Sorrend (avagy Ilyen ország pedig...)
2007. május 03. írta: szamárfül/pável

Sorrend (avagy Ilyen ország pedig...)

Miután ingyen laptopot, majd ingyen internet-hozzáfésért is kaptak parlamenti képviselőink, most végre beíratják őket (egyelőre nem mind) alapfokú Word- és Excel-kezelői tanfolyamra is… - hallom egy rádió hírei közt (konkrétan Belicza Beától az Fm 90.9 Jazzy-n, a neten, midőn ezt írom, még nincs nyoma a hírnek, nem is tudom, honnan szedte).

A tanfolyam még csak tervezet, de eléggé égett szag terjeng a nyomában. Kissé talán fordított a sorrend? Előbb kellett volna a tanfolyam, aztán, aki átment a ’kemény’ vizsgán, na az kaphatott volna laptopot. De hát ami jár, az jár… Úgy vágták hozzájuk az első munkanap, egész biztos, hogy volt, aki meg is ijedt tőle. Ijesztően sok rajta a gomb, több mint a mellényükön.

Sok családi perpatvar lehet még ebből: apuka/anyuka most a kötelező tanfolyam miatt visszaveszi gyerekeitől a szolgálati laptopot, s míg ő utálni fogja a gépet, mert még mindig nem ért hozzá, a gyerek durcás lesz, ezért szerezni kell helyette valami mást, persze „bentről”… Hiába, a képviselő élete sem fenékig fánk.

Ha a „T.” Ház a közeljövőben újabb „költségtérítést” ill. járadékot szavazna meg magának, ne háborogjunk megint… gondoljunk szegény családjukra! Én koncertbérletre (Sziget-belépő? Fincsi!) tippelek, vagy egy csinos kis robogóra (egy milkától felfelé, természetesen), az eddigi autós benzinpénz mellé, mert ugye a modern belvárosi közlekedésnek az autó mellett, ez felelne meg a legjobban… De hát úgyis űberelnék a legvadabb ötletemet is, minek erőlködjek?

Ilyen képzett az elitünk, ez a mi parlamentünk - amely már Mikszáth korától kezdve világszámnak beillő svindlik színtere. Amit elrontanak nappal szakértelem híján, azt fuserálják tovább szélhámosságaikkal (s még finom voltam). S épp ez az épület a szimbóluma (bélyegen, posztereken, turistáknak: mindenhol) a hazánknak. A nemzeti palánk, amin… Csak azért, mert szép, akár még szégyellhetjük is.

Na látjátok feleim, ilyen kis dolgon kiakadni… :)  Jobb, ha meg sem mutatom, mit gondolok olykor a nagyobb botrányokról. (Mentem priznicért)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9666838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.05.03. 17:15:42

A Hírszerző Napi nonszensz rovatában megtalálod, néhány napja jött, ha jól emlékszem sajtóközleményként, vagy valami hasonló formában.

P. s.: Első:)

OftF 2007.05.03. 17:52:05

Azt csak remélni tudom, hogy a Word és az Excel használatához nélkülözhetetlen minimális olvasási-írási és számolási tudásuk már megvan. Csak hogy értsék is, hogy mi a túró az a sok fényes izé.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.05.03. 17:55:37

Smalladam, kösz, megpróbálom iderakni:

"Értesítjük Önöket, hogy a Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésére az öt parlamenti párt képviselői (...) közös, kétnapos informatikai képzésen vesznek részt. Az országgyűlési képviselők akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet a számítógép mindennapi használatának fontosságára, a digitális írás-olvasás elengedhetetlen szerepére. Az oktatáson az outlook csoportmunka, a közös mappák használata, speciális szövegszerkesztési ismeretek, táblázatkezelés, prezentálási ismeretek gyakorlatba való átültetését sajátítják el.
Az MDF Sajtóirodájának meghívója "

(azért kacsahús illata van... netán az is?)

x 2007.05.04. 07:40:22

Ezek azt hiszik, hogy amiről eddig nem tudtak, az nincs is. Várom, hogy blogolvasó és fórumozó tanfolyamot is tartsanak maguknak, és fölhívják ennek fontosságára a köz figyelmét. Aztán meg bebattyogjanak a pénzügyre, hogy fölvegyék az öt napra való költésgtérítést...

Wegaz Doegdah · http://mdah.blog.hu 2007.05.04. 15:24:58

Lassan idejelenne egy erkölcs és etikett képzésre is, és a szakmájukat is elkezdhetnék tanulni, hamár a fizujukat megkapták 46346generációra előre...
Az A8 Audi mellé kell a laptop, merhár cinkes nélküle megjelenni tény:) De, mire kell ez?
Arra, hogy a parlamentben unalom helyett oriási multis lancsatát vívjon a két oldal pasziánszban?
Vagy aknakereső deathmeccseket?
A wordot minek kell tanitani. Aki ránézésre nemvágja az vagy halott, vagy vak.
Nemértem. Dehamár igy lett, minek kürtölik szét?
Biztos fájdalomdíj a parkolóbérlet miatt.
Vajon minden szoftver legális minden gépen?
Azért oda belesnék....

vihogo · http://www.korlevel.com/ 2007.05.04. 15:49:54

de minek nekik laptop ha se wordot, se excelt nem ismerik?

ja tudom, a csaladnak...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.05.04. 15:50:43

A szoftverek valószínűleg legálisak, mivel a képviselőknek nincs rendszergazdai joga a gépeikhez, programok telepítéséhez az Országgyűlés informatikusaira van szükségük. :)

fostalicska · http://fostalicska.blog.hu 2007.05.04. 19:23:51

A becsukott laptop tetején jól fel lehet kockázni a szalonnát, nem tudtátok?

További politikai kulisszatitkok:
fostalicska.blog.hu/2007/05/03/nagy_politikus_teszt_1

Caracalla 2007.05.05. 01:04:37

doegdah, a magyar politikai meccseket természetesen Unreal Tournamenten kell lejátszani.
Egyébként meg mekkora érzés lehet általános iskolás dolgokra tanítani a "hatalmasokat".

wegazzo · http://mdah.blog.hu 2007.05.05. 06:01:49

Furcsa, de nekem tök alap dolognak tűnt, hogy egy politikus mindennapi munkaeszköze a szgép....
Naív lennék? Mert ha így van, akkor én már túl vagyok képezve hozzájuk képest.... Ezt a fizumon miért nem látom?
Ezzel dicsekedni, hogy infos képzésre járnak, lol:)
Ez inkább cinkes....
Ezek az emberek sosem fogják felfogni, hogy miért ratyik:P Boldogok a tudatlanok.... blabla:P
dahcrewwa

Tgr 2007.05.08. 12:29:54

Ezek a tanfolyamok hihetetlenül nagy marhaságok, az egyetlen céljuk, hogy valaki leakasszon tengersok lóvét. A Word használatát alapszinten pár óra próbálkozással meg lehet tanulni, a többire meg úgyis legfeljebb a titkárnőknek van szüksége. Az viszont tényleg szomorú, hogy egy számítástechnikai analfabéta egyáltalán bekerülhet a parlamentbe...
süti beállítások módosítása