„Ha hisztériázik a liberális média, küldd őket hozzám, János!”
2008. április 26. írta: mrbadger

„Ha hisztériázik a liberális média, küldd őket hozzám, János!”

 A reggeli hírekről lemaradva, gyanútlanul érkeztem meg tegnap a Magyar Tudományos Akadémia szinte teljesen üres Jakobinus Termébe, a ROMA élet Közép-Európában és Magyarországon konferenciára. Nem mellesleg Vona Gáborral egyszerre. Mindketten késtünk, de míg én mezei érdeklődőként, addig ő előadóként volt hivatalos. Meglepő volt, hogy se széket, se névtáblát nem készítettek elő számára a pódiumon, Révész Máriusszal, Herényi Károllyal és Pankucsi Mártával, azaz a többi résztvevővel ellentétben.

 Egy nappal korábban még jobban csodálkoztam, amikor a Magyar Gárda vezérének nevét megpillantottam Babarczy Eszteré mellett a konferencia meghívóján. Farkas Flórián is meglepődhetett, az utolsó pillanatban le is mondta a konferencián való részvételt. Tegyük hozzá, ő volt az egyedüli, aki lemondta, mert a többi meghívott (Vadász „ne lőj a biciklistára!” János, és az MSZP romaügyi főtanácsadója, Kállai Katalin) ennyire sem bizonyult partnernek a sajátos párbeszéd-terápiában. Magyarul, mivel később jutott el hozzájuk Vona meghívásának híre, bojkottálták a teadélutánt.

 Annál üdítőbb volt Babarczy Eszter (egy ideje egyre sűrűbben megnyilvánuló) párbeszédkészségének újabb epizódja. Annak ellenére ült ott Csintalan Sándor, Pesty László és Németh Erzsébet társaságában, hogy előtte elmondása szerint tucatnyi felháborodott liberális kör-, vagy talán kör bezáró e-mail jutott el hozzá a konferencia kapcsán. De Babarczy eljött (sajnos addigra Vona már távozott), sőt, kijelentette: a hisztériakeltés igazságtalannak tartja, és a konferencia párbeszédre tett, kétségtelenül radikális gesztusa közelebb van a megoldáshoz.

 „Ha hisztériázik a liberális média, küldd őket hozzám, János!” - ezt az ajánlatot már a konferencia zárómondataként tette a főszervező Simon Jánosnak. Ezt is megértük.

 Amúgy „a” média egyáltalán nem tűnt kíméletesnek a szervezővel szemben. A tudósításokat még nem láttam, de azt igen, ahogy két újságíró fél órán keresztül faggatta a főszervezőt, kinyomtatott kuruc.info cikkeket lobogtatva - mondanom sem kell, hogy nem a romák helyzetéről…

 Emlékezzünk meg röviden a konferencián elhangzottakról is. Babarczy leszögezte: Vona Gábor nézetei teljesen elfogadhatatlanok számára, és legszívesebben személyesen fejtette volna ki számára, hogy miért. Szerinte párbeszédet olyanoknak szerencsés kezdeményezniük, akik több nyelven is beszélnek. Ezzel lehet vitatkozni, mint ahogyan a Herényi Károly által javasolt cigány-kvótáról, illetve a - Simon János által bedobott - cigányminisztérium (!!!) gondolatáról is. Végül ott volt még Csintalan költői kérdése: „Mit beszélgetünk itt a rasszizmusról, amíg a parlamentben a különböző politikai oldalakhoz kötődő munkatársak köszönni se köszönnek egymásnak?”

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr20442489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wabisabi 2008.04.26. 14:30:25

jójó, de mi történt a konferencián? miről beszélgettek? kik, mit mondtak? miért késett, s miért ment el hamarabb Vona? S mit mondott stb. Mert lehet h jó arc Babarczy, csak nekem, aki nem voltam semmi nem áll össze az egész konferenciából. Bedobsz egy ilyet, hogy "cigány-kvóta", de nem magyarázod meg, h mit értett ez alatt Herényi, mint ahogy Simon "cigány.minisztériuma" mögl is csak 3 felkiáltójelet raksz, hogy tudjuk, h hülyeségnek gondolod, de nem értem, h miért. Szóval kíváncsi vagyok a részletekre!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.26. 14:39:35

Érthetetlen. Vagyis... mit gondolnak ezek a nagyonokos demokratikus társalkodók? Azt, hogy Vonát a bojkott-tal, visszakozással kijátsszák a közéletből? Az embernek csak egy érzése marad hátra az ilyen hírek hallatán: "miért, mit tud ez a Vona"? Így azonban nem csak azt sugallták, hogy magukban nem bíznak, hanem azt is, hogy a hallgatóságban sem.

Ami ugye... nem demokratikus, vagy hogy.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.04.26. 14:55:54

Szerintem vona gábor meghivásának, egyértelmű volt,hogy ez lesz a következménye ez igy provokáció.
Bár inkáb elkellett volna meni és lealázni, a többiek azért nem mentek el mert erre nem képesek és gyávák.

tewton 2008.04.26. 15:05:59

Loxon,
ööö mi az érthetetlen?

Szerintem érdekes/hasznos lett volna, ha eljátszották volna a dialógusra nyitott liberális értelmiségit a hivatásos liberális értelmiségiek.

Mondjuk nem értem, mit akar Babarczy azzal, hogy "több nyelven is beszélnek". Angol közép, eszperantó, lovári?

"se széket, se névtáblát nem készítettek elő számára a pódiumon"

hát igen. erről beszélek.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.26. 15:10:59

Nem vagyok valami nagy véleménnyel Vona Gáborról, de ez az eljárás biztosan vitte előre a cigányok ügyét. Lehet úgy tenni, mintha nem Vona véleménye állna _ebben a kérdésben_ a legközelebb a többségi állásponthoz, csak éppen nem lesz jó vége a PC tripnek.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 15:22:47

No, új szerző van?

Vona vitt magának széket és névtáblát? Vagy beült a közönség soraiba?

