Megyek az iránytűm után - nagyinterjú Kovács Ákossal
2008. április 24. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Megyek az iránytűm után - nagyinterjú Kovács Ákossal

Ákosság, machete, kalács, totál, kispárna

Ruhapróba után és borítófotózás előtt fogadta a Reakció firkászát Ákos, aki a dalban hisz, ahogy egy ember énekel. A negyedik ikszhez ért ideális popsztár idén nem terpeszt bőrnadrágban, viszont underground hiphopot hallgat, és hitvallása előtt leszedi a keresztvizet a liberális megmondóemberekről.

- Kovács Ákos két lemez között solymári háza udvarán hallgathatná a madarakat, a világtól elvonulva alkothatna. De a mindennapjaid ugyancsak zsúfoltak.

- Úgy alakult, hogy a kiadványaim, produkcióim minden részlete érdekel, és unalmas folyton elmagyarázni, hogy ez nem megalománia, csak jól szeretném csinálni a dolgomat. Az előbb a sztájliszt volt itt a századfordulós ruhákkal a fotózás miatt, utánatok Szigethy Gábor irodalomtörténésszel találkozom, aki felkészített a Krúdy-hangoskönyvre, és végül meg is rendezte a hangfelvételt. Az utóbbi hónapokban nem adtam interjúkat, de nem volt nagy lazsálás, sok feladat futott egyszerre. Hetente legalább egy teljes napot foglalkoztam a Krúdy-felkészüléssel, közben mentek a felvételek és a borítótervezés. Írtam egy új dalt, emellett egy zongoristával hangszereljük az őszi előadások anyagát, hetente egy napot töltünk a stábbal való egyeztetésekkel: próbák, időbeosztás, az őszi koncertek műszaki előkészítése és így tovább. Közben elkészült a Vivat Bacchus énekegyüttes lemeze, amelynek én vagyok a producere, májusban jön a Bonanza DVD, ezekkel párhuzamosan zajlik a szponzorhajkurászás, és teljesen át kellett szervezni a Borpatika felépítését. Meg hát van három gyerekem is. Ez nem a „jaj, de elfoglalt vagyok”-menedzserszöveg: a helyzet magáért beszél. Az ákossággal ráadásul rengeteg meghívás és a legkülönbözőbb irányú megkeresések is járnak, de ezek már egyszerűen nem férnek bele az időmbe.

- Wass Albert-estre se mész?

- Oda éppen nem hívnak. De erről már elmondtam párszor a véleményem.*

 

*Ákos és Wass Albert

 „Wass Albert mai kultusza szerintem két okra vezethető vissza. Egyrészt hiánypótló műveket írt Trianon gyalázatáról és az orosz megszállók embertelenségéről. Másrészt Wass sokáig tiltott művei és máig üldözött alakja tartja fenn az érdeklődést, mert az elmúlt néhány évtizedben a hatalom mindig azt tiltotta be, azt üldözte ennyire, amitől félt. A gróf művelt műkedvelőként írt, érthető, hogy miért vannak rágerjedve az írásaira pro és kontra. de ettől önmagában még nem lesz valami irodalom. Nekem Krúdy a magyar prózaíró, Jókai, Tamási Áron: szerintem Wass nem ezen a színvonalon ír. Amikor a helyi „konzervatív körbe” hívtak beszélgetni, és egy kérdésre válaszolva elmondtam mindezt, felállt egy férfiú rovásírásos pólóban, és közölte, hogy ezeket a nézeteimet ne hangoztassam. Ezt viccesnek találtam, végtére is ez a Kádár-rendszer dumája. Nem én akartam beszélni erről, önök hívtak. Mi maga, könyvkereskedő? Ez akkora humor volt, hogy senki nem röhögött. A fazon tényleg könyves volt!”

 

- Enélkül is akad azért programod.

- A költészet napján jelent meg a Krúdy-hangoskönyv dupla CD-n, a születésnapomtól kezdve pedig ingyen letölthető az új dal a honlapról. Évek óta igyekszem erre a napra időzíteni valami kiadványt, hogy az ünnepelt lepje meg az érdeklődőket.

- Ez nem az önsztárolás, vagy az esetedben néha felhozott személyi kultusz egy fajtája?

- Kérdezz még ilyen izgiket! A hangoskönyv esetében a szerző a főszereplő, én csak a magam Krúdy-élményét szeretném átadni. Tíz éve készültem erre a kiadványra, válogattam a novellákat, készítettem a próbafelvételeket. Nagyon sok munka van benne, biztosan van ennél hatékonyabb önsztárolás is. A Bonanza-DVD pedig májusban jön ki, akkor lesz húszéves a zenekar. Rémület! 1988. május 28-án a Füredi park 2-4. szám alatt próbáltunk először. Gábor és Zsolt gyűjtötték össze a régi anyagokat, videóklipeket, ennek is régóta tervezzük a megjelentetést.

- Csupa jól eladható, kerek évforduló. A marketingesek álma.

- Ja, a szüleim nagyon kitalálták, hogy mikorra hozzanak össze. Így idén negyvenéves vagyok, az elmúlt húsz évben harminc albumon énekeltem. A fiam meg pont tízéves lesz, direkt most.

- Jó tíz éve azt nyilatkoztad, hogy negyvenévesen már nem akarsz gitárral a kezedben, bőrnadrágban terpeszteni a színpadon.

- Ez igaz, de negyvenkét évesen majd újra fogok. A gyerekkor felől az ember marha nagy határkőnek tartja a negyedik ikszet. Emlékszem, kölyökkoromban számolgattam, hogy hány éves leszek 2000-ben. Harminckettő? Atyaúristen! Az idei év az összefoglalásé, csendes, sztorizós előadásokra készülök.

- Nem fognak a rajongók kétségbe esni, hogy Ákos már nem rokkol többet?

- Átéltem már pár ilyet, például Az utolsó hangos dal idején, amikor néhány embernek sikerült primér módon értelmeznie a koncert címét. Aztán akkorát zúztunk, hogy leesett az arcuk. A közönség nagy része általában minden újtól ódzkodik, azt várja, amit már korábban elfogadott. Pedig megszokhatták tőlem, hogy mindig igyekszem változtatni. Nekem öröm, ha új dologban próbálhatom ki magamat. A Krúdy-lemez kapcsán jöttem rá, hogy tizenöt éve nem tanultam igazából semmit, és hogy rettenetesen hiányzott. Tudod milyen jó érzés volt Szigethy Gábor könyvtárában ülni és párás szemmel reformkori történeteket hallgatni, összefüggéseket megérteni?

- Nincsenek olyan minták, amikből tanulhatnál? Mi a helyzet a popipar nagy öregjeivel?

- Kitől tanuljak, az Omegától? Amit én csinálok, arra nincs minta. Megyek a bozótban előre, fejemen a lámpás, kezemben a machete, és irtom a dzsungelt. Megyek az iránytűm után, hiába tekeredik a lián. Versben beszélek, vaze! Az ember igyekszik új feladatokat találni magának, mert így lehet tanulni. Ilyen kísérletnek indult öt évvel ezelőtt az Andante is. Senki nem tudta előre, hogy siker lesz belőle. Na tessék, már megint.

- Arra is panaszkodsz, hogy senki nincs a zenei életben, aki meg tudna szorongatni, aki versenyhelyzet elé állítana. Ez afféle hergelés a többieknek, hogy „senkik vagytok”?

- Panaszkodik a franc, nem erről van szó. Húsz éve zenélek, talán az utolsó vagyok, akinek törzsközönsége van. Ezt a közösséget nem én teremtettem, a létük nem az én érdemem: ezek a lelkes emberek magukat szervezik. Szerintem ez óriási dolog. Elgondolkodtató, hogy régóta nem jött új, közösségteremtő produkció, egyéniség a magyar rockzenébe. Vannak énekesek, jövő-menő formációk, de nincs igazi verseny. Itt mindenki a többiek pénztárcáját lesi, és azon izgul, hogy ha a másik nagyobbat harap a kalácsból, akkor neki nem marad. Pedig attól nem lesz kisebb a közönséged, ha a másiknak is jól megy. Az a magyar recept, hogy el kell jutni egy sikeres modellig, és azt vinni a sírig. Ebben nem érzem jól magam. Ha nem adódnak kihívások, keresek magamnak: ilyen volt a kilépés a Bonanza jól bevált zenei megoldásaiból, ilyen volt a héthúros durvulás, a vonósok szerepeltetése, a Kaszás Attilával készített verslemez és ilyen a Krúdy-hangoskönyv is. Mindezt úgy, hogy énekelni soha nem tanultam és jó hangszeres zenész már sose leszek.

- Nem mi mondtuk, de úgy látszik, enélkül is lehet boldogulni a popiparban. Már az első lemezeddel befutottál, ennek húsz éve. Éhes vagy még újabb sikerekre?

- Fontos a pozitív visszajelzés, a sikertelenségnek senki sem örül. De a becsvágyam már többszörösen kielégült. Azt írták rólam egy internetes oldalon, tulajdonképpen dicséretként, hogy „még mindig egy képzetlen énekes a magyar rockzene csúcsa”. Könyörgöm, ki az, aki a képzettsége miatt vitte valamire ebben a műfajban? Bono**? Madonna? A Rolling Stones? A Megasztár jászjákóhalmi területi középdöntőjén mind kiesnének. Közben mindenki tud ötven slágert mondani tőlük. Van otthon Björk koncertfelvételem, két órán keresztül egyetlen tiszta hangot sem énekel, de ebben a műfajban ez nem számít. A rockszínpad a személyiségre épül, ez vagy van, vagy nincs.

**Ákos és Bono

„Szólistaként életemben először a Népstadionban játszottam, ’93-ban, a U2 bulija előtt, a szervezők meghívására. Nem volt zenekarom, mindenki nyaralt, alig sikerült összeszedni a bandát. Gyerekek, a U2 előtt játszunk, jöttök? Elsőre nem is hitték el. Mind nagy rajongók voltunk, az előadás előtt pár napig próbáltunk, és hamar kimentünk a helyszínre, hátha találkozunk a U2 legénységével a hangbeálláson. A színpad mögött kajáltunk éppen, amikor elkezdtek zenélni. „Bakker, itt a U2” – dobáltuk el a csirkecombokat, rohantunk előre. Három technikus rövidgatyában tolta a U2-számokat a színpadon, egy az egyben: ez volt a hangbeállás. Este halál izgalomban léptünk fel. Az NDK-ból meg Csehországból ideérkező U2-rajongó turisták néma csendben, a jegyüket fölemelve állták végig a húszperces produkciónkat. Nagy élmény volt. Mikor lejöttünk, bekísértek Bono öltözőjébe. Érdekes találkozás volt, öt perccel a koncert előtt kábé annyira be volt tépve, hogy a tükörképét se ismerte volna meg. Adtam neki egy angol nyelvű CD-t, tuti, hogy azóta is arra alszik el, gondolhatod. Elmondtam, mekkora rajongója vagyok, ő meg elsusogta, hogy mostanában csak ötvenes évek-beli dzsesszt hallgat. Azt hiszem, nem sokkal utána jelent meg a posztumusz duettje Frank Sinatrával.”

- Hogy állsz a bulvárral? Nem szoktál szerepelni a társasági rovatokban.

- Valahogy nem hiányzik. Nagyon ritkán adok interjút bulvárlapoknak, de időnként erre is sor kerül, mert egy újságíró, Kiss Magdi meggyőzött. Azt mondta, megérti, hogy egy konzervatív ember nincs elragadtatva a bulvártól, de akkor ne csodálkozzunk, hogy csak tévés kamusztárok vannak az újságokban.***

***Ákos és a bulvár

 „A fodrásznál szoktam nézegetni a bulvárlapokat, ki kivel van, kitől válik, mert nálunk a tévé otthon kimarad. Nem irígylem a szereplőket: áll a híres BB Évi a buszmegállóban, kezében nejlonzacskók, úgy néz ki, mint egy csőlakó. Kétoldalas cikk, amatőr fotókkal, egy szerencsétlen, megnyomorított emberről, aki össze van omolva, ami nem is csoda, hiszen a családneve egy tévéműsor rövidítése. Aki csak ezt látja az újságban, azt hiheti, ez a normális. Mi három gyerek után szentségi házasságot kötöttünk, ennek kapcsán kérdeztek. Talán nem nagy baj, hogy időnként ilyesmiről is lehet olvasni.”

 

- Sokszor mondod, hogy a könyvek bűvöletében nőttél fel. Most Krúdy-felvételt készítesz, még ki jöhetne nálad számításba?

- Hrabal, mondjuk, vagy Updike. Ha igazi, nagy feladatot kéne mondani, akkor Arany János, a Shakespeare-fordító, a magyar nyelv játékmestere. A balladáiban fantasztikus dramaturgia, filmes látásmód jelenik meg. (Szavalni kezdi A képmutogató című Arany-balladát, ezt most nem közöljük – A szerk.) Totálok, közelik egymásra „vágva”, egy olyan szerzőtől, aki nem is tudta, hogy lesz film valaha.

- Ha már a filmnél tartunk, mi lesz a filmprojekteddel? Tíz éve beszélsz róla, hogy megcsinálod.

- Addig beszéltem róla, amíg egyre távolabb került, de időm se lenne rá. Érdekes, hogy amióta elengedtem, kétszer is kerestek kész filmtervvel, hogy ezt nekem kellene megrendeznem. Remélem, egyszer el fog jönni ennek is az ideje: amikor klipet forgatok, mindig úgy érzem, hogy ez lenne az igazi feladatom.

- Tizenhat évesen is rendező akartál lenni.

- Jártam a Pasolini-filmklubba, mentek a nagy megfejtések, esztétizáló okoskodások, hogy miről is szólt a film, totál bezsongtam. Szegény anyám is ki volt borulva, hogy nem lesz normális foglalkozásom. Aztán nem is lett.

- Ákos vs. liberális megmondóemberek. Komoly energiákat fordítasz az ellenük vívott egyszemélyes háborúdba. Ők kiosztanak téged, te kiosztod őket.

- Ez elég egyenlőtlen és egyoldalú küzdelem, és biztosan nem én kezdeményeztem. A magát mindenhatónak képzelő, „majd mi megmondjuk, ki itt a művész”-rendszeren kívül létezem, ez bántja őket: beleegyezésük és ellenőrzésük nélkül vagyok sikeres, az intrikák és folyamatos támadások ellenére. Ráadásul nagyobb és tartósabb a munkámat körbevevő közönségszeretet is, mint az agyonajnározott, politikai és kritikai hátszéllel futtatott líblingjeik esetében. Soha senkitől nem vettem el az érvényesülés lehetőségét, ezt tiszta lelkiismerettel mondhatom. Másnak keresztbe tenni nagy meló: abba kell hagyni a saját tennivalót, ki kell dönteni a fát és odahurcolni az útra, a másik elé. Szerinted ez kinek rosszabb?

- Hat éve A bosszú népe című dal miatt vettek elő a megmondók. Ez a dal a zsidókról szól?

- A bosszú népe a gyűlölködő bosszúállókról szól, ezt nem annyira bonyolult megérteni. Például azokról, akik a dal kapcsán ki akartak vonni a forgalomból, gyilkos vádakkal illettek. Ezt mindig ugyanazok csinálják, ugyanbból az aljas indokból. Nulla konkrétum, nulla érv, csak a vád, aztán mosakodj, paraszt. Fél év is eltelt, mire kiderült számomra, hogy Lovas István lejátszotta a nótát a Vasárnapi Újságban, emiatt indult a hisztéria: neki minden moccanását figyelték, így bekerültem én is a szórásba.

- Jó az neked, ha a jobboldal kanonizált dalnokaként tekintenek rád?

- Ez egy Friderikusz-szintű kérdés egy öt évvel ezelőtti interjúból. Közéleti és értékítéleti kérdésekben meg kéne próbálni elhagyni a balos megmondóemberek által felállított kategóriákat. Ebben a beszélgetésben sikerült felemlíteni az összes negatív toposzt, amit eddig velem kapcsolatban kitaláltak. Még a nyelvezet, ez a verbális izmozás is őket idézi. A kérdésre felelve csak annyit: ez egyszerűen baromság. Egyrészt hol van itt kánon? Másrészt nem én befolyásolom, ki hogyan tekint rám. Nem jobbos vagyok, ezt már elmondtam néhányszor, de fontos ez? Annak a „dalnoka” vagyok, aki meghallgat. Azokhoz szólok, akik elfogadnak. A többi nem érdekes.

- Az ezredfordulón még breakbeates metálra hörögtél az élet sötét oldaláról, most pedig polgári borpatikát nyitottál és Krúdy-hangfelvételt készítesz. Az évek alatt a zenéid és szövegeid is sokat egyszerűsödtek. Kritikusaid szerint visszatérően használsz elcsépelt szimbólumokat.

- Kritikustól még senki se tanult énekelni vagy dalt írni, úgyhogy ezt inkább hagyjuk. Amit mondasz, abban sok a leegyszerűsítés, bennem a hörgés és a borpatikázás egyszerre van jelen. A Még közelebb album anyaga pedig biztosan sokrétűbb zene, mint amit korábban írtam. Fenntartom a jogot magamnak, hogy arról beszéljek, ami foglalkoztat. Ez valóban egyszerűnek hangzik.

- Milyen zenék inspirálnak?

- A dalban hiszek, abban, hogy egy ember énekel valamiről, amit fontosnak tart. Mostanában Saul Williamst hallgattam, Citizen Cope-ot és Bruce Springsteent, az egy szál gitáros időszakból. Közvetve talán ezek is hatottak rám, amikor elhatároztam, hogy az eszköztelenség, egyszerűség lesz jellemző a most szerveződő őszi turnénkra. A tervek szerint színházakban és hasonló hangulatú helyeken lépünk majd fel. Ha az Andante ülőbuli volt, ez fekvőbuli lesz, szinte kizárólag lírai dalokkal. Lehet hozni a kispárnát! Kívül-belül ünneplőbe öltözünk, és erre hívjuk a közönséget is.

- De azért a nagy durranást is kedveled.

- Élvezem az egyszerű, brutál gitárriffeket, de idén nem az agyleszakító lábdob lesz a jellemző. A rockkoncert a tömegérzésről szól, izzadunk, ugrálunk, hazamegyünk. Nekem ez is tetszik, ha minden jól megy, lesz még ilyen is, de most ennél sokkal közvetlenebb produkciót szeretnék csinálni.

- Egyre többet beszélsz a hitről. Nem álszent mindez egy popsztártól?

- Miért lenne? Engem ez érdekel. A hit arra tanít, hogy mindig van remény. Hogy lehet másképp, szebben élni, hogy van kiút a szorult helyzetekből: felfelé. Nincs nagyobb dolog, mint reményt kapni vagy reményt adni. A sorsomban nagy kegyelem a normális család, a gyerekeim****, és az is, hogy látok embereket, akik a dalokon keresztül találtak reményre és egymásra. Fantasztikus dolog ez.

****Ákos és a családi idill

 „Középső gyerekem, Anna idén hat éves. Magától megtanulta a betűket, olvas, időnként levelet ír anyának: „Szeretlek anya, álmomban láttam egy pillangót, szeretem a pillangókat”. Nekem meg azt írja: „Apa, nagyon szeretlek, képzeld, láttam egy focimeccset, nagyon izgalmas volt, Mecseszter Unájti és Reálmadri.” Tudja, hogy anyjának a pillangókról, apjának a fociról írjon, érti a klasszikus szerepmodelleket. Védett, szeretetteli közegben kéne minden gyereknek felnőni. Ha van egy nő, aki gyereket szült az embernek, akkor a felelősség egy életre szól. Az ilyen egyszerű dolgokról nem trendi ma beszélni valamiért.”

- Egocentrikus pályát választottál, mégis egyre fontosabb neked a hit, a család, a gyerekek.

- Énekesnek, színpadi embernek lenni érzékeny helyzet, valóban szükség van hozzá az egóra, az ambíciókra. Célok nélküli ember nem való színpadra, túl sok személyiség nélküli bábu lődörög már a deszkákon. Minden szerző, előadó „eredeti” szeretne lenni. Erre törekszem én is, de nem abban az értelemben, hogy olyat csinálnék, amit más még nem. Ez lehetetlen: minden dalt megírtak már, ráadásul sokkal jobban. Eredetinek lenni annyit tesz, hogy az ember közel van az eredethez. Számomra ez a legnagyobb cél. Formailag meg kell újulni, de tartalmilag nem, mert nem is lehet. A jó sodorja, hívja az embert, de csak ritkán sikerül megérteni. Ha visszanézek, mert bármennyire borzasztó is, negyvenévesen már van mire visszanézni, azt látom, hogy van íve a velem megtörtént eseményeknek. Nem érzem magam se öregnek, se tapasztaltnak, van tervem a jövőre bőven, de látom, hogy sok minden csak egy hajszálon múlt. Van miért és van kinek hálásnak lennem.

Interjú: Rajcsányi Gellért

Fotók: akos.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr43438887

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gombapörkölt 2008.04.24. 11:49:08

Miért rossz a magyar könnyűzene?Miért van az, hogy a rádióban felcsendülő számok első három másodpercében azonnal megmondható, hogy a zene itthon készült, vagy külföldön? Miért van az, hogy a magyar zenekarok az új lemezük megjelenésekor hosszasan ny…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mila 2008.04.24. 08:00:58

Nagyon szerettem Ákos zenéjét,de mióta beállt a törpe mögé,inkább elkapcsolok és a cd-k is csak porosodnak...kár érte...

Anonymouse 2008.04.24. 08:04:54

jó interjú ez, akkor is, ha az alany nem így gondolta

Madzsar_huszar 2008.04.24. 08:06:08

Ki a szar ez a majom??????? Jaaaaa, már meg van.
Az orbán viki barátnője.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 08:16:01

Tisztelet és pirospont a Wass Alberttal kapcsolatos mondataiért.

Sütemény1975 2008.04.24. 08:23:20

sok sötét barom, aki az alapján ítél meg egy művészt, hogy melyik oldalhoz húz.

én annak örülök, hogy végre lesz Bonanza DVD, amire már nagyon régóta várok és biztos nem egyedül :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.24. 08:24:27

Mila, ha a törpe miatt nem hallgatod, akkor sosem szeretted igazán.

hcrules 2008.04.24. 08:27:50

A jelek index címlapra utalnak...

