Széttépett halottak országa
2007. május 03. írta: szamárfül/pável

Széttépett halottak országa

Újratemetik Kádárt… legalábbis az egyik felét… az ország egyik fele. A másik fele távol tartja majd magát ettől a kultusztól, egészen odáig tart ez a skála, hogy „gyilkos és áruló szent földben nem nyughat". *

Tele volt, tele van a nemzeti panteonunk széttépett halottakkal. Sok indulat törhet még felszínre. És nem a sírrablással, hanem majd éppen az ezt kiváltó/okozó/lehetővé tevő újratemetéssel szabadulnak el újra az indulatok. 

Szegény Krassó György volt az egyik legutóbbi, aki így járt: még emlékezhetünk rá, tavaly, halálának 15. évfordulóján egyszerre, mégis külön-külön méltatta őt Demszky Gábor, illetve a jobbikos Molnár Tamás.

Vajon a halottak is hibásak lehetnek ebben a szétszakítottságban? Vagy a magyarság nemzetkarakterológai diagnózisából maradt ki valami még mindig? Az idő vajon képes lesz gyógyírként kezelni ezt az üszkösödő valamit? Vajon századok kellenek hozzá, vagy "csak" annyi hogy már ne éljen olyan nemzedék, amely még tanúja volt a kádárista mocsárérának?

Nem tudom, mennyi idő kell hozzá, de az én nemzedékem már egyik fentebb vázolt esetben sem érheti meg ezt a boldogabb időt :(

*Update: Tomcat persze máris készül interjút készíteni az elkövetőkkel. Lehet, hogy gyorsabb is lesz, mint a rendőrség - vö. Budaházy esetét a médiával (sísapkás interjú az Echo tv-ben).
(Annak, aki ezt később olvassa, mert T. egyes posztjai linkelhetetlenek: a mai dátumnál keresse nála.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3366857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: promotional USB flash drive 2018.10.10. 14:14:28

Spartan akadályok I.: 10 sláger amire számíthatsz Veszprémben - A komfortzónán túl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.05.03. 17:59:08

"Bugris" kedvéért benne maradt egy vesszőhiba :P

OftF 2007.05.03. 18:04:57

Gondolod, hogy az újratemetés is egy jó ürügy lesz némelyeknek utcán kiabálni egyet? Azt még nem kérdezte senki, hogy na akkor most ez kinek is az érdeke? :-)
Na jó nem viccelek, bár szerintem igazából egy-két csontról van csak szó, mindig is rühelltem a temetőket, engem pl. szórjanak majd szanaszét a levegőbe, véletlenül se kapálgasson a fiam rajtam petúniát.

abuhasz 2007.05.03. 18:17:30

Veletlenul sem szeretnelek letudozni!

abuhasz 2007.05.03. 18:20:51

Nem is tudtam, hogy Kadarnak sirja van (volt) Mo-on. Egyebkent meg nem kelle hogy legyen. Ha mar egyszer volt valami rendszervaltasfele... Szalasi sirjarol sem tudok, de le merem fogadni, hogy neki nincs is. Na csak ennyi. Nem ertem, ki van ezen felhaborodva...

Mackótestvér 2007.05.03. 18:22:21

...vagy "csak" annyi hogy már ne éljen...
A "hogy" után kell a vessző.

Gabe 2007.05.03. 18:32:31

Ráfaragtál brumitesó! Nemhivatalosan: hogy ELÉ, hivatalosan: azt a mondatrészt követően kell vesszőt tenni, melyet a kötőszóval kezdődő mellékmondat (esetünkben a hogy) követ.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.05.03. 18:38:55

"tetemre hívlak" titeket, fiúk! vagy nem az a téma mostan? :)
netán Grétsy prof urat várjátok ide..? a hibát különben is Bugrisnak szántam, barátilag, most jól elrontottátok! :)

Mackótestvér 2007.05.03. 18:40:40

Ja, elé. Hivatalosan: nem hivatalosan.

