Kém a Sasfészekben?
2008. február 05. írta: TuRuL_2k2

Kém a Sasfészekben?

 Vasárnap az International Herald Tribune hozta Judy Dempsey írását a Laborc Sándor által jelentett NATO-kockázatról, amit aztán tegnap a New York Times is leközölt és a Le Monde is idézett. A megkérdezett NATO-diplomaták általában diplomatikusan hallgattak, de néhány név nélküli megnyilvánulásból kiderül, hogy nyugati szövetségeseink nem fogadják kitörő örömmel a KGB-akadémián kiképzett, frissen kinevezett NBH-főigazgatót. Egyikük különösen szigorúan és az utódpárt számára kínosan fogalmaz: „A régi kommunista nómenklatúra és titkosszolgálatok még mindig működnek Bulgáriában és Romániában. De azt kell mondanom, Magyarország esete nagyon, nagyon kiábrándító.”

 A Fidesz megismételte korábbi álláspontját, miszerint Laborc kinevezése vállalhatatlan, és továbbra is sérelmezi a konszenzusos kinevezési gyakorlat felrúgását. S persze szeretné elérni Laborc távozását.

 Nekem itt valami nagyon nem kerek. Miért vállalja fel a külföldi megítélésére rendszerint kényes MSZP és (különösen az) SZDSZ Laborcot? Miért ragaszkodik hozzá ennyire Gyurcsány és Szilvásy? Nincs elég bajuk a kormányzással enélkül az affér nélkül is?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr59326317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medve 2008.02.05. 14:04:14

Bizony-bizony! Ez egy komoly téma, amit érdemes lennek körbejárni. Egy valamit jeleznék a poszttal kapcsolatban: a Nemzetbiztomsági Bizottság ominózus ülésén még az SZDSZ se szavazta meg Laborc Sándort, illetve Igen szavazat után Tóth Károly is azt mondta, hogy lehetne konszenzusosabb jelöltet találni. De az egészben a legjobb: a kormány váltig állította, mindenki örül Laborcnak a NATO-ban! Hát...

LT 2008.02.05. 14:07:32

Miért vállalja fel a külföldi megítélésére rendszerint kényes MSZP és (különösen az) SZDSZ Laborcot? Miért ragaszkodik hozzá ennyire Gyurcsány és Szilvásy? Nincs elég bajuk a kormányzással enélkül az affér nélkül is?

Moszkva felé kacsintás ez szerintem. Gyurcsány Putyin friendly lépései mindig rámutatnak: képtelen dönteni melyik irányba nézzen. Mindent akar egyszerre, ez is lesz az egyik veszte.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.05. 14:08:17

egyszer a tévében egy hasonló esetben így kérdezett vissza a drága bloggerkolléga, az exminiszter Csepeli úr, nehezen, de sikresen igen hülyére állítva be az arcvonásait:
-Nem értem a kérdést.
Majd tovább folyt a kedélyes dispita, még inkább feszengősen...

nénike · http://mandiner.hu 2008.02.05. 14:13:03

Bár Laborcz is lehetne tárgya az SZDSZ jelenleg futó kampányának: Szavazás a szocializmusról :)

medve 2008.02.05. 14:15:29

LT! Gyurcsányék Putyin-pártisága inkább abból ered, hogy nem tudtak észlelni egy világpolititkai folyamatot, vagyis nem észlelték a kialakuló amerikai-orosz újsütetű szembenállást. Ennek oka pedig az, hogy a külügyi és nemzetbiztonsági igazgatás ugyanúgy nem működik, mint a kormányzás többi szektora. Ugyanakkor a Laborc ügy ennek tükrében is érthetetlen: nem kell túlzott jósnak lenni ahhoz, hogy belássuk: előbb-utóbb a nyugato sajtó kifogásolni fogja. Ehhez képest fél éve azt mondják, hogy mindenki örül. Ez egész egyszerűen hihetetlen.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.05. 14:16:28

nénike:
Ki nevezte ki Laborcot? Tagja-e a kormánynak az SZDSZ? Lettek volna erősebb eszközei is a tiltakozásra egy bizottsági tartózkodásnál, ha jól sejtem...

medve 2008.02.05. 14:18:07

Elismerem, ebben viszont Turulnak igaza van.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.05. 14:22:22

medve:
Nem hinném, hogy ne éreznék az éleződő orosz-amerikai feszültséget. Szvsz arról van szó, hogy egyrészt nagyon sok szálon vannak bekötve Moszkvába (az évtizedes közös munkatapasztalatok és élmények, ugye), másrészt Oroszországtól inkább vár(hat)nak direkt politikai-gazdasági segítséget szükség esetén, mint Amerikától.

nemkellvagta (törölt) 2008.02.05. 14:22:45

érdekes, h szilvásy számára az volt az egyetlen felmerülő érv, hogy a NATO szereti, vagy nem. az fel se merült benne, hogy ezzel elsősorban magyarországnak tartozik felelősséggel. ha a NATO hátraszaltót dob örömében (ami, most kiderült, nem így van), akkor se nevezhetnének ki egy exkágébést.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.02.05. 14:23:08

semmi baj, majd kiderül, hogy d209-hez hasonlóan ő is csak azért csinálta, hogy belűlről küzdjön a gonosz ellen. és akkor megint mindenkinek mosolyra derül az arca, és ricsárd kléderman zongorájának dallamára átölelik egymást és kisüt a nap is.

medve 2008.02.05. 14:29:49

Turul! Egy kicsit máshogy látom. Szerintem a régi ismerettségek és bekötések is hozzájárultak ahhoz, hogy nem észlelték a folyamatokat. Így pontosítanék. Kétségtelen: az oroszok 2006-ban direktben támogatták kampányukat, és pént is adnak ehhez. De ettől függetlenül az MSZP-nek tényleg nagy előnye volt az USA-ban is. Egyrészt Orbán a magyar gazdasági érdekekt védve kellemetlenebb partner volt a külföldieknek (én ezt nem is bánom), másrészt 2002-ben a Fidesz átment egy retorikai primitív Amerika-ellensségbe (ezt bántam), aminek megvolt a hatása. Most viszont láthatóan változott a kép: Fletóék az orosz vonalon elkövetett hibáikkal tényleg kiverték a biztosítékot, a Fidesz külpolititkai vonalvezetése meg ismét atlantista lett.

medve 2008.02.05. 14:32:08

Laprensa! Nagyon igazad van. Máshogyan fogalmazva, az, hogy Laborc KGB-s: botrány, de az is szar lenne, ha CIA-s lenne, elvégre nem ártana, ha a magyar elhárítás vezére magyar érdekekt követne.

medve 2008.02.05. 14:33:19

Smalladam! Már mondta: ő Amerikában szeretett volna tanulni az átkosban, de csak a KGB-hez engedték!

nemkellvagta (törölt) 2008.02.05. 14:35:30

"a Fidesz külpolititkai vonalvezetése meg ismét atlantista lett." aha. csakúgy. mert a külpol. von.vez. az egy ilyen dolog. OV gondol egyet és akkor az lesz valamilyen. az a jó, hogy legalább a fideszben bízhatunk.

nénike · http://mandiner.hu 2008.02.05. 14:37:00

Turul2k2

Gyurcsány nevezte ki Laborcot (bizottsági támogatás nélkül, Szilvásy javaslatára), az azért nem az SZDSZ.

2. Persze, lehettek volna határozottabbak is szadiék, de a visszavonulunk tanácskozni a koalíció jövőjéről c. patron már rég elfogyott. Kóka pedig sosem volt egy elvi alapon működő politikus. (A pragmatizmusa is csak az üzleti világ határai között értelmezhető.)

medve 2008.02.05. 14:38:47

Márpedig az lett. Volt Amwerikában, Afganisztán, orosz kérdések, Nabucco, pápai NATO repülőtér, Koszovó, Észtország. Néhány apróság, ami eszembe jutott. És hát láthatóan ide tarrtozik a titkosszolgálatokban lévő orosz befolyás is.

bugris 2008.02.05. 14:39:05

"Azt hiszi, ez a rezsim nem tudna használni engem? Hát olyan sok most a jó szakember?" (Gulyás Elemér a Tanúban)


És ez hogy hangzik?
"Laborc KGB-s múltjáról a NATO hírszerzési bizottságának több delegáltja sem értesült"
Megnyugtató :DDD

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.05. 14:39:17

szedjük csak le azt a bajszot...! vegyünk vissza a tokából, úgy! meg a mosolyból is! tányérsapkát rá...
na ki ő? csak nem Stirlitzt?

Google 2008.02.05. 14:40:32

Vajon nem az van, hogy ők szerették volna, ha a NATO is örül a jelöltjüknek? Szeretik megelőlegezni a bizalmat (is), mert ha kicsit is kiismerik őket, oda a bizalom.
Itt vannak emberek, akik ha vénasszonyok is potyognak az égből, lesznek, kell lenniük valakiknek! Főleg, ha már voltak valaha.
Gyurcsánynak mindenáron miniszterelnöknek kellett lennie, másképp nem nézték volna jó szemmel az Apró-házban. Laborcnak is el kell foglalnia az őt megillető helyet, hisz nem hiába tanult a KGB-nál!
Az Unió és a NATO is kellőképpen megosztott, van akit érdekel, és van akit nem ez, és a többi magyar sztori! Mert most nagyon sok történet van. Kész nagyhatalom vagyunk történetekből.

gloire 2008.02.05. 14:42:39

Valakinek rendet kell itt rakni 2006 után.
Ez a faszi szerintem ezt fogja csinálni, meg kell akadályozza
mindenáron a lelepleződését az akkori súlyosságoknak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.05. 14:50:30

"meg kell akadályozza
mindenáron a lelepleződését az akkori súlyosságoknak."
ez kissé partinagyos volt, de jó! :)

medve 2008.02.05. 14:51:44

Bugris! Ezek valószínűleg csak egy botrány kezdeti elemei.

gloire 2008.02.05. 14:51:53

"A rendszerváltás óta a kelet-közép-európai országok politikai, gazdasági és katonai téren egyaránt igyekeznek integrálódni
az Európai Unióba. Mégis időről-időre kiderül, hogy e társadalmaknak vannak olyan rejtett, az állampárti diktatúrák köréből örökölt
mechanizmusaik, amelyek képesek érvényesíteni a befolyásukat,
és sikeresen megakadályozzák, hogy a civil szervezetek vagy a
politikai pártok által rövid pórázon tartott média a nyilvánosság
elé tárja e titkokat. Okkal lehet feltételezni, hogy az egyes
politikai vezetők által kézileg vezérelt, a demokratikus
kontrollt mindenképpen nélkülöző titkosszolgálatok
korrekciós jelleggel beavatkoznak a politikába.
Ügyeket produkálnak, hogy számukra kedvező
politikai folyamatok induljanak, amelyeket a
saját irányításuk alatt tarthatnak, a kívánatosnak
tartott cél elérése érdekében."

"Nyugati megfigyelők vetették fel, hogy érezhető hasonlóságok
vannak a Szlovákiában, Magyarországon, illetve Romániában történt események között: egyes kritikus helyzetek hátterében egyértelműen titkosszolgálati machinációkat lehet sejteni, és válságos pillanatokban árnyékhatalom veszi kézbe az események irányítását."

