Kormányzati keresztelő
2007. augusztus 18. írta: TuRuL_2k2

Kormányzati keresztelő

Boros és Bochkor után újabb kitűnő névvel gazdagodhat a köz, hiszen feszített tempójú gőzerővel zajlik a kormányzati negyed demokratikus névadója. A hivatalos álláspont szerint a polgárok olyan haladó és modern neveket javasolnak, mint Széchenyi-park, Európa negyed, Mátyás liget, Smaragdváros, Zöld Sziget, Magyarok kertje, Zöldváros, Államkert, Zöld Kormányzati Övezet, Szivárvány Negyed, HON-KÖZ-PONT, Mátyás király Kormányzati Negyed, Kormányliget. A bomlasztók reakciós szavazásán eközben az Elkúr-lak/Elkúr-talak viszik a prímet, s a többi javaslatból is hiányzik az európai értelemben vett, modern konstruktivitás. Kár az ilyenekbe a reform, na.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr10142830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.08.18. 11:09:40

Reformszellem akart lenni, természetesen.
:DDD
De akkor már ezúton levédem a reformszellennek kifejezést :)

Playmobil Soldat 2007.08.18. 11:23:47

Még szinte el sem kezdték építeni, de már az elnevezéseken kellene gondolkoznunk.

Mindennél jobban mutatja ennek a kormánynak a munkáját, hogy névadásokon (M0-híd, metrófúrók stb.), megnyitókon, csupa PR-maszlagon jár az eszük, de az igazi tettek valamiért mindig elmaradnak.

Thin White Duke 2007.08.18. 13:20:02

Nem kéne sokat tökölni rajta, legyen az, ami: Kúrmányzati Negyed, vagy Kúrmánynegyed.

toxx 2007.08.18. 14:09:19

Marha vicces a "kúrmánynegyed", menten szétbomlok a röhögéstôl. Azért abba gondolj bele, hogy ha majd egy nap - valszleg hamarosan - Orbánék meresztik benne a seggüket, akkor is milyen találóan hangzana ez az ügyi kis név, nemdebár?

Nom:ante 2007.08.18. 14:35:17

Majd adnak neki egy új nevet.

Vitya ville oder Fityesz hof... :-]]

Playmobil Soldat 2007.08.18. 19:21:13

2010-ig a kúrmánynegyed tökéletesen megfelel, szerintem is. Majd utána adunk másik nevet, ami méltó lesz egy másik kormányhoz.

toxx 2007.08.18. 21:24:58

Na jó. Szóval ha itt nem alapvetôen a kormánynegyed elnevezése a téma, hanem egyrészrôl gonoszul viccelôdgetünk (ami persze mindenkinek szíve joga), másrészt meg a kormányt offtopic minôsítgetjük, akkor álljon itt az én teljességgel szubjektív véleményem is. Ez a kormány alapvetôen tök jó (fenntartásokkal, de figyelembe véve a lehetséges legjobb eredményeket és a korábbi kormányok teljesítményét). Szó sincs semmilyen elkúrásról. Íme egy darab ellenvélemény mindenféle kúrásos szókapcsolatot illetôen, a kormánynegyed nevének témájában.

bugris 2007.08.18. 21:49:06

"Ez a kormány alapvetôen tök jó (fenntartásokkal, de figyelembe véve a lehetséges legjobb eredményeket és a korábbi kormányok teljesítményét). Szó sincs semmilyen elkúrásról."

Elkelne már valamiféle "napi nonszensz" rovat az UFiblogra is.

Playmobil Soldat 2007.08.18. 21:56:38

:D

"itt nem alapvetôen a kormánynegyed elnevezése a téma"

Egészen eddig az volt a téma. Max. a névben benne foglaltatott a kormány minősége is (vezetőjük saját kifejezéseit felhasználva).

