Lendvai levele avagy Rogán ordas eszméket palástol?
2007. október 26. írta: aba

Lendvai levele avagy Rogán ordas eszméket palástol?

Lendvai Ildikó a demokráciáért való rettegésében igyekezett ráhúzni a vizes lepedőt a Fideszre blokád-ügyben, és szerette volna összemosni a forradalmasdit játszó széljobbereket az ellenzéki párttal.

Fideszék azonban végre polgári párthoz méltóan cselekedtek és Rogán Antal belvárosi polgármester után maguk is elküldték legelni kurucékat. Szerencsére elmaradt a máskor megszokott relativizálás: az erőszak és a hazugság együttes elítélése, meg a többi, baromi unalmas kétfedelű szöveg. Világos, egyértelmű magyar mondatokkal szemben körülbelül három percen belül lerobban a fasiszta veszélyt nyekergő MSZP-verkli. Ha a Fidesz tartaná magát ehhez a most megtapasztalt jó szokásához, az utolsó fegyvert verné ki az MSZP kezéből, és az a kétségtelen előnye is meglenne a dolognak, hogy még hangosabban röhöghetnénk az önnön demokrataságától megrendült Gyurcsány Ferenc antifasiszta bohóckodásain.

A fent leírtak fényében külön mulatságos, ahogy az MSZP-frakcióvezető szinte hallható erőlködéssel próbálta Rogánt összemosni a Jobbikkal, mondván, Rogán együtt kormányoz sátánékkal, lépni kell, stb.

Az összemosással mindössze annyi a gond, hogy az V. kerületi testületben önmagában is többsége van a Fidesznek, az egy szem MIÉP-es pedig nem tagja a többségi frakciónak. A Jobbikot mindössze egy külső bizottsági tag képviseli, ebből pedig azért bajos a belvárosi Jobbik és a Fidesz közös Antantszíj És Darutoll Polgári Körére következtetni.

 

Vagy Rogán annyira fifikás, hogy a hídemberek leszólásával próbálja ordas eszméit palástolni. Ha ez azonban így van, ekkorra fasiszta fifika láttán megemeljük reakciós cilinderünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr59208853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bummer 2007.10.26. 15:52:22

És? Ki az, aki utánanéz Lendvai hazugságának. Senki. Megtudják, hogy Rogán csak kétszínűsködik, mert a Jobbikkal kormányoz együtt.
Semmi értelme semmi politikai célú elhatárolódásnak. A hülyéktől l'art pour l'art kell elhatárolódni.

hiba 2007.10.26. 16:06:34

Egy dolog együttműködni egy bejegyzett párttal egy önkormányzat működtetéséhez és egy másik dolog elítélni az ehhez a párthoz köthető szélsőséges megnyilatkozásokat. Erre jó az elhatárolódás, hogy kifejezze, ezzel a részével adott pártnak nem ért egyet, itt van köztük egy nagy különbség, de amíg az adott párt helyi képviselői nem követelik a cigánybűnözés megszüntetését a kerületében, addig velük együttműködik. Szerintem így néz ki az európai politizálás, nem úgy, hogy a szélsőséges párt potenciális híveit, mi magunk hergeljük polgári konzervatívan. Van vajon arra esély, hogy létrejöjjön egy az MSZP-hez hasonló többpólusú fidesz vezetés. Olyan szívesen szavaznék egy Rogán-Kósa-Varga-Kövér formáció által meghatározott pártra.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.26. 16:07:13

Úgyis mindenki tudja,hogy a fidesz áll emögött...pontosabban a beteg kis hitler.

szejler 2007.10.26. 16:31:33

Nagyon helyes volt az elhatárolódás, de azt ne felejtsük mellékszálon, nagy ívben tesz a szocpárt a nyilasveszélyre, hiszen tudja jól: 200 futóbolond nem csinál harmadik birodalmat. Ők a radikális szavazók leválasztására hajtanak minden rémkép felfestésével.

Egy nyolcszázalékos szalonképtelen Jobbik az ő vágyuk a parlamentben. Ami nyilván éppen egybeesik az ország érdekével.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.26. 16:36:46

szejler 2007.10.26. 16:31:33:
"Egy nyolcszázalékos szalonképtelen Jobbik az ő vágyuk a parlamentben. Ami nyilván éppen egybeesik az ország érdekével."

A szalámitaktika jut az eszembe.
www.rev.hu/html/hu/tanulmanyok/1945_56/koalicios.htm
"Ennek érdekében dolgozták ki a kommunista vezetők – elsősorban Rákosi és Révai – a nevezetes „szalámitaktika” módszerét, amelynek segítségével nem egyetlen puccsal – mint korábban pl. Romániában vagy később Csehszlovákiában –, hanem fokozatosan, a demokratikus játékszabályok látszólagos betartásával sikerült kiiktatniuk először legnagyobb és legveszedelmesebb ellenfelüket, majd a többi rivális pártot is a politikai porondról.
A szalámitaktika látszólag a koalíció „megerősítésére” irányult, fő jelszava így hangzott: „Ki a nép ellenségeivel a koalícióból!”, s ezt a farkas és a bárány ismert aesopusi meséjének módján alkalmazták az éppen soron levő, kiiktatandó politikai csoportra, összefogva azokkal, akiknek kiiktatására csak egy következő etapban kívántak sort keríteni. A folyamat természetesen jobbról balfelé haladt, s az erőszak és megfélemlítés mellett a hitegetés, az ígérgetés, valamint a megvesztegetés eszközeit is felhasználták. A kisgazdapárt, majd a többi párt esetében is a kommunisták előbb a centrummal és a balszárnnyal fogtak össze az ún. jobbszárny ellen, majd a balszárnnyal szövetkeztek a centrummal szemben, hogy azután – utolsónak – a balszárnyat is likvidálják."

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Fidesznek minden bolondot integrálnia kell. Sokat emlegetett példakép Sarkozy, aki úgy morzsolta fel a FN-t, hogy közben nem sikerült őt szalonképtelenné tenni.

Rwindx 2007.10.26. 16:54:56

Néztem a hirszerzo.hu-t érdekes egy-két cikk bevezetése, a "náci" szó gyakori ismételgetésével. Én őszintén várom már hogy az mszp mikor veri át azt a törvényt ami az ilyen jellegű kijelentéseket börtönnel bünteti. Úgy érzem utána kissé viszafogottabban fognak jönni a fasiszta veszéllyel, vagy ha nem akkor az egész bagázs sittre kerül gyorsan...


