Ilyen ország pedig nincs L.
2007. szeptember 20. írta: TuRuL_2k2

Ilyen ország pedig nincs L.

Sorozatunk jubileumi darabjának megszületésénél kedvenc Nap-kelténk munkatársai bábáskodtak, köszönet érte. Az MTV ugyanis választás elé állította a reggeli produkció más elektronikus médiumnak is dolgozó műsorvezetőit: vagy a Nap-kelte, vagy a másik munka. A honi újságírás ikonjai meg, nem hogy meghúznák magukat (mivel eleve ez lett volna a normális, örüljenek, hogy eddig elnézőek voltak velük szemben), ki vannak bukva.
Orosz József értetlenül áll az eset előtt. Valljuk be, nem könnyű feldolgozni, hogyan szúrhatja a köztársaság televíziójánál bárkinek is a szemét, ha az ember már-már közszolgálati, kézmegfogós interjút készít a köztársaság miniszterelnökével.
Aczél Endre ennél is tovább megy, felemlegetve munkásságot és közszolgálatot: "Több éve vezetek egy nosztalgiajellegű műsort ("Aczélsodrony") a Klub Rádión, emellett pedig műsorvezetőként szerepelek a Nap-Keltében. Aki ismeri a munkásságomat és a közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzat összeférhetetlenségre vonatkozó passzusát, az feltehetően meg sem írt volna hasonló felszólítást"

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr66170989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OftF 2007.09.20. 09:02:15

A régi arculatot mikor cserélték le? Azért nem néztem régen, mert amint megláttam azt az igénytelen logót, el kellett kapcsolnom. Mostanában meg azért nem nézem, mert két éve elromlott a tévé koax csatlakozója, és nincs az a műsor, ami miatt megérte volna megjavítani kb. 300 forintból. :-)
De most már mindegy, mert tavasszal kitettem a lomtalanításkor. Ehh.

OftF 2007.09.20. 09:07:16

OFF
Lassan szerintem ismét épp itt az ideje egy cuslág postnak. Az előzőt is alig találtam meg, nincs felcímkézve.
ON

volkov 2007.09.20. 09:13:00

"Válaszút elé állította az MTV vezetősége a Nap-kelte három műsorvezetőjét" (origo)

nem tudom, hogy van ez? az MTV kirughatja oket kozvetlenul, vagy csak a Nap-Kelte? Mert esetleg eloallhat az, hogy az MTV kerul valaszut ele: Nap-keltevel vagy anelkul. (Nem vagyok ugyanakkor biztos benne, hogy Gyarfas elmenne eddig csak a harom madar miatt. Bar ugy lenne:) )

Playmobil Soldat 2007.09.20. 09:24:30

OftF, de azért a kábeltévé-előfizetésedet is lemondtad, ugye? Mert csak úgy tévé nélkül igazán felesleges lenne. :) Egyébként igazad van. Én már 7 éve nem nézek tévét, csak hellyel-közzel. Ha mégis erre kerül sor, csak azért van, mert a párom ragaszkodik a tévé jelenlétéhez. Ilyenkor is csak hírműsorokat, sportot nézek. De legszívesebben én is kiszórnám a lomosoknak, hogy még ennyi se legyen. Elvagyok én a nettel egész álló nap. A legjobb információforrás.

Az egész napkeltés formavilág a 70-es éveket idézi, a műsorvezetők kérdezési technikájáról nem is beszélve. Remélem, hogy mindenki inkább a Klub Rádiót választja, hogy kevesebb emberhez eljutva moshassák az agyakat a jövőben.

Toma 2007.09.20. 09:30:13

Az illik ide, amit Szombathy Pál mond a Reakcióban a ballib elkényelmesedett öreg bölényeiről.

Kicsit Off

Ha valaki hozzájut olvassa el "A rendszerváltás és az újságírók" (Bp., PrintXBudavár, 2007) c. könyvben a Betlen Jánossal készült interjút.

mildi 2007.09.20. 09:34:27

was?!
hogy van az, hogy mindig vmi orbitális baromságra kell hazaérnem szolgálatból?
mongyuk én az oroszék helyében szépen megköszönném az eddigieket és pá!
(elképzeltem, hogy mit szólnék, ha főnőköm közölné, vagy a vasút, vagy a kert/közvkutatás etc)
ti nem akarjátok megtiltani magatoknak a máshol szereplést/írást? :D

VIII. Nagyapó 2007.09.20. 09:46:08

mildi

Itt arról van szó, hogy az MTV elméletileg közszolgálati kellene legyen, a rajta szereplő riportereknek pedig kínosan ügyelniük kéne a pártatlanságra és annak látszatára.

