Az elnök útja
2007. március 14. írta: Oli bácsi

Az elnök útja

 

Eredetileg egy tegnapi, katatón állapotot kiváltó Klubrádió-hallgatás nyomán gigantikus vízióként pergett le előttem (az időnél gyorsabban) az a jeremiád, melynek segítségével helyes keréknyomba rántom a magyarság kátyúba ragadt szekerét, de aztán arra gondoltam, hogy a fenéket: ittam inkább egy Aranyfácánt (Ógyalla, izé, Hurbanovo, állítólag Kádár János is ott fogant, magától Konkoly-Thege Miklóstól, aki mindenféle csillagot szeretett ezek szerint. Legenda, persze.).

De miután a magyarság széles tömegeiben az ünnep közeledtével egy ún. erkölcsi imperatívusz kerekedett felül, és a Népszabadság szavazása szerint (jobboldalt a honlapon) kb. 80%-nyian úgy látják, hogy  a köztársaság elnökének "hivatali kötelessége" a zászlófelvonáson jelen lenni, már nem foghatom be pörös számat.

Drága honjaim: faszok vagytok.

És erre nem tudok jobb szót. Lehet prüntyögni, hogy milyen konzi az ilyen, meg ne legyünk már tótawék, de ez olyan konzi, aki otthon jobb kedveli a skatergatyát amúgyis, és dobozos Aranyfácánt iszik. Olyan. (Miért van az, hogy tót testvéreink az Aranyfácánon kívül képtelenek iható sört gyártani? Mintha a pécsi Szalon lerohanta volna Tóciát, komolyan: Corgon, Saris, Gemer, Smadny Mnich, hát siralmas egytől-egyig.)

Az elnök ugye egyébként már késő délelőtt itt lesz, kiosztja délután a Kossuth-díjakat, meg az Érdemes-művészes borítékokat (ki nem kapott még a Heti Hetesből?) A zászlófelvonáson nincs itt. És? Sólyom legalább nemes célokat talált magának/nekünk: Erdélyt, egy zöld utópiát. És ti? Nektek mi a nemes célotok? Mi a mai jócselekedet? (A kutyasétáltatás nem ér.)

A legjobbak azok a magyarázatok, melyek szerint az elnök fél attól, hogy felelősséget vállaljon és sorsára hagyja az országot, nem akarja csillapítani a rendbontókat. Ja, mert Sólyom típusosan az a figura, aki befogja, amikor szólnia kell. Meg ugye szimbolizálnia kell a nemzet egységét. Dehát srácok, nem vettétek észre? Magyarország már nincs. Nem létezik.

Együtt basztuk tönkre a mi szép, demokratikus Magyarországunkat: a parlamentarizmus relativizálásával, a sajtószabadság fokozatos kurtításával, a gyülekezési szabadság sárbatiprásával, az egyre lejjebb menő politikai vitáinkkal, amelyeket a mi kedvünkért inszcénálnak a hülye politikusaink, amiért még pluszban utáljuk őket. Pedig hát véreink ők, enkebelükből. 2004. december 5. óta magyar nemzet, mint közösség amúgy sem létezik, a jogbiztonság maradékát meg most fűrészeljük el éppen, amikor baszkuráljuk a bírókat, a bíróságot, azok meg készségesen követnek el orbitális baromságokat/szemétségeket (Mór, 2006 ősz), hogy már az se bízzon bennük, aki akarna. Itt ülünk egy jókora romhalom tetején, együtt tettünk tönkre mindent, ami egy valahai/jövőben Magyarországot élhetővé tett/tehetett volna, és akkor még leckéztetünk is, hogy "gyere haza Sólyom, gyáva vagy".

Ugyan.

Ti dumáltok, édes honjaim, akik tízezerszámra húztok el a városból már szerda este? Esetleg otthon cseszitek majd a rezet a távirányítóval babrálva, és max. a videótékáig totyogtok el? Ma reggel a metróban talán ha három emberen láttam kokárdát, és biztos vagyok benne, hogy a többiek jobbnál-jobb magyarázatokkal szolgáltak volna, miért nem hordják, és arra is leteszem a nagyesküt, az elnök döntését a kétharmaduk helytelenítette volna. Mert szellemileg rém szuverén, idegesítő képmutatók vagytok, édes magyar testvéreim.

Akinek még jelent valamit március 15., az buszozzon fel a 21-essel a Kissvábhegyre, a Pethényi útig (hatodik megálló a Moszkva tértől), és az utca felső részén talál egy honvédsírt. Tegyen le mellé egy kis csokor hóvirágot, és dünnyögje el a Kossuth-nótát.

