Van-e ideológiai egyoldalúság a bölcsészoktatásban?
2013. február 28. írta: Lakner Dávid

Van-e ideológiai egyoldalúság a bölcsészoktatásban?

bolcseszet.jpg

Bakó Bea írásában Karsai László interjújából és György Péter publicisztikájából idéz, illetve válaszol is említett szerzőknek: úgy véli, álszent dolog felhördülniük és másra mutogatniuk, ugyanis a bölcsészkar(ok)on megtalálható ideológiai egyoldalúságért és ezért a hallgatók radikalizálódásáért ők (is) felelősek. Mint írja, Karsai rosszul teszi, hogy a középiskolai történelemoktatást okolja a „hun-magyar mítoszokért és a sámánizmusért”, mert neki és az egyetemi oktatóknak is ugyanannyi felelősségük van a diákok önképének kialakulásában. Ugyanezt írja Bea György Péter panasza kapcsán is: szerinte az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetére is jól jellemző, hogy nem kívánt más alternatívát saját (politikailag elfogult) nézetein kívül, így hát nem is csodálkozhat, hogy sokan „más iránymutatás híján könnyen az ellenkező végletbe sodródtak”.

Bár nem vonom kétségbe, hogy bizonyos egyetemi tanárok efféle befolyásoló tényezőt jelentenek, de továbbra is úgy gondolom: a fiatalok személyisége, önképe sokkal inkább középiskolában és gimnáziumban alakul ki, egyetemi éveik alatt pedig inkább korábbi prekoncepcióik megerősítését keresik mindenhol.

Persze, kivételek mindenütt akadnak, de az identitás kialakulásáért főként akkor is a kamaszkori környezet és társaság a felelős, az egyetemi előadóknál pedig sokkal inkább a középiskolás tanárok. Már csak az életvitelből, megváltozott életgyakorlatból fakadóan is: míg előbbieket körülbelül egy héten egyszer, másfél óráig látja a hallgató, akkor is csak tizenkét évig, addig utóbbiak négy-öt éven keresztül többnyire nem is változnak, és napi befolyásoló tényezőt jelentenek az arra nagyon is fogékony kiskamasz számára. Pintér Bence a középiskolában használatos történelemkönyveket említi, én mégis inkább a tanár személyének fontosságára térnék ki: ahogy sokan, úgy én is elmondhatom, hogy történelemtanárom históriakoncepciója nagyban befolyásolta az én történelemszemléletemet is, méghozzá a korábbitól kissé eltérő irányba. Magam ugyanakkor abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy ez inkább a látóköröm kiszélesítésére, mintsem beszűkítésére szolgált.

Az egyetemi tanárok később szolgálhatnak pozitív vagy negatív példaként, de hogy az ő nézeteik hatására sodródjon az egyetemista a szélsőségek irányába, az nem hangzik túl életszerűen. Különböző világnézetű és tudományos elképzelésekkel rendelkező oktatóknál fordultam meg az egyetemi alapképzés három éve alatt, de egyikükről sem mondható, hogy teljesen átformálták volna a világképem. Mint gimnáziumból frissen az egyetemi padsorokba kerülő diák, inkább a tisztelet volt jellemző, ami előadóim tekintélyes életútjának szólt: míg gimnáziumban a fiatal ritkán találkozik fajsúlyos személyiségekkel, addig bizonyos egyetemeken már olyanoktól tanulhat, akik korábbi tankönyveit írták, az országos szintű tudományos életben nagy elismerést vívtak ki maguknak.

Hogy a korábbi soraim a prekoncepciók megerősítésének vágyáról mennyire igazak, azt mutatja Bencsik János írása is a Jobbegyenes blogon: György Péternek címzett levelében felpanaszolja, hogy „túl sok volt ebből a világból. Abból a világból, ahol soha semmilyen fórumra nem hívják meg a másik felet, mert »demokrata nem áll szóba a szélsőjobbal«. Ahol a diákok csak egyféle interpretációt hallanak politikáról, társadalomról, kultúráról. Ahol nincs meg a választás szabadsága, de még a választás szabadságának illúziója sem, ahol csak a holokausztozás előtt nyílnak meg az ajtók, ahol senki sem veszi komolyan azt a liberális elvet, miszerint a szabadság a másként gondolkozók szabadsága”. Előbbiek nagyon is jól mutatják, hogy nem György Péter hatására térnek meg ide a felszólalóhoz hasonlók, hanem már korábban is ezen irányba tekintgettek, és éppen az zavarja őket, hogy a „liberális” György Péter ezt a gondolkodást kirekeszteni igyekszik. Amit objektíve el is ismerhetünk, elég csak a Magyar Hírlapnál való gyakornokoskodás tiltására gondolnunk. Azonban az nem tűnik reálisnak, hogy a más irányba mozdulóknak Foucault-ból és az értékrelativizmusból lett volna elegük. A levélben is tisztán olvasható, hogy sokkal inkább a „holokausztozással” és a „nemzeti radikális értékek” elutasításával van egyeseknek gondjuk. Ami ezért egy kicsit más kategória, mint a Bea által említettek.

És bár az Esztétika tanszékkel még nem volt dolgom, de mivel Bea a filozófia és a kultúra területén is egyoldalúságot emlegetett, az ELTE-BTK magyar-filozófia szakos hallgatójaként tiltakoznom kell. Egyszerűen nem igaz ugyanis, hogy Foucault-n és Adorno-n kívül nem kap mást a bölcsészhallgató. A Filozófia tanszéken ugyanúgy indulnak kurzusok a konzervativizmusról és a konzervatív irányzatokról, ahogy az irodalom területén is bőséges a választék Németh Lászlóra, a népi-nemzetiekre, vagy éppen az erdélyi írókra vonatkozólag. Utóbbiakat persze úgy mondom, hogy nem politikai elkötelezettségük okán lehetnek ott: irodalmi kiválóságuk miatt természetesen szó van róluk, ahogy más kanonikus írókról-költőkről is. A filozófiát tekintve pedig Ludassy Máriát, a liberalizmus klasszikusainak kutatóját éppenséggel szintúgy lehetne gyanúsítani elfogultsággal, ám nagyon is tévesen: politikai filozófiáról tartott kurzusán ugyanúgy előkerül Burke és Macchiavelli, mint mondjuk Hobbes, Kant vagy Rousseau. Éppenséggel szó sem volt róla, hogy a „konzervatív elméleteket levegőnek tekintené”, vagy eltagadná. De én tanulmányaim során (kurzusaimnak köszönhetően) találkozhattam Disraeli és Mandeville nevével épp úgy, mint de Maistre-rel vagy John Kekes-sel. A feministákkal és a 68-as lázadókkal éppen nem, pedig mondjuk Simone de Beauvoir-ról szívesen tanultam volna. Elkerültem, de ettől még nyilván szóba került bizonyos kurzusokon, akárcsak Heidegger vagy Gadamer.

Az Esztétika tanszék csak egy kis szelete a bölcsészkarnak, utóbbi nem egyenlő György Péterrel és Hammer Ferenccel. Sem Radnóti Sándorral, akinek közéleti megnyilvánulásaitól engem is gyakran kiráz a hideg, de ettől még tisztában vagyok vele, hogy egy korszakos irodalomtörténészről van szó, kvalitásait politikai elfogultsága nem kérdőjelezi meg. Egyébként az ELTE-BTK-t ugyanúgy megtestesíti Margócsy István, Horváth Iván, Tverdota György és Tarján Tamás is, mint mondjuk György Péter. Előbbieket pedig aztán végképp nem lehet politikai elfogultsággal vádolni: ellenben elképesztő szaktekintélyek, akik nélkül a mai irodalomtörténeti kánon sem lenne ugyanaz. És jelenleg éppen tőlük kíván megválni a kar költségvetési okokból – Magyarország legnagyobb József Attila-kutatójától, Tverdotától, és Petőfi legavatottabb ismerőjétől, Margócsy Istvántól. Horváth Iván pedig a digitalizált kritikai kiadványok egyik úttörője: évről évre újabb tanítványokat verbuvál izgalmas kutatásaihoz, egyúttal minden évfolyamból kutatja az újabb tehetségeket. Tarján Tamás pedig a rendkívül széles spektrumú kortárs magyar irodalom egyik legjobb ismerője Schein Gábor mellett. Őket elbocsátani az öngyilkossággal egyenlő.

A bölcsészképzésnek ők is ugyanolyan szerves részei, mint a Bea cikkében említettek. Kár lenne ideológiai egyoldalúsággal és elfogultsággal vádolni egy ennyire sokszínű kart, még akkor is, ha ez a kívülállók számára tetszetős beszéd lehet. Mert hiába, hogy politikailag rendkívül eltérően gondolkozunk: mégsem szerencsés világnézet alapján megkérdőjeleznünk a másik szakmai hozzáértését. Márpedig a filozófusbotrány már világosan megmutatta, hogy sokan mégis hajlamosak erre: én azt javaslom, ha egyesek politikai megnyilvánulásaitól idegenkedünk is, azért szakmai életművük felé forduljunk bizalommal. Heller Ágnes, Radnóti Sándor és Ludassy Mária esetében éppúgy, mint Szerencsés Károlynál, Lánczi Andrásnál vagy éppen Horkay Hörcher Ferencnél.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr475109935

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van-e ideológiai egyoldalúság a bölcsészoktatásban? 2013.02.28. 17:39:02

Kár lenne ideológiai egyoldalúsággal és elfogultsággal vádolni egy ennyire sokszínű kart.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaccpaör Dóri 2013.02.28. 17:42:09

"Egyébként az ELTE-BTK-t ugyanúgy megtestesíti Margócsy István, Horváth Iván, Tverdota György és Tarján Tamás is, mint mondjuk György Péter. Előbbieket pedig aztán végképp nem lehet politikai elfogultsággal vádolni: ellenben elképesztő szaktekintélyek, akik nélkül a mai irodalomtörténeti kánon sem lenne ugyanaz."

