Trendivé tennék a gyerekvállalást – Skrabski Fruzsina a Kényszerszinglikről
2014. szeptember 24. írta: Redakció

Trendivé tennék a gyerekvállalást – Skrabski Fruzsina a Kényszerszinglikről

kenyszerszinglik.jpg

Kényszerszinglik címmel készített doku-reality-t Skrabski Fruzsina és a Három Királylány, Három Királyfi Mozgalom köre, hat önként jelentkező fiatal részvételével. A Biszku-filmről is ismert Skrabski Fruzsinával, lapunk bloggerével az új filmjéről, a kényszerszingliségről és a mozgalom céljairól is beszélgettünk.

„Biztos, hogy nincs olyan társadalmi nyomás, mint régen, hogy az embernek meg kell házasodni. Sokan nem mernek elköteleződni, például azért, mert ők is egy zűrös, csonka családban nőttek fel. Nagyon erős az az elvárás, hogy mindenki egyedül oldja meg a problémáit, miközben kevesebb a támogató közösség.”

Rajcsányi Gellért interjúját Média.mandiner oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr956728069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rodeo36 2014.09.25. 06:50:25

ha skrabskyfruzsina akkó' má' lehet baszni ha van geci szaporodna is de nincs mit enni, nincs mitb tanulni nincs miből megélni azaz meg is lehet baszni az egészet a 3 seggfejekkel együtt

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.09.25. 08:38:05

édes jó istenem. hogy mást ne mondjak.

Bell & Sebastian 2014.09.25. 09:14:22

Az ötödik napon

"És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."
Azaz: valamit valamiért, a semmiért nincs aranygyapjú.

Talán tényleg a Russia Today -t kellene behozni és lekapcsolni az ellenpropagandát. Ettől jobbat nem tudok ajánlani azoknak, akik vevők ilyesmire.

___________________________ (törölt) 2014.09.25. 11:54:29

A dolog ott indul mondjuk, hogy jópár nőt ismerek, aki helyből attól retteg, hogy magyar kórházban szüljön egyáltalán, ahol ott indítanak, hogy beletolják az oxytocint, hogy gyorsan lemenjen a szülés, az mindegy, hogy sokkal jobban fáj tőle.

Szerintem nem ártana az ilyen apró részletekről beszélni.

Nem hiszem, hogy a trendiség a probléma. 100 csajból 1-nek van olyan karrierje, ami tényleg érdekes, a többi egy darabig bulizik, aztán megunja, marad az unalmas vendéglátós vagy irodai meló meg a nem túl érdekes esték, és akkor úgyis felmerül, hogy ez így nem élet, valami mást kéne csinálni, és akkor adódik, hogy gyereket. Ez olyan 25-28 évesen szokott jönni, amikor már rájön, hogy nem lehet a hétvégi diszkóért élni, meg hogy havonta ugyanolyan Excel táblákat gyártani nem önmegvalósítás.

Bell & Sebastian 2014.09.25. 12:28:03

@Shenpen: Van itt más probléma is, ha már a nőkhöz köti ezt szingliséget.

A gyereket akarás és a ki fedezze... a költségeit amúgy sem volt soha ugyanaz, manapság meg teljesen kettévált.
Önfeladásra, empátiára, örök hűségre, lemondásra ki az a barom, aki önként vállalkozik? -hogy a hímnemű egyedet mozgató ösztönökről is kevés szó essék.

Mire ezt fejben lejátsszák, szembe menve a tudatukat átformálni akaró mindenki mással, rég elszállt felettük az idő vasfoga, rögzültek azok az egyéni rítusok, amelyek feladása már erőszaknak minősül azon nagy egójukon.

Percemberkék nem neveznek be a Nagy Génderbire, ha nem jár érte promt nyalóka.

A tudat képes felülírni az ösztönállatot, ami közismert tény, úgy kétezer éve.

De mindkét irányba ám! (Ami az előbbivel legalább egyidős, ha nem régebbi.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.25. 15:55:18

Megmondom én a tuttifrankót!

