Levámol a MÁV
2007. május 02. írta: k|M

Levámol a MÁV

Állítólag Magyarországon közlekedési-reform is dübörög, az ütemes és tényleg oké vonatindításokon kívül jelenleg inkább csak cifra káromkodásokat és sűrű muter-emlegetéseket hallunk, ekként nyugtázta ugyanis a honi utazóközönség a MÁV- és VOLÁN-tarifák újabb, átlagosan 17%- és 6%-os emelkedését, ami csak átlagosan ennyi, a gyakorlatban akár a 90%-ot is súrolhatja alulról.

Bár hozzá képest konyhafiloszok vagyunk, és azok is maradunk, de a szoci retorikában lélegzetvételnyi sűrűséggel előbukkanó igazságosság okán megfogalmazódott bennünk egy kérdés: nem lenne-e igazságosabb - és nem mellesleg az előrehaladott állapotban lévő reform-szellemiséggel is jobban összeegyeztethető -, ha ezen túl a 65 év fölöttiek is hozzájárulnának egy-egy trip árához, tegyük fel differenciáltan (átlagos és alacsony nyugdíjat kézhez kapó kisnyugdíjas nem, X összeg fölötti, magasabb nyugdíjra jogosult szintén fizet)?


A szabadság, egyenlőség, testvériség (igazságosság) jegyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7966193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergé 2007.05.02. 15:59:00

jah, felnőtt jegy a Szentendréig zötyögő HÉV-re oda-vissza ezer forint...

vazz, hatezerért Párizsba repülhetsz, ha elég korán lefoglalod...

Ács Feri 2007.05.02. 16:27:01

Az még nem lenne baj, ha drága lenne, csak működne rendesen. De az egész vasutat is az összeomlás szélére sodorták. És tény, hogy a 17%-os emelés kamu, nekem kétszáz forinttal nőtt az ötszázhatvan forintos jegyem ára.

Gabe 2007.05.02. 17:30:55

Hetente utazom velük. Néha többször is. A pénztárnál megalázás, átvágás, lecseszés (mé nincs magának aprója? vagy nehogy már én legyek a hibás, ha ordenáré módon figyelmeztetetem?), a vonaton kosz meg első osztályon utazó büdös, szalonnázó (!!!!) MÁV-alkalmazottak, a vonat lassú és mindig megáll 10 percre, ha nem késne.
Szóval most, hogy a közalk kezdvezmény visszaszorul, elérték, hogy olcsóbb, ha kocsival megyek, kiküszöbölve mindazt, amit eddig leírtam.
Ez a fejlődés!
És a kérdésetekre válaszul: DE! Fizessen a nyugger is.

Ács Feri 2007.05.02. 17:55:22

Egyébként az is elmaradott suttyóság már, hogy elővételben semmilyen kedvezmény sincs, legyen csak minél nagyobb a sor.

mildi 2007.05.02. 18:44:41

tleg fizethetnének a nyuggerek, az már félsiker, hogy a közalknak nem jár korlátlan félárú, csak évi 12db, más dolgozónak még ennyi se
a diákokkal, főleg felsőokt-ban nagyon kitoltak..:(

Gabe, legyen apród v legalább kisebb pénzed, ha lehetséges (halál idegesítő és sokáig is tart 10e-ből visszaadni egy 600 ft-os jegyért, ráadásul, ha aznap te vagy az 50. ilyen kedves utas, akkor tleg elfogy a visszajáró)...ha ordenáré vagy, magadat minősíted, nem a pénztárost
egyébként, ha nem tud visszaadni, akkor kiállít egy bizonylatot a visszajáróról, és a vasút a saját költségén kipostázza, ez kb 2hét-én ezt szoktam felajánlani a kedvesnek, olyankor persze előkerül az apró....na erre szoktam mondani, hogy pénztár, nem pénzváltó

Feri, az az igazság, ha adnának is vmi kedvezményt az elővétért, akkor se jönnének ki előbb, azt is tudják, hogy vasárnap az 5órási előtt qrvasokan vannak, de akkor is 5 perccel előtte ér oda, a legtöbben még arra se veszik a fáradságot, hogy a bérletet megvegyék elővétben nemhogy a jegyet
persze a törpe minoritás azért kijön időben, nekik én hálás is vagyok