X-polgártárs: emlékszel, 20 év, ellopott szék, O alakú száj, halk gügyögés

pammy 2007.10.26. 17:04:01

Rwindx: szerintem kb akkor lesz ilyen törvény, amikor majd a kommunistázásra, a hazaárulózásra, ávéházésra stb... tényleg hamar kiürülne az ország

Devil Inside 2007.10.26. 17:04:20

Igen ezeken délelőtt én is nagyon csodálkoztam, hogy a Fidesz tisztán és egyértelműen - mindenféle maszatolás nélkül - elítélte az egész balhét és hogy Lendvai közleményének mennyire nincs köze az egészhez és még le is maradt - már a Fidesz Rogánra hivatkozó közleménye is rég kijött mikor ő elkezdete sürgetni, hogy lépjen és ne kormányozzon együtt a jobbikkal. (Az egész olyan szánalmasan mellé ment, hogy vszeg még a szoci-fan célközönségnek is max. a 20%-a vette be.)

demetrikosz 2007.10.26. 17:10:02

Valóban mulatságos látni, ahogy a maximálisan tiszteletreméltó lángossütői kvalitásokat birtokló legények elcikkentik magukat - és egyúttal oly bájos a gondolat hiánya.

hiba 2007.10.26. 17:10:27

Rwidx: A hirszerzo a kurucosokat nácizza akik pedig azok is. Esetleg neonácik. szerintem tudatosan csinálják, hátha beperelik őket és akkor bíróság mondhatná ki, hogy ezek nácik. Kicsit nonszensz, mert ennek megállapításához elég a címlapot átfutni többnyire.

Devil Inside 2007.10.26. 17:18:39

Mond, demetrikosz, mit nem értettél?

2007.10.26. 17:31:39

"Ha a Fidesz tartaná magát ehhez a most megtapasztalt jó szokásához, az utolsó fegyvert verné ki az MSZP kezéből"

Nahát, ha így lenne, az tényleg jó lenne.
Csak nem így lesz. Keserves lesz belátnotok, hogy bármit tesztek, szét fognak szedni titeket. Esetleg kaphattok morzsákat. Jó szárazakat.

(Most ezt a fidesznek címeztem, nem a posztolónak)

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.10.26. 17:47:05

a nap másik érdekes kérdése,

simor v bajnai?

Devil Inside 2007.10.26. 18:27:48

exit, ezt kifejtenéd bővebben, nem találom sehol, mire utalsz...

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.26. 18:45:16

Örülök a Fidesz és Rogán maszatolás nélküli közleményeinek, nem ezek értékét vitatandó, de szeretnék rögzíteni néhány tényt.

1) Rogán a MIÉP és a Jobbik támogatásával lett polgármester, a miépes Tóth Lajos a Fidesz listájáról jutott be a testületbe. A listán szerepelt másik miépes és jobbikos is, de ők már nem kerültek be.
2) A miépes képviselő a frakciónak nem tagja, de a Fidesszel együttműködik.
3) A Jobbik által delegált bizottsági tag helyét a Fidesz biztosította saját helyei terhére.

És amúgy nekem, mint szocinak a vágyam egy minél kisebb, és mindenképpen Parlamenten kívüli Jobbik+MIÉP+minden egyéb radikális párt.

Komplikato 2007.10.26. 19:00:37

Kedves Pásztor Úr ...
Ön még is kinek adna korányzási jogot, tekintve, hogy az állítólag szociális és vagy szocdem érzelmű pártok még nyomokban sem tartalmaznak szociális érzékenységet, és a Fidesz ugyan sokkal baloldalibb, mint ami az MSZP-nek fenállása óta valaha sikerült, még is mérsékelt jobbosnak mondja magát? Ha pedig alapítana egy bármilyen pártot, mivel érné el, hogy ne legyen korrupt az is 3 hónapon belül és ne dobják ki belőle akár önt is?

2007.10.26. 19:05:36

A miép és a jobbik sosem fog hiányozni a parlamentből.kapnak egy kis punnyasztót oszt ott fognak csücsülni-legföljebb fidesz szinekben,de ha egyszer szükség van a "munkájukra".
Azt képzelni,hogy őket ki lehet"rekeszteni"épp olyan hülyeség mint azért rinyálni,hogy az egyház ne politizáljon.Fog és kész.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.26. 19:36:43

Kedves Komplikato, biztos bennem van a hiba, de mi van??

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.26. 19:38:10

Invisibleman, pont a mai Fidesz-elhatárolódás és a tegnapi Rogán-közlemény ad reményt arra, hogy tévedsz. Pokorni nemrég még azt mondta a Narancsnak, hogy a Fidesz szimpatizánsainak 40%-a radikális, de talán még ő is tévedhet.

cuidado llamas 2007.10.26. 19:50:50

ja, Lendvai meg egy ordas kurva!!! így van ez!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.26. 19:54:02

Pásztor Tibor · pasztortibor.hu 2007.10.26. 19:38:10:
"Pokorni nemrég még azt mondta a Narancsnak, hogy a Fidesz szimpatizánsainak 40%-a radikális, de talán még ő is tévedhet."

Ja, kérdés, mit ért radikálison.
Ha azt, hogy Gyurcsányt azonnal le kell váltani és felelősségre kell vonni, akkor én is az vagyok.

Normális országokban jópár év letöltendő járna neki.

péter 2007.10.26. 19:55:08

Pásztor úr,mi lenne,ha nem arról a nyomorult Jobbikról hőzöngene,hanem dolgozott volna?Ha Steiner úr elérte volna a felét az V.kernek,mint Rogán-lásd pld.bevétel a parkolásból,ami révén tudja a nyugdíjasokat és a diákokat támogatni,akkor lenne mire okosnak lennie!
csi nevű fecskemadár pedig olvassa el a Tárki mai felmérését 66% Fidesznek,1% SZDSZ,25% MSZP.Ez a morzsa jó nagy ám!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.26. 20:01:43

cuidado llamas:
Ezt itt kéretik abbahagyni, vagy megesz a Guláta.

szejler 2007.10.26. 20:09:43

Pásztor Tibor

Azt szívesen elhiszem, hogy ön nem akar Jobbikot a parlamentbe(ahogy itt sem sokan), de az pártmatematikai egyszeregy, hogy ez a szocialista pártnak viszont erős érdeke.

Hogyan lehet ezt elérni?

Csakis a Fidesz radikális szavazóbázisának leválasztásával. Ami éppen a szavazóbázisnak tetsző radikális gondolatoktól elhatárolódott Fidesz segítségével érhető el.

Kelet-Eu. paradoxon, hogy a szélsőségektől való kemény elhatárolódás nem felbontja, éppenhogy kezelhetetlen formába önti (Jobbik) az ilyen nézeteket.

És kedves Pásztor Tibor: ezzel az ön pártjának vezetése tökéletesen tisztában van.