Illene szerzőt írni. A HVG-ből másoltam ki annnak idején,
de lemaradt sajnos ki írta.

medve 2008.02.05. 14:54:13

Google! Valóban van akit érdekel, van akit nem. De annyian vannak, akit érdekel, hogy gáz az egész, attól függetlenül, hogy hivatalosan nem fognak felszólalni (helyette úgy intézik el, hogy megiratják az IHT-val).

medve 2008.02.05. 14:57:14

Szerintem Gloire jó helyen kapizsgálsz. Csak azt nem értem, hogy a feladat ellátására miért nem egy olyan faszit tett oda az Apró-klán (mert vélhetően róluk van szó), aki nem váltotta volna ki ezt a botrányt. Biztos van ilyen. És itt jön az, hogy lassan fogalmuk sincs, mit művelnek.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.05. 15:03:59

"És itt jön az, hogy lassan fogalmuk sincs, mit művelnek. "

ugyan. (" "-ben)
szerintetek ez zavarja a törzsszavazókat? ismerek párat. Még helyeselnek is, hogy kgb-s. (helyeslőt is ismerek...)
És ez apróság a kimenő szavaztoknál is. Nem megy zsebre: ergo nem ügy a magyarnak. Sőt, az oroszjózsefek majd visszavágnak a fidesznek.
sőt, az egész vasúti leállást is már a maguk javára fordították ("az a mocsok fideszbérenc gaskó, nem tudom miatta a kórházba vinni a gyereket!", ld. pl. blogter.hu, egész mai nap!)

medve 2008.02.05. 15:07:19

Ez nem így működik szerintem Smalladam! nem olyan egyszerű visszafordyítani dolgokat, különösen ha nincs mögötte tény, csak kommunikáció. Erre csesztek rá 2006 után.

bugris 2008.02.05. 15:11:03

Izé, én csak azt próbáltam finoman feszegetni, hogy vajon honnan tájékozódik a NATO hírszerzési bizottsága. Nincsenek káderlapjaik az ismert KGB-tanoncokról? Ennyi erővel bárki odakerülhetett volna.
Nem mintha illúzióim lennének, hiszen nem a Dzserdzsinszkij-akadémia volt a KGB egyetlen oktatási intézménye. ;)
hu.wikipedia.org/wiki/Cambridge-i_%C3%96t%C3%B6k

tölgy 2008.02.05. 15:12:41

medve,
vagy símán nem tudják mit tesznek, mert kontraszelektált gyagyák, vagy ennyire biztosak a dolgukban. (Mint 1998 elején Gyufa az erőmű felmelegítésével). Akkorát úgysem tudnak bukni, hogy belátható időn belül ne jöjjenek vissza kormányra.
Az ínyenc közönségnek azt lesz élvezet látni, néhány politikai marketing szakdolgozat majd készül róla, hogy miként próbálnak úgy lejönni a pasiról, hogy nehogy mán valaki azt hihesse, rossz döntést hoztak a kinevezésekor.
Kiderül, mondjuk, ő erőszakoskodott tavaly tavasszal a Múzeum krt-n. Vagy megtalálják, ő volt az egyik fejmagasságra célzó vadászpuskás 1023-kor.

medve 2008.02.05. 15:15:15

Bugris! Szerintem tudták. A baj az, hogy akiknél sok infó van, nem osztják meg a NATO-ban. Ez az igazi gond. Olvasd el Kocsis Kálmánnak, az IH első vezetőjének a magyar nemzet december 29-ei számában adott interjúját.

medve 2008.02.05. 15:20:08

Nézd Tölgy! Én is nehezem éltem át 2006-ot. De azt állítom, hogy nem a szocik zsenialitásának köszönhető a váléasztás, hanem a Fidesz idiótizmusának. Ezt azért írom le, mert úgy gondolom, hogy a mostani károkat talán nem lesz olyan könnyű kommunikációs trükkökkel elpalástolni. Laborc Sándor kinevezése megtette a nemzetközi kárt Fletónak, függetlenül attól, mit himihumiznak idehaza. A tegnapi három cikket gyakorlatilag mindenki olvashatta a nyugati világban, aki számít. Talán már csak a német lapok hiányoznak.

istvn 2008.02.05. 15:26:37

Ne vicceljetek már srácok, ez a blogtéma teljesen fölöslegs. Szerintetek érdekel valakit is a NATO-ban a 20 ezer fős magyar hadsereg? Tökmindegy ki ül a bársonyszékben. Ha Putyinnak holnap reggel rossz kedve van, ideküldi a 4. hadsereget és aligha fog a magyar rendőrségtől tüntetési engedélyt kérni a Kossuth térre....
Azért szeretném látni a vitéz REBISZes csajokat sz*ptató alakulatokat, hogyan oszlatnák a vörös hadsereget .)

medve 2008.02.05. 15:28:42

jajaj! Megint kikerültünk az Indexre! Várhatóan jönnek az értelmes hozzászólók!

az első itt is van 2008.02.05. 15:47:49

Az első értelmes itt is van.
Tulajdonképpen ki vagyok békülve azzal, hogy árnyékhatalmak (is) irányítanak az országban, de azt ugyan mondjátok már el nekem

hogy miért nem veszik el a segélyt? nekik se érdekük egy használhatatlan szemétkupac fölött basáskodni, nem? eleve, azok őket is kirángatják a kocsiból

Chicano 2008.02.05. 15:48:15

Zemberek, ha 1989-ben valaki azt mondja nekem hogy 2008-ban még mindíg azon vitázgatunk majd hogy lehet e a magyar kémfőnök egy KGB akadémián végzett moszkovita aparatcsik... Nos, akkor lemegyek a pincébe, keresek egy jó erős szöget a gerendán és ... :(

nemistvn 2008.02.05. 15:48:56

Nem a hadsereg érdekli a NATO-t, hanem h Laborc túl sok mindenbe lát bele abból a pozícióból. És ha valaki szerint a KGB-s múlt semmiség, az nézze meg Putyint.

Carnivora (törölt) 2008.02.05. 15:49:52

medve 2008.02.05. 14:04:14

A kormány, mikor volt híres az igazmondásáról? :D

Carnivora (törölt) 2008.02.05. 15:52:49

istvn 2008.02.05. 15:26:37

Vau ez a ruszki hadsereg már tud térkapukat is nyitni? :O

k|M · http://reakcio.blog.hu 2008.02.05. 16:01:08

"A lap megemlíti, hogy Magyarország, Lengyelország, Csehország 1999-es, majd Románia és Bulgária 2004-es csatlakozása óta elterjedt az a nézet diplomáciai körökben, hogy amit a NATO megtud, arról Moszkvában is azonnal értesülnek."

Carnivora (törölt) 2008.02.05. 16:03:24

k|M · reakcio.blog.hu 2008.02.05. 16:01:08

Süketelés. Moszkvának mindig is üldögéltek nyugaton magas poziciókba kémei ugyan mifaszt tudnának meg az enbíhától? mit szart reggel Budaházy?

semleges 2008.02.05. 16:05:18

Azért hihetetlen,hogy milyen sokan ismerik a CÉG müködését!Jó lenne már valami szakmaiság is,nem csupán a hovatartozás hangsulyozása.Aki rendelkezik némi ismeretekkel, esetleg ezt tanulta az jókat röhög az eddigi hozzászólásokon!

hiba 2008.02.05. 16:05:56

Ebbe az a legrosszabb, hogy a KGB-hez köthető (tanulom ezt a nyelvet rendesen) Laborchoz való erőszakos ragaszkodásnak tágabb értelemben két oka lehet, belpolitikai vagy külpolitikai...hát egyik sem valami szívderítő lehetőség... :((

AgentUngur 2008.02.05. 16:06:13

Rendkívül kínos ügy, különösen az, hogy egyre inkább 1 kategóriába sorolnak minket Bulgáriával és Romániával, akiket tébnyleg átjár az orosz hírszerzés

istvn, a magyar hadsereg egyébként 25.000 fő, és a jelen helyzetben igenis is érdekli a NATo-t és az USA-t főképp, mi nálunk a helyzet. MO frontállam Szerbia és Ukrajna felé, ahol éppen dúl Moszkva és washington között a harc a befolyásért, de az orsoszok itt és építik hídfőallásaikat. Ez nem paranoia, ez tény. Egy új hidegháború van kialakulóban és az olyan ügyek, mint ez, nem szolgálják éppen a magyar érdekeket.

Carnivora (törölt) 2008.02.05. 16:08:11

semleges 2008.02.05. 16:05:18

Mesélj nekünk James.

AgentUngur 2008.02.05. 16:06:13

Gondolod az USA-ba stb. nem járnak ruszki kémek ... szerinted a lényegi információkat, majd Bulgáriától tudják meg ...

szejler 2008.02.05. 16:12:53

Ez az a terület, ahol Orszjózsi vagy Aczél handabandázása lényegtelen. Nem az elveszett liberális szavazók fájnak a kormánynak, hanem az hogy undorral néznek kormányra egyes nyugati körök.

És ez még a kisebbik baj. A Balkánon állítólag jól működő hírszerzésünket pl nem fogják bevonni szerbiai felderítő akciókba, az orosz érdekeket érintő NATO és amerikai, eu tirkosszolgálati akciókból jó eséllyel kizárnak, de legalábbis megszűrik a nekünk jutatott információkat.

Gratulálok a balfasz kormányunknak!

Carnivora (törölt) 2008.02.05. 16:18:11

szejler 2008.02.05. 16:12:53

Jujj, milyen izgalmas dolgokból fogunk kimaradni :D

méhészborz 2008.02.05. 16:31:14

carnivora,
egyre nyilvánvalóbb, hogy jobb ha kimaradunk.
A nyugati, és az amerikai úgynevezett titkosszolgálat jó néhányszor leszerepelt (szerintem).

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.02.05. 16:32:54

a magyar hadsereg egyébként 25.000 fő, és a jelen helyzetben igenis is érdekli a NATo-t és az USA-t főképp, mi nálunk a helyzet. MO frontállam Szerbia és Ukrajna felé, ahol éppen dúl Moszkva és washington között a harc a befolyásért, de az orsoszok itt és építik hídfőallásaikat. Ez nem paranoia, ez tény. Egy új hidegháború van kialakulóban és az olyan ügyek, mint ez, nem szolgálják éppen a magyar érdekeket.

hahahaha, milyen érdekek??
OLYANOK NINCSENEK IS!
Jöhet a rakétapajzs, DE jó lesz, újra előveszem a Geiger Müllert a fiókból, ahová 1990-ben elraktam, hogy SOHA többé ne kelljen. A BUNKERT is ideje felújítani, kitakarítani, feltölteni a raktárat, ivóvíz, kaja, lőszer, stb.. ITT egy bennfentes(idióta, de bennfentes) mesél, hogy a NAGY ÖREGEK, hogyan mozgatják a szálakat, mert ŐKET kiképezték, tudják, hogy kell:
mf.index.hu/playere_ng.swf?file=/belfold/nogradi/csintalan
AKI nem tartozik egyik klánhoz sem, annak NINCS esélye, CSAK 1 MARADHAT!

El Condor 2008.02.05. 16:37:16

Szerintem a nyugatnak egyetlen emberrel sem kellene szóba állni, aki a rendszerváltás előtt született, hisz mind kommunisták. Komcsi iskolákban tanultak. Én is!

Laborc KGB-s, mikor KGB sincs?

Megint hajtjuk a semmit, a fidesznek a zűrzavar a lényeg, még olyan áron is, hogy lejáratja külföldön az országot. Nem az első eset.

medve 2008.02.05. 16:46:07

Carnivora! Ebben mondjuk igazad van, szinte soha, de ez azért túl átlátszó hazugság volt.

Semleges! Itt egy kis szakmaiság: mondd hogyan nlehet átvilágítani valakit úgy, hogy 6 évet tanult a KGB-nél? Elmondjam? Sehogy. Itt véget ér a dolog. Laborc lehet a világ legnagyobb tündibündije, de mivel ebben nem lehetek biztos, ezért ne legyen az elhárítás vezetője. Ennyi. Szerintem ezen nem röhögnek.

El Condor! Ez faszság. Nem a rendszerváltás előtt születettekről van szó, hanem arról, hogy ha valaki 6 évig a KGB iskolában tanult, az ne legyen 2008-ban a magyar elhárítás vezetője. Ne a sarki fűszeresről van szó, vazeg. Nomeg a fidesz arról híres, hogy mozgatja a nyugati sajtót, ugye?

Hiba! Külpolititkai nem lehet, annyira illogikus.

Szejler! Egyetértek, Laborc kinevezése hatalmas csapás a magyar szolgálatoknak is, akik valóban végigcsináltak egy egéyz Balkán-háborút.

Carnivora (törölt) 2008.02.05. 16:58:01

medve 2008.02.05. 16:46:07

Nagyon hálásak lehetünk nekik érte olyan jó, hogy segítettük lebombázni a délvidéki hídakat stb.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.05. 16:58:46

El Condor:
Azért a KGB-akadémia elvégzése csak egészen sajátos nézőpontból látszik hasonlónak a Ságvári Endre Gimnázium elvégzéséhez. :]

Herr Flick 2008.02.05. 16:59:07

2 szóban írom le véleményem Laborcról.