Elég siralmas ez a "nem beszélünk vele, mert ő szélsőséges"-duma. Sólyom László is elkezdhetne lassan gondolkodni, hogy vajon a nagyon is rossz értelmű polkorrektség a hivatalának szükségszerű része-e? Ugyanis a cigány szervezetek - akiket ő fogadott is - éppenséggel legalább annyira, ha nem inkább szélsőségesek, mint Vona Gábor.

Amikor például az autós, láncfűrészes (azaz nem "mélyszegény", hanem ipari lopásra berendezkedett), cigány kisebbséghez tartozó gazemberek rátámadtak baltával-fűrésszel az őket tettenérő természetvédelmi őrökre, akik erre lőttek, és egyet agyonlőttek, ezek a "demokratikus" cigányszervezetek (melyek soraiban talán a Magyar Gárda tagjainál is magasabb arányban vannak priuszosok) azonnal ordítottak, és az elég nyilvánvalóan jogos védelemből elkövetett ölépst "a Magyar Gárda szellemisége következményének" mondták.

Őket meg fogadta Sólyom. Mire volt ez üzenet? Arra, hogy ipari méretben lopni lehet, vagy netán arra, hogy ha a tolvajt leleplezik, akkor nekimehet a hivatalos közegnek (legalábbis a cigány tolvaj), mert lesz rá magyarázat, hogy miért volt igaza, és miért lett belőle ártatlan áldozat?

Az milyen szellemiség (fasiszta, náci, stb.), hogy egy szervezet - az OCÖ - azonnal rasszizmust ordítozhat, ha egy egyértelműen bűncselekményen kapott, ráadásul nem magát megadó, hanem felfegyverkezve támadó cigányt lelőnek? Szerintem ez ugyanolyan náci beszéd, mint amit baloldalról annak szokás nevezni. Ez akkor szalonképes?

smalladam 2008.04.26. 15:25:37

sólyom lászló a gój motorosok küldöttségét is fogadta cigány-ügyben.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.26. 15:32:28

Vannak, akik nem szeretik a párbeszédes-megértős megoldásokat:

nol.hu/cikk/489789/

"A közvélemény egy része a Népszava kontra „Gój Motorosok” ügyben alaposan levizsgázott. Olyan személyek, csoportok és orgánumok, amelyek másutt és máskor több-kevesebb hévvel támogatták az ellentüntetések ötletét (de már akkor is kikötötték, hogy baloldali személyiségeknek – mint pl. e sorok írójának – nincs keresnivalójuk antifasiszta megmozdulásokon, csak neo- és paleokonzervatívoknak), most két (nyílt és rejtett) okból bújnak ki az antifasiszta szolidaritás állítólag általánosan kötelező főszabálya alól."

Bekaphassátok, mert nem feleltek meg TGM mércéjének. nácik.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 15:35:51

Megint mellébeszélsz, ahogy szoktál. Az volt a kérdés, hogy a rasszista, bűnözőpárti (és többen közülük maga is priuszos, illetve eleve erősen tisztátalanul és botrányosan megválasztott) OCÖ-t miért fogadta?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 15:36:35

15:35:51 smalladamnak szól, persze, nem Gabrilónak.

mrbadger 2008.04.26. 15:38:58

wabisabi, lynx

a konferencia fő paneljében Közép-európai szervezetek értekeztek a különböző cigány csoportok a többségi társadalomhoz fűződő kapcsolatáról. Én sajnos ezen a fontos panelen nem vettem részt, csak a délutáni cirkuszra értem oda, ahol két panelben beszélgettek a hazai problémákról (lásd a programot, a második hosszú link, bár ezen még nincs feltüntetve Babarczy)

Hogy Vona Gábor miért késett azt nem tudom, viszont annak ellenére, hogy meghívott volt, a szervezők nem készítették elő neki a helyét... nyilván a közben kialakult "hisztéria" miatt. (Lásd első link, ill. második bekezdés)

Ez egyrészt megalázó Vonára nézve, másrészt arról tanuskodik, hogy a szervezők annak ellénére, hogy radikális gesztusokkal kívántak élni, nem voltak felkészülve arra, hogy a helyzetet menedzseljék.
Vélemény: az éljen (akár jó szándékú) radikális gesztusokkal, aki képes kezelni a tabudöntés után kialakuló felfordulást.

Herényi Károly szerint pozitív diszkrimináció a megoldás kulcsa, aminek garanciáját a közigazgatásban dolgozó romák meghatározott számának rögzítésében látja. (Erre írtam, hogy cigány-kvóta) Vélemény: Ezen lehet vitatkozni, de szerintem rossz, paternalista megoldás.

Simon János javaslata a csúcsminisztériumra pedig szerintem "hátborzongató". Lehet, hogy provokatív, tabudöngető szándékkal vetette fel, de ha így, akkor ezt éreztetni is kell... nem szabad, hogy egy "természetes ötletnek" tűnjön. Ugyanez áll Vona Gábor meghívására is... sokkal körültekintőbben kell eljárni...

Babarczy Eszter már egy ideje folytat egyfajta mosoly-diplomáciát, de mára már komolyabb az ügy. Pár hónapja még Hitlerezte Orbánt egy internetes fórumon, de a mostani jelenléte már tényleg a párbeszéd kategóriája. A címben foglalt ajánlat talán inkább a teadélután kedélyességét fokozandó szellemesség, mintsem komolyan veendő felvetés. De ki tudja... talán ír a Népszabóba egy cikket a témáról...

tewton,
a "többnyelvűség" az én interpretációm, Babarczy értelmezésem szerint arra utalt, hogy nagyobb megértéssel kell a másik félelmei, pánik-reflexei felé fordulni, amikor párbeszédre invitáljuk az ő mumusával. A "demokratikus vita" absztrakt ideájá helyett több érzékenységre van szükség. Vélemény: ezzel egyet is értek, miközben tudom, hogy nem egyenlő hangerejű, aszimmetrikus félelmekről van szó...

smalladam,
Sólyom (nem csak ezúttal) következetlen volt...

simonmondja... 2008.04.26. 15:40:51

No, ez tényleg valami - félszavakból is megértjük egymást - szöveg.
Szóval, Vona meghívott volt, és előadó, bár erre semmi jel nem utalt.
Ki hívta akkor meg?
És miért tudták meg későn mások, hogy vele kéne vitatkozni?
Ha vele kéne, akkor miért ment el hamarost?
Mit mondott, amivel nem értett egyet BE?
Mostantól Vona a cigányügyi megmondó?
Hogy egyezteti össze a parlagfűirtással?
Na, szóval, semmit sem értettem ebből a posztból.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 15:44:55

Dickinson, polkorrekt-e vagy?

