Szakmai alapú reformdózer
2007. május 04. írta: Szmöre

Szakmai alapú reformdózer

Nem tudom jól értettük-e.
"Le kell dózerolni a jelenlegi Szent János Kórház épületeit, az értékes hegyvidéki ingatlant pedig eladná a fővárosi önkormányzat" - bontotta ki a szakmai alapú egészségügyi reform újabb szeletkéjét Horváth Csaba főpolgármester-helyettes.
Az említett kijelentés még Napkelte jámbor kereszttüzes kérdezőiben is kiverte a biztosítékot a reggeli Steiner Pállal készített interjúban, persze az indokoltnál szűkebb keretek között. A kibontakozó csörtének persze a műsoridő lejárta miatt hamar vége szakadt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9770571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nénike · http://mandiner.hu 2007.05.04. 10:05:22

Igaza van Csabának. Csak megint kicsit tutyimutyira sikerült az ötlet. Szerintem a Margit kórházat, meg a Budai gyermekkórházat is le kellene rombolni, egy közös nagy törmelékkupacba integrálni az így létrejövő egészségcentrumot. Ízlés szerint behinteni Kádárné Mariska hamvaival az egészet és János bácsi két lábszárcsontjából diszkrét keresztet formázni a tetejére. Kisuvickolt réztábla hirdetné a tövében: szocialista összefogással a jövő nemzedékének egészségéért.

svepsz 2007.05.04. 12:23:34

Bizarrul hangzik mindez attól a képviselőtől, aki demokratikus szavazás során került a Közgyűlésbe, ámde pártja a kampányidőszakban valahogy megfeledkezett kórházdózerolási elképzelései ismertetéséről.

Ha jól értem, H. Csaba azt indítványozza, hogy ezt a műemlék(szerű) épületeggyüttest közös erővel és nekibuzdulással semmisítsük meg, majdan adjuk oda egy olyan vállalkozónak, akiről semmit sem tudunk. H. Csaba szerint az általa képviselt embereknek ezáltal jó lesz, de a logikai összefüggés egyelőre nem világos még: addig megvan, hogy a befektetőnek jó lesz, de hogy a népnek mitől lesz jó??

Addig is, míg fény derül a részletekre, a kölcsönösség elvének bevezetését javaslom. Tehát azon képviselők házát, akik igennel szavaznak a köztulajdon lerombolására, majd eladására, szintén ledózeroljuk és eladjuk. Fifty-fifty.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.05.04. 13:00:06

Horváth Csabának az az érve, hogy a János Kórház elavult, és ezért kell bontani, viszont ha a SE-től megszereznék a Kútvölgyi kórházat, akkor a Kútvölgyi és a jelenleg működésképtelen Margit Kórház a beléjük átpumpált pénzzel és cuccokkal megfelelően át tudnák venni a János feladatkörét, a telek árából pedig vígan élnének amíg meg nem halnak.

svepsz 2007.05.04. 13:58:52

Az elmélet az oké, de ezek a fránya telekár bevételek valahogy mindig eltűnnek kézen-közön.

Az hogy kórházként felszámolják-e, az szakmai kérdés, azt el tudom képzelni, amivel nagyon nem értek egyet (mint építőmérnök sem) az az épületek fizikai elbontása.

dowNLoad 2007.05.04. 17:57:30

Olcsóbb és jobb megoldás:
minden szdsz-es (és közeli) miniszter, államtitkár, stb.. kap 1milliárd Ft-ot kp., de el kell hagyniuk Magyarország területét, és le kell mondaniuk az állampolgárságukról is.
Helyettük inkább (igazi) szakemberekre bíznám a "reformokat" komoly fizetéssel, és büntetőjogi felelősséggel. Ahogy most kinéz többe lesz a végén és szarul lesz "megreformálva" is.
Lassa Kuba és Venezuela megelőz egészségügyi szolg. minőségben. (árban majd Ausztriát előzzük 5éven belül)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.05.05. 16:05:02

Horváth Csaba szocialista, nem szdsz-es.

Gabe 2007.05.05. 17:39:07

Ezeknél már azt se lehet tudni...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.05.05. 22:27:47

kezd forrni a cucc a szocik meg a szadesz kozott.
miota Molnar Lajos lekoszont, a szocialistak egyre jobban gorbitik a kisebb fajdalom iranyaba a dolgot. ugy ertem, probalnak a leheto legkevesebb szavazot elveszteni az egeszsegugy kapcsan. de ezzel kiveszik a szelet a reform vitorlajabol.

nezzuk lepesenkent:
- kronikus beteg nem fizet korhazi ellatast - a nyugdijasok kipipalva. szamszerint onnan jon a legtobb kronikus. mas kerdes, hogy a reform lenyegi elemei koze tartozott az aktiv agyak csokkentese es a kronikusok novelese. ezek utan ha nem kell fizetni napidijat a kronikus kezelesert, akkor hogy lesz ebbol tobbletbevetel?
- kismama ott szul ahol akar, felar nelkul. a masik gyakran emlegetett erv volt ez az eu reform ellen. mostmar nem lehet rajuksutni, hogy nemzetgyilkosok, vagy mi.

ezek egyfajta rakeszulesek a fidesz vizitdijas referendumara, ha megis atjutna a szogesdroton. gyakrolatilag a ket legjobban erintett csoport hatastalanitva is lett.

ami pedig most van, azt hivjak koalicios feszultsegnek. a hodfogu tolja a tobb biztositot orrverzesig, a szegfusek meg haritanak. cserebe viszontszopatjak Demszkyt a korhazas otletelesukkel.

egyebkent erdemes odasasolni a leanykara, aki a napokban jelentette be, hogy mennyire ultrapozitiv a vizitdij elfogadottsaga:
- mindenki fizeti (mintha lenne opcio)
- csokkent az indokolatlan orvoslatogatas (ezt nem tudom hogy merik, de itt talan van vmi realitasa a dolognak)
- nem adnak annyian halapenzt. (ROFTL. mintha az orvosoknak vezetni kellene a boritekokat, es hetente reportalni a miniszternek)

szoval az eu reform uj lepcsojebe ertunk. ez a szedalas.
süti beállítások módosítása