Bővebb elemzésekbe én sem mennék bele.

toxx 2007.08.18. 22:35:58

"Elkelne már valamiféle "napi nonszensz" rovat az UFiblogra is." - persze, persze, alapvetően egyetértek. Hiszen legitim vélemény is csak egyfajta van, lásd még egy a tábor, egy a zászló - és egy a vélemény. Minden ettől eltérőt nevezzünk mondjuk nonszensznek, egységesen. Oszt jónapot.

bugris 2007.08.18. 22:48:10

Legitim vélemény rengeteg van. Csak a tények makacs dolgok.
De ha megmagyarázod, "figyelembe véve a lehetséges legjobb eredményeket", hogyan csúszott pár év alatt a régióban az elsők közül az utolsók közé Magyarország úgy, hogy "ez a kormány tök jó" és "szó sincsen semmilyen elkúrásról", akkor elfogadom a tiédet nem-nonszensz véleménynek.

Dr. Minorka 2007.08.18. 23:55:01

Akkor legyen Tökjó (fenntartásokkal, de figyelembe véve a lehetséges legjobb eredményeket és a korábbi kormányok teljesítményét) Negyed.

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.08.19. 00:34:45

Ha már ott a Westend akkor ez lehetne mondjuk Wasteland.

toxx 2007.08.19. 01:02:35

@bugris - Konkrét és karakteres véleményem van a kormány munkájáról, melynek kifejtésétől e helyütt azért tekintek el, mert ez a topic (eredetileg) nem a szubjektív kormányértékelésekről, hanem a kormányzati negyed elnevezéséről szól. Ennyire nem leszek OT; de ha érdekel a véleményem, küldj egy privát üzenetet és én emailben megválaszolom a kérdésedet. Túl ezen, akár érdekelnek végül az érveim, akár nem, természetesen jogodban áll a véleményemet részben vagy egészben nonszensznek tartani és nevezni. Azonban mivel bármiféle érvelés meghallgatása előtt elkészült az ítéleted, mely szerint az csakis nonszensz (=nonsense=értelmetlen) lehet, vitakultúrádat e ponton némiképp aggasztónak kell értékeljem.

@Dr. Minorka - se nem ötletes, se nem humoros, se nem frappáns, se nem eredeti, ja és baszogatásnak meg sivár. N.b. a kormányzati negyed neve (mellyel kapcsolatban egyébként ötletem sincs, sőt azt sem értem, hogy miért ne hívhatnánk egyszerűen Kormányzati Negyednek) nem a _mindenkori_ kormányzatról alkotott sommás népítélet frappánsnak/ötletesnek/viccesnek szánt nyelvi torzszüleménye kellene hogy legyen, hiszen a kormányzatok jönnek-mennek, és mint egy hidat, egy negyedet sem akarna senki ciklusonként átkeresztelni.

bugris 2007.08.19. 01:31:09

Toxx, ez egy nyilvános fórum, ahol időnként a topicok már a második kommentnél sem a témáról szólnak.
Nem fogok privát üzenetet küldeni, fejtsd ki itt konkrét és karakteres véleményedet.
Különös tekintettel arra, hogy "figyelembe véve a lehetséges legjobb eredményeket", hogyan csúszott pár év alatt a régióban az elsők közül az utolsók közé Magyarország úgy, hogy "ez a kormány tök jó" és "szó sincsen semmilyen elkúrásról."

