Körültekintően lépj le az úttestre!
2007. december 03. írta: sHelf

Körültekintően lépj le az úttestre!

BKV mikulásBKV mikulás

"Mosolyellenőr" feliratú karszalagot viselő, céges mikulások lepték el ma a metrókat, és cukorka helyett szórólapokat osztogatnak az unottan utazó, az eső miatt csurom vizes tömegnek. A BKV logójával ellátott szórólapon olyan hasznos tanácsokat adnak nekünk, mint hogy télen vigyázz a csúszós úton, vagy hogy körültekintően lépj le az úttestre, illetve, hogy a zebránál ne feledd: piros - tilos, zöld - szabad az út. Minden kocsin végigmennek, aztán várnak egy következőt, mint az igazi ellenőrök.

Igazán kedves a BKV-tól, hogy általános iskolásnak néz, és pénzt költ a felvilágosításomra, de innen üzenem hogy ezeket már az oviban megtanultuk.

A mikulásos mosolyellenőr koncepció egyébként vállalható volna, ugye idén gyereknapon jött a mosolyellenőrös ötlet, és alapvetően nyilván gyerekeknek szól, de az egész évben szivatott, felnőtt utazóközönségre is tényleg ráfér egy kis mosolygás. Azonban ha a hosszútávú vállalati cél az "I love BKV" feliratú pólók értékesítése, akkor kezdésnek a minden szempontból felesleges szórólap helyett valami hagyományosabb - ehető - ajándékot ajánlunk osztogatásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr38250833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syr Wullam 2007.12.04. 08:20:12

Sajna, nem eleg a ruhat lecserelni; nemelyik ellenornek teljes arcplasztikara lenne szuksege ahhoz, hogy elfogadhato allapotba keruljon. En a BKV helyeben inkabb viselkedeskultura-tanfolyamra koltenek, ilyen baromsagok helyett.

Varom a nyuszinak oltozott apeh-ellenorok tavaszi megjeleneset. Meg nyaron a szexi rendornoket tangaban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.12.04. 09:38:10

"ezeket már az oviban megtanultuk" - nos nem ennek a kissé erőltetett akciónak a védelmében mondom sHelf, de ez empirikus tapasztalataim alapján reprezentatív mintán vizsgálva nekem kissé máshogy tűnik...vagy legalábbis megtanulva meg lett, csak a betartással nem kóser valami.

sHelf 2007.12.04. 09:45:19

smalladam: ha a nem betartással veszélyeztetnek is valakit, az már az egyének hibája, nem az oktatásé. ugyanakkor ezt nem egy mikulástól kapott szórólap fogja felülírni. és bár nem vagyok gyermekpszichológus, de ha gyerek lennék, akkor tutira csalódnék, hogy nem csokit kaptam. :D

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.12.04. 12:24:22

Hadd tegyem még hozzá a napi kedvencemet, a metró mozgólépcsőit, ahol az újabban kihelyezett "kérjük, álljon a jobb oldalra!" feliratok alatt ugyanolyan békés ábrázattal állnak tovább a bal oldalon a népek korosztálytól, nemtől, fajtól, vallástól, szexuális orientációtól, iskolai végzettségtől, anyagi helyzettől és pártpreferenciától függetlenül.

Téglagyári Megálló 2007.12.04. 13:49:52

újabban? Már vagy tiz éve kint van a felirat...

Téglagyári Megálló 2007.12.04. 13:50:44

no meg, tudod, ebbe az országba mindenki akkora baloldali... :-)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.12.04. 13:52:01

máshová is kiírták már, de a felújított mozgólépcsők felett elhelyezett fentről lelógó cuccok eddig biztos nem voltak kint.

gloire 2007.12.04. 14:21:07

Nem tudom mi ez, de valami beteg dolog lehet,
egész pontosan betegség, ami talán fertőz is.
Mert nekem se megy. Mármint a félreállás.

Nézem azt a ronda matricát, pontosan értem mi van rajta.
Azt is tudom ennek mi az értelme. De nem állok szépen
a külső sávba, mint ahogy más se nagyon, ki így, ki úgy
bambul, nézeget, és szerintem direkt csináljuk, mert
mindenki látja egyébként a feliratot is, az ábrát is.


Téglagyári Megálló 2007.12.04. 15:08:42

hm, lehet, hogy ehhez Londonban kell szocializálódni

zoli27 2007.12.04. 16:05:26

Ez az új bkv-menedzsment olyan, mint a Gyurcsány-kormány kicsiben. Azt gondolják, jó kommunikációval bármit el lehet adni.

sHelf 2007.12.04. 16:52:52

a jobbraállás pedig jóság, nekem Bécsben tűnt fel, hogy ott pl mindenki betartja. mégpedig valószínűleg már tudat alatt, mert egyszerűen automatizálódott bennük, hiszen nem bonyolult norma, és praktikus is.

nálunk valamiért nem honosodott meg. de nem ez az egyetlen, ami nem..
süti beállítások módosítása