A Gyurcsány beszéde
2013. január 23. írta: pinter.bence

A Gyurcsány beszéde

gyurcsany_dk.jpg

Van valami diszkrét bája Gyurcsány Ferenc helyszínválasztásainak. Ott van Bukovics kolléga örök kedvence, az Avas; nap mint nap tekinthetjük meg a különböző értelmetlen és lehangoló helyszíneket, ahol a szebb napokat is megélt volt miniszterelnök megfordul. Győr Avasa a Marcal 2, ott is a kádári nosztalgiát esztétikájában őrző Marcal étterem.

Itt üldögélt nagyjából száz ember, és hallgatta Neupor Zsolt helyi ügyekből és a kormány bűneiből összeálló stand up comedyjét, amikor megérkeztem a fórumra. Gyurcsány Ferenc jó félórás késésben, Neupor homlokán diszkrét, miről-lehetne-még-beszélni-gyöngyök; mellette visszafogott, ideges tekintetű fiatalember, akiről hamar kiderül, hogy a DK helyi elnöke; a falakon ki tudja, milyen elvetemült ízlés szerint összeválogatott festmények. Még a szilveszteri díszek is fent vannak, talán már a farsangra készülve. Az étterem egyébként rendkívül megfoghatatlan módon a nyolcvanas évek hurkagyurka-hangulatát ötvözi egy tradicionális japán ház komfortérzetével.

Mint mondtam, százan ülnek bent: a várakozásoknak megfelelően főleg az idősebb korosztály képviselteti magát; de hogy, hogy nem, hamar kiszúrok négy fiatalt is. Sajnos hamar kiderült, hogy közülük legalább ketten jobbikos bajkeverők, az egyik szervező hölgy a biztonság kedvéért le is fényképezte őket. Hogy kik lehettek ők, talány: a két tizenéves fiatalember, akikre gyanakodtam, Gyurcsány expozéja végén nem akasztást, csak konkrét programot követelt; ami vagy azt jelenti, hogy ennyire meggyőző volt a volt miniszterelnök, vagy azt, hogy nem kéne ilyen fiatalon, a demokraták tüzének melegében ennyi sört inni, mert jön a gyomorban az ideológiai bukfenc.

És hát igen, érkezik Gyurcsány Ferenc, a nagy színész, a nagy nevettető, az örök bohóc. Háromnegyed órás előadása finoman indul, magasra tör, drámai fordulatokat vesz, előtör benne az eltökélt államférfi, színpadias szünetek szakasztják belénk a levegőt, csöndes vallomások törnek a felszínre. Közben persze azon töröm a fejem, hogy micsoda pap lehetett volna ebből az emberből, ha tényleg annak megy, vagy akár filmszínész a harmincas években, sheriff a vadnyugaton, ha más korba születik. Évtizedes tapasztalatok csiszolták simára éles váltásait, a szabadságról megfogalmazott sztentori dörgedelmeit, amelyeket játszi könnyedséggel ad elő a baráti, vele nevető, vele síró, mondatait befejező közönség előtt.

Például amikor azt mondja, hogy meg kell verni a kormányt, nem kicsit, hanem… És a tömeg boldogan idézi Őszödöt azzal, hogy nagyon. Látom ezt megtanulták, volt értelme az életemnek, mondja Ferenc atyai mosollyal. És ilyen rövid idő alatt beszél mindenről: arról, hogy a DK vallott értéke a szabadság; hogy a legnagyobb baj, hogy a magyarokban már nincsen remény; hogy az LMP nagy csalódás; hogy nem az a kérdés, mennyi képviselője lesz a DK-nak, hanem hogy mennyi lesz az ellenzéknek összesen; hogy tiszteli a kereszténységet, amíg a szeretetről szól; hogy a gazdaság áll, nincs növekedés, hát hová jutunk így; hogy nem állapot, hogy zsidót, cigányt, homoszexuálist megkülönböztetünk. Minden témát érintünk.

Szarvas Koppány Bendegúz, ifjú demokrata mondta azt, hogy ő azért hisz Ferencben, mert nyugdíjas közönség előtt sem nyugdíjakról, hanem az oktatás fontosságáról beszél. És ez igaz is, nincs csirkefarhát, nincs tizenharmadik havi, nem esik szó ilyenekről. Gyurcsány Ferenc azt mondja: nem ígéri, hogy a kormányváltás után minden jobb lesz, sőt, újra kiáll a 2008-ban népszavazáson elbukott vizitdíj és tandíj mellett, bár megjegyzi: ő csak havi párezres hozzájárulást kívánt volna a családoktól. Azt is elmondja, hogy egyetlen terület van, ahol sosem szorítana meg, sőt, emelné a költségvetés számait, és az az oktatás. Egész üzenete az, amit sokan, sok helyen követeltek már magyar politikusoktól: nem ígérget, csak verejtéket meg könnyeket.

Mikor egy pillanatra elképzeltem, hogy egy ismeretlen, friss politikus beszédét hallgatom, egész szép is volt a kép. Aztán kinyitottam a szemem, és ott állt előttem Gyurcsány Ferenc, a politikus, rossz emlékű miniszterelnökségével, 2004 decemberével, 2006 ígérgetésével, 2006 októberével a vállán. Szép, szép, amit a korrupcióról mond, de hát tudjuk, mi folyt alatta is. Szép a szabadságon alapuló piacgazdaságról szőtt vízió is, szép, hogy most nem ígér semmi könnyűt a választóknak, de hol volt ez a felelősségteljes hozzáállás 2006-ban, vagy a szűk öt évben, amíg miniszterelnök volt? Felmerül az örök kérdés: miért nem mondott le 2006-ban? Akkor talán könnyebben hinnék most el, hogy őszintén beszél.

Mert Gyurcsány Ferenc most, a baloldal egyik kispártjának vezéreként könnyen ilyen felelősségteljes: ellenzékben, ráadásul a kormányra kerülés csekély esélyével mindig könnyebb felelősségteljesnek lenni. Nem ígérgetni kolbászból kerítést, nem ígérni könnyű talpra állást, nem hazudni sikertörténetet. Csak az felejtődik el a drámai csendekben, a jelenlegi kurzus autoriter hozzáállását és a kétségbeejtő gazdasági helyzetet elénk festő dörgedelmes mondatokban, hogy az ország mostani állapotához vezető út nem 2010-ben kezdődött. Hogy a most könnyen beszélő Gyurcsány Ferenc már ült ott, ahonnan lehet változtatni a dolgokon, és rossz döntéseket hozott. Volt lehetősége bizonyítani, és ezt a lehetőséget elbukta: szavainak értékét lenullázza a történelem.

