Puzsér: Rögzítettük a liberális értelmiség árulását
2014. december 09. írta: Redakció

Puzsér: Rögzítettük a liberális értelmiség árulását

puzser_robert.jpg

Provokatív drámát jelentetett meg karácsonyra időzítve Farkas Attila Márton vallástörténész és Puzsér Róbert. A zsidók szégyene című könyv főszereplője egy holokauszttúlélő családból származó jogvédő ügyvéd, aki elvállalja egy holokauszttagadó történész védelmét. A két szerzővel külön-külön interjúztunk.

Puzsér ott akar a holokausztról beszélni, ahol amúgy szabad lenne akár azt is mondania, hogy nem történt meg.

„Én a liberális értelmiség árulását tartom fontosnak. Azt, hogy amint elérkezik az igazság pillanata és az elveké lenne a szó, a liberális értelmiség törzsi alapon összezár. Hirtelen előnyomakodnak a mélyből a fel nem dolgozott sérültségek. A liberalizmus mint fogalom többé nem jelent semmit, csak a törzsi jelvények maradnak, egy ősi hutu-tuszi típusú harc szimbólumai. A polgárháború mindent elpusztít. A liberális demokráciának, mint rendszernek törzsi funkciója van. Ha nem lenne, nem kéne büntetni a holokauszttagadást. Létrehoztunk egy intézményt, a jogot, melynek az a funkciója, hogy kövesse és érvényre juttassa az erkölcsöt. Csakhogy a nyugati demokráciákban a jog nem az erkölcsöt követi, hanem az érdeket. Ezt úgy hívják, hogy korrupció. A zsidók szégyenében a korruptság és a törzsi dogmák szövetséget kötnek az igazság ellen. Erről szól a történetünk. A társadalom valamennyi tagjának a maga megalkuvó és konformista korruptságáról. A hős nem alkuszik. Azért mondják a darabunkról, hogy didaktikus, mert van egy hőse – legalább egy. Abban nem kívánok igazságot tenni, hogy a holokauszttagadó Geyer vajon hős-e vagy antihős. Fel lehet sorolni érveket és ellenérveket egyaránt. Ha az a kérdés, hogy megtörtént-e a holokauszt, akkor az a válaszom, hogy megtörtént. Ha az a kérdés, hogy hatmillió áldozat halt-e meg, akkor azt mondom, hogy én úgy tudom, hogy annyi, bár nem hiszem, hogy a milliók számítanak. Az mindenesetre tény, hogy ez történelmi, nem pedig vallási kérdés. Ha a hatmilliós szám történelmi adat, nem pedig vallási dogma, akkor nem büntethető a kétségbe vonása.” (Puzsér: Rögzítettük a liberális értelmiség árulását)

Farkas Attila Márton számára A zsidók szégyene elsősorban lélektani dráma, de nem tagadja: a magyarok nem dolgozták fel a traumáikat.

„Magyarországon semmi nem feldolgozott. Nem arról van szó, hogy a holokauszton kívül még van néhány dolog, ami nem feldolgozott. Semmit sem dolgoztunk fel. Totális hazugságban élünk, amit magunknak gyártunk. Közös véleményünk Puzsérral, hogy a mai magyar film például ezért szar általában. Én láttam nagyon remek szerb, szlovák, román, lengyel filmeket a saját történelmükről. Ez azért van, mert valahol egy jó nagy kamuban élünk. Cseh Tamásnak volt az a dala, hogy „Elutazott tőlünk a Valóság nevű nagybátyánk”. Ő egyszer beszélt erről a számról és azt mondta, hogy a Monarchia óta állandó hazugságban élünk. Teljesen igaza volt. Vagy az egyik oldal torzítja el az eseményeket, vagy a másik, de semmi sincs feldolgozva. Semmi. Így természetesen a holokauszt sem.” (Farkas Attila Márton: Magyarország nem dolgozta fel a traumáit)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr676969447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2014.12.09. 14:36:14

Jaj de jó már megint lehet leírni, holokauszt, holokauszt. Ügyesek vagytok, de aztán jól megnyírjátok a szponzorokat, mert csak nem állami pénzből holokausztoztok, vagy mégis?

na itt van még egy mára: holokauszt.

