Ehhez azért kell némi arc
2006. október 21. írta: Oli bácsi

Ehhez azért kell némi arc

Nem akarván beleszólni abba, hogy a nyilvánvalóan összeesküvéselméletekre kihegyezett, szórakoztató írás boncolgatásában megzavarjam szeretve kedvelt RG kollégámat, az internet csodálatos hatalmáról szeretnék példabeszédet tartani.

Hozzájutunk Homoki Szabó írásához, sietve leközöljük saját, egyebekben ügyesen szerkesztett nyilaskeresztes portálunkon. (Ez nem bántás, Milotay Új Magyarsága pl., bár nem volt nyilas, de egy igen jól szerkesztett szélsőjobboldali lap volt. Nem szégyen az.) Majd, amikor szivárogni kezd a gázszag, akkor sietve visszaszíjuk a cikket, ellenben lecseszünk mindenkit, mint a pengős malacot, aki hozzájárul terjedéséhez. Magunkat kivéve természetesen. (Homoki Szabó nevű szerzője egyebekben nem volt az ÉS-nek az elmúlt négy évben. Nyilván Rajnai Attilára gondol a művelt szerző: borból van ilyen is, olyan is.)

Ez a néhány sor nem jöhetett volna létre a Google cache nélkül.

Egyebekben meg lehet továbbfejleszteni a paranoiát: a matula.hu épp elérhetetlen. Blair? Gyurcsány? NBH? Cion bölcsei?   

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7516404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2006.10.22. 13:29:57

Pelyhesállú jurátus voltam még, amikor nagyrabecsült Oli bácsi már megmondta a frankót az ős-UFi hasábjain, így csak halkam merem megjegyezni, hogy tisztában vagyok a Matula világnézetével és hozzáállásával, és már olyan kifejezésről is hallottam, hogy HOAX.

De a cikket azért bátorkodtam belinkelni, mert állításainak többsége igaz, egy része már pletykaszinten terjedt, míg egy kis része ismeretlen volt eddig. Utóbbiak vagy igazak vagy álhírek, én nem tudom. Mindenesetre ha csak a fele igaz, máris komolyabb hírforrásként szolgál a Népsavánál vagy a SzabadNépnél (hatvanixedik évfolyam, ugye) :-)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.10.22. 22:16:05

Csak nehogy a következő számban a matula kiszerkessze az ufi blogot:)

különben a homoki szabó nevű szerző kilétével kapcsoaltban erős tévúton jártok:)

Guild 2006.10.22. 22:36:50

Mintha a hivatkozott ergé bejegyzés elején első olvasatban index közeliként lett volna a Matula titulálva, azt második olvasatra zseniális közeli lett belőle... Szóval jobb helyeken is előfordulnak effajta dolgok. :)
Vagy csak én kezdek szenilis lenni?

(Egy politikai kampánystáb egy ilyen hírből simán levonná a logikus következtetést: az UFi szerint az Index zseniális.)

Guild 2006.10.22. 22:46:03

Ja, még egy kérdés:
Mik a kuruc.info nyilaskeresztes irányvonalának az ismérvei?
Nem mintha nem hinném, csak tényleg kíváncsi vagyok mi számít ma nyilasnak.
Az én kósza olvasgatásaim alapján korunk szélsőjobb lázadóinak és illegalitásba vanult hőseinek gyűjtőhelye az oldal, de kifejezett náci ideológiával nem találkoztam.

Csak eszembe jutott: a 45 előtti hasonszőrű szélsőbalos vezetőkről utcákat neveztek el 45 után. Még bármi megtörténhet. Sétálhatunk még a Budaházy utcán a Szeptember 18. tér felé. :)

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2006.10.23. 09:25:06

Ellenemre van, hogy saját szösszeneteimet magyarázzam, ha nem érthető, rég rossz. Mostan azért teszek kivételt, mert nem szeretnék olyas balosnak tűnni, aki mandinerből lefasisztáz mindenkit, aztán marha elégedetten tovább ballag.
A kurucot régóta olvasom (sőt elődjén, a kettosallampolgarsag.hu-n baratinak éppen nem mondható észrevételeket kaptam, de törlesztésről szó sincs, galambszelíd fiú vagyok).

Mondott szavaim annyiban pontosításra szorulnak, hogy a kuruc.info annyiban nem nyilaskeresztes, amennyiben nem dicsőíti Szálasi Ferencet. (Bár az általa reklámozott link közül sok igen.)

De a portál híreinek és kommentárjainak általános és közös jellemzője:

- Az erőszak dicsőítése,
- a totalitásra való törekvés (azaz a nekünk nem tetsző eszék képviselőinek kiiktatása)
- az egyes etnikumok és népcsoportok en bloc való bírálata (romák, zsidók) és a bírálatból elég meredek következtetések levonása.
- új nyelv megalkotása, amely ezt a világnézetet alátámasztja ("rendőrbűnözők", "állami terroristák" "rezsim", "vérbíró", "kislányverő zsidó") és az erőszakot legitimálja.
Mindez leöntve egyfajta romantikus szósszal (izé, romantikus erőszak), valamint a velük szembenállók személyükben való kipécézésével (nevek, telefonszámok közzétételének rendszeres gyakorlata), ami elég határozottan a '38 utáni szélsőjobboldali sajtó gyakorlatára (Magyarság, Esti Újság, Virradat és kis barátaik) utal, amikor a "lánckereskedő", a "feketéző", vagy a "bérlő" viselkedését a neve és képe bemutatásával igyekeztek szankcionálni. Mondottakat ezzel is kilökve az általuk keltett népharag elé.

Szóval emiatt.

Homoki Szabó kilétét illetően meg nem járhatok tévúton, mert nem járok semerre. Ugyanis nem érdekel.
süti beállítások módosítása