Tehát miközben a pszeudo-jobbikos fiatalember a DK konkrét programját követelte, magukat végre fontosnak érző emberek hosszadalmas kérdéseket vetettek fel, és nénik tömege biztosította támogatásáról a pártelnököt; én az ajtó felé vettem az irányt: vettem egy kétszáz forintos gumikarkötőt – ennyire fussa manapság –, hátha ettől demokrata leszek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr375038123

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Gyurcsány beszéde 2013.01.23. 12:00:01

Volt lehetősége bizonyítani, és ezt a lehetőséget elbukta: szavainak értékét lenullázza a történelem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsek ernő áruló 2013.01.23. 18:47:32

@dukeekud: És akkor még nem beszéltünk például a legfrissebbről: az e-útdíj tender megfúrásáról, hogy (micsoda csoda) közbeszerzés nélkül kiadhassák haveroknak - természetesen szokás szerint 3-4-szeres áron túlszámlázva, és magyar embereket megfosztva a tisztes megélhetéstől.

Mi ez, ha nem károkozás az országnak? Hogyan definiálod az országot, ha nem a magyar emberek közösségeként?

Csökken a minimálbér, de közben kilőtt a vállalkozások teherviselése, aminek következtében még az Orbán gyengéd érzelmeket tápláló Demján is inkább Szlovákiában hozta létre újabb cégeit, szlovák állampolgároknak fizet munkabért, és nem a magyar államnak.

Mi ez, ha nem az országnak való károkozás?

Meddig kell még sorolni, hogy belásd: soha senki annyi kárt nem okozott az országnak együttvéve, mint Orbán Viktor és maffia-szervezete 3 év kormányzás alatt? És akkor még a Josip Tot, Kaya Ibrahim neveket nem is említettük, de az egy másik történet, újabb több száz milliárd(!!!) forint a magyar adófizetők zsebéből haveroknak, magánkézbe, valódi teljesítmény nélkül.

czjanos 2013.01.23. 18:49:02

@csak egy néző: Attól, hogy valaki zsidó, még lehet magyar. Lásd: Neumann János, Teller Ede, Harsányi, Gábor Dánes, Svéd Sándor, Salamon Béla, Kabos László, Konrád György, de lehet éppen német is, mint Albert Einstein, i tak dalse.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.23. 18:49:17

@Blogger Géza: sőt, tökre nem lett koalíció a kisgazdákkal sem '98-ban.

czjanos 2013.01.23. 18:50:27

@Ánusz Rózsa: Mert "ő vágja el mások torkát".

Wagem 2013.01.23. 18:51:06

@csak egy néző:
Most már magyarázkodhatsz.

czjanos 2013.01.23. 18:54:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Gyurcsány Ferencet sok mindenért lehet szidni, de az alkotmányos jogokat tiszteletben tartotta. Szemben Orbánékkal.

ephart 2013.01.23. 18:57:25

„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.”
„Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt.......

Blogger Géza 2013.01.23. 18:57:25

@czjanos: Nem igazán tartom esélyesnek, szerintem a Fidesz simán hozza a 2014-es választásokat, a 43%-os utolsó kutatási adat alapján. De szemforgató hazugság egy pártelnöktől, hogy márpedig ő nem kíván politikai szerepet játszani. Akkor minek pártelnök? Menjen el valami hasznosat csinálni...

csak egy néző 2013.01.23. 18:57:40

@czjanos:
Igazad van. Semmi bajom egyik vallással, nemzetiséggel sincs. Pusztán azért volt a felsorolás, mert az ilyen Waginácska Wagem féle fidesz vagy jobbikos trolloknak ez a reakciója, ennyire futja értelmes válasz helyett, ha valaki nem az ő oldalukon áll.

Blogger Géza 2013.01.23. 18:58:45

@balage_81 reloaded: Az más, az az ország kormányozhatósága miatt kényszer volt. Lássuk be, az ország simán meglenne Bajnai pártja nélkül is. .)

Blogger Géza 2013.01.23. 19:01:58

@czjanos: Hogyne, csak az emberek szemét lőtték ki, ujját törték el a rezsim emberei, mindezt természetesen alkotmányosan!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.23. 19:02:57

@Blogger Géza: ügyesen maszatolsz. de akkor tőled is megkérdezem, a KDNP-ről ugyanezt gondolod ugye? sőt, mikor a fidesz alig érte el a parlamenti küszöböt '94-ben, vagy orbánt leváltották 2002-ben, akkor illett volna lemondani nem? kimondták az ítéletet a választók. na, ezt hogyan magyarázod meg? eddig nagyon kreatív voltál, most már ne hagyd abba!

ephart 2013.01.23. 19:04:52

El Qrancs egy politikai hulla.sok energiát rápazarolni kár. a kampány idején elég lejátszani párszor az öszödi beszédet

gomorra 2013.01.23. 19:11:35

Kedves Gyurcsány Ferenc!

Remélem olvasod az itteni kommenteket is, valószínűleg érdekel, hogyan nyilvánulnak meg az emberek rólad.

Ne problémázz azon, hogy olyan blogon keresztül üzenek neked, amelyik ún. jobboldali, én nem ismerek oldalakat, csak jót és rosszat.

Na, szóval, nagyon kérlek kezdj el valamilyen rendes polgári életet. Igen nagy zűrzavar van itt e kis országban, kezdve ott, hogy elkúrtátok de alaposan, aztán jött ez a másik szerencsétlen s elkúrja a másik oldalon de nagyon.

S aztán az én kedves sógorom pedig nekem szegezi a kérdést, hogy ha ti elkúrtátok, hát akkor már a matematika szabályai szerint sem lehet még jobban elizélni, ugye?

De, lehet.

Ami nem metesít téged, a Demokratikus Koalíciódat, az úgynevezett szocialista pártot. Ti mindnyájan elkúrtátok,bennetek semmi államférfiúi tekintély nincs, ahogyan Orbánban sem, meg a körülötte álló talpnyalók, egynéhány igazi gonosz ember között sem.

Szóval, ha van egy kis becsület benned s szoci haverjaidban, álljatok félre, dolgozzatok, hátha meg is tanultok valamit. S tudod mit? Ha lehúzol a piacon dolgozva húsz évet, üsse kavics, kamatoztasd szép beszélőkédet akár a politikában. Nem vagy te annyira buta, hogy ne ragadjon rád valami.

