Youssef Fakhouri: Napjainkban is létezik keresztényüldözés
2015. július 08. írta: Redakció

Youssef Fakhouri: Napjainkban is létezik keresztényüldözés

youssef_fakhouri.jpg

Nem a tömeges bevándorlás, hanem a politikai iszlám az Európára leselkedő legnagyobb veszély; Magyarországon pedig képtelenek lennénk integrálni a bevándorlókat, mivel alapból rossz állapotban van a társadalom – mondja a Mandinernek a félig székely, félig libanoni keresztény származású Youssef Fakhouri, a közel-keleti keresztények elleni atrocitásokról informáló ProChristie portál szerkesztője. Interjúnk.

„Ön szerint Európában, s azon belül itthon prioritást kellene élvezniük a keresztény politikai menekülteknek másokhoz képest, amikor arról van szó, hogy kit fogadjunk be?

Ha valaki valóban politikai menekült, akkor az politikai menekült és kész. Most például a Ninive völgyében voltak jezidiek és keresztények, akiket azért üldöztek, mert nem szunnita muszlimok. A keresztényeknek felajánlották, hogy fizessék a különadót; a jezidiekkel ezzel szemben úgy bántak mint az állatokkal, a síita muszlimokat is elüldözték Észak-Irakból. 2014 augusztus közepére másfél millióan menekültek a területről. Ennek körülbelül a 10 százaléka volt keresztény. Ennyi politikai menekültet nem tudunk befogadni. Ferenc pápa elítélte a fegyverkereskedelmet, ami nagyszerű, csak képtelenség azt valóban megszüntetni. A Közel-Keleten is az a fő probléma, hogy van két középhatalom, a síita Irán és a szunnita Szaúd-Arábia, amelyek a gazdasági érdekeik miatt nem egymással harcolnak, hanem másokon keresztül háborúznak Libanonban, Szíriában és Irakban. A keresztények mint fegyvertelen populáció (Libanon kivételével) fizetik a legnagyobb árat.

Az Iszlám Állam »berobbanásakor«, az első keresztényüldözések után a magyar kormány bejelentette, hogy be kell fogadnunk menekülteket közülük.

Akit valóban üldöznek, azokat be kell fogadni, de lássuk be, Magyarország nem tud mindenkit befogadni és integrálni, egy-két generáció alatt sem. Ha ezer fő fölött fogadunk be egy népcsoportból, akkor ők már egy kisebb közösséget alkotnak. Egyébként is, ha egy társadalom elöregedik és nincs, aki fizesse a nyugdíjakat, akkor azt nem bevándorlókkal kell megoldani. Jónás könyve is írja, hogy aki el akarja kerülni a szenvedést, az előbb-utóbb kétszer annyira fog szenvedni. A zöldhatáron át érkező menekültekről pedig nem tudjuk megmondani, ki az igazi menekült.”

Szilvay Gergely interjúját Keresztény.mandiner oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr57609630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.07.08. 11:45:59

Ilyen névvel, hogy Youssef Fakhouri beszél integrációról?
Megélhetési bevándorló ez is.

freehckr 2015.07.08. 12:41:10

„tagja vagyok a kormánypártok egyik ifjúsági szervezetének”

Muhahahaha... :D

Mondjuk azt nem értem, egy állítólag keresztény ember hogyan bírja, legfőképp gyomorral a bűnszervezetként működő posztkommunista közpénztolvaj Fidesz-KDNP mellett?! Főleg a hírhedten értelmi fogyatékosokat tömörítő ifjúsági szervezeteikben?! Politikusaik naponta szegik meg a 7., 8. és 10. parancsolatokat, a zsidó Deutsch a hatodikat többször is, valamint a kádári nosztalgiában szenvedő Orbán-imádó fideszes szavazó prolik fejében az 1. parancsolat kapcsán is óriási lehet a káosz... :) A megoldás az lehet, hogy nem keresztény emberről beszélünk, hanem egy faszról, aki úgy váltogatja ideológiáit mint rendes ember a zoknit, ha azért megfelelő mennyiségű lopott közpénzből részesül...

BTW, jön az újabb 600 milliós fideszes gecikampány... a mandineresek és a pesti srácok dörzsölhetik a tenyerüket, biztos lesznek bannerek is, megint hamarabb jött a karácsony, mi?! :)

Virág et. 2015.07.08. 15:59:22

@freehckr: Csak leírtad a fideszkeresztény definícióját. Semmi közük a valódi keresztényhez, nekik a rangsor elején a Kedves Vezető áll, Jézus és az elmeorvosuk pedig sokkal lemaradva kullog csak a Nagy Meredező Államférfi után.

