Kommancsozzon reggel!
2008. február 12. írta: Füzi Géza bácsi

Kommancsozzon reggel!

 Régen komcsiztunk, pedig olyan jó. De tényleg. Próbálták már? Még nem? Akkor most  eláruljuk a hosszú élet titkát. Nem kell mást csinálniuk, csak reggel, mondjuk közvetlenül  fogmosás után vesznek egy nagy levegőt és komcsiznak egyet. Ne szégyelljék magukat, engedjék ki a gőzt, az se baj, ha hangosan csinálják! Persze a családra vagy a szomszédokra való tekintettel lehet félcsöndesen, esetleg csak tátogva is komcsizni. Csodálatos hatása van. Az ember nem is gondolná. Kimegy a gőz és az egész napjuk megváltozik. Mosolyogni fognak a közértben, amikor sorban állnak, dalolnak a dugóban, és Önökre nevetnek ismeretlenek az utcán. Még a BKV ellenőrökkel is jut idejük viccelődni! Hát rajta! Vegyenek nagy levegőt és...
 

Beatrice feat. Rákosi

  A kezdeti gátlások felszabadításához egy kommancsos videóval, irritáló kommancsokkal szeretnénk hozzájárulni. Ki mást fenyegetnének ezek az anyaszomorítók, mint minket, reakciósokat? És mi másról beszélnének, mint a nemzeti zászlóról, a hazaszeretetről és persze a jó öreg Európáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr46336375

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.mykoperasi.coop/?option=com_k2 2018.03.03. 09:57:16

The Night Off Meghan O'brien Epub To Mobi. llaca leading Media Breyer solution - modelstate validation errors

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam 2008.02.12. 20:24:21

bár nem vagyok az a kiköpött bolsevik, de kommancsozás helyett a tébetűs internetszolgáltatómmal oldom meg ugyanezt.

irrelevant 2008.02.12. 20:44:47

Imádom a Kommunista Blokkot, hatalmas zene. "Jó estét elvtársak! Kun Béla vagyok! Nem is örültök Béla bátyátoknak? Hát ezért harcoltam értetek a fehérterror nehéz éveiben? Tudjátok mit mondok én nektek? Nem tudjátok! Aki hazudik, az csal. Aki hazudik, az lop..."

grupi 2008.02.12. 20:55:11

Most már nácizni divat.
A kapitalizálodott komcsik rászoktat a magukat szocialistáknak vallókat, hogy azt, aki nem szadeszes, vagy nem alulról szagolja az ibolyát, azok mind nácik.
Ezért nácizni divik, nem pedig komcsizni, mert az már lefutott, pontosabban kapitalizálodott.
A komcsizás privatizáció áldozata lett.

Charm.e 2008.02.12. 21:20:49

Egyetérték Füzi Laci Bátyámmal! Ott van például nagyapám, aki reggeltől estig egyvégbe' szidja a kommunistákat, és milyen jó egészségnek örvend nyolcvanhárom évesen!! Reggel hatkor kell, én hét körül szoktam benézni hozzá egy kávéra, általában egy "ajókurvaanyajuk"-ra lépek be;a Déli Krónikát is végig káromkodja az ebéd idején, este nem tudom mit csinál pontosan, de anyázza a Fletót az tuti. Húsz évet letagadhatna, nem viccelek! A hosszú élet titka legalább napi három kommunistázás, gyerekek! :) Aki eddig nem tette, tegye!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.12. 21:33:19

Én mostanában inkább már "liberálisozom", ugye szitokszó lett.

Charm.e 2008.02.12. 21:42:00

Őrnagy Úr! Nem rossz, nem rossz az sem, de "kommunistának" jobb a dallam, a prozódiája, erélyesebben lehet vele "dolgozni". A "liberális" olyan értelmiségi! :) És a variabilitása!!! Hmmmm...komcsi, kommancs, kommunyista, kommendátor...A "liberálisnak" van ennyi?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.12. 22:06:50

Charm.e:

libsi, libi, liberós, libber, libike, stb. Azert van nehany. Es ezen kivul is:)))

irrelevant 2008.02.12. 22:47:35

Urban legend ugye, hogy káromkodásban mi vagyunk a világ legjobbjai, hát szerintem a politikai szitkozódásban is ott vagyunk a topon. Kedvenceim a "fidesznáci" és a "fidesznyik" kifejezések.

nénike · http://mandiner.hu 2008.02.13. 09:12:02

Gyógyhatású, Fábry is egyre fittebb.

