Miénk itt a TÉR
2007. október 29. írta: AgentUngur

Miénk itt a TÉR

Túlvagyok a TÉR-en. Önértékeltem magam, 2 egész órán át.  Frankó volt. Mert ez a modern, ettől leszünk hatékonyak. Köztisztviselőként tapsikolnom kellett, hogy munkatársaim közel felét kirúgták. Hát igen, sokan megérdemelték, hiszen belőletek, adófizetőkből éltek-tünk, ők-mi semmirekellők. Rosszabbul élünk, gyakorlatilag 15%-kal kevesebbet keresünk, mint egy éve, de ez így jó, mert nincs pazarlás, nincs tékozlás. De az ilyen mondatokat mi sem érdemeljük meg:

"Integritás: Az a köztisztviselő, aki ezzel a kompetenciával rendelkezik, egészséges (érett - ép - integrált) személyiség; tevékeny ura környezetének, személyisége  bizonyos fokig egységes (tehát nem Hannibal Lecter) és képes arra, hogy pontosan észlelje mind a világot, mind önmagát. Önfegyelem, önkontroll, arányérzék, személyi felelősségérzet, szociális felelősségérzet, demokratikus társadalmi érdeklődés, eszményképek megléte (etika) jellemzi. Objektív, elkerüli a túlzott mértékű reagálást. (Pofádat leverem, Szetey!) Mindennapos észlelését és megismerőtevékenységét egészében véve hatékonyság és pontosság jellemzi."
"Teljesítménymotiváció: Az a köztisztviselő, aki ezzel a kompetenciával rendelkezik, munkavégzésében a kiváló szint elérésére vagy meghaladására törekszik. (SZTAHANOV, SZTAHANOV elftársak) Eredmény- és teljesítményorientált, motivált céljai elérésében, de a szabályok betartásában is. Folyamatosan ellenőrzi, kontrollálja a cél elérését és a folyamat hatékonyságát. Megtanulja fejleszteni teljesítményét."

Ez lehetne superman munkaköri leírása is. Amit kérek, csak egy kis részvét. Két felkészítővel és ennek az eszementségnek az elovastatásával-kitöltésével elvettek több mint 1 munkanapot az életemből. Ez az új, hatékonyabb közigazgatás. Ezt nevezem, micsoda verseny: nettó 15 ezer forint jutalomért, amit a top 10% kap, érdemes ám hajtani. Az önértékelések alapján sztahanovista vasmunkások gyülekezete leszünk. A röhögés, ami most a minisztériumokból kihallatszik, Szetey úrnak szól. Meg Gyurcsánynak.
Ezt elkúrtátok. Megint.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr20212008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrnagy Őrnagy 2007.10.29. 16:57:39

Bátor ember. De szólnak az NBH-s haveroknak, megtudják ki vagy ,és repülsz.

Egy régi családi ismerősöm 90-ben lett alkotmánybíró, eléggé ért a közigazgatáshoz. Ő azt mondta optimista, mert ennél jobban nem lehet szétverni a közigazgatást, innen csak felfelé mehetünk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.29. 17:05:06

Hogyhogy szuperman?
Csak azt követelték meg, hogy a személyisége bizonyos fokig egységes legyen.

Szuperman akkor lenne, ha tökéletesen egységesnek kellene lenned.

Manyi Béci 2007.10.29. 20:55:03

Ne bőgjön, ne szerencsétlenkedjen, mit gondol, az ún. céges tréningeken mik mennek? Mit szólna, ha pl. bekötött szemmel kellene rohangásznia egy szobában, önfejlesztés ürügyén? Olvasgasson már bele ilyen céges tréning, vagy mi a bánat anyagokba. Vagy menjen el egy állásinterjúra, ahol a személyiségét tesztelik.
Ez egy újfajta buzulás, idők szele, stb.
Igen jó postot lehetne róla írni, de ez igen soványka. Maga egyszerűen Gyurcsányozott egy jót, nyafogott párat, ennyi. Ez még egy kocsmában is kevés.
Szerintem, természetesen.

Őrnagy Őrnagy 2007.10.29. 21:11:22

Céges tréning?
He-he-he. Az egész a legdrágább piáktól történő sárga földig való lerészegedésről szól, utálom.

Samott 2007.10.29. 22:05:13

A top 10% jutalmat kap, evente a leggyengebb 10%-ot pedig kirugjak? Mint ahogy Jack Welch csinalta? Vagy esetleg ennyire komolyan azert nem gondoljak?