Szülni fiatalon kell. Azoknak a fiatal házasoknak, akiknek gyerekei vannak, azoknak extrém mértékű lakáshozjutási támogatásokat, a férfiaknak munkaerőpiaci előnyöket, a nőknek (gyerekszámarányosan) főállású anyasági fizetést kell adni stb; sőt, azoknak a nőknek, akiknek unokáik vannak, korkedvezményes nyugdíj-lehetőséget, hogy segíthessék a fiatal anyákat. Ha ez fontos, márpedig ez az, akkor tenni kell érte: azt kell sugallni és nem csak sugallni, hanem biztosítani is, hogy fiatalon (ú. é. huszonévesen) szülni nagy királyság legyen.

hacsaturján 2014.09.25. 16:06:55

@bbjnick:

nekem meg most született a nagybátyám. öreganyám nagyon örül, dupla adag farhátat vesz ezután.

Bell & Sebastian 2014.09.25. 16:19:54

@bbjnick: Most örüljünk Vinszent, hogy nem lóvárin írta?
Tudhatná, hogy a nyomor a legjobb presszió, azzal meg egyre jobban állunk. De tényleg.

:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.25. 16:30:11

@Bell & Sebastian:

Szerintem valóban létező jelenség, onnét gondolom, hogy én is látom, hogy a huszonévesek között vagy egy széles réteg, akik szeretnének családozni, gyerekezni, csak nem mernek, mert nem látnak egyetlen fix kapaszkodót sem. Adjunk nekik egy-két kapaszkodót, a többit pedig bízzuk a szerelemre:-)

Bell & Sebastian 2014.09.25. 16:33:31

@bbjnick: Adnék én nekik kapaszkodót, de olyat! Az egyikre kettőt szerelnék, a másikra egyet, oszt kapaszkodjanak.

Bell & Sebastian 2014.09.25. 17:52:11

@bbjnick: Szanhedrin elé vittem az ügyet, ahol is a Tanács legbölcsebbje példákkal igazolta azt, pályakezdő friss házasként, akár pályakezdőként Nyugaton kell életet kezdeni. Lakás, jövedelem, szabadidő, szülési körülmények, szociális gondoskodás, óvoda-iskola, minden érv emellett szól. Ellene nem sok érv hozható fel.

Ezzel, (a kinti) alaphelyzettel a magyar viszonyok még sokáig nem tudnak versenyezni.

Van olyan, amit maga szeretne, csak nem itt. Úgy érzésre, amelyik párnak bejön a havi félmillió, az kalandvágyból maradjon, ám ki tudja azt megmondani, hogy a gyereknek -legérzékenyebb korában- melyik helyzet az előnyösebb? Én nem, azaz dehogyisnem.

Bloodscalp 2014.09.25. 20:33:07

@bbjnick: persze hogy fiatalon, amikor nincs egzisztencia, se biztos jövő. Friss az állás, friss a hitel.
Persze hogy lesz majd valahogy, szüljünk bele a vakvilágba.

Veder1 2014.09.26. 10:52:56

@Bell & Sebastian "És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten:
Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a
földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok
a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-
mászó mindenféle állatokon."

done. what now? kérem a V2.0-t

Szindbad 2014.09.26. 23:28:10

@bbjnick: Nem kell ide szerelem, a kapaszkodó sem elegendő. Az kell, hogy ne legyen a szexen kívül más szórakozási lehetőség. TV-t szigorúan le kell szabályozni, pl a kereskedelmi TVket betiltani, a közszolgálati Tv-n meg végeláthatatlanul nyomatni a magaskultúrát, hogy még véletlenül se nézze senki. Az alkoholt is el kell venni, ne részeg legyen a melós este, hanem kanos. Ennyike.

Szindbad 2014.09.26. 23:30:01

@bbjnick: Áramkorlátozás este! Talán ez lenne az ideális megoldás. Se internet, se TV, csak a család.

2014.09.28. 02:37:53

@jm padilla: haha. ezen kurva jót nevettem most.

@Bloodscalp: ez a trendi: beleszülni a vakvilágba.
süti beállítások módosítása