Amúgy erre hivetkozva tiltották le Pálffy interjúját is a Heti Válaszban, most legalább kicsit következetesek.

Playmobil Soldat 2007.09.20. 09:48:02

Ha már Betlen szóba került: ő a legkorrektebb az összes napkeltés közül az eddigi tapasztalatok alapján.

Oroszt pedig mindenhonnan ki kellene tiltani, nem csak egyik-másik helyről.

mildi 2007.09.20. 10:01:40

nagyapó, sejtem én, de pártatlan újságírót sehol nem találsz, az nem fog menni, azt lehet és kell elvárni a médiamunkásoktól, hogy mindenkivel egyformán bánjanak jobb meggyőződésük ellenére is, óne alákérdezés, bunkózás etc...
csendben jegyzem meg, hogy a napkeltébe jó régóta be sem tette a lábát jobboldali politikus, így persze, hogy balos a műsor...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.20. 10:16:15

mildi:
Szerintem a közszolgálati és a kereskedelmi munka egyeztethető nehezen össze, különösen politikai újságírók esetében.

VIII. Nagyapó 2007.09.20. 10:21:45

csakhogy ezt joggal várod el a kösszolgálati csatornán, de nem feltétlenül kérheted egy kereskedelmitől. az pedig, aki egy kereskedelmi műsorban pártos, nehezen lenne hitelesen pártatlan egy közszolgálati adón...

mildi 2007.09.20. 10:32:53

nagyapó, turul, pont azt mondom, hogy el se várom a pártatlanságot, olyan nincs, hogy vmelyik oldal ne legyen szimpatikusabb az újságírónak, mint a másik, ezen az alapon közszolgálati médiában nem lehetnének politikai műsorok, mert mindnkitől elvárnánk a pártatlan hozzáállást, a bőréből meg ugye mégse bújhat ki...korrektség, ez a legfontosabb, amíg korrekten vezet műsort közszolgálatilag, tőlem kereskedelmizhet (véreszájúak kivétel, az már orvosra tartozik)
tény, következetes volt az mtv, de a hülyeségben volt következetes, pálffyt a hv cikk miatt kitenni is erős volt (bár nem szeretem a faszit), azért a hv nem a kuruc.info

mentem paradicsmot befőzni

k|M 2007.09.20. 10:47:10

Egyszer, még lehetőleg a közeljövőben, egy álmos, nyűglődve ébredező, rettenetesen másnapos, verőfényesen napsütötte koradélutánon arra szeretnék ébredni, hogy Nagy N. Péter, Orosz József, Aczél Endre, Bolgár György, Németh Péter és Mészáros Tamás arcáról lefagyott a mosoly.

És úgy is maradt egy pár évtizedig. Ezt szeretném megélni.

volkov 2007.09.20. 11:10:48

Vegyuk Oroszt peldaul:
szerintem elvileg lehetne targyilagos riportokat keszitenie attol meg, hogy a klubradion dragabolgarur tipusu musora van.
Ezt hivnak profizmusnak. (Az mas kerdes, hogy a nezok mennyire lennenek eloiteletesek ot nezve a klubradios munka miatt. )
Nezzunk magunkba: ugye _valojaban_ nem a klubradios
szereplessel, hanem a Nap-Keltes minosithetetlen hozzaallassal van
gondunk. (nekem legalabbis biztos: nem kell, hogy tudjam mit muvel a klubradioban, hogy lassam az elfogult viselkedest a koztvn)
Szerintem a ker. ado - koz. ado erv inkabb technikai jellegu a valodi problemat orvosolando, vagy naiv vagyok:)

volkov 2007.09.20. 11:27:05

mildi,
"csendben jegyzem meg, hogy a napkeltébe jó régóta be sem tette a lábát jobboldali politikus, így persze, hogy balos a műsor..."

ezt helytelen ervelesnek tartom: ha a megjeleno baloldali politikusokat lenyegretoro modon es objektiven kerdeznek, az elmult idok kormanyzati teljesitmenye miatt konnyen fingatasnak tunne. A musor pedig nem baloldalinak.