Nyugodtan mondhatod nekem is, hogy "igazad van, görény, Sólyom következetlen volt". Nem vagyok fertőző, ne félj...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 15:45:42

Igaz, a rangom nagyobb, hiszen én ellentengernagy vagyok, így érthető, ha előbb tisztelegsz, és engedélyt kérsz a válaszra...

smalladam 2008.04.26. 15:48:24

"szervezők annak ellénére, hogy radikális gesztusokkal kívántak élni, nem voltak felkészülve arra, hogy a helyzetet menedzseljék."

ez hihetetlen:) egy névtábla kinyomtatása, meg plusz egy ásványvíz kihelyezése attól függ, hogy egyetértenek-e a többiek a meghívottal? szerintem ez egyszerű udvariassági kérdés, ha magda marinkot hívják meg, akkor neki is járjon az egyenlő bánásmód...

tewton 2008.04.26. 15:50:14

nohát, ez a TGM!

"A Gój Motorosok nevű szélsőjobboldali banda ... cigánynegyedeken fenyegetően átdübörgő motorkerékpárosokból áll – kétszáz kilós, tagbaszakadt férfiak, böhöm, mintegy ötszáz kilós, sok milliót kóstáló Kawasaki és Harley Davidson bőgőmasinákon"

huh, mennyi tankönyvet lehetne venni abból a sok drága motorból! vagy iskolatejet.

Dickinson, egyetértek.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 15:50:39

off: gabrilo, hogyhogy visszavetted a neved?:-)

mrbadger 2008.04.26. 15:53:48

Molnárgörény, nem félek, be vagyok oltva, de te azért egy kicsit meg vagy veszve

Magamat is korrigálva: Sólyom egyeztetési problémákra hivatkozva vonta vissza a védnökséget... őt a filmfesztiválra kérték fel és nem mondták, hogy a fesztiválhoz konferencia is tartozik

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.26. 15:53:58

OFF

MG,

Tölgy tanácsára állandóan mozgásban lévő partizán-konzervatív vagyok. Így a baller pribékek nehezebben vesznek célkeresztbe. HÖHÖ.

Amúgy nemtom mért.

ON

simonmondja... 2008.04.26. 15:56:40

Smalladam.
Nem gondoltam, hogy a névtáblátlanság súlyos diszkriminatív esete lett volna a poszt lényege.
Inkább mégis az, hogy cigányügyben új szakértőt köszönthetünk a hazai porondon.
Mondjuk azt, hogy évoé, mert új isten van Thébában.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.26. 16:02:48

barikad.hu/node/13606 Vona beszéde, ha beszélt volna. Szerintem jó beszéd, nem offenzív, de nem is polkorrekt. Én egyetértek vele.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 16:03:48

Jól van, Dickinson, legalább aránylag őszinte vagy, ez is valami. Maradok Lolánál, Turulnál meg a többieknél, jó?

Nem tragédia, ha valaki polkorrekt, csak éppen a szellemiek korlátját jelzi. Az meg minősített polkorrektség, ha valakivel voltaképpen igyanazt mondjuk, de azért a biztonság kedvéért nem értünk egyet vele. Az ilyen embereket eléggé unom.

smalladam 2008.04.26. 16:04:43

simonmondja, szerintem az egyik lényege pedig pont ez. nem a névtábla, hanem az, hogy ha szalonképtelen a véleménye valakinek, de még egy bizonyos kereten belül van (értsd vona nem öl, gyújtogat, fosztogat és nőket erőszakol) akkor ha eljátsszák vele ezt a játékot, azzal csak a lovat adják alá.

az ún "liberális értelmiség" egyik nagy baklövése ez a hozzáállás.

tewton 2008.04.26. 16:14:13

smalladam,
"azzal csak a lovat adják alá."

ezzel bárki alá adnák a lovat. Ez egy irtózatosan prosztó gesztus. Színtiszta kirekesztés (ami ugye csúnya és elítélendő bűn).

Függetlenül attól, hogy minek tartom a véleményét. Én mondjuk Kolompár Ali hozzáállását tartom inkább immorálisnak. De azért ha már odahívom beszélni, nem sajnálnék egy széket meg egy A/4-es lapot tőle.

smalladam 2008.04.26. 16:19:05

persze, ez bárkivel szemben köcsögség, de ugye itt, tágabb kontextusban nézve az van, hogy a radikálisoknak pont az az egyik kedvenc hivatkozási alapjuk, hogy őket nem hallgatják meg, az ő véleményüket semmibe veszik stb.

emiatt gáz ez, amikor így viselkednek, ráadásul ezzel csak azt a hisztériát növel, ami úgy állítja be a magyarországi radikális jobboldaliakat, mintha valami hatalmas és félelmetes társaság lenne, akikkel már csak az erő nyelvén lehet/szabad beszélni.

az andrassew iván is csodálkozik most, hogy elfordul tőle mindenki.

mrbadger 2008.04.26. 16:20:16

Molnárgörény,

a te bejegyzésed (15:35:51) és az én bejegyzésem (15:38:58) között három perc telt el... magyarul előbb kezdtem el írni, mintahogy a tiéd megjelent, az uccsó amit láttam, arra válaszoltam.

amúgy csupán annyit írtam, hogy Sólyom következetlen volt és nem írtam, hogy a gojok, vagy a romák miatt. Aztán korrigáltam magam: mert Sólyom nem Vonára hivatkozva mondta le (lásd fent). A szervezés egyszerűen nem volt profi, főleg egy ilyen kényes témához képest nem.