Istvan 2007.10.26. 20:25:25

Jajj Tibikem, csokolom a pofikadat, de jo, hogy idetevedtel! Az a sok felejthetelen emlek a tavlyi kampanyrol, megallsz a kocsiddal a plakatolo lanyoknak, hogy gyertek beviszlek a Cukorba titeket, meg a folyamatos korozes az utcakban, meg a nenike a harmadikon a Balassyban, aki mindig rikacsolva ment fel hozzad, hogy fuj, mar megint itt vannak a nacik kampanyolni. A nyugger neni az onkori valasztasokon, 'en nem szavazok senkire, kiviszem a szavazolapot' meg az MSZP-s delegalt neni, aki folyamatosan lapozta a nevjegyzeket es SMS-ezett, de hat beszoptad draga csumipofam, mert a Vajdane radvert igyis eleg sok szavazatot...

Csupa felejthetelen emlek...

Majd megint dobunk be szorolapot a postaladadba, az mindig olyan vicces volt, elojott belolunk a tizenketeves rosszcsont gyerek (viszont mi nem lancszavasztunk, es nem fenyegettunk MSZP-s plakatolokat...)

Rwindx 2007.10.26. 23:28:07

hiba 2007.10.26. 17:10:27

Nos hogy valakiről azt állítsuk hogy náci, ahhoz kell az az értelem és bátorság hogy ne csak állítsuk hanem meg is vizsgáljuk hogy náci-e. Amennyiben a szempontok java része arra utal hogy valóban náci, akkor kategórikusan ki lehet jelenti az illetőről vagy illetőkről hogy nácik. Vizsgáld meg pontról pontra, aztán majd jutsz valamire, de talán többre mint azzal hogy a levegőbe kiáltod gondolkodás nélkül.

Elsősorban a "fasiszta veszély" "terjedéséről" írtam, illetve Bárándy és Lomniczi nevével fémjelzett mszp-s kezdeményezésről. Ugyanis ha keresztülviszik, az az mszp-t is kénytelen kelletlen kordában fogja tartani az "ordas" és hasonló jelzőket illetően. Ma gyakorlatilag mindenki fasiszta az mszp szerint, aki az mszpnek nem éppen szimpatikus. Természetesen az antifasiszta jelzőt kizárólagosan az mszmp, izé mszp kívánja bitorolni, ööö
birtokolni.

Egyébként a hírszerző leadjeiből eltűntek a "náci" jelzők, legalábbis most este már nem láttam.

gloire 2007.10.27. 01:03:48


Mi az az alterblog?

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.27. 02:25:29

rwindex:nem,nem emlékszem. Pammy meg jól szólt!!!
de igazad van, orbán nem csak náci,hanem még kommunista is (teljes foglalkoztatottság,kevés adó,ingyen kórház és felsőoktatás,14. havi nyugdij,stb...és mindezek mellett utálja a zsidókat,a cigányokat,a keresztényeket és mindenki mást,aki nem rá szavazz.)
Doomhammer: normális országokban normális emberek is vannak...nálunk sajna a fele nem az.

Marianna · http://egerentyu 2007.10.27. 10:08:17

x-polgartars
Fele? Nekem ugy tunik lassan a haromnegyede..Mintha a normalis part normalis szavazoi egyre kevesebben lennenek. Sot mintha az mszp-n belul is kezdenek elvesziteni a jozan merteket, egyre tobbszor es egyre jobban tiltakoznak egy-egy Gyurcsany fele kinyilatkoztatas ellen.Es ami a vezert illeti azt hiszem a celszemelyt eltevesztetted: ki hiszteriazott hogy nem vallalja a partvezetest ha nem szavaznak ra legalabb hetven szazalekban? Ki az aki part es miniszterelnok is egy szemelyben? Es ki az aki lassan de biztosan tonkreteszi a sajat partjat? Pedig baloldara es szocialistakra szukseg lenne. Csak eppen olyanokra akik valoban azok.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.27. 10:19:04

más:
emberek, a horngáboron más is lefagyott? hogy ők a fidesszel? mijezacsend róla?! :)

cé veres lajos 2007.10.27. 10:43:45

Szamárfül!
Szerintem ez nyilatkozat szorosan összefügg az 1%-os "népszerűségükkel", és Gyurcsány mélyponton lévő népszerűségével. Horn Gábor be van szarva.
Ha Gyurcsány bukik, vele bukik az MSZP is. Ha bukik az MSZP, akkor nemcsak magával rántja a szadeszt, vagyis kiesnek a parlamentből.
Ezért (adott estben) a másik nagy párba csimpaszkodva próbálja a szdsz politikai túlélését biztosítani. Nem azért mert ő most hirtelen megszerette a Fideszt.

Még a végén az SZDSZ túlélése a Fidesztől fog függni? Ez nagyon vicces. Sőt, abszurd lenne.
De ebben az országban már tényleg bármi megtörténhet.

exit 2007.10.27. 10:52:30

szamárfül: horn sztem ezt maga sem gondolhatta komolyan, inkább csak fuldoklás az egész.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.27. 10:58:39

na ja, majdnem végignevettem, de azért egy kancell. államtitkár dolga mégsem a mikroszkóp színpadára való szövegek gyártása... közben mások meg új pártot vizionálnak fletó alá... kész kabaré, ja.
vagy mégsem? :P

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.27. 10:59:53

egyik legszebb mondata valóban, miközben 1%-osak maguk is: nem tudja értelmezni mint pártot, az mdf-t :D
(Aba, bocs az offokért :) )

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.27. 11:03:11

ez az éppen 13%-nyi "liberális magyar" is vicces: miért is nem szavaznak rájuk akkor?
Amúgy sz'tem min. 60% liberális magyar van, csak hogy ők gyökeresen másként értelmezik ezt a szót... ki kéne már róni rájuk egy nyelvvédelmi bírságot, amiért kitették strichelni ezt a szót a placcra, már 17 éve...

dowNLoad 2007.10.27. 11:18:57

Az emberiség nevében, megkérjük lendvai elvtársnőt, hogy a BOTOX használatát mérsékelje! (lehet, hogy a szinaptikus kapcsolatokra is hatással van? Egyfajta hamis tévedhetetlenség képzetét adja, paranoid beütéssel?)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.27. 11:56:53

fentebb mulattak páran azon, hogy Lendvai szövegét már a szoci tábor sem veszi be..
ó, ne ringassátok magatokat tévhitekbe... bármit benyelnek. A lobotomia országa vagyunk. A valósághoz jobban közelít a CsermelyP.-féle 'Albán' uras levelekben megírt kispolgár (mno.hu), mint ezek a naív remények, hogy az alacsonyabb társadalmi rétegekben egyszer még eljő a flvilágosodás kora... Ehh. :( Lendvaiék mindig értő fülekre fognak találni.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.27. 13:00:45

fellát valaki a zsinórpadlásra? mert érdekes, amikor egy-két nap alatt beszól a szadesz megmondóembere, Horn is, meg maga a kencelláriai min. is megszégyeníti a főfőnököt... mi forrja ebből ki magát?