Annak emlékére, hogy valaha összetartoztunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2646427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.03.14. 10:24:46

És azt a szép momentumot ki is hagytad, hogy mindezek közben Gyurcsány és Szili összeveszett, ki vezesse le az eseményt. Vanderfull.

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.03.14. 11:27:54

Csak nem ennyire szar a helyzet! Vagy igen...?::((

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.03.14. 11:32:14

komolyan kiríttam ma a tömegből a kokárdámmal. a cityben baszki, nem a havannán. szal nem leszünk sokan holnap, olibá. birka népnek nincs hazája. jövőre én is lefalcolok haza a határontúlra, jó arnyfácánt iszogatni. szétkúrt, elbaszott ország ez itt. reménytelen.
persze szépen süt a nap, a hold is kerek lesz ha eljön a telihold. olibácsi, mondd, hogy lehet még)

fifi 2007.03.14. 11:37:31

Csak azt nem értem, hogy az aradi vértanuk, nem érdemlik meg azt, hogy Magyarország Köztársasági Elnöke egyszer ott ünnepelje a márc. 15-ét? @szki mintha ők is részt vettek volna a forradalomban? Arról nem tehetnek , hogy most már nem ide tartoznak. Sajnos a magyarországiak többsége szerint sem.

Ács Feri 2007.03.14. 11:38:29

politicus: de igen.

Oli bátyám, _sárosi_ sör az a "Saris". Tény viszont, hogy rendes magyar utazó csapolt Keltet iszik a Felvidéken, ami meg már cseh, de annyi baj legyen.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.03.14. 11:43:18

Cziffra, én nem viccből kérdezem, de ha te, és azok, akikben még van némi magyarságtudat, elképzelés arról, hogy hogyan kellene ennek az országnak kinézni, és nem 60 feletti megvénült szerencsétlenek, ha ti is elhúztok, mikor maradni kellene, akkor tényleg mi marad ebből az országból?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.14. 11:48:26

Oli bátyám, le a kalappal! Nagyon igazad van. Úgy fogok tenni, ahogy leírtad, csak másik honvédsírnál.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.03.14. 11:51:19

smalladam, én persze javíthatatlan vagyok. ott leszek holnap. viszont állítom neked, otthon a klapka-szobornál könnybe lábad a szemem, itt meg legfeljebb a könnygáztól. de nem akarom elviccelni. nagy a baj. és nem látom a kiutat.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.14. 11:53:09

De van remény ,tegnap álltam sorban egy 100 Ft-os boltban és előttem két anyuka is kokárdát vett a gyerekeivel.
Különben rajtam sincs még, majd holnap. Akkor van ideje.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.03.14. 11:56:23

őrnagy, a kjokárda csak egy jelkép. persze fontos jelkép, de nem ez a lényeg. a baj az, hogy lélekben feladtuk. vert sereg vagyunk.

Ács Feri 2007.03.14. 11:56:50

smalladam: legyünk őszinték, kérdésed tíz éve volt aktuális, mára végérvényesen eldőlt a legtöbb, jövőt determináló tényező Magyarországon. "Amitől féltünk, abban már benne vagyunk." Érdemes felébredni és nem pesszimizmusnak gondolni a valóságot. Vagy félálomban maradni és egy kicsit megsiratni az eltemetett jövőt, ahogy itt szerzőnk teszi.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.03.14. 12:03:49

node mégis ács feri, lépjünk le? merthogy én ennél pillanatnyilag jobbat nem tudok. fogom az asszonyt meg a két kissrácot, aztán irány bajorország, vagy svájc.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.03.14. 12:04:44

Hát tudod, rövidke pályafutásom alatt megvádoltak már magyargyűlölettel, idegen érdekek szolgálásával, hagyomány-ellenességgel, de azt gondolom, hogy ez a kérdés mindig aktuális. ÉS amíg úgy érzem, hogy van rá erőm legalább a saját környezetemben tenni ellene, addig nem fogom azt mondani, hogy áh, szar ez az ország, inkább elhúzok a világ másik végére sört inni és nem érdekel mi lesz itt. (és most tudom, hoy a fenti kommentben csak szlovákiáról, meg talán csak 1 napról volt szó.)

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.03.14. 12:08:04

smalladam, én komolyan gondolkodom azon, hol lesz jobb a gyerekeimnek. itt vagy másutt. egyre nagyobb a kísértés. lehet még ezen az országon változtatni?

