Ignorálva
2006. október 22. írta: sHelf

Ignorálva

Valljuk be: halál szar érzés lehet, ha egy ünnepélyes átadón nyújtjuk a kezünket, de szinte senki nem akarja azt elfogadni. Egy normális önérzetű embernek legalábbis biztos, hogy szar érzés. Rossz álmokban szokott ilyen előfordulni, amelyekből általában minél előbb szeretnénk felébredni. Persze, lehet, hogy kedvenc hősünk már hozzá van szokva, de azért ez mégis ciki. Ciki ciki ciki.

Fletót tehát a kézfogáskor magasról és vastagon ignorálták, és bár én ugyan egy cseppet sem sajnálom emiatt, biztos most is akadnak, akik igen. Az pedig külön érdekes, hogy Sólyom az átadás előtt elmondta: a kitüntettek felelőssége óriási, mert az egész nemzetet képviselik. Hát ja, szívás. Akit érdekel a miniszterelnök szolid reakciója (egyszer például majdnem elmosolyodik), az tekintse meg az állami elismerések átadásán készített videófelvételt!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7216426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agocsadam 2006.10.23. 09:45:31

6-8 körüli szám a 71ből

Asszem 2006.10.23. 10:30:06

Igen, ez is a folklórunk részévé vált, ilyenek vagyunk. A kézfogás gesztusa is a pártpreferenciának rendelődik alá. Hát legyen. Én jobban örülnék annak, ha ezen felül tudtak volna embelkedni a kitüntetettek, de mivel Sólyom már mintát mutatott nekik korábban, válasszák hát az ellenállásnak ezt a bátor formáját.

Jól megmutatták a kommunistáknak. Nem szeretnék most a helyükben lenni.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.23. 11:41:29

Én GYF-et különösebben nem sajnálom, de azért mégis egy kicsit igen. Egyrészt valóban szar érzés lehetett, ezen túlmenően pedig kifejezetten kisstílű dolog nem kezet fogni. Sokkal egyenesebb megoldás lett volna a kitüntetettek réséről, ha nem fogadják el a kitüntetést. Azt megértem, ha egy Gulagot megjárt ember nem akar az MSZMP utódpártjának Gyurcsányával és Szilijével kezet fogni, de hát ha az ember állami kitüntetést kap, számítson rá, hogy ott lesz a miniszterelnök meg a házelnök. Ha ez a helyzet (GyF és SzK = miniszterelnök és házelnök) nem tetszik neki, akkor ne vegye át, felesleges kínos helyzeteket teremteni. Olyan baromi fontos a kitüntetés?

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2006.10.23. 13:02:52

én is kisstílűnek tartom az egészet. lehet otthon maradni, lehet azt mondani, hogy későbbi időpontban valaki mástól, aki nem annyira kommunista, szívesen, de odamenni és azt képzelni, hogy most megint de karakán voltam, az is ciki.
főleg hogy közben nem (vagy nem csak) gyurcsányt sérti meg ezzel (az fájjon neki). bizony, egy állami díj átvételekor ott a miniszterelnök - ha őt vmiért nem fogadjuk el, akkor a távolmaradásunkkal tüntetünk és nem azzal, hogy bunkók vagyunk.

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2006.10.23. 13:05:47

(kivált ha a jelenlévő ötvenhatosok 90 százalékának nem fájt a kézfogás...)

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.23. 13:36:35

Azért azt meg kell mondanom (így visszaolvasva a kommentet, lehet, hogy nem egyértelmű az álláspontom): ha 56-os lennék, valószínűleg én se fognék kezet Gyurcsánnyal, de még Szilivel sem. De a magyar államtól se nagyon fogadnék el kitüntetést.

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2006.10.23. 15:19:12

ez a "ha 56-os lennék" talán nem annyira szerencsés, mert nem biztos, hogy élnél, hogy itt élnél stb, és végképp nem tudhatod, hogy mihez kezdenél.
egyébként meg persze, senkitől sem várható el, hogy örüljön gyurcsánynak, az se, hogy egy levegőt szívjon vele, csak szomorú látni (főleg egykori hősöktől), ha ma az számít forradalmi tettnek, hogy vki nem fog kezet a miniszterelnökkel.
akkor inkább wittner, akinek világos az álláspontja: hóhér mindenki a túloldalról, nem is mutatkozik velük.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.23. 17:09:44

Nem szerencsés... lehet. Persze, nem tudhatom, hogy mihez kezdenék az ő helyzetükben, de ötleteim azért vannak. Az meg, hogy lehet, hogy nem is élnék... hát persze, de ez kissé messzire vezet: ha az ember minden lehetőséget megragad, hogy árnyalja a mondanivalóját, előbb-utóbb minden mondatát kitörli, mielőtt elküldené a kommentet. Az ember nem azért ül le a gép elé, hogy "szerencsés" dolgokat írjon, a langyosakat kiköpi az Úr.

Wittner, ő aztán tényleg nem szarozik. Kiköpött forradalmár, ilyenünk még tényleg nem volt a Parlamentben, ilyen látványos kiadásban semmiképpen.
süti beállítások módosítása