Mi a kivonulás? − Kivonuló középosztály XIV.
2014. május 16. írta: Redakció

Mi a kivonulás? − Kivonuló középosztály XIV.

anonimitas.jpg

PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző olvasóink írásait vártuk. Az eddig megjelent írásokat itt olvashatják.

Olvasónk, Mérő Csaba írása.

*

Mi a kivonulás?

Folyamatos furcsa érzésem volt a hozzászólásokat olvasva. Mind megfogalmaztak valamit abból, amire én is hosszú ideje keresem a választ: miért hagyom, hogy az életemet érintő alapvető kérdéseket olyanok intézzék, akikre 100 forintot se bíznék jó szívvel. El is bizonytalanodtam, hogy akarok-e hozzászólni, vagy mindent elmondtak már előttem. Persze, biztos máshogy mondtam volna: vitatkoznék is pár állítással, meg nem is írtak még le mindent, ami eszembe juthatna, de ezért talán még nem szólalnék meg. Viszont, mondom, volt valami megmagyarázhatatlan, furcsa érzésem. Hiányzott valami.

„Sorozatunk első írása egy fiatal vidéki gazdálkodó olvasónktól érkezett.”
„Politológia-hallgató olvasónk, Zuccarello írása.”
„Olvasónk, Zorro cikke.”
„Békéscsabai olvasónk kommentárja.”
„Ausztriában élő és dolgozó olvasónk cikke.”

Azt hiszem, itt a baj. A neved vállalása a részvétel alapkövetelménye. A kivonulás a közéletből ott kezdődik, amikor a véleményed mellett valamiért nincsen ott a neved.

A név a véleményhez képest apró részletkérdésnek tűnik. Attól még, hogy ott van leírva a nevem, nem változik meg semmi. Nem lesz több szabadidőm közösségi munkát végezni, nem lesz több pénzem adakozni, nem lesz energiám kiállni minden olyan ügyért, amiben hiszek.

Jön viszont a név vállalásával egy csomó nyűg, kényelmetlenség, felelősség. Ha nincs ott a nevem, akkor nem vállalom fel, hogy én tévedhetek. Ha nincs ott a nevem, akkor nem derülhet ki, hogy én hazudtam. Ha nem írom le a nevemet, akkor nem lehet velem vitatkozni. Ha nem vállalom a nevemet, akkor nem lehet következménye a szavaimnak: bármikor letagadhatom őket. (Az nem én voltam, hanem az internet-manó.)

Úgy tűnik, minden hozzászólónak hiányzik az értelmes közbeszéd, és a maguk részéről nagyon színvonalas cikkeket írtak. De a névtelenség maga a kivonulás. A névtelenséggel adjuk át a terepet azoknak, akikre jó esetben az aranyhalaink etetését se bíznánk. A véleményed és a neved nyílt vállalása konkrétan a közéleti (és bármilyen) részvétel minimális követelménye. Névtelenül nem lehet részt venni a történetben, csak a partvonalról bekiabálni. Ezért kell ragaszkodni hozzá, hogy ott legyen a nevünk.

Ebben az értelemben a Mandiner szerzői is közéletből kivonulók, tisztelet a kivételnek.

Persze, sok személyes oka lehet, ha a véleményed csak név nélkül vállalod:
1, félsz, hogy a véleményednek kellemetlen következménye lehet.
2, szégyelled a véleményed.
3, csak trollkodsz.
4, az is lehet, hogy az anonimitás csak egy internetes divat, ami elmúlik egyszer.
5, (?)

Nem tudom, mi a valódi ok. Azt sem tudom eldönteni, hogy a névtelenség a kivonulás oka, következménye, vagy csak tünete. Csak abban vagyok egyre biztosabb, hogy a közéletből való kivonulás szimbóluma számomra az, hogy “név és cím a szerkesztőségben”.

Mérő Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr386169912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a kivonulás? − Kivonuló középosztály XIV. 2014.05.16. 13:13:01

A véleményed és a neved nyílt vállalása konkrétan a közéleti (és bármilyen) részvétel minimális követelménye. Névtelenül nem lehet részt venni a történetben, csak a partvonalról bekiabálni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2014.05.16. 15:55:14

@Alfőmérnök: Mihez képest? Nem lehet mindenki meg nem értett csodarabbi, valakinek dolgoznia is kell, hogy eltartson téged, cserébe a tőled kapott sok-sok jóért.

Alfőmérnök 2014.05.16. 15:58:25

@Bell & Sebastian: Majd néhány kancigány elmagyarázza neked, hogy mihez képest, te ostoba náci.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.16. 16:05:12

@Alfőmérnök:

@Alfi, szerinted, ha nem volna internetes anonimitás, volna még ember a világon aki szóba állna veled?

Alfőmérnök 2014.05.16. 16:10:13

@bbjnick: Nem volna, van.
De azt nem tűröm, hogy akár a nickemet, akár a valós személyemet meghazudtolják, rágalmazzák.
Tudom, hogy titeket nem zavar, mert B&S jó antiszemita, tehát hagyni kell, hogy teleszemetelje a blogszférát, mert a Jó Ügyet szolgálja.

Bell & Sebastian 2014.05.16. 16:17:44

@Alfőmérnök: Ha még lenne pólbít, te olyan lennél, mint egy bekattant Boros, aki ugyanazt a proteszt szongot nyomatja minden építőtáborban, egymás után tizenötször, majd meghajol és felettébb csodálkozik, hogy nem tapsolják vissza.

Több rokkendrolt a gójságnak, mert ennél azért többet érdemel.

Bell & Sebastian 2014.05.16. 16:20:54

@Alfőmérnök: Hogy neked mennyi verőlegényed van, pedig nem olcsók. Biztosan telik rájuk a lóvéból.

Alfőmérnök 2014.05.16. 16:24:48

@Bell & Sebastian: Majdnem így van, ostoba náci, a különbség, hogy folyamatosan az igazságot nyomatom, és nem várok tapsot.
Max. egy gesztust, hogy bocs, vagy hogy ja, végülis van igazság abban, amit írsz. (Félreértések elkerülése végett: nem magától várom, egy elmebeteg nácitól értelemszerűen abszurdum ilyesmit elvárni.)

Bell & Sebastian 2014.05.16. 16:49:38

@Alfőmérnök: Ezt horogkereszt -függetlenül mindenhol monomániának hívják. Mivel a screenről nem fogsz a nyakamba ugrani, mint fekete nindzsa, kezedben nuncsakuval, inkább a környezetedet sajnálom, azokat, akiknek nem áll módjában megnyomni a piros gombot, mint mindenki másnak.

Ámbár, amíg a gépen buzerálod onlájn embertársaidat, addig sem őket.

