Demokrataként büszke
2006. december 03. írta: Ács Ferenc

Demokrataként büszke

A 168 Óra című terméknek van egy kis melléklete a hvg-ben, mégpedig ez a hvg vélemény-rovata. Na jó, a hvg szerkeszti ezt is, de azért szépen elférne a 168 Órában az egész szőröstül-bőröstül. A szerkesztők a "még több népnyúzást!" jellegű cikkek mellett leginkább a harcos kormánypárti liberálisként korlátlan liberalizmusért "lázadó" szalonértelmiségnek engedik át a terepet. Így történt ez a 48. számban is, ahol Forgács-Elzász Nóra jogásznő "Államellenesség" című írásában a következőket vetette papírra: "Magyarország független, demokratikus, szabad állam. Demokrataként büszkék lehetünk, hogy a parlamentnek felelős magyar kormány működik. Aki ezt megkérdőjelezi, az nem alkalmas arra, hogy a civilizált nemzetek közösségének tagja legyen." És teljes vagyonelkobzással büntetendő - de ezt már csak én teszem hozzá. Az a furcsa egyébként, hogy maga a cikk - leszámítva ezt az orwelli kitételt - egyébként jobb indulatú: alaptétele - persze jókora vörös farokkal - hogy az állam ne a legsúlyosabb módon kezelje a zavargókat. Talán csak arról szó, hogy a pártlogika vív elkeseredett küzdelmet a lelkiismerettel a magyar liberálisok fejében. A pártjuk már oda, de egyenként azért szurkolhatunk nekik, hátha egyszer liberálissá válnak tényleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7720732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drminorka 2006.12.03. 13:39:28

A pártjukat is korai még temetni, és közben megszálltak egy másik pártot is.

sHelf 2006.12.03. 13:53:35

szokásos logikátlanság, "mindenki ember, kivéve aki nem liberális".

RobinMasters 2006.12.03. 14:18:19

A trükk megint az, hogy míg a (persze amúgy elítélendő) zavargók megzavart agyukkal inkább csak áldozatok, kiknek túlzó büntetésétől épp ezért óvakodjunk; addig a fő bűnös és vírusgazda (kinek személye magától értetődik) a felbújtó.
Egyébként valamikor máshol, máskor, más körülmények között akár elfogadható volna ez a "megtévesztett, feltüzelt fiatalok mögött álló radikáljobb politikai ármány" koncepció. Csak ott hibádzik a dolog, ha közben demokráciánk szilárdságát, civilizáltságát, a demokraták közösségét hangsúlyozzuk. Ahol az állampolgárok felnőtten gondolkodnak, ahol nem lehet becsapni, meg alattomos célokra használni őket.
Most vagy lehet (és szar a demokráciánk), vagy nem (és akkor nem orbán a lex lutor).
Mrs. Forgács mindkét esetben butaságot beszél.

kisgyerek 2006.12.04. 12:14:13

Na itt ez a szép cikk a hírszerzőről:

www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=24341

Jól tudom, hogy a hírszerzőnek Political Capital kötődései vannak? A PC-nek meg MDF-es?

Lehet, hogy erről szólt a "Balra át" topic?

nyeglah 2006.12.05. 01:31:46

Ki ez a Hont András nevű fasz?

nénike · http://www.ufi.hu 2006.12.05. 08:51:38

Iszonyatos szófosással megvert VII. kerületi sértett fideszes, akit kilapátoltak a fővárosi külsős bizottsági helyéről is.
Történészként a Népszabiban és a Hírszerzőn publikál, írásban sokkal kevésbé ellenszenves. Több esetben egyetértettem jobboldalt ostorozó cikkeivel.
Te min akadtál fenn? Aggódás a minőségi széljobbért cikkén?
süti beállítások módosítása