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.04.24. 08:28:45

Sütike drága! Ettől az alaktól én pártszimpátiától függetlenül kapok hányingert.
Az más téma, hogy az ilyen mélymagyarkodó seggfejeket egyébként sem szeretem. Ezeknél jobban csak a fizetett magyarkodóktól (Kudlik julis néne, egérke és tsaik) undorodom...

thetriggerhappy 2008.04.24. 08:29:04

csak nekem atlatszo ez a bosszu nepes dolog? nem buta gyerek ez az akos, ismeri az osszes viragnyelvet es a szelsosegek altal hasznalt inszinuaciot. leirja oket egy dalban es utana csodalkozik, hogy vannak akik azt halljak amit. es meg ok a megmondoemberek.
ez is pont passzol arra amikor a bomberes, bakancsos kopasz kikeri maganak, hogy o nem antiszemita es nem naci a kurucinfon....
miert nem a wass albertes megmondoemberek zavarjak? ja, hogy azok veszik a lemezeit. igy mar ertheto.....

thetriggerhappy 2008.04.24. 08:31:30

ezek a hulye kommentelok is felreertik akoskat...
www.youtube.com/watch?v=YVd8o9v6FMw

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 08:31:33

Azért ez jó duma :)

"Másrészt nem én befolyásolom, ki hogyan tekint rám. Nem jobbos vagyok ... Annak a „dalnoka” vagyok, aki meghallgat. Azokhoz szólok, akik elfogadnak."

Hát igen, mindenki azokhoz szól :) Csakhogy általában eleve tudni lehet, hogy kik fogják elfogadni azt amit mondok. Pl. a liberálisokról szóló résznél, nyilván nagyon jól tudja, hogy kik fogják ezt elfogadni és kik nem.
Ha esetleg próbálni úgy fogalmazni hogy mindenki elfogadja,(*) akkor jogosan mondhatná, hogy "nem befolyásolja" azt, hogy ki hogyan tekint rá.

(*) ez természetesen MINDEN közéleti szereplőre vonatkozik!

2008.04.24. 08:33:18

a politika nem érdekel, de ilyen lehetetlenül xar zenével amit csinál csak ilyen leheteltenül xar országban lehet valaki sikeres.

rá kellene már ébrednünk, hogy ugyan létezhet "magyar út" a zenében, de ezt csak itthon lehet eladni, objektív mércével mérve elmaradott, szegényes és buta.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.24. 08:35:48

nekem teljesen szimpi a srác..
egyedül a zenéje nem jön be :D

thetriggerhappy 2008.04.24. 08:37:41

mellesleg emlekszem az ominozus koncertre a nepstadionban. kb 99% az embereknek kifutyulte. akkor meg mindenki kirohogte ezt a dave gahan utanerzesbol hirtelen gitaros rockerre vedlett feltehetsegest. ez ennek akkor semmi koze nem volt semmilyen politikahoz. egyszeruen szar zenet csinalt/csinal.
bben egyetertunk a zztop gitarosaval.

Azasöndör 2008.04.24. 08:40:59

nem is kérdeztetek meg minden bosszantót, pl azt sem, hogy tényleg leszopta erdős pétert egy lemezért?

noe d. 2008.04.24. 08:41:44

"Közéleti és értékítéleti kérdésekben meg kéne próbálni elhagyni a balos megmondóemberek által felállított kategóriákat"

most akkor ki kategorizál??

"Húsz éve zenélek, talán az utolsó vagyok, akinek törzsközönsége van."

ezt azért remélem nem gondolta komolyan..

amugy sztem nem az a baj vele, h szar zenet csinal (bar az is), hanem h egy szar ember, ez a az interjubol eleg jol kiderul, kb profetanak hiszi magát, pedig csak egy nyálas köcsög.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.24. 08:42:43

A zenéjét én sem szeretem, de magyar szinten igényesnek számít sajnos. Ez van.

thetriggerhappy 2008.04.24. 08:48:30

igenyesnek? soha nem ertettem, hogy ma, amikor minden zenet elerhetsz, minden zenehez pillanatok alatt hozzajuthatsz, mi ertelme van az olyan kategoriaknak, hogy magyar-e valaki vagy sem. nem tok erdektelen? mi az, hogy magyar szinten?
ertem en, hogy anno kellett beatles potlek, de ma minek? nekem egy kategoria letezik: a minoseg. es ennek nem sok koze van az eloado nemzetisegehez.

Sütemény1975 2008.04.24. 08:48:32

a nap húszpontos képe,

"Az más téma, hogy az ilyen mélymagyarkodó seggfejeket egyébként sem szeretem"

ez szíved joga.
ebben az országban az utóbbi időben amúgy is divat lett utáni mindent ami magyar és nemzeti érelmű.
szégyen ami itt zajlik....

tréfás kedvű felhasználó 2008.04.24. 08:48:59

Mila, ha jól értem CSAK azért, mert nem a te nézeteidet vallja, már nem is megfelelő neked, mint zenész? Én ezt csak őszintén sajnálni tudom.

fanta (törölt) 2008.04.24. 08:49:49

" Billy Gibbons · gombaporkolt.blog.hu 2008.04.24. 08:33:18


rá kellene már ébrednünk, hogy ugyan létezhet "magyar út" a zenében, de ezt csak itthon lehet eladni, objektív mércével mérve elmaradott, szegényes és buta. "

hallgass meg lszíves vmi trendi amerikan sztárzenekart, ha az "objektív mércével mérve", nem "elmaradott, szegényes és buta" akkor felteszem, hogy az "objektív mércéddel" van a probléma

rá kellene már ébredni végre, hogy jelenleg a legtöbb zene, pop, stb., s egyéb művészetnek hívott szórakoztatóipari árucikk kizárólag kultúrális, nyelvi és marketing kérdés

thetriggerhappy 2008.04.24. 08:53:00

sutemeny,

erzed a kulonbseget a melymagyar es a magyar kozott? ha nem, szivesen elmagyarazom.

gyz 2008.04.24. 08:53:44

sosem volt szimpatikus Ákos, a zenéje sem igazán az én világom, de a Wass Albertről mondottakért meghajtom előtte fejemet.

Sütemény1975 2008.04.24. 08:57:50

szívesen olvasnék itt olyan igényes magyar elóadokról akik legalább ennyi lemezt adtak/adnak el és 20 éve ilyen sikeresek. nah? senki?

az eddigi beszólásokból egyébként világosan látszik ennek az országnak a rákfenéje: aki elér valamit és jól csinálja, azt sározzuk be, fikázzuk le, szidjuk, mert többet ért el mint mi és a kisujjában is több tehetség van mint itt egyeseknek.

bierkamp 2008.04.24. 08:57:56

Se a zenéje sem az ember nekem nem tetszik..pláne hogy most még prózában is nyomul...:)

Ouroboros 2008.04.24. 09:01:08

thetriggerhappy 2008.04.24. 08:37:41

Ad „Dave Gahan-utánérzés”.

Néztem David Gahan arcát a Devotionalön (élőben nem voltam annyira közel): az a faszi teljesen ott volt, mindent odaadott és mindent elfogadott a közönségétől.

Néztem Ákos arcát többek között a „Bosszú népe” című agitprop munkadarab előadása közben. A torz grimaszok széles tárházát figyelhettem meg rajta, de egyik se hasonlított a föntiekhez.

És ez az ember ugyanazon a koncerten azt énekli nekem, hogy be lettem oltva szeretet ellen.

Persze, én.

thetriggerhappy 2008.04.24. 09:04:10

sutemeny,
eloszor is, igenyesnek max te nevezed.
szerintem demjen, az omega, az edda vagy az lgt tobb lemezt adott el. ettol meg oket sem kell szeretni, ahogyan a neotont sem, pedig ok aztan taroltak anno....vagy ha sok lemezt adtak el, akkor ok is igenyesek?

nem zavar, hogy mit ert el akos, hiszen nekem nem kotelezo a koncertjeire mennem, nem kotelezo megvennem a lemezeit. egeszsegere. azt viszont szerintem jogomban all kifejteni, hogy mi az ami absz hanyingerkelto benne...ha siman zenet irna, nem foglalkoznek vele. de a bard szerep nem tetszik meg nala nagyobb muveszeknel sem (lsd bon ma). hat meg vkinel, aki magyarazza a magyarazhatatlant...

thetriggerhappy 2008.04.24. 09:08:13

a dave gahan utanerzes nem dave gahat volt hivatva megserteni...dave gahanek valami egyedit csinaltak anno is es most is. ne ez akosnak egyelore meg nem jott ossze.

Ouroboros 2008.04.24. 09:11:06

thetriggerhappy 2008.04.24. 09:08:13

Nem, nem, semmi ilyesmit nem akartam sugallani, csak erről jutott eszembe az összehasonlítás.

Ouroboros 2008.04.24. 09:15:53

Sütemény1975:

Ákossal ilyen szempontból úgy vagyok, mint Stephen Kinggel: mindketten nagyon tudnak, ha akarnak, de egyikükben se szólal meg a vészcsengő, ha valami nagyon szart adnak ki a kezükből.

Ákosnál konkrétan: az a szókapcsolat, hogy „a szerelem örvény” esztétikai bűncselekmény szerintem, főleg hogy egy „gyönyörű törvény”-re rímel. Ugyanakkor pl amikor a „Majom a ketrecben”-t hangolta a capellára valami díjátadón, majd beszartam, annyira jó volt — a szöveg sugallataitól eltekintve, bár abban tán van egy kis önirónia, ami megmenti a végső kárhozattól.

Sütemény1975 2008.04.24. 09:18:04

thetriggerhappy,

"eloszor is, igenyesnek max te nevezed"

meg rajtam kívűl még több tízezeer ember itthon.
de, igazad van, nem attól lesz valaki igényes, hogy sokan szeretik. (pl. dupla kávé és társai)
attól lesz igényes, hogy kitűnik a szemétből.
jéh, ennek a srácnak a dalai szólnak valamiről és nem csak a "napocska, tenger, szeretlek, ájlávjú, kislány" szavakat rakosgatja egymás után randomban, mint a tini együttesek.

thetriggerhappy 2008.04.24. 09:23:24

sutemeny,

kitunik a szemetbol? nekem pld nem tunik ki. pont olyan silany minosegu mint a tobbi, csak azok legalabb nem akarnak a nep dalnokanak latszani.
tudod, szerintem a muveltnek latszani akaro felmuveltnel nincsen rosszabb. akkor mar inkabb a napocska, tenger es szeretlek....

norcsek 2008.04.24. 09:23:58

sütike, akkor most vessük össze Lovasi Andrást és Ákost... Lovasi egy párszor megtette már, hogy nem lépett fel egy adott közönségnek és vállalta, hogy nem kap gázsit, mert olyan kedve volt. Ákos meg a Volt nagyszinpada mögött privát pihenőt építtet magának, ahova a testőrök az elötte játszó zenészeket sem engedik be... vagyis vajon ki a kirekesztő?

jah-man 2008.04.24. 09:25:38

Azért vannak még magyar zenekarok * akiknek a törzsközönsége Ákosi méretekhez hasonlítható.

* Quimby, Anima, Belga, stb.,..

Ouroboros 2008.04.24. 09:26:59

Sütemény1975 2008.04.24. 09:18:04

„jéh, ennek a srácnak a dalai szólnak valamiről”

Igen, és ez a valami helyenkét bántóan arrogáns (nem tudok magyar szót rá: holier-than-thou), helyenként démonian gonosz.

noe d. 2008.04.24. 09:29:06

ja, lgt, omega, neoton, demjén.. de még balázs pali is (nalunk a lakodalmast veszik a legnagyobb peldanyszamban). és kispál, tankcsapda a "fiatalabbak" közül.

sütikém, miről is szólnak ezek a remek számok??? és mitől tűnik ki a szemétből (segítek, nem tünik ki, és a számok arról szólnak, h ájlávjú, vihar, hegyek - persze ez már költészet, mert nem napocska-tenger)


ákos egy óriási giccs halmaz, és pont emiatt szemét. sőt annyival szemetebb a napocska-tengeres vonalnál, hogy azok legalább nem próbálják magukat másként feltüntetni, mint amik. az ákos produkció egy merő hazugság, nem véletlen, hogy a zenészszakma ennyire utálja (bár azok is megérik a pénzüket.)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 09:29:17

Ahogy Ákos észreveszi és kinyilvánítja, hogy Wass Albert jókat mond a számára, de attól még nem magas irodalom - ugyanúgy kellene észrevennie Ákosnak és a rajongóinak, ha az Ákos-zene sem "magas", csak jókat mond... (én nem nyilvánítok véleményt, mert nem érdekel a zenéje)

Persze, a gagyizenéhez képest Ákos naon komoly - ahogy a Románához képet Wass is irodalom...

punpa 2008.04.24. 09:29:25

Lol, mennyi álszent hozzászóló. Rögtön az első, aki amint meglátja, elkapcsol. Fura, mert a (sokkal fárasztóbb) kommentálás viszont rögtön megvolt...

Ebből is látszik, hogy aki nem szereti, tudat alatt mégis tiszteli. (Hiszen megtiszteli az interjút a véleményével)...

Aki pedig oldal alapján választ magának művészt, az menjen el közlekedési rendőrnek, ott majd büntethet, hogy jobb oldal volt-e vagy bal...

hattyú 2008.04.24. 09:30:49

"meg rajtam kívűl még több tízezeer ember itthon."

Minél többen gondolják ugyanazt a hülyeséget annál többen hiszik el, meg tudod: az "egyél szart" graffiti jut eszembe erről...

Ákos vicces figura a maga felszínes, pökhendi formájában, csak amikor a rajongói "igényesként" próbálják őt bemutatni, akkor feláll a szőr a hátamon.
Mondjuk Krúdy igényes vagy pl. Villon igényes, vagy Bach is igényes, vagy mondjuk a Depeche Mode is az, de Ákos nem az. Ákos egy nagy és felszínes giccs. :-) A rossz benne az, hogy Magyarországon a Lagzi Lajcsi, Zámbó Jimmy és Kozsó mellett valóban igényesnek tűnik...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 09:32:13

Mellesleg azt is észre kellene vennie Ákosnak (bár nyilván tudja is, hiszen okos ember), hogy azzal hogy odaállt az egyik politikai oldal mellé, ezzel megnyerte magának rajongónak azt az oldalt... Ez is zenén kívüli dolog.

jo.e 2008.04.24. 09:32:13

Igényesség: nézzük meg a DVDit. Az utolsó bájtig tele a korong, tökéletes hangzású profi minőség. Bármilyen mással össze lehet vetni. Az hogy tetszik v. nem, nem összehasonlítási alap. De, hogy mindent belead szerintem nem nagyon lehet vitatni.
Dave Gahan: Ő a Devotional alatt azt se' tudta hol van. Méghogy befogadni, átadni :) ne várjuk már el ezt az állapotot senkitől. Olvastad a dm könvet? Olyan szinten volt akkoriban folyamatosan betépve, mint kb. a cikkben Bono. (attól még persze Ő az isten :) )
Azért szép, hogy az utánérzés szót használtad, komolyan.

Ouroboros 2008.04.24. 09:32:58

punpa 2008.04.24. 09:29:25

„Aki pedig oldal alapján választ magának művészt[...]”

Nem erről van szó. Szöveges zenéről van szó, óhatatlanul van valami üzenet, óhatatlanul kitűnik egyfajta hozzáállás. Ez alapján nálam Ákos erkölcsileg-szellemileg egyértelműen könnyűnek találtatott, míg zeneileg nekem nem. Másoknak meg zeneileg is.

gyz 2008.04.24. 09:35:15

Süti,

én megértem, hogy rajongsz, de ha már igazodni akarsz Ákos magyar-imidzséhez, és állandóan az igényességet tartod szem előtt, akkor szerintem hagyd el az ilyen "nah", meg "jéh" formulákat, mert ha jól tudom, ezt a mai emós csajok nyomják előszeretettel.
Hogy nézne már ki, ha egy igényes zenekedvelő hozzájuk hasonulna?

Melezor 2008.04.24. 09:35:58

" a nap húszpontos képe · haazeeblog.blogspot.com/ 2008.04.24. 08:28:45
Sütike drága! Ettől az alaktól én pártszimpátiától függetlenül kapok hányingert.
Az más téma, hogy az ilyen mélymagyarkodó seggfejeket egyébként sem szeretem. Ezeknél jobban csak a fizetett magyarkodóktól (Kudlik julis néne, egérke és tsaik) undorodom..."

Te nyilván az értelmiségi bal oldal vagy... gondolom.

"sutemeny,
eloszor is, igenyesnek max te nevezed.
szerintem demjen, az omega, az edda vagy az lgt tobb lemezt adott el. ettol meg oket sem kell szeretni, ahogyan a neotont sem, pedig ok aztan taroltak anno....vagy ha sok lemezt adtak el, akkor ok is igenyesek?

nem zavar, hogy mit ert el akos, hiszen nekem nem kotelezo a koncertjeire mennem, nem kotelezo megvennem a lemezeit. egeszsegere. azt viszont szerintem jogomban all kifejteni, hogy mi az ami absz hanyingerkelto benne...ha siman zenet irna, nem foglalkoznek vele. de a bard szerep nem tetszik meg nala nagyobb muveszeknel sem (lsd bon ma). hat meg vkinel, aki magyarazza a magyarazhatatlant..."

Amint látom egyáltalán nem vagy tisztában Ákos munkásságával, de hát ahogy mondtad is... "Nem kötelező". Ám de ha halgattál volna, bölcs maradtál volna.

Te lemezekben méred a tehetséget? :) Javaslom még mielőtt nekilátsz a fentiekhez hasonló témákhoz hozzászólni, legalább minimálissan tájékozódj a témával kapcsolatban. Például a művész művészetéről, munkásságáról, publicisztikáiról.
Amennyiben ezt nem teszed, magadat járatod le, és nem azt akit épp szeretnél.:)

"nem zavar, hogy mit ert el akos" de igen zavar, mert leírtad.

Minden jót a továbbiakhoz.

noe d. 2008.04.24. 09:36:00

"Igényesség: nézzük meg a DVDit. Az utolsó bájtig tele a korong, tökéletes hangzású profi minőség."

az h tele van a korong, az mennyiség, nem minőség. az h jól szól, az meg a minimum, ami elvárható, még jó h nem szól szarul..

ez még nem igényesség, ez a minimum.

jo.e 2008.04.24. 09:39:35

jah-man: hát nemtom... ezek a zkr-ok azért asszem elcserélnék a rajongóik darabszámát az Ákoséra. (vagy a felére)
noe d.: ezt aztán jól összefoglaltad. a fentiek szarok, giccsek. Ákos megpróbál más, jobb lenni szövegben akármiben. Ezért ő még nagyobb giccs. Gratulálok! Hallgass Bachot! (vagy a barokk is giccs?)

gyz 2008.04.24. 09:42:40

"Hallgass Bachot!"

ezzel mondjuk mindannyian jobban járnánk, higgyétek el.

Én éppen azt hallgatok. :-)

jo.e 2008.04.24. 09:43:28

ez a minimum. :) Hány koncert/zenei DVDt vettél Te mostanában. Gondolom a rajongóinak készítette főként a dvdt. Nekik pedig igenis fontos, hogy legyen tele az utolsó bájtig.
Mégis mi neked az igényesség?

jah-man 2008.04.24. 09:43:42

jo.e: ezeket a zenekarokat nem érdekli annyira a rajongóik darabszáma (szerintem)

mialenyeg 2008.04.24. 09:44:21

Ez valami iszonyu vicces, adva van egy csavo, dolgozgat, vannak emberek akik szeretik, sikereket er el a szemukben, sokan masok benanak tartjak, mert persze benazni is szokott, satobbi, mindez annyira termeszetes, mi a fasz ez a nyalveres itt? Semmi ertelme, nem valtoztat semmin, nem jelent semmit. Vegyetek be vernyomascsokkentot es menjetek bringazni.

jo.e 2008.04.24. 09:44:32

gyz: élőben? :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 09:45:19

Mozartot viszont ne hallgassatok, mer ő szabadkőműves volt...

:))))

Or'Sheet 2008.04.24. 09:45:26

Elgondolkoztatok azon, hogy Ákos egyike azon kevés közéleti személyiségeinknek, akinek nincsenek se botrányai, se semmitmondó bulvárhírei? Tisztes családapa, s ha van is néhány allűrje, bocsássuk már meg neki! Szerintem többet letett az asztalra, mint az elmúlt tíz év magyar "zenészei".

noe d. 2008.04.24. 09:46:47

lovasi - ákos párhuzamhoz csak annyit, h a Lovi 28millioszor ir jobb szövegeket, és soha nem állította, h ez költészet, sőt, amikor egy újságíró rákérdez, akkor kifejti, h nem az.

megértem ákost, h próbál jobb lenni, csak hát tudjuk, h a nagyon akarásnak nyögés a vége.

azért az vicces, h a hozzászólások alapján ennek a blognak az olvasói között is inkább az a
elutasítás a jellemző. ki szereti akkor ezt a pojácát, könyörgöm?? a keresztény-szocialista művelődésszervezőkön kívül..

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.04.24. 09:47:13

Nem nagyon kedvelem Ákos zenéjét, de szvsz ő az egyik legjobb és legigényesebb zenész a nagy magyar posványban. Mármint az ismertek, a kanonizáltak közül. (Mer' a "föld alatt" vannak ám iszonyatosan jók, csak nem illenek a mainstream-be)

Aki meg politikai gondolkodása alapján ítéli meg Ákos művészeti tevékenységét...

Hát, csak csatlakozni tudok azokhoz, akik előzöleg ezt már megemlítették.

jo.e 2008.04.24. 09:47:33

jah-man. Sztem se', meg a gázsi se'. tudo: Sika, KASZA, léc. (kiemelés tőlem)

freakydog 2008.04.24. 09:48:28

a zenéje szar, a szövegei nevetségesek és egyik száma olyan, mint a másik. az, h kinek énekel, teljesen mindegy. aki szereti, hallgassa.

jah-man 2008.04.24. 09:49:17

jo.e: sztem meg a zenélés mellett van polgári foglalkozásuk, nem "megélhetési" zenészek (bár ez egy randa kifejezés)

Or'Sheet 2008.04.24. 09:50:57

Sokan szidjátok itt a zenéjét, de akkor mondjatok olyan magyart, aki igényes. Jó, a Kispál. De a Belgával, mint igényes zenével ne gyertek.