De addig hagyd békén ezt a szerencsétlen országot, mert így a másik gazembert, akit orbánnak hívnak is nehezebb lesz eltávolítani.
Köszönöm.

Blogger Géza 2013.01.23. 19:11:41

@balage_81 reloaded: Orbán le is mondott a pártelnöki tisztégéről a 2002-es választás után, annak ellenére, hogy akkor kb másfélszer annyi szavazatot kapott a Fidesz, mint 1998-ben. De hogy jön ez most ide? Te még mindig csak ez előző évezreddel foglalkozol?

czjanos 2013.01.23. 19:14:38

@Blogger Géza: Demagógia, amit írtál, mert az ujjat egy túlkapó rendőr törte el, nem Gyurcsány Ferenc. A tankot sem Gyurcsány Ferenc kötötte el és az utcaköveket sem ő szedte fel. Még csak meg se dobálta velük a rendőröket. Ha valahol műveleti terület van, akkor onnan a civileknek sürgősen el kell húzni, különben kiteszik magukat a rendőri intézkedéseknek ( és sajnos, az előforduló túlkapásoknak is). Akik ott maradtak, saját felelősségükre maradtak ott.

Muzsikok közt 2013.01.23. 19:19:17

@czjanos: Demagógia, amit írtál, mert az ujjat egy túlkapó rendőr törte el, nem Gyurcsány Ferenc.

- ja azonosító is azért nem volt rajtuk mert ők túlkapólag így döntöttek....:)

Muzsikok közt 2013.01.23. 19:21:45

@czjanos: Amúgy nagyon humoros a szocikat demokratáknak hinni, amikor Magyarország szuverenitása, és benne a magyar polgárok szuverenitása soha nem csökkent akkorát, mint 2002-10ben csak az államadósság miatt. A jogaiddal kitörölheted a seggedet ha nincs semmid csak hiteled, ehhez azért túl sok ész nem kell.

Wagem 2013.01.23. 19:26:19

@csak egy néző: Troll az anyád tót cigány.

csak egy néző 2013.01.23. 19:34:25

@czjanos:
Na látod? Erről beszéltem.ennyire tellik a szókincséből az ilyen IQ bajnok trolloknak.

Martian (törölt) 2013.01.23. 19:45:42

"Gyurcsány Ferenc most, a baloldal egyik kispártjának vezéreként"

Baloldali komprádorburzsoá... na persze, Hitler meg a német főrabbi volt! :)

Samott 2013.01.23. 19:47:41

@balage_81 reloaded: KDNP kerdeseben egyetertunk, viszont Orban - meg - nem bukott akkorat mint Gyurcsany.

Pelso.. 2013.01.23. 19:51:35

Ha írsz a ma Vásárosnaményban elhangzott orbán-ömlengésről is, küldök neked még egy kétszázhúsz (!) forintos gumikarkötőt.

pinter.bence 2013.01.23. 19:53:58

Azt sajnos nem láttam élőben. Amint eljutok egy rendezvényre, ahol Orbán, vagy Matolcsy beszél, írni fogok arról is.

Hajdú Peter 2013.01.23. 19:58:19

@czjanos: " Gyurcsány Ferencet sok mindenért lehet szidni, de az alkotmányos jogokat tiszteletben tartotta. Szemben Orbánékkal. "

Mire gondolsz, mikor 2006-ban a forradalom 50. évfordulóján felvonuló embereket agyba főbe verték lőtték, kínozták ?

Mikor egy munkából hazainduló szakácsot megtámadtak, leteperték megbilincseltek. Majd a földön fekvő embernek eltörték a kezét, és kevesebb mint fél méter távolságból, hatszor egymás után hátba lőtték. Hát ha a Gyurcsány meg az mszp, ennyire tiszteli az alkotmányos jogokat, akkor köszönjük nem kérünk belőlük többet. Még egyszer mondom, FÉL MÉTERNÉL KÖZELEBBRŐL LŐTTEK A FÖLDÖN FEKVŐ EMBERRE, mert lőporgázok megégették a bőrét.

czjanos 2013.01.23. 20:06:55

@Hajdú Peter: Pl. arra, hogy nem nevezett ki pártkatonát az Állami Számvevőszék élére, pl. arra, hogy tiszteletben tartotta az Alkotmánybíróságot, hogy nem einstandolta hárommillió ember nyugdíj-megtakarítását, stb.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.23. 20:29:57

Az álszent, sunyi, szarházi orbáni politika szép példája a jutalom visszafizettetése.
Így akar megint igazságos Mátyás szerepében tetszelegni a törpe majom.
Melyik szarjankó fogja visszafizetni? Nem kellett volna kiutalni, ha lenne erkölcsük, lelkiismeretük, bőr a pofájukon.
Porhintés, népbutítás mint a rezsi csökkentés ( a nagyfogyasztóké 15-20 %-al nő amit rád hárítanak, a hallgatói megegyezés, a pedagógusok megosztása...!

epresgulyas 2013.01.23. 20:30:57

Gyurcsány hazug, de fele annyit nem hazudott mint Orbán és kedves pártkatonái, vagy a Mandiner... Ettől függetlenül, hazug a Gyurcsány is, az egész MSZP-vel együtt, aki az MSZP-t választja majd most a Fidesz helyett, az félkegyelmű.

@Hajdú Peter: 2006-ban agyba-főbe lőtték? Jah, persze. Ha valamilyen hazugságot gyakran ismételgetnek, akkor azt a hozzád hasonló idióták el is hiszik. Ugye? Lehet szidni Gyurcsányt, a 2006-os eseményeket felőlem értelmezheted második 1956-ként is, ha neked erre áll fel, de attól a párhuzam még hazug marad. Én kint voltam 2006-ban, láttam a békésen üvöltő, zsidózó jó embereket, ahogyan azt is, elhiszem hogy rendőrök titokban, azonositó nélkül ártatlanokat vertek meg. Tuti, hogy voltak ilyenek, ahogy ma is vannak... de nektek erő kell nem? Vagy csak akkor tetszik az erő, ha mások ellen van? :D A magyar rendőrség szerintem épp úgy nem demokratikus, ahogy az egész ország nem az. A dolgok meg nem fekete-fehérek, Magyarország azért annyira züllött és nyomorúságos, mert az legtöbben képtelenek árnyalatokat meglátni, képtelenek bármilyen hibát beismerni, képtelenek bármire ami nagyvonalú. Kicsinyes, sunyi hazudozók dolgoznak a médiában, olyanok mint ez a Mandiner is, vagy a másik oldalon pl. a komcsi Galamus, vagy a mocskolódó, véglény Kuruc infó. A dolgok árnyaltak, hőböröghetsz, hazudhatsz teli pofával, igy többen fognak neked hinni, de igazad nem lesz. Gyurcsány hazudott? Jah, ez evidencia. De a Fidesz már minimum 4 éve folyamatosan hazudik, ha a kampányt is beleszámitjuk... és nem kicsit :D :D Najó, felesleges duma. A magyarországi jobbosoknak annyi úgyis elég, hoyg Gyurcsány tehet mindenről :D :D Szánalmas.

