Szembesítés
2007. szeptember 27. írta: TuRuL_2k2

Szembesítés

Volt-e beleszólása Gyurcsány Ferencnek abba, ki nyer és ki nem nyer az ifjúsági tárca pályázatain (avagy közreműködött-e a Zuschlag-modell működtetésében)?

Gyurcsány Ferenc változata




Miniszterként egyébként aláírt bizonyos dokumentumokat, de ezek hátterét nem ismerte. "Az lett volna furcsa, ha tudok róla, a pályázatok elbírálása ugyanis üzemszerű volt" - mondta a kormányfő.






Topolánszky Ákos (GyISM ex-helyettes államtitkár) változata
"Emlékszem, a magyar média egyik legbefolyásosabb szereplője, Gyárfás Tamás részére kellett volna négymillió forintot juttatnom. Az ő cége számos pályázatot nyújtott be, és nyújt be azóta is különböző minisztériumokhoz, a legkülönbözőbb ügyekben. Neki „illett” adni, tudta mindenki. Egy drogprevenciós médiaműsor tervével a kábítószerügyi pályázatokon is jelentkeztek. Ilyen esetekben egy szakértői bizottság végezte el az értékelést, és én – elveimnek megfelelően – ezt a listát változtatás nélkül továbbítottam a minisztérium politikai vezetésének aláírásra. A bizottság úgy értékelte, hogy a Gyárfás-féle anyag szakmailag nem megfelelő, és lepontozta. Amikor a döntés nyilvánosságra került, Gyurcsány felhívott telefonon, és elmondta, mennyire kellemetlen neki, mert Gyárfás engem nála feljelentett többoldalas, kézzel írott levélben, reklamálva, hogy nem kapta meg azt az összeget, ami neki jár. Végül ismereteim szerint Gyárfás – a felmentésemet követően – megkapta a pénzt."

Ocsovai Tamás (GyISM ex-helyettes államtitkár) változata
Az egykori GyISM alkalmazott a jegyzőkönyv szerint azt állította a nyomozóknak, hogy "a miniszter dolgozó szobájában minden hét elején volt egy informális egyeztetés". Ezen "a miniszter, a politikai államtitkár, azaz Mesterházy attila, az MSZP ifjúsági és sport munkacsoportjának vezetői vettek részt, név szerint Ujhelyi István, Arató Gergely, szerintem volt olyan, hogy Zuschlag János". Ocsovai állítása szerint ezeken az egyeztetéseken "áttekintették az adott héten meglévő feladatokat, lett lényen szó előterjesztésekről, tervezetekről, pályázatokról". Az egykori helyettes államtitkár vallomása szerint ő mindig felsőbb utasításra támogatta a később hamis számlákkal megbukott szervezeteket.


Önnek nem hiányzik a válasz?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr84178369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.09.27. 12:12:19

Azért annak is van egy kis szépsége, hogy a Weiszenbergerre terhelő kazetta a saját lakásán tartott házkutatásán került elő.
index.hu/politika/belfold/zuweisz09/
Ennyire hülye, vagy ennyire érinthetetlennek érezte magát? Időnként talán szokta nézegetni?

Ja, és kábítószert melyiküknél találtak?

zsóka 2007.09.27. 12:14:37

Olvasnivalót ajánlok.
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T914950a8f1553678273b471f53f7bf2
lehet, hogy tévedek, de én ezt egy jól felépített, rafinált bejegyzésnek érzem

medve 2007.09.27. 12:35:05

Hát gyerekek, azért az emberek nem hülyék. csak mi hisszük, hogy mindent beszopnak. Előbb-utóbb megjön az MSZP ztagjainak esze és lépnek. Kaya Ibrahim most semmit sem ér. Fletóék Orbánék régi hibájába estek: teljesen elvesztették realitás érzéküket. 2006-ban csodálatos volt számukra a győzelem, és most úgy érzik, elveszik a játékszerűket. Öszöd óta ebbe a spirálban vannak. Ez a mostani kommu8nikációs offenzíva egy kis eredményt hoz, majd szétpukkad.

Le Tagad 2007.09.27. 12:36:55

zsóka 2007.09.27. 12:14:37
Olvasnivalót ajánlok.
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T914950a8f1553678273b471f53f7bf2

\"Ezért gondolom azt, hogy szükség esetén bármelyikünknek az igazságszolgáltatás rendelkezésére kell állni. A Magyar Szocialista Pártnak nem kell magára vennie a gyanút. Világosan kell beszélni, nem pedig takargatni. Így lehet lassan visszaszerezni a politika és a politikusok hitelét.\"

HAHAH! Mókásakat diktál be a Miniszterelnökúr, aki nem akart vágókép lenni. Személyes missziója, hogy ki akar törni a mocsárból, de hát hogy is tudna ha a párttársai és az ellenzék régi ügyei ujra és ujra visszahúzzák!

k|M · http://reakcio.blog.hu 2007.09.27. 12:43:38

"A politikus egy közösség vezetője, és a vezetőknek, nagyon helyesen, szigorúbb erkölcsi normáknak kell megfelelniük."

GyF

zsóka 2007.09.27. 12:52:10

persze, vannak benne szokásos mondatok, de mintha stílusában más lenne. és kinek szól a bejegyzés?
más. Mi minden lehet még W. kazettáján? ha én csavar lennék a gépezetben (bárcsak lehetnék), talán eszembe jutna, hogy vamivel bebiztosítsam magam vész esetére, és esetleg csinálnék "nem titkos, csak nem nyilvános" felvételeket.

Pallos Levente 2007.09.27. 12:52:41

"Előbb-utóbb megjön az MSZP ztagjainak esze és lépnek."
És választnak egy másik miniszterelnököt pl. a Leisztinger brancsból. Mi változik? Semmi.
Ja, és ezzel meg is nyerik a következő választást. Mert lehet hátramutogatni. Vö: elvtársak, voltak hibák,...
Pont attól hányok, hogy mióta eszmélek, ezt hallom. Meg a húzzuk meg a nadrágszíjat egy kicsit, és aztán jó lesz.

dejavubazz 2007.09.27. 12:54:14

Szerintem nem olyan rafinalt a miniszterelnoki blogbejegyzes, a szokasos nagyivu gondolatisaggal valo pozolas megy most is.

Valojaban inkabb kisstilu es kusza, mert egyreszt megint osszemossa a dolgokat (ti. mindenki lop), masreszt K. Ibrahimot, J. Totot direkte, a Fideszt, Simicskat, Orbant felreerthetetlen korulirassal megnevezi, talcan kinalja az olvasonak, ellenben a sajatjaira pusztan halvanyan, attetelesen utal. Utobbi, ha valaki nem naprakeszen tajekozott a temaban fel sem tunik, az illetonek bizony utana kell(ene) olvasnia, hogy valosaghubb kepet kapjon.

En ugy latom egyebkent, hogy a Gyurcsany blog "ereje" alaposan megkopott. Mintha a raforditasok mar nem fedeznek a hasznot, de legalabbis erosen nullszaldosnak tunik a vallalkozas.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.27. 12:58:51

Levente:
Életszerű a feltételezésed, lehet is hallani Leisztingerék mozgolódásáról. A gazdasági hátországuk szvsz van olyan erős, mint a Gyurcsány-Dobrev-házé, de máshol (pl. titkosszolgálatok) komoly hátrányban vannak. Mindenesetre szívesen látnék egy szocialista klánháborút. :]

medve 2007.09.27. 13:03:41

Hű, ilyen ma egy Infó Rádió-s hír. Eléggé impozáns:


Az MSZP fekete bárányai
2007. szeptember 27., csütörtök 12:20 InfoRádió
Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -

Bűncselekmények elkövetésével vádolt, vagy azok miatt elítélt szocialisták okoznak minden korábbinál erősebb fejfájást az MSZP-nek. Kabai Károly, Zuschlag János, Csonka Gábor, Juhászné Lévai Katalin és Weiszenberger László ügye a legrosszabbkor jött a népszerűsége mélypontján lévő kormánypártnak, amely szívesebben koncentrálna a reformok kommunikációjára és a rövidesen startoló népszavazási kampányra.