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.27. 14:06:39

Tisztelt szejler úr!

(Javasolnám a tegeződést, ha önnek nem gond.) Ha pusztán választási matematikát néznénk, akkor az MSZP érdeke egy 4,99%-os radikális párt, vagy még inkább kettő. Ha a véleményemre kíváncsi, kapjanak inkább 1%-ot, mint kettőt. Nem hiszem, hogy ezek az emberek hirtelen véleményt váltanának, de azt nem bánnám, hogy ha megint megegyezés lenne arról, hogy a rasszista, antiszemita, homofób stb. szövegek hangoztatói automatikusan partvonalon kívülre helyezik magukat.

És szerintem a "radikálisokat integrálni kell, hogy kezelhetők maradjanak" szöveg nem paradoxon, hanem hülyeség. Pokorni is ezt mondta, de valahogy nem volt számomra meggyőző. Tarlós olyan zsidózó viccet mondott 23-án, hogy a hajam égnek állt. Nem azért mondta, mert antiszemita lenne, hanem mert meg akart felelni az ilyen típusú elvárásoknak is. Ez az eredménye az integrációnak.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.27. 14:09:29

István, annyi köze van a szövegednek a valósághoz és a kultúrához, mint Balassi nevének az y-hoz.

Bummer 2007.10.27. 14:29:25

Nem, Tibor, az MSZP érdeke egy 33.3333333333 százalékos radikális párt.

volkov 2007.10.27. 14:33:19

Pasztor Tibor,

Mar masodszor irod le, hogy mit mond Pokorni, amit persze a te tolmacsolasodban is szivesen olvasok, es nyilvan huen is adod vissza az elhangzottakat, de nem lehetne, hogy inkabb megis adsz egy linket?

Egyebkent min akadtal ki Tarlos vicceben azon tul, hogy Kohn es Grun? (van tippem, de szerintem te fejtsd ki)
Abban persze megegyezhetunk, hogy szerencsesebb lett volna, ha pl. Kovacs es Szabo urakkal mondja el a viccet.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.27. 14:36:04

szabad kérni a "zsidózó vicc"-ről linket? én erről lemaradtam. tényleg. kösz.

(balsejtelmeim azért vannak: bolha-elefánt evolucionizmus...? - na fene, már én is zsidózok?! :p )

Bummer 2007.10.27. 15:07:11

A Tarlós által IDÉZETT ősrégi viccben antiszemitizmust látni paranoia. Talán tetszenének odafigyelni a beszédre:

A brutális és képmutató nagyhatalmak pedig mindig megtalálják a maguk árulóit is. Közszájon forgott a forradalom vicce: Kohnt beszervezik. Mondják neki, hogy menjen, beszélgessen az emberekkel, és aki szidja Kádárt, azt jelentse fel. Kohn elmegy Grünhöz, és bemutatkozik. Kohn Izidor vagyok. Mondja, Grün, mi a maga véleménye Kádárról? Grün megijed, ijedtében azt feleli, az ami magának. No, akkor letartóztatom.

AZÉRT KOHN és GRÜN, MERT HITTESTVÉREK ÉS ELVILEG NEM ÁRULJÁK EL EGYMÁST. Szabó és Kovács úrból a két ember közötti viszony nem derül ki.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.27. 15:10:18

Pásztor Tibor · pasztortibor.hu 2007.10.27. 14:06:39:
"És szerintem a "radikálisokat integrálni kell, hogy kezelhetők maradjanak" szöveg nem paradoxon, hanem hülyeség. Pokorni is ezt mondta, de valahogy nem volt számomra meggyőző. Tarlós olyan zsidózó viccet mondott 23-án, hogy a hajam égnek állt. Nem azért mondta, mert antiszemita lenne, hanem mert meg akart felelni az ilyen típusú elvárásoknak is. Ez az eredménye az integrációnak. "

Ejnye, Pásztor úr, maga olyan ügyesen csúsztat, mint egy politikus. Nem gondolkozott el azon, hogy politikai pályára tér?

Itt a radikálisokat és az antiszemitákat tetszett összecsúsztatni ügyesen. Igen, sok a radikális. Ez azt jelenti, hogy szívesen kirúgdosnák Gyurcsány Ferencet a Parlamentből, de leginkább szívesen megnéznék a tévében, amint valaki ezt megcselekszi. Ha ezt össze tetszik mosni az antiszemitizmussal, akkor esetleg önbeteljesítő jóslat lesz belőle és Gyurcsány gyűlölői esetleg felveszik a listájukra a zsidókat is, amint azt a zsidó szervezetek kissé idegesen már szóvá tették.

A radikálisok és az antiszemiták halmazának van közös része, de ezek messze nem azonos fogalmak.

Tarlós pedig akármilyen zsidó viccet mond, már ellenség, nem a radikálisoknak, hanem az antiszemitáknak. Elment ugyanis a Sófár Egyesület flashmob-jára a régi zsidónegyed helyreállításáért. Oda, ahová Demszky nem.
Egy nézőpont:
tarlosistvan.hu/blogkiolvas.php?blogsorsz=18
Másik nézőpont:
kuruc.info/r/2/5043/

Amúgy az utóbbi nagynevű portálon ez a második legolvasottabb cikk.

Még a végére azt megjegyezném, hogy nem azonos Ön azzal a Pásztor úrral, akinek volt az a díszzsidózós botránya?

Előre elnézést kérek, ha csak névazonosság.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.27. 15:32:09

felesleges volt elnézést kérned...

:D

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.27. 15:42:41

"a jó Isten tudja miért, le akarják járatni azt, ami Krisztus előtt 300 óta egyenlő a törvénnyel és elutasítása a demokrácia tagadását is jelenti".

ezt mondja Tarlos.

Nagy Britanniaban es Nemetorszagban nincsen orszagos nepszavazas, az Egyesult Allamokban pedig nincsen szovetsegi szintu nepszavazas, ergo Tarlos szerint Nagy Britannia, Nemetorszag es az Egyesult Allamok a demokracia tagadoja, ellenben Krisztus elott haromszaz evvel, Romaban demokracia volt. Tarlos NEM antiszemita, nagyon nagyon nem antiszemita, nem fasiszta, nem szelsojobboldali, hanem igazi demokrata ember, csak egy iszonyuan buta egy faszkalap igazi demokrata ember. Sokkal jobb mintha egy antiszemita buta faszkalap lenne, de attol meg annyira sotet egy taplo a frakciovezeto ur, hogy megdobbento. Nem antiszemitakra es nemantiszemitakra, hanem ordas nagy faszkalapokra es kevesbe ordas faszkalapokra, esetleg, allitolag ilyen is van, un. nemfaszkalapokra erdemes felbontani a magyar politikai spektrumot. Tarlos az a tipusu hulye, aki nem tud hibazni, mindig taplo es sohasem antiszemita.

szejler 2007.10.27. 15:48:43

Pásztor Tibor

Eldöntendő kérdés. Kb mekkora a radikális eszmék iránt fogékony réteg Magyarországon?