Feketedisznóvágás1 2008.04.24. 09:52:18

Igaz hogy a Quimby-nek és Belgának is nagy a rajongotábora, de szerintem ha ezekre a zenekarokra is 6000 lenne a belépő,- egy ákos koncetre ennyi- nah akkor szerintem azokra a kutya nem menne el! Ákosra igy is mindenhol telt ház van, ilyen drága belépők mellett. Az ember nem hülye, sok pénzt igényes zenéért fizet csak ki! és mert a volt mögött volt külön pihenője, (voltam énis azon a koncerten)-hát istenem, ha majd a quimby olyan szinten lesz akkor nekik is lehet... ezt tudom mondani. Bár nemhiszem hogy a Liviusék valaha is olyan szintre jutnak mint ákos

simonmondja... 2008.04.24. 09:53:13

Melezor.
Én sem ismerem Ákos munkásságát.
Csak ezt a kicsit, amit idenyilatkozott.
De ezt megvilágíthatnád.
Miért cikizi BB Évit a vezetékneve miatt, mikor ő Ákos néven fut? Az nem gagyi?
Mi az a három gyerek után kötött szentségi házasság? Az valami más, mint a házasság?
Miért probléma neki, hogy mit szólnak hozzá mások? Tilos?
Miért olvas bulvárt mások magánéletéről, ha otthon még a tévé is ki van csukva? Nyálcsorgás csak házon kívül?
Miért beszél olyat, hogy egy nő, aki gyereket szült az embernek? A nevét legalább tudja annak a nőnek?

gordu 2008.04.24. 09:53:56

Ákos és Bono:
"Az NDK-ból meg Csehországból ideérkező U2-rajongó turisták néma csendben, a jegyüket fölemelve állták végig a húszperces produkciónkat. Nagy élmény volt."

hát én ott voltam azon a koncerten, se cseh, se endékás nem voltam, viszont én is, mint mindenki, feltartottam a jegyemet, mutatva a nagy U2 feliratot, mivel annyira szar volt az előzenekar.
vérciki volt.

nagy élmény lehetett, hogy elhajtanak a bánatba.

azok a zenész techinkusok meg nem csak a beállásnál játszottak U2-t, hanem a színpad alatti színpadod egyazegyben lenyomták a koncertet, realtime-ban, párhuzamosan, hátha át kell rájuk kapcsolni. :D

ja, a koncert elképesztő jó volt. :D
mármint a U2.

jah-man 2008.04.24. 09:58:59

a koncertjegy ára és minősége között ne keressünk összefüggést.
izlések és pofonok, nekem a quimby jóbb zenét nyom mint ákos, de van akinek a bad boys blue übereli mind a kettőt, ezen kár vitatkozni...
amúgy télleg miaza szentségi házasság, tudja valaki ?

Sütemény1975 2008.04.24. 10:00:36

gordu,

"hátha át kell rájuk kapcsolni."

miért? a nagy U2 megakad? :))

mialenyeg 2008.04.24. 10:00:47

Gondolom a szetsegi hazassag csak a templomi eskuvot jelenti. Vagy valami szektas dolog.

gordu 2008.04.24. 10:00:54

Ja, a szövegek meg tipikusan azok, amiket gimiben írtunk a haverokkal úgy, hogy a rímek tökéletesen megerőszakolják a nemlétező mondanivalót. ("Formálják.") :)

Ld. "örvénylik a testem".

Ákos szerintem egyszámos előadó ("induljon a banzáj") jó sok lehúzott bőrrel.

Aki meg pártművész, az nem művész, ezt minden művész tudja 1000 éve.

Alf (törölt) 2008.04.24. 10:01:24

noe d

Az emeberi természet már csak ilyen. Akomentálók itt is, mit a youtube-on zenészeket mint sportembereket akarnak összehasonlítani. Ez nem egy verseny, a zene nem arról szól, hoy ki a jobb, és ki a rosszabb.

Lovasi tényleg jobb szövegeket ír, és tényleg jó. Ettől függetlenül sokan szeretik Ákost (én nem), és sokan szeretik az Eddát, meg az N'Sync-et, meg christina Aguilerát. kit a zenéért, kit a testéért, kit egyéb cselekedeteiért. Én épp Stinget hallgatok. Őt is sokan szeretik, és semmi esetre sem fikáznék le egsy zenészt, vagy a rajongóit azért, mert nekem más a véleményem.

szóval hülyék vagytok.

gyz 2008.04.24. 10:02:50

jo.e 2008.04.24. 09:44:32
gyz: élőben? :)


igen. Úgy értve, hogy én még élek :-)


Or'Sheet

én pl. az After Cryingot szeretem igazán az egész magyar zenei életből (bár inkább csak a régebbi lemezeiket). Szerintem igényesebb zeneileg.

Ugyanakkor szerintem nagyon nem érti az a rockzene lényegét, aki az igényességet tartja fő szempontnak.
A lényeg szerintem, hogy őszinte legyen, és ez át is jöjjön. Ákos nekem nem azért nem tetszik, mert más a véleménye, meg nem az én világom a zenéje, hanem mert iszonyatosan nagy poseurnek tartom.

noe d. 2008.04.24. 10:02:51

quimbyre is kifizenték a 6000et, ha egy évben csak pár koncertjük lenne mint Ákosnak. quimby esetében ez már nincs messze (még nem tartanak ott, mint öszentsége), viszont a belga nagyon megragadni látszik a haknizásban.

amugy ezek a zenészek is profik, ebből élnek, de a zenéjük/szövegeik kicsit összetettebbek mint ákosé, emiatt kevésbé fogyaszthatóbbak, emiatt nehezebben jutnak el a széles közönségig. pl a quimby mostanra, 15 év után kezd el igazán megaprodukcióvá válni (na, ők , akik igényesek amugy).
ha ákos szólóénekesként kezdi, a mostani produkciójával, akkor már eltűnt volna; míg a bonanza egy (kereskedelmileg) nagyon eltalált dolog volt (és ebben ákosnak nem sok szerepe volt) . erre jól ráépíthető volt a szólókarrier.

de ennek semmi köze a művészethez, ez csak marketing.

gordu 2008.04.24. 10:03:01

Sütemény1975:

nem tudom, gondolom a balesetekre tartják fent (lent) az árnyékzenekart, de ott vannak a színpad alatt, úgy tudom, a mai napig.

szpal 2008.04.24. 10:03:29

"e szorgos nép, ha perbe fog,
téged elevenen tűzre dob"

kilmister 2008.04.24. 10:06:00

Az a nagy probléma ezzel a fazonnal, hogy - ahogy a cím is sugallja, mégpedig hamisan – nem egy belső iránytű után megy, hanem a fidesz által kijelölt útvonalon halad. Minden megnyilatkozásával, cinikus megjegyzésével ellentétben ő nem "konzervatív" művész, számára éppen hogy nem a világnézet a fontos, hanem a pártérdekek, a materiális kötődés és az ebből fakadó szövegelések. (pont úgy, ahogy az index tulajdonában lévő "műellenzéki" Reakció újság....) Egyszerűen látszik, h a verbális izmozásai a fidesz műhelymunkáit idézik. Ákos valóban nem jobbos (tehát itt igazat mond), hanem fidesz-közeli. (a kettő nem ugyanaz, csak picike átfedés van) Nem lenne azzal baj, ha nemzeti érzelmű művész lenne (hisz ebből elég kevés van ebben a liberális sártengerben, lám hörögnek is itt a szélsőséges libsi butagyerekek :))), de a baj az, h a fickó nem őszinte. Viszont nagyon szerény. :ppp "Kitől tanuljak, az Omegától?.....Senki nem tudta előre, hogy siker lesz belőle. Na tessék, már megint." :DD Vagy ez (azon túl, hogy van némi igazság ebben a fejtegetésben, de azért mégiscsak beléjük törli a cipőjét): "Könyörgöm, ki az, aki a képzettsége miatt vitte valamire ebben a műfajban? Bono**? Madonna? A Rolling Stones? A Megasztár jászjákóhalmi területi középdöntőjén mind kiesnének."

kilmister 2008.04.24. 10:07:58

"ez is pont passzol arra amikor a bomberes, bakancsos kopasz kikeri maganak, hogy o nem antiszemita es nem naci a kurucinfon..."


Vagy amikor egy seggfej azt hiszi magáról, hogy ő "liberális". Mindezt Magyarországon, 2008-ban, ebben a elqrt országban, ahol sosem létezett demokrácia, ahol az izmusokat gyártók oly' gyönyörűen kimosták az agyakat, amely az írásodban is visszaköszön.
Na, ezek a buzipólós hülyegyerekek kérik ki maguknak, hogy ők nem magyargyűlölők.

vinczebarni 2008.04.24. 10:09:35

Csak megjegyzem halkan - miután végigolvastam a hozzászolásokat - hogyha a magyar médiában több Ákos lenne és sokkal, de sokkal kevesebb Győzike, BB Évi, stb. , akkor az élet is szebb lenne itthon. Amikor elitéltek valakit, akkor gondoljatok arra is, hogy Ti mit tettetek le az asztalra. Fröcsögni, kurvára tud mindenki ebben az országban...

Köszi az interjút, profi munka. :-)

neeskens 2008.04.24. 10:11:04

Szerintem Ákosnak vannak nagyon jó számai,amelyekben iszonyúan elkapta a fonalat.Pl:Keresem az utam vagy az Ilyenek voltunk.Meg van egy csomó rossz.
Az nem tetszik,hogy ennyire krikátnul letette a garast az egyik politikai oldal mellett, az sem tetszik,hogy rengeteg válogatást,ilyen-olyan feldolgozás cd-t,dvd-t ad ki,iszonyúan drágák a koncertjeire a jegyek,ami néha már inkorrekt a lelkes rajongóival szemben.
A legnagyobb gondja,hogy mind a személyiségéből,mind a dalaiból hiányzik az önreflexió és az önirónia. Szerintem...

jah-man 2008.04.24. 10:12:15

Én nem tudok fröcsögni

szpal 2008.04.24. 10:13:34

Kilmister, Ákos már 1991-ben, mint a BB "frontembere", egy beszédes című 1984 c. albummal jött ki. Akkor még ugyan nem nyalizhatott ezzel se a Fidesznek, se Antall Józsefnef,se senkinek. Szóval van neki belső iránytűje, és ha annyira Orbán-klón lenne, nem veszett volna össze a rovásírásos polós könyvesboltossal sem.

Johnny336 2008.04.24. 10:14:19

Nagy rajongója vagyok. Legalábbis a zenéjének. Bonanza, vagy szólókarrier, minden esetben nagyot alkotott, illetve alkottak a zenekar tagjaival.

Emberileg furcsa érzések kavarognak bennem vele kapcsolatban. Szerintem beképzelt. Elszaladt vele a ló. Persze van mire, sikeres, de egy miniláis szerénység beleférhetne.

A másik ez a politikai hovatartozás előtérbe helyezése a műveiben. Minek? Előadóművész, de az aktuálpolitikába belefolynia nem kellene. Mint magánember tegye meg, de ne legyen már egy albumon 15-ből 10 szám, ami szépen kifejtett allegóriát tartalmaz az ÁVÓ-ra, előző rendszerre, spiclikre, stb.

noe d. 2008.04.24. 10:15:18

en forditva latom, sztem több győzike kell, es kevesebb akosh :)
en off, hallgassatok king crimsont. ákos 10 éven belül sehol se lesz (vagy ha igen, akkor 50 évesen önmaga paródiája, mint pataki attila), addig valahogy még kibirjuk.

ja, es vinczebarbi, en feltetelezem, h paran itt mar letettek valamit az asztalra, többet, mint pár hazug előadást színpadon előadni.. max kevésbé látványos dolgot, de az számit a legkevésbé.

Bummer 2008.04.24. 10:15:50

Lovasival értek egyet: Ákos egy tehetséges üzletember, aki azt hiszi, hogy popzenét játszik.

mialenyeg 2008.04.24. 10:19:04

Miert ha EP-nek szabad errol az avorol alkotnia, akkor Akosnak miert nem szabad megprobalni? Ezek is fontos dolgok.

gordu 2008.04.24. 10:21:12

szpal:
" szpal 2008.04.24. 10:13:34
Ákos már 1991-ben, mint a BB "frontembere", egy beszédes című 1984 c. albummal jött ki. ...Szóval van neki belső iránytűje... "

akkor az az iránytű valahogy egyfolytában a Depeche Mode felé mutatott.

volt egy kurvajó Depeche Mode, a magyarok meg megcsinálták magukat a kommersz verziót.

eredeti ötlet volt nagyon.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 10:21:45

"Ákos valóban nem jobbos (tehát itt igazat mond), hanem fidesz-közeli. (a kettő nem ugyanaz, csak picike átfedés van) Nem lenne azzal baj, ha nemzeti érzelmű művész lenne (hisz ebből elég kevés van ebben a liberális sártengerben, lám hörögnek is itt a szélsőséges libsi butagyerekek :)))"

Tehát szerinted Ákos (és a fidesz) nem is jobbos és nem is nemzeti érzelmű?

Ezek szerint te a fidesztől is jobbra állsz?

szpal 2008.04.24. 10:22:43

gordu, a forma az tényleg Depeche Mode, de nem tudom, hogy a DM-nak volt-e ilyen antikommunista vonala. Ezt honnan szedték Ákosék?

gyz 2008.04.24. 10:25:05

szpal

90-ben kurva nagy reneszánsza volt az 1984-nek, úgyhogy ez önmagában még nem jelent semmit.

wiseguy 2008.04.24. 10:25:50

a zenéje kiba' sz@r, számomra kifejezetten idegesítő, volt neki az az indiántácos száma, na azóta igazán rühellem az ürgét...
a politikai szerepvállalása csak a hab volt a tortán.
Azt nem értem, hogy a valóban tehetséges és igényes magyar zenekarok, amik itt is említésre kerültek miért nem kapnak ekkora médiahátteret? Mindenesetre ezt a csávót kitiltanám a médiából...

jah-man 2008.04.24. 10:27:19

a DM-nek ilyen vonala volt:
I cant understand
What makes a man
Hate another man
Help me understand

Sütemény1975 2008.04.24. 10:28:34

" noe d. 2008.04.24. 10:15:18
en forditva latom, sztem több győzike kell, es kevesebb akosh :)"

igen, sajnos sokan így látják. ezért tartunk itt.

Sütemény1975 2008.04.24. 10:29:40

wiseguy,

úristen, ha te bölcs vagy, akkor milyen lehet aki átlagos? :)

gordu 2008.04.24. 10:30:19

szpal 2008.04.24. 10:22:43
"gordu, a forma az tényleg Depeche Mode, de nem tudom, hogy a DM-nak volt-e ilyen antikommunista vonala. Ezt honnan szedték Ákosék? "

a DM-nak antikommunista vonala...
te jó ég. :)
ne égesd már magad. :D

a DM volt az eredeti, Ákos volt a másolat, ennyit akartam csak hozzáfűzni a kurvahiteles belső iránytűhöz.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.24. 10:32:24

Azért kíváncsi vagyok. hogy a hozzászólók közül hányan olvasták el a fenti interjút, mielőtt kommentáltak volna. Szvsz egy nagy részüknek csak bekapcsolt az anti-Ákos pavlovi reflex :)

jo.e 2008.04.24. 10:35:10

jah-man: ez '84 ben volt. Akkor még nem is volt BB.
Ha már összekeverjük a politikát és a zenét asszem a dm (Gore) inkább baloldali. Ne felejtsük: Angliában, és nem pártvonalon.
szpal: Hát_ezt_most_nem_értem. Mit honnan szedtek? A BB mint jobboldali zkr vagy mi? A mostani Ákos meg nem hiszem hogy odáig lenne a DM ért, de ezt Tőle kéne megkérdezni.

mialenyeg 2008.04.24. 10:37:34

Angliaban baloldalinak lenni: ez az ami nem jelent semmit.

gyz 2008.04.24. 10:38:09

ergé,

szerintem sokan elolvasták. Magam is; a WA-val kapcs. véleménye miatt tisztelem.
Sokak szerint nem őszinte a faszi, ennek kapcsán kommenteltek.


Ezen kívül mégis mi a jó életről írhatnánk a cikkben elmondottakkal kapcsolatban?

SebyJoe 2008.04.24. 10:38:43

Jézusom. Mi van veletek? Hagyjátok már abba. Valakinek tetszik, valakinek nem. Ennyi. Merre tartunk, ha mindenért elkezdtek durva szavakkal „ordibálni”. Miért nem inkább azzal foglalkozunk, hogy minden napban felfedezzük a szépet? És miért kell megbántani azokat, akik ne adj Isten szeretnek valamit? Miért baj ez, vagy miért baj az, ha nem szeretik? Sajnálom..

jo.e 2008.04.24. 10:38:46

így van. Nem is hoznám elő csak ha már a párhuzam.

jo.e 2008.04.24. 10:39:38

Ki ordibál? Beszélgetünk.

Hoppázó Beléndek 2008.04.24. 10:39:49

na így lesz egy egykori tehetséges, de szolgalelkű epigonból szolgalelkű politikai bohóc..

thetriggerhappy 2008.04.24. 10:40:45

kilmister,

elmagyarazod nekem, hogy mi koszon vissza az irasombol? irtam en bmit is liberalizmusrol vagy bmilyen mas izmusrol?
mondjuk ugy ahogyan van nem ertem, hoyg igazabol mit is akartal irni...

Or'Sheet 2008.04.24. 10:41:23

Olvasom, olvasom a hozzászólásokat, s nem értem miért szidjátok ennyire a zenéjét. Persze, nem mindenkinek fekszik, én sem szeretem az Animát, de azt soha nem mondanám, h szar zenét játszik. Viszont egy Győzikéhez vagy Karda Beátához hasonlítva...
Ákos igenis igényesebb, mint a mai átlag Magyarorszáon.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.24. 10:44:46

én elolvastam:)

"Ha a nagy művész a haldoklást jó pénzér' cukorba mártja"

Szörny 2008.04.24. 10:46:19

ergé,

Jó a cikk, de egy kicsit aggódom. Egy ilyen nagy lélegzetű írás a blogon, papíron meg még mindig semmi pedig árpilis vége van... :-)

A papírnak még az az előnye is megvan, hogy nem jelenik meg az index címlapon...

vic 2008.04.24. 10:47:17

Ákos zenéje hozzám nem áll közel, de Ákos mint közszereplő, "művész", és nem utolsó sorban EMBER, számomra érdekes.
Tetszik ahogy megnyilatkozik, még akkor is, ha nem osztom a véleményét, de olyan embernek tartom, akinek érdemes meghallgatni a mondandóját.
Ritka nyiltsága, szókimondása, nyilván amiatt (is), mert "megengedheti magának"
Tetszett a cikk, kár, hogy ritka manapság az ilyen bővebb terjedelmű, mélyebb, tartalmasabb beszélgetés. Lenne még pár ember, akinek az interjúját elolvasnám hasonló keretek között.

A kommentelők ugyanúgy magukat minősítik, mint a cikk minősíti a készítőjét és az interjú alanyt

jah-man 2008.04.24. 10:47:29

Az index címlapnak meg megvan az az előnye, hogy más emberek is leírhatják a véleményüket.

mialenyeg 2008.04.24. 10:48:58

thetriggerhappy de jo hogy visszajottel, szeretnek vegre definiciokat hallani a melymagyarra es a magyarra meg hogy mi koztuk a kulonbseg, de most tenyleg, meg sosem olvastam ezekrol sehol.

thetriggerhappy 2008.04.24. 10:49:14

or'sheet,

valoban hozzajuk kell hasonlitani?
megint leirom, karda bea legalabb nem akar masnak es ertelmesebbnek latszani annal, mint ami. ennyivel tisztessegesebb mint az a pozor aki dm masolatbol a nemzet gondolkozoja es erkolcsi peldakepe akar lenni.
ha zenelne nem erdekelne, sok masik sem tetszik, nem is jutna eszembe kommentelni egy crystal topicra. az oszintetlensegtol es a sajat szerepenek tulertekelesetol viszont forog a gyomrom.

simonmondja.... 2008.04.24. 10:52:54

Hát, kár, hogy senki nem olyan képzett konzervatív, hogy megválaszolja, amit kérdeztem.

-Mi a tököm az a szentségi házasság, amit a konzervatív Ákos három gyerek után köt?

Or'Sheet 2008.04.24. 10:54:56

vic kimondta a lényeget! Ákos, mint közszereplő, igenis más mint a többi egy tucat. S figyelemreméltó a rendezett családi háttere.

thetriggerhappy 2008.04.24. 10:55:04

mialenyeg,

nekem a melymagyar az aki a vele vitazo magyarsagat vonja ketsegbe, ahogyan az nem ert vele egyet. az, akinek a magyarsag egyet jelent masok kirekesztesevel, aki akkor erzi magat magyarnak ha elsetal a zsidozo, ciganyozo, buzizo, niggerezo megjegyzesek mellett, akinek a magyarsaga a rovasirasos, turulmadaras poloban merul ki, aki nemzeti rockzenet hallgat es komolyan gondolja, hogy nem, nem soha. aki ket nm-es kokardat visel, aki arpadsavos zaszlot lobogtat es aki kiragasztja az obligat nagy magyarorszag matricat a kocsijara.

a magyar pedig, politikai, erkolcsi es szarmazasi kulonbsegek nelkul mindenki aki magyarul beszel. tomcattol kolompar orbanig...

thetriggerhappy 2008.04.24. 10:55:43

mialenyeg,

nekem a melymagyar az aki a vele vitazo magyarsagat vonja ketsegbe, ahogyan az nem ert vele egyet. az, akinek a magyarsag egyet jelent masok kirekesztesevel, aki akkor erzi magat magyarnak ha elsetal a zsidozo, ciganyozo, buzizo, niggerezo megjegyzesek mellett, akinek a magyarsaga a rovasirasos, turulmadaras poloban merul ki, aki nemzeti rockzenet hallgat es komolyan gondolja, hogy nem, nem soha. aki ket nm-es kokardat visel, aki arpadsavos zaszlot lobogtat es aki kiragasztja az obligat nagy magyarorszag matricat a kocsijara.

a magyar pedig, politikai, erkolcsi es szarmazasi kulonbsegek nelkul mindenki aki magyarul beszel. tomcattol kolompar orbanig...

thetriggerhappy 2008.04.24. 10:59:10

mialenyeg,

nekem a melymagyar az aki a vele vitazo magyarsagat vonja ketsegbe, ahogyan az nem ert vele egyet. az, akinek a magyarsag egyet jelent masok kirekesztesevel, aki akkor erzi magat magyarnak ha elsetal a zsidozo, ciganyozo, buzizo, niggerezo megjegyzesek mellett, akinek a magyarsaga a rovasirasos, turulmadaras poloban merul ki, aki nemzeti rockzenet hallgat es komolyan gondolja, hogy nem, nem soha. aki ket nm-es kokardat visel, aki arpadsavos zaszlot lobogtat es aki kiragasztja az obligat nagy magyarorszag matricat a kocsijara.

a magyar pedig, politikai, erkolcsi es szarmazasi kulonbsegek nelkul mindenki aki magyarul beszel. tomcattol kolompar orbanig...

thetriggerhappy 2008.04.24. 11:03:40

bocs az ismetlesert...
ja es melymagyar az aki mindig csak masal szemben kepes eghatarozni magat. nem zsido, nem cigany, goj motoros, stb, stb

Hoppázó Beléndek 2008.04.24. 11:06:57

"Ráadásul nagyobb és tartósabb a munkámat körbevevő közönségszeretet is, mint az agyonajnározott, politikai és kritikai hátszéllel futtatott líblingjeik esetében"

ez olyan szép mondat, különösen tőle.

vagy ez az ajnár, politikás hátszél, ha épp vele csinálják, rendben van?

mialenyeg 2008.04.24. 11:09:25

szerintem ezeket jobb lenne egyszeru fasznak nevezni.

gyz 2008.04.24. 11:10:04

simonmondja.... 2008.04.24. 10:52:54

"-Mi a tököm az a szentségi házasság, amit a konzervatív Ákos három gyerek után köt?"

az nem más, mint az egyházi esküvő.