Hangosan felröhögtem.

Bell & Sebastian 2013.02.28. 17:57:27

Ilyen tiszta öntökönszúrás azért ritkán akad az emberfia pixelben végződésére.

Oblomov 2013.02.28. 18:21:37

"Pintér Bence a középiskolában használatos történelemkönyveket említi, én mégis inkább a tanár személyének fontosságára térnék ki: ahogy sokan, úgy én is elmondhatom, hogy történelemtanárom históriakoncepciója nagyban befolyásolta az én történelemszemléletemet is, méghozzá a korábbitól kissé eltérő irányba."

Jé! Néhány tanár tanította is. :)
A továbbiak amúgy rendben vannak, érdemes volt megírni a vitacikket.

Bell & Sebastian 2013.02.28. 18:56:50

@Oblomov: Maga középiskolai tanár, és májra hizlalják, vallja csak be szépen.

Oblomov 2013.02.28. 19:15:31

@Bell & Sebastian:
Az régen volt.

MézesRozi 2013.02.28. 19:27:44

lehangoló. szerzőből teljességgel hiányzik mindaz, ami az íráshoz szükséges: az írás képessége és a gondolat.

arlequin 2013.02.28. 19:48:31

reménytelenül semmitmondó ez a szegény lakner :-(

percenként százhuszat verő gumibot 2013.02.28. 20:14:58

"Márpedig a filozófusbotrány már világosan megmutatta ... " Heller Ágnes, Radnóti Sándor blablabla

Már rég nem olvastam ennél szánalmasabb kisuvickolást

arlequin 2013.02.28. 20:18:30

@Bell & Sebastian: inkább csak gallér :-)

waldorfbalcon 2013.02.28. 21:12:59

@Vaccpaör Dóri: Lehet röhögni, de szerzőnek ebben igaza van. Ők voltak a legfontosabb tanárok, és nem egyszerűen jó szakemberek, hanem kiváló pedagógusok. A röhögés ettől persze még egészségmegőrző.

caralho voador 2013.02.28. 21:56:53

Elképesztő az emberi szervezet védekezőképessége - két mondat után lekapcsol az agyam, mikor ennek a grafomán buzgómócsingnak a betűhalmazain próbálom keresztülszenvedni magam.
Ha nagyon g*ci lennék, hozzátehetném, hogy bár a jó édes apukájának lett volna ilyen védekezőképessége, de nem teszem. A fiatalembernek csak meg kellene találni a képességeinek megfelelő helyet, mondjuk egy futószalag mellett a csavargyárban, netán egy Teszkó raktárában.

Vaccpaör Dóri 2013.02.28. 22:10:50

@waldorfbalcon: Miben van igaza? Aki azt mondja, hogy ők voltak a legfontosabb tanárok és szakemberek, az a kurvaéletben nem látta a BTK magyar szakát és a szakmát is csak a Blikkből ismeri.

Szigetvári Viktor 2013.02.28. 22:20:47

az elte btk vonatkozasaban korrekt cikk. a kisholgy korabban ostobasagokat irt.

sehol nem hallhatott az ember annyit a konzervativizmusrol magas szinvonalon, mint nehai bence gyorgy vagy ludassy szeminariumain.

negyven rabbi 2013.02.28. 22:22:46

"szerinte az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetére is jól jellemző"

szerintem meg

"jól jellemzi" vagy határozó nélkül "jellemző"

Alfőmérnök 2013.02.28. 22:26:09

@Szigetvári Viktor: A kishölgy bevalottan csak az egyik intézetét ismeri a BTK-nak. És amit azzal kapcsolatban ír, az többé-kevésbé igaz. Mivel GYP-vel polemizál, még indokoltnak is tekinthető, hogy csak arról ír, ahol ő a főnök. (Vagy Bacsó? Nemtom, de tök mindegy, ő meg egy Gyurcsány-nyalonc.)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.28. 22:42:55

Borzasztóan tudom sajnálni azt, akinek a középiskolai tanerő meghatározóbb, mint az egyetemi. Ennél még jobban azt, aki egyetemnek nézte az ELTE BTK büfé-ruhatár szakjait. De hát köll sok kétkezi ügyfélszolgálatos, meg callcenteres is egy működő társadalomba. Akkor ezzel lezárhatjuk végre itt ezt a belterjes faszkodást, vagy várható még álértelmiségi nyavajgás ezektől az óvodaérettektől? Utóbbi esetben a szerkesztőség tegyen má' ki egy táblát, hogy köbö mikor érdemes újra a mandarinra lapozni, danke!

vizipipa 2013.02.28. 22:51:08

A szerző bevezet egy axiómát: "a fiatalok személyisége, önképe sokkal inkább középiskolában és gimnáziumban alakul ki", aztán erre épít fel mindent.
Csak hát, ezt az axiómát igazolni kéne, de nem teszi. Nem is teheti, mert nem igaz.
Persze mindenki magából indul ki. Őrá igaz, akkor nyilván ez a jellemző. A társadalomtudományokban jártasabbak viszont nagyon jól tudják, hogy nem igaz, és ezt belátni sem nehéz.
Nem stabilizálódik a társadalomkép 18 éves korra. Sőt. Nagyon erős változáson megy át az iskolai évek után, a "munkában", amikor már a tapasztalat is elkezd gyűlni.
Akár 18 évesen ért véget az iskola, akár huszonx évesen.

MézesRozi 2013.02.28. 23:02:31

@Szigetvári Viktor: A katolikus vagy református teológián is rengeteget lehet hallani az Ószövetségről, de ezért még senki sem mondaná, hogy ezek vallásilag sokszínűek.

Alfőmérnök 2013.02.28. 23:07:27

@MézesRozi: Úristen, de buta vagy. A judaizmusnak kb. annyi köze van az Ószövetséghez, mint a keereszténységnek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.28. 23:12:34

De legalább a sorminta folytatódik.

waldorfbalcon 2013.02.28. 23:54:18

@Vaccpaör Dóri: Nem fogadok veled abba, hogy jobban ismerem a szakot és a tanárokat is, mert kurvára elvesztenéd.

Alfőmérnök 2013.03.01. 00:06:47

@waldorfbalcon: Szerintem betyár magyar szakra is járt. De lehet, hogy csak a törit végezte el.

Bell & Sebastian 2013.03.01. 00:27:11

@Alfőmérnök: Az Ótestamentum első öt könyve a Tóra, te majom, rabbija és Maimonidese válogatja, kit tekintenek zsidónak, minek szólsz hozzá, ha még ehhez is hülye vagy?

Esetleg talán még azt sem tudod, mi fán terem a judaizmus és mi köze van az izraelitákhoz?

Lebuktál, barom!

Bell & Sebastian 2013.03.01. 00:28:35

@Mr Falafel: Jó kis sorminta, egy Alfi - egy normális. :)

Alfőmérnök 2013.03.01. 00:44:27

@Bell & Sebastian: Előbb tanulj meg magyarul, te elmebeteg sváb. kb. = körülbelül (nagyjából, nem teljesen, nem egészen).

waldorfbalcon 2013.03.01. 00:44:53

@Alfőmérnök: Le vagyok nyűgözve :) Én ezeket a csókákat kábé 20 éve ismerem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.01. 04:18:00

@Lakner Dávid:

No, lám, csak nem volt hiábavaló a tanakodás! Végül csak sikerült ráakadni a felelősökre! Hanyatdőlhetünk, hisz kimondhatjuk: ifjúságunk elnáczulásáért az ideológiailag nem kellő(képp)en képzett középiskolai történelemtanárok a felelősek! Most, hogy már megvan a csapásirány és megvannak a célszemélyek, ideje, hogy az illetékesek munkához lássanak és...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.01. 06:55:13

most vmi divat lett úgy érzem itt a szerzőcskék körében reagálni karsai et.-ra, aztán reagálni egymásra, pedig ez nem olyan jelentős téma.

viszont remélem születik majd egyszer lakhner tollából egy vicces kis történet, hogy l. simon verseivel elkábítja habony árpádot, mire az polgári keresztény lendülettel hasbarúgja l. simont, és ezt a mandiner szerkesztői lekommentálnák úgy, hogy karsai szerint nácik a töritanulók.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.01. 07:18:36

@Vaccpaör Dóri: ugyan, lakner szerint l. simon egy lángész és tehetséges művészköltő
fogalma nincs arról amiről ír, nem lehetünk ilyen szigorúak fogyatékosokkal :)

Vidéki 2013.03.01. 07:20:19

„Bakó Bea írásában Karsai László interjújából és György Péter publicisztikájából idéz, illetve válaszol is említett szerzőknek: úgy véli, álszent dolog felhördülniük és másra mutogatniuk, ugyanis a bölcsészkar(ok)on megtalálható ideológiai egyoldalúságért és ezért

a hallgatók radikalizálódásáért ők (is) felelősek.”

Igaza van Bakó Beának.

György Péter nemcsak az ELTE területén gagyog, s ragyog, hanem a közszolgálati TV-ken és gyakran az ATV-ben is osztja az észt, lehengerlő, szinte megállíthatatlan dumával és olyan kulturálatlan vita stílusban, hogy belefojtja a szót azokba, akik meg szeretnék világítani az érem második és harmadik oldalát.

