Iskolai államosítás: biztos bizonytalanság
2013. január 24. írta: Redakció

Iskolai államosítás: biztos bizonytalanság

Az iskolák állami kézbevétele után az igazgatók sok kérdésben már nem intézkedhetnek, a jogköreiket átvevő tankerületek viszont még nem tudnak intézkedni. Számos kérdésben nem látják tisztán az iskolák, hogy kinek is kellene dönteni. Ki vehet fel új tanárt, mi lesz a pedagógusok juttatásaival, és tényleg nyilatkozatstopot rendelt-e el az oktatásirányítás? „Az átvétel zökkenőmentesen, kisebb problémákkal, de zajlik. A tanítás mindenütt rendben folyik”fogalmazott Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár egy XI. kerületi általános iskolában az év elején. A Mandiner karácsony előtt közölt riportot arról, hogy a közoktatás különféle szereplői milyen aggodalmakkal néznek az új berendezkedés elé. De mi történt azóta?

Szilvay Gergely riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr795040940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodscalp 2013.01.24. 13:43:21

miért nem savazzátok kicsit bajnait, vagy schiffert, vagy vonát?

Vidéki 2013.01.24. 13:46:04

A Mandiner karácsony előtt közölt riportot arról, hogy a közoktatás különféle szereplői milyen aggodalmakkal néznek az új berendezkedés elé.

Az aggodalmaskodásnak lehetnek fokozatai.

Súlyos eseteket az orvosok paranoiának, nevezik, vagy lehet a mániás-depressziós betegségnek depressziós szakasza is.

"Mindegy, hogy a macska fekete, vagy fehér csak fogja meg az egeret", mondta a híres bennfentes kínai.

A történelemből ismerhető az interregnum fogalma, ami sohasem tartott a végtelenségig.

Ez megnyugtathatná a a közoktatás különféle szereplőit, akik aggodalmakkal néznek az új berendezkedés elé, ha ők is meg akarnának nyugodni és nem akarnának vihart kavarni egy teás csészében.

dr yetee 69 2013.01.25. 12:21:41

@Vidéki: Azért elmagyarázhatnád,hogy mi szükség volt az államositásra?
süti beállítások módosítása