Ma divatos dolog úgy tenni, mintha keresztények lennénk. Régen divatos dolog volt úgy tenni, mintha kommunisták lennénk. Divatos dolog álarcot húzni és hazudni, de ahogy az akkori gumigerincűek sem voltak valódi kommunisták, úgy a maiak is csak annyira hisznek Istenben, amennyire azt az érdekeik megkívánják. Illenek a korhoz az ilyen emberek, ahogy illettek az olyanok is a Kádár-rendszer hazugságaihoz.

Helyes Írás 2015.07.08. 16:57:15

Okos kiegyensúlyozott srác. Komolyan kell venni minden szavát!

2015.07.08. 17:11:10

@Virág et.: "Ma divatos dolog úgy tenni, mintha keresztények lennénk. "

Aha, rohadtul divatos. Mást se látok az utcán, mint olyan embereket (főként fiatalokat, hisz a divat rájuk van nagyobb hatással), akik megpróbálják elhitetni magukról, hogy keresztények. A facebookra mindenki menő rózsafüzéres szelfiket tölt fel, a Mcdonald'sban fennhangon imádkozik a sajtburger elfogyasztása előtt, a hosszú hétvégén meg medjugorjébe megy zarándokútra. És hát láthatjuk, könnyű is népszerűnek lenni, ha az ember kereszténynek mondja magát, hisz rögtön jön egy troll, aki lefaszozza, majd egy másik, aki egyetértőleg kiált elmeorvosért egy kis gumigerincezés kíséretében.

Öröm, hogy van még egypár bátor ember, aki szembemegy a divatmajmokkal és vállalja, hogy nem keresztény.

Virág et. 2015.07.09. 08:03:17

@grundigg: Akkor nem érted a példámat. Szerinted régen a tinik, a fiatalok között volt divatos dolog a kommunizmus vagy az érvényesülni szándékozók között?
Szerinted a "csuhások, térdre" pártja az valódi keresztény? Szerinted a Vezér, a seggnyalói, az ikszes retardáltak, a fideszesből egyik napról a másikra mesterségesen kdnp-sekké vedlettek, azok mind megtalálták magukban Jézust? A sok okostojás, aki kommentekben Bibliát idéz, de közben elektromos kerítéssel elevenen sütné meg a három éves szíriai gyerekeket a határon, az szerinted keresztény vagy csak egy darab beszélő emberi végtermék, ami sajnos azonos jogokat élvez, mint egy valódi, nem pszichopata ember?

Ezen gondolkozz már el két fb meg mekis példa között.

"Öröm, hogy van még egypár bátor ember, aki szembemegy a divatmajmokkal és vállalja, hogy nem keresztény."

Ha itt rám célzol, akkor ez akkora mellé, hogy a fal adja a másikat. Én nem szoktam a vallásom kiteregetni, de keresztény nevelésben részesültem, nem bérmálkoztam rendszeresen, mint Ferenc testvér, csak egyszer, de már régóta nem vagyok templomlátogató. Ez egy tudatos döntés volt, amit nagyon régen hoztam meg. Közöd egyébként semmi hozzá.

A kereszténységgel amúgy semmi baj nem lenne, a kamuvallásossággal, na azzal pontosan az a baj, mint minden nagy élethazugsággal. Segítségképp: Ferenc pápa valódi keresztény, a tetszőlegesen beillesztett rezsimszolga, aki úton-útfélen híreszteli, hogy de ő mennyire és milyen mélyen, az nem. Látatlanban, általánosítva és névtelenül is nem. Akinek a vallás csak ugródeszka, politikai marketing-termék, az nem valódi vallásos ember.

Ma meg ilyen világ van. Jó reggelt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.07.09. 08:22:31

Hallgassunk a nagy székely író, Nyirő József szavaira, aki az ilyen, idegennel összeálló székelyt keményen, nyersen, őszintén fajárulónak titulálta.

Egyébként meg az ilyen gazdasági, politikai hatalomra törekvő, a vendégjoggal mit sem törődő bevándorlónak odahaza a helye. Élje ki ott a jogvédő ösztöneit, ne itt vegye el a magyaroktól a levegőt.

