Bajdázó: Örökös zene
2014. január 19. írta: Zsigmond és Péterfy

Bajdázó: Örökös zene

bajdazoo.jpg

A 2011-es Lekapcsolom a villanyt a fejemben és az egy évre rá kiadott Amerre fut lemezek után 2013 végén újabb albummal jelentkezett a Bajdázó. Az önmeghatározásuk szerint börzsönyizenét művelő, a Börzsönyhöz sok szállal kapcsolódó, immár négytagúvá bővült Bajdázó most Örökös zene néven foglalta össze legújabb kalandozásait a népzene és a kifinomult elektronika határvidékein.

Az előző két lemez is a szerkesztőségünk kedvencei közé tartozott, kiváló hallgatnivalók voltak lusta, szürkésfehér téli hétvégékhez. A harmadik lemezzel, ha az újdonság varázsa már nem is bűvöl el minket, de ott folytathatjuk merengéseinket, ahol az előzőekkel abbahagytuk. A népi ihletésű, de korunkra reflektáló dalszövegek és a minimalista, mégis izgalmas hangtájképek a régiek; de a saját útjára rátaláló zenekar az Amerre fut lemezzel megkezdett felbátorodással egyre ütemesebb, egyre konkrétabb dalokat alkot. Az Örökös zene négy dala és két instrumentális tétele pszichedelikus, nagyon távolról blues-os, rockos hatásokkal ötvözi a Bajdázó-hangzást.

Otthonülős, vagy mondjuk Börzsönyben kirándulós téli hétvégékhez ajánljuk kísérőül a Bajdázó zenéjét, vagy éppen meg is hallgathatjuk őket élőben, január 25-én a budapesti Trafóban. Addig is érdemes minél gyakrabban lekapcsolni a villanyt a fejünkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr495770212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabadfarkas · http://freespeech.freeblog.hu 2014.01.19. 12:20:24

tud valaki egy torrentet, ahonnan leszedhetem ingyen?

freehckr 2014.01.19. 13:19:40

@szabadfarkas: „ahonnan leszedhetem ingyen”

Ez milyen hozzáállás már?! Ott a link „buy”... 900 HUF, nem egy vagyon... or more, ha tetszik ahogy húzzák rádobhatsz még egy-két üveg sör árát.

Ennyire csóró nem lehetsz... már-már sajnállak... megvegyem neked?! :)
süti beállítások módosítása