Ha 5%-nál több, akkor biza szocpártnak érdeke egy őket képviselő pártot a Parlamentben tudni, mert egy ilyen párt (Jobbik, Miép) koalícióképtelen!!. Ráadásul támadási felület jobbról a Fidesznek .
(Minél nagyobb, annál jobb tehát.)

A 4.99% egy idealista pártnak lenne praktikus cél, és szocpártot, pláne fletot idealistának "bélyegezni" több mint humoros.

Ki a radikális? Az akiről Ferenc mondja, Horn G. mondja, Dávid I., vagy Pokorni?
Az utcán hajigáló, gyujtogató, zsidózó idióták nyilván azok, de van olyan ismerősöm, aki ott volt tavaly okt. 23.-án az Erzsébet hídon és nem zsidózik nem dobál, értelmes, diplomás, csak kissé elkeseredett ember, aki reménytelenül tragikusnak látja az ország és a saját lehetőségeit. Vagy ott van a 19 éves szép, kedves és végtelenül naiv unokatestvérem (lány), aki minden tiltakozásom, és lebeszélésem ellenére belépett a Magyar Gárdába. Az mondja (és tőle elhiszem), szimpatikus a hazaszerető társasághoz akart tartozni, és bár félt attól, hogy zsidózás lesz, eddig ilyet nem tapasztalt.

Namost, engem így is kiver a víz a MG-tól, mert akár zsidóznak most, akár nem, az ilyen szervezetekben előbb-utóbb, az idióták átveszik az irányítást.

De amikor a Magyar Gárda tagjait csuklómozdulattal lenácizzák és előzetesen is tömeggyilkosoknak titulálják őket, akkor eszembe jut az unokatestvérem, és elég szépen kiviláglik az ilyen ítéletek ostobasága.

Panelválasz meg egyszavas bunkó, ami csak a frontvonalakat húzza meg, a megoldás és a veszélyes ostobaság felszámolása helyett.

Istvan 2007.10.27. 16:14:55

A Balassi-ert bocs.

A tobbi ugy igaz, ahogy irtam. Es tokeletesen tudod Te is. Azert hagytunk mindig ajandekot Neked :)

Mintahogy a plakatolasnal is mindig ott koroztel az autoddal, le ne tagadjad mar, mer' mindjart radszakad a virtualis eg...

A nyugger neni kezebol en vettem ki az ures szavazolapot, es raktam be a boritekba. Erdekes modon a kevesbe szoci szavazokorben Te nyertel, a jobban szociban meg annyit radvert a Vajdane, hogy vegulis o gyozott. Persze azt nem lehet bizonyitani, hogy a nyugger neni tenyleg csak emlekbe akarta hazavinni a szavazolapot, vagy egy potencialis lancszavazast akadalyoztam-e meg, de teny, hogy senki nem szamitott arra, hogy nem Te fogsz gyozni abban a valasztokeruletben. Ahogy az SMS-ezo MSZP-s neni meg lapozta a nevjegyzeket, az meg... At is vettuk tole a nevjegyzek adminisztraciojat egy ido utan...

szejler 2007.10.27. 16:49:05

Le kell írnom, mert fontos.

Tótaw sok baromság mellett helyesen mondta: nem minden antiszemita náci is rögtön (mondjuk őt is lefasiztázták már).

Nekem erről komoly családi élményeim vannak. Drága nagyanyám zsidózott olykor, amit kamaszkoromban borzongó kiváncsisággal, 20 éves korom után kínos zavarban éltem meg. Nem értettem, hogyan mondhat ilyeneket, amikor több zsidó származású családi barát is volt. Emlékszem , majd elsülyedtem, amikor először zsidózott valami ízeset Radnóti bácsi társaságában. Ősrégi barát, naponta találkoztak egymással, dőlni lehetett a beszélgetéseiken. Azt hittem, az öreg feláll, és soha többet nem látjuk, de csak halgatott egy sort, és utána ugyanolyan felhőtlenül folyt a beszélgetés mint előtte.

Amikor nagyanyám kiment valamiért, az öreg, zavaromat látva, mosolyogva annyit mondott: attól hogy marhaságokat beszél, még jó ember.

Magyarázatért a háborúig kell visszamenni. Nagyanyámék egy zsidó származású barátjuk vagyonát rejtegették a háború alatt, és amikor a megmaradt fiú viszajött, hiánytalanul adták neki vissza.
Kivéve néhány inget, ami elkeveredett, és ezt a srác nagyon zokon vette, üvöltve mondta el nagyanyámat(aki előtte a szén alól bányászta ki az ékszereket) mindennek. Ezt meg nagyi vette zokon egy életre, hiába utaltam a koncentrációs táborból szabadult fiú lelkiállapotára, nem tudta megbocsátani. Szalon-antiszemitizmusához egy, a véletlennek köszönhetően Weisz nevű, párttitkár is hozzátett, amikor családi háttér miatt kirúgták a 40-es évek végén.

Nagyinak amikor valaki szükségben, vagy bajban volt, eszébe se jutott az ismerős, vagy barát vallása, származása, rohant segíteni.

Mégis, gyanítom lennének olyanok, akik nácinak bélyegeznék.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.27. 17:43:20


Amikor valaki azt mondja, hogy a Magyar Gárda náci, vagy Bayer Zsolt náci, vagy X.Y náci akkor leginkább azt mondja, hogy egy olyan jellegü faszkalap mint egyes nácik. Adott esetben a sima de határozott faszkalap lenne a helyesebb, de nem lehet minden faszkalap mellé ideológiaelmélet tanszéket telepiteni. A valódi nácik egy része sem volt náci. A valódi nácik jelentős része nem ölt volna zsidókat, sőt talán nem is gyülölte őket igazán. Nagyon sok náciból tisztességes demokrata lett, pl. Németország egyik kancellárja hivatásos náci propagandista volt, és ezt soha nem is tagadta.
Itt nem arról van szó, hogy ki felel meg a náciság alapkövetelményeinek, márcsak azért sem, mert olyan ember ha száz van Magyarországon sokat mondok. Egyébként kommunisták sincsenek olyan nagyon, de ha valaki lekommunistázza a baromira nem kommunista Havas Szófiát, akkor valamilyen értelemben azért mégiscsak érthető amit mond.

szejler 2007.10.27. 19:54:34

Tunder

Csakhogy ennek a szónak rettenetes súlya van, milliók halálát, az embertelenség felső fokát jelenti, és az általad felsorolt jelentésárnyalatokat egyáltalán nem fejezi ki. Ezzel az egy szóval összeterelik pl az unokatesvéremet, Hitlerrel, vagy más tevékeny tömeggyilkossal.