Őrnagy Őrnagy 2007.10.29. 22:15:09

Az a baj, hogy nem lehet a versenyszféra elveit, módszereit a közszférában alkalmazni, mert ott másról van szó. Nem a profit a cél. Ennyi a lényeg.

AgentUngur 2007.10.30. 08:32:13

Nyaf-nyaf. A céges tréning őrület azért más, mert ott keresel is pénzt, megéri eltűrni, hogy zaklassanak. Nekem ennyiért nem éri meg, és esténként azért imádkozom, hogy rugjanak már ki, az ugyanis még mindig jobb, mint ha saját magam jövök el. Az NBH ilyen jelentéktelen dolgokkal nem foglalkozik, nem kell a paranoia. Őrnagy Őrnagy úrnak jelentem, K... alkotmánybíró úrtól én is hallottam eztet, bár nem volt szükségem, hogy lássam. Nálunk először kirugtak egy csomó embert, összevontak szervezeti részeket, aztán amikor rájöttek, hogy nem működik, vissza az egész. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kellett átalakítás, hanem azt, hogy így az egész értelmetlen.

Őrnagy Őrnagy 2007.10.30. 09:06:29

K....stimmel! Egyetemről?

Átalakítás valóban kell, csak nem így.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.30. 09:29:07

hát ez kurva jó...
ezen csak magyarosan lehet mulatni is: sírva... :)

Manyi Béci 2007.10.30. 10:35:22

„A céges tréning őrület azért más, mert ott keresel is pénzt, megéri eltűrni, hogy zaklassanak.”
Ez az, ez az!
Nos, nem, nem érheti meg, véleményem szerint.
Látja, erről kellene egy postot írni. Szóval, ha megfizetik, ok. Szép, új világ.

És pár apróságot még tegyünk hozzá, a teljesség kedvéért: amennyire tudom, a közszférában dolgozók általában kötött munkaidőben nyomják, és mindenféle egyéb
- nevezzük így - „garanciákat” is magukénak tudhatnak, bár ez utóbbiak mostanában kicsikét valóban csökkentek, ha jól sejtem. Menjen el a magánszférába alkalmazottnak, nyomja szépen reggeltől estig, és mikor 10 év múlva, 40 évesen kivágják az új titánok miatt, az álláshirdetések böngészése közben nézegesse vissza az ifjúkorát, nyafika. Pár kép az évi kéthetes nyaralásokról, és egy emlék a szuperkocsijáról, amivel hétvégenként bevásárolni járt, sajna ma már ócskavas lett, ugyebár. Persze ez csak egy a lehetséges forgatókönyvek közül, de alkalmazotti státuszban az egyik sanszos.
Ha rám hallgat – és jól tenné:D – szépen marad a seggén, reggelente ír egy szösszenetet az UFI blogba, 5 kor lelép minden nap, másnaponként találkozik a (szintén közszférában dolgozó) haverokkal, anyázzák egy kicsit Gyurcsányt két sör felett, és még így is hazaér az aktuális meccsre, egyéb napokon jöhet a kulturális élet, önmegvalósítás, mittomén, hétvégén, ha kedve szottyan, beleül a skodájába és elhúz valahova a barátnőjével, lévén nincs más dolga, és nem olyan kurva fáradt, hogy nincs se ereje, se kedve semmihez.

Nézze, ez csak egy szegmense a problémájának. Ezer egyéb kérdés vetődhet fel a téma kapcsán, remek válaszaim lennének rájuk:D
Ám nem változtatnának azon, amit már az előző kommentben írtam: nyafogós posztja meglehetősen kevéske, felületes, mezei anyázás, semmi más.

Manyi Béci 2007.10.30. 10:47:17

Őrnagy őrnagy, a sátáni NBH-s veszélyre figyelmeztető, aki tudja, hogy mennek a dolgok:)
"Az a baj, hogy nem lehet a versenyszféra elveit, módszereit a közszférában alkalmazni, mert ott másról van szó. Nem a profit a cél. Ennyi a lényeg."
- a post nem erről szól, és egyáltalán nem derült ki belőle az ön által említett "lényeg":) Pont ez a probléma vele.
- a "profit a cél" nem lehet mentség mindenre, és lám, magánál máris az, meglehetősen megértőnek tűnik ezzel kapcsolatban. Hát akkor nyomja, kedves, így tovább. A tréningek nem maradtak hatástalanok, látja?:D No de ez már egy másik történet.

Őrnagy Őrnagy 2007.10.30. 11:55:20

Kedces Margit vagy Ki!