Értve vagyok?

eMCSé 2014.05.16. 17:17:06

@Jack Torrance: A fenyegetés is konfliktus. Ha egy konfliktust úgy ítélsz meg, hogy nem vállalhatod fel, akkor meghátrálsz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.16. 18:11:34

@eMCSé:

Ez szerintem sokkal összetettebb kérdés! Konfliktust nem csak azért nem vállal(hat)sz, mert meghátrálsz, hanem például azért is, mert értelmetlennek találod.

Az anonimitás pedig nem csak a konfliktuskerülés vagy a felelőtlen konfliktuskeltés eszköze lehet, hanem az ismeret- és véleménycsere egy sajátos minősége is, ahol a másik gondolatainak befogadását nem (vagy csak korlátozott mértékben) befolyásolják személyes/szubjektív járulékos hatások.

Alfőmérnök 2014.05.16. 18:21:34

@Bell & Sebastian: Megint projektálsz, ostoba náci.
Monomániáid neked vannak, amik ráadásul még téveszmések is. Évekig nyomoztál utánam, de mindig elbasztad, legalább 5 személyt hallucináltál a nickem mögé, amíg nem leplezett le valaki, azóta facebook-adatlapomat nézed, és aljas módon személyeskedsz, úgy hogy te a kilétedet továbbra is titkolod. Egyébként a személyeskedéseidnek kb. az 1/10-e, ha igaz (ezért rágalmazás, amit nem hagyok annyiban). Egy korcs, beteg lelkű senki vagy. Le is szarnának, ha valakik nem adnának a szavadra a „bátor” antiszemitizmusod miatt.

Szerencsére ha valakit érdekel, még ennél a posztnál is vissza tudja olvasni, hogy milyen kis ostoba patkány vagy.
Én kijelentettem, hogy a jósdás falka elüldözte Edithet és Falafelt, mire te jöttél azzal a hazugsággal, hogy nem üldöztek el senkit és egyébként is miattam van minden, meg hogy spicli vagyok.
Erre dokumentumokkal alátámasztottam az állításaimat, nem az én, hanem az elüldözöttek szempontjait véve figyelembe, erre te össze-vissza halandzsáztál, inszinuáltál, természetesen érdemben semmit nem szóltál hozzá, ahhoz, amit írtam.
Egy ócska szarember vagy és gyanús, hogy buzi is.

lüke 2014.05.16. 18:56:38

@Helyes Írás: sajnos a mocskolodás, személyeskedés a mai magyar politikai élet része, legnagyobb és értelmetlen része

Alfőmérnök 2014.05.16. 20:28:19

Ja, és még valami.
Az interneten nincs olyan, hogy múlt és jelen.
Amíg valami elérhető addig az a jelen, tök mindegy, hogy 10 másodperce, vagy 10 éve írták.
Magyarán, amíg az olyan aljas hazugságok, rágalmazások, pl. hogy én spicli vagyok, vagy lopok, hogy csak a két legutóbbit említsem, elérhetőek, addig a "jelenben" vannak, és a részemről elégtételt követelek miattuk.

Bell & Sebastian 2014.05.16. 22:11:36

@Alfőmérnök: Végül is, ez is egy magyarázat a környezetszennyezésre, amit már a belépéseddel előidézel. (Más is csinálja.) Te csak adatokat lopsz nem nyilvános helyről és hazudozol, mint a vízfolyás, buzerálod a jó népet és eddig csak ketten nyomtak fel érte.

Most kellene valami nagyobbra átváltanod. Például elmenni dolgozni, csakhogy ott szétszívatják a deviánsokat. Neked csak a haluzás marad. Ostoba náci!

Alfőmérnök 2014.05.16. 22:28:15

@Bell & Sebastian: Megint projektálsz, ostoba náci.
Monomániáid neked vannak, amik ráadásul még téveszmések is. Évekig nyomoztál utánam, de mindig elbasztad, legalább 5 személyt hallucináltál a nickem mögé, amíg nem leplezett le valaki, azóta facebook-adatlapomat nézed, és aljas módon személyeskedsz, úgy hogy te a kilétedet továbbra is titkolod. Egyébként a személyeskedéseidnek kb. az 1/10-e, ha igaz (ezért rágalmazás, amit nem hagyok annyiban). Egy korcs, beteg lelkű senki vagy. Le is szarnának, ha valakik nem adnának a szavadra a „bátor” antiszemitizmusod miatt.

Szerencsére ha valakit érdekel, még ennél a posztnál is vissza tudja olvasni, hogy milyen kis ostoba patkány vagy.
Én kijelentettem, hogy a jósdás falka elüldözte Edithet és Falafelt, mire te jöttél azzal a hazugsággal, hogy nem üldöztek el senkit és egyébként is miattam van minden, meg hogy spicli vagyok.
Erre dokumentumokkal alátámasztottam az állításaimat, nem az én, hanem az elüldözöttek szempontjait véve figyelembe, erre te össze-vissza halandzsáztál, inszinuáltál, természetesen érdemben semmit nem szóltál hozzá, ahhoz, amit írtam.
Egy ócska szarember vagy és gyanús, hogy buzi is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.05.16. 22:29:21

Hová lett, amit írtam? Kurva internetszolgáltató. A T-Mobile az gyökér, akármelyik országban van.

Bell & Sebastian 2014.05.16. 23:27:49

@Alfőmérnök: Az is volt már, hogy lusta, drogos, tolvaj, monomániás, környezetszennyező, ostoba cionnáci vagy?

Alfőmérnök 2014.05.16. 23:40:23

@Bell & Sebastian: Ezek közül egyik se igaz, ostoba náci, úgyhogy menj a kurvaanyádba a fantáziálásaiddal, buzi.

Bell & Sebastian 2014.05.16. 23:45:18

@Alfőmérnök: Nocsak, szakad a cérna? Megint kezd mocskos lenni az a csókra álló szájad.

lusta, drogos, tolvaj, monomániás, környezetszennyező, ostoba cionnáci

Alfőmérnök 2014.05.16. 23:54:05

@Bell & Sebastian: Figyi, előbb-utóbb megtudom, hogy ki vagy.
Ha nem kérsz elnézést a rágalmazásaid miatt, tényleg kurvára meg fogod szopni. Ha nem, addig foglak fenyegetni, amíg fel nem jelentesz, és a bíróságon nem derül a fény a kilétedre. Te is tudod, hogy az aljasságaidat csak és kizárólag azért teheted meg, mert titkolod a kilétedet. Ha nem titkolnád, már rég pofánbasztak volna többen.
Mielőtt személyeskedni kezdesz, igen, össze tudok szedni annyi pénzt, hogy téged szarrá veresselek, felvegyem videóra, és kitegyem a netre, hogy ez volt az a fasz, aki B&S-nicken náci szövegeket írt és tisztességes embereket próbált meg bemocskolni.