Le vele

kyanzes (törölt) 2008.02.05. 17:04:40

Hű, micsoda meglepetések vannak. :D Egy olyan országban, ahol a KISZ Központi Bizottság egykori elnöke könnyedén az ország miniszterelnöke lehet, az ilyen apróságoknak, mint Laborc, fel sem szabadna tűnniük. :D

medve 2008.02.05. 17:04:42

Carnivora! Ne legyünk már demagógok, könyörgöm! Azt a Milosevicset kellett megállítani, aki 4 háborút és 3 etnikai tisztogatést hajtott végre tőlünk pár kilométerre.

semleges 2008.02.05. 17:07:26

Medve!Az ellenőrzést mindenkivel kapcsolatban el lehet végezni, tanuljon az a világ bármelyik egyetemén /akár polgári fedéssel is/!

gloire 2008.02.05. 17:07:57

És magyar falvakat ostromoltak (Szentlászló).

dolphin 2008.02.05. 17:08:46

Ugye ezt a temat lehet osztani a vegtelensegig (mondjuk ket hete, amikor az Economist ellenkezo velemenyre jutott, annak Turul kollega tapintatosan nem szentelt egy kulon posztot ;-)), de azert az IHT cikkben is benne van egy erdekes kitetel: ha nagyon zavarta volna a NATO-t (ami gyakorlatilag Amerikat jelenti), akkor April Foley egyetlen telefonja eleg lett volna Laborc kinevezeenek megvetozasara. Most ezexerint az amerikai adminisztracio vagy hirtelen diplomatikus, szegyenlos es tapintatos lett mint egy elsoaldozo leany, vagy megsem izgatja oket a tema.

bugris 2008.02.05. 17:13:42

Miért érzem azt, hogy Gyurcsány (vagy aki kitalálta Laborc kinevezését) elveszítette a realitásérzékét?
D209 után joggal gondolhatták, hogy ebből itthon nem lehet baj (nem is lett). De az elég nyilvánvaló volt, hogy ezt nyugaton nem fogják lenyelni. Vagy nem figyelmeztetett erre senki? Vagy nekik már úgyis mindegy?

fynndafrail 2008.02.05. 17:14:02

Még hogy nem látják Fletóék a világpolitikai trendet? Hülye vicc. Szerintem pontosan képben vannak, már csak azért is mert rendszeresen járnak Moszkvába eligazításra.
Az oroszok kezdenek újra felkapaszkodni, egyre bátrabban mutogatják a foguk fehérjét, Már most érzékelhető a szembenállásuk a nyugattal és ez csak fokozódni fog. Nyilván a helyzet előbb-utóbb kiéleződik és akkor az EU meg a vörösök között szükség lesz egy senkiföldjére, amire újfent be fognak áldozni minket. Fletóék erre már most készülnek és kelet felé próbálnak dörgölőzni. Szépen visszavisznek minket a régi táborba...

medve 2008.02.05. 17:25:19

Semleges! Nyilván a Nemzetbiztonsági Hivatal fergeteges ellenőrzést tud elvégezni a Dzsrdzsinszkij Akladémián. Megkérdezik a volt KGB főnököt: ugye Sanyi bácsi nem KGB-s. Majd a válasz: áh, ugyan! Sajnálom Semléeges, szakmai érv kellett, itt van: a faszi átvilágíthatatlan.

Dolphin! Nem az Economist jutott erre a megállapítsára, hanem az Economist honlapján egy bloggban egy újságíró, szeméklyes bejegyzésében. Ugye érted a különbséget. Azt már csak csendben írom le, hogy a nálunk közismert Adam Leboer volt az. Amúgy a sajtó jelezte: informálisan tiltakoztak. Ezt a kinevezést nem fogjátok tudni mevédeni, ez kb olyan, mint amikor az öszödi beszéd az igazság szinonímájának akartátok beállítani.

Bugris! Ez a jobbik eset. A rosszabbik, hogy megéri beváűllalni valami belpolititkai ok miatt.

Fyndafrayl! Én nem akarok ororsz érdekszférában élni.

bugris 2008.02.05. 17:31:40

Dolphin, épp elég az, amit a nyugati sajtó ír, vétó nélkül is.
Az IHT jópár embert megszólaltató helyeztértékelését összevetni az Econimist budapesti bloggerének kicsit szubjektív naplójával, kissé aránytévesztésnek tűnik. Persze, erre a blogbejegyzésre most kissé lelkesebben csapott le a sajtó (egyik fele), mint annak előtte erre:
reakcio.blog.hu/2007/06/26/imperialista_tamadas_az_uj_reformkor_ell

Rá Dios 2008.02.05. 17:34:11

Értem én, laborcz nem a FIDESZ kommunistája, tehát nem jó kommunista. Az meg, hogy ért a szakmájához, ismeri azok módszereit, lehetőségeit, akiktől MOST mi védekezünk, az nem érv?

Rá Dios 2008.02.05. 17:35:37

... véletlenül írtam kis betűvel a nevet, ez nem politika, csak figyelmetlenség. Tehát: Laborcz!

medve 2008.02.05. 17:37:26

Rádiós! Laborc kommunistatága engem nem érdekel. Én csak azt mondom, aki 6 évet tanulét a KGB-nél és emiatt átvilágíthatatlan, ne legyen az NBH vezuetője. Szerintem egyszerű, elvégre nem a sarki fűszeresről, hanem a magyar elhárítás vezetőjéről van szó 2008-ban.

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.02.05. 17:41:36

El Condor 2008.02.05. 16:37:16
Szerintem a nyugatnak egyetlen emberrel sem kellene szóba állni, aki a rendszerváltás előtt született, hisz mind kommunisták. Komcsi iskolákban tanultak. Én is!
AZ A BAJ , hogy RAJTAD MEG IS LÁTSZIK! Hogy-hogy nem vagy valami FELELŐS POZÍCIÓBAN????
(vagy lehet, hogy ott vagy?)

CSINTALAN beszámolója még1X: (a nagy öregekről)
mf.index.hu/playere_ng.swf?file=/belfold/nogradi/csintalan

A MÁSIK OLDAL SEM JOBB!!! Esetleg ha FÜGGETLENEK lehetnénk???
ITT az aktuális hír, hogy mégis igazak a rémhírek! Végünk van, bassz@meg!
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/

Igaz az, hogy 1995-ben amerikai külügyminiszter-helyettesként nyomást gyakorolt a magyar kormányra, hogy vezesse be a megszorító intézkedéseket?

Ez igaz. 1995 tavaszán történt. Daniel Frieddel látogattunk Budapestre, ő most az európai ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes, és velünk tartott David Lipton pénzügyminiszter-helyettes is. Találkoztunk Horn miniszterelnökkel, Bokros Lajos pénzügyminiszterrel és Surányi Györggyel, a nemzeti bank elnökével. Bokros határozottan egy erős gazdasági csomagot javasolt és mi ebben támogattuk őt. Keserű pirula volt, de Horn bölcsen vállalta.

hahahahahaha MILYEN BÖLCS VOLT, ÉS MOST milyen jól élünk ezért, csak az a gonosz fityesz 89-02 között mindent elrontott. De azóta...

bugris 2008.02.05. 17:42:31

Rá Dios 2008.02.05. 17:34:11
"Az meg, hogy ért a szakmájához, ismeri azok módszereit, lehetőségeit, akiktől MOST mi védekezünk, az nem érv?"

Dehogynem, írtam:
"Azt hiszi, ez a rezsim nem tudna használni engem? Hát olyan sok most a jó szakember?" (Gulyás Elemér a Tanúban)
Azért hallottunk ilyesmit már párszor. :))

Csak vedd már észre itt nem a Fideszről van szó. Ezt az országot meg lehet etetni a "KGB ellen dolgoztam" szövegekkel, de itt most kicsit más a pálya.

Amúgy meg akkor fuss neki harmadszor, z nélkül. ;)

dolphin 2008.02.05. 17:43:20

medve,

tevedesben vagy tobb okbol is. Egyreszt ugyanis a "Correspondent's Diary" tobb mint egy blog az Economist.com-on (utobbiakra lasd a "Democracy in America"-t, a "Certain Ideas for Europe"-t vagy a "Free Exchange"-t). Ez kevesbe informalis, es jobban szerkesztett. Kvazi egy online cikk, amit gyakran egy-egy hosszabb lelegzetvetelu rendes cikk kovet. Persze, hogy a helyi tudosito irja; miert ki kellene irja? John Micklethwait szemelyesen...? Masreszt a diplomaciai tiltakozas szerintem altalaban "informalis": nem hiszem, sot kifejezetten ketlem, hogy egy-egy nagykovet csak a kamerak jelenleteben telefonalna. Harmadreszt Laborc szemelye onmagaban hidegen hagy, mint ahogy az egesz NBH. Barmikor tudok neked kettucat fontosabb problemat mondani, ami jobban is erdekel. Csak azert tertem ma be, hogy Turul orra arra dorgoljem mult heti feledekenyseget ... ;-))

semleges 2008.02.05. 17:45:21

Tudod, hogy nagyon sok fiatal határőrtiszt végzett a SZU-ban?A teóriád szerint ők sem leellenőrizhetők, ha magasabb,fontosabb beo-ba kerülnek.És akkor nem szóltam azokról,akik polgári egyetemet végeztek és később azNBH-hoz kerültek.Információt pedig nem a Sanyi bácsitól szokás beszerezni.

Rá Dios 2008.02.05. 17:46:15

DowNLoad: a "down"-t értem, ahogy olvaslak. Imádom a bevakult jobberek szövegét, de hadd idézzek valakit:

"A (keresztény) tudja, hogy hisz, a fanatikus hiszi, hogy tudja."

Így vagyok én a Te érveiteddel, amelyek elég hangosak, de gyakran gyengék.

dolphin 2008.02.05. 17:56:13

bugris,

ezt a blogos dolgot mar elsutotte medve. Nem blog. A blog az mas. Ez itt peldaul egy blog, meg az Economist-on is vannak blogok. De az emlitett iromany nem az, tobb okbol sem. Egyebkent a "mufaj"-tol fuggetlenul az allitas nyilvan igaz vagy hamis. En nem tudom, de mint az elobb irtam, annyira nem is erdekel. Eddig senki nem allt elo semmilyen igazan kompromitalo adattal Laborczrol, szoval eppen ugy el lehet hinni, hogy egy husz even at priman meghuzodo "alvo" ugynokot tisztelhetunk szmelyeben, mint azt, hogy egyszeru "red baiting"-rol van szo.
Ugyanakkor azt viszont gondolom, hogy az amerikaiak nem szoktak habozni, hogy amikor sajat befolyasukat veszelyeztetve erzik, nyomast gyakoroljanak. Igy ha tenyleg szalka a szemukben Laborcz kinevezese, de nem tettek szova, az oszinten meglepne.

bugris 2008.02.05. 18:04:01

dolphin 2008.02.05. 17:56:13
"ezt a blogos dolgot mar elsutotte medve"

Nehezen is fogom ezt kiheverni, hogy egyszerre írtuk a kommentjeinket. ;) Részemről egyébként nem a blogon, hanem a kicsit szubjektíven van a hangsúly.

Nem tudom, milyen kompromittáló adatra gondolsz, azt hiszem abban az esetben börtönben lenne. Így csak megbízhatatlannak tartják. Ez nem büntetőjogi kategória. Az emberek túlnyomó részét is megbízhatatlannak tartják, ezért nem avatják be őket bizonyos titkokba. És ezért nem neveznek ki akárkit titkosszolgálati vezetőnek.

dolphin 2008.02.05. 18:21:59

bugris,

abban igazad van, hogy nem akarkit neveznek ki titkosszolgalati vezetonek. Boross Petya, Galszecsy, Katona Bela, Nikolits, Kover Laca, Demeter Ervin, Szilvasy; vegignezve az elmult evek titokminisztereinek sorat, azt kell mondanom, hogy ha ok voltak a megbizhatoak, en inkabb szeretnek megbizhatatlan lenni...

Syr Wullam 2008.02.05. 18:47:43

IHT:

"Earlier, in the spring of 1999 when NATO was selecting bombing targets in its war to stop Serbian repression of ethnic Albanians in Kosovo, Greece, a member of NATO and the European Union but an ally of Serbia during the Balkan wars of the 1990s, repeatedly leaked alliance plans to Belgrade, NATO diplomats said Friday."

Ja, meg a franciak is ... az persze nem illik a semaba.

Kerdes: 1998-2002 kozott lett volna ido takaritani a titkosszolgalatokban. Hogy lehet, hogy ez a csoka 1990 ota FOLYAMATOSAN epitgethette a karrierjet??? Talan nem a vegkifejletnel kellene felebredni a jobboldalnak ...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.05. 18:51:08

ó ezt a kört már megfutottuk korábban. amúgy egyetértek.

meve 2008.02.05. 19:02:58

Doplphin! Itt vélhetően mindenki bunkó hozzád képest, de: akkor sem értem, hogyan lehet egy kalap alá venni a New York Times-t, az IHT és a Le Monde-ot egy személyes blogg-belyegyzéssel. Mint ahogy a diplomáciai eljárások 85% informális. Sajnálom, még egyszer: próbálkozhattok saját bázisotok nyugtatgatásával, de a nemzetközi közvéleményt nem fogjátok tudni palira venni.

medve 2008.02.05. 19:06:45

Semleges! Tudom, hogy sok határőr végzett a SZU-ban. És? nem a magyar elhárítás vezetői 2008-ban és nem az a dolguk, hogy elhárítsák az orosz befolyást titkosszolgálati eszközökkel. Tudom, hogyan folyik egy átvilágítás, ezért pontosan tudom, hogy a 6 év KGB főiskola az NBH számára átvilágíthatatlan. De ezt te is tudod.

medve 2008.02.05. 19:08:45

Syr Wullam! Ez egy komoly vita tárgya és komoly felvetés.

Carnivora (törölt) 2008.02.05. 19:10:10

Az enbíhá csak arra jó, hogy a nagyon, de nagyon veszélyes 15 éves gyerekeket baszogassa, mertnácis zene meg kép van a gépükön ...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.05. 19:12:10

Syr Wullam:
Az Orbán-kormány idején eltávolították a titkosszolgálati pályáról.

"Laborc Sándor 2000. december 31-ig dolgozott az Információs Hivatalnál. Nem hivatalos értesülések szerint eltávolították onnan, Szilvásy György hivatalának közlése szerint viszont közös megegyezéssel távozott, fegyelmi eljárás ellene nem folyt.

