Nagypapa
2006. december 04. írta: TuRuL_2k2

Nagypapa

Durva, bántó megjegyzést tettek Klára asszony nagypapájára, kesereg a köztársaság miniszterelnöke.
A kétségkívül pozitív csengésű "nagypapa" megnevezés ebben az esetben nem mást takar, mint Apró Antalt, akinek életművét a Kortárs c. folyóirat segítségével elevenítjük fel:
"Apró Antal évtizedeken keresztül volt nagyon fontos elvtárs a kommunista pártban. Az első titkárok, főtitkárok jöttek, mentek, ő maradt. Volt Rákosi Mátyás embere, volt Nagy Imre embere, volt Gerő Ernő embere, volt Kádár János embere: negyven évig megbízható, Moszkva-barát kommunista betonoszlop. A Munkásmozgalomtörténeti Lexikon 1972-ben 39 sort szánt rá, és kommunista államférfinak nevezte. A Ki Kicsoda 1990-es kötetében már csak politikus, 16 sorban; 1994-ben: politikus, 14 sorban. Volt miniszter, miniszterelnök-helyettes, a Szakszervezetek Országos Tanácsa főtitkára, a Hazafias Népfront elnöke, az Országgyűlés elnöke, a Magyar–Szovjet Baráti Társaság elnöke, az MSZMP Központi Bizottságának és Politikai Bizottságának tagja… kommunista államférfi: ahová a párt állította, ott állt helyt. És mindig a párt helyes álláspontját képviselte."

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7420960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svepsz 2006.12.04. 16:39:52

a drága jó nagypapi

Puskás Péter 2006.12.04. 17:28:07

..és ha most őszintén leírom, amit gondolok, nem jön az a szép nagy fekete autó?!- na, mindegy!- leírom:
Arról senki nem tehet, ki/kik voltak az őse/ősei! - (ez csak az Apró-Kádár korban volt bűn!-nem kicsi, nagy!)- de ha már ilyen ősökkel rendelkező familiába bekerülnék, szépen csöndben maradnék és nem akarnék "észt osztani" a demokráciáról, stb....
Szerintem nem Klára asszonynak szólt a "beszólás", hanem a kedves férjurának. Persze nem kellett volna , mert nem Ő ment politikusnak, hanem csak a kedves, igazmondó férjura.

amok 2006.12.06. 09:50:02

Kár hogy nagypapi nem él. Biztosan megvédte volna Klárikát.
süti beállítások módosítása