Azt gondolom, ez tragikus hiba.

És nem csak azért, mert ha igazságtalan, és a megvádolt érzi hogy az, belőle is rossz reakciót vált ki, neadjisten tovább radikalizálja.
Automatikusan elvágja a lehetőségét az egyén problémájának megértése előtt. Különbségtétel nélkül lenácizni valakit kényelmes megoldás, már csak el kell határolódni tőle, de az előítélet gyökerét ezzel el is veszítettük.

Nincs megoldás, csak sértett, a másikat kizáró emberek mindkét oldalon. Hogyan csökken így az előítélet?

Zülejka 2007.10.27. 20:11:08

szejler, és kommunistázni szabad? Az sem azt jelenti ám, amit jelent... Gyurcsány nem Rákosi, és eszeágában sincs kommunizmust csinálni...

dowNLoad 2007.10.27. 20:13:36

A baloldalinak olyan a komcsi, mint a jobboldalinak a náci, havasszófia meg egy elmebeteg, komcsi mszp-s képviselő. Kirúgta-e már a pártja? (akkor lenne korrekt baloldali, nem komcsi, ha megtenné) A szemiták meg próbálják az említett kettőt egymás ellen kijátszani, a komcsit utálják, a baloldalit lenézik, a jobboldalit is utálják, a nácitól félnek, ők maguk nem tudom mik, és hogy mi a fr@ncot akarnak.

szejler 2007.10.27. 20:28:57

Zülejka

Köszönöm hogy felvilágosítottál Fletó szándékairól!
Ha találsz olyan hozzászólást tőlem, ahol lekommunistáztam, vagy államosítás gyanújába kevertem, családi pecsétnyomóval, merített levélpapíron kérek bocsánatot a miniszterelnöktől. (az idiótákon kívül kit halottál te mostanában kommunistázni egyébiránt?)

És ha már differenciálás: kommunista sokféle volt, Nagy Imre vagy a volt (igen jófej) szomszédom is. A kommunista szónak az emberek többsége számára vannak! árnyalatai, és nem kapcsolódik hozzá okvetlenül a tömeggyilkos, embertelen vadállat fogalma. Ellentétben a nácival.

Egyébként azok, akik ezt központozás gyanánt használják, tisztában vannak azzal, hogy ezzel éppen a szó jelentését ürítik ki?

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.27. 21:59:18

Fiúk, kicsit az az érzésem, hogy szövegértési problémáitok vannak. Írtam én, hogy Tarlós antiszemita? Nem. Írtam én, hogy zsidózott? Igen.

Volkov, pontosan az a baj Tarlós viccével, hogy Kohn és Grün volt benne két semleges név helyett. Kohn és Grün egy archeotípus a pesti vicc esztétikájában. Ez esetben nem ezt testesítették meg, onnét kezdve viszont beindulnak a negatív asszociációim. Igen, egyetértünk, szerencsétlen dolog volt kónozni és grűnözni.

Itt a link a Pokorni-szöveghez: narancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=15251

Itt a link Tarlós viccéhez, és a hozzá fűzött kommentemhez: pasztortibor.hu/071025beszedek.html

Doomhammer, a blogomban pont ezt a kurucos cikket idézem igazolandó, hogy Tarlós nem antiszemita. Amúgy a maga hozzászólásából azért látszik, hogy bár az antiszemiták csak részhalmaza a radikálisoknak, de nem állnak messze egymástól.

Szejler, egy idealista párt 1% alatti radikális pártot szeretne. Ahogy én is. Egy pragmatikus párt 4,99%-os (akár több) pártot. Az 5% fölöttivel az a bajom, hogy bár szerintem nem koalícióképes, de a Fidesz eddig politikája azt mutatja, hogy de, az. Az FKGP-t is koalícióképtelennek mondták sokáig, a MIÉP parlamenti pártként kívülről, de segítette az Orbán-kormányt. Félek tőle, hogy nem lenne ez máshogy most sem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.27. 22:02:14

Pásztor Tibor · pasztortibor.hu
"Amúgy a maga hozzászólásából azért látszik, hogy bár az antiszemiták csak részhalmaza a radikálisoknak, de nem állnak messze egymástól."

Ezt a kijelentést kibontaná, Pásztor úr?

Az én olvasatomban maga itt leantiszemitázott
engem.

Nyugtasson meg, hogy nem ez a helyzet.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.27. 22:23:36

Na de kedves Doomhammer. Nyugodjon meg.

dowNLoad 2007.10.27. 23:06:52

Ha a Föld élőlény, akkor az emberiség jóindulatú daganat rajta(erősen jóindalatú hasonlat), de a cionista globalista zsidóság a rák.
Csak ezt Tarlós nem mondhatja ki. (én igen)

Marianna · http://egerentyu 2007.10.27. 23:21:52

Havas Szofia nem kommunista, erosen baloldali kornyezetben nott fel, nagypapa tabornok a voros hadseregben, papa 1956-ban halt meg (vagy agyonlottek vagy teherauto gazolta el) nagybacsi az aki..gondolom szinten nem kommunista csak erosen baloldali..Mindketten kepviselok es az Alkotmanyra tettek le eskujuket, de szerintuk 1956 ellenforradalom volt ahol fasiszta sopredek vadaszott a zsidokra. Ha ez nem agyrem akkor nem tudom micsoda. A nem kommunista de szocialista part pedig csendben malmoz es nem tiltakozik, nem hatarolodik el. Nem. Hanem elkezd antiszemitazni. Kulonben nagyon erdekes, hogy mindig akad valaki aki elteriti a temat ha kisse zavaro es rogton elkezd fasisztazni..Unalmas, nem idoszeru, feltupirozott, mestersegesen gerjesztett az egesz. Megalazza a zsidokat is, akik szerintem kikerhetnek mar maguknak, hogy allandoan oket hasznaljak urugykent.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.28. 07:03:41

Marianna, nem akarom védeni Havas Szófiát, nem értek egyet azzal, amit mondott, de nem azt mondta, amit te a szájába adsz. És témaelterelésről csak annyit, hogy nem ez itt a téma, tehát a havasszófiázás az maga a témaelterelés.

dowNLoadra pedig mindig lehet számítani, bármikor képes bizonyítani, hogy az antiszemiták közöttünk vannak. Lehet, hogy beépített ügynök.

cé veres lajos 2007.10.28. 08:41:39

Pásztor úr!
Vajon amikor Verebes a Heti Hetesben zsidó viccet mondott, akkor is ugyanígy felháborodott?
Vagy Verebesnek szabad zsidó viccet mondani?
Miért? Ön szerint ki és milyen alapon mondja meg, kinek szabad és kinek nem?
Nincs több kérdésem.

cé veres lajos 2007.10.28. 08:43:02

.