Mi ezt fura módon még a három gyerekünk előtt kötöttük. :-)

lm 2008.04.24. 11:12:42

Simonmondja. Pár keresztény egyházban, így a katolikusban illetve ortodoxban van olyan fogalom, hogy szentség (protestánsoknál úgy tudom, nincs ilyen, vagy legalábbis másként és kevesebb) . Katolikusoknál hét darab van belőlük (ez talán ismerős), és e hétből az egyik a házasság. A szentségi házasság ebben az összefüggésben az egyházi rituálé szerint végrehajtott, tehát templomi esküvőt jelenti, amelyről a hit úgy tartja, hogy azt Isten különleges kegyelemben részesíti (l. páli analógia Jézus és az egyház illetve a férj és feleség közötti szeretetről) és egyebek mellett a sima polgári házasságkötéshez képest pl. felbonthatatlan (katolikusoknál legalábbis).

Egyéb. Ijesztőek vagytok emberek. Van egy figura, akit lehet értékelni, nem értékelni, zenéjét szeretni, nem szeretni, de: az az össznépi fröcsögés, rosszindulat (nem maga a kritika, sokkal inkább a hangneme) ami most a hozzászólásokban rázúdul az mégiscsak elsősorban a kommentelőket minősíti. Lazábban! süt a nap, élünk, jól/rosszul, ahogy tudunk, éljen más is, akár másként is mint mi jónak tartjuk.

melymagyar 2008.04.24. 11:13:05

"akinek a magyarsaga a rovasirasos, turulmadaras poloban merul ki, aki nemzeti rockzenet hallgat es komolyan gondolja, hogy nem, nem soha. aki ket nm-es kokardat visel, aki arpadsavos zaszlot lobogtat es aki kiragasztja az obligat nagy magyarorszag matricat a kocsijara."

Ezt egy normális országban úgy hívják: egészséges nacionalizmus.
Furcsa, de még nem hallottam olyat, hogy mélyamerikai, mélyolasz, mélyhorvát, mélyfrancia....stb.

Ezt is csak itt lehet lenyeletni a birkanéppel, ahol az árpádházi zászló múltjával sincsenek tisztában, ahol a kokárda kiveri a biztosítékot, mégpedig olyanoknál, akik - mint tudjuk - szimplán magyarok, és nem mélymagyarok. De úgy ám! :)))

Baszki, eszembe jut, hogy MINDEN amerikai filmben büszkén(!) ott lobog a nemzeti zászló, nálunk pedig mélymagyaroznak a szerencsétlenek.

Inkább azon kellene elgondolkozni egyeseknek, hogy ki is az, akit kirekesztenek a saját hazájában.....(bizony erősen pozitív diszkrimináció van, hiába hazudja el a tényeket a balos sajtó, hogy csak egy példát említsek)

mialenyeg 2008.04.24. 11:16:27

Mondom, egyszerubb ezeket fasznak hivni, pl. ha csak siman fasznak hivod oket, nem kezdenek el ennyi hulyeseget irogatni vagy azt is csak "egyszerufasz" neven.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.04.24. 11:18:03

simonmondja...!

Ritka előítéletes módon olvasol, látom. Elmehetnél újságírónak, a kérdéseid is hazugok. Hihetetlen.

"Miért cikizi BB Évit a vezetékneve miatt, mikor ő Ákos néven fut? Az nem gagyi?"
Nekem az jött le, milyen nyomorult dolog, amikor egy szemét műsorhoz kötnek, másról nem is vagy ismert, és aztán kidobnak a szemétre.
"Mi az a három gyerek után kötött szentségi házasság? Az valami más, mint a házasság?"
*Gondolom*, egyházi házasságot most kötött.
De miért a "konzervatív képzettséget" (mi az?) basztatva piszkálsz másokat, ahelyett, hogy rájönnél, mi is olvasók vagyunk, nem *tudjuk*, mire gondolt.
"Miért olvas bulvárt mások magánéletéről, ha otthon még a tévé is ki van csukva? Nyálcsorgás csak házon kívül?"
„A fodrásznál szoktam nézegetni a bulvárlapokat..." írja a cikk. Gondolom, amíg vár a nyírásra, kezébe akad. Nem azt mondja, hogy olvas bulvárt (köznapi értelemben ez a kifejezés azt jelenti, gyakran a kezébe veszi). Én sem veszek ilyen szemetet meg nézek gagyitévét, de időnként belebotlok (és aztán megyek mosakodni).
"Miért beszél olyat, hogy egy nő, aki gyereket szült az embernek? A nevét legalább tudja annak a nőnek?"
A sajátjáénak nyilván. Olvasd el ezt a 3 mondatot a cikkből:
"Védett, szeretetteli közegben kéne minden gyereknek felnőni. Ha van egy nő, aki gyereket szült az embernek, akkor a felelősség egy életre szól. Az ilyen egyszerű dolgokról nem trendi ma beszélni valamiért."
Nem a saját családjáról beszélt, hanem általában.

Röviden: aljas kérdések voltak.

lm 2008.04.24. 11:18:25

A templomi ill. egyházi esküvő, mint szentségi házasság definíció annyiban nem jó, hogy pl. a protestánsoknál a házasság nem szentség, náluk ez a dolog, fogalom nincs egyáltalán.
Amúgy ha már egyházi előírásokat nézünk, akkor bizony a szentségi házasságot 3 (vagy akárhány) gyerek, sőt mindenféle gyerekgyártó akciózás előtt kell megkötni. Ez vagyon :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 11:18:49

"de: az az össznépi fröcsögés, rosszindulat (nem maga a kritika, sokkal inkább a hangneme) ami most a hozzászólásokban rázúdul"

A legelső "csúnyaszavas" hozzászólás ez volt:

" Sütemény1975 2008.04.24. 08:23:20
sok sötét barom, aki az alapján ítél meg egy művészt, hogy melyik oldalhoz húz."


"Katolikusoknál hét darab van belőlük (ez talán ismerős), és e hétből az egyik a házasság. A szentségi házasság ebben az összefüggésben az egyházi rituálé szerint végrehajtott, tehát templomi esküvőt jelenti"

Érdekes, még sose hallottam ezt a kifejezést, holott minden rokonom katolikus, mindegyiknek volt templomi esküvője... úgy látszik, naggyon fontosnak érzi Ákos, hogy ez "szentségi"...

melymagyar:
Te tényleg mélymagyar vagy.

Or'Sheet 2008.04.24. 11:20:40

Kár vitatkozni, Ákos beképzelt, ugyanakkor tehetséges, művelt, talán adót csal, de nem öl embert, nem keserít meg másokat, vannak allűrjei, de nincsenek botrányai. És én még konkrétan nem láttam azt, hogy Orbán mögé állt volna fel, szerintem csak szimplán a jobboldalt követi. Ő is élt már az átkosban, talán tudja mit beszél.

thetriggerhappy 2008.04.24. 11:21:59

melymagyar,

olvass figyelmesen. a kokarda elott ott volt egy jelzo.
a tobbi hulyesegre nem reagalnek. ez egy copy paste a kurucbol.
viszont javasolnek neked egy hosszabb tanulmanyutat egy, a mienknel szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagba, hogy megertsd mirol is beszelek.

mialenyeg 2008.04.24. 11:22:26

Jajj jajj ne tegyetek ezt mar komolyan :) megyek is inkabb bringazni :)

simonmondja.... 2008.04.24. 11:24:40

Kösz, de a templomi esküvőt nem három gyerek után szokták.
Bár én katkó vagyok, nemtom mások hogyan konzervek.
Biztos nagyon.

2008.04.24. 11:25:31

ha a poszt index címlapon van => kommentfűzér szenyvízülepítő lesz

simonmondja.... 2008.04.24. 11:34:13

Pallos Levente.

Így igaz. Aljas kérdések.
Az is köztük volt, hogy ha valaki, mint Ákos, erkölcsileg támad másokat, mint a kritikusait, vagy, mint BB Évikét, vagy a többi zenekart, akiknek szerinte nincsenek rajongói,
akkor már erkölcsi felsőbbrendűsége - igazolt?

Csak próbáltam a jelen szövegét ehhez a magas mércéjéhez mérni.

Az eredményt láttad.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 11:35:45

"És én még konkrétan nem láttam azt, hogy Orbán mögé állt volna fel"

HírTV:
"Orbán Viktor, a Fidesz elnöke mond beszédet október 23-án a Műegyetem előtt a Fidelitas, az Áprilisi Ifjak és a Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség által szervezett megemlékezésen.
A megemlékezésen a Fidesz elnökén kívül beszédet mond Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője, és szavalni fog Kovács Ákos zenész is."
------------------------------------------
"ha a poszt index címlapon van => kommentfűzér szenyvízülepítő lesz"

Akkor tiltsátok le címlapi megjelenést...

Esetleg nem egy olyan helyen kell blogolni, amit a zindex alapított :)

Sütemény1975 2008.04.24. 11:37:02

mélymagyar,

nem kell ezekkel foglalkozni. nem elég, hogy eladják az országot a zsidóknak (ők a bosszú népe!), még a magyarságukat is letagadják.
én szerintem hozzánk nem is az eurót fogják bevezetni, hanem a sékelt, és mi leszünk (vagyunk) a kihelyezett európai központ.

nas 2008.04.24. 11:37:17

egyszer láttam ákos egy technikai próbán. egész nap dolgozottl, fegyelem volt. minden részletet elpróbáltak. azután jött a kispál, ők elintézték a beállásukat 5 perc alatt. a kispali koncert kurva jó volt, az ákos meg nagyon szépen szól. mert ugye a rock a személyiségről szól. ákos nagyon jól hangszerel - RESPECT - csak ki a frászt érdekelnek azok a közhelyek, amikről beszél?

melymagyar 2008.04.24. 11:37:21

"olvass figyelmesen. a kokarda elott ott volt egy jelzo."

Elnézést, hogy megsértettelek, akkor újból másolok; ezt írtad:

"aki ket nm-es kokardat visel,..."

Tehát a jelződ mindent visz, így már más a jelentése, ugye, nevezzük fricskának, finom cinizmusnak, vagy nem is tudom minek szántad. Akár nevezhetnénk magyargyűlöletnek is, lévén téged zavar a kokárda, a nemzeti színek mérete. Amúgy van erre valamilyen rendelet, hogy mekkora kokárdát lehet kitenni? Van valamilyen szabályzat, hogy mikor, ki viselheti és hogyan...??
Érteeeed??
Nem hiszem, mert akkor nem ilyen ostobán kurucoznál, hanem megpróbáltál volna érvelni. Mondjuk hozhatnál a "mienknel szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszag"-ra példát. Kíváncsi vagyok, mely demokratikus országokban vágja ki a biztosítékot ennyire a nemzeti színű zászló, mint nálunk, a "szimplán magyaroknál".

Én hoztam példákat, valszeg az olaszok és a horvátok körberöhögnének benneteket, ahogyan hoppácska haveroddal 'érveltek'. :DDD

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.24. 11:43:56

Én nem csípem Ákos zenéjét (viszont elismerem, hogy jó zenészek vannak mögötte, igényes, stb.), ellenben nem értem mi a frászkarika baj van azzal, hogy neki vannak politikai nézetei. Zagsón. Az embereknek van véleményük a világról, úristen.
Azon persze sosincs felháborodó-kurzus, ha valaki balos, akkor ünnepelt sztár és amellé még "szalonképes" is. Ha valamelyik popcsillag vagy színész nem balos, akkor az genyó, és minek politizál.
Kettős mérce, eeeeh...

wiseguy 2008.04.24. 11:48:58

süti, hallgasd ákos zenéjét neked való. akkor is vannak ebben az országban tehetséges zenészek és ez a manus nem tartozik közéjük, és soha nem is tartozott közéjük. ugyanis egy külföldi zenekar másolása nem tehetség! amit meg most művel az inkább szánalmas...
a nickkel kapcsolatban meg javaslom a szótárt.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 11:51:27

" Sütemény1975 2008.04.24. 11:37:02
mélymagyar,nem kell ezekkel foglalkozni. nem elég, hogy eladják az országot a zsidóknak (ők a bosszú népe!)"

Nocsak mégiscsak a zsidókról szól ez az Ákos-szám? Pedig ő is aszonta, hogy nem :)))
De te most akkor megmagyaráztál mindent :)))))

Or'Sheet 2008.04.24. 11:53:43

Most komolyan emberek, nincs jobb dolgonuk hétköznap délelőtt, mint zsidózni, oylan embereket szidni, akik sikeresek, s közben egymás torkának ugrani?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.24. 11:56:10

na ja
dolgozzatok, és 4-kor irány a millenáris, Bret Easton Ellisszel cseveg lévaibalázs, miután
demszky 1,5 méteres díszspanglit ad át a neves írónak, a könyvfeszt díszvendégének... :P

simonmondja.... 2008.04.24. 11:59:24

Hoppácska.
Sikeres volt a reklám. Megnéztem a klippet a bosszú népéről.
Nem tudom, miről szól a dal, de az utolsó versszak az, hogy
-Dúdold ezt a dalt, és aki gyűlöl majd érte, az lessz a bosszú népe.
Úgyhogy szeressétek a dúdolókat, mert különben bosszú népe lesztek.
Más, hasznos tanácsokat majd a többi dalból próbálok kiszűrni.

gordu 2008.04.24. 11:59:26

na eljutottunk a zsidózáshoz, gratulálok, "konzervatívok".
nemlétező zsidókat gyűlölni hazafias, konzervatív vonás.
szégyen.
idióták.

thetriggerhappy 2008.04.24. 12:01:51

melymagyar,

igen, en nevetsegesnek tartom azt, akinek ket meteres kokarda kell ahhoz, hogy megmutassa, mekkora magyar is o. neki nem eleg a normalis meretu, mert o magyarabb....
hazudozni es ferditeni nem kell. nem a kokarda zavar, hanem a 2 negyzetmeteres kokarda. ha ezt nem erted, sajnallak.
jelenleg egyebkent ausztraliaban elek, holnap van anzac day es nem erzem ugy, hogy tulzas lenne. talan meg kellene nezned, hogy ezt mikeppen csinaljak a nalunk szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagokban.
horvato es olaszo pedig nem eppen a legjobb pelda. nem oket kellene politikai kuturaban kovetni.

a nemzeti szineknek pedig nincsen merete.

gapinthebreath 2008.04.24. 12:07:04

Feketedisznóvágás1 2008.04.24. 09:52:18

"Az ember nem hülye, sok pénzt igényes zenéért fizet csak ki!"

MegaLOL! Ezzel a kijelentéssel bearanyoztad a napomat! Ekkora csodálatos hülyeséget a többiek 100 komment alatt sem tudtak összehozni! Pedig erős volt a mezőny :DDD

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 12:08:27

"-Dúdold ezt a dalt, és aki gyűlöl majd érte, az lessz a bosszú népe."

Jézusom... !!!!

Sütemény1975 2008.04.24. 12:15:12

gordu,

"nemlétező zsidókat gyűlölni hazafias, konzervatív vonás."

nemlétezőket valóban az lenne, de sajnos ők léteznek :)

melymagyar 2008.04.24. 12:25:06

thetriggerhappy
Elég zagyva lett az írásod, óriási ellentmondás van benne.

Írod:
"igen, en nevetsegesnek tartom azt, akinek ket meteres kokarda kell ahhoz, hogy megmutassa,..."

és - minő meglepő - ezt is te írod:
"a nemzeti szineknek pedig nincsen merete."

Most zavar, vagy nem zavar? :))
Esetleg te akarod megszabni a határokat, méreteket, a mértéket? Nos, ki is a kirekesztő??


Ha a nemzeti színeknek nincs mérete, akkor miért zavar az, ha a másik magyar ember két-, három-, esetleg négyméteres kokárdát rak ki?
Egyáltalán: mi közöd van hozzá? Hogy ezt nem érted, akkor csak sajnálni tudlak.

Miért van az, hogy ez zavar, az a tény pedig nem, hogy pl. a magyar(!) főváros utcáin több az arab, török, zsidó étterem, mint a magyar csárda??

Miért van az, hogy amíg minden amerikai termékben ott van a zászló, netán több nm-es molinó, büszkén viselik, addig téged ausztráliából zavar a kokárda mérete???

"talan meg kellene nezned, hogy ezt mikeppen csinaljak a nalunk szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagokban."
Már kértem, hogy hozz egy konkrét példát, erre leírod újból ezt a hamiskás állításodat.

"horvato es olaszo pedig nem eppen a legjobb pelda. nem oket kellene politikai kuturaban kovetni."
Nocsak, mi velük (is) a problémád?

Figyelj csak 'nem mélymagyar, hanem szimplán magyar'! Megmagyaráznád ezt nekem?:
"nem eleg a normalis meretu..."

Mi az a "normális méretű" kokárda, amit kend kényes ízlése is elvisel? Kértem, hogy írd le, ki, hol, miért, milyen alapon akarja ezt meghatározni? Esetleg a pártban van erre is már vmilyen előkészített anyag? :))
(ez a szöveged amúgy a népszava legócskább színvonalát súrolja...)

Ouroboros 2008.04.24. 12:25:13

Hoppácska, Gordu: telitalálat.

Én elfogadom, hogy Ákos uszítása a „Bosszú népe” című tételben nem konkrétan egy népcsoport ellen irányul, és nem konkrétan AZON népcsoport ellen irányul, bár akkor nyitott a kérdés, hogy kik a célszemélyek.

Látható azonban, hogy van egy, érzésem szerint egyre szélesedő réteg Magyarországon, akiknek a természetes nyelvén szólal meg, akiknek kétsége sincs, hogy hogyan kell érteni, akiknek ez nem metafora, hanem egyértelmű üzenet. Például a mi Süteményünk.

Ákos rendkívül naiv kellene hogy legyen ahhoz, hogy ne tudja, amit leír, az egy másik (valóban másik???) nyelven valami nagy obszcenitást jelent. Na ezt nem hiszem róla, hogy ilyen naiv lenne.

irrelevant 2008.04.24. 12:29:40

Pfuj, bazz, ezt a nagyon ócsó pógári kommersz szar posztot. Ákos beszél arról, hogy megy-e Wass Albert-emlékestre. A fityiszfolklór összes áporodott szagú eleme megtalálható ebben az interjúban.

tevevanegypupu 2008.04.24. 12:36:52

Mult heten voltam egy hires francia szinesz eloadasan, ahol egy utikonyverol beszelt es azt dedikalta. Tobbek kozott elmondta azt is, hogy egy nagyon jo rendezo nagyon jonak igerkezo filmjeben nem vallalta el az egyik foszerepet mert a masik foszerepet egy Sarkozyre szavazo es az o szoros barati koreben tartozo szinten nagyon hires francia szinesznek szantak..Most ahogy ezeket a hozzaszolasokat olvasom ez jutott eszembe. Meg az, hogy valoszinuleg kellene kesziteni egy masik interjut valaki olyannal aki mondjuk Spiro Gyorgyot tekinti korunk egyik legnagyobb magyar irojanak es liberalis szovegre irt kemeny rockot jatszik.Dobjunk a vadalattok ele minel valtozatosabb koncot.:))

heima (törölt) 2008.04.24. 12:37:37

nem vagyok nagy műértő, de a liberáliskórus hangjából ítélve nagyon jó zenét csinál az Ákos, emberileg meg egyenesen a top lehet:)

Ouroboros 2008.04.24. 12:42:48

Liberális kórus, my arse.

Tényleges érvekkel szemben igen szánalmas előhozni azt az ad hominem bunkósbotot, hogy „neked per definitonem nem lehet igazad, mert liberális vagy”. De ha csak erre telik...

heima (törölt) 2008.04.24. 12:51:02

Érvek? Én eddig csak minősítéseket olvastam. Az semmi, h xy nikk leírja, h Ákos szar/bulvár/nem minőségi etc. Én is le tudom írni az ellenkezőjét, de attól még nem érveltem.

Már alapból az is kőliberális baromság, hogy érvelni kéne egy színtiszta "véleményvitában".

És igen, hosszú évek tapasztalata szerint ha nekem "liberálisok" azt mondják vlamire h fekete, az nagy valószínűsségel fehér lesz :)

jbb 2008.04.24. 12:51:46

Én is fanyalgok akkor. A hidegrázás tör ki rajtam az ausztráliából, kanadából, timbuktuból és a holdról kommentelő maygaroktól, akik jól megmondják nekünk itthon szopóknak, hogy miként és hogyan viselkedjünk nemzeti érzelmeink kifejezével. Akik példálóznak a szerencsésebb történlemű országokkal, de maguk nenm itt fosztatják ki magukat az állammal és nem az ő nagyszüleik rettegnek éjszakánként falusi otthonaikban, hogy vajon mi marad meg reggelre, a termés vagy az életük. Akik természetesnek tartjáká, hogy az egyértelműen ballibsi szórakoztatók (mikroszkóp, heti hetes,...) minden évben Kossuth díjjal vannak kiszolgálva hálás szállásadóiktól, ugyanakkor felháborodnak azon, ha egy közszereplő fel meri vállalni, hogy ő a jobboldalon áll.
Ki is itt a gyűlölködő? Ki mér kettős mércével? Indexes sejthalmazok, unjuk. Nagyon unjuk. Nem azt, hogy itt vagytok, hanem, hogy a saját magatok által kreált értékrendet sem tudjátok elfogadni, ha rátok alkalmazzuk. Unjuk, hogy mindenbe bele akartok kötni, sőt végeteket érezve egyre pofátlanabbak vagytok. Unjuk, hogy tönkrekurjátok az országot és még nektek áll feljebb ha ezt felemlítjük.
Hogy is volt a jótanács? El lehet menni innen, tessék, itt lehet hagyni minket. Van még hely a földön nektek, ahol annyira szép az élet, nem kell ennyi mocskos, fájdalmaival küzdő nácival egy levegőt szívni. Csak látnánk már végre.