Mercel 2013.01.23. 20:33:27

Hinnék én gyurcsánynak, de csak ha ló legel a sírján.

Ennek a lénynek nem lett volna szabad visszatérnie a politikai életbe. Annyi mocsok és hazugság tapad a nevéhez, hogy azt értelmes ember agyában soha helyre nem teszi.
Ezeket a dolgokat se megbocsájtani sem elfelejteni nem lehet.
Azt, hogy az ország nyakára szabadította az orbáni csürhét ráadásul kétharmaddal azt pedig akkor se tudnám elfelejteni ha... Nincs ha.

Ez az egyik legsúlyosabb bűne.

"Frigyes"

Darkhorse 2013.01.23. 20:46:11

Még ha kérdez akkor se...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 20:54:01

@balage_81 reloaded:

Sőt! 82 kisgazda képviselő fejében egyszerre született meg a nagy elhatározás, hogy visszalép a fidesz javára.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 20:55:40

@Blogger Géza:

Gézám! Erre a pártelnöki állításra egy forrást, légy oly szíves!!

Blogger Géza 2013.01.23. 21:00:06

@czjanos: Valóban, ő csak az utasításokat adta ki a rendőröknek...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 21:01:24

@Blogger Géza:

"Orbán le is mondott a pártelnöki tisztégéről a 2002-es választás után, "

- A hazug Gézát ugyebár....

hu.wikipedia.org/wiki/Pokorni_Zolt%C3%A1n
[Pokornit] 2001-ben Kövér Lászlót váltva a Fidesz elnökévé választották, emiatt lemondott miniszteri posztjáról.
2002-ben a választási vereség után megtartotta pártelnöki pozícióját és újra frakcióvezető lett. Párttisztségei mellett, az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának alelnöke is.

Géza! Olyat hazudj már, amit több, mint két perc alatt lehet csak megcáfolni!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 21:04:28

@Blogger Géza:
"szemforgató hazugság egy pártelnöktől, hogy márpedig ő nem kíván politikai szerepet játszani."

Muzsikok közt 2013.01.23. 21:08:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hogy állunk az alapjogokkal 2010 óta? Az AB-vel? MNB? .....

Miért nem mesélsz? Tőlem kérdezed?...:))

Napkutya 2013.01.23. 21:09:45

Offos téma, de szóljon már valaki az Indexnek, hogy ez az új megjelenési struktúra egy használhatatlan szar....

(Jó, jó, HATSZOR annyi advertikumot képes betölteni, -nyilván, hozza is a pénzt-, de a felhasználó megőrül tőle...)

A Gyurcsányról:

ÖSSZESEN nem hazudott annyit a stábjával együtt adáspercben, rádió-TV nemzeti főcsatornán, főműsor-időben, mint, ami lejött eddig CSAK a kormányszóvivőktől az elmúlt két évben.

Cáfolja aki akarja!

Némi (közösségi) segítséggel, akár össze is számolhatjuk.

Bravó fülkeforradalom!

Tehetetlen Dodó 2013.01.23. 21:11:03

Kár volt a kétszáz forintért.

Blogger Géza 2013.01.23. 21:14:37

@czjanos: "tiszteletben tartotta az Alkotmánybíróságot"

Aha, Gyurcsány mint az AB nagy tisztelője, hahaha.

"Sérti az alkotmányos szervek demokratikus együttműködését, ha az Alkotmánybíróság felkészültségét, pártoktól való függetlenségét más, közhatalmat gyakorló szervek kétségbe vonják – tartalmazza az Alkotmánybíróság (AB) állásfoglalása."

hvg.hu/itthon/20080311_gyurcsany_alkotmanybirosag_nepszavazas

index.hu/belfold/2012/03/19/terrorcselekmennyel_gyanusitjak_gyurcsanyt/

is 2013.01.23. 21:17:09

"most, ... egyik kispártjának vezéreként könnyen ilyen felelősségteljes: ellenzékben, ráadásul a kormányra kerülés csekély esélyével mindig könnyebb felelősségteljesnek lenni."

Eddig ezt pont fordítva tudta az ember, az összes korábbi és némzetközi tapasztalatból. A kormányozni nem képesek lehetnek populisták, hogy népszerűbbek legyenek, hiszen úgysem jutnak oda, hogy bizonyítani kelljen. Ja, persze Magyarországon 15 év alatt a FIDESZ jól átmosta az agyad. A populizmus itt szükséges feltétel a hatalomra jutáshoz. Igen, már 2008-ban is láttuk: míg más országokban 5%-ra leküldik azt a pártot, amelyik ilyen populista népszavazást kezdeményez, addig nálunk 85% szopta tövig.

@Blogger Géza: valóban, és szűz lányok vérét is issza, miközben kisdedek eleven szívét reggelizi. valóban, szó szerint azt mondta, hogy "tessék kilőni egy ember szemét gumilövedékkel", és azt is mondta, hogy "Révész Máriuszt pedig külön is verjék meg, de úgy, hogy csak felületi sérülései legyenek, mert az látványosan vérzik, egyébként viszont másnapra elmúlik". maguktól a rendőrök mindezt nem csinálták volna, de Gyurcsány ezt így megparancsolta nekik. valóban.

is 2013.01.23. 21:19:55

@Mercel: Ja, hogy nem az 53% szabadította ránk Orbánt? Nem az 53% volt hülye? Szavazz Orbánra, majd fogd Gyurcsányra! Légy felelőtlen szavazó, ikszelj össze-vissza, majd fogd rá másra!

Éretlen hülye vagy.

Muzsikok közt 2013.01.23. 21:20:27

@is: A populizmus itt szükséges feltétel a hatalomra jutáshoz.

