Bajnai-, Simor-, vagy kisebbségi kormány
2008. április 01. írta: TuRuL_2k2

Bajnai-, Simor-, vagy kisebbségi kormány

 Nem szívesen lennénk most az imperialistákköztársaság barátai helyében. A tegnapi kis koalíciós affér eredményeként útelágazódáshoz érkezett a nemzeti progresszió: az első út az Orbán Viktor által javasolt, az MSZP és az SZDSZ által érthető módon nem vágyott előrehozott választáshoz vezet. A második irányba Navracsics Tibor szíves ajánlásával indulhatnak - kéz a kézben, de Gyurcsány Ferenc nélkül (ami Kóka János szerint már egy egészen másik eset/kormány lenne). Végül a harmadik útirány a kisebbségi kormányzásé (amire Gyurcsány Ferencnek még gondolnia sem szabad).

 Az első eshetőséget nyugodtan zárójelbe tehetjük. Egyrészt már szenteltünk neki egy saját bejegyzést, másrészt nem kell hozzá politikai elemzőzseninek lenni, hogy belássuk: az MSZP és az SZDSZ pillanatnyilag a háta közepére sem kívánja a demokrácia ünnepét. A második eshetőség nem most merül fel először Őszöd óta, a Figyelő például tavaly ősszel cikkezett Gyurcsány lehetséges utódairól. Az ott felmerülő nevek közül Veres János még viccnek is durva, és Kiss Pétert sem tudjuk elképzelni, ahogy tort ül Gyurcsány felett. Bajnai Gordont és Simor Andrást viszont túl sokfelől rebesgetik potenciális trónörökösként ahhoz, hogy ne adjuk meg nekik az esélyt:

Bajnai-kormány
 Ha hinni lehet a folyosói pletykáknak, Bajnai a hivatalos, udvari utódjelölt. Isten bocsássa meg nekünk, de egyszerűen nem bírjuk elképzelni Gyurcsány Ferencről, hogy saját utódlását napirendre vegye a következő nyolc-tíz évben - ennek ellenére saját fülünkkel hallottuk, hogy már építik Bajnait a megfelelő körökben. Pályája kezdetén a KISZ-ben egy politikai csapatban játszott Gyurcsánnyal és Szilvásyval, ez talán elég lehet ahhoz, hogy a jelenlegi miniszterelnök ne akarja kicsontozni egy konstruktív bizalmatlansági kísérlet esetén. Vagy legalábbis ne élő adásban. Gyurcsánnyal szemben a focista iskolát képviselné a kormány élén, mi több, női szakértőnk szerint jóképű is.
 Előnye: Leisztinger Tamással focizik
 Hátránya: Hálóőr

Simor-kormány
 A Magyar Nemzeti Bank elnökét állítólag többször megkeresték már azzal kormánypárti körökből, hogy el tudná képzelni miniszterelnökként. Bonyolítja a helyzetet, hogy információink szerint ő magát már kevésbé: nem szívesen vállalná most a reformok (és a kormánypártok) egyenesbe hozását, a mai kamatdöntési MNB-sajtótájékoztatón nevetve kérdőjelezte meg a felvetés komolyságát. Ugyanakkor valamiért fontosnak érzi, hogy kifejtse véleményét az ország állapotáról, a Népszabadság legutóbbi Hétvége mellékletében Lemaradás vagy felzárkózás címmel elemezte a helyzetet. Az ebben pedzegetett, rokonszenvesen erőteljes, 2000 milliárdos költségcsökkentés kérdésében mintha Varga Mihály is igazat adna Simornak. Ebből még túlzás lenne esetleges Fidesz-támogatásra következtetni egy konstruktív bizalmatlansági indítvány esetén, de ellenzéki elutasítottsága nem is hasonlítható egy-egy kormánypárti bozótharcoséhoz.
 Előnye: Megtakarítana 2000 milliárdot
 Hátránya: Megtakarítana 2000 milliárdot

Kisebbségi kormány
 Pillanatnyilag a legnagyobb esélyt erre látjuk, ha szabad rá gondolni Gyurcsány szerint, ha nem. Voltak már kvázi-kisebbségi kormányaink 1990 óta (mindkét esetben Torgyán József és az FKGP jóvoltából), de ez lenne az első olyan kormány, amelynek bevallottan nincs többsége. Az eseti parlamenti többség biztosítása azért közel sem tűnik lehetetlennek. Az MSZP (Horn Gyulát és Toller Lászlót nem számítva) eleve rendelkezik 188 mandátummal, az SZDSZ nem zárta ki a kormány külső támogatását és bár Dávid Ibolya lassan minden nap követeli, pontosabban kéri Gyurcsány lemondását, az MDF képviselői közül is el tudunk képzelni támogató szavazatokat, ha modern, európai értelemben vett dolgokról van szó.
 Előnye: Több szocialista Audi-kulcs
 Hátránya: Sokba lesz nekünk

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr86405693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dejavubazz 2008.04.01. 07:28:58

Csakis a harmadik, az a legsudarabb!

Paranoid Android2 2008.04.01. 08:00:13

Azon kívül, hogy 2006-ban megnyertek egy választást, maradt még bármilyen alapjuk arra, hogy kormányozzanak?

states 2008.04.01. 08:08:00

Ott az alapok lerakásánál, 1989 körül valamit nagyon elrontottunk, mert az képtelenség, hogy egy kormányzásra teljesen alkalmatlan kormány, melyet a nép is közfelkiáltással annak nyílvánit, csak saját maga válthatja le saját magát és más senki. És még 2 év hátra van a mandátumukból, te jó ég...

El Condor 2008.04.01. 08:10:32

Szerintem előrehozott választás kellene. Meglátnátok 4 év múlva úgy utálná a nép azorbánt, mint most a gyurcsányt.

Machiavelli 2008.04.01. 08:10:42

Miért, te látsz itt kormányzást?

Machiavelli 2008.04.01. 08:13:53

Miért gondoljátok azt, hogy mindenki érzelmi alapon választ ?

Jól mennek a dolgok, vagy nem jól mennek. Tudom most az országvezetői szeretnék elhitetni, hogy nem lát tovább 300 Ft-nál a magyar ember, ez azonban nincs így. Nem hülyék az emberek

danmoriarty 2008.04.01. 08:14:53

Azért az előrehozott választásoknál egy kis időre érdemes elidőzni. Ennek eröltetése vajon érdekében áll-e a FIDESZ-nek? Szerintem nem. A szarból, amibe a szocik kormányozták az országot, csak kiadás- és adócsökkentéssel lehet kikászálódni. Itt a kiadáscsökkentéssel van a legnagyobb probléma. Ezt vagy elmondják a kampányukban, vagy a hazugság bűnébe esnek ők is. A jobboldalnak nagy szivességet tennének a szocik, ha ebbe is ők vágnának bele, aztán 2010-ben még a 10 százalékért is kapaszkodhatnának.

kutyacica 2008.04.01. 08:19:20

"Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."

Teli találat!

kgonzo 2008.04.01. 08:24:08

Azért ne feledjük:
Pillanatnyilag igazmondó Viktornak sem érdeke az előre hozott választás. Egészen egyszerűen nem tudná megmagyarázni, hogy miért kell mégis megszorítani, ha nem kell (mert ugye nem kell, ha a 300Ft olyan átkozottul sok pénz volt).

Szóval ott állna Viktor és azt mondaná:
Barátaim, a szociális népszavazásra való tekintettel megszüntetjük a minimálbér adómentességét?

Ne feledjük kiadást csökkenteni is csak úgy lehetne, hogy a szociális kiadásokból faragunk. A magyar költségvetés kiadásainak kétharmada szoc.kiadás+adóságteher.

Sajnos a baj ennél sokkal nagyobb. Nem bízom abban, hogy Viktor bármit is kezdene a gazdasággal. A struktúrális reform nélkül, pedig cseszhetjük a jövőnket.

Gyurcsány ezt cseszte el. Mert ő viszont tudja,(!) mit kell tenni, többször el is mondta, és most egyszerű gyávaságból (?) kihátrál belőle.

Nem baj finanszírozzuk tovább a finanszírozhatatlant, van adó, majd abból. Sajnálom, nagyon sajnálom, valamikor igen súlyos árat fizetünk majd ezért barátaim. És nem lesz kivétel a fizetésnél: jobb-, és baloldaliak egyaránt csöngetünk majd.

danmoriarty 2008.04.01. 08:26:55

kgonzo:

Így van, ehhez nincs is mit hozzátenni...

jo.e 2008.04.01. 08:50:00

Tényleg, ha mondjuk idén előrehozott választások lesznek akkor onnantól a vb évéről átkerül az egész az eb-ére, vagy 2 év múlva újra?

jo.e 2008.04.01. 08:51:48

kgonzo: "Mert ő viszont tudja..."
Hát azért én erre nem vennék mérget.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 08:51:57

kgonzo,
már más Feri-fantól is kérdeztem, miben áll Feri reformja? Mert a vizitdíj/tandíj pár milliárdja nem húzza ki a szarból az országot (az elmúlt egy évben a gazdaság lelassult a vizitdíj/tandíj mellett)?
Másrészt, inkább jobboldaliak csöngetnek, mert az aktívak inkább jobboldaliak. Ki érti?

Peter252 2008.04.01. 08:52:14

Egyik sem lesz, hanem meg fognak egyezni, nyugi, április 30-ig biztos.
Elég megnézni a képeket, a két főszereplő arcát, ahogy egymásramosolyognak többször a parlamentben.
Jó kis színjáték volt, gumicsont, A főszereplők jártak jól:Gyurcsány és Kóka is megerősödött a saját pártjában, és el lehetett terelni a figyelmet az SZDSZ botrányról.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.04.01. 08:53:12

"Ott az alapok lerakásánál, 1989 körül valamit nagyon elrontottunk"

A konstruktív bizalmatlansági indítvány volt a kormányozhatóság egyik ára at Antall-Tölgyesi paktumban. (Meg Árpi bácsi, de ő most nem érdekes)

Google 2008.04.01. 08:58:51

Most kit érdekel, hogy mi a Fidesz érdeke? És miért ne lenne érdeke a Fidesznek, hogy megpróbálja kihúzni a szekeret a sárból, ahova Gyurcsányék nyomták, nyomják folyamatosan.
Nem hiszem, hogy a Fidesz letett volna a kormányzásról. Most lenne itt a legszebb ideje, most mutathatnák meg, mit tudnak. Ez egy szép kihívás lenne. Ez egy szép kihívás!
Hadd ne reformáljon az, akinek ha csak alkalma adódik, elqrja!
Bajnainak sok ötlete van, a libákról is tud egyet-mást, de mára a libák odalettek, menjen ő is utánuk! Már kivette a részét, többszörösen.

vivaNER 2008.04.01. 09:00:36

States:
Igen bazira elrontottuk, olyanokat segítettünk hatalomra, akik "elprivatizálták" az ország vagyonát. Az vagyon nekik "termel" azóta, abból születtek a milliárdosaink. Ráadásul barát-rokon-haver-osztálytárs alapon,hozzáértés nulla, de azt ki tudta számolni mennyit ér a telek, meg az ingatlan, ha leállítja a frissen szerzett gyárat. A megmaradt 10% hozama kell biztosítsa a szolgáltatásokat a 99% számára, mert adózni azt nem szeretnek, a javarészt majdhogy ingyen kapott vagyon után meg talán még illetéket se kellett fizessenek. Az étvágy azóta sem csökkent, csak már nemigen van mit osztani. Esetleg az adónkat, meg az EU alamizsnáit...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.01. 09:02:00

"Szerintem előrehozott választás kellene. Meglátnátok 4 év múlva úgy utálná a nép azorbánt, mint most a gyurcsányt."

Ha lenne négy év múlva választás. azért ne felejtsük el, amikor kormányon voltak, sima többséggel is megpróbálták eljelentékteleníteni a parlamentet, meg a többi demokratikus intézményt, mit tennék akkor most, amikor jó eséllyel olyan kétharmadot szereznének, hogy az már háromnegyed? akár még az alkotmányt is csont nélkül meg tudnák változtatni...

Persze ha nem akarja csődbe vinni az országot, akkor muszáj lenne megcsinálniuk azt, amit most minden erővel elleneznek, sőt, akár még többet is, és ettől tényleg meztelenné válna a király, csak épp lehet, hogy nekik már nem lehetne úgy visszapofázni büntetlenül, mint a mostani kormánynak... (úgy bírom, amikor diktatúráznak agyba-főbe, és nem gondolnak bele, hogy egy igazi diktatúrában pont ezt nem tehetnék).

Mivel a jelek szerint Gyurcsány bedobta a törülközőt reformtéren, most már el tudnám képzelni, hogy más legyen a miniszterelnök, de persze csak olyan, aki továbbviszi, és jobban viszi tovább a megkezdett dolgokat. kérdés, hogy a Fidesz hagyna-e dolgozni nyugodtan bárkit is, akit nem Orbán Viktornak hívnak, hisz Fletónak se elsősorban a reformok okozta népszerűtlenség őrölte fel az idegeit, hanem a folyamatos, durva és nemtelen támadás, a tehetetlenség érzése, hogy az alkotmánybíróság bizarr döntésének hála Orbánék még ellenzékből is vissza tudják vonatni a törvényeit (ami maga a totális agyrém és jogbizonytalanság, minden, csak nem igazi demokrácia), és a mögötte álló párt beszarisága. Szóval én elfogadnék egy Simort, vagy egy Bokrost Gyurcsány helyett, mert ők valószínűleg jobban csinálnák azt, amit Gyurcsány akart, csak rosszul elkezdve, rosszul kivitelezve, és rosszul kommunikálva vitt véghez.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 09:05:47

Fedor,
igazad van. Persze, hogy OV a felelős, ki más?

vivaNER 2008.04.01. 09:07:50

Google:
Szerinted érdekel ott fent valakit is, hol áll a szekér? Viktor is csak azért kapar, hogy ő oszthassa el az EU-s milliárdokat maga között. Azért olyan sürgős kormányra kerülni. Persze most sem más a helyzet, szerintem ezen kaptak össze éppen, hogy a Horn étvágya meghaladta a "tehetségét", Gyurcsány meg beintett

kgonzo 2008.04.01. 09:21:06

tölgy:
Hát nem vagyok egy Feri fan, de én úgy látom hogy az elkúrás inkább majd most következik be.
Egyébként az Őszödi beszéd elkúrásában is a reformok hiányáról volt szó, ezért gondolom, hogy hiba most visszalépni.

A kérdésedre visszatérve: Ha a reform csak 300Ft-ról, és a tandíjról szólna el, is áshatnánk magunkat. Sajnos az egészből valóban csak ennyi jött le, ezért lett a végeredmény 3 300 000:800 000 persze a pontos számokra nem emlékszem, csak az arányokra. Szóval, ha én ezt itt ki tudnám fejteni, mondjuk röviden, akkor megnyerhető, vagy legalábbis némiképp visszafogható lett volna a népszavazás eredménye.
De csak egy példa: Onkológiai centrum a Franciáknál 12 van az országban, nálunk korábban (reform előtt, a mai adatot sajnos nem tudom) 57 volt.
1. Nem vagyunk akkora ország,
2. Nincs annyi pénzünk, hogy ennyifelé aprózzuk, miközben mindenki a legújabb CT-be feküdne bele legszívesebben.
De ugye erről nem hallott senki.

Az, hogy a jobboldaliak aktívabbak, sajnos számomra pontosan úgy hangzik, mint amikor azt állította a Fidesz egyik prominense, hogy a lumpenprolik szavaztak az MSZP-re. Sajnálom, és szégyellem is, hogy a magyarságom után, még le is lumpenproliznak.
Na, ezért nem fordulhat velem elő, hogy a Fideszre szavazzak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.01. 09:21:35

Nem állítom, hogy a kialakult helyzetért Orbán a felelős. Persze, hogy a koalíció bénázott agyba-főbe, ez tény. De hogy nem volt megfelelő légkör a nyugodt munkához, hogy még az a kicsi jó is kiteljesedjen, ami kitelt tőlük, mert "ott tettek keresztbe, ahol csak tudtak" (copyright by Éger István), abban azért vastagon benne volt a Fidesz keze, és a "minél rosszabb, annál jobb" cinikus és rövidlátó elve.

K ügynök (törölt) 2008.04.01. 09:28:04

Lesz még Bokros Lajos miniszterelnök, meglássátok, akkó aztán lehet sírni-ríni, hogy a Feri mégiscsak fájdalommentesebb lett vóna!

68nyara 2008.04.01. 09:36:41

Fedor, kgonzo: egy kicsit részletesebben kifejtenétek a reformok mibenlétét? Mondjuk valami közgazdasági rizsa legalább? Rendben most az egyszer végigolvasom a méteres hozzászólást is, de egy picit legalább annál többet is tudtok mondani, hogy REFORM? A reform azt jelenti, hogy van eredménye, lehet látni, hogy valami megindul a gazdaságban. Mert attól, hogy leépítünk minden kiadást nem reform lesz, hanem csőd. Persze nem most, először a kisember fog becsődölni. Aztán, majd kicsit később az állam is. Emlékeztek Argentínára? Semmi jele annak, hogy bármilyen ötlet lenne akár MSZP, akár SZDSZ felől, hogy hogyan lehetne a gazdaságot rendberakni. Emeljük az adókat, faragjuk le a támogatásokat, minek akkora minimálbér, vezessünk be vizitdíjat, napidíjat, tandíjat. Rendben, tegyük ezt, de mi a cél? Mennyi az ezeken megspórolt/beszedett összeg? Hogyan viszonyul ez, pl. a gazdaság visszaeséséből származó bevételkieséshez?
Mennyi az teljes adóterhelés ma Magyarországon? Azokban az országokban, ahol ekkora, vagy ennél is nagyobb, (nem sok ilyen van, de van), ott hogyan is működik a dolog, milyen állami szolgáltatások, támogatások vannak?
Mitől fog elindulni felfelé a GDP (GNP, stb)?
Építsünk autópályát, majd attól jól beindul? Ismeritek Portugália példáját? Nem? Akkor hajrá, nézzetek utána.

Mert amíg ezekre nem válaszoltok, vagy nem tudtok válaszolni, addig csak az látszik, hogy valahol hallottatok valamit, amit most papagáj módjára visszhangoztok.

68nyara 2008.04.01. 09:42:35

kgonzo: ez az amit mondok, azza jönni, hogy a Franciáknál 12 nálunk meg 57 onkológiai centrum van. EZ így kicsit leegyszerűsítése a dolgoknak. Nézzük már meg, hogy ,mondjuk hogyan alakul Franciaországban és itthon pl. a 100000 lakosra jutó érrendszeri betegségben szenvedők száma? Vagy pl. ezeknek a centrumoknak a felszereltségét. Vagy pl. hogy mit is értenek ők kardiológiai centrumon, és mit értünk mi ugyan ezen? Milyen feladatokat látnak al a kettőben?

Ugye, hogy enm olyan egyszerű, hogy db-db aztán húzunk egy vonalat és összeadunk, kivonunk?

Füle_Sándor (törölt) · http://www.fule-sandor.blogspot.com 2008.04.01. 09:42:58

Fedor,

ha Gyurcsányék egy tisztességes kormányzást valósítottak volna meg a trükkök százai helyett, Orbánéknak nem hozott volna ekkora támogatást az üsd-vágd ellenzéki politizálás.

Gyurcsány megél a milliárdjaiból, akárhogy is fordul a kocka. Azok a megélhetési MSZP-s szavazógép-fogaskerekek (hasznos hülyék) meg, akik a fizetésükért, költségtérítésükért remegve támogatták a Ferit a trükközésben, meg is érdemlik hogy munka nélkül maradjanak.

68nyara 2008.04.01. 09:43:29

Természetesen rákos megbetegedést akartam írni, értelem szerűen.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 09:45:43

kgonzo,
eszembe ágában sincs megtéríteni, maradj csak baller.Az, hogy az aktívaknál a Fidesz nyerte a szavazást 2006-ban Gallup adat (ha jól emlékszem), a nyugdíjasoknál meg ti nyertetek.
De reform tartalmáról még egy szót sem írtál. Sok a CT? (Én úgy tudom magánkézben vannak, és ha így van, az OEP miért finanszírozza őket? Valaki esetleg kijárta, 10%-t visszacsenget? Akkor ez a kormányzó felelőssége, bocs.)
Tudsz a legnagyobb tételek (nyugdíj, szociális kiadások) visszavágásának szándékáról? Mert akkor lenne bátor a Feri, de meg is ennék a saját szavazói.


Fedor,
aki kormányozni akar, számoljon a széllel, hullámokkal, és azzal, hogy menetközben kell folyton átépítenie a hajót, megbékíteni a legénységet, stb. Aki ezekkel nem birkózik meg, az nem alkalmas kormányosnak. Az ellenzék azért van a parlamenti rendszerekben, hogy cseszegesse a kormányt. Nincs rendkívüli állapot - 2002-6 közt biztosan nem volt - amiért valami "nagy népi összefogás" kellett volna. Ha valaki nem bírja a szeleket, a kritikát, ne legyen kormányos, nem kötelező. (Antall vagy OV semmivel sem kapott kevesebb kritikát, sőt!)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 09:46:27

Egy dolgot nem szabad elfelejteni: a miniszterelnöki bársonyszék most nagyon büdös. Nem azért nem akar beleülni senki, mert lojális Fletóhoz, hanem mert 2009 biztos, 2010 nagy eséllyel hatalmas bukás. Max valami olyan arc vállalná be, aki nem veszi túl komolyan az egészet, csak szeretne egy kicsit miniszterelnök lenni, esetleg a másfél millás nyugdíjra hajt.

states 2008.04.01. 09:48:39

Fedor: Be kéne végre látni, hogy akárhogy vesszük is Orbán és a környezete jobban ért a kormányzáshoz, mint a szocik és társai. Ezt be is bizonyították '98 és 2002 között. És főleg van valami elképzelésük arról, hogy mi az a nemzeti érdek. Legyen szó akár az energiapolitikáról, akár a határontúliakról. Ezek még arra sem voltak képesek, hogy várjanak 2 hónapot Koszovó elismerésével, jelképes gesztusként a vajdasági magyarok felé. Egyszerűen szánalmasak...

Paranoid Android2 2008.04.01. 09:51:14

Fedor :)!! Nem volt megfelelő lékkör a nyugodt munkához? Keresztbe tettek? 5 és fél évig a Vityának köze sem volt semmihez. Annyira meg senki nem lehet hülye, hogy azt gondolja a népzavasás miatt tartunk itt. A kormány miatt tartunk a népszavazásnál.

kanbatu 2008.04.01. 09:51:19

Hülyék! Azért van a választás, hogy a megválasztottak kormányozzanak. Maj legközelebb teccik másra szavazni.
Feltéve (csak feltéve), hogy jól működik a kormány, akkor lett volna csak zúgolódás. A jó működés kibaszottul népszerűtlen intézkedéseket jelentett volna. Az elkúrás meg abból adódott, hogy ezeket nem hozták meg.

Egyébként meg: Hajrá Simor!

borsikm 2008.04.01. 09:55:48

Csak egy klasszikust tudok idézni, kedves balosok. Legyen az, hogy négy évig a tieitek kormányoznak (ez megvolt), majd négy évig a jobboldal. A végén azoknak a hívei, akik szarabbul teljesítettek, kinyalhatják a győztesek seggét. Deal?

hhh. 2008.04.01. 09:55:49

mi az, hogy sokba "lesz" eznekünk?
Máris sokba van...
és a legnagyobb gáz az, hogy ebben a gáz helyzetben egymással foglalkoznak. ez a gáz. meg az orosz gáz, ami majd jön.
gáz.

barang 2008.04.01. 09:59:29

„Ha lenne négy év múlva választás. azért ne felejtsük el, amikor kormányon voltak, sima többséggel is megpróbálták eljelentékteleníteni a parlamentet, meg a többi demokratikus intézményt“ A bundestag ket hetes ciklusokban ulesezik: ket het kerületi munka ket het ulesezes felvaltva. Plenaris ules meg ebben a ket hetben is csak egyszer van hetente, a tobbi napokon lenyegeben bizottsagi ulesek folynak egymas utan a nagyteremben. Kedves Fedor a bundestag minden latogato elott nyitva, elmagyarazhatod nekik, hogy el van jelentekteleniteve a parlamentarizmus (mond mar meg nekem mi abban a jo, hogy ul 350 ember, a reggeli sardobalas utan olyan kerdesekrol targyal, amihez nehany szakpolitikuson kivul senki se ert. A tobbi meg ul a bufeben, vagy olvassa az ujsagot.)