Bell & Sebastian 2014.05.17. 00:09:40

@Alfőmérnök: Rókalelkű komám, én csak a képzeleted játéka vagyok. Olyan vagyok, akivé formálsz.
De nem vagyok lusta, drogos, monomániás, környezetszennyező, ostoba cionnánáci.

És nem félek a rókától. Mondd csak, nem vagy te veszett?

Alfőmérnök 2014.05.17. 05:48:52

@Bell & Sebastian: http://video.xfree.hu/?n=oswald_andras|a78ff8e9bacc2abf6c6f48e4fde6525c&vcim=Tomcat%20%E9s%20Loydi%20illemtan%F3r%E1ja#videoloc

egysmás 2014.05.17. 06:33:18

Persze, meg szavazni is névvel kellene, mert az igazi, gerinces magyar ember felvállalja a véleményét!

Nem kicsit ostoba posztoló!

lüke 2014.05.17. 06:51:12

@lüke: stimmel,itt is ez megyen......

hitelkártyahalmozó 2014.05.17. 08:02:53

@Alfőmérnök: Csak vond el a figyelmét! Most dugtam meg @Bell & Sebastian: feleségét, mert nagyon elhanyagolja az asszonyát. Valszeg már impotens a sok netezéstől.

Lеncsés István 2014.05.17. 08:06:22

Sok anonim , aki hazudozik , ráadásul fosva .
Nekem tényem van !
Sértésekre nem reagálok . Amíg meg nem tanultok írni , addig ebben a blogban nem reagálok .
Fáj az igaz , anonimok ?

Lеncsés István 2014.05.17. 08:07:33

@Bell & Sebastian: Anonim ! Látom fosva kommentelsz .

nu pagagyí 2014.05.17. 08:31:14

Azt hiszem, elég naiv, aki egyszerű polgárként, névvel, címmel bírálni merészeli a jelenlegi kurzust. Az utóbbi négy évben ugyanis kizárólagos hatalom épült ki az országban, a hatalmi párt összenőtt az állammal. A helyzet mindazoknak ismerős, akik felnőttként megtapasztalták a Kádár-rendszer 1985 előtti közegét. A hatalmat gyakorlók relativizáltak minden erkölcsi értéket. Nem védi meg a polgárt, ha személyében becsületes, munkájában hozzáértő. A kritika ellenséges propagandának minősül, az autonóm személyiség maga a sátán. Boldogulni csak a lojalitás hangoztatásával lehet, de ebben is elővigyázatosnak kell lenni, nehogy egy később majd kegyvesztetté váló illető seggét nyalja az ember. Legbiztosabb a vezérlőcsillag segge körül tüsténkedni, abból nagy baj nem lehet. A rendszer dicséretekor kerülni kell a konkrét tényeket, mert azok visszamenőleg tetszőlegesen megváltoztathatók és lavinaként temetik be az óvatlan embert. Résen kell lenni a lojalitás próbáknál, a rendszer ugyanis időről-időre teszteli az alanyt, képes-e lelkesedést mutatni. A teszt mindig valami irracionális, valószerűtlen dolog melletti hangos kiállást, vagy eltorzított formában tálalt jelenségek elleni "méltóságteljes, de fenyegető" tömegfellépést jelent. Például: "nem leszünk gyarmat", "gettólakók ne egyenek csirkét" stb. A közömbösekről, nem elég lelkesekről lista készül, amit megkap minden személyzeti osztály, hogy eredményesen tehessék egzisztenciálisan tönkre az ellenséget.

Lovag Mihály 2014.05.17. 08:43:02

baszki ti egy ilyen szép napon ilyeneken pörögtök? h ki a nagyobb legény az interneten?

Lovag Mihály 2014.05.17. 08:44:30

@nu pagagyí: 2014.05.17. 08:31:14

ez nettó baromság, bérrettegés és bérhiszti. minden nap megteszik a bírálást az atv-n meg a klub rádióban, mégse ért senkit semmilyen konfliktus emiatt

Lovag Mihály 2014.05.17. 08:46:48

@Alfőmérnök: szerezz be egy nőt (guminő is lehet, az könnyebben tudna alkalmazkodni hozzád). a folyamatos nácizás azt jelenti, h a frusztráció toleranciád alacsony (ergó egy baszatlan hisztis picsa vagy)

Alfőmérnök 2014.05.17. 08:56:07

@Lovag Mihály: Nem nácizok folyamatosan, épp ellenkezőleg. Többeket igyekeztem már megvédeni a náci-váddal szemben, csak ezt hajlamosak elfelejteni.
Illyés Edith tőlem kért tanácsot, hogy beperelje-e a femináci Gerle Évát, mikor lenácizta. Akkor azt javasoltam neki, ne tegye, már mást javasolnék, mivel kiismertem a feminácik aljasságát.
Csak azt nem tudják itt megérteni egyesek, hogy attól, hogy a ballib folyamatosan nácizik, még lehet jogos is a nácizás. Lehet, hogy csak 2-3% jogos, de attól még jogos. Ahogy például a Bell&Sebastian nevű ostoba náci esetében az.

Alfőmérnök 2014.05.17. 08:58:08

Érdekes, az anonim szerzők felsorolásából kihagyta aristot a poszt írója.

Lovag Mihály 2014.05.17. 09:11:16

@Alfőmérnök: jó, te tudod, de a netes szájkaraténál sokkal több értelme van egy korsó sörnek vagy egy könyvnek

♔bаtyu♔ 2014.05.17. 09:13:34

Az érvek elfogytak, a helyette történő Orbánozáshoz pedig nyilván nem adja a nevét.

Én nem ismerem egyiket sem, de az utóbbi jó pár évben nagyon kevés olyan balliberális posztot olvastam, amelyre azt tudtam volna mondani, hogy értékes vélemény.

Mások a hangsúlyok is, az antiszemitizmus nyilván első számú gond pld. a Pozsonyi út és környéke tisztes jövedelmű, vállalkozóként, funkcionáriusként kádárék zsidó haszonélvezői körében, de az ország lakosságát ez nem érdekli, ráadásul a zsidók tesztje szerint 90% amúgy is egészen biztosan antiszemita.

Az "így jártam mert az Orbán kormány...." kezdetűek szinte mint értelmetlenek, mert tanulni kellett volna, vagy nem Orbánék, hanem külső ok okozta.