- ahogy mindenhol. Egyébként anyukám mindig azt mondta hogy ne használjak olyan szavakat amiket nem értek.

ob.szerver 2013.01.23. 21:21:03

Gyurcsány régóta nem miniszterelnök már, így nem csoda, hogy már nem emlékszem:

- nyert-e valamelyik haverja (kollégiumi szobatársa) évi többszáz milliárd közbeszerzést?
- gyerekkori cimborája nyerte-e a legtöbb állami földet?
- épített-e valamit saját hobbijának céljára többmilliárd forint közpénzből?
- az ő szülőfaluja (-városa) lett-e a leggazdagabb magyarországi település miniszterelnöksége idején?

Mert ha igen, akkor egy címeres nagy gazember.

Blogger Géza 2013.01.23. 21:21:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: OK, nem lemondott, hanem nem jelölte magát 2002-ben pártelnöknek, lényegtelen különbség.

Blogger Géza 2013.01.23. 21:23:32

@ob.szerver: Nem, ő a pénzt maga zsebelte be.
:) Pl egész egyszerűen ingen ellopta az államtól kormányüdülőt Szilvássy haverjával...

Blogger Géza 2013.01.23. 21:27:14

@is: Hogyne, másnapra elmúlt, nem fáj ez a sok hazudozás? Ezzel szemben a valóság:

"Nem emlékszik annak a 2006 októberi napnak az eseményeire Révész Máriusz fideszes politikus, amikor ismeretlenek úgy megverték, hogy kórházba került.

...

A fején két sebnek a mai napig látható a nyoma, eltört a lapockája, feldagadt a szája, és másfél hónapig gyógytornára kellett járnia"

www.origo.hu/itthon/20090508-revesz-mariusz-megverese-utcai-zavargasok.html

Muzsikok közt 2013.01.23. 21:27:40

@ob.szerver: @Blogger Géza:

Totál mind1 hogy lop-e a miniszterelnök ha az országot nem teszi tönkre annyit lop amennyit akar.

Mellesleg az sem árt ha bizonyíték van rá. Vagy az ilyen szobatárs dolgokra amiket a ballib újságírók terjesztenek de sajna a közös tablóképeik, fotóik vagy bármi ilyeneket senki sem látott.

Napkutya 2013.01.23. 21:30:29

@is: Gyurcsány?

Azt kihagytad, hogy egyik előző életében elgáncsolta Csaba királyfit a Hadak Útja felé rohantjában, és meg akarta kövezni Máriát, a Zsidó Szüzet, hogy később ne vethesse szemét a Kárpát-medencére.

Ja, és puszi cimborája volt Szulejmánnak, hogy ő kapja a Szent-koronát tanostól, mindenestől...

A rettenetesen hülye szavazó is szavazó.
Sokat ér a kormánynak.

Lássuk be, a tipikus FIDESZ szavazó HISZ.
Vagy szurkol.

Ha gondolkodik, akkor már necces....

Kezelni kell, megfélemlítéssel, vagy ajándékokkal.

Blogger Géza 2013.01.23. 21:33:54

@Zuckerbrot: Sajnos Gyurcsány az országot is tönkre tette (csaknem végleges eladósítás, őszödi beismeréssel kombinálva), a nemzetnek is borzasztóan sokat ártott (23 millió románozással), és még lopott is (kormányüdülő). Ez a baj...

Napkutya 2013.01.23. 21:35:04

@Blogger Géza: Te, áruld már el, MIT lopott?

Napkutya 2013.01.23. 21:43:29

@Blogger Géza: Javaslat: Jelentsd fel! Különösen nagy értékre!

Azután, nézd meg a jelenlegi FIDESZ-klientúrában, vajon hány, nagyságrendekkel nagyobb értékű privatizáció volt a kérdéses időszakban, -és utána....

:))))

ob.szerver 2013.01.23. 21:47:10

@Zuckerbrot:

"Totál mind1 hogy lop-e a miniszterelnök ha az országot nem teszi tönkre annyit lop amennyit akar."

Hát ennyit a fideszmorálról.

A mostani különben tönkretette az országot és mellette annyit lop, amennyit akar.

dr. mesterséges színezék 2013.01.23. 21:56:55

"Szép, szép, amit a korrupcióról mond, de hát tudjuk, mi folyt alatta is."

Konkrétan "alatta" az folyt, hogy ugyanolyan korrupt mocsok volt, aki megtehette, csak "alatta" nem igazodott a korrupt mocsoksághoz az egész igazságszolgáltatás, ezért ami a politikában nincs ...-ügynek igyekezett Lendvai Ildikó beállítani, abból Gyurcsány "alatt" még lehetett büntetőügy. A NER-ben, NER-hez hű karakterekkel ez elképzelhetetlen.

És nagy vonalakban is ez a különbség a Gyurcsány és Orbán "alatti" világban: előbbi ostoba és piti gazemberek béna véd- és dacszövetsége, utóbbi tanult gazemberek jogi gengszterbirodalma.

Hajdú Peter 2013.01.23. 22:01:10

@czjanos: "hogy nem nevezett ki pártkatonát az Állami Számvevőszék élére"

Aztakurva ez milyen durva, ez aztán összevethető emberek MEGVAKÍTÁSÁVAL, ezrek súlyos brutális bántalmazásával. bebörtönzésével, megkínzásával.
A lakosság általános TERRORIZÁLÁSÁVAL.
A kutya fáját szóval párt katona van Számvevőszék élén.
Húha ez aztán az embertelen brutalitás, ez már maga a holokauszt.

Blogger Géza 2013.01.23. 22:02:11

@Napkutya: Szerintem egy se. De ha tudsz valami konkrétumot, hogy ingyen "elprivatizáltak" valamit, lássuk...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 22:05:49

@Blogger Géza:

Az a baj veled Géza, hogy túl gyakran, túl könnyen, és legtöbbszőr túl nyilvánvalóan lehet lehet hazugságon kapni téged.
Hazugságaid és féligazságaid, csúsztatásaid és félretereléseid cáfolata legtöbbszőr még két percbe sem telik. (Na jó, két perc sincs, hogy forrást találjunk rá, két percnél néha többe tellik leírni, miben is hazudsz).

Gézám! Ez így nem lesz jó!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 22:07:47

@Blogger Géza:

"OK, nem lemondott, hanem nem jelölte magát 2002-ben pártelnöknek, lényegtelen különbség. "

Nem különbség Géza! HAZUGSÁG

Muzsikok közt 2013.01.23. 22:09:57

@ob.szerver: És érdemben? Tudod, szobatársak, gyerekkori cimbik....:)) Lopnak stb.

Mercel 2013.01.23. 22:14:13

@is:
Idióta.