Az országos cigány önkormányzat amúgy nem egy civil szervezet... Szerintem lehet a goj motorosokkal is beszélgetni, annak ellenére, hogy egy humorosnak szánt, de provokatív nevet választottak maguknak! Az viszont a vicc kategóriája! Tehát velük való beszélgetéshez legalább egy idézőjel szükséges. (Még ha az akkor benyújtott szövegük viszonylag komoly is volt)

Ugyanez vonatkozik a konferenciára: lehet tabukat döngetni, de kellenek hozzá idézőjelek, óvatosság stb.

simonmondja... 2008.04.26. 16:21:07

Smalladam.

Elolvastam Vona beszédét - ha tényleg az.
Szerintem vitaalapnak megteszi.
Viszont Vona nem cigánykérdéspolitikusként vágott a témába, hanem gárdaszervezőként.
Lehet, hogy a gárdával a hátamögött , már nem ugyanolyan vitapartner, mint a többi.
Lehet, hogy így nehéz vitázni.

A gesztuspolitizálásnak asszem ez a kis menetelgetés is elég hatásos.
Nem csak a táblamizéria.

smalladam 2008.04.26. 16:30:28

hát ja amúgy ő sem érti meg, hogy ha bakancsos egyneruhás arcokkal menetelgetnek szerte az országban, akkor miért nem akarnak szóbaállni vele...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.26. 16:41:52

Ha nem alapít gárdát valószínűleg le sem szarják, ha alapít akkor meg ki kell rekeszteni. Ha van rajta sapka azért, ha nincs azért...
Ezek a bakancsok még senkit sem tapostak el. A Gárda a terrorizált lakosságot védi. Ha úgy teszik, Magyarország egyetlen antifasisztája Vona Gábor.

smalladam 2008.04.26. 16:44:30

nemtom, valahogy nem látom, hogy a terrorizált lakosságnak sokkal jobb lenne azóta, mióta van ez a gárda...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.26. 16:48:23

több 10éves problémát, valószínűleg egyedül egy civil szervezet, pénz és politikai ill médiatámogatás nélül nem fog megoldani 2 perc alatt.
Azért valahogy mégis folyamatosan érkeznek a segélykérő levelek a Gárdához, nyilván azért mert semmi értelme.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.26. 16:52:38

Tata,

"civil szervezet, pénz és politikai ill médiatámogatás nélül "

a csapból is a gárda folyik. Akkora médiatámogatást kapnak, hogy ihaj.
Noch dazu, a "segélykérő levelek" indikálnak valamit is? A baloldali értelmiség meg állandóan aláír, zágsón.

tewton 2008.04.26. 16:56:58

smalladam,
"nemtom, valahogy nem látom, hogy a terrorizált lakosságnak sokkal jobb lenne azóta, mióta van ez a gárda..."

ó bazz smalladam,
mi lenne az, ahonnan le tudnád mérni, hogy jobb-e nekik?
a vidéki nyugdíjasok ritkán blogolnak.

olvass néha kurucinfót is (vagy kérj meg valakit, hogy nézze meg neked időnként) :)
Esetleg kérdezd meg az ottaniakat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.26. 17:02:51

Gabrilo, a ballib értelmiséget ritkán rabolják ki, erőszakolják meg vágják le a lábát, szúrják ki a szemét, és ölik meg. Ez sajnos a segítséget kérő magyarokra nem igaz.
Én olyan médiatámogatásra gondoltam, amelyik nem nácizzal le folyamatosan. Ráadásul jobboldalról(pl Hírtv) ignorlistára került mind a Jobbik mind a Gárda. A jelenlegi médiatámogatás naggyából olyan mint a zsidóknak a kurucinfó.

tewton 2008.04.26. 17:03:17

(folyt. smalladamhoz)
mármint azokat, akik ezekben a falvakban élnek, gárdajárás előtt és után)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.26. 17:08:51

"Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.04.26. 16:52:38
a csapból is a gárda folyik. Akkora médiatámogatást kapnak, hogy ihaj." - akkor a te értelmezésed szerint Kulcsár bróker is nagy médiatámogatást kapott? Meg Szaddam is az US-ban?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.26. 17:09:06

Nu, de nem akarok tovább offolni, mikor előjön a cigány ill polkorrektség kérdése, mindig elkedünk(dek) Gárdázni.
Inkább a reakció vázolja fel, hogy kéne a cigányproblémához hozzáálni szerintük. Illetve, hogy lehetne a terroron MOST enyhíteni. A reakció most a broadway-hadműveleten úgyis bebizonyította, hogy nem vérengző nácik, tehát akár szabadabban is lehet fogalmazni.
Hajrá!

simonmondja... 2008.04.26. 17:10:37

Tewton.
Akkor a gárdajárás megoldja a cigánykérdést.
És a vidéki nyugdíjasok blogozás helyett, ezt már megbeszélték a kurucinfón.
Hát én mostanában minden fontos dologról lecsúszok.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.26. 17:16:18

Tölgy,

iróniaméter lemaradt. Indirekt támogatás van, pe'sze;)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.26. 17:30:15

TaTa86:
Sajnos instant megoldásra még halovány ötletem sem nagyon van. Itt leírtam, mit gondolok a cigányokról, gárdákról:
reakcio.blog.hu/2007/12/22/roma_integracio_karacsonyra

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 17:37:14

Dickinson: ja, értem, én se látom mindig a közvetlen megelőző kommenteket. Jól tudom, hogy az OCÖ nem civilszervezet.

De ez súlyosbító körülmény, nem enyhítő. Ha egy félközjogi szervezetben (mert nem igazi közjogi, elvégre tényleges hatásköre nincs, mint akár egy aprófalu önkormányzatának - pénzt kap és oszthat, de nem hozhat pl. rendeleteket) éppenhogy választójogot visszakapott exbűnözők is üldögélnek, ha az elnök- és tisztségviselő-választásaik botrányosak (még rendőri intézkedés is volt), ha a nyilatkozataik vegytisztán rasszisták, akkor az egy közjogi csődtömeg.

Ilyen esetben pedig őket fogadni, mást meg nem: polkorrekt faszság. A Jobbik egy párt. Lehet szélsőségesnek nevezni, na de hát az SZDSZ nem szélsőséges? A "szélsőség" mindig relatív: nekem az SZDSZ sokkal szélsőségesebb a Jobbiknál. Sőt, a masszív utódpárt MSZP is.