A legrosszabb az a "szakértő", amely beleköt valami részegységbe a nélkül, hogy végiggondolná hogy hat az egészre, vagy azért mert hülye hozzá, vagy azért mert különben nem index címlap.

♔bаtyu♔ 2014.05.17. 09:17:29

@Alfőmérnök: Ezt a nácizást én régen nem is értettem, végül is úgy voltam vele én is komcsizok, bolsizok, libsizek, ezek meg náciznak.

Aztán olvastam a zsidók náci tesztjét, na az alapján én pld. simán náci vagyok, de szerintem te is.

Tehát valójában sokuk komolyan gondolja és az ő szempontjából igaza van. Persze egy hasonló teszten ő viszont azonnal megbukna mint magyar, de mi nem hozunk létre ilyen ostoba tesztet a magyargyűlölet vizsgálatára.

nu pagagyí 2014.05.17. 09:18:53

@Lovag Mihály: A Klub rádió esetét talán Te is ismered, de mint írtam a tények ebben a rendszerben utólag változtathatók. Te már valószínűleg nem is emlékszel arra, hogy négy évig lebegtették az engedélyét, a procedúra alatt gazdaságilag tönkre téve a rádiót. Az ATV sem áll jobban, léte attól függ, mikor kezdi bírságolgatni hol ezért, hol azért a médiafelügyelet. Azt pedig pontosan tudod, hogy az ottani újságírók nemigen kapnának a közpénzből finanszírozott médiában munkát, rajtuk kívül pedig a piacon már csak állami pénzekkel tömött fideszes oligarchák virágoznak. Az említett médiákat csak azért hagyták meg, hogy lebuktassák a belső árulókat: Ángyánokat, Hadházyakat.

♔bаtyu♔ 2014.05.17. 09:22:04

@nu pagagyí: Ez amilyen hosszú, olyan méretes baromság. Az ország 90%-a eleve olyan pozicióban van, hogy gyakorlatilag azt mond, amit akar.

Azt te egy munkahelyen nem tudhatod, hogy a közvetlen főnököd milyen beállítottságú, mert ha MSZP-s, ugyanúgy kibaszhat, ha te jobbikos vagy, mint fordítva. Csakhogy ennek Orbánéknak köze nincs.

A médiában pedig miért kellene befogni a szádat, lsd. Index, ATV, Népszabadság, HVG.

Nem kellene összekeverned au unalmast, érdektelent azzal, hogy betiltják.

Lovag Mihály 2014.05.17. 09:26:46

@nu pagagyí: 2014.05.17. 09:18:53

én arra emlékszem, h a KRádiónak (jogosan) perkálni kellett volna, amit nem tett meg. erre jöttek a különböző (jogos) szankciók, amiket a rádió úgy állított be, mintha itt a szabad Magyarország utolsó hangját próbálja a gaz hatalom eltiporni. az ATV meg tudatosan vállalta a médiahatóság szopatását a jobbik mellőzésével, ezt elismerték ők is több alkalommal. am tv-m nincs, az atv-s videótárat szoktam nézni; rádiót viszont minden nap hallgatok

♔bаtyu♔ 2014.05.17. 09:34:04

@Lovag Mihály: Az ATV eleve mint kereskedelmi vállalkozás bukta. A Hitgyüli nélkül már meg is szünt volna. Orbán mégsem küldhet oda embereket, hogy sikeresebb legyen.

El kell gondolkodniuk, mi teszi sikeressé a HírTV, mert hogy nem a kormányreklám, az biztos.

egysmás 2014.05.17. 09:38:48

@♔bаtyu♔: A kormányreklám, meg a burkolt kormányreklám, amiben pl hidat akarnak eladni, meg az, hogy őket nem baszogatja a hatóság.

Valamint az, hogy az ellenséges médiumokban megjelenő reklámozók szankciókra számíthatnak.

Ez az üzleti modell titka.

Lovag Mihály 2014.05.17. 09:45:54

@♔bаtyu♔: 2014.05.17. 09:34:04

nem tudom mert azt szinte soha nem szoktam nézni, eleve ritkán nézek tv-s műsorokat

♔bаtyu♔ 2014.05.17. 09:59:21

@Lovag Mihály: Azért nézel ritkán, mert nem jók. Én szeretem a politikai műsorokat, próbáltam az ATV-t nézni, de reménytelen. Már csak azért is, mert nagyobbrészt nem is politikai műsorok vannak rajta.

♔bаtyu♔ 2014.05.17. 10:00:13

@egysmás: Azzal minden kormány él, hogy "ők" adják át a hidat.

Lovag Mihály 2014.05.17. 10:15:04

@♔bаtyu♔: 2014.05.17. 09:59:21

nem csak azért, főleg azért, mert nincs készülékem, csak neten (streamen, online) tudnám nézni, de a gépet meg a netet másra használom.

egysmás 2014.05.17. 10:54:51

@♔bаtyu♔: nem átadni, eladni.
Tudod, az építtető vesz reklámidőt, és elmeséli, hogy milyen faja hidat tud építeni.

Az egyszerű polgár így, ha eszébe jut, hogy a kertje végében lévő Dunára kéne egy saját híd, tudja, kihez kell fordulnia...

Alfőmérnök 2014.05.17. 11:05:40

@Lovag Mihály: Szerintem van értelme a netes szájkaratéknak is, de a könyvek és a sörözés sem állnak távol tőlem.

Alfőmérnök 2014.05.17. 11:18:32

@♔bаtyu♔: Nem kell kioktatnod, engem is neveztek már nácinak, nyilasnak.
Csak a másik végletbe ne essünk bele, hogy nincs is olyan, hogy nácizmus, meg antiszemitizmus. Mert az nem igaz.
Azt kár lenne letagadni, hogy vannak, akik szeretik hangsúlyozni a nácizmus pozitív oldalait. Itt van például ez a Loxon gyerek, aki ilyeneket ír:
"Miféle vitathatatlan modernizmus, kortárs vélekedésekkel és nézőpontokkal való egybefonódottság gátolhat meg ugyanis bárkit abban, hogy hibái ellenére meglássa – egyes pszeudotradicionális jellegzetességei ellenére meglássa – a nácizmus etikai, társadalmi, szervezeti és formai értékeit korunk „rendetlenségéhez” képest? "
www.istenivaros.hu/roberthorvath/robinkivagy.html

Na, most ha valaki a nácizmus előnyben részesíti "korunk rendezetlenségéhez" képest, nem meglepő, ha a blogja előbb utóbb nácitenyészetté válik. Ez történt a jósdával, én ez ellen emeltem szót, ezért lettem kiközösítve. Mindez visszaolvasható, aki az ellenkezőjét állítja, hazudik.
Én biza antináci vagyok, bármennyire is ciki ez tradicionalista szempontból. Antifasiszta annyira nem, mert az olasz fasizmusról nem gondolom, hogy a sátán műve lenne, bár nem is preferálom különösebben.