Az adott politikus politikai szerepvállalásából adódó következményekre utaltam.
Érdeklődőm, mit nem értettél azzal a cseppnyi pici agyacskáddal.
Tudni mit jelenteni funkcionális analfabéta?

"Frigyes"

Egy igaz ember 2013.01.23. 22:16:07

Nálam ez a jóember már Öszöd előtt, a törvénybe foglalt ötéves adócsökkentési programjának visszavonásával megbukott. Ilyen, ha egy képességek nélkül meggazdagodott emberke arra vágyik, hogy bekerüljön a történelembe. Végülis bekerült. A legjobb lenne, ha eltűnne a D(ebil) Koalíciójával együtt. Korábban a reform szóból csinált viccet, most a demokratából.

Helyszíni zsemle 2013.01.23. 22:20:25

@Egy igaz ember: "A legjobb lenne, ha eltűnne a D(ebil) Koalíciójával "

Azt hittem a DK : Degeneralt Komcsik roviditese.

Blogger Géza 2013.01.23. 22:20:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha neked ez hazugság, akkor Gyurcsány életműve az micsoda? :)

01234567 2013.01.23. 22:20:56

@nemecsek ernő áruló: 2008-ban államcsőd volt. Lehet ezt itt nem tudták, de akkor Ausztriában éltem, ott igen. Már 2007 végén megmondták hogy Mo.-n az lesz 2008 végére. Irtózatos sok pénz lett idepumpálva, az IMF-től, megsuba alatt más címeken az EU-tól. Csak hogy reccs ne legyen. Cserébe Ferinek takarodj volt, ezért jött Bajnai, aki csak bábú volt, Brüsszelből megmondták mit, hogyan, ő meg csinálta. TEHÁT NEM Ő RAKTA RENDBE AZ ORSZÁGOT BIRKÁK, AZ EU!!!!!(már csak így egy Bajnais mellékszálként). A választásoknál szóltak Bajnainak mór mehetsz, Feri te meg maradsz, lábhoz, ül, nem indul. Mert ez azért sok volt Ferike! Természetesen Orbán(is) átb@szta Brüsszelt, ahogy kell megígérte folytatja a járt utat Bajnai után, minden úgy lesz ahogy kell, ott felvázolták. Aztán lett helyette ez, második gyurcsányiáda, álá Orbán. Na és ezért van itt most k@rva nagy gebasz uraim, mert már 2004-ben k@rva nagy sunyi hazugságokkal lopakodtunk be, ígérve fűt, fát, aztán jött 2008 a Feri féle csimborasszó, most meg ezek. Ez három. És mint tudjuk, a mesében sincs több dobása senkinek, ez meg nem mese, a való világ. Dazu elkezdtünk szabadságharcolni, mondjuk érthető, a magyar elit csak így tudja magát fenntartani tovább, és ha kell kilép az EU-ból. Mondjuk talán ezt Feri nem tenné, báááár.....

Blogger Géza 2013.01.23. 22:24:11

@ob.szerver: "Magyarország élen jár az államadósság csökkentésében, mind az eggyel korábbi negyedévhez, mind az egy évvel korábbi időszakhoz képest csökkentette az államadósságát 2012 harmadik negyedévében. Igaz, az utolsó mért negyedévben már leszakadó mértékben csökkent a magyar adósság. Éves alapon csak a görögök előzik meg a magyarokat, de ott adósságelengedéssel csökkenhetett ennyire a ráta."

www.origo.hu/gazdasag/20130123-magyarorszag-szabadul-leggyorsabban-az-adossagtol.html

masszív 2013.01.23. 22:28:23

@Wagem: köcsög kis pattanás vagy orbán seggén. a pszichopata beteg állat alcsúti cigányvajdát kéne eltakarítani az most sokkal fontosabb mint évek után is gyurcsányozni

Geo_ 2013.01.23. 22:29:30

@Kandeláber: Látom, nem érted: a fene sem kíváncsi a könnyeidre - itt nem arról van szó, hogy összehasonlítsuk-e, hogy csóróbb-e Orbán, s ahhoz aktív politikusként jutott-e - hanem a szerzőről, hogy ő mit tart érdemesnek megírni.

Blogger Géza 2013.01.23. 22:29:39

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Fricikém, épp most hazudtátok, hogy Máriusz felszíni sérüléseket szenvedett, ezrk után szólalsz meg? :) Belátom, én is rosszul emlékeztem, nem lemondott, csak nem indult a tisztségért, a végeredmény ugyanaz, 2002-es választás után egy ideig háttrébe vonult. De a tévedést nem én követem el, hanem egy eszmetársad, egy hozzád hasonló sötétbal, aki reklamált, miért nem mondott le, én nem elhittem neki, hogy lemondhatott volna, dehát nem is tudott szegény akkor miről lemondani...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 22:30:26

@Blogger Géza:

Ne terelj! Ne menekülj! HAZUDTÁL, mint oly sokszor. Gyurcsányban legalább volt annyi gerinc, hogy beismerte.

Te még anonim módon sem vagy erre képes.

Blogger Géza 2013.01.23. 22:33:18

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem hazudtam, csak hittem nektek egy röpke másodpercre, hiba volt., nektek már a kérdésetek is hazugság. :) De mit várjunk azoktól, akik Gyurcsány pártján állnak?

Idézet sötétbalról: " orbánt leváltották 2002-ben, akkor illett volna lemondani nem? "

Blogger Géza 2013.01.23. 22:36:15

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Kár, hogy nem az ország közvéleménye, a választópolgárok előtt ismerte be, hanem csak a cinkostársai előtt. Ez sajna nem mindegy... Igaz, ők aztán feldobták, hagyományos baloldali módon. :)

vakapad 2013.01.23. 22:40:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Mint már írtam egynehányszor, Gyurcsány nem ismert be soha semmit. Az őszödi beszéd BELSŐ használatra készült, a frakcióra való ráijesztést szolgáló, stílusában és szóhasználatában erre alkalmas ESZKÖZ volt. Nem beismerés. Gyurcsányt a beszéd kikerüléséig senki nem vádolta se hazugsággal, se elkúrással. Utána is csak azért, mert "ő maga mondta" (egyéb bizonyíték nem lévén).

Egyébként a beszéd célját illetően sikeres volt, az MSZP(!) frakció szó nélkül szavazta meg a nyári megszorításokat is, meg a kezdeti reformlépéseket is.