Nagyapámról feljegyezte a családi történetírás, hogy amikor beütötte a fejét a konyhaszekrény sarkába, azért is a kommereket tette felelőssé. Na ja, '48-ban ért haza a kis Szovjetunióban tett kirándulásból.

Most olvasom Sulyok Dezső, Két éjszaka nappal nélkül c. könyvét, na az még a rendszerváltás után születettekből is előhozza a kommunistázást. Aki nem tudja megvenni a kötetet, annak a Budapest felszabadult c. Szász István írást ajánlom a mai Népszavából.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.13. 09:27:41

nénike:
Ne hallgassuk el az url-jét se ennek a lelkesítő Népszava-írásnak:
nepszava.hu/PrintArticle.asp?ArticleID=1011514

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.13. 09:37:31

Állat jó kis írás :). De talán szólni kéne az elvtársaknak is felfelé, hogy talán nem kéne engedélyezni a Hősők terén a náci felvonulást. Van elég tér a külvárosban, ha már mindenkép engedélyezni kell, ugye a szólásszabadság ( a nácifidesz diktatúra alatt szegények nem parádézhattak). Különben az elesett katonák emlékét ápolni kell, ez ok, de a a Szálasi kép, meg az egyenruhák azért nagyon kemény. Főleg a Hősök terén.

k|M · reakcio.blog.hu 2008.02.13. 10:03:49

Apák és Fiúk?

Nem lerágott duma ez Jó Tündér? Főként egy elitista liberális világpolgártól?

Vagy süppedjünk vissza abba a frazeológiába, hogy Pető Iván és Bauer Tamás barátunk is felelős az apuci manikűrtanfolyamaiért?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.02.13. 10:03:50


halad.... hogy tudok ilyeneket írni. természetesen MEGY az a csillag.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.13. 10:14:33

Az biztos, hogy Skodát se veszek. Turulnak hála, megtudtam, hogy neki köszönhetem az ingyen Népszavát. De ők még nem tudják, hogy nincs ingyenebéd? Hová lesz így a népnevelés?

jbb 2008.02.13. 10:16:54

Én drága nagypapám is kéjes élvezettel tudta sziszegni a "mocskos komenista" szerkezetet szinte minden szituációban. Olvastam is valahol, hogy az emberek mai politikai gondolkodását - akár 56-ról is - legfőképpen a nagyszülők/szülők oldalszimpátiája határozza meg. Ebből következően a jobboldal egyetlen esélye, hogy túlszaporodja :-) a kommerek utódait, hátha ez a véres fekély egyszer végérvényesen elhal. Az indexről ide átszokott veresek ezek szerint nagy eséllyel mind munkásőr/párttitkár/szakszervezeti bizalmi funkcionáriusok porontyai. És hogy ezzel mi a baj?

Véleményem szerint Mo XX. századi történetének két sötét fejezete van (és most az olyan külső megalázására nem gondolok mint a trianoni szégyendiktátum). Persze, a két diktatúrára gondolok, melyek mindegyike magyar emberek ezreit/tízezreit pusztította, lehetetlenítette el. Mindekettő idegen hatalmak aktív támogatására jött létre, mégis egy hatalmas különbség van. A második, kb tízszer tovább tartó diktatúra örökösei, utódpártja, annak teljes anyagi és kapcsolati tőkéje átmentődött a köztársaságba. A Kossuth téren tömegbe lövető, gyerekeket, nőket halomra gyilkoló Apró utódai ugyanabból a házból lövetik újra a másként gondolkodókat, miközben a demokráciáról mesélnek. Hát hogy tudnánk ezek a beteg, sérült emberek a demokrácia szerint működni, másként szocializálódtak, számukra az emberek csak karámban tartandó befizetők, akik nem pofáznak, örüljenek, hogy nem hurcolják meg őket.