Ha meg itt akar maradni, rengeteg kipucolni való árokpartot ajánlanék a figyelmébe, közmunka keretében.

Pelso.. 2015.07.09. 09:50:39

Patika mérlegen adagolt, precíz kérdések és válaszok. A nagy elődök sem csinálnák jobban.

2015.07.09. 10:18:58

Amit mondtam, nemcsak a fiatalokra vonatkozott, a fiatalokra vonatkozó utalás a zárójelben szerepelt. Idősebbeket se látok tömegével, akik kereszténynek próbálnák mutatni magukat.Sőt nemcsak tömegével nem látok, hanem egyáltalán nem látok. És nem hiszem, hogy te látnál. Ennyit arról, hogy mi "divatos".

Ha viszont a divat helyett arról akartál beszélni, hogy ma Magyarországon azzal lehet érvényesülni, hogy kereszténynek mutatja magát az ember, akkor mondhatnál pár példát. Olyanokat, amikor valaki nem a munkája és nem a teljesítménye, de nem is a rokoni-haveri köre vagy épp a korrupció miatt tudott érvényesülni, hanem kifejezetten azért, mert kereszténynek mondta magát. És mégis hogy működik ez a gyakorlatban? Vasárnap kilépek a templomajtón, ott áll Áder János és a kezembe nyomja a miniszteri megbízólevelemet (plusz két trafikot), mert kereszténynek mutattam magam? Miről beszélünk egyáltalán? Van, aki 2015-ben az SZDSZ-szel viaskodik és van, aki a kereszténység divatjával, miközben üresek a templomok, és lassan már papok sincsenek.

Azt pedig, hogy ki találta meg magában Jézust és ki nem, ki a valódi keresztény és ki nem, én nem tudom megítélni és nem is feladatom. A neveltetésed nem érdekel, nem is én hoztam szóba, de ha már írtál róla, nem hiszem, hogy a keresztény neveltetésed része volt, hogy embereket "egy darab beszélő emberi végtermék"-nek nevezz, "ami (sic!) sajnos azonos jogokat élvez, mint egy valódi, nem pszichopata ember". Mélyebb elemzés nélkül csak megjegyzem, hogy ezek szerint úgy gondolod, hogy a pszichopata nem is valódi ember. Virtigli náci duma, de nem baj, neked ezt is lehet.

2015.07.09. 10:19:48

@Virág et.:

Az előző kommentem erre ment.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.07.09. 10:24:54

@Counter:
Ráadásul ez a megélhetési bevándorló meg akarja mondani nekünk, igazi magyaroknak, hogy kit fogadjunk be és kit nem.

Nekem szimpatikusabbak az életerős vallásukat mélyen megélő muzulmánok, mint az ilyen fáradt, magukat kereszténynek mondó figurák. És ha nem is keresztény, csak ezt mondta, hogy letelepedhessen itt?

Bicepsz Elek77 2015.07.13. 22:09:13

Hat Ajropa már reges-reg kb. a "felvilagosodas", de foleg a kommunizmus terjedese ota nem kereszteny. A szekularizmus kiolte a keresztenyseget. Nem tudom miert csodalkoznak, ha Europa lakossaganak a 80%-at hidegen hagyja a kozel-keleti keresztenyirtas. Ha tenyleg keresztenyek lennenk, akkor nem lenne a katolikusoknal valas, polgari hazassag, az emberek hetente jarnanak misere a templomba, imadkoznanak eves, munka stb. elott, nem lenne engedelyezett az abortusz, eutanazia, meleghazassag es sorolhatnam. A romaiak is igy alltak mar kb. Augustustol(akit szinten idegesitett a romai lakossag fogyasa es a keves gyerek, meg a romai vallas devalvalodasa). Majd jottek a devians oskeresztenyek, akik nem fogadtak el az addigi kulturat es tudjuk mi lett a vege...
Ki mint vet, ugy arat...

Bicepsz Elek77 2015.07.13. 22:12:10

@Counter: hat a szekelyek sem tudjak mar megnevelni a noiket...

picur3ka 2015.07.13. 22:17:36

@Counter:

Lessük a Nagy Magyar Blogger, Counter(kínaiul: Pinas) szavait!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.07.14. 07:39:07

@Bicepsz Elek77: Majd mi, magyarok megneveljük a fattyaikat, csak kapjuk a kezük közé ezt is.

Még csak egy rendes magyar keresztnevet se kapott ez a fajgyalázat.
süti beállítások módosítása