Kabai Károly, a pénzügyminiszter volt üzlettársa

Kabai Károly 2001-ben fél évig Nyírbogát alpolgármestere, a mostani választási ciklusban pedig tavaszi lemondásáig a nyírbátori választókerület MSZP-s alelnöke volt.

Az 1990-es években színesfém-kereskedéssel foglalkozott, korábban pedig a jelenlegi pénzügyminiszter, Veres János üzlettársa volt. Adócsalás és más bűncselekmények miatt jogerősen három év hat hónap börtönbüntetésre ítélték.

Egészségi állapota miatt halasztást kért, ám ezt elutasította a bíróság. Ekkor a börtön helyett az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetbe vonult be, ahol a Hír Tv munkatársai találták meg. A rendőrség azóta már átszállította a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületébe.

Csonka Gábor és az ötmillió forint kenőpénz

Kabai Károlyéhoz hasonló Csonka Gábor története. Ő Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető kampányfőnöke volt. Ötmillió forint kenőpénzt vett át az MSZP Köztársaság téri székházában, így vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt június 19-én jogerősen három év börtönbüntetésre ítélték.

Csonka Gábor azóta sem vonult be a börtönbe, mert a Fővárosi Bíróság a napokban pszichés betegsége miatt másodszor is halasztást adott neki.

A Zuschlag-ügy

A harmadik fekete bárány Zuschlag János, az MSZP Bács-Kiskun megyei ügyvezető elnöke, a megyei és a kiskunhalasi közgyűlés tagja, valamint a kiskunhalasi pártszervezet elnöke.

A fiatal politikus először akkor okozott komoly gondot a pártjának, amikor a Terror Háza Múzeum előtt a holokauszt áldozatain viccelődött.

Jelenleg őrizetben van (az erről készült képeket itt megnézheti), mert a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítja különböző egyesületek és egy alapítvány által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatások miatt. Az ügyben az ügyészség Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is meghallgatta.

Weiszenberger László, aki csak 20-25 millió forintig kompetens

Egy másik friss MSZP-s botrány főszereplője Weiszenberger László, Zuschlag kiskunhalasi képviselőtársa. Róla a Hír Tv mutatott be egy 2005-ben készült rejtett kamerás felvételt, amelyen az akkor kistérségi megbízottként dolgozó Weiszenberger arról beszél, hogy az uniós pályázatokból "visszaosztott pénzből a minisztérium is részesült".

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség már nyomoz az ügyben. A távirati irodának egy neve elhallgatását kérő személy azt mondta: a kazettán olyan részlet is van, ahol Weiszenberger László kijelenti: ő csak a 20-25 millió forintos pályázatokig "kompetens", mert a nagyobb összegűeknél csak a "János tud segíteni".

Juhászné Lévai Katalin maga is megdöbbent

Fejtörést okoz az MSZP-nek Juhászné Lévai Katalin országgyűlési képviselő is. Őt társtettesként elkövetett közokirat-hamisítással vádolja a Hajdú-Bihar Megyei Ügyészség, mivel 2004-ben a megyei területfejlesztési tanács elnökeként cégbírósági módosítás nélkül írt alá egy döntést a könyvvizsgáló személyéről.

A legfőbb ügyész kérte, hogy függesszék fel a mentelmi jogát. Ezt nem tette meg a törvényhozás MSZP-s többsége, ami még az érintettet is megdöbbentette.
Herczeg Zsolt

medve 2007.09.27. 13:10:34

Hé, Smalladam!

Most hívtak a MEH-ből. Állítólag az MSZP-s botrányokat Fletó jól kezeli, és még mindig az anygalkákkal a Menyben van. Ráadásul dübörörg a fasizstaveszály. Nincs kedvetek erről értesülni? No meg a Zoli szivesen kiszivárogtatná nektek: az az újságíró, aki az elkövetkező hetekben Z nevű emrekről csinál anyagot, arra az MSZP megharagszik rájuk.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.27. 13:18:10

Az inforádiós összeállításból kimaradt a Kopaszi-gát körüli üzlet miatti feljelentés. Elég nagy halakat érint, Molnár Gyulát és Leisztinger Tamást:
index.hu/politika/belfold/budapest/obol1679/

Devil Inside 2007.09.27. 13:18:51

Turul:
"Mindenesetre szívesen látnék egy szocialista klánháborút. :]"

Szerintem nagyjából azt látod...

nénike · http://mandiner.hu 2007.09.27. 14:17:08

Jaj gyerekek. Sokkal alázatosabban tessék viszonyulni az ifjúkori botláshoz! Pl. úgy, mint Karácsony Ágnes (aki Szekeres Imrével beszélhetve kereste a kiutat). Figyelem, Ágnes interjú kérdése (ez kérdés?) következik:

- Orbán ... "Egyenesen megvádolta önöket. És hagyják. Miért? Míg óvatoskodóan arról beszélnek, hát igen, "a politika tűréshatára kitolódott", Orbánék a nap 24 órájában gyalázkodnak."

Na, valahogy így, he-he :)

kiszerté 2007.09.27. 14:37:54

Gorgiasz!
Te, és a hozzád hasonló ilyen véleményt?/no jó, inkább mantrát/ magából kibocsátani képes emberek összessége adja a jelenlegi politikai, gazdasági, s legfőképp morális helyzet megváltoztathatatlanságához a kovászt. Lehet, hogy nem érzed, de annak érdekében, hogy még az unokáink is cuslágoljanak, meg josiphtotozzanak igen nagy szolgálatot teszel. Meggyőződésem, hogy a -preferált politikai mundér fazonjától függetlenül-vannak jócskán a társadalomban olyanok, akiknek elegük van abból,
hogy azt mondom: Gyurcsány ...
erre Te azt mondod: Orbán is ...
Lehetne sorolni a lejárt szavatosságú (vélt/valós) ügyeket vég nélkül mindegyik oldalról, de ez a fentebb vázolt helyzethez vezet.
Talán a jövő milyenségének kialakításában üdvözítőbb megoldás lenne az, -hogy mivel most úgy tűnik- "helyzet van", akkor -kihasználva a kedvező alkalmat- húzzuk meg a határt, és tegyük le a pontot, hogy a következő hatalom meg sem próbálkozzon cuslágtrükkel operálni. Idővel elfogynának az indokok a visszamutogatásokra, s huh, de boldogok lennénk.
S miután elküldöm a kommentet, kíméletesen felébresztem magam:-)

dowNLoad 2007.09.27. 14:42:15

Ha szerencsénk van, kicsinálják egymást, és 2010-re nem maradnak, csak a kishalak, vagy akik nem loptak.(van olyan?) Robbantásokat, kivégzéseket, hatalmas lebukásokat, vallomásokat, lemondásokat akarok látni!!!!!!!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.27. 14:58:17

kiszerté:
Szegény Gorgiasz, ezt nem érdemelte meg. :) Tényleg csak érdekelte a történet.

Gorgiasz:
Komoly köztartozással bíró, a Fideszhez köthető cégek fantomizálásának volt a (valószínűleg mit sem sejtő) főszereplője Yosip Tot és Kaya Ibrahim.

kiszerté 2007.09.27. 15:05:51

"Ha szerencsénk van, kicsinálják egymást, és 2010-re nem maradnak, csak a kishalak,"...
No de kérem, hogy lehet egy szocialista/szociáldemokrata eszmeiségű párttal összehozni a különböző méretű halakat? Azok a kapitalizmusban tenyésznek, s a "szabad" verseny jegyében a nagy jóllakik a kicsivel.

kiszerté 2007.09.27. 15:23:22

Bocs TuRuL_2k2, de honnan tudhattam volna, hogy létezik olyan kommentező itt, aki nincs tisztában az említett "urak" történetével. Azt hittem, hogy csak meg akarja melegíteni a kihűlt tojásrántottát:-) Vagy, hogy inkább úgy próbál feloldozást adni egy jelen állás szerint komoly port felverő ügyben, hogy de bezzeg a ... is, tehát arra az útra szeretné terelgetni a beszélgetést, ami pont a semmibe vezet.

