Eltemették a "nigger" szót Detroitban
2007. július 11. írta: politicus

Eltemették a "nigger" szót Detroitban

"Ma nem csak eltemetjük, de lelkünkből is kitöröljük az N szót" - mondta Kwame Kilpatrick, a Detroit polgármestere a rasszista csengésű "nigger" szó búcsúztatásán. Az akcióra a Nemzeti Szövetség a Színes Bőrűek Felemelkedéséért, a legrégebbi afroamerikai polgárjogi szervezet éves gyűlésén került sor. A küldöttek és emberi jogi aktivisták menete előtt fekete műrózsával borított fakoporsót vontattak lovak a városi temetőbe, ahol később sírkövet is felállítanak az N szónak. (Forrás: Népszabadság)

 
Ti melyik szót temetnétek el?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr61116154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suski 2007.07.11. 17:36:32

Nekünk még van mit behozni polgárjogok terén, ugyanis nálunk intézményesített a rasszizmus.

Idézet következik a Magyar Nemzet június 30-i számából:

"A bürokrácia nemcsak megkeseríti mindnyájunk életét, de gazdaságilag is káros. Megdrágítja a magyarországi termelést, és így rontja a magyar áruk versenyképességét a külföldi árukkal szemben mind a hazai, mind pedig a külföldi piacokon. Visszariasztja a külföldi működő tőkét. Rontja a közerkölcsöt is, mert csalásra, hazudozásra, megvesztegetésre ösztönöz. És néha meg is vakít.
(Az utolsó állítás meglepő – de igaz. Erre én vagyok a koronatanú. Feleségem vízumköteles kenyai állampolgár. Családegyesítés címén kért vízumát az Idegenrendészeti Igazgatóság emberarcú és emberközpontú ügyintézésre képtelen bürokratái tényfeltárás nélkül, feltételezések, sőt rosszindulatú feltételezések alapján elutasították, róla „megállapították”, hogy „igazmondása kétséges”, és hogy érdekből jött hozzám feleségül. Az Idegenrendészeti Igazgatóság az ügyet „ismételten felülvizsgálta”, majd az elutasítást a becsületsértésekkel együtt – helybenhagyta. A döntés jogerős. Feleségemet tehát hivatalos okirat hazugnak, jellemtelennek és csalónak bélyegzi. Fellebbezésnek helye nincs. Velem, a férjjel szóba sem álltak, azon az alapon, hogy ők csak a vízumkérővel vannak jogviszonyban. Feleségemnek az országból való kitiltása, a becsületsértések és a tehetetlenség lelki beteggé tettek. Szemem rohamosan romlani kezdett. Néhány hónapon belül képtelen voltam autót vezetni, aztán már olvasni sem tudtam. (E sorokat nagyító segítségével írom.) A teljes megvakulástól csak a szemgolyóba adott injekciók mentettek meg. Az orvosok megállapították, hogy ödémás makuladegenerációm van. Az ödémás makuladegeneráció pedig gyakran pszichológiai eredetű. Számomra nem kétséges, hogy félig megvakulásomat a szocializmusból itt felejtett kádári–münnichi bürokraták okozták. Hadd írjam ide a nevüket: Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója, Egyed Zoltán, az Idegenrendészeti Igazgatóság igazgatója, főigazgató-helyettes, Gulyás Mihály, a vízumosztály vezetője, Kocsis András, a Magyar Köztársaság nairobi konzulja és Takács László, a Külügyminisztérium konzuli főosztályának vezetője"

emitt a teljes cikk, ami amúgy nem errôl szól:

mn.mno.hu/index.mno?cikk=418418&rvt=15

hcrules 2007.07.11. 18:01:40

Az ilyeneknek mi értelme van...

Mit fognak akkor mondani a rapperek egymásnak?

Waddup, African-American???

volkov 2007.07.11. 18:09:49

semmilyen szot nem temetnek el, ha problema van az ugyis
a gondolatok, erzesek szintjen keresendo, a tobbi kovetkezmeny. ez egy jo performance, ertelme semmi.

de ha megis valasztani kell, legyen mondjuk a noplane

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.07.11. 18:20:46

Ennek a szótemetésnek ugyanúgy zéró értelme van, mint a jelképtiltósdinak.
De hamár: "bevállal".

bugris 2007.07.11. 18:25:06

Ákos, Wass Albert
:))

bugris 2007.07.11. 18:29:13

És a brazenblog is szépen csillog.
Csak így tovább!

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.07.11. 18:31:45

Temetni? Minek temetni? Egyelőre még itt élnek közöttünk, az idegenszívűek, a hazát kiárulók, a konspiráló, spekuláns, kizsákmányoló, nemzetrontó bűnös elemek! Kimondjam, hogy kik azok? Mindnyájan pontosan nagyon jól tudjuk ezek az országban, hogy kik azok, mégis itt vannak, hát hol itt az igazság, mikor lesz már Magyarországnak nyugalma, mikor hajthatja fejét nyugovóra, mikor tisztul már meg ez az ország végre úgy, hogy friss, tiszta, nemzeti levegőt lélegezhessünk mindahányan mi, tiszta szívű, becsületes magyar emberek?!

-Claude- 2007.07.11. 20:32:59

látta valaki az erről szóló South Park részt???:DDDVagy ha én nézem, az ciki...?

bugris 2007.07.11. 20:36:21

Claude, ha magyarul írják, biztosan nyugger kerül a nagger helyére.

dowNLoad 2007.07.11. 21:38:24

Semmi gond nincs a négerekkel, amíg azért az országért tesznek/dolgoznak ahol élnek, és nem úgy kezelik mint pl. a magyarok Magyarországot(hahaha). Bár azért azt nem tudom nem észrevenni, hogy afrikában annak a szónak, hogy patróta nincs értelme. (történelemnek, vallásnak, tradícióknak sem sok)

dowNLoad 2007.07.11. 21:39:35

patróta=patrióta

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.12. 03:45:48

Én a "politikai korrektség"-et temetném el. Ámbár ez esetben a "nigger" feltámadna.

RickyTerror 2007.07.12. 11:52:16

Én a "bejön" szót temetném, tisztelettelbélabá'

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.12. 12:29:46

A "niggardly" esetre emlékszik valaki (1999)?
www.washingtonpost.com/wp-srv/local/longterm/williams/williams020499.htm
A tanácsadónak le kellett mondania, de később visszavették.

A "niggardly" létező angol szó és nincs köze a niggar-hoz.
süti beállítások módosítása