Csendben maradnotok jó lesz
2007. június 13. írta: k|M

Csendben maradnotok jó lesz

Nagyléptékű elbocsátásokkal járó és a bevételtermelő üzletágak szétcincálásával egybekötött leépítés reform készülődhet a MÁV-házatáján, mert a reprezentatív szakszervezeti bizalmik előjárók, vezetők, titkárnők és egyebek alapbérét egy nemrégiben aláírt új szerződés szerint többszörösére emelték, így az új szerz. alapján azok a havi bruttó 700.000 forintot érik átlagosan, ami cca. 320-340 e magyar garas lehet nettó.


Hogyan és milyen hatékonysággal
képviselik ezután Mayer Ignác kerék-kalapácsoló kollega érdekeit a szakszervezetek, és mivel érdemelték ki a szakszerv.vezetők valamint csatolt részeik (gépkocsivezetők, titkárnők) a busás jövedelem-emelkedést?


Plusz nem nonszensz és a végletekig abszurd, hogy a MÁV állja a munkavállalóinak az érdekeit vele szemben (is) védő szakszervezeti vezetők bérét?

Hogy ugyanazt a munkáltatói csöcst szívja érdekvédett és érdekvédő?

A szerződés faximile-képe és cikk a Magyar Hírlapban. Elfelejtettük: a szerződés természetesen titkos (volt).

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1897951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 13:42:53

mifelénk az egyik osztályvezető és a főszakszervezetis voltegy 1 ideig egyazon személy.. :p Aztán osztódott, egy samesza lépett a helyére...
(felajánl6nám Turulnak a szériájához...)

Mondhatjuk: mindennapos eset? :(

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.13. 15:04:29

Én nem is léptem be semmiféle szakszervezetbe. Kidobott pénz.

Az is fura, hogy sztrájk csak a fidesz alatt volt.

dejavubazz 2007.06.13. 15:22:31

Achtung, achtung.

Ha valaki raer es meg keszulek kozeleben is lesz: ma 16h-tol az ATV eloben kozvetiti Fleto kozgazon tartando eloadasat.

Beharangozo:

" Gyurcsány Ferenc második alkalommal számol be a jövö közgazdászainak az ország gazdasági helyzetéröl, a jövönket meghatározó gazdaságpolitikai stratégiáról, a konvergencia program teljesítéséröl és a kormány egyensúlyteremtö intézkedéseinek eddigi eredményeiröl. A jövönkröl lesz szó, ki ne hagyja!"

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 18:06:00

Ezt én is olvastam az MH-ban. Nem gondoltam volna, hogy ez a tény meglepő.

VIII. Nagyapó 2007.06.13. 18:16:06

Abszurd vagy nem abszurd, ha a MÁV-ot valóban rendbe rakják (= ésszerűen átszervezik, nem leépítik - mindkettő könnyen járhat elbocsátásokkal) Kókáék, sokminden meg van bocsátva...

A jegyek ára most már összehasonlítható a nyugati árszínvonallal (fele körül van, a kedvezményes jegyeket ráadásul tudtommal az állam állja), miközben az egy vasutasra jutó bér feltehetőleg töredéke annak. Emellett kocsikat felújítani, síneket cserélni is jól láthatóan sokkal ritkábban szoktak itthon, mint nyugatabbra, és érzésem szerint, hogy jóval több embert zsúfolnak egy kocsiba...

A Velencei tóra sorba mennek az üres biciklis kocsik, a Balatonra csak néha, nélkülük egy vonaton max. 4 bicikli szállítható; kánikula idején, háromnapos vakáció végén képtelenek még egy-két kocsit rákapcsolni valahonnét egy balatoni vonatra, olyan tömeg van, mint a hetesen; a jegyeket szinte mindenhol emberek árulják (annyira nem lehet drága egy automata!) - ezek olyan hibák, amikre - nyilván totál laikusként - nem hiszem, hogy volna meggyőző magyarázat...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 18:40:10

Nagyapó - azt is vedd figyelmebe, hogy sok hazánkfia (nagyon sok!) nem bírkózna meg egy jegyautomatával... :(

VIII. Nagyapó 2007.06.13. 18:56:04

Igen, az elején mindenhol kell legalább egy emberi pénztáros - a kisebb falvakban az sokszor elég is. De a nagyobb pályaudvarokon sem az automata dominál :-( Azért fél-1 év alatt sztem be lehetne járatni - nem sokkal bonyolultabb, mint a mobil vagy a TV-távirányító, oszt' arra is csak sikerült a függőséget súrolóan rászoknia szinte mindenkinek.

