Uber? Betiltanám! – Tarlós István a Mandinernek
2016. április 28. írta: Redakció

Uber? Betiltanám! – Tarlós István a Mandinernek

tarlos_istvan_1.jpg

„A Fideszben is van néhány ember, aki mindenféle porokat szed a stílusomtól, de szeretném megnyugtatni: ez tudatos” – mondja Tarlós István a Mandinernek. Budapest főpolgármestere szerint vicces, hogy olyanok kritizálják, „akik irodalmi alapműveket sem ismernek, az interneten pedig olyan nyelvezetet használnak, hogy jutasi őrmesterek belepirulnának”. Tarlós beszélt az Alstom-szerződésről, Orbán Viktorhoz való viszonyáról, és arról is, hogy Lázár Jánosban értékeli, hogy nem alattomos. Interjúnkból kiderül: a főpolgármester a Mandinerről szerzett tudomást a Tütü bárról, amit aztán nyolcszor is felemlegetett Vitézy Dávidnak beszóló monológjában.

„A héten megkapták a kormánytámogatást a hármas metró felújításához. Újra beszélő viszonyban van a kormányfővel?

Ne túlozzuk el a dolgot! A sajtó egyik fele arra játszik egyfolytában, hogy Orbán Viktort próbálja démonizálni. Ehhez ugye engem kell gyengíteni, hiszen micsoda démon lenne az, amely nem tudja gyengíteni a főpolgármestert. A jobboldali sajtó meg mindig aggódik és gyanakszik. Jelentem: nem olyan súlyos a helyzet a miniszterelnök és a főpolgármester között.

Nem a kisujjunkból szoptuk: ön mondta év elején még az agglomerációs közlekedéssel kapcsolatban, hogy hátba szúrták, sőt, hogy emberileg csalódott Orbán Viktorban, meg hogy szégyellje magát az, aki ilyet tesz a szövetségesével.

Ezt pedig a miniszterelnök sem veszi rossz néven. Hízelgők mindig vannak, csak nem túl hasznosak és nem is szeretik őket. Én nem vagyok hízelgő típus, a miniszterelnök meg vagány. Ha valaki kiáll és megmondja egyenesen, amit gondol, ha keményen képviseli a rá bízott területet vele szemben is – ezt értékeli. Az agglomerációs közlekedés körül kialakult egy helyzet év elején, ez azóta változott. Az indulatom két lábon állt, amikor január elsejével visszavette az állam az agglomerációs közlekedést. Egyrészt abból fakadt, hogy miért nem tudjuk megoldani a budapesti közlekedés finanszírozását, másrészt tavaly egy fillér sem kaptunk az agglomerációs közlekedés működtetéséért az államtól, pedig annak biztosítása akkor is állami feladat volt. Volt néhány ember a kormányban, aki nem akarta, de a miniszterelnök végül akceptálta a felvetéseimet, az elvi vita tehát megoldódott.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr468670232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2016.04.28. 14:53:23

„értékrendi alapon ennek a politikai közösségnek vagyok viszonylag ismert politikusa”

A közpénzlopás, a hazudozás, a választási csalás, a demokratikus- és európai értékek lejáratása és mocskolása, az antiszemitizmus, idegengyűlölet és homofóbia, a vallási fanatizmus pontosan milyen „értékrend”?! Ha egyáltalán... :)

Burgermeister 2016.04.28. 18:14:42

Tockost érdemel minimumezaezaeza...na az.

Robinzon Kurzor 2016.04.28. 19:18:54

Na, akkor csak hogy itt is meglegyen: a Rómain tervezett mobilgát ezért teljesen értelmetlen:

index.hu/belfold/2013/06/08/embermagassagu_vizet_tartanak_a_romai_maszek_mobilgatjai

A cikk legvégén lévő képen az Aegon-üdülő önmegvalósított mobilgátja, ami "békeidőben" kerítés.

Nem kell fákat kivágni, nem feldúlni az egész parkot.
Minden parti telek tulajdonosa megcsinálja ilyenre a kerítését, 'oszt jónapot!

GNDL 2016.04.28. 22:18:40

@Herr Stacheldraht Leger: Ez az a kis antiszemita buzi, amelyik hamarosan autóbalesetet fog szenvedni?! Szokás szerint... :)

GNDL 2016.04.28. 22:24:22

@Herr Stacheldraht Leger: Ja bocs... _tragikus_ autóbalesetet... :) Azért nem mindegy, hogyan takarítják el a szemetet... :)

NemodaBuda 2016.04.29. 09:10:23

Ezt a Tarlóst, a stílust, a fideszt meg a nagy népi megalkuvást kellene betiltani - hja !

István Tamasi 2016.04.29. 10:07:36

@Robinzon Kurzor:
A mobilgát nemhogy értelmetlen hanem közveszélyes: ilyen maga mobilgátat - nyilván nem véletlenül - soha sehol nem létesítettek, mert erősen kétséges, hogy kibírná e mondhuk egyhetes csúcsárvíz - amiből 3-4 évente jön - nyomását.

István Tamasi 2016.04.29. 10:08:28

Taplós elvtársnak már az oviban tehénszaros gumicsizma volt a jele.

Sir Galád (már foglalt) 2016.04.29. 12:35:32

A legszebb, amikor valami félművelt tahó műveltségről prédikál...

2016.05.05. 07:04:28

Nincs ott a Vitézy, igy valakit szidni kell, mert a "nemzetközi helyzet fokozódik " elvtársak !
süti beállítások módosítása