Sabesz Emil 2007.09.27. 15:36:45

Gyárfás több mint 100 milliót kapott különböző felnőttképzési programok népszerűsítésére. Vajon a Napkelte 50+ nézőközönsége (az ügyészség gondolom ingyen is megkaphatja az AGB mérési eredméyeit) számára vetített népszerűsítő program nem minősül legalábbis gondatlan kezelésnek? Gyárfás egy áfa-csalási ügyet, ahol harmadrendű vádlott volt (Kaposvár) már megúszott. Vajon ezt is megússza? Ha a szabadság meg a felelősség kéz a kézben jár (Gyurcsány Ferenc), akkor időszerű lenne néhány kezecskére bilincset kattintani!

bugris 2007.09.27. 16:05:12

Nagyon jó, hogy így osztják a pénzeket. Nem azért, mert haverokhoz vagy elvtársakhoz kerül, hanem mert így a legrátermettebbek kapják. (Emeljük meg kalapunkat a videokazettákkal házaló F.K. kiskunhalasi vállalkozó előtt.) A gazdaságot pedig ez fogja majd fellendíteni:
bugris.blog.hu/2007/09/27/pozitiv_osszegu_videojatek

Guild 2007.09.27. 16:46:23

kiszerté:
Szerintem sem érdemeltem meg.
Azért hoztam fel, mert a poszt alján fityegő link a 168óra xxx napja nem tudjuk... oldalára mutat.
Nekem az az érzésem, hogy ez az egész ügy nevetségesen piti Kóka üzleteihez képest, csak áttételesen kapcsolódik a Fideszhez, ráadásul kiderült nagyjából minden. Nem értem mit rugózik rajta a 168óra x éve.
Gondoltam hátha valaki felvilágosít balról.

Bummer 2007.09.27. 17:13:53

Lassan a Kulcsár-ügy is előkerülhetne megint :-) Ott is valami Gyurcsányi volt, akire a nem tudom melyik nyomozó azt mondta, hogy tényleg a Gyurcsány.

kiszerté 2007.09.27. 17:16:26

Gorgiasz!
Lásd fentebb bocsánatot kértem. Mentségemre mondom, hogy a neveket olvasva egyből "a jó szoci védekezési statégiát" láttam kibontakozni a szemem előtt.
Én sem díjazom a lejárt szavatosságú ügyeken való rugózást, mert kivétel nélkül az aktuális disznóságokról terel, és gyakorlatilag kezd/vagy halad a társadalom rezisztenssé válni az egyre nagyobb méreteket öltő pofátlan pénzlenyúlásokra. Láthatjuk hová vezetett ez az "egyik is lop, másik is lop; egyik kutya, másik eb" felfogás terjeszkedése a köztudatban.

RP admin 2007.09.27. 17:48:38

Ez is egy fincsi részlet a Topolánszkyból:
"Ekkor jött létre a GYISM-ben a pályázati pénzek elosztásának “előzsűrije”. Ezt Szilvásy legközelebbi munkatársai, az úttörőszövetség egykori funkcionáriusai végezték, akiket ő mindenhová magával visz; jelenleg a kormányzati negyed építésénél bábáskodnak."

Le Tagad 2007.09.27. 18:12:11

RP Admin: Kormányzati Negyed, na ja arról még jobb hallgatni, mert a végén túl sok lesz.

Oh szegény kormányszóvivő:

"Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint hazugság, amit az interjú sugall, mert Gyurcsány Ferenc soha senkit nem utasított arra, hogy megsértse köztisztviselői esküjét, soha nem kívánta meg nem engedett eszközökkel befolyásolni a döntéseket. Hozzátette: az interjú ráadásul önmagát leplezi le. Éppen az a tény, hogy a volt miniszter állítólagos utasítását az egykori helyettes államtitkár saját bevallása szerint is minden következmény nélkül megszeghette, világosan bizonyítja, hogy nem is történhetett ilyen, érdemi következményeket kilátásba helyező utasítás - érvelt a kormányszóvivő."

mindössze 'instruálta' őket, majd jóváhagyta. persze nem akkor még nem 'sejtette' hogy ilyen 'pitiáner' ügyekre bólint. lol

medve 2007.09.27. 19:11:49

Hűha, az RTL is és a TV2 is dübörgött. Ráadásul a TV2 feldolgozta az Orbán Viktor hazudott témát is.

SMALLADAM, MI VAN FLETÓ KÖRNYEZETÉVEL?

medve 2007.09.27. 19:52:23

QAz M1 már maszatolt: Szihetváryval (!) igazolták Fletó ártatlamnságát, Orbánnal pedig azzal foglalkoztak, hogy ismerte-e a videót.Ezeket totál megfélemlítették.

Bill Dauterive 2007.09.27. 20:09:10

Nincs olyan politikus a mai Mo-on, akit ilyen uggyel ne lehetne bortonbedugni, ezzel persze nem mondom, hogy vele ne csinaljak.

Azt viszont mondom, hogy ha valaki annak a partnak az ifjusagi tagozatanak volt az alelnoke, ami ezen a teren a masodik fokozatot gyujtotta, az jobb ha nem tart szentbeszedeket.

En szemelyesen is vettem reszt olyan projektmegbeszelesen, ahol a Fideszes es az MSZP-s fel is nyilvanvalova tette felenk, hogy nem kell mindkettojuket megkennunk, mert ok majd egymas kozt elintezik a lenyeget.

Aki kicsit is feljebbkapaszkodott a szamarletran, pontosan tisztaban van mindezzel.

istvan 2007.09.27. 20:35:30

Derek statisztikuskent csak azt tudom mondani, hogy ha ezek az ugyek veletlenek osszjatekakent kerulnenek elo, akkor a botranyok szama egysegnyi ido alatt Poisson eloszlasu lenne. Itt most tulsagosan egyenletesen jonnek a botranyok, az egyik a masik utan. Ilyet utoljara akkor lattam, amikor a Torgyan megbukott. Ott is szep sorban adagoltak a botranyokat, minden hetre egyet. Szerintem itt is lesz meg botrany, legkesobb jovo heten.

Bill Dauterive 2007.09.27. 20:42:56

istvan:

Nagyon Torgyanos, valoban. A kerdes mar csak az, hogy ki kezdte el a hatarvillongast. Merthogy ezek az ugyek sorban semmikepp nem jok az MSZP-nek es nincs olyan komolyanveheto politikus, akinel ne lehetne hasonloval visszacsapni (ugye erre epul a status quo).

Szoval a Torgyan-fele esemenyek vilagosak voltak, mint a nap, a mostaniak mar sokkal kevesbe.

Bill Dauterive 2007.09.27. 20:46:02

istvan:

Nagyon Torgyanos, valoban. A kerdes mar csak az, hogy ki kezdte el a hatarvillongast. Merthogy ezek az ugyek sorban semmikepp nem jok az MSZP-nek es nincs olyan komolyanveheto politikus, akinel ne lehetne hasonloval visszacsapni (ugye erre epul a status quo).

Szoval a Torgyan-fele esemenyek vilagosak voltak, mint a nap, a mostaniak mar sokkal kevesbe.

Bill Dauterive 2007.09.27. 20:49:59

istvan:

Nagyon Torgyanos, valoban. A kerdes mar csak az, hogy ki kezdte el a hatarvillongast. Merthogy ezek az ugyek sorban semmikepp nem jok az MSZP-nek es nincs olyan komolyanveheto politikus, akinel ne lehetne hasonloval visszacsapni (ugye erre epul a status quo).

Szoval a Torgyan-fele esemenyek vilagosak voltak, mint a nap, a mostaniak mar sokkal kevesbe.

