Jupiternek szabad
2007. május 09. írta: k|M

Jupiternek szabad

A Népszavát cinkelni pont olyan, mintha az ember a hülye szomszédját csesztetné. Minek, hát ő már csak ilyen megrögzött és ennyire ez is marad. De ha eddig nem lett volna kristálytiszta, hogy a Népszavát szabadnapos munkásőrök szerkesztik egyenesen a munkásmozgalmi pantheonból, akkor Sebes György mai iránymutató publicisztikája eloszlat minden fölmerülő kétséget: de igen, onnan. Írták, írják, és írni fogják.

Akinek nincs kedve átkattintani, hogy a retináján keresztül tegye magáévá a porosodó Marx- és Biszku-kötetek közé ékelődött üzemi hírmondót, annak itt a vázlatos kivonat: utcára lehet menni, mi több, lehet ott politizálni is, két kitétel van csupán: az egyik, hogy a rendezvény legyen szocialista szervezésű, a másik pedig, hogy az ember legyen feltétel és megalkuvás nélkül szocialista. E kettő változó együttállása esetén ajánlott, egyben támogatott az utcán sokan együttlézengeni, amennyiben viszont az előbbiek közül akár csak az egyik hibádzik, akkor természetszerűleg ellenjavallt az utcai tartózkodás és épphogy, amolyan bolgári kedélyességgel megtűrt.

Úgyhogy a jövőben is érdemes lesz odafigyelni.

(A képrészleten az elvtársnő magasba emeli a lobogó rúdját, a mellette álló férfiember a távolról ígéretesnek látszó jövőt kémleli. Innen van.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4773211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Claude- 2007.05.09. 14:40:29

"május 9. a fasizmus felett aratott győzelem napja", na és a szocializmus világméretű győzelmének kezdete.
ööö. Vörös Csepel, vezesd a harcot? Szerintem ez nem annyira vicces, mint amennyire torz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.09. 15:26:33

Ez nagyon jó!

"Az Andrássy útra ugyanis nem valami – értsd: a hatalmon lévők és a hatalmukat megőrizni szándékozók – ellen mentek demonstrálni, hanem valamiért. Az élet pedig – alig egy héttel később, a választásokon – a résztvevőket igazolta."

Nem Orbán-ellenes happening volt, nem ám. :))

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.05.09. 15:55:54

-Claude-, szerintem határozottan vicces.
Kacarásznak a pantheonban.

Turul, érted jöttünk Köztársaság, nem ellened.
(((((:
süti beállítások módosítása