Az pedig nevetséges, hogy egyeseket ki kéne pár polkorrekt idióta szerint zárni bizonyos párbeszédekből. Mire föl? Mert TGM-nek nem tetszenek? Nekem se tetszik TGM, egy köpönyegforgató szájcséplő fasz, aki írt olyat is egykor, hogy kit kéne agyonverni, az újságosstandot ráborítani, stb. Akkor az civil virtus volt...

Kérem tisztelettel: aki olyan fene okos, menjen le Tatárszentgyörgyre meg hasonló helyekre, és lakjon ott pár hónapig. Masszív fasisztaként fog visszatérni (már, ha sikerül neki). De nem is kell olyan messzire menni: költözzetek be pl. az Illatos út 5. szám egyik kies lakásába.

A cigánykérdést illetően nem lehet elmenni azon gond mellett, hogy ezen nemzetiségben nagy számban olyan egyének működnek, akik egyrészt tudatosan (és nem kényszerből!) választják a bűnözést megélhetésként, másrészt violensen leszarják az együttélési normákat. Továbbá: keményebben rasszisták a többségi magyaroknál. Mert a többség esetleg diszkriminálja őket (de ez sem véletlen, van mitől tartanunk), ők viszont kirabolnak-megölnek minket... Ez nem kis különbség.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.26. 17:52:14

Kössz Turul. Naggyából korrekten leírtad mi a probléma (egy poszt terjedelmében túlságosan jobban nem is lehet), viszont a megoldásról még tipped sincs.
Oktatás persze jó dolog, de az csak arra jó, hogy egy nagyon szűk réteget kiemeljünk (ez persze szükséges), tehát gyakorlatilag semmit sem segít.

Akkor egyenlőre elismerhetjük: a cigánykérdés eddigi legjobb tünteti kezelése a Gárda. Senkinek sincs, nemhogy jobb, de akármilyen ötlete.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.26. 18:02:27

Az én megoldásom a megkülönböztetés nélküli szigor a bűnelkövetőkkel szemben. Nélkülözhetetlen.

Továbbá esetleg a "háá mee cigány vagyoook"-típusú védekezések súőlyosbító körülményként kezelése a büntetéskiszabáskor. Mert ez rasszista duma.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.26. 18:39:38

Az egészben az a durva, hogy van itt egy folyamat ami
teljesen újszerű. A cigányság először kárpátmedencei
története során jelenleg már nem a többségi társadalom
mellett, cigánysorokon, és gettósodott városrészekben
él, mint ahogy azt megszoktuk.

Elindult egy visszafordíthatatlannak látszó változás
(nem csak nálunk, kelet-Szlovákiában is), aminek az eredményeként
_tájegységeket_, tehát összefüggő faluláncokat népesítenek be. Ennek
nyoma sem volt régen, ez egy új szitu. Azok a megoldást kereső
próbálkozások, amiket látni, mind a régebbi viszonyokból indulnak ki.

Szükség volna egy a valamikori falukutatás eszközeivel élő
mozgalomra, vagy valami hasonlóra, hogy tényleg feltárják
azt, ami történik. Nagyon sokáig a "cigánykérdés" valahogy
a magyar társadalom titka volt (mint anno a "puszták népének"
élete, és elég keserű most a késői ráébredés, hogy mi is van.
Ha ma valaki megismételné Kovács Imre baranyai munkásságát,
egy etnikailag teljesen átrendeződött terepet találna,
járásnyi területeken.

Ami a gárdát illeti, nem tudom hogy politikailag kinek, hogyan
hozz hasznot, de az kétségtelen, hogy ezzel a nagyon provokatív
és nagyon látványos parádézásukkal elérték, hogy ne lehessen
tovább kussolni, lapítani az ügyben.

tewton 2008.04.26. 18:43:18

simonmondja... 2008.04.26. 17:10:37
"Tewton.
Akkor a gárdajárás megoldja a cigánykérdést.
És a vidéki nyugdíjasok blogozás helyett, ezt már megbeszélték a kurucinfón.
Hát én mostanában minden fontos dologról lecsúszok."

Simon,

nem le- hanem össze-, nem csúszol, hanem csúsztatsz :)

ha nem lenne pl. a gárda-jelenség, akkor pl. Smalladam nem azon gondolkodna, hogy "jobb lett-e" "a terrorizált lakosságnak", hanem azon kellene győzködni, hogy bizony létezik "terrorizált lakosság," a szélsőnácifasisztajobbos emberek képzeletén túl is.

"Horthy-fasiszta" 2008.04.26. 19:03:16

Mi van a levegőben, hogy mindenki épp ezen a hétvégén akarja kikaparni a bölcsek kövét cigányügyben?

"Szeretettel hívjuk a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium XVI. szimpóziumára, melyet a Cigányság útkeresése címmel rendezünk 2008. április 25-26-án.

A Szimpózium védnökei: Dr. Kállai Ernő a nemzeti és etnikai kisebbségek országgyűlési biztosa és Járóka Lívia Európai Parlamenti képviselő"

Még szerencse, hogy a meghívót néhány pillanattal azután postázták, hogy hivatalosan is vége lett volna a második nap programjának...:)

De visszacsatlakozva az eredeti poszthoz: Simon János egy náci. Ugyanis bárki láthatta, hogy a Nokia 3210-es előlapja piros-fehér-zöld színben virít, márpedig ez a legsötétebb vészkorszakot idézi, leszámítva, hogy akkor még nem voltak mobiltelefonok!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.26. 21:18:24

na akkor feldobnám a dolgot valami extrém polkorrekttel.
van egy barátom, aki zsidó. rendesen. fel is vállalja.
a múltkoriban beszélgettem vele a romákról. azt mondta:

"jöhetne már valami jobboldali kormány, mondjuk Vona Gáborral, mint szociális miniszerrel. Akkor megoldódna ez a kérdés."

tessékmondani, ez most rasszizmus volt? Szerintem igen. Vagy csak akkor az, ha magyarok emlegetik a cigányokat?