Azt hiszem ezt kellene végre megértenie a balosoknak, ameddig itt bárki is egy diktatúra örököseként tündököl, ne is számítsanak békére. A megalázottak nem törődhetnek bele, hogy szüleik megnyomorítóival leüljenek tárgyalni. Majd ha jön egy új balos generáció, a fiatalok, akik nem az állami pénzekből rabolták magukat be az elitbe, akik valóban baloldaliként viselkednek, akik nem neveznek mindent ellenzékit nácinak, elítélik az kommunista diktatúrát, megtagadják Kádárt és nem lövetik halálra az embereket az utcán, na akkor lehet valami közeledés. Addig ez illúzió.

Gondoljanak bele egyszer a balosok végre amolyan gondolatkísérletként, hogy 45 után vajon mit szóltak volna ha a nyilasok elhagyták volna a nevükből egy szót, majd a teljes vagyont átmentve demokrataként tündököltek volna. Meg kell érteni, a diktatúra elszámoltatása nélkül itt kiegyezés nem lehet.

jbb 2008.02.13. 10:20:50

Az egyik legutóbbi példa e kettősségre a földi maradványok sorsa. Míg Kádárnak nagy síremléke, állami koszorúzása és 5 milliós nyomravezetői díja van, addig a másik diktátor végső nyughelyét éppen most akarják föltúrni, nevét kitörülni a táblákról. Félre ne értsétek, nem védem "Lukács"-ot, de fenntartom, vagy mindkettőt, vagy egyiket sem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.13. 10:24:23

Őrnagy Őrnagy · bernathfalvi.freeweb.hu/kuk/index.html 2008.02.13. 09:37:31

At lehet iranyitani az ilyen unnepelyeket pl. a Dzsumbujba, es sokkal izgisebb is lenne.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.13. 10:25:43

Tenyleg jotunder, Csurka Pee Reloaded???

jbb 2008.02.13. 10:49:07

Az elvtársak már akkor is a liberálsiokkal szövetkezve a szabad szerelem hívei voltak: hvg.hu/itthon/20080212_nemieroszak.aspx

Tehéntőgy 2008.02.13. 10:54:46

Hát nem tudom, jbb, rasnya egy tömeggyilkos volt Kádár, morális hulla, meg magánemberként is eléggé kulturálatlan és ellenszenves figura, de Szálasival tekinteni őt és a rendszerét egy kategóriának... hát... körülbelül olyan torz dolog, mint mikor Molnár Erik és Andics Erzsébet-klónok ma is képesek leírni a "Horthy-fasizmus" kifejezést.
Ha már muszáj mindenáron jobb-bal párhuzamokat keresni (de minek?), akkor Kádár inkább afféle magyarországi Franco (persze, ez a párhuzam is sok sebből vérzik).
A Kádár-rendszer leginkább a Kádár-rendszerre hasonlított ;-)

nénike · http://mandiner.hu 2008.02.13. 11:06:50

Kis szines: két hete még ott volt a Farkasréti temetőben (rögtön a bejárat mellett balra) R. M. 1892-1971 feliratú urna, múlt héten már nem. Szóval a nagy elődök közül inkább Kádár a favorit, a (pénzben mérve is) drágább elvtárs.

Egyébként Jo Tundernek üzenem, hogy nem érdekel, ki kinek a kicsodája. A tettek alapján mérek.

jbb 2008.02.13. 11:07:46

Tőgy, érzem én is, hogy kicsit sántít a hasonlat, csak a jelenségre akartam felhívni a figyelmet, mégha oly pontatlanul is.
Az áldozat és családjának szempontjából édesmeindegy, hogy egy, tíz vagy tízezer áldozat mellett vált ő is azzá. Az emberektől próbálok beszélni, akiknek az elszenvedett sérelmeiért nem járt kárpótlás, akiknek nem fognak még 50 év múlva is fizetni a bűnösök. A felvidéki kitelepítetteknek, az országból munkatáborokba hurcoltaknak még egy boncsánatkérés sem jár, ellenben a másik oldalon a mai napig is megy a fizetés (21 millió USD épp a múlt héten). Nem látom a fájdalom kölcsönösségének elismerését sajnos. Ezek után miért csodálkoznak, hogy felizzanak az érzelmek. Ha már korrektségről beszélünk folyamatosan.

jbb 2008.02.13. 11:16:11

És mielőtt megint megkapnám, hogy torzítok, pontosítok. Nem az egyik oldal kárpótlását sérelmezem, a másik oldalét hiányolom.