Vannak akik önálló gondolkodásra képesek.

Észreveszik és „éppen az zavarja őket, hogy a „liberális” György Péter ezt a gondolkodást kirekeszteni igyekszik. Amit objektíve el is ismerhetünk, elég csak a Magyar Hírlapnál való gyakornokoskodás tiltására gondolnunk.”

A Szovjetunióban a Pravda (Igazság) című lapból folytak egykor hatalmas, egyoldalú hazugságok, mégsem voltak képesek mindenkit meggyőzni.

Szolzsenyicin művei érzékeltetik, hogy noha az óvodától kezdve mindhalálig nyomták az egyoldalú szöveget, „mint süket a csengőt”, mégis maradtak másként gondolkodók!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.01. 07:32:45

én azt javaslom, ha egyesek politikai megnyilvánulásaitól idegenkedünk is, azért szakmai életművük felé forduljunk bizalommal. Heller Ágnes"

-nek pl milyen "szakmai" szemszögből a filozófus"munkássága"?
ki olvasta őt? csakmert szerintem eléggé retardált a nő, aki képtelen komplexebb dolgokat felfogni, de ez csak tipp

kohn-orsós-munteanu-francois 2013.03.01. 08:04:07

ppke történelem szakon végeztem és azóta is sajnálom, hogy nem "örökítettem meg" bizonyos dolgokat ott mert ha elmesélném úgysem hinné el nekem kedves mandíner úr és kommentelő társai, legyen annyi elég, hogy ott nagyon nem vicceltek ilyen téren

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.01. 08:27:45

miért lenne?!

Csak mert a Fidesz azt állítja az még nem jelent semmit.

Jó az ő világukban igen, de a világ többi és nagyobb részében azért még vannak normálisok is.

R_Gábor 2013.03.01. 08:40:56

@vizipipa: "Csak hát, ezt az axiómát igazolni kéne, de nem teszi."
Igazolni a tételt kell, nem? Az axióma attól az, mert elfogadjuk, nem?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.03.01. 08:55:30

minidg a szélsőbal termeli a szélsőjöbbot és fordítva..
úgyhogy nem kell sápítozni.
egymást egymásnak köszönhetik.

Muad\\\'Dib 2013.03.01. 08:57:55

György Petike és brancsa már megmutatta miféle ember ezzel a produkcióval:
"A tanszékek továbbra is fenntartják maguknak a jogot, hogy hallgatóikat eltanácsolják az egyenlő emberi méltóságot semmibe vevő, szélsőséges hangvételű sajtóorgánumoktól és az ott végzett szakmai gyakorlattól"
Az, hogy ma ebben az országban vannak még olyan szar alakok, akik azt hiszik, hogy az egyetemi katedra az valamiféle ítélőszék, elég szomorú. Az pedig, hogy ebből nem lett óriási balhé, szintén sokat elmond az ország közállapotairól. Milyen jogon pofáznak bele ezek a posvány alakok abba, hogy egy szabad országban, melyik jogállami kereteknek megfelelően működő helyre megy valaki gyakornoknak? UN-DO-RÍ-TÓ! Teljesen függetlenül attól, hogy Bayer nem teljesen normális és ez meglátszik a cikkein is...

Alfőmérnök 2013.03.01. 09:38:02

@waldorfbalcon: Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy VP Dóri betyár/MézesRozi másodnickje, de Rozi a törihez valamennyire ért, magyarhoz, esztétikához meg nagyon szeretne érteni, de akkora ökörségeket ír, mint egy nyolcáltalánost végzett.

Vitéz Kőbányai Világos 2013.03.01. 10:05:52

@Alfőmérnök: Az oké, hogy csak az egyik intézetet ismeri, de akkor vajon hol ugrotta azt a logikai bakot, mely szerint ezen egy intézet hatása, hogy a hallgatók nagyrészt patkányok??? Mire alapozza ezt a gyönyörű általánosítást?

Alfőmérnök 2013.03.01. 10:26:54

@Vitéz Kőbányai Világos: GYP cikkére reagált.
GYP egyszer már eljátszotta ezt a "hol rontottuk el"-t, mikor bekapcsolta a TV-jét, és szembesült a szennyáradattal.

Vitéz Kőbányai Világos 2013.03.01. 10:42:14

@Alfőmérnök: Az addig rendben van, hogy GYP-ről (a konkrét intézet ismeretében) azt állítja, hogy az ő hatására sámándobolni kezdenek a hallgatók. A problémám a tegnapi cikkel az, hogy ezt a komplett BTK-ra általánosítja, holott bevallottan nem is ismeri. Ez egy erősen megkérdőjelezhető érvelés, ami ráadásul direktbe sértő egy halom oktatóra nézve (Ludassy, Horkay-Hörcher, stb.)

Alfőmérnök 2013.03.01. 10:55:54

@Vitéz Kőbányai Világos: Persze, hogy megkérdőjelezhető, de nem teljesen hülyeség. Egy vitacikk. GYP szakja egy think tank, de szerintem is túlzás az egész BTK-ról ezt állítani. A CEU viszont tényleg az.
(Hörcher tudtommal nem tanít az eltén.
Mondjuk Ludassy erősen ballib, de tény, hogy ért a klasszikus konzervativizmushoz is.)

Vitéz Kőbányai Világos 2013.03.01. 11:01:36

@Alfőmérnök: Ludassy önbesorolása szerint tudtommal girondista, baloldalinak tekinteni kissé furi szerintem. Hörcher biztos, hogy ott volt doktoriskolás, hogy pont most tanít-e ott, az passz.
Én nem vagyok ELTE-s, sose voltam (Corvinus, mellesleg), de a tegnapi állításhalmaz annyira éles, hogy nagyon nehezen hihető. Azt elhiszem, hogy vannak politikailag elkötelezett tanárok, sőt, akár azt is, hogy olyanok is vannak, akik ezzel visszaélnek, de az, hogy:
- mindenki ilyen és
- ez csinál náci hallgatókat,
az egyszerűen egy hangulatkeltő túlzás.
Nagyjából a színvonaltalan kocsmai cigányozás szintje.

Alfőmérnök 2013.03.01. 13:39:06

@Vitéz Kőbányai Világos: Tényleg ennyire kikészített a csaj? Beszéld meg vele.

MézesRozi 2013.03.01. 15:22:06

@Vitéz Kőbányai Világos:
alfival ne foglalkozzon, ő a mandi házibolondja. össze-vissza hord mindent, hazudik, mint a vízfolyás.

Alfőmérnök 2013.03.01. 15:57:04

@MézesRozi: Te hazudsz, mikor azt állítod, hogy hazudok. Írd le, hogy szerinted miben hazudtam. Aztán ha kiderül, hogy nem volt hazugság, kérjél elnézést, te nagyonkonzervatív.

arlequin 2013.03.01. 18:35:06

@Alfőmérnök: @Bell & Sebastian:

látom a zurak megint lementek kutyába.

igazán kár. :-(

Alfőmérnök 2013.03.01. 18:48:17

@arlequin: B&S-nek nem kell lemennie kutyába, hogy az legyen.

Bell & Sebastian 2013.03.01. 19:13:58

@arlequin: Ez csak olyan kedélyes évődés -féle, nagyon igényli, hogy szeressék és elismerjék határtalan kereső-kezelő virtuozitását. Rajtam aztán ne múljék az öröme.

@Alfőmérnök: I'm his master's voice.

Alfőmérnök 2013.03.01. 22:00:46

@MézesRozi: Nézd meg a postafiókodat, ha nem akarsz hülyén meghalni.

Boltzmann 2013.03.01. 22:14:11

@Bell & Sebastian: mielőtt önként, dalolva divinifikálódna, megjegyzem, maga ebben csak a "his"

Boltzmann 2013.03.01. 23:15:19

@Bell & Sebastian: elsőre úgy olvastam, hogy salivation.
úgy látszik belémvési az idő a szakmai rutinból olvasás barázdáját.

Boltzmann 2013.03.01. 23:21:36

montenbájkot akarok venni, hát nem egy szlovák márkát kezdett el nekem ajánlgatni a boltos? egyébként elég korrektül összerakottnak nézett ki, de hát alig olcsóbb egy német márkánál, úgyhogy természetesen szóba se jön a tót tekerő

Bell & Sebastian 2013.03.01. 23:48:46

@arlequin: Ha esetleg nem jól desifrírozta volna, Alfi képes bármilyen beszélgetést szétverni és odatolni az előtérbe a saját, fontoskodó képét.
Ő itt a gondolatrendőr, aki kitalál bárkiről akármit az IP -címéből és a saját maga által vezetett dossziékból.

A kitiltásra hajt, csakhogy az nem megy valamiért. Így hát a köznépi lelemény által összeeszkábált fegyverekkel vesszük fel vele a küzdelmet, ám nem sok sikerrel.

Bár már többen szeretnék megverni, mint akik nem, ezzel az eredménnyel még nincsen maradéktalanul megelégedve, a száz százalékra hajt.

Na már most, ilyen ócska autodafé kedvéért én fel nem megyek Pestre, inkább maradok a szívküldi kamatostól -módnál.

Bell & Sebastian 2013.03.01. 23:56:59

@Boltzmann: Schwinn-Csepellel mi baja, ha néhai Zergénél még lehet olcsó alkatrészt rendelni?

Na, pont most taglalják a mániás depressziót (dipoláris zavart) a tévében, kell hozzá némi drogos előélet is, ezek szerint.
Ha jól emlékszem, maga diagnosztizált ilyesmit Alfinál.