Bill Dauterive 2007.09.27. 20:51:39

Ha van moderator, szepen kerem, torolje az "Internal Server Error" uzenet alatt elkovetett meggondolatlan reload-nyomkodasom eredmenyeit. Koszonom.

dowNLoad 2007.09.27. 20:57:07

ISTVAN a próféta szóljon belőled!!! Ha valamit mindenki szeretne látni, az egy hatalmas bukás(elqúró,kóka,veres), és utána az MSZP szétesése lenne! (az szdsz-szel együtt, és akkor utánuk végre létre lehetne hozni valamit, ami megérdemelné, hogy létezzen, és nem önmagáért végre, hanem értünk)

Bill Dauterive 2007.09.27. 21:02:32

Ha az SZDSZ es az MSZP bukik, viszik magukkal a Fideszt is, ez koztudott. Jonnek az uj Torgyanok, Slotak es Meciarok. De szep is lesz.

Bill Dauterive 2007.09.27. 21:32:25

Milyen pszihedelikumot kell fogyasztani ahhoz, hogy az ember elhiggye, hogy a jobboldallal kapcsolatban a baloldalnak nincs eleg sztorija?

Lasd a fenti tortenetemet a projektmegbeszelesrol. Tenyleg koztudott, mar csak az a kerdes, hogy mi az egyes emberek "köze".

dowNLoad 2007.09.27. 21:33:14

Ne már Bill, ezek után csak jobbak jöhetnek! És nem lehetne lopni sem ilyen összegeket, ilyen feltűnően meg főleg nem! Nyilvánosság bevonásával egy csapat retardált is jobban kormányozna!

exit 2007.09.27. 21:36:11

a topolánszky interjút és ezt a posztot elolvasva újra a nagyon naiv költöi kérdés:

minek kell még kitudódnia vagy mit kell még mondania/tennie gyurcsány ferencnek ahhoz, hogy a sajátjai megvonják tőle a bizalmat?

medve 2007.09.27. 21:59:19

Az M1 nem Topolánszkyt, hanem Szigetvári Viktor interjúját idézte, szóval kiderült: Gyurcsány ellenállt az undorító szociknak.

Gabe 2007.09.27. 22:16:30

Bill! Ha mutatis mutandis fideszes sztorikról lenne itt szó, akkor is ilyen egalizált lenne a véleményed?

Le Tagad 2007.09.27. 23:37:02

www.hirado.hu/cikk.php?id=233464

Bajnai: "fogalmam sincs, hogy ki az a János!" (LOL)

Végül azon kérdésre, hogy ha kiderül, hogy ezek a szálak összeérnek a minisztériummal, akkor benyújtja-e lemondását, Bajnai elmondta, hogy azonnali feljelentést tesz, és meg fogják torolni.

Kedves Gordon, már most adhatod.

Bill Dauterive 2007.09.28. 00:12:25

Gabe kedves, tisztan elmeleti a fejtegetesed, leven ezen az oldalon ket nyilvanvalo elefantot sosem targyalnanak ki. Az egyik a Fidesz gazdasagi hatorszaga, (nyilvanvalao pelda a kampanyra azert csak osszekalapozott nehany milliard Ft hattere) es a Fidesz kapcsolatat, kettosbeszedet es katalizacios szerepet az uj szeljobb-csocselek letrejotteben.

Mellesleg a valasz igen. Ha a barataim egyoldaluan tolvajozzak az Fideszt, jellemzoen hasonlokat mondok nekik is, ellenkezo elojellel.

zsóka 2007.09.28. 08:10:54

Kedves ifjú barátaim, reakciósok és kommentelők! a kollektív tudás jegyében megcsinálhatnák a gyurcsányizmus szócikk-rendszert. (pl. gyurcsányizmus: a hatalom hazugság általi megragadása és gyakorlása. Fél diktatórikus rendszer, melyben a hatalom birtokosai erőszakszervek támogatását is igénybe veszik. A parlament szerepe informálissá válik, és a kézi vezérlés kerül előtérbe. Az állam erőforrásait saját tulajdonuknak tekintve a szereplők maguk közt osztják szét a javakat. A hatalommegtartás eszközei: dilettantizmus, felelőtlenség, cinizmus, korrupció, csalás, egyéb köztörvényes bűncselekmények…
A rendszer működésének feltételei: az ország lakosságát magyaroknak kell alkotniuk (más nép esetében tüntetések, zavargások lennének); olyan radikális törpe párt jelenléte, amely képes akaratát az országra kényszeríteni… stb., stb.)
Bal-liberális barátaimnak üzenem: csak kormányt lehet leváltani. Ellenzéket nem.

Bill Dauterive 2007.09.28. 08:44:29

A kerdes ugy merul fel, hogy milyen ellenzekkel akarjak levaltani a kormanyt. Ezzel az ellenzekkel? Az ellenzeket valasztassal ugyan nem lehet levaltani, de eleg sok kudarc utan -normalis esetben- az ellenzek valos alternativat szokott ajanlani korabbi onmagahoz kepest.

medve 2007.09.28. 09:27:24

A lényeg Bill, hogy Zuschlag vagy fasizmus. Már várom ezt a fejleményt.

k|M · http://reakcio.blog.hu 2007.09.28. 09:32:56

Hírszerző-címlap: Zuschlag-ügy a főanyag, a mellékelt fotón Arató G. és a jókedvű Zuschlag, a háttérben Szíjjártó P.

A cikkben nincs szó ellenzéki mutyiról, ám a hírszerző ezt a képet találta megfelelőnek a cikk illusztrálásához.

Nomante 2.27 2007.09.28. 09:50:08

A kuruc.info már hamarabb lehozta azt a képet... lehet a hirszerzo_sok onnan nyulták...

medve 2007.09.28. 10:55:55

Kár. Én azt hittem, hogy megint egy olyan cikket közölnek, mely szerint "Gyurcsánynak használt Zuschlag", majd a leadből kideül, hogy környezete szerint. Tudjátok, még nem tért vissza a menyből.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.09.28. 11:48:07

nem mintha annyira ertenek hozza, de:

nehany begozolt bokorugro rendor megeroszakol (vagy nem) egy lanyt, aki tortenetes annyira ket labon all, hogy vallalja a meghurcolast az igazsaga erdekeben.
lebukik egy ket jaror sajat zsebre buntetessel.

ezert aztan kirugjak az orszagos es a budapesti rendorfokapitanyt. kirugjak a rebisz vezetojet. pedig gondolom, egyikuk se lattamozta a beosztottjaik akciojat.

de itt van az ember, aki mar 2006 majus ota nem hazudik. az orszag esze, aki egyedul is megvaltja magyaroszagot, nekunk csak hatra kell dolni.

na, O az aldozat. meg a miniszterium. mert ezek a kis pondro ifjuszocik szejjelloptak a palyazati tamogatasokat, mindezt ugy, hogy Hosunk alairta a donteseket. (persze o ala szokta irni. megszokasbol)
nem is hibas o, atvertek. mondom en, aldozat.
ezek utan ki vonna felelossegre?

tenyleg: ha egy miniszteriumban sikkasztanak/lopnak/bunszovetkeznek, akkor ki a felelos? a miniszter biztos nem, ugye?
mert o nem gore ott, csak affele alairoember.

welcome to the land of the honest politicians

ps: remelem Daroczi David minden nap lekopi magat munka elott es munka utan. jo dolga lehet. en is szivesen lennek kormanyszovivo. de inkabb megis miniszter lennek, mert az semmiert nem felel, a jelek szerint.

alaszolgaja

kiszerté 2007.09.28. 15:38:23

Le Tagad!
A derék Gordonnak annyi erkölcsi alapja van bárki ellen is följelentést tenni, mint kurvának moralizálni mások tisztessége fölött.
Érthetőbben:
mint azt bizonyára sokan tudják, hogy az ő -Wallisos- vezérigazgatói ténykedésének idejére esik többek között a Hajdú-Bét Rt. tönkremenetele/tétele. Taccsra ment egy csomó kisember, sokak azonnal és véglegesen, míg mások olyan tartós nyomorba csúsztak, hogy a vegetációs szint az már luxus kategória lett számukra.
No persze kormánybiztosi kinevezése táján "tisztázta" magát, -amiben nem tagadta meg a szoci magyarázatok immár hagyományosnak nevezhető paneljeit- eképp nyilatkozott sűrű pislogások közepette a kamerák kereszttüzében: nem igaz, hogy felelős vagyok a Hajdú-Bét tönkremenetelében, sőt igyekeztem az ügyben a lehető legtisztességesebben eljárni, ez egy alaptalan támadás személyem ellen.
És akkor itt mindjárt tisztázandó az, hogy vagy nekem zavaros a fölfogásom a tisztesség fogalmáról, vagy az övé. Harmadik lehetőség pedig az, hogy van a tisztesség fogalmának szocialista értelmezése, mely szerint a tisztesség, és a tisztességtelenség két véglete között űrben is létezik valami, amit lehető legtisztességesebbnek hívnak.
Tehát fölmentette saját magát, az ügy vizsgálata meg el van fektetve az illetékes hatóságnál jó mélyen a pincében.
Csak remélni lehet, hogy elérkezett az idő, hogy egyszer s mindenkorra, vége legyen a vétkesek önfelmentő nyilatkozata magyarázatként!