nu pagagyí 2014.05.17. 11:34:33

@Lovag Mihály: Elnyerte a közszolgálati frekvenciát (ami díj nélküli, mint az Inforádió esetében) és jogát csak 4 év alatt tudta érvényesíteni a közpénzből pereskedő fideszesített Médiatanáccsal szemben. A reklámoktól két okból esett el. Állami cég nem reklámozhat ellenzékinek minősített médiában, magáncég pedig a per alatt havonta hosszabítgatott engedély miatt racionálisan nem ölt volna pénzt reklámra, de amúgy is olyan légkört teremtettek, hogy egy magáncégnek csak baja származhat ilyesmiből: mondjuk hátrányt szenved az állami pályázatokon vagy hirtelen különadók tömkelegét agyalják ki piacának tönkretételére, esetleg hatósági vegzatúrának nézhet elébe. Mivel nincs jogbiztonság, a következmények kiszámíthatatlanok.

Kolb Ace 2 2014.05.17. 13:20:24

Ez de hülyeség... Ha a név nélküliek nem politizálnának, akkor ki fikázná a kormányt / ellenzéket? Nevet azért nem vállal fel az ember, mert semmi szükség rá hogy utána a munkahelyen az ellenoldalhoz tartozó főnöke kirúgja, vagy valami fanatikus fasz telefonon zaklassa. Erre nem gondoltál még, cikkíró?

Kolb Ace 2 2014.05.17. 13:21:36

"az is lehet, hogy az anonimitás csak egy internetes divat, ami elmúlik egyszer."

Reméljük a nevesíteteket megtorló narancskommunista rezsim is elmúlik egyszer.

béla a görög (törölt) 2014.05.17. 13:58:21

szerintem önmagával az anonimitással nincs baj, max. a stilussal lehet baj - illetve a posztolóval van baj :) mert nem alkalmazkodott a XXI. századhoz.

Elmondom mire gondolok:

volt anno XX. század - internet nem volt, volt telefon. - Nem volt olyan ismeretlen ismerősöd akivel beszélgettél anonim módon??? - mondjuk telefonbetyárkodásnak indult a dolog és 'kapcsolat' lett belőle. - XX. századi 'trollkodás' XX. századi technológia, XX. századi stílus
Vigyázat! Ha nem volt ilyen az már minősíti a posztolót! vagy még korábban a levelezőtárs... azon túl, hogy volt egy neved meg egy címed, mi másod volt?! Semmi!

Most a XXI. század van! Ez a technológia, ez a forma és ez ezt hozta magával! A 2,3,4 pontokat kihúzhatod.
A 4.-et az előbb elmondottak miatt a 3.-at és a 2.-at meg azért mert ha már időt és energiát fektetek abba hogy válaszoljak akkor szégyenleni biztos nem fogom még egy laza 'q...va a...'-t sem.
Ami pedig az 1) pontot illeti...
Meg van nekem a magam baja abból, hogy élőben elküldöm a fideszeseket a munkahelyemen a francba. Igérem neked ha eljön az ideje és így vagy úgy nem dolgozom ott ahol most akkor megkapod a nevemet is a ''q... ...' mellé! - ha csak ez hiányzik a boldogsághoz. Vitázni nem fogunk!
Azt még sokáig nem lesz kedvem. Sőt lehet már nem lesz kedvem.

Alfőmérnök 2014.05.17. 17:10:10

@Alfőmérnök: jav. "tőlem kért tanácsot" = "tőlem is tanácsot kért"

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.05.17. 17:22:09

@Alfőmérnök:
csak szólok. téved loxon "azonosításában"

Alfőmérnök 2014.05.17. 17:34:23

@jm padilla: Hát akkor még nagyobb kókler, mint gondoltam, mert H. R. bizonyos szempontból tiszteletet érdemlő ember. Loxon ezek szerint csak egy kis epigonja.

Alfőmérnök 2014.05.17. 17:37:02

@jm padilla: De rendes tőled, hogy kiállsz mellette.

Alfőmérnök 2014.05.17. 17:44:11

@bbjnick: Hejj, paraszt!
Ha így gondolod, mit szólnál hozzá, ha lelepleznének és a facebookos és egyéb adataidat ócska személyeskedés formájában belecsempésznék a diskurzusba?
Elítéled-e ezt a gyakorlatot? Ha igen, miért adod a lovat az alá, aki így jár el?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.17. 17:49:40

@Alfőmérnök:

Baszom a kis szíved, ezt a gyakorlatot te folytatod!:-) És ki alá adom én a lovat és miben is?

Alfőmérnök 2014.05.17. 17:59:00

@bbjnick: Hazudsz, paraszt. Nem én folytatom.
Hogy világos legyen: MézesRozi leplezett le, azóta HolgerHartland, Bell&Sebastian és néhány patkány ezt folytatja. Ezek közül Bell&Sebastian alá adod, adjátok a lovat. Nem hallottam, hogy valaha egy rossz szót szóltatok volna rájuk.
MézesRozi külön ügy, majd a bíróságon megbeszélem vele a dolgot.
Loxont többször figyelmeztettem, hogy amint kiderítem a kilétét, repülnek az irl adatai, amennyiben nem követ meg a patkánykodásai miatt. De mint padillától megtudtam, ezek szerint tévedtem. Bár feltűnően sok a hasonlóság, a mondatfűzése is hasonló, mint Horváth Róberté.
Mással nem szoktam személyeskedni, akikkel találkoztam, azoknak mindig bizalmasan kezeltem az adatait.

Bell & Sebastian 2014.05.17. 18:05:30

@Lеncsés István: Nem vesz lovat, István? Annyi van már, mint a rosseb.

Alfömérnök 2014.05.17. 18:09:06

@Alfőmérnök:
Te írtad:
"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518
Sértett, beteg lelkű alember vagy.
Ja, és még valami.
Az interneten nincs olyan, hogy múlt és jelen.
Amíg valami elérhető addig az a jelen, tök mindegy, hogy 10 másodperce, vagy 10 éve írták.
Magyarán, amíg az olyan aljas hazugságok, rágalmazások elérhetőek, addig a "jelenben" vannak, és a részemről elégtételt követelek miattuk.

Alfőmérnök 2014.05.17. 18:16:18

(ál) @Alfömérnök: / betyár/ MézesRozi/ Mátyási Katalin:

Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.17. 19:04:39

@Alfömérnök: Nem, katuska, attól te még nem vagy náci, hogy a nácikat véded. Csak egy ostoba birka. Egy csicska.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.17. 19:35:05

@Alfőmérnök:

Összevissza beszélsz!

