Villanások a kriptából
2008. január 25. írta: nénike

Villanások a kriptából

 Az egész úgy kezdődött, mint Szombathy Pál A la Carte című műsora. Összejöttünk páran, az élet legkülönbözőbb területeiről, aztán elkezdtünk beszélgetni. Mondjuk eközben nem a homár lógott ki a szánk szegletéből, hanem a véres tampon az orrunkból (orr-fül-gége osztály), de így is tanulságos órákat töltöttünk kedélyes kvaterkázással a kórház integráció egyik zászlóshajójának fedélzetén. A szemközti ágyon fekvő bácsi leküldte a mellettem fekvő 65 éves urat a közértbe gyufáért, amivel aztán két óra hallgatás kezdődött. Ekkor tudtam rendesen olvasni.

 Az eszmecsere lángját csak a lábfejamputáció témájával sikerült felpiszkálni, ekkor rajtam kívül mindenki belelendült. Próbáltam kedélyesre venni a figurát, mondván a telefonba, hogy úgy ki van tömve az orrom, mint a nádi poszáta a Természetrajzi Múzeumban, de hamar be kellett látnom, hogy a sztorijaim nem versenyképesek. Az egyik bácsi egy időben fel nem ismert öklömnyi rákos tüdődaganatot boncolgatott hosszasan, mely lelökte a barátját a becsületsüllyesztő székéről, a másik ezt azzal überelte, hogy tulajdonképpen nem is hallja a történetet, mert tegnap óta, amikor a wc-n majdnem elvérzett, a hallása is megromlott (spec. a gyufa dolgot még meghallotta).

 Mindezek ellenére könnyű megtalálni a közös nevezőt, elég csak jelezni, hogy kemény a párna, a nővérke rosszul kötötte be az infúziót, a visszatérő toposz pedig, hogy H. Ágika kurvaanyját. A terítéken volt még a szürke hályog, az érszűkület, a cukorbeállítás és az érfestés. Szabályos kis kriptahangulat van, amit csupán az étkezések törnek meg. Na most a kaja. Nem figyeltem eléggé, de mintha lett volna valami megfeleltetés a több pénztár és több menü vonatkozásában. Hát 2009-ig biztos nem lesz lacafacázás, láthatóan az étel összetevőit nem a reklámokból ismert gondos kezek válogatták. Egyél! Húsleves egy húsnak látszó kemény tárggyal a közepén, aztán répafőzelék. Gondoltam is, mennyivel nőne az A la Carte nézettsége, ha a tematikus különszámot itt vennék fel az előtérben, száraz kenyerezgetés közepette. A bevágott idézetek már megvannak, például lehetne az egyik az, hogy kérjük, vigyázzanak személyes tárgyaikra, mert a kórházi lopások az utóbbi időben jelentősen elszaporodtak. Trezor még nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr34310073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oblomov 2008.01.25. 11:46:33

Nénike, Téged összefektettek az urakkal?

:)))

nénike · http://mandiner.hu 2008.01.25. 12:53:40

Ideje nicket váltanom. Egyébként igen (fiú vagyok :)

kispufi 2008.01.25. 13:00:02

Ezen az eü. témán nemigen lehet mosolyogni, de mégis, hadd próbálom meg, hátha mások is (s hátha nem off - szerintem sőt!); ajánlanám hát Háy János alábbi írását:
www.litera.hu/object.871ff9d1-f04e-4cef-8ede-0e0337114c5f.ivy

Chicano 2008.01.25. 14:31:30

Kössz a linket, ez a Háy írás frenetikus! :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.25. 18:12:07

"Mikolát, akiről mindenki tudja, normál állapotban az etyeki korda-stúdióban instrukció nélkül tudná eljátszani a német vezérkar bármely tagját."
:)))))
meg a tébékassza-nóta!
frenetikus ez a Háy...!

Gabe 2008.01.25. 19:03:01

Sztem Horváth Á. is eljátszhatná a náci vezérkart -- legalább titkránői szinten...
(aka Brünhilde..., de lehetne Wagner-hősnő is, olyan walkyrisch)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.26. 02:27:09

A "vezérhajó" az körülbelül olyan modern, mintha manapság Nelson Victoryját a Perzsa-öbölbe küldenék járőrözni. Száz-százötven éves épületek, minden lerohadva, a kórházban belső szállítókocsik kellenek házból házba - tiszta Balkán.

szubjektív 2008.01.26. 22:35:00

Olvastam, vártam, hogy lesz ennek az írásnak valami értelme, de hiába. Azért jobbulást.
süti beállítások módosítása