Laborc 2001. január 1-től már az APEH Bűnügyi Igazgatóságának információs igazgatóhelyettese. Az APEH élén ebben az időben Simicska Lajos állt, így ma többen felvetik azt a kérdést, miért nem tartja elfogadhatónak a Fidesz most Laborc Sándor személyét. Laborc 2003. január 1-ig dolgozott az APEH Bűnügyi Igazgatóságán, amely ekkor beolvadt az ORFK Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságába."
index.hu/politika/belfold/laborc8617/?main&rnd=845

szejler 2008.02.05. 19:14:40

dolphin

Azt ugye tudod, hogy Kövér Lacát az elmúlt 18 éve legjobb titokminiszterének nevezték a szocik is.

Az meg nem fér a fejembe, mi nem érthető abból, hogy Laborc biztonsági kockázatot jelent a NATO-nak.

Ott tanult, kemény ideológiai képzést kapott, kiváló kapcsolatai vannak a mostani KGB-vel, de nem ez a lényeg. Ismerik!! Azt is amivel pl zsarolható, megfogható, ismerik a gyenge pontjait.

Kockázat!!

Ami ebből következik, azt már leirták páran.

Carnivora (törölt) 2008.02.05. 19:18:40

szejler 2008.02.05. 19:14:40

Miért pont ezt értenék meg? azt sem nagyon akarják felfogni, hogy ferkó sem kell már a kutyának sem mégsem nagyon izgatja magát ezen :D:D

medve 2008.02.05. 19:19:06

Turul! A Magyar Hírlap megírta: egy offshore cég elszámolásával gond volt az IH-nál. Ekkor egyeztek meg vele,: távozik. A szolgálatoknál a kirugás azt jelenti, hogy átteszik mnáshová. Túl sokat tudnak a szimpla kirugáshoz. Németh zsolt mai sajtáján így fogalmazott: puhára esett.

medve 2008.02.05. 19:21:58

Szejler! Azért nem érti dolphin, mert el kell magyaráznia, hogy a NATO-ban hihetetlenül örülnek neki, ahogy el kellett magyarázni, hogy a hazudtunk reggel-este-éjjel annyit jelent, hogy igazat mondtak. Ez az egészben a hihetlen.

dolphin 2008.02.05. 19:34:51

medve,

akkor te hidd azt, hogy az egy "szemelyes blogbejegyzes". Az Economistnak annyira szarul megy, hogy most mar a blog.hu mintajara blogszolgaltatast kellett inditania...

szejler,

ha peldaul "kivalo kapcsolatai vannak a mostani KGB-vel", az egy jo erv Laborcz ellen. Kerdesem mindossze, hogy ennek hol van nyoma/forrasa? Marmint annal szofisztikaltabban, mint "ott tanult, tehat nyilvan". Es meginkabb, ha ez ennyire koztudott, hogy lehet, hogy Langleybol ezt a kinevezest csak elnezo mosollyal neztek? Ez utobbi az amit en nem ertek. Ezt tessenek nekem megmagyarazni.

Ja, es a szocik szerint nyilvan Szilvasy is jo titokminiszter, ennyit errol a betonbiztos forrasrol...

medve 2008.02.05. 19:48:29

Dolphin! Hát nem érted, pont az a gond, hogy fingunk sem lehet, mi a kapcsolata a KGB-vel. Miért nem lehetett egy olyan elhárítóüt találni erre a posztra, aki nem 6 évet tanult a KGB-nél?

szejler 2008.02.05. 19:54:39

Dolphin

Ne fárassz már ilyen álhülyeségekkel! Mindketten tudjuk, hogy másik oldal miniszterét, pláne Kövér kaliberű pártellenségeket, nem dícsérnek meg SOHA az ellenoldalról. Akkor sem, ha Martonyit elismerik szoci oldalról, mint ahogy csendben, Gráfnak is van respektje a másikon.

Ha ilyen óvodás érvekkel támadsz, hogy de Szilvásyt is jónak tartják a Szocik (amúgy nem: HVG), akkor vagy tényleg ostobább vagy, mint eddig hittem, vagy direkte idegesíteni akarsz, azt meg helyezd fel magadnak.

Laborc: Több nem jobboldali sajtótermékben írták: vannak jó kapcsolatai. Már megbocsáss, meglepő lenne az ellenkezője. Hat évig kinnt tanulsz egy kapcsolatokra épülő szakmát, majd elhanyagolod azt, ami az előmeneteledet segítené. Másik oldalon meg hagynak a picsába egy előbb egy szatellit, majd Nato államban befolyásos kontaktot elrepülni a széllel.

Ezt neked a logika diktálja, vagy a hangok súgták?

Ez nem azért védhetetlen mert szoci hiba, azért védhetetlen mert hiba.
Amúgy, fogalmam sincs miért nem szóltak bele az amerikaiak, nem a CIA-nál dolgozom, de lehet néhány oka, az elégedettségükön kívül is.

semleges 2008.02.05. 20:05:01

Kedves Medve Barát!azért annyit elértek Laborcz kinevezésével,hogy megszüntek a kiszivárogtatások!Az azért mégiscsak tarthatatlan állapot,hogy a széles közvélemény és persze az ellenzék hamarabb értesül bizonyos "T" információkról, mint a miniszter,vagy a kormányfő!Ezt más körökben ugy hivják,hogy árulás!Ami az orosz befolyást illeti,arról csak annyit,hogy egy szuverén ország feld.és elh.szolg-a minden befolyást el kell háritson.Legyen az kinai,orosz,tajvani...stb.Más,több véleményeddel egyetértek.

oblomov 2008.02.05. 20:18:41

szejler 2008.02.05. 19:54:39

Vitazárónak ez nem volt rossz.

dolphin 2008.02.05. 20:38:21

medve,

most akkor eloszor azt kellene elodnteni, hogy "fingunk sem lehet, mi a kapcsolata a KGB-vel", vagy "kemény ideológiai képzést kapott, kiváló kapcsolatai vannak a mostani KGB-vel"... Beszeljetek meg szejlerrel, mert a ket kijelentes marhara kulonbozik.

En meg csak azt sem allitom, hogy nem volt jobb jelolt nala, mar csak annal az egyszeru oknal fogva sem, mert sem Laborcrol, sem potencialis vetelytarsairol nem tudok szakmai velemenyt formalni (ami azt illeti joforman semmilyen velemenyt nem tudok formalni, mert ahhoz egyszeruen nincs eleg informaciom).
Viszont, a magyar belpol nyilatkozatoktol fuggetlenul, nem ertem, hogy ha valos a veszelye, hogy a KGB beepitett embere (a Telegraph-nal mar csak "former KGB chief"-kent emlegetik, lassan Berija lesz belole) kerul egy NATO tagallam titkosszolgalatanak az elere, az ellen a tobbi NATO orszag miert nem tiltakozik minden letezo csatornan keresztul. Ez vagy dobbenetesen nagy amatorsegre val a reszukrol, vagy tenyleg nem izgulnak.

medve 2008.02.05. 20:48:09

Semleges! Milyen kiszivárgtatásokról beszélsz? Ez olyan kormányzati propagandisztikus duma. És pont egy, a KGB-nél 6 évet lehúzó ember a legalkalmasabb arra, hogy külföldi befolyás ellen engem megnyugtasson?

medve 2008.02.05. 20:53:53

Dolphin! 6 évb KGB kiképzés alatt ideológiai dózist is kapsz. De ettől függetlenül, számomra az a lényeg, hogy nemzetbiztonságilag átvilágíthatatlan, vagyis fongom sincs, ki ő. Ha a sarki fűszeresről lenne szó, ez nem lenne baj, csakhogy a magyar elhárítás főnökéről van, ez pedig idegesít. Amúgy a NATO-ban a fő gond, hogy leszarják az amik és a brittek, újabban a németek is. Többek között azért, mert tele van orosz ügynökkel. Laborc ezen csak erősít, függetlenül attól hogy kgb-s e vagy sem, de nem lehet biztosan tudni. Ez egyértelműen kiderül az IHT cikkből. Milyen Telegraphra gondolsz?

Syr Wullam 2008.02.05. 20:53:54

TuRuL_2k2, nem csak Laborcrol van szo!

Jol latni, hogy az egesz NBH budos, es ebben - sajna! - a jobbos kormanyok toketlenkedese is benne van. Attol meg Kover lehetett jo miniszter, csak ez utolag kevesnek tunik.

Amugy meg, vajon miert nem erzem magam jobban attol, hogy Simicska lett a fonoke Kover helyett? Miert van az, hogy nehany normalisabb ex-komcsi orszagban akar egeszen le osztaly- vagy tanszekvezetoi szintig ki tudtak pucolni a komcsikat?

Ez itt a gond ...

dolphin 2008.02.05. 20:57:45

szejler,

egyreszt orulok, hogy elenken el benned a "No Way Out" forgatokonyve. Masreszt, mint azt az elobb mar jeleztem, orommel olvasnek autentikus forrasokat a Laborc kapcsolatairol, mert az valoban jo erv ellene.

szejler 2008.02.05. 20:58:36

Senki sem álítja, hogy Laborc napi szinten továbbítaná a NATO terveket teszem azt Szerbiáról az oroszoknak, még csak azt sem, hogy továbbítja egyáltalán.

Fingunk sincs milyen kapcsolatban van Laborc a jelenlegi orosz titkosszolgálattal, mert nem vagyunk rákapcsolva a telefonjára.
(ha rá lennék, nyilván magnófelvételt kérnél, utána meg független hangszakértőt).

Azt mondtam, és le is vezettem a logikáját: kockázatos!!

És bár a NYT-ban diplomaták konkrétan nem örültek neki, ez arra is magyarázat lehet (nem tudom biztosan, de ez is logikus), miért nem tiltakoztak ellene.

Bizonyítékuk nincsen, és így nem vállalták a diplomáciai botrányt, egy kockázati tényező miatt.

A kockázatot viszont nyilván mérsékelni fogják valamilyen módon, pl azzal, hogy kényes információkat nem osztanak meg vele/velünk.

Nincs ellentmondás medve és köztem.

Syr Wullam 2008.02.05. 21:01:28

dolphin, csak nehogy a Breach 2-t forgassak hamarosan Laborc sztorijabol ...

bugris 2008.02.05. 21:06:26

Azért az IHT, NYT és most a Telegraph (www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2008/02/05/whungary105.xml)
is kiemeli, hogy múltjából ezt az aprócska dolgot elfelejtette megemlíteni az önéletrajzában. Ehhez pedig nem kell kommentár...

LT 2008.02.05. 21:26:48

ez az ügy egyre vodkabűzösebb. nem csodálom h megirja a telegraph, pedig nem lenne érdekes a hir viszont az angolok és oroszok közt igen hűvösödő a viszony. minden ilyenre érzékenyek mostmár. gyurcsány-szilvásy páros, gratula az összjátékhoz!

medve 2008.02.05. 21:26:57

Hát, ez a legjobb. Egy brit napilap lebassza az amikat és a britteket, mert nem mondanak semmit Laborcról, holott gázos a figura!