Ombudsmanyus 2008.04.01. 10:01:36

Szerintem a két koaliciós párt mindent meg fog tenni azért, hogy ne legyen előrehozott választás, csakhogy ez nem fog összejönni. Egy reformer kormányfőt az MSZP tagsága és frakciója fúrna meg, egy langyos átmeneti figurához pedig a külső támogatás hiányozna (feltételezve, hogy a szadi kívül is marad, nem csak ígéri).
Egy kisebb összeget fel mernék rá tenni, hogy ősszel, de legkésőbb jövő tavasszal előrehozott választások lesznek. Ezek megbuktak mind, nincs mire várni.
Az más kérdés, hogy az Orbánnal mire mennénk, mindenesetre ő már bizonyított 1998-2002 közt.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 10:03:46

Királyrák: "Csak szeretne egy kicsit miniszterelnök lenni"

Megvan: hirdessük meg a világlapokban, mondjuk a Financial Timesban és társaiban, hogy közepes méretű, lecsúszott EU-tagállam miniszterelnököt keres korlátozott időtartamra. Lenullázódott gazdaság, lame duck kormányzási lehetőség, ellenséges közhangulat - de cserébe olcsón adnánk a posztot.

Ki tudja, jelentkezne valami szórakoztató különc dollármilliárdos, aki esetleg rózsaszínre festené a Parlamentet :D

legalább lenne mit nézni a tévében honfitársainknak.

kanbatu 2008.04.01. 10:04:57

MIvel a kormány megbukott, érdemes lenne megvalósítani a reformokat, hiszen már nincs tétje a következő választáson. A reformok pozitív hatásaiért persze a Fidesz fogja besöpörni az elismerést, mint a Bokros program után, de ez nem baj. A lényeg az lenne, ha megszüntetnék végre a szocializmust Magyarországon.

Hajrá Simor!

vivaNER 2008.04.01. 10:05:22

68nyara: "egy kicsit részletesebben kifejtenétek a reformok mibenlétét?"

Olyan törvényeket, rendeleteket kell hozni, ami úgy tudja legalizálni a lenyúlt pénzeket,hogy a lenyúlásba a kisember ne tudjon bekapcsolódni, sőt, azt higyje, érte hozták a törvényt. Érdekes, hogy mikor a vizitdíjat bevezeték, Kókának már kész volt a vizitdíj-automatája, amit állami támogatással vehetett az egészségügy. Vagy mondhatnám a halasztott vámfizetésre vonatkozó rendeletet, vagy akár a színesfémkereskedelem ellenőrizhetőségének elmaradását, vagy a közbeszerzési törvényt. Széchenyi terv, amiből csak berkeken belül lehetett részesülni, és el ne felejtsem a 90 után nagy lendülettel megalkotott privatizációs törvényt, ahol esélye se volt másnak, mint urambátyáméknak (Ez utóbbit újabban Ibolya is valahogy nagyon elfelejti, mikor tömjénezi magát, meg a pártját). Ezek kiragadott példák, a felsorolás közel sem teljes és mindkét oldalnak megvoltak a saját idevonatkoztatható "reform" rendeletei. Aztán már nincs más feladat, mint a bebetonozni néhány kádert a megfelelő ellenőrző intézmánybe (APEH,Ügyészség,AB), és a felelősségre vonástól nem kell tartani... és ha néhány tucat olyan "haszonélvezője" is lesz a "reform elképzeléseknek", akiket nem terveztek (értsd: nem lehetett levakarni őket), azok legfeljebb erősítik a közhitet, hogy milyen hasznos volt a reform... hát ilyen reformokat kaptunk az elmúlt 18 évben, ezért ma már ha reformról hallok, borsódzik a hátam...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.01. 10:07:20

68nyara, pont az a baj, hogy kevés, amit csináltak, és azt se tökéletesen, de az elvitathatatlan, hogy ők az elsők, akik egyáltalán belevágtak (kivéve Hornék nyugdíjreformját). Sajnálatos módon (és igen, jórészt erről is Gyurcsány tehet, ez tény) a reformok összemosódtak a megszorításokkal. Az adóterhelés magas, mert a megszorítások ezt megkövetelték. Persze lehetett volna kiadásokat jobban csökkenteni, de az csak a szociális kiadások terhére mehetett volna. Gondold mi lett volna itt, ha nekiállnak nyugdíjat csökkenteni, nyugdíjkorhatárt emelni, meg szűkíteni a gyes meg a gyed jogosultságát (hoszútávon egyébként nem elkerülhető lépések ezek, szinte mindenki, aki jobban áll nálunk, már megtette ezeket is, meg azokat is, amelyeket Gyurcsányék, lásd. vizitdíj). Nagyjából most sikerült elérni odáig a hiány lefaragásában, hogy gondolni lehessen adócsökkentésre. Na például ez került veszélybe a a vizitdíj eltörlésével, hisz a konkrét összeg is hiányozni fog, meg a szemlélet is rossz irányba módosul. A kórházátszervezések ötlete jogos volt, a kivitelezés sajnos pocsék (bár közel sem annyira, mint ahogy láttatni szeretnék egyesek). Az egészségügyi magánbiztosítók belépése szerintem szükséges lépés lenne, először kiherélték majd most megijedve Orbánéktól visszavonatnák (pedig máig nem értem, de tényleg, hogy megfelelő törvényi szabályozás mellett miért lett volna gond, hogy az állami biztosító mellett, önkéntes alapon miért ne gyűjthetnének ügyfeleket ők is, ahogy az eredeti javaslatban szerepelt). De a gyógyszerkasszát rendbetették, az eükasszában már nincs hiány, így jutott pénz kórházfejlesztésre is, mégha abban olyan mellékvágányok is beleágaztak, mint a kórházi széfek, ami tényleg baromság jeln helyzetben. Folyamatosan építik le a vállalkozásalapítás adminisztratív nehézségeit, a közigazgatáson egyszerűsítettek volna (megyék helyett régiók), csak azt megtorpedózta az ellenzék (kétharmados törvény), szóval van eredmény is, mégha kevesebb is ,mint amit elvárhatna az ember.

kgonzo 2008.04.01. 10:08:35

Re: 68 nyara
Örömmel látom, hogy Te érted, hogy vannak kiadási és bevételi oldalak is. Meg kell valljam , nem értek a közgazdasághoz.
Annyit azért látok, hogy az orvos magánrendelést folytat, az állami intézmény falain belül, és adómentes összegeket tesz zsebre (milliárdos nagyságrend), ami még véletlenül sem kerül vissza a rendszerbe. addig baj van.
És azt is látom, hogy Éger kézzel lábbal tiltakozik az ellen, hogy ezt a kiváltságot megszűntessék.
Mert szerintem a befektető kétszer meggondolná milyen szolgáltatást fizet ki. S hogy mire használhatják az altala is finanszírozott inmtézményt. De ettől félnek az orvososk, meg a luxus autókereskedők.

Azt látom, hogy a jelenlegi felsőoktatás tömegképzést folytat (ennél sokkal csúnyábbat akartam ide írni). Azzal pedig az a baj, hogy értéktelen diplomákat adunk az emberek kezébe.
No és akkor, ha már tandíj: 1998-ban, amikor a Fidesz megszűntette a tandíjat (igaz csak az elsődiplomásoknak (igazmondó :)). akkor 20% volt a költségtérítéses képzésre járók száma, 2002-re ez az arány 50% lett. Szerinted miért?
Csak nem azért mert kellett a pénz a felsőoktatásba mégis?

Tudod-e ma mennyit fizetnek a költségtérítéses képzésen? 105, 240, 500 ezer forintokat félévente.
Nem 105 ezret évente.
Nem baj.

Rengeteg közgazdász véleményét olvasom, hallgatom meg, hogy véleményt nyílváníthassak. De nem várhatod el, hogy ezeket az érveket én kívűlről fújjam.
Papgályként azt könnyebb mondani, hogy három igennel sokat spórolhat. Csak nem igaz, ezért én inkább azt mondom, ami igaz. Nézd el ezt nekem!

Devil Inside 2008.04.01. 10:10:09

Látom, hiába mondja Simorostúl mindenki, hogy ezek a "reformok" nem kimondottan arra viszik az országot, amerre a kormány álítja, még mindig vannak, aki Feriben hisz. Eddig elszállította a költségvetési hiányt, aztán kiigazítás címén a megnövelt elvonásokkal taccsra tette a gazdasági növekedést, de egy elbukott népszavazás után azonnal elb..tak egy halom pénzt nyugdíjemelésre, de még mindig ő az, aki állítólag meg tudja oldani ezt a helyzetet. Röhej.

Nem tudja megoldani, mert az utóbbi 6 év összes rossz döntését meg kell védeniük politikai okokból a minimálbér adómentessé tételétől az EVA-n keresztül az ÁFA csökkentéséig. Bárki - ismétlem bárki, Bokrostól Orbánig - többet ki tudna hozni ebből a helyzetből, mert nem kötik ezek és nem kell annyira jóban lenniük a szocik fő bázisát adó már inaktív rétegekkel. (kgonzo: a 2006-os választásoknál a Forsense csinált felmérést a szavazatok eloszlásáról életkor és iskolázottság szerint, érdemes megnézni. Minden lumpenprolizástól függetlenül.) Ja és azt a gyurcsányista toposzt pedig hagyjuk meg a "független" értelmiségieknek, hogy csak egy jó megoldás van. Nem igaz, az egészségügyet is sokféle módon rendbe lehet hozni, csak egy átszervezés soha nem úgy kezdődik, hogy a végcélt - kórházi ágyak csökkentését - megcsináljuk és mindenki alkalmazkodjon, ahogy tud. (Egy átszervezés, nevezzük "reformnak" költséggörbéje pedig soha nem úgy néz ki, hogy az első pillanatban már csökken. Legalábbis, ha hosszútávon eredményes változtatásokat akar valaki csinálni, nemcsak rövidtávon megtakarítani.)

Fedor:
Mindjárt sírva fakadok, hogy demokráciában az ellenzék nem marad kussban és nem biztosít nyugodt légkört. Két megoldás van: vagy nem kell elvállalni a kormányzást, ha valaki nem bírja a nyomást, vagy jól kell kormányozni, ahogy Feri is megmondta, nem gőggel hozzáállni a népekhez, akik végülis megválasztották őket. Ha épeszű és nem látványkormányzás lett volna az utóbbi 4 évben, akkor a Fidesz max. Szíjártó szinten tudta volna zaklatni a kormányt.
A rettegés az antidemokratikus Fidesztől pedig igazán szánalmas. Főleg azzal együtt, hogy a demokrácia egyik alapintézményét - a népszavazást - közben ekézed.

hiba 2008.04.01. 10:15:36

ergé: ez szerintem nagyon jó ötlet. Társaságban sokkal jobban lehet villogni egy miniszterelnökséggel mint űrturizmussal. ha annyiért adnánk már beljebb lennénk pénzügyileg.

barang 2008.04.01. 10:16:55

kgonzo,

ki mondta neked, hogy a tandij nagysaga korrelal az oktatas minosegevel? ez vmi uj kozgaz elmelet?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 10:17:14

Szigoruan szakmai szempontbol:
Bajnai egy vicc. Az MSZP-SZDSZ szempontjabol ugyanolyan rossz, mint Gyurcsany. Nem akarom bovebben kifejteni. :-)
Egy hidegfeju penzember ("technokrata") lenne legjobb most az orszagnak. Simort nem ismerem, de o lehet ilyen. Az MSZP-SZDSZ-nek ugyanolyan rossz, mint Bokros Lajos volt, bar Simor stilusa lehet, hogy simabb. Az o altala szuksegesnek velt beavatkozasokat azonban nem tudja eros politikai hatorszag nelkul megcsinalni, ilyenje pedig Simornak nincsen. Kilove.
Gyurcsany maradasa talan egy kicsit jobb az MSZP-SZDSZ-nek, mint Simor lenne (neki van politikai hatorszaga es sokfele arcot tud felvenni), de nem sokkal. Amint az parszor bebizonyosodott mar, Gyurcsany szemelyet csak a 2005-2006-ban szetszort elkepeszto mennyisegu penz tudta elfogadtatni. Mihelyt az nincs, Gyurcsany csak katasztrofat tud hozni az MSZP-SZDSZ-re.

Tudja ezt az MSZP is, ezert le fogjak valtani. Helyette egy szurkebb, de mindenkeppen emberarcu, balos figura lesz a kormanyfo, olyan, mint mondjuk Kiss Peter. Lehet, hogy nem Kiss Peter lesz, de olyan.

simonmondja.... 2008.04.01. 10:18:37

Devil Inside.
Te hol éltél az elmúlt évben?

Az "inaktív rétegek" Orbán támaszai már. A nagy győzelmet a 300 forintos olcsójánosokkal aratta.

Velük lett a kétmillióból három. Nélkülük Orbán még mindig seholse lenne.

Cigók és nyuggerek kaptak a zsebükhöz, mikor meghirdette, hogy - Háromigennel sokat spórolhat.

És az aktívakat szivatta vele, mert ők vannak kevesebben.
Ejtette őket. Ez van.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 10:20:45

"Lendvai Ildikó frakcióvezető bejelentette: Kóka János megkereste őt és felajánlotta, hogy egyeztessenek az új kormányfő személyéről, de ezt ő kategorikusan elutasította. Az elnökség tagjai pedig mélységesen egyetértettek vele"

www.hirszerzo.hu/cikkr.gogos_tehetsegtelen_faszkalap_aki_mindent_gyurcsanynak_koszonhet_-_nagyon_beragott_az_mszp_koka_janosra.61762.html

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 10:22:00

Simon én aktív vagyok és igennel szavaztam

simonmondja.... 2008.04.01. 10:23:36

Ergé.
Neked mindegy, hogy mit mond, akkor is szavaztál volna rá, ha egy lófaszt rajzol a szavazólapra.
Szóval te volnál a kétmillióból az egy darab.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 10:24:02

ergé 2008.04.01. 10:20:45:
"Lendvai Ildikó frakcióvezető bejelentette: Kóka János megkereste őt "

Haha, mar targyalnanak.
Minorka doktoron, mint mediumon keresztul megtudtuk, hogy az SZDSZ sokfelekeppen zsarolhato.
Meg fognak torni.
reakcio.blog.hu/2008/03/27/jobboldali_veszedelem#c1841414

Paranoid Android2 2008.04.01. 10:26:35

A fasiszta Orbán meg olyan jól kormányzott, hogy tized ekkora "reformok" is elegek lettek volna.:)))))

states 2008.04.01. 10:29:01

A kormányzáshoz nincs tehetsége Gyurcsánynak, sok minden egyébhez viszont van: jól tud nősülni, az anyóssal is jól kijön, ami egy nagyon ritka és az ő esetében kimondottan hasznosnak bizonyuló tulajdonság, ért a Motim felvirágoztatásához, olcsóbb áramhoz juttatásához. Sőt ért még a 23 millió román bezönlésének ötleteléséhez, ráadásul a bárszéken is otthonosan mozog. Mit akartok még?

fejleszto 2008.04.01. 10:29:33

Területfejlesztésben dolgozom, látom az úniós források felhasználását, azok hibáit, testközelből, de le kell szögeznem valamit:
Bajnai rendbe tette az úniós pályázatok háttérintézményeit, könyörtelen stílusban, de működnek a dolgok, a hatásuk pedig rövidesen érezhetővé válik. 8000 milliárd sok pénz, orbánék pedig éhesek, kellene nekik a pénz ergo, az előrehozott az ő érdeküket szolgálná...
A gond ott van, hogy a fidesz polgármestereinek párthűségét lassan kikezdi a fejlesztési pénzek lehetősége. Ha elkezdi az ország érezni a pozitívumokat, nem mondhatja egyetlen nyertes fideszes polgi sem, hogy nem a kormányzat segített, mivel ott lesz a bazi nagy tábla, amin az áll majd: "létrejött az EU és Mo kormánya támogatásával"
És a szilárd fidesz blokk elkezd függetlenedni, elgondolkodik a polgi, nem e jobb neki független jelöltként indulni, stb, stb.
Az NFÜ pedig ügyel arra, hogy a nyertesek ne csak egyik oldalról legyenek a pályázatoknál...

Két év nagyon sok idő, lehet, hogy GyF megy, lehet, hogy nem is baj, de legyünk őszinték: a választó gyorsan felejt, egy szimpatikusabb, jobban kommunikáló kormányzatot simán megszavazhat.
Mert nem eszmei síkon szavaz, hanem szimpátia alapján, vagy dacból.
Mondjuk nem ártana az olyan minisztereket elfelejteni, mint Ágika, vagy mikola, vagy draskovics,kövér, ők ugye már ránézésre sem jó arcok...:)

simonmondja.... 2008.04.01. 10:29:51

Igazán nem sértésnek szántam, Ergé.
Úgy láttam, mind abból indultok ki, hogy mindegy hogyan, de győzni köll a jobboldalnak.
Hát győz, csak közben már nem jobboldal többé, hanem proletárforradalom.
Csak szóltam.

LEPEDÁK 2008.04.01. 10:30:18

Sajnona nincs időm utánna nézni ezért csak kérdezem:

Ha ápr 30-ig nincs megegyezés, akkor kisebbségi kormányzás és új (összetételeében új) kormány jön. Lesz elvileg új kormányprogram is, olyan amit már nem kell egyeztetni a szadival. No most erről nem kell majd szavazni a parlamentben, mint a választások utáni korm. programról? A választások után is hivatalosan ekkor dől el hogy van-e többsége a korm.-nak az ogy-ben, nem?

kgonzo 2008.04.01. 10:31:19

Tölgy:
Te jól félreértettél.
Nem sok a CT, hanem az onkológiai központ sok. És a pénz megy sok helyre, ahelyett, hogy egy helyen lehetne többet fejleszteni.

68 nyara:
Azért a számok annyira drasztikusan különbözőek, hogy az nehezen magyarázható. Még akkor is ha kevesebb daganatos megbetegedés van franciaországban.

Portugália: Gyurcsányék elhozták Portugálliából a háromnapos cégalapítás lehetőségét.
Viszont ne feledd, hogy ott sem diadalmenet veszi körül a reformokat. Tudnod kell, mert még a Magyar Nemzet is megírta, hogy tüntetések vannak.

Paranoid Android2 2008.04.01. 10:39:52

fejleszto elvtárs!

Tényleg rendbetette? A Gordon?

Az egyetlen dolog ami még összetartja őket, hogy ezt a 8000 milliárdot meg tudják durrantani 2010 előtt.
A pályázati piac évek óta áll gyakorlatilag. Írtál mostanában pályázatot, olyan fejlesztések voltaka kiírásokban, hogy csak a pesti haverok tudják "jól" megírni, hogy hogy nem.

barang 2008.04.01. 10:43:10

na ne ma fejleszto, ez mar a harmadik szuperzseni zsinorban. eloszor megyorol hallottam egeszen bennfentes infokat, hogy az milyen zseni, utana fleto nyugozott le minden hozzaertot langeszevel, most meg jossz ezzel Bajnai mint titkos tehetseg szoveggel. de rossz. pilotajatek szervezeseert kulonben is ulni szoktak. itt balkanistanban meg osztja az eupenzt.

hhh. 2008.04.01. 10:44:13

kgonzo:

a költségtérítés aránya nem azért lett nagyobb, mert 2002-re csak az első diplom alett ingyenes?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.01. 10:47:06

"Be kéne végre látni, hogy akárhogy vesszük is Orbán és a környezete jobban ért a kormányzáshoz, mint a szocik és társai. Ezt be is bizonyították '98 és 2002 között. És főleg van valami elképzelésük arról, hogy mi az a nemzeti érdek. "

Hát engem pont az ellenkezőjéről győztek meg. A legjobb eddigi kormány (rendszerváltozás óta) gazdaság szempontjából is, demokrácia szempontjából is a Hornéké volt. Orbánék az ő munkájuk gyümölcsét szüretelték csak le. A mostani kormány szar, ez tény. De azért a régebbi kormányzás emlékeiből meg abból, amiket ellenzékből mondanak, nekem nem az jön le, hogy a FIDESZ jobb lenne. Ez persze tragikus, ha az országot nézzük, mert nagyon nincs kiút.

A nemzeti érdekről meg annyit, hogy sokkal felelőtlenebbnek, és a határontúli magyarok számára károsabbnak tartom magyarkodó hőzöngést, mint a megalkuvónak tűnő, de eredményesebb diplomáciát...

" barang 2008.04.01. 09:59:29 "

Én nem csak a háromhetenkénti ülésezésre gondoltam, hanem pl. az ellenzéki indíttatású vizsgálóbizottságok ellehetetlenítésére, a kétéves költségvetésre, az állami média megszállására, a pártemberek beültetésére az ügyészség, a Nemzeti Bank, az APEH, meg még mi minden élére, hogy aztán ezeket az elvileg pártatlan testületeket saját fegyverként használják, és mindezt sima többséggel. Mit csinálnak akkor, ha kétharmados többséggel akár alkotmányt is módosíthatnának?

"Mindjárt sírva fakadok, hogy demokráciában az ellenzék nem marad kussban és nem biztosít nyugodt légkört. Két megoldás van: vagy nem kell elvállalni a kormányzást, ha valaki nem bírja a nyomást, vagy jól kell kormányozni, ahogy Feri is megmondta, nem gőggel hozzáállni a népekhez, akik végülis megválasztották őket. Ha épeszű és nem látványkormányzás lett volna az utóbbi 4 évben, akkor a Fidesz max. Szíjártó szinten tudta volna zaklatni a kormányt."

Az ellenzék szerepe fontos, ennek ellenkezőjét csak Orbán vallotta, mikor épp kivételesen nem ez a szerep jutott neki. Az ellenzék világítson rá a hibákra, tiltakozzon, ha kell, ajánljon alternatívákat, aztán ha az szimpatikusabb, akkor majd a következő választáson rászavazok. De az, hogy élből mindent elutasít gondolkodás nélkül, hogy szóba se áll a kormányfővel, kivonulással bohóckodik, ultimátumokat ad, jogi blikfangokkal akadályozza a törvényhozást, kritikát ha alanul védje a vandálokat (még akkor is, ha az ellenük fellépő rendőrök se voltak szentek), hogy civilnek mondott szatelitjeiken keresztül bojkottálják a meghozott törvényeket, hogy hogy hamis rémhíreket terjesszenek, ez már nem fér bele a demokratikus ellenzék szerepkörébe.

"A rettegés az antidemokratikus Fidesztől pedig igazán szánalmas. Főleg azzal együtt, hogy a demokrácia egyik alapintézményét - a népszavazást - közben ekézed."

Maradjunk annyiban, hogy a népszavazás intézményével visszaéltek. Ilyen a világon nincs, hogy ilyen kérdésekről népszavazást lehessen tartani. Ez azt jelenti, hogy ezután gyakorlatilag a mindenkori kormány keze megvan kötve, mert ha olyan törvényt hoz, ami szükséges, de esetleg rövidtávon népszerűtlen, azt simán vissza lehet vonatni egy népszavazással. Hol van itt akkor a jogbiztonság? Ki mer így bármilyen komolyabb reformba belevágni? Az egész demokratikus világ rajtunk röhög...

dr. Wilbur Swain 2008.04.01. 10:52:24

Fedor: csak a rémhíres részedre reagálok: azért Fletónak sem kellett a szomszédba mennie egy-két rémhírért...
(ugye a 23 millió román, a szlovák terroristák, és társaik)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 10:55:54

fejlesztő, ha tényleg területfejleszésben dolgoznál, akkor le tudnád írni helyesen az "uniós" szót, nem hosszú ú-val.

Mivel nyilván napi ezer alkalommal találkoznál a szóval ;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.01. 10:57:08

dr. Wilbur Swain, attól még a FIDESZ nem lesz jobb, hogy Fletó rossz... Pont az a bajom, hogy jelen esetben választhat az ország a rossz, és a kevésbé rossz között.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 10:57:10

fejleszto 2008.04.01. 10:29:33
Területfejlesztésben dolgozom, látom az úniós források felhasználását, azok hibáit, testközelből, de le kell szögeznem valamit:
Bajnai rendbe tette az úniós pályázatok háttérintézményeit, könyörtelen stílusban, de működnek a dolgok

Ki van zárva, hogy te a magyar fejlesztési környezetben dolgoznál. Anélkül, hogy szakmai dolgokba belemennék, legalább azt tudhatnád, hogy az Unió rövid u. Ha már területfejlesztő vagy.

Paranoid Android2 2008.04.01. 11:00:47

Fedor
Ha visszaemlékszel a jó Gyula 8 hónapig helyből nem kormányzott az elején, majd a Bokros csomag jó részét visszavonatta az Alkotmánybíróság. Arról nem is beszélve milyen sikeresen privatizálta az energiaszektort.
Az meg a csúcs demokrata hozzállás, hogy a kormány bármilyen ígéretét visszavonhatja, de a nép a felhatalmazást nem.:)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 11:01:12

hoppá, ergé, hasonló rugóra jár az agyunk, legyen szó miniszterelnök-keresésről, vagy alapvető uniós ismeretekről. :)

kgonzo 2008.04.01. 11:04:14

hh:

Is. De nem az a lényeg, hanem az, hogy a pénz így is úgy is befolyik. Vagyis úgy szorított meg, hogy nem lett belőle országos tiltakozás.