Akinek meg nem tetszik Ákos, ne hallgassa, oszt kész. De ha nem hallgatja mi az alapja kritikájának? CSak nem valami ÉS-ben megjelent ballib megmondóember fanyalgása vezeette gondolatait. Broááá.

thetriggerhappy 2008.04.24. 13:03:03

melymagyar,

te ezt irtad korabban: "lévén téged zavar a kokárda, a nemzeti színek mérete". erre irtam, hogy a nemzeti szineknek nincsen merete. a kokardanak van. de az nem meri senkinek a magyarsagat.

hogy horvatorszaggal es olaszorszaggal mi a baj? jartal mar masfele? mert ha igen, ilyen hulyeseget nem kerdeznel....nem ok az igazodasi pont demokraciaban.

a tobbi suletlenseg meg komolyan nem melto meg szora sem. arab meg torok ettermek....ekkora marhasagot.

Tehéntőgy 2008.04.24. 13:06:49

Ákos nagy átlagban továbbra is rohadt jó. Néha kicsit tényleg giccses, meg szirupos (mindig is az volt, ld. Ikon, a Minden most kezdődik el-t meg már nehéz volt gátlástalan röhögés nélkül végighallgatni, ha az ember nem lángoló tekintetű jobboldali ifjútörök-bocs), de profi, és mindig hatásos.
A riport is ügyesen vezetett, grat ergé, jól megbeszéltetted.

thetriggerhappy 2008.04.24. 13:08:05

jbb,

ez jo volt. most kikopheted.

melymagyar 2008.04.24. 13:13:44

te rém ostoba fazon vagy.

Írod:
"erre irtam, hogy a nemzeti szineknek nincsen merete. a kokardanak van."

Gyengébbek kedvéért:
hu.wikipedia.org/wiki/Kok%C3%A1rda

A kokárda épp a nemzeti színeket jelképezi; a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi.
Rád egyik sem jellemző, így nem csoda, hogy ennek tartalmi jelentésével sem vagy tisztában. (és még te fröcsögsz itt méltóságról:)))

"hogy horvatorszaggal es olaszorszaggal mi a baj?"

Igen pajti, te ezt állítottad, én pedig visszakérdeztem. Kértem, h támaszd alá a hamis állításaidat. Nem megy?:)

Válaszolsz is, vagy ezen is átsiklasz, mint a "szerencsésebb történelmi múlttal rendelkező..." szövegeden, amelyre szintén nem kaptunk konkrét példát tőled. :))))

thetriggerhappy 2008.04.24. 13:25:08

melymagyar,

azert vegyuk mar eszre, hogy mi a kulonbseg egy nemzeti szinekbol allo kokarda mint targy, es a nemzeti szinek kozott. irtal egy hulyeseget, es azota ezen lovagolsz.

olaszorszag es horvatorszag sem peldaerteku. az elso nyogi a maffia, a korrupt kormanyok, az allando kormanyvalsagok, a gazdag eszak es szegeny del kozti kulonbseget, a fasisztakat, a kommunistakat es meg sorolhatnam.

horvatorszag nyogi a haboru miatt meg mindig erezheto sovinizmust, a balkani mutyi kulturat, es a szamodra ertehtoen szimpatikus eroszakkulturat.

hogy mely orszagok a szerencsesebb tortenelmi fejlodesuek? mondok par peldat onnan ahol elek. itt a novemberi valasztasok napjan nem erezted volna, hogy ebben az orszagban bki foglalkozik azzal, hogy tizensok ev utan uj miniszterelnoke van az orszagnak, itt az uj kormany megkoszonte az elozo munkajat, itt az un-australian jelzot a rasszistakra, a gyengebekkel eroszakoskodokra, az ausztral zaszlot faji zavargasokban magukra tekerokre hasznaljak, itt a kormany bocsanatot tudott kerni a korabbi nemzedekek buneiert es megprobalja azokat korrigalni, ahol nem tartjak a nemzet megalazasanak azt, hogy szembe kell nezniuk pld azzal, hogy a nagyapaik mit muveltek az oslakosokkal.
soroljam meg?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.24. 13:26:34

ákos zenéjét nem ismerem, a belga, kispál tényleg jó. Viszont amiben Mo. tényleg a világ legjobbjai között van az a komolyzenész nevelés. Mivel nincs akkor (gyakorlatilag egyáltalán nincs) piaca, ezért nem kerül be hírekbe. De csak most hirtelen 5 nemzetközi versenyről tudom, hogy magyarok milyen jó helyezést értek különbözpő hangszereken. Lehet tudni, hogy ha vhol elmegy külföldön koncertre, akkor a zenekarban 90%, hogy lesz magyar. Európa nagy szimfónikus zenekaraiban sok helyen van magyar szólamvezető. Szóval ez Mo. nagyon sikeres része, persze döbbenetesen kevés pénzből, döbbenetesen rossz körülmények között.

Google 2008.04.24. 13:50:58

Ez az interjú egy iskolapélda.
Példa arra, hogy hogyan tudnak egyesek széttépni egy embert, mert bár itt zenéről van szó, ma már úgyis a politika a döntő mindenben.
Jó alkalom ez, hogy mindenki leírja azt, ami neki fáj.

Nem tudom, de a híres antifasiszta tüntetéseken is, itt is, sok hozzászólónál azt látni, hogy amikor valami, vagy valaki ellen ágálnak, tulajdonképpen mindenki ellen, az élet maga ellen tüntetnek. Valami rosszul alakult, alakul az életükben.
A Hollán Ernő utcában megkérdezték Mécstől,hogy Olaszliszkán miért nem tették tiszteletüket, miniszterelnököstül, mindenestül, hisz ott egy ember halt meg! A válasz az volt: Olaszliszkáról utólag vettünk tudomást.

Elnézést, de minden mindennel összefügg. Sajnos.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.24. 13:53:16

google ne csináld ezt. dolgok összemosása sehol sem megy

degreen 2008.04.24. 13:57:29

ritka sok suttyó hozzászólás született itt.
jellemző magyar szokás.
hány zenekar töltötte meg a BS-t többszőr is?
ki adott ki ennyi anyagot? és volt sikeres több dologban is?
kinek volt van ekkora közönsége?
méghogy kifütyülték. trigger, te ott sem voltál. különben tudnád mik voltak a koncertjein.
Ákos messze áll a mélymagyartól. de mindenki azt magyaráz bele a szövegeibe amit.
a szövegekről meg annyit, hogy fordítottam én DM-t is. és mégis mindkettőt szeretem.
és azért mert vki a jobb oldalra húz még nem biztos, hogy fizetett. Egérkének is lehet önnálló véleménye. talán tisztelni kéne azért, amit az országnak adott.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.24. 14:00:39

"- Ez egy Friderikusz-szintű kérdés egy öt évvel ezelőtti interjúból. Közéleti és értékítéleti kérdésekben meg kéne próbálni elhagyni a balos megmondóemberek által felállított kategóriákat. Ebben a beszélgetésben sikerült felemlíteni az összes negatív toposzt, amit eddig velem kapcsolatban kitaláltak. Még a nyelvezet, ez a verbális izmozás is őket idézi."

pontos

melymagyar 2008.04.24. 14:03:29

thetriggerhappy

Úgy tűnik, totálisan belezavarodtál a saját hülyeségedbe.

Ezt írtam:
"Ezt egy normális országban úgy hívják: egészséges nacionalizmus.
Furcsa, de még nem hallottam olyat, hogy mélyamerikai, mélyolasz, mélyhorvát, mélyfrancia....stb."

Majd ezután elkezdesz – amolyan libsi, gyűlölködő stílusban - terelni, félrebeszélni.
Az, hogy Olaszo.-ban hasonló maffia működik, mint nálunk Magyarországon, illetve az, hogy Horvátországot háború tépázta meg (még amolyan erőszakkultúrát is idehazudsz, mely mutatja morális szintedet), nem magyaráz meg semmit, épp ellenkezőleg;
Hogy ilyen történelmi múlttal rendelkező országokban, ennyi nehézség ellenére, a globalizáció támadásait kivédve is meg tudták tartani nemzeti identitásukat, ott nem tudták beoltani a hazug médiacsatlósok a nemzetellenes fazonokat (mint amilyen te vagy) saját népük, saját kokárdájuk ellen.
De ugyanígy említhettem volna a németeket, az osztrákokat, íreket is. Mind-mind büszkék a saját nemzetükre és ami a lényeg, ami ellentmond a szegényes erkölcsi világodnak:

Nem alkottak olyan fogalmakat, mint itt nálunk, hogy "mélymagyar", meg "szimplán magyar".

A világban nem élnek mélyosztrákok, mélyírek, mélyolaszok.
Csak mélymagyarok.
És ez a hozzád hasonló hivatásos gyűlöletkeltőknek köszönhető.

Szóval ezzel öngólt rúgtál, mert épp mi köszönhetjük nektek azt, hogy a – most figyelj – nálunk szerencsésebb múltú országokban bizony másképp mennek a dolgok.
És bizony ide lehet sorolni a horvátokat, olaszokat is. Nálunk 60 éve anarchia van, máig ugyanazok, ill. azok fattyai vannak hatalmon. Amíg az olaszok, horvátok talpra tudtak állni, a nehézségek ellenére van egy működő gazdaságuk, turizmusuk, nemzeti attitűd, stb., addig mindezt te összemosod, kevered a xart és azt elfelejted, hogy mi mindegyiknél lejjebb vagyunk, tökutolsók vagyunk minden gazdasági mutató tekintetében az EU-ban, ráadásul épp most lopják szét sokadszor az országot a nyomorítók. Kapcsolódva az irreleváns auszi példádhoz:
Itt a hazug ballib kormány nem hogy bocsánatot kért volna az elmúlt 60 év bűneiért, a vérengzésekért, a 2006-os szemkilövetésekért, hanem mind a mai napig koncepciós perekkel üldözik a nemzeti érzelmű embereket, ergo kirekesztik őket, mégpedig az ő 'rendszerükből'.
Mert ugye: "Miért nem viselnek _normális méretű_ kokárdát."

Persze értem én, hogy mi a gondod: a "bűnös nemzet" miért nem kér bocsánatot hetente, ugye?!? Az elnyomók helyett még mindig az elnyomottaknak kell bocsánatot kérni, így megy ez mifelénk, amit Ausztráliából biztosan nehezen veszel észre.
Apropó; vki szóba hozta Spirót.

Valahogy így képzeli el a fajtátok a "demokráciát", ezt írta a "kitüntetett magyar író":

"Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
fűzfapoéták, fűzfarajongók,
jönnek a szarból, csönd van.
Senki se pisszen.
Alantról kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klíma: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyítsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul."

thetriggerhappy 2008.04.24. 14:04:11

degreen,

ott voltam. kifutyultek. meg o is elmondja, hogy nem komazta a kozonseg. es ezt nagyon finoman fogalmazza meg. akkor o meg nem volt mas, csak a mode-os hulyegyerek a bonanzabol.

es, hogy kinek volt ekkora kozonsege? pld az irigy honaljmirigynek. oket nem kellene megkeresni politika ugyben?

dowNLoad 2008.04.24. 14:07:06

MÉCSNEK is milyen szép síremléke lehetne, utólag vinnénk rá virágot. Krúdy be volt tiltva 1989 előtt?

thetriggerhappy 2008.04.24. 14:08:51

melymagyar,

na, csak eljutunk oda, hogy mindenki nemzetellenes aki nem ugy futyul ahogyan te szeretned. pontosan errol beszeltem.
probalnal meg nemetorszagban vagy iroszagban olyat eloadni, amit te otthon egeszeges nacionalizmusnak hivsz....
azon meg nem csodalkozom, hogy nem erted spirot. pont rolad ir.

degreen 2008.04.24. 14:11:29

-ő+ö
trigger, és hányon voltál ott?
"itt az uj kormany megkoszonte az elozo munkajat"
jah, itt nálunk meg még 6 év után is ugyanaz a mumus...

Ouroboros 2008.04.24. 14:11:46

A Spiró-vers hajszálpontos, nagyon jó. És ami engem megdöbbent, hogy valamikor tán a 80-as évek lején írta, amikor még seholse volt szó jobbikról, kuruc.infóról, akkor még — gondolom én, aki akkor gyerek voltam — egy táborba terelt urbánust és népit a közös ellenség, a puhának ugyan puha, de mégiscsak diktatúra. Fura.

thetriggerhappy 2008.04.24. 14:25:35

degreen,

leirtam, csak olvasni kellene. egyen, a u2 elottin. nem is mentem tobbet.
maig nem ertem, hogy mikent lett belole ikon egyesek szemeben.

thetriggerhappy 2008.04.24. 14:26:20

ourboros,

uigy latom en is. ezert faj sokaknak ez a vers. magukra ismernek benne.

melymagyar 2008.04.24. 14:32:01

thetriggerhappy

Ó, mennyi 'értelem'. :pp

"na, csak eljutunk oda, hogy mindenki nemzetellenes aki nem ugy futyul ahogyan te szeretned."

Ejnye-bejnye, kár hazudoznod. :pp
Mondom, a terelés, a xarkeverés megy neked.

Figyelj pajti, nem érdemes hazudoznod, minden visszakereshető.
Nem te írtad azt itt kiindulópontként, hogy bajod van a kokárda méretével??? Nem te vagy épp a gyűlölködő?? Nem te, ti akartok fütyülni, a kokárda méretét megszabni?
Nem te vagy az, aki itt ostobán mélymagyarozik és még azzal sincs tisztában, hogy a németek, írek az ilyen nemzetellenes szöveget azonnal lesöpörnék az asztalról??

spirót, az ő 'vitathatatlan művészetét' valóban kevesen értik, a mélymagyarok nem érik fel ezt a szépirodalmi szintet.:)))
Pont olyan gyűlölködő, magyarellenes, ami belőled ömlik e blogon.
Bizony így gyűlöltök minket évtizedek óta, az elnyomók az elnyomottakat. Ilyen remekművek születtek a '80as évek elején, amikor persze valóban nem létezett, nem létezhetett kuruc, jobbik, lévén kommunista diktatúrában éltünk, így azonnal börtön járt volna ilyen szövegért, a 2 nm-es kokárdáért, hála a lelkes besúgórendszernek, amit felépítettetek az évtizedek során. (így megy ez régóta, mondom én, a spiró-félék nem ma bújtak ki a földből, régóta tiporják a nemzetet, nem ma kezdődött a kóros magyarfóbia, ami áthatja a mindennapjaidat; pont úgy, ahogy spiró primitív versikéjét)

jah-man 2008.04.24. 14:36:49

kedves melymagyar és thetriggerhappy
nincs kedvetek összeülni egy kocsmában sörözni egyet?
a 3. után szerintem egyetértenétek mindenben és örök cimbik maradnátok...

thetriggerhappy 2008.04.24. 14:38:29

melymagyar,

szerintem ne egesd magad. azt irtam, hogy rohejes ha valaki egy 2 nm-es kokardaval akarja kifejezni a magyarsagat. nem lep meg, hogy nem erted, de azert tovabblephetnel mar.

mivel nem egy egzakt dolgon vitazunk, nem nagyon fogom tudni bebizonyitani neked, hogy micsoda tevedesben vagy az irekkel, nemetekkel es mar kulturorszagokkal kapcsolatban. ezeken a helyeken pont nem eletem, de harom masik nalunk fejlettebb orszagrol szivesen beszamolhatok, ahol hosszabb ideig tanyaztam.

spiroval kapcsolatban o

thetriggerhappy 2008.04.24. 14:40:54

elment valamiert..

szoval spiroval kapcsolatban ourboros mindent leirt.
ne varom, hogy megertsd. te csak hajtogasd ezt a balkani "magyarellenes" dumat.
pont olyan vagy mint a milosevicek, a tudjmanok es a tobbi felhulye soven.
latszik, hogy a kis hazank soha nem tapasztalta a demokraciat. kiralyok, komcsik, tengernagyok, nyilasok, majd ujra komcsik utan nem is varnek tobbet. es te mindezt egy szemelyben testesited meg.

tree2 2008.04.24. 14:57:47

"Ijesztőek vagytok emberek. Van egy figura, akit lehet értékelni, nem értékelni, zenéjét szeretni, nem szeretni, de: az az össznépi fröcsögés, rosszindulat (nem maga a kritika, sokkal inkább a hangneme) ami most a hozzászólásokban rázúdul az mégiscsak elsősorban a kommentelőket minősíti."
Illetve a valóságról is sokat elárul!
Ha valaki annyira szar, jellegtelen, semmitmondó, akkor veszi-e a fáradtságot ennyi nyálforgató a fröcsögésre? Ugye hogy nem!? :D

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.24. 14:59:41

nem is beszélve arról a 2-3 zenekarról, amelyik körbejárja a világot és mindenhol ünnepelt esemény a koncertjük, ez is Mo. része (Fesztivál zenekar, Nemzeti filharmónikusok, stb)

2008.04.24. 15:03:25

ouboros

"Fura."

HÁT ÉPPEN EZ AZ!
A 80-as évek elején még sehol sem volt: kuruc, jobbik, stb kisfaszom, de Spíró már akkor dúlt keblü magyarokról visongott, akik jönnek a szarból! Hát éppen ez az, barátom. Ez volt benne a visszataszító, és ez ma is. Kortól függetlenül mindig tudják, ki jön a szarból.
(Csak arról nem regélnek, hogy ők honnan jöttek.)

Ouroboros 2008.04.24. 15:06:04

thetriggerhappy 2008.04.24. 14:40:54

„latszik, hogy a kis hazank soha nem tapasztalta a demokraciat. kiralyok, komcsik, tengernagyok, nyilasok, majd ujra komcsik utan nem is varnek tobbet.”

Erre gondoltam én is. Hogy talán nem véletlen, hogy itt létezik a mélymagyar” kategória, másutt meg nem. Mert hát miről szólna az a fogalom, hogy „nemzet”, ha megpróbálnék valami pozitívat társítani hozzá és nem mindenáron az Isonzónál meg a Don-kanyarban lemészárolt szerencsétlenek jutnának az eszembe róla? Arról, hogy összetartozunk, azonos nyelven gondolkozunk, azonosak a jelképeink, félszavakból is értjük egymást, és legfőképpen számíthatunk egymásra. Nem arról, hogy valami szimbólumot időnként fölmutogatunk és ettől hűde meghatottnak érezzük (mi több, kötelező éreznünk) magukat.

Meg kéne valami közös dolgunk, amit a magunkénak érzünk. Ehhez képest ez az ország 90-ig csak nagyon rövid időre volt igazán a miénk — hol Habsburg, hol szovjet külső meghatározottságra gondolok —, amióta meg megint a miénk lett, továbbra is úgy csinálunk, mintha nem az lenne. Mert könnyebb valami láthatatlan hatalomra fogni a gyengeséget meg a gyarlóságot, mint megpóbálni leküzdeni.

jbb 2008.04.24. 15:07:02

Az viszont gyönyörűen követhető, hogy mindkét oldal túlkompenzál. A szálka és gerenda esete.

Csakhogy.
Két diktatúrát "élveztek" végig eleink. Mindkét diktatúra emberek ezreit nyomroította meg, lehetetlenítette le, ölte meg vagy "csak" üldözte el. Két diktatúra sleppje követte el a borzalmakat. Azonban jelenleg Mo-on csak egy utódpárt van a politikai közegben. Egy utódpárt örökölte meg a diktatúra pénzügyi, hatalmi és kapcsolati tőkéjét, és viselkedési mintáit. Egy utódpárt mondja meg, mi helyes 's mi nem. Egy utódpárt káderországa tartja kézben a megmondók egzisztenciáját.

Ezért aztán azok, akik kiszabadultak a második diktatúrából várták, hogy mostantól aztán végre megélhetik maygarságukat. Majd csalódniuk kellett. Most is őket ostorozza a magát értelmiséginek tartó "elit", rajtuk viccelódnek és őket tartják barbár náciknak.
Ezek után cSodálkozol riggerhappy, hogy magasra csapnak az indulatok? Valóban csodálkozol vagy csak ennyire érzéketlen arc vagy, esetleg olyan régen élsz külhonban, hogy nem is érted amiről itt szó van valójában. Ha - hasonlóan a többi KKE-i országhoz - nálunk is elküldték volna az elvtársakat a sunyiba, nem lenne szükség a túlkompenzálásra. Sajnos nem így történt nálunk, ezt szívjuk manapság is. Látni kellene a környzetet is szerintem, mikor megfogalmazzuk a Nagy Igazságokat.

És én valahogy az általatok "mélymagyarnak" csúfolt (igen, ez igazi demokrata, liberális elfogadom a másságot attitűd) emberekkel szívebben szimpatizálok. Rajtam nincs 2nm-es kokárda, de mérhetetlenül pofátlannak tartom ezen a viccelődét. (rigger, el tudod képzelni a 60-as években a nyilas utódpártot kormányzatként, amint egymást tüntetgetik ki, uralják a gazdaságot és ők hiszik magukról, hogy az erkölcs zsinórmértékei? Elég szürreál, nem? Csak, mert au-ban nem látzsik, jelenleg nálunk ez a valóság...)

melymagyar 2008.04.24. 15:08:18

thetriggerhappy
Imádni való, ahogy égésről beszélsz, amikor épp te pirítod magad szénné a folyamatos hazudozásaiddal.:)))

NEM azt írtad, amit itt most finomítva köhécselsz, hanem egészen pontosan ezt; idézem:

"aki akkor erzi magat magyarnak ha elsetal a zsidozo, ciganyozo, buzizo, niggerezo megjegyzesek mellett, akinek a magyarsaga a rovasirasos, turulmadaras poloban merul ki, aki nemzeti rockzenet hallgat es komolyan gondolja, hogy nem, nem soha. aki ket nm-es kokardat visel, aki arpadsavos zaszlot lobogtat es aki kiragasztja az obligat nagy magyarorszag matricat a kocsijara."