Blogger Géza 2013.01.23. 22:41:08

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szóval várom a bocsánatkérésedet...Ha van benned némi gerinc. Kíváncsi vagyok...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 22:47:46

@Blogger Géza:

- Elegáns a királyi többesed (hazudtátok), de ettől, hogy elegáns, még hazugság marad, mert én nem hazudtam máriuszról semmit. Megvan a magam kis véleménye az esetről, de azt nem itt, nem most, és nem veled fogom megvitatni.

"Belátom, én is rosszul emlékeztem, nem lemondott, csak nem indult a tisztségért, a végeredmény ugyanaz, 2002-es választás után egy ideig háttrébe vonult."
- Baszott bejárni a Parlamentbe.

"De a tévedést nem én követem el, hanem egy eszmetársad, egy hozzád hasonló sötétbal, aki reklamált, miért nem mondott le, én nem elhittem neki, hogy lemondhatott volna, dehát nem is tudott szegény akkor miről lemondani... "
- Nem tévedtél, hazudtál! Azt, hogy hazudtál, alátámasztja ez az értelmetlen katyvasz is, ahogy menteni próbálod magadat...

- A tévedésnél az ember az első intő jelre elnézést kér, főleg ha forrással cáfolják. Nem mantrázza még utána a szart háromsazor körbe, hátha sikerül elterelnie a témát.

/Gondolkodtál már a nicked megváltoztatásán? Hazug Gézára?/

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 22:52:41

@Blogger Géza:

Mások miatt miért kellene tőled NEKEM bocsánatot kérnem? Ráadásul nem engem kaptak hazugságon.

Blogger Géza 2013.01.23. 22:53:00

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát, ezt bocsánatkérésnek nem tudom elfogadni. Hazug módon azt állítottad, hogy hazudtam, pedig nem, csak hittem nektek. Hiba volt...

"- A tévedésnél az ember az első intő jelre elnézést kér," OK, elnézést kértetek, hogy itt hazudoztok?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.23. 22:54:45

@Blogger Géza: @vakapad:

"Blogger Géza · bloggergeza.blog.hu 2013.01.23. 22:36:15
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Kár, hogy nem az ország közvéleménye, a választópolgárok előtt ismerte be, hanem csak a cinkostársai előtt. Ez sajna nem mindegy... Igaz, ők aztán feldobták, hagyományos baloldali módon. :)

Szűrés
Válasz erre
vakapad 2013.01.23. 22:40:20
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Mint már írtam egynehányszor, Gyurcsány nem ismert be soha semmit. "

- Beszélgessetek egy kicsit egymással, ha valamelyikötök meggyőzte a másikat (Beismerte? Nem ismerte?), akkor majd a vitátok győztesével esetleg folytatom.

Esetleg.

Jó éjszakát, további kellemes és kultúrált vitát!

(Géza! Kevesebbet hazudj!)

Blogger Géza 2013.01.23. 22:59:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Látom, meghaladja a szellemi képességeidet annak felismerése, hogy mi ketten lényegében ugyanazt mondtuk: az nem igazi beismerés, ha valaki a cinkostársai előtt "ismeri" be bűnét, az áldozatok (választópolgárok) előtt kellett volna...

A hazudozásaitok abbahagyása mellett némi szövegértési kurzust is ajánlok.

Martian (törölt) 2013.01.23. 23:06:42

@01234567: "TEHÁT NEM Ő RAKTA RENDBE AZ ORSZÁGOT BIRKÁK, AZ EU!!"

Hmmm... most úgy néz ki, az EU a saját szaros gatyáját is elég nehezen tudja kimosni... :)

Martian (törölt) 2013.01.23. 23:08:53

@Blogger Géza: "még lopott is (kormányüdülő)"

Ez már tényleg piti dolog, ahhoz képest, hogy "gengszterváltás" időszakában zsebprivatizálta a magyar alumíniumipart...

01234567 2013.01.23. 23:16:44

@Martian: Rosszul látod. Majd 5 év múlva nézd meg. Nélkülünk, a britek,görögök, spanyolok, portugálok,talán az írek, olaszok, bolgárok nélkül.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 00:06:49

@Blogger Géza: "akkor kb másfélszer annyi szavazatot kapott a Fidesz, mint 1998-ben." - az a baj géza, hogy a hazudozáshoz is kell egy bizonyos intelligencia. mert ugye ezt az eredményt akár úgy is lehet nézni, hogy mégis csak második lett a fidesz, vagyis sokkal több ember gondolta úgy, hogy NE a fidesz kormányozzon. a választási eredményt úgy szokás nézni, hogy ki nyer, ki veszít, ki alakít kormányt és ki megy ellenzékbe. hiába a több szavazat, ha még annál is többen akarják, hogy NE ő kormányozzon.

de huncut módon kihagyod a fidesz '94-es választási eredményét, ami kereken 5,18% volt, ezzel a legutolsó bejutó párt lett. ugyanígy 2006-ot is. mi a közös bennük? az, hogy a következő választáson mindig ov volt a miniszterelnök jelölt. illetve az, hogy még véletlenül sem volt képes eltűnni a politikából. mert gyurcsánytól (pláne bajnaitól) csak akkor várhatod ezt, ha az erkölcsi mércéd alapján minimum a teljes fidesz-vezérkar esetében ugyanezt várod. ne erőltesd, jól tudod te is, hogy semmit nem érsz el a kampányolással

nemecsek ernő áruló 2013.01.24. 05:19:13

@01234567: Ebből összesen annyi igaz, hogy 2008-ban technikai államcsőd volt. A többi fantazmagória. Hidd el: tudom!

vakapad 2013.01.24. 08:08:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Igen fölényesnek teccik lenni, dehát bizonyára van mire (mi erről még nem tudunk, de bizonyára).

Ebben az esetben ugyanis européer szokásjog szerint, máramennyiben van az embernek muníciója (ha nincs, akkor szoktak ilyesmiket írni), következik annak bemutatása, mégpedig dokumentumokkal alátámasztva, hogy Gyurcsány igenis beismerte itt és ekkor ezen és ezen hazugságát, ha már ragaszkodunk a szó szerinti "beismerés" tárgyalásához. Lehet persze azt a módszert is választani, hogy ha kihallgattuk, mikor az apa otthon, a lakásában leszidja a gyereket, mondván "Hülye vagyok, hogy ezt hagytam neked eddig!", akkor utána lépten-nyomon terjesztjük, hogy az apa hülye, hiszen ő maga mondta.

Mindenki választhat a fenti két módszer közül.