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.03.14. 12:14:49

Szívemből szóltál Oli bátyám. Ez az ország már rég nem létezik. Viszont nehogy hóvirágot tegyél a honvédsírra, mert még börtönbe jutsz:
www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0703267387

OftF 2007.03.14. 13:17:56

Meg aztán nem ám csak holnap kell úgy tenni, mintha jelentene valamit nekünk ez az ország.

Nyaraljatok Magyarországon, vásároljatok a piacon, amit csak lehet, nézzetek körül jobban a boltban, hogy mégis mi a szart vesztek össze, ne dobáljátok szét a szemetet, vigyétek a gyereket disznóvágásra, táncházba, olvassatok neki magyar népmesét, vigyétek kirándulni, itthon. Jó a gyerekes program, saját magát is műveli vele az ember. :-) Első lépésnek, akár.
Persze sokaknak egyszerűbb a tévét lesni, meg hinni a reklámoknak, aztán évente egyszer-kétszer feldíszíteni a mellkast, de az akkor ordas hazugság.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.03.14. 13:25:55

Szeretném azt hinni, hogy lehet...

VKV 2007.03.14. 13:33:08

OftF, ne legy ilyen szigoru, ha en tudatlan ember evente egyszer-ketszer foldiszitem a mellkast, csak ugy kulonosebb muveltseg, vagy hagyomanymuveles nelkul, viszont akkor szivbol es oszinten, akkor is orzok valamit egy nemzet szellemebol. Legalabbis en igy erzem. Most meg megyek es bamulom a TV-t, pont reklam megy:)

OftF 2007.03.14. 13:43:52

Jóvanna, persze még mindig jobb, mintha direkt tüntetőleg nem raknád ki. Legalább az esély megvan a fejlődésre. :-)

Mr. Kieran Hayes 2007.03.14. 14:23:08

És Oli bácsinak ismét igaza van.

Oli bácsi 2007.03.14. 14:26:45

Mondott sírnál 15 órakor 12 óra irányból vigyázni, Kéri László szónokol.
www.hegyvidekujsag.hu/index.php?sub1=hir&sub2=null

Keloid · http://freecom.blog.hu 2007.03.14. 20:30:41

smalladam, 60 feletti megvénült szerencsétlenek?
A szüleidre gondoltál, vagy a nagyszüleidre?
Ha utálod őket, te bajod! Szerencsére még vannak, akikből nem halt ki a tisztelet!

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.03.15. 01:04:47

Keloid, félreértesz . Ezzel arra akartam utalni, hogy 50-60 felett már sajnos az ember megélt az életben pár szar dolgot (világháború, kommunizmus) és már nem nagyon van ereje arra, hogy azt mondja, hogy azért is belevág, hogy legyen jobb ez az ország. De azt gondolom, hogy huszon-harminc évesen még talán korai kijelenteni, hogy nem érdemes már semmit sem megpróbálni.

Abraham lincoln 2007.03.15. 01:27:04

ki tesszük a kokárdát arra a széles mellünkre és egyből magyarok leszünk vagy hazafiak ilyen egyszerü?

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.03.15. 01:56:06

Nekem OftF hozzászólása a legszimpatikusabb. Igen, minden nap szeretnünk kellene ezt a kis országot. Mindenkinek. Akkor talán élhetővé is lehetne tenni. Merjünk egy icipicit nacionalisták lenni, a szó nemes és józan értelmezésében. S ha nem is tudjuk egymást szeretni, legalább tiszteljük a másikat.

Abraham lincoln 2007.03.15. 02:50:03

cziffra plachta zasztava

ha te ilyenen gondolkozol nem is vagy magyar.a süllyedő hajót is elősször a kis szőrös rágcsálók hagyják el.Le lépsz vlószinü van miből,csak abba gondolj bele ami neked kellemetlen az a szegénynek szenvedés, még is itt marad. és akkor jössz a (kirittam a tömegből a kokárdámmal) szöveggel. Minek aggatsz olyat magadra aminek nemlátod az értelmét vagy ez most trendi?

bugris 2007.03.15. 15:06:52

"ki nem kapott még a Heti Hetesből?"

Kern András most megkapta.

bugris 2007.03.15. 15:32:01

Mondjuk Kern belefér (inkább, mint anno Gálvölgyi), de mondja már meg nekem valaki, mire kapott Kossuth-díjat Pécsi Ildikó?! (Azon kívül, persze, hogy szoci képviselő volt)

Gabe 2007.03.15. 16:20:28

Meg ő a színész szakszervezet elnöke.