VIII. Nagyapó 2007.09.28. 15:51:35

kiszerté

Valóban van abban valami röhejes, ahogy a nagyhalak versengenek a lebukott kishalak pocskondiázásában; de valahogy nem korrekt pusztán azzal lejáratni valakit, hogy felszámolt egy becsődölt céget. Mintha valami ilyenbe ment volna csődbe a szocialista rendszer is...

Vagy van netán valami konkrét infod, hogy direkt tették tönkre a céget?

dowNLoad 2007.09.28. 17:20:07

Nagyapó, innen debrecenből üzeni sok 10ezer ember, köztük az igazgatóság volt tagjai, hogy a Hajdú-Bét az nem becsődölt cég volt, amíg Gordon nem kezdett el ügyködni, de ha itt elindul valami tisztulási folyamat, akkor ő lesz az egyik áldozat, veres, kókadt, és a sok még névtelen ifjú titán mellett! Ne viccelj már a Wallis, soha semmi olyat nem tett ami jó lett volna a megvett cégeinek.(csak gordon zsebe duzzad) Ez pont olyan, mint elqúró, aki a dolgozók zsebéből veszi ki az évi 100millióját, mert a dolgozók nem tudták megvenni a céget, ahol dolgoznak ugyanis nincs állami anyósuk! (apró hiba)

dowNLoad 2007.09.28. 17:22:50

Mióta szocialista rendszer a szárnyas tenyésztés-feldolgozás???? HajdúBét ugyanis ezzel foglalkozott. Kevered , mert gordon nem felszámolta, hanem becsődölte, a többi stimmel.

kiszerté 2007.09.28. 17:37:55

Nagyapó!
Válaszom: van.
De úgy nézem nem csak nekem.
Viszont neked lila sincs gőzöd sincs ehhez a történethez.

VIII. Nagyapó 2007.09.28. 19:28:19

Valóban nincs.

Ebben az ügyben ugyanis eddig más nem láttam, mint néhány fröcsögő stílusú címlapot, hogy szemét Wallis, felszámolták a Hajdu-Bétet, ebbe egy csomó ember tönkrement.

De ez önmagában olyan dolog, ami egy piacgazdaságban időnként elkerülhetetlen (sőt másutt is, csak ott egyszerre szokott beomlani az egész rendszer, ami még sokkal több embert tesz tönkre). Szóval pusztán ez alapján a dolog síma hangulatkeltésnek tűnik - és konkrétan ennél többet Te sem írtál.

Úgyhogy ha van valami rendesen megírt tényfeltáró cikk, amit be tudsz linkelni, azt nagyon szívesen elolvasnám.

dowNLoad 2007.09.29. 01:20:31

Debrecenből tudom, hogy amíg gordon nem volt a környéken addig csak apróbb gondok voltak, de a cég megszűnése szóba sem került! (utána csak az) Az eltűnt összegekről nem is beszélve, amiből mindenki kapott, csak a termelők nem!
hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=45159
www.agrarkapu.hu/sajto.php?cikk=8603&hcs=26
www.vagy.hu/cikk.php?id=1051
Ez érdekes: szegény Wallis Rt csak öntötte a pénzt a gonosz HajdúBét-be, az meg mindet eltüntette!
www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=morecompanynews&nID=187269
Vagy mégsem?
www.magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=print&sid=5737

Bill Dauterive 2007.09.29. 05:45:58

Azt olvastatok, hogy Pelczne szerint mindenkinek az lenne a legjobb, ha lecserelnek a kistersegi megbizottakat a Fidesz-klienturajaval?

Vajon miert akar a Fidesz "valasztott" teruletfejlesztesi biztosokat?

index.hu/politika/belfold/palyaztok792/

Ugyan kerem, nincs itt semmilyen uj ügy. Ügy persze lenne boven, de oszinten meg itt is nehezen tudo belelatni a valodi igyekvest.

Igy pedig ami itt folyik sem tobb, mint sardobalas, egyaltalan nem cel a valosaggal valo korrekt szembenezes.

medve 2007.09.29. 09:28:36

Értelek Billy!

Nehogy már a választott, legititm emberek járjanak el a kérdésben. Olyan szőrnyű a mszp-re nézve amúgy is minden, ami választások útján jön létre.

Az egész rendszer nem más, mint egy posztkomcsi csinyovnyik nyomulás. kisértetiesen emlélkeztett a TB-önkormányzatokra.

Pelczné végre nem baromságot jelentett be.

kiszerté 2007.09.29. 11:11:57

dowNLoad!
Minden elismerésem a történet publikált részének összeollózásához, bár nagyapó számára sem lett volona túlzottan megerőltető a feladat: //>google>>beír:Hajdú-Bét Rt.>>kattint keres>>>//>terülj asztalkám csak olvasgatni kell:-) Mivel Te voltál olyan szives, hogy levetted a keresgélés "nehéz terhét" nagyapó válláról én is megteszem, hogy "frappáns" véleményének formálását ne csak úgy vaktában tegye, hanem némi alapimeretre alapíthassa.
Szemezgetek én is:
Egy profi kommunikációs cég "mesterien" megfogalmazott nyilatkozata képes eloszlatni a HB. Rt. feje fölül a viharfelhőként tornyosuló, létező súlyos anyagi gondokat. A nyilatkozat utolsó mondata háát, hmm... "profi"
www.cafepr.hu/hirek/HB/Hajdu8/
No most csak azért, hogy ne tévedjünk túl nagyot nem azt mondjuk, hogy e jeles kommunikációs cég a wallis tulajdonában volt,(ezeken a szinteken túl gyakori a tulajdonosok jövés-menése) így csak azt mondhatjuk, hogy valamikor valamilyen/akár csak egy személyen keresztül is/ kapcsolata volt hozzá, ami azóta természetesen változott papíron. Ide kapcsolódik az egyik fentebbi cikk, mégpedig ez:
www.magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=print&sid=5737
azért tartom szükségesnek a link újbóli citálását, mert a cikk "szemérmesen" elhallgatja, a cég nevét,(Cafe PR) amely fölcsípte a 800 millát röviddel a felszámolás elrendelése előtt. Ja, hogy a nyomozás eredménye mi lett? Kérdés ez valaki számára?
Továbbá:
hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=45159
Ez a cikk a felszámolási eljárás alóli vagyonkivonás menetét tárja az alapos értelmező olvasó szemei elé. Kitüntetett figyelmet kell fordítani a dátumokra, mert csak az időhúzás volt az egyedüli megoldás az említett banknak és a tulajdonosnak is, hogy -a károsultak kisemmizése árán- pénzüknél maradjanak. Az már csak hab a tortán, hogy az említett Békésfact Kft. egyik résztulajdonosa /netán strómanként?/ az a Boros Attila volt, aki "véletlenül" pont ugyanebben az időben a Hajdú-Bét Rt. vezérigazgatói székét is birtokolta.
És hogy "alátámasszuk" a felelős gazdálkodás és üzletvitel, valamint a több lábon állásban rejlő gazdasági erő "hatékony" kihasználásáért tett áldozatos erőfeszítéseket, említsük meg, hogy a Hajdú-Bét Rt. 2002.12.17-én megvásárolta a Wallis Rt. tulajdonában lévő D13 Kft-t, amely Kft. "bagatell" 10,4 Mrd HUF hitelállománnyal volt terhelt a hitelező Raiffeisen Bank felé. Ugyanezen a napon a H-Bét Rt. 6,3 Mrd HUF-al csökkentette a törzstőkéjét.
Itt most egy link következne, amit korábban megtaláltam, most viszont nem. Akkor a következőt tartalmazta: Név: D13 Kft, Székhely: Debrecen Diószegi út 1-3 sz, amely székhely egyúttal megegyezik a Hajdú-Bét Rt. felszámolás előtti székhely címével. Merthogy a felszámolás elrendelésének jogerős elrendelésére sikerült a cég székhelyét "átcipelni" Kecskemét Izsáki út 6. sz. alá. Ennek az "átcipelésnek" abból a szempontból lehetett jelentősége, hogy a már korábban -a debreceni bíróság által elrendelt, de jogerőre nem emelkedett felszámolási eljárás során- kijelölt felszámolót ejthették, és az új eljárás során, -melyet a Bács-Kiskun Megyei Bíróság folytatott le, rendelte el -a cég itt már önmagára kérte- a felszámolást,(2004.01.29.) mely aznap jogerőre emelkedett, mivel a cégvezetés lemondott fellebbezési jogáról- másikat nevezett ki, egy állítólag Wallis-közelit.
És, hogy az utókor számára is megörökítsük a Hajdú-Bét Rt. tulajdonosi listáját a felszámolási eljárás időpontjánál rögzítve,
íme a "beszédes" lista:
-Wallis Rt. 21,41%
-VITONAS LTD Cyprus 45%, tulajdonosa a Wallis Rt. 99%-ban
-Rába Holding LTD Cyprus 16,57% /itt sem "Sobri Jóska" lehetett a tulaj/
-Westbay Holding LTD Cyprus 16,58% tulajdonosa Nagy György a Wallis Rt. közgyűlésének alelnöke
Dióhéjban, a teljesség nélkül.
Ja, akkoriban Wallis Rt.
vezérigazgatóját úgy hívták:Bajnai Gordon