"Loxont többször figyelmeztettem, hogy amint kiderítem a kilétét, repülnek az irl adatai, amennyiben nem követ meg a patkánykodásai miatt." --- írod.

Akkor most ki "leleplezkedik" és ki nem?:-)

Én nem tudom, hogy ki @MézesRozi, @Loxon, @HolgerHartland, @Bell&Sebastian stb., de --- és remélem, hogy ezzel nem sértek meg senkit --- nem is igen érdekel. (Lehet, hogy még olyan is van közöttük, akikkel személyes kapcsolatom volt vagy van; ez is mutatja, hogy jellegét tekintve, minőségileg mennyire más ez a fajta kommunikáció a személyes viszonylatoktól.) Azt sem tudom, te ki vagy. De ha olyan ember vagy, mint amilyennek itt bemutatod magad, akkor a te ismeretséged hiányzik a legkevésbé.

Alfőmérnök 2014.05.17. 19:55:13

@bbjnick: "Akkor most ki "leleplezkedik" és ki nem?"

Loxonnak és MézesRozinak módjában állt volna megakadályozni, hogy lelepleződjenek. Figyelmeztettem őket előre.
Nem kértem tőlük olyat, amit nem tudtak volna teljesíteni. Annyit kértem tőlük, ami az ő állítólagos értékrendjük szerint magától értetődő lenne. Ha valóban olyan értékrend szerint élnének, mint amit magukénak vallanak, nem is kellett volna kérnem.
Úgy gondolom, kicsit móresre tanítottam őket. Ahogy MéresRozi neveli a kutyáját: a saját ürülékébe nyomja bele az orrát, ha valahova odapiszkít.

A különbség az én és mások (pl. MézesRozi) leleplezkedései között, hogy általában váratlanul, a leleplezett tudta nélkül történnek (illetve csak utána tudja meg az illető, hogy leleplezték).

Bell & Sebastian 2014.05.17. 21:04:27

Ez olyan már, mint egy szappanopera az RTL Klubon. Bárki jelentkezhet, rögtön megy adásba és tíz év múlva eláruljuk, ki szeretné megdömöckölni Zsófit? Ami akkor már tökmindegy.

@bbjnick: Adjak vissza 1 lovat?

Alfőmérnök 2014.05.17. 21:18:29

@Bell & Sebastian: Megint projektálsz, ostoba náci.
Monomániáid neked vannak, amik ráadásul még téveszmések is. Évekig nyomoztál utánam, de mindig elbasztad, legalább 5 személyt hallucináltál a nickem mögé, amíg nem leplezett le valaki, azóta facebook-adatlapomat nézed, és aljas módon személyeskedsz, úgy hogy te a kilétedet továbbra is titkolod. Egyébként a személyeskedéseidnek kb. az 1/10-e, ha igaz (ezért rágalmazás, amit nem hagyok annyiban). Egy korcs, beteg lelkű senki vagy. Le is szarnának, ha valakik nem adnának a szavadra a „bátor” antiszemitizmusod miatt.

Szerencsére ha valakit érdekel, még ennél a posztnál is vissza tudja olvasni, hogy milyen kis ostoba patkány vagy.
Én kijelentettem, hogy a jósdás falka elüldözte Edithet és Falafelt, mire te jöttél azzal a hazugsággal, hogy nem üldöztek el senkit és egyébként is miattam van minden, meg hogy spicli vagyok.
Erre dokumentumokkal alátámasztottam az állításaimat, nem az én, hanem az elüldözöttek szempontjait véve figyelembe, erre te össze-vissza halandzsáztál, inszinuáltál, természetesen érdemben semmit nem szóltál hozzá, ahhoz, amit írtam.
Egy ócska szarember vagy és gyanús, hogy buzi is.

Bell & Sebastian 2014.05.17. 21:39:20

@Alfőmérnök: Ez most legénykérés? Ki alakítaná a mamát? Lehet választani vagy, időnként cserélünk? Ha sikerül tisztázni a részleteket, nem zárom ki, hogy örökbe fogadjunk egy ari csokibabát. Legyen titkos, vagy felvállaljuk? Mirtusz kizárva, csak jelzésszerű fátyollal képzelem. Hepci főzzön, ehhez ragaszkodom! Las Vegas, Párizs, London! És a hajam csak áll.

Alfőmérnök 2014.05.18. 00:09:32

@jm padilla: Nem csak, hogy rendes, hősies is.

Ruprecht: 2014.05.18. 21:58:15

@Alfőmérnök: Mindenesetre akár azonos Loxon Horváth Róberttel, akár nem, Horváth Róbertnek elég érdekes a nácizmushoz való viszonya.
Ebben a videóban pl. azt állítja, hogy ő hithű katolikus.
www.youtube.com/watch?v=GBX7SeUT9ZM

Én úgy tudom, hogy a katolikus egyház náciellenes (azaz antináci). Ez nem azt jelenti, hogy egy hithű katolikus náciellenes kell, hogy legyen?
Nem értek hozzá, csak kérdezem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.05.18. 23:44:56

@Alfömérnök:
Kicsit lemaradtam.
Te 1 anti-Alfőmérnök vagy?
Hogy akarod hatástalanítani, susulykával töltött vascsövet robbantasz a seggében?

Ruprecht: 2014.05.19. 08:22:37

@jm padilla: Igaza van, nem lehet Loxon Horváth Róbert.
Az ugyanis elképzelhetetlen, hogy valaki álnéven a saját könyvét ajánlja a blogján.
konzervativok.blogspot.hu/2008/09/knyvajnl-horvth-rbert-indiai.html

lüke 2014.05.19. 19:42:09

Jesszus mi van itt, szerencsére olyanról vitatkoztok, ami
1945-től abrupt megszűnt,
volt egy kis értelmiseg 45-89 közt, de az is megszünőben van
mivel burzsoazia a fenn említett rezsimben nem volt, igy kp.o.se, s most aztán nem volt ideje kifejlődni
Ny- Európában , természetesen volt, de ott is megszünőben van
Akik itt acsarkodnak, s ahogy!, az nem jellemzi az intellektuális,jó módú kp.osztályt

Alfőmérnök56 2014.06.14. 21:30:27

@bbjnick: A jegyzőkönyv kedvéért. Itt az egyik (@Disznóvári által közvetített) figyelmeztetésem.