Úgy érzem félreértett, mert nem bontottam ki teljesen a valóság fonalát. Pont az a baj, hogy a közszférában nem lehet a profit a cél, mert nem arra van kitalálva, vagy mi. A cél az elégedett ügyfél szerintem.

Van már olyan része ám, aminek a piacról kell megéni: a földügy. Közben persze úgy, hogy nem kap egy fillér költségvetési pénzt sem, és a törvényi kötelezettségeinek eleget kell tennie ( forrás nélkül is),és pl egy földhivatal megjelenhet a piacon mint szereplő, örülnek a földmérő és térképész cégek gondolom. Itt ennyi a reform, és ez úgy jelenik meg, hogy sokkal drágább lett pl. egy hiteles tulajdoni lap másolat.

Őrnagy Őrnagy 2007.10.30. 11:56:42

megélni, nem megéni elnézését kérem Manyi Béci

Manyi Béci 2007.10.30. 13:38:07

Hívjon Manyikának, kedves Őrnagy Őrnagy, sőt, ha akarja, akár bélázhat is.:)
Nem értettem félre, egyszerűen csak másról beszélünk, a szokásos moralizálásom, tudja.
A céges tréningek legtöbbjének nem a profithoz, hanem inkább a hülyítéshez van köze, szerintem, ezt csak úgy, a margóra, fenti moralizálás zárásaként.

Igazából nem lehet a közszféráról beszélgetni ebben a postban, mert nem alkalmas rá.

Manyi Béci 2007.10.30. 13:39:28

Doomhammer


Sándor??! Sanyikám, te vagy az?
(integet)

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.10.30. 14:02:00

Agent Ungur: szerintem te megőrülnél a céges tréningektől. :)

Szerintem a teljesítménymérés nem ördögtől való valamilyen objektív és szakmailag komoly kritérium-rendszer alapján, csakhogy ennek valóban értelmesnek kellene lennie, másrészt párosulnia kellene a közigazgatás depolitizálásával. Ehelyett mi van? Ugyanaz a politikai kegyosztás, közpénzen túlhízott állami bürokrácia, mint régebben. A reform inkább csak öncélú és koncepciótlan. Alternatíva viszont nincs, mert nem mutat fel senki.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.30. 14:21:00

Mé nem alkalmas e post a közszféra ügyeinek megvitatására tisztelt Horn Gyula (már ha hívhatom akárhogy)

És hogy mérik a teljesítményt? Napi 50 ügyirat már jó?

AgentUngur 2007.10.30. 14:54:41

Őrnagy úr! K alkotmánybíróval sokfele lehet találkozni és nem véka alá a véleményét. Ő azt mondja jóval nagyobb szakmai tudással, mint amit én itt botladozva: átalakítás kellett volna, de ez csak kapkodás.

A TÉR-be kérnének teljesítménymutatót, ha valaki naponta megcsinálná, elmenne rá a munkaideje 20%-a, ezért hasra ütünk.

Ami pedig aztat illeti, hogy itten édes az élet a multiknál meg rabszolgaság: ez 2 éve nem lett volna túlzás. De ma már a közszféra is pörgős: 70% munka 50% pénzért, már könnyedén kirughatnak, stb...Ár értékben már nem csábító, a teljesítmény pedig nem számít a zsírosabb dolgoknál, hanem az, hogy pártközeli vagy e. Ez szerintem egy multinál nincs, legfeljebb annyi, hogy a pofád tetszik e a főnöknek, de lehet hogy naív vagyok

Kieran Hayes 2007.10.30. 15:19:38

Amit Manyi Béci ír, az akkora hamis sztereotípia, hogy nem igaz. Én is közszférában dolgozom, reggeltől estig, állandó 24 órás készenlétben, jóformán sose lépek le a hivatalos munkaidő végén, rohadt sok felelősség, stressz, töredék pénzért mint amiért a főiskolai csoporttársaim a versenyszférában dolgoznak.

Nem panaszkodom, csak ezek a tények. Végül is szeretem a munkámat.