Bill Dauterive 2007.09.29. 11:52:54

Pelczné a leheto legnagyobb baromsagot mondta, tiszta politikai cinizmusbol. Csak az nem latja, akinek vakfoltja van a Fidesz politikai teruleten (hogy ez a terulet mi lenne, azt meg ok sem talaltak ki).

Rengeteg remek kistersegi szakember van, kozel sem MSZP-kader mind, mint ahogy Pelczne leirja.

Amit Pelczne mond, az kb az, hogy nincs szukseg a helyi vallalkozokkal es szervezetekkel valo kapcsolattartasban az unios penzek koveteseben es a palyazatirasban szakmaisagra, pont olyan jo lenne egy politikus is.

Amit mond azert mondja, mert igy ra tudnak tenni a mancsukat egy ebben a pillanatban szakmai alapon szervezodo rendszerre es a sajat -partfuggo- kadereiket tudnak a helyukbeultetni.

Az a ti problematok, hogy tenyleg elhiszitek azt a roppant nyilttekintetu, de kifejezetten karos ostobasagot, hogy az MSZP tolvajokbol, mig a Fidesz joszandeku emberekbol all, akik csak akkor lopnak, ha muszaj nekik.

Ez -meggyozodesem- vagy tajekozotlansagon vagy hinni akarason alapszik, de valoszinuleg leginkabb a ketto valamilyen foku kombinacioja.

Mindenkepp szomoru.

Le Tagad 2007.09.29. 12:39:37

Bill, ne is törődj vele, nincs is ügy.

Az ellenzék meg fogja be száját, ugyanezt csinálták és csinálják és nekik ez fáj, gondolom ezt akarod kifejteni. Nem is érdemes 50-60 milliós ügyeket felderiteni, főleg ha azt mindkét oldal csinálja. Gyurcsány fogalmazott jól a Kabai ügynél.

"Nem ezek ma Magyarország nagy ügyei, ez csak a napi politikai harcnak a habja." (nem 100% pontos az idézet)

Ha ezt mondja, akkor ez igy van.

Szóval lépjünk túl ilyen 'pitiáner' ügyeken, na. Kösz

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.29. 12:42:02

Nagyon sötét ez a Hajdú-BÉT történet... Nem igazán tudom felfogni, ha valaki megment így magának néhány százmilliót/milliárdot, de embereknek rámegy az élete (öngyilkosok lesznek vagy épp "csak" földönfutók), akkor utána meg van elégedve magával? Netán úgy érzi, zseniális üzletember? :/

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.29. 12:44:21

Bill:
Hogy, hogy nem, ezen kitűnő szakemberek elég jelentős része az MSZP önkormányzati képviselője, ex-képviselője, azok személyi titkára, irodavezetője, whatever. A tehetség utat tör magának, na.

VIII. Nagyapó 2007.09.29. 13:23:41

OK, ez így tényleg ronda ügynek tűnik - este elolvasom rendesen.

Mentségemre szóljon, hogy az általam korábban látott MN-es címlapok az öngyilkosságra voltak kihegyezve és arra, hogy a szemét nagy szoci vállalat bezárta a kicsik megélhetését nyújtó céget - így viszont automatice elhelyeztem a sztorit a Szép, nagy házak sorozat és a Magyar Vizsla, meg a Keller-féle lélegeztetőgép-számolás mellett.

Le Tagad 2007.09.29. 13:28:05

Turul: Bajnai, aki épp most nem tudja ki az a 'János', annyira volt sikeres hogy egy lokál Enron-ügy után még ezermilliárdnyi EU pénz elosztásának kontrollját bizták rá állami topbeosztásban.

Ilyen ország nagyon is van: 'Kolumbia alsó'.

medve 2007.09.29. 13:44:07

És Le Tagad! Ne feledd, Bajnai az utódjelölje a nagy Fletónak, arra az esetre, ha mégis mennie kell.

kiszerté 2007.09.29. 14:08:47

Nagyapó!
Pusztán a világosabb kép kialakítása megsegítésének célzatával (hogy ne vizslásíts rögtön:-) még egy kis mozaikdarabocska a számtalan összefüggésből:
www.cafecsoport.hu/index.php?/Magyar/fooldal/referenciak

kiszerté 2007.09.29. 14:27:15

medve
Ez a harcos az a harcos?:-)
Az országos ifjúsági szerveződésekben a legmesszebbre az Unió a Demokratikus Szocializmusért (UDSZ) jutott, amelynek magvát egyetemisták, elsősorban közgázosok alkották, tagja volt többek mellett Gyurcsány Ferenc, a KISZ KB egyetemi vezetésének tagja, Merényi Miklós, a GKM jelenlegi kommunikációs igazgatója és Szilvásy György, a KISZ KB apparátusának osztályvezetője, jelenleg a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, akinek nevét legutóbb a balatonőszödi állami üdülő ingatlanlízing-szerződése révén emlegettük. Az UDSZ-t Bajnai Gordon vezette, aki a rendszerváltás után a Wallis Rt. első embere lett, és aki jelenleg a brit BAA vezette Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke. Az UDSZ már megalakulásakor nagy vihart kavart, mert szociáldemokrata értékek mentén kívánt szerveződni, vitát szervezett 56-ról, és szabad oktatási rendszerért kiáltott. Alaptézise szerint a KISZ-nek egyértelműen szakítania kell megrögzött hagyományaival, mert ha a struktúra nem változik, nincs értelme a névváltoztatásnak sem. Bajnai Gordon a KISZ 1989. április 12-i kongresszusán kijelentette, hogy az „MSZMP-vel kötendő stratégiai szövetséget közvetlenül nem vállaljuk! Mi a magyar progresszió részének tekintjük magunkat, amibe a szociáldemokráciát éppúgy beleértjük, mint a népi baloldalt”.
www.fn.hu/index.php?id=187&cid=128934

Bill Dauterive 2007.09.29. 15:11:30

Azok a kistersegi megbizottak, akiket ismerek, nem partkaderek (es meg csak nem is korruptak). Bar pontos kepem nincs a partkatona/szakember aranyrol, arrol szentul meg vagyok gyozodve, hogy a Fidesz nem szent jobbito szandekbol probalja a sajat embereit bezsuppolni ezekbe a poziciokba, lehetoleg meg attol a latszattol is megfosztva a posztot, hogy az szakmai alapokon szervezodik.