A hollandoknál amennyire nekem lejött, úgy megy a dolog, hogy ha valaki a pénztárban vásárol, ráraknak némi felárat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.13. 18:57:16

.flame on

dejavubazz: ott voltam, végig jelentkeztem, hogy kérdezhessek, de Gréczy nem adott szót (ráadásul előre meg is kértek a hökösök, három név le volt adva Gréczynek, az enyém is). Utána az arcomba hazudta, hogy nem vett észre egy órán keresztül. Majd kifejtem bővebben is, most még fövök egy kicsit a saját levemben.

.flame off

VIII. Nagyapó 2007.06.13. 19:06:47

off

tanulás miatt kihagytam - persze azt sem sikerült.
pedig én is készültem, hogy visszavágok a tavaly bennem maradt kérdésekért; de úgy tűnt, lehet, már csak a vetítésre engednek be :-(
milyen volt? meg lehet nézni valahol?

(ps.: a hök akkor most arra kért, hogy kérdezz, vagy hogy ne? mi lett volna?)

on

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 19:27:54

Áh, akkor Gréczy a jövőben megkímél bennünket a hírnek álcázott véleménytől és a nehézkes alany-álítmány egyeztetéstől.

Gréczy és Gyurcsány, hát ebből csak sikersztori kerekedhet.

bugris 2007.06.13. 19:41:05

Turul, pedig első sor közepén ültél, nem?

ergé 2007.06.13. 19:52:07

Turul, mi lett volna a kérdésed?

dejavubazz 2007.06.13. 21:14:00

TuRuL_2k2,

Ha kerdezesre osztokeltek, akkor egyaltalan miert kellett neveket leadni? A Greczy tulbiztositotta volna a bevetest? :)

Pedig milyen penge kerdeseket lehetett volna megereszteni.
pl: "Nem faradt meg bele a sok nemtelen tamadasba, draga miniszterelnok ur?"

:)

Regen ('98-as kampany) ugy lehetett kerdezni, hogy egy papirra felirta az ember, amit meg akart tudni, szepen eloreadta, majd a segedkezo mediaarc (akkor Bardos volt) felolvasott a gyujtesbol, rizikosat is.

A tobbit majd a vonatkozo bejegyzeshez.

OftF 2007.06.14. 08:55:34

micsiri? 700k? azannya. micsinál ezér?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.06.14. 09:44:07

Két hete voltam egy Ifjúsági Szakszervezeti képzésen. Érdekes volt. A legnagyobb rájövés az volt, hogy kábé 10 milliárdos évi bevétel felett rendelkezik ez az "ágazat" és még van a vagyon.

Aztán még volt egy rakás balos, antiglob cucc, ez nektek is nagyon bejönne.

N.B. nemzeti bal? Aki nem tud elszakadni a 40 évtől, ideológia így kissé balos beütésű, szabad piac ellenes. Vagy legyek jóindulatú, a nemzeti piacok védelme ... nehéz ügy. Ez tényleg tisztázásra vár.

Ugyanakkor a fiatalabb generációk önszervezése sztem pozitív, és van benn feszkó, a felülről bizniszelő idősebbek, és az alulról építkező fiatalabbak között. De a régi gárda kihalóban, és az a megjelnő fiatalok éppen úgy küzdenek, mint teszem azt a jobboldalon. (Demokrata vs UFI feszkó nincs?)

Amúgy meg teljesen tipikus a cucc. Vasutas szakszi erős, így a fejét "vágják le". És miért ne, bár ez megint sunnyogás. Sztem nyíltan kéne, mert indokolatlanok a vasutasok privilégiumai IS, sokan vannak, egy részük keveset dolgozik, feleslegesek ott, máshol meg kellenének. A MÁV összeségében óriásgáz, de sok szinten és nagyon bonyolult összefüggés rendszerben. Hozzá képest a BKV is maga a nyugat

Persze lehet nyivákolni, hogy miért pont vasúték? Miért nem mások, de erre az a válasz, hogy eü megvolt, mindenki sorra kerül. (A sok önkormányzati képviselő is. Igaz ők sokkal jobban védik magukat, és milyen színűekből van a legtöbb?)

Na bazz megint lemaradok a munkával...

Ombudsmanyus 2007.06.14. 13:54:46

Csak azt nem értem, hogy ahol ilyen "faszagyerekek" a szakszervezeti főbizalmik, hogyan lehet ott még valaki szakszervezeti tag egyáltalán? Kötelező? Vagy aki nem tag, azt elsőnek rúgják ki?
Egy szakszervezetnek alulról kéne szerveződnie, és a tisztségviselőket tagdíjból kellene fizetni. Más kérdés, ha valaki ma megpróbálna a munkahelyén szakszervezetet szervezni, egyből lapátra kerülne. Törvényi védelem nincs! Vagy van?
süti beállítások módosítása