Az mindegy, hogy bipoláris vagy dipoláris, mert így is - úgy is mondják.

Bell & Sebastian 2013.03.02. 00:07:44

@Boltzmann: Oké, vettem, legalább jó a technikusa?

Boltzmann 2013.03.02. 06:51:20

@Bell & Sebastian: kb. fél tucat bolt kínálatát böngésztem végig a neten és egyik sem listázta, bár az is igaz, hogy csak az akciós gépek listáját néztem.
ehemalige dr. zerge kerékpárügynök?

én még csak bipolárisként láttam leírva. szerintem bipolárisok meg halláscsökkentek akik aztán terjesztik a hülyeségüket, de dipolárisok nincsenek, legfeljebb ciklotímek, no meg dipólusok

magához képest a balladai homály déli verő. miféle technikus? éjjeli verő?

Boltzmann 2013.03.02. 06:53:31

@Bell & Sebastian: @Boltzmann: jav.:

meg halláscsökkentek vannak, akik aztán

MézesRozi 2013.03.02. 07:42:00

@Alfőmérnök:
nézze, én szarok ludanyóra. megtehetem, nem vagyok filószakos.
az, hogy tanítja a konzervatívizmust, a hallgatói problémája, a magáé és nem az enyém. de az biztos, hogy egy kicsinyes pcsa, akinek fő foglalatossága mindazok megsemmisítése a szakmában, aki nem libsi. horrkayval meg ne példálózzon, valóban az öreglány tolta, majd átküldték a másik oldalra, de ne aggódjon, már újra jóoldal felé vitorláz.
ennyi magának, hogy ne halljon meg hülyén.

egyébként nem én vagyok vp.dóri. és téved színház- és drámaelmélet is volt ottan még a felsoroltak mellett.

ps. filmszak? ha-ha.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.02. 07:50:06

Engem ugyan nem zavar a baszakodás, meg ha valaki csak balhézni jár egy blogba. Akkor zavar, ha valaki színvonaltalanul teszi azt, illetve amikor olyan teszi, aki egyébként éppen a baszakodástól szeparálja el magát. Utóbbi meglehetősen álszent viselkedés. Na, meg macskát sem láttam vadászni falkában egérre. A hiénákat viszont nem bírom. Kivéve Bellt. A többi viszont vagy kussol, vagy színvonalat emel. Különben... Különben dühbe jövök!

Boltzmann 2013.03.02. 07:53:56

@MézesRozi: még mindig jobb, mintha élőben zaklatna és molesztálna másokat - bár szerintem arra is képes lenne
végülis bármely korban, még a(z állítólag) legdemokratikusabb társadalmakban is lehet találni olyanokat akik hajlandók ilyesmire és ennél többre is

Alfőmérnök 2013.03.02. 08:05:08

@Mr Falafel: MRozi egy utolsó korcs patkány.
Amúgy sértett, személyes elégtételről van szó, csak kihasznál minden adódó alkalmat.

Boltzmann 2013.03.02. 08:26:38

@Alfőmérnök: meglepődtem volna ha nem a neten kezdi a napját, nyilván pizsamában
esetleg mozgássérült is maga vagy csak lelki?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.03.02. 09:57:06

@Bell & Sebastian: Nem a néhai a biciklibó'tos, te észlény, hanem a műfalangista dilettáns novellista.

Boltzmann 2013.03.02. 10:10:14

@Noferheperuré Uaenré: hogymivan? maga a málnásgrift is?

Bell & Sebastian 2013.03.02. 10:42:08

@Boltzmann: Építtessen egyet alkatrészekből, mert szinte mind kínai gagyi. A szlovákok is ugyanolyan összeszerelők, mint például a magyar (soltvadkerti) gyártó.

Csak arra gondoltam (a nyáladzásról), hogy fogorvos, az meg egy jó technikus nélkül olyan, mint a félkarú rabló.

Bell & Sebastian 2013.03.02. 10:44:00

@Noferheperuré Uaenré: Ritka, szép pillanat volt, amikor elküldte alkatrészért, ne is tagadja. :)

Boltzmann 2013.03.02. 10:51:10

@Bell & Sebastian: a fogász főleg fogakkal foglalkozik, a nyálmirigyek működése már inkább fejnyaksebészeti esetleg FOG fennhatóság illetve autoimm. betegségekben is gyakran érintett

Boltzmann 2013.03.02. 10:57:02

@Bell & Sebastian: @Boltzmann:

ja az igaz, hogy maga a nyáladzás az a fogdokinál van előtérben, már értem :) - az az egy most már nyilvánvalóan látszik, hogy én nem vagyok fogdoki :)

Bell & Sebastian 2013.03.02. 10:58:54

@Mr Falafel: Maga is puhul, tán öregszik? Az volt eddig a legjobb meglátása, hogy az attrakció itt mi magunk vagyunk, alles zusammen. Mint egy saga, se vége, se hossza párbajok, heroikus összecsapások a nagy semmiért. De van, hogy nagy ritkán kisül belőle egy csepp újdonság, hasznosság, érdekesség, pozitívum.

Kevés kivételtől eltekintve mindenki azért a pár aranyrögért csinálja, aminek kinyeréséért legalább nyolcvan tonna sziklát kellene -egyedül- átmosnia.

Sutter's Mill, kollektív aranymosoda and vadember -kert szelídített állatoknak, maga a kaliforniai álom.

Bell & Sebastian 2013.03.02. 11:08:58

@Boltzmann: Padilla sem csendőr, remélem, ezt nem tőlem kellett ezt megtudnia. De én sem vagyok teológus, mint arra -pengeéles elmével- Alfi rávilágított. Maga meg nem fogorvos.

Ennyit a mai napra rendelt revelációról.

Boltzmann 2013.03.02. 11:11:24

@Bell & Sebastian: aranyrögnek kevés lesz

Boltzmann 2013.03.02. 11:17:35

@Bell & Sebastian: gondoltam rá, hogy darabonként vegyem meg és összelegózzam, mint 20 éve az első pc-t, de ha új alkatrészeket veszek, akkor drága buli, többe kerül, mint kész bicajt venni, amire ráadásul garancia is jár

viszont a schwinn-csepelnek van valami woodlands nevű modellje ami nem is néz ki rosszul és az általában szokásos felszereltség mellett barátságos az ára

Bell & Sebastian 2013.03.02. 11:36:38

@Boltzmann: Az olcsó mindig drágább, ám ennek felismeréséhez vezető út reklámokkal van felásva.

Legfeljebb majd felsorolják a biciklijét az örökség -leltárban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.02. 11:36:40

@Bell & Sebastian: Provokálok, wazze! Pont az aranyrögé'.

sztd 2013.03.02. 12:13:57

Az tény, hogy a bölcsész karon nagyon változó a színvonal. Amennyire tájékozódnom sikerült, a filozófia, a magyar és a kommunikáció szakok nagyon nagy arányban tartalmaznak söpredéket.

A magyar szakos tanárokról nem hallottam különösebben rosszakat, de a filozófia tanárok szabályosan képesek úgy filozófiatörténetet oktatni(!), hogy a műveket gyakorlatilag nem is olvasták (eredetiben), a történelmi kontextust hézagosan ismerik, így végső soron csak a történetiség sérül, meg az adott filozófia tartalma (erősen), amit oktatni szándékoznak elvben.
(Szóval nem ismerem Heller Ágnes munkásságát, de, ha tényleg magas a szakmai szintje, akkor ő lehet a kivétel.)

Hogy ne csak rosszat írjak: magas szintet jelentenek a nyelvszakok, a nyelvészek, és az ókori nyelvek is. Felső középszint nagyjából a történelemszak.

Bell & Sebastian 2013.03.02. 12:50:07

@Mr Falafel: Vágom, ám van egy határ, amit a Patkányblog rendszeresen átlép. Itt senki sem akarja (igaziból) kitaposni a másik belét. Még az ellenség is szerethető, próbálja csak ki, mit érez, amikor már egy hete nem tolja ide azt a rusnya pofáját (nem maga, az ellenség).

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.03.02. 13:30:03

@Boltzmann: Téged sem az eszedért szeret, aki. Épp azt írom, hogy az a nagyzolós netcincér a bicig(sic!)libótos.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.03.02. 13:30:57

@Bell & Sebastian: Ja, olyan megindítóan emberi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.02. 13:33:16

@MézesRozi: az, hogy tanítja a konzervatívizmust, a hallgatói problémája, a magáé és nem az enyém. de az biztos, hogy egy kicsinyes pcsa, akinek fő foglalatossága mindazok megsemmisítése a szakmában, aki nem libsi.
horrkayval meg ne példálózzon, valóban az öreglány tolta, majd átküldték a másik oldalra, de ne aggódjon, már újra jóoldal felé vitorláz."