Olvastam jo regen (es most ujra) a Magyar Hirlapban egy cikket*, ami arra volt kihegyezve, hogy az MSZP hogyan csereli le a volt Fideszes "szakembereket" a sajatjaira, amibol persze nehany eset is felhaborito, ennek ellenere fel volt sorolva benne ossze-vissza hat, az is a Fideszes megyei kozgyules elnoke szerint, konkretan kielemezve ket pelda volt. A haromszazbol.

Azt persze erdemes elemezgetni (mondjuk konkret peldakkal), hogy a kistersegi megbizottak kozott hany partkader vagy korrupt van, de azt mondani, hogy az osszes az, ezert legyenek inkabb a mi partkatonaink, arcatlan teruletfoglalasi probalkozas (mellesleg undorito altalanositas is), nem is ertem ez hogy ketseges barkinek is.

*forum.index.hu/Article/viewArticle?a=25355716&t=9077003

medve 2007.09.29. 15:14:47

Kiszerté! Ezt a leírást el kell tenni, még hasznát fogod venni. Amúgy Merényi Miklóst most római nagykövetnek küldik ki.

istvan 2007.09.29. 16:32:16

Bill Dauterive:
"Szoval a Torgyan-fele esemenyek vilagosak voltak, mint a nap, a mostaniak mar sokkal kevesbe."

nana....
Amikor eppen a Zorban-diktaturarol kell beszelni, akkor a draga jo szoclibek sose felejtik el elmondani azt az urbanlegendet, hogy Torgyan megbuktatasa mogott a Zorban allt. Pedigg ott is a szoclib media tolta az ugyet rendesen, kezdve az ominozus nepszavas kazettaval, ugye?

kiszerté 2007.09.29. 18:07:25

istvan!
Én úgy látom, hogy Te is hasonlóképpen látod a Torgyán sztorit, mint ahogy én. Torgyán véghezvitte küldetését, leamortizálta a Fkgp-t, s a választások után visszavonult, egy ideig bájosan elcsevegett vele a média egyik fele, majd békén hagyták. Évek múlva, azt hiszem az őszi események körül előkerítették, (szerintem nem minden cél nélkül; íjesztegetni a társadalmat, hogy visszatér?) majd azóta megint nem láttuk. Visszatérve küldetésére; nem igazán tudható, hogy mikor keletkezett, talán, amikor "egyszem ártatlan" fia körül bonyolódtak a ballibs médiában a dolgok, vagy a Tállya utcai villa ügy, netán sokkal régebbi, bonyolult praktika okán? Ki tudja?
Tény az, hogy 2002 óta nincs "fia-ügye", nincs "Tállya utcai villa ügy"; béke van, csend van körülötte. Egy dolog viszont kitörölhetetlenül él a köztudatban, -igaz manapság nem túl sürűn emlegetve- sokan nem felejtették el a ballibs által nagy alapossággal beágyazott legendát: a zorbán maga alá akarta gyűrni a kisgazdákat is, mert...
Sokféle sablon van, nem sorolom.

gloire 2007.09.29. 18:59:21


Így utólag elég világos a kép, a volt szocdem,
és a volt kisgazda párt rendszerváltás utáni
újraélesztése mindkét esetben operatív
ügynöki munkával lett ellehetetlenítve.

szejler 2007.09.30. 16:18:55

Meglehet, csak a vágyakozás láttatja velem így, de a HVG
hvg.hu/itthon/20070928_topolanszky_szilvasy_gyurcsny_mesterhazy.aspx

Topolánszky interjú reakcióit lekövető cikke, nekem azt sugallja, a kormányhoz láncal nem kötődő sajtótermékeknek mintha kezdene elege lenni a bagázsból.

Mivel a Zuschlag ügy a jéghegy nevetségesen kicsi csúcsa, ez valamiféle jelzésféle is lehet Fletóék irányába.

medve 2007.09.30. 17:03:09

Szejler! Azb RTL híradója nagyon keményen vitte az ügyet, egy idő után a kormánypártibb TV2 is. A híradóra az M1-en rászálltak (lásd Hírszerző cikkek), az visszafogodtabb. Amúgy jól észleled, szerintem is tele van a tökük. De ki az, aki épeszű és azt mondja, hogy jó, amit Fletóék összehoztak?

dowNLoad 2007.09.30. 19:10:48

Hogy, hogy ki? aki mostanában kapott jól fizető pályázatot (így!) és tudott venni új, szépen csillogó 7-es BMW-t, a jól fizető (állami) megrendelésekből! Ő nem érti, hogy mi a f@sz baja van az embereknek, dolgozzanak ők is, mondja! (havi 80-ért, haha) Ezek azok az emberek, akik azt hiszik magukról, hogy ők különös anyagból vannak gyúrva, ők jobban tudják, hogy neked mi kell, és csak ők tudják megvalósítani is! Ki, ha nem én??? Talán majd a ....???? (a pontok helyére én nyilvános pályázat útján, konszenzussal választott, nemzetközi szakembergárdát tennék, semmiképpen sem volt KISZ-titkárokat, hahaha)

medve 2007.09.30. 20:39:05

Szejler! Még egy példa: az RTL Klub híradója ma gyakorlatilag megágyazott a következő szálnak, Újhelyi Istvánnak, aki nehezen fog tudni kimagyarázni egy hamis számla esetet.

Le Tagad 2007.09.30. 21:44:28

Ujhelyi elvtárs, akkor nem kiáltott a világba túl hangosan:

www.hirszerzo.hu/cikk.fantomszamla_a_zuschlag-ugyben_-_ez_bevett_gyakorlat_volt.46038.html

bár alelnökként tudjuk, érintetlen marad.

A FIB mindesetre szépen kapja a pofonokat, megérdemli.

szejler 2007.09.30. 23:26:19

Kertévét ritkán nézek (sőt manapság tv-t is). Ebből tehát kimaradtam :)

Azért borzasztóan erősek a szekértáborok, IQ szinttől függetlenül egy rakás hívő, meg önmagát rettegésben tartó , pussz kurzusértelmiségiek, lóvé nélkül is képesek kritikátlanul elfogadni a legabszurdabb baromságot is.

A legmegdöbbentőbb élmény nekem EP volt /az öszödi beszéd bátor/. Aki megírta a Javított kiadást, akinek a szöveg a munkája, aki jelentés árnyalatokkal kel és fekszik, az hogy tud ilyet elhitetni magával? Riasztó.

medve 2007.09.30. 23:31:14

Hát Szejler, például tök jó lenne, ha a Reakció egyszer megpróbálná elemezni azt a szombati Népszabadság számot Öszöd után, Nádassal, EP-vel és Konráddal. Hihetlen mélység volt, és ilyen emberektől. És Heller Ágnes? És mi történt Debreczeni gecivel? Na hagyjuk.

medve 2007.10.01. 09:09:37

Smalladam! Micsoda fordulat a Hírszerzőtől. Most megtudhatjuk, Gyurcsány tenne Zuschlag ellen, de nem tud. Mint volt érintett miniszter!!!!. Gratula: ekkora baromságot tényéleg nem gondoltam volna, hogy kitaláltok. Uraim, figyelem: a Hírszerző szerint Fletó Zuschlag áldozata!!!