És aki szerencsésen felvételizett annak akkor sem kell fizetni, ha bukdácsol, aki meg nem, az akkor is fizet, ha egyébként még akarat is van benne.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.01. 11:09:50

Paranoid Android2, Hornék rosszul kezdtek, de összesítésben, a négy év végeredményét nézve akkor is ők voltak a legsikeresebbek (Orbánék a Bokros csomagból éltek, miközben retorika szintjén mindig támadták), és vicces leírni, de ők voltak a legdemokratikusabbak is, pedig megvolt a kétharmaduk, mégis, Deutsch Tompika akkor lett másodszor is sztár a Tocsik bizottsággal, mert természetes volt, hogy az ellenzék nyomozhat, olyankor is egyeztettek, amikor nem kellett volna, és egyéb kedvezményeket is tettek az ellenzékkel, szóval nem hogy visszaéltek volna a fölényükkel, hanem majdnem bocsánatot is kértek érte. Én azt a korszakot vártam vissza 2002-ben és 2006-ban is, szóval számomra csalódás, ami most történik.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 11:18:42

nem jutok szóhoz. az imént két politológus és egy Szanyi TIbor is értékelte a dolgot az inforádióban.

inforadio.hu/audio/6164/info616495.mp3

(a portálon lévő szöveg nem teljes) a legjobb rész a végén van, ahol az egyenes beszérdől beszél. "a legbecsületesebb politika az, amikor az embernek világos szádékai vannak és azokat világosan el is mondja, és megcselekszi". ezen a ponton nem voltam biztos, hogy ugyanarról a Gyurcsány Ferencről beszél, akire én gondolok.

Ágh Attila is feltette az I-re a pontot.
inforadio.hu/hir/belfold/hir-190700 bár itt is érdemes meghallgatni a hanganyagot. Szabályszerűen a patkóbélig ér a nyelv, bár néhol már a gyomorszájat izgatja.

Nem becsültem sokra Kókát, de most ez legalább egy karakán kiállás volt tőle. Ferenc felmosta velük a pöcegödröt, és le akarta őket dobni a csatornába. Mindezt olyan nyájasan mosolyogva, mintha tényleg az ország érdekében cselekedne Ő, az államférfi. Akinek a piszkos munkát el kell végeznie.

Pedig azt adta a szociknak, amit vártak: az SZDSZ bűzlő, rothadt testét, amitől mind viszolyognak. Ágh meg stabil miniszterelnökről beszél, és az alternatívák hiányáról.
Gyurcsány szembeköpte az általa is 100%ig támogatott (olykor a saját pártja ellenében támogatott) politikát - nem vitatom itt az irányvonal helyességét vagy helytelenségét - és belső populizmusra alapozva új karriert épít magának. Egyúttal új értelmet ad a gerinctelen szónak is.

Kóka megtette azt, amit adott esetben egy pártelnöktől elvárnak: egyesítette a széthulló pártját. Végre bevillant neki, hogy ők parasztok a sakktáblán, akiket szépen sorban feláldoz a játékos.

Oblomov 2008.04.01. 11:22:47

Csehország államháztartásának hiánya a vártnál erősebben, a bruttó hazai termék 1,58 százalékára mérséklődött tavaly
www.privatbankar.hu/html/cikk/frisshir.php?hir=57517

A kormányzati szektor "maastrichti" hiánya 2007-ben a nemzeti számlák előzetes adatai alapján 1393,6 milliárd Ft volt, a GDP 5.5%-a.("A múltbeli GDP-arányos hiányadatok néhány tized százalékponttal elmozdultak, így például kiderült, hogy 2006-ban nem 9.2, hanem 9.3 százalékos volt a deficit.")
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?hn=2&k=3&i=95242

Ez az 5.5% már beállítja az 1999-es fidesz-éra szintjét. A 2000. év 2.9%-át még nem. Viszont "A kormányzati szektor adóssága az MNB adatai alapján 2007 végén 16 735.5 milliárd Ft volt, ez a GDP 66%-a."

"A következő években a konvergenciaprogram tervei szerint tovább folytatódhat a hiány mérséklődése. A koalíciós viharok és a választások közeledése miatt azonban sok elemző kételkedik abban, hogy az ehhez szükséges intézkedések valóban megvalósulnak."

A népszavazást nem nagyon hivatkozzák az elemzők, csak a koala-vihart, meg a demokráciát ("választások közeledése").

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 11:25:35

Bokrost manapság már nem szokás annyira szidni, és ha nem is egyértelműek minden szempontból az eredmények (soknak nagyobb volt a társadalmi vesztesége, mint a gazdasági nyeresége), egyet nem szabad elvitatni Bokrostól: ő ment szembe először a mindenható állam illúziójával.

Ezzel együtt a Horn-kormánynak nagy hibái voltak (pl. belügy, privatizáció terén), persze Orbánéknak is (kisgazda tárcák pl., vagy az arrogáns stílus). Azonban tendenciákat kell figyelni kormányciklusok között. Amíg 2002-ig fokozatos előrelépés volt a kormányok között összességében, vagy legalábbis szinten tartás (még a hibákkal együtt is), addig 2002 óta tartó időszak erőteljes visszalépés volt.

Vagy most arra kellene büszkének lenni, hogy Gyurcsányék több-kevesebb sikerrel elkezdték helyrehozni a második ciklusukban az első ciklusban elkövetett hibák eredményeinek gazdasági hatásait?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 11:29:13

Királyrák:

hajdan kb ezt írta Új Péter.
"az tudja kivezetni az országot a szarból, aki belekormányozta" :-D
legyünk rájuk büszkék! 7 év alatt viszzaérünk az origora. bravó.

Paranoid Android2 2008.04.01. 11:34:48

A Hornék demokratikusak voltak? Milyen demokratikusan módosították az önk választásokról szóló törvényt pl.
A gazdasági adatokban, ha megnézed őket az látszik, hogy a Hornék éltek a az Antallék szerkezetátalakító eredményeiből (tudod a megszüntetett 1.5 millió munkahely) és a privatizációs bevételek segítségével elvoltak valahogy (az persze igaz, hogy a Horn kormány jobb volt a többi szocinál, meg az MDF-nél).
És persze loptak ezerrel. Az Orbán azért volt jobb, mert végre támogatta a középosztályt (tudod akik az adót fizetik), valamint lényegesen kevesebbet loptak az idején, persze sokat, de sokkal kevesebbet. Meg akkor a gazdaságfejlesztési pénzek tényleg fejlesztésre mentek.
A Bokros csomag kiadáscsökkentés volt, az elég merész ugrás, hogy egy 95-ös kiadáscsökkentéstől 2001-ben jól ment a gazdaság.

dejavubazz 2008.04.01. 11:38:02

Nnna igen... a minap Veres Jani is oly' dagado kebellel magyarazta nehany mutato javulasat, mintha a gebasz soran lett volna erosen tuzkozelben.

dejavubazz 2008.04.01. 11:39:16

Na mi maradt ki az elozombol?

tevevanegypupu 2008.04.01. 11:39:23

Az mszp-nek itt a lehetoseg, hogy visszafizessen az szdsz-nek. Ha hagyjak oket kivalni akkor az szdsz nem kerulne be a paramentbe nelkuluk.
Meg kellene kockaztatniuk, mert az biztos, hogy egy elorehozott valasztast elvesztenenek, de negy ev alatt rendezhetnek a frakciot es talan kialakulhatna egy normalis, igazi szocialdemokrata part is, amire szukseg lenne. A lberalisokra ugyanez vonatkozhat, talan elmehetnenek valoban kicsit kulfoldre is tanulmanyozni, milyen egy liberalis part demokraciakban.

Oblomov 2008.04.01. 11:39:23

TGM: "Az SZDSZ távozását a kormányból a demokrácia győzelmeként is értékelhetjük, mert a liberális párt olyan politikát képvisel, melyet a társadalom nagy többsége elutasít."

A legdemokratikusabb párt távozásával győz a demokrácia! ;)

CrL 2008.04.01. 11:40:38

Orbán 72 órát ad a baloldalnak a választások előrehozására

inforadio.hu/hir/belfold/hir-190717

mert annak elég rossz lol

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 11:41:46

Android: Már leírtam máshova kommentben, de ide is illik. Orbánék gazdaságpolitikai sikereinek egyik alapja volt, hogy csak annyit loptak, amennyi nem éreztette nagyban a hatását. Amennyi mellett lehetett gazdaságot fejleszteni, relatíve jólétet fokozni, stb. Nem csak magukra gondoltak. Ez nem egy túl bonyolult gazdaságpolitikai vezérelv, de pl. Gyurcsányéknak kifejezetten nehezére esik alkalmazni. :)

CrL 2008.04.01. 11:42:03

kihagytam a kérdést: ez áprlisi tréfa?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 11:42:55

CrL 2008.04.01. 11:40:38:
"Orbán 72 órát ad a baloldalnak a választások előrehozására"

Hehehehe.
Tartok tole, ez az otlet meg egyszer nem jon be.
2006-ban remek eredmenyt produkalt, azota tanultak belole.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.01. 11:43:20

"Az Orbán azért volt jobb, mert ...lényegesen kevesebbet loptak az idején, persze sokat, de sokkal kevesebbet. Meg akkor a gazdaságfejlesztési pénzek tényleg fejlesztésre mentek."

Na ezt a két mondatot betudom áprilisi tréfának, ha megengeded. Kevesebb pénzt loptak? Az egész kormányzásuk nem is szólt másról... Happy End, Ezüsthajó? Halló! Lejárt szavatosságú Mekis és Heinekkenes tűzijáték tízszeres áron? Széchenyi terves osztogatás ismerősöknek? Orbán papa bányájának felemelkedése? Szíjártó habzó szájjal szidja a kormányt, hogy mennyit költ önreklámra, miközben számszerűleg tény, hogy 2002 óta összes költöttek annyit, mint Orbánék egyedül 2005-ben. MAHIR és társai?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 11:44:18

Oblomov: mi teszi az SZDSZ-t a legdemokratikusabb párttá? A hamis szavazatok alapján megválasztott ügyvivő testület? Vagy Gergényi kitüntetése? Esetleg Kuncze belügyminisztersége?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 11:44:37

OV: "ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonunk a Parlament köré"

miért is? hogy ne jusson be a takarítószemélyzet?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 11:48:15

Fedor szívem,
ne gyere már azzal a bányákkal örökké.
nyelvész megírta, hogy úgy ellopták őket, hogy csak egy bazi nagy lyuk maradt a helyén. volt nincs.

nyelvesz.blog.hu/2007/12/28/baloldali_ertekek

természetesen ez a lépés indította el az ország gazdaságát a lejtőn.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 11:51:49

Balodali fórumokon jártam. A szocik nyavajognak, hogy az szdsz zsaroló párt és elegük van. A szadeszosok pedig azon sírnak, hogy Gyurcsány tudatosan bedarálta az szdsz-t, mint annak idajén Orbán az FKGP-ét.

Paranoid Android2 2008.04.01. 11:51:59

Fedor amikor már nincs tovább akkor hazudsz?
Te is tudod, hogy ha a minisztériumok és kormányzati KHT-ék és egyéb járulékos reklámokat is beleszámolod a jelenlegi kormány a 10szeresét költi "kommunikációra"
Csak a ki sem írt eus pályázatok reklámjára 3 milliárdot költöttek tavaly!
Nagyságrendileg ennyit utaltak a nyerteseknek összessen.

De még ha igaz is lenne mi a fasz köze van ennek ahhoz, hogy 6 év kormányzásuk után csődben az ország??

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 11:52:29

Fedor: az országimázsra fordított pénzek kétségtelenül látványossabban tűntek el, mintha nevenincs kiskunsági diszkók fényeit szerelték volna belőlük össze. Ugyanakkor korán sem voltak annyira nagyok, hogy azt a gazdaság ennyire megérezze, mint most.

Ja és még valami: a Happy End Kft. ,,sikereit" nem próbálta Orbán siker non-plus ultraként eladni a népnek (mint Kóka Jani az Elender sztorit), és eközben nem beszélt arról, hogy a nép fizessen több sarcot, mert keveset fizet. (pedig már akkor is az egyik legtöbb adót fizettük Európában, azóta meg főleg)

Tanulság: nem amatőr tüzijátékpénzt kell lopni, amit alig érez meg a gazdaság, hanem minden mást, amibe belerokkan. Akkor meg lehet nyerni magadnak a Fedor-módon gondolkodókat.

demó 2008.04.01. 11:52:34

MÁR VAN REFORM, ÉS LETT IS VOLNA TÖBB!

Nem értem milyen alapon mondja vki a másikra h papagáj, ugyan azokat a szavakat használva, mint a spirituális vezetője.

Lehet persze fikázni h másfél év alatt miért nem váltotta meg a mostani vezetés az országot, és miért nem oldott meg mindent amit 16 év alatt senki nem tudott/mert, de talán ez kicsit erős. Elindítottak sokmindent, közig refor, kistérségek, eü, oktatás. A nagy ellátórendszerek átalakításánál nyilvánvalóan első lépcsőben olyan intézkedéseket kell tenni, amivel többlet bevételhez lehet jutni, és amit célirányosan azoktól kell beszedni akik azt igénybe veszik. Ez az alapja mindennek, h a komcsi felvogásból végre áttérjünk a XXI. sz-i realitásra, h amit igénybe veszel, azért fizetned kell, Neked, és nem másnak.
Ezután jön viszont a következő lépés, amiről legtöbben elfeledkeznek, mivel idáig még nem sikerült eljutni. Ez pedig az ÁTCSOPORTOSÍTÁS!

Ez annyit tesz, hogy mivel többletbevételekhez jutott az állam egyes területeken, ezért innentől kezdve nem kell azt továbbfinanszírozni pl SZJA-ból, TB-ből satöbbi, hanem (ha csak egy részben is) önellátó lesz, tehát innen el lehet venni a kp-i költségvetésből erre szánt források egy részét. Ebből pedig futja a versenyképesség javítására, járulékcsökkentésre (mert ugye közvetlenül fizeted - részben), ami majd szépen növekvő pályára állítaná ezt a pocsolyát.

Ebben áll a nagy titok, h minél több mindent közvetlenül fizetsz, minél nagyobb versenyben, a lehető legtöbb szektorban, és nincsenek tabu szektorok! Ezek a befizetések pedig természetesen nem lehetnek akkorák, megfelelő szociális támogatásokkal kiegészítve, h az emberek ne tudják kifizetni, de ez már csak gyakorlati megvalósítás. Emelett pedig nyugodtan építgetheted a vállalkozásodat úgy, h legalább kis esélyed van arra h felvedd a kesztyűt a szlovák v román nyomulással.

Ez ellen szavaztál nagyokos márc 9én, annak reményében h Fletó elhúz az annyába, dehát sajnos amíg van egy viktor, addig tart egyet a szoci is. És ennek még a lehetőségét is elvető "minél rosszabb, annál jobb" politizálás mellett kiállva a mai napig leszarjátok h mi történik épp most, csak jöjjön már a "megváltó" és akik most vannak, dőljenek be minél hamarabb és minél bagyobbat essenek! Ezzel viszont épp az érdemi reformokra nem kerül sok, hanem ki lett csinálva/herélve a kormányprogram (amiben azért volt jó is!), és most megint marad a sárban tapicskolás, és a pofázás. 2010től pedig viktor ráülhet a gerjesztett szemétdombra, majd meglátjuk mit kezd vele.

barang 2008.04.01. 11:53:17

Kedves Fredo,


„Én nem csak a háromhetenkénti ülésezésre gondoltam“ - akkor ne is gondolj, mert hulyeseg

„ellenzéki indíttatású vizsgálóbizottságok“ ezt a mecs meg a grippenbizottsagok utan nem emlegetnem

„kétéves költségvetés“ ?

„állami média megszállás“ itt van egy felpont, bar ov-t Balo kerdezgette, nem a Bayer Zsolt. Demokratikus Gyulank, meg ket partkozeli kereskedelmi tv-t alapitott, a mai mtv-t meg ugy forditjak angolra, hogy state television (csak emlekeztetoul a bbc az public:)

ügyészség, a Nemzeti Bank, az APEH: mind mind pont, bar a legfobb ugyesz parlamenti szivatasa erre nem jo valasz; Suranyi is csak felrevezetesbol kerult gondolom az igazsagbeszedbe (demokrata Gyula nem nevezne ki partkatonat), az apehes vagyonosodasi vizsgalatokba inkabb ne is menjunk bele

„meg még mi minden” segitek: pszaf: ugy kellet kiverni azt a szemet Szasz Karolyt bezbollutovel. KSH: nyomoronc Mellert direkt nem szamolta bele a kurvalkodast a gdp-be


szoval ketsegtelen teny, hogy a fidesz is a komcsi idokben szocializalodott. Gondolom azert inkabb darwinista vagy mint kreacionista. Igy hat azt javasolnam a demokratikusabbra szelektalj, kulonben kenytelen vagy varni a gondviselore amig teremt neked demokratikus elitet.

Bokros csomagjarol meg olvasgassal:
index.hu/gazdasag/magyar/ham080304/

Sir Galahad 2008.04.01. 11:54:56

Bocs, hogy közbeszólok, de szerintem ez nem több, mint cirkusz. Kóka meggyengült az elnökválasztási botrány miatt, Gyurcsány meg a népszavazás után. Most - láss csodát - egy kis mondvacsinált perpatvar (mert ne mondja nekem senki, hogy Horváth Ágnes személye annyira fontos) következményeként mind a kettőjük mögött felsorakozott a pártja. Ezek után már csak újra meg kell egyezniük. Van rá 30 nap...

68nyara 2008.04.01. 11:56:34

kgonzo:
1. a költségtérítésről hadd ne téged kérdezzelek meg, ha megnézem a saját elszámolásomat, akkor látom, hogy jelenleg 178 e/fév. Igaz ez annak köszönhető, hogy ugye a második diploma már nem lehet másmilyen. A minőség javítása, pedig nem függ a tandíjtól, azt azzal lehetne elérni, ha ismét visszaállna a NORMÁLIS felvételi rend, szóbelivel, írásbelivel, 2-3 tárgyból. Akkor nem az lenne a vége, hogy a gazdag apuka gyereke akkor is végigbukdácsolja ha cigánygyerekek potyognak, a jó képességű, ám nem igazán tehetős gyerek, meg kimarad, ha egyáltalán bejut. A 2-3-4 gyerekről már nem is beszélek. A tanerő megfizetése, tisztességes bérekkel, és nem 2 évente reformok bevezetése lenne a másik fele a megoldásnak.

Ami pedig az onkológiai központokat illeti, mégegyszer leírom: nem ugyan azt értjük onkológiai központon. Hogy érthetőbb legyen egy példa:

Ha van egy épület és kiírjuk rá, hogy onkológiai központ, és azt mondjuk, hogy ebbe a házba kell mindenkinek bejönni akinek onkológiai problémája van, mert itt összegyűjtünk olyan orvosokat akiknek ezen a szakterületen van szakvizsgájuk, és minden feladatot itt végzünk, majd egy másik országban is építünk egy házat, kiírjuk rá, hogy onkológiai központ, és azt mondjuk, hogy itt van egy labor, ami az onkológiai laborviszsgálatokat végzi, akkor mindkettőnek azonos a neve, de lényegi a különbség a kettő közt.

nonok 2008.04.01. 11:57:32

"..gazdaság szempontjából is, demokrácia szempontjából is a Hornék voltak a legsikeresebbek.." - írja Fedor. Igaz, csak ne felejtsük el azt, amit az SZDSZ fikázásában egységes MSZP+FIDESZ+HAZAI SAJTÓ folyamatosan elhallgat: Horn kormánya annyiban volt jobb, amennyiben ő volt kénytelen leginkább engedni az SZDSZ európai - nálunk csak a "liberális" szitokszóval jelzett - racionalitásnak. Az az egy év, amíg eltartott Horn meggyőzése a szükséges intézkedésekről, pont az hiányzott a ciklus végén, hogy a beérett gyümölcsöt ne Orbán arassa le - és egye meg. Ki tudja, mennyi időre. Hazánk tragikomédiája, hogy leginkább európai, nyugati értelemben vett demokratikus pártunknak kell folyamatosan a létéért küzdenie.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 11:58:31

lelkylola 2008.04.01. 11:51:49:
"Balodali fórumokon jártam. A szocik nyavajognak, hogy az szdsz zsaroló párt és elegük van. A szadeszosok pedig azon sírnak, hogy Gyurcsány tudatosan bedarálta az szdsz-t, mint annak idajén Orbán az FKGP-ét."

Igen, magam is azt gondolom, hogyha ez szinjatek, akkor egy kicsit tulzasba vittek.
Mondtam en, hogy Magyarorszagon a szuperegoktol minden kitelik.
Ugy nez ki, Kokanak nem hagytak menekuloutat, erre elkeseredett lett.

"felborul a hormonhaztartasa, szokik a jozan esz"

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 11:59:47

Doom, még egy göngyszem, csak neked:
"2002-ben és 2006-ban úgy mentünk szavazni, hogy körbe ment a figyelmeztetés: Tudjátok,pártra SZDSZ egyéniben MSZP!!! azért, hogy az SZDSZ mindenképpen bejusson. Hát akkor 2010-ben egyszerübb lesz a dolgunk. Az SZDSZ pedig nyaljon sót!"

Szerintem se színjáték...

Hattory Hanzo 2008.04.01. 12:00:43

"Mivel az országot a szakadék szélére taszító baloldal a hatalmához legitimációjának elvesztése ellenére is ragaszkodik, egy választás marad: el kell kergetnünk ezt a kormányt! Nem érhetjük be egy olyan időközi miniszterelnök-váltással, mint amilyet Medgyessy Péter megpuccsolásakor szenvedett el az ország. Itt az idő a valódi rendszerváltásra!" - közölte a Hírszerzővel a Fidesz elnöke.

"A Fidesz feltétel nélkül megszavazta a kétharmados Lisszaboni Szerződést, és sok más esetben, amikor a kormányoldalnak szüksége volt támogatásunkra, az ország érdekében megtettük, semmit se követelve cserébe. Most azonban vége a támogatásunknak. 72 órát adunk a baloldalnak, hogy az előrehozott választások támogatása mellett döntsön, ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonunk a Parlament köré" - zárul Orbán Viktor közleménye.

Ezt most frankó, vagy áprilisi tréfa?

Oblomov 2008.04.01. 12:02:31

Király Rák!

TGM-paródia volt. Csíííz.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 12:04:32

demó 2008.04.01. 11:52:34
,,Lehet persze fikázni h másfél év alatt miért nem váltotta meg a mostani vezetés az országot"

Well, ez a kisebbik probléma. A nagyobb, hogy előtte hat évig miért feszítette keresztre - ha már keresztény terminológiát használunk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.01. 12:05:47

denever, de jól megy a téma félrevitele...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.04.01. 12:05:49

Oblomov: sorry, nekem nem szabad április elsején fórumoznom. Megyek is vissza dolgozni. :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 12:06:23

Szerintem ez egyszerű emberi önérzet folyamat.
1. Népszavazás.
2. Az MSZP megsértődött azon, hogy az SZDSZ a nem szavatokat sajátjának tartja. ("Ezek hülyék, ez a kis törpepárt azt gondolja, hogy MSZP már nincs is?")
3. Horn kemény csapat dumája.
4. Kóka a bocsánatkéréssel lezártnak tekinti az ügyet. ("Hogy lehet lezártnak tekinteni, ők nem a sértett, hanem a sértő fél")
5. SZDSZ választási hercehurca.
6. Horn szerint az MSZP találta ki a vizitdíjat.
7. SZDSZ-es nyilatkozatok: ők a reformerek, Ági a reform maga. ("Millyen reform Ágika? A széfekre gondolt?")
8. SZDSZ zsarolás - kilépnek. ("Elegünk van a zsaroló SZDSZ-ből, eddig se voltak partnerek, akkor már jobb kisebbségben. Jövőre pedig majd sírtok, ha 0.2 százalékos párt lesztek. Pénz beszél, kutya ugat.")

És eltörött a mécses. Az ídézetek a fórumokról származnak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:08:25

lelkylola 2008.04.01. 11:59:47:
"Doom, még egy göngyszem, csak neked:"

Jaj, Lola, nekem is megvannak a forrasaim, meg jobb figurak is. :-)

Dobbenetes, de az MSZP es az SZDSZ szavazobazisa tenyleg atlapolodik, kabe 200 ezer szavazo erejeig. Tenylegesen ismerek olyan embereket, akik valtakozva szavaznak az MSZP-re es az SZDSZ-re.

Ez lenyegeben mar egy part. Koka akarmit pattog. Nem rajta mulik, hanem a szavazokon.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.01. 12:10:38

"Fedor 2008.04.01. 11:09:50

és vicces leírni, de ők [Horn kormany] voltak a legdemokratikusabbak is,"

Ja, mikozben az AI reszben fuggetlennek minositette Magyarorszagot a regnalasuk alatt, amire azota sem volt pelda a modszervaltas utan...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 12:12:45

A koalás válság legjobb része, ahogyan a szockó és libsi hívek egymásnak feszülnek. Eddig úgy tudtuk tőlük, hogy Feri, Jani, Ágica csupa-csupa szakértő, csak OV miatt tudnak kibontakozni. Erre most kiderül, hogy mégse nem.

Oblomov 2008.04.01. 12:13:37

Doomhammer: "Ez lenyegeben mar egy part."

Ahogy Stumf mondaná, "szociológiai képződmény".

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:15:13

lelkylola 2008.04.01. 12:06:23:
"Szerintem ez egyszerű emberi önérzet folyamat."

Itt rontotta el az MSZP (egyebkent en is). Azt hittek (hittem), az SZDSZ racionalisan fog jatszani.

Erre behisztiztek es eltort a mecses.

Emberek. Ezekkel csak a baj van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:16:42

tölgy 2008.04.01. 12:12:45:
"A koalás válság legjobb része, ahogyan a szockó és libsi hívek egymásnak feszülnek. Eddig úgy tudtuk tőlük, hogy Feri, Jani, Ágica csupa-csupa szakértő,"

A legjobb allitas eddig az, hogy Feri es Jani mar korabban meg is allapodtak Agica lecserelesen. Nem tudom, igaz-e, de el tudom kepzelni.

Erre jon ez. :-)

Francois Pignon 2008.04.01. 12:16:43

Lola, csak pár kiegészítés.
2. Csak az SZDSZ kampányolt a nem mellett, a szocik a távolmaradásra játszottak, cserben hagyták a koalíciós partnert.
3. (De ugye mind tudjuk, hogy igaza volt.)
5. GyF meg azt hitte, elég gyengék most egy kis rugdosáshoz.
6. Hogy pontosan hogy történt, nem tudni, de hétvégéig GyF maga volt a megtestesült reformszellem (és reformblabla).

barang 2008.04.01. 12:16:53

Bokros kb olyan jo kozgazdasz, mint amilyen jo orvos a texasi lancfureszes

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 12:17:17

Fedor.

ennyi pénzt nem lehet ellopni. nem.
nem azért vagyunk itt, mert Gyurcsány vagy Orbán lop.
nem is azért, mert a slepp lop.

azért vagyunk itt, mert szétszórják a pénzta nép közé, jelesen Péterünk és Ferencünk és persze Viktorunk.

Viktorunk csinálta, az utolsó évében, hogy szeresse a nép.
Péterünk csinálta az elején, mert megígérte. az meg szép szó.
Péterünk csinálta később, hogy feledjék azt, hogy ő 1. (értsd 3/3)
Ferencünk csinálta az elején azért, hogy legyen még 4 év.
Aztán csinálják azért, hogy a törzsszavazók feledjék őszödöt.

és akkor tegyük hozzá azt is, hogy mikor milyen állapotban van az ország. aztán zokogjunk azon, hogy az apeh pont márc 9-e előtt jelenti be, hogy az állam kerek 1 mrd huf-ot bukott a hepiend felszámolásán.

a 13. havi nyugdíj terhét nem tudnánk ellopni! még Orbán papája se.
Még Feri meg a Fittelina se.

ezek lopnak. mind. lopnak. de van, aki még szarul is kormányoz mellé.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:17:38

Ja, es meg egy.
Szetrohogom az agyamat az ilyen kijelenteseken, hogy "meg kellett tennie, kulonben elvesziti az arcat".

Mik ezek, szamuraj harcosok vagy politikusok?

irrelevant 2008.04.01. 12:23:22

Már fél éve mondom, hogy Bajnai lesz a következő nagy ember.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:25:04

otvospeter 2008.04.01. 12:23:22:
"Már fél éve mondom, hogy Bajnai lesz a következő nagy ember."

Legyen csak, legyen. :-)
Low-hanging fruit.

Oblomov 2008.04.01. 12:26:14

Francois Pignon

"Csak az SZDSZ kampányolt a nem mellett, a szocik a távolmaradásra játszottak, cserben hagyták a koalíciós partnert."

Debrecenben volt telefon-gép. Engem megtisztelt a miniszterpresident, és mondá az ő saját hangján hogy menjek, szavazzak NEM-mel.

Paranoid Android2 2008.04.01. 12:27:12

Kedves Denever!
Nagyon tévedsz, egészen elképesztő mennyiséget lehet lopni. Nyílván a nyuggerek pénzét nem, de az autópálya pénzeket igen. A beruházási pénzeket egészen elképesztő módon meg lehet csapolni. Érdeklődjél a környezetedben majd mesélnek neked.
Én tudok olyat ahol a több milliárdos összeg 65%-a ment a pesti egyirodás cégeknek. Vagy menj oda az építésvezetőhöz és ő elmondja, hogy ő 14. alválalkozó az eredeti költségvetésben szereplő pénz 15%-ért.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:27:50

Francois Pignon · torzskocsma.blog.hu/ 2008.04.01. 12:16:43:
"Lola, csak pár kiegészítés.
2. Csak az SZDSZ kampányolt a nem mellett, a szocik a távolmaradásra játszottak, cserben hagyták a koalíciós partnert."

Igy kellett csinalniuk, igy allapodtak meg.
A szoci szavazobazis mozgositasa egyben az igenek gyozelmet jelentette volna.
Aztan valahogy megis mozgositottak a szoci balszarnyat.

Kerdezd meg Minorkat, kik voltak es hogyan csinaltak. Ha adsz neki Turo Rudit, beszelhetsz a felelosokkel Minorkan, mint mediumon keresztul.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:29:17

Paranoid Android2 2008.04.01. 12:27:12:
"Én tudok olyat ahol a több milliárdos összeg 65%-a ment a pesti egyirodás cégeknek."

Tobb milliard?
Nem tetel.
1500 millard, az tetel.

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.04.01. 12:29:45

Szegény Pistikét senki nem tette tisztába, bennünket meg egyre mélyebbre rángatnak a szarba. A HANKóka--Fletó marionettek május 1-et már közösen ünnepelik. Elfuserált színjáték az egész. Még van lenyulható harács (közvagyon. Igaz ők már csak közreműködők, mert azt kellene pontosan tudni, hogy akik ezt a két füligszáj "politikust" mozgatják MIT AKARNAK.
Szóval színjáték, közpénzen, számla nélkül. Gyurcsány addig kolompol a bársonyszékben, míg a potenciális haszonlesők és tényleges diktátorok engedik.

Paranoid Android2 2008.04.01. 12:31:41

Ja mert 1000 ilyen ügy van.

Francois Pignon 2008.04.01. 12:31:57

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:27:50

Az világos, csak akkor ugye ne tessék megakadni azon, hogy az egyetlen párt, amelyik aktívan kampányolt a nemek mellett, magának tulajdonítja azokat, még ha tudjuk is, hogy nem csak az ő szavazóik ikszeltek így.

Hattory Hanzo 2008.04.01. 12:32:52

Egy alkotmányjogász szerint a kisebbségi kormányzás nem fog menni:

Jelenleg Magyarországon kisebbségi kormány akkor jön létre, ha a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok lemondanak posztjukról, azonban az alkotmányjog nem ismeri a kisebbségi kormány fogalmát - mondta el Lövétei István alkotmányjogász. Azon túl, hogy a megüresedő tisztségekre új embereket kell kinevezi és átalakítani a minisztériumok struktúráját, a kormány "mögül eltűnik" a törvényhozáshoz szükséges matematikai többség, ami ahhoz kell, hogy a benyújtott törvényjavaslatokat megszavazzák - ismertette Lövétei István, aki hozzátette: a magyar jogszabályalkotás nagyon törvénycentrikussá vált, márpedig a törvényhozásban a legegyszerűbb módosításokhoz is meg kell legyen a többség.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 12:33:12

"Doomhammer
Legyen csak, legyen. :-)
Low-hanging fruit."
Azé' a legutóbbi lottóötöst már 4 éve szívjuk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:33:31

Francois Pignon · torzskocsma.blog.hu/ 2008.04.01. 12:31:57:
"Az világos, csak akkor ugye ne tessék megakadni azon, hogy az egyetlen párt, amelyik aktívan kampányolt a nemek mellett, magának tulajdonítja azokat, "

Mondani barmit lehet.
Csak akkor van baj, ha az illeto el is hiszi a sajat suket dumajat.
Koka komolyan azt hiszi, hogy 700 ezer szavazata lenne?

Egy fenet. 300 ezer sem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:34:32

tölgy 2008.04.01. 12:33:12:
"Azé' a legutóbbi lottóötöst már 4 éve szívjuk."

Miert, nem lett lottootos?
Bocsanat, az nem volt elorelathato, hogy Gyurcsany csodbeviszi az orszagot a gyozelem erdekeben.

Vonaljegy 2008.04.01. 12:37:24

Ki az, aki elhiszi ezt a cirkuszt?

Komolyan elhiszi itt valaki, hogy Kóka, aki Gyurcsány nélkül egy politikai nulla, most úgy mer ellenszegülni neki, hogy nem egyeztette le vele?

Ez a hadművelet most éppen a szadesz visszahozatalált szolgálja (kisebbségi kormányzásban majd pont mindig mellettük állnak a fontos kérdésekben). Amikor majd látható lesz, hogy várhatóan elérik a következő választásokon a parlamenti küszöböt, akkor elindulhat isméát a dögölődzés, majd megindulhat az MSZP erősítése. A ok nem más, mint hogy látszik, hogy az MSZP a szadesz nélkül nem igazán tud hosszú távon erős lenni.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 12:40:23

Doom, szamurájok? Nekem Bud Spencer és Terence Hill jut róluk eszembe.

Devil Inside 2008.04.01. 12:42:18

Lola:
Nehogymár, azok szimpatikus figurák. :-))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 12:44:28

Doomhammer "az nem volt elorelathato, hogy Gyurcsany csodbeviszi az orszagot a gyozelem erdekeben."

Én előítéletes vagyok köztudattan, még ennél nagyobb rosszat is kinéztem belőle (visszahívta az oroszokat, meg minden).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:45:03

lelkylola 2008.04.01. 12:40:23:
"Doom, szamurájok? Nekem Bud Spencer és Terence Hill jut róluk eszembe."

Regen lattam, mar nem emlekszem.
Volt nekik "arcuk"?
En ugy emlekszem, nyugodt figurak voltak, fokent a kover.
Sokaig kellett oket bosszantani, mig duhbe jottek.

Ezek a pukkancsok viszont ...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.01. 12:48:52

Doom, volt arcuk, de mindig nagyobbat röpültek, mint attól a kis nyaklevestől kellett volna. Ebben hasonlítnak.
Bár Devilnek is igaza van, hogy ők szimpik voltak. Színészként lehet, hogy Gyurcsány és Kóka is szimpi lenne..

demó 2008.04.01. 13:04:23

Király Rák · kiralyrak.blog.hu 2008.04.01. 12:04:32
demó 2008.04.01. 11:52:34

Ha csak ennyit nem fogadtál el az egészből, akkor már megérte. Megjegyzem ebben igazad is van, csakhát ezzel meg az a gond, h csak azt csinálta amit a kampányban ígért, amire "felhatalmazást kapott", tehát akkor meg az volt a baj? De erre DENVER már válaszolt is:

denever 2008.04.01. 12:17:17

demó 2008.04.01. 13:08:09

Vonaljegy 2008.04.01. 12:37:24

néha túl sokat néztek ki a politikából és a politikusokból! Nincs itt ennyi tudatosság, csak meglovagolnak véletleneket, és nézik ki jön ki belőle jobban.
Nem állnának így a dolgok, ha tényleg ennyire körültekintően, szinte jövőbe látóan terveznének meg minden lépést!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 13:08:52

lelkylola 2008.04.01. 12:48:52:
"Doom, volt arcuk, de mindig nagyobbat röpültek, mint attól a kis nyaklevestől kellett volna. Ebben hasonlítnak."

Most eszembe jutott a koztarsasagi elnok megvalasztasa.
Akkor ugyanilyen fujolas ment, aztan haromnegyed ev mulva mar teljes volt az egyseg.

simonmondja.... 2008.04.01. 13:12:23

Hattory Hanzo.

Lehet, hogy az alkotmány nem ismeri, de az alkotmány a bódulatot sem ismeri.

Szóval a kisebbségből kormányzás olyan, hogy megszavazhatja bárki a törvényeket attól, hogy nincs kormányon.
Ha a maszopnak 10 szavazat hiányzik, akkor lehet, hogy lesz tíz szadi, aki pont egyetért és nem csaphat rá a kezükre Kóka.
A szadikat nem úgy ismerem, hogy Viki nyomán kivonulnak testületileg a büfébe.

nagykerek 2008.04.01. 13:14:11

Bajnai vagy Simor? Tökmindegy! Az ország helyzete annyira rossz, hogy több év fogcsikorgatás hozhatna csak eredményt.
A szándék meg a hozzáértés - ha meg is van - kevés. Támogatottság nélkül nem megy. És Leisztingert, Csányit, Szélest, stb. mennyire érdekli a holnapi jólét? Nekik mai profit kell.
Egy miniszterelnök egyedül semmire se megy. Többezer, a végrehajtásban tevékenykedő támogató kéne. A stabil parlamenti háttér mellé. Melyik az adott, vagy megszerezhető és fenntartható?
Az MSZP tagjainak 1/3-a a párttól kapta állását. Mindegy, hogy parlamenti/önkormányzati képviselő, igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tag, tanácsnok vagy akármi. Dolgozik azon, hogy kirúgja magát? Egy töredékük esetleg. A többi biztos nem.
Pártjaink évek óta gumicsontoznak a kisebb parlamenten, meg a képviselői költségtérítésen. Tudjátok az eredményt?
Az ÁSZ most számolt be elszórt 1500 milliárdról. Simor szerint 2000 milliárdot kéne lefaragni a költségvetésből. Ez a mostani költségvetés több, mint 15 %-a. Saccolni se mert mennyi idő alatt lehetséges ez.
Gyurcsány cc. 200 milliárd adócsökkentési lehetőségről beszélt. Azt is az infláció és az alátervezett bevételek fedeznék.
Komolyan gondoljátok, hogy a kérdés az az, hogy Bajnai vagy Simor?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 13:16:40

demó,
azért vannak forgatókönyvek is. És március 9. óta OVié működik.

Manyi Béci 2008.04.01. 13:23:31

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.04.01. 12:15:13

"Szerintem ez egyszerű emberi önérzet folyamat."

Itt rontotta el az MSZP (egyebkent en is). Azt hittek (hittem), az SZDSZ racionalisan fog jatszani.


Doom.
Mi a cél?
Itt az én forgatókönyvem, tessék:
-népszavazás előrelátható eredménnyel, de meglepően nagy részvétellel és ellenszavazattal.
-mindenki ideges,szocik is, szdsz is, csinálni kell valamit, be kell áldozni valakit,
-Gyurcsány cégének ügye hirtelen előjön
-Gyurcsány érzi, hogy lépnie kell, mert rá fognak mászni innen is, onnan is.
-ezért szépen rájátszik az mszp azon részének érzelmeire a beszédében, aki rühellik az SZDSZt, elég nagy rész
-SzDSZ borít, mert csak így tudnak már megszabadulni Gyurcsánytól

Nagy kérdés, hogy az MSZP-n belül milyenek most az erőviszonyok, és milyen háttéralkuk zajlanak éppen.

jo.e 2008.04.01. 13:28:38

Sziasztok!
1 technikai kérdés:
Ha mondjuk idén előrehozott választások lennének, akkor normál esetben mikor lenne a következő? 4 év múlva v. 2010-ben?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.01. 13:29:12

Fletó már lemondana..
érik az új Szekeres-kormány: reakcio.blog.hu/2007/05/10/kormany_arnyek_nevlista_alkalmassag_szak :DDDD
Persze kivonandók a sazdeszosok.

demó 2008.04.01. 13:29:55

tölgy 2008.04.01. 13:16:40
ami most történik, az sztem senkinek sem a forgatókönyve!
fidesz: szív, mert nem lesz előrehozott választás, hiába ígéri egy jó ideje, fletó is marad
fletó: szív, mert még az eddiginél is jobban meg lesz kötve a keze
szdsz: szív, mert kikerült a közvetlen irányítás a kezéből
emberek: szív, mert már megint nem történik semmi, mert minden változtatás vki érdekét sérti...

nagyreform 2008.04.01. 13:14:11
"És Leisztingert, Csányit, Szélest, stb. mennyire érdekli a holnapi jólét? Nekik mai profit kell."
Pont ezek azok az emberek, akik évek óta a nagybetűs reformok, a valódi, előre mutató atfogó változtatások mellett vannak, attól függetlenül is h ez sok embernek nem tetszik, és ezt mindenhol el is mondják. Attól h vkinek sok pénze van, attól még nem biztos h önző szar ember. Másrészt hosszú távon sokmindennel ő is jól járna, amivel a kisember, csak ugye hatványozottan.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.01. 13:30:55

jo.e:
4 évre rá. Legalább végre nem egy évben lenne az országgyűlési az önkormányzatival...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 13:32:28

Manyi Béci 2008.04.01. 13:23:31:
"-SzDSZ borít, mert csak így tudnak már megszabadulni Gyurcsánytól"

Ez nem magyarazza, hogy Gyurcsanynak miert kellett Agicat kirugnia, amikor tudta, mivel jar ez.

"Nagy kérdés, hogy az MSZP-n belül milyenek most az erőviszonyok, és milyen háttéralkuk zajlanak éppen."

Majdnem biztos vagyok benne, hogy igazabol itt mindenki Gyurcsanytol akar megszabadulni, akit viszont a megmaradt szoci szimpatizansok 80%-a tamogat. Tehat Gyurcsanyt nem lehet csak ugy kirugni, mivel a part mogotte van.

Hat beugrattak az Agica-ugybe, amivel ket legyet utnek egy csapasra: megy Agica is es Feri is. Azert vallja be, Agica nem volt egy fenyes tehetseg. Mondjuk ki: atlagos kepessegu figura volt.

Nem szamitottak ilyen heves reakciokra, az nyilvanvalo. Egy-ket nap es mindenki megnyugszik es akkor elfogadjak Navracsics javaslatat, hogy kormanyozzanak tovabb Gyurcsany nelkul.

Van meg ez a magantoke az egeszsegbiztositasban tema, ezen bukhat meg minden. Most a szocik nem fognak ebben engedni. A politikai tulelesuk mulik rajta.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 13:34:50

demó,
én továbbra sem vennék mérget arra, hogy a fidesz most választásokat akar.

jo.e,
4 év múlva lennének.

Manyika,
szvsz az dönt, hogy van-e aki akarja a majdnem biztos bukó, valószínűleg csak 2 évre szóló miniszterelnökséget.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 13:35:21

demó 2008.04.01. 13:29:55:
"fidesz: szív, mert nem lesz előrehozott választás, hiába ígéri egy jó ideje, fletó is marad"

A Fidesznek nem erdeke az elorehozott valasztas.
Az egy igaz allitas, hogy az elorehozott valasztas oldana meg a problemat igazabol. Igaz allitas, csak nincs realitasa.

vajon 2008.04.01. 13:40:14

Ha már belinkelte vki a Szekeres-kormányt, engem sokkal jobban érdekelne az Orbán-árnyékkormány.

Mivel legalább 3 kabinetnyi tehetséges ember van a fideszben, az sem baj, ha több név forog 1-1 pozícióra.

Hadd tudjuk már, mivel számolhatunk - múltkor is reménykedtünk, aztán mi lett a vége...

demó 2008.04.01. 13:48:18

tölgy 2008.04.01. 13:34:50
pedig két év múlva nem lesz sokkal jobb a helyzet, tehát így is úgy is bele kell csapniuk a lecsóba, nem kicsit. Két év múlva viszont túl leszünk az első körös EU-s pénzeken, amit mindenki meg fog érezni, mellesleg pedig már az idei év végére mérséklődnek a megszorítások következményei index.hu/gazdasag/magyar/gki301/
Tehát 2010re már nem lesz esély 2/3-os többséget szerezni!

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.04.01. 13:35:21
Én nem mondtam h az előre hozott választás oldaná meg a problémákat, hanem azt mondtam, hogy a fidesz szív, mert viktor hiába erőlteti, és probálja vele feltüzelni az embereket nincs hatása, viszont lehet h ellövi a puskaport és az emberek megunják h csak messziről magyaráz, de a nagy megmérettetéseken elbukik. Majd meglátjuk mi lesz valójában, de ezt a pezsgést és antikormáy stratégiát nem tudja két éven át fenntartani, főleg ha 2010re valóban növekedik a reálbér, épülnek az autópályák, stb...

dr.minorka 2008.04.01. 13:50:43

"Manyi Béci 2008.04.01. 13:23:31:
"-SzDSZ borít, mert csak így tudnak már megszabadulni Gyurcsánytól"
Ez nem magyarazza, hogy Gyurcsanynak miert kellett Agicat kirugnia, amikor tudta, mivel jar ez."
Idomítják az SZDSZ-t. Első lépés: nyilvánosan felmossuk velük a padlót. Második lépés: hagyni, hogy elgondolkozzanak, mi a jobb, a parlamenten kívül, vagy megalázva a koalíción belül? Így persze tovább fog gyengülni Ferencünk helyzete, mert az SZDSZ volt a legfontosabb támasza az MSZP-vel szemben. AZ SZDSZ-t pedig azért kell meggyengítenie, mert a kőfejű dogmatikus idióták nem tanultak a népszavazásból.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 13:54:45

demó,
irigylem a hitedet. Többek közt a GKI-ben.
Az Eu-s pénzek csodáját várják már egy ideje, eddig hiába.
A 2010-es reálbér növekedés és autópályaépítés pedig csak a szokásos költekezésből lehetne. Szerinted a koala nem is eltökélt a reformokban, csak mondja? Ne mán!

Francois Pignon 2008.04.01. 13:54:46

Szamárfül · murci.freeblog.hu/ 2008.04.01. 13:29:12
Álomcsapat? ;)
Szekeres - Szili (Kovács), Draskovics, Veres, Lamperth - Kapolyi (Bajnai), Juhász, Hiller, Kiss - Lendvai, Nyakó (Újhelyi)

Manyi Béci 2008.04.01. 13:55:13

"Ez nem magyarazza, hogy Gyurcsanynak miert kellett Agicat kirugnia, amikor tudta, mivel jar ez."
Inkább Ágica, mint ő. Az SZDSZ kicsit morog, a szocik megnyugszanak.
Ő is azt hitte, hogy az SZDSZ racionálisan fog játszani:)
Beledobta azt a bizonyos követ a pocsolyába, mert elég erősnek gondolja a pozícióit
Hirtelen ennyi erre:)
Majd kiderül

"akit viszont a megmaradt szoci szimpatizansok 80%-a tamogat. Tehat Gyurcsanyt nem lehet csak ugy kirugni, mivel a part mogotte van"
80 %?
Biztos, hogy nem.
Kiderül ez is.

"Egy-ket nap es mindenki megnyugszik es akkor elfogadjak Navracsics javaslatat, hogy kormanyozzanak tovabb Gyurcsany nelkul."
Doom, finomabban a Fidesz iránti lelkesedéssel:)
Háhogyne, ja, persze, Navracsics javaslatát fogadják el, naná:D
Ez olyan, mintha én azt javasolnám magának a lépcsőházban,hogy inkább lépcsőn menjen le a hatodikról a földszintre, ne menjen vissza a szobába, hogy az ablakból ugorjon ki,és maga, meghajolva az éleslátásom és a szellemi fölényem előtt, a lépcsőt választaná.:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 13:57:59

dr.minorka 2008.04.01. 13:50:43:
"Idomítják az SZDSZ-t. Első lépés: nyilvánosan felmossuk velük a padlót. Második lépés: hagyni, hogy elgondolkozzanak, mi a jobb, a parlamenten kívül, vagy megalázva a koalíción belül? Így persze tovább fog gyengülni Ferencünk helyzete, "

Ezt Gyurcsany egyetertese nelkul nem tehettek volna meg. Azert annyira van Feri is okos, hogy lassa, ebbol mi kovetkezik.

Szerintem megegyeztek joval korabban az MSZP-n belul. Igazam van, doktor? Csak az SZDSZ cseszte el, amikor nem a terv szerint jatszott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 13:58:43

demó 2008.04.01. 13:48:18:
"Én nem mondtam h az előre hozott választás oldaná meg a problémákat, hanem azt mondtam, hogy a fidesz szív, mert viktor hiába erőlteti,"

Bocs, de te azt hiszed, hogy ez egy boxmeccs.
Pedig nem.

Manyi Béci 2008.04.01. 13:59:37

tölgy 2008.04.01. 13:34:50

"szvsz az dönt, hogy van-e aki akarja a majdnem biztos bukó, valószínűleg csak 2 évre szóló miniszterelnökséget."
Hm.:)
Minden politikusnak a miniszterelnökség a legfőbb vágya.
Hát persze, hogy akarja.
Akármelyik elvállalja

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 14:03:03

Manyika,
"Akármelyik elvállalja" - maga folyton csak viccel.

Nem a tisztség a kérdés, hanem az, hogy utána jó eséllyel nincs folytatása a nagy politikában annak, aki elvállalja. Ezért a Gordon, Péter és a fiatalabbak kiesnek. Lehet esetleg egy külsős, mint Simor.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 14:06:51

Manyi Béci 2008.04.01. 13:55:13:
"Háhogyne, ja, persze, Navracsics javaslatát fogadják el, naná:D"

Jaj, ez fajt.
A Fidesz nem gyozhet, ugye?
Tudja, hogy ez annyira nyilvanvalo gondolkodasmod az MSZP-SZDSZ-ben (inkabb az SZDSZ-ben), hogy jatszmakat lehet ra epiteni? Pl. a 72 oras ultimatumot.

dr.minorka 2008.04.01. 14:07:22

Mondjuk nekem Feri szellemi képességei iránt komoly kétségeim vannak (kb. 1986 óta). De azt látja, hogy momentán így nem nem lehet tovább kormányozni. Még inkább látják ezt MSZP-ben, aminek reá nézve vannak következményei. Legalább formailag meg kell hajolni a népakarat előtt.
"Ezt Gyurcsany egyetertese nelkul nem tehettek volna meg." De hiszen ő az, aki megteszi. Ő mossa fel velük a padlót.
Nem tehet mást. Részben a saját pártja, de részben az SZDSZ is erre kényszeríti. Ez egyben nagy jótétemény a sokat szenvedett magyar haza iránt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 14:08:11

tölgy 2008.04.01. 14:03:03:
"Nem a tisztség a kérdés, hanem az, hogy utána jó eséllyel nincs folytatása a nagy politikában annak, aki elvállalja."

Miert, es a Gyula?
2004-ben meg kampanyt vezetett.

dr.minorka 2008.04.01. 14:11:18

tölgy!
Simor Adrás ki van csukva. Most lettek megnevelve egy irtózatos pofon segítségével. Miért gondolja, hogy a most megbukott politika súlyosbított változatát választanák?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 14:11:40

dr.minorka 2008.04.01. 14:07:22:
"Nem tehet mást. Részben a saját pártja, de részben az SZDSZ is erre kényszeríti."

Jol sejtettem. Megallapodtak.
Az SZDSZ-t is felhasznaljak a satu masik pofajanak.
Csak senki nem szamitott ra, hogy behisztizik az a torpepart.

Most mar csak a tiszta allami egeszsegugy marad, mint problema. Az nehezebb lesz, mint Feri ugye.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 14:13:13

Doom,
Gyula behozta az első helyre a pártját 1994-ben és 1998-ban.
És talán neki volt is autoritása a pártjában. ezeknek a fiataloknak van-e?

Minorka,
már 1986 óta? Megkérdezhetem, honnan ez régi ismeretség?

dr.minorka 2008.04.01. 14:21:21

Tölgy!
Megkérdezheti:)

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.01. 14:22:38

Ne legyen igazam, és lehet, hogy túlságosan alámerültem a wishful thinking-ben, de nekem undorítóan megtervezettnek tűnik ez az egész hajcihő, aminek célja nem más, mint legalább az egykori biztos szavazók visszaédesgetése az identitásmegerősítés eszközével mind a szocikhoz ("bársonyos reformok"), mind az szdsz-hez ("liberális reformerek") és így a totális bukta elkerülése, s a tábor legalább egy részének megőrzése, mielőtt a Fidesz mindent letarol.

Ezzel persze alapvetően semmi gond nincsen, csak az a baj, hogy nincs kormányzás, nincs közigazgatási munka, szívnak a devizahitelesek, mert alapvetően egy pártélet folyik bent az államiszervezés csúcsán, egy kamarilla-politika, aminek a közjóhoz meg a kormányzáshoz, közös ügyekhez éppen semmi köze nincsen.

Szerintem a szocik és az szdsz március 9-e óta azt olvasták ki a motivációkutatásokból és imázskutatásokból, hogy akkor szerezhetik vissza táboraik egykori részét, ha a szocik kirúgják őket a koalícióból (H. Ági), az szdsz pedig keménykedni kezd (gyakorlatilag kölcsönösen megszabadulnak az egymásra vetülő negatív imázselemektől: a liberálisok a "lomha" "nem is reformál" koalíciós partnertől, a szocik meg a "reformdühtől") - nekem erre utalnak Gyurcsány szavai is, mikor Friderikusznál azt mondta, hogy a közvéleménykutatás az csak egy dolog, de nem ez a fő mérce - van egy olyan érzésem, hogy a pasas úgy hazudik, hogy ugyan verbalizálja azokat a dolgokat, amik a céljait meghatározzák, de tagadja és ellenpontozza azokat. Mindenesetre Kóka és Gyurcsány is olyan mondatokat mondanak, amik nagyon átmennek, tömörek, lényegretörőek, és erősítik egymás üzeneteit.

Mindenestre tanulságos ahogyan a barátaim és a környezetem erre reagált: annyira hiteltelenek, hogy már ezt az akciót sem hiszik el nekik.

Ja, és abban is biztos vagyok, hogy a "bársonyos reformok", "reformblabla" és minden olyan szó, amiket Gyurcsány mostanában fedezett föl magának, azok fókuszcsoportos kutatások során kerültek felszínre, egykori elkötelezett MSZP-s de ma bizonytalan és vonakodva kormánypárti szavazók szájából.

Srí 2008.04.01. 14:27:19

Ugyan már. Gyurcsány és Kóka túl jó haverok, ez az egész, ami történik csak vihar a biliben. Áprilisig majd szépen egyeztetgetnek és együtt marad a koalíció.

De akkor mire is volt jó ez az egész? Szerintem arra, hogy Gyurcsány és Kóka pozíciója megerősödjön a pártjuk élén. Nagyon jól kitalálták ők ezt. Gyurcsány mögött összezárt a pártja éppen úgy, ahogy Kóka mögött az övé. Ennyi volt a szándék, nem több. elérték amit akartak? El bizony. És jókat röhögnek a hülyéken, akik beveszik a mesét. Méghogy a szadesz. Méghogy kiszállnak a koalícióból. Csodálkozom, hogy komoly meglett tudós emberek latolgatják az esélyeket tévében, rádióban. Nincs semmi különös, nem lesz semmi különös. Marad a kormány, marad a koalíció, nem lesz másik miniszterelnök és a kis országunk meg úgysem érdekel senkit sem.

LEPEDÁK 2008.04.01. 14:30:07

Korábban már kérdeztem, de továbbra sem tudom:

Ha koalíció borul, márpedig borul, akkor lesz-e szavazás az új kormányprogramról? (végülis a korábbi az közös gyermek volt) Technikailag pedig a kormánytöbbség a kormányprogram megszavazásával alakul ki, nem?

Másik: Most akkor az önkormányzatokban is borul a bili, vagy ott szopi-puszi alapon működhet tovább minden?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 14:31:14

minorka,
honnan ez a régi ismeretség?

smalladam 2008.04.01. 14:32:00

srí, azért az érdekelne, hogy milyen érzés, amikor pártállástól függetlenül kb mindenki pont az ellenkezőjét gondolja, mint amit te?

demó 2008.04.01. 14:32:16

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.04.01. 13:58:43

"Bocs, de te azt hiszed, hogy ez egy boxmeccs.
Pedig nem."

??? Miért sajnálod tőlem h pontosítok, ha te mást látsz bele, mint amit mondtam.
Inkább ne reagálj más hozzászólására, he nem veszed a fáradtságot, h elolvasd és felfogd h mit ír.

tölgy 2008.04.01. 13:54:45
nem szentírásként linkeltem be azt a cikket, de azért abban egyetérthetünk, h két év múlva már nem zuhanórepülésben közlekedünk majd, sőt ehhez még felelőtlen költekezés sem kell. Tudom h az EU-s lóvéban már nem sokan hisznek, mert már rég látszania kéne legalább vminek, de két év nagy idő. Ez a koala vs reform dolog viszont kicsit homályos.

Manyi Béci 2008.04.01. 13:59:37
A politikusoknak lehet h az a vágya, de egy simor féle ember csak akkor vállalná el, ha tényleg megcsinálhatná, amiről idáig beszélt, arra pedig ezzel a szoci frakvióval esély sincs!

Devil Inside 2008.04.01. 14:32:39

Ahogy gloire tegnap írta:

"Azért az beszédes, hogy annyira nincs se hitelük,
se szavuk már, hogy egy igazi kormányválságot
sem hisz már el nekik az ember."

;-)

Srí 2008.04.01. 14:34:22

Smalladam, mindig is deviáns voltam, bár a közlekedési szabályokat (nagyjából) betartom. A mostani kivételével nem nagyon autózom a forgalommal szemben.

dr.minorka 2008.04.01. 14:34:38

tölgy!
A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away...:)

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.01. 14:36:04

Devil Inside 2008.04.01. 14:32:39
Ahogy gloire tegnap írta:

"Azért az beszédes, hogy annyira nincs se hitelük,
se szavuk már, hogy egy igazi kormányválságot
sem hisz már el nekik az ember."

;-)

Ja, nagyon találó meglátás.

Srí 2008.04.01. 14:39:23

Miért lenne igazi a kormányválság? A szadesz nem jut be többé a parlamentbe, hol lenne érdeke kilépni a koalícióból és megkockáztatni egy esetleges előrehozott választást? Kész öngyilkosság lenne. Most egy picit hisztizni kell, eljátszani a sértődöttet aztán hagyni kibékíteni magukat - ha mondjuk nem az történt a háttérben amit feltételezek, amit az előbb írtam. És akkor még nem beszéltem a bőségfazékról, a tébékasszáról, attól sem szeretnének eltávolodni messzire.

Bár ne lenne igazam semmiben sem és jó nagy kormányválság lenne és eltűnnének nyomban, kéz a kézben mind.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 14:39:50

minorka,
szóval a pécsi KISZ Bizottságban?

Devil Inside 2008.04.01. 14:40:10

demo:
Simornak lenne értelme, de csak egy nagykoalával a háta mögött, akkor végig lehetne csinálni egy normális költségvetési konszolidációt. (Nem "reformokat" vagy rendszeres nyugdíjemelésekkel megspékelt konvergenciaprogramot...)

demó 2008.04.01. 14:40:43

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.01. 14:22:38

Én pedig tartom magam ahhoz h nem ilyen megtervezett ez az egész. kóka és fletó már régebben összeveszett mikor kóka távozott a miniszteri posztról. A szoci frakciónak pedig tényleg nagyon-nagyon tele van a töke az szdsz-szel, aminek kb horn gabi tette be a kaput. össze kellett marniuk, mert szarban vannak, ez ilyenkor törvényszerű, ilyenkor megy a civódás, aztán pedig úgy döntöttek h elegük van a kompromisszumokból, amiből mindig olyan sült ki a végére, amit egyik fél sem akart.
szdsz dobbantott, jó ideje az első karizmatikus döntés. nem lesz itt visszajátszás, de persze a politikában minden megtörténhet.

demó 2008.04.01. 14:52:07

Srí 2008.04.01. 14:39:23

és igenis megéri az szdsznek, ha így folytatják egyszerűen végük, és mert nem lesz előrehozott választás, és 2010ben simán bejutnak megint, de az is lehet h most is bejutnának! 2006ban is mindenki azt hitte h nem érik el az 5%-ot, mdf-ről pedig főleg senki nem gondolta volna, de nem olyan sok az az 5!

Devil Inside 2008.04.01. 14:40:10
szerintem is lenne értelme, de sajnos nem állnak oda mögé. Mert mindenki félti a seggét, mivel ez népszerűtlen döntésekkel jár, és mindig lesz vki, aki azt mondja majd h "ezt pedig lehetett volna jobban csinálni, akár úgy h semmilyen érdeket nem sért" - pedig ez ugye baromság...

Oblomov 2008.04.01. 14:53:36

"Gyurcsány Ferenc szerint a liberálisok megszüntették volna a családi pótlék adómentességét, eltörölték volna a nyugdíjasok utazási kedvezményeit és módosítottak volna a nyugdíjemelés kiszámításának módján is. A kormányfő azt mondta: a szocialisták ezt a sokkterápiát nem akarták támogatni."
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=207351

Ez azért komoly bibi.

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.01. 15:03:57

"Gyurcsány Ferenc szerint a liberálisok megszüntették volna a családi pótlék adómentességét, eltörölték volna a nyugdíjasok utazási kedvezményeit és módosítottak volna a nyugdíjemelés kiszámításának módján is. A kormányfő azt mondta: a szocialisták ezt a sokkterápiát nem akarták támogatni."

Persze, hogy nem akarták támogatni, hiszen ez a szavazóbázisukat érintette volna kőkeményen - vesd össze Hamecz szavaival, aki azt mondta, hogy míg az osztogatás az alsó-középosztálynak ment, addig a megszorításokat a középosztálytól felfelé terhelték rá a társadalomra.

És egyáltalán nem véletlen, hogy ezek a dolgok és különbségek éppen most mondatnak ki.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 15:04:20

A szoci stop.hu szerint Gyurcsi áll nyerésre Kókadttal szemben.
www.stop.hu/articles/article.php?id=301296

Manyi Béci 2008.04.01. 15:04:46

Jaj, ez fajt.
A Fidesz nem gyozhet, ugye?
Tudja, hogy ez annyira nyilvanvalo gondolkodasmod az MSZP-SZDSZ-ben (inkabb az SZDSZ-ben), hogy jatszmakat lehet ra epiteni? Pl. a 72 oras ultimatumot.

Doom, ne röhögtessen:D
Most tényleg nagyon vihogok.:)
Khm.
Komolyra fordítva a szót.
Nyihihihi:))
Na.

Maga is pontosan tudja, hogy Navracsics emlegetése ebben a kontextusban semmi más nem volt, mint egy kis puszi a Fidesznek. Ha az történik, amit ő (és még oly sokan mások innen-onnan) javasol, nyilatkozik, jónak lát, stb. annak semmi köze nem lesz hozzá, sőt, annak sem, ha nem az történik. Egyszerűen nem tényező a történésben.

dr.minorka 2008.04.01. 15:07:04

Tölgy!
Roppant hideg! Életemben ha négyszer előfordultam abban a városban (sajnos).

Google 2008.04.01. 15:09:11

Az országot keresztrefeszítették és most a köntösén osztozkodnak. Hogy ez kitervelt vagy csak szeszély, hát nem mindegy?
Mit akarnak még, mit szól az államfő, meddig lehet nemkormányozni, meddig lehet ezt még bambán bámulni, azt kérdezem.

dr.minorka 2008.04.01. 15:09:22

"Persze, hogy nem akarták támogatni, hiszen ez a szavazóbázisukat érintette volna kőkeményen - vesd össze Hamecz szavaival, aki azt mondta, hogy míg az osztogatás az alsó-középosztálynak ment, addig a megszorításokat a középosztálytól felfelé terhelték rá a társadalomra."
Jajistenem. Szóval a vizitdíj, tandíj, stb. az alsó-középosztálynak volt előnyére, és a felsőknek hátrányára? Egyébként a felső ÁFA-kulcs csökkentése meg kinek is volt előnyös?

Srí 2008.04.01. 15:09:23

A szociknak nyilván valóban elegük van a szadeszből, ezt én is így látom, Demo. Hozzáteszem, Gyurcsányból is elegük van. Rég leváltották volna, ha lenne emberük, akivel helyettesíthető. A szocik nem szeretik Gyurcsányt, de mi lenne velük a "hatalom" nélkül? Éhen halnának, vagy mehetnének kapálni. Gyurcsány és Kóka nyugodtan lehetnek barátok attól, hogy óriási színjátékot adnak itt elő nekünk. Megtervezett lépések, előre kifundált stratégia, Gyurcsány nagy játékos, tudjuk róla. Most politikát játszik. Ő a Nagy Reformer. Csak senki sem hisz már neki, ahogy az előbb írta valaki, már annyira nem hiszünk se neki, se Kókának, hogy a kormányválságot sem hisszük el. Én biztosan nem hiszem el, de majd meglátjuk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 15:10:49

Ez volt az áprilisi tréfa:

"Hivatalosnak tűnő sajtólevélben küldték szét ismeretlenek, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök ismét 72 órás ultimátumot ad a kormánynak. Az álemail komoly hírként meg is jelent az egyik online hírújságban. A fenyegetés hallatán a parlamentben majdnem kitört a koalíciós béke."

– írja az index.

Bizony, "Churchill", ha kell, "Sztálinnal" is összefog "Hitler" ellen.

Jaj, gyerekek, ez olyan, de olyan bornírt.

A cirkusz persze, hogy cirkusz. Majd pont most ne lennének ott a maszkosok, amikor "baj" van, hiszen békeidőben is nyüzsögnek. Véleményem szerint maga a "válság" már eleve megrendezett. Gloire-nak is igaza van.

* * *

A "kormányválság" előnyei egyébként a média elárasztása és a "gerinces szavazók" visszaszerzése mellett ez:

Most végre eljött a zavaros, amiben lehet halászni. Kit vet föl a trutymó (pl. Kókát)? Ki milyen pozíciót kap, miután "feláldozták"? (Pl. Horváth Ágnes máris kapott néhány kórházat.) Egyáltalán: mit kap az adott klientúra az adott személyeket támogató lobbykért? – csak ez most a lényeges. S ha elrendeződtek a személyi viták/színjátékok, indul az új haladó retorika tovább. Az ország meg lendületben lesz: lefelé a vécén.

[Láttunk már ilyen SZDSZ-es szájtépést különben (sőt, nagyobbat): 1988-1994-ig.]

smalladam 2008.04.01. 15:12:44

srí! "A szadesz nem jut be többé a parlamentbe, hol lenne érdeke kilépni a koalícióból és megkockáztatni egy esetleges előrehozott választást?"

hol van az előírva, hogy a koalíciószakadsá egyszersmind előrehozott választást is jelent?

és az nem lehet szerinted, hogy ha most gerinceskednek kicsit, akkor azzal hátha visszaszereznek némi támogatást?

én nem mondom, hogy nem kell szkeptikusnak lenni, de a minden bokorban a gonosz politikusok előre lezsírozott ármánykodásának vízionálása egyenes út a hárshegyi klinikára.

dr.minorka 2008.04.01. 15:12:52

Egy lehetséges kimenete a válságnak: megszelídített SZDSZ, megszelídített kormánypogrom, Gyurcsány, mint pártelnök, + egy technokrata miniszterelnök (ebben a felállásban a politikai hatalom központja továbbra is GYF-nél van). Nem lesz eszük hozzá, hogy megcsinálják...

Manyi Béci 2008.04.01. 15:15:30

tölgy 2008.04.01. 14:03:03
Manyika,
"Akármelyik elvállalja" - maga folyton csak viccel.

Nem viccelek.

Nem a tisztség a kérdés,

Hm..hm..
Tölgy, most csukja be a szemét, és képzelje el, hogy Maga lett a miniszterelnök.
Na?
Kóka és GYF ügyeinek felülviszgálata prioritással?
Lendvai Ildikó beledöngölése az agyagba egy országgyűlési vitában?
Törvénymódosítás kezdeményezése arról, hogy volt komcsik ne lehessenek képviselők?
Fico elküldése a náthásba?
Milyen?:)

"hanem az, hogy utána jó eséllyel nincs folytatása a nagy politikában annak, aki elvállalja."
Merthogy?
Bajnai remek pártelnök lehetne például. Fiatal, jóképű. és úgy emlékszem, mély a hangja.:)
Ha megbukik valaki egy választáson, az nem jelenti azt, hogy befejeződik a politikai pályafutása Gondolkozom, hogy milyen példát is mondja magának ehhez hirtelen...:)
Focizik is!

"Lehet esetleg egy külsős, mint Simor."
Azon nagyon csodálkoznék.

Srí 2008.04.01. 15:15:52

smalladam, a hárshegyi klinikára már nincs esélyem bejutni. Eltapsolták a lehetőségemet a haverjaid.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 15:21:01

Oblomov 2008.04.01. 14:53:36:
"Gyurcsány Ferenc szerint a liberálisok megszüntették volna a családi pótlék adómentességét,"

Csak igy tovabb!
Moss be neki!

A korrupcios ugyekrol is hallani akarunk. Azokrol foleg.

demó 2008.04.01. 15:25:29

Srí 2008.04.01. 15:15:52

azért tényleg nem megy az úgy h azt hiszed minden cselekedet mögött áll vmi előre kitervelt hosszú távú körmönfont szándék, amit gondolom a nagytőkések (NY-BP-TelAviv tengely) irányítanak. első sorban persze az ország kizsákmányolására, de semmiképp nem az előnyére!
nyilván nagyon sok esetben nagyban megy a játék, a háttérben, olyanok játszanak, akikről még csak nem is hallottunk. de tényleg megkattansz ha mindenhol a nagytestvért keresed!
emberek ők is... :) de tényleg! csinálnak hibákat, cselekszenek indulatból, stb... nincs itt semmi csoda

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 15:26:25

Manyi Béci 2008.04.01. 15:15:30:
"Tölgy, most csukja be a szemét, és képzelje el, hogy Maga lett a miniszterelnök."

Kivansagteljesito aranygomb, mi?
Sajnos tolgy pontosabban latja.
Miniszterelnoknek lenni kokemeny szivas.
Szerencsere ennek ellenere boven van a posztra jelentkezo.
Joval kevesebben, habar, mint ahanyan nem vallalnak el.

irrelevant 2008.04.01. 15:27:45

Nekem is erősödik a gyanúm, hogy színjáték az egész. Smalladam, te nyilván hiszed, hogy le van zsírozva a játszma, hiszen érzelmileg kötődsz a gonosz politikusokhoz. De azért még nem kell betegnek nevezni azokat, akik megpróbálják megérteni a dolgok valódi mozgatórugóit.

Na ágyő. Remélem este jön a hír, hogy Fletó lemondott és akkor négykézláb érek haza.

smalladam 2008.04.01. 15:28:08

Srí, arra, hogy kinek kik a haverjai, egy nagyon csúnya kifejezés jutott eszembe, de jólneveltségem okán megtartom magamnak.

irrelevant 2008.04.01. 15:28:25

jav: "te nyilván nem hiszed..."

demó 2008.04.01. 15:34:38

Manyi Béci 2008.04.01. 15:15:30
na igen... általában nem az akar miniszterelnök lenni aki tényleg alkalmas lenne rá...
Talán 160 éve, esetleg 141 éve történt ez meg utoljára erre felé.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 15:43:44

"Manyi Béci 2008.04.01. 15:15:30
na igen... általában nem az akar miniszterelnök lenni aki tényleg alkalmas lenne rá..."
- már maga is Platónt olvas?

Ha becsukom a szemem, én másra gondolok. Baj?

Viszont úgy néz ki Fletó összeszedte a hiányzó 6 főt a szadeszes kormánytagok közül.

Prosztó 2008.04.01. 15:56:08

A kedves kommentelők szemmel láthatóan élvezik a latolgatást. Pedig ez vihar a biliben, jórészt.

Túl nagy érdekek és erők feszülnek egymásnak, el fog a konfliktus simulni, csak valszeg nem úgy, hogy ebből érdemi kormányzás legyen az elkövetkező két évben.

Én, ha becsukom a szemem, csak egy nagy korsó lehűtött sör jelenik meg előtte.

Platón meg, hát, izé. Buzi volt.

Prosztó 2008.04.01. 15:58:23

És fenntartom, hogy Feri maradjon, mindnyájunk örömére. Megtestesíti mindazt, ami az ún. jobboldal szerint klisészerűen a baloldal.

Google 2008.04.01. 16:00:45

Ez már gusztustalan, ahogy most egymásra kígyót-békát, de főleg kókát kiáltanak,és miért?, hát hogy az értékes gyurcsánybőrüket mentsék, hányinger. Sok.

Manyi Béci 2008.04.01. 16:01:19

"Sajnos tolgy pontosabban latja."

Nem, csak megegyezik a véleményük.
Nos, Önök nem is a politikai pályát választották.:)
A politikai pályán a miniszterelnöki pozíció a csúcs.

Doom.
Legyen őszinte, Ön, mint tornatanár, nem szeretne azért egyszer legalább tekevilágbajnokságot nyerni?
Naugye:)

Manyi Béci 2008.04.01. 16:02:16

Kieg.:
Nem fog, Doom!
:)

Manyi Béci 2008.04.01. 16:06:14

Tölgy
"Viszont úgy néz ki Fletó összeszedte a hiányzó 6 főt a szadeszes kormánytagok közül"

Ám először hangzott el, hogy hajlandó lenne lemondani..
:)
Juj, de izgi.
Jó kis játék ez.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 16:08:03

Prosztó,
üdv a Latolgatók Klubjában. (Platón legkevesebb is bi volt, s talán plátói. S ld. elméletét az androgynosz-ról)

Feri nem az Álfa és az Óméga. Ő csak egy csetlő botló pőre + meztelen lélek a gyűlölet és értetlenség ugarán. Tetszik érteni, benne egy költő veszett el, vagy egy kafka.

Egyébként úgy látom, újra együtt a keménymag. Tewton hiányzik nekem a színeseivel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 16:09:07

Prosztó 2008.04.01. 15:56:08:
"A kedves kommentelők szemmel láthatóan élvezik a latolgatást. Pedig ez vihar a biliben, jórészt."

Miert, egy focimeccs nem az?
Maga elvezi mas oromet tonkretenni.

"Én, ha becsukom a szemem, csak egy nagy korsó lehűtött sör jelenik meg előtte."

Igya meg es irjon egy blogbejegyzest.

"Platón meg, hát, izé. Buzi volt."

Es Demoszthenesz? O is buzi volt. Akkor meg mit ugral? A masik se jobb.

Manyi Béci 2008.04.01. 16:09:32

Igen, igen, Prosztó, az androgynoszt én is akartam mondani magának!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 16:10:47

Manyi Béci 2008.04.01. 16:02:16:
"Kieg.:
Nem fog, Doom!
:)"

Hehehe.
Nagyra van azzal, hogy maga frakciovezeto lehetett a szociknal.
De miniszterelnok mar biztosan nem lehet!

En meg lehetek. Minden allampolgar a tarsolyaban hordja az A8-as kulcsat. Csak van, aki nem kap hozza autot, muhahahaha!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 16:12:25

Manyi Béci 2008.04.01. 16:09:32:
"Igen, igen, Prosztó, az androgynoszt én is akartam mondani magának!"

Keveri a gyrosszal. Jobb, ha mar elore szolok.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 16:18:21

Loxon,
ez olyan mint egy szappanos opera. Már várom, mikor derül ki a mostani igazságbeszédekből, hogy Jani Ildikó fia, akit a lelencbe adott, és Feri visszanyeri a látását.

Manyi Béci 2008.04.01. 16:23:25

"De miniszterelnok mar biztosan nem lehet!"

Mert elnyomják a bajuszos nőket! Azért!

"Csak van, aki nem kap hozza autot, muhahahaha!"
De nagyra van azzal a piros Suzukijával,amit a Gázművek kiutalt magának..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 16:26:43

Loxon 2008.04.01. 16:25:32:
"Égszínkék lovak, vörös füvön"

Loxon, betepett?
Udito valtozatossag lenne ezen a blogon.

demó 2008.04.01. 16:26:48

Prosztó 2008.04.01. 15:58:23

fletó idáigi politikájának és szinte bárminemű ténykedésének semmi köze nincs a baloldali politizáláshoz. Már horn gyuszi óta a magyar politikai élet zavarosában az mszp nem igazán baloldali értékeket képvisel.
Sajnos ma azt lehet mondani h az egyébként mindenkit kommunistázó legjelentősebb "jobboldali" párt elvei állnak legközelebb a komcsi világhoz.
Kicsit feje tetejére álltak a dolgok, de érthetetlen módon a szavazóbázisokat ezek a mozgások egyáltalán nem zavarják..

tölgy 2008.04.01. 15:43:44
úgy néz ki még egy ideig be kell érnünk a karrierista elmebeteg törpével és az akkorigazamvanhabeledöglikmindenki elmebeteg zsiráffal

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 16:28:45

Manyi Béci 2008.04.01. 16:23:25:
"Mert elnyomják a bajuszos nőket! Azért!"

Nem. Hanem azert, mert nincs meg magaban, ami egy miniszterelnokseghez kell. Kezdjuk azzal, hogy maga csak egy no.

"De nagyra van azzal a piros Suzukijával,amit a Gázművek kiutalt magának.."

Haha, ez a piros Suzuki csak az elso lepes.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 16:29:25

Loxon,
tényleg hagyd abba, ennek rossz vége lesz.

demó 2008.04.01. 16:30:04

húúúúúúú én meg nem figyelek és itten értelmesnek látsző dolgokat írok...
:DDD ezer bocs
éljenek a csajok!
hajrá barca

Prosztó 2008.04.01. 16:36:31

Demó, én készséggel elhiszem Neked, hogy a fidesz a legbaloldalibb, ideológiai síkon (inkább gazdasági síkra, az állam szerepével kapcsolatos kérdésekre adott válaszokra gondolhatsz te, bár ezeket a dolgokat összemosni a komcsikkal, kissé meredek, bár korántsem ismeretlen retorika, mondjuk a neoliberálisoktól)

És mi van, ha én baloldali vagyok? Mi van, ha a magát pközéposztálynak valló/érezni akaró réteg nagy részének fontos a szociális érzékenység, a nemzeti kockázatközösség és hasonlók? Mi van, ha 2008-ban sokan rettegnek a megélhetéstől Magyarországon?

Basszus, nem mindenkinek adatik meg, hogy állami tendert írjanak ki a cégének és néhány éven belül ő legyen a szép és okos versenypárti...

Prosztó 2008.04.01. 16:39:14

Mielőtt le leszek komcsizva, közlöm, hogy erőteljesen versenyorientált,kapitalista mezben focizok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 16:41:03

Prosztó 2008.04.01. 16:39:14:
"közlöm, hogy erőteljesen versenyorientált,kapitalista mezben focizok."

Hazudsz, hulye komcsi.
Valojaban az allami tulajdonu Honaljmokus- es Csogoreny export-import konszernnel vagy pa'rtvonalrol benyomott joelvtars.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 16:45:20

Manyi Béci 2008.04.01. 15:04:46:
"annak semmi köze nem lesz hozzá, sőt, annak sem, ha nem az történik. Egyszerűen nem tényező a történésben."

Jaj, ez meg a masik. Hogy ki a tenyezo es ki nem.
Az egyik, meg hogy ki veszti el az arcat.

Tudja, pusztan ezen kifejezesek hasznalatabol a maga korosztalya felismerheto. Szocializalodas. Nem akartam szemelyeskedni, de ez a helyzet.

Miert, maga szerint ki mozgatja az esemenyeket? Egy honapja is akar Feri es Jani olyan magabiztosak voltak, most pedig mindketto a tulelesert kapar.
Ki juttatta oket ide?

Tenyezo, piha. Maguk nem ebben a vilagban elnek.

demó 2008.04.01. 16:58:36

Prosztó 2008.04.01. 16:36:31

ha ezt mondod, akkor ez egy becsülendő dolog, remélhetőleg nem csak eddig az írásig terjedt.
És igen, gazdasági értelemben mondtam, mert sajnos attól h lengetem a zászlót és büszke vagyok, attól nem lesz sikeresebb a vállalkozásom. Az ideológiám prezentálásához, ne adj isten kialakításához pedig nincs szükségem pártra.

Éhen meg itt nem fog halni senki.

Azt pedig megint nem hiszem el h az embereknek fontos lenne a kockázatközösség, ez így általában szép persze jól hangzik és szép dolog, de pl akkor befizetnék a járulékokat. (tudom! "akkor be kéne zárni a boltot", így csak az a csalás és az a korrupció, amiben nem vagy benne...)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 17:00:24

Öt óra. Itt az ideje a teázásnak.

dr.minorka 2008.04.01. 17:12:43

Tekintve, hogy változatos számokat szoktunk hallani arról, hogy hányan nem fizetnek, némileg óvatosabb lennék.

Google 2008.04.01. 17:13:52

Így megy ez.
(Horváth) Ágnes asszony a Békés megyei kórházak élén pöffeszkedik tovább, a gyulai egészségügyi fakultáson egészségügyi menedzsmentet tanít majd, csak azt nem tudják még, milyen lakhelyet ajánljanak fel neki; az Almásy-kastélyt, a gyulai vár várúrnői részét, vagy egy 50 milliós mediterrán stílusú villát. Mert megérdemli, azért!
Hiába élni tudni kell! És a szoclibek nagyon tudnak, az összes volt kormánytag, államtitkár megtalálta a számítását. Busásan fizetnek nekik, plusz új figurák kerülnek be a szereposztásba, más, új szórakozás, új pénzek!
Van itt picula kérem, csak el tudják költeni!
Az államfő élvezi a cirkuszt, remélem!

Manyi Béci 2008.04.01. 17:14:45

Doom.

Magát felzaklatta, hogy pelepacsáztam az egyik üzenetébe:)
Természetesen személyeskedett, mert ilyen esetben az is megengedhető, ugyebár.
Ám abban sem volt igaza. A kifejezésekből nem a korosztály ismerhető fel, ha egyáltalán felismerhető valami, lévén egyik sem 20 évvel ezelőtti szóhasználat.
Doom.
Nem Navracsics mozgatja az eseményeket. Mozognak. Még most is. Törődjön bele:)
A Fidesz csak az egyik résztvevője ennek.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 17:16:18

Manyika,
most láttam a tv-ben Szekeres és Kiss pajtásokat. Vagy tehetséges amatőr színjátszók, vagy nem most akarják Feri székét. És Ferenc ennek meg felettébb örvend.

dr.minorka 2008.04.01. 17:16:35

Bürökből készült.

Manyi Béci 2008.04.01. 17:18:32

Tölgy
Szekeres az egyik legjobb színjátszó, emlékszik, mikor Horn balesete idején hirtelen ő vitte szocik ügyeit, holott azelőtt alig lehetett hallani róla?
Nagy játékos a fazon

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 17:21:57

Manyi Béci 2008.04.01. 17:14:45:
"Nem Navracsics mozgatja az eseményeket. Mozognak. Még most is. Törődjön bele:)
A Fidesz csak az egyik résztvevője ennek."

Nem kell beletorodnom, mert tudom. Ha mar a tenyezoknel tartunk: nem Gyurcsany a tenyezo, nem Koka es nem Navracsics. Millionyi magyar valaszto, az a tenyezo, meg a gazdasagi elet szereploi meg a kulfold.

Ezek a tenyezok. A tobbiek szerencsetlen babok. Ha az eppen aktualis hullamon lovagolnak, fenn vannak. Ha megprobalnak ellene menni, elsullyednek.

Akarki kimondhatja, merre megy a hullam es tenyezove valik. Aki hazudni probal vagy teved az iranyaval kapcsolatban, az alamerul, legyen bar miniszterelnok vagy nagyszaju, magat erinthetetlennek hivo "ertelmisegi".

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 17:22:43

Hm, pedig gondolom már Ferenc is próbálja, hogy "Kizökkent az idő, ó kárhozat, én születtem helyre tolni azt"
Manyika, azt nem tudja ki a rendező? Mert a színészvezetés helyenként meglehetőst pocsék az előadásban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 17:23:03

dr.minorka 2008.04.01. 17:16:35:
"Bürökből készült."

Hehehe.
Nem fogok belekostolni.
Tudom, hogy maga literszamra issza, megse art maganak, mert hozzaszokott.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 17:24:57

Igen, például Monsieur Szekeres élen jár a sumér-magyar nyelvrokonság bizonyításában is.

www.youtube.com/watch?v=8ubC6_XM5UI

Manyi Béci 2008.04.01. 17:26:04

"Ha mar a tenyezoknel tartunk: nem Gyurcsany a tenyezo, nem Koka es nem Navracsics."
Egyetértünk.:) A többiben is
Akkor ezt túlbeszéltük.

dr.minorka 2008.04.01. 17:27:05

"Hm, pedig gondolom már Ferenc is próbálja, hogy "Kizökkent az idő, ó kárhozat, én születtem helyre tolni azt" "
Ferit kéne már a helyére tolni...
"Nem fogok belekostolni."
Hm, asszem ez nem fakultatív. Addig örüljön, amíg nem dugják az orra alá.

Manyi Béci 2008.04.01. 17:29:53

tölgy 2008.04.01. 17:22:43

Nem tudom.:)
Valahogy úgy képzelem, hogy többen rendeznek, sőt, egyes szereplők akár saját rendezésben is fellépnek, önmegvalósítás, tudja, hogy van ez.
Most nagy mozgolódások lehetnek, sokan igyekeznek lejátszani a többieket a színpadról, vagy aspirálnak egy-egy fontosabb szerepre.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 17:31:27

Minorka,

Doomhammer nem Szókratesz
Tettet óhajt. Szókra: tesz.

dr.minorka 2008.04.01. 17:36:49

Amolyan modern, haladó, 21. századi reformpolitikát? Doomhammer nem a Demosnál dolgozik véletlenül?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 17:40:00

Ne torodjon vele, tolgy.
Nihilista, elvi allasfoglalast nelkulozo szovicc volt. Illik ehhez a kabitoszerezo, erteknelkulisegben tobzodo Loxonhoz.

Pedig amint Feri is megmondta a minap, fuggetlen csak az lehet, aki a progresszio partjan van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 17:41:32

dr.minorka 2008.04.01. 17:36:49:
"Amolyan modern, haladó, 21. századi reformpolitikát? Doomhammer nem a Demosnál dolgozik véletlenül?"

Nem ertem, mit gonoszkodik. Nem mindenki ul az OTP felugyelobizottsagaban, mint maga.

Igen, penzert a Demosnak is irok elemzeseket. Mi rossz van abban? Maganak talan ingyen adjak a kenyeret?

Prosztó 2008.04.01. 17:46:10

Demó

Azért bizonyos dolgokat ne keverjünk. A szolidaritás nem azt jeletni, hogy:

- végletekig megnyírjuk a birkát,
- végletekig megnyírjuk a birkát, plusz öngondoskodásra szólítjuk fel (naná, hogy elkezd járulékot kerülni)
- vagy, hogy ne lenne hajlandó a középosztálybeli birka öngondoskodni.

De igenis hajlandó lenne, de nem úgy, hogy közben 55%-kos közvetlen jövedelemelvonással adózik! (Pliusz közvetett adók, illetékek.)

Természetesen, kapjon egészségügyi ellátást a nyugdíjas,,tanulhasson az alcsony jövedelmű réteg, legyen társadalmi szolidaritás. Mert az kell. Így igazságos.

De tessék ennek finanszírozására mást kitalálni (adózók körét bővíteni, feketegazdaságot kifehéríteni, korrupciót visszafogni és ezekben élen járni - e kettő utóbbiból egyébként helyre lehetne zökkenteni a kisiklott fiskális politikát, mekkora lehet a feketegazdaság, a GDP 20-25%-a?), mint a transzparens jövedelmű réteg nyomorítását. És igen, én speciel 300 Ft pluszt sem szívesen áldozok erre, nem azért, mert nem érdekel, hogy hiányzik a háziorvosnak, vagy mert megterhel, hanem azért mert többet nem, és kész. Szíveskedjenek a picsába menni!

És az egész szépsége az, hogy a Fidesz azért tudta meglovagolni a társadalmi szolidaritás elvét, és többé-kevésbé betörni a hagyományos szocialista szavazókörbe, mert az MSZP hagyta neki, azzal, hogy a liberálisokat engedte a társadalmi újraelosztó rendszerekhez...

És hangsúlyozom, ez nem azért van, mert a magyar fél az öngondoskodástól, vagy mert posztkommunista önző birka, hanem - szerintem - pont azért, mert az ún. középosztály egy része bizonyára tudja, hogy balkáni jövedelmi viszonyok és belga adórendszer mellett nem lehet öngondoskodni és nincs helye a co-paymenteknek, míg az alacsony jövedelműek félnek ezektől a tervektől és jogosan.

Tehát, nem mentve a Fideszt, itt a az ún. baloldal lökte a Fideszt a baloldali populista szlogenekhez, és a Fidesz részéről ez racionális. Új piaci szegmenshez új marketing kampány kell, ugye.

Éhenhalás:

De, kedves Demó, itt nagyon elszegényedik egy bizonyos réteg. Talán, a közeljövőben, az éhezés szintjéig.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 17:48:37

Tölgy,
csak azt akartam mondani, hogy Doom egy tetterős ember, akihez egyáltalán nem illik a bürök fogyasztása.

dr.minorka 2008.04.01. 17:51:54

Doom!
Az ilyenek miatt, mint maga, nem halad előre az ország! Én itt felvázolom magának a biztos jövőt, az európai értelemben vett modernitást, a fényt, világosságot. Mit mond maga erre? Hogy mennyi a zsozsó! Veletek nem lehet reformot csinálni...

Prosztó 2008.04.01. 17:53:55

Történelmi beszéd volt ez, Klára.

Iszom is egy kicsinyke sört.

Figyelmeztetés:

kettő sör után hardcore kommunista leszek!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 17:56:09

Idemásolok egy kis kurucinfót, bocs, érzékeny idegzetűek ne figyeljenek oda:
kuruc.info/r/1/23201/

3 kép a tegnapi feszült Gyurcsány-Kóka afférról. Máshol találtatok ilyet? (A kommentárokat nem kell elolvasni, ha nem muszáj.)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 17:56:16

Loxon 2008.04.01. 17:48:37:
"csak azt akartam mondani, hogy Doom egy tetterős ember, akihez egyáltalán nem illik a bürök fogyasztása."

Maga csak ne mondja meg.
SZERETEM a burokteat.
Azt meg plane szeretem, amikor mindenki az asztal ala bukik, akit megkinalok.

dr.minorka 2008.04.01. 17:56:27

Prosztó!
Nem ennyire jó a helyzet. A szocialistáknak ment el az esze. Külföldön is, bár ott nem mindenkinek. Szívnak is rendesen.

Prosztó 2008.04.01. 18:05:41

Minorka

Még egy gondolat: nem érzékelem a szocialisták hatalmi viszonyait. Nem érzékelem a szadesszal való kapcsolatukat.

De egy eladósított országban, egy brutális megszorítás után, amikor a kedves állampapír tulajdonosok többé-kevésbé megnyugodtak, hogy a 2006-os pengeélen táncolás (Feri legnagyobb hazardírozása) után elkezdődött egy konszolidáció (ami leamortizálta a koalíció népszerűségét, de más választás nem volt), kijelenteni, hogy bársonyos reformok kellenek, meg nem félünk a kisebbségi kormányzástól, hát, hogy is mondjam...

Van min aggódnunk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 18:11:12

Doom,

Csak nem azt akarja mondani, hogy veszélyes vagyok az ifjúságra?

dr.minorka 2008.04.01. 18:48:21

Prosztó!

Nem ez a hajmeresztő, hanem amit idáig csináltak. Tulajdonképpen csak annyi történt, hogy a leghülyébb elvakult is némileg észre tér egy hatalmas pofon után (ez természetesen nem vonatkozik a szadista versenyzőkre). Ami az aggasztó, hogy a magyar elit semmilyen alternatívát nem képes kiküszködni magából. Az istenadta nyilatkozott, hogy mit szeretne, és mit nem. Illenék ennek megfelelően cselekedni, ámde csak autista módon ugyanazt hajtogatják, csak más hangszerelésben.

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.04.01. 18:50:30

Honi állapotunk szerint a politikusoktól jobban félnek az emberek, mint a beoltatlan kutyáktól (ezért sokan szeretnének bottal közlekedni).
Azt javasolnám, hogy a felszabaduló vizitdíj automatákat állítsák fel a képviselők fogadóhelyiségének ajtajához. Belépő szavazópolgár fizessen 300 forintot alkalmanként. Aztán ennyi lesz tiszteletdíjuk, költségtérítésük (hogy fokozzam: hálapénzük). Ez volna az igazi demokratikus népképviselet.
Ja, hogy a nagy kormányfogat éhenhalna?
Mondom, akkor volna demokrácia.

dowNLoad 2008.04.01. 18:58:55

Egy kis világosság a sötétben tévelygőknek:
-Az fizessen vizitdíjat, kórházi napidíjat, recepdíjat (akár többezret is)aki nincs benne a TB rendszerében. (vagyis nem fizet TB-t)
-Az fizessen tandíjat, aki nem MAGYARORSZÁGON akar dolgozni az ITT megszerzett diplomájával.
-A kórházreform is mehetett volna korrekt módon: az ÁLLAM eladja DRÁGÁN a jó helyen levő ősfás telkeket, és ultramodern ÚJ kórházakat épít, ott ahol olcsó a telek. És telerakja az új kórházakat ilyenekkel:
www.intuitivesurgical.com/corporate/newsroom/videos/da_vinci_s_tech_ovw.swf
www.intuitivesurgical.com/corporate/newsroom/videos/index.aspx
STB, stb, stb.
AMÍG nem sikerül megtörni a monopóliumokat (távközlés, autópályaépítés, kamu-közbeszerzés)
addig azokat szüneteltetném, vagy NEM INDULHATNA aki drágábban próbálkozik mint a környező országokban a többiek.
LEFELÉ lehet licitálni CSAK!
CSUPA OLYAN MEGOLDÁS, ami az államnak spórolás, a haveroknak nem üzlet, az átlagember viszont jól jár vele. TEHÁT egy PATRIÓTA ELIT megoldása ilyen lenne. (ha lenne nekünk ilyenünk)

tewton 2008.04.01. 19:01:53

csatlakozom a konzervativ teatime grouphouz (Loose leaf Kenya, Sainsbury's).

A kurucinfós kép kedves.
"Miniszter úr, mondja a szemembe, hol lát itt mentálisan alkalmatlan miniszterelnököt?"
(én pl. kicsit irigylem Kókától azt a subnotebookot).

Doom, Loxon: mit szóltok Szókrátész halálához?
Amikor utoljára hallottam (Apológia, feat. Jordán Tamás), én simán megszavaztam volna neki a bürköt.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.04.01. 19:14:47

" Az elnökválasztás körülményei és a párt mélyben tanyázó népszerűsége által szorongatott pártelnök túlságosan sarokba szorult, hogy ne villantsa ki fogait. Talán egy sms-t is küldött Kuncze telefonjára. „Gábor, nem szeretném, ha mástól tudnád meg. Szétmentünk Ferivel” Itt tartunk most. A „Nagy Fogyást”, Horváth Ágnes ikon távozását követően mégis kételyekkel tekintek a jövőbe. Gyurcsány végletes ragaszkodása a hatalomhoz és az SZDSZ ciklikus elvtelensége még elsimíthatja a 15 éves nászi lepedő gyűrődéseit, ahol a férj egy erőszakos állat, a menyecske pedig hírhedten utolsó ribanc.">>
bocs, de két oldal.

republicator.blog.hu/

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 19:34:48

Tewton, elkésett. Ha így folytatja, kizárja magát a csoportból.

dr.minorka 2008.04.01. 19:36:17

A szanszkülottok Nestea-t isznak!

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.01. 19:38:36

English breakfast, Fairtrade. Nagy fekete dobozban. Egyszeruen addiktiv vagyok ra...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 19:40:02

Loxon,
bürökben születtél? Mi ez a "f.szverő szamuráj"? Valahogy nem értem a szimbóleumot.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 19:40:09

Meg is látszik rajtuk, nem gondolja, Minor doktor?

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.01. 19:40:36

Jujj Loxon, en is? Ugy szeretnek a klubban maradni!

Esetleg korrumpalhatok?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 19:40:56

Tölgy,
nyisd csak meg újra, valamit rosszul láttál talán.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 19:44:00

Loxon,
ne fenyegesd tewtont! Már rég nem te vagy a klubtitkár!
De ezt a szamurájos cuccot te linkelted: Loxon 2008.04.01. 17:39:47

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 19:45:19

István, bár Ön még keveset tett le az asztalra, maradhat, de csak ha konstruktívan korrumpál.

Többiek egyetértenek? (Már akiknek szavuk van – Tewton, Tölgy, Minor doktor?).

Tölgy,
A linket nyisd meg újra kérlek. Hátha tévedsz – bár ez ritkán fordul elő.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.01. 19:49:41

Es hogyan lehet konstruktivan korrumpalni?
Oszinten megmondva, azt sem tudom, hogy hol lehet venni ilyen teat, mert a ceg veszi, pedig egy ilyen info konstruktiv korrumpalasnak szamithatna.

Viszont itt egy kis gyongyszem, amire ma talaltam ra, hatha ez is megteszi:

www.youtube.com/watch?v=nYLLGmVAums

Szigoruan kikapcsolodashoz.

tewton 2008.04.01. 19:49:47

Loxon,
fontoljunk meg egy fairtade corruptiont. Egy 4-es erősségű tea, mint az Eng. Brea. engem hajlamossá tesz az engedékenységre.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 19:53:19

Tessék, Loxon máris intézkedik. Manyi Béci segíccs!
Loxon azért tegyél fel néhány keresztkérdést Istvánnak Platón-ügyben, aztán jöhet a progresszív korrupció.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.01. 19:56:27

Az English Breakfast altalaban csak harmas erossegu. De van PG tips-em, az inkabb 5-os. Legalabbis ez a FairTrade-es, fekete dobozban, biztosan csak harmas.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 19:56:48

István,
Mi bizonyítja, hogy Platón nem volt homokos?

Tewton,
fairtrade companion-ra gondolt? Engem a mai teám hajlíthatatlanná tett.

Papa Doc 2008.04.01. 20:04:05

Istvan: a tőzsde kissé erősödik, ami természetes a kirobbanóan jó nemzetközi hangulatban:
money.cnn.com/data/markets/dow/
A forint pedig erősödik egy nagyszabású kamatemelés után. A valódi rejtély egyébként az, hogy az elmúlt 1-2 évben a forint miért teljesít átlagosan mindig minden várakozás felett, egyesek szerint ezzel károkat okozva a gazdaságnak.

tewton 2008.04.01. 20:09:22

Istvan,
4-es skálán az En.Brea. már extra strong (2: medium, 3: strong).
A fair trade lehet, hogy máshogy pontoz?
nincs kettős mérce!

tewton 2008.04.01. 20:18:51

"Loxon is unique

A metal panel system for applying thin brick to any structurally sound surface. So versatile that it can be used for Commercial, Industrial or Residential in both remodeling and new construction."

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 20:20:35

Friderika most arról beszél az ATV-n, hogy mi lenne, ha Mo a Duna mentén kettéválna. És akkor lenne normális az ország, ha a fidesz nem lenne, stb, stb.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 20:24:30

"Hi I've recently inhherited a silver/pewter? teapot with the name Joseph Tewton, Sheffield 1701. Can anyone tell me anything about this teapot in terms of history, possible value. Thanks in advance for any helpful info."

dr.minorka 2008.04.01. 20:25:09

tewton!
Ne keverje meg a kandidátus urat! A medium után nem a well done jön?
Hah! Konzervatívok. Bádogbögréből a Ceyloni zacskós teát, citrompótlóval.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 20:28:46

én a yorkshire gold-ot kedvelem, a harrowgate-i szabók keze alól.

bár kétségtelen, hogy a twinings is kever egy két halottébresztő zöld/fekete mixet. az aztán ad az agynak hajnal kettő fele.

lájtosnak meg ott van a vintage darjeeling tea.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 20:29:55

Minorka,
Maga úgy beszél, mintha a progresszió híve volna, holott számos jegy alapján közénk illik, a Muppet Show páholyába.

Tölgy, rájöttem neved eredetére.
"És királlyá választották Abiméleket az alatt a magas tölgy alatt, amely Sikemben áll." (Bírák 9,6)

tewton 2008.04.01. 20:30:36

Loxon,
that is mere coincidence

Tölgy,
ezt az ötletet régen download már felvetette... (itt nem találom az ATV-t, csak Hírtvt. Szíjjártó nyilatkozik, árpádsávos nyakkendőben, jajmilesz?)

dr.minorka 2008.04.01. 20:31:31

Jaj, EchoTV Morvai Krisztina, piros, sujtásos hacuka. Mint egy primadonna az operettből...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 20:33:27

Loxon,
igen, a tölgy az egy fa.

dr. minorka,
mink plebejus konzervatívok vagyunk. Kápis?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 20:39:55

Tölgy,
valóban! Erről meg is feledkeztem.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 20:43:02

Denever,
körvonalazódik előttem egy teakratikus csoportosulás képe.

tewton 2008.04.01. 20:45:02

dr.minorka,
"Konzervatívok. Bádogbögréből a Ceyloni zacskós teát, citrompótlóval."

Ugyanmár. Az igazi konzervativ a pokolban is konzervativ. Ön meg itt ilyen baloldali, mondhatni panel-panelokkal jön. Zacskós? bögre?

Aszketikus ifjúkonzervativ koromban Konzum teakeveréket ittam, leveleset, háromdecis konzervesdobozból (!). Cukor nélkül, feat. a kollégium rezsója.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 20:47:12

Tewton,
"háromdecis konzervesdobozból (!)"

Hát ez az Ön konzervativizmusának eredete?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 20:50:07

a konzervdoboz mellé még valami, ami még szintén non plus ultra, az a 90-es évek elejei szlovák sípályák itala.
valami elmondhatatlan teakeverék bazi sok cukorral.
ha szigorúan néztél, akkor beletettek még 3 cent rumot is a májgyilkoló fajtából. attól aztán senki nem fázott...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 20:54:33

Egyébként kedves teaértők és nemértők, ahhoz mit szólnak, hogy
az ország esze, az Államférfi, a minap azt dobta fel a kormánytagoknak,
hogy április 30-ig várja az új reformok terveit.

brainstorming reloaded. értik? a reformok, ami eddig voltak (értsd: nem fog fájni, öngondoskodás, hardcore liberalizmus, ne fizessünk a burzsujok egyeteme után) azok már nem.
most jönnek a bársonyosak. ez kellene kitalálniuk maguknak, 30.-val bezárólag. szadesszel vagy anélkül.

nekem ez azt mondja, hogy most nincs akkor semmi. nem mintha eddig túl sok lett volna, de most deklaráltan semmi nincs. úgy értem, a szupergárdán kívül.

hát hajrá, minelnök úr!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 20:56:30

El kell mondanom, hogy néhány évvel a SZU FÁK-ká válása előtt jártam – Finnországban, s e művelethez a korszerűnek nem mondható szovjet vasutat vette igénybe az iskolai társaság, amellyel utaztam. Szép hosszú út volt, két nap oda, két nap vissza.

Volt idő tehát teázni.

A vonaton, az egyik fülkében lehetett kapni a teát, szamovárból, díszes fém-tartóba helyezett, hatalmas pohárból, ami mellé egy hosszúkás cukor járt. Ezt kellett a szánkban tartani, s ezen keresztül szürcsölni a teát. Mindezért az orosz néni vagy bácsi 2 forintot kért (azt a régi, sötét színű kettest), ami már akkor is valamivel kevesebb volt a kevésnél.

Mondanom sem kell, hogy végigteáztuk az utat.

dr.minorka 2008.04.01. 21:09:52

"Konzum teakeveréket ittam"
Ezt akartam írni, de nem jutott eszembe...
-------------------
1. Szamovárban a forró víz, pohárban a zavárkának becézett nagyon sűrű teafőzet. 2. Szamovárból víz a zavárkára.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:14:42

És már az "M zárolt" brómos tea coki a teakratikus körnek?

tewton 2008.04.01. 21:15:55

[én már nem merek semmit se mondani a mostani belpolitikáról. Két napra kiestem belőle, most meg tájékozódok, mint Mindszenty 56-ban]

Loxon,
a franciáknál is van hosszúkás kockacukor. Egyesével van papírba csomagolva, repi alkalmakra (legalábbis 2000 körül még volt. Azóta lehet, hogy ezt is elhagyták).

dr.minorka 2008.04.01. 21:16:57

A teokratikusok imádják a brómos teát. Megnyugtató...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 21:20:10

szerintem a legjobb a kandiscukor. baromi jó, ahogy beledobod a tűzforró teábam és hallani azt, hogy 100 darabra reped.
viszont tök reménytelen elkeverni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:21:53

Tölgy:
"És már az "M zárolt" brómos tea coki a teakratikus körnek?"

Dehogy. Sőt. A katonai felhang egyenesen szimpatikussá teszi.

Ámbár a spájzokrácia begyűrűzése a teázás terrénumára gyanús kissé. Dezertőrséget sejtet.

Minorka doktor,
nem teo-, hanem tea-. Fontos kérdés, akár a homouszion-vita esetében.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:22:22

minorka,
gondold el mi lenne velünk a bróm adagunk nélkül!

tewton,
biztos vagy abban, hogy létezik hosszúkás kocka?

tewton 2008.04.01. 21:25:07

[érzem én, hogy alakul az életmód-rovat...]

Denever: kandiscukor? az micsoda? van Mo-n?
az nem a kristály-szerű változata a nádcukornak?

Javaslom a melasz megfontolását is (Lyle's)

tewton 2008.04.01. 21:30:23

Tölgy,
tkp. egy ilyen torzult négyzetes hasáb :)

Loxon,
megfontolandó a teakrácia. Különösen Szókrátész esetében, aki bürökteával koronázta meg az életművét. Ami egyébként szerintem teljesen koherens dolog, hiszen így végre megszabadult a testtől és az ideák szemlélését immár semmi se akadályozta. Államalapítási kísérletét azon a szigeten írói munkásságának részeként kell kezelni.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 21:32:27

barnacukorból van kandis idehaza is. már nem tudom ki gyártja.
bár ittam már fehércukorból készült cukortömbbel is teát, de az hollandiából volt, és az valami tradíció arrafelé.

a melaszos izét nehezen tolerálom, mert ragacsos. illetve nekem majdhogynem mindegy, te a feleségem nem kedveli és nehézkes a tárolása, lévén mindenbe beleragad.

nálunk az ezüstkanál(?) márkájú barnacukor (száraz) meg mint mainstream.
nagy lazulás és ráérés esetén jön a kandis.
mindjárt megnézem, hogy nád-e.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:32:33

"Tewton",
válasza szimpatikus volt

Mit gondolnak, keresztülvihető lenne? :
konzervativok.blogspot.com

Kandis ügyben:
www.marions-kochbuch.de/index-bilder/kluntjes-kandiszucker.jpg
természetesen színes változatban is ismert.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:35:17

tewton,
Platón lesz az a szigetes államrefomer.
Hogy Ferinek ez nem jutott eszébe?! Hiszen Platónt is elhajtották és nem értették meg! Már hallom a jövő heti beszédét...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 21:35:32

Loxon, a direkt link nem megy, mert szűrnek a referer-re.
de kösz, mert beugrott a külföldi neve. kluntjes.
imádom a hollandokat.
olyan mintha részeg angol matrózok próbálnának németül beszélni.

smalladam 2008.04.01. 21:36:29

én sosem iszom cukorral a teát, mindig csak mézzel vagy üresen. ilyen elhajlással is lehet csatlakozni?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:37:39

Loxon,
de hiszen már keresztül is vitted!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 21:39:19

Smalladam,
persze. egyébként a barnacukor mellé is nagyon jó méz, mondjuk 1-1 arányban.
a barnacukor szerintem kötelező, valami módon kiemeli a tea ízeit.
különösen igaz ez pl a twinings aromatic sorozatú teáira, pl. lady gray.
szinte harapni lehet benne a narancsot.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:42:46

Smalladam,
ez volna a kisebbik baj. De Ön határozottan progresszív jegyeket mutat fel. Ezúttal azonban eltekintünk ettől. Amikor teázik, Ön is konzervatív. Vagy hallott már haladó teáról?

Édesítés nélkül állítólag jobban kijön az íz. Számomra e tézis nem bizonyított, de ízlés tekintetében non est disputándum.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:45:21

Tölgy,
mit gondolsz?

Tewton?

Egyéb jelentkezők?

smalladam 2008.04.01. 21:46:43

szerintem amikor teázom, néh kifejezetten proletár vagyok:) (csorba bögre, alátét sehol, kiskanál kinyomja a jobb szemem:D)

amúgy teázás és kávézás tekintetében (ahogy igen sok más tekintetben) ragaszkodom a bevált klasszik kellékekhez. ebben az értelemben akkor konzervatív vagyok.

a haladó teázás az a papírpoharas "to go" dolog lehet. nemde?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:49:44

Adam:
"a haladó teázás az a papírpoharas "to go" dolog lehet. nemde?"

Az már nem is tea. A teázás a "to stay"-jel kapcsolatos.

smalladam 2008.04.01. 21:53:58

loxon: erről beszélek, papírpoharas kávézásál ugyanez. ülve, asztalnál, lehetőleg ablak mellett. max állva, erkélyen.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:54:58

A progresszív teázás az ájsztí.

Loxon,
én jelentkezem, de mire is?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:56:40

Adam:
hát igen, értem.

Tulajdonképpen a dohányzással is ez a helyzet, feltéve, hogy valaki művészetként gyakorolja.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 21:58:04

Tölgy,
mint hétpróbás platonista, kaphat belépőt a szűkebb tea-körbe.

tewton 2008.04.01. 21:59:16

Loxon,
1. Smalladam szerintem türelmetlen még a teához. De én most az Ön toleranciájával takarózok, és jöhet. De fejlesztenie kell az ízlését!
2. A blog még üres :) én bátorítom. De javaslanék egy petíciót a reakció fejei felé egy színes életmód-rovat beindításához. A szokásos felelőtlen (fogyasztási) demagógia és tréfálkozás fórumaként. Egy teljesen független blog megosztaná az erőket talán --?
3. Aromatizált teák? nekem inkább rosszak a tapasztalataim. Valahogy lejár a szavatosság, eltűn az aroma.
4. Barna cukor. Hmm. A nyugatiak valahogy civilizáltabbak.
5. Melasz: meleg teában tökéletesen oldódik. Bele kell jönni a felhasználásába, hidegen tényleg ragacsos. A Lyle's melasz doboza erősen motiválhatja a fogyasztást :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:03:04

Tewton,

úgy tűnik, "Adam, the Small" a teához éppenséggel nem türelmetlen, ezt fentiekben bizonyította. Ugyan használta a "proletár" szót, de úgy gondolom, ez csak egy antiproletár komplexus bátortalan, eufemisztikus és artisztikus álcázása lehetett.

smalladam 2008.04.01. 22:03:28

"Smalladam szerintem türelmetlen még a teához." ezt kifejtenéd?

Loxon, dohányozni is úgy szeretek, ahogy teázni, meg kávézni. nyugodtan ülve a seggemen.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:05:25

Tewton, a kérdés az, hogy Ön csatlakozna-e? Platformunk túl erős ahhoz, hogy a tágabb kollegialitás szintjét sokáig elviselhetné érdemveszteség nélkül.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:07:14

Ajánlom a "Hetedik Mennyország" teakeveréket. Lehet, hogy csak az én lakóhelyemen létezik.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:15:38

Denever,
arra céloz, hogy a Hetedik Mennyországban-e?

Tewton, Tölgy, de eltűntek. Csak nem menekülnek a küldetés elől, mint Jónás? Vigyázat, küldöm a cethalat.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.01. 22:18:00

MATE hatásaira vonatkozó tudásunk egyelőre korlátozott, és a megfigyelések csak a magatartás-változásokra irányultak. Eszerint a vitalitás és a koncentráló készség nőtt, csökkent az idegességre, izgalomra és aggódásra való hajlam, a szellemi és fizikai fáradtság.

tényleg jó, érdemes bővíteni az otthoni kínálatot.

dr.minorka 2008.04.01. 22:20:11

"A Lyle's melasz doboza erősen motiválhatja a fogyasztást"
Cipészeknek isteni. Csiríz, faszög, minden megy bele... Főként ezért vesszük...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.01. 22:24:31

És így szivogatja? Ezt nem tudtam, hogy így csinálják,
én csak szürcsölgetek.
Idáig japán vagy kínai készleteket vágytam itthonra,
de ez nagyon vagány.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:30:50

Loxon,
én benne vagyok mindenben, ami szibarita. De ez a Szent Bertalan tea?! Nem sértjük vele protestáns teakrata társainkat?

Nem kezd kicsit multi-kulti lenni ez a teakrácia? Valahogy olyan nyitottak itt ma a népek.

fanta (törölt) 2008.04.01. 22:31:40

Most végülis, ez a kormányválság, nem az MVM körüli marakodásról szól?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:32:00

Tölgy, gondolkodjon, szűkebb teakratikus kör – exkluzív. No?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:33:57

Gondolkodjam? Már maga is bosszant? (És magáz is?)
Mindjárt iszom egy kóla lájtot, ha ilyen.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 22:36:16

Loxon,
ja. ott vagy az ángliusoknál?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:36:53

Isteni VBK receptjeim vannak, kit érdekelnek?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 22:37:16

fanta,
nem. ez már a teázásról szól kábe 3 órája :-D

dr.minorka 2008.04.01. 22:38:08

Loxon!
IGEN! Isteni...
------------------
Ha már az élvezeteknél tartunk. Pohánka mézet ki evett már? Vajon csak én nem tudom megenni, vagy másnak sem ízlik?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:39:41

Tölgy,
túl sokat magázódtam, azért volt.

Jó, hát ne gondolkodj.
Írj Loxonnak szabadlevelet. (Megfejtés oda)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 22:40:39

Dr.Minor,
ezt szörcsögtem az imént a guglival. a méz lexikon szerint:

"A legcsekélyebb minőségü méz a piros-barna hangavirág és a sötétpiros pohánka, valamint a mézharmat (levelész) és fenyőméz."

nem gondolja, ugye, hogy az elit teaklub lemegy kutyába?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 22:43:24

"Denever"
Nem, bár keltáktól nem idegen a hely.

fanta (törölt) 2008.04.01. 22:47:11

denever,
ja ok, bocs, csak fel akartam kavarni valamivel itt a kék osztriga hangulatot xD bocs x)

dr.minorka 2008.04.01. 22:48:18

Akkor nézze meg a kigyósziszt, maga proccos arisztokrata! Azt fogok enni.
Különben is azt kérdeztem, hogy ízlik-e, és nem azt, hogy társadalmi státusza megerősítést nyer-e a fogyasztása által. Nekem olyan íze volt, mintha szinesztétikusan egy disznóistállót enne az ember.

vaffanculo 2008.04.01. 22:50:23

mija fasz van itt? 300+ komment után már csak teázgatunk?:) én rummal kérem, vazz:)
vaffanculo

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.01. 22:54:17

"Isteni VBK receptjeim vannak..."

Ez meg van: Hunmix!
Úgy 8-10 éve láttam egy két boltban (pesten), zöld borosüvegben
alföldi vörös és valami "RónaKóla" 1/1. A címkén egy rokkerszerű
magyar táltos áldozott valami véredény mögött.
Nem mertem megvenni. )

fanta (törölt) 2008.04.01. 22:55:04

na, azért alkoholt azt ne, még tömegverekedés lesz...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 23:03:02

"Fanta", "Vaff",
Bizony, senkit sem köt le már a kormány. Mi itt most szabadon teázgatunk, és rendíthetetlen nyugalmunkat semmiféle ármnánykodás nem zavarhatja meg.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 23:07:22

Minorka,
www.gondola.hu/cikk.php?szal=30878

Itt rengeteg féle mézről, köztük a pohánkamézről is olvashatunk (ki gondolná, milyen jókat?):

"Pohánkaméz (hajdinaméz) - jó erősítószer, elősegíti a bőrképződést. E méz a legsötétebb virágméz, szinte fekete színű. Illata jellegzetes bőrszagú, emlékeztet kissé a disznóól szagára. Íze nagyon karakteres, fűszeres. Erre a mézre mondják azt, hogy nem szagolni, enni kell! Ez is nehezen kristályosodó mézféleség. Az ínyenc mézfogyasztók egyik kedvelt méze, Franciaországban pedig a gyógyszertárakban szívbetegek számára árusítják."

tewton 2008.04.01. 23:12:42

Loxon,
igen, hát persze, csatlakozom.
Off voltam (és leszek soon), mert fizikailag rosszul voltam / vagyok (nem, nem belpolitika, hanem talán vírus).

smalladam,
:) kifejtem, ha kell, de tkp. csak vicces-ironikus megjegyzés akart lenni a fiatalok heves mérsékletére

dr.minorka,
kigyószisz fogyasztható? komolyan? hagymáa? virága?

[offabb: BayerZsolt most az EchoTV-n a saját zsidóságáról a cikk kapcsán].

dr.minorka 2008.04.01. 23:14:27

Atyám! Hogy eltaláltam a szagát:)
Köszönet.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 23:19:55

Tewton, volna szíves meglepni egy e-levéllel?
Címemet nem nehéz kitalálni, ha tudja, hogy értékelem a szabadságot. Jobbulást. Tehetek valamit az egészségéért?

Minorka, én is azon kacagtam.

dr.minorka 2008.04.01. 23:20:10

"kigyószisz fogyasztható? komolyan? hagymáa? virága?"
A virágjából táplálkozó méhek méze.
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADgy%C3%B3szisz
ő készíti, bár nincs a listájában:
ketmacska.atw.hu/honey.html
Jobbulást!

tewton 2008.04.01. 23:21:31

no, megvan az illustration.

a piros Lyle's szerintem nem annyira jó, mint a zöld, a teához. A piros gyanúsan angol, mint a mincemeat meg az élesztőkrém. Brrrr.

www.lylesgoldensyrup.com/lylesgoldensyrup/default.htm

tewton 2008.04.01. 23:33:29

Uraim,
1. oppardon, összekevertem a kígyósziszt a fürtös gyöngyikével. Egy kígyószisz-méz igazán Elit Dolog.
2. offá válok. Jókívánságaikat köszönöm, az Önök halottjának tekintem magam a felépült visszatérésig.
3. Loxon, jelenkezek maholnap.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 23:34:29

Gloire,
többre nem emlékszel? Elő kéne keríteni azt a Hunmix-et, hogy alaposabban bevizsgálhassuk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.01. 23:35:13

Mi is saját halottunknak tekintjük, Tewton. De egyelőre az élők sorába várjuk. Good Night!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.01. 23:36:38

Narancsvirág méz. Spanyolországból.
Ha kérhetném.
Vagy rozmaring méz. Dél-Franciaországból, vagy egyszerűen Horvátországból.
Vagy hársfavirág méz Magyarországról.

Ez utóbbi nem elit (hülyeparaszt, haljon ki), de világszerte megbecsült.

Tudják is a világban, mi a mi értékünk? Nem tudják.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 23:44:54

a mi értékeink. meg mi egyáltalán.

Hungary? Is this a joke? A country? No, that's not a country.
WHat? In Europe?
i thought europe is a country, where they speak french.

www.youtube.com/watch?v=ANTDkfkoBaI

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.01. 23:52:12

Bocsi, hogy en eltuntem (bar ahogy latom jol megvoltatok nelkulem is :) )
Knedlit csinaltam vadassal es meg is ettem...

Most akkor egyszerre sokminden:

- Mer', Platon nem volt buzi?

- Van akire a mate tea hatassal van? En iszonyat mennyisegeket meg tudok inni belole mindenfele felfrissules nelkul. Ha mar alternativakrol beszelunk, akkor pl. ki hogy all az edesgyokerrel (licorice, liquorice). Nemetorszagban es a skandinavoknal nagy divat sos cukorka formajaban. engem pl. sokkal jobban feldob, mint a mate tea.

- Tejjel ki issza a teat?

- A repcemezet csak en talalom pisiszagunak?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.02. 00:04:13

István, jó pedig. Erőset is lehet belőle főzni, hatástalanul
gyengét is, meg mérgezően brutálerőset, mint minden
ilyen növényi bizbaszból.

A Hunmix, asszem kunsági volt. ) ezzel segítettem?
A pohánka az meg palócország.
sk.wikipedia.org/wiki/Pohánka_jedlá

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 00:07:19

Denever,
hát ez a Kellie Pickler nem semmi. No de hát nő, ráadásul szupermodell. Magyarországon is biztosan vannak csinos nők, akiknek gőzük sincs bizonyos távolabbi országokról, sőt, talán még szomszédosakról sem. Mondjuk az csúcs, hogy Európáról mit gondol – ezt nehéz felülszárnyalni.

István, remélem, jóllakott a cseh nemzeti eledellel, s a gyomra nem fog korogni éjjelre, viszont egyelőre csehül teljesített a vizsgán.

Doom, mutasson spanyol narancsvirágmézet, mert én csak olaszt találtam. Persze magyarul kerestem.

Jó teázást mindenkinek így éjjel! Magam részéről lefekszem, csak előtte iszom egy jó, altató tejeskávét.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.02. 00:12:25

Öt knédki és két böszme nagy szelet marhahús után? És akkor a zószról még nem is beszéltünk -- pikánsan, borókabogyóval, meg zeller és paszternák is volt bedarálva a répa méllé mert imádom.

Ha megbukom a vizsgán, legfeljebb majd magamban teázgatok, vagy alapítok egy, a "hisszük, hogy az Eng. Break. az hármas erősségű tea" nevű magánklubbot.

Mellesleg, amíg mi it gasztroélvezkedünk, a kormány szép lassan lemond, a ma esti hírek kicsit megleptek. Mi lesz ebből? Vagy ez így éjfél után már senkit nem érdekel?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.02. 00:20:15

István,
majd holnap reggel valaki bedob egy posztot, amit a változatosság kedvéért Arabicaval és Robustaval fogunk zaccá trollozni. na, akkor majd beszélünk a kormányról. (meg az ülésekről és a sebváltóról.)

egyébként nem tudom mit gondol a sánta kacsa. a jelek szerint jobb haladást remélnek attól, ha kisbaltával levágják a sánta lábukat.

gyalog galopp fekete lovag reloaded.

dr.minorka 2008.04.02. 00:23:26

Szerintem éjfél előtt se nagyon:)

smalladam 2008.04.02. 01:34:24

most állok neki zöld teát inni. lefekvés előtt nem sokkal illik ilyet csinálni? bár a hangulat adott: csönd, tompa fények:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.02. 02:10:25

úristen Adam, te lefőzted teának? :P Mit fox kapni a beszerződtől! :P

na de komolyabban:
a szadesznek, ha csak "konstr. ellenzék lesz", gondolom, akkor is jár majd, továbbra is az audi? :P

countrystudy 2008.04.02. 03:56:45

a hétfői beszéde után kóka állítólag összenevetett gyf-fel,amit a blikk meg is örökített, sanszos ez az egész, terelni kell a szadi botrányát,össze kell terelni a nyájat

dejavubazz 2008.04.02. 07:49:42

Fleto a Napkelteben.
Ujra es ujra kepes meglepni, hogy mekkora egy szar alak...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.02. 08:06:11

miért, mit csinált már megint ez az egyenes ember?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 08:12:15

Jo reggelt, Nemzetkozi Teaklub.
Clipper kinai zold tea, angol viragmez.

Mi a napi valsag?

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.02. 08:27:48

Jo reggelt!

Ha mar a kavefajtaknal tartunk: en a jegeskavet robusta-bol szeretem jobban, tejszinnel jol lehutve jon ki igazan az a kesernyes, mondhatnak kicsit palomas iz, pont ami miatt a kavezok nagy resze az arabicat reszesiti elonyben a robustaval szemben, de nekem akkor is az tetszik jobban.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.02. 08:28:56

Ja, igen, mi volt a napkelteben? Lemaradtam rola...

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.02. 08:38:01

Reggeli humorbomba:

index.hu/video/2008/04/02/valsagban_a_kormany_vaci_ut_felel_neki/

A legesleguccso mondatot figyeljetek, mar azt hiszed, hogy vege a videonak, aztan meg visszajon egy mondatra...

dejavubazz 2008.04.02. 08:38:26

denever,

dobalja masra (akar a koalicios partnerre) a szart, verbalice csuszkal a kerdesek elol, kamuzik, magat latszatolag alazza (valojaban magasztalja), es persze (meg mindig) jatssza a Nemzet Nagy Tanitojat.

dejavubazz 2008.04.02. 08:43:37

Hmm... kis onkorrekcio.

Vegulis lehet nem volt semmi igazan kirivo a reggeli interjuban, csak igy, fel oraban omletszve sokalltam be GyF-tol, mindenestre teny, hogy boven normalis hangulatban ebredtem (eleget aludtam, a csapatom tegnap nyert a BL-ben), most meg dohogok es ez amiatta van. :)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.02. 09:31:01

A továbbra szerintem azt jelenti, hogy eddig is az volt.

„Reformpolitika kell, de továbbra is felelős reformok.”

tyű de okos lettem hirtelen:

„Bármilyen áron nem szabad győzni, a felelős költségvetési politikából nem szabad engedni egy tapodtat sem, mert utána jön a hidegzuhany”.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 09:36:03

"Doomhammer",
nem szeretném, ha szívére venné, de valóban kilóg a lóláb: ha a termékekre kattintunk, meglátjuk, hogy nincs mögöttük valóságalap, a spanyol narancsvirágméz tehát egy fájó becsapás:
www.twenga.co.uk/offer

Hiába a hangulatkeltés a gyönyörű Costa del Azahar-ral, ami különben is wikipedia, tehát megbízhatatlan. Nem is biztos, hogy léteztek-e valaha spanyol partok. Talán csak kitaláció az egész. Narancsvirágzás bizonyítottan csak Magyarországon volt, utoljára az ötvenes években, ha jól emlékszem.

Egyébként jó reggelt!
Macchiato.

* * *

Hírek:
nagyon szórakoztatók. Önök szerint meglesz a gyilkos? Vagy ez már anakronisztikus kérdés a mai világban?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 09:58:18

Loxon.
kérdésed kicsit teatralis. De úgy látom, te lettél a főteakrata a Kék Osztriga bárban.

Lehet ezzel a kisebbségi kormányzással azt próbálják meg - és Feri eléggé bevállalós, én kinézem belőle - , hogy a szocik ezentúl nyugodtan nyomhatják a balos politikát és retorikát, a Szadesz meg ennek a liberális kritikáját (mint konstruktív ellenzék). Így talán mindenki vissza szerezheti a törzsszavazóit, akik most erősen csalódottak és otthon duzzognak. A Szadesznél azt hiszem elég is a retorika a híveknek, de a szociknak azért valamit osztogatni is kéne úgy 2009-től, ha megérik.
Kockázatos stratégia lehet, de még mindig jobb - és a legrosszabb esetben is még 1-2 évig távoltarthatják ordas Orbánt a hatalomtól -, mint egy előrehozott választás.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.02. 10:04:30

Turul összeesküvéses topicjában indul a kávéklubb.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 10:06:19

Tölgy,
egyetértek, ámbár az MSZP-szimpatizáns tábort buzgó hitújrafelvétel tekintetében talán kissé alábecsülöd. :->
Persze osztogatni necesse est.

Tölgy,
meghívásom él az Osztrigába. Mármint nem a buzibárra gondolok.

*

"Szemben a nagy teátrummal
Iszik egy úr teát rummal.
Arra hajt a fiákeres
Akit épp a fia keres."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 10:09:06

Loxon!
Kiserletei, hogy eltagadjak a spanyol narancsviragmez letet, szanalmasak.
Remelem, odaig nem sullyed, hogy szubjektiv idealista nezeteivel traktalja a konzervativizmus magyarorszagi vilagitotornyanak lakoit?
en.wikipedia.org/wiki/Subjective_idealism

Ime egy bizonyitek, torjon meg!
www.yayaimports.com/Departments/Spanish-Food/Honey.aspx

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 10:12:18

Doom,
egy virtigli magyari konzervatív csakis székely fenyő mézet használ.
Természetesen vannak spanyol tengerpartok, csak régebben Bohémiához tartoztak.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 10:26:13

Doomhammer!

Ön a szubjektív idealizmus szélsőséges válfajai tagadásának örve alatt becsempészi körünkbe a materialzimust! Mindig sejtettem, hogy valami rosszban sántikál. (Ráadásul megint a megbízhatatlan internetes enciklopédiával bizonyít – javaslom, hogy olvassa hát akkor ezt:)
unciklopedia.org/wiki/T%C3%B6rt%C3%A9netek_Leninr%C5%91l#Materializmus_.C3.A9s_empiriokriticizmus.7FUNIQ75ef55af53006ae6-nowiki-00000004-QINU.7F2.7FUNIQ75ef55af53006ae6-nowiki-00000005-QINU.7F

Egyébként helyesen célzott, én a magam részéről ultraszolipszista voltam, vagyok és leszek, és ebben még az Ördög sem tud megingatni.

Bár erőfeszítései dícséretesek, a Yayaimports kissé furcsa nevű oldala semmire sem bizonyíték. Én is tudnék száz olyan oldalra hivatkozni, ahol szó sincs spanyol narancsvirágmézről. Punktum.

Manyi Béci 2008.04.02. 10:55:40

Loxon,

maga megnyitotta a teaklubját, tea meg sehol.
Érdekes próbálkozás.
Most a berendezési tárgyakat nem is említem, azért pár kényelmes szék sem ártana, esetleg egy asztal, mittomén.
Ugye maga nem vállalkozó? Megérzés, ne is csodálkozzon, abban vagyok a legjobb.

Esztergák őre!
Ha csak ott üldögél a sámlin és mélázik az élet igazságtalan voltán, szomorkodik a teahiányon, kevesen térnek majd be magához dumcsizni, hiába a sok vastag könyv a falak polcain, és a meghitt, kötött kardigános viselet.
Lásson neki a beszerzésnek!
Kezdésnek 1 doboz tea, cukor, pár bögre, kiskanalak, eseleg néhány latin idézet a falakra, hogy otthon érezze magát, halk zene, 1-2 gyertya.
És vegyen fel egy cipőt, ebben a mamuszban el fog csúszni, és nyakon önti a vendégeket a forró itallal.

Ui.
Nem kell megköszönnie a tanácsaimat.
Jó ember vagyok, ingyen osztogatom.

Munkára, Loxon!

dr.minorka 2008.04.02. 11:41:30

"Egyébként helyesen célzott, én a magam részéről ultraszolipszista voltam, vagyok és leszek, és ebben még az Ördög sem tud megingatni."
A szolipszistát értem, na de az ultra változata, az mi? Saját maga is csak egy futó álom a Világszellem reggeli teázása közben?

Manyi Béci 2008.04.02. 13:37:38

Túl vagyok én már a versek bamba hajtogatásán; nem fogom elvenni hát; fonnyadt kis koszorúját.:-P

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 14:07:02

Manyi, na még egyszer, ez nem hexameter :-P

Manyi Béci 2008.04.02. 14:29:54

pffh.

Disztichon!!
(legalábbis annak szántam:D)

Igazán meglep, hogy ezek szerint semmi ritmusérzéke sincs, Loxon. Ön tehát nyilvánvalóan nem a parkett ördöge, remélem hallása azért van. Ne! Ne kezdje el bizonygatni! Inkább elhiszem.
:)P

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 14:40:22

Jó, hát nem bizonyítom, Hermésznél csalafintább!
Itt ez a fonnyadt ág: máig övezte fejem.

dr.minorka 2008.04.02. 14:44:32

"Fonnyadt ág"
Fűzfából?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 14:48:59

Minorkasz!

Babérból, mely illik a Loxon névez.

De ha Maga csak fűzfát adott nekem, csúnyán becsapott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 14:51:47

Loxon 2008.04.02. 10:26:13:
"Ön a szubjektív idealizmus szélsőséges válfajai tagadásának örve alatt becsempészi körünkbe a materialzimust!"

Haha! Micsoda szofista! Talan attol mar materialista vagyok, hogy kijelentem: a tea anyagbol van? Sot, anyagbol van a mez is.

Ez meg nem jelenti azt, hogy az anyag szuperioritasat hirdetnem a szellem felett. A szellem felsobbsege abban mutatkozik meg, hogy kepes teat varazsolni az ipari katranybol, narancsvirag-mezet a melaszbol. Pusztan a tudat erejevel.

A szaz egyeb oldallal kapcsolatban csak azt tudom kerdezni gunyosan: tan Isten sem letezik csak azert, mert hiaba keresem a fiokomban?

Nihilista. Az maga.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 15:07:52

Doomhammer,
tea és méz tán anyagból vannak, de vajon miből van az anyag? Mondom én, csak egy kis lépés egy embernek tagadni a szubjektív idealizmust, és máris a teljes emberiség a puszta matéria Holdján találja magát. És – megjósolom – ez a Maga sötét mesterkedései nyomán alakul majd így!

Torz gúnyolódására gúny lesz válaszom! Mondja csak, ha megtalálná Istent valamelyik fiókban, vajon lobogtatná-e, mint bizonyítékot? Mert vajon Isten-é az, amit egy fiókban meg lehet találni?

Ha tehát engem nihilistának nevez, minek nevezi Magát, narancsvirág-próféta?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 15:36:34

Loxon!

Kibujt a szog a zsakbol! Tan teafilozofusnak nez engem, hogy feltetelezi, ne latnam azonnal: maga redukcionista modszert alkalmazott az en egyszeru es a letezo dolgok nagyon kis reszere vonatkozo kijelentesemre? Es kik hasznalnak redukcionizmust? A buzik es a materialistak. Valasszon.

Mielott megprobalna Platont belekeverni, leszogezem, hogy Platon lehetett buzi, ettol meg nem kellett materialistanak lennie. Mert en kiismertem magat es tudom, hogy a zurzavar az eleteleme.

A Mindenseg Urara vonatkozo szanalmas eszmefuttatasara csak azt tudom mondani, hogy am hirdesse az anyag egyedulvalo letezeset, majd rossz lesz maganak, amikor egy marek szenatomma valik. A magam reszerol en foldi nyugoktol megszabadult magasabb rendu szellem leszek, aki kopogassal valaszol azoknak, akiket erdemesnek talal.

Mar most elkezdem ezeket a kivetelezetteket keresni. Maga nem lesz koztuk, molekulahalmaz.

dr.minorka 2008.04.02. 16:05:40

Doomhammer!
Maga most Bayer Úrnak dolgozik? Mi köze van a cionizmusnak Platonhoz?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 16:09:39

dr.minorka 2008.04.02. 16:05:40:
"Maga most Bayer Úrnak dolgozik? Mi köze van a cionizmusnak Platonhoz?"

Ezt visszautasitom.
Ebben a pillanatban eppen nem dolgozom Bayer urnak.
Egyebkent pedig torodjon a maga bizniszeivel.

Platon a cionistaknak dolgozott. Vagy nem. Barmelyiket bebizonyitom 7.5 millio+AFA-ert.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 16:11:36

Ó, Doomhammer, Maga megátalkodott mézpergető!

Bújjon ki szelleminek hitt materializmusa lépjeiből, melyekből úgy falatozik, mint egy félájult orosz medve. Talán komolyan vette az ördög szerepét, amelyet botorul magára aggattam? Hiszen kísérteni, hazudni és összezavarni próbál. Nem mondom, jó kis politika, ha már sarokba szorultunk!

Maga szándékosan félreértette, amit a Megfoghatatlan Istenről írtam, Bestia! Hiába, határtalan képmutatásában a homofíliát és az antiidealizmust egyszerre varrja a nyakamba, miközben – Platónt egyedül emlegetve – a túlvilág apológusának szerepében tetszeleg. Jól megválasztotta ehhez a fórumot és a kort!

S ha már a szellemnél tartunk, mitől magasabbrendű a szánalmas kísértet, mint a marék anyag, amelynek sorsában bizonyára Ön is osztozik. Csak járja be Európát, induljon!

Sarlatán.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 16:23:55

Loxon, Manyika, Doom, Minorka doktor,
abba lehet fejezni ezt a kellemkedő poszt-modern stílt a buzinak sem igazi Platónról, hexameterbe szedett fiókos kisistenről, teának nevezett fura növényekből főzött gonosz italokról.
Itt áll az ország, ahol a part szakad. Vegyék má' észre!
Tegyék a dolgomat, barátaim!

dr.minorka 2008.04.02. 16:36:29

Itt áll az ország, ahol a párt szakad. Vegyék má' észre!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 16:48:50

Tölgy,
igaza van!

Végre egy felelősségteljes ember.

Rendeződjünk sorba, és énekeljük el, hogy "balsors, akit régen tép".

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 16:51:09

Komolyra fordítva a szót... – na ez az, ami nem menne most.

smalladam 2008.04.02. 18:39:10

"Itt áll az ország, ahol a párt szakad. Vegyék má' észre!" Amíg nem az ország szakad, szerintem addig nincs baj:)

dr.minorka 2008.04.02. 19:14:05

Az a baj, hogy nem egy csöndes tavon, komótosan hajókázó gőzösön birkózik a legénység a kormányért, hanem egy olyan hajón, ami éppen egy vízesés felé sodródik.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 20:38:42

Úgy látom, barbár közbevetésemmel megakadályoztam a Reakció metafizikai szintézisének megszületését. Pedig igény lenne rá!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 00:27:38

tölgy 2008.04.02. 20:38:42
"Úgy látom, barbár közbevetésemmel megakadályoztam a Reakció metafizikai szintézisének megszületését. Pedig igény lenne rá!"


Íme – ez természetesen a shareware verzió:

Szerintem Orbán maga a történelmen végigvonuló
ROSSZ. Minden gonoszban felismerhető ő. Minden rossznak ő az oka. Orbán a Szent Szélsőbaloldali koalíció (SZSZK) Sátánja.

A világegyetemben kétféle ember létezik: az egyik, Az Ember, Aki Már Felismerte, Hogy Minden Rossznak Orbán Az Oka (AEAMF HMROAO)

Az Ember, Aki Még Nem Hallott Arról, Hogy Minden Rossznak Orbán Az Oka (AEAMNHA HMROAO)

Ők alkotják Szent Ferencet és seregét.

A többiek Orbán, A Góg És Demagóg Árpádsávos Seregéhez tartoznak (OAGÉDÁS). Őket úgy hívjuk, hogy Az Emberek, Akik Már Hallottak Arról, Sőt Felismerték, Hogy Minden Rossznak Orbán Az Oka, De Mivel Orbánhoz Hasonlók, Orbán Mellé Állnak Mindörökre (AEAMHA SFHMROAO DMOH OMÁM)

És más néven Orbán neveztetik LuciFeri-nek, mert amint az ördög nevéből is látszik, hasonlóvá akarja tenni magát a világosság angyalához, Ferihez.

Armageddon pedig e két erő, a Jó és a Rossz, a Progresszió és a Vaskalapos Maradiság, A Fényes Felvilágosodás és a Sötét Középkor végső összecsapása lesz, amely egy Végső Szavazás formájában jön el. A jók bemennek a Bárány Ferenc Menyegzőjére, a gonoszok pedig kivettetnek a Kordonok mögé, ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 07:30:46

Loxon,
az irány jó.
A Kordon mögé kerülés valóban méltó és igazságos büntetésük azoknak, akik nem fogadják a Modernizáló Fény megtestesülését, Ferencet.
Itt azért látok homályos pontokat is: az AEAMHA SFHMROAO DMOH OMÁM emberek szabad akaratukból ilyenek vagy isteni végzésből, És az SZSZK közben járhat-e értük, képes-e modernizálni őket?
Keskeny a modernizáció útja.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 10:06:02

Tölgy,
úgy gondolom, hogy AEAMHA SFHMROAO DMOH OMÁM (rövidebben ASDO) valahol az isteni végzés és a szabad akarat között lebegnek, valamivel közelebb a fátumhoz. Ez szinte már a poklot jelenti, kevesek számára pedig a purgatóriumot, amelyen át még bejuthatnak a Mennyek Országába (amely örökké Lendületben van). E lelkek elnyerésére az SZSZK-nak természetesen alakult egy agitprop tagozata, de bizonyos vallástörténeti fejlemények arra engednek következtetni, hogy a kísérlet csak időszakos, illuzórius eredményeket hoz, ezért az SZSZK nagyobb hangsúlyt fektet a szent harcra, amely valószínűleg a Végső Szavazás előjátékát képezi. (Bár az üdvtörténet távlataiba még nincs teljes betekintésünk.)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.03. 10:54:59

Hah, Loxon, maga most nagyon ratapintott!
Igen, a Felismerok es az Artatlanok alkotjak Ferencet. Ferenc csak megtestesulese a Jonak, emberi alakban jar ugyan, de valojaban maga a Jo.

Nem emberi mercevel kell merni. Kinyilatkoztat, iranyt mutat, aztan eltavozik, mint neves elodje 2000 eve. Az irasaibol talan egy uj (jobb!) vallas alakul majd ki.

Persze a magahoz hasonlo materialistak, Loxon, ezt sose fogjak megerteni. A maga teveszmei sose lesznek kepesek megmagyarazni, mi volt az ertelme Platon buzisaganak a Nagy Egeszben.

Nem magyarazom el, nem melto ra.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:45:18

Az igazság az, hogy még egy szót sem szóltatok az Igazságról, és ez nekem nagyon fáj.
Mert mire mennénk ezzel a jó-rosszal, és Utolsó Szavazásba vetett reményünkkel, ha ezzel nem jutunk el az Igazsághoz?
És kérdem én, hol lesztek majd, amikor Ferenc ítélőszéke elé kell álnunk a kis sárga kis csekk-igazolószelvényeinkkel?
Hol lesz majd Doom és Manyika? Bizony lesz itt még sírás és rívás, mint egy lakótelepi fűtésszámla plussz közösköltség befizetésekor!

dr.minorka 2008.04.03. 22:29:26

"Az irasaibol talan egy uj (jobb!) vallas alakul majd ki."
Hááá. Isten Báránya 2.0?

tewton 2008.04.03. 23:03:02

Doom, Loxon,
Talán ismerik ezt a kis kedves játékot.
Egy régi Lukasarc-game.
Teakratáknak és filozófusoknak ajánlott.
Isteni. Hozza a szokott Lukasarc-poénokat.

en.wikipedia.org/wiki/Afterlife_(computer_game)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 09:49:25

Tolgy, igaza van.
Beszeljunk az Igazsagrol.
Sokfele Igazsag letezhet. Egy masik vilagban lehetne zold az eg es kek a fu. Csakhogy ez egy olyan vilag, ahol kek az eg es zold a fu. Mindenki, aki mast allit, bolond.
Igen, mielott megkerdezne, az Igazsag resze, hogy a csekk sarga, fekete betukkel rajta. Igazsag az is, hogy ha ilyen sarga-fekete cucc kijon, azt be kell fizetni.

Nagyon egyszeru tehat megallapitani, valaki bolond-e vagy sem. Ha nem az Igazsagot mondja, bolond. Azt meg mindenki tudja, mi az Igazsag. En peldaul nagyon jol tudom, olyan jol, hogy nyugodtan megkerdezheti tolem, ha az Igazsag valamelyik reszlete nem lenne tiszta.

Jobb, ha elfogadja tolem. Bolond ugye nem akar lenni?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 09:50:45

dr.minorka 2008.04.03. 22:29:26:
"Hááá. Isten Báránya 2.0?"

Nem, Isten Baranya 1.0.
Volt egy alfa korabban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 09:51:38

tewton 2008.04.03. 23:03:02:
"Talán ismerik ezt a kis kedves játékot. "

Nem ismerem.
Pofatlansag, hogy ez az amerikai szoftverceg lenyulta az otletemet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 10:20:04

dr. minorka,
azt hiszem most a Feri Reloaded jön.
Bár ezek az utánlövések általában elég gyatrák az első változathoz képest. ÉS Feri első változata is gyatra volt.

CrL 2008.04.04. 11:12:00

mókás az eredmény. simor vs orbán megy, a többi kuka.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 12:40:54

Babarczy úgy aggódik. Ferivel bukma a havi 600e HUF-os MEH-es pénze is.
nol.hu/cikk/487354/

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 12:46:21

Muhahaha, Babarczy szinte szo szerint mondja fel a szovegkonyvet, befejezve az "ebbol ujabb 2 ev tragedia lenne" uzenettel. :-)

Micsoda droid.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 12:48:29

Dehogyis,
ő is megkapta ordas Orbántól a szövegkönyvet. Nem tudtad - már itt is megírta valaki - nem is volt választás 2002-ben. Azóta is OV intéz mindent.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 12:54:09

Azt latta, amikor a minap Gyurcsany Konrad Gyorgynek nyalt a blogjan, aki viszont egy evvel korabban civil ertelmiseginek nevezte Gyurcsanyt?
Azt is latta, hogy Koka kifejezte abbeli remenyet, hogy az SZDSZ-kotodesu kozalkalmazottakat nem rugjak ki, merthogy ok "szakemberek"?
Felmondtak a koaliciot. Muhahaha.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 12:59:26

Sajnos ezeket az élvezeteket meg kell vonnom magamtól. Öreg ember vagyok má', és félek megártana Ferenc és János személyes varázsának syergikus hatása, így, a megemelt vérnyomáscsökkentő gyógyszerek mellett.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.04. 13:04:17

én is ma olvastam konziék blogján át babarcz nénit a nolban. szörnyű, hová zuhant.
ő volt az utolsó, akiben még csalódhattam. megtörtént, már nincs, akitől még várnék valamit a balos értelmiségi lágerben...
hja, a pénz nagy úr.

CrL 2008.04.04. 13:35:20

Figyelte vki Gyurcsány nemzetközi sajtótájékoztatóját?

Gyurcsány szerint most nem személyekről hanem programokról szól az ország jövöője. És mivel végletekig antireformer a programnélküli ellenzék illetve még nincs olyan aki merészebb reformer lenne, ő marad. Majd a Financial Times újságirónak azon kérésére hogy szombati beszéde gyakorlatilag a reformok végét jelentette be, a Miniszterelnök azt válaszolja igen, a mély struktúrális változásokat befejeztük. Mostmár nem folytatjuk azt amit eddig. WTF!

Egy az hogy saját magának mondott durván ellent, még ráhazudta azt is hogy mély trukturális reformok folytak elmúlt 2 évben. Ha Ő stoppolta le a reformokat most, akkor ki az antireformer? Ezen felül milyen reformok voltak elmúlt 2 évben?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 13:41:04

Crl,
ez a baj a reakciósokkal. Folyton akadékoskodnak.

Egy reakciós lovasbandérium igazán elindulhatna hazahozni a koronát.A türelmi és jobbágyrendelet maradhat.

CrL 2008.04.04. 13:44:41

Akkor az FT is reakciós, ez megnyugtató ;]

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.04.04. 15:26:47

"CrL 2008.04.04. 11:12:00
mókás az eredmény. simor vs orbán megy, a többi kuka."

Le is vettek a nyitolap felso negyederol gyorsan...

dr.minorka 2008.04.04. 21:10:09

A mai És-ben Kovács Zoltán agymenése: B. Lajost miniszterelnöknek.

tevevanegypupu 2008.04.04. 21:41:15

Az tetszett a legjobban mikor Gyurcsany kijelentette, hogy az orszagnak teljesen mindegy hogy nevezik a miniszterelnokot, csak a reformokat vigye vegig. Mindezt szemrebbenes nelkul. Es szerintem ezt el is hiszi.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.05. 02:25:38

dr. minorka!

Várj csak – ma még talán csak agymenés, de "a jövő elkezdődött"...

lesz még itt Bokros Lajos.

CrL 2009.03.30. 05:40:24

nos 1 év késéssel de csak bekövetkezett a Bajnai-kormány ;]

usual suspects csapat:

kepek.origo.hu/galleriesdisplay/upload//0903/Bajna200933004650/img/n07.jpg
süti beállítások módosítása