Marianna · http://egerentyu 2007.10.28. 09:21:32

Igazad van Pasztor Tibor, eltertem, csak mindig duhos leszek, ha elkezdenek zsidozni vagy antiszemitazni. Kulonben az adott tema sem aktualis mar, Rogan nagyon jol megfelelt Lendvainak, nem nagyon tudnak a tovabbiakban legalabbis ebben a temaban belekotni..

Istvan 2007.10.28. 10:35:14

Es termeszetesen diszzsidozni szabad, az nem zsidozas, Kohn es Grun-t mondani egy viccben az zsidozas.

Tovabbi jo egeszszeget kivanok, majd viszunk 2009-ben megint ajandekot, jo?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.28. 13:34:42


"Megbukott a Gyurcsány-kormány cigánypolitikája, jogvédőstől, mindenestől, annak ellenére, hogy soha ennyi díszcigány a kormányzaton belül nem volt" - fogalmazott Farkas Flórián, a Fidesz parlamenti képviselője.

Senki sem diszpirézezhet, de van aki jobban nem diszpirézhetsz mint mások ? :))
Aki Bayer Zsolttal ezzel az antiszemita, cigányellenes, homofób pöccsel smúzol az néha beleszaladhat abba, hogy lediszzsidózzák. Az sokkal neccesebb lett volna ha Pásztor Tibor kétségbe vonja DT zsidóságát.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.28. 13:35:34


félreragoztam a diszpirézik igét. sorry.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.28. 13:36:38


félreragoztam a diszpirézik igét. sorry.

volkov 2007.10.28. 13:55:34

Tundersegedhez merten meglepo mennyisegu gyulolet frocsogott elo a klaviaturadbol az elmult napokban:)

gloire 2007.10.28. 13:59:27


Helyesen: díszpirézezik.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.28. 14:20:30


volkov,

ez gyulolet lenne ??? :)) a gyulolet, nagyon eros negativ erzelmet fejez ki, es azt te nalam nem nagyon fogsz talalni, de vegulis azt tartasz gyulolkodonek amit akarsz.

Marianna · http://egerentyu 2007.10.28. 14:35:44

Kicsit atestek a lo masik oldalara, akik azt mondjak, hogy nem lehet zsido viccet meselni. Egy kulturat szeretnenek a tulbuzgo alszentek megfosztani egyik lenyeges elemetol. Nevezetesen a zsido kulturat a vicceitol, amikrol konyvek jelennek meg. A zsidok humora, nagy hajlandosaguk az ongunyra, a kificamodott tortenek meselese, a szellemesseguk nem hinnem hogy titkolni valo. Es nyugodtan meselhet barki barmirol viccet ha nem serti az adott celpont emberi meltosagat. A legtobb etnikai, vallasi,orosz-amerikai-magyar viccek az adott nepcsoport furcsasagait veszik celkeresztbe. Es normalisabb vilagreszekben az erintettek nevetnek rajta a legjobban.
Ja igen: Bayer Zsolt soha eletben nem volt antiszemita. Amit a ciganyokrol, ciganybunozesrol ir az eros es vitatkozni lehet rajta. Mint ahogy arrol is, hogy van-e joguk a ciganyoknak az onbiraskodasra.

volkov 2007.10.28. 14:45:04

Tunder,
koszonom a hozzajarulasod, ezt a jogom melypszichologiai elemzesek elvegzese nelkul fogom gyakorolni a tovabbiakban is. Gondolom te sem jarsz el maskent mikor antiszemita pocsoket emlegetsz, felteve, hogy te is zsidogyuloletet ertesz antiszemitizmus alatt:)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.28. 14:46:17


Bayer Zsolt azt mondja amit pillanatnyi anyagi erdekei diktalnak. Amikor ezek antiszemita gorenysegek mondasat diktaljak, akkor nem szokott habozni.

hvg.hu/velemeny/20070618_bayer_fortunatus_antiszemitizmus.aspx

mindazonaltal...
eg.nolblog.hu/?post_id=3776

volkov 2007.10.28. 16:25:53

Tunder,

egyebkent ebben a diszzsidozasban az nem tetszik, de marhara, hogy a lenyege, hogy felteszi, hogy
1) a szoban forgo ember cselekedetet/cselekedet vele valo elvegezteteset nem utolso sorban az motivalja, hogy tortenetesen zsido
2) a cselekedet kozonseg altali megiteleset is jelentosen befolyasolja, hogy az illeto zsido (azaz, felteszi, hogy a kozonseg szamon tartja az illeto zsidosagat)
3)a cselekvo zsidosaga a kozonseg megtevesztesere szolgal

Pasztor Tibor irasa eseteben
www.pasztortibor.hu/060224vanegy.html

ezt ugy tudom ertelmezni, hogy azt akarta allitani, hogy a Fidesz a zsido szavazok megszolitasat zsido politikusra bizza (1), mondvan, hogy
az adott temara a zsido szavazok jobban figyelnek es ok elkepzelheto, hogy szamon tartjak ki zsido es ki nem(2).
(A (3) reszt hagyjuk, politikusokrol van szo. )
Ez eddig, ha offenziv stilusban irodott is, azt mondom OK, ertem.


A dolog ott hibadzik, hogy _kettes_ szamu diszzsido.
Ez szamomra azt sugallja, hogy aki a Fideszben zsido, az diszzsido (lasd a fenti 1,2,3), ez viszont eleg ellenszenves hozzaallas szerintem, ezt nyilvan nem menti, hogy irhatott volna rondabbat is DFT-rol.

Nem tudom Bayer-DFT dologgal kapcsolatban milyen smuzolasra gondoltal.

Bayer cikket
fidesz.sopron.hu/article.php?id=12129

nem vedenem, ertheto, hogy ebbol arra jut az olvaso, hogy gyuloli a zsidokat. Persze ettol meg ez
nem biztos, hogy ez igaz, de valojaban ez irrelevans, ettol nem lesz a cikk elfogadhatobb.