Ebben a mondatodban durván általánosítottál, rosszul következtettél ("aki akkor erzi magat magyarnak"), gyűlölködtél.
Avagy 'definiáltad' a "mélymagyar" jelentését, persze a te szellemi szintednek megfelően.

Bocsáss meg, ha nem értem meg a mérhetetlen gyűlöleted miértjét, kiindulópontját.
Persze mit is várhatunk egy felsőbbrendű világpolgártól, akinek lila fogalma nincs a nemzeti identitásról, aki éppen ausztráliából próbálja hetykén elmagyarázni, hogy spiró hányadék 'remekműve' épp azokról a 2 nm-es kokárdát viselő mélymagyarokról, pontosabban a "bűnös nemzetről" szól, akik persze nem értik a demokráciát, nem értik azt, hogy milyen szép és jó nekünk, ha egy idegen hatalom, a pénzoligarchia uralkodik felettünk évtizedek óta, kipumpálva belőlünk a maradék nemzeti önbecsülésünket is. Furának találja thetriggerhappy elvtárs, hogy ehhez nem tapsikol a nemzet minden egyes tagja és nem érti, hogy miért nem akkora kokárdát viselnek az emberek, amekkorát az elnyomók még elfogadhatónak tartanak.
Nem csodálkozom, hogy ezeket nem érted, nem érzed, végülis te épp ráéreztél a fenséges világdemokrácia vívmányaira, szépségére, amit mi, bűnös, buta magyarok nem értünk. Bájos ezeket olvasni egy ostoba világpolgártól, aki oly messze utazott a hazájától, h már a csonka Magyarországot is a balkánhoz sorolja és már fogalma sincs arról, hogy mit jelent maga a kokárda.....Ügyesen kimosta az agyacskádat a 'mértékadó' média, egy személyben testesíted meg e blogon a konzumidióta prototípusát a világproletár, mélymagyarozó xarszövegeddel...:ppppp

Ouroboros 2008.04.24. 15:10:20

csi 2008.04.24. 15:03:25

Képolvasás, ugye? Egy szótagot átugrott a parser.

Fogalmam sincs, hogy Spiró kivel viaskodott a maga idejében. Mondom, gyerek voltam, a homokozóval meg a mászókával foglalkoztam azidőtájt, nem Spiróval és a mélymagyarjaival. A lényeg az, hogy pontosan leír egy mentalitást, ami ma egyre erősödik, de ezek szerint akkor is megvolt.

Arról sincs fogalmam, hogy kik azok az „ők” és hogy honnan jöttek, de ha lehetek őszinte, nem is érdekel.

Ouroboros 2008.04.24. 15:13:20

Azt hogy kell, „megélni a magyarságot”? Komolyan nem értem. Meg hogy mikor, hogyan volt ebben bárki is akadályozva.

Hoppázó Beléndek 2008.04.24. 15:18:12

tree2 : abba azért feltétlen gondolj bele a nagy megfejtéseid közlése során, h a "nyálforgató a fröcsögés" a "híres senkinek" szól, akit a jobbódal viszont "híres valakinek" gondol (mer őákossága jobbódali).. mert abban még őisteni maga is megegyezik magával, hogy nem jó zenész (pedig zenészként kezeljük), sőt, sztem nem is jó író (ez meg ún. magánvélemény).
felmászott az angol alter hátán (DM), s közben rájött,h ez művészet.
szegény... főbohóc. usztics2. pitti3.

tewton 2008.04.24. 15:21:50

muhaha
szeretnék egy ausztrál kokárdát látni :)

jbb 2008.04.24. 15:25:47

Ouroboros, te nem érted, van aki igen. Magyarázd már el a vaknak légyszi a piros színt. Lehet, hogy könnyebb.

Ezt nem lehet elmagyarázni, érezni kell. Minden egyes magyrázat csak a felszín kapargatása. Ez valami megfoghatatlan vonzalom, az összetartozás, a múlt, a tradíciók. Álom a sok százezer népmeséről, a népdalokról, a erdélyi havasokban suttogó fenyőfákról. Az Olt zúgásáról. A szemekbe szökő könnycseppekről, amikor látod a felvidéki falvakban botladozó néniket a magyar kopjafák között. A Hargitán lengedező magyar záaszlóról. Mézás-mázos? Az. Túlcsorduló? Az.
Na és?

Sorolhatnám, de sokan nem értik. És mivel nem értik, gyalázzák. Nem elfogadják, hogy embereknek ez fontos, hanem vicceskednek, szidalmaznak, lejáratnak, vádaskodnak. Ahogy ti is.
Elég para, nem?

tree2 2008.04.24. 15:37:30

Mélymagyar? Inkább mely magyar? Ez utóbbi a kérdés.
Vagyis:Mely magyarban maradt még annyi potencia, hogy benépesítse földjét?
Feltételezem, abban nem sok, aki legalább 3 "fejlettebb" országban keresi önmagát önmegvalósítás okán, s onnét kvalifikálja az itten használatos kokárdák négyzetméterét, amit ő legfeljebb nanométeres terjedelemben tolerál. {De megjegyzendő, hogy abban igaza van, hogy ezen jelzőfunkciók még önmagukban vajmi értékűek.}

Ouroboros 2008.04.24. 15:39:20

jbb 2008.04.24. 15:25:47

Arányérzék és szemérem kérdése. Van valamim, ami fontos nekem. Persze meg akarom osztani másokkal, de ha ezt arányérzék nélkül teszem, akkor csak elveszítem. Egy giccset, egy fröccsöntött műanyag kertitörpét kapok helyette. Ez a szemérmetlenség büntetése, nemcsak ezen a területen.

Ettől persze vannak kapitális faszok, holier-thou-liberálisok is, nem vitatom. De elég ez a melymagyar-stílhez, a kuruc.infóhoz, egyrészt? Meg ha bajod van egyes emberekkel, akkor ítéletet mondasz mindenkiről, akinek van egy közös tulajdonsága az illetővel, pl liberális?

poetkus 2008.04.24. 15:42:15

Na, igazán nagyszerű, hogy itt ilyen sok, nem kis 'önkritikával' rendelkező, és ékes véleménye kiköpése során egyszersmind 'önmagára is reflektáló' remek ember összegyűlt, azzal a kéjes jóérzéssel, hogy kedvére mocskolhatja Ákost. (Tisztelet a kivételnek!) De remélem, előbb-utóbb valóban csavarni fogja az orrukat a saját szavaikból felcsapó 'áporodott' szag, és észreveszik, hogy ettől a mocskolástól ők nem lesznek fényesebbek. Szó van itt jobb- és baloldaliságról, meg hogy odaállt-e Orbán V. mellé Ákos meg zsidóságról meg mindenféléről, csak épp a lényegről nem. Hogy Ákos tehetséges üzletember? Akkor azt kívánom: bár ilyen üzletemberek vezetnék a világgazdaságot! Akkor nem ilyen szemtelen-szellemtelen közegben élnénk, ahol az emberek a baljós baloldali meg a semleges-liberális értékeikről hadoválnak. Na de emberek... A konzervativizmus elsősorban egy (az egyetlen érvényesnek tekinthető, több évezredes) szellemi alapállás, az pedig, amivel benneteket a politikusok hülyítenek, kérem: ideológia, a tömegembereket létrehozó, 'mindent egyformára ken'-ő maszlag. És mit mondhat egy vegytisztára lúgozott, szabadelvű-anyagelvű mókamester, egy ilyen mindeneken-túlmenően-okos entitás, aki 'szebb mindenkinél', akit az Isten is arctalan és gerinctelen véreskezű kritikusnak teremtett, ha nem ilyeneket hangoztat, hogy: 'Ákos pol. szerepvállalása', ami egyfajta 'manipuláció', Ákos'zsidógyűlölő', 'epigon', 'üzletszerű kéjelgő', [ :)] ezt az egész nagy katyvaszt, amiről bárkinek lerí az a frusztrált és hajszolt ostobaság, ami ezeket az embereket jellemzi. Figyeljetek ide felheccelt tréfamesterek: fasizmus, ugye.. Mi jellemzi a fasizmust? Először is az, hogy ateista, mint ahogyan a baloldali kollégák, ugye? Másodszor: a plebejus szellemtelenség. Mi is volt a fasiszta párt hivatalos neve, tisztelt bírák? - Német Nemzeti Szocialista Munkáspárt, ugye? Hoppá? Akkor ez véletlenül épp tifelétek tendál, nem pedig a komzervativizmus irányába... Akkor hagyni kéne ezt a ködszurkálást, izléstelenül és bután vádaskodtok. Itt nem Ákosról van szó, hanem a rögeszméitekről. Vonuljatok vissza egy picikét önmagatokba és hallgassatok meg egy Ákos lemezt. Higgyétek el, lelkileg építő hatással lesz rátok, ha megszívlelitek mindazt, amiről ő szól, ami számotokra még ismeretlen, talán néha - csendesebb és ritka pillanatokban, amikor nem kitűnni és szerepelni akartok - épp csak halványan dereng...

tree2 2008.04.24. 15:50:30

Bolondító Beléndek! Úgy látod, hogy egy jobboldali híres senkire a sok háttérbe szorult baloldali valaki eme lényegi helyen pazarolná az energiáját? :D

Google 2008.04.24. 15:54:06

Ahogyan Mécs mondja: erről (amiről te írtál Jbb, a népmesékről, az erdélyi havasokról, a szemekbe szökő könnycseppekről, népdalokról, trikolorról) utólag vettek, vesznek majd tudomást. Ha.

Amíg ezekről tudomást vesznek marad az antifasizmus, a haladárság, a buli színe, a kereskedelmi tévék stb.

De nem kellene nekünk állandóan az ő fejükkel gondolkozni, ha jól értettem Ákos is valami ilyesmit mond.

Zahal 2008.04.24. 16:00:00

1 kérdés Ákosh-hoz:
mi a véleménye a zsidókról?

hebeg-habog, kitér és ideges.

Ouroboros 2008.04.24. 16:03:34

Most én azt hiszem, visszavonultam kicsit önmagamba, és csak úgy épültem lelkileg...

Hogy van valakinek, aki fele hozzászólását jelölt és jelöletlen idegen tollakból, közhelyszótárból kimásolt panelekből építi föl, annyi önbizalma, hogy látatlanban ítéletet mondjon rólam, hogy oktatni-nevelni próbáljon?

Honnan veszed pl azt, hogy ha szabadelvű vagyok, akkor anyagelvű is? Mert én pont nem.

Ezek meg kifejezetten tetszettek:

„A konzervativizmus [...] az egyetlen érvényesnek tekinthető [...] szellemi alapállás” — Szerinted. Szerintem meg „a rothadás és a rútság szinonímája”. Hogy ma mi a konzervativizmus, azt nem tudom és nem tisztem tudni, de az általad emlegetett évezredeken keresztül nagyon is jól látszott, mi volt: egy kiváltságos csoport érdekeinek védelme a kiváltságokkal nem rendelkezőkkel szemben. Koronként, ügyönként változott, kivel szemben: hol a rabszolgákkal, hol a jobbágyokkal, hol a nőkkel szemben. A szellemi alapállás ugyanaz maradt: a világ rendje az, ami nekem kedvez, ami engem hoz fölülre, és aki ezen a renden változtatni akar, az aljas fölforgató.

„amivel benneteket a politikusok hülyítenek” — Mondja az, aki fönti mondatával éppen egy konkrét politikusi mondatot (szerzője: OV) fogalmaz kicsit át.

jbb 2008.04.24. 16:05:47

Ouroboros, alapbeállítottságom liberális. Lenne. Meg nemzeti. De ha nemzeti liberálist mondok, akkor mindenki hüledezve méricskél, hogy "most akkor ez hogy?" A megmondók (mindkét oldal) sikeresen szétválasztották az embereket, vagy velünk vagy, vagy ellenünk. Mit lehet tenni, ellenük. Kiábrándított, hogy a magukat liberálisnak kikáltók (ugye, ez ebben az esetben nem szúr szemet? Ők kategórizálhatnak. Egyértelmű.) összeálltak a diktatúra örököseivel. Aztán jobb nem lévén permanens antifasiszta veszélybe menekültek. Aztán már mindenbe, csak nehogy myagyarkordni lehessen Magyarhonban.
Még a normális hangot megütők is átvették ezt a félresikerült modort. (A kokárda borzalmasan zavaró, hisztériázni kell, összekörtülni az egész világot a náciveszéllyel, ellenben a körúton kamionplatón renverendában vergődő és farkához bibliát dörgölő egyedek felmagasztalandóak.) Igen, nekem ezt üzeni a liberális szó manapság.

A hazájukban maygarkodók megvetendőek, a deviánsok provokációja pedig könnyfakasztóan emberi. Hát nem.

stone34 2008.04.24. 16:58:46

Elképeztő ami itt folyik:(((
Egyszerüen csak baromi nagy irigység dől a gyalázkodó kritikákból!Ennyit tudok csak hozzáfűzni.
Na meg hogy Ákos műmájer lenne?Hát ez egyszerüen nevetséges!A műmájer tudjátok ki???Az sz Ózdi kis b...i hogyishívják Ja a cseszlovák Ufó a Majka!!!
Meg a kozsó meg a hasonlók.

tree2 2008.04.24. 17:09:14

„A konzervativizmus [...] az egyetlen érvényesnek tekinthető [...] szellemi alapállás” — Szerinted. Szerintem meg „a rothadás és a rútság szinonímája”. Hogy ma mi a konzervativizmus, azt nem tudom és nem tisztem tudni”
Pedig nem árt tudni, h mi mit jelent eredeti értelmében, mert enélkül nehéz szinonimizálni bármit is, és marad az előítélet. A conservo eredeti értelme megvéd, megőriz. Ez elsőként az isteni~felsőbb világokkal való kapcsolat és az ezt fenntartani kívánó kultikus hagyományok megőrzésére vonatkozott. Azóta sokat curvult a fogalom, mint ahogy sok szavunk és kifejezésünk tisztesen elhajlott a tiszta jelentésértelmétől. És ki tud már itt tájékozódni a milliónyi szubértelmezés káoszában? Lehet, ugyanarról beszéltek, de más szavakkal, és az is meglehet, hogy totál ellenkezően értelmeztek valamit ugyanazon kifejezés alatt. Vagyis érdemes a szavakon való lovagolás helyett egy kicsit megvizslatni a valós tartalmakat.

tewton 2008.04.24. 17:44:03

nyetenye

"egy kiváltságos csoport érdekeinek védelme a kiváltságokkal nem rendelkezőkkel szemben. Koronként, ügyönként változott, kivel szemben: hol a rabszolgákkal, hol a jobbágyokkal, hol a nőkkel szemben"

ez konzervativizmus?

höhöhö

az "elnyomók és elnyomottak évezredes küzdelmében" a "konzervativizmus" az elnyomó?

azért elég problémás (= gáz) a hajdani marxista dialektikába oltani naiv politológiai gondolatokat, érzelmi alapon.

Ja, amúgy meg ebben a logikában mindig és csakis a forradalmároknak meg a Haladásnak van igaza. Ez egy olyan Történeti Szükségszerűség.

Néhány évszám, véletlenszerűen: 1792, 1793, 1794, 1917, 1919.

Hoppázó Beléndek 2008.04.24. 17:45:14

Nézd, még mindig jóval kevesebb energiába kerül fikázni, mint ekkora kitartással mosdatni a szerecsent. Már elnézést,h leszerecsenezem ezt a jó magor embört.

De komolyan, játszunk el a gondolattal : ha őákossága balódali lenne, akkor azért akármit is csinál, jó ember nem lehetne, ezt lássuk be.
Legalábbis a jobbódali 1bites gondolkodás alapján.

Harmadrészt meg kár ezt írnom, mert meg sem értetted a postomat. Elovastam még1x és sztem nem bonyi. Lépjünk túl a magunkfajták-azok idiótaságon, láss ki a fejedből.

induljon a banzáj (nézzük el neki) -> szentségi házasság (miafasz????)

várom viktort. irathatna új himnuszt ezzel a fenoménnal.. de legalább egy Nemzeti Dalt.

Hoppázó Beléndek 2008.04.24. 17:47:02

Stone34 : tévedsz. kozsó meg a cseh ufó nem műmájerek. egyszerű idióták.

Rózsa 2008.04.24. 17:50:47

Nagyon jó a cikk!
Szeretet és tisztelet Ákosnak.:)

Google 2008.04.24. 18:03:53

Miért látom úgy, hogy a magukat baloldalinak vallók frusztráltak, és őfrusztráltságukban bárkit sértegetnek?

Hol marad a tolerancia, a másság tisztelete, a koalíciós társtól eredő liberalizmus stb.?

Nem jött be a büszke baloldaliság, vagy mi?

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.24. 18:12:22

Ejnye de sok droidot zúdít az index-címlap.

poetkus 2008.04.24. 18:59:04

Zahal - Mi a véleményed a nagypofájú agitátorokról? Járj céllövöldébe inkább, ott lehet, hogy el is találsz valamit..
tree2 - Köszönjük az útbaigazítást. Flusztráció maximum, te baloldali festékoldó! Így tovább, csak nehogy kifakulon belőled az a nagy Valaki! (Bocs, ez kicsit Kozsósra sikerült, :) de most ugye nem róla kéne beszélni.) De ne nézd le Ákost, te marxizmus álarca mögött kuksoló irigykedő.
Ouroboros - Hogy mi a konzervativizmus? Számomra elsősorban azt jelenti, hogy a nálamnál magasabb instanciákhoz, - 'közhelyeket' említek neked itt is - Istenhez, hazához, szellemi örökséghez igazítom az életemet, és lojális vagyok mindazzal szemben, ami a szellemi hierarchia magasabb fokán áll. Amiről te beszélsz, a kiváltságok keresése annak az embernek a magatartása, aki nem ismeri el a hierarchiát, nem hajlik meg az előtt, aki az emberi értékek megvalósításában fényévekkel megelőzi őt. Ilyen vagy te, Ákossal szemben, akit mindenképp tisztelned kellene azért, amit a kultúra és a szellemi élet területén tett.
Idézlek: "„amivel benneteket a politikusok hülyítenek” — Mondja az, aki fönti mondatával éppen egy konkrét politikusi mondatot (szerzője: OV) fogalmaz kicsit át." Nem O.V. mondata, de ha neked minden egyes szavam "közhelyszótárból kimásolt panelnek" tűnik, tedd idézőjelbe nyugodtan. Nem vagyok semmilyen "oldali", és a legkevésbé sem tudom komolyan venni azokat, akik így határozzák meg "önmagukat", így téged sem. Ákos sem jobboldali, amint mondta is párszor. Fel bírod ezt fogni? Egy út van csak, az igaz élet. És a sunyi, hamisan rágalmazó emberek, mint amilyen te vagy, nem ezen járnak.

Freetibet (törölt) 2008.04.24. 19:22:31

Kár volt ezt az interjút index címlappal elrontani...

tree2 2008.04.24. 21:17:20

poetkus: Nem mondták még neked, hogy mielőtt írsz olvass is? Ne indulatból lövöldözz saját kapura! Tehát, óóvasd má vissza ki mit írt, aztán nyíladozz! Amúgy a konzervativizmus és szellemi hierarchia párhuzama találó és fontos-pontos meghatározás Részedről.

ZsolteX 2008.04.24. 21:35:43

Üdv!

Először is följebb valaki írta hogy A busszú népe c. szám a zsidókról szól! Ez így botorság. Hisz a maga a szöveg elárulja kikről szól: "dúdold ezt a dalt és aki gyűlöl majd érte az lesz a bosszú népe", azt hiszem ezt nem kell tovább magyaráznom, mindenki döntse el maga.

Zenéjéről nem érdemes vitatkozi, ízlés kérdése. Egy biztos hogy a mai fiatal pop és rock zenekarok fel sem veszik a versenyt vele, ő még abból a korból van, ahol minőségi zenét csináltak.

A politikai nézeteiről annyit hogy mindenkinek meg lehet a saját véleménye és ezt el is mondhatja. Sose mondta hogy szavazz erre meg arra. Szimlpán konzervatív. De úgy látszik már ez is baj. Az persze nem baj hogy a kedves Padödö-s hölgyemények meg a Geszti Péter, vagy az Alföldi nyíltan szadeszesek...

Az pedig sose fogom megérteni hogy mi a baj az Árpádsávval és a rovásírással. Könyörgöm ez a történelmünk, a múltunk! Hozzá teszem hogy manapság nagyon tévesen az árpádsávot piros-fehér csíkokkal szemléltetik holott az Piros-ezüst volt, és az Árpád-házi királyok lobogója!

Invictus 2008.04.24. 21:48:27

A bosszú népe c. szám a gyűlölködő magyar zsidókról szól. Azért ez elég egyértelmű asszem. Aki ezt tagadja, az vagy saját magát csapja be, vagy csak védeni akarja Ákost. Aki persze nem meri odanyilatkozni, hogy igen, róluk szól, érthető módon, de a szöveg magáért beszél, akinek füle van a hallásra, az megérti. Azok, is akikről szól, és gyűlölik is érte, ahogy a dal is megjósolja. Elég nyilvánvaló, hogy milyen "brancsokról" stb. beszél.
Amúgy semmi bajom ezzel a dalszöveggel, sőt... Örülök neki, hogy ezt így ki merte mondani, még ha dalban is.
Az ezüst pedig úgy tudom a heraldikai fehér, vagy ilyesmi, szóval egyenértékű.