Kieran Hayes 2007.10.30. 15:20:35

komment jelenj meg

Manyi Béci 2007.10.30. 15:26:33

Elég figyelmetlenül olvas, ha úgy értette, hívhat akárhogy, pontosan megadtam a variációkat, drága Woody Allen, ha megengedi, hogy a Horn Gyuszkóért cserébe én is egy valóban Önhöz illő néven szólitsam magát:)

Azért nem alkalmas a poszt a közszféra megvitatására, mert kevés ahhoz, úgy rémlik, ezt már párszor elmondtam itt.
Csak Önnek és csak most:
A post, zanzásítva: hát, gyerekek, nekünk is milyen szar azért, és most olvassátok el ezt a baromságot, mekkora állat ez a Gyurcsány.
Lehetséges válaszok:
Igen, Gyurcsány egy nagy állat.
Hát, ja, mekkora baromság ez - mekkora barmok ezek.
Tényleg szar nektek is.
Kreatív hozzászóló esetleg megemlíti, hogy a közigazgatás hosszú évek óta úgy szar, ahogy van.

Ahhoz, hogy komolyan lehessen a témáról beszélgetni, új postot kellene írni róla, esetleg fogjon hozzá, ha kedvet érez.

Természetesen ez csak az én véleményem:)

Manyi Béci 2007.10.30. 15:29:55

Elég figyelmetlenül olvas, ha úgy értette, hívhat akárhogy, pontosan megadtam a variációkat, drága Woody Allen, ha megengedi, hogy a Horn Gyuszkóért cserébe én is egy valóban Önhöz illő néven szólitsam:)

Azért nem alkalmas a poszt a közszféra megvitatására, mert kevés ahhoz, úgy rémlik, ezt már párszor elmondtam itt.
Csak Önnek és csak most:
A post, zanzásítva: hát, gyerekek, nekünk is milyen szar azért, és most olvassátok el ezt a baromságot, mekkora állat ez a Gyurcsány.
Lehetséges válaszok:
Igen, Gyurcsány egy nagy állat.
Hát, ja, mekkora baromság ez- mekkora barmok ezek.
Tényleg szar nektek is.
Kreatív hozzászóló esetleg megemlíti, hogy a közigazgatás hosszú évek óta úgy szar, ahogy van.

Ahhoz, hogy komolyan lehessen a témáról beszélgetni, új postot kellene írni róla, esetleg fogjon hozzá, ha kedvet érez.

Természetesen ez csak az én véleményem.:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.30. 16:41:30

Manyi Béci 2007.10.30. 13:39:28:
"Sándor??! Sanyikám, te vagy az?"

Doomhammer Béla tisztelettel.
Maga ne politizálgasson.
Minek iszik, aki nem bírja?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.30. 16:43:32

Kieran Hayes 2007.10.30. 15:19:38:
"Amit Manyi Béci ír, az akkora hamis sztereotípia, hogy nem igaz. "

Höhöhö, Margit, most megkapta.
Tessék, így jár, aki összekeveri a közalkalmazottakat a köztisztviselőkkel. :-)

Manyi Béci 2007.10.30. 18:22:13

Örömködünk, örömködünk, Béla?:)
Pontosan hol ért tetten, megmondaná?
UNGUR polgártárs köztisztviselő, a berakott idézet szerint
Kieran Hayes kommentelő polgártárs pedig vszleg az a kivétel, ami miatt azt az "általában" szócskát bebiggyesztettem a szövegembe.
Nyöhehehe.
Készenlét...egészségügy lehet.
Nos, az egy külön káposzta, és tudja mit? Igazából nem tartozik ide.
Maga itten kekeckedik a közszféra megfogalmazés miatt, határozott élvezettel. Be fogja ütni magát valamibe a nagy örömködésben, majd meglátja.

Őrnagy Őrnagy 2007.10.30. 19:36:44

Hát számomra a Woody Allen megszólítás igen megtisztelő, úgyhogy mellélőtt Kedves Béla. Talán mondjuk Szanyi Tiborral a lelkembe Gázolt volna pl.

dowNLoad 2007.10.30. 21:50:52

HAHAHA micsoda köcsögölés megy a "tréningeken" (nekem az a futás, tréningruhában, haha) nem csoda hogy egy idő után köcsög lesz mindenki aki ilyen helyen dolgozik, az agy sokáig nem tűri az értelmetlen de felesleges marhaságokat. (különböző adatbázisok összekapcsolását-nyilvánossá tételét(akár webre is) kellene inkább megoldani, hogy ne lehessen ilyen könnyen lopni nagyban!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.30. 22:27:57

Manyi Béci 2007.10.30. 18:22:13:
"Pontosan hol ért tetten, megmondaná?"

Mire jó ez a kombatív stílus, ez a vulkánikus reakció egyből, Margit? Mire, kérdem én patetikusan?

Tettenérés. Jó, hogy nem lelövés vagy valami. Pontosítás, Margitom, pontosítás.