Azt mondja nincs feldolgozva. Akkor mi volt eddig? Előtanulmány?

itt a holnapi is: holokauszt.

Mentek a picsába, szélhámosok.

Nem tarthatnánk egy zsidómentes hetet, így hanuka előtt pihenésképpen?

Robinzon Kurzor 2014.12.09. 15:39:10

Ez ám a kiegyensúlyozott szerkesztés: ha lehozunk egy jó posztot, egyszerűen muszáj valami szart is, még aznap.

Puzsér egy troll. Az értelmiség Győzikéje. Csak kevésbé vicces.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.12.09. 18:10:43

www.libri.hu/konyv/farkas_attila_marton.a-zsidok-szegyene.html

Olvasta már valaki?

Nem tudom, ez megér-e 2841 forintot.

Megvárom, amíg akciós lesz. :)

Bell & Sebastian 2014.12.09. 19:16:51

Csak arra jutottam, hogy zsidókon és filoszemitákon kívül ez senkit nem érdekel. Meglehet, már azokat se nagyon. Az ügyvéd pedig jótékonysági szervezetben vállalt ingyenmunkát, úgy jutott a megbízáshoz. Persze.

(Nem azért, de van ilyen, sőt, már láttam is.)

Informális állásinterjún hangzott el, bírálatként.

- Az a baj, hogy te még monarchikusan (K u. K -ra gondolt) szemléled a világot, ami már túlhaladott.
- Jó. Akkor megkérném, hogy innen kezdve ne tegezzen, még ha nagyapáink egymás mellett is..., őrizték a birkát. (A Donnál, de ezt már nem vette le.)

picur3ka 2014.12.09. 21:26:00

Túrót. Nyanya usákokból megmondta: nem fogtok túlélni, ha nem engedelmeskedtek a zsidó uralomnak.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MFE0qAiofMQ

picur3ka 2014.12.09. 21:28:42

Természetesen senkit nem érdekel a poszt cucca, aki épelméjű, csak úgy mellesleg jegyeztem meg, többek közt, miért nem.

toportyánzsóti 2014.12.10. 05:22:59

Ifjúkonziknak szokás szerint magas még ez a szint,kéne még pár tényleg okos erkölcsös közibük.

toportyánzsóti 2014.12.10. 05:24:25

@picur3ka: Usákok sem kell nektek ahhoz hogy megmejmoljátok magatok.

picur3ka 2014.12.10. 10:50:11

@toportyánzsóti:

Mer maga ki? Mit jelent a 'mejmol' ige?

Nagyon jól meglennénk nélkülük, szerintem. Kipróbáljuk?

Kandeláber 2014.12.10. 13:28:36

@picur3ka: Nem kell vele foglalkozni, egy idióta troll.
A cikkhez: A pojáca Puzsér vágott egy szeletett a holo-tortából.
Ugorgyunk, mondaná Pósalaky úr.

toportyánzsóti 2014.12.10. 19:08:02

@Kandeláber: Mondja ezt 1 saját bevallása szerint drogos idióta.Röhög a vakbelem a fajtádon,aki elemi logikát sem ismeri,csak fociszurkoló értelmi szintjén kocsmafilozofál.

toportyánzsóti 2014.12.10. 19:16:39

@picur3ka: Gyenge terelés,vagy ennyire megugrotta az elütés a szinted.USA nélküli életről minek ábrándozol,nélkülük Európát szétzüllesztette volna saját elitje.

Kandeláber 2014.12.10. 19:29:58

@picur3ka: Tudomást sem kell venni erről a kis idiótáról. Szerintem összetéveszt engem valakivel a gyengeelméjű, világéletemben drogellenes voltam. :D
süti beállítások módosítása