Gabe 2007.05.03. 18:42:38

Nem kell ide Grétsy, meg még zsadonbéla sem. Csak ha kötözködünk, akkore tegyük körültekintően.

OftF 2007.05.04. 08:15:48

abuhasz, lehet úgy is szórni, hogy nem a jelenlévőkre megy. De ha ez valami véletlen folytán nem sikerülne, és ráadásul még ott is lennél, akkor sem engem tüdőznél le, hanem csak égésterméket, hamut.

bugris 2007.05.04. 10:03:44

Szamárfül, köszi, de nem fogok belekötni a postodba azért sem :)
Kádár újratemetése nagy műsor lesz. Remélem a Hősök terén. Kíváncsi leszek, kik mondják a beszédeket. A szociknak mindenesetre láthatóan kínos a dolog. A szavazóurnáknál ugye jól jön nekik a kádári örökség, de nyilvánosan felvállalni most már büdös.
Továbbá kérdem én, hol vannak a koponyás videók a Youtube-ról? Nem tudom, az exhumátoroknak mi a tervük, de senki nincs e honban, aki felpakolna valami vicces símaszkos felvételt?

abuhasz 2007.05.04. 13:14:33

OftF,
bocs elfelejtettem a :) -t kitenni. Szoval igy ertettem, nem kellett volna ennyire reszletezni. De ha mar itt tartunk, akkor a rajtad valo petunia kapalas is hasonloan valoszinu, mint ahogy en teged letudozlek... akar molekularisan tengerentulrol is :)
Szerintem ennek nincs gyakorlati jelentosege, inkabb csak anyagi, es helyhianyossagi problemak dontenek. Mondjuk engem szemely szerint nem erdekelne, ez amolyan anyagi dolog. Teljesen mindegy.

bugris 2007.05.04. 14:25:36

Az is elég erős, hogy a "puritánságáról ismert" Kádár feleségét aranyurnába temetik. Lehet, szimplán csak pénzért ásták ki?
De az igazán groteszk, hogy a Kommunista Munkáspárt elnöke ilyet nyilatkozik:
"A keresztényi erkölcs és a józan ész is megköveteli az exhumálás után az újratemetést" – nyilatkozta az Indexnek Thürmer Gyula, a kommunista Munkáspárt elnöke, aki szerint a keresztényi erkölcs a materialista pártvezér esetében is érvényes, hiszen egész Európában döntően a keresztényi erkölcs a meghatározó.
index.hu/politika/belfold/0504kaadaar/

abuhasz 2007.05.04. 16:11:56

Elkepeszto hogy ennek a kutyanak lehet egyaltalan sirja az orszagban, nem hogy ujratemessek, meg nyomozzanak utana, plane jutalomert.
Na meg az a monstrum, amire rafirkaltak... de most komolyan hogy lehet ilyesmi meg mindig egy temetoben... "a kommunizmusert, a nepert". Konyorgom! Minimum porra zuzni az ilyet, amint lehet.
Az a sok kripto akik meg horognek a kegyeletert, meg csak pusztuljanak a kommonizmusukert. Lassan kuporgatva. Mert en kibirom a nelkulozest, de ha ok ezt akarjak, akkor vesszenek az anyaghianyukban. Ugyis ezt teszik tobb mint 60 eve -a nepert. Ime a jutalom. Rohadj el a korhaz kapujaban szegeny ember! Es kialts a szocializmusert, hogy bezzeg ott megbecsultek! Most is azt mondjak? Higgy nekik is!