toxx 2007.08.19. 02:40:40

@bugris - dehogy fejtem itt ki a véleményemet. Nem fogok egyszerre huszonhat rajtam páros lábbal ugrálóval hadakozni. Teljesen egyértelmű, hogy ma nincs lámerebb dolog a jelenlegi kormány tevékenységével alapvetően egyetérteni, és nincs kúlabb annál, mint mindenre reflexből rávágni hogy elkúrták, ellopták, monnyon le, népnyúzó. Hiszen nincs is párbeszéd az oldalak között, már a szavak is mást és mást jelentenek attól függően, hogy ki mondja ki azokat. Te a legelső ilyen irányú megnyilvánulásomra benyomtad a megsemmisítő "nonszensz" ítéletet, most minek provokáljak ki még pár tucatot ebből? Megadtam a lehetőséget neked hogy magánban megírjam, de az nem kell - oké. Maradjunk annyiban hogy szerinted (és nyilván még sokatok szerint) az én véleményem nonszensz, énszerintem meg te nem vagy vitaképes. Nekem alapvetően tök mindegy hogy mit gondolsz, nem fontos nekem hogy téged/titeket meggyőzzelek.

Csak a hamis képzetek elkerülése végett: nem vagyok mszp-s, szdsz-es, zsidó, sőt magyar sem, és nem is élek Mo.-on, továbbá nincs szavazati jogom sem, és a véleményemért senki, így az ebben a mondatban megnevezett csoportok egyike sem (meg más sem) fizet nekem. Amúgy ha lenne szavazati jogom se szavaznék soha az mszp-re, különböző okok miatt. Azt viszont fenntartom, hogy a mostani kormányotok alapvetően jól végzi a dolgát. ;)

toxx 2007.08.19. 03:05:43

Valahol az EU-ban.

Gabe 2007.08.19. 08:22:01

Vhogy mindig megjelenik vki, aki szerint minden jó nekünk, aztán kiderül róla, hogy nem is lakik itt, nem itt fizet adót. Majd ha annyit szívsz, és annyi adót fizetsz, mint mi, akkor gyere ítélkezni. Na ennél tényleg nincs lámerebb dolog.
Kívánok neked is ilyen kormányt ott, ahol vagy!

Playmobil Soldat 2007.08.19. 09:25:25

:D :D

Ez nem napi, ez maga a heti nonszensz. :)

Magyarnak sem tartja magát, itt sem él, de azért karakteresen kijelenti, hogy mi itt jól élünk, a kormányunk "tök jó", jól is végzi a munkáját, aki mást akar mondani, az meg vitaképtelen.

Dr. Minorka 2007.08.19. 10:31:27

Még több toxxot a koalícióba! Nem él itt, nem magyar, nincs humorérzéke, kinyilatkoztat. Ő, az ő emberük!
--------------------
Azért ennyire tájékozatlannak lenni magyar ügyekben!:)
"és mint egy hidat, egy negyedet sem akarna senki ciklusonként átkeresztelni."

dejavubazz 2007.08.19. 10:48:40

toxx,

Azert valami kapcsolatod csak kell, hogy legyen Magyarországgal (egyetem, szulok mittomen), mert irasban kivaloan, sot, korszeruen hasznalod a nyelvet. Titok?

Azt viszont nem ertem, hogy ha szerinted ez a kormany - mint irod, a politikai kornyezethez, az alternativahoz kepest legalabbis - tok jo , akkor ha tehetned, miert nem szavaznal az MSZP-re?

Playmobil Soldat 2007.08.19. 11:16:58

Külföldre távozott magyar, aki elvesztette indentitását olyannyira, hogy ezt már ki is jelenti. Más magyarázat is lehet, de ez a legvalószínűbb.

hcrules 2007.08.19. 12:07:01

\"Valahol az EU-ban\"

És ha már itt tartunk tagja ez az ország a G8-nak? NATO tagállam? :D

Na, akkor viszont Gyurcsány az öszödi beszédben hazusott. Méghogy elkúrtuk meg böszmeség! Hiszen itt dübörög a gazdaság, stabil és nagy a jólét!

bugris 2007.08.19. 12:25:42

Kóka nem kamuzik.
"Minket irigyel Németország, Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország."