Kandeláber 2013.01.24. 08:15:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Gréczyzsóti kanyarított is egy akkora cikket Pusztaszabolcs örömére, hogy na.

vakapad 2013.01.24. 08:18:25

@Martian:

1./ Úgy hallottam, hogy a MOTIM jelenleg működik, magyar embereknek ad munkát, bért és adót fizet, exportál, stb. Napéldául az AUDI-nak ugyanezért adóelengedés jár, a MOTIM-nak meg nem. Egyébként az AUDI-nak külföldi tulajdonosa van, és kiviszi a hasznot, a MOTIM-ra viszont ez nem jellemző. Nopersze, ha kegyednek az a problémája, hogy a MOTIM Gyurcsány tulajdona, és nem a kegyedé, akkor megértem, nekem is vannak ilyen érzéseim Csányival kapcsolatban.

2./ Úgy hallottam, hogy maga Polt írta le a FIDESZ feljelentésére reagálva, hogy a kormányüdülő esetében semmilyen törvénysértés nem történt (a hálón tán még ma is megvan, magam is olvastam). Esetleg ha a konkrét problémát (ami ezek után törvénysértés ugyebár nem lehet) meg tetszene nevezni.

vakapad 2013.01.24. 08:22:23

@Kandeláber:

Ha jól értettem, nem örömére, hanem tanulságául. Persze, ha valaki nem olvasta ...

vakapad 2013.01.24. 08:23:31

@01234567:

Gratulálok! Ennyi hülyeséget egy hozzászólásban összehozni ...

vakapad 2013.01.24. 08:25:49

@nemecsek ernő áruló:

Az államcsőd azt jelenti, hogy egy ország nem tudja fizetni a számláit. Nem hallottam róla, hogy lett volna ilyen 2008-ban.

nemecsek ernő áruló 2013.01.24. 08:28:15

@vakapad: A technikai államcsőd azt jelenti, hogy az ország külső beavatkozás nélkül heteken belül fizetésképtelenné válik. Tudod, ekkor szaladt fel nagyon rövid idő alatt 320-ra az euro, ami a két hét alatt megkötött IMF megállapodás következtében visszazuhant 260 forint körüli árfolyamra.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.24. 09:08:27

Korrekt írás lenne, csak a vége van elkúrva a Párt iránti hűséget bizonygató kötelező "vörös farokkal".

Ja,és abban is téve a szerző, hogy egy kis pártnak könnyű nem ígérgetni. Szerintem ez a bilire való fordítva való ülés tipikus esete.

Kandeláber 2013.01.24. 09:18:17

@vakapad: Azért volt abban örömködés a 20 % okán, és ugyanezért dagadozott a szerző keble a büszkeségtől.
Olyan eufóriában volt Zsóti, mint Szanyi kapitány az első reggeli feles után.

01234567 2013.01.24. 10:19:54

@vakapad: Lehet hülyén fogalmazok, istenem, nem vagyok egy Petőfi. De a tények:
1. Hazudtunk hogy bevegyenek at EU-ba, ez tény.
2. 2008-ban gyakorlatilag fizetésképtelenné vált Magyarország, ez csőd, de ha nem tetszik, keress más kifejezést.
3. Feri lemondott. Szerinted ő az az ember aki belátó? Ilyet magától megtesz? Volt itthon erő, amelynek engedve ezt megtette?
4. Bajnai jött a semmiből? Addig is ott volt, addig miért nem? 2010-ben nem indult. Magánélet okokból. Elmegy a pi....a. Most akkor miért indul? Bábu.
5. Szerinted a mai kurzus gazdasági "vitézkedése" mi? Ha nem katasztrófa. Ezt az EU meddig tűri? Mi marad? Előbb rántani pisztolyt, mint a westernekben, és mi lépünk ki nagy bőszen. Azt még lehet kommunikálni, van sansz hogy megmarad a hatalom. Mert a kikerülés után ami jön, azt az emberek elképzelni sem tudják. És akkor az sem marad, hogy pakolok és megyek, határ bezár. És itt maradunk a ketrecben, Ferikékkel, Viktorkákkal, Csányikkal, Simicskákkal, Leisztingerekkel. Azt nem csak nekünk kell majd túlélni, nekik is.

Kandeláber 2013.01.24. 10:45:37

@01234567: Sajnos az a gond a párthívekkel/hívőkkel, hogy még mindig töretlenül bíznak a politikusokban, és ugranak a hívó szavakra, mint kutya a jutalomfalatra.
Nem veszik észre, hogy Magyarország az úgynevezett rendszerváltás és a nem spontán, hanem tudatos privatizáció (ezen a nemzeti vagyon gátlástalan ellopását kell érteni) több mint két évtizede alatt egyszerű összeszerelő üzemmé degradálódott, amelyben rabszolga munkások robotolnak éhbérért a szalag mellett.
Akik négyévente abban bíznak, hogy a következő marionettfigura - hívják Orbánnak, Gyurcsánynak, Bajnainak, egyre megy - országlása alatt az ő sorsuk is jobbra fordul, azon a naiv lelkek mindig keservesen csalódnak.
A "politikai elitnek" nevezett tolvaj-céh tagjai számára a "választópolgárok csak addig számítanak, amíg be nem dobják az urnába a beikszelt cédulát, utána legfeljebb a ciklus vége felé fordulnak ismét feléjük, amikor újból biztosítani szeretnék négy évre a háborítatlan lopás lehetőségét a maguk és a klientúrájuk számára.
Ilyen egyszerű ez, a világ boldogabbik részén már milliók ismerték fel ezt az egyszerű igazságot, itt a periférián azonban minden csak évtizedes késéssel tudatosul az elbutított tömegemberekben.

Kandeláber 2013.01.24. 10:54:29

@01234567: Orbán és a fidesz egyébként jóba van Izraellel és a Likuddal, ez pedig azt jelenti, hogy nincs félnivalója senkitől.
Létrehozta Lázár vezetésével az emlékbizottságot, egész évben erről fognak beszélni.
Paul Lendvai forgathat bármilyen mesefilmet, a fidesz elnéző mosollyal reagál és lejátssza a köztévében, ahová még a vén elmebeteg sárga pulóverest is meghívják vitapartnernek.

Alfőmérnök 2013.01.24. 14:51:28

@MézesRozi: Ejnye-ejnye Rozika, csonkításra buzdít?
Ebből még címlapsztori lesz.

Füstös-Róka Giovinezza 2013.01.24. 14:58:13

@Alfőmérnök: párásztgyerek mivel lőtted be magad hogy beállt a napfogyatkozás
süti beállítások módosítása