mindenesetre a probléma valós. és hogy igazán testközelivé váljon, már csak egy lépés hiányzik: követni kell a 4 jegybankelnök forgatókönyvét a gazdasági stabilizációról. Akkor adnak a szociális ellátórendszereknek. Akkor fog borulni a bili. Szlovákia reloaded lesz.

ha még lesz akkor gárda, az is kevés lesz ahhoz, ha egy falunyi nincstelen cigány, aki eddig segélyből élt, megrohamozza a szomszéd falu boltját.
csak a Matula magazin 3. jóslata ne váljon valóra...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.26. 21:34:27

denever, ez nem rasszizmus, hanem józan gondolkodás.

jo.e 2008.04.26. 21:48:08

denever: Sztem nincs már messze az a lépés...
Még a Mester is megírta a blogján 1x, hogy Mo-on azért nincs még cigánylázadás, mert senki nem magyarázta el nekik, hogy mit is jelentenek, jelentenének pl. az eü reformok. (nem sokkal a népszavzás előtt volt) Valami ilyesmit írt, hogy "seggvakarásért nem jár ellátás"

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.26. 22:19:33

a M.Közt. alkotmánya szerint igenis jár ellátás. Még a seggvakarásért is. Sőt, annak is, aki még a seggét is lusta megvakarni.

nem jár viszont kaja, ruha, lakás, kocsi, benzin, gyógyszer.

egyébként nem hiszem, hogy a segélyből élő cigányok túl sokat fognának az eüből. azzal nem lesz pénzük, és végül is ők is racionálisak.

Segélyek (lakhatási, munkanélküli, gyermeknevelési, iskolalátogatási) + családi pótlék + esetleg rokkantnyugdíj + feketemunka ha ez nem elég.
de már hallottam egy még durvább "csicskáztatás" nevű módszerről, amikor ezt hierarchiába szervezve adja elő egy két leleményes állampolgár.

nagyon szomorú, hogy alapvetően ez ugik be az embereknek a cigányságról. illetve nagyon szomorú, hogy igazából kitörési lehetőségük sincs, mert kívül és belül is megvan a visszatartó erő.

a cigányság kis része állt be erre a "megélhetési cigányság" működésmódra, ami tökéletesen kihasználja a jelenlegi szociális rendszer hiányosságait, bámulatos kárt okozva ezzel a többi cigány megítélésének, az államkasszának, az általános morálnak.

mivel alapvetően mindig a kis rossz a meghatározó egy véleményformálás során, nem veszi körül komolyabb empátia a cigányságot. segít ehhez még az OCÖ is a bámulatosan átlátszó csúsztatásaival. (ld. a cigányok nem mennek szavazni, mert tavasszal már a földeken dolgoznak)

ignora 2008.04.26. 22:31:08

Viszont szerintem az a lehangoló tapasztalat, hogy hiába is lenne (van) meg az empátia a cig. iránt, valahogy nemigazán élnek az esetlegesen feléjük nyújtott segítenikész jobbkéz után.
Persze tisztelet a kivételnek!

A "dolgoznak" szó biztosan a megfelelő itten???

jo.e 2008.04.26. 23:14:01

"a cigányság kis része állt be" -miért van róla adatod? Akkor az 1 elég látványos kisebbségük. 1 kis részük ráállt a "megélhetési bűnözésre", 1 kis részük ráált pl. a színesfém-kereskedelemre. (láttad a Fábry -féle "vajdákat"?) 1 kis részük ráált a "sima" bűnözésre. De ez így 1ütt lassan már 1 kicsit nagyobb részt ad ki.

tewton 2008.04.27. 04:48:37

denever,
"megrohamozza a szomszéd falu boltját."

hmmm. leszek előítéletes, a hírek és a tapasztalat alapján: és lenyúlja onnan a cigisállványok és az alkoholos gondolák tartalmát elsőként. Aztán jöhet a chips is, meg a csoki.

(49% irónia, 51% realitásérzék)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.27. 10:35:53

Vonát nem kellett volna beenegdni, meghívni sem kellett volna. Ennyi, ez hiba. Ha meghívjuk az ugyanis legitimálja az álláspontját, amit nem lehet elismerni. A kirekesztés nem vállalható vélemény.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.27. 11:25:10

"kirekesztés nem vállalható vélemény"

Nocsak, maga kirekeszi Vonát?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.27. 11:31:12

Ok, Tewton, első körben ez is játékos.
sőt, a piafosztás az konstans élmény lehet.

viszont a megélhetési élelmiszerek is ugyanúgy prédává válnak majd, csak idő kell hozzá.

jo.e: honnan tudom? adatom nincs róla, de ha mindannyian így élnének, sokkal siralmasabb lenne az állapot. én is hallottam már riportokat cigányalanytól, hogy "az a baj, hogy a magyarok keveset dolgoznak".
a nagykaliberű romabűnözőkről sokat nem tudni.

kojéve 2008.04.27. 11:38:06

Denevér,

a te általad említett esetben nem "a magyarok" cigányoztak?

Valószinüleg a problémák megoldását, a szociális ellátórendszerek átalakitását nem Vonától kell várnunk. Vona arra állt be, hogy agresszív nyilatkozatokkal felhívja magára, vagy éppen egy problémakörre a figyelmet. De ez nem jelenti egyuttal, hogy releváns lépéseket is tudna tenni megoldásuk felé.

Amúgy a Simon által felvetett cigányminisztérium ötlete tényleg durva, de pl. A szociális, munka és kisebbség-ügyi minisztérium már kevésbé... vagy a szociális minisztériumon belül egy kisebbség-ügyi szakállamtitkárság.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.04.27. 12:04:00


ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=49596

" Reagáljunk túl mindent, jót tesz a hasnyálmirigynek ! "

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.27. 12:37:33

Annyira örülök mikor az übermenschek eldöntik, hogy kinek a véleménye releváns, és kié nem, mert az "szélsőjobboldali".
1) szélsőséges szervezetet nem lehet bejegyezni az Alkotmány szerint, szóval amíg nem ítélik el a Jobbikot, a Magyar Gárdát, vagy Vonát addig legyen már meg az ártaltanság vélelme. Az ügyészség ráadásul még diszkriminálja a radjobb/jobb prominenseit, úgyhogy amíg nincs elmarasztaló ítélet addig hanyagoljuk ezt a kifejezést.
2) nem elmékszem hogy valahol is lenne olyan kitétel, hogy valakinek nem számít a véleménye mert az radikális vagy nem pc.