Ennél még az is hihetőbb, hogy a mai Szondát látva ismét Menybe ment.

dowNLoad 2007.10.01. 11:29:16

Nincs itt valaki, aki látta a Running Man c.filmet, kellene egy olyan mint a film végén, ahol meghekkelték a tv-adót, és bejátszották, hogy: Friderikusz/hírszerző/ATV HAZUDIK NEKTEK EMBEREK, és itt jöhetnének a tények, amik oda soha nem jutnak el. Hírszerző nyitóoldalt átirányítani az UFI-ra?? mekkora sokkot jelentene a bolgárgyuri fannak? Vagy a fletó CNN interjút leadni egyszer az összes adón, hogy mindenki tudjon róla. (ahol csak csigatv-retekklub van, ott is, és a köcsögpáros- bárdos, máté mondaná alá magyarul, hogy el is higgyék, hogy tényleg azt mondja amit mond)

Szárnyas 2007.10.01. 18:22:20

Medve! akárhogyan is ugrálsz, a Hirszerző még mindig ezerszer jobb, mint a Magyar Nemzet vagy a Széles Gábor által bevásárolt Magyar Hírlap. Nem minősíteném a szerzőit, mert finomabb lélek vagyok nálad...

Szárnyas 2007.10.01. 18:28:37

kiszerté: majd én is bemásolom neked az ÉS-ből Orbán bányaügyeit, majd Népszavás cikkeket is mellékelek hozzá, hogy milyen a jobboldal.
Na, kb. ilyenek ezek a Wallis-os cikkek...

Devil Inside 2007.10.01. 19:14:42

Szárnyas, először azt hittem, hogy a kiszerté által belinkelt Figyelőt soroltad a jobboldali politikai bulvárhoz, de aztán megtaláltam a Bajnai-Wallis-HajdúBét témát följebb. :-))

Mindenesetre az ügyben a többiek túlságosan a csőd utáni gyanítható fedezetelvonásra koncentráltak, abból aztán könnyű olyan összeesküvés-elméleteket gyártani, hogy eredetileg is csak azért vették meg, hogy jó sok embert meglopjanak. (Meghogy onnan kezdődtek a Hajdú Bét bajai, hogy megjelent a színen Bajnai.)

Tavaly már utánanéztem, nagyvonalakban a történet: a Hajdú Bét a '98-as nyári orosz válságtól került először padlóra (a magyar tőzsde ebből adódó mélyrepülését meg a másik oldalon fogják igen szivesen Orbánra), a Wallis '98 decemberében vette szállt be (természetesen a szokásos adóelkerülési trükkel: egy offshore cégen keresztül ment közben, ahol jól megemelkedett az értéke). A Wallis sem tudta igazán gatyába rázni, 3-4 éven keresztül küzdöttek vele, mindenféle bankhitelekkel próbálták fenntartani a céget, de végül már elkerülhetetlen volt a csőd. A csőd környéki trükközésnek - forráskivonásnak - pedig nem kimondottan Bajnai, max. a Wallis tulajdonosai, de leginkább a hitelezők, a Raiffeisen és az OTP voltak a haszonélvezői - ugyanis ez utóbbiak többé-kevésbé pénzükhöz jutottak, míg a beszállítók nem. Ez a mondjuk a törvény csúnya kijátszása (fordított sorrendben kellett volna), igaz amíg a szállítók kaptak pénzt, addig ezekből a hitelekből kapták...
Az ügyben még azt nem értem - annak ellenére, hogy sajnálom a károsultakat -, hogy miért teljesítettek még akkor is a cégnek, amikor az már bő fél-egy éve igen esetlegesen fizetett...

VIII. Nagyapó 2007.10.01. 19:53:15

Mondjuk ahhoz, hogy megtudjuk, a bankok kerülték-e csak el a nagy bukást, vagy a Wallis is kimentett-e komolyabb pénzt a bukásból, meg kellene nézni, mi volt abban a D13-ban, meg az említett PR-cégnek is utána kellene nézni...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.05. 09:13:40

Képzeljétek, megvan a Zuschlag-ügy felelőse.

Orbán miatt volt.

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=961506
"Az Orbán-kormány idején "fogant" a Zuschlag-hálózat

Az "állami emlőkön nevelkedő", két éve ügyészségi látókörbe került Zuschlag-hálózat immár hét éve pályázott sikerrel a különböző állami forrásokra - írta a pénteki Népszabadság. "Téved, aki azt hiszi, hogy Zuschlag Jánosék kifejezetten a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány idején szívták csak le az állami forrásokat, megtették ezt már az előző ciklusban, Orbán Viktor kormányzása idején is" - olvasható a cikkben."

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.05. 09:34:28

Doomhammer:
A Népszava csak a másodközlő, itt az eredeti, kilométernyi hosszúságú Népszabadság-cikk: nol.hu/cikk/466710/

ergé 2007.10.05. 09:40:05

Nem kérdés: maga a Zorbán adott milliókat ürgebőrbe csomagolva Zuschlagnak!!!

volkov 2007.10.05. 10:29:36

turul linkje:
"Béki Gabriella SZDSZ-es képviselő ekkor már kongatta a vészharangot.

- Állítom, hogy a támogatások jelentős része politikai célokat szolgál; most, a választásokhoz közeledve állítom, hogy kifejezetten kampánypénzek keletkeznek belőle - figyelmeztetett Béki, amikor az Országgyűlés a civil szervezetek támogatását vitatta meg. A civil szervezetek bizottsága készítette el akkoriban a támogatandó szervezetek listáját - ezt a parlament hagyta jóvá. Alighanem ő volt az első, aki kiszúrta, hogy a támogatandók közül nem rendelkezett a bejegyzést igazoló bírósági végzéssel többek között a 2001-ben létrejött Atlasz Egyesület és a XXI. Századi Kulturális Egyesület."

Aha, es nyilvan ugy ertette, hogy a rablobanda Fidesz kormany a szocik kampanyat akarja allamilag penzelni. (Hiszen o mar akkor is atlatott a szitan, igy _semmikeppen_ nem _allithatta_ csak ugy _vaktaban_ ugy, hogy a fidesz a _sajat_magat_ penzelne allami csapokon keresztul. Az, hogy eleslatasa ellenere miert nem tett feljelentest kerdes marad.)

Bravo Sherlock

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.05. 14:57:41

Háhá!

Szorul a hurok Orbán körül a Zuschlag-ügy kapcsán!
index.hu/politika/belfold/gyuv071005/
"A két posztra értelemszerűen a FIB-et vezető Ujhelyi, és az ISZM-et irányító Zuschlag került.

Viszonyuk egyébként már akkor sem volt rózsás, hiszen az ISZM gyakorlatilag ellenlábasa volt a FIB-nek az ifjúsági piacon, hiszen előbbi a főként jobboldali szervezeteket tömörítő, a fideszes Deutsch Tamás sportminisztersége alatt kaszáló Országos Gyermek és Ifjúsági Parlamentben lobbizott céljaiért és támogatásért. Nem véletlen, hogy a FIB-esek epés megjegyzései szerint Zuschlag többet tárgyalt a Fidelitasszal és Sziijártó Péterrel, mint saját szervezetének vezérkarával."

Nem kérdéses, hogy Szijjártó építette be Zuschlagot az MSZP-be, Szijjártó pedig Orbán kesztyűbábja. Megkérdezném, hogy azokból az ifjúsági támogatásokból nem esetleg szőlőbányát vettek a tudjátokkinek?

Ha egy kicsit kaparászunk, egészen a Reakcióig elérnek a szálak. Ezért volt szükséges a névváltoztatás, ugye?

szejler 2007.10.05. 20:45:53

Népszava, népszabi: lassan marginálissá váló házilapok. Röhögni lehet rajtuk, de tartani tőlük ma már felesleges.

Én úgy látom a Toipolánszky ügy nagyon kiverte a biztosítékot a liberális sajtóban. Ha a Hvg főszerkesztőjének, vagy Seresnek a Hírszerzőtől Rákosi rendszer ugrik be, ott már nagyon málik a vakolat.

Ettől persze még egyikük sem lesz jobboldali, de mintha már kezdenének mérlegelni. A legjobb indulattal is van mit.

A Havas Szófia féle HVG interjúról meg illene itt is írni! Vagy Mécs Imre tragikomikus megérkezéséről a semmibe. index.hu/politika/belfold/hsz071005/

"Én például 1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva."
/Havas Szófia/

szejler 2007.10.05. 22:21:51

Az azért bravúros, hogy a másfél órája megírt hozzászólás egy órája látszik jobboldalt, commentek között viszont még most sem. (22:20)
süti beállítások módosítása