ZsolteX 2008.04.24. 21:54:48

Előfordulhat! De sztem ez közhelyesen szólva az "akinek nem inge, ne vegye magára kategóriába esik", szóval nem lehet kategórikusan kijelenteni hogy a zsidókról szól. Mondjuk az sokat elmond hogy mégis ők és a drága jó szadeszesek háborodtak föl rajta. Ha én úgygondolom hogy nem rólam szól akkor nem kapom föl rajta a vizet, csak dal a többi közt, ha meg igen annak jó oka, hiszen mint tudjuk (egy újabb közhellyel), az igazság néha fáj.

poetkus 2008.04.24. 22:15:16

tree2 - valóban, ha figyelmesebben elolvasom, amit írtál: "Bolondító Beléndek! Úgy látod, hogy egy jobboldali híres senkire a sok háttérbe szorult baloldali valaki eme lényegi helyen pazarolná az energiáját? :D" , valóban írónikus célzásnak szánhattad ezt.
Úgy tűnik én vagyok a rosszhiszeműségemtől elvakult, és elnézésedet is kérem emiatt.. :(

Invictus - Én valamiért még nem hallottam gyűlölködő magyar zsidókról.. De ha te ismered a dalt: "mert aki brancsoknak tagja/az ukázba kapja/hogy üssön, ha nem tartozol a párthoz", az is ki kell derüljön belőle, hogy bizony nem is zsidókról szól. Ez a korszak (Terror Háza stb.) egyébként is a totalitarizmussal - elsősorban a kommunizmusta múlttal - való szembesülés időszaka volt Ákos számára is. Ezzel a "gyűlölködő magyar zsidók" szöveggel csak lejáratod az "Ákos-recepciót".
Álljon itt tanulságul egy Ákos-vers idézete, nem a legjobb versei közül való, de a témához elég közeli, hogy beidézzem a kedvedért:

"a félelem a gyökér
bokra a gyűlölet
ezért nem fél aki vagyok
nekem gyűlölnöm nem lehet"

Invictus 2008.04.24. 22:28:42

poetikus.

Azért van néhány elég direkt utalás benne, pl. "egy bosszúálló Isten torzult tükörképe", hm... szerinted ki ez a bosszúálló Isten, Marduk? :)
Mert számomra egyértelmű, hogy az Ószöv. Istene, és hogy ez a szöveg a balliberális magyar zsidó értelmiségiekről szól, a "megmondóemberekről". De ha elemezzük a szöveget, sztem elég gyanús, hogy OV is meg van szólítva a versben. Ugye ha ismered a szöveget kitalálod mely sorokra gondolok? :)
Ha meg tényleg nem hallottál gyűlölködő magyar zsidókról, akkor jó neked :) (figyelem, nem az összes magyar zsidó tartozik ebbe a kategóriába)

poetkus 2008.04.24. 22:55:17

Invictus - Hát.. sejtettem, hogy főleg ezen rész miatt vélsz/véltek felfedezni a szövegben ilyesmire utaló allúziókat, de hogy OV is megjelenne, akár a dalszövegben, akár a versben.. :) - nem értettelek jól ehelyütt - az megintcsak 'enyhe túlzás' szerintem, részedről. Kétlem, hogy Ő megihletné Ákost. :))
Szerintem nem helyes dolog ilyen szinten kiélezni a kérdést. Ha balliberálisak ezek a 'megmondó'-k, akkor váljon egészségükre. Ákos 'elsősorban ember'-nek vallja magát, és ezzel szerintem egészen letisztult formában deklarálta az álláspontját, és azt, hogy ebből következően a másik félre is csakis mint emberre akar tekinteni.

Invictus 2008.04.24. 23:23:10

poeticus, hát valahol olvastam hogy Ákos és Eperjes összejár Orbánnal, szóval akár meg is ihlette. :)
"A hatalmat magadnak akartad" egy az ő miniszterelnöksége idején született dalszövegben biza szólhat róla, szerintem.

thetriggerhappy 2008.04.25. 04:56:37

jbb,

mi az, hogy megelhetik a magyarsagukat? senki nem cikiz senkit azert mert tanchazba jar, azert ha rovasirast tanit/tanul, azert ha sebestyen martat hallgat (o pld egy egeszen jo pelda arra, hogy szerintem kb milyen az amikor vki europai modon eli meg a magyarsagat, de ne szaladjunk elore).

ha viszont a magyarsag megelese az, amit a kurucon es a bombagyaron olvasol (ok ezt mondjak), akkor inkabb nem kernek belole.

miert nem tudjak ezt a ket dolgot elvalasztani? miert kell, hogy a magyarsaggal automatikusan osszefuggjon a zsidozas, ciganyozas, a holokauszt relativizalas, stb, stb? miert nem az a normalis, ha vki nem kirekesztoen eli meg a magyarsagat, bmit is jelentsen ez?

thetriggerhappy 2008.04.25. 04:59:01

melymagyar,

orulok, hogy te 3 hozzaszolas alatt kepes vagy megallapitani az en identitasomat. erre van vmi keszuleked? vagy ezt tanitjak valahol?

a tobbi agymenesedre ismet nem reagalok.

thetriggerhappy 2008.04.25. 05:02:13

jbb,

hol olvastad, hogy ezen barki gunyolodna? ki ejtett valaha is rossz szot arrol amit irtal?
ha ezek a fontosak, miert nem kered ki magadnak azokat akik uezeknek az ertekeknek a neveben viselkednek nacikent?

thetriggerhappy 2008.04.25. 05:03:59

tree2,

annak, hogy eppen hol vagyok es mit csinalok, nem sok koze van az elmondottakhoz.
talan neked is jot tenne egy kis vilaglatas.

thetriggerhappy 2008.04.25. 05:21:40

btw, nezem a tudositast gallipolibol es beugrott egy nagyon jo parhuzam.
ormeny holokauszt, ifju torokok, hrant dink, orhan pamuk es a torok buntetotorvenykonvy 301-es cikkelye.
meglepo a hasonlosag az otthoni helyzettel. majd ha a melymagyarok nem szurke farkas modjara kepesek csak megelni a magyarsagukat, akkor valtozhat valami. addig egy helyben topogunk. amig mindenki aki nem ert veluk egyet az torokellenes.

ezen erdemes lenne elgondolkodni.

tewton 2008.04.25. 07:00:59

thetriggerhappy,
azért ha annyira találónak látod az örmény holokausztot meg az "itthoni helyzetet," "mélymagyarostól" akkor el kéne gondolkodnod azon, hogy az török-örmény együttélés miben hasonlított a magyar-micsoda? együttéléshez.

Nem gondolom pl., hogy volt örmény asszimiláció a török többséghez. Azt se, hogy épeszű örmény pl. leírt valaha is egy olyan mondatot, hogy "nemcsak a szemetek tudnak törökül."

"miert nem tudjak ezt a ket dolgot elvalasztani? miert kell, hogy a magyarsaggal automatikusan osszefuggjon a zsidozas, ciganyozas, a holokauszt relativizalas, stb, stb?"

Hát, mintha Te se választanád el olyan élesen.
Neked automatikusan összefügg?

Elég sok itthoninak bizony nem.
Mondjuk úgy, a túlnyomó többségnek.

Akiknek meg automatikus jön ez az összefüggés, azok idehaza általában megélhetési fajvédők szoktak lenni. Csak nem a szélsőjobb színeiben.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.04.25. 09:52:18

on

riszpekt Ákos
W.A. miatt

nem hittem volna

klassz

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.04.25. 09:54:16

riszpekt ergé is

klassz

klassz, na:)

(bár Ákost azárt továbbra sem fogok hallgatni:)

Dr. Körömlakk ® 2008.04.25. 12:37:25

jó kis cikk, egyenes.
fikagépek, gyerünk megmutatni faszagyerekségeteket!!!
visszaszámlálás indul...

BOTICSELLI 2008.04.25. 13:02:38

Üdvözletem!

Több problémám is van az Ákost "kritizálókkal".

1. Ezek nem kritikai észrevételek hanem egyszerű alpári fröcsögések.

2. Az kritizáló műértők a hozzászólásaik alapján csak a rádióban játszott tingli-tangli Ákos slágerszámokat ismerik,
a mondandójukat is ezzel kezdik "nem hallgatok Ákost mert utalom".
Akkor mégis mi a kritika alapja könyörgöm???
Nem hiszem hogy ismerik Ákos lemezeit, a Hűség albumot, vagy a legutóbbi Még közelebb-et...

3. Honi sikerek.
Sajnos beugrott egy idézet a patás ördög/sátán/duce Orbántól:
"a tények makacs dolgok"
És tényleg.
Kéretik mutatni egy hasonlóan sikeres hazai előadót:

www.akos.hu/?page=eletrajz

Érdemes elolvasni, hátha képbe kerülnek egyesek.
A fenti linken tessék évszám szerint visszaolvasgatni!
Mielőtt véleményeztek nem árt ha tisztában van az ember a tényekkel.

4. Politikai hátszél? Médiatámogatás???
Emberek hol éltek?
A végén kiderül hogy Ákos azért sikeres mert a vízcsapból is ő folyik?
Nevetnem kell. :P
Ákos ritka vendég a televíziókban és a sajtóban tehát nem értem milyen "médiatámogatásról" beszélnek itt egyesek.
Például a platinalemezes "Még közelebb" albumnak ment bármilyen reklámja a televízióban vagy rádióban?
Segítek: nem.

5. Kettős mérce.
Hát ha valamivel fel lehet engem dühíteni az ez.
Érdekes, hogy pl a Heti Hetes szereplői, vagy Alföldi Róbert (és még sorolhatnám a bal oldal mellé kiálló művészeket) esetében fel sem merül hogy politikailag fizetettek lennének. Ők persze nyíltan kiállhatnak az MSZP vagy az SZDSZ mellett, ettől még hitelesek (!!!)és szalonképesek.
De ha valamely zenész, sportoló, színész, bárki, nem a balliberális tábor mellé áll hanem jobbra, akkor az már rögtön lefizetett Orbán bérenc, hiteltelen és egyébként is értéktelen szemét.
(lásd: Ákos vagy Egerszegi esetében azonnal lényegtelen lesz hogy mit értek el az életben)
Felfordul a gyomrom ettől a kettős mércétől!

Poetikus, 2008 04.24. 15:42:15
EGYETÉRTEK! :)
És meg valami:
"soha ne vitatkozz idiótákkal mert lesűlyedsz a szintjükre és ott meg legyőznek a rutinjukkal"

Ezt a régi bölcs tanácsot megfogadva én nem szándékozom vitázni, kiszállok.
De nem bírtam szó nélkül hagyni ezt a mocskolódást ami itt zajlik... :(

Üdv: Springer Botond Boticselli

BOTICSELLI 2008.04.25. 13:07:28

Üdvözletem!

Több problémám is van az Ákost "kritizálókkal".

1. Ezek nem kritikai észrevételek hanem egyszerű alpári fröcsögések.

2. Az kritizáló műértők a hozzászólásaik alapján csak a rádióban játszott tingli-tangli Ákos slágerszámokat ismerik,
a mondandójukat is ezzel kezdik "nem hallgatok Ákost mert utalom".
Akkor mégis mi a kritika alapja könyörgöm???
Nem hiszem hogy ismerik Ákos lemezeit, a Hűség albumot, vagy a legutóbbi Még közelebb-et...

3. Honi sikerek.
Sajnos beugrott egy idézet a patás ördög/sátán/duce Orbántól:
"a tények makacs dolgok"
És tényleg.
Kéretik mutatni egy hasonlóan sikeres hazai előadót:

www.akos.hu/?page=eletrajz

Érdemes elolvasni, hátha képbe kerülnek egyesek.
A fenti linken tessék évszám szerint visszaolvasgatni!
Mielőtt véleményeztek nem árt ha tisztában van az ember a tényekkel.

4. Politikai hátszél? Médiatámogatás???
Emberek hol éltek?
A végén kiderül hogy Ákos azért sikeres mert a vízcsapból is ő folyik?
Nevetnem kell. :P
Ákos ritka vendég a televíziókban és a sajtóban tehát nem értem milyen "médiatámogatásról" beszélnek itt egyesek.
Például a platinalemezes "Még közelebb" albumnak ment bármilyen reklámja a televízióban vagy rádióban?
Segítek: nem.

5. Kettős mérce.
Hát ha valamivel fel lehet engem dühíteni az ez.
Érdekes, hogy pl a Heti Hetes szereplői, vagy Alföldi Róbert (és még sorolhatnám a bal oldal mellé kiálló művészeket) esetében fel sem merül hogy politikailag fizetettek lennének. Ők persze nyíltan kiállhatnak az MSZP vagy az SZDSZ mellett, ettől még hitelesek (!!!)és szalonképesek.
De ha valamely zenész, sportoló, színész, bárki, nem a balliberális tábor mellé áll hanem jobbra, akkor az már rögtön lefizetett Orbán bérenc, hiteltelen és egyébként is értéktelen szemét.
(lásd: Ákos vagy Egerszegi esetében azonnal lényegtelen lesz hogy mit értek el az életben)
Felfordul a gyomrom ettől a kettős mércétől!

Poetikus, 2008 04.24. 15:42:15
EGYETÉRTEK! :)
És meg valami:
"soha ne vitatkozz idiótákkal mert lesűlyedsz a szintjükre és ott meg legyőznek a rutinjukkal"

Ezt a régi bölcs tanácsot megfogadva én nem szándékozom vitázni, kiszállok.
De nem bírtam szó nélkül hagyni ezt a mocskolódást ami itt zajlik... :(

Üdv: Springer Botond Boticselli

BOTICSELLI 2008.04.25. 13:09:46

Üdvözletem!

Több problémám is van az Ákost "kritizálókkal".

1. Ezek nem kritikai észrevételek hanem egyszerű alpári fröcsögések.

2. Az kritizáló műértők a hozzászólásaik alapján csak a rádióban játszott tingli-tangli Ákos slágerszámokat ismerik,
a mondandójukat is ezzel kezdik "nem hallgatok Ákost mert utalom".
Akkor mégis mi a kritika alapja könyörgöm???
Nem hiszem hogy ismerik Ákos lemezeit, a Hűség albumot, vagy a legutóbbi Még közelebb-et...

3. Honi sikerek.
Sajnos beugrott egy idézet a patás ördög/sátán/duce Orbántól:
"a tények makacs dolgok"
És tényleg.
Kéretik mutatni egy hasonlóan sikeres hazai előadót:

www.akos.hu/?page=eletrajz

Érdemes elolvasni, hátha képbe kerülnek egyesek.
A fenti linken tessék évszám szerint visszaolvasgatni!
Mielőtt véleményeztek nem árt ha tisztában van az ember a tényekkel.

4. Politikai hátszél? Médiatámogatás???
Emberek hol éltek?
A végén kiderül hogy Ákos azért sikeres mert a vízcsapból is ő folyik?
Nevetnem kell. :P
Ákos ritka vendég a televíziókban és a sajtóban tehát nem értem milyen "médiatámogatásról" beszélnek itt egyesek.
Például a platinalemezes "Még közelebb" albumnak ment bármilyen reklámja a televízióban vagy rádióban?
Segítek: nem.

5. Kettős mérce.
Hát ha valamivel fel lehet engem dühíteni az ez.
Érdekes, hogy pl a Heti Hetes szereplői, vagy Alföldi Róbert (és még sorolhatnám a bal oldal mellé kiálló művészeket) esetében fel sem merül hogy politikailag fizetettek lennének. Ők persze nyíltan kiállhatnak az MSZP vagy az SZDSZ mellett, ettől még hitelesek (!!!)és szalonképesek.
De ha valamely zenész, sportoló, színész, bárki, nem a balliberális tábor mellé áll hanem jobbra, akkor az már rögtön lefizetett Orbán bérenc, hiteltelen és egyébként is értéktelen szemét.
(lásd: Ákos vagy Egerszegi esetében azonnal lényegtelen lesz hogy mit értek el az életben)
Felfordul a gyomrom ettől a kettős mércétől!

Poetikus, 2008 04.24. 15:42:15
EGYETÉRTEK! :)
És meg valami:
"soha ne vitatkozz idiótákkal mert lesűlyedsz a szintjükre és ott meg legyőznek a rutinjukkal"

Ezt a régi bölcs tanácsot megfogadva én nem szándékozom vitázni, kiszállok.
De nem bírtam szó nélkül hagyni ezt a mocskolódást ami itt zajlik... :(

Üdv: Springer Botond Boticselli

BOTICSELLI 2008.04.25. 13:21:34

Elnézést!
Telefonról írok, nem értem miért ment el háromszor...
:(

Google 2008.04.25. 13:45:20

Boldogtrigger!

"...ha viszont a magyarság megélése az, amit a kurucon és a bombagyáron olvasol, akkor inkább nem kérnék.

Szerinted? Ez lenne a magyarság megélése?

"...miért kell, hogy a magyarsággal automatikusan összefüggjön a zsidózás, cigányozás, holokauszt relativizálás?"

Szerinted? A magyarsággal összefügg a zsidózás, cigányozás stb.?

Hát én kérek elnézést! Szörnyű dolgokat írogatsz.

kilmister 2008.04.25. 14:14:55

"Szerinted? A magyarsággal összefügg a zsidózás, cigányozás stb.?

Hát én kérek elnézést! Szörnyű dolgokat írogatsz."

Nem. thetriggerhappy nevű felhasználó csak olyan dolgokat írogat, amit a népszava, mancs, index stb. szélsőséges, magyarellenes, hisztériakeltő szennylapok belevésnek az agyába.
ő csak felmondta a leckét. :ppp

Ouroboros 2008.04.25. 14:17:39

BOTICSELLI 2008.04.25. 13:09:46

2 - Nálam ez úgy néz ki, hogy hallgatok Ákost, és odafigyelek rá, EZÉRT nem szeretem. Mert szerintem mérgező, amit mond néha.

5 - Lásd kettő. Eszembe se jut megkérdőjelezni valaki hitelességét csupán azért, mert föláll a Fidesz-tribünre. Lázár Ervinről is, Jankovics Marcellről is tudható volt, illetve tudható, hogy oda húzott a szívük, de ettől nem lettek kevesebbek a szememben — csak fájt, de ez már az én problémám, nyilván nem egyformán látjuk a dolgokat.

Ákossal nem a szimpátiája a baj, hanem AZ, amit ő maga mindenki mástól függetlenül mond, az a hozzáállás, ami belőle árad, és amit a jelek szerint sikeresen ültet el rajongótáborában is. Persze ez sem BAJ, csak ez speciel engem zavar, és mivel zavar, megírom ide. Ha nem baj...

Egyébként Ákos rég nem fideszes, attól ő annyira jobbra van, hogy leesik a világ széléről. Ő egy konzervatív vallási fundamentalista. Ebből a keresztény fundamentalizmusból Európának elég volt az a majd kétezer év, köszönjük, repetát nem kérünk.

Ouroboros 2008.04.25. 14:32:04

Google 2008.04.25. 13:45:20

A hangosan-harsányan szemérmetlenül „megélt” magyarsággal igenis összefügg. Ott, ahol az utóbbi a leghangosabb, bizton megtalálod a többit is.

Ha egyesek szemérmetlensége rossz fényt vet a neked fontos dolgokra, miért arra haragszol, aki nem tudja egyiket a másiktól elválasztani a nagy hangzavarban, miért nem azokra, akik kiabálnak és a mellüket döngetik lépten nyomon?

Az ex-fideszes Hont Andrásnak volt szerintem igaza ez ügyben, amikor „a szélsőségesen magyarellenes kuruc.info”-ról írt. Igen, ha van olyan, hogy „magyarellenes”, akkor az ilyen médiumok és támogatóik azok.

BOTICSELLI 2008.04.25. 14:48:11

Vicces hogy ezt a gondolatvilágot szerinted Ákos "elülteti a rajongói táborában"
és egyben felháborító is.
Az fel sem merül benned hogy én például éppen azért szimpatizálok Ákossal mert hasonlóan gondolkodik mint én.
Ilyen marhaságot egyébként már hallottam Orbánnal kapcsolatban is.
Számomra az lett volna csalódás ha másként gondolkodik, bár ez a veszély nem fenyeget mert Ákos a Bonanza óta ugyanazt az értékrendet vallja, nem forgatott köpönyeget.

Ouroboros 2008.04.25. 14:54:30

BOTICSELLI 2008.04.25. 14:48:11

Én nem kérdőjelezem meg, hogy ugyanaz az értékrendje, mint régen, de boldogult ifjúkoromban, amikor nagy Bonanza-rajongó voltam, ezt az értékrendet nem dörgölte az orrom alá, hanem olyan dolgokról énekelt, amik nekem is fontosak voltak, amikel együtt tudtam érezni. Ma meg mindent az az ún. értékrend hat át.

Google 2008.04.25. 14:56:53

Engedik, hogy el tudja választani egyiket a másiktól a "nagy hangzavarban"?
Vagy nem éppen az a cél ezzel a "nagy hangzavarral", hogy a konzervativ, vagy mondjuk úgy, a másik oldal, úgy nézzen ki, mint egy rasszista, civilizálatlan, maradár társaság, akik miatt semmit sem lehet "csinálni".

Gondolod, hogy mentegetem a kuruc.info-t?
Hát mégegyszer elnézést kérek; melyik az az ócska kormányzat, amelyik impotensen, és akkor jóindulatúan fogalmaztam, eltűri az onnan jövő uszítást?

"Mellüket döngetik lépten-nyomon", élükön Gyéeffel, jó példa rá a mai blogbejegyzése (is)!

thetriggerhappy 2008.04.25. 15:09:27

tewton,

a pelda termeszetesen nem 100%-ig tokeletes, hiszen otthon szerencsere meg nincs a 301-eshez hasonlo paragrafusa a btk-nak, nem gyilkoltak le dinkhez hasonloan senkit es nem voltak szurke farkasaink sem.
de ha a kurucon es jobbikon mulna lenne, es ehhez a melymagyarok (nem osszetevesztendoek a magyarsagukat normalis modon megelokkel) orommel asszisztalnanak. a kerdesem pedig pont arra vonatkozott, hogy miert kell, hogy osszefuggjon?

thetriggerhappy 2008.04.25. 15:11:25

kilmister,

ne alacsonyodjunk mar le ilyen szintre....igen, az index mint magyarellenes szennylap....

Ouroboros 2008.04.25. 15:15:50

ergé 2008.04.25. 14:58:49
„Ouroboros, te ki vagy a Törzskocsmán?”

Egy hiba a mintán. Kedvesek voltak, meghívtak, úgy volt, hogy én is írok oda, de nem volt időm meg eszem se egy komplett bejegyzést összehozni.

Tényleg, nem tudom, ilyenkor udvariatlanság-e meghagyni az ő linkjüket, amit még frissen írtam be, amikor még azt hittem, fogok tudni írni, vagy illik törölnöm?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.25. 15:19:29

Ouroboros, nekem nem tisztem ezt eldönteni. De nem tudom, hogy a Törzskocsma bloggerei ismerik-e ezt a véleményedet:

"Ebből a keresztény fundamentalizmusból Európának elég volt az a majd kétezer év, köszönjük, repetát nem kérünk."

:(

kilmister 2008.04.25. 15:22:26

thetriggerhappy koma

Az alacsony szintet te magad képviseled itt a blogon uszító beírásaiddal.