A probléma megoldását, kezelését, elismerését már 20éve várjuk minden kormánytól, minden parlamenti párttól, és minden értelmiségitől, miért pont Vonától ne várnánk? Ha azt hiszed hogy a szocrendszer megreformálása megoldás akkor nagyon naív vagy.

szubjektiv 2008.04.27. 12:38:35

"A történtekért a felelősséget vállalnom kell, de vállalnia kell Simon Jánosnak is." mondotta volt Dr. Bayer József, az MTA Politikai Tudományok Intézetének igazgatója. Milyen történtek? Ez nem túlreagálás, ez színtiszta hisztéria:( Elolvastam Vona el nem mondott hozzászólását, ki nem állhatom a manust, de korrekt, jó írás.

kojéve 2008.04.27. 12:54:38

Figyelj Tata... te mi a túrót csinálsz? Nem azon töröd éppen a fejed, hogy elválaszd a relevánsat a nem-relevánstól?

Vagy minden mondatom elé biggyesszem oda, hogy "szerintem"? Sajnos nem tudom olyan politikai jelzőkkel minősíteni az eljárásodat, amire ne lennél már teljesen immunis...

A szociálpolitika kifejezés nagyon tág fogalom, de kibővíthetjük a közoktatásban végzett intézkedésekkel. Nyilvánvaló, hogy több generációs programról van szó, amivel nem lehet négy évente választást nyerni.

Vona szövege rámutat a problémákra, de nem értem miért tölt el annyi időt azzal, hogy a "kommunikációs erőtérben" pozicionálja magát.

tevevanegypupu 2008.04.27. 13:22:19

Azt hiszem azoknak akik rasszistaznak es kirekesztesrol, megkulonboztetesrol beszelnek vegig kellene egyszer szukultkor valamelyik varos ciganyok lakta reszeben setalni.A roma szervezetek, ujsagirok, politikusok nem azonosak azzal a ciganysaggal akiktol legtobben tartunk kicsit. A megelhetesi bunozes - ahogy Kuncze olyan szepen megfogalmazta - a ciganybunozes bizony letezik, es aki ezt nem akarja tudomasul venni az tobbet art vele a ciganysagnak mint hasznal.

Google 2008.04.27. 13:28:16

Biztos, kőhülye vagyok, de még mindig nem értem, miért nem mondta el végül a beszédét Vona?

Ha már készült, ott volt, akkor tényleg a tábla, az ásványvíz, a szék, vagy mi is hiányzott neki?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.04.27. 13:31:14

Pupu Az utolsó két mondatoddal egyetértek csak lehet, hogy a megfélemlités nem oldja meg a dolgokat.
És a többségi társadalom nagyban hozájárult ahoz amiben a mai magyar cigányság van

magyarinfo.blog.hu/

mrbadger 2008.04.27. 14:15:15

Késve érkezett és nem készítettek neki elő helyet a pódiumon.

Egyfajta zavar és némi dilettantizmus jellemezte a szervezést.

Utána meg távoznia kellett Vonának, a "romák és a média" szekcióra már nem maradt. Pedig ha valahol, hát itt lett volna a helye.

De Népszabadságnak és egy másik médiumnak hosszan nyilatkozott.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.27. 14:19:41

weisz: És a többségi finn, olasz, oláh, spanyol, bolgár, tót, lengyel... mindenki hibás, miért van az hogy a többségi magyar társadalom nem nyomta el a svábokat, kunokat, szászokat...?
De inkább nem is folytatom.
Arra azért válaszolj, hogy tegnap miért szartak a cigányok (persze nem biztos hogy ők voltak, nem láttam) a házunk elé? MIért van az, hogy a mi házunk előtt bokrok vannak amiket még gondozunk is, nincsen előttünk szemét, ellenbe az összes cigányház előtti rész tele van szeméttel. Biztos az én hibám.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.27. 14:43:05

azaz álláspont, amelyik mások alacsonyabb rendűségéről, kiírtásról beszél, azt igen, az ellen csak úgy lehet védekezni, hogy ha nem visszük be a legmagasabb körökbe és nem tesszük őket pc-vé. ÉS vlaóban azokat diszkriminálom, aki másokat születési és egyéb dolgok miatt ki akar rekeszteni. Az egészséges nyugati demokráciákban ez így működik. Aki cigánybűnözésről beszél az meg elég buta, na.

dowNLoad 2008.04.27. 15:06:13

MG te fasiszta vagy !(hahaha) Szerinted Magyarország FEHÉR és KERESZTÉNY! Mások szerint meg sokszínű és a hivatalos LOVÁRI és Héber mellett a beszélt nyelvek még: angol, német francia, és a magyar is.
Rövide, tömören, ha TERET ENGEDÜNK A RÁKNAK, akkor az nem megköszöni, hanem KINYÍR BENNÜNKET!!! Ébresztő!

EZEK NEM NORMÁLISAK:

A média által jobbára csak antidiszkriminációs akcióként (ADA) emlegetett mozgalom eredetileg három formában jelentkezett. Egyrészt az etnikai kisebbségekhez tartozókat – valós érdemeiktől függetlenül – előnyben részesítő felsőoktatási kvótarendszer kierőszakolásában, másrészt a „lényegüknél fogva megkülönböztető” kifejezésektől és szavaktól megtisztított új nyelvezet (novlangue) kifejlesztésében, harmadrészt pedig a különböző és gyakran egymással is rivalizáló nyomásgyakorló csoportokba szerveződő kisebbségi aktivisták által folytatott mindennapos boszorkányüldözésben. Merőben új tény, hogy a ’60-as évek lázadó és polgárpukkasztó mozgalmaitól eltérően az ADA nemcsak kelekótya diákok vagy begőzölt fanatikusok műve, hanem gyakran éppen az egyetemi vezetés cinkosságával, sőt kezdeményezésére zajlik, és az emberi érzékenységre apellál. Eszerint mindenkinek érzékenynek kell lennie valamennyi kisebbség valamennyi múltbéli és jelenlegi fájdalma és szenvedése iránt. Azokat a diákokat és tanárokat, akik nem hajlandók vagy nem képesek kellő érzékenységet (angolul: sensitivity) tanúsítani az órákon vagy a beszélgetések során, rasszizmussal vagy szexizmussal vádolják, ha nem éppen lookizmussal (a külső megjelenésen alapuló diszkrimináció), adultizmussal (az életkoron alapuló megkülönböztetés), mentalizmussal (a beszélgetőpartner feltételezett szellemi képességére utaló) vagy mondjuk smellizmussal (a testszagon alapuló diszkrimináció) és így tovább.