ez igaznak tűnik

Alfőmérnök 2013.03.02. 17:12:55

Akkor a tényszerűség kedvéért.
1. MézesRozi azt állította, hogy hazudok.
2. Mire én ezt kikértem magamnak, és arra kértem, hogy mondja meg, miben.
3. Mivel erre nem reagált, arra következtettem, hogy azt gondolja, abban, hogy L. Mária ért a konzervativizmus klasszikusaihoz.
4. Erre küldtem neki egy levelet eltés kurzusokról, amik a neten is megtalálhatóak.
5. Erre idegrohamot kapott és elkezdte – vincéspatkány módra - a vélt IRL adataimat kipakolni (az más kérdés, hogy melléfogott, de ő azt hiszi, hogy nem; tehát egy gátlástalan ribanc, egy erkölcsi nulla).
(a levél szövege ennyi volt:
Eltés kurzusok:
 "A kurzus megnevezése: JÁTSSZUNK PARLAMENTET!
LIBERALIZMUS ÉS KONZERVATIVIZMUS VITÁI AZ ANGOL ÉS A FRANCIA PARLAMENTBEN 1648-1848
 "
A kurzus megnevezése angolul: PLAY PARLIAMENT
A kurzus időpontja és (helye): H, 10:00-11:30***MÚK 4/i 208
A KURZUS ELSŐ FOGLALKOZÁSÁRA A 2013. február 11-ÉN KEZDŐDŐ HÉTEN KERÜL SOR
A kurzus előadója: LUDASSY MÁRIA
 

"
A jegyszerzés módja(i): egy liberális és egy konzervatív gondolkodó bemutatása
 

A kurzushoz tartozó kötelező irodalom: Az angolszász liberalizmus klasszikusai /Atlantisz/
KONZERVATIVIZMUS /Osiris/, ROBESPIERRE: Elveim kifejtése /Gondolat/, B.CONSTANT: A modernek szabadsága /Atlantisz/
 
 
phil.elte.hu/course/2013Tavasz/BBN-FIL-352.3.rtf
 
A kurzus időpontja és (helye): H, 10:00-11:30***MÚK 4/i 208
A KURZUS ELSŐ FOGLALKOZÁSÁRA A 2013. február 11-ÉN KEZDŐDŐ HÉTEN KERÜL SOR
A kurzus előadója: LUDASSY MÁRIA
 
 
A kurzus kódjai: BMA-FILD-342.02
A kurzus megnevezése: Hume és Burke. Az angol konzervatív diskurzus kialakulása
A kurzus megnevezése angolul: HUME and BURKE
A kurzus időpontja és (helye): csütörtök 10-11.30, MÚK 4/i 210
A KURZUS ELSŐ FOGLALKOZÁSÁRA
A szeptember 17 -ÉN KEZDŐDŐ HÉTEN KERÜL SOR
A kurzus előadója: Ludassy Mária
 
A kurzus leírása, tematikája: Hume és Burke műveinek modern interpretációi a morál- és politikai filozófia kontextusában
 

A kurzushoz tartozó kötelező irodalom: Hume és Burke minden magyarul megjelent műve+ az óramegbeszélésen kiosztandó angol nyelvű szekunder irodalom
phil.elte.hu/course/2012Osz/BMA-FILD-342.02.rtf
 
 
"

Kurzus kódja: BBN-FIL-402.59, BMA-FILD-402.59, FLN-350.59, TANM-FIL-402.59
Kurzus megnevezése (magyarul és angolul) XX. századi konzervativizmus
Kurzus elõadója: Fülöp Endre
Kurzus első foglalkozása: 2011. február 14.
 

Kurzus leírása, tematikája:
 
A kurzus során a 20. századi brit konzervativizmus négy legjelentősebb gondolkodójának politikafilozófiai szempontból legfontosabb műveit tanulmányozzuk. Ezek:
 
H. Cecil: Conservatism (1912)
T. S. Eliot: The Idea of a Christian Society (1939) és A kultúra meghatározása (1948)
M. Oakeshott: Politikai Racionalizmus (1962) és On Human Conduct (1975)  
R. Scruton: Anglia, egy eltűnő ideál (2000) és A nyugat és a többi (2002)
 
A kurzus legfőbb célja a különböző történelmi helyzetekre különböző gondolkodói habitusú szerzők (a tanulmányozott szerzők közt találhatunk politikust, költőt és filozófust) által megfogalmazott konzervatív válaszok hasonlóságainak és különbségeinek számbavétele.
  
phil.elte.hu/course/2011Tavasz/BBN-FIL-402.59.rtf

MézesRozi 2013.03.02. 17:15:40

@Alfőmérnök:
maga csak ne rongyemberezzen. addig, amíg itt maga nyilvánosan mindenkivel mindenkit azonosnak állít, amíg nickről, akár mézesroziról, akár másról igaz vagy hamis, de nem nyilvános tényeket állít, addig maga csak ne visítozzon privátlevélben.
az nem megy, hogy maga kommenteket próbál kivetetni, mert azok magának nem tetszenek, maga pedig gátlástalanul gyaláz bárkit.

ezért még egyszer le ne írja, hogy rongyember, mert maga az.

Alfőmérnök 2013.03.02. 17:20:34

@MézesRozi: Egyedül aristoval kapcsolatban pedzegettem IRL adatokat.
Egy nickkel meg azt csinálok, amit akarok, te értelmi fogyatékos. Nem kötelező álnéven kommentelni.

MézesRozi 2013.03.02. 17:20:47

@Alfőmérnök:
tudja maga, mi az az irl? mit írtam meg? semmit. ezért nem is volt milyen kommentemet eltávolítani.

hülye vagy alfika:)

Alfőmérnök 2013.03.02. 17:21:28

@MézesRozi: Egyébként Ludassynak meg Hörchernek a szemébe merné mondani, amit fent leírt?

MézesRozi 2013.03.02. 17:25:03

@Alfőmérnök:
pedzegetett? lófuxot. beírta. és mindenki röhögött magán, senki nem próbálta meg ezeket a kommentjeit levetetni, mert magát mindenki hülyének tartja. jelzem az is:)

maga meg mindenben a saját irl-jére való célzást lát, és kommentek levételét követeli. lássa be, ez a hét vicce: alfi sérelmesnek talál kommenteket. he-he.

MézesRozi 2013.03.02. 17:28:14

@Alfőmérnök:

már mért ne merném? lehet, hogy már tettem is. maga ezt nem tudhassa:)

Alfőmérnök 2013.03.02. 17:33:23

@MézesRozi: Miután valaki beírta, megkérdeztem, hogy igaz-e?
És a reakciókból eléggé valószínűnek tartom, hogy nem dezinformálás volt.
Összeszarnád magad, ha kiderülne, hogy igaz, ugye?

MézesRozi 2013.03.02. 17:38:42

@Alfőmérnök:
tudja a kérdés csak az, hogy maga szociopata vagy pszichopata.

az meg nem érdekel, hogy kicsoda a való életben aristo. bárki is, akit mutat, csak azt tudom megítélni, és ezzel mindenki így van itt, ezért nincs azon semmi szégyellni való, ha az köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Alfőmérnök 2013.03.02. 17:42:08

@MézesRozi: Továbbra is várom, hogy leírja, miben hazudtam.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.02. 18:09:09

@MézesRozi: Rozi, neked volt már szétbaszva a segged? Térj a tárgyra, vagy kérdés nélkül leszel anuszon vágva!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.02. 18:22:01

@Mr Falafel:

Ha beteg vagy, akkor ne itt vergődj, hanem kezeltesd magad!

Bell & Sebastian 2013.03.02. 19:40:23

Az még csak hagyján, hogy máig sem sikerült megértenem, tulajdonképpen mit sérelmez Alfi, miért szállt rá ennyire Rozira, de azt már végképp nem értem, hogy rajta kívül kit érdekel ez?

@Mr Falafel: Maga például most mit remélt nyerni attól, hogy beszállt a kapanyéllel?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.02. 20:10:27

@bbjnick: Te kussolj, majom. Majd, ha szólok hozzád, akkor makogj.

@Bell & Sebastian: Rozi engem irl-fenyegetett, úgyhogy vele szemben bármit megengedek. Én nem vagyok Alf, nem fogok visszakeresni, de akkor megmondtam a ribancnak, hogy előbb-utóbb szétbaszom a seggét. Ha jó csaj, akár élőben és igaziból is.

Boltzmann 2013.03.02. 20:15:59

@Bell & Sebastian: "most mit remélt nyerni"

Nekem úgy tűnik, leginkább egy ánuszt.

Bell & Sebastian 2013.03.02. 20:17:41

In Real Life? Na, most maga is menjen a picsába a hülyeségeivel.

Alfőmérnök 2013.03.02. 20:18:07

@MézesRozi: " Alfőmérnök 2012.12.17. 16:05:37
@aristo: Felteszem ismét a kérdést: igaz-e, hogy aristo mögött Botos Máté dékán áll? "
mandiner.blog.hu/2012/12/17/kulturharc_piktorok_es_komediasok_haboruja?fullcommentlist=1#c18572599

" rauch 2012.12.18. 11:27:41
@Alfőmérnök:
Igen, igaz. Aristo a dékán utasításait hajtja végre. "
mandiner.blog.hu/2012/12/17/kulturharc_piktorok_es_komediasok_haboruja/fullcommentlist/1#c18579196

Bell & Sebastian 2013.03.02. 20:23:54

@Boltzmann: Mit kezd vele, ha már annyi van neki, hogy csomagolva árulhatná ringlinek?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.02. 21:02:20

@Bell & Sebastian: kevéssel is beérem.

Alfőmérnök 2013.03.02. 21:30:56

@Mr Falafel: Én nem emlékszem rá, hogy téged fenyegetett volna, de el tudom képzelni, mert engem igen. Ez is egy olyan dolog, amit a hiénák elnéznek egymásnak, a falkán kívülieknek meg nem. (Pontosan illik rájuk Scruton leírása a "törzsi" magatartásról.)
Mindegy, most egy ideig bekussol. Egyébként nem jó nő. :)

Bell & Sebastian 2013.03.02. 22:42:34

Nekem meg úgy rémlik, ez a Scruton a Macska Jancsi kategóriája jobb körökben, aki kissé értékén felül kezeli Amerikát. Persze vannak jó meglátásai, például az, hogy iszom, tehát vagyok. Kíváncsi lennék arra, hogy mit mond, ha még be is van lőve?