Ez ugyanaz az erveles, mint mikor Gyarfas azt alatamasztando, hogy partatlan a Nap-Kelte azzal jon, hogy tobb jobboldali vendeg van, mint baloldali (nyilvan ez a regebbi idokre vonatkozik).
A korabbi musorokat nezve pedig nyilvanvalo, hogy partatlansagrol szo se volt, vendegszam ide vagy oda.

volkov 2007.09.20. 11:30:32

illusztracio az elozoekhez
az interjualany itt is baloldali:
reakcio.blog.hu/2007/03/06/alazos

:)))

zsóka 2007.09.20. 11:47:12

szóval az nem úgy van kerrádió, oszt mindent lehet.
'Az eljáró tanács véleménye szerint Orosz József nem felkészült moderátorként és értő hallgatóként vezette a szakszervezetek között kialakult vitát, hanem saját véleményét, a PDSZ akciójával kapcsolatos negatív értékítéletét fejtette ki, és ezzel megsértette az Rttv. 4. § (1) bekezdésben megfogalmazott követelményeket:
a sokoldalú, tényszerű, tárgyilagos és kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét.' ORTT
ez nem a reklám helye, de nem akartam még hosszabban bemásolni
kovacsne.freeblog.hu/archives/2007/07/11/2470519/

mildi 2007.09.20. 12:33:20

volkov,
"szerintem elvileg lehetne targyilagos riportokat keszitenie attol meg, hogy a klubradion dragabolgarur tipusu musora van.
Ezt hivnak profizmusnak."-na erre gondoltam én is
"ha a megjeleno baloldali politikusokat lenyegretoro modon es objektiven kerdeznek"-ez meg igaz, de hogy nem volt bent jobbos politikus, azt nem mentségnek szántam, csak tényként közöltem, igazság szerint már unalmas a műsor a bratyizástól, néhány ellenzéki azért megpörgetné (csak ne a szajjártó, őt már előre szoktam tudni mit mond..:D)

na megyek, mert már ordít a család, leégetem azt a rohadt paradicsomot :D

mildi 2007.09.20. 13:13:55

volkov, eltűnt az előző kommentem (kedves index bbbrrr), de lényegében azt írtam, hogy igazad van, igen profizmus, a másik meg, ha fingatásnak érzik az objektivitást, hát max ki kell nyitni az ablakot, de ettől a mostani bratyizástól a műsor nézhetetlen, szal nem mentegettem én a napkeltét, nem érvnek szántam, amit írtam, egykét ellenzéki igazán jót tenne a műsornak

natasa 2007.09.20. 13:43:19

Orosz József miben reménykedik?

Talán ebben:

Már januártól házasságot köthetnének a homoszexuális párok Magyarországon az SZDSZ új törvényjavaslata szerint. A liberálisok szerint a melegeket hátrányos megkülönböztetés éri, ezért törölnék a családjogi törvény kitételét, miszerint házasságot férfi és nő köthet.

banzaban 2007.09.20. 14:34:05

Vajh hova tűnt a jelzett 21 komment?

volkov 2007.09.20. 14:39:33

mondjuk nem teljesen egyertelmu szamomra, hogy itt valojaban az objektivitas hianya miatti eltavolitasrol, vagy siman csak a ker. medium - koz. medium vonatkozasbeli alapelvekrol, esetleg csak valami kicsinyes jatekrol van-e szo. Hiszen elvileg valaszthatnak, hogy hagyjak a Klubradiot es maradnak a Napkelteben.
Amitol persze nem hinnem, hogy objektivabba valnanak.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.20. 16:10:45

"kézmegfogós interjú" - kövér eufemizmus. Talán seggkinyalóst lehetett volna reálisan írni...

dowNLoad 2007.09.20. 22:03:00

Kevesebb nyelvcsapás, kevesebb fizetés! Rosszabul élnek mint 4hónapja!

dejavubazz 2007.10.13. 00:50:02

Lehet megis ki szandekoznak rakni Oroszt a Napkeltebol?
Ha megkapja a cikkben emlitett poziciot, akkor a hobbija lesz a munkaja. A szenvedelyebol fog megelni. Ez gyonyoru.

Pallos Levente 2007.10.13. 09:16:29

Szerintem az MSZP sajtófőnökség és a Napkelte nem összeférhetetlenek :-)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.13. 09:58:19

PL: :)

nem lobbista lesz, hanem hobbista..
süti beállítások módosítása