"Disznóvári 2013.05.19. 21:25:00
@MézesRozi: Alfőmérnök úr kért meg, hogy tolmácsoljam az üzenetét:

Amennyiben 3 napon belül nem tesz eleget kéréseinek, az IRL adatai a nyilvánosság elé fognak kerülni. A kérései a következőek (az utolsó csak "szorgalmi feladat", nem kötelező, mert szubjektív megítélés alá esik, hogy igaz-e):

"Elvárom, hogy lássa be, hogy tévedett, mikor Counterrel azonosított. Hogy lássa be, szemétség volt személyes adatokat nyilvánosságra hozni (még ha ezek csak általa vélt adatok voltak, nem valósak; ő ugyanis valósnak hitte őket). Tegye nyilvánvalóvá, hogy nem én kerestem meg őt privátban, hanem ő engem.

Ezenkívül örülnék neki, ha belátná, hogy méltatlan támadások értek a jósdán.”

Közli továbbá, hogy mindezt az ügyvédjének is a tudomására hozta, tehát nem mondhatja azt, hogy nem kapta meg az üzenetet, és nem lett volna módja időben megakadályozni a lelepleződést."
mandiner.blog.hu/2013/02/14/eltitkolt_eroszak_segitsetek/fullcommentlist/1#c19800739

Alfőmérnök11 2014.06.18. 20:56:07

@Alfőmérnök: "A HVG a Semjén-ügy újabb fordulójában leközölte, hogy Semjén beadta a korábban már inkriminált dolgozatát egy másik tudományos fokozatért is. Szociológia, ha jól emlékszem. Ott első körben az egyik bírálótól egyest kapott, visszadobták átdolgozásra. Erre Tölgy, aki Semjén konzulense volt, adott neki 10-12 oldal saját szöveget, amit Semjén szó szerint bemásolt, és ezzel már megkapta a fokozatot. Majd később Tölgy ugyanezt a szöveget, immár saját neve alatt is közzétette egy folyóiratban. Tehát ugyanaz a szöveg Semjén javított dolgozatában, és Tölgy neve alatt is megjelent. A HVG nem írja, mert nincs rá bizonyítéka, hogy Tölgy a szerző, de nem feltételezzük, hogy Tölgy plagizált Semjén szakdolgozatából, minden valószínűség szerint fordítva történt. :)

Mindezek után bbjnick és mások hosszasan taglalták a Jósdában, hogy az egész ügy teljesen rendben van, szokványos eljárás, és csak a primitív kisdiplomásokat lehet ezzel heccelni, akiknek fogalmuk sincs, hogy a magas szellemi körökben mi az eljárás.

A sokadik körnél aztán besokalltam és beszóltam, hogy ha más által írt szakdolgozatot beadni magánokirat-hamisítás és egy évig terjedővel büntetik, akkor ez is az, és normális országban ennek hatósági eljárás lenne a következménye. Továbbá, hogy felmerül a kérdés, hogy Semjén vajon mivel kompenzálta Tölgyet ezért a kis szívességért.

A reakciót el lehet képzelni... :) Első körben Tevvton támadt nekem patkányozva, amiért úgymond felfedtem, hogy a HVG-ben megnevezett "Molnár Attila" azonos Tölggyel. Akkor már egy fél napja mindenki ezt tárgyalta a Mandineren, Tevvton bocsánatot is kért a gyanúsítás miatt, de akkor már elszabadultak az indulatok és a fejemet követelték. Amit Loxon le is szállított nekik: nem fog moderálni, mert ezek úgyis visszajönnek álnevek alatt, de ez itt Tölgy házi fóruma, itt nem illik Tölgyet ócsárolni, stb.

Magánban válaszoltam neki, mivel alapelvem, hogy ilyen vitákat magánban kell lefolytatni. (Ajánlanám neked is, sok kellemetlenségtől megóvja az embert.) Ott azt válaszolta, hogy "alemberi" dolog Tölgyet támadni, és hálátlan vagyok, mert ő engem mennyiszer megvédett. Én egyetlen egy esetre sem emlékszem, amikor megvédett volna, de lehet, hogy figyelmetlen vagyok. :) Mindenesetre az egyértelmű, hogy nem kívánatos személy lettem a fórumon, úgyhogy ennyit a Jósdáról. :)"

Bell & Sebastian 2014.06.18. 21:19:39

@Alfőmérnök11: Jaja. Gloárnak meg az volt a főbűne, hogy (Falafellel együtt, csak neki szabad), azt állította, sok zsidó vette fel a sváb mimikrit, rejtőzködés céljából.

Akkor most koncentráljunk arra, kinek a bögyében voltak ezek a nickek, ki manipulál végtelen számú fedőnév alatt, ki tanulta ki a manipulációs technikákat és kitől nem áll távol bármilyen disznóság?

Ki nyírta ki Tölgyet? Ki akasztott bajuszt Gloárral, aki szintén nem a simulékony modoráról közismert? Kinek tölti ki éjjelét-nappalát az efféle iszapbirkózás a vélt igazáért?

És végül! Nem vagy te véletlenül kriptoszadeszes, önkéntes Vízentál, kielégítő HVG -s kapcsolatokkal?

És legvégül. Miért nem röptettek még ki innen tégedet, de végleg?

Alfőmérnök11 2014.06.18. 21:29:37

@Bell & Sebastian: "Ki nyírta ki Tölgyet? "

Loxon és jósda azzal, hogy a te ostoba náci szintedet elfogadhatóvá tette a jósdára átterelt kommentelők körében. Ha ti nem vagytok, nem ír olyan ostobaságokat, mint amiket írt, és amiért, bizonyos szempontból jogosan támadni lehetett.

A többi hazugságodért, rágalmazásodért meg még szenvedni fogsz, ostoba korcs. Nem ironikusan írom, és ne várj könyörületet. (Persze ha megmaradsz névtelenségben, megúszhatod. De arra ne számíts, te kis buzi, hogy a szimpátiámat elnyerheted valaha is.)

Bell & Sebastian 2014.06.18. 23:25:40

@Alfőmérnök11: Furcsa egy gyerek vagy te, mert első látásra nincsen rendszer a zagyvaságaidban. Pedig van, csak egy jól felépített stratégia része, nem mondom, briliáns taktikával.

Elégedj meg azzal, amit eddig elértél -az sem kevés-, mert többet nem kapsz. Lapátra tesznek és mehetsz vissza a teremtődhöz.

Alfőmérnök11 2014.06.18. 23:43:04

@Bell & Sebastian: Egyszerűbb a dolog, ostoba náci.
Te egy elmebeteg korcs vagy, és amit én írok, az szó szerint úgy van. Próbálj meg megbarátkozni a gondolattal. Ha nem megy, fordulj szakorvoshoz.