Maga ezt írta:
"És pár apróságot még tegyünk hozzá, a teljesség kedvéért: amennyire tudom, a közszférában dolgozók általában kötött munkaidőben nyomják,"

A közszféra pontatlan megfogalmazás volt, Margit és ezt egy gyors "bocs!" felkiáltással el tudta volna intézni. Közszférában vannak közalkalmazottak (jó sokan, kábé 800 ezren) és köztisztviselők (jóval kevesebben, 100 ezer
alatti számra emlékszem). A közalkalmazottak között vannak rendőrök, tűzoltók, orvosok és nővérek, hogy csak néhány fárasztó foglalkozást említsek. Szerintem nem rájuk gondolt.

Köztisztviselők, az igen, azoknak kötött munkaidejük van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.30. 22:29:27

Manyi Béci 2007.10.30. 18:22:13:
"Pontosan hol ért tetten, megmondaná?"

Mire jó ez a kombatív stílus, ez a vulkánikus reakció egyből, Margit? Mire, kérdem én patetikusan?

Tettenérés. Jó, hogy nem lelövés vagy valami. Pontosítás, Margitom, pontosítás.

Maga ezt írta:
"És pár apróságot még tegyünk hozzá, a teljesség kedvéért: amennyire tudom, a közszférában dolgozók általában kötött munkaidőben nyomják,"

A közszféra pontatlan megfogalmazás volt, Margit és ezt egy gyors "bocs!" felkiáltással el tudta volna intézni. Közszférában vannak közalkalmazottak (jó sokan, kábé 800 ezren) és köztisztviselők (jóval kevesebben, 100 ezer
alatti számra emlékszem). A közalkalmazottak között vannak rendőrök, katonák, tűzoltók, orvosok és nővérek, hogy csak néhány fárasztó foglalkozást említsek. Szerintem nem rájuk gondolt.

Köztisztviselők, az igen, azoknak kötött munkaidejük van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.30. 22:31:42

Manyi Béci 2007.10.30. 18:22:13:
"Pontosan hol ért tetten, megmondaná?"

Mire jó ez a kombatív stílus, ez a vulkánikus reakció egyből, Margit? Mire, kérdem én patetikusan?

Tettenérés. Jó, hogy nem lelövés vagy valami. Pontosítás, Margitom, pontosítás.

Maga ezt írta:
"És pár apróságot még tegyünk hozzá, a teljesség kedvéért: amennyire tudom, a közszférában dolgozók általában kötött munkaidőben nyomják,"

A közszféra pontatlan megfogalmazás volt, Margit és ezt egy gyors "bocs!" felkiáltással el tudta volna intézni. Közszférában vannak közalkalmazottak (jó sokan, kábé 800 ezren) és köztisztviselők (jóval kevesebben, 100 ezer
alatti számra emlékszem). A közalkalmazottak között vannak rendőrök, katonák, tűzoltók, orvosok és nővérek, hogy csak néhány fárasztó foglalkozást említsek. Szerintem nem rájuk gondolt.

Köztisztviselők, az igen, azoknak kötött munkaidejük van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.30. 22:35:50

Manyi Béci 2007.10.30. 18:22:13:
"Pontosan hol ért tetten, megmondaná?"

Mire jó ez a kombatív stílus, ez a vulkánikus reakció egyből, Margit? Mire, kérdem én patetikusan?

Tettenérés. Jó, hogy nem lelövés vagy valami. Pontosítás, Margitom, pontosítás.

Maga ezt írta:
"És pár apróságot még tegyünk hozzá, a teljesség kedvéért: amennyire tudom, a közszférában dolgozók általában kötött munkaidőben nyomják,"

A közszféra pontatlan megfogalmazás volt, Margit és ezt egy gyors "bocs!" felkiáltással el tudta volna intézni. Közszférában vannak közalkalmazottak (jó sokan, kábé 800 ezren) és köztisztviselők (jóval kevesebben, 100 ezer
alatti számra emlékszem). A közalkalmazottak között vannak rendőrök, katonák, tűzoltók, orvosok és nővérek, hogy csak néhány fárasztó foglalkozást említsek. Szerintem nem rájuk gondolt.

Köztisztviselők, az igen, azoknak kötött munkaidejük van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.30. 22:43:21

Manyi Béci 2007.10.30. 18:22:13:
"Pontosan hol ért tetten, megmondaná?"

Mire jó ez a kombatív stílus, ez a vulkánikus reakció egyből, Margit? Mire, kérdem én patetikusan?