- Tömegdemokráciát akarok, de én mondom meg azt, hogy mikor milyet kaptok és kicsoda.

Ölég jó gondolat, lám, Falmérnök agyába is befészkelte magát. Naná, van még ott ölég üres hely.

negyven rabbi 2013.03.03. 07:26:12

@Sárika tanuló, 6/b: csak nem feldmájer samuról operáltatott át, fedák sárika?

MézesRozi 2013.03.03. 07:54:29

@Bell & Sebastian: @bbjnick:

hagyják el. ne etessék őket. régen ezeket húzatta deresre az úriszék, mert másképp nem rendszabályozhatóak. nagy kár, hogy kiment a divatból.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.03. 08:17:36

@MézesRozi: Valld be, ribanc, azért sírod vissza régi világot, mert ott még téged is megbasztak volna.

Alfőmérnök 2013.03.03. 09:11:12

@negyven rabbi: B&S sokadnikkje. Bipoláris személyiségzavaros a csóka.

Alfőmérnök 2013.03.03. 09:12:25

@Mr Falafel: Ludassy Mária se egy szépség, de képzeld el, milyen lehet az, aki tőle félti szerelme tárgyát.

negyven rabbi 2013.03.03. 09:54:04

@Alfőmérnök: máshol is vállalsz besúgást?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.03. 10:36:24

@Alfőmérnök: Megnéztem ezt a ludassy marit magamnak. egy orbitális nagy zsidó némber. A füle a feje búbjától a csípőjéig ér. nem túl szép, de nem is számít, mert öreg. innentől kíváncsi lennék rozi betyárra is, ha még ennél is visszataszítóbb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.03. 10:51:26

@Mr Falafel:

Helyes! Mostmár mindenki, az is, aki eddig nem tudta, láthatta, hogy egy szétcsúszott, agybeteg p*csfej van, mostmár akár abba is hagyhatod a sz*rokádást.

Robinzon Kurzor 2013.03.03. 11:22:56

Megjöttem a síelésből és én már csak egy kávét kérek.

Boltzmann 2013.03.03. 11:34:50

Mennyi remekbeb.szottott pszichodiagnoszta -

és még mondják, hogy válságban a honi pszichiátria.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.03. 12:22:46

@bbjnick: ... most már...
... most már ...

[ü:
bbjnick]

Boltzmann 2013.03.03. 12:33:38

@Hepci: mit hepciáskodik? hát értette vagy nem értette?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.03. 12:43:28

@Boltzmann: elkerülte a figy-elmét... gondoltam, szólok.
Fő a jó in dul at.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.03. 12:46:05

@Hepci:

Nem úgy van az! Meg is tudod indokolni, hogy miért kellene különírnom?

arlequin 2013.03.03. 16:31:06

hű!

látom igazi mélységekbe merült a könnyed úri csevely

kicsit szomorkás a hangulatom má' ma...

Alfőmérnök 2013.03.03. 17:07:48

@negyven rabbi: Úgy érted, egy huszadrangú trollnál is? Nem.

Alfőmérnök 2013.03.03. 17:20:24

@Mr Falafel: Talán az sokat elárul, hogy egyszer küldtem egy képet neki saját magáról, és annyira megijedt tőle, hogy azóta nem áll velem szóba. :)

negyven rabbi 2013.03.03. 18:13:40

@Alfőmérnök: hát figyi, nem tudom mi a rosszabb, 20adrangú trollnak lenni (ha ugyan), vagy vezető skizonak
a bipolaris meg nem személyiségzavar hanem affektív

negyven rabbi 2013.03.03. 18:46:58

@Mr Falafel:

aztán ha megtelt, egy éjszaka alatt körbe kell venni szögesdrótakadállyal és aknazárral

negyven rabbi 2013.03.03. 18:54:59

@Mr Falafel: ha lenne annyi pénzem mint ezeknek, megvennék két tetőlakást felhúznék rá két őrtornyot reflektorral és este 8 és 10 között pásztáznám a lakóparkot
esetleg még egy kézi szirénát is megtekernék

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.03. 19:21:45

@bbjnick: nem láttam, hogy indoklást fűznél a saját helyesbítésekhez... nem szeretnék eltérni a mintától...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.03. 19:27:24

@negyven rabbi: Én egyedül azt nem értem, miért egy olyan országban akarnak letelepedni, ahol üldözik őket. Magyarország a világ legantiszemitább országa szerintük. Ahol engem üldöznek, én oda nem szívesen megyek. Csak én lennék így ezzel?

bömböcz 2013.03.03. 19:45:50

@Mr Falafel:
Mi van, felizgul a tárgyalás előtt?!

Bell & Sebastian 2013.03.03. 19:46:26

Ha most, nagy hirtelen fel kellene tennie a kezét annak, aki bármilyen formában szem(telen)ita, nagy szarban lennétek, büdös macskagyökerek!

Én úgy látom, bibsi virtus szétverni bármilyen jobb/konzi csoportosulást, márpedig kettő bárányka (nálatok) már annak számít.

@arlequin: Persze, szó nélkül is lehet hagyni, de mink szeressük hallani, ha kínjukban visítanak a progresszívok jobbról, mint a fába szorult férgek.

Ugyanis ez a kettő libsi, abból is az evolvált módosulat, ha még nem jött volna rá. Bomlasztás a munkájuk, mindkettő küldött személy, valószínűleg főállásban. Így értékelje a showt.

De adok egy linket, ami ugyan sovány vigasz két disznóért cserébe, ám kiváló unaloműző okostelcsin, sopánkodás helyett.

www.youtube.com/watch?v=zAY3Bf9hwus

Alfőmérnök 2013.03.03. 19:51:27

@Mr Falafel: Kissé komolyabbra fordítva a szót, betyár egy nem túl éleselméjű, huncut, de alapvetően szerethető nicknek indult.
Azt kell, hogy mondjam, egy szánalmas troll lett belőle - köszönhetően Loxon bandájának, aristonak és a falkaszellemnek.

Bell & Sebastian 2013.03.03. 19:55:28

@Alfőmérnök: Még az jó, hogy te okos vagy, legalábbis Falafelhez képest. Csak nehogy sékletben fizessen ki, te szamár!

Bell & Sebastian 2013.03.03. 19:57:12

@Alfőmérnök: Tölgyet már kipipáltad ugye, te szemét?

Boltzmann 2013.03.03. 19:58:18

@Alfőmérnök: és míg várja a fényes szelek csitultát megírja az ítéletet is lokszon és bandája perhez?

bömböcz 2013.03.03. 20:01:44

@Bell & Sebastian:
kemény leszek mint a vídia,
sosem tudnak leinni a...:
'z éppen aktuális pártfunkcik!

Alfőmérnök 2013.03.03. 20:13:28

@negyven rabbi: Pff. Nemrég vallotta be, hogy bipolar personality disorder-ben szenved. Az gondolom magyarul személyiségzavar. A kettő szerintem nem zárja ki egymást. De nem tudom, nem vagyok cihiáter.

negyven rabbi 2013.03.03. 20:18:24

@Alfőmérnök: "Nemrég vallotta be, hogy bipolar personality disorder-ben szenved. "
Ki, hol?

Alfőmérnök 2013.03.03. 20:28:31

@negyven rabbi: Nem emlékeztem teljesen jól, de itt:

" Alfőmérnök 2013.02.26. 14:50:58
@Mr Falafel: Csak szólok, hogy B&S elmebeteg, néha Napóleonnak képzeli magát, néha Hitlernek, néha teológusnak.

Bell & Sebastian 2013.02.26. 19:06:33
@Alfőmérnök: Ultradian bipolar disorder"

mandiner.blog.hu/2013/02/24/orbanok_viktorok_afrikai_papak#c19145676

(Alfőmérnök007 is az ő nickje.)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.03. 20:29:59

@Bell & Sebastian: Nem elég, hogy sémita szétverő vagyok, de még hülye is. Na, bazmeg, ilyet vasárnap estére, másnaposan!

bömböcz 2013.03.03. 20:31:51

@negyven rabbi:
Ne próbálja tömködni az elszabadult hajóágyút!
(régi rabszolgakereskedő megmondás)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.03. 20:32:34

@Alfőmérnök: Szánalmasnak szánalmas, de nem troll. Ma nem vagyok harapós kedvemben. :-)

bömböcz 2013.03.03. 20:39:03

@Mr Falafel:
Hagyományos módszerrel a bebetonozott gazságszolgatatással szembemenni...? hmmm...
nem vak ez, hanem bátor4(négy!)

Alfőmérnök 2013.03.03. 20:47:40

@Mr Falafel: Hát akkor micsoda? Mindegy, felőlem lehet picsa is.

Boltzmann 2013.03.03. 20:51:05

@Alfőmérnök: maga ne "emlékezne" pontosan?
maga óránként lementi a blog.hu kommenteket vagy hozzáférése van a mentésekhez.

bömböcz 2013.03.03. 21:00:33

@Alfőmérnök:
A hangulatfüggő ketyeresége mavósítja el magát is.
Ez a blog. hu egy kincsesbánya a leendő agyfürkész (tudjukkik) típusú doktoranduszoknak.
Mint egy hisztis picsa: nem tud átlépni egyszerű dolgokon!
Kirabolta,megerőszakolta, ellopta a vagyonát?
Mit gecizik egy-két szaros névtelen blogbejegyzéssel?
Szakmája?!

bömböcz 2013.03.03. 21:03:33

@Boltzmann:
vegye vissza a képletét!