Gabe 2007.05.02. 20:47:47

Hát mildi, ünnepelj csak! Amiért a közalkalmazotti kedvezmény csökken, azért én nem fogom kifizetni a teljes árat, hanem átszokom a kocsira. Végül is így jól játhatsz te is: több dugó, nagyobb szmog, és egy utasssal kevesebb.
Az ordenáré történet a következő: hajnalban egy ezressel véletlenül kevesebbet adtam a drága pénztárosnak, amit ó szóvá tett bunkó hangon, mire én elnézést kértem, mire ő folytatta, mire én kikértem magamnak ezt a hangot, mire ő kikérte, hogy hogyan bezsélek vele Nos a hozzáállásodban az a hiba, hogy én elvárom, ha aki szolgáltatás végez, az tegye tisztességgel és jó modorban. Ha egy pincér kioktat vagy nem tud visszaadni, az nem a kedves 50. vendég, hanem kuncsaft, akiből élsz.
Tudom, most jön a pénztáros is ember szöveg, de én meg tanár vagyok, és ha szar kedvem van, akkor is jó órát igyekszem tartani, pláne nem buktatok meg senkit ezért.
Szóval kedves pénztárosokkal csak alkalmi bajom van (de az van), a rednszer meg magáért beszél.

mildi 2007.05.04. 15:40:09

rég jártam erre...
szal pedagógus vagy? őket szeretik a vasutasok :D...(egyébként én is pedagógiai fakultásra jártam)
nem ünnepelek, de ha mindenki szív, akkor tleg mki (kivéve nyugger ofkórsz) ;a most bevezetett utalvány egyébként buszra is jó, nemcsak vasútra, ez viszont jó (civilben amúgy én is kocsival járok)
az én hozzállásommal semmi hiba, azt nem írtad, hogy a kollegina nem volt a helyzet magaslatán...van, aki nem való a szolg-i szektorba :(
én direkt kedvelem az utasokat, ha van idő, elcseverészünk, vannak visszajáró utasok, akik direkt nálam vesznek elővétest, bérletet, kérnek felvilágosítást stb-+ persze van pár hülye is :)
ha pl. bunkó az utas én nem szoktam visszabunkózni juszt se, nem ereszkedek arra a szintre, jó taktika-javaslom mindenkinek, had lássa a másik a különbséget (amúgy, ha kell,nagyon udvariasan is el lehet küldeni a jó.....sanyjába)

Gabe 2007.05.05. 09:01:13

Kedves mildi, én is szeretk elcsevegni a pénztárosokkal, vagy jópofizni, mivel tudom, hogy szar dolog órákat a kalitkába zárva lenni.
AZ utalványt még nem láttam, de néhanap majd használom (nagy hóesésben, ha már lesz). de nekem így jobb, mivel négy óra helyett két óra az ingaidőm. Tehát nekem jót tettetek.
És azt tudod, hogy pl. madárinfluenza-vész idején, mért volt tele guanóval és döglött galambbal a peron a Keletiben? Csak érdekelne... Nem vok Kóka, aki egy tébvéműsorban szörnyedezik a Keleti színvonmalát egyébként el sem érő Nyugatiban, hogy az hogy néz ki... én látom hetente.

mildi 2007.05.05. 13:27:07

guano a peronon, az még istenes, tok olyan állomást, ahol a vízházban találtak döglött madarakat, azóta szolg-i szóda van...
egyébként a vasútnak nincs embere, aki megcsinálná, mkit kiszerveztek, még a takarítónőket is, és nem csinálnak meg semmit, amire nincs szerződés (nem viccelek, nálunk külön szerződést kellett kötni arra, hogy ablakot takarítsanak, mert az nincs benne a napi sepregetésben...arról nem is beszélve, hogy a vasút a saját belső levelezését bérelt autón viszi közúton, mert a szemszáll iszonyatosan magas bérletet kért a forgalomtól a szemkocsiért a vonaton...) a Nyugati még istenes a vidéki állomásokhoz képest-nálunk hullik a vakolat a pénztárban, 10 éve nem volt meszelve, képzelheted milyen a váró...

süti beállítások módosítása