LT 2008.02.05. 21:35:00

His past only came to light when he was investigated by MPs in the Hungarian parliament. Their attempts to block his appointment were overruled by the Socialist Prime Minister Ferenc Gyurcsany, himself a former Communist.

kinos és vicces egyben.

medve 2008.02.05. 21:38:29

Az! Ugyanakkor érdekes ez a cikkáűradat is. lehet, hogy kilövési parancs van?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.05. 21:41:05

LT:
Ugyanezt készültem idézni én is. :)

páncélos 2008.02.05. 21:56:40

Gyerekek! A legnagyobb probléma, hogy a Laborcz-ügy csak a jéghegy csúcsa. Az egész ágazat tele van ilyen-olyan rangú, oroszoknál végzett emberrel. Volt egy-két nagyobb söprés, de az MSZP-kormányok alatt visszaszivárogtak.

medve 2008.02.05. 22:02:05

Itt egy érdekes elemzés, ami annak idején kicsapta a biztosítékot:

www.budapestanalyses.hu/docs/Hu/Elemzések_Archívum/analysys_177_hu.html

bugris 2008.02.05. 22:08:02

Azért van valami megkapó abban, ahogy a külföldi lapok rácsodálkoznak a történetre, nálunk meg egy ilyen eset már nem is lesz jelentősebb hír.

medve 2008.02.05. 22:17:58

Bugris! Azért ez az ügy hír nálunk is.

hiba 2008.02.05. 22:44:47

Medve: Szerintem lehet külpolitikai oka Laborc erőltetésének. Vagy geopolitikai talán inkább, ha az oroszok szemszögéből nézzük. Innen meg csak az a gyurcsányi álomkép, hogy majd a nagyszovjetúnió européer házibarátja leszünk.

medve 2008.02.05. 22:49:02

Hiba! Szerintem Oroszország Gyurcsányék szemében úgy jön képbe, hogy félreértették a "nemzetközi heléyzetet". Őnekik Laborcra belpolititkai okok miatt lehet szükséges, ugyanakkor őszintén azt hitték, hogy ebből nem lesz botrány. Hát, ebben tévedtek. Mint ahogyan a Nabuccoban is, és ahogyan tévedni fognak a Déli Áramlatban is. Sorolhatnám.

dolphin 2008.02.05. 23:33:10

Az IHT a NYT europai kiadasa, ne tessenek mar fuggetlen ujsagokkent kezelni oket. Es mivel a NYT egyfajta hivatkozasi alap, hamarosan jopar mas ujsag fog errol irni. Kisebbek, mint a texasi BorderFire Report, vagy nagyobbak mint a Telegraph. Ez nem "levadaszas", hanem a hiripar dinamikaja.

szejler,
amit eddig konkretan Laborcrol tudni lehet, az pont annyira eleg, hogy barmilyen sztereotip gondolatmenetet ranyomjunk a sztorira. Ugyanis az igazsag az, hogy szinte semmit nem tudunk. Ettol persze lehet, hogy holnap a pl. WashingtonPost vagy a FAZ kozol valamit, aminek alapjan nyilvanvalova valik, hogy Laborct nemhogy az NBH igazgatojanak nem lehetett volna kinevezni, de rendszervaltas utan azonnal el kellett volna tavolitani a titkosszolgalatok kornyekerol is, de amit en eddig az ugyrol olvastam (ami, elismertem, nem feltetlenul sok, ezert is szerettem volna mas forrasokat is szemugyre venni), annak alapjan nehez abszolut igazsagokat latni.

medve,
van ra egy huszasom, hogy a Nabucco sosem valosul meg. Es ez marhara fuggetlen attol, hogy kinek hivtak, hivjak es fogjak hivni Mo. miniszterelnoket. Ugyanis a project hangzatos celja ("energiafuggetlenseg") egesz egyszeruen elerhetetlen: lehet hogy lesz az EU-nak egy sajat gazszallito infrastrukturaja, de milyen gaz megy majd bele...? Vagy a Tabriz-Erzuzurm vezeteken at a geopolitikailag oly kiszamithato irani ajatollahoktol kell majd a Nabuccoba belenyomni a gazt, vagy a soha meg nem epulo Transz-Kaspi gazvezeteken at azokbol a turkmen es azeri gazlelohelyekrol, amelyekre a Gazprom mar reg ratenyerelt. Hogy ez hogyan szolgalja majd az EU-s allampolgarok energiabiztonsagat, azt jo lenne vegiggondolni, mielott megszamolatlan milliardokat koltenenek a projectre. Az meg minimum elgondolkodtato, hogy kozben egesz Ny-Europa sorban all, hogy rakossek oket a North-Stream-re, vagyis valamiert ok sem biznak annyira az oroszoktol fuggetlen gazellatasban... A helyzet az, hogy amig az EU nem talal olyan energiaforrast, amit helyben elo tud allitani, addig nem lesz semmi az energiafuggetlensegbol.

medve 2008.02.05. 23:57:54

Dolphin!

Jó, akkor ezt is megmagyaráztad, kutyapicsa, hogy egy rakás lap szidja Laborc kinevezését. Én nem drukkolok az MSZP-nek, számomra nem olyan szomorú, hogy lejáratják magukat. Istan tartsa az MSZP élén Fletón minden hibájával együtt, köztük Laborc Sándor. Ha ti ezt nem érzitek,

Aztán: pont akkor lepicsázni a Nabuccot, amikor beszáll az RWE és hamarosan a Gaz de France, vagyis német-francia befektő jelenik meg, vagyis már a két legnagyobb EU-tagállam is érdekelt, szóval mintha egy kicsit megmosták volna az agyadat a szocik. Azeri gázzal indul, majd tesznek bele Irakit ls tárgyalnak a Kazahokkal is. És kétségtelen, később iráni gázzal is lehjet számítani. És egy visszatérő szoci duma: más is akar orosz gázt. Igen, csak míg a németek szerzhetnek be Norvégiából, vagy az olaszok Észak-Affrikából, vagyis egy orosz vezeték nem teszi őket egyoldalúan függővé, addig nekünk, akik csak Oroszországból jutunk hozzá, nem érdekünk egy olyan újabb ororsz vezeték megépítése, mely üzletileg próbálja ellehetleníteni a valós alternatívát, a Nabucco-t. Ha megépül a Nabucco, akkor annyi orosz vezeték jökjjön ide, amennyi belefér, csak legyen alternatíva, biztonságpolititkai szempontból. Ez sem egy bonyolult kérdés, persze ha valaki polititkai okokból nem akarja megmagyarázni: csak az oroszok tudnak vezetéket építeni.

zetalaki 2008.02.06. 06:46:25

Kocsis Kálmán volt hírszerző főnök ezt elég szépen megjósolta a M. Nemzetben egy hónappal ezelőtt...

[...]
– Mi lehet a következménye ennek a kinevezésnek?
– Nehéz megjósolni, nyilván nemzetközi szakmai visszhangja lesz, és sajtóvisszhang is várható. Vannak azonban alternatív megoldások, a titkosszolgálati világban működnek zárt klubok, lehet, hogy bizonyos témákat majd ott fognak inkább megvitatni – nélkülünk.
[...]


www.mno.hu/portal/534506

zebulon 2008.02.06. 07:39:46

Medve, tökéletesen igazad van. Ez a gázárakon is meglátszik. Akinek van alternatív beszerzési forrása, az alacsonyabb árat tud kialkudni. Nekünk nincs, Európában Magyarország fizeti az oroszoknak az egyik legmagasabb gázárat. És amilyen rövidlátó, tehetségtelen és korlátolt a külpolitikánkm egy jó darabig nem is lesz.

medve 2008.02.06. 08:47:04

Bizony Zetelaki, ez a Kocsis Kálmán interjú nagyon komoly dolog, nem hiába hallgatják el mint a pinty ezt is. TegnapFöldi László hasonlóakat mondott az ECHO TV-n.

Zebulon! Szerintem is. Azt viszont nem értem, hogy korrekció helyett rmiért ragaszkodnak hülyeségeikhez orosz fronton, aminek része ez a Laborc-ügy is.

dolphin 2008.02.06. 09:18:36

medve,

a kalapunkra tuzhetjuk a fuggetlen Nabucco vezeteket, ha abba csak geopolitikailag necces helyekrol tudunk gazt tolteni. A kazah es turkmen gazt a Gazprom mar tapintatosan lenyulta, www.forbes.com/business/feeds/afx/2007/05/13/afx3715292.html, sajnalom, ha ezt eddig nem tudtad. Az irani gazra meg persze lehet varni, de az miert is jobb, ha egy teokracianak vagyunk kiszolgaltatva?


Az pedig kifejezetten a te fantazmagoriad, hogy ez azt jelentene, hogy pozitiv velemennyel vagyok a putyini oroszorszagrol. A Nabuccora koltendo penzt lenyegesen ertelmesebben is el lehetne kolteni: atomeromuvek, napelemek, potens energiatarolasi technologiak kifejlesztese mind arrol szolna, hogy valoban fuggetleniteni akarjuk magunkat energiateren. De, amig a fo energiaforrasunk egy olyan anyag, amibol egyszeruen a szeles nagy Ejropaban nincs eleg, addig totagast allva sem leszunk fuggetlenek. Nyilvan a vezeteket epito cegeknek rohadt nagy biznisz lenne, mint ahogy a Deli Aramlat is az a Gazprom mellett az ENI-nek is, de ez talan nem eleg ok, hogy gondokozas nelkul toljuk bele a milliardokat.

medve 2008.02.06. 09:33:59

Dolphin! 2012-ben indul a Nabucco, és tényleg döbbenetesnek tartom azokat az visszatérő próbálkozásokat, melyek belpolititkai indíttatásból az mindig lefikázzák.

medve 2008.02.06. 09:35:03

Bugris! meg kell hogy kövesselek: a Népszabadság elfelejtett foglalkozni a témával!

medve 2008.02.06. 09:58:18

Dolphin! Csak hogy lekutyapicsázd a nemzetközi visszhangot, van egy rossz hírem. A következő helyeken jelent még meg:

Die Presse, Le Temps (genfi), Corrierra della Serra, RAI 2 híradó (!), de Volksrant, az egész orosz és román média. Egyelőre ennyi. Majd még szólok.

semleges 2008.02.06. 10:25:00

Szépen sorjáznak a vélemények,vitázunk és győzködjük egymást a magunk igazáról.Citálunk és idézünk különböző kevésbé jelentős lapokat,hozzáértőnek,vagy kevésbé ilyennek gondoljuk magunkat,esetleg tényleg érthetünk kicsit a témához,de a történéseket NEM ISMERHETJÜK!Jól is néznénk ki,ha a kauzális összefüggések ismertek lennének!Hivatalosan-én ilyet nem olvastam,hallottam-egyetlen szakdiplomata sem nehezményezte Laborc kinevezését.Nincs ellenükre!

medve 2008.02.06. 10:52:42

Nem Semleges, ezt rosszul látod! Hivatalosan senki sem örült Laborcnak, csak hivatalosan nem kommentálják. Egy valaki állítja azt, hogy örültek, Szilvássy hivatala. Gondolom érted a különbséget. Amúgy meg szerintem nem olyan bonyolult a heléyzet: egy hülye kinevezéshez ragaszkodott a kormány és most kiborult nemzetközileg a bili. Amit amúgy előre lehett tudni, csak nem gondolták volna.

medve 2008.02.06. 11:21:12

Félek, hogy Laborc-párti kommentelőink visszavonulót fújnak, és nem lesz kivel vitatkozni:-(

semleges 2008.02.06. 11:26:27

Hogyan lehet a hivatalosan nem örülést hivatalosan nem kommentálni?Amugy pedig egy ilyen kinevezéskor mindig és minden kormány a lojalitást veszi figyelembe.Persze a szakmai hozzáértés sem mellékes!Ezek szerint a megoldás az,hogy jöjjön Kocsis,vagy Földi?Azért azt ne gondoljuk,hogy -sok hülyesége mellett-a kormány nem szondázta a külföldi kormányok és "cégek" esetleges reakcióit.Az önéletrajz fontos,de a KGB-s mult pontos ismeretében volt minden hirszerző szolg.,még az Albán is5f

medve 2008.02.06. 11:31:30

Dolphin! Ahogy mondtam: Le Figaro, Ludovy Novini. Szerintem újabb visszhangokkal a napokban jeléentkezem:-)

medve 2008.02.06. 11:38:07

Semleges! Tehát azért van tele a világsajtó azzal, hogy a NATO aggódik, mert mindenki örül neki. Jó. Azt meg nem tudom, hogyan nem lehet megérteni, hogy emögött mi van. Megismétlem: lehet Laborc egy tündibündi, de mivel a kgb-s 6 éve miatt átvilágíthatatlan, ezért megengedhetetlen, hogy egy NATO-tagállam elhárításának vezetője legyen. Nem a sarki fűszeresről beszélünk. Ennyi, és nem több. Tudom, hogy a lojalitás fontos, akkor találjanak olyan jelöltet, akiben megbíznak, aki szakmailag jó és aki nem támadható ebből a szempontból. Tóth Károly szocialista képviselő szerint sok ilyen van.

medve 2008.02.06. 11:44:18

Az amik kiadtak a NATO-ban egy közleményt, mely szerint ők nem avatkoznak be, ez a mi ügyünk. Ezt most mindenki a saját szája íze szerint fogja értékelni.

dolphin 2008.02.06. 12:00:22

medve,

pontosan hol is kutyapicsaztam le a nemzetkozi visszhangot? Itt van, szoszerint, hogy mit irtam, te kis csusztatobajnok:
"Az IHT a NYT europai kiadasa, ne tessenek mar fuggetlen ujsagokkent kezelni oket. Es mivel a NYT egyfajta hivatkozasi alap, hamarosan jopar mas ujsag fog errol irni. Kisebbek, mint a texasi BorderFire Report, vagy nagyobbak mint a Telegraph. Ez nem "levadaszas", hanem a hiripar dinamikaja."

