem kerulnek napvilagra. Eleg vilagosan kifejtette, hogy a nyugdijasoktol nincs nyugdijelvonas, csak azzal nem szamolt, hogy ezt nyugdijasaink nagy valoszinuseggel nem fogtak fel esszel. Ferencre hallgatnak aki jott a 15 ezer forinttal.

Olyan emberekkel akik folyamatosan csalokra, hazugokra szavaznak, volt parttagokra, akik kozul a tobbseg kizarolag erdekbol volt "kommunista", nem varhato el, hogy ezt feladva vegre gondolkodjanak is, vagy barmit megertsenek. Nem kell szamitani a nyugdijasokra mint szavazokra, nem kell hizelegni nekik es nem kell megengedni, hogy a nyugdijasok vigyenek mindent a fiatalok elol. Nem muszaj valasztast nyerni, de oszintenek muszaj lenni.

Ami a tevevitat illeti, veletlenul lattam. Egy europai politikus beszelgetett volna nyugodtan egy agressziv, szemermetlenul hazudozo, hiszterikusan tamado, a hatalmat mindenaron megtartani akaro Gyurcsannyal. Talan elfelejtettek mar azt, hogy a folenyes miniszterelnok az elso szotol az utolsoig hazudott. Ha ez valakinek imponal szavazzon ra.

Orban mindig kicsit nagykepu volt, de inkabb ez a fajta nagykepuseg mint Gyurcsany vadkommunista multja, furcsan szerzett milliardjai, boduletes tehetsegtelensege a politikaban, oregecskedo (nyugdijas???((:) felesegei, a trukkok szazai, korlatok mindenhol, es beszari politikusok kilometeres tavolsagbol elmondott demagog beszedei, Gergenyi kituntetese, parlamenti kepviselo es a vedtelen tomeg gumibotozasa.

Bummer 2008.06.05. 16:44:46

Ha a 19 ezer Ft-ot el lehetett adni (amikoris ugye a kisnyugdíjasok 19e Ft-nál nagyobb emelést kaptak), akkor a 15 is simán menni fog. A nyugdíjasok többsége nem érti az inflációt.

táltos 2008.06.05. 17:30:32

A NOL legutóbbi szavazásán is be akarták fagyasztani a zorbánt. Torony magasan nyert ez az opció.

táltos 2008.06.05. 17:32:39

Szerencsére vannak olyan nyugdíjasok, akiknek ha fizetnek sem szavaznak a maszopra:)
süti beállítások módosítása