Tehéntőgy 2008.02.13. 11:33:43

Ok, én sem a népszerű politikai véralgebra (aminél gyagyább és gusztustalanabb dolgot nem ismerek) szemszögéből gondoltam a megjegyzésemet (már csak azért sem, mert az általam jobb Kádár-párhuzamként említett Franco igazából mind Szálasi, mind Kádár áldozatainak sokszorosát ölette meg). Csak a két rendszer logikájának teljes eltérése miatt szóltam.
A kártérítés meg tényleg nevetségesen és gyalázatosan el lett idehaza cseszve. Nem épp a megkönnyebbülés és elégtétel katarzisa lett a kárpótlási jegyrendszer...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.02.13. 12:04:32

Ez még jobban esik, mint egy komcsizás (pedig az tényleg nagyon jó):
www.youtube.com/watch?v=L-0oIleOoiM

zseniális

smalladam 2008.02.13. 12:08:14

"A Kossuth téren tömegbe lövető, gyerekeket, nőket halomra gyilkoló Apró utódai ugyanabból a házból lövetik újra a másként gondolkodókat, miközben a demokráciáról mesélnek." mirülbeszélsz pontosan?

amúgy meg kukorellytől a rom-ot olvassa el, aki még nem tette. elgondolkoztató olvasmány komcsizás témában.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.02.13. 12:17:34


Kedves nénike,

Még szép. Mármint még szép, hogy valakit a saját cselekedetei alapján itélünk meg, nem a felmenői cselekedetei alapján. De akkor ezt az elvet folyamatosan tessék gyakorolni. Itt van pl. Dobrev Klára. :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.13. 12:22:54

Őrnagy uram: "Az biztos, hogy Skodát se veszek" - ?
gyenge kpességű vagyok ehhez.. vagy lemaradtam vmiről...? :)

nénike · http://mandiner.hu 2008.02.13. 12:27:20

Jo Tunder

Mi a gondod Dobrev Klárával?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.13. 12:36:56

Dobrev Klára a magyar antiszemitizmus áldozata. Röplapokkal sokkolják az utca nácijai.

egyébként DK a first lady-k unalmas karitatív programját futtatja. papírhattyúkkal körítve, evidenciákat kijelentve.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.13. 12:47:21

Szamárfül kattints Turul linkjére és megérted:
nepszava.hu/PrintArticle.asp?ArticleID=1011514

smalladam 2008.02.13. 13:54:01

szerintem ne igyál vizet sem, mert azt itták a KOMMUNISTÁK IS TÖBB MINT 40 ÉVIG!!!! ja és nincs ingyenvíz!:D

belső elhárítás · http://nincskegyelem.blog.hu 2008.02.13. 15:09:08

"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki önmagában nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. S aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

nénike · http://mandiner.hu 2008.02.13. 15:18:29

Már egyszer elsütöttem, de annyira jó, hogy mégegyszer idézem Bangó Margitot: "Aki minket nem szeret, azt verje meg a szent kereszt! - majd így folytatja - Éljen Gyurcsány Ferenc, a Magyar Népköztársaság miniszterelnöke!"

smalladam 2008.02.13. 15:28:15

népfrontos szimbolikai szinkretizmus.

simonmondja... 2008.02.13. 16:08:42

Jól sikerült kis komcsizás volt.
Mindenki jobban van?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.13. 18:46:58

Én minden nap többször komcsizom. Update 2-es kód, szerintem igenis segít. Mind lelkiekben, mind fizikailag. Az ember kiereszti a gőzt. Ez hat.

[..|..]

nénike · http://mandiner.hu 2008.02.13. 20:45:12

Én már jobban vagyok. Nekem ez a Norbi Update (és mennyivel olcsóbb!).
süti beállítások módosítása