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.19. 17:30:00

Maradj is ott, toxx, a más hímvesszejét ugyanis könnyű a csalán közé dugni. Helyesebben, manapság nm is olyan könnyű, legalábbis itt, Magyarországon, ugyanis a csalánt - melyről köztudott, hogy remek főzelékalapanyag - lassan védetté kell nyilvánítani, mert lelegelik a nyugdíjasok és a hajléktalanok. De a kormány azért tényleg remekül teljesít, hiszen a nép éheztetése nem egyéb, mint eredményes harc a kóros elhízás ellen. Minden relatív, ugyebár???

Úgyhogy a kúrmánynegyed maradhat - vagy inkább legyen kúrmánynyolcad, hiszen még ebből is elkúrták a felét...

vaffanculo 2007.08.19. 22:17:37

ne báncsátok toxxot, lehet h ő objektívebben láttya kívülről:)
MG: \"vagy inkább legyen kúrmánynyolcad, hiszen még ebből is elkúrták a felét... \" ez nagyon jó:)
OFF: ez a szar minek kéri azokat a szar betűket?

vaffanculo 2007.08.19. 22:22:11

na mekkpróbálom mégeccer, az előbb elszállt a kommentem.
ne báncsátok toxxot, ő kívülről objektívebben láttya:)
MG: vagy inkább legyen kúrmánynyolcad, hiszen még ebből is elkúrták a felét...
ez tök jó vót:)

vaffanculo 2007.08.19. 22:22:56

juhé, mégsem szállt el, szal így bocs a duplázásért

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.08.19. 22:34:41

én is kivülről figyelem a dolgokat, de mindent el tudok mondani a mostani magyar kormányról de hogy tök jó, azt biztos nem.

hcrules 2007.08.20. 01:14:05

exit:

Hidd el, innen belülről sem jobb :)

dowNLoad 2007.08.20. 13:28:48

Hú toxx te toxikus vagy! A kormányunk jól végzi dolgát, éljen az élcsapat! Előre, a győzelem a küszöbön van! Arccal a bankok felé!!
Csak egy apró kérdésem lenne: pl. ki vette fel azt néhány10 milliárd USD kölcsönt az ország nevében, és mire? A híradóban nem emlékszem, hogy bemondták volna mint közérdekű adatot, és a felhasználás céljáról sem kérdeztek meg.
(én felvenni sem akartam volna) Ha egyszer átcseszel, akkor te vagy a köcsög, hogy visszéltél a bizalommal, ha 2X, akkor már én, hogy megint bevettem ugyanazt. (bokros csomag-ferenc csomag)

index_balra 2007.08.20. 13:42:49

Toxx, ha mar bugrisnak nem, esetleg masnak megirod-e a velemenyed?

Engem erdekelne hogy EU-bol miert latod ugy hogy minden ok, elvegre megiscsak az utobbi szoclib kormanyok alatt lettunk EU sereghajtojava.

Mi a valaszod bugris kerdesere?:

"hogyan csúszott pár év alatt a régióban az elsők közül az utolsók közé Magyarország?"


balindex

n_gery 2007.08.20. 19:17:06

Szegény toxx! Azért rendesen ráugrott a csapat. :) Azért biztos vagyok benne, hogy a Világbank és a Valutaalap szerint jó irányba mennek itt a dolgok.

Könnyebb lesz a gyarmatosítás...

Amúgy látszik a reform eredménye, ala Bokros csomag. Magas infláció, alacsony növekedés. A bődületesen idióta túlfogyasztás rémképe, amivel folyton riogatnak, meg persze ha ezt megcsináljuk jobb lesz szöveg. Hányszor lehet ezt még bedobni? Csökkentjük a szivonalat és ugyanannyi pénzt szedünk be, aztán két ciklus múlva ezt építik le. :(

Syr Wullam 2007.08.21. 06:42:34

No, meg egy nevjavaslat: Sin City

OftF 2007.08.21. 11:04:12

A kúrmánynegyed teljesen jó, na de ne 2010-ben nevezzük át, ha kérem, hanem majd ha rászolgált.
süti beállítások módosítása