Alfőmérnök 2013.03.03. 21:06:26

@bömböcz: Tudja a valóvilágban borzalmasan idegesít, hogy nem tudom mindig igazolni, bebizonyítani, ha valaki hazudik, mert nem készül mindenről hangfelvétel. Itt meg lubickolok benne, hogy minden visszakereshető és a pofájába vágható az illetőnek.

Boltzmann 2013.03.03. 21:07:34

@bömböcz: obszesszív-kompulzív zavara van, enyhén skizoid, de még egy csomó minden egyéb zavar egy-egy jele is fellelhető a kommentjeiben, nárcizmus, paranoia, megalománia, autizmus, antiszociális személyiségzavar

bömböcz 2013.03.03. 21:10:46

@Boltzmann:
Komoly nemzetmentő politikai szereplő is lehet még belőle...

bömböcz 2013.03.03. 21:12:40

@Boltzmann:
miért ne...? az kuvajó volt: még én is felfigyeltem reá!

Boltzmann 2013.03.03. 21:21:51

@bömböcz: megfelelő politikai környezetben bizony senior kihallgatótiszt lehetne egy pribékgárda élén

bömböcz 2013.03.03. 21:26:48

@Boltzmann:
Késő:Ne hízelegjen...
Tudja: csak a halál a tuti frankó!

Boltzmann 2013.03.03. 21:41:50

@bömböcz: már egész elszoktam a saját képletemtől, bár még nem tartok ott hogy trieszt mellett felakasszam magam miatta :)

bömböcz 2013.03.03. 21:58:50

@Boltzmann:
na látja, és mégis ragaszkodik -vallja be- a látszólagos szellemi kiváltságaihoz.
Jelesül: a cucialista érában szerzett diplomájához, a most itt és most szólás szabadságához...
Lássa be: magát abban a korban is megöngyilkolták!
(Mert tagadta a holokausztot, miközben elősegítette!)

Boltzmann 2013.03.03. 22:24:18

@bömböcz: nincs vörös diplomám ha arra gondol. az értelmiségnek a folyamatos megöngyilkolás az osztályrésze, leggyakrabban elszabadult
(sznob helyeken gabona)pálinka formájában
de vannak kivételek, pl. akiknek sokat jár a szájuk ha közben örök ellenzéki (amúgy magyar módra):
>>"Van egy ország. Abban az országban van egy segglyuk. A segglyukban lakik egy büdös manó, aki elbaszott reklámokra költi az adófizetők pénzét." - Mondta Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke, mielőtt egy tragikus balesetben elgázolta egy rendőrségi úthenger. (Más források szerint Vizi szerelmi bánat miatt hátbalőtte magát, majd egy ipari daru segítségével magára ejtette az úthengert.) <<

Arról pedig nem tehetek, hogy az anyagi létezők nehezen viselik az entrópiát. Bizony akkor (is*) az entrópia ült tort az emberiségen. (*Remélem ez még nem relativizálás.)
Az entrópiától csak munkával (energiabefektetéssel) lehet átmenetileg szabadulni. A munka szabaddá tesz. És kiemel az állati sorból is, ahogy azt szibériai szanatóriumok munkaterápiás kezelései is bizonyítják: kiemel egy egészen másvilágba.

bömböcz 2013.03.03. 22:36:46

@Boltzmann:
Nagyon derék, de értelmetlen hablatyolást vázolt fel itt hertelendiben.
Még meg is fordult a gondolatvilágomban , hogy maga lesz az új TB-revizor, de sajnos a "munka szabaddá tesz" kitételével bebizonyította, hogy látens náczi, sőt: nemdemokratikus!

Boltzmann 2013.03.03. 22:45:32

@bömböcz: vigyázzon, ha a munka és szabadság magának nemdemokratikus, a béketábor internacionalista erőinek proletár ökle ütései alatt hamarost legfeljebb a vallomását írhatja alá

bömböcz 2013.03.03. 22:51:08

@Boltzmann:
Na azért ne kapkodjon:
a legszebb, az amikor egy "régi motoros" átnyergel egy "céges" A8-asba...
"És ez a mi munkánk és nem is kevés..."

bömböcz 2013.03.03. 22:55:46

@Boltzmann:
látatlanba válaszoltam...
Nem hiába vagyok én a PÁRT ökle.
Tudom amit tudok, hiszek amit hiszek és e szerint teszem a dolgomat a Nemzet felemelkedése érdekében!
Nincs bocsánat...

Boltzmann 2013.03.03. 22:58:57

egy A8-asra ha vallomás nem is, egy lemondás kifér
- és valóban, aki a kor üterére téve kezét hallgat az idők súgó szavára és jó tempóban mond le, még A8-ast is kaphat, tempomattal

Boltzmann 2013.03.03. 23:01:14

@Boltzmann: a győri progrom keretében

bömböcz 2013.03.03. 23:07:54

@Boltzmann:
Na végre, hogy egy bizonyos ponton egyetértek magával:
A "tempomat" a lényeg!
A talpas russzokat sem rémísztette volna meg -ott szibírben- a legújabb kísérletünk (a fénysebesség leküzdésére), csak hát... elromlott a tempomat.

Bell & Sebastian 2013.03.03. 23:15:33

@Boltzmann: Le van maradva, dupla üveg, álló temperáló, hangvezérlés, TV/navi/telefon/szórakoztató központ -kombónál alább nem adják, tempomathoz meg sávelhagyás jelző + követő radar + holttérfigyelő, masszírozó ülés, anyjakínja jár, minimálisan. Négykerékkel, hétsebességes ótómatával.

Majd ha viszik benne, akkor maga is megfigyelheti, sajnos nekem már volt erre alkalmam, pont egy kisebb lakás árába került egyetlen kirándulás.

Boltzmann 2013.03.03. 23:16:22

@bömböcz: egyébkénr gondolja, hogy jobb élettérfoglalás közben megfagyni a tajgán mint egy kis munka közben? mondjuk ha már muszáj, talán mégiscsak kellemesebb az előbbi keretek közt.

bömböcz 2013.03.03. 23:16:32

@Boltzmann:
Állítólag a budapesti program meg kivitelezhetetlen volt, mert a hűtővíz felszíne alkalmatlanná tette a repüléstani áramlástechnikai kísérletet...
Így alakult ki az alábbi sorrend:
A német autók kurvajók,
A franciák kényelmesek,
Az olaszok gyorsak (egy ideig)
.
.
A japppánok megbízhatóak...(lsd:fukusima)

Alfőmérnök007 2013.03.03. 23:19:51

@Alfőmérnök: Ne terelj, rohadék, a spiclivádat mosd le magadról, már ha tudod.

Boltzmann 2013.03.03. 23:22:01

@Bell & Sebastian: csak nem akartam terjengős lenni. sajnos? ezek szerint a függönyt (eletronyokra sötétrtedő üveg) is elhúzták. hogy amögött meg mi történt arra gondolom nem szívesen emlékszik vissza. vagy sötétítésre aktiválódik a beépített konzumhölgy?

Bell & Sebastian 2013.03.03. 23:23:11

Ja, meg a főfőnöki Audik páncélozottak, nem is nagyon mutogatják őket a tévében, mert a dupla ajtóvastagság túlságosan árulkodó.

Bell & Sebastian 2013.03.03. 23:25:16

@Boltzmann: Szopás az volt, csak nem úgy, ahogyan kérdezte. És igen, a függöny gombnyomásra _fel_emelkedik.

Alfőmérnök 2013.03.03. 23:26:22

@Alfőmérnök007: Ne rágalmazz, szarkupac, mert szétbaszom a pofádat.

Boltzmann 2013.03.03. 23:26:39

@bömböcz: fukusimával az volt a gond, hogy elfelejtettek kereket szerelni rá, akkor elhajthattak (vagy legalább eltolhatták) volna

amúgy a valódi gond nem a reaktorral volt, annak a földrengéstől nem lett semmi baja, a felügyeleti/biztonsági rendszerek áramellátásában támad zavar okozta a gondot

bömböcz 2013.03.03. 23:27:13

@Boltzmann:
Hát...jobb mint kényre-kedvre tengődve adóbevallásokat hazudni évről-évre...
(A fagyhalál a legfehéremberhezméltóbb elmúlás -ha már "gyors" halál !)

Alfőmérnök007 2013.03.03. 23:28:49

@Alfőmérnök: Kissé nagyot hallok, nem lehetne, hogy mégegyszer?

bömböcz 2013.03.03. 23:33:51

@Bell & Sebastian:
lada-skoda-dacia-wartburg...
ezeknél még érezni kellett az utat.
ma meg már minden cigány elvezet bármit, bármeddig...

Bell & Sebastian 2013.03.03. 23:34:01

Na tessék, ennek már teljesen meghasadt a személyisége, szívem szakad, hogy egy ilyen kiváló hálózati ember ilyen csúfosan enfarkába harapott, nahát!

Bell & Sebastian 2013.03.03. 23:35:13

@bömböcz: Vásárolt jogsival, mert hogy írni, azt nem tud.

bömböcz 2013.03.03. 23:38:03

@Boltzmann:
Azt tudta, hogy az elhasznált fűtőelemeket(párszáz tonna) is ott tárolják valami torony tetején és esély sincs leszedni onnan?