Tettenérés. Jó, hogy nem lelövés vagy valami. Pontosítás, Margitom, pontosítás.

Maga ezt írta:
"És pár apróságot még tegyünk hozzá, a teljesség kedvéért: amennyire tudom, a közszférában dolgozók általában kötött munkaidőben nyomják,"

A közszféra pontatlan megfogalmazás volt, Margit és ezt egy gyors "bocs!" felkiáltással el tudta volna intézni. Közszférában vannak közalkalmazottak (jó sokan, kábé 800 ezren) és köztisztviselők (jóval kevesebben, 100 ezer
alatti számra emlékszem). A közalkalmazottak között vannak rendőrök, katonák, tűzoltók, orvosok és nővérek, hogy csak néhány fárasztó foglalkozást említsek. Szerintem nem rájuk gondolt.

Köztisztviselők, az igen, azoknak kötött munkaidejük van.

Toma 2007.10.31. 09:34:09

A közszféra kb. 780 ezer főt foglalkoztat. Közalkalmazottak, köztisztisztviselők, fegyveres testületek tagjai, egészségügyi alkalmazottak együtt vagyunk ennyien.
Valaki tudna egy bontást ezen belül? A fenti 4 kategória+mennyi közvetlenül állami szerveknél és mennyi önkormányzatoknál.

Kieran Hayes 2007.10.31. 09:54:01

Manyi Béci,

Tévedés, nem egészségügy.

Kieran Hayes 2007.10.31. 09:57:31

Doom,

A rendőrök, tűzoltók nem közalkalmazottak. A közszférához tartoznak, de rájuk a hivatásos szolgálatról szóló törvény vonatkozik. Mint a határőrökre és a pénzügyőrökre is. (mármint a hivatásos állományra)

Manyi Béci 2007.10.31. 11:04:20

Béla, kedves, aki már látta magát örömködés közben, az megérti, hogy talán kicsit túlreagáltam a kekeckedését. Igen,ilyen tekintettel szoktak bizonyos rosszarcú egyének fegyvert rántani vidéki postahivatalokban, talpig melegítőalsóba öltözve.
Hiába, mindig tartottam egy kicsit a testnevelő tanároktól, ezt most csak azért írom le, hogy a blog tagjai is pontosan el tudják helyezni magukban kétségkívül lenyűgöző magyarázatát a közszféra mibenlétéről. Ugye nem haragszik, hogy ezt elárultam önről?

Nézze, én most nem megyek bele magával nyelvtani, stilisztikai kérdések boncolgatásába, mert megint olyan furcsán néz, azt mondom hamar, hogy bocs, és még félve sem jegyzem meg újra, hogy ÁLTALÁBAN a közszféra alkalmazottai kötött munkarendben dolgoznak, amennyire tudom, még a katonák és a tűzoltók is. Soha, de soha nem ejtem ki többé a számon azt sem, hogy a post amúgy egyáltalán nem erről szól.
Maga nem kekeckedik, maga nem örömködik, egyszerűen ilyen az arca.
Akkor így OK?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.31. 12:50:23

Nem azért, de ez a trutyi bloggép teljesen lehetetlenné teszi a kommentelgetést.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.31. 13:44:48

Kieran Hayes 2007.10.31. 09:57:31:
"A rendőrök, tűzoltók nem közalkalmazottak. A közszférához tartoznak, de rájuk a hivatásos szolgálatról szóló törvény vonatkozik."

Hopp, a szolgálati jogviszony, valóban.
Jól el vannak dugva.
26. oldal.
portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/idoszaki/fmf/fmf20706.pdf
"közigazgatás, *védelem*, kötelező
társadalombiztosítás"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.01.07. 18:59:03

www.origo.hu/itthon/20080102-a-kozigazgatasban-bevezetett-teljesitmeny-ertekeles-tapasztalatai.html
"Beletörhet Szetey bicskája a nagy reformba

Leendő színészekkel is eljátszatta a személyügyi államtitkár a mogorva közszolgát egy tréningen, csak hogy felkészítse a főosztályvezetőket a közigazgatási reform konfliktusos helyzeteire, ám mindhiába. A tavaly még terveiről nagy lelkesedéssel beszélő Szetey Gábor egyre elégedetlenebb, több elképzelése is a szemétkosárban végezte. Ráadásul az egyik minisztériumban a szakszervezet elintézte, hogy - a reform szellemével ellentétben - mégis mindenki kapjon évvégi jutalmat."
süti beállítások módosítása