EZT AKARJUK UTOLÉRNI????????????
front14.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=160&Itemid=64
A többi itt:
gunternet.hu/

tevevanegypupu 2008.04.27. 23:17:27

weisz manfred huba
arra gondoltam, hogy akik bedugjak a fejuket a liberalizmusukba azoknak kellene egy ciganynegyedben vegigsetalni es meghallgatni miket kiabalnak neki. Ha szerencseje van akkor nem kovetik a gyerekek olyan dolgokat mondva ekes magyar nyelven, amit Esterhazy Peter ujjongva irna bele kovetkezo regenyebe. Ha meg szerencsesebb akkor meg sem dobaljak csak ugy l'art pour l'art. Es akkor meg nem beszeltunk az onbiraskodasrol.

A ciganyokkal meg kellene ertetni, hogy - kulturajukat es hagyonmanyukat megorizve - egy europai unios orszagban kell elniuk es alkalmazkodniuk kell az orszag torvenyeihez. A kormanynak pedig meg kellene talalnia vegre a beilleszkedeshez szukseges felteteleket. Nem munkanelkuli es egyeb segelyek osztasaval hanem a munkara es foleg a tanulasra valo osztonzessel. Es mivel egyenlo jogu allampolgarok, ugyanolyan elvarasokkal kell fellepni veluk szemben mint ahogy azt megteszik a magyarokkal is ha csalason, visszaelesen kapjak oket.

Ami ezt a magyarblogot illeti azt hiszem nem kotelezo olvasni, es neha felmerul bennem a gondolat, hogy vajon nem provokacio-e az ilyen stilusu honlapok gyartasa. Hogy kinek az erdeke egy ilyen fenntartasa es kiket akarnak vele provokalni?

Vona Gabort pedig meg kellett volna hallgatni. Nem kotelezo szeretni, nem kotelezo elfogadni amit mond, de mivel tenyekre alapozza
a megfigyeleseit, feltetlenul erdemes lenne osszevetni a liberalisok altal tapasztaltakkal.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.28. 10:03:02

az a világkép és tapasztalat, ahol mindig más tehet a saját bajairól?

tevevanegypupu 2008.04.28. 11:33:05

Minden nezopont kerdese. Is. Aki olyan helyen lakik ahol sok a cigany, kellemetlen atrocitasok erik nap mint nap es eppen altaluk es miattuk - van ilyen - az egeszen maskepp iteli meg a helyzetet mint az aki Pest belvarosaban vagy a budai hegyek kozott el magafajtak kozott.:) Es vannak olyanok akik meglatnak egy problemat es megprobalnak megoldast keresni annak valos milyensegeben. Az onbiraskodas, a tanarveres, a gyerekek molesztalasa iskolaban, csoportosan korhazi orvosok elleni rohamok, a femekkel valo uzleteles, a helyszinen valo agyonveres, a zsebtolvajlasok..nem tudom ettol rasszistava valok-e, de ugy tapasztaltam, hogy az ujsaghirek szerint sokkal gyakrabban fordul elo ebben az etnikumban.
Lehet, hogy masnak a hibaja, mit tudom en? Errol nem beszelni es alhumanizmusbol mellebeszelni, eltagadni rosszabb es karosabb mindennel.

dowNLoad 2008.04.28. 14:41:59

KOMOLYTALAN A SOK BÖLCSÉSZDUMA! EZEK a problémák 20éve ugyanúgy megvannak, esetleg ROMLOTTAK TOVÁBB:

-Környezetszennyezés
-Cigánybűnözés(falu-vidék)
-Állatkínzás
-Színesfémlopás

Ezek nem olyan KALIBERŰEK mint a nagybani EU pályázati korrupció, MEG LEHETNE OLDANI, de az elit szarik rá, rosszabb esetben FELHASZNÁLJA, hogy viszályt okozzon! Amíg veresjani PÜ miniszter, addig pl. a színesfémkereskedelem NEM LESZ RENDEZVE!!!! Meg lehetett volna előzni mindegyiket, 1991-92 körül kellett volna LETÖLTENDŐ fegyházzal PÉLDÁT STATUÁLNI, NAGY MÉDIAVISSZHANG MELLETT, és akkor megállt volna a folyamat. Persze akkor veresjani nem lehetett volna milliárdos. Nem is tudom melyik a rosszabb, hogy egy ilyen f*szparaszt a PÜ miniszter és még milliárdos is, vagy hogy gond nélkül lopják az összes szobrot, kábeleket, síneket, stb...
EZEKEN SEMMILYEN KONFERENCIA NEM FOG SEGÍTENI, DUMÁVAL NEM FOGNAK MEGOLDÓDNI A PROBLÉMÁK!

eHUNaduma 2008.04.29. 03:11:10

Én is kaptam meghívót:

s bár Máriuszhoz tartozom, Pankucsi tanított és számon tart, de a Főmore Horváth Alit meg én tanítottam,

azért az a MEGHÍVÓ Vona Gábortól és - egy másik szálról - Dr. Kiss Ulrich Gerhard közgazdász, jezsuita szerzetes Atyától származnak, ők hívtak meg.

S valahogy így van ez: a szövetség tagjaként szubsztanciálisan a MAGYARR gárda és a Juzsuita Rend között állok, félúton.
süti beállítások módosítása