Boltzmann 2013.03.03. 23:38:10

@bömböcz: ezért ácsingózik maga A8-asra?

bömböcz 2013.03.03. 23:39:35

@Bell & Sebastian:
ufo kategória: cigány tanulóvezető?
Kirekettyés!

bömböcz 2013.03.03. 23:45:48

@Boltzmann:
Nem, mert abban nem éri el a patás lábam sem a "Nemzetifelemelkedés"pedált, míg ellenben a Mercedesz gyárban megigérték, hogy ha ez-meg az, akkor én is vezethetek...

Boltzmann 2013.03.03. 23:48:02

@bömböcz: tetején? azt azért furcsálnám. de a frissen kimerült még magas aktivitású elemeket általában is az adott erőműben szokták tárolni, míg le nem csökken annyira az aktivitásuk (hőtermelésük), hogy állandó, közvetlen felügyeletet nem szükségeltető tárlóba helyezhetik

Boltzmann 2013.03.03. 23:50:02

@bömböcz: vezethet? a gyárban? lehet, a raktári targoncára gondoltak ...

Boltzmann 2013.03.03. 23:52:32

@bömböcz: @Boltzmann: mondjuk ha emelésről van szó, ahhoz jobb a targonca mint az új mercedes b-klasse

bömböcz 2013.03.03. 23:57:22

@Boltzmann:
Na most jön a maga képlete, meg az elkurvusalt japán vezetés...csak szólok: 1990-ig japppán volt usrael legnagyobb hitelezője, ma meg kína...
Szerintem most Japán egy kitelepítésre váró usraeli óriás támaszpont.

bömböcz 2013.03.03. 23:59:11

@Boltzmann: melyikben van 28-as váz-feltételezve, hogy maga nagyobb 170 cm-nél?

bömböcz 2013.03.04. 00:03:18

@Boltzmann:
Mire kell?
Sík terepre? hány váltó kell bele...
Ha magas ember, kényelmetlen a kis váz.
Én összerakatnám az őrmivel...

Boltzmann 2013.03.04. 00:04:39

@bömböcz: 28as? montiknál nem ismerek 28as méretet ...
colok vannak, 17 és 23 között. mindkettőből van az én méretem. nem tudom, hogy melyik lenne a patriótább választás ... (bár elemeiben valószínű mindkettő tajvanon/kínában készül)

Boltzmann 2013.03.04. 00:09:53

@bömböcz: az a blogoszférai ámokfutó bringaboltos is? tartok tőle ha nekem lenne képes lenne a rugós tagba rugós kést is szerelni. aztán emlékezetül bevonulnék a falangista kisprózába mint valami antagonista.

bömböcz 2013.03.04. 00:10:44

@Boltzmann:
Az én jogsim csak és kizárólag a kék-fehér színű Zil-re jogosít...meg Krazt is loptam már...

bömböcz 2013.03.04. 00:17:11

@Boltzmann:
a monti az egy túlbiztosított gyerekbicikli..., nehéz, magas a súlypontja: kurvanagyot lehet esni vele.
Városban-országúton a régi csepel 28-as a nyerő...
Nézze meg a váz heggesztéseket a mai bringavázakon:T34...silány!

Boltzmann 2013.03.04. 00:18:45

@bömböcz: maga ezek szerint megvalósította a szocialista gyermekálmot és dömperes (is) lett :)
vajon ez már a siker?

Boltzmann 2013.03.04. 00:22:33

@bömböcz: olyan helyeken is járnék a géppel, ahol aszfalt csak azért van az úton, hogy jobban észre lehessen venni a kátyút

bömböcz 2013.03.04. 00:25:18

@Boltzmann:
Az acélt is megedzik...
Skoda 1000MB-vel menekültem Ezeröcsi elől, UAZ-zal borultam föl a teljes tisztikari vodka-konyak készlettel...

Bell & Sebastian 2013.03.04. 00:31:41

@Boltzmann: Csepel, ha már lusta egy jó, alu négyszög vázhoz összeszedni a cuccot.

Próbáljon agyváltóst, dobfékest, a tárcsával és a hátsó, sérülékeny menesztőkerék -tartóval csak baja lesz. És egy dupla erős kerékpánt is kell. Meg egy ódivatú lengőnyereg tekercsrugóval, ha nem orgazmusra hajt.

bömböcz 2013.03.04. 00:31:52

@Boltzmann:
tökmindegy: ha kikerüli azért ötik el, ha belemegy és elesik dettó . Ha 180 cm körüli, vegyen egy régi csepel versenybringát és azt shimano váltóztassa "föl" 30 eft-ból van egy jó aszfaltbrigája, és az őrmi szopik a cigánybunkerban...

bömböcz 2013.03.04. 00:33:22

@Bell & Sebastian:
Tanyasi bringát nem kell emeletre cipelni.

bömböcz 2013.03.04. 00:36:12

@Bell & Sebastian:
van olyan, hogy agyváltós-kontrás?

Bell & Sebastian 2013.03.04. 00:42:13

Az első teleszkóp legyen állítható és merevítőhidas, a pedál fogazott fém, csak semmi gumi, markolat rezgés csillapított, két, felpattintható sárvédő, lánc o-gyűrűs, kenés csak teflonnal. Bármin spórolhat, csak ne a láncon, fogaskerék -koszorúkon tegye.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 00:45:25

@bömböcz: Hogyne lenne, csak nem kontrás, hanem dobfékes. Vesz agyat és pántot, összefűzik, centrírozzák, oszt usgyi. A küllőt majd elmondják a bótban, abból is van örök élet, plusz egy napos.

Boltzmann 2013.03.04. 00:47:24

@Bell & Sebastian: ezt már ajánlotta, de ez drágábba jönne ki mint bármelyik fenti készre szerelt: csak az agyváltó meg egy jó villa annyi lenne mint a csepel monti allcuzammen

Bell & Sebastian 2013.03.04. 00:50:55

@Boltzmann: A Csepelhez lesz cucc mindig, a másikra meg nem. Majd átszereli apránként és kiadja rá ugyanazt a pénzt, így legyen telitalálatom, ahogyan ez igaz.

Boltzmann 2013.03.04. 00:53:47

@Bell & Sebastian: magam is a csepel felé hajlok. a 90es évek első fele után most idéntől kezdik újra gyártani a woodlands montit

bömböcz 2013.03.04. 00:54:01

@Bell & Sebastian:
Na azért nem űrhajóra akar szállni a doki...
A kontrafék az dobfék.

Boltzmann 2013.03.04. 00:56:15

no jó éjt maguknak

holnaptól újra itt az alkalom szabadulni és nemesülni (bár tekintve a csicskákat és a prolikat, mindkettő nagy hazugság)

Bell & Sebastian 2013.03.04. 00:56:36

Nekem holland, kardános is van, csak arról meg a minőségi csapágyakat spórolták le. Az épített úgy 120 -ba fájt (nem egyszerre) és 6 éve szolgál, de mi egykerekezni is szoktunk vele, az meg elég strapás.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 00:58:06

@bömböcz: Ja, csak ott hengergörgő nyomassa, nem fékkulcs és -pofa.

bömböcz 2013.03.04. 01:00:02

@Boltzmann:
Mi a fasznak magának egy nehéz vas, amit extrém körülményekre terveztek? (két luvnyát akar megcsinálni a vázon lejtőnek lefele?)
Ráadásul: 16-24-es kétkezes váltási lehetőség...
minek? a hátsó tengelyen 6 fogagerék a pedálnál meg 1 nagy...
De tudja mit: a magyar damilos bringát vegye meg, megfelelő vázmérettel!

Boltzmann 2013.03.04. 08:03:51

@bömböcz: amerre én lakom az hegyes vidék, az út sem mindenhol jó, és mint óvatos duhaj még azt a járt utat is elhagynám néhanapján
az ilyesmire azért nem jó egy városi csepel, ha jól gondolom

Bell & Sebastian 2013.03.04. 08:30:45

@Boltzmann: Ha én doki lennék, fehér vászonöltönyben, szafari kalapban, riksán húzatnám magamat vizitre a főorvoshoz és leparkolnék a kutyaszánja mellé. Akkora itt a córesz.

Boltzmann 2013.03.04. 08:41:50

@bömböcz: ha hozzámvág félmilkát kipótolom és veszek sodronybicajt

Tehetetlen Dodó 2013.03.04. 20:38:34

@bömböcz: Még megvan a jó öreg Favoritom, sz gyelano v cseszkoszlovenszko.

Boltzmann 2013.03.04. 20:57:32

@Tehetetlen Dodó: még használja, vagy már csak nosztalgiázik?

Boltzmann 2013.03.04. 20:58:52

@Bell & Sebastian: és a riksabojt kössem ki a kutyák mellé?

Tehetetlen Dodó 2013.03.05. 17:39:52

@Boltzmann: Jó időben szoktam.
Egy jó Favorit félverseny még rendesen össze volt rakva, eljár még egy darabig, az biztos.

Robinzon Kurzor 2013.03.08. 12:10:23

@Bell & Sebastian:

Schladming és vidéke (Ski Amadé).

Gubb 2013.03.26. 23:50:11

"A gimnáziumban ritkán találkozik az ember fajsúlyos személyiségekkel, míg az egyetemen" ... hát nem tudom, a szerző hova járt, de én bármelyik (elte ttk matekszak) tíz egyetemi tanáromat odaadnám bárkinek bagóért, de a gimnáziumi tanáraim közül (szinyei m. pál) egyet se nagyon.

Alfőmérnök 2013.09.08. 23:00:19

@MézesRozi: Na, hogy indult a tanév az osbp-ben?

Alfőmérnök 2013.09.09. 08:33:05

@MézesRozi: Na, hogy indult a tanév az osbp-ben?
süti beállítások módosítása