OftF 2007.03.19. 10:24:44

Abraham lincoln, attól ő még lehet magyar, csak épp tanácstalan. Nem bűn az.

nénike · http://mandiner.hu 2007.03.19. 12:59:25

Szívmelengető volt felismerni a másik magyart. Mert a legtöbbön bizony ott volt a kokárda. A helyszín: Hintertux 3300 méter, Ausztria. Ott jó volt.

Abraham lincoln 2007.03.19. 14:12:55

OftF 2007.03.14. 13:17:56

Az irásoddal egyet értek jobban kellene szeretni ezt a pici hazánkat.És a tanácstalanság sem bűn,de tanácstalanságunkban nem birkázni szoktunk hanem tanácsot kérni.

Abraham lincoln 2007.03.19. 14:18:31

ez a kokárda most a magyarságunkat, hazafiasságunkat vagy a különállásunkat akarja jelképezni?Mert ennyi mindent nem jelenthet.

Vizi 2007.03.19. 16:51:41

Lincoln:

Mindig felkapom a fejemet, amikor azt írják, hogy ne hagyjuk el az országot, mi fiatalok, hanem maradjunk itt, építsük az országot. Amúgy én kifejezetten nacionalista vagyok, de közgazdász is így értek a társadalom rendszereihez, ellentétben azokkal a politika iránt érdeklődő laikusokkal szemben akik csak ideológiai alapon vagdalkoznak.

1. Azt mondod (mondjátok), aki külföldön dolgozik az nem építi ezt ezt az országot. Már hogyne. A világkereskedelem révén nemcsak MO-i emberek munkájának gyümölcsét élvezed. Nap, mint nap fogyasztassz külföldi emberek munkájával elkészült termékeket, és fogyasztják ők is a magyarországi kollégáik teljesítményéből származó értéket.

2. Az igaz, hogy nem adózok majd itt. De nem is fogom igénybe venni az ittnei kormány által nyújtott szolgáltatásokat sem. A fantasztikus egészségügyet, ami persze egyáltalán nincs ingyen (csak a nyugdíjasoknak), aki dolgozik az ugyanis havi több tízezer forintot fizet be a nagy testvér zsebébe, csak azért hogy a nyugdíjasok zsákszám zabálják a gyógyszert). Vagy a többi csodás közszolgáltatást, például MÁV, meg BKV, és társaik.

3. Másrészt ha mi magyarok nem tanuljuk meg értelmesen szankcionálni a kormányzatot akkor a nyakunkba fognak szarni, ahogy eddig is tették. Én meg nem vagyok hajlandó a sok hülye miatt többletterheteket vállalni azon a címen, hogy ők is magyarok, meg hogy az országnak szüksége van rá. Más országoknak hogy-hogy nincs szüksége ilyen irdatlan adóterhekre (szja és tb), hogy életképes (na nem holmi nagyszabású fejlesztéskre kell a pénz) legyen az állam. Szóval az ország elhagyása a lehető legértelmesebb szankció, hiszen fenntarthatatlanná teszi a jelenlegi állami kizsákmányolást. Amit a "magyarságod" és aradásod még segít is.

4. Aki itthon marad, az direktbe élvezni fogja az előnyét hogy én és a hozzám hasonlók kimennek. Ez a bérkiegyenlítődési hatás. Azért megyek ki mert ott magasabbak a bérek, tehát ha több embert szertnének itthontartani, akkor emelniük kell a béreket. Ez a hatás fogja közelebb hozni az EU-s béreket egymáshoz.

Na köszi

Abraham lincoln 2007.03.19. 18:18:04

Én nem mondtam hogy ne hagyd el az országot. Én nem miattad jajgatok tisztelt nacionalista leendő idegenbe szakadt hazánk fia,hanem azokért akik maradnak.Tudod nem mindenkinek van lehetősége le lépni. Látom nagyratörő terveid vannak és kivánom sikerüljön megvalósítani,de ez még nem változtat azon a tényen hogy kik lépnek le legelősször mikor merülni kezd a hajó.

Az írásodból viszont nagyfokú önzést mitsem nacionalizmust vélek fölfedezni.


Végül nincsenek idősebb rokonaid? Tudod akik zsákszám zabálják a gyógyszert.Nállam ez tette föl a pontot az I-re, ennyit magadról.
süti beállítások módosítása