A pincsikutyat illetoen meg, whatever...
A Resedin minden esetre nem tunik tul hasznosnak, ennek ellenere ugy tunik, hogy szedik egyesek

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.28. 16:47:11


kedves volkov,

Pasztor Tibornak egyaltalan nem kellett volna diszzsidozni. Sem egyes sem, kettes szamu diszzsidorol nem szoktak beszelni Europaban. Pasztor erzekeny a zsido tematikara, es egy kicsit bepoccent. Hulyezni kellett volna nem diszzsidozni, mert a hulyezes meg belefer.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.28. 17:34:04

konyorgom, mindenkinek elment az esze? vagy Fleto alneven itt terjeszti az antiszemita veszelyt?

most mar nem lehet zsido viccet meselni? skotot se?
azert ne legyen mar rogton gondolatrendorseg.
szerintem akkor van esely soviniszta/fasiszta temara, ha valaki egyertelmuen (kimondottan) azert diszkriminalodik, mert mas nepcsoporthoz tartozik.

magyarorszagon ez elsosorban a ciganyokkal fordul elo. vagy mondjuk szinte kizarolag veluk. szoval en nem felnek a zsidok helyeben, es valoszinuleg ok nem is felnek.

de ez a proaktiv aggodas meg az hitlerbajszos ordog falra festese mar nevetseges. gyerunk, onjelolt jogvedok, talaljunk mas emberek kinyilatkozasaiban burkolt vagy nyilvanos zsidozast! kozositsuk ki a majdnem uszitokat! vagy esetleg varjuk meg, hogy a velt sertettek felveszik-e a kesztyut. egyebkent meg jon az elhatarolosdi.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.28. 17:44:01

Pásztor Tibor:
Nem tudom, miért zsidózás Tarlós vicce. Szerinted ezt bárki is úgy foghatja fel, hogy "most jól megmondta _nekik_", vagy valami hasonló? :)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.28. 17:52:05

Turul,
biztosan az elmondott szavak betuibol osszerakhato egy zsidokra nezve diszkriminativ mondanivaloju kijelentes. vigyazz, mit mondasz. scrabble rulez.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.10.28. 19:04:17


Nem zsidózott Tarlós. Pont. Pásztor Tibor totálisan félreértette a szituációt.

Istvan 2007.10.28. 21:02:21

Nem felreertette, belemagyarazta. A belemagyarazasrol meg egy hires volt ELTE tanar ezt nyilatkozta:

"Infantilis szándék ez, amely nem vehető komolyan. Ha valaki ezt hangsúlyozza a demokráciában, az pszichopatológiai eset "

Majd csokit is kuldunk a szorolapok melle, hatha az segit :)

dowNLoad 2007.10.28. 21:42:41

jótündér, az USA-nak van a világ legjobb ALKOTMÁNYA, a németeknél a régiók önállóak (Német SZÖVETSÉGI Köztársaság), az angolok, viszont tényleg köcsögök, alkotmányuk sincs, és népszavazni sem lehet náluk, tipikus NWO minta-állam. (hagyományaik vannak, de meddig?)

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.29. 10:14:04

Turul, vannak helyzetek, amikor óvatosan kell zsidó (cigány-, meleg-, stb.) viccet mesélni. Tarlós vicce pedig nem zsidóvicc volt, hanem egy vicc, zsidókkal. Hagsúlyozottan zsidókkal.

Árpádsávos zászlók előtt elmondani egy olyan viccet, aminek az ellenszenves főszereplője csak azért Kohn Izidor, hogy a hallgatóságnak ne kelljen vele azonosulnia, az bizony zsidózás.

Továbbra sem gondolom, hogy Tarlós antiszemita lenne, azt se, hogy szándékosan tette, amit tett, csak ettől sem lesz jobb a helyzet.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.29. 10:36:07

Pásztor Tibor:
Ellenszenves főszereplő? Ne kelljen vele azonosulni? Jaj. Ez nagyon erőltetett.

Bummer 2007.10.29. 11:08:16

Mi a baj a Bayer-cikkel? Normálisak vagytok? A középkorban a kereskedők zsidók voltak! A mesterségek apáról fiúra szálltak, nem volt Közgáz. Hol van a cikkben a gyűlölet? És nagyon remélem, hogy Orbán Viktor továbbra is tisztában marad vele, hogy az IMF-től és a nemzetközi pénztőkétől jót még senki nem kapott. Nem véletlen, hogy csak a legszarabb helyzetben levő, legkiszolgáltatottabb országok mennek bele az IMF-diktátumokba. Aminek a következménye aztán az, hogy még inkább kiszolgáltatottabbak lesznek.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.29. 12:17:31

Turul, akkor adj másik magyarázatot, miért pont Kohn és Grün. Még volkov szerint is szerencsésebb lett volna Kovács és Szabó.

gloire 2007.10.29. 12:25:24


Pásztor: direkt. Csak pont az ellenkező előjellel!
És vannak is akik megszólítva érzik magukat,
az szdsz már 1%-on van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.29. 12:31:21

Pásztor Tibor · pasztortibor.hu 2007.10.29. 10:14:04:
"Árpádsávos zászlók előtt elmondani egy olyan viccet, aminek az ellenszenves főszereplője csak azért Kohn Izidor, hogy a hallgatóságnak ne kelljen vele azonosulnia, az bizony zsidózás."

Mit erőzöl?
Politikus vagy, nemdebár?
És láthatod, hogy EZ nem működik.

Valami mást kell kitalálni. Talán egy egyéves adócsökkentési program, amit majd bevezetése előtt fel lehet rúgni? Az is vásárol egy évet.

Orbánnak jobb ötlete volt 1999-ben, de csak ne én keressem ki neked. Dolgozz meg a pénzedért, amit nem mellékesen az én adómból kapsz.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.29. 12:32:28

Gloire, ha igazad van, akkor nagyon hülye.

volkov 2007.10.29. 12:35:36

Tibor, Tibor,

hogyan igazol az barmit is, hogy szerintem mi van?
egyszer majd kifejthetned, hogy mi volt az a "kettes szamu"...

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.10.29. 13:03:48

volkov, bármikor, csak hívj föl, és igyunk egy kávét/sört.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.29. 13:04:11

Doomhammer: :)))

Pásztor úr, látom elvesztünk abban a problémában, hogy mitől is zsidózás egy zsidó vicc...
Felvetései alapján úgy tűnik, maga annak a Komlós Aladár-féle vicciskolába járt, aki enyhén szólva elfogult és túl szigorú volt ennek megítésében. Ezügyben hivatkozásom u.az a kötet, mint amiből most idézek önnek:

"...a Komlós féle elkötelezett zsidók számára az ilyen /.../ viccek zsidósága erősen kétséges. Természetesen a gondolat nem csak a viccekre vonatkozik. Akik csak azért zsidók, mert a környezetük erre emlékezteti őket, azok számára a zsidóság gyakorlása nem több, mint az antiszemitzmus elleni harc."
(p47.)

Ajánlom forgatni a teljes művet:
Kertész István: Gitli néni tésztája avagy Elmélkedés zsidó viccekről
Schweitzer József előszavával
Budapest, 1993

Bummer 2007.10.29. 13:15:07

Tibor, te nagyon sötét. Azért Kohn és Grün, MERT ÍGY VAN AZ ŐSRÉGI VICC. PC faszságból nem kell átírni. Másrészt Kohn és Grün (nem archeotípus, ahogy félművelt magad íród, hanem archetípus, de ez mondjuk erős szó) hittestvérek, akik feltételeznek egymásról ezt-azt, ennek szemantikai funkciója van.
süti beállítások módosítása