Spinnelheted ezt sokfele keppen, de az az igazsag, hogy pont az tortenik, amit irtam.

simonmondja... 2008.02.06. 12:07:34

Nem tudom, ki ez a Laborc és miért őt választották kémfőnöknek,
viszont
nem hinném, hogy az lenne a megfelelő ember, aki a Magyar Nemzetben lekágébézi a hazai titkosszolgálatot.
És azt sem hiszem, hogy a nemzetvédelem főemberének kiválasztása nyugati újságírók dolga lenne.
Ha már mindenképp tanulnia kellett az embernek valahol a szakmát, akkor mi a jobb?
-SZU
-Kádár sulija
-Utókomcsik sulija
-Francia titkosok sulija
-Angol titkosoké
-Amcsi 007 suli
-németek?
lehet, hogy mindegyikre lehetne csúnya szemöldököt ráncolni.
A titkosszolgálat és a nemzetvédelem pedig nem a Duna jegén szokott eldőlni.
És továbbra sem értek hozzá, mint ezelőtt pár héttel, mikor először felmerült.

dolphin 2008.02.06. 12:09:47

Egyebkent sajnalom, hogy vonakodsz erdemben megtargyalni, hogy akkor most mikeppen kerul a Nabuccoba gaz, mert meg addig is eljuthattunk volna, hogy a Nabucco arabol hany LNG terminalt lehetne epiteni, ami - ha mar ennyire ragaszkodunk a gazhoz - lenyegesen nagyobb fuggetlenseget biztosithatna Europanak. Ez egy erdemi vita lehetett volna, picit tul a nemethzsolti szlogeneken, de hat majd egyszer, talan...

semleges 2008.02.06. 12:12:48

Kedves Medve!Örülök,hogy beszélgethettem Veled, nem volt tanulságok nélküli.Sok kérdésben egyet is értek,másokban nem.Nekem mindig is első volt a saját hazám érdeke és biztonsága és csak utána a NATO-é.Ezzel minden ország igy van, még az USA is!Hogy szerencsés volt e a kinevezés,majd elválik,előre nem tudható,lehet,hogy évek kellenek hozzá,hogy megértsük.Nem ismerem pontosan Laborc eddigi pontos életutját,nem is misztifikálom a körülményeket,de kizárom,hogy valaki csupán azért legyen támadható,mert a SZU-ban végzett!Kösz.

medve 2008.02.06. 12:46:15

Rendben! A kutyapicsázást visszavonom.

medve 2008.02.06. 12:50:00

Simonmondja! Ugyanazt hajtogatjátok valamiféle pártmegfontolásból. Még egyszer: ne egy nemzetbiztonságilag átvilágíthjatatlan ember vezesse az NBH-t. Ennyi. Ez nem érthető? No meg arról se feledkezzünk el: az illetékes bizottságban, többek között kormánypárti szavazatok miatt, nem kapta meg a többséget. De a demokrácia ebben az esetben egy következő vita.

medve 2008.02.06. 12:52:02

Dolphi! Az RWE meg a Gaz de France nyilván azért szállt be tegnap, mert tengeri vizet fognak rajta szállítani. Ha az ororszok nem lehetlenítik el gazdaságilag, 2012-ben lesz Nabucco. Ez sem olyan bonyolult.

medve 2008.02.06. 12:57:36

Semleges! Senkit sem támadnak azért, mert a Szu-ban tanult, hanem azt támadják, hogy a KGB-nél 6 évet tanuló Laborc Sándor lett az NBH vezetője. Ezt a konkrét esetet támadják. Másrészt a kár megtörtént, mondjuk ki: gyakorlatilag az egész világ írja, hogy kit tettünk oda. Felesleges volt. Amúgy szivesen vitázok veled, számomra is megtiszteltetés volt.

dolphin 2008.02.06. 13:03:14

medve,

van kulonbseg a kozott, hogy mi a jo biznisz a RWE-nek, es a GDF-nek, meg hogy mi Europa erdeke.
Lasd meg:
www.economist.com/business/displaystory.cfm?story_id=10254648
www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=E1_RVTVVGP

A GDF-Nabucco vonal meg alighanem meg csiszolasra szorul:
uk.reuters.com/article/oilRpt/idUKL0630081720080206

medve 2008.02.06. 13:10:19

Dolphin! meg fognak oldódni, ne aggódj!

simonmondja... 2008.02.06. 13:31:09

Medve.
Akkor ha már te vagy az illetékes, hadd kérdezzem meg valamiféle pártmegfontolásból,
ki, hol tanult az eddigi vezetők között, és ki hol tanult a beosztottak között, és általában, de nem érdektelenül, elégedett vagy-é az ő megbízhatóságukkal és mellesleg,
ki számára kéne megbízhatónak lenniük, a kormány, az ellenzék, a nyugati sajtómunkások, a nyugati titkosszolgálatok, vagy valaki más számára?
És az a valaki név szerint ki lenne?
Ja, a ki-kicsodát, lécci névvel, sulival, dátummal, hogy jól összevethessem Laborc esetével.

medve 2008.02.06. 13:58:06

Simonmondja! Hihetetlen. Az NBH elnöke ott tanul, ahol akar, de legyen nemzetbiztonsági szempontból átvilágítható. Aki 6 évet tanult a KGB-nél, az nem az. És mindez egy NATO-tagországban ciki. Erről a konkrét esetről van szó. Ennek lehetünk most a tanui a nemzetközi sajtóban.

gloire 2008.02.06. 14:15:12

"ki számára kéne megbízhatónak lenniük..?"
A katonai szövetségeseink számára például?

simonmondja... 2008.02.06. 14:29:50

Medve.
Gondolom, akkor minden titkosszolga nyitott könyv mindenkinek.
Nem látom a többiek adatait.
Gloire.
Ezt gondold át még egyszer.

medve 2008.02.06. 14:56:20

Simonmondja! Jézusom! Minden köztisztviselő átesik nemzetbiztonsági átvilágításon az NBH által. Az eredményt sehol nem publikálják, csak ha valaki fennakad, akkor közlik a munkáltatóval és az megtagadhatja a kinevezést. Laborc Sándoron ezt nem lehet biztonságosan elvégezni, mert a 6 én Moszkvai KGB-s egyetem a magyar szolgálatok számára megvizsgálhatatlan. Ez a nyitott könyv duma nagy csacsiság.

Ezért Laborc a magyar állampolgárok számára sem, de a szöbvetségesek számára sem kóser. Mindkettő fontos.

Nézd meg a visszhangját a dolognak, aztán gondolkodj: még ebben is érdemes védeni a kormány kinevezését,

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.02.06. 15:24:05

medve: értelmetlen; ha valaki csak a belpolitikai adok-kapok oldaláról nézi, nem lát túl azon, hogy ez ma, holnap és holnapután a Fidesznek vagy az MSZP-SZDSZ-nek jó. Nem fogod meggyőzni.

simonmondja... 2008.02.06. 15:29:38

Medve.
És mit vizsgálnak az átvilágítók, amit arra a hat évre nem lehet vizsgálni?

medve 2008.02.06. 15:33:25

ElGabor! Értem én, hogy ha valaki MSZP szimpatizáns, próbálja védeni a mundér becsületét. Én is védem néha a Fideszt olyan ügyekben, amikor kiderült, hogy védhetetlen. De ha ezt a logikát követjük, akkor azt lássák be, ez az ügy kurva jól jön a Fidesznek. Nem is lehet más, mert egy hibás kinevezés.

medve 2008.02.06. 15:42:16

Simonmondja! Szóval úgy nyilatkozol, hogy fogalmad sics mi az átvilágítás. Ehhez képes eléggé magabiztos voltál.

Az átvilágítás során az NBH egyikk illetékese elbeszélget veled, életrajzi adatokaz kér el. Ezek után szabályos nyommozás indul veled szemben, 2 hónap alatt gyakorlatilag felkeresnek és felkutatnak mindenkit az egyetemig visszatérve, akivel hosszabb ideig kapcsolatban voltál. le is hallgathatnak. Ez alatt megpróbálják megvizsgálni, zsarolható vagy-e valamivel (anyagi panamák, büntetett előélet, drog, alkoholizmus, szexuális szokások), illetve állsz-e kapcsolatban szélsőséges, a demokratikus rendet megdönteni akaró szervezettel, végül pedig azt, hogy állsz-e kapcsolatban olyan emberekkel, akik esetleg külföldi titkosszolgálatokkal állnak kapcsolatban. (Elborzadás előtt jelezném, szerimntem helyes, hogy van ilyen eljárás és ez máshol is így van). Nos, utóbbi pont Laborc esetében a gond, ugyanis nem tudhatják meg, mi történt a 6 év Dzerdzsinszkij alatt, a KGB jogutódja nem nagyon engedi az NBH bepillantani a volt KGB dokumentumokba. Remélem sikerült hozzájárulnom ezzel, hogy megértsd: a nemzetbiztonsági átvilágíthatatlanság az, ami tarthatatlan ebben az esetben (az antidemokratikus eljárás mellett(.

semleges 2008.02.06. 16:07:42

Hivatalos közlemény:"Az USA NATO-missziója nem avatkozott és nem is avatkozna bele MO-nak abba a döntésébe,hogy kit nevez ki a szövetség hirszerzési bizottságának élére".A legnagyobb NATO-tagállam tiszteletben tartja a magyar döntést,azt nemzeti illetékességbe tartozónak tartja!A lapok meg irjanak amit akarnak.Sem én,sem az ismeretségi körömbe tartozók nem tartják mértékadónak az idézett lapokat,sem az azokra hivatkozó jelentéktelen ujságokat.Ezzel nem védem Laborcot,csupán a tényeket rögzitem

simonmondja... 2008.02.06. 16:15:00

Medve.
Szóval az NBH jól megvizsgálja a leendő vezetőt zsarolhatósági szempontból. Tuti kis rendszer.
Így legalább biztos lehet mindenki, hogy nem lesz dádá, bármit is csinál, mert a főnöknek vastag az aktája.
A Medgyessyt is jól megvizsgálták.
És láss csodát, nem talált semmi változtatásra érdemest a nővérkék fizetésén kívül.

És odanyilatkozok, hogy ha én lennék James Bond, vagy Matahari, akkor nem a kommentoldalon dumcsiznék veled.

medve 2008.02.06. 16:20:37

Semleges! Hát persze, hogy hivatalosan azt mondják, hogy a mi dolgunk. A brittek is azt mondják, nem kommentálják. De ezzel mit akarsz mondani?

medve 2008.02.06. 16:21:48

Simonmondja! Egy kicsit konfúz, amit mondasz. Mit akarsz mondani?

Marianna · http://egerentyu 2008.02.06. 16:25:16

Annakidejen melyik lap is kezdte piszkalni a Watergate ugyet? Na nem mintha Laborcnak akkor jelentoseget tulajdonitananak..Lehet, hogy benne van a jaltai szerzodesben mar ez is: nem avatkozunk bele kit allitanak a volt szovetsegeseink volt szovetsegesei kemhivataluknak elere..Akkor sem ha a szovetsegeseik a mi szovetsegeseink lesznek. A szovetsegeseik volt szovetsegesei a mi szovetsegesunk.(:

simonmondja... 2008.02.06. 16:39:40

Miért Medve, szerinted nem fura, hogy a titkosszolgálat mindig összeírja a vezetők zsarolható pontjait magának?
Azért ez sokmindent megmagyaráz.

A másikkal csak gyógyítani akartam a betokosodott fóbiádat. Sajna én sehova nem azért írok be, hogy megünnepeljük együtt, a poszt írójának nagy eszét. Majdcsak megszokod.
De, ha külön megkérsz, majd hanyagollak téged.

medve 2008.02.06. 16:40:13

Oh, Marianna! Légy nyugodt, teljesen ki vannak bukva Laborcra.

simonmondja... 2008.02.06. 16:42:32

Bocs, ezt épp Turul2 írta, de úgy védted, mint az édesgyermeked.

medve 2008.02.06. 16:44:27

Te Simonmondja! Normális körülmények között a titkosszolgálat a demokrácia része, szóval tényleg szeritem sem kell abovo fóbiával jönni.

Amúgy látom, te egy tökös és nem túl szerény fickó vagy. Ha van kedved, szivesen vitatkozom veled is.

simonmondja... 2008.02.06. 16:49:17

Na, akkor nézzük, mire való a titkosszolgálat.

Szerintem mindenhol királycsináló zsaroló szervezet. A demokráciákban ugyanúgy, mint a diktatúrákban.
Ha valaki nem tetszik nekik, minden eszközük kézben, hogy elkapják a tökét.
Ha nyilvánossággal, akkor azzal, ha suttyomban, akkor suttyomban.
Sok érdekes stikli volt már itthon is.

Marianna · http://egerentyu 2008.02.06. 17:02:10

medve
eleg regota kicsit megzavar az, hogy ugy tunik Amerika mintha jobban kedvelne a volt kommunistakat nalunk mint a rendszervaltokat. Valahogy mindig, minden alkalommal ugy jon ki, hogy Gyurcsany az igazi Amerika barat, a modern reformer es amit o tesz az tetszik az oceanon tuliaknak, - koztuk az oda szakadt magyarbol amerikaiva lett politikusoknak, akik reszben a kommunista uralom elol menekultek innet el - mignem a fidesz es Orban cselekedeteire szemoldokosszevonas es homlokrancolas a valasz. Szoval Laborc kinevezese szinte logikusan vonja maga utan, hogy nincs kifogasuk a volt kgb-s egyetemista ellen meg ugy sem, hogy nem megvalasztottak, hanem eroszakosan kineveztek.
Most az angolok is helybenhagyolag bologatnak hozza. Churchill forog a sirjaban.

semleges 2008.02.06. 17:14:24

Már tegnap is irtam,hogy ne a pártszimpátiák alapján itéljünk meg fontos politikai kérdéseket!Egy fontos terület vezetőjének kinevezése,ill. a kinevezés hozadéka akár a hirszerzés,akár a felderités területén nem egyik napról a másikra mutatkozik meg.Hány és hány embert/mert a politikus is az!/láttam már Saulusból Paulussá válni.Az NBH. pedig egy nagyon zárt,hierarchikus szervezet,ezért a müködésébe,esetleges intrikáiba még az sem lát bele,aki ismeretekkel rendelkezik a témáról.

semleges 2008.02.06. 17:34:35

Kedves Marianna!Azért elég nagy csavar van az irásodban a témát illetően!Az NBH vezetőjét pedig nem választják,hanem kinevezik.Néha konszenzussal,de néha ennek negligálásával.Jól is néznénk ki,ha az aktuális kormány szavazással döntene ennek a beosztásnak a betöltéséről.Medvével már megegyeztünk,hogy ez egy bizalmi funkció és feltételezi a lojalitást.Persze soha nem válhat pártkatonává!!

