Még mondja valaki,
2007. március 08. írta: Oli bácsi

Még mondja valaki,

hogy ebben az országban nincsenek konzervatívok. Akik az öntörvényű újítások ellen a jó rendbe vetett őszinte hittel, az Oakeshott-kötettel hónuk alatt védik meg mindazt, ami szép, jó és bevált.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4344261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.03.08. 13:04:29

Egerszegen a mai napig áll Marx kétméteres szobra. Az egykori pártiskola kertjébe tették. (Ma Eü. főiskola) Aki látta, tudja, miért hagyták meg.

www.egerszeginfo.hu/szobrok_bovebben.php?id=52

Szemből sem semmi, de a megfelelő utcai nézetből igazán egyértelmű. Ezt nektek.

Ombudsmanyus 2007.03.08. 15:54:41

És mindezt az után, hogy 12 év MSZP-s városvezetés után 2006-ban a jobboldal (FIDESZ-MDF!!!) nyerte az önkormányzati választást.

ivadék76 2007.03.08. 20:39:45

Talán azt tervezik,hogy a mostani bagázsból "pályázat" útján valamelyik kiérdemli megörökítésként a nevét??? Hát ez :)))

bukovics · http://bukovics.buzz.hu 2007.03.08. 21:01:51

én pl. móvári vagyok.

ez baromság, hogy azért akarják, mert kádári nosztalgia, stb. azért akarják a drága panelosok és kertvárosiak, mert így van már X éve, és tök jól megszokta mindenki.

a sétálóutcát különben Magyar utcának hívják =) a panelvárosközpontot a belvárossal összekötő út a Marx Károly, azzal kereszteződik az Engels és a Frankel Leó. vicces amúgy, mert az új utcákat madarakról, virágokról és fákról nevezik el, közelünkben van pl. Tündérfátyol, Tárnics, Csillagvirág, Sugárkankalin, Zöldike, stb.stb.

ugye milyen fontos infók? =))

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.03.08. 22:50:26

Marx egerszegi szobráról még annyit, hogy a főiskola kertjében, tehát magánterületen áll, ahol állt mindig is (lásd BCE) plusz kintről erősen eltakarják a fák. Emellett Marxtól mintegy fél km-re, egy forgalmas sarkon áll Ho-Shi-Minh szobra, mely ebben a minőségében valószínűleg az egyetlen Európában: ezért is maradt meg. Ezen kívül valószínűleg ez az az egytlen magyar város, ha Budapestet kerületenként vesszük, ahol Szent Istvánnak kettő darab szobra is áll. Ez pedig sajnos nem a Szent István-tiszteletet, hanem a magyar közállapotokat példázza...

Ja és még annyi, hogy Zalaegen 1994 óta van Fidesz-vezetés, előtte pedig az akkor még létező Szdsz vezette a várost.

mozis 2007.03.09. 08:45:44

Annyira jó, hogy Bukovics mester 13 éves kisleányok cseszegetése közepette talál időt arra, hogy ide is bepillantson.

Az, hogy az ott élők megszokták, ne legyen már érv, mostanában épp a szadisok szerint nem (vö. kórházügy). Kíváncsi lennék, ha Marx ("jelentős gondolkodó, nem tudta mit csinálnak az eszméiből") helyett Bartha Miklósról (korai, jelentős magyar antiszemita, nem tudta mit csinálnak az eszméiből), Karl Haushoferről ( korai jelentős geopolitikus, az "élettér" kifejezés megalkotója, nem tudhatta mit csinálnak az eszméiből) vagy mongyuk Szemere Miklósról ( korai, jelentő pernahajder, lovis, kártyás, kurvás nábob: Krúdy róla mintázta Alvinczit, mellesleg igen jelentős turanista és a magyar antiszemita mozgalom egyik első istápja), netán Istóczy Győzőről (lassan a harmadikos anyagban odaértek, édes Bukovics) lenne utca elnevezve, akkor is ilyen nagy úr lenne-e a megszokás.

bugris 2007.03.09. 11:25:13

Íme, a smalladam által idézett Ho szobor.

www.egerszeginfo.hu/szobrok_bovebben.php?id=4

Ez is a városi kultúra része lett, a 80-as években rendszeresen egy marék rizst tettek kinyújtott tenyerébe. (Akkoriban gyűjtöttünk a Vietnamiaknak)

bugris 2007.03.09. 12:02:24

És smalladam, Egerszegen Zrínyinek és Deáknak van két szobra. Szent Itvánnak egy szobra van, és egy domborműszerűség Andráshidán.

ergé 2007.03.09. 12:18:59

Borzasztó ez az egerszegi Marx-szobor. Mint az iszaplény abból a régi új-zélandi sorozatból :-) ki emlékszik a címére?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.03.09. 12:32:36

ergé, valami, tengeren és hegyen, itt van a nyelvemen, de nem jut ezszbe, csak arra emlékszem, hogy féltem tőle mindig.

Bugris! Szent Istvánnak kettő darab szobra van, az egyik a város határában, a másik pedig a belvárosban. Deáknak és Zrínyinek valóban két szobra van, csakhogy abból egy-egy szintén magánterülten áll, a Zrínyi Miklós Gimnázium (szeretett egykori alma materem, hüpp:)) udvarán.

ergé 2007.03.09. 12:41:32

smalladam,hehe, én is féltem az iszapszörnytől...

egy generációval korábban nyilván Marxtól féltem volna :-)

bugris 2007.03.09. 12:55:18

Smalladam, bizonyára igazad van, de akkor sem értem, miért ne férne meg egy Marx, meg egy Ho apó szobor mellett akár két Szent István. (Ráadásul egyik nem is a városban van.)
Egyébként én is zrínyis voltam, most hüppögtem egyet veled.

mozis 2007.03.09. 13:07:52

Má' bocsesz, de egy (vélhetően önkormányzati)iskola területe nem magánterület.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.03.09. 13:17:11

földi:) Nem a két Szent Istvánnal van a baj. Azzal van a baj, hogy Önkormányzat kiír egy pályázatot, melyen minden szabályos keret, szavazás és kötelező kör után nyer "Szent István szobor I". Erre önkormányzat fogja és "Szent István szobor II" megalkotójának adja a megbízatást, aki el is készíti a hivatalos városi szobrot(közismertebb nevén Batman) a város hátárába (ez alatt értendő a városrész - szóval tök mindegy). A városi értelmiség a döntés következtében morog - ezt ugyebár önkormányzatoknál pont leszarni szokás.

Ez után kis idővel jelentkezik Vállalkozó, aki városi igatlanügyletei miatt fontos személyiségnek számít, ám sajnos esze és ízlése nem áll egyenes arányosságban a pénzével, és ezáltal hatalmával. Vállalkozó közli, hogy magánkezdeményezésből felállítaná egyébként kiváló "Szent István I-et". A kiszemelt hely egy teljesen jelentéktelen és eldugott belvárosi tér, melynek egy jelentősége mégis van: az ott álló épületket V. építtette, és maga is ott lakik. Ezek után annak rendje és módja szerint elkészül és a helyére kerül aszobor, Vállalkozó nagyobb dicsőségére.

Mikszáthot-e szereted?

bugris 2007.03.09. 13:51:01

Köszi, most végre rájöttem, melyik szoborra gondolsz. Hát az tényleg el van dugva.
süti beállítások módosítása