Bell & Sebastian 2014.06.18. 23:48:00

@Alfőmérnök11: Sorry, de a szuicid hajlamodat is tedd az egyenletbe, ami ezzel jár. Valamit valamiért. Nem győzhetsz, az égadta, semmilyen körülmények közt.

Alfőmérnök48 2014.06.19. 11:20:58

@Bell & Sebastian: "Ki nyírta ki Tölgyet? "

Loxon és a jósda azzal, hogy a te ostoba náci szintedet elfogadhatóvá tette a jósdára átterelt kommentelők körében. Ha ti nem vagytok, nem ír olyan ostobaságokat, mint amiket írt és amiért, bizonyos szempontból, jogosan támadni lehetett.

A többi hazugságodért meg még szenvedni fogsz, ostoba korcs. Nem ironikusan írom és ne várj könyörületet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.06.19. 15:04:05

Látom, a számozott @Alfik és az agresszív szürketéglalapok lassan teljesen elnéptelenítik ezt a blogot!:-[

Bell & Sebastian 2014.06.19. 15:45:42

@bbjnick: A számozott Fifik a liberális demokrácia velejárói, ha nincs itt senki, majd a saját farkába harap. A felugró hirdetés(?) csak ezt szeretnék elérni. :)

Alfőmérnök91 2014.06.19. 21:47:57

@bbjnick: Nem teljesen világos számomra, hogy maga szerint miért mi néptelenítjük el a blogot.
Annyit állítottunk, hogy tölgy nem írt volna ostobaságokat, ha Loxon nem hozza létre a delphoi jósdát, ahol elfogadhatóvá, mindennapossá vált a náci szövegelés, így a mandierről oda átterelt kommentelők egy része elfelejtette, hogy hol a tisztesség és a jó ízlés határa.
Tehát a MAK-ügyben Loxon ugyanúgy hibás, mint jótündér, Botos Máté és E-kult.

Egy másik posztban a felől érdeklődtünk, hogy a jósda nem nyilvános részén kik voltak azok, akik arra buzdították gloire-t, hogy jelentsék föl Alfőmérnököt, azzal a céllal, hogy a valós személyének ártsanak. Hogy voltak ilyenek, azt padilla egy személyes beszélgetésen mondta.

Ezek valóban olyan botrányos megállapítások, kellemetlen kérdések, amelyek elnépteleníthetik a blogot?
Ha igen, miért?

Alfőmérnök91 2014.06.20. 15:12:51

@bbjnick: Nem teljesen világos számomra, hogy maga szerint miért mi néptelenítjük el a blogot.
Annyit állítottunk, hogy tölgy nem írt volna ostobaságokat, ha Loxon nem hozza létre a delphoi jósdát, ahol elfogadhatóvá, mindennapossá vált a náci szövegelés, így a mandierről oda átterelt kommentelők egy része elfelejtette, hogy hol a tisztesség és a jó ízlés határa.
Tehát a MAK-ügyben Loxon ugyanúgy hibás, mint jótündér, Botos Máté és E-kult.

Egy másik posztban a felől érdeklődtünk, hogy a jósda nem nyilvános részén kik voltak azok, akik arra buzdították gloire-t, hogy jelentsék föl Alfőmérnököt, azzal a céllal, hogy a valós személyének ártsanak. Hogy voltak ilyenek, azt padilla egy személyes beszélgetésen mondta.

Ezek valóban olyan botrányos megállapítások, kellemetlen kérdések, amelyek elnépteleníthetik a blogot?
Ha igen, miért?

Alfőmérnök91 2014.06.24. 19:56:50

@bbjnick: Nem teljesen világos számomra, hogy maga szerint miért mi néptelenítjük el a blogot.
Annyit állítottunk, hogy tölgy nem írt volna ostobaságokat, ha Loxon nem hozza létre a delphoi jósdát, ahol elfogadhatóvá, mindennapossá vált a náci szövegelés, így a mandierről oda átterelt kommentelők egy része elfelejtette, hogy hol a tisztesség és a jó ízlés határa.
Tehát a MAK-ügyben Loxon ugyanúgy hibás, mint jótündér, Botos Máté és E-kult.

Egy másik posztban a felől érdeklődtünk, hogy a jósda nem nyilvános részén kik voltak azok, akik arra buzdították gloire-t, hogy jelentsék föl Alfőmérnököt, azzal a céllal, hogy a valós személyének ártsanak. Hogy voltak ilyenek, azt padilla egy személyes beszélgetésen mondta.

Ezek valóban olyan botrányos megállapítások, kellemetlen kérdések, amelyek elnépteleníthetik a blogot?
Ha igen, miért?

Bell & Sebastian 2014.06.24. 20:26:22

@Alfőmérnök91: Nekem van egy másik verzióm. Te vagy Emlékezetkultúra _is_ és elmehetsz a picsába, körtemuzsikát fújni.

Alfőmérnök91 2014.06.24. 20:33:36

@Bell & Sebastian: Tudom, faszkalap, már írtad. Ez az egyik téveszméd, amit terjesztesz, te nyomorék patkány. És nem is igazán érdekel, hogy mit vizionálsz.
Ami kissé bánt, hogy akik személyesen ismernek, nem szólnak be neked. De leszarom őket is, ha nekik teszik, amiket írsz, ők is ócska hulladékemberek.

Annyit megjegyeznék, hogy az ilyen gyanúsítgatások eleve erkölcstelenek is. Nem fogom elmagyarázni miért, mert egy moral insanity patkánynak olyan dolog erkölcsről beszélni, mint egy vaknak elmagyarázni, hogy milyen a piros.

Bell & Sebastian 2014.06.24. 20:44:13

@Alfőmérnök91: Személyedhez mi sem áll közelebb, mint az ilyen trükkös akadálymentesítés.
Tipikus übermencs -észjárásod van, "csak semmi érzelem és empátia, itt csak nekem lehet igazam".

A többit nem ismétlem, von szarházi.

Alfőmérnök91 2014.06.24. 20:53:28

@Bell & Sebastian: Húzd el a beledet, te buzi patkány!!!!!!

Alfőmérnök91 2014.06.24. 21:44:04

@Bell & Sebastian: Az lesz, hogy csúnyán meg fogod keserülni, amiket írtál, amint megtudom, ki vagy.
Semmiféle irónia nincs ebben, és ne reménykedj, hogy megúszod. (Semmiféle mellébeszél és szmájli nem segít.) Egyetlen esélyed, hogy nem tudom meg, hogy ki vagy és megmaradsz a névtelenségben.
Akik szó nélkül tűrték, vagy élvezték, hogy egy korcs patkány szórakozzon velem, azokkal többet nem állok szóba.
Ez volt az utolsó kommentem ezen a blogon.
süti beállítások módosítása