Rendészeti alkalmasság, alkalmatlanság
2008. február 21. írta: TuRuL_2k2

Rendészeti alkalmasság, alkalmatlanság

 A HVG szerint Takács Albertnek azért kellett mennie, mert a rendészeti feladatokban nem mutatott kellő erélyt. A (kormánypárti) képviselők körében már tavaly ősszel felháborodást keltett, hogy a parlamentnél tüntetők dobálták meg autóikat, elállták útjukat és testközelből fenyegethették meg őket. A végső lökést az adta, hogy a rendőrség nem védte meg a képviselőket a fehér poros levelektől (?) és a Molotov-koktéloktól.

 Sokat elárulnak ezek az indokok a nagyobbik (és valamennyire a kisebbik) kormánypárt jog- és létbiztonság-felfogásáról. 2006 őszén, az MTV-székház ostroma után Petrétei József, akkori IRM-vezetőben még felmerült a lemondás gondolata, de a kormányfő azt nem fogadta el. A következő hónapokban, a rendőrség sajátos tömegoszlatási gyakorlata miatt (amit aztán a bíróság előtt példásan összehangolt hamis tanúzással kennek el a megvádolt rendőrök, az ügyész tanúkat fenyeget) viszont sem a miniszternek, sem a képviselőknek nem jutott eszébe a lemondás/menesztés. Pedig ugye ott rendőr(ök) vert(ek) országgyűlési képviselőt. Vér folyt, nem fehér por. Lett következménye? Az SZDSZ elnöke mártíriuszozott, a kormánypártok kiálltak Gergényi mellett, még ki is tüntették.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr67348226

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.02.22. 16:20:36

A Magyarok Nyilának hitték iWiW-profilja miatt - a Partizáninfó alapján dolgozik a rendőrség? Egy kommentelőnket ma hajnalban meglátogatta a rendőrség, vélhetően a Magyarok Nyilai elleni nagyszabású akció keretében. Draskovics nem a levegőbe beszélt,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regnak 2008.02.21. 12:11:44

Nálam ez bizonyítja Takács alkalmasságát. A fehér poroktól ugyan hogy lehetett volna bárkit is megvédeni? Kivéve ha tudjuk,hogy kapni fogunk ilyen csomagot?
Az ügyész esetében amit tettek szégyen, ki kellett volna tenni a szűrét, de gondolom ismerte a megfelelő embereket és nem lett baja. Ezek után már sejtem mi lesz a Kulcsár ügy végeredménye.(Az az ember is miközben házi őrizetben van aközben Hévízen a Hotel Európa Fittben nagyhangúskodik, mint ismerősök mondták.)

Fáj a képviselőknek, hogy a nép komoly kérdésekben hallatja a hangját? Ráadásul az is spontán kezdődött, azt meg hogyan lehet kivédeni? Kivéve ha tudjuk hogy lesz ilyen. Karsait becsülöm,mert képes volt egy kérdésben a választói akaratát képviselni. Sajnos, hogy ami természetes abból lesz példakép.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.21. 12:17:28

regnak:
Kulcsár mesterhez barátaimnak is volt szerencséje a siófoki éjszakában. Inkább tűnt császárnak, mint meghurcolt vádlottnak.

regnak 2008.02.21. 12:34:14

Turul2k2

Ez rendben is lenne (mármint, hogy nincs otthon) ha engedélyzte neki a bíróság. Ha nem, akkor előzetesben kellene lennie,mert megszegte a szabályokat.Persze tudom, hogy jogállamban élünk és aki szerencsés, arra a jog nem vonatkozik. (Értsd:kötelezetsége, kötelessége nincs)
Ez akkor is durva.

W Joe 2008.02.21. 12:55:37

És a fehér poros levelektől mégis hogyan kellett volna védeni? Át kellett volna olvasniuk minden levelet, ami a képviselőknek megy?

Meg a Molotov koktéloktól hogy lehet védeni? Kordont kell vonni minden képviselő lakása köré? Sokaknak már a Kossuth téri is sok.

wita.hu/index.php?show=wita&wita=10

"Ön szerint szükséges volt újra felállítani a Kossuth téri kordont?"