Bizony-bizony, az index sok-sok magyarellenes, népirtásra buzdító, buzibarát, Pápa-ellenes (by tótawé) cikket hagyott már az utókornak, melyet falnak a hozzád hasonló agytrösztök.
Sajnos sokan táplálkoznak ebből a szélsőliberális, káros szennylapból, de lesz itt még szebb jövő.....!

Ouroboros 2008.04.25. 15:29:03

ergé 2008.04.25. 15:19:29

Értem a problémádat, asszem leveszem. Bár elvileg tag vagyok, de nem sokat tettem hozzá a bloghoz amúgy sem. Csupán azért nem vettem le, mert esetleg az az üzenete, hogy én szégyellném őket, holott erről szó sincs.

Amúgy pedig nem értem a lefelé görbülő szájat. Miért, kell nekünk akármilyen fundamentalizmus? Akár anyagelvű, akár liberális, akár iszlám, akár keresztény? Hmm?

Republikánus Péter 2008.04.25. 16:34:51

Összefoglalva: olyan, hogy jobboldali-konzervatív művészet, nincs. A művészet per definitionem liberális. Innen ered a meginterjúvolt úr képmutató fasz volta: nem foghat a macska egyszerre kint és bent egeret.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.25. 16:37:01

Republikánus,

valóban. T.S. Eliot, G.K. Chesterton pl. nem voltak konzervatívok, sem művészek.
Hasonlóakat tucc még?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.25. 17:00:19

"Republikánus · res-publica.blog.hu/ 2008.04.25. 16:34:51
Összefoglalva: olyan, hogy jobboldali-konzervatív művészet, nincs. A művészet per definitionem liberális."
Maga meg nem kicsit tudatlan. De hiszen liberális!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.25. 17:08:07

tölgy, Republikánus nemes egyszerűséggel egy pinafotót montíroz a címer helyére blogján. Ezután miről vitázzon az ember vele?

tewton 2008.04.25. 17:42:56

"Ő egy konzervatív vallási fundamentalista. Ebből a keresztény fundamentalizmusból Európának elég volt az a majd kétezer év, köszönjük, repetát nem kérünk."

húha. ezt azért így hogy?

Ákos keresztény? lehet
fundamentalista? na erről szeretnék valami meggyőzőt látni. Eddig nem úgy néz ki, mint aki pogromra készülne, vagy keresztes hadjáratra, vagy vallásháborúra.
Lemaradtam valamiről?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.25. 17:51:54

Republikánus,

én tudok "mai magyar" jobboldali színészekről pl. Az általad cikknél is ott van Balázs Péter. Vagy ő mert jobbos, nem is művész nem?
Magának sok esze van...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.25. 17:54:29

"A művészet per definitionem liberális"
Köszi, megvettem :)

értesítem Homéroszt, Dantét, Buonarrotit, Goethét, Csontváryt és a többieket :)

tewton 2008.04.25. 17:55:31

Republikánus,
"Összefoglalva: olyan, hogy jobboldali-konzervatív művészet, nincs. A művészet per definitionem liberális."

muhaha. mekkora butaság.
mi az, hogy "per definitionem"?

Csak nem egy Művészt hallunk, aki kompetens a témában?

Amúgy meg ennyi erővel akkor a gyerekszülés konzervatív dolog? Az iszunk-hányunk-belefekzünk meg liberális?

(vagy nettó ostobaság ilyenekkel cimkézni ezeket?)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.25. 17:55:41

Republikánus:
Ez ugyanaz a jelenség, mint amikor Farkasházy, Gálvölgyi, Hernádi és Bajor szerepel mindenhol, illetve hívogatják meg egymást a lapjukba/műsorukba/whatever. Provinciális? Az.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.25. 17:56:01

ergé,

az még hagyján, de betett egy jó kis polito-ábrát, ahol Szálasi és Szent István egymás mellett éktelenkednek. Ehhez kell ám butaság:(((

Republikánus Péter 2008.04.25. 18:02:56

ergé

Miért, mi bajod a Nemzeti Pinával?

(Az talán, hogy nem is magyar modellé, hanem valami külföldi pornóoldalról van lopva? Höhö, példaképem ezügyben a Fidesz 2002-es üvöltősfiús plakátja volt...)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.25. 18:12:45

"a jóízlés per definitionem nem liberális"...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.25. 19:54:35

Ez a Republikánus is egy 1 bites B!T-es?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.25. 20:02:10

szerintem csak szimplán a Der Kretin halmaz része.

gastro, missing in action 2008.04.26. 11:15:25

Én szeretem Ákos zenéjét, az meg szive joga, hogy milyen oldalra húz szerintem.. Ez is a konzervativ-liberalizmus egyik előnye.. Az, hogy nekem nem tetszik az ő világképe, azt kábé leszarom, nekem a zenéje a fontos.. Az meg hallgatható.. Aki meg olyan rajongó, hogy pl. azért lett jobbos, mert az Ákker is, hát az egy ugyanolyan "panelproli" a gondolkodásában, mint a valódi panelprolik...

plastik02 2008.04.26. 12:53:35

"Tudja, hogy anyjának a pillangókról, apjának a fociról írjon, érti a klasszikus szerepmodelleket."

hol vagy lola??

jó az interjú, nem hallgatok ákost és nem is annyira fekszik ez a konzi pop, de érdekes volt elolvasni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.26. 14:28:44

Wass Albert: hát igen, ilyen. Ki is írt az Ufiban Wass Albertről hasonló szellemben? Ja, Oli bácsi.
ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1215

caralho voador 2008.04.27. 11:22:12

Ezt a sok szánalmas g*cit, aki idejön fikázni, döbbenet... Elmondani, hogy ez így meg úgy egy rakás szar. Ha ekkora kupac fos, miért szántok időt a (saját magatokat nevetségessé tevő) véleményetek kifejtésére?! Csak nem titeket is fizet valaki? Az is még a jobbik eset lenne. Ha magatoktól vagytok ekkora állatok, az sokkal szomorúbb. Amúgy kurva jót röhögök rajtatok. Eszitek a kefét, hogy van valaki, aki elmondhatja a nektek nem tetsző véleményét, akit a médiahengeretek nem tudott maga alá temetni, aki a maga ura lehet, és megteheti, amit szeretne. Erről szól a ti nagy problémátok és nem másról. (persze , tudom: igénytelen, buzi, náci, nagyképű, homofób, szar stb.) Naná, hasonló méretű rajongótáború quimby, belga, anima, nem is beszélve arról a f@szkalap Lovasiról. Hasonlítsatok már össze turné meg lemezeladás adatokat. Megvan? Köszi.
Amúgy én sem értek vele egyet mindenben, de amit itt produkáltok, az nevetséges. A leginkább az vehető ki belőle, hogy valamit, amiről fogalmatok sincs (többnyire), valami beteges feladatteljesítési kényszerből beálltok pocskondiázni a bégető úgynevezett liberális értelmiségi kánonba. Ugyanebbe a sorba állítható az antiszemitizmusról, a cigánykérdésről és hasonlókról hangoztatott, szintén rendkívül megalapozott vélemények sorozata. Szánalmas ennek az országnak a nagyja. Hogy a f@sz ütné ki a szemeteket...

cleveregg 2008.04.27. 12:01:29

Megutáljátok Ákost, Egerszegit, Schmitt Pált és bárkit csak mert nem elég böszme? Ti tényleg megérdemlitek a Pa-Dö-Dö - Heti Hetes - Korda Gyuri vonalat. Remélem, az már igényes, csak mert "törpét" tipornának, és persze soha semmiért nem kérnek pénzt vagy előnyt. Ha Ákos nektek "mélymagyar", akkor ti vagytok a magyar mély...

Ács Ferenc 2008.04.27. 12:59:24

Republikánus: fanyalog a hvg, hogy az ellenzék megszállja az összes önkormányzati pozíciót, beleértve a színházakat, persze. Ripacsokat is kineveznek szingazgatóknak? Igen. De hol vót' ez a fanyalgás, amikor Demszky csinálta-csinálja ugyanezt 18 éve a fővárosban? Vagy amikor a Heti Hetes nevű pártkabaré majdnem minden tagja Kossuth-díjat kapott a talkshownak álcázott kampányokért? Na, hol? Mind a két nagy szekértábor vándorcirkusza szánalmas.

Loxon: Az egy nagyon jó cikk volt Wassról.

gastro, missing in action 2008.04.27. 13:55:27

Én nem utáltam meg sem Ákost, sem Egérkét... Napersze a Schmittpalikát igen, de az egy gerinctelen kis pöcs volt mindig is...Tudnék mesélni, a szomszédom a Buda "elvtárs", Palika exfőnöke az OTSH-nál:-DDD
Nyalt az a rohadék mindenkinek, a diplomatakarrierje érdekében...maradjunk ennyiben..

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.28. 04:00:24

Ács Feri: Akkor nyugodtam meg először, hogy nem vagyok egyedül kerek e világon a Wass-kritikámmal.

Manócska74 2008.04.28. 13:16:18

Hi!

Én többek között csak azt nem értem, hogy ha ennyien nem szeretitek Ákost, mint embert, Ákost, mint zenészt, a dalai számotokra érdektelenek, akkor miért olvassátok el egyáltalán a vele készült riportot? Csak azért, hogy lehúzzátok? Ok, szabad országban élünk, mindenki elmondhatja véleményét (mint most éppen én is) de erre pazarolni energiát?

Mindenkinek szép napot!

Spiritus 2008.04.28. 13:28:09

"Minden szerző, előadó „eredeti” szeretne lenni. Erre törekszem én is, de nem abban az értelemben, hogy olyat csinálnék, amit más még nem. Ez lehetetlen: minden dalt megírtak már, ráadásul sokkal jobban. Eredetinek lenni annyit tesz, hogy az ember közel van az eredethez. Számomra ez a legnagyobb cél. Formailag meg kell újulni, de tartalmilag nem, mert nem is lehet. A jó sodorja, hívja az embert, de csak ritkán sikerül megérteni. Ha visszanézek, mert bármennyire borzasztó is, negyvenévesen már van mire visszanézni, azt látom, hogy van íve a velem megtörtént eseményeknek. Nem érzem magam se öregnek, se tapasztaltnak, van tervem a jövőre bőven, de látom, hogy sok minden csak egy hajszálon múlt. Van miért és van kinek hálásnak lennem."

Nos, itt van az eb elhantolva!! Ákos 20 év alatt sokat változott, de minden korszakát vállalja. Ennek a 20 évnek van egy íve... mint ahogy minden ember életének van (jó esetben fejlődési íve.) Ez az ő esetében a nyilvánosság előtt zajlik, tehát minden momentuma dokumentálva van és természetesen, mint előadóművész, erre törekszik is. DE A LÉNYEG: a Teremtő jelenléte az ő életében, legalábbis az eredethez való közelség vágya, a gondviseléséért mondott hála szerintem erre utal. Az, hogy mikor kötött szentségi házasságot, teljesen mellékes; bár szvsz inkább most, 3 gyerek után tudatosan, mint a lényegét nem értve fehér ruhában bohóckodva a rokonság előtt... Persze hiába beszél ő már régóta ezekről a dolgokról, ha sokaknak még nincs fülük arra, hogy meghallják.

Ács Ferenc 2008.04.28. 15:38:44

Loxon: nem vagy egyedül egyáltalán. Csakhogy az árnyalt megközelítés most nem trendi. Most az utálkozás vagy a rajongás a divat, legyen szó Wass Albertről, Kovács Ákosról, Kertész Imréről, vagy akár a túró rudiról.

zoli27 2008.04.28. 16:27:15

Az az igazság, hogy ha egy közismert emberről (pl. művészről, tévésről, stb.) kiderül, hogy még öszöd után (is) Gyurcsány-fan, különösen ha ezen nézeteit a nyilvánosság előtt még hirdeti is, akkor képtelen vagyok ugyanúgy nézni rá, mint előtte.

De pl. Vágó vagy éppen Lovasi már letett annyit az asztalra, hogy a politikai állásfoglalásukat és a szakmai teljesítményüket képes vagyok szétválasztani.
Az viszont rendkívül irritáló, hogy amint bekerült nyilvánosságra került Vágó véleménye Gyurcsányról (asszem egy Playboy-interjú volt), a következő szombaton Verebes már meg is hívta őt egy "könnyed beszélgetésre" a szombati Napkeltébe.

zoli27 2008.04.28. 16:28:23

"bekerült nyilvánosságra került"

Szóval értitek... :)

melymagyar 2008.04.28. 21:40:14

idesüss thetriggerhappy!

Nézd, mennyi "mélymagyar"! :)))

www.vagta.hu/index.php?page=news&id_news=14

Nem kelt benned félelmet az újszoci Újhelyi, illetve a liberális Gesztike, ahogy a 2 nm-es kokárdájukkal mélymagyarkodnak? :ppp

hiba 2008.04.28. 22:13:15

melymagyar: Az nem kokárda, hanem a lóversenyeken szokásos szalag, vagy mi fene. Biztos lesz itt lovas aki megmondja.
Geszti mindig is kicsit presszóértelmiségisen magyar volt, ami szerintem teljesen általános liberális körökben. Amolyan véletlenül a másik oldalra esett Kovács Ákos. Vitathatatlanul profi és haladó szinten tehetséges. Attól, hogy ez nekem nem az ideális összetétel, elhiszem, hogy van akinek bejön.
Szurkolok nekik, hogy bejöjjön ez a lovasverseny és ne gagyira menjen az állami pénz.

Ács Ferenc 2008.04.28. 22:54:16

A Nemzeti Vágta fantasztikus ötlet, de milenne ha ez a díszes, pártokon átívelő bizniszkompánia esetleg nem az adófizetők zsebéből guberálná ki rá a zsetont, hanem neadjisten' a sajátjából? Akkor tetszene.
Esetleg.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.28. 23:15:32

Tényleg közpénzből nyomul a kis gnom?
Én azthittem ez csak az rtlmaffia biznisze.

Francois Pignon 2008.04.28. 23:19:30

Települések neveznek, vagyis igen, a jól eleresztett önkormányzatok pénzéből. Valahogy nem a piacról szedték össze a nevezési díjakat, állami pénzeket tarhálni ugye még a liberális holdudvaron is kényelmesebb.

hiba 2008.04.28. 23:38:44

Nana, azért a Hídembert meg Bánkbánt sem a bankok finanszírozták. Ne menjünk le életésirodalomba. Önmagában az állami pénz költése nem lenne gond, ha kimutathatóan van haszna az ország számára. Legnagyobbnak gondolt magyarunkról, operánkról filmet készíteni, látványosan lovasturisztikai gondolkodást és imidzset építeni szerintem ilyen.

PettAir 2008.05.01. 02:04:43

Kedves előttem irkálók, ezúton töredelmesen megkérek mindenkit ,hogy mielőtt beirkál ide ,és olyan témákban mond ki ítéleteket ,amihez igazából semmi köze sincs ,előtte legyen szíves magába nézni ,megnézni ki mit ért el élete eddigi folyásában ,és csak azután írja ide az aktuális világszemléleti dolgait.
Ákos az egyetlen (sajnos egyetlen) olyan magyar művész ,aki fent tudott maradni hazánk popiparában az ezekhez hasonló kritikák kereszttüzében is. Ez nem meglepő az emberi butaságunkat látva, hisz mindentől félünk ,ami lehet nagyobb értékeket képvisel ,mint amit a napjaink médiája sugároz ,és inkább földet lapátolunk rá, de legalább így könnyebben alszunk el este. Így csak azokkal a problémákkal kell foglakoznunk ,amiket mások állítanak elénk ,figyelemelterelés céljából(de mint mondtam legalább mindenki nyugodtan alszik ,bután de nyugodtan).
Másrészt nem igazán értem milyen elvekhez legyünk hűek ha nem ahhoz , magyarnak születtünk. Ezt értékként kell kezelnünk ,nem pedig bedőlni a mindenhonnan áradó nemzeti öntudatot romboló ármánykodásoknak.
(Kicsiny országunk nagyon nehezen fog túlesni a nagy vörös korszak népbutításán. Sajnos.)

gerr 2008.05.01. 14:17:53

Üdvözletem!

Szánalmas, amit egyesek itt írogatnak. Nem Ákost, hanem magukat járatják le, de hát szívük joga...

Ha a zenéje nem tetszik, minek hallgatjátok? Köztudott, hogy az emberek ízlése más, így nem létezhet olyan zene, ami mindenkinek tetszik. Nekem is mutattak már számokat, amik állítólag "a világ legjobb zenéi", de én végighallgatni sem bírtam őket. Mégsem szaroztam le, elfogadtam, hogy igenis jó zene, mert másnak tetszik, és lehet értékes úgy is, hogy engem nem fogott meg a mondanivalója. Az természetes, hogy mindenki a sajt fejéből kinézve szemléli a világot, és (jóesetben) van saját nézőpontja a dolgokról, de ha az nem egyezik máséval, az nem azt jelenti, hogy a másikkal van a hiba.


Ami a politikai nézeteit illeti, mégis mi köze annak a zenéhez?
Ákos dalai attól (is) különlegesek, hogy mindenki mást lát bennük. Ha ti a politikát, zsidógyűlöletet, sátánizmust, vagy tudja a fene még miket, akkor csak sajnálni tudlak titeket. Ez csak titeket minősít. Én meghallgattam minden számát, és mindnek volt mondanivalója számomra. Úgy érzem, mintha a dalai nagyrésze rólam szólna, az életemről. Nekem hitet ad, és erőt. Szerintem csodálatosan jók mind a dalai, mind a versei, és el tudom fogadni, hogy másnak nem tetszik, de nem értem, miért kell mocskolódni, és szidni őt?

Én nem állok egyik politikai oldal mellett sem. Az egész magyar politikától undorodom. Azt viszont nem tudom megérteni, hogy miért kell Ákost szidni azért, mert jobboldali? (Holott megmondta, hogy nem az...) Fél magyarország az emberek, ti most mindenkit gyűlöltök, aki nem arra a pártra szavaz, amire ti? Ennek mi értelme van?
Ha Ákos áll valamelyik oldalon, szerintem tisztelni kéne őt azért, mert meri vállalni a nézeteit, és nem csak lapít a szarban, mint sok más közéleti személyiség.
(Egyébként meg szerintem ő nem a jobb, vagy baloldalon, hanem messze az oldalak fölött áll...)

Szép napot mindenkinek!

PhoenixSpirit 2008.05.07. 02:53:07

Szép, nagy lélegzetvételű interjú. Ez a rész különösen tetszett : "kritikustól még nem tanult senki dalt írni vagy zenélni". Mégis, egyre nő a kritikusok száma, akik képesek bármit lehúzni, ami nem felel meg a (gyakran igen szűkre szabott) személyes ízlésviláguknak. A zenei ízlés egy dolog és teljesen szubjektív, pont ilyetén mivolta miatt felesleges azon vitázi. Azonban ők nem azt mondják, hogy "én nem szeretem, mert nem nekem nem tetszik", hanem azt, hogy "nem ér semmit, stílustalan, unalmas, művészieskedő", satöbbi...és itt azért akad egy árnyalatnyi különbség, általánosságban állítják be a művész munkájának minőségét, nem szubjektívan, kvázi rá akarják erőltetni a saját meggyőződésüket a tömegre, mondván, "én nem szeretem, ezért ti se szeressétek". Ez az igazán visszataszító az ilyen kritikákban, a már sokszor említett üres vádaskodás mellett, ahol "üres" alatt érvekkel nem alátámasztott vagdalkozást kell érteni. A másik meg az úgynevezett "személyi kultusz", sokak szerint Ákos nagyképű. Megfigyelhető, hogy nagyon sokszor pont az nevezi a másikat nagyképűnek/beképzeltnek, aki magát mindenkinél többre tartja és mindenkinél beképzeltebb. Majd, amikor az illető *legalább* ilyen minőségű életművet lerak az asztalra, akkor formálhat magának jogot, hogy kiosszon olyan embereket, akik ilyet letettek. Ákosnak csak gratulálni lehet, mert -sokakkal ellentétben- nem hülyült meg a sztárságtól, holott rajongókért és ünneplésért pályafutása alatt nem kellett egyszer sem a szomszédba mennie. Figyeljünk meg más, ünnepelt zenészeket, énekeseket...sokan közülük ennyi éves korukra már rég az alkoholizmus és/vagy a drogok áldozatává válnak. Legalább ekkora vagy akár tízszer nagyobb (tengerentúlon pl. nem ritka) rajongói tábor mellett. Ákos azon kevés zenészek egyike, aki emberként is megérdemli a tiszteletet, legfőképpen a sokak számára visszaadott remény miatt, azért az erőért, ami a dalaiból árad. Köszönjük és adjon az ég még legalább ennyi értékes évet neki ! :)

PhoenixSpirit 2008.05.07. 03:02:22

Ami pedig a politikát illeti, az emberek néha iszonyatosan óvodás módon tudnak hozzáállni ahhoz a kérdéshez. Kb. az a szint, hogy "én erre szavaztam, ezért nem létezik, hogy ne nekem legyen igazam". Tökmindegy neki, hogy az általa dédelgetett "oldal" (mert mostanra már maga az oldal fogalma is igen homályos lett) adott esetben minden javából kiforgatja, de ő attól még imádja őket, mert az ő szent és sérthetetlen igazát képviselik. Aki pedig ellent mondana ennek, azt a pokol fenekére kívánja. Ákost azért mondják sokan jobboldalinak, mert az értékrendje, a konzervatív világkép közel áll a klasszikus jobboldali politikához (de ilyenről idehaza már nem nagyon beszélhetünk). Azt sokan el szoktak felejteni, hogy a konzervatív szó jelentése "megőrző", tehát a tradicionális hagyományokat, kultúrát ápoló ember. Ez önmagában pedig nem politikai kategória. A politika szükséges rossz, ami folytán rengeteg ember ugrik egymás torkának, olyanok, akik amúgy teljesen jól kijönnének. Védik a (valós vagy vélt) igazukat és persze féltik az egzisztenciájukat. Ez érthető, az azonban már távolról sem, hogy ezért miért kell az ellenfélre (nem ellenségre) kígyót-békát üvölteni, ráadásul alaptalanul. Nekik azonban mindegy, csak lehessen. Érdekes módon ezek a támadások az Új törvény album megjelenése után erősödtek fel igazán, talán azért, mert ott a dalok jó részében fellelhető volt a húsba vágó, maró gúny és irónia, ami sokaknak elevenjére tapinthatott.

"A gyűlölet rabja
Majd kiforgatja
Minden szavamat
És átkoz..."