Marianna · http://egerentyu 2008.02.06. 17:56:59

semleges
csak azt nem ertem, hogy ennyi ido alatt nem kepesek egy olyan iskolat szervezni - nemzetbiztonsagi szempontbol fontos iskolat - ahol kikepezik ezeket a hirszerzoket. Lassan 20 eve. Eltertem kisse a tematol, de neha egyikbol kovetkezik egy masik..Es ezek a dolgok amikrol irunk mar jo regen kezdodtek es meg ma is tartanak. Ha nem a multba neznenk eppen most is vissza, akkor valoszinuleg nem lenne problema az sem, hogy honnet jott Laborc. Persze tenyleg muris a mostani kormany tagjai utan olyasmin csodalkozni, hogy bizalombol kit is neveznek ki.

medve 2008.02.06. 18:02:10

Simonmondja! Szerintem meg egy titkosszolgálat arra való, hogy megóvjon engem a különböző fenyegtettségektől és információkat gyűjtsön annak érdekében, hogy hazám biztonságban legyen. Egy jogállamban a titkosszolgálatok ellenőrzése valamennyire megoldott (függetlenül attól, hogy mindenhol vannak problémák, de ezek csak a demokráciákban jönnek elő). Én azárt ebből indulok ki.

Kedves Marianna! Orbán Viktor magyar érdekeket védett külföldi üzleti érdekekkel szemben, ezért kétségtelen, a komcsik kényelmesebb megoldást jelentettek. Az is igaz, hogy a 2002-es Fidesz Amerika-ellenes retorikája, no meg a Magyar Nemzet néha primitív Amerika-ellenessége erre még rátett. De ennek kezd vége lenni. Egyrészt azért, mert egy instabil Magyarország még jobban sérti a külföldiek érdekeit, másrészt gyurcsányék képtelenek voltak felmérni Oroszország-polititkjájuk hatását. Ma 12 amerikai Think Tank honlapján láttam a Laborc-ügyet. Laborc kurva gáz, de egyrészt az amik a NATO-ban nem bíznak, vagyis Laborc egy a sok faktor közül amiért nem, másrészt az amerikai és brit követségek nem helyeselnek, csak azt mondják: a mi dolgunk. Mi mást mondjanak?

Kedves Semleges! Örülök, hogy maradsz:-) Máris vitába szállok veled. A rendzserváltás óta nem fordult elő, hoigy titkosszolgálati vezetőt az illetékes parlamenti bizottság támogatása nélkül neveztek volna ki. Az eljárás demokratikus mikéntje a másik vonal ebben az ügyben, ami undorító. És konszenzus is létezett, csak most Fletó felrúgta!

medve 2008.02.06. 18:26:17

Hogy mennyire kényes az ügy, íme egy példa: a liberális Hírszerző sem tehet mást, mint tényként közli: kibuktak a NATO-ban:

www.hirszerzo.hu/cikkr.titkos_adatokat_tarthatnak_vissza_-_kinos_a_nato-ban_laborc_kgb-iskolaja.55999.html

semleges 2008.02.06. 18:28:43

Bocsánat Medve nem hátrálok meg,csak van egy fontosabb problémám, egy személy aki félelmetesebb,mint az NBH Laborcostól,mindenestől.Ez a személy azAsszony, akit haza kell hoznom.Egyszer beszélgethetnénk az Isten tudja hanyadik matriarchátusról is!

simonmondja... 2008.02.06. 18:46:30

Medve.
Jó, indulj te ki abból. De akkor sosem fogsz semmit érteni. Az is egy megoldás.
És lám, nem is értesz.
Mariann kérdésére, hogy mit szeret az Amerika és miért nem Ovit, egész összekutyultad a választ.
Konszenzus meg nem lesz már semmiben. Ha Ovi tartja magát az "illegitim" álláspontjához.
A sajtó pedig egy csapat kopó. Eldob valaki egy kémhistóriát és csaholva vetik magukat utána.

medve 2008.02.06. 19:14:44

Semleges! Az fontosabb is, mint Laborc!

Hű, Simonmondja! Te azok közé a vitatkozók közé tartozol aki, ha nincs érve, a másikat lehülyézi. Nehogy már! Amúgy meg soha nem fordult elő, hogy a nemzetbiztonsági főnököt ne szavazott volna meg az illetékes bizottság, mert előtte egyeztettek. Csak most. Akkor miért nem rúgták fel a konszenzust? Mert fingod sincs erről, ahogyan fingod sincs a nemzetbiztonsági átvilágításról?

Marianna · http://egerentyu 2008.02.06. 19:23:49

medve
mindenesetre a lenyeg az, hogy eleg erthetetlen ez az egesz es ha Gyurcsanynak es Szilvasynak lennek semmi esetre sem eleznem ki igy a dolgot. Sok kinos momentum van a multjukban, jelenukben, meg kellene probalni nem allandoan felhivni a figyelmet arra, hogy a kapcsolatok nem valtoztak, minden maradt a regiben. Bar lehet, hogy nem is akarjak titkolni vegulis eddig meg mindent elfogadtunk.

simonmondja... 2008.02.06. 19:32:14

Kedves Medve.
Nem akartam a becsületedbe gázolni azzal a szerény meglátással, hogy nem fogod így érteni.

Elég nehéz abból kiindulva érteni a dolgokat, hogy a titkosszolgálat a megóvásodra való.

Én kezdettől nem hencegtem a tájékozottságommal a konkrét ügyről, viszont van pár hiba, amit nem szoktam elkövetni.
Az egyik az, hogy lehülyézem azt, akivel beszélek,
egy másik pedig az, hogy a politikusokat, vagy az államgépezetek más csavarjait valami - JÓ - felé való szüntelen törekvéssel, vagy valami - ROSSZ - felé való olthatatlan vággyal ruháznám fel.

simonmondja... 2008.02.06. 20:08:45

Ja, érvek.
A titkosszolgálat átvilágítja a politikusokat például.
A politikusok bizottságokkal szavaznak neki új vezetőt.
Akit átvilágít előtte a titkosszolgálat és vagy áment mond rá, vagy nem.

Szerinted ez egy jól ellenőrzött folyamat?
Az egyiknek aktái vannak a másik minden pisszenéséről, a másik pedig szavazgat az egyik javaslata alapján.

Melyik az a pont, amit át lehet itt látni?
Maga a lényeg az, hogy ne lehessen átlátni a működést.
Nyugaton pedig ugyanúgy átláthatatlan, és ugyanezért.
Max akkor van belőlük botrány, ha valamelyik vezetőjük akar egy botrányt.
Nálunk is.

medve 2008.02.06. 21:01:10

Simonmondja! Az NBH 98%-ban köztisztviselőket világít át. Ezt át kell, ennél jobbat nem találtak ki, de a köztisztviselők egy jelentős része államtitkokat ismer meg. A politikusok közül a minisztereket és államtitkárokat világítják át. Még a miniszterelnköt. Egy demokráciában és jogállamban ez természetes, nem tudok mást mondani. A szolgálatokat demokratikusan ellenőrzik jobb helyeken. És a Laborc kinevezés igai veszélye, hogy átvágja a demokratikus normákat is.

cimarcimar 2008.02.07. 11:46:13

Csak a tények. A mi Ferink a leggyakoribb vendég Putyinnál, befenyítette az EU-t a gázvezeték ügyben Putyin kedvéért (legalábbis próbálta), Horn óta tudjuk, hogy nincs egy szem ember sem aki ne lenne köthető Moszkvához, vagy a titkosszolgálatokhoz az mszp-ben, és érdekes módon egy "friss seprű" kerül az NBH élére, amikor épp soros elnök lenne, álá eu... amit nem mersz elhinni, azt nyugodtan elhiheted.

cimarcimar 2008.02.07. 12:16:50

Szeretnék bocsánatot kívánni, mert elírtam az előbb, nem Eu (hogy is gondolhattam), hanem NATO biztonságpolitikai bizottság elnök ez a Sanyi, de ezt mindenki tudja.

medve 2008.02.07. 13:01:29

Az orosz ellenzéki sajtóból kiderül, hogy milyen tágabb gondba illeszkedhet bele az ügy:

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/4933/1/belfold/Az_orosz_titkosszolgalatok_vakondjat_latjak_a_NATOnal_Laborc_Sandor_szemelyeben

semleges 2008.02.07. 15:21:18

Üdv Medve!Elolvastam az általad hivatkozott cikket,meg az Economistot is.Az egyikben sejtetések,halvány utalások,a másikban ésszerü magyarázatok találhatók.Hogy a fenében van az,hogy OV-nak pár évvel ezelőtt semmi gondja nem volt Laborccal,most pedig "alvó ügynöknek" mondja.Azt sem tudja,hogy ez mit jelent!Juszt is állitom,hogy a kiszivárogtatások azóta szüntek meg mióta Laborc a főnök.Veled ellentétben igenis voltak kibeszélések és nem Gy.F. és köre találta ki.Miért éppen Hajdu Demeter sikitozott először!?

semleges 2008.02.07. 16:05:00

Kivácsi lennék rá,hogy amennyiben tévedsz a személyt illetően akkor canossát jársz-e?Azok a "boldog" 7O-es évek pedig már régen elmultak.Laborcnak sem az a dolga,hogy postaládát üritsen,vagy telepitsen a szovjet katonai temetőben!De még csak nem is kukkos.Ezek az idők már elmultak.Azt Te is jól tudod,hogy a szövetségesek is dolgoznak nálunk.Ezért ha valami a tudomásukra jut,az nem marad következmények nélkül.Sacc,hogy egy követség dolgozóinak hány %-a hirszerző.No nem akiről tudvalévő!

medve 2008.02.07. 18:08:09

Jaj, kedves Semleges! Nem is vagy te abnnyira semleges. Az Economist nem egy cikk, hanem egy blogg személyes bejegyzése. Tehát olyan, mintha valaki mondjuk Japánban az én ide beírt ügyeit szemlézné. Persze a kormány erre kényszerül, elvégre gyakorlatilag mindenütt megírták, hogy a NATO-ban nem örülnek neki, de nem szólnak bele. Amúgy meg Semleges 1999-ben eltávolítottál Laborcot a Hírszerzéstől, igaz - a sajtó szerint - az inkább egy cég - vélhetően fedő - elszámolási gondjai miatt. Na most, egy hirszerző tisztet nem lehet utcára tenni, a közigazgatásban helyezik őket el. Ennek oka, hogy hírtelen nem lehet elkergetni őket, túl sokat tudnak. Az összes leváltott főigazgatóból például nagykövet lett, de azért leváltották őket és nem maradtak a szolgálatoknál.

semleges 2008.02.07. 18:25:35

Bocsánat,de én az Economist tekintélyes brit lapra gondolok és nem egy blogra!Ha jól belenézel,akkor találsz benne elemző cikkeket is./e témában is/Bár gondolom,hogy nem sajtófigyeléssel/elemzéssel/foglalkozol.A se4mlegességem megkérdőjelezése,pedig barátságtalan lépés Tőled!Csak olvasd végig amiket eddig irtam.Több fentebbi kérdésemet pedig elegánsan kikerülted!Ez nem szép Tőled!t92

medve 2008.02.07. 18:52:47

Semleges! Nem tudod, mi a dolgom, léehet, hogy sajtófigyelő vagyok. Így az Economist Internetes Bloggjának bejegyzéséről van szó, még az MTI szerint is.

Bocsánat a semlegességért, ebben igazad van, nem kellett volna.

Amúgy a LeMonde, Lefigaro, de Volsrant, Rai 2, NY Times, Economist, The Telegraph, IHT, La Libre Belgique, FAZ, Die Presse, Corrira della Serra-n kívül (ezekről itt beszéltünk), itt van néhány híradás, hogy ne kelljen túl sokat médiafigyelned. Ami érdekes, hogy tele van az egész think tank honlapokkal, vagyis továbbra is nagyon gáz az egész a kormányra nézve és érthetetlen. Jó szórakozást:

www.blacklistednews.com/view.asp?ID=5485

www.infowars.com/?p=77

iraqwar.mirror-world.ru/article/155378?

www.earthtimes.org/articles/show/183628,hungarian-government-stands-behind-security-chief-after-kgb-fears.html?

www.axisglobe.com/article.asp?article=1483

www.sott.net/articles/show/148340-New-NATO-intelligence-chairman-was-trained-by-KGB?

www.novinite.com/view_news.php?id=90050

eureferendum.blogspot.com/2007/11/hungary-again.html?

www.trunews.com/?

houston.craigslist.org/pol/562578265.html?

top-secret-at.blogspot.com/?

www.robertamsterdam.com/2008/02/former_kgb_figure_snaps_up_nat.htm?

www.themoscowtimes.com/stories/2008/02/06/017.html?

www.nysun.com/article/70832

search.rferl.org/65001_searchobject.asp

www.cicentre.com/

www.earthtimes.org/articles/show/183628,hungarian-government-stands-behind-security-chief-after-kgb-fears.html

www.freerepublic.com/focus/f-news/1964653/posts?

www.periodistadigital.com/ultima_hora/object.php?o=836878

pimpinturtle.com/search.aspx?q=Laborc

www.libertysecurity.org/article1735.html?

agonist.org/20080203/new_nato_intelligence_chairman_was_trained_by_kgb?

engforum.pravda.ru/showthread.php3?threadid=209901

engforum.pravda.ru/showthread.php3?threadid=209901
judicialwatch.org/blog/kgb-trained-agent-heads-nato-intelligence

www.godlikeproductions.com/forum1/message499523/pg1?

www.annoyedman.com/xmb/viewthread.php?tid=33894

www.ourtx.com/?a=200304

www.therussiajournal.com/node/76079?

www.volkskrant.nl/buitenland/article501370.ece/Ex-spion_KGB_benoemd_in_topfunctie_bij_NAVO?

www.themoscowtimes.com/stories/2008/02/06/017.html

bearcreekledger.com/2008/02/04/oh-no-problem-kgb-trained-agent-heads-nato-intelligence/?

www.topix.net/forum/world/hungary/TPI7S54T4CU21EAL5?

www.adevarul.ro/articole/oficial-nato-scolit-de-spionii-rusi/340231?

cursorinfo.co.il/news/world/2008/02/04/nato/?

groups.google.com.hk/group/soc.culture.polish/browse_thread/thread/1acaa3981c9c6725?

semleges 2008.02.07. 19:22:16

Köszönöm a segitséget,nem kis feladatot róttál ki.Az angol nyelvüeket átnézem,lengyelül,oroszul flamandul sajnos nem tudok.Szeretném elmondani,hogy nem személyt védek,annak kinevezését mentegetem,hanem azt nem szeretem,ha valakiről előre eldöntjük,hogy alkalmatlan,zsarolható,megbizhatatlan.Nem tudhatjuk,hogy hány embert szerveztek be az RTF.ÁB.szakán,BM Akadémián végzettek közül.Ahhoz nem kellett a SZU-ban tanulni!Ha most közülük neveznek ki valakit?C.tip.ott is lehetetlen.

medve 2008.02.07. 19:33:25

Semleges! Csak aki itthon tanult, arról könnyebb elfogadnom, hogy nemzetbiztonsági átvilágítása megbízható. És volt egy eljárás is: úgy nevezték ki, hogy az illetékes bizottságban nem szerzett többséget. Volt kormánypárti is, aki nem szavazott rá.

semleges 2008.02.07. 20:23:20

Medve!Sok igazságod vagyon.Azt hiszem,hogy sok ujdonságot már nem tudunk egymásnak irni.Korrekt vitapartner vagy, velem szakmailag megalapozottan vitatkoztál.Mindketten valamennyit konyitunk a dologhoz,próbáltuk ehhez tartani magunkat,és véletlenül sem irtunk olyat amiből megállapithatóvá vált volna sok információ.Amit irtunk,az bárki számára ismert lehet,hozzáférhető!Ha mégis,akkor az a véletlenek egybeesése lehetett!Ha ez a téma lefut,akkor hol vagy még fellelhető?

medve 2008.02.07. 21:44:23

Én is köszönöm a vitát. Igazándiból ezen a fórum szeretek vitatkozni, mert szimpatizálik a Reakció hangnemével és világnézetével. Szóval itt többnyire megtalálhatsz:-)

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.02.08. 01:27:42

ATYAÉG MEDVE! te ismered a ALEX JONES weboldalait? (www.infowars.com) Mindent visszavonok, amit eddig rád mondtam!

Last year, Gyurcsany publicly supported Russia’s plans to build the South Stream pipeline that will compete with the EU project known as Nabucco, which is intended to weaken Europe’s dependence on Russian gas imports.

British diplomats, speaking on the condition of anonymity, said that Gyurcsany had changed tack under American and British pressure. Then last December, during a meeting of the Hungarian and Russian cabinets in Budapest, Gyurcsany came out again in support of the South Stream project.

SZÉLKAKAS vazzeg! De legalább úgy fordulna, hogy az országnak is jó legyen! (vagy olyan ügyesen mint egy ROMÁN diplomata!)

ÁrPi 2008.02.08. 10:39:48

Semleges írja:

""
Kedves Medve Barát!azért annyit elértek Laborcz kinevezésével,hogy megszüntek a kiszivárogtatások!Az azért mégiscsak tarthatatlan állapot,hogy a széles közvélemény és persze az ellenzék hamarabb értesül bizonyos "T" információkról, mint a miniszter,vagy a kormányfő!Ezt más körökben ugy hivják,hogy árulás!
""

"Árulás." Elemezzük pajtások az árulás szó etimológiáját! (Majd, máskor.)

Gondoljatok már bele: A szalon képtelen kuruc.info mit gondolna arról a magánszemélyről , alkalmazottról, szervezetröl vagy BÁRKIRŐL,

aki LABORC-ot illetve amit ő-célszemélyisége képvisel eme-blogban-aggodalmaskodóink szerint is, illetve azt amit JELENT (Ohhh, áthallás, nem jelent hanem biztonsági kockázatot jelent, inkább azt mondom hogy képvisel)

elárulná!

Tehát hogy aki a LABORCZ szimbólumot elárulná,
aki árulója a LABORCZ szimbólumnak.

Azt gondolná a kuruc.info: Az KURUC.

Éééérted Semleges ((és Dolphin))???

Az "árulás" lám-lám igazságbeszéd lenne.

medve 2008.02.08. 10:52:11

ÁrPi! Hazudnék, ha azt mondanám. értem, amit mondasz.

semleges 2008.02.08. 12:11:33

ÁrPi!Bocsáss meg,de vagy én vagyok nehéz felfogásu,vagy Te nem irsz érthetően.Többször leirtam,hogy nem egy személy kinevezését tartom jónak-hibásnak,hanem előre eldöntjük,hogy nem lesz megbizható,a nemzete biztonságra ügyelő vezető.A másik:ha valaki államtitkokat, a belső mechanizmusokat,más illetéktelen /esetleg illetékes/ személyek tudomására hoz,kvázi kiszivárogtat,azt bizonyos körökben ugy hivják,hogy áruló.Ehhez nem kell szóelemzés,etimológia,nevezzük annak ami.Ne magyarázd félre az irásomat!

ÁrPi 2008.02.08. 17:09:27


semleges írod hogy,

""nem Laborc kinevezését tartod jónak-hibásnak,""

""hanem előre eldöntjük,hogy nem lesz megbizható,a nemzete biztonságra ügyelő vezető.""

(nekem is jogom van éppennyire egyértelmüen fogalmazni:))

Logikus természetesen, hogy egy-egy titkos szervezet infóinak engedélytelen benfentes kiszivárogtatói terminológiailag annak "árulói".

Szerintem mégis ha az orosz szervezet át tudja világítani az ügynök-vezetö életének adott fontos hat évét és ugyanezt a hatot a magyar szervezet nem tudja megtenni, akkor

a magyar(országi) szervezet kiszivárogtatói nem az idealisztikus "nemzetbiztonsági hiv. és kémelhárítás" árulói (voltak), hanem a laborc-seprő által kiseprüzendő eltávolítandó "homokszemek" egy idegen haza fiók-ügynökségi-szervezetének gépezetében.

Kuruc-Labanc analógiával,, tehát kuruc.info logikával élve:

Ha valaki elárulja a labancot (illetve a zárt, szigorral, vagy formális vagy informális zsarolással fenntartott szervezetét) az már lehet hogy tán kuruc is, habárha felségáruló is.


Mik szivárogtak ki, amik kiszivárgásuk nélkül kétségkívül hazánk javára vagy kisebbik-mérvü kárára szolgáló dolgok lettek vona (vvalamilyen kontextusban), míg pedig kiszivárogva mára már fel- és ki-mutatható jelentős kárt hoztak?
Úgy kiszivárogtatói hazánk általad (is név nélkül) megemlített árulói lennének.

medve 2008.02.08. 20:21:24

Most már az első részt felfogtam, a többit még nem.

semleges 2008.02.08. 21:43:36

Medve!Én másodszor is hanyattvágtam magam!A jó ég áldja meg,hát miért nem lehet egyértelmü kérdésre,felvetésre egyértelmü mindenki számára megérthető választ adni.A nejem dr.pszichológus,őt is kértem,hogy segitsen már megfejteni az irást,de elhajtott,miután elolvasta.A vita,beszélgetés LÉNYEGE,hogy jó,vagy hibás volt a kinevezés,jelent e NB-i kockázatot.Szabad e a munkatársaknak kibeszélni attól függetlenül,hogy milyen kormány van hatalmon.Hogy jönnek ide a kurucok,labancok hm?

medve 2008.02.09. 00:22:39

Látod Semleges, te még szerencsés vagy. Az én nejem anélkül morog hogy itt nyomom a sódert, hogy beleolvasna:-)

ÁrPi 2008.02.11. 13:29:28

semleges 2008.02.08. 21:43:36
"Hogy jönnek ide a kurucok,labancok hm?"

A -nevezzük így- Laborc-polémia utcai vetülete az, amikor a "kuruc-sereg"
egyebek mellett azt skandálja az utcán (VAGY portálján) hogy " ávéhá ávéhá " .
[Egyfajta leegyszerüsítő szemléletmódjából és egy alapüzenet szórásának
skandálásos módszeréből is fakadóan teszik, pl.amikor "összetűztek" a jelenlegi
rendet fenntartó úgynevezett "reguláris rendfenntartó egységekkel".]

Na mármost messzi hasonlóságot vagy távoli analógiát találni nem nehéz:
Az 50 évvel ezelőtti "ávéhá" kommunista-titkosszolgálati szervezet
"belbiztonsági", "államvédelmi" (fiók)szervezetként (is?) funkcionált,
és ha nem tévedek a kgb-hez nagyon szoros kapcsolati háló kötötte,
szövetégi viszony-rendszer füzte.

(De aki árulója volt, az csak az ávéhá, s egy diktatura "elárulója" volt,
ugyan ki beszélne Magyarország elárulójaként ilyen személyről?)

Ma már stabil és nagy jólét, valamint demokrácia is van, szuverének is vagyunk,
éppezért így látom ezt:
Leegyszerüsétésekre, bipoláris "kuruc"-"labanc" jó-rossz kettősségekre
hajlamosak a Zemberek, de a valóság árnyaltabb.
Feltünhetett viszont amiért beleszóltam a Laborc-polémiába itt, és amiért
hozzászóltam ebben a blog-post -ban: Ez az "árulás" szó használata volt,
maga a kifejezés-mód.

Írtad semleges 2008.02.05. 20:05:01:
""Laborcz kinevezésével,hogy megszüntek a kiszivárogtatások!
Az azért mégiscsak tarthatatlan állapot,hogy a széles közvélemény és
persze az ellenzék hamarabb értesül bizonyos "T" információkról, mint
a miniszter,vagy a kormányfő!Ezt más körökben ugy hivják,hogy árulás!""

Szerintem is igaz erre vagy általánosságban, hogy tarthatatlan folyamat az
állandó kiszivárgás egy-egy t.szervezetben. Mitöbb később azt bizonyára
erösen fájlalja az ellenzék, ha nem informálódhat tájékozódhat ügyekben -
amelyekben azt megelőzően (pl.Laborc nemzetbiztonsági kockázat
kinevezése előtt)igen,

de ha jár illetve járna "neki"(illetékeseinek) az a hírszolgáltatás
országot érintő ügyekröl akkor joggal fájlal(hat)ja annak hiányát.

Laikusként így látom.

Az én kedvesem kisiskolás kora óta aktivan táncol (nem professzor PhD),
és már 5 esztendeje pedig erős tánctanári ambíciói is vannak.
Ő bíztat, de én falábú vagyok mégis. Ugyan hogy jön ide a nej
szakképesítése, doktori papírja? :-)

medve1 2008.02.13. 11:40:22

Gloire! Mi hiányzik szerinted az életrajzból?
süti beállítások módosítása