Sabatini 2007.05.04. 20:47:11

Hogy te milyen primitív bunkó vagy, abuhasz...megáll az ész. Több tisztelettel közelíts az emberekhez, ha azt akarod, hogy téged is tiszteljenek. Vérlázítóan mocskos a stílusod . Éltél talán az előző 60 évben, vagy történész vagy, hogy ilyen lazán meg tudod ítélni? ( megjegyzem még a történészek sem értenek egyet). Picit súlyosabbak a dolgok annál, hogy két mocsadék mondatban el lehessen intézni.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.05.04. 21:17:11

Remélem nem fogja válaszként kiásni valaki Horthyt.

bugris 2007.05.05. 18:01:49

Most hallottam Thürmer temetői beszédét.
"üzenjük Kádár Jánosnak, biztos hall bennünket"
Hát már hisznek a túlvilágban is? Hiába, a kommancsok sem a régiek.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.05.05. 23:03:31

basszus, ha feltorik Kolompar Jenone sirjat, attol is elhatarolodik mindenki fenysebesseggel? amiatt is kituznek 2mft verdijat? es netan az NNI akkor is forro droton ertesiti a miniszterelnokot a nyomozas eredmenyerol?

egyebkent a sirban nem Kadar Janos van, hanem egy halom csont. nincs neve, nincs celja, nem all bosszut. neki nem faj mar semmi. persze ettol nem kell tahonak lenni, es ellopni a koponyajat.

dehat kurvaorszag vagyunk, kesz.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.05.06. 12:46:01

denever, nem kolompár jenőné sírját törték fel, hanem kádár jánosét. ha nem érzed a különbséget, akkor veled van a baj.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.05.07. 09:20:29

mert valaki uzenni akart azzal, hogy kihantolja Janos bacsit? szegeny halott mar nyugodni se tud, nem olyan mint a jo pap, aki holtaig tanul, hanem meg holta utan is politizal. a temetetlen halott, ugye?

az a vicc, hogy ezzel emberi meltosagaban sertenek meg valakit, akinek mar nem faj. Lassan mar a rokonai is mind meghalnak, nem marad mas, csak a kollektiv emlekezet. beszeljunk akkor mi - illetve a vezetoink - Janos helyett, o mar nem tud.

es akkor ide tegyunk egy bazi nagy felkijaltojelet, mert az orszagunk tetemes hanyada igen pozitiv modon iteli meg a Kadar-erat. ebbol eredoen pozitivan viszonyul Kadarhoz is. Es bar amig nyugiban van a sirban minden vegtagjaval, addit lehet szelessavon utalni, de most meg kell mutatni, hogy tkeppen mi egyutt erzunk vele, meg a sok sok emberrel, aki egyutterez. mert hat ne bantsuk meg a (leendo/volt) szavazokat. legyek en jobbrol vagy balrol.

beszeljunk rola veres szajjal, hogy igy megy ugy, aztan kozben az utobbi 18 evben meg csak oda se szagoltak. de a gesztus, az kell.

egyebkent mindegy, hogy kit miert asnak ki, ha mar egyszer eltemettek:
- vagy valami felsobb cel ad ra okot
- vagy sik taplo primitiv allatok

es itt nincs kulonbseg politikus/allampolgar kozott. mikeppen nincs kulonbseg a kihantolo megiteleseben sem jelen esetben, legyen az szelso/jobb/bal/idiota.

ha pedig emberkent kezeljuk Kadar Janost, akkor pont akkora odafigyelest erdemel, mint barmelyik parcellaszomszedja a fiumeiben.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.05.10. 14:11:35

Smalladam!
Kolompár Jenőné lehet, hogy értékesebb ember volt, mint az öreg hóhér, bár ha a mókásmozgalmi parcellába fektették, akkor meg forma-forma. De mégis: ha mindenki egyenlő, akkor miért lenne különösebb jelentősége egy gazdasági érdekből végrehajtott lakossági spontán régészkedésnek (ahogy a sírrablást lehet eufemizálni)? Hány magyar halála ér meg 1% életszínvonal-emelkedést?
(Bővebben a kitalator.blog.hu -n.)
Mennyi lenne a nyomravezetői díj boldog Apor Vilmos vértanú sírrablóira?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.05.12. 01:14:01

Presztízs, tudod, meg a körülmények....Minek magyarázzam?
süti beállítások módosítása