Mindenesetre legalább nem Gergényiből lett belügyminiszter :)

Persze az ilyen támadásokat ki kell védeni, de nem mindent lehet előre látni.

CrL 2008.02.21. 12:59:34

kulcsár...az éjszaka hercege mostanság. hozzáképest tasnádi egy bekorlátolt-leszedált tony soprano.

vhogy eddig még nem sikerült olyan rendészeti minisztert találni akinek összhangban lett volna az alkalmassága a renddel vagy a tettei az eredményekkel.

de ez mintha minden minisztériumra fokozottan igaz ebben a ciklusban.

irrelevant 2008.02.21. 12:59:38

"És a fehér poros levelektől mégis hogyan kellett volna védeni?"

Felduzzasztani a Magyar Posta létszámát, megemelni a fizetésüket, közbeszerzési eljáráson gázmaszkot és steril védőruhát rendelni minden postai dolgozónak, aztán felbontani és elolvasni minden levelet, mint a háborúban!

A liszt- és porcukorterrorizmus nem vicc! Kemény kézzel kell lesújtani!

W Joe 2008.02.21. 13:09:27

levél előkóstólokat kellett volna felvenni? :)

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.02.21. 13:13:34

"És a fehér poros levelektől mégis hogyan kellett volna védeni?"

Egyszerű. A levél feladása előtt letartóztatni mindenkit, akiről feltételezhető, hogy ilyesmit csinálna.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.02.21. 13:24:02

Akkor váltották (váltotta) le, amikor megint kordont telepítettek
a Kossuth téren, amikor kiderült, hogy március 14.-én
lesznek hivatalosan végleges eredmények
a népszavazásról.

Március 15.-én hadiállapot lesz Pesten reggel 8 órától.
Lehet egyébként, hogy ő rettent meg, és nem vállalta.
Mindegy, a drazsénak menni fog, látszik rajta.

CrL 2008.02.21. 13:29:35

hadiállapot lol

kurucok vs brfk?

similarthings 2008.02.21. 13:45:08

Ahogy én tudom a rendőrök szerették állítólag Takács Albertot. Ismerőseim ezt mondogatják. Persze lehet hogy másnak másmilyen ismerőse van.

manager 2008.02.21. 13:51:29

Egy vicces helyen élünk. Nektek semmi sem jó?

CrL 2008.02.21. 14:17:38

manager: örök elégedetlenek vagyunk és állandóan minisztereket vagy miniszterelnököt cserélnénk ;]

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.02.21. 14:41:30

CrL,

igen, jó kis házi szilvapálinkára bármelyiket. :) Akár fő/üveg szinten is...

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.02.21. 14:49:54

Kedves Turul,

A FIDESZ francia testvérpártja azután tüntette ki Párizs rendőrfőnökét, hogy az kivégeztetett több tucat, talán száz elfogott tüntetőt. Sőt, miniszternek nevezték ki. Nem emlékszem, hogy bárki fel merné ezt hánytorgatni az európai jobboldalon a franciáknak. Utána lehetne nézni, csak hát az macerás.

P.S múlt csütörtökön egy étteremben vacsoráztam Kulcsárral a Pannónia utcában, ElToro. Szolíd figurának tűnt, semmi hangoskodás vagy ilyesmi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.02.21. 14:56:15

Szerintem meg azért rúgták ki, mert nem tudta megakadályozni, hogy Zuschlagék beismerő vallomást tegyenek "feltáró jelleggel". Nem olyan nagy a kormánytöbbség, hogy ha lecsuknak pár embert, akit beránt a Zuschlag-örvény, meg tudjanak maradni a székükben.

Kulcsáron meg mit csodálkoztok? Cigány is, gazdag is, szocialista is, miért vonatkoznának rá a jogszabályok? Amíg el nem jár a szája, élhet, mint Marci a hevesen.

CrL 2008.02.21. 14:57:29

Jotunder összehasonlithatatlan a két világ.

De ha már:

Párizsban lecsukják a Jérome Kervieleket, itthon meg egyéttermben vacsizol a szimpi Kulcsárral ;P

több mint árnyalatnyi a különbség.

egyiketsem: bennevagyok

Freetibet (törölt) 2008.02.21. 16:02:13

A "cigány, gazdag, szocialista" Kulcsár mielőtt külföldre szökött a letartóztatása elől, találkozott Áder Jánossal. Miért is?!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.02.21. 16:10:54

Gondolom azért ment hozzá, mint Bécsbe is, hogy pár ügyvédnél, banki trezorban elhelyezze az "életbiztosítását" jelentő dokumentumokat. Ugyebár "Mindenkit érhet baleset - Adakozz a mentőegyletnek!

bazsesztoni sziligan 2008.02.21. 16:53:02

Láttátok Budaházyt is Kulcsárral? Ezek a szemetek a magukfajtával mindig kivételeznek.

jbb 2008.02.21. 19:20:56

10/23. Megszűnt a jogállam Mo-on, azóta a bármit és a bármi ellenkezőjét is meg lehet tenni nyugodt szívvel, senki nem szólhat egy árva szót sem.
Megjegyezném halkan, hogy a 6 év szakértői kormányzása mellett,(mely jól imserten gazdasági mutatóinkat a Szputnyik sebességével röpítette a csillagos ég felé) a társadalom is elemeire porlott.

Megcsinálták, értenek hozzá.

HToma 2008.02.22. 11:01:51

Jo Tunder!

Ha a Paris Massacrere céloz az 1961 októberében volt, és akkor még sajnos Nyugat Európában se vették annyira komolyan az emberi jogokat, mint ma. Tud példát arra, hogy mondjuk a németek a 90-es években, egy ellenzéki párt tüntetésére rátoltak egy csapat huligánt, majd ütöttek mindenkit?
Jók a történelmi analógiák, de azért tessék csínján bánni velük.

Ui. Korábban Toma voltam, de az IndaPass szerint az foglalt név.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.02.22. 11:11:18


Nem hiszem, hogy szándékosan bárkit bárhová rátoltak volna. Leginkább össze-vissza mindenféléket csináltak. Magyarországon hideg polgárháború van, és ilyen helyzetben szart nem érnek a demokratikus eszközök. Azaz pontosan annyit érnek, hogy azért elkerülhető a komolyabb gebasz. Az egészet ki lehetett volna vizsgálni egy parlamenti vizsgálóbizottságnak. A kormánypártiaknak ez finoman szólva sem volt érdekük, de az ellenzékieknek sem igazán. Cirkuszt csináltak belőle.

1990 márciusában az anarchistákat rátolták Thatcher rendőrei a békés tüntetőkre. Igaz vagy nem igaz ? Igaz vagy nem igaz, hogy sok volt a sebesült, igaz vagy nem igaz, hogy a brit rendőrség ölte meg a legtöbb embert Európában gumilövedékkel. Igaz is, meg nem is.

HToma 2008.02.22. 11:23:04

Azt Én se feltételezem, hogy Gergényi reggel azzal kelt fel, hogy szétvereti a Fidesz gyűlését - vannak olyanok, szerintem itt is, akik ezt, vagy hasonlót feltételeznek -, de az Alkotmány utcába visszaszivárgó tüntetőket a Bajzsyra való kiszorítás után, a Nyugati felé kellett volna tolni. Ez igenis egy rendőrszakmai hiba volt, és ezért másnap a rohamrendőrök okt. 23-i parancsnokát le kellett volna váltani.
A londoni tüntetésről nem tudtam. Mondhatnám, hogy még a 80-as évek, de elismerem, tévedtem.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.02.22. 12:03:41

De, pontosan tudták reggel, hogy melyik csapat
hány órakor hol lesz. Ez így utólag még egyértelműbben
látszik. (Síp utcai bekerítés)

A rátolást pedig közvetve el is ismerték. Az a
bizonyos "debil" az szerintetek ki? Jó nagydarab ember
egyébként, és mindig van mellette három hasonló arc
egyforma bőrzsében. Rendőrszaguk van ötszáz méterről.

Az alkotmányutcánál 300 ember lehetett. Erre megindult
4000-5000 (igen annnyi) páncélos és felsorakoztak.

Ezután megindultak, és elmentek egy teljes metrómegállót
a fidesz gyűlés irányába. (Arany J. utca)

Ezután megindultak, és elmeneteltek még egy metrómegállót
a fidesz gyűlés irányába. (Erzsébet tér)

Itt már fáradtak lehettek, pihentek egy kicsit, bevárták
a technikát. Megvárták a tank indulást ami jelre indult

Ezután megindultak, és elmeneteltek még egy metrómegállót
a fidesz gyűlés irányába. (Astória)

Itt viszont villámgyorsan egy gyors és jól szervezett
bekerítő-szétválasztó műveletet csináltak.
Amit előtte hússzor megcsinálhattak volna.

Nekem ez gyanús.
De semmi se biztos.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.22. 12:19:36

Jo Tunder · eg.nolblog.hu/ 2008.02.22. 11:11:18:
"Magyarországon hideg polgárháború van,"

Jo, hogy nem harc a terror ellen.
Gyurcsany es a fanatikusai agyaban van hideg polgarhaboru, ezzel tartjak egybe a szeledezo nyajat. Haboruban ugye a fovezer ellen szolni arulas.

Az ilyen baromsagokkal vigyazni kell, mert onbeteljesito joslatta valnak. Egyelore ott tartunk, hogy a rendorseg balfekeskedese miatt voltak csak eroszakos esemenyek. Ez diktatorikus eszkozokre utal, nem polgarhaborura.

Ismetlem, Thatcher meg az ev vege elott lemondott a nevezett incidens hatasara. Nagy-Britanniaban. 2006 okt. 23-aert lassan masfel eve nincs felelos.

jbb 2008.02.22. 12:35:58

Szerintem meg van bizonyíték hogy rátolták. A CJB-t nem is mondom, maga a rendőrség belső vizsgálata az, ahol még a nevek is fellelhetőek voltak, amíg az elvtársak le nem fedték.

Mellesleg fentről helikopterekkel nézték a tömeget és amint a műsorvezető száját elhagyta a "...tlátásra!" mondat azonnal lőni kezdték a fideszeseket. Jó tündér kihúzhatnád a fejed a homokból, megtagadhatnád a pártközpont utasítását, ezen az állásponton már legalább fél éve már a bigott kommerek is túljutottak. Igenis megfélemlítés volt, aztán meg kitüntetés. Megcsinálták ezt is. Igaz az Apró villában a gyerekek, nyugdíjasok és papok lövetése már-már családi hagyomány. 50 évente biztosan rendeznek egy ilyen dzsamborit. De.

Remélem a következő jobboldali kormányzás esetén a rendőrség szét fogja verni az örjöngő antifaszták és homárparádésokon felbuzdúlva a maszop pongyola hadtestét, majd kövér mosolyogva elmeséli a vérző fejű kunczénak, hogy nem kellett volna a liberális sátorba, végső soron az utcára mennie egy nemzeti ünnepen.... Trágyaemberek.

ÁrPi 2008.02.22. 12:47:58

Jó, Tündér!

"A FIDESZ francia testvérpártja azután tüntette ki Párizs rendőrfőnökét, hogy az kivégeztetett több tucat, talán száz elfogott tüntetőt. Sőt, miniszternek nevezték ki. Nem emlékszem, hogy bárki fel merné ezt hánytorgatni az európai jobboldalon a franciáknak. Utána lehetne nézni, csak hát az macerás."


Tündérke macerás dolgok vannak itten, ja.
Ha TE 1961-ig tekintesz vissza mint Fidesz-testvérpártokat kereső tündér,

akkor bizonyára széles történelmi retro perspektivákat látsz meg az MSZP lajstromában
is, egyazon időszakra.

De ha mégsem, akkor fészemedre vak tündér vagy.

Benickeljek "Hentes-Bonc" -ként?

Google 2008.02.22. 13:42:41

Debilnek és Gyíknak a Gyurcsány is megvolt, telefonszámilag legalábbis. Személyesen vele egyezkedtek arról, hogy ahogy ők fedő nyelven mondják: megadják magukat, ha-ha-ha.
Különleges figurák voltak azok, akiket rátoltak a rendezvényről távozókra, kámzsás, orrukat, szájukat takaró tettre-, harcrakész fiatalok, nem tudom hol találták őket.
Na, kinek van még meg Gy.F. telefonszáma?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.02.22. 14:16:47

Jó Tündér,

véletlenül ott voltam 1990-ben az anti poll tax tüntetésen. Néhány "apró" különbség:
- gyujtogatattak a tüntetők, nem kukát, hanem a Trafalgar square egyik épületét
- a tüntetés végeztével órákig nem mozdultak a térről
- amikor elindultak a Piccadilly felé (a WC-től elnyomta őket a rendőrség), akkor a boltokat raboltak ki, saját szememmel láttam kirakatokat betörni, piás üvegeket vettek ki onnan, egy bank-iroda üvegportáját betörték és a bútorjait zúzták össze
- rendőrautókat támadtak meg és rongáltak.

Tudsz ilyesmiről 1023-kor? Itt egy kirakat sem tört be - legközelebb jobban kéne ilyen apróságokra is figyelnie Szilvásy csapatának. Mo-n a középosztályt verték szét 1023-kor, az anti poll tax tüntetésen a londoni mélyprolikat. Ott láthattad volna mi is a csőcselék.
És végül. Az anti poll tax tüntetséen is volt lovasroham, de verés nem volt. A bámészkodókat meg tudták különböztetni a focihuligánoktól. Jöttek a gyalogos rendőrök láncba, és UDVARIASAN megkértek mindenkit, hogy legyen szives menjen el/haza, stb. (Közben égett a tér egyik háza.) Ott voltam, engem is így kértek meg.
Bp-n NEM AKARTÁK a huligánoktól megkülönböztetni a középosztályt, az egyetemistát, tanárt és orvost. Talán itt e volt a cél: megmutatni, hogy mindenki huligán - hiszen megverték! - aki Fletó ellen szól.

Mindazonáltal, méltányolom az erőfeszítéseidet, hogy mentsd Pinocchiót.

Google 2008.02.22. 15:10:36

Nem könnyű meló, balmeló Pinocchiót védeni, no nem a mesebelit, az kedves, hanem azt, aki örökvilág a társadalom egy jó részének a hazugság, a képmutatás két lábon járó példája.
Hazugság Gyurcsány a neved! Simán is és fordítva is.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.02.22. 15:50:54


En nem mentek senkit. A rendorseg hatalmasat benazott oktober huszonharmadikan. A FIDESZ-gyulesrol elvonulok biztonsagat garantalniuk kellett volna. Normalis orszagban lett volna egy komoly parlamenti vizsgalat az ugyben, nalunk pedig cirkuszt csinaltak belole.

Nekem sem Orosz Jozsef, sem Bolgar Gyorgy, sem Hegedus Zsuzsika, sem Morvai Krisztina nem fogja megmondani, hogyan es mit gondoljak errol. A baloldalon fideszista puccskiserletrol beszeltek, a jobboldalon pedig a diktatura eljovetelerol. Egyikrol sem volt szo.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.02.22. 16:13:56

A Munkásőrség első/posztumusz éles bevetése volt.

ÁrPi 2008.02.22. 16:38:23

"Normalis orszagban lett volna egy komoly parlamenti vizsgalat az ugyben, nalunk pedig cirkuszt csinaltak belole."

Megneveznéd eme mondatod alanyát másképpen is?

Előszöris:
Morvai Krisztina és a civiljogászbizottság-tevékenysége nem kritizálható a kormányzati-vizsgálat fényében illetve annak homályosságával szemben.


Morvai Krisztina egy jogász míg a szintén-általad-felemlített OroszJ vagy BolgárGY egy-egy médiaszemélyiség jelentősebb médiafelülettel és így nagyobb közvéleményformáló
hatásfokkal ().

A parlamenti vizsgálatból cirkuszt csináltak nálunk...
...ha te tündérke most nem használod a kedvenc terminológiádat akkor én majd mondom:

Cirkuszt csináltak belőle a cukimagyarok pl.a

Drágabolgárgyörgyúrék.


Tündér, egy lapon említeni OroszJ-t, BolgárGY-t ÉS a 1023 probléma jogászi alaposságú kutatóját, a kormányétól független vizsgálati jelentés egyik szerzőjét

inkább mutat nekem részedről név-elkenegetési/összemosási, bagatellizálási és cukimagyarozási megnyilvánulást.

Azt persze látom-hallom hogy mainapság Morvai Krisztina pl. BTK.terminológiai meghatározások bevezetését indítványozza Kúrmányunkkal szemben és ezt minden kamerába mondja amit meglát. (Ez az indítványozásosdi-dolog jogászi beütődöttség :-)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.02.22. 19:22:16


Doomhammer,

Az nem ketseges, hogy Gyurcsanyek jo melyre tevedtek a malnasban, de nincsenek egyedul. Az idiotizmus szep egyenletesen van teritve az orszagban. A leghulyebb celok szentesitik a leghulyebb eszkozoket mindket oldalon. Kap meg nehany pofont ez az orszag amig eszhez ter. Ha eszhez ter egyaltalan.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.02.22. 19:48:42

Jó Tündér,
nyilvánvalóan eltér a véleményünk, ami nem baj. És nyilvánvalóan lehet fikázni OVit is.
De 1990 óta így még nem vezette senki a falnak az országot, mint Fletó.
A gazdaságot alaposan és tudatosan elbaszta (közgizdák ma már nem is reménykednek). A közbizalom, politika, törvényes rend és rendőrség iránti bizalom pedig üres halmazt képez. Bevett és elfogadott lett a korrupció.
Azonkívül, hogy nem ő az ordas Orbán, mondj egy érvet mellette!

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.02.22. 20:35:09


Gyurcsány Ferenc hagyta elszállni a költségvetést, azért mert azt gondolta, hogyha bármilyen lépést tesz a csökkentés irányába, akkor elveszíti a választásokat. Ez elég necces dolog. Most vérrel-verítékkel kell konszolidálni a költségvetést. De a gazdaság igazi problémája nem az amit a kormány tett, hanem amit nem. Az a kérdés, hogy lesz-e egy olyan kormány amelyik utat képes választani Magyarország számára. Azt gondolom Gyurcsány Ferenc kormánya erre már nem képes. Ergo nekem egyáltalán nem kell érvelnem mellette. Ha érvelnék valami mellett, amellett érvelnék miért kellene Magyarországon ír tipusú megegyezést kötni, a politikai és gazdasági szereplőknek. Ehhez kellene egy választás amelyet egy olyan politikai erő nyer meg, amelyiknek eleve ez a programja. Ilyen politikai erő pedig nem látszik Magyarországon.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.22. 21:26:21

Gyurcsány Ferenc - minden jóindulatomat és empátiámat latbavetve írom ezt - egyetlen mentsége lehetne, hogy a két év csődbekormányzással a saját helyzetét akarta megerősíteni a következő választáson. miért is?
(ismét iszok egy pohár jóhiszeműséget) Mert Ő meg akarta oldani. Mert a Fidesz még jobban elkúrná majd akkor. tutibiztos. És akkor hol lenne az ország. De Ő látja a kiutat.

Sajnos nem tudjuk, mi _lenne_ most, ha 2006ban a fidesz nyer. azt viszont tudjuk, mi _van_ most.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.02.22. 21:35:53

Jó Tündér,
mint az bizonyára számodra is világos, az íreknél nem volt diktatúra.
A magyar rendszerváltás még nem fejeződött be. Nem egy NY-Európában szokásos pártverseny van nálunk. Te hideg